skip to main |
skip to sidebar
Retete #30
Retete:
O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte,
zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti
smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar
1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de ou 1/2 lingurita extract de vanilie
...
O reteta de mancare de fasole verde cu naut si carne de vitel din: fasole
verde, ceapa, naut, vrabioara de vitel, sare, piper, cimbru, ulei de masline,
pasta de chilli, pasta de tomate si patrunjel verde. Ingrediente: un kg fasole
verde fideluţă 3 cepe albe 200 g năut 500 g vrăbioară de viţel sare...
Se taie sferturi 200 g roşii cherry. Se taie rondele 2 cepe verzi. Se taie
fâşii 6 frunze de busuioc. Se amestecă toate cu 2 linguri de oţet balsamic alb,
sare, piper şi 3 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se taie felii 180 g
friptură şi se aşază pe 2 chifle de ciabatta...
O reteta de ciorba de fasole cu urzici din: fasole boabe, ceapa, morcovi,
ardei rgas, ulei, bulion, foi de dafin, urzici si condimente. Ingrediente: 500 g
fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1
foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente ...
O reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin,
piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa. Ingrediente: 1,5
ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de rozmarin 1 lingurita piper 2
lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri ulei de masline...
O reteta simpla de cocktail spicy tea din: vanilla infused light rum,
orange syrup, fresh lemon juice, strong orange & cinnamon tea infused,
julienne cut orange peel stripes, drops of cinnamon tincture si top ginger ale.
Un ceap ce poati fi preparat atat cald cat si rece. Ingrediente: 40 ml vanilla
infused light rum...
O reteta delicioasa de ravioli: ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de
tomate. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de
usturoi,pisaţi 1 cană de roşii tăiate ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate
1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau carne (se fierb,...
O reteta gustoasa de limba de vita cu: ulei, pasta de tomate, suc de rosii,
faina, ceapa, masline, boia de ardei dulce, patrunjel. Ingrediente: 100 ml ulei
1 lingură pastă de tomate 100 ml suc de roşii 1 lingură făină 6 cepe 500 g limbă
de vită 100 g măsline (fără sâmburi) 1 lingură...
O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, carne de pui, faina, unt, oua,
praz, ghimbir, praf de copt, marar, sare, piper, ulei, smantana, legume.
Ingrediente: 300 g făină 250 g unt două ouă un dovlecel un fir de praz o
linguriţă cu ghimbir ras o linguriţă cu praf de copt două piepturi de
pui...
O reteta delicioasa de melci cu: apa, faina, ulei, caise, vin alb, mere,
zahar vanilat, scortisoara, nuca, limeta, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml
apă 450 g făină 210 ml ulei de floarea-soarelui 300 g caise 500 ml vin alb dulce
4 mere 200 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu...
O reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare,
piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa.
Ingrediente: 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg) 4 linguri ulei de
masline sare piper sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1...
O reteta de sarmalute cu peste in foi de salata verde din: orez, peste,
sare, piper, ou, salata verde, ulei, morcov, praz, telina si apa. Ingrediente: 2
cani de orez fiert file de peste tocat fin sare piper 1 ou 2-3 capatani de
salata verde ulei 1 morcov 1 fir de praz 2-3 tije...
O reteta de fasole verde rulata in bacon din: fasole verde, bacon, sare,
piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 800 g fasole verde fideluta 300
g bacon semiafumat sare piper negru macinat 4-5 catei usturoi 2-3 linguri ulei
de masline Mod de preparare: Se alege fasolea verde. Se curăţă codiţele, se
spală...
O reteta de drob de stevie din: stevie, oua, marar, ceapa verde, piper,
faina, sare si ulei. Ingrediente: 5-6 legaturi de stevie 2 oua 1 legatura marar
1 legatura ceapa verde piper 1 lingura faina sare ulei pentru prajit Mod de
preparare: Pui o cratiţă cu apă pe foc, iar când dă în...
O reteta simpla de cocktail red square tea din: vodka, pink grapefruit
syrup, fresh lemon juice, strong cold berry tea infusion, julienne cut
grapefruit peel stripes si top ginger ale. Ingrediente: 40 ml vodka 25 ml pink
grapefruit syrup 20 ml fresh lemon juice 80 ml – 100 ml strong cold berry tea
infusion julienne...
