skip to main |
skip to sidebar
Retete #43
Retete:
Ingrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare
din conserva 4-5 cepe de arpagic Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan,
se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza
pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari,...
Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă
de cocos 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2
suc de mere 1 cană granola sau fulgi ovăz sau orez fiert Mod de preparare: Se
pun merele într-un vas.Se amestecă celelalte ingrediente şi se toarnă...
Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5
ouă sare pesmet Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine
cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi laptele rece şi
laşi să dea în câteva clocote. Laşi pasta obţinută...
Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide
1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de
cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere), 2
linguri suc de lămâie, 4 linguri amidon. Se amestecă şi se fierbe până
se...
Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare
50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar,
500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 plic budinca de vanilie praf, albusele
+ 125 g zahar, 2 linguri cacao, 1...
Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3
cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1
foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se
spala bine si se tine in apa calda ca...
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4
cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul
se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o
salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt....
Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă
merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi
se clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun
într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute spumă, zahărul
şi macaroanele....
Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o
felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o
lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe
zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga
perisoarele,...
Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1
cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura
cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare
Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si...
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de
usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi
pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod
de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime....
Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un
pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un
galbenus 1 portocala pentru ornat Mod de preparare: Se fierbe budinca cu
zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se...
Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de
amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml
de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie.
Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind
atâta...
Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva
1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de dafin
Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert
la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,...
Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post
2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de
preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si
se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si...
Ingrediente: 200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr
1 l vin roşu 20 de cuişoare Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi
câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul
şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte,...
Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt
Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet
unt, 250 gr zahar pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana
devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si...
Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un
vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca Mod de preparare: Se
bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă albuşurile cu
sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se...
Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4
boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o
coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga,
lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si...
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau
marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de
mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa
nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa
se...
Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă
miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste
nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă
restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos.
Pofta buna!
Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri
lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de pătrunjel
coriandru Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o
pastă. ...
Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui
vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi
timpuri. Îl cunosteau vechii greci, care-l numeau zingiberi, dar a fost des
folosit si în bucataria romanilor. De fapt, acestia din urma l-au luat cu
ei...
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet
1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze
tăiate mărunt 1 1/2 cană apă sau lapte 1 ceapă tăiată mărunt sare după gust 1
linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi. Mod de preparare: Se amestecă...
Ingrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu
1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa obisnuit 200
gr. ciuperci 40 de crutoane de pîine sare piper Mod de preparare: Intr-o
cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune...
Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300
g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez
1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust de legume
piper Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1
ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic
sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul
se umfla. Se ia de pe foc si...
Ingrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri
miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se
mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul rezultat se toarnă peste
piersici. Totul se toarnă într-o cratiţă.Deasupra se aşează un strat gros de
granoia sau pesmet amestecat cu nucă tăiată mărunt....
Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao ice
cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon and cocktail
stirrer Cum se prepara Cocktail Moonraker
Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3
cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici
piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se curata
pasatul si se lasa in apa...
Ingrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca
400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare: Merele se rad si
se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se
mai presara putin...
Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50
gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici
marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici 50 gr
smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt,...
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200
gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se
portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la
cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se...
Ingrediente: 1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de
carne de la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai
groase de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea, plamanii,
inima si 150 gr de slanina se pun...
Ingrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert 1
lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală
prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de apă caldă.
A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă...
Ingrediente: 6 clătite groase 8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină
vanilie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se
amestecă cu apa, stafidele şi mierea şi se pun la fiert până ce se înmoaie. Se
unge o tavă cu ulei, se umple clătitele cu amestecul de...
Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g
ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g
tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30
minute in 2 l apa...
Ingrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în
cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30
minute.În loc de pâine se pot folosi 2 căni de orez sau grâu fiert....
Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină
cimbru sare piper 1 foaie de dafin Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai ceapa mărunt,
o căleşti în ulei, adaugi făina, cimbrul, piperul, sarea, foaia...
Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin
zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata
intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si
piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine...
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1
catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume
sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava.
Se unge partea de deasupra cu ou. Se...
Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr
ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de
pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau
delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1
linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se
curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi
puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină
apă şi...
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine
o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu
lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu...
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2
linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1
pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc
mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri...
Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr
bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2
linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de
ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga...
Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se
presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas
potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa...
Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet
3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de
preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva
ore, chiar o zi, in...
Ingrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g
făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare
piper după gust Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează şi se pune
într-o tavă la înăbuşit cu ½...
O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc
afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama
de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg
sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1...
Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina
un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se
pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina
ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia intr-un bol si...
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper
sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat,
obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia
obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata
de...
Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie
1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai
întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul
ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare.
Se...
Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4
căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri
cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Se trece fasolea
prin maşina de carne sau se mixează bine. Apoi amestecă cu restul
ingredientelor...
Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde
200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea
de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in
castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga...
Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc
de portocale coaja de lamaie si portocala Mod de preparare: Se curata si se
dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se
tine la frigider. Pofta buna!
Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri
miere 2 linguri amidon Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se
mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu zeama din
compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se îngroaşă,...
Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc.
telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o
legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si
se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in...
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de
bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă
vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea,
vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se
pune...
Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100
ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de
copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas...
Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi
(de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă
şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi
mai...
Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi
sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie
încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi
felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le
decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi...
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1
plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de preparare:
Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi
grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când...
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4
cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe condiment Mod de preparare:
Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra...
Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau
caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se
fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si
cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata...
Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet
ulei 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le
tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră deoparte, apoi
treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti...
Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare
Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar
sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci...
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri
pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de preparare:
Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi
spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti
în...
Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură
unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2
linguriţe condiment tip Vegeta Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi
cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe,...
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g făină
1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi
zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicarbonatul.
Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina...
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare
piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori
şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o
amesteci până ce îşi schimbă un pic...
Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri
făină sare piper unt Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare şi
după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o
strecurătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti...
Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură
zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor,
pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră,
laptele şi zeama de lămâie. Amesteci compoziţia, o torni în cupe...
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de
lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa.
Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de
lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu
margarina, se pune la cuptor...
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin
1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1
cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare Mod
preparare umplutură: Toci carnea împreună...
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru Mod
de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu
măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui
la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o...
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao
2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400
g frişcă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de
zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi...
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2
linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1
piersică Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe răzătoarea cu
ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de albine,...
Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană
suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de
preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul
ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine:
sosul...