skip to main |
skip to sidebar
Retete #46
Retete:
Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în
ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi într-o tavă, în
straturi alternative cu felii subţiri de ceapă, usturoi tocat şi felii de roşii.
Termini cu un strat de vinete, torni 2...
Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1
ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare Mod de
preparare: Fierbi orezul şi între timp razi morcovul şi toci ceapa pe care
împreună cu mazărea le înăbuşi în ulei şi apă. După ce legumele...
Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g
roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai dovleceii
rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai
fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi
tăiaţi...
Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă Mod de
preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le
cureţi de coajă şi le tai rondele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti
într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă un strat...
Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1
lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se
cresteaza pe lung in trei locuri. In doua dintre crestaturi se...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată
iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se
prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul
produsului. Se taie salata în fâşii, se amestecă cu jumătate din compoziţia
dressing-ului şi se aşează pe farfurie deasupra pot...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de
varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat o ceapă mică 2-3 linguri de maioneză sau
iaurt Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri
potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se amestecă varza cu
dressing-ul, se adaugă...
Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole
galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă
fiartă 1 legătură de susai 1 Knorr Salad Dressing mediteranean Mod de preparare:
Se fierb pastele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se
răcesc....
Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la
gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra
3 oua batute usor 1/3 ceasca masline negre fara samburi taiate rondele Mod de
preparare: Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se...
Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita
afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat Mod de preparare:
Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt
si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta
sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de
salată) 1 castravete de mărime mijlocie 2 roşii mici 10 măsline verzi 10 măsline
negre un ardei mic roşu Mod de preparare: Se prepară Knorr...
Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1
ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras 1
lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt) 1 lingurita patrunjel verde tocat
Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g unt, 1 lingura...
Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g
branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de
inghetata de zmeura sau vanilie Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie untul,
zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4 roşii o
cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing
Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se spală andivele
şi se taie se încearcă dacă nu sunt amare; dacă sunt, trebuie ţinute în apa
sărată pentru câteva...
Ingrediente: 1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un
castravete mic 1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde
congelată 1 Knorr Salad Dressing Mediteraneean1 2 cutii de ton măsline negre 2
ouă fierte cartofi în coajă fileuri de sardele Mod de preparare: Se
spală...
Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml
ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare: Scoateti
coditele de la ardei, taiati-i in doua si curatati- i de seminte si nervuri.
Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt pe gratar (cinci minute...
Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua
50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2 praf de
scortisoara 1 praf de sare Mod de preparare: Curatati perele de coaja, taiati-le
in doua, scoateti-le casuta cu samburi,...
Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g
zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş 500 g mure
Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul pudră şi un praf de sare, adaugi
gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare,...
Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g branza
250 g ciuperci Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt
si lapte.Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de1 l , la foc mic, numai
un minut, amestecind mereu si...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie
mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de fasole 2
linguri de zeamă de lămâie Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing
Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se fierbe în apa
sărată...
Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa
1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar
600 g file de peste (salau, merluciu) 2 linguri zeama de lamaie Mod de
preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se...
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1
catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1
foaie de dafin 1 l de apa sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul
intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul,...
Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa
200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar
5 linguri de untdelemn Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert
in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se...
Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra
50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o portocala
sare Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 160C.Se sparg ouale si se separa
albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu...
Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1
lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup Cum se
prepara Cocktail Vampire Lips
Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys
ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer Cum se prepara Cocktail
Raspberry Romance
Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic
1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie de dafin 1
ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5 linguri de untdelemn 1
bucata de zahar cubic sare...
Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen
ceapă Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea
farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se
poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu
ceapă rasă...
Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă
rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte Mod de preparare: Fierbi orezul cu
laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită. Adaugi apoi coaja
de portocale şi frişca bătută, ornezi crema cu coajă...
Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g
zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat
Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar
deasupra presari făină. După ce maiaua a crescut,...
Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini
de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper Mod de
preparare: Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie
ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un...
Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de
castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze
de busuioc proaspăt sau de susai Mod de preparare: Se spală roşia, se taie în
felii groase (roşia se poate opări şi apoi curăţa de pieliţă). Brânza se
taie...
Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte
(macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval Mod
de preparare: Dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt pătrunjelul, adaugi 2
linguri de ulei, sarea şi piper după gust şi fierbi totul până se...
Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi 100 grame şuncă
ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc
mieji de seminţe de floarea soarelui Mod de preparare: Se spală salata şi
ridichile. Se taie şunca în cubuleţe, ridichile rondele, ceapa verde se toacă.
Se rupe salata,...
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de
miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1 mână fasole
verde 1 gulie 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 foaie de dafin 200 ml vin
sare piper Mod de...
Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de
pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri
unt ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare.
In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de...
Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de
patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2
catei de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Se spala pieptii de
pui, se sterg si se condimenteaza. Se prajesc in uleiul...
Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml
vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Cureţi
dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită
cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să...
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar
ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare
şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece şi le
laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt,...
Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g
brânză de vaci 2 ouă 1 lingură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1
legătură verdeaţă Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi
în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,...
Ingrediente: 1 kg carne de vitel 1 legatura zarzavat de supa (morcov,
patrunjel) sare 5 boabe de piper 200 g ciuperci marunte Ingrediente sos: 60 g
unt sau margarina, 60 g faina, 1/8 l vin alb, piper macinat, 1 lingurita zeama
de lamaie, 1 galbenus, 1 legatura tarhon. Mod de preparare: Se spala...
Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 oua 6 linguri lapte 40 g parmezan (sau
cascaval) ras sare piper macinat 8 frunze de salvie proaspata 1 lingurita ulei
de masline 1 lingurita unt Mod de preparare: Se rumeneste usturoiul taiat in
doua fara grasime dupa care se scoate din tigaie. Se bat ouale...
Ingrediente: 600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4
felii de paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi
aromate sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se-nmoaie miezul de
paine in lapte, se da carnea prin masina de tocat, iar 3...
Ingrediente: 400 g muschi de vita 120 g cascaval proaspat 1 lamaie 150 ml
ulei de masline aromat 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc sare piper
macinat Mod de preparare: Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si
se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se...
Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de
rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei de
masline Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun asa, cu coaja,
intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala...
Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2
linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta Mod de preparare: Se pun
bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat se cerne
faina, se adauga gălbenuşurile, laptele si se amesteca bine. Se adauga...
Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn
1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin alb
1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui 1 lingurita oregano 1 lingurita cimbru
uscat sare piper dupa gust Mod de preparare:...
Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos
special pentru gratar sau ketchup iute Mod de preparare: Se clatesc
aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se
cresteaza eventual pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de
aluminiu care...
Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar
de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod de preparare: Se
curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se taie felii de 1,5 cm
grosime. Feliile se dau prin faina...
Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul
vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de
mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g
pateu de ficat. Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se
rupe) bucati potrivite....
Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare: Se
incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se
presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja si de
partea lemnoasa, se taie felii mai groase...
Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g
paste fainoase sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte
de pin 100 g telemea de oaie Mod de preparare: Se spala rosiile, se scufunda
in apa clocotita, se curata de pielita si...
Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama
de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei de
masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen macinat sare piper Mod de
preparare: Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se [amesteca cu
coriandrul...
Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida
150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar 1/2
portocala 1 baton de vanilie Mod de preparare: Puneti ciresele fara samburi
intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de...
Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de
dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru,
se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se...
Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g
miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita
vermut alb sec 1 lingurita ulei de masline nucsoara sare piper Mod de preparare:
Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa...
Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana
1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g
unt, 200 g brânza, 30 g casccaval. Mod de preparare: Se prepare o coca din
componentele de mai sus, se framânta usor pâna devine omogena...
Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa
50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2
linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1
lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat),...
Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1
ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati 1
lingurita maghiran 1/2 legatura patrunjel verde tocat piper Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb cu coaja circa 20...
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta
cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod
sucul unei lamai 30 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 legatura de busuioc Mod de
preparare: Se spala cartofii, se curata de...
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita
sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4
cana untdelemn 50 g unt topit Mod de preparare: Se porneşte cuptorul la
treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30...
Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură
pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei Mod de preparare:
Cureţi şi speli orezul, îl fierbi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza
fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti...
Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri
smântână 4 linguri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1
legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet,
ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot....
Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei
de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen
pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) sare piper macinat Mod de
preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se spala dovleceii, se taie in...
Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g
măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper
Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel proaspăt
sare piper Mod de preparare: Cureţii peştii, îi speli bine, laşi...
Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană
ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat Mod
de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă
făina şi bicarbonatul stins cu oţet....
Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin
1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg
gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod preparare aluat Faci un
aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul...
Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca
nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie
ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna
cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie...
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură
pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei Mod
de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper după gust şi le
prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată de...
Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză
telemea 2 linguri unt Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui
să se opărească în apă clocotită cu sare, pentru circa 15 minute. Le strecori
bine, apoi le aşezi într-un vas rezistent la cuptor, uns...
Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de
toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200 g
caşcaval condiment cu gust de pui Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă
sărată, apoi cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa solzişori...
Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2
linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână
proaspătă 1 linguriţă de zahăr Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi
şi-l pui la fiert. Căleşti ceapa tăiată,fin, după care adaugi...
Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1
l borş 150 g smântână sare 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma
ori de câte ori se formează....
Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita
de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci 500
g rosii 1 lingurita de busuioc uscat cateva picaturi de otet balsamic piper
macinat Mod de preparare: Se curata cepele si...
Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper
pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri
ulei de masline Mod de preparare: Se spala roşiile si se taie felii foarte
subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna...
Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g
ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip Vegeta 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai pieptul de pui bucăţele şi-l prăjeşti
în ulei cu puţină sare, piper şi condiment după care-l dai...
Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva
picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva picaturi de
otet sare piper negru 4 oua 2 linguri de faina 125 g cascaval ras 1 praf de
nucşoara 1 priza de piper alb macinat 1 ceasca de verdeturi tocate bine...
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml brandy 25 ml whiskey 25 ml dry vermouth 1
orange Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1
highball glass Cum se prepara Cocktail Golden Panther
Ingrediente aluat: 400 ml lapte 125 g faina 3 oua 1 lingura ulei 30 g
cascaval ras 45 g unt 1 varf de cutit zahar 1/2 lingurita sare Ingrediente
umplutura : 200 g broccoli, 2 felii sunca, 250 g branza de vaci scursa bine, 2
linguri smantana, 2 gălbenuşuri, 1 lingura faina, nucşoara rasa,...
Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de
miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g faina 1 lamaie Mod de
preparare: Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate samburii si
casuta. Mai taiati-le o data in...
Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de
franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de preparare: Se
incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se pipereaza si se tin la
cald. In aceeaşi tigaie se rumeneşte franzela taiata cubulete. Intre timp, se
incinge...
Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit
300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau
sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit. Ingrediente sos:250
ml zeama concentrata de legume , 100 ml vin sec, 100 ml smantana...
Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina
300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de patrunjel 1 varf
de cutit de coriandru 1 varf de cutit de nucsoara rasa 25 g unt 100 ml untdelemn
sare piper Mod...
Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline
sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama de carne
de pasare 2 crenguţe rozmarin 75 g parmezan Mod de peparare: Se taie dovleacul
mai intai in patru, se curata de...
Chimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000
de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il
foloseau pentru aromarea si conservarea carnii. Chimenul este amintit si în
Biblie, unde se povesteste cum se treiera cu ajutorul unor nuiele. Aceasta
practica se mai foloseste si...
Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie
porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei
măsline Mod de preparare: Tai peştele în bucăţi de 5-6 cm, le treci prin ou
bătut, pesmet şi le prăjeşti....
O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei,
spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran,
pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou. Ingrediente: 2
cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare piper nucşoara rasa 500
g...
Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750
ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt Mod de preparare: Se
curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie cubulete, iar varza
fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase...
Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina
sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon
(slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata taiata fideluta,
150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen macinat, 200 g cascaval
ras....
Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma
125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual
cu pereti detasabili). Se separa albusurilede...
Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce
4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua
sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie Mod de preparare: Se bat
bine feliile de |carne si se presara pe ambele...
Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de
legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de
iute 600 g peste Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se
taie felii. Se calesc in untul incins, se sting...
Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi
300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de
dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de
fasole sare piper alb Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente
marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2
lingurita piper pisat 2 legaturi marar Mod de preparare: Se taie fileurile de
peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron,...
Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4
linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-o farfurie
adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca
faina cu boiaua si se dau prin ea copanele...
Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri
de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub
de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o
cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar,
sarea si piperul. Puneti un capac...
Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4
oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt Mod de
preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde,
unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu...
Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1
cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1
lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de
smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita
de...
Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca
afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat 250 g pasta de
tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de
nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie...
Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte
1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv
200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2 linguri unt 1
legătură de ceapă verde o lămâie Mod de preparare: Prepari...