skip to main |
skip to sidebar
Retete #40
Retete:
Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2
linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce Mod de
preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie ceapa bob de
orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine...
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de
dafin 2 cepe mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1
ceaşcă untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine
grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie...
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1
morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare:
Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru şi un pic de apă
.Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura,...
Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1
legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou 2-3
linguri ulei 100 g unt Mod de preparare: Foile cele mai mari de varză se pun
la fiert în apă clocotită şi sărată...
Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se taie
cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute, să se înmoaie
. Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi se pun în cuptor,
încă...
Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g
untdelemn Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate .Se
rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la foc iute . Se
formează gogoşele şi se pun la prăjit...
Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură
oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare Mod de preparare: Fasolea se fierbe până
crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se răceşte se facăluieşte
până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se toarnă puţin câte...
Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1
linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână 250 g
brânză dulce sare chimen Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală sub
jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe până ce devine
moale....
Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1 lingură
miere 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de hrean, se rad
mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă oţet, miere, sare . Se
serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge ca uns cu rasolul...
Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2 linguri
miere de albine coajă de lămâie Mod de preparare: Se mixează într-un blender
toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură gustoasă şi
hrănitoare.
Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun
Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un şervet,
pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală). Se sărează, se
amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi uleiul. Pentru faţă, se
mai poate...
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 portocală
1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Ceapa se taie
rondele subţiri, după ce în prealabil a fost curăţată şi spălată. Portocala şi
lămâia se decojesc, se desfac în felii, iar spre deosebire de portocală,...
Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet 1
linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul şi se taie
cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul vanilat, sare şi
făină...
Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1
lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de lămâie 1
lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1 kg cartofi 6
linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din...
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5 lingură
untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de păpădie Mod de
preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii sau cubulete. Păpădia
bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se amestecă oţet, untdelemn,
smântână, sare,...
Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă vegeta
1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Soia granule se fierbe în apă
scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se adaugă ceapa tocată
solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se sărează cu vegeta. Se...
Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine
100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ zahăr
vanilat Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau prin robotul
de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care...
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr
1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină Mod de preparare: Drojdia se desface în
puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt
încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste...
Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500
g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel
de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns Mod de
preparare: Puiul mic...
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 legătură
ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare 2-3
linguri ulei de măsline 1 iaurt slab Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se
taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se taie...
Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de
lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic Mod de preparare: Merele se spală
bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se...
Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul
verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri
ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt
slab (opţional) Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul
tăiat...
Ingrediente: 5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1
lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100
g mazăre congelată sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai
ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în...
Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar
pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul
fin al peştelui nobil) Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează
un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas....
Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare
piper 1 kg carne de viţel 3 cepe 1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2
ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă Mod de
preparare: Se pune la fiert un...
Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie Mod de
preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de
apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă
la macerat până a doua...
Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu
chenarul lor de şorici şi slănină cu tot Mod de preparare: Şoriciul şi slănina
se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă
cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se...
Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1
gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere,
dulceţuri, rahat Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se
întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie...
Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri de
chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se amestecă toate piper,
după gust se toarnă amestecul într-un vas care merge la...
Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură
pătrunjel sare piper paprică Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în
untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine grijit, tăiat îmbucături şi
sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă verdeaţă când creierul...
Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai
sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte Mod de preparare:
Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc
apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi cu...
Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1
pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar
bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf Mod de
preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun...
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4 linguri
unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr Mod de preparare: Se pune
laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte
peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se...
Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1
shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer Cum se prepara
Cocktail Cuba Libre
Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de
mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1
pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari) Mod de preparare: Ciolanul se
dezosează partea grasă, tăiată bucăţi...
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru
prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată Mod de preparare: Se
tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim strat de biscuiţi,
care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator. Peste acest...
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500 ml
smântână sare paprică Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o prună
mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură până se
rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g
faină sare 150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de
alune de pădure sau nuci Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de
nebun prin blide până albeşte, apoi se...
Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş
ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză
oaie < lingură 1 • ouă 4> Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul
şi se fierbe în foarte puţină apă...
Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie
ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si
se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se
calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se...
Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie
Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper Mod de preparare:
Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu
untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli...
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură
faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar Mod de preparare: Se
grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură
untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2...
Ingrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se
curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se
aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în...
Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt
sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare
1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe
pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a
fiert...
Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri
făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie
felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate
fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi...
Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână
5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns) Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în
smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un
aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la...
Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1
jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde
Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri
şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare
de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci Mod
de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari
şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5
ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică Ingrediente: Fasolea se taie
bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge
fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval,...
Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1
ceaşcă smântână sare piper paprică Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se
unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu
smântână, făină, sare, piper, se...
Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură
sare Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea.
Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe
foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă...
Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline
negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei
1 kg cartofi tari Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci
doar până trece furculiţa prin ei (să rămână...
Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri
untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin
Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei
ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza,...
Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri
făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri
untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper Mod de preparare:
Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează,...
Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat
zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de
nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava Mod de preparare: Se
frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă...
Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4
roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru
garnisit 500 g spaghete Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi
dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se
pun...
Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă
sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni) Mod de
preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun
cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o
furculiţă...
Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml
iaurt Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă
zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în
forme de îngheţată şi se dă la frigider. Poftă...
Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean Mod de
preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat cubuleţe mici sau
dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea. Se păstrează la loc
răcoros, în sticle.
Ingrediente: 3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg roşii
500 g ulei sare foi de dafin Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală
şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de
tocat. Gogoşarii se coc,...
Ingrediente: 1kg muschi de vita 1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar
picant 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în 8
felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se unge apoi cu mustar
pe ambele parti si se frige pe gratarul încins. Se...
Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute
proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare piper
oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de preparare: Dovlecelul
se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe razatoarea mare. Rosile le
puneti...
Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4
cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet 2
linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg. patrunjel sare piper Mod de
preparare: Stavridul se curata, i se inlatura...
Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1
lingura zahar vanilat 12 oua Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si
când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba,
pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se...
Ingrediente: 100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de
grîu 1 praf de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă făina de
grîu şi cea de cartofi, praful de sare...
Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper
alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui
taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin faina si se trage
la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage in ulei...
Ingrediente: 250g nuci 4-5 linguri unt (ulei) de cocos 5-6 linguri cacao
cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata,
betisor de vanilie, scortisoara, stafide) Mod de preparare: Pui un recipient
continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda)
pret de...
Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr
patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara
sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca se
lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A...
Ingrediente piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci
braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg otet
balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana ulei de
masline extravirgin,5 curmale fara samburi Mod de preparare: Se proceseaza
toate la blender pana rezulta un sos...
Ingrediente: 6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura
seminte de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun
intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor din nuca
de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele de...
Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml
smantana 40ml coniac sare Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru
felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm boabele de piper pe
suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in...
Mazare cu sos alb
Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute
subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului de mai
sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper Mod de preparare: Am
pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma amestecarii celor de mai sus,
vreo 3 linguri...
Ingrediente: 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul
cu vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste
gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în...
Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2
pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf
vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă smîntîna şi apoi treptat,
în...
Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6
linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3
linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă Mod de preparare: Se
freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte puţin făina,...
Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi
opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de
ciocolată zahăr pudră pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul cu
zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se...
Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră
1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ
Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş.
Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compoziţia se albeşte. Se
pune...
Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri
crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură grăsime pentru
formă Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele
două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3...
O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie
si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala
25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron.
Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna
cu...
Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afumată 100 g brânză sărată 1/4
pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar sare piper ulei
Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu
sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le înăbuşi apoi...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g
fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de ciocolată Mod de
preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi zahărul pisat. Amestecăm bine
totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Turnăm laptele fierbinte în
gălbenuşuri, cîte puţin,...
Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional
1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara Mod de preparare:
Blenduim toate lasand jumatate de banana, putina nuca si stafide pentru topping
. Banana o taiem marunt si punem desupra cremei, presaram si putina
scortioara...
Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca
seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude
macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale maruntite 1 ceasca
cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2 pumni de curmale 1 ceasca
apa...
Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2
cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1
lingura faina 1 leg. leustean verde sare Mod de preparare: Se curata morcovii,
telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe...
Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina
100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare
piper Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in
acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu, pentru...
Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1 lime
Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 bar spoon
or stirrer 2 straws Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire
Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt
2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml
ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru sare piper Mod
de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie...
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si
uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1
legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o
scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul,...
Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa
(morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de
vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg.
leustean 1 lingurita boia dulce sare piper Mod de preparare: Se pune
la...
Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3
firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama de
lamaie dupa gust Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul de
ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei proaspeti. Pofta
buna!
17 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei medii 6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica
10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati
egale) Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la 1
lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii frontal ii
decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele...
Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi
zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicarbonat 150 g
zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută Mod de preparare:
Se freacă untul cu trei linguri...
Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri
zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte,
200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare. Mod de preparare:
Se face un aluat din cele...
Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi
50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2
pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g scortisoara 100ml
ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata si se spala, se...
Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g
ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g
ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta
de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de
preparare:...
Ingrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana
fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1
ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana ciorba de
legume...
Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea
bananelor) Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se
pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema
omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. Se...
Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri
rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale
hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de
soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie Mod de preparare: Introducem
toate ingredientele, exceptand rosiile uscate...
Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si coaja
rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita
boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana seminte de susan Mod
de preparare: Curata pielea si taie carnea feliute groase de un deget...
Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml
ulei 150g orez 1 lamâie sare Mod de preparare: Fructele de mare se
decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute in ulei.
Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate marunt,...