skip to main |
skip to sidebar
Retete #44
Retete:
Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles
200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad
Dressing Grecesc Mod de preparare: Se spală bine ardeiul şi se usucă, apoi se
înlătura seminţele şi se taie bucăţele. Se dă în fiert varza de...
22 November 2010
Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60
g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de ceapa verde
sare piper macinat Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se fierb 15
minute in apa cu sare, se scurg si...
Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr
Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri
Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de preparare: Se spală mărarul şi se toacă cât
mai mărunt. Se curăţă peştele şi se spală. Se unge peştele cu ulei pe deasupra
şi...
Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de
caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente
garnitură: 1 vânătă 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguri făină 1 lingură
pastă de roşii 1 ou oregano busuioc zahăr sare piper ulei...
Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100
g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei
usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare: Feliile de carne se
condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si...
Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.)
1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod de
preparare: Cureţi legumele şi usturoiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa,
gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti
pe...
Ingrediente: 100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame
mango 10 ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing
cu Ardei şi Verdeţuri 20 ml sos de soia Mod de preparare: Se spală bine
frunzele de spanac, se înlătură codiţele şi se usucă. Se...
Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de
usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare
piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte: 125 ml lapte 2
linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină Mod...
Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe
dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de
mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad Dressing
Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1 lingură de
seminţe...
Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet
de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi
prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6
minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml...
Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole
albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă)
o legătură de pătrunjel 2 ouă 4 linguri de ulei din sâmburi de struguri 5 căţei
de usturoi 250 grame brânză feta 1 Knorr Salad Dressing...
Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g
unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata cateva
cozi de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita
impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin,...
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de
slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4
lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri
coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se
topeste...
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g
unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl
dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi
după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi albuşurile spumă...
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei
mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de
dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara...
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui
guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă
fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai
adaugi...
Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2
roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai
mărunt, o căileşti în unt, adaugi...
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic
praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui 400 g zahăr
într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă
bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai...
Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel
de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde
tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala 2-3 linguri ulei de
masline 1 catel de usturoi intreg Mod de...
Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine
scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare
piper boia dulce 1 lingură condiment 6 linguri ulei 2 linguri unt 1 kg carofi 1
conopidă mare 1 ţelină mare Mod...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4 roşii o
cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing
Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se spală andivele
şi se taie se încearcă dacă nu sunt amare; dacă sunt, trebuie ţinute în apa
sărată pentru câteva...
Ingrediente: 1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un
castravete mic 1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde
congelată 1 Knorr Salad Dressing Mediteraneean1 2 cutii de ton măsline negre 2
ouă fierte cartofi în coajă fileuri de sardele Mod de preparare: Se
spală...
Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml
ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare: Scoateti
coditele de la ardei, taiati-i in doua si curatati- i de seminte si nervuri.
Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt pe gratar (cinci minute...
Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua
50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2 praf de
scortisoara 1 praf de sare Mod de preparare: Curatati perele de coaja, taiati-le
in doua, scoateti-le casuta cu samburi,...
Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g
zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş 500 g
mure Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul pudră şi un praf de sare,
adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare,...
Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g branza
250 g ciuperci Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt
si lapte.Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de1 l , la foc mic, numai
un minut, amestecind mereu si...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie
mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de fasole 2
linguri de zeamă de lămâie Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing
Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se fierbe în apa
sărată...
Ingrediente: 50 grame andive roşii 50 grame andive galbene 50 grame
struguri negri 50 grame roşii cherry 10 grame nuci roşii uscate în ulei 1 Knorr
Salad Dressing 10 ml suc de portocale 10 grame brânză gorgonzola Mod de
preparare: Se spală bine două andive, se desfac frunzele, strugurii şi roşiile
cherry se...
Ingrediente: 250 grame broccoli 200 grame paste, de preferat cele mici şi
cilindrice, goale pe dinăuntru 1 cutie de ton în zeamă 2 linguri fulgi de
migdale 1 Knorr Salad Dressing tzatziki 1 lingură de maioneză Hellmann`s 3
linguri de lapte 1 piper negru boabe Mod de preparare: Se desface broccoli în
bucheţele mici...
Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de
faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2 ceasca
marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2 linguri zahar
pudra Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se ung doua forme cu diametrul de
20...
Ingrediente: 650 g cartofi fainosi 350 g rădăcină de telina 1 mar copt 3
gălbenuşuri 50 g cascaval ras 1 ceapa 1 lingura de unt 1 praf de sare piper
macinat unt topit pentru prăjit 1/2 legătură de ceapa verde Mod de preparare: Se
spala cartofii, se curata de coaja si se dau...
Ingrediente: 1 kg vinete 1 morcov 2 cepe sare piper 3 liguri bulion/suc de
rosii 2 capatani usturoi delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 liguri ulei Mod
de preparare: Se curata vinetele, morcovul, ceapa si usturoiul. Vinetele se taie
cubulete,morcovul se taie felii, se toaca ceapa, se adauga usturoiul intreg. Se
pune la fiert,...
