marți, 10 februarie 2015

Retete 2015 # 92

Retete

 

Tarta cu afine si scortisoara

8 January 2013
Tarta_cu_afine_si_scortisoara
Tarta cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat 100 g zahar 5 g sare…
Read more »
 

Miel şi cuşcuş în stil marocan

8 January 2013
Miel_si_cuscus_în_stil_marocan
Incinge cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente pentru carne…
Read more »

Crema caramelizata cu capsune

8 January 2013
Crema_caramelizata_cu_capsune
Crema caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat 300 g capsune   Mod…
Read more »

Negrese de ciocolata

8 January 2013
Negrese_de_ciocolata
Negrese de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale. Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie,…
Read more »

Cocktail Rio Bravo

8 January 2013
Cocktail_Rio_Bravo
Cocktail Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir proaspat 20 ml zeama de lime…
Read more »

Tarta cu legume

8 January 2013
Tarta_cu_legume
Tarta cu legume din: pastarnac, cartofi, morcov, ulei de floarea soarelui, varza alba, oua, faina si unt. Ingrediente: 1 bucati pastarnac, curatat si razuit 500 g cartofi albi, curatati si…
Read more »

Mini buseuri cu carnaciori

8 January 2013
Mini_buseuri_cu_carnaciori
Mini buseuri cu carnaciori din: carnaciori, mini buseuri, mustar de dijon si maioneza. Ingrediente: 18 carnaciori 9 mini buseruri din 1 cana faina, 1 cana lapte, 3 oua batute, un…
Read more »

Broccoli cu branza la cuptor

8 January 2013
Broccoli_cu_branza_la_cuptor
Broccoli cu branza la cuptor din: broccoli, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, ulei de masline, usturoi si pesmet. Ingrediente: 750 g broccoli, rupt buchete mici 50 g unt 2…
Read more »

Spata de porc cu sos acrisor

8 January 2013
Spata_de_porc_cu_sos_acrisor
Spata de porc cu sos acrisordin: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama…
Read more »

Reteta zilei: Piftie de curcan

8 January 2013
Piftie_de_curcan_17
Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10 gheare de pui 1 capatana…
Read more »

Retete de post: Mancare de vinete si ardei

8 January 2013
Mancare_de_vinete_si_ardei
Mancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei…
Read more »

Iaurt de capra cu briose

8 January 2013
Iaurt_de_capra_cu_briose
Iaurt de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt, sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala si iaurt de capra. Ingrediente: 1,2…
Read more »

Chiftelute gratinate

8 January 2013
Chiftelute_gratinate
Chiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, suc de rosii, ceapa, carne tocata de vita si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 200 ml lapte 20 g…
Read more »

Cocktail Brasil Basil Smash

8 January 2013
Cocktail_Brasil_Basil_Smash
Cocktail Brasil Basil Smash din: sagatiba pura, frunze de busuioc, lime, sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 g Sagatiba Pura 10 frunze proaspete de busuioc 1/2 lime 15 ml…
Read more »

Floricele cu parmezan şi muştar

8 January 2013
Floricele_cu_mustar_si_parmezan
Floricele cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente: 2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de…
Read more »

Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla

8 January 2013
Sosuri_7
Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline, pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla. Ingrediente: 500 g dovleac, taiat bucati 3 linguri…
Read more »

Retete de post: Supa cu varza de bruxelles

8 January 2013
Supa_cu_varza_de_bruxelles
Supa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4…
Read more »

Cocktail Classic Caipirinha

7 January 2013
Cocktailuri_5
Cocktail Classic Caipirinha din: sagatiba pura, lime si sirop de trestie de zahar. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume

7 January 2013
Supa_cu_carne_de_porc_si_legume_15
Supa cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente. 4 litri de apa 1 cana de…
Read more »

Prajitura Titirez

7 January 2013
Prajitura_Titirez
Prajitura Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina…
Read more »

Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc

7 January 2013
Gnocchi_cu_parmezan_rosii_si_busuioc
Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi…
Read more »

Fileuri de peste cu orez si legume

7 January 2013
Fileuri_de_peste_cu_orez_si_legume
Incinge 1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un borcan de 200 g…
Read more »

Tarta cu broccoli si branza de capra

7 January 2013
Tarta_cu_broccoli_si_branza_de_capra
Tarta cu broccoli si branza de capra din: faina, unt, broccoli, branza de capra, oua, ceapa rosie, piper si masline negre. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 200 g…
Read more »

Oua Benedict

7 January 2013
Oua_Benedict
Topeşte 250 g unt, apoi ia de pe foc şi lasă deoparte. Bate spumă 3 gălbenuşuri de ou într-un castron la bain mărie. Nu le lăsa să se încăl­zească prea…
Read more »

Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

7 January 2013
Supa_de_linte_cu_rosii_spanac_si_branza_feta_6
Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente:…
Read more »

Cheesecake cu dulceaţă de vişine

7 January 2013
Cheesecake_cu_dulceata_de_visine
Cheesecake cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca, coaja de lamaie, dulceata de visine si menta.…
Read more »

Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata

7 January 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_branza_de_capra_proaspata
Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata din: ardei capia, branza de capra, ardei gras, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati ardei capia verde 200 g…
Read more »

Manti (Turcia)

7 January 2013
Manti
Iaurtul, usturoiul pisat şi sarea se ames­tecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei, care apoi se pliază (colţuri lipite).…
Read more »

Omleta in stil scandinav

7 January 2013
Omleta_in_stil_scandinav
Amestecă 1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1 lămâie. Lasâ la marinat…
Read more »

Cheesecake cu ciocolată

7 January 2013
Cheesecake_cu_ciocolata
Cheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100…
Read more »

Bulete cu mozzarella

7 January 2013
Bulete_cu_mozzarella
Bulete cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si mozzarella. Ingrediente: 25 g drojdie 125 ml lapte 275 g faina 2 linguri ulei sare 2 oua un…
Read more »

Costite de miel cu cuscus

7 January 2013
Costite_de_miel_cu_cuscus
Costite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt…
Read more »

Salau gril cu cartofi

7 January 2013
Salau_gril_cu_cartofi
Salau gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea

Salata de oua fierte si cartofi

7 January 2013
Salata_de_oua_fierte_si_cartofi
Pune 8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi taie-le jumătăţi. Fierbe…
Read more »
 

Tarte cu praz si branza

7 January 2013
Tarte_cu_praz_si_branza
Incinge cuptorul la semnul 5/190 C. Rulează o foaie de aluat gata pre­parat (400 g) si tapeteazâ 4 forme de tarte mici sau una mai mare. In­ţeapă aluatul cu o…
Read more »

Bulete de cartofi

7 January 2013
Bulete_de_cartofi
Bulete de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval, pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125…
Read more »

Trufe cu ciocolată şi alune de pădure

7 January 2013
Trufe_cu_ciocolata_si_alune_de_padure
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra,…
Read more »

Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

7 January 2013
Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verde
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime. Ingrediente: 100 g…
Read more »

Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)

7 January 2013
Frittata_cu_broccoli_si_spanac
Cartoful se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se ameste­că împreună cu gălbenuşul de ou,…
Read more »

Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

7 January 2013
Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vita
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci,…
Read more »

Omleta cu sparanghel si feta

7 January 2013
Omleta_cu_sparanghel_si_feta
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati, timp de 5 minute.…
Read more »

Peste in cuptor in stil mediteranean

7 January 2013
Peste_in_cuptor_in_stil_mediteranean
Incinge cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1 lămâie. Trece prin…
Read more »

Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

7 January 2013
Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperci
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei.…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

7 January 2013
Tort_cu_crema_de_lamaie_si_frisca_29
Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru…
Read more »

Gazpacho (Spania)

7 January 2013
Gazpacho
Roşiile, ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se ameste­că în blender cu ulei de măsline. Adău­găm ceapa, prazul, lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de…
Read more »

Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

7 January 2013
Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramel
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600…
Read more »

Pui in sos de rosii si usturoi

7 January 2013
Pui_in_sos_de_rosii_si_usturoi
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge…
Read more »

Foie gras cu sos caramel (Franţa)

7 January 2013
Foie_gras_cu_sos_caramel
Ficatul de raţă se fierbe în lapte. Se scoa­te, se răceşte, apoi se pasează, adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la frigider 3-4 ore înainte…
Read more »

Tocana de pui cu fasole si ardei gras

7 January 2013
Tocana_de_pui_cu_fasole_si_ardei gras
Tocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »

Supă de linte (Bulgaria)

7 January 2013
Supa_de_linte
Lintea se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10 minute. Adăugaţi…
Read more »

Pui umplut, invelit in pesmet

7 January 2013
Pui_umplut_invelit_in_pesmet
înfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie…
Read more »

Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

6 January 2013
Crema_de_branza_cu_usturoi_si_verdeata_5
Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi…
Read more »

Pui in stil sandvis

6 January 2013
Pui_in_stil_sandvis
Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se ru­meneşte. Acoperă cu un…
Read more »

Pilaf cu alune si conopida coapta

6 January 2013
Pilaf_cu_alune_si_conpida_coapta
Pilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru,…
Read more »

Pui la cuptor in stil indian

6 January 2013
Pui_la_cuptor_in_stil_indian
Incinge cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1 lămâie…
Read more »

Dressing cu citrice

6 January 2013
Sosuri_2
Amestecă zeama de la 1 portocală şi cea de la 1 lămâie cu 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de zahăr şi asezonează.…
Read more »

Cartofi cu varza rosie

6 January 2013
Cartofi_cu_varza_rosie
Fierbe 800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte 100-300g de salată dulce de varză…
Read more »

Placintele cu spanac si gorgonzola

6 January 2013
Placintele_cu_spanac_si_gorgonzola
Placintele cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac intreg, decongelat seminte de pin…
Read more »

Piept de pui in sos de mustar

6 January 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_mustar
Topeste un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste flacara, adauga 4 bucati…
Read more »

Placinta cu pui

6 January 2013
Placinta_cu_pui
Mazărea se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, usturoiul tocat mărunt şi ciuper­cile tăiate rondele se trag în tigaie cu puţin ulei…
Read more »

Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale

6 January 2013
Crema_de_zahar_ars_cu_ciocolata_alba_si_portocale
Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos. Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2…
Read more »

Sandwich cu ou

6 January 2013
Sandwich_cu_ou
Fierbeţi două ouă tari şi curăţaţi-le de coajă. Pasaţi ouăle uşor şi amestecaţi-le cu boia iute (alimentele picante activea­ză metabolismul bazic şi vă ajută să ardeţi mai multe calorii), puţină…
Read more »

Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă

6 January 2013
Tort_cu_mousse_de_cafea_si_crema_de_ciocolata_alba
Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina, frisca, lichior de cafea, ciocolata…
Read more »

Bors asortat

6 January 2013
Retete_6
Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi…
Read more »

Ruladă de miel cu garnitură de anghinare

6 January 2013
Rulada_de_miel_cu_garnitura_de_anghinare
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper.…
Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir

6 January 2013
Supa_de_pui_cu_legume_orez_si_ghimbir_4
Supa de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3

Parfe cu zmeura si nuga

6 January 2013
Parfe_cu_zmeura_si_nuga
Parfe cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale. Ingrediente: 100 g nuga cu migdale, congelata…
Read more »
 

Chiftelute de conopida

6 January 2013
Chiftelute_de_conopida
Chiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 conopida, rupta in florete…
Read more »

Toast cu branza si ceapa rosie

6 January 2013
Toast_cu_branza_si_ceapa_rosie
Toast cu branza si ceapa rosie din: ceapa rosie, unt, branza cedar, mustar, bere si paine. Ingrediente: 1 ceapa rosie, curatata si taiata rondele 40 g unt 225 g branza…
Read more »

Bors rusesc cu sfecla rosie

6 January 2013
Ciorba
Bors rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa, cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar, bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne…
Read more »

Parjoale dietetice din miel şi pui

6 January 2013
Parjoale_dietetice_din_miel_si_pui
Parjoale dietetice din miel şi pui din: carne tocata de pui, carne tocata de miel, ceapa, sare, piper, oua, paine si ulei de masline. Ingrediente: 300 gr carne tocată de…
Read more »

Cartofi frantuzesti cu usturoi

6 January 2013
Cartofi_frantuzesti_cu_usturoi
Cartofi frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana si cartofi. Ingrediente: 25 g unt 1 catel de usturoi 1 lingurita sare de mare 300 ml lapte…
Read more »

Ciorba de perisoare cu smantana

6 January 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_smantana
Ciorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400…
Read more »

Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal

6 January 2013
Spuma_de_ciocolata_cu_frisca_de_flori_de_portocal
Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua, zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao),…
Read more »

Andive in sos la cuptor

6 January 2013
Retete_5
Andive in sos la cuptor din: andive, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, smantana, mustar de dijon si parmezan. Ingrediente: 3 andive, injumatatite pe lungime 25 g unt 1 lingura…
Read more »

Ciorba rapida de conopida

6 January 2013
Ciorba_rapida_de_conopida
Ciorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g…
Read more »

Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

5 January 2013
Sos_Pesto_cu_paste_05
Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza…
Read more »

Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara

5 January 2013
Tarta_cu_martipan_si_ciocolata_cu_scortisoara
Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si faina. Ingrediente: 275 g de aluat dulce si fraged…
Read more »

Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos

5 January 2013
Tort_Tutti_frutti_cu_blat_din_biscuiti_cu_cocos
Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos din: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, suc de fructe, zahar brun, pepene verde, mango fulgi de cocos…
Read more »

Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru

5 January 2013
Cartofi_zdrobiti_cu_usturoi_si_cimbru
Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru  din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline si cimbru proaspat. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 catei de usturoi 3 ramurele de cimbru 2 linguri…
Read more »

Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi

5 January 2013
Rulouri_de_salau_si_ardei_coapte_la_aburi
Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi din: file de salau, ardei copti, ulei de masline, cartofi, rucolla si branza de capra. Ingrediente: 400 g file de salau 200…
Read more »

Tartine cu zmeură

5 January 2013
Tartine_cu_zmeura
Tartine cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos, gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g unt 200 g…
Read more »

Broccoli cu vinegreta de nuci

5 January 2013
Broccoli_cu_vinegreta_de_nuci
Broccoli cu vinegreta de nuci din: broccoli, nuci, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 400 g broccoli proaspat sau congelat 50 g nuci 50 ml ulei de nuca…
Read more »

Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi

5 January 2013
Costita_de_porc_marinata_in_bere_neaga_coapta_la_aburi
Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g costita de porc afumata 400 ml…
Read more »

Tort de visine cu crema de branza si glazura

5 January 2013
Tort_de_visine_cu_crema_de_branza_si_glazura
Tort de visine cu crema de branza si glazuradin: oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, compot de visine, gelatina rosie, frisca, branza de vaci, zahar pudra, suc de lamaie,…
Read more »

Legume la cuptor cu vinegreta

5 January 2013
Legume_la_cuptor_cu_vinegreta
Legume la cuptor cu vinegreta din: sfecla rosie, pastarnac, morcovi, usturoi, frunze de dafin, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 400 g sfecla rosie, cruda, curata si taiata sferturi…
Read more »

Cotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi

5 January 2013
Cotlete_de_porc_cu_sirop_de_artar
Cotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi  din: cotlet de porc, fasole verde, cartofi, fulgi de migdale, sirop de artar, sare si piper.…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca

5 January 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_frisca_16
Cu cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data cand avem ceva…
Read more »

Ciocănele de pui cu legume asortate

5 January 2013
Ciocanele_de_pui_cu_legume_asortate
Ciocănele de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic, boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry si cimbru. Ingrediente:…
Read more »

Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi

5 January 2013
Rosioare_in_pergament_cu_pesto_coapte_la_aburi
Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi din: roisoare, ulei de masline, sare, piper, pesto, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 4 rosioare…
Read more »

Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână

5 January 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_afumatura_si_smântâna
Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei. Ingrediente: 1 kg cartofi noi medii 2 linguri…
Read more »

Frigarui de miel dietetice, aromatizate

5 January 2013
Frigarui_de_miel_dietetice_aromatizate
Frigarui de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles, fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline. Ingrediente: 500 g file de miel…
Read more »

Tort de ciocolata si vanilie

5 January 2013
Tort_de_ciocolata_si_vanilie
Tort de ciocolata si vanilie din: ciocolata neagra, frisca, pastaie de vanilie si pudra de cacao. Ingrediente: 500 de grame de ciocolata neagra 550 de mililitri de frisca o pastaie…
Read more »

Cartofi toscani cu legume

5 January 2013
Cartofi_toscani_cu_legume
Cartofi toscani cu legume din: cartofi, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, vanata, ardei gras, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici sare 1 legatura ceapa verde 2…
Read more »

Rată cu sos de smântână şi piper

5 January 2013
Rata_cu_sos_de_smântâna_si_piper
Rată cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana, boabe de piper verde si piper negru macinat. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, cu pielea…
Read more »

Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea

5 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_amaruie_si_crema_de_cafea
Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca.…
Read more »

Tarte cu branza si nuci

5 January 2013
Tarte_cu_branza_si_nuci
Tarte cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci, ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata. Ingrediente: 125 g spanac crud…
Read more »

Miel la tavă cu cartofi

5 January 2013
Miel_la_tava_cu_cartofi
Miel la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1 kg muschi de…
Read more »

Negresa cu cimbru si ghimbir

5 January 2013
Negresa_cu_cimbru_si_ghimbir
Negresa cu cimbru si ghimbir din: ciocolata neagra, unt nesarat, zahar brun, faina, praf de copt, cimbru uscat, ghimbir si faina.

Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi

5 January 2013
Frigarui_de_peste_cu_cartofi_si_un_sos_delicios_de_castraveti
Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi din: file de peste, suc de lamaie, dovlecel, ardei gras, rozmarin, sare, piper, cartofi, ulei de masline, castravete, iaurt…
Read more »
 

Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone

5 January 2013
Mini_tarte_cu_gutui_si_crema_mascarpone_16
Mini tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun, mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2 gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g…
Read more »

Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune

5 January 2013
Ciocolata_cu_trandafiri_smochine_si_alune
Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune din: ciocolata amaruie, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, petale uscate de trandafiri, alune verzi si smochine. Ingrediente: 350 g de ciocolata amaruie (minim…
Read more »

Trufandale la cuptor

5 January 2013
Trufandale_la_cuptor
Trufandale la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 500 g sparanghel verde sare 8 cepe frantuzesti 3 linguri ulei…
Read more »

Cosulete crocante umplute cu struguri si crema

5 January 2013
Cosulete_crocante_umplute_cu_struguri_si_crema
Cosulete crocante umplute cu struguri si crema  din: foi de placinta, unt, zahar pudra, portocala, struguri, mascarpone, iaurt, zahar si grappa. Ingrediente: 400 g foi de placinta 50 g unt…
Read more »

Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase

5 January 2013
Cartofi_cu_brânza_si_rosii_uscate_savuroase
Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase din: cartofi, rosii uscate, sare grunjoasa, busuioc, maghiran, usturoi, lamaie, urda, sare, piper si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 100 g…
Read more »

Inele de mere pane

5 January 2013
Inele_de_mere_pane
Inele de mere pane din: mere, suc de lamaie, zahar, rom, unt, oua, faina, sare, bere si ulei. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri suc de lamaie 50 g zahar…
Read more »

Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte

5 January 2013
Coaste_de_miel_cu_rozmarin_si_legume_coapte
Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin alb. Ingrediente: 3 linguri…
Read more »

Regina budincilor

5 January 2013
Regina_budincilor
Regina budincilor din: unt, zahar tos, oua, migdale, faina, coaja de lamaie si gem de zmeura. Ingrediente: 100 g unt, la temperatura camerei 140 g zahar tos 4 oua, 3…
Read more »

Peste afumat cu legume si ou

5 January 2013
Peste_afumat_cu_legume_si_ou
Peste afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry, usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si lamaie. Ingrediente: 300 g orez tip basmati…
Read more »

Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz

4 January 2013
Supa_de_ciuperci_cu_orz_12
Supa de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe supa de pui sau…
Read more »

Ciocolata cu rozmarin si sare de mare

4 January 2013
Ciocolata_alba_cu_rozmarin_si_sare_de_mare
Ciocolata alba cu rozmarin si sare de mare din: ciocolata alba, fulgid e sare de mare si rozmarin uscat. Ingrediente: 280 grame de ciocolata alba 1-2 lingurita de fulgi de…
Read more »

Retete asiatice: Pacheţele de primăvară

4 January 2013
Pachetele_de_primavara
Pacheţele de primăvară din: ou, apa, ulei, faina, sare, ardei iute, morcov, ardei gras, ceapa verde, sos de soia, sos rosu chinezesc, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou…
Read more »

Potarnichi la cuptor

4 January 2013
Potarnichi_la_cuptor
Incinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de…
Read more »

Cartofi la cuptor cu parmezan

4 January 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_parmezan
Cartofi la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi, curatati 6 linguri ulei de masline 40 g parmezan, ras fin 1/2…
Read more »

Porc cu sos dulce si orez

4 January 2013
Porc_cu_sos_dulce_si_orez
Porc cu sos dulce si orez din: muschi de porc, ulei, usturoi, ghimbir, ardei gras, ceapa, morcov, ananas, muguri de bambus, ulei de susan, sos de soia, suc de rosii,…
Read more »

Ceafa la gratar

4 January 2013
Ceafa_la_gratar
Ceafa la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi si piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafa 3-4…
Read more »

Chiftele cu sos de rosii

4 January 2013
Chiftele_cu_sos_de_rosii
Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare, marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 400-500 g carne tocata…
Read more »

Ciorba taraneasca cu rasol de vita

4 January 2013
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_vita
Ciorba taraneasca cu rasol de vita  din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:  1 bucata rasol de vita (un…
Read more »

Piure de ţelină şi păstârnac cu unt

4 January 2013
Piure_de_telina_si_pastârnac_cu_unt
Piure de ţelină şi păstârnac cu unt din: pastarnac, telina, unt, smantana, cimbru si mustar de Dijon. Ingrediente: 600 g pastarnac, curatar 650 g telina (1 telina medie) 25 g…
Read more »

Orez in stil chinezesc

4 January 2013
Orez_in_stil_chinezesc
Orez in stil chinezesc din: orez, sos de boia, sos de soia, ulei de susan, piept de pui, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ardei, creveti, pudra de ghimbir, usturoi,…
Read more »

Somon cu sparanghel

4 January 2013
Somon_cu_sparanghel
Somon cu sparanghel din: medalioane de somon, lamai, patrunjel, unt, sare, piper, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, zahar si vin alb. Ingrediente: 4 medalioane de somon 1-2 lamai o…
Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune

4 January 2013
Tort_de_ciocolata_si_capsune_04
Tortul de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao…
Read more »

Retete gustoase: Parjoale moldovenesti

4 January 2013
Prjoale_moldovenesti
Prjoale moldovenesti din: carne de vita, ceapa, dovlecei, usturoi, morcov, patrunjel, sare, ou, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2 cepe 1-2 dovlecei…
Read more »

Praz cu spanac si smantana

4 January 2013
Praz_cu_spanac_si_smantana
Praz cu spanac si smantana din: unt, praz, smantana, nucsoara, usturoi si spanac. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiate rondele subtiri 200 ml smantana un praf de nucsoara…
Read more »

Pui la cuptor, cu legume si mirodenii

4 January 2013
Pui_la_cuptor_cu_legume_si_mirodenii
Pui la cuptor, cu legume si mirodenii din: pui, lamai, masline, rosii, ceapa, cimbru, usturoi, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: un pui de circa 2 kg 2 lamai,…
Read more »

Salata verde cu branza de capra

4 January 2013
Salata_verde_cu_branza_de_capra
Fierbe 500 g cartofi timp de 10 min. Adaugă cîte 250 g fasole verde, broccoii şi mazăre şi fierbe-le până se înmoae. Scurge bine şi pune-le într-un castron. Incinge într-o…
Read more »

Salata de paste cu rucola

4 January 2013
Salata_de_paste_cu_rucola
Salata de paste cu rucola din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g…
Read more »

Crema de conopida

4 January 2013
Crema_de_conopida
Crema de conopida din: conopida, otet, bicarbonat de sodiu, ceapa, lapte degresat, ulei de masline, sare, piper, nucsoara si lemongrass. Ingrediente: o conopida mica 3 linguri otet o lingurita bicarboant…
Read more »

Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi

4 January 2013
Supa_din_zeama_de_varza_cu_cârnati_afumati
Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi  din: carnati afumati, varza acra, untura, faina, ceapa, boia dulce, smntana si zeama de varza. Ingrediente: 300 g carnati afumati 1 ceasca…
Read more »

Piept de pui picant

4 January 2013
Piept_de_pui_picant
Piept de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept…
Read more »

Aperitiv cu ciuperci

4 January 2013
Aperitiv_cu_ciuperci
Aperitiv cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga, sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si hartie de copt. Ingrediente: 5…
Read more »

Antricot de vita in sos

4 January 2013
Antricot_de_vita_in_sos
Antricot de vita in sos din: antricot de vita, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, salvie, vin rosu dulce, ciuperci, ceapa rosie

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro