skip to main |
skip to sidebar
Retete 50
Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles 200 g morcovi 100 g curmale 4
căţei de usturoi un ardei gras galben o lămâie ulei de măsline sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curăţă, se spală şi se pune la
fiert în apă clocotită în care s-a adăugat o lingură de...
Ingrediente: 600 g paste late 100 g miezuri de nucă o lămâie 80 g zahăr
tos 80 g unt o linguriţă de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de
lămâie 50 g fistic 50 ml lapte dulce mentă Mod de preparare: Pastele se pun la
fiert în apă clocotită în care...
Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o
lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline Ingrediente sos:150 g telina
(tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri
ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre,
2...
Ingrediente: un pachet foi piscot cu cacao Ingrediente crema:670 ml lapte
,70 g amidon de porumb , 2,5 linguri de zahăr , 70 g ciocolată albă ,170 g unt
la temperatura camerei 100 g zahăr pudră , 5-6 linguri de nuca de cocos. Mod de
preparare: Daca nu aveti puteti fierbe laptele cu cca...
Ingrediente: 1 pui maricel (circa 1,3 kg) sare piper 250 g ciuperci 750 g
cartofi mai marunti 1 kg rosii carnoase 125 g costita afumata 150 g masline
verzi 3 linguri coniac sau rachiu Mod de preparare: Se spala puiul, se zvanta,
se freaca cu sare si piper si se leaga aripile.Ciupercile...
Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350 g
penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de cutit zahar 150
g Mozzarella 1 legatura busuioc verde Mod de preparare: Se curata vinetele, se
spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2...
Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 vanata 2 rosii 6 linguri ulei de
masline 2 linguri de sare grunjoasa 1 catel de usturoi 1 lingurita de seminte de
pin 6 linguri de cascaval ras 30 g unt 4 fire de cimbru sare piper Mod de
preparare: Spalati vanata si taiati-o in felii de...
Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua
100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte 50 ml smantana 1
pachetel de drojdie 120 g unt + inca 20 g 1 varf de cutit de nucsoara rasa sare
piper Mod de...
Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin
1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod
de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul,
apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai
simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa...
Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de
usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin 3
linguri de untdelemn 3 linguri de otet aromat 1 fir de patrunjel sare piper Mod
de preparare: Puneti sardelele sa se...
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 125 g zahar 2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie 1 galbenus 375 g faina 50 g migdale taiate marunt 2
lingurite rase praf de copt Ingrediente umplutura :200 g unt moale, 200 g zahar,
1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua,...
Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de
patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper Mod de preparare: Spargeti ouale
intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna
cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa
se caleasca intr-o lingura de...
Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2
cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita
salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata de carne 2 linguri
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C....
Ingrediente: 220 g biscuiti graham 100g unt 6 lg lapte 400 g crema de branza
90 g zahar pudra 250 ml frisca batuta esenta de vanilie Ingrediente topping: 350
g afine ,6 linguri de zahar,2-3 lg de zeama de lamaie Mod de preparare:
Maruntim biscuitii si ii amestecam cu cele 6 linguri de...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1
lingura marar tocat 2 oua sare Mod de preparare: Palariile ciupercilor,
spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana se mai inmoaie.
Picioarele ciupercilor se toaca, se inabusa in ulei, se lasa sa se...
Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6
rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de busuioc 1
lingurita sare Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de
apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si curatati-i de pielita si
de...
Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2
catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de
vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati felii 2 foi de dafin 1crenguta cimbru
piper macinat sare Mod de preparare: Se curata carnea si se taie...
Ingrediente: 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere,
struguri, cirese..) 150 g unt 150 g zahar un praf de sare 2 oua 250 g faina 25 g
nuca de cocos 2 lingurite praf de copt 4 linguri suc de lamaie 200 g zahar pudra
Mod de preparare: Turnam continutul conservei...
Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g unt
1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1 lingura
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie
in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg...
Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt
400 g frisca esenta de vanilie Mod de preparare: Ungem o tava cu unt topit (eu
am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat subtire pe toata
suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit,...
Ingrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare 1
portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C.
Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie
bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu...
Ingrediente blat: 9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu
gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml lapte
rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3 linguri apa,3 linguri
zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras sau margarina pentru...
Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg taiat bucati 125 g slaninuta afumata (taiata
fasii) 4 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi o jumatate de lamaie 80 g
masline verzi 80 g masline negre o frunza de dafin 4 linguri ulei de masline
sare piper 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in...
Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de
lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de preparare:
Amestecam iaurtul cu 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri de miere.Amestecam
nucile cu 1 lingura de miere. Taiem piersicile in 2, socoatem
samburii.Punem...
Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1
mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de la o
lamaie 2-3 linguri de gris zahar pudra vanilat pentru deasupra Mod de
preparare: Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei
(conform...
Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de
faina 1 pachet praf de copt Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g unt,150
g zahar , esenta de vanilie Ingrediente glazura:850 ml Fanta (sau orice alt suc
va place),2 plicuri de budinca de vanilie,5linguride zahar...
Ingrediente: 500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde
150 g masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai
multi, dupa gust) 200 ml otet de vin un varf de cutit de zahar untdelemn sare
piper Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi...
Ingrediente : 1,5 kg dovleac 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de
legume 500 g smantana 2 linguri zeama de lamaie sare piper 50 g seminte de
dovleac fara coaja Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja, seminte si
nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in...
Ingrediente aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50
g zahar 1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale Intrediente razatura:100 g unt
rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara Ingrediente umplutura
:800 g branza de vaci, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar...
O reteta de omleta cu branza si cascaval din: oua, branza, cascaval, sare,
piper si muraturi. Ingrediente: 4 oua 1 bucata branza 1 bucata cascaval sare
piper muraturi Mod de preparare: Se bat oualele, se rad branza si cascavalul
dupa care se adauga peste oualele batute. Se amesteca bine, se sareaza si
pipereaza dupa...
Ingrediente: 2-3 pastravi (circa 1,2 kg) 4 rosii 2 lamai 1 legatura
patrunjel verde 2 fire marar 4 felii de paine graham 4 linguri ulei de masline
40 g unt sare piper Mod de preparare: Se curata pestele, se spala bine, se
zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se...
Ingrediente: o bucata de pulpa de manzat (800 g) 8 mere 2 cepe o crenguta de
rozmarin 2 linguri rachiu 30 g unt 4 linguri ulei sare piper 200 g faina Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Puneti uleiul la incins intr-o forma de
tuci sau jena si rumeniti carnea legata cu sfoara de...
Ingrediente: 250 g cartofi 1 ceapa mare rosie 1 ou fiert tare 1 legatura de
patrunjel Ingrediente sosul aioli :5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml
untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi si se dau pe...
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2
albusuri 3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte
de coriandru 1/2 lingurita chimen macinat 1 varf de cutit praf de chili sare
piper Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie...
Ingrediente: 500 g morcovi 1 gulie 500 g cartofi 1 fir de praz 2 linguri de
ulei 1 litru de apa fiarta cu delikat sare piper 2 cabanosi o legatura de
patrunjel Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se
calesc in ulei fierbinte. Se adauga apa fiarta cu...
Ingrediente: 25 ml tequila 25 ml gin 25 ml blue curacao 25 ml lemon juice
1 tsp caster sugar Sparkling water Ice cubes 1 maraschino cherry 1 chopping
board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball...
Ingrediente: 600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn
de masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde tocat 80
g cascaval ras 250 ml sos alb (1-2 linguri de faina prajita in unt si stinsa cu
lapte) 16 rulouri de cannelloni. Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester
1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1
lingurita miere 1 legatura codite de ceapa verde 1,2 kg cartofi fierti Mod de
preparare: Se pun intr-un castron zerul, branza de vaci si...
Ingrediente : 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l
zeama de legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat
macinat nucsoara 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina + putin unt
pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit Mod de preparare:
Se curata...
Ingrediente: 800 g muşchi de porc 6 ştiuleţi de porumb mic două gulii doi
morcovi 450 g broccoli doi ardei graşi o ceapă două fructe de mango 100 g
măsline negre 150 ml vin alb demidulce sare piper ulei de măsline pătrunjel o
lămâie Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală,...
Ingrediente: 750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei
sare piper 1 lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama
concentrata de legume 200 ml vin rosu 1 crenguta rozmarin 2 cuisoare 1 foaie de
dafin 400 g taietei (lati) Mod de preparare: Se spala...
Ingrediente : 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2
l zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g
faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele Mod de preparare: Se
amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul,...
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza
telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita
maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie
stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie felii
subtiri. Patrunjelul spalat si...
Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un
pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml apă o
lămâie pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Dovlecelul se
spală, se taie sub formă de bastonaşe sau în feliuţe. Ardeii se...
Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde 250 g
cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o lămâie 250 ml
vin alb demidulce Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală şi se curăţă
de oas
Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o
linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două
portocale 100 g miezuri de nucă două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom
Mod de preparare: Crema de ciocolată se amestecă...
Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un
ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o lămâie 4
linguri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar smântână iaurt
Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat...
Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt
200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200
g ciocolată neagră o lămâie 50 g miezuri de nucă unt de alune frişcă Mod de
preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă untul...
