joi, 19 iulie 2012

Retete #43


Retete:

Pulpa de curcan la tava

Ingrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din conserva 4-5 cepe de arpagic   Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari,...

Read more »

Budincă de mere

Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos  1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de mere 1 cană granola sau fulgi ovăz sau orez fiert Mod de preparare: Se pun merele într-un vas.Se amestecă celelalte ingrediente şi se toarnă...

Read more »

Sufleu cu caşcaval

  Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi laptele rece şi laşi să dea în câte­va clocote. Laşi pasta obţinută...

Read more »

Budincă de mere si banane

Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere), 2 linguri suc de lămâie, 4 linguri amidon. Se amestecă şi se fierbe până se...

Read more »

Cozonac la tava cu visine si crema

Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 plic budinca de vanilie praf, albusele + 125 g zahar, 2 linguri cacao, 1...

Read more »

Sarmale de porc moldovenesti

Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine si se tine in apa calda ca...

Read more »

Retete de post: Salata de orez

  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt....

Read more »

Budincă de macaroane cu mere

Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute spumă, zahărul şi macaroanele....

Read more »

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele,...

Read more »

Ciorba de purcel cu legume

Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si...

Read more »

Mancare de dovlecei

  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime....

Read more »

Tarta cu brinza si portocale

Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1 portocala pentru ornat   Mod de preparare: Se fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se...

Read more »

Albă ca Zăpada

Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie.   Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta...

Read more »

Friptura de porc in aluat frantuzesc

Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de dafin Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,...

Read more »

Retete de post:Salata de conopida

  Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si...

Read more »

Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin

Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin

  Ingrediente:  200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte,...

Read more »

Prajitura Raphaelo

  Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar  pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si...

Read more »

Prăjitură cu nucă

  Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă albuşurile cu sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se...

Read more »

Coasta de porc umpluta cu mere

Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si...

Read more »

Ciuperci umplute cu branza

Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa se...

Read more »

Lapte de nucă

Lapte de nucă

Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană   Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos.   Pofta buna!

Read more »

Pateu din brânză de vacă

Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de pătrunjel coriandru   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă.  ...

Read more »

Ghimbirul

Ghimbirul

  Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi timpuri. Îl cunosteau vechii greci, care-l numeau zingiberi, dar a fost des folosit si în bucataria romanilor. De fapt, acestia din urma l-au luat cu ei...

Read more »

Drob de nucă

Ingrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze tăiate mărunt 1 1/2 cană apă sau lapte 1 ceapă tăiată mărunt sare după gust 1 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi.   Mod de preparare: Se amestecă...

Read more »

Cocos cu vin

Ingrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa obisnuit 200 gr. ciuperci 40 de crutoane de pîine sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune...

Read more »

Bors de zarzavat cu varza murata

Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust de legume piper Mod de preparare: Se...

Read more »

Retete de post:Icre de post

Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si...

Read more »

Crocant de piersici

Crocant de piersici

Ingrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul rezultat se toarnă peste piersici. Totul se toarnă într-o cratiţă.Deasupra se aşează un strat gros de granoia sau pesmet amestecat cu nucă tăiată mărunt....

Read more »

Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)

Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)

  Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon and cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Moonraker

Read more »

Sarmale batranesti

Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa...

Read more »

Tort cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare: Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin...

Read more »

Rulada cu crema de branza

Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici 50 gr smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt,...

Read more »

Pui cu smantana si cartofi la cuptor

Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 12(video)

Read more »

Caltabosi

Ingrediente: 1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de carne de la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai groase de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun...

Read more »

Budincă de orez cu prune uscate

Ingrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert  1 lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de apă caldă. A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă...

Read more »

Clătite umplute cu mere

Clătite umplute cu mere

Ingrediente: 6 clătite groase  8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se amestecă cu apa, stafidele şi mierea şi se pun la fiert până ce se  înmoaie. Se unge o tavă cu ulei, se umple clătitele cu amestecul de...

Read more »

Ciorba de ciolan de porc

Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa...

Read more »

Budincă de morcovi

Budincă de morcovi

Ingrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30 minute.În loc de pâine se pot folosi 2 căni de orez sau grâu fiert....

Read more »

Cartofi inăbuşiţi cu roşii

  Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină cimbru sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina, cim­brul, piperul, sarea, foaia...

Read more »

Cotlete de porc inabusite

Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine...

Read more »

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se...

Read more »

Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...

Read more »

Tocăniţă de ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină apă şi...

Read more »

Retete de post: Clatite de post

Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu...

Read more »

Terci de ovăz sau grâu

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri...

Read more »

Muffins pufosi cu ciocolata

Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga...

Read more »

Cotlete de porc cu sos de vin

Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa  sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa...

Read more »

Ciorba de burta

  Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in...

Read more »

Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi

Ingrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare piper după gust   Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înăbuşit cu ½...

Read more »

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata

O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1...

Read more »

Branza cu usturoi

Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia intr-un bol si...

Read more »

Parjoale de ficat

Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata de...

Read more »

Lapte de orez

Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare. Se...

Read more »

Pateu din boabe de fasole

Pateu din boabe de fasole

Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Se trece fasolea prin maşina de carne sau se mixează bine.   Apoi amestecă cu restul ingredientelor...

Read more »

Frigarui din carne de berbec

  Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga...

Read more »

Retete de post: Salata de morcovi

Retete de post: Salata de morcovi

  Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala   Mod de preparare: Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se tine la frigider.   Pofta buna!

Read more »

Sos de pere şi piersici

Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2 linguri amidon   Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu zeama din compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se îngroaşă,...

Read more »

Ciorba de berbec

Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in...

Read more »

Granola

Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se pune...

Read more »

Sufleu de ardei copţi şi carne

Sufleu de ardei copţi şi carne

  Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas...

Read more »

Legume de toamnă cu carne de porc

Legume de toamnă cu carne de porc

  Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai...

Read more »

Mancare de vinete cu usturoi

  Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi...

Read more »

Prăjiturele din griş cu stafide

  Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când...

Read more »

Pui cu garnitură de legume de toamnă

  Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrun­jel 2 linguriţe condiment   Mod de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra...

Read more »

Cartofi cu lebar

  Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata...

Read more »

Vinete pane umplute cu branză dulce

  Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră deoparte, apoi treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti...

Read more »

Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci...

Read more »

Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză

  Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti în...

Read more »

Conopidă cu sos alb si ouă

  Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2 linguriţe condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe,...

Read more »

  Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lin­gură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicar­bonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina...

Read more »

Musaca de păstăi

  Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant   Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic...

Read more »

Sufleu de roşii

Sufleu de roşii

  Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri făină sare piper unt     Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare şi după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o stre­curătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti...

Read more »

Ingheţată de fragi

Ingheţată de fragi

  Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci com­poziţia, o torni în cupe...

Read more »

Budincă de tăieţei cu brânză de vacă

Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor...

Read more »

Inimă de vită umplută in cuib de varză

  Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare   Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună...

Read more »

Ceafă de manzat cu sos de roşii

  Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o...

Read more »

Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă

  Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400 g frişcă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi...

Read more »

Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere

Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere

  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 piersică   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de albine,...

Read more »

Budincă de piersici

Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine: sosul...

Read more »