skip to main |
skip to sidebar
Retete #27
Retete:
O reteta de crochete cu sunca din: orez, oua, cascaval, sunca de pui,
parmezan, faina, smantana, nucsoara, pesmet picant, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 2 oua 50 g cascaval ras 100 g sunca de pui
100 g parmezan ras 3 linguri faina 1 lingura smantana 1 praf de...
O reteta de antreu bicolor din: somon afumat, cartofi, patrunjel, unt,
smantana, orez, lapte, rosii uscate si sare. Ingrediente: 100 g somon afumat 500
g cartofi 1 legătură de pătrunjel 200 g unt 100 g smântână 1 ceşcuţă cu orez cu
bob lung 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceapă, câteva roşii uscate sare ...
O reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu
unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si zeama de
lamaie, praf de copt si amidon. Ingrediente: 200 g biscuiti cu unt 75 g unt 80 g
stafide 10 ml rom 4 oua 200 g zahar 1...
O reteta de supa de ceapa coapte cu branza de capra din: ceapa, ulei de
masline, supa de legume, mustar, marmite, patrunjel, paine si branza de capra.
Ingrediente: 800 g de ceapa, taiata in felii 4 linguri ulei de masline 1 litru
supa de legume gata facuta 1 lingura de mustar cu boabe 1...
O reteta de aperitive cu pasta de peste din: file de cod, gelatina, file de
somon, albusuri de ou, smantana, marar, sare, piper, paine neagra si marar.
Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2
albusuri de ou 300 g smantana 2 linguri marar tocat...
O reteta de terina cu ardei copt din: orez, oua, ardei grasi, ceapa , supa,
unt, ulei de masline, nucsoara, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez
cu bobul lunguiet 2 oua 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 1 ceapa alba 2 l
supa strecurata de legume 50 g unt 3...
O reteta de supa de spanac cu smantana, parmezan si crutoane din: varza
kake, spanac, gulie, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, bacon afumat, ulei, vin
alb, supa de legume, zeama de lamaie, sare, piper, crutoane, unt, smantana si
parmezan. Ingrediente: 300 g varza kake 100 g spanac 100 g gulie 80 g morcovi
200 g...
O reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume,
verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si piper.
Ingrediente: 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata rulada si legata o
lingura mustar 100 g legume pentru supa 20 g verdeata de supa o ceapa...
O reteta de rulada de curcan umpluta cu spanac din: piept de curcan, spanac,
usturoi, ceapa, unt, sare, piper, mustar, ulei, ceapa rosie, frunza de dafin si
supa de pui. Ingrediente: 800 g piept de curcan (o bucata intreaga, pentru
rulada) 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri unt sare...
O reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat, salata,
smantana, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste 100 g unt 200 g
bacon afumat o salata verde sau rosie 150 ml smantana sare piper 200 g cascaval
Mod de preparare Se pun pastele să fiarbă în apă cu...
O reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou,
lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente: pentru
aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte ulei de palmier
pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la...
O reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare,
lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si
sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce
piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde...
O reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de caise,
alune, jeleu, biscuiti integrali si unt. Ingrediente: 1/2 kilogram jumatati de
caise cu tot cu coaja 6 portocale 75 ml iaurt degresat gem de caise o lingura de
alune injumatatite jeleu pentru blatul de biscuiti: 125 de grame de biscuiti
integrali...
O reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper,
cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, orez
si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare piper cimbru verde si
uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g...
O reteta de crema de urzici din: urzici, sare, faina, unt, usturoi verde si
smantana. Ingrediente: un kg urzici sare 2-3 lingurite faina 100 g unt 1-2
legaturi usturoi verde 200 g smantana Mod de preparare: Se curăţă urzicile cu
mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală...
O reteta de mancare cu ciuperci si rozmarin din: ciuperci, jumari, pulpa de
porc, unt, ulei de masline, ceapa, sare, piper, lapte, faina, rozmarin si
patrunjel. Ingrediente: 800 g ciuperci 10 jumari 500 g pulpa de porc 100 g unt
2-3 lingurite ulei de masline o legatura ceapa sare piper 200 ml lapte 2...
O reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de
lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala. Ingrediente: pentru gogosi: 400
g de branza dulce 150 g de faina pentru aluaturi 2 oua putina sare suc de
lamaie pentru umplutura: 1 kg de caise zahar cubic paine integrala uscata
si...
O reteta de chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare,
piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau incolitit,
zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan un
ou sare piper 200 g humus 2 legaturi patrunjel o legatura ceapa pentru salata: 4
rosii...
O reteta de salata de caise cu porc din: carne de porc, compot de caise,
otet, mustar, salata verde, caise, cirese, ceapa si alune. Ingrediente: 1
kilogram de carne de porc slaba 1 cutie compot de caise 1/4 ceasca de otet 2
linguri de mustar natural o punga de mix de salata verde 1...
O reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt,
mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie.
Ingrediente: 200 g unt 3 linguri ulei un praf de sare 500 g faina 100 g iaurt
pentru umplutura: 12 mere mari 200 g zahar un plic vanilat 2...
O reteta de mile cu sofran, caise si cuscus din: ulei de masline, carne de
miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran, morcovi,
caise, menta si cuscus. Ingrediente: o lingurita de ulei de masline 1 kg carne
de miel taiate in cubulete piper ceapa 1/4 ceasca de suc de portocale usturoi
coriandru...
O reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei,
carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui,
piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de porc un kg rosii moi 4 ardei
rosii 2 carnati de casa sare 2 ardei iuti 2-3 legaturi ceapa o legatura...
O reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez
salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline
extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise.
Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4 caise o
linguriţă de alune prăjite...
O reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de
floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana. Ingrediente: 5
cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3 linguri ulei de floarea
soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de leustean sare piper 500 ml bors
2-3...
O reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline
extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de masline
extravirgin 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele) 6 ardei grasi
taiati in fasii lungi...
O reteta de salata cu fileuri de peste din: fileuri de peste, oua, faina,
salata verde, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau sau
pangasius 2 oua 3 linguri cu faina 1 salata verde 1 lamaie cateva rosioare ulei
sare piper Mod de preparare: Bate bine ouăle cu făina până...
O retete de budinca de carne cu varza murata din: varza murata, carne
tocata, oua, lapte, cascaval afumat, ceapa, pesmet, sare, piper si maghiran.
Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g carne tocata 5 oua 500 ml lapte 100 g
cascaval afumat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper maghiran Mod de
preparare:...
O reteta de salata de ridichi cu sos de iaurt din: ridichi, iaurt, smantna,
marar, usturoi, lamaie si sare. Ingrediente: 3 legaturi de ridichi pentru sos:
400 g iaurt natural 200 g smantana 1 legatura de marar 3 catei de usturoi 1
lamaie 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un bol se...
O reteta de briose de orez cu legume din: orez, ulei de masline, morcov,
mazare, cartof, dovlecel, sunca, smantana, oua, cascaval, faina, praf de copt,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez cu bobul lung 1 lingura
ulei de masline 1 morcov 2 linguri mazare 1 cartof 1 dovlecel 150 g
sunca...
O reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei
iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2
ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe roşii, tăiate în
sferturi 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3 căţei de usturoi, tocaţi
grosier 1 linguriţă de...
O reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga, ridichi,
ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si sare. Ingrediente:
200 g paste 200 g sunca de praga 4-5 ridichi 2 fire de ceapa verde pentru sos: 2
galbenusuri 200 g ulei 1 lamaie 2 linguri cu smantana marar...
O reteta simpla de Cocktail Galliano din: brandy, galliano, cafea rece si
frisca. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Galliano 2,5 cl cafea rece 2 cl frisca
lichida Mod de preparare: Mixam brandy-ul, lichiorul si cafea, apoi turnam
bautura intr-un pahar mai mic si in final decoram cu frisca.
O reteta de pui dulce acriosr la cuptor din: portocala, scortisoara,
rozmarin, pui, ulei de masline, unt, ceapa rosie, telina, rosii uscate, vin,
otet de vin rosu, stafide, seminte de pin si pancetta afumata. Ingrediente: o
portocală tăiată în sferturi 2 batoane de scorţişoară, rupte în două 6 fire de
rozmarin proaspăt 4 puişori...
O reteta de salata de grau bulgur cu stafide si fistic din: bulgur, stafide,
morcovi, spanac, fistic, coaja de lamaie, otet din vin rosu si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 200g de bulgur 75g de stafide 3 morcovi, daţi pe
răzătoare 150g de spanac, tocat grosier 100g de fistic prăjit, tocat grosier
coaja rasă...
O reteta de carne de miel cu legume din: carne de miel, ulei, sare, fasole
verde, dovlecel, ceapa, rosie, pasta de rosii, usturoi, boia de ardei iute,
piper, cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel
2 linguri ulei sare 300 g fasole verde 1 dovlecel 1 ceapa 1 rosie bine...
O reteta de salata din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare,
sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si miere.
Ingrediente: 500 g rosioare 4 oua fierte 1 legatura de ceapa verde 300 g
cascaval 2-3 linguri cu mazare fiarta 2-3 fire de sparanghel fiert cateva
crutoane pentru sos: 4 linguri...
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa
vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Şniţel cu creson şi sos de mere
picant O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt,...
O reteta de gucamole din: avocado, rosie, ardei, ceapa, usturoi, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 avocado, coapte 1 rosie curatata de
seminte si tocata fin 1 ardei curatat de seminte si tocat fin 1 ceapa tocata fin
1 căţel de usturoi sucul de la 1 lamaie sare dupa gust piper ...
O reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte de
caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare. Ingrediente: 800 g carne de pui
1 ardei capia 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1
lingurita chimen macinat...
O reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 4 rosii tari, bine coapte
50 g parmezan sau cascaval ras ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare:
Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii subţiri, le pudrezi cu sare şi
le...
Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de
lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic Mod de preparare: Merele se spală
bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se...
Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul
verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri
ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt
slab (opţional) Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul
tăiat...
Ingrediente: 5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1
lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100
g mazăre congelată sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai
ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în...
Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar
pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul
fin al peştelui nobil) Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează
un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas....
Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare
piper 1 kg carne de viţel 3 cepe 1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2
ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă Mod de
preparare: Se pune la fiert un...
Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie Mod de
preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de
apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă
la macerat până a doua...
Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu
chenarul lor de şorici şi slănină cu tot Mod de preparare: Şoriciul şi slănina
se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă
cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se...
Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1
gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere,
dulceţuri, rahat Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se
întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie...
Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri de
chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se amestecă toate piper,
după gust se toarnă amestecul într-un vas care merge la...
Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură
pătrunjel sare piper paprică Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în
untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine grijit, tăiat îmbucături şi
sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă verdeaţă când creierul...
Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai
sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte Mod de preparare:
Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc
apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi cu...
Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1
pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar
bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf Mod de
preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun...
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4 linguri
unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr Mod de preparare: Se pune
laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte
peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se...
Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1
shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer Cum se prepara
Cocktail Cuba Libre
Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de
mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1
pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari) Mod de preparare: Ciolanul se
dezosează partea grasă, tăiată bucăţi...
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru
prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată Mod de preparare: Se
tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim strat de biscuiţi,
care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator. Peste acest...
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500 ml
smântână sare paprică Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o prună
mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură până se
rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g
faină sare 150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de
alune de pădure sau nuci Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de
nebun prin blide până albeşte, apoi se...
Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş
ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză
oaie < lingură 1 • ouă 4> Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul
şi se fierbe în foarte puţină apă...
Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie
ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si
se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se
calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se...
Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie
Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper Mod de preparare:
Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu
untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli...
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură
faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar Mod de preparare: Se
grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură
untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2...
Ingrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se
curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se
aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în...
Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt
sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare
1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe
pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a
fiert...
Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri
făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie
felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate
fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi...
Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână
5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns) Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în
smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un
aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la...
Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1
jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde
Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri
şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare
de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci Mod
de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari
şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5
ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică Ingrediente: Fasolea se taie
bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge
fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval,...
Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1
ceaşcă smântână sare piper paprică Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se
unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu
smântână, făină, sare, piper, se...
Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare
Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se
toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc,
se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă...
Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline
negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei
1 kg cartofi tari Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci
doar până trece furculiţa prin ei (să rămână...
Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri
untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin
Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei
ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza,...
Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri
făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri
untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper Mod de preparare:
Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează,...
Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat
zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de
nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava Mod de preparare: Se
frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă...
Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4
roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru
garnisit 500 g spaghete Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi
dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se
pun...
Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă
sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni) Mod de
preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun
cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o
furculiţă...
Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml
iaurt Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă
zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în
forme de îngheţată şi se dă la frigider. Poftă...
Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean Mod de
preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat cubuleţe mici sau
dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea. Se păstrează la loc
răcoros, în sticle.
Ingrediente: 3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg roşii
500 g ulei sare foi de dafin Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală
şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de
tocat. Gogoşarii se coc,...
Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciuperci 1 cană
de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de
bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru
şi sare după gust Mod...
Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă
de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură
de uns tava 1 linguriţă de drojdie Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1
ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte...
Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie
sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g
la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un
castron, se sărează un pic şi...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se
fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se
poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se...
Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri
smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval Mod de preparare: Roşiile se
spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un
platou cu gura în jos să se scurgă....
Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou
Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3
linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare Mod de
preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, împreună cu
ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată această compoziţie
se...
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10
fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei Mod de preparare: Conopida
se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină...
Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2
linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată
4-5 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă
şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă....
Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4
bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde
cimbru 1 lingură vegeta Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la
fiert...
Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6
măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional) Mod de
preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După ce au
fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se...
Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva
arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce
1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc
(sau vită ori pasăre) 1 salată verde Mod de preparare:...
Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare Mod
de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm
până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se
pune într-un castronel, se garniseşte cu ardei şi pătrunjel verde şi...
Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1
linguriţă vegeta Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se
îndepărtează sâmburele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin
maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju,
sucul...
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea
250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se
bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul
clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă...
Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri
untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică
iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac Mod de
preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun...
Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1
lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1
vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia
de aburi, apoi se adaugă...
Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri
smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare
Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g ciuperci din
conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1 legătură frunze de...
Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare
condimente Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în
coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se
adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente.
Aluatul...
Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr
vanilat sare 150 ml suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele mai sus
menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă.
Poftă bună!