skip to main |
skip to sidebar
Retete #42
Retete:
Daca tot e vremea gratarelor am zis sa fac o salata de legume la gratar din:
rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, ceapa, dovlecei, vanata, piper,
otet balsamic, sare si zahar. Ingrediente: 1 kg rosii ulei de măsline sare de
mare 1 capatana de usturoi 1 ceapa, curăţata şi tăiata în optimi...
O reteta de somo prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei,
morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir,
miere, mustar de dijon si ulei de susan. Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g
taitei 1 morcov, razuit fasii 1 dovlecel, taiat felii 1 ardei gras rosu, taiat
felii...
O reteta de limonada cu cirese din: sirop de zahar, suc de lamaie, cirese si
apa plata. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o
lamaie 5-6 cirese mari 100 ml apa plata (in functie de preferinte, poti incerca
si cu apa minerala) Mod de preparare: Scoate...
O reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt,
bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise. Ingredinete:
2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2 cani de faina 1 1/2 cana
zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare de lamaie 800 g...
O reteta de tropical cafe din: cafea, rom brun, zahar, frisca, zahar pudra
si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2-4 cl rom brun
1 lingurita de zahar 100 g frisca lichida zahar pudra scortisoara Mod de
preparare: Punem romul si zaharul in cafeaua fierbinte. Batem frisca cu zaharul
pudra...
Legume ascunse din: chiftele, mazare, rosii cherry, bulion, ulei, sare,
piper, faina, margarina, apa si otet. Ingrediente: 10-12 chiftele (de carne, de
legume, cum iti plac) 500 g mazare proaspata sau congelata 500 g rosii cherry 2
linguri cu bulion ulei sare piper pentru aluat: 340 g faina 250 g margarina 100
ml apa...
O reteta de supa de rosii cu zdrente din: rosii, morcovi, ardei gras, oua,
faina, ulei de masline, sare si frunze de telina. Ingrediente: 300 g rosii (sau
1 pahar mic de suc de rosii) 1/2 morcov 1/2 ardei gras 2 oua 2 lingurite faina 5
ml ulei de masline sare 1 frunza de...
O reteta de peste cu sos de rosii si galuste de aluat din: ulei de masline,
ceapa rosie, passata, vermut, supa de peste, gnocchi, file de peste alb, sos de
ciuperci si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe
rosii, taiate sferturi 2×500 conserve de rosii – passata 100 ml...
O reteta de salata cu taitei transparenti si cu carne tocata din: taitei
transparenti, sare, ardei, ulei, carne tocata, piper, zeama de lamaie si sos de
soia. Ingrediente: 200 g taitei transparenti sare 2 ardei rosii 3 lingurite ulei
400 g carne tocata amestecata piper negru macinat zeama de la 4 lamai 6
lingurite...
O reteta de strudel cu spanac si stafide din: faina, margarina, spanac,
smantana, branza de vaci, oua, stafide, miez de floarea soarelui si sare.
Spanacul este foarte sănătos dacă nu neapărat pentru fierul conţinut (destul de
redus, mult mai mult conţinând ştevia), măcar pentru clorofilă. Ingrediente: 340
g faina 250 g margarina 100 ml...
O reteta de vinete la cuptor din: vinete, sare, piper, pesmet, ulei de
masline, unt, ceapa verde, bulion, rosii, usturoi, patrunjel verde si nucsoara.
Ingrediente: 2 vinete curatate de coaja si taiate cubulete sare piper negru 4-5
linguri de pesmet 3 linguri ulei de masline 40 g unt 1 ceapa verde tocata marunt
1...
O reteta de somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa,
zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei de
masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e delicios, somonul
este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind foarte benefic pentru sănătate.
Ingrediente: frunzele...
O reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne
tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, sparanghel
verde, cartofi, bacon, margarina si ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 4
linguri pesmet frunza de patrunjel verde usturoi verde sare piper 10 bucati
sparanghel verde 600 g cartofi mai...
O reteta de coronita din pasta de branza si ardei copti din: ardei capia,
branza de vaci, telemea, unt, smantana, oua, sunca, marar, piper, sare si
gelatina. Ingrediente: 8 ardei capia copti, taiati pe jumatate 500 g branza de
vaci 300 g telemea combinata de vaca si oaie 150 g unt 150 g smantana...
O reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez,
supa de legume, dovlecei, unt si parmezan. Ingrediente: 3 linguri ulei de
masline 2 cepe mari, tocate 250 costita, taiata cuburi 500 g orez pentru rizoto
1,8 l supa de legume fierbinte 4 dovlecei razuiti 50 g unt 100 g
parmezan...
O reteta de lasagna cu legume din: foi lasagna, ciuperci, dovlecel, morcovi,
telina, ceapa, ardei, rosii in bulion, suc de rosii, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 500 g ciuperci 1 dovlecel 3 morcovi 1 telina
mica 3 cepe 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 cutie rosii in bulion 1...
O reteta de limonada cu ghimbir din: sirop de ghimbir, suc de lamaie, apa,
lime si lamaie. Ingrediente: 30 ml sirop de ghimbir 50 ml de suc proaspat stors
de la o lamaie 150 ml apa 3-4 felii de lime si lamaie pentru siropul de ghimbir:
500 g de zahar 450 ml de apa...
O reteta de placinta stil pizza din: urda, smantana, ou, usturoi, cimbru,
foitaj, rosii, pesmet, parmezan si lapte. Ingrediente: 125 g urda 1 lingura
smantana 1 ou, batut 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita cimbru proaspat,
plus cateva crengute 500 g foitaj 250 g rosii, taite sferturi 40 g pesmet 30 g
parmezan...
O reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline, ardei,
branza de capra, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de
masline 1 kg ardei rosu 500 g branza de capra 100 g unt patrunjel Mod de
preparare: Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare...
O reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca, albusuri,
zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g
crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4 albusuri 6 linguri zahar pudra
coaja de portocala confiata biscuiti zdrobiti un plic zahar vanilat Mod de
preparare: Se...
O reteta de tarta cu mazare din: aluat, carne de vita, dovlecel, ceapa,
morcov, bulion, mazare, oua de prepelita, ou, unt, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 700 g aluat foitaj 500 g carne de vita tocata 1 dovlecel 1 ceapa
mare 1 morcov mare 2 linguri cu bulion 400 g mazare 4 oua de...
O reteta de salata din piept de pui cu muguri de soia din: unt, piept de
pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry,
ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui
curatate (faa piele si oase) fiecare de circa 200 g...
Anchoiade este un preparat provensal făcut din anşoa, bine mărunţite în
mojar şi combinate cu nişte ulei de măsline, usturoi şi oţet din vin. Se poate
servi ca sos pentru crudites sau se poate unge pe felii de pâine, care sunt date
apoi la cuptor pentru câteva minute. In această formă, se serveşte
deseori...
O reteta de limonada cu struguri din: sirop de zahar, suc de lamaie, boabe
de struguri si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors
de la o lamaie zemoasa 5-6 boabe de struguri (poti opta pentru rosii, albi sau
un mix, pentru diversitate) 100 ml apa 3-4 boabe de...
O reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale,
unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar. Ingrediente: 300
g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom natural 30 ml sirop de
artar un praf sare un pliculet cafea instant 50 ml...
O reteta de paste cu sos de urda din: paste, ulei de masline, dovlecel,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, urda si parmezan. Ingrediente: 500 g paste
pappardelle sau taitei 1 1/2 linguri ulei de masline 3 dovlecei razuiti coaja
rasa si zeama de la 1 lamaie + zeama de la 1/2 lamaie 250...
O reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat,
ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu faina 5
linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu
unt scrotisoara sare Mod de preparare: Curăţă merele de coajă,...
O reteta de spaghete cu avocado si crevete din: spaghete, ulei de masline,
crevete, usturoi, vermut, smantana, avocado si sos pesto. Ingrediente: 500 g
spaghete 1 1/2 linguri ulei de masline 450 g crevete, decongelate 2 catei de
usturoi, zdrobiti 225 ml vermut sau vin alb 225 ml smantana 1 avocado, taiat
cuburi 3...
O reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla
rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din samburi
de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper alb, zahar, miez
de nuca si coriandru. Ingrediente: 800 g telina (radacini) sare 4 sfecla rosii
(circa...
O reteta de specialitate gratinata din: ciuperci, cascaval, bacon,
patrunjel, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci medii 150 g
cascaval sau mozzarella 250-300 g bacon o legatura patrunjel 50 ml vin alb dulce
sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă
ciupercile şi se spală....
O reteta de cannelloni cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
vanata, rosii, foi de lasagna, smantana, cascaval, telemea, branza de vaci,
mozzarella si busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1
catel de usturoi zdrobit 1 vanata curatata de coaja si taiata cuburi 400 g rosii
tocate in suc...
O reteta de cartofi copti cu usturoi din: cartofi, cimbru verde, sare de
mare, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: un kg cartofi 1-2 fire cimbru
verde sare de mare o capatana usturoi ulei de masline Mod de preparare: Se
spală cartofii. Se fierb în apă cu sare. Separat, se curăţă usturoiul.
Jumătate...
O reteta de pizza la gratar din: aluat de pizza, sos de pizza, usturoi,
prosciutto, rucola, mozzarella, parmenzan si ciuperci. Ingrediente: aluat de
pizza sos de pizza usturoi prosciutto rucola mozarella parmezan ciuperci Mod
de preparare: Incingeti gratarul. Intindeti aluatul de pizza in functie de
marimea si forma gratarului. Coaceti aluatul pe ambele...
O reteta de Painici cu mozzarella si legume din: paine, mozzarella, sos
pesto, masline si ardei grasi. Ingrediente: o bagheta de paine 250 g mozzarella
150 g sos pesto 300 g masline, felii 300 g ardei grasi Mod de preparare: Taie
pe lat o bagheta de paine, in felii mai groase. Taie fiecare...
O reteta de piept de pui pe pat de morcovi din: piept de pui, unt, morcovi,
sare de mare, piper, boia iute, boia dulce, unt, cimbru verde si ulei de
masline. Ingrediente: 1 kg piept de pui 100 g unt 10 morcovi sare de mare piper
negru macinat o lingurita boia iute o lingurita...
O reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei,
morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar.
Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8 rosii
200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan afumat o
legatura...
O reteta de limonada cu capsuni din: sirop de zahar, suc de lamaie, capsuni
si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml de suc proaspat de la o lamaie
2-3 capsuni, taiate in jumatate sau felii 150 ml de apa o capsuna Mod de
preparare: Pune in pahar capsunile, sucul de...
O reteta de salata de varza creata cu nuci din: varza creata, sare,
struguri, miez de nuci, ceapa, sos de carne de vitel, boabe de piper roz, mustar
de dijon, otet din zmeura, piper, ulei de nuca, sunca si unt. Ingrediente: 1,2
kg varza creata sare 200 g struguri rosii/negri 200 g miez de...
O reteta de briose cu legume din: margarina, oua, faina, pasta de chilli,
sare, piper, piure de mazare, mazare, morcovi, pesmet alb si patrunjel.
Ingrediente: 200 g margarina 4 oua 275 g faina o lingura pasta de chilli sare
piper 100 g piure de mazare 100 g mazare boabe 2 morcovi pesmet alb
patrunjel...
O reteta simpla de Coffee Westindia din: cafea, zahar, cuisoare, coaja de
portocala, rom alb, frisca si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare
si fierbinte 2 lingurite de zahar 1 cuisor 1/2 lingurita de coaja de portocala
razuita 1 paharel de lichior cu rom alb putina frisca lichida un betisor de
scortisoara ...
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi
tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr Mod de preparare: Se
fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest timp
se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă...
Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de
lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt
frunze proaspete de menta pentru decor Mod de preparare: Bateti albusurile
spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si
zeama...
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de
padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz Mod de
preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui
celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se
incorporeaza in...
Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic
praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g
smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi fasolea
în apă cu sare şi o laşi să se...
Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2
linguri ulei apa Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le
speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le pui la fiert cu
uleiul si apa cat sa le acopere. După ce au fiert toate, cureti ardeiul...
Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1
ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb 50 ml
ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Rumeneşti ceapa tocată în unt
amestecat cu ulei, adaugi legumele...
Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1
plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 4
cupe sau castronele Mod de preparare: Pregăteşti budinca cu 500 ml de lapte
şi 3 linguri de zahăr. Speli prunele şi le tai bucăţi mai...
Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250
g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc tocat 1
linguriţă cimbru piper sare 2 linguri coniac 1 lingură unt Mod de preparare:
Amesteci făina cu oul, laptele, coniacul şi puţină sare...
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml
ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lingură condiment tip Vegeta Mod de
preparare: Tai carnea bucăţele şi le prăjeşti în uleiul fierbinte 3 – 5 minute,
adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii graşi tăiaţi...
Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3
cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g
caşcaval Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare 10 minute, apoi le
pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet...
Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe
burta 2 kg sare grunjoasa Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea
groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm. Frecati bucatile de
slanina cu sare, pe toate partile, apoi asezati-le intr-un vas (de
preferat...
Ingrediente blat: 100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere
Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1
cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani
apa se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase),3...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1
ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură
pătrunjel sau mărar Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la copt în
cuptor. Vânătă tăiată mărunt o căleşti în ulei până se...
Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare Pentru
cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g migdale 3 linguri esenţă de
rom 1 lingură făină 6 pere 500 ml vin alb zeama şi coaja rasă de la o lămâie
250...
Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina) 500g
cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1 salata verde sare
piper Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se
pune la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cånd...
Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron curmale
fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie optional 100 g
de stafide coaja de portocala rasa Mod de preparare: Punem nucile si sarea in
robotul de bucatarie si le maruntim punem curmalele (atentie, cand le...
Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 1
kg prune 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi
sâmburii, le tai felii şi le laşi deoparte. Baţi apoi ouăle cu smântână,
zahărul, adaugi făina şi praful de copt şi...
Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g
boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper Mod de
preparare: Se taie în bucti carnea de porc si slanina si se dau prin masina de
tocat. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua...
Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1
legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper
Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe pe
care le fierbi în apă cu puţină sare, circa 20 de minute. Le...
Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros 100
ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g ciocolata menaj
200g zahar brun 100g miere Mod de preparare: Stafidele se dau prin masina de
tocat. La fel si smochinele, iar ciocolata de menaj se rade pe...
Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1
capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1
lingurita rozmarin 1 lingurita boia de ardei dulce sare Mod de preparare:
Intoarceti matele de porc pe dos si cu partea neascutita a...
Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o
bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Se curăţă perele de
coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă
de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi...
Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie
Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir
şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se
acoperă, se...
Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare
condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli
conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina şi tai morcovii
bastonaşe, iar ţelina cubuleţe. Căleşti legumele în puţin ulei şi după 1-2
minute torni 2 căni...
Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza
acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel de
usturoi 1 ramura marar uscat sare piper Mod de preparare: Se curata morcovul
si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa,...
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt,
usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita 100g unt 2
catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2 rosii potrivite
1...
Ingrediente: 2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie,
dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei Mod de preparare:
Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. Ii pui într-o cratiţă de
tuci, cu ulei şi îi...
Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2
cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar
sare piper Mod de preparare: Orezul se alege, se spala in 2-3 ape si se fierbe
in 2 litri de apa, in care ai...
Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt
coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte 2
linguri zahăr 200 g frişcă 200 g afine 200 g zmeură Mod preparare aluat: Treci
migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le...
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii
sare pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi
înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa
mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce s-a pătruns bine carnea
şi...
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment
tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână Mod de preparare: Speli
conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată
cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit
carnea,...
Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă
2 felii de pâine sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte Mod de
preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, le pui la fiert în apă cu sare, iar
separat fierbi 3 ouă. După ce au fiert...
Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g
zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi adaugi scorţişoara
şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele pasate şi...
Cureţi 4 dovlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi
opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu 2
ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat şi sare după
gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o...
Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie Mod de preparare: Razi
dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci,
apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un platou, o ornezi
cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi ardei gras....
Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml apa
3 linguri mustar sau boabe de mustar 2-3 cuisoare 4-5 boabe de enibahar 1 foaie
de dafin 1 lingura sare Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala
incapatoare toate ingredientele si, când au dat in clocot, se...
Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g
caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare Mod de preparare:
Cureţi un dovlecel, îl tai cubuleţe pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar
când sunt gata le pasezi. Cureţi apoi...
Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1
lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate Mod de
preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in
bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de tocat, apoi, adaugati sarea
si...
Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina,
morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3
andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper Mod de preparare:
Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se taie in rondele. Se
pun intr-o salatiera, se adauga conopida...
Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o
felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o
lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe
zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga
perisoarele,...
Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1
cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura
cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare
Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si...
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de
usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi
pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod
de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime....
Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un
pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un
galbenus 1 portocala pentru ornat Mod de preparare: Se fierbe budinca cu
zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se...
Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de
amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml
de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie.
Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind
atâta...
Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva
1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de dafin
Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert
la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,...
Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post
2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de
preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si
se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si...
Ingrediente: 200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr
1 l vin roşu 20 de cuişoare Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi
câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul
şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte,...
Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt
Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet
unt, 250 gr zahar pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana
devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si...
Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un
vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca Mod de preparare: Se
bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă albuşurile cu
sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se...
Coasta de porc umpluta cu mere
Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4
boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o
coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga,
lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si...
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau
marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de
mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa
nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa
se...
Ingrediente: 2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati
in bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1
lingura de otet de vin alb 3/4 cana de vin alb ulei 4 jumatati de piept de pui
fara os si fara piele batuti ca pentru snitel...
Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4
morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5
galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod de
preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si
legumele,...
Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă
orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă făină suc de roşii sare
Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două ori, împreună cu
ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin...
Ingrediente: 100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din
conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3
linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare patrunjel Mod de preparare:
Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă deasupra apa clocotită
şi amestecă cu o furculiţă, până...
O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa,
ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2
linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment Mod de preparare: Speli
hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt...
Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1
ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei 1
legătură mărar cimbru 1 cană borş Mod de preparare: Cureţi legumele, trecii
gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt...
Ingrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un
ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10
biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si
coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri amidon, 2...
Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1
linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină
Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se răcesc
se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr. Ingrediente
glazură...