skip to main |
skip to sidebar
Retete #45
Retete:
Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri
de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub
de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o
cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar,
sarea si piperul. Puneti un capac...
Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4
oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt Mod de
preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde,
unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu...
Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1
cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1
lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de
smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita
de...
Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca
afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat 250 g pasta de
tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de
nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie...
Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte
1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv
200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2 linguri unt 1
legătură de ceapă verde o lămâie Mod de preparare: Prepari...
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita
sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4
cana untdelemn 50 g unt topit Mod de preparare: Se porneşte cuptorul la
treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30...
Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură
pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei Mod de preparare:
Cureţi şi speli orezul, îl fierbi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza
fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti...
Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri
smântână 4 linguri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1
legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet,
ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot....
Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei
de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen
pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) sare piper macinat Mod de
preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se spala dovleceii, se taie in...
Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g
măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper
Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel proaspăt
sare piper Mod de preparare: Cureţii peştii, îi speli bine, laşi...
Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană
ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat Mod
de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă
făina şi bicarbonatul stins cu oţet....
Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin
1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg
gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod preparare aluat Faci un
aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul...
Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca
nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie
ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna
cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie...
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură
pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei Mod
de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper după gust şi le
prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată de...
Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză
telemea 2 linguri unt Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui
să se opărească în apă clocotită cu sare, pentru circa 15 minute. Le strecori
bine, apoi le aşezi într-un vas rezistent la cuptor, uns...
Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de
toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200 g
caşcaval condiment cu gust de pui Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă
sărată, apoi cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa solzişori...
Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2
linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână
proaspătă 1 linguriţă de zahăr Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi
şi-l pui la fiert. Căleşti ceapa tăiată,fin, după care adaugi...
Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1
l borş 150 g smântână sare 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma
ori de câte ori se formează....
Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita
de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci 500
g rosii 1 lingurita de busuioc uscat cateva picaturi de otet balsamic piper
macinat Mod de preparare: Se curata cepele si...
Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper
pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri
ulei de masline Mod de preparare: Se spala roşiile si se taie felii foarte
subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna...
Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1
legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf de zahar
100 ml ulei de masline cateva crengute de cimbru 60 g cascaval 2 albusuri 60 g
unt 100 g faina sare piper Mod de...
Ingrediente: 1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de
tarhon 1 foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec 10 cl ulei de
masline 5 cl. otet alb 1 lingurita piper boabe sare Mod de preparare: Curatati
sardelele, spalati-le bine, dati-le un...
Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4
1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare piper un
praf de nucşoara 50 seminte de floarea soarelui 100 g cascaval Mod de
preparare: Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa taiata in
rotocoale...
. Ingrediente: 250 g paine bagheta sau paine pe vatra 200 g rosii 1
castravete mic 2 tulpini de telina 1/2 legatura busuioc 3-4 fire de menta 4
linguri otet sare piper 2 linguri capere 3 linguri ulei de masline 1 catel de
usturoi 100 g telemea de oaie Mod de preparare: Se...
Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de
franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de preparare: Se
incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se pipereaza si se tin la
cald. In aceeaşi tigaie se rumeneşte franzela taiata cubulete. Intre timp, se
incinge...
Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit
300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau
sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit. Ingrediente sos:250
ml zeama concentrata de legume , 100 ml vin sec, 100 ml smantana...
Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina
300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de patrunjel 1 varf
de cutit de coriandru 1 varf de cutit de nucsoara rasa 25 g unt 100 ml untdelemn
sare piper Mod...
Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline
sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama de carne
de pasare 2 crenguţe rozmarin 75 g parmezan Mod de peparare: Se taie dovleacul
mai intai in patru, se curata de...
Chimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000
de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il
foloseau pentru aromarea si conservarea carnii. Chimenul este amintit si în
Biblie, unde se povesteste cum se treiera cu ajutorul unor nuiele. Aceasta
practica se mai foloseste si...
Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie
porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei
măsline Mod de preparare: Tai peştele în bucăţi de 5-6 cm, le treci prin ou
bătut, pesmet şi le prăjeşti....
O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei,
spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran,
pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou. Ingrediente: 2
cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare piper nucşoara rasa 500
g...
Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750
ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt Mod de preparare: Se
curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie cubulete, iar varza
fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase...
Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina
sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon
(slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata taiata fideluta,
150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen macinat, 200 g cascaval
ras....
Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma
125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual
cu pereti detasabili). Se separa albusurilede...
Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce
4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua
sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie Mod de preparare: Se bat
bine feliile de |carne si se presara pe ambele...
Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de
legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de
iute 600 g peste Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se
taie felii. Se calesc in untul incins, se sting...
Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi
300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de
dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de
fasole sare piper alb Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente
marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2
lingurita piper pisat 2 legaturi marar Mod de preparare: Se taie fileurile de
peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron,...
Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4
linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-o farfurie
adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca
faina cu boiaua si se dau prin ea copanele...
O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii,
praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g
macaroane (melcisori) sare 200 g mazare congelata 200 g rosii foarte mici 3
bulbi de praz 125 g Mozzarella 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi
tocate marunt (patrunjel, marar...
Ingrediente blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină
1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană de apă 2
linguri zahăr pentru sirop Ingrediente cremă: 2 plicuri cremă pentru prăjituri
cu gust de cacao 300 ml lapte Ingrediente ornat: 100...
Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1
dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde paste Mod
de preparare: Cureţi şi speli peştele, îl tai bucăţi pe care le treci prin
făină, susan şi le prăjeşti în ulei. Cureţi ardeii şi dovlecelul,...
Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2
linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5
crengute cimbru 3 oua 75 ml smantana dulce subtire Mod de preparare: Se curata
dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe
razatoarea de...
Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte
2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale. Mod de preparare: Speli
piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile de fructe la
fiert într-o cană de apă cu zahărul şi 1 plic de zahăr vanilat....
Ingrediente: 2 felii şuncă 2 ouă cartofi noi 2 roşii 2-3 castraveţi 1
legătură ceapă verde 100 g cremă de brânză 1 lingură muştar ulei sare piper
Mod de preparare: In vase diferite pui la fiert cartofii întregi (fără coajă) şi
ouăle şi când sunt gata le tai cubuleţe. Cureţi ceapa verde,...
Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă 150 g unt 100 g smântână 100
g ciuperci 100 g caşcaval 350 ml lapte 1 lingură făină sare piper Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl pui la fiert în apă cu un praf de sare
pentru 15-20 de minute. Speli...
Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2
linguri unt 2 linguri telemea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură
unt 1/2 lingură făină 2 linguri smântână pentru sos. Mod de preparare: Speli
orezul, îl înăbuşi în unt, stingi cu 4 ceşti de supă...
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi 1/2
ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100 ml ulei 2 linguri
smântână 1 legătură pătrunjel sare piper boia Mod de preparare: Dezosezi
pieptul de pui, îl tai felii şi îl...
Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g
frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de
pădure. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se curata pepenele de
coaja, se taie in doua, se indeparteaza seminţele, dupa care se taie
miezul...
Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă
zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Speli şi cureţi peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi foi
de dafin. După ce a dat...
Ingrediente: 1 kg dovlecei mici 300 g ceapa mare 300 g ceapa marunta (de
arpagic) 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 70 g stafide 70 g boabe de
ienupar 1 lingura boabe de coriandru 1 lamaie 100 ml vin alb sec 2 linguri pasta
de tomate 1 varf de cutit...
Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 legătură ceapă verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare. Mod
de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert într-un litru
de apă cu sare. în acest timp speli loboda, ceapa verde şi...
Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2
linguri unt salata verde Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele
si se rumenesc 10 minute la foc mic, in uleiul incins. Se infasoara rondelele
(cate 2-3) in feliile de sunca, se fixeaza capetele acestora cu
scobitori...
Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr
2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt Mod de
preparare: Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, pui praful de
copt, apoi făina în ploaie,...
Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii subţiri
de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de cutit piper
sare Mod de preparare: Se opăresc rosiile, se |curata de pielita si de seminte
(prin presare) si se taie bucati. Ardeii iuti...
Ingrediente: 1 salată verde 100 g hamsii afumate 2 roşii 2-3 fire ceapă
verde 100 g caşcaval 1 legătură ridichi 1 legătură pătrunjel şi mărar sare piper
cimbru ulei oţet Mod de preparare: Intâi faci sosul de verdeaţă pentru care
amesteci câteva linguri de ulei cu 2-3 linguri de oţet, cimbru, sare,...
Ingrediente: 6 piersici mari 50 g petale de trandafiri 1 lamaie 200 g
zahar pudra 750 g iaurt sau branza dulce de vaci Mod de preparare: Cu o seara
inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar
cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea
mai...
Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g telemea
350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1 lingură făină cimbru
sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai bucăţi şi le căleşti 20
de minute în ulei încins. Speli apoi ardeii şi...
Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de
busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Se
spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor.
Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se...
Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g
fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper ulei de
măsline cimbru varză murată chimen Mod de preparare: lntr-un vas se amestecă
smântână cu fructele de pădure şi se mixează. Se condimentează,...
Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire
de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de ceapa verde 1 l
supa de carne proaspat preparata Mod de preparare: Se amesteca bine faina,
laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul...
Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare Mod de preparare:
Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu ouăle,
cimbrul uscat, sare şi 2 linguri de apă. Laşi compoziţia să se odihnească o
jumătate de oră, după care modelezi crochetele. Le frigi...
Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml
lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu gem de caise
200 g smochine zahăr vanilinat esenţă de rom sare nucă măcinată coajă de
portocală Mod de preparare: Intr-un...
Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană
seminţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de usturoi
pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru piper sare ulei Mod de
preparare: Speli spanacul şi-l rupi bucăţi. Tai pâinea cubuleţe şi le prăjeşti
în margarina încinsă,...
Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in
comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei Mod de
preparare: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand grija ca
fructele sa ramana intregi. Se ntinde aluatul pe fundul unei forme
pentru...
Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura
de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde Mod de
preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu
smantana. Se adauga semintele de bostan, prajite fara grasime intr-o
tigaie....
Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză
albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de
ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Varza albă se spală, se...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi
roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel usturoi Mod de preparare: Fileurile de şalău sie
spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte tinnp de zece
minute...
Ingrediente: 500 g făină 250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lămâie
100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri gem sare
Mod de preparare: Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou şi un
gălbenuş, apoi făina, praful de...
Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml
vin alb 1 linguriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cimbru Mod de
preparare: Speli andivele, le tai în patru pe lungime şi le căleşti în unt 2-3
minute. Le laşi să se răcească şi în...
Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper
sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb Mod de preparare: Speli salatele, le
desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit le tai fâşii de 2-3 cm
lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci...
Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu
gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina şi o
rumeneşti, apoi stingi cu 1 litru de apă rece. Pui cubul de condimente,...
Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr
vanilat 100 g nuci măcinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor
Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură cacao 1 lingură zahăr
Mod preparare batoane: Freci untul cu zahărul şi cel vanilat până...
Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta
1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se spala
rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu...
Ingrediente: 2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3
linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva
picaturi de Tabasco Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata
in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii,
se...
Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml
smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat
macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C si se introduce un vas cu
apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt...
Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de
sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de budinca de
vanilie (pentru 1/2 l lapte) ulei pentru prajit 500 g mere 1 lingurita
scortisoara 200 g frisca batuta Mod de...
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de
peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2
linguri mustar 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se curata fasolea,
se spala, se rupe in doua si se prajeste in untul incins intr-o tigaie...
Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml Cointreau 25 ml single cream 120
strawberry ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) 1 cocktail glass 1 knife 1 chopping board Cum se prepara
Cocktail Menage A Trois
Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de
peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de
patrunjel 2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare
piper Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20...
Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g
smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar
ulei de măsline Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un
şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi...
Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml
frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3
plicuri gelatină (pentru închegat) 1 kg prune 2 plicuri gelatină roşie (pentru
decorat) sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente ornat: 200 g...
Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac
sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbenuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2
plicuri zăhăr vanilat Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g
zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu...
Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de
soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1
cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa
din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire salvie, 4...
Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de
vanilie 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g
unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură făină
Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură...
Ingrediente: 10 legături de ştevie 1 legătură mărar 2 legături ceapă verde
2 ouă ulei (pentru călit ceapa şi ştevia) Mod de preparare: După ce alegi
ştevia, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert o laşi în strecurătoare la
scurs. Tai mărunt ceapa (sau după preferinţă) şi o...
Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi
o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline
pătrunjel roşii ceapă verde Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg şi
se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi...
Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml
concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2
linguri de coniac 4 linguri mustar sare piper zahar Mod de preparare: Se curata
guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si...
Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie
100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă
de rom sare seminţe de mac mentă coajă de portocală confiată Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă într-un castron cu o ceşcuţă...
Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci
un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură de
ghimbir murat praf de curry un praf scorţişoară ulei de măsline sare piper
stafide albe Mod de preparare: Orezul se spală în...
Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta
de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de
masline piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 g cascaval Mod de
preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie...
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras
rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume
sofran sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul si ceapa usturoiul se
zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte...
Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia
50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie
pătrunjel busuioc Mod de preparare: Ardeii capia se spală, se coc şi se curăţă
de seminţe. Se taie în fâşii subţiri şi...
Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive
250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de copt o
lămâie sare piper ulei de floarea-scoarelui cimbru sos de roşii picant roşii
Mod de preparare: Intr-un castron se amesteecă făina cu...
Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci
marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau
busuioc Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe
raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca cam 5...
Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4
mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă de lămâie) Mod de
preparare: Cureţi şi dai pe râzătoare ţelina, ridichea, morcovul şi merele.
Speli salata şi varza şi le tai fideluţă. Amesteci legumele cu fructele,
pui...
Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă
verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare piper
ulei de floarea-soarelui mărar legume de sezon Mod de preparare: Orezul se
spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o strecurătoare...
Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr.
zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate Mod de preparare: Incalziti
inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le
cu unt. Pastrati 4 caise. Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii.
Asezati-le...