Ingrediente : 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt
topit praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1 mar mare cateva fire
de patrunjel verde Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta, se
sareaza usor si lasa sa...
Ingrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit
Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200
ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii. Mod de
preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura....
Ingrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran
uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar
smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se
spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt...
Ingrediente : 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare
piper zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel
verde grasime pentru uns forma Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de
minute in apa cu sare, se lasa sa se...
Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere
proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15
piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si
punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. Punem un strat
de frisca peste piscoturile maruntite apoi...
Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml
frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana
biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate.
Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam cu un strat de
eugenii inmuiate...
Ingrediente : 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2
cepe 1 catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita
sau de miel) piper 2 linguri bulion o lingurita maghiran uscat 1/2 lingurita
scortisoara 6 linguri pesmet 1 ou Ingrediente sos: 40 g...
Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2
linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita
ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g iaurt
slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si...
Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte
condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu Mod de preparare: Intr-un bol
turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se
omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea
indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam, asigurandu-ne ca...
Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi
macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de
cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit Mod de
preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiuni mici (a mea are
25cm...
Ingrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1
cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca
(21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii...
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper
o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza
topita sau cascaval moale Mod de preparare: Se incinge cuptorul inclusiv tava
pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii
groase....
Ingrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat
400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii
decojite (din conserva) taiate bucatele 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana)
1 legatura patrunjel verde 3 linguri amidon (faina) pentru legat sosul Mod
de...
Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g
zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt
zahăr vanilinat esenţă de migdale sare pudră de scorţişoară 50 g seminţe de
susan Mod de preparare: Se mixează...
Ingrediente: 500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1
legatura codite de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4
galbenusuri + 3 albusuri 70 g faina 1/2 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod
de preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc...
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2
lingurita zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul
topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste fierbinte. Pofta
buna!
Ingrediente: 2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml
sos bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se curata
guliile frunzele se pun deoparte, se taie felii, se fierb 2-3 minute in apa cu
sare, dupa care se scot si se lasa...
Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g
scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de usturoi 4
roşii o frunză de dafin sare piper coriandru gogonele pepeni muraţi Mod de
preparare: Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat...
O reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua,
zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca. Ingrediente : 150 g
ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g migdale macinate 40 g faina
1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar pudra frisca pentru...
Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi
de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml smântână muştar
4 căţei de usturoi cimbru verde ulei de măsline sare piper sos de roşii picant
Mod de preparare: lntr-un castron se pun smântână, sucul...
Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă
verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g smântână
mărar oţet balsamic ulei de măsline scorţişoară sare piper parmezan brânză feta
Mod de preparare: Smântână se amestecă bine cu sarea, piperul, un praf
de...
O reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba,
rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei
capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga.
Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi 500 g roşii 300 g
ciuperci două conserve...
Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan un
morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un pliculeţ cu
praf de copt 3 ouă sare piper smântână Mod de preparare: Cartofii se curăţă,
se spală şi se fierb. Se lasă la...
Ingrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe 4
globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala merele, se
curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit si se
indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie rondele si...
Ingrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar
400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si
zeama) + alte doua portocale (doar zeama) 1 lamaie 50 g samburi de alune 2
linguri miere 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici) 1
lingurita...
Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi ardei
graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui o legătură
de pătrunjel roşii usturoi Mod de preparare: Cepele se curăţă de frunze, se
spală, se toacă în cubuleţe şi se pun într-un vas cu apă...
Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4
fileuri de somon usturoi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o frunză de
dafin oţet o lingură de zahăr tos ulei de măsline sare piper mărar salată de
arpagic murat Mod de preparare: Fileurile de somon se...
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300 g
ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde 200 g parmezan 25 g
drojdie sare piper 85 ml ulei de măsline busuioc roşii salată verde castraveţi
Mod de preparare: Intr-o oală...
Ingrediente: 1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde
1/2 legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel)
1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper Ingrediente sos:500 g iaurt,
coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire de tarhon. Mod de preparare:
Se...
Ingrediente : 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2
linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare 500 g
morcovi Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se aleg
frunzulitele de cimbru, se spala pulpele de pui,...
Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert de
ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de usturoi sare
piper o lămâie pătrunjel pâine integrală Mod de preparare: Morcovul se curăţă,
se spală şi se dă pe irăzătoarea cu ochiuri...
Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de
măsline 200 g ciocolată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două
pliculeţe cu zahăr vanilinat budincă de vanilie 300 ml frişca topping de căpşuni
sos caramel Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează împreună cu...