luni, 23 iulie 2012

Retete #44


Retete:

Salată cu roşii uscate

  Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing Grecesc   Mod de preparare: Se spală bine ardeiul şi se usucă, apoi se înlătura seminţele şi se taie bucăţele. Se dă în fiert varza de...

Read more »

Omleta taraneasca cu ton

22 November 2010

  Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de ceapa verde sare piper macinat Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si...

Read more »

Păstrăv cu lămâie şi mărar

  Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de preparare: Se spală mărarul şi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă peştele şi se spală. Se unge peştele cu ulei pe deasupra şi...

Read more »

Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete

Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete

  Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente garnitură: 1 vânătă 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguri făină 1 lingură pastă de roşii 1 ou oregano busuioc zahăr sare piper ulei...

Read more »

Antricot cu sos mustar

  Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare: Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si...

Read more »

Chipăruşă moldovenească

Chipăruşă moldovenească

  Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi ustu­roiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti pe...

Read more »

Salată Viva Italia

Ingrediente: 100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame mango 10 ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 20 ml sos de soia   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac, se înlătură codiţele şi se usucă. Se...

Read more »

Supă de dovleac cu găluşte de branză

  Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte: 125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină   Mod...

Read more »

Salată uşoară cu sos grecesc

Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad Dressing Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1 lingură de seminţe...

Read more »

Supă-cremă de praz şi cartofi

Supă-cremă de praz şi cartofi

  Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml...

Read more »

Chifteluţe cu fasole şi feta

  Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă) o legătură de pătrunjel 2 ouă 4 linguri de ulei din sâmburi de struguri 5 căţei de usturoi 250 grame brânză feta 1 Knorr Salad Dressing...

Read more »

Ceapa murata in vin rosu

  Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata cateva cozi de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin,...

Read more »

Pate de ficatei de pui cu coniac

  Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se topeste...

Read more »

Budincă de dovleac cu nucă

Budincă de dovleac cu nucă

  Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi albuşurile spumă...

Read more »

Peperonata cu legume si usturoi

  Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara...

Read more »

Supă de gulii cu găluşte de făină

  Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condi­mente 1 ou fănă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi...

Read more »

Pilaf cu pui si caşcaval

Pilaf cu pui si caşcaval

  Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o căileşti în unt, adaugi...

Read more »

Tort de zahar ars

  Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca   Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai...

Read more »

Ciuperci provensale

  Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala 2-3 linguri ulei de masline  1 catel de usturoi intreg Mod de...

Read more »

Pui cu brânză şi legume de toamnă

Pui cu brânză şi legume de toamnă

  Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare piper boia dulce 1 lin­gură condiment 6 linguri ulei 2 linguri unt 1 kg carofi 1 conopidă mare 1 ţelină mare   Mod...

Read more »

Salată cu andive cu mazare

Salată cu andive cu mazare

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4 roşii o cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se spală andivele şi se taie se încearcă dacă nu sunt amare; dacă sunt, trebuie ţinute în apa sărată pentru câteva...

Read more »

Salată Nisa

Salată Nisa

Ingrediente: 1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un castravete mic 1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde congelată 1 Knorr Salad Dressing Mediteraneean1 2 cutii de ton măsline negre 2 ouă fierte cartofi în coajă fileuri de sardele   Mod de preparare: Se spală...

Read more »

Ardei copti marinati

  Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare: Scoateti coditele de la ardei, taiati-i in doua si curatati- i de seminte si nervuri. Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt pe gratar (cinci minute...

Read more »

Flanuri cu pere

  Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2 praf de scortisoara 1 praf de sare Mod de preparare: Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi,...

Read more »

Linzer cu mure

Linzer cu mure

  Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş 500 g mure   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul pudră şi un praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare,...

Read more »

Tartine cu sos alb cu ciuperci

  Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g branza 250 g ciuperci   Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte.Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de1 l , la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si...

Read more »

Salată curcubeu a la francais

Salată curcubeu a la francais

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de fasole 2 linguri de zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se fierbe în apa sărată...

Read more »

Salată italienească fantezie cu andive

Salată italienească fantezie cu andive

  Ingrediente: 50 grame andive roşii 50 grame andive galbene 50 grame struguri negri 50 grame roşii cherry 10 grame nuci roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing 10 ml suc de portocale 10 grame brânză gorgonzola Mod de preparare: Se spală bine două andive, se desfac frunzele, strugurii şi roşiile cherry se...

Read more »

Salată marinărească cu broccoli

Salată marinărească cu broccoli

Ingrediente: 250 grame broccoli 200 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 cutie de ton în zeamă 2 linguri fulgi de migdale 1 Knorr Salad Dressing tzatziki 1 lingură de maioneză Hellmann`s 3 linguri de lapte 1 piper negru boabe Mod de preparare: Se desface broccoli în bucheţele mici...

Read more »

Tort ieftin, cu frisca si gem

  Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se ung doua forme cu diametrul de 20...

Read more »

Plăcintele cu cartofi si telina

  Ingrediente: 650 g cartofi fainosi 350 g rădăcină de telina 1 mar copt 3 gălbenuşuri 50 g cascaval ras 1 ceapa 1 lingura de unt 1 praf de sare piper macinat unt topit pentru prăjit 1/2 legătură de ceapa verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se dau...

Read more »

Mancare de vinete

Mancare de vinete

  Ingrediente: 1 kg vinete 1 morcov 2 cepe sare piper 3 liguri bulion/suc de rosii 2 capatani usturoi delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 liguri ulei Mod de preparare: Se curata vinetele, morcovul, ceapa si usturoiul. Vinetele se taie cubulete,morcovul se taie felii, se toaca ceapa, se adauga usturoiul intreg. Se pune la fiert,...

Read more »

Omleta cu branza de oaie

  Ingrediente: 8 oua 300 g spanac proaspat 1 legatura patrunjel verde 2 legaturi menta 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper macinat Mod de preparare: Se bat ouale intr-un castron. Se spala spanacul si se taie fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa se...

Read more »

Salată cu macaroane

  Ingrediente: 200 grame macaroane scoică 1 broccoli 1 praz mic jumătate de cutie de mazăre verde câteva roşii cherry 200 grame şuncă tăiată bucăţele 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki   Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente. Se spală legumele.Se dă în fiert broccoli în apă sărată, se taie prazul rondele, se...

Read more »

Salată cu pui la rotisor

  Ingrediente: 2 fileuri de pui un cubuleţ de Knorr boia de ardei 4 linguri de ulei 1 Knorr Salad Dressing grecesc 4 piersici la cutie jumătate de salată iceberg 1 lingură de fistic şi nuci 1 legătură de ceapă verde Mod de preparare: Se presară carnea bătută cu un cubuleţ de Knorr boia...

Read more »

Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legătură de ceapa verde 2-3 morcovi mici 100 g iaurt 400 g smantana 2 gălbenuşuri sare piper macinat 1 praf de nucşoara un varf de cutit de chimen pisat 2 linguri de unt 1 fir de praz 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Se curata cartofii de...

Read more »

Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)

Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)

  Ingrediente: 3 ounces The Margarita King ½ ounce cranberry juice 1 wedge lime cocktail shaker martini glass The Margarita King cranberry juice lime ice Cum se prepara Cocktail King Kozmo

Read more »

Tartine cu pasta din oua fierte tari

  Ingrediente: 3-4 oua o lingurita cu virf mustar o lingura zeama de lamiie un virf de cutit de piper 100 g unt sau untdelemn sau100 ml smintina o ceapa mijlocie sardele sare   Mod de preparare: Ouale fierte tari se taie marunt cu cutitul, se adauga mustarul, zeama de lamiie si untdelemnul treptat,...

Read more »

Rulouri fierte umplute cu branză de vaci

  Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Pregăteşti aluatul din făină, sare şi 1 ou. Adaugi apoi oţetul şi îl laşi deoparte. Amesteci brânza cu...

Read more »

Sofranul

Sofranul

Numele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben – culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca se culege manual si apoi pentru ca e nevoie de 200.000 de flori pentru a obtine 450g de firisoare de sofran. Sofranul a fost...

Read more »

Mancare de viţel cu dovlecei

  Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare   Mod de preparare: Tai bucăţi carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină, adaugi apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă, îi...

Read more »

Tocană de gogoşari

Ingrediente: 2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip Vegeta sare 300 ml ulei   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe aragaz, îi aşezi într-un castron şi-i acoperi cu un pro­sop. Intre timp, cureţi cepele, le tai peştişori, cureţi şi roşiile, le speli bine şi le tai...

Read more »

Budinca de gris cu mure si afine

  Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu mure suc de lamaie putin zahar tos Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie, zaharul, zaharul vanilat si praful...

Read more »

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

  Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de lapte.) Mod de preparare:...

Read more »

Tocană de cartofi cu gogoşari

Tocană de cartofi cu gogoşari

  Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi cartofii, decojeşti roşiile, apoi tai ceapa solzişori, gogoşarii fideluţă, cartofii cubuleţe şi roşiile mărunt. Căleşti ceapa şi gogoşarii în ulei, adăugând din când în când câte puţină apă ca să...

Read more »

Salată de ardei cu caşcaval afumat

  Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2 ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau de soia dressing 1 lingură de verdeţuri tocate (rozmarin, mărar, busuioc) pâine integrală   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în cubuleţe cu diametrul de aproximativ 2 cm.,...

Read more »

Plăcinţele cu ciuperci

  Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de iaurt (120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciu­perci 1 ceapă piper 1 legătură mărar 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi frămânţi o cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o oră (o...

Read more »

Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor

  Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi într-o tavă, în straturi alternative cu felii subţiri de ceapă, usturoi tocat şi felii de roşii. Termini cu un strat de vinete, torni 2...

Read more »

Budincă din piept de pui

  Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare   Mod de preparare: Fierbi orezul şi între timp razi morcovul şi toci ceapa pe care împreună cu mazărea le înăbuşi în ulei şi apă. După ce legumele...

Read more »

Mancare de dovlecei cu ardei si usturoi

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi...

Read more »

Vinete cu orez la cuptor

  Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai ron­dele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă un strat...

Read more »

Cartofi cu piept afumat

  Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza pe lung in trei locuri. In doua dintre crestaturi se...

Read more »

Caprese

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se taie salata în fâşii, se amestecă cu jumătate din compoziţia dressing-ului şi se aşează pe farfurie deasupra pot...

Read more »

Salată de crudităţi la Coleslaw

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat o ceapă mică 2-3 linguri de maioneză sau iaurt Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se amestecă varza cu dressing-ul, se adaugă...

Read more »

Salată de paste cu bob

  Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă fiartă 1 legătură de susai 1 Knorr Salad Dressing mediteranean Mod de preparare: Se fierb pastele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se răcesc....

Read more »

Placinta cu ceapa si masline

  Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra 3 oua batute usor 1/3 ceasca masline negre fara samburi taiate rondele Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se...

Read more »

Omleta parohului

  Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat   Mod de preparare: Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in...

Read more »

Salată grecească cu brânză feta

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de salată) 1 castravete de mărime mijlocie 2 roşii mici 10 măsline verzi 10 măsline negre un ardei mic roşu   Mod de preparare: Se prepară Knorr...

Read more »

Biscuiţi cu branza si verdeaţa

  Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1 ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras 1 lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt) 1 lingurita patrunjel verde tocat Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g unt, 1 lingura...

Read more »

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

  Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de inghetata de zmeura sau vanilie Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie untul, zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)

Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)

  Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1 lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup   Cum se prepara Cocktail Vampire Lips

Read more »

Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)

Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)

  Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance

Read more »

Supa de rosii si ardei

  Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie de dafin 1 ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5 linguri de untdelemn 1 bucata de zahar cubic sare...

Read more »

Aperitiv din brînză de vaci

  Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen ceapă   Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă...

Read more »

Crema de orez cu friscă

Crema de orez cu friscă

  Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită. Adaugi apoi coaja de portocale şi frişca bătută, ornezi crema cu coajă...

Read more »

Gogoşele cu mere

Gogoşele cu mere

  Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar dea­supra presari făină. După ce maiaua a crescut,...

Read more »

Bors de cartofi

  Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper   Mod de preparare: Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un...

Read more »

Salata cu roşii şi brânză

  Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze de busuioc proaspăt sau de susai Mod de preparare: Se spală roşia, se taie în felii groase (roşia se poate opări şi apoi curăţa de pieliţă). Brânza se taie...

Read more »

Mancare de peşte cu branză la cuptor

  Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte (macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval   Mod de preparare: Dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt pătrun­jelul, adaugi 2 linguri de ulei, sarea şi piper după gust şi fierbi totul până se...

Read more »

Salată cu paste

  Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi  100 grame şuncă ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc mieji de seminţe de floarea soarelui Mod de preparare: Se spală salata şi ridichile. Se taie şunca în cubuleţe, ridichile rondele, ceapa verde se toacă. Se rupe salata,...

Read more »

Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume

Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume

  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1 mână fasole verde 1 gulie 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 foaie de dafin 200 ml vin sare piper   Mod de...

Read more »

Tocană de viţel cu legume

Tocană de viţel cu legume

  Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri unt ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de...

Read more »

Piept de pui cu sos verde

  Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2 catei de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Se spala pieptii de pui, se sterg si se condimenteaza. Se prajesc in uleiul...

Read more »

Gogoşi cu dovleac

Gogoşi cu dovleac

  Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să...

Read more »

Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri

Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri

Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt,...

Read more »

Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci

Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci

  Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g brânză de vaci 2 ouă 1 lin­gură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1 legă­tură verdeaţă   Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,...

Read more »

Salată cu curcan si ananas

Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde dressing  2 linguri de cireşe (pot fi şi din compot) Mod de preparare: Se taie carnea de curcan în cubuleţe mici şi se prăjesc până se...

Read more »

Spaghete cu ciuperci in aluat

  Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac", iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la căldură, unsă cu margarină. Ingrediente umplutură: 300 g spaghete 2 linguri unt 1 lingură...

Read more »

Cremă vegetariană de roşii

Cremă vegetariană de roşii

  Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei de porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai în patru, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei de porumb şi adaugi usturoiul pisat. Presari apoi cimbru, busuioc, sare şi piper după gust, mai...

Read more »

Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele

O reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din: fasole boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, zeama de lamaie, marar verde, sare, piper si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 ceasca fasole boabe (alba) 2 rosii 2 cepe uscate 3 cepe verzi 1 cescuta patrunjel...

Read more »

Usturoi conservat cu ierburi aromate

  Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei de masline Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun asa, cu coaja, intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala...

Read more »

Placinta americana cu banane

  Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta   Mod de preparare: Se pun bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat se cerne faina, se adauga gălbenuşurile, laptele si se amesteca bine. Se adauga...

Read more »

Pui italienesc

  Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn 1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin alb 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui 1 lingurita oregano 1 lingurita cimbru uscat sare piper dupa gust   Mod de preparare:...

Read more »

Aripioare de pui la cuptor

  Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos special pentru gratar sau ketchup iute   Mod de preparare:  Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza eventual  pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care...

Read more »

Mancarica de crap

  Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod de preparare: Se curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se taie felii de 1,5 cm grosime. Feliile se dau prin faina...

Read more »

Salata verde cu patrunjel si crutoane

  Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g pateu de ficat.   Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se rupe) bucati potrivite....

Read more »

Mere a la Tatin

  Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare:  Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii mai groase...

Read more »

Paste cu rosii si branza de oaie

Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase  sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de pin 100 g telemea de oaie     Mod de preparare: Se spala rosiile, se scufunda in apa clocotita, se curata de pielita si...

Read more »

Peste oriental

  Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen macinat sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se [amesteca cu coriandrul...

Read more »

Sos de cirese cu branza de vaci

  Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida 150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar 1/2 portocala 1 baton de vanilie   Mod de preparare:   Puneti ciresele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de...

Read more »

Pui cu 40 de catei de usturoi

  Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se...

Read more »

Ceapa rosie umpluta cu jambon

  Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita vermut alb sec 1 lingurita ulei de masline nucsoara sare piper Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa...

Read more »

Tarta cu umplutura de cartofi si brinza

  Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana 1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval.   Mod de preparare: Se prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor  pâna devine omogena...

Read more »

Budinca cu nuca de cocos rasa

  Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat),...

Read more »

Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne

  Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1 ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati 1 lingurita maghiran 1/2 legatura patrunjel verde tocat piper   Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb  cu coaja circa 20...

Read more »

Peste alb cu cartofi si mustar

  Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod sucul unei lamai 30 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 legatura de busuioc   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de...

Read more »

Peste cu praz la cuptor

  Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa 1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar 600 g file de peste (salau, merluciu) 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se...

Read more »

Supa de rosii cu linte

Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1 foaie de dafin 1 l de apa sare piper   Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul,...

Read more »

Salata din Banat

  Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa 200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 5 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se...

Read more »

Omleta dulce cu lichior de portocale

  Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra 50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o portocala sare   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 160C.Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu...

Read more »