skip to main |
skip to sidebar
Retete #51
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare
piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2
linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta (sau
smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se...
Ingrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1
ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de
iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare: Se spala
carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7...
Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt
1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie
glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de
copt si cernute Modul de preparare: Se porneste...
Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă
150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o
lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr vanilinat zahăr pudră
Mod de preparare: Făina se cerne şi...
Ingrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1
lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de
paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala cartofii, se
curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se...
Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2
galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde
2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod de preparare:
Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de...
Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3
linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei
aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se
spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz. Se...
Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1
albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de
preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o
foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si
albusul...
Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri
ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii
4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos iute (Tabasco) Mod de
preparare: Se spala cartofii, se curata...
Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel,
telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1
lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau
preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca potrivit....
Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de
legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste
alb (salau, merluciu) Mod de preparare: Se curata castravetele de coaja, se
taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se...
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g
carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri
ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2 legatura marar
verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri
ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400
g spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si morcovii, se
curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt....
Ingrediente: 500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de
legume 1 lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde
2 cepe 3 mere 1 lingura zeama de lamaie 150 g bacon taiat cubulete 1 andiva mare
Mod de preparare: Se curata cartofii fierti si se taie...
Ingrediente: 3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca
vanilie Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este
decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai
moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de
cafea...
Ingrediente: 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper
pisate 2 cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se
incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti, piperul,
mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3 minute, se
adauga...
Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar
vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri gem de
piersici Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 2 plic
zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3...
Ingrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt
topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2
linguri tuica de prune sau pere Ingrediente pentru ungerea formei: 20 g unt, 1
lingura faina, 1 lingura zahar tos. Mod de...
Ingrediente : 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie
200 g costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru
peste sare piper 100 g unt 1 lamaie intreaga 2 vinete lungi si subtiri Mod de
preparare: Se spala fileurile de...
Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi
1/2 ceasca rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de
preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit.
Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba un minut. Se
pun...
Ingrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare
piper 200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta (paine
alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita...
Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen
300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g
ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel, frunze de telina) Mod de
preparare: Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera
cu apa...
Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2
linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns
gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se
unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un vas....
Ingrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura
zahar Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2
linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni. Mod de
preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele...
Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra
75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente
umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g frisca
batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare: Se sparg ouale si se...
Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1 tsp
lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1
squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include
one) or a small sieve Cum se...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare
piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare si se
amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras,...
Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de
cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente
umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2
linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie,...
Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar
vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj
100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe
galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se...
Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta
cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate
marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de preparare: Se incinge
margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca...
Ingrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia
3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata de
carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea intr-un
castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune la
incins...
O reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din:
piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau
patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept de pui pulpa
de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica 3...
Ingrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2
oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton
ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina impreuna cu un
varf de cutit de sare pe planseta,...
Ingrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine
1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2 lingurite
sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se spala pestele, se
zvanta, se taie bucatele si...
Ingrediente : 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de
busuioc 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline
600 g fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat Mod
de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri....
Ingrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie
uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn 1 legatura de
busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella sau
cascaval moale Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert...
Ingrediente: 1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti
mijlocii in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra Mod de preparare:
Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat
cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se...
Ingrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1
lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici Mod de preparare: Se sparg
ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata
bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu...
Ingrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta
rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1
legatura mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de
masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste...
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune
decojite 2 linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2
linguri de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou
un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui
pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi Mod de preparare: Fileurile de
peşte se spală, se scurg de apă şi se...
Ingrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g
unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.
Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti
migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g
unt, turnati-l...
Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4
ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline doi
căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie sare piper sos de
roşii Mod de preparare: Feniculul se spală,...
Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate
300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie
sare piper ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi,
se taie peştişori şi se pune într-un castron. Broccoli se fierb,...
Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g
zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de vanilie
praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop de căpşuni
brânză de vaci mentă Mod...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi
o felie de ananas Se serveşte la orice oră Ingrediente: 40 g g suc de ananas
40 g suc de mandarine 80 g căpşune conservate...
Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4
căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două
portocale 4 linguri de ulei de măsline curry salată verde piper ardei capia
Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi,...
Ingrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras
verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de
usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat Mod de
preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala
si...
Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml vin
alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei de usturoi
salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer Mod de preparare:
Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi...
Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole
fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300
g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se...
Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un
ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare
piper pătrunjel ulei de măsline praf de copt o lingură de făină varză albă oţet
mărar Mod de preparare: Cartofii se spală şi se...
Ingrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru
supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de
masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper
macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte) Mod de preparare:
Se...
Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi
dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene
200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar cu boabe ulei
sare piper busuioc Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se spală,...
Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri
de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură de mărar
două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră de curry unt Mod de
preparare: lntr-un vas mai mare se...
Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata zahar
boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un cascaval cat
mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea
compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina.
Se...
Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g
zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de
sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară miezuri
de nucă Mod de preparare: Merele...
Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml
frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 g
migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat mentă compot de caise
Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie...
Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g
capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry două cepe
o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon ulei de măsline
sare piper Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se...
Ingrediente: 500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de
cozi de telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper
4 copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2 pumni
de cirese sau visine curatate de samburi si...
Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau
cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper
nucsoara Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se
taie suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau
smantana cu galbenusurile si...
Ingrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de
orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel
sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat
si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare
si...
Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de
patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate
legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se
adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care...
Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei
de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o
frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry
Mod de preparare: într-o oală se pun...
Ingrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1
foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau) 2-3
linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata
ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul...
Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou
25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6
rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta
originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)
...
Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2
cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la
fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata,...
Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata Mod de preparare:
Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se
lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de
usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile...
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30
ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure 1
mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or
stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă
100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos de
soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune seminţe de dovleac
Mod de preparare: Dolveceii se spală,...
Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de
porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii
pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză
murată gogonele Mod de preparare: Fasolea şi năutul se...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de portocală şi
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom ambrat 3/10 suc de lămâie
1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în toată lumea,...
Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml
lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350 g
caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele...
Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de
salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de
floarea-soarelui sos de roşii picant Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se
curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri...
Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb
doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50
g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb....
Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un
morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei
mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce sare piper Mod
de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se...
Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de
ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui
doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie şuncă, muşchi de porc afumat
Mod de preparare: Conopida se fierbe, se scurge şi se...
Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii
ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de
cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi
tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare:
Jumatate...
Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4
cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin
4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui sare piper spanac
Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală...
Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g
fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt 100 g
porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de capră brânză feta
Mod de preparare: Morcovul se curăţă de...
Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu
pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură
usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de măsline o lămâie
pătrunjel Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se pune...
Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g
fasole verde 50 g boabe de porumb un ardei capia un ardei iute doi căţei usturoi
o ceapă 250 g parmezan două ouă ulei pesmet pătrunjel sare piper brânză telemea
Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă...
Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi
150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de praz un fir de
rozmarin 300 g parmezan o lămâie sare piper ardei iute Mod de preparare: Se
pun într-un castron cu apă rece,...
Ingrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2
morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva
crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de coriandru sare
piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe...
Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii
decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt
sare piper o lămâie parmezan Mod de preparare: Midiile se decongelează, se
pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza...
Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două
cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei
gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper
Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se...
Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4 căţei
de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii 500 ml apă o
linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi muraţi Mod de
preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun...
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un
sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100
ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră Mod de
preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat...
Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g
parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel Mod de
preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un castron. Jumătate
din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se pasează. Ceapa...
Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana
(sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1
legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400 g Tagliatelle
(taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri...
Ingrediente: 1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci
verdeata putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g
pesmet 150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se
prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si...
Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de
roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline feliate
3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei varză murată Mod
de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un castron, împreună cu...
Ingrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca
pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3
mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g
smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar...
Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4
căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval 3 fructe
de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii dovlecei Mod de
preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi...
Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi
două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă 500 g spanac
sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o lămâie 250 g roşii cherry
Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe...
Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic
supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii
Mod de preparare: Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga
piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic. Adaugati oul si
mirodeniile...
O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de
masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel
verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri ulei de masline 2
felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez de paine (proaspat) 1 catel
de usturoi...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă Se serveşte
seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2 linguriţe de zahăr pudră
un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu Versiunea conform reţetarului
IBA:...
Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3
ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g
stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată decor de zahăr colorat
Mod de preparare: Portocala se spală, se...
Ingrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged
600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati
fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si
prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda. Scurgeti-le, lasati-le sa
se...
Ingrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200
g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de
piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata ciupercile,
se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei,...