Ingrediente: 8 oua 300 g spanac proaspat 1 legatura patrunjel verde 2
legaturi menta 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper macinat
Mod de preparare: Se bat ouale intr-un castron. Se spala spanacul si se taie
fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa se...
Ingrediente: 200 grame macaroane scoică 1 broccoli 1 praz mic jumătate de
cutie de mazăre verde câteva roşii cherry 200 grame şuncă tăiată bucăţele 1
Knorr Salad Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente.
Se spală legumele.Se dă în fiert broccoli în apă sărată, se taie prazul rondele,
se...
Ingrediente: 2 fileuri de pui un cubuleţ de Knorr boia de ardei 4 linguri
de ulei 1 Knorr Salad Dressing grecesc 4 piersici la cutie jumătate de salată
iceberg 1 lingură de fistic şi nuci 1 legătură de ceapă verde Mod de preparare:
Se presară carnea bătută cu un cubuleţ de Knorr boia...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legătură de ceapa verde 2-3 morcovi mici 100 g
iaurt 400 g smantana 2 gălbenuşuri sare piper macinat 1 praf de nucşoara un varf
de cutit de chimen pisat 2 linguri de unt 1 fir de praz 100 g caşcaval ras Mod
de preparare: Se curata cartofii de...
Ingrediente: 3 ounces The Margarita King ½ ounce cranberry juice 1 wedge
lime cocktail shaker martini glass The Margarita King cranberry juice lime ice
Cum se prepara Cocktail King Kozmo
Ingrediente: 3-4 oua o lingurita cu virf mustar o lingura zeama de lamiie
un virf de cutit de piper 100 g unt sau untdelemn sau100 ml smintina o ceapa
mijlocie sardele sare Mod de preparare: Ouale fierte tari se taie marunt cu
cutitul, se adauga mustarul, zeama de lamiie si untdelemnul treptat,...
Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g
iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic zahăr vanilat Mod
de preparare: Pregăteşti aluatul din făină, sare şi 1 ou. Adaugi apoi oţetul şi
îl laşi deoparte. Amesteci brânza cu...
Numele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben
– culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul
este foarte scump, in primul rând pentru ca se culege manual si apoi pentru ca e
nevoie de 200.000 de flori pentru a obtine 450g de firisoare de sofran. Sofranul
a fost...
Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1
linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Tai bucăţi
carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină, adaugi apă şi o
laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă, îi...
Ingrediente: 2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip
Vegeta sare 300 ml ulei Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau
pe aragaz, îi aşezi într-un castron şi-i acoperi cu un prosop. Intre timp,
cureţi cepele, le tai peştişori, cureţi şi roşiile, le speli bine şi le
tai...
Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar
vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu mure suc de
lamaie putin zahar tos Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu batonul de
vanilie, zaharul, zaharul vanilat si praful...
Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de
bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde.
Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2
linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de lapte.) Mod de
preparare:...
Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi cartofii,
decojeşti roşiile, apoi tai ceapa solzişori, gogoşarii fideluţă, cartofii
cubuleţe şi roşiile mărunt. Căleşti ceapa şi gogoşarii în ulei, adăugând din
când în când câte puţină apă ca să...
Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2
ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau de soia
dressing 1 lingură de verdeţuri tocate (rozmarin, mărar, busuioc) pâine
integrală Mod de preparare: Se taie caşcavalul în cubuleţe cu diametrul de
aproximativ 2 cm.,...
Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de iaurt
(120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă piper 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi frămânţi o
cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o oră (o...
Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în
ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi într-o tavă, în
straturi alternative cu felii subţiri de ceapă, usturoi tocat şi felii de roşii.
Termini cu un strat de vinete, torni 2...
Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1
ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare Mod de
preparare: Fierbi orezul şi între timp razi morcovul şi toci ceapa pe care
împreună cu mazărea le înăbuşi în ulei şi apă. După ce legumele...
Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g
roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai dovleceii
rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai
fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi
tăiaţi...
Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă Mod de
preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le
cureţi de coajă şi le tai rondele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti
într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă un strat...
Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1
lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se
cresteaza pe lung in trei locuri. In doua dintre crestaturi se...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată
iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se
prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul
produsului. Se taie salata în fâşii, se amestecă cu jumătate din compoziţia
dressing-ului şi se aşează pe farfurie deasupra pot...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de
varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat o ceapă mică 2-3 linguri de maioneză sau
iaurt Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri
potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se amestecă varza cu
dressing-ul, se adaugă...
Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole
galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă
fiartă 1 legătură de susai 1 Knorr Salad Dressing mediteranean Mod de preparare:
Se fierb pastele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se
răcesc....
Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la
gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra
3 oua batute usor 1/3 ceasca masline negre fara samburi taiate rondele Mod de
preparare: Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se...
Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita
afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat Mod de preparare:
Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt
si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in...
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta
sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de
salată) 1 castravete de mărime mijlocie 2 roşii mici 10 măsline verzi 10 măsline
negre un ardei mic roşu Mod de preparare: Se prepară Knorr...
Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1
ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras 1
lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt) 1 lingurita patrunjel verde tocat
Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g unt, 1 lingura...
Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g
branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de
inghetata de zmeura sau vanilie Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie untul,
zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se...
Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1
lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup Cum se
prepara Cocktail Vampire Lips
Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys
ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer Cum se prepara Cocktail
Raspberry Romance
Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic
1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie de dafin 1
ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5 linguri de untdelemn 1
bucata de zahar cubic sare...
Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen
ceapă Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea
farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se
poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu
ceapă rasă...
Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă
rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte Mod de preparare: Fierbi orezul cu
laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită. Adaugi apoi coaja
de portocale şi frişca bătută, ornezi crema cu coajă...
Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g
zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat
Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar
deasupra presari făină. După ce maiaua a crescut,...
Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini
de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper Mod de
preparare: Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie
ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un...
Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de
castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze
de busuioc proaspăt sau de susai Mod de preparare: Se spală roşia, se taie în
felii groase (roşia se poate opări şi apoi curăţa de pieliţă). Brânza se
taie...
Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte
(macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval Mod
de preparare: Dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt pătrunjelul, adaugi 2
linguri de ulei, sarea şi piper după gust şi fierbi totul până se...
Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi 100 grame şuncă
ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc
mieji de seminţe de floarea soarelui Mod de preparare: Se spală salata şi
ridichile. Se taie şunca în cubuleţe, ridichile rondele, ceapa verde se toacă.
Se rupe salata,...
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de
miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1 mână fasole
verde 1 gulie 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 foaie de dafin 200 ml vin
sare piper Mod de...
Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de
pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri
unt ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare.
In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de...
Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de
patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2
catei de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Se spala pieptii de
pui, se sterg si se condimenteaza. Se prajesc in uleiul...
Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml
vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Cureţi
dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită
cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să...
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar
ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare
şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece şi le
laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt,...
Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g
brânză de vaci 2 ouă 1 lingură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1
legătură verdeaţă Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi
în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,...
Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr
ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde
dressing 2 linguri de cireşe (pot fi şi din compot) Mod de preparare: Se taie
carnea de curcan în cubuleţe mici şi se prăjesc până se...
Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri
apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac",
iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la
căldură, unsă cu margarină. Ingrediente umplutură: 300 g spaghete 2 linguri unt
1 lingură...
Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei de
porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Opăreşti
roşiile, le tai în patru, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei de porumb şi adaugi
usturoiul pisat. Presari apoi cimbru, busuioc, sare şi piper după gust,
mai...
O reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din: fasole
boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de
masline, zeama de lamaie, marar verde, sare, piper si fileuri de sardele.
Ingrediente: 1 ceasca fasole boabe (alba) 2 rosii 2 cepe uscate 3 cepe verzi 1
cescuta patrunjel...
Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de
rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei de
masline Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun asa, cu coaja,
intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala...
Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2
linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta Mod de preparare: Se pun
bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat se cerne
faina, se adauga gălbenuşurile, laptele si se amesteca bine. Se adauga...
Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn
1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin alb
1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui 1 lingurita oregano 1 lingurita cimbru
uscat sare piper dupa gust Mod de preparare:...
Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos
special pentru gratar sau ketchup iute Mod de preparare: Se clatesc
aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se
cresteaza eventual pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de
aluminiu care...
Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar
de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod de preparare: Se
curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se taie felii de 1,5 cm
grosime. Feliile se dau prin faina...
Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul
vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de
mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g
pateu de ficat. Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se
rupe) bucati potrivite....
Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare: Se
incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se
presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja si de
partea lemnoasa, se taie felii mai groase...
Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g
paste fainoase sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte
de pin 100 g telemea de oaie Mod de preparare: Se spala rosiile, se scufunda
in apa clocotita, se curata de pielita si...
Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama
de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei de
masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen macinat sare piper Mod de
preparare: Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se [amesteca cu
coriandrul...
Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida
150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar 1/2
portocala 1 baton de vanilie Mod de preparare: Puneti ciresele fara samburi
intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de...
Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de
dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru,
se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se...
Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g
miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita
vermut alb sec 1 lingurita ulei de masline nucsoara sare piper Mod de preparare:
Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa...
Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana
1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g
unt, 200 g brânza, 30 g casccaval. Mod de preparare: Se prepare o coca din
componentele de mai sus, se framânta usor pâna devine omogena...
Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa
50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2
linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1
lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat),...
Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1
ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati 1
lingurita maghiran 1/2 legatura patrunjel verde tocat piper Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb cu coaja circa 20...
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta
cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod
sucul unei lamai 30 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 legatura de busuioc Mod de
preparare: Se spala cartofii, se curata de...
Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa
1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar
600 g file de peste (salau, merluciu) 2 linguri zeama de lamaie Mod de
preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se...
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1
catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1
foaie de dafin 1 l de apa sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul
intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul,...
Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa
200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar
5 linguri de untdelemn Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert
in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se...
Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra
50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o portocala
sare Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 160C.Se sparg ouale si se separa
albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu...