skip to main |
skip to sidebar
Retete #35
Retete:
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, lapte, sare, unt, zahar pudra,
drojdie, portocale, prune, zahar tos, scortisoara, frisca, sos de vanilie.
Ingrediente: 500 g făină 300 ml lapte dulce un sfert de linguriţă sare 80 g unt
50 g zahăr pudră 20 g drojdie 4 portocale 500 g prune 100 g zahar tos...
O reteta delicioasa de salata cu: hering, masline, ceapa verde, cartofi,
fulgi de ardei, ou, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, busuioc uscat.
Ingrediente: 400 g hering afumat 100 g măsline feliate ceapă verde doi cartofi
fulgi de ardei dulce un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 200 ml ulei de
floarea-soarelui o lămâie o lingură...
O reteta delicioasa de mazare cu: morcovi baby, dovlecel, ceapa rosie, ceapa
alba, pasta de tomate, ulei, parmezan, linte, sare, piper, cimbru. Ingrediente:
500 g mazăre 300 g morcov baby un dovlecel o ceapă roşie o ceapă albă două
linguri cu pastă de tomate 3 roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui 100 g
parmezan...
Orezul congee este un fel de terci de orez, care în Asia se cconsumă deseori
la micul dejun sau la o cină tânrzie. Datorită faptului că este uşor de digerat,
congee este hrana ideală pentru bolnavi, ingredientele cu care este asezonat
fiind alese atât în functie de valoarea lor terapeutică, cât şi în
funcţie...
O reteta de cartofi copti din: cartofi, cascaval, ulei, ceapa verde si sare
grunjoasa. Ingrediente: 8 cartofi albi mari 200 g cascaval ras 100 ml ulei o
legatura ceapa verde sare grunjoasa Mod de preparare: Cartofii se spală
foarte, foarte bine, având grijă să nu rămână pământ în denivelările lor (poţi
folosi o...
O reteta de bors de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, pastarnac,
ardei gras, cartofi, rosii, orez, smantana, condimente si bors. Ingrediente: 2
morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu (gogosar) 2
cartofi 2 rosii mari (sau 2 linguri bulion) 100 g orez 200 g smantana 2
lingurite condimente bors...
O reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci,
zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei, zahar,
piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana, lapte, unt si
betisoare de migdale. Ingrediente: 1,2 kg broccoli sare 300 g ciuperci zeama de
la 1 lamaie 100...
O reteta de rata crocanta cu sos chutney picant de prune din: salvie, sare
de mare, rata, portocala, morcovi, ceapa, telina, usturoi, zahar tos,
scortisoara, anason, prune, chimion si creson. Această reţetă este incredibil de
simplă, atât în cea ce priveşte condimentele, cât şi prepararea. De fiecare dată
veţi obţine rezultate bune — carnea...
Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească;
ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii
Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan. Conform
legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să
arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi,...
O reteta de Piept de pui cu piure de mazare din: sos chilli dulce, suc de
lamaie, suc de portocale, usturoi, piept de pui, sare, ulei, mazare, smantana,
dovlecel, rosii cherry, ardie grasi, vanata, unt, masline si piper. Ingrediente:
6 linguri sos chilli dulce 2 lingurite suc de lamaie 2 linguri suc de
portocale...
O reteta de placintele de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, sare,
ulei, oua, faina, branza, patrunjel, oregano, boia iute, sare si pieper.
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapa tocata fin 4 catei de usturoi pisati 2 lingurite
sare 3 linguri ulei 3 oua 6 linguri faina 1/4 cana branza rasa 1 legatura
patrunjel tocat cateva...
O reteta de supa de mazare din: morcov, ceapa, telina, mazare, smantana,
faina, sare, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 telina mica
500 g mazare 250 g smantana 1 lingura faina sare busuioc pentru decor rozmarin
Mod de preparare: Legumele curatate le tai in cubulete si le pui la
fiert...
O reteta de inghetata caramel cu sos de portocale din: apa, zahar, lichior
de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, lapte, pastaie de vanilie, sare,
sirop caramel, nuca, frisca si menta. Ingrediente: pentru sosul de portocale:
100 ml apa 250 g zahar 50 ml lichior de portocale 1-2 picaturi esenta de vanilie
pentru inghetata...
O reteta de mancare cu mazare din: mazare verde, morcovi, gulii, ulei,
faina, lapte, zahar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg mazare verde 300 g morcovi
300 g gulii 3 linguri ulei sau 60 g unt 2 linguri rase de faina 250 ml lapte
zahar patrunjel Mod de preparare: Cureţi mazărea, morcovii şi guliile...
O reteta de briose cu verdeturi din: oua, faina, unt, smantana, praf de
copt, miere, spanac, ceapa verde, usturoi verde, unt si sare. Ingrediente: 3 oua
200 g faina 100 g unt 100 g smantana 1/2 plic de praf de copt 2 linguri miere
pentru umplutura: 100 g spanac 1 fir de ceapa verde...
O reteta de salata de rosii cu branza din: branza de vaci, zeama de lamaie,
smantana, rosii, ceapa, sare, piper, boia si ardei iute. Ingrediente: 500 g
branza de vaci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri smantana 3-4 rosii 2 cepe
sare piper putina boia 1 ardei iute Mod de preparare: Amesteci...
O reteta de inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, zahar
farin, frisca, sirop de capsune, esenta de vanilie, zeama de lamaie si menta.
Ingrediente: un kg fructe de pădure 150 g zahăr farin 600 ml frişcă naturală
sirop de căpşune 2-3 picături esenţă de vanilie zeama de la o lămâie
mentă...
O reteta de mancare cu jambon si sunca din: oua, jambon, sunca, sos de
rosii, sparanghel, ulei, usturoi, ceapa, mazare, sare si piper. Ingrediente: 4
oua 100 g jambon slab 100 g salam sau sunca 4 linguri sos de rosii 1 fir de
sparanghel 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 4...
O reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de
fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale. Ingrediente:
5 oua un litru lapte 300 g zahar 4-5 picaturi esenta de fistic un plic zahar
vanilat 200 g fistic prajit 500 ml frisca 300 g capsune 150 g...
O reteta simpla de irish cofee din: zahar brun, irish whiskey, cafea si
frisca. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1/8 Irish Whiskey 1 ceasca de
cafea tare si fierbinte frisca lichida Mod de preparare: Pregatim o ceasca de
cafea tare si fierbinte. Incalzim paharul Irish Cofee sau un pahar cu talpa
sau...
Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1
ceapă 1/2 lămâie 2 gălbenuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3 linguri
de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel condimente
Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul topit...
Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de
pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3
linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel verde Mod de
preparare: Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le pui...
Ingrediente blat: 300g făină l/2 linguriţă praf de copt 2 linguri cafea
măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie 250g ciocolată un
vârf de cuţit sare Ingrediente crema:400g brânză de vaci ,150g zahăr,150ml
cafea preparată ,100g smântână bine răcită, 2 linguri lichior de cafea. Mod
de preparare:...
Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange
juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup 1
cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice
squeezer 1 old fashioned glass Cum se prepara...
Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2
linguri unt sare Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în
apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un vas de piatră sau
de sticlă de Iena stropit cu unt topit. Se scurg...
Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3 linguri
orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare Mod de preparare: Speli
varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt, apoi le pui pe
toate la fiert în apă cu sare. Când...
Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2
linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5
gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale
curăţate. Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se
adaugă nucile...
Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf de
copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr
pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g
unt Mod de preparare: Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă
treptat zahărul. Când spuma este suficient...
Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g
nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1
linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură unt topit
un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun într-un vas...
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură
pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g smântână 3-4
căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa şi castravetele, tai ceapa
solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în unt (sau margarină). Speli şi
carnea,...
Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1 linguriţă
boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1 linguriţă condiment
Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu muştarul şi condimentul şi le
pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi şi-l adaugi peste amestecul de...
Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat
200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai Mod de preparare: Tai
cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti
apoi în ulei, la foc iute până se...
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml
lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board 1 knife
1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain
one) 1 cordial glass Cum se prepara Cocktail...
Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie
baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă Mod de preparare: Se pune la
fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se adaugă orezul
ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic,...
Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare Mod
de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui
la fiert costiţa afumată tăiată bucăţi. Cureţi între timp...
Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole păstăi
1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă sare ulei Mod
de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în interior, înlături capul,
după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi peştele aşa....
Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi zeama
de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane
ciocolată rasă, 4 linguri apă. Mod de preparare: Gălbenuşurile cu zahărul,
coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă...
dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr pudră 300g nuci măcinate 1 50g
pesmet 100ml lichior de cafea esentă de rom Mod de preparare: Din smântână şi
l00g zahăr se bate o frişcă tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul
de zahăr. Apoi se adaugă...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină 250
g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide sau nuci
pralinate vanilie rom Mod de preparare: Se pune pe foc laptele, adăugînd
gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi amestecînd mereu pînă
începe să...
Ingrediente: 500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură
untură sare piper 2 linguri făină pesmet Mod de preparare: Se fierbe ugerul în
apă împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert (moale),
se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii potrivit...
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 4 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 2
linguri unt ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, ceapa, morcovul şi ardeiul, le tai bucăţi şi le pui la fiert în apă
cu sare. In acest timp speli aripioarele şi le...
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf de
copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte 1-2 linguri
griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Freci
untul spumă cu zahărul tos...
Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri
zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat Mod de
preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte,
pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească.
Freci...
Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o bucată
de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la cuptor. Pregăteşti
apoi sosul: amesteci 200 g smântână cu 200 ml lapte, sare şi piper după gust, le
pui la fiert, dai în câteva clocote şi-l...
Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt
sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care
le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să se
absoarbă uleiul, apoi le aşezi în strat într-un vas...
Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat
300 ml apă 500 g frişcă Mod de preparare: Ungi o tavă cu unt, aşezi fideaua în
strat subţire şi o dai la cuptor pentru 10 minute ca să se rumenească. In acest
timp prepari siropul: pui...
Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină cît
cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar
zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt. Mod de preparare: Se freacă
bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul, se pune făina şi se frămîntă un
aluat potrivit...
O reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel,
sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de porc 5 cepe 150 g
ciuperci 3 linguri de unt sau margarină 1 dovlecel (de la congelator) sare piper
100 ml supă (preparată din apă cu un cub concentrat) 150 ml...
Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1 ceapa
mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Speli
dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina apa clocotita si sare
pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti perişoarele: amesteci carnea...
Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov mic 1
rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri smântână 1
lingură pătrunjel 1 lingură mărar sare Mod de preparare: Cureţi fasolea,
ceapa, cartoful, morcovul şi pătrunjelul, tai fasolea bucăţi, cartoful
cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi...
Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare Mod de
preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu
oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le dai
într-un clocot-două, apoi le scoţi într-o strecurătoare. Cureţi ceapa,...
Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf de
cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar lapte 1 ou 60
g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar de 400 g cu smantana
1/2 pahar zahar tos Mod de...
Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1 ou
susan Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd
aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în două. Din jumătate de aluat întindem o
foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă
de vişine, marmeladă sau...
Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente
umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea piper 1
legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură unt sare Mod
de preparare: Amesteci laptele cu ouăle şi făina până obţii...
Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de sare
Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie mai
subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu diametrul de 7,50
cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele...
Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8
linguri ulei 1 kg făină pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu
coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin râzătoare, apoi îi
amesteci cu şunca tăiată mărunt, sarea, 1 ou,...
Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare Mod de preparare: Tăiţeii
se prepară din aluat fără drojdie. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se
întrezărească masa prin foaie. Punem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să
se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem...
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit Mod
de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm din el
bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei încins. Le servim
fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi...
Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2 cepe
2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş proaspăt sare Mod
de preparare: Amesteci ouăle cu făina şi un praf de sare până obţii un aluat
elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din...
Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă muştar
ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare Mod de preparare:
Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi oţet, 20-25 de
minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi şi îi...
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână
2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai
bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de...
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de
struguri negri Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă
de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o
tavă...
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză
proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de
420 g) Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de
vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi...
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g
zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie
2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj Mod de preparare: Pentru blat, se bat
spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă
nucile...
Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g
cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper sare apă
sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros Mod de preparare: Cureţi şi speli
rinichii în mai multe ape. Speli...
Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1
pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat Mod de preparare: Cureti
pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri
mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa pepenele, zahar,...
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice
cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include
one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne glass Cum se prepara
Cocktail Sevilla
Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic
praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2
linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente
bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat ...
Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură margarină 3 cepe 2
morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană
brânză telemea rasă Mod de preparare: Căleşti carnea în margarină, adaugi
ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce s-au înmuiat
toate,...
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente
glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness
Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă,
apoi...
Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5 linguri
smântână Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi
frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o foaie, o laşi să se
usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1...
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg
varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână
1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi...
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2
pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet
Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile curăţate, când e gata o dai
prin maşina de tocat. O amesteci cu sare, piper, un pic...
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g
smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de preparare: Cureţi
morcovul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni
apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tăiate mărunt şi...
Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g
smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare Mod de
preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi le pui la fiet cu o ceaşcă
de apă. Adaugi foile de dafin, cimbrul şi...
Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4
felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură pătrunjel
sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2 linguri susan Mod
de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le tai cât de...
Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper ulei
2-3 frunze de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în
bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe toate 10 minute în apă
cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă într-o strecurătoare...
Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g
caşcaval 5 ouă 100 g unt sare Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare fierbi
o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de lemn şi o laşi să se
răcească. Pui la fiert...
Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4
castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei Mod de preparare: Speli
salata, roşiile şi castraveţii, tai salata fâşii, iar roşiile şi castraveţii
felii. Cureţi ceapa, o toci, tai şunca fâşii, caşul cubuleţe şi le amesteci
pe...
Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml ulei
sare după gust Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu sare şi tomi
oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş
crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca să...
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar
castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi
iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci
pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu
apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia
vasul de la foc şi se lasă...
Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar
acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de
masline taiate marunt Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel
si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care...
Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1
linguriţă de făină 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în
câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de...
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200
g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de
fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi
se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc...
Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare Mod de preparare: Pui o tigaie pe
aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi
ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in
cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi...
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri
ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de preparare: Carnea
se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile
decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se
condimenteaza si se...
Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri
faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1
lingurita cimbru ulei Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe
lungime, le presari cu sare si le...
Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi
1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi
fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să...
Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid
salicilic Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în
două, se îndepărtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin maşina de
tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază...
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc
lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut Mod
de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit,
fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri,...
Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g
caşcaval Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de
sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit.
Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un...
Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură
oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2
linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii
un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o oră....
Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă Mod de preparare: Punem zahăr tos
sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi
amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă
pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece,
apoi...
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari
60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe
care le prăjeşti în ulei...
O reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion,
condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2
linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei
Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga
condimentele. Se adauga bulionul. Se da...
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata
500 g smantana 200 g cascaval piper sare Mod de preparare: Fierbi cartofii in
coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii. Tai rosiile si castravetii
felii, sunca presata o tai si pe toate le amesteci...
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2
linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente
blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie
,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente
sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g...
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1
linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai
mari 2 căni zahăr tos Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se
adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se...
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei
Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao,
2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă. Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars
250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se...