O reteta de chiftelute picante de cartofi din: cartofi, galbenus, coriandru,
ceapa verde, suc de lamaie, branza cheddar, ardei chilli, pesmet si ulei
vegetal. Ingrediente: 400g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 1 gălbenuş 1
mănunchi de coriandru, mărunţit 5 cepe verzi, tăiate mărunt sucul de la o lămâie
75g de brânză Cheddar, tăiată...
O reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si
margarina. Ingrediente: 3 oua 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra 400 g
nuca 4 linguri cacao 200 g margarina Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă
cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi...
O reteta de Quesadilla cu pui din: rosii, ceapa rosie, pui, parmezan,
mozzarella si lipii. Ingrediente: 2 roşii, tăiate cubuleţe 1 ceapă roşie, tăiată
mărunt 300g de pui, tăiat cubuleţe 150g de parmezan 350g de mozzarella rasă 3
lipii mari Mod de preparare: Într-o tigaie se prăjeşte puiul cât să rămână
puţin zemos....
O reteta de inghetata cu lime din: lapte, zahar, zeama de lime, coaja rasa
de lime si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 250 g zahar 100 ml zeama de lime 3
lingurite coaja rasa de lime 400 ml frisca lichida Mod de preparare: Amesteci
laptele cu zahărul şi fierbi la foc mic până...
O reteta simpla de Cocktail Alexandra din: brandy, lichior de cafea, cafea,
frisca, limeta si nucsoara. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1,5 lichior de cafea 5 cl
cafea 2 cl frisca lichida limeta nucsoara Mod de preparare: Mixam bine in
shaker, brandy-ul, cafeaua si lichiorul de cafea impreuna cu gheata. Apoi turnam
amestecul in...
O reteta de parfait de banane si alune de padure caramelizate din: zahar,
alune de padure, ulei de floarea soarelui, banane, suc de lamaie, frisca,
albusuri, zahar si banane. Ingrediente: pentru alune caramelizate: 200g de zahăr
100g alune de pădure fără pieliţă ulei de floarea-soarelui, pentru uns pentru
parfait: 2 banane coapte 2 linguriţe...
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar praf, lamie, crema
mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14
gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau
frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200 g afine migdale alune
nuci ulei pentru uns...
O reteta delicioasa de spaghete cu: fructe de mare, ulei de masline, vin alb
sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 250 g
spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb
sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper...
O reteta delicioasa de dulceata cu: castraveti, zahar, lamaie, sare.
Ingrediente: 1,2 kg de castraveţi mici 1 kg zahăr lămâie sare Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru, pe
lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie în cubuleţe cu latura de circa un
centimetru....
O reteta delicioasa de salata dobrogeana cu: rosii, ardei, catraveti, ceapa,
salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, maioneza, oua, smantana, masline,
cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3 castraveţi medii 1
ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă vin alb sare 1 ceaşcă sos
maioneză...
O reteta delicioasa de salata cu: creveti, rosii cherry, salata verde,
maghiran, avocado, patrunjel. Ingrediente: 10 roşii cherry 24 creveţi 8 frunze
de salată cîteva frunzuliţe de maghiran un avocado două linguriţe de pătrunjel
tocat Mod de preparare: Fierbe creveţii în apă clocotită timp de trei minute,
după care clăteşte-i în apă rece. După...
O reteta delicioasa de salata cu: paste, pene, ceapa verde, telina, rosii,
ton, branza. Ingrediente: 300 g paste penne o felină mică o ceapă verde 3 roşii
100 g ton mărunţii 50g brînză cheddar Mod de preparare: Branza dată prin
râzătoare o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust. Fierbe pastele timp de
cinci...
O reteta de briose cu ciocolata si merisoare din: faina, pudra de cacao,
scortisoara, zahar brun, merisoare, ciocolata neagra, iaurt, lapte, ulei de
floarea soarelui si ou. Ingrediente: 250g făină amestecată cu 2 linguriţe de
praf de copt 1 lingură pudră de cacao 1 linguriţă de scorţişoară 85g de zahăr
brun 85g de merişoare...
O reteta de tort cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare,
menta, galbenusuri, fulgi de ciocolata, biscuiti cu cacao, unt si sos de
ciocolata. Ingrediente: pentru inghetata: 375 ml lapte 500 ml smantana dulce 100
g zahar+1 lingura 1 praf sare 150 g frunze menta 4 galbenusuri 100 g fulgi de
ciocolata...
O reteta de Shake de portocale rosii si papaya din: rom alb, papaya, suc de
portocala rosie, miere de salcam, zeama de limeta si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 2 cl rom alb 100 g papaya 12 cl suc de portocala rosie 1 lingurita
de miere de salcam 1 cl zeama de limeta 1 glob...
O reteta de Budinca de mango cu felii de lamaie confiate din: gheata,
gelatina, frisca, zahar, lapte, mango, suc de portocale, suc de lamaie, sare si
felii de lamaie confiate. Ingrediente: ½ ceasca cuburi de gheata 5 foi de
gelatină ½ ceaşcă frişcă ¼ ceaşcă de zahăr ½ ceasca lapte 3 mango mari 2...
O reteta de curcan delicios la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi,
ceapa rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de lamaie,
nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi, portocala, faina
si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un fir de salvie proaspătă
12 felii...
O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana.
Ingrediente: 200 g zahar 4 galbenusuri 250 ml cafea foarte concentrata 500 ml
smantana pentru frisca Mod de preparare: Mixezi spuma tare, la viteza mare,
galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand
continuu, dar la viteza mica. Pui...
O reteta de placinta cu urzici din: foi de palcinta, urzici, margarina,
cascaval si oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta 500 g urzici tinere 100 g
margarina 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata 2 oua Mod de
preparare: Alegi urzicile, le speli în mai multe ape şi le pui...
Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan,
fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu
legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de
restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui
prieten, pregătind...
O reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott,
afine, oua si frunze de menta. Ingrediente: 400 ml smantana lichida 3 linguri
zahar 2 plicuri zahar vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 oua frunze de menta
pentru decor Mod de preparare: Mixezi coacăzele în blender cu zahărul
vanilat...
O reteta simpla de Cocktail Cat din: lichior de kiwi, rom alb, albus, lapte
si suc de kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl rom alb 1 albus 6 cl
lapte 6 cl suc de kiwi Mod de preparare: Batem albusul pana cand devine
spumos. Mixam bine cu gheata in shaker...
O reteta de rulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf
de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina,
iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca. Ingrediente
pentru blat: 4 oua 1 praf de sare 100 g amidon de porumb 1/2 lingurita...
O reteta de salata spaniola cu pui, umplut cu creveti din: spanac, ceapa,
morcov, ardei capia, lamaie, pui, creveti si otet balsamic. Ingrediente: 120 g
spanac 60 g ceapa 60 g morcov 40 g ardei capia 100 g lamaie 100 g pui 35 g
creveti otet balsamic Mod de preparare: Se spala si...
O reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar
pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte. Ingrediente: 250 g orez 1 praf
de sare 2 linguri unt 5 oua 200 g branza de vaci grasa 100 g zahar pudra 3
linguri zahar tos 1 esenta vanilie 500...
Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini
pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi
pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti carnea cu...
Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei
graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de fasole
grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2 cepe mari 3
cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii...
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie 100
g smântână sare 3-4 felii de pâine Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu sare împreună cu ceapa
şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii...
mere mari 1 lingură untură sare Mod de preparare: În raţa curăţată,
spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de
friptură, cu o lingură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la
foc mai iute şi se stropeşte mereu...
Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare
apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru
apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert
litru de lapte Mod de preparare: Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă
un...
Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet
pisat puţin piper sare Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina
de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu sare şi piper. Din această
pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui centimetru, se...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g
morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă Mod
de preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se
strecoară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele,
untul...
Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou
sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1
lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde Mod de preparare: Se
fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală...
Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g
unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă Mod de preparare: Se
taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de
unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă. Se acoperă...
Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1
linguriţă făină sare mărar tocat Mod de preparare: Se spală carnea, se taie
bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se
amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se...
Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1
praf de scorţişoară 1linguriţă chimion Mod de preparare: Zahărul şi untul se
freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi
aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie
rondele groase...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare Mod
de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se
înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă
fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca
să...
Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2
linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr Mod de preparare: Bucăţile de
pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată
mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile...
Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2
linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină grăsime Mod de
preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se
sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron
şi...
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de
supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri
bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel
tocat Mod de preparare: Se fierbe limba cu...
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă
1 lingură untură sare piper făină Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi
mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi
se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor...
Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în
apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei Mod de preparare:
Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin
maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt...
Read more »
Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2
linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ) Mod
de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela
prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt
tocată...
125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de
drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava Ingrediente umplutura:
500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau
portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3...
Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3
linguri maioneză piper salată verde Mod de preparare: Feliile de parizer se
curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o
scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii
se...
Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă,
sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă
şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în borcane de 400-800
g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile consecutiv, timp...
Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii
din conservă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de
fidea sare după gust Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi
sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi...
Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr
după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine Mod de preparare: Se pune la foc
într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine
pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă să...
Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1
praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao Mod de preparare: Freci
untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt
şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă...
Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2
lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine
ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă
bine şi cînd începe să se...
Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa mijlocie
2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare piper 2 linguri
pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi...
Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g
ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă
2 pahare de vin sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi
o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi...
Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii
3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le
presari cu sare şi piper şi le prăjeşti...
Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi
presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper 1
lingură griş 200 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul, tai
ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei,...
Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1
lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare Mod de preparare: Tai
carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin făină şi le
prăjeşti în ulei. Scoţi...
Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină
sare Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul
trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi
smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură, două de apă, sarea, se
acoperăşi...
Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie Mod
de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd
siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de
lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca la...
Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen
foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi Mod de
preparare: Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu
untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este...
Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei
usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă Mod de preparare: Pui osul
afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce
a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa...
Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă
zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă
scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin Mod de preparare: Tai câmaţii
în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei...
Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână
2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei
condiment tip Vegeta Mod de preparare: Tai cârnaţii în bucăţele de
aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le
scoţi...
Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar
vin alb 1 salată verde măsline Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine
în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiarbă 30 de minute, apoi îl scoţi şi-l
laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu...
Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de
cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros
de fragi sau zmeură Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul
într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se...
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam 600
g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă făină 1/2 pahar
zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prepară rinichii ca pentru mîncare
de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă...
Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1
linguriţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2
ceapă tocată sare Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o lingură de untură se
prăjesc uşor bucăţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa
tocată,ienibaharul,...
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de
supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din
zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de preparare: Se fierbe
limba şi se taie felii de grosimea unui...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză Mod
de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca
tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt
şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd
ciupoercile...
Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei
coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru
sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană
de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao...
Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1
bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină
sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată Mod de preparare: Laptele se fierbe
cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă
la...
Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri
margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g
caşcaval 1 lingură mărar sare Mod de preparare: Scurgi fasolea de zeamă, o
treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti...
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper
salată verde ridichi Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat
împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare
şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca
fideaua...
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o
lămîie marmeladă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un
castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul
pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi...
Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de
pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei Mod
de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute.
Separat, măslinele în apă. In...
Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină
piper sare pesmet Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn,
se sărează, se piperează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou
prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în...
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3
linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se freacă untul
cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se
frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se
întind...
Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3
linguri pentru cremă + 2 linguri pentru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă
făină sare Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau
deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând
fără istov, până se cremuieşte....
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă
apă 1 linguriţă sare 1 ou Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă mai
moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un vas mai mare de
frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în...
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1
ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2
linguriţă zahăr Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn faci
o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci cârnatul,...
Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1
linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr
sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de găină în două
linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi...
Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao
250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente
glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina Mod de
preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o
tavă unsă şi tapetată cu făină, la...
Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare).
Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi
slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit
pui şunca unsă...
Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu
slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă.
Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă,
conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110 kg intră 3-4
kg...
Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate
fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g untură 1 ceapă
piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr tos 1 lingură ghimbir
Mod de preparare: Pui la fiert...
Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper
1 ou măsline pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi
mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele
tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi...