skip to main |
skip to sidebar
Retete #36
Retete:
O reteta de cod cu patrunjel din: ceapa, usturoi, ulei de masline, orez,
coaja de lamaie, supa de pui, piper, sare, dovlecei, rosii, fileuri de cod,
zeama de lamaie, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 catei de
usturoi 8 linguri ulei de masline 200 g orez 1 lingura coaja de lamaie
500...
O reteta de Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si
seminte de rodie din: dovleac, sirop de artar, otet din vin rosu, ulei de
masline extravirgin, mustar dijon, nasturel si seminte de rodie. Dovleacul şi
năsturelul sub această formă conţin luteină şi zeaxantină, antioxidanţi ce reduc
riscul de apariţie a...
O reteta de ciorba de salata verde cu slanina afumata din: salata, slanina
afumata, ceapa verde, usturoi verde, ulei, oua, smantana, sare si verdeata.
Ingrediente: 4 salate verzi mari 150 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1
legatura usturoi verde 50 ml ulei 3 oua 100 g smantana sare verdeata tocata
(marar, leustean,...
O reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara,
avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de masline,
oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi. Ingrediente: 2
capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze rosii) 600 g miez de
anghinara 2 avocado...
O reteta de tiramisu cu capsune din: piscoturi, oua, zahar, mascarpone,
smantana si capsune. Ingrediente: 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate
4 oua 8 linguri zahar 1/2 kg mascarpone 200 ml smantana pentru frisca sau frisca
lichida 1/2 kg capsune Mod de preparare: Bati spuma tare albusurile, cu un
praf...
O reteta de Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra din: orez
salbatic, branza de capra, oua, smantana, mustar dijon, ulei de masline, praz,
usturoi, merisoare si cimbru. Ingrediente: 1 cana de orez salbatic 1 kg de
branza de capra, la temperatura camerei 2 oua mari 1/2 cana de smantana redusa
in grasimi...
O reteta de coronita de capsune din: unt, lapte, faina, oua, budinca de
vanilie, lapte, zahar, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat
iti trebuie: 100 g unt 125 ml lapte 180 g faina 4 oua 125 ml apa Pentru crema
iti trebuie: 2 plicuri budinca de vanilie 650 m lapte 150 g...
O reteta de Sorbet de pepene rosu din: suc de pepene, zahar, sare si suc de
lamaie. Ingrediente: 3 cesti de suc de pepene verde 1/2 cană de zahăr vârf de
cuţit de sare 1 lingura de suc de lămâie Mod de preparare: Fierbeti 1/2 cana
de suc de pepene verde cu zahăr...
O reteta de Cartofi dulci gratinati cu topping din nuci pecan din: cartofi,
unt, coaja de portocala, zeama de lamaie, suc de portocale, usturoi, cuisoare,
crutoane, unuci pecan, ceapa verde si parmezan. Ingrediente: 1/4 kg de cartofi
dulci 2 linguri de unt nesarat, topit 1 1/2 lingurita de coaja de portocala,
rasa fin 2...
Principalul avantaj al fileurilor este că sunt consistente şi se comportă
bine la gătit. In plus, se prepară incredibil de repede. Majoritatea oamenilor
le gătesc prea mult, aşa că noi ne vom concentra asupra timpului de preparare şi
vom învăţa cum să gătim fileurile astfel încât pielea să devină crocantă şi
carnea să rămână...
O reteta simpla de Cafe Brulot din: portocala, cuisoare, coaja de lamaie,
scortisoara, zahar, rom si cafea. Ingrediente: 1 portocala 40 cuisoare coaja
unei lamai 1 betisor de scortisoara 16 cuburi de zahar 3 linguri de rom 6 cesti
de cafea tare si fierbinte Mod de preparare: Intepam portocala cu cuisoare.
Incalzim coaja...
O reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente, ceapa,
curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina. Ingrediente: 1/2 cana de
sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente pentru marinada 1 ceapa mare,
feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2 kg) 2 pulpe de...
O reteta de laptuci cu cartofi si cu oua din: cartofi, oua, laptuci, ceapa,
sos cu carne de vitel, piper, otet balsamic, ulei de nuca, ceapa, slanina si
unt. Ingrediente: 500 g cartofi 8 oua 800 g salata (laptuci) 8 cepe verzi sau
cepe mici 1/4 l sos cu carne de vitel piper alb...
O reteta de tocanita de carne cu ciuperci din: carne de porc, ciuperci,
ceapa, ulei, foaie de dafin, pasta de rosii, cimbru si condimente. Ingrediente:
500 g carne de porc 500 g ciuperci 500 g ceapa 2-4 linguri ulei 1 foaie de dafin
1 lingura pasta de rosii 1 lingurita cimbru 4 lingurite condimente...
O reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca
de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze,
blat. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 125 g făină 4 ouă
500ml lapte dulce budincă de vanilie instant 25 g unt 50 g zahăr tos zahăr
vanilat...
O reteta de rulada din carne de curcan din: ulei de masline, ceapa,
rozmarin, usturoi, merisoare uscate, vin alb sec, mamaliga, piept de curcan,
faina, mustar dijon, cidru de mere si supa de pui. Ingrediente: 2 linguri de
ulei de masline 2 cepe medii tocate 2 linguri de rozmarin proaspat tocat 1
lingura de...
O reteta de peste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa,
ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon. Ingrediente: 1 kg crap 200 g ciuperci
250 g orez 3 cepe 200 ml ulei 100 ml vin alb 1 cub unt 2 lingurite condimente
tarhon Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl...
O reteta de Tocanita cu carne de porc, vita si pasare din: carne de vita,
carne de porc, carne de pasare, ulei, ceapa, usturoi, boia, rosii, ardei gras,
smantana, marar verde si condimente. Ingrediente: 250 g carne de vita 250 g
carne de porc 250 g carne de pasare (piept dezosat) 2 linguri ulei...
O reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie,
portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.
Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie feliata 1
portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa de pui...
O reteta de cartofi cu smantana si mazare din: cartofi, ceapa rosie, mazare,
smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 ceapa
rosie 4-5 linguri boabe de mazare (optional) 100 g smantana 50 g cascaval ras 50
g unt sare piper Mod de preparare: Tai ceapa roşie rondele şi...
Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de
mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Tai ceapa şi o
înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în
tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi morcovii...
Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja
rasă de la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un
vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd
începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă...
Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi
le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi
bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine presate, ca...
Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se
curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat,
se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare,
răsfirînd zarzavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile
pînă cînd se...
Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de
dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit
acid salicilic Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire
în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar,...
Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri
albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben
parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat Mod de
preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate...
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere
de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale se taie felii
subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina
smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci.
Pofta...
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l
tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza
peştele. Deasupra lui pui restul...
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar
castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi
iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci
pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu
apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia
vasul de la foc şi se lasă...
Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar
acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de
masline taiate marunt Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel
si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care...
Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1
linguriţă de făină 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în
câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de...
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200
g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de
fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi
se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc...
Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare Mod de preparare: Pui o tigaie pe
aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi
ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in
cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi...
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri
ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de preparare: Carnea
se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile
decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se
condimenteaza si se...
Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri
faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1
lingurita cimbru ulei Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe
lungime, le presari cu sare si le...
Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi
1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi
fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să...
Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid
salicilic Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în
două, se îndepărtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin maşina de
tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază...
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc
lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut Mod
de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit,
fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri,...
Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g
caşcaval Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de
sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit.
Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un...
Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi
măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1
baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă
rom. Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă
albuşul,...
Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de
supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica
1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita Mod de preparare: Se curata
castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se
taie...
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte
drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri
nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină Mod de preparare: Se moaie drojdia în
lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu...
Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g
smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta Mod
de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige
carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita...
Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1
praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4
pahar zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu
sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă
moale;...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom
Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi
amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se serveşte fierbinte în
ceşti. Pofta buna!
Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de
seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se
lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de
spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă....
Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt dietetic
miere Mod de preparare: Se amesteca mierea si iaurtul dietetic. Cu aceasta
compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct. Pofta buna!
Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 piersici 2-3
prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi
1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie
Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de...
Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină Mod
de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se
fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau
prin sită. În zeama de mere strecurată se...
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână
de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10
roşii sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de
pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii,
morcovii,...
Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură
cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin
cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon Mod de preparare: Se aleg gogoşari
frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şervet curat, se taie codiţa şi...
Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de
preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine
de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu
zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd...
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura
patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1
lingura ulei masline 1 lingra unt Mod de preparare: Pestele se spala se
condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri
impreuna cu patrunjelul...
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii
1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1
foaie de dafin ulei 100 g smântână făină Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi
o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă...
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1
linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare
Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată
,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se
separă albuşurile de gălbenuşari,...
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de
lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de preparare:
Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă dacă este moale, o punem într-un
tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva...
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive
Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of
pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1
25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board Cum...
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1
catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si
castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in
feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in
final...
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g
nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare Mod de preparare:
Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle,
uleiul, oţetul, sarea ; turnăm...
Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi 1
lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de
preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de patrunjel,
usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos (asta se
intampla...
Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi
scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie
1/2 lingurita sare ulei Mod de preparare: Mixati intr-un blender toate
ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati cateva foi de copt
dupa...
Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1
legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de
mere 1 salată Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai
rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată peştişori, roşiile,...
Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline
oregano patrunjel Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de
mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru, depinde de ce
tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se pun...
Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de
albine glazură de ciocolată Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu
zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci
uscate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie
printr-o...
Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata
amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar
pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul,
adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu praful...
Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar
zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă Mod de
preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia
esenţială. Se spală, se înlătură boabele strivite, lovite, pătate sau stricate.
Se aşază...
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfeclă
roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2 căţei de usturoi 1 cubuleţ
de unt 1,5 l zer de oaie Mod de preparare:...
Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana
1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml
vin alb Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana,
adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai...
Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3
frunze de telina 6 rosii otet sare mustar Mod de preparare: Pui ouăle la
fiert, apoi cureţi castravetele şi îl tai rondele fine. Speli roşiile, le tai
felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un castronel....
Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2 linguriţe
zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare Mod de preparare: Cureţi
ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi
ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi...
Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1
lămâie ulei Mod de preparare: Speli bine pătrunjelul, alegi frunzele şi
cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea spălată şi
tăiată. Adaugi roşia tăiată cubuleţe şi zeama de la lămâie, pui şi puţin
ulei...
Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată
200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Ii laşi să se
scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent...
Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6
ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se
spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă
bine cu sarea, apoi se pune...
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g
migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru
formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul
cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine. După...
Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja
rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru
formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o
lămîie. Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul,...
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau
cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte Mod de preparare:
Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric,
la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald...
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă
bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1
lingură zahăr pudră vanilat ulei Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul
pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin
încălzit...
Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1
lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g
capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina
C. Pofta buna!
Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se
sărează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol
cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei.
După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au...
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g
stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine,
apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou....
Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2
castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de
sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in
macinate) Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de
masline...
Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afumată 2 cepe 1 linguriţă
oţet 100 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1
lingură bulion 2 şi 1/2 l apă Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în
mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală...
Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă
150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei Mod de preparare: Se pun într-un
ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se
toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se
adaugă gelatina dizolvatăşi...
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald
(său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate produsele
într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem
albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu...
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300
g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară 1/2 din coaja
unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci
vanilie Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria...
Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3 rosii
1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1 lingura ulei
masline 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se condimentaza
(sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se inteapa...
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de
preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o crăticioară,
adăugăm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul
maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm
compoziţia de pe colţul...
Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6
linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi Mod
de preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele , preparerea se face foarte
repede. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam
caju-ul (pe...
Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2 cartofi
1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1 lingură orez 1
linguriţă unt sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la
fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate,...
Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte
fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr Mod de preparare: Se
fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd
fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă
pînă...
Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi
se opăresc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se răcească, apoi
se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se
pune într-un borcan un...
Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată mare
verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari Mod de preparare:
Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi peştele de zeama din
conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile felii, apoi...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr
pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată
ulei Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un
clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu
zahărul...
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g zahăr 2 linguri
pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente
siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă. Mod de preparare: Luăm foi
de plăcintă din comerţ sau le facem în...
Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole
verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie
de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina
sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa,...
Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde tocat
Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si marul, ceapa se
taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de lamaie, sare si patrunjel. In
final se maesteca salata cu acest sos . Pofta buna!
Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2 rădăcini
de păstârnac 1 castravecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri oţet 1 lingură
muştar sare piper mărar Mod de preparare: Cureţi morcovii, ţelina şi
păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi tai rondele....
Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire de
ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper Mod de
preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le opăreşti în
apă cu sare timp de 10 minute. Le scoţi apoi pe...
Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză
sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar cartofii
îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o tai fideluţă şi
amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui...