Retete
Tarta cu afine si scortisoara
Tarta
cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si
scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat
100 g zahar 5 g sare…
Read more »Miel şi cuşcuş în stil marocan
Incinge
cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o
tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente
pentru carne…
Read more »Crema caramelizata cu capsune
Crema
caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si
capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat
300 g capsune Mod…
Read more »Negrese de ciocolata
Negrese
de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf
de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale.
Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie,…
Read more »Cocktail Rio Bravo
Cocktail
Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de
migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir
proaspat 20 ml zeama de lime…
Read more »Tarta cu legume
Tarta
cu legume din: pastarnac, cartofi, morcov, ulei de floarea soarelui,
varza alba, oua, faina si unt. Ingrediente: 1 bucati pastarnac, curatat
si razuit 500 g cartofi albi, curatati si…
Read more »Mini buseuri cu carnaciori
Mini
buseuri cu carnaciori din: carnaciori, mini buseuri, mustar de dijon si
maioneza. Ingrediente: 18 carnaciori 9 mini buseruri din 1 cana faina, 1
cana lapte, 3 oua batute, un…
Read more »Broccoli cu branza la cuptor
Broccoli
cu branza la cuptor din: broccoli, unt, faina, lapte, branza cu
mucegai, ulei de masline, usturoi si pesmet. Ingrediente: 750 g
broccoli, rupt buchete mici 50 g unt 2…
Read more »Spata de porc cu sos acrisor
Spata
de porc cu sos acrisordin: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos
warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare
grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama…
Read more »Reteta zilei: Piftie de curcan
Piftie
de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10
gheare de pui 1 capatana…
Read more »Retete de post: Mancare de vinete si ardei
Mancare
de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei
copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe
4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei…
Read more »Iaurt de capra cu briose
Iaurt
de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt,
sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de
portocala si iaurt de capra. Ingrediente: 1,2…
Read more »Chiftelute gratinate
Chiftelute
gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, suc
de rosii, ceapa, carne tocata de vita si mozzarella. Ingrediente: 1 kg
cartofi sare 200 ml lapte 20 g…
Read more »Cocktail Brasil Basil Smash
Cocktail
Brasil Basil Smash din: sagatiba pura, frunze de busuioc, lime, sirop
de trestie de zahar. Ingrediente: 50 g Sagatiba Pura 10 frunze proaspete
de busuioc 1/2 lime 15 ml…
Read more »Floricele cu parmezan şi muştar
Floricele
cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea
soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente:
2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de…
Read more »Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla
Sos
picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline,
pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla.
Ingrediente: 500 g dovleac, taiat bucati 3 linguri…
Read more »Retete de post: Supa cu varza de bruxelles
Supa
cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia,
ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4…
Read more »Cocktail Classic Caipirinha
Cocktail
Classic Caipirinha din: sagatiba pura, lime si sirop de trestie de
zahar. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1/2 lime 15 ml sirop de trestie
de zahar Mod de…
Read more »Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume
Supa
cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi,
morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente. 4 litri
de apa 1 cana de…
Read more »Prajitura Titirez
Prajitura
Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de
migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si
esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina…
Read more »Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc
Gnocchi
cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii
cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi…
Read more »Fileuri de peste cu orez si legume
Incinge
1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei
rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un
borcan de 200 g…
Read more »Tarta cu broccoli si branza de capra
Tarta
cu broccoli si branza de capra din: faina, unt, broccoli, branza de
capra, oua, ceapa rosie, piper si masline negre. Ingrediente: 300 g
faina 150 g unt 200 g…
Read more »Oua Benedict
Topeşte
250 g unt, apoi ia de pe foc şi lasă deoparte. Bate spumă 3 gălbenuşuri
de ou într-un castron la bain mărie. Nu le lăsa să se încălzească
prea…
Read more »Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta
Supa
de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui,
ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii,
spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente:…
Read more »Cheesecake cu dulceaţă de vişine
Cheesecake
cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta
de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca,
coaja de lamaie, dulceata de visine si menta.…
Read more »Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata
Ardei
copti, umpluti cu branza de capra proaspata din: ardei capia, branza de
capra, ardei gras, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati ardei capia verde 200 g…
Read more »Manti (Turcia)
Iaurtul,
usturoiul pisat şi sarea se amestecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu
ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei,
care apoi se pliază (colţuri lipite).…
Read more »Omleta in stil scandinav
Amestecă
1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri
zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1
lămâie. Lasâ la marinat…
Read more »Cheesecake cu ciocolată
Cheesecake
cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt,
cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom,
faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100…
Read more »Bulete cu mozzarella
Bulete
cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si
mozzarella. Ingrediente: 25 g drojdie 125 ml lapte 275 g faina 2 linguri
ulei sare 2 oua un…
Read more »Costite de miel cu cuscus
Costite
de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie,
zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline,
cuscus, supa de vita, unt…
Read more »Salau gril cu cartofi
Salau
gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de
masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea
Pune
8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în
clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi
taie-le jumătăţi. Fierbe…
Read more »Tarte cu praz si branza
Incinge
cuptorul la semnul 5/190 C. Rulează o foaie de aluat gata preparat
(400 g) si tapeteazâ 4 forme de tarte mici sau una mai mare. Inţeapă
aluatul cu o…
Read more »Bulete de cartofi
Bulete
de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval,
pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita
zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125…
Read more »Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
Trufe
cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra,
extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de
smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra,…
Read more »Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde
Peşte
la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de
cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez
brun si lime. Ingrediente: 100 g…
Read more »Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)
Cartoful
se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi
spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu
gălbenuşul de ou,…
Read more »Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
Tocană
de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate,
ketchup, rosii, cartofi dulci,…
Read more »Omleta cu sparanghel si feta
Incinge
cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un
bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati,
timp de 5 minute.…
Read more »Peste in cuptor in stil mediteranean
Incinge
cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi
pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1
lămâie. Trece prin…
Read more »Stir-fry cu creveţi şi ciuperci
Stir-fry
cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci
champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei.…
Read more »Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca
Tort
cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt,
lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine,
bana si tort gelee. Ingrediente: pentru…
Read more »Gazpacho (Spania)
Roşiile,
ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se
amestecă în blender cu ulei de măsline. Adăugăm ceapa, prazul,
lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de…
Read more »Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel
Tarta
Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai,
sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si
crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600…
Read more »Pui in sos de rosii si usturoi
Incinge
cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără
piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de
tomate. Incinge…
Read more »Foie gras cu sos caramel (Franţa)
Ficatul
de raţă se fierbe în lapte. Se scoate, se răceşte, apoi se pasează,
adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la
frigider 3-4 ore înainte…
Read more »Tocana de pui cu fasole si ardei gras
Tocana
de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina,
ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare
de pui. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »Supă de linte (Bulgaria)
Lintea
se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge
într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10
minute. Adăugaţi…
Read more »Pui umplut, invelit in pesmet
înfăşoară
în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un
sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză
Gorgonzola în 4 şi distribuie…
Read more »Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata
Crema
de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 3-4 feluri de branza (dupa
preferinta) unt 1 catel de usturoi…
Read more »Pui in stil sandvis
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de
pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se rumeneşte.
Acoperă cu un…
Read more »Pilaf cu alune si conopida coapta
Pilaf
cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume,
frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru,…
Read more »Pui la cuptor in stil indian
Incinge
cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui,
fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1
lămâie…
Read more »Dressing cu citrice
Amestecă
zeama de la 1 portocală şi cea de la 1 lămâie cu 2 linguri ulei de
măsline, 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de zahăr şi asezonează.…
Read more »Cartofi cu varza rosie
Fierbe
800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt
într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte
100-300g de salată dulce de varză…
Read more »Placintele cu spanac si gorgonzola
Placintele
cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin
si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac
intreg, decongelat seminte de pin…
Read more »Piept de pui in sos de mustar
Topeste
un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si
caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste
flacara, adauga 4 bucati…
Read more »Placinta cu pui
Mazărea
se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre
timp, usturoiul tocat mărunt şi ciupercile tăiate rondele se trag în
tigaie cu puţin ulei…
Read more »Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale
Crema
de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte
integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos.
Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2…
Read more »Sandwich cu ou
Fierbeţi
două ouă tari şi curăţaţi-le de coajă. Pasaţi ouăle uşor şi
amestecaţi-le cu boia iute (alimentele picante activează metabolismul
bazic şi vă ajută să ardeţi mai multe calorii), puţină…
Read more »Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă
Tort
cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de
copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina,
frisca, lichior de cafea, ciocolata…
Read more »Bors asortat
Bors
asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze
de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei,
bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi…
Read more »Ruladă de miel cu garnitură de anghinare
Ruladă
de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel,
rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de
nuci, mustar dulce, sare si piper.…
Read more »Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir
Supa
de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc
de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3
Parfe
cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu
dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale. Ingrediente: 100 g
nuga cu migdale, congelata…
Read more »Chiftelute de conopida
Chiftelute
de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen,
scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 1 conopida, rupta in florete…
Read more »Toast cu branza si ceapa rosie
Toast
cu branza si ceapa rosie din: ceapa rosie, unt, branza cedar, mustar,
bere si paine. Ingrediente: 1 ceapa rosie, curatata si taiata rondele 40
g unt 225 g branza…
Read more »Bors rusesc cu sfecla rosie
Bors
rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa,
cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar,
bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne…
Read more »Parjoale dietetice din miel şi pui
Parjoale
dietetice din miel şi pui din: carne tocata de pui, carne tocata de
miel, ceapa, sare, piper, oua, paine si ulei de masline. Ingrediente:
300 gr carne tocată de…
Read more »Cartofi frantuzesti cu usturoi
Cartofi
frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana
si cartofi. Ingrediente: 25 g unt 1 catel de usturoi 1 lingurita sare
de mare 300 ml lapte…
Read more »Ciorba de perisoare cu smantana
Ciorba
de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez,
sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei
gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400…
Read more »Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal
Spuma
de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua,
zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal. Ingrediente: 200 g
ciocolata neagra (minim 70% cacao),…
Read more »Andive in sos la cuptor
Andive
in sos la cuptor din: andive, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa,
smantana, mustar de dijon si parmezan. Ingrediente: 3 andive,
injumatatite pe lungime 25 g unt 1 lingura…
Read more »Ciorba rapida de conopida
Ciorba
rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare,
ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g…
Read more »Reteta zilei: Sos Pesto cu paste
Sosul
Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de
paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu
cu branza…
Read more »Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara
Tarta
cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar
pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si
faina. Ingrediente: 275 g de aluat dulce si fraged…
Read more »Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos
Tort
Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos din: unt, biscuiti cu cocos,
gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, suc de fructe, zahar brun,
pepene verde, mango fulgi de cocos…
Read more »Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru
Cartofi
zdrobiţi cu usturoi şi cimbru din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de
masline si cimbru proaspat. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 catei de usturoi
3 ramurele de cimbru 2 linguri…
Read more »Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi
Rulouri
de salau si ardei, coapte la aburi din: file de salau, ardei copti,
ulei de masline, cartofi, rucolla si branza de capra. Ingrediente: 400 g
file de salau 200…
Read more »Tartine cu zmeură
Tartine
cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos,
gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra. Ingrediente:
blat: 200 g unt 200 g…
Read more »Broccoli cu vinegreta de nuci
Broccoli
cu vinegreta de nuci din: broccoli, nuci, ulei de nuca si ulei de
masline. Ingrediente: 400 g broccoli proaspat sau congelat 50 g nuci 50
ml ulei de nuca…
Read more »Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi
Costita
de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc
afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g
costita de porc afumata 400 ml…
Read more »Tort de visine cu crema de branza si glazura
Tort
de visine cu crema de branza si glazuradin: oua, sare, zahar, zahar
vanilat, faina, amidon, compot de visine, gelatina rosie, frisca, branza
de vaci, zahar pudra, suc de lamaie,…
Read more »Legume la cuptor cu vinegreta
Legume
la cuptor cu vinegreta din: sfecla rosie, pastarnac, morcovi, usturoi,
frunze de dafin, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 400 g
sfecla rosie, cruda, curata si taiata sferturi…
Read more »Cotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi
Cotlete
de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi
din: cotlet de porc, fasole verde, cartofi, fulgi de migdale, sirop de
artar, sare si piper.…
Read more »Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca
Cu
cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un
tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data
cand avem ceva…
Read more »Ciocănele de pui cu legume asortate
Ciocănele
de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic,
boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel
verde, rosii cherry si cimbru. Ingrediente:…
Read more »Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi
Rosioare
in pergament, cu pesto, coapte la aburi din: roisoare, ulei de masline,
sare, piper, pesto, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei de masline,
busuioc si sare. Ingrediente: 4 rosioare…
Read more »Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână
Cartofi
la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon
afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei. Ingrediente: 1
kg cartofi noi medii 2 linguri…
Read more »Frigarui de miel dietetice, aromatizate
Frigarui
de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles,
fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g file de miel…
Read more »Tort de ciocolata si vanilie
Tort
de ciocolata si vanilie din: ciocolata neagra, frisca, pastaie de
vanilie si pudra de cacao. Ingrediente: 500 de grame de ciocolata neagra
550 de mililitri de frisca o pastaie…
Read more »Cartofi toscani cu legume
Cartofi
toscani cu legume din: cartofi, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei,
vanata, ardei gras, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g cartofi
mici sare 1 legatura ceapa verde 2…
Read more »Rată cu sos de smântână şi piper
Rată
cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana,
boabe de piper verde si piper negru macinat. Ingrediente: 6 bucati piept
de rata, cu pielea…
Read more »Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea
Prajitura
cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare,
scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de
sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca.…
Read more »Tarte cu branza si nuci
Tarte
cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci,
ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata.
Ingrediente: 125 g spanac crud…
Read more »Miel la tavă cu cartofi
Miel
la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi,
ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1
kg muschi de…
Read more »Negresa cu cimbru si ghimbir
Negresa
cu cimbru si ghimbir din: ciocolata neagra, unt nesarat, zahar brun,
faina, praf de copt, cimbru uscat, ghimbir si faina.
Frigărui
de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi din: file de
peste, suc de lamaie, dovlecel, ardei gras, rozmarin, sare, piper,
cartofi, ulei de masline, castravete, iaurt…
Read more »Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone
Mini
tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun,
mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2
gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g…
Read more »Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune
Ciocolata
cu trandafiri, smochine si alune din: ciocolata amaruie, smantana,
zahar pudra, apa de trandafiri, petale uscate de trandafiri, alune verzi
si smochine. Ingrediente: 350 g de ciocolata amaruie (minim…
Read more »Trufandale la cuptor
Trufandale
la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 500 g sparanghel verde
sare 8 cepe frantuzesti 3 linguri ulei…
Read more »Cosulete crocante umplute cu struguri si crema
Cosulete
crocante umplute cu struguri si crema din: foi de placinta, unt, zahar
pudra, portocala, struguri, mascarpone, iaurt, zahar si grappa.
Ingrediente: 400 g foi de placinta 50 g unt…
Read more »Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase
Cartofi
cu brânză si roşii uscate savuroase din: cartofi, rosii uscate, sare
grunjoasa, busuioc, maghiran, usturoi, lamaie, urda, sare, piper si
mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 100 g…
Read more »Inele de mere pane
Inele
de mere pane din: mere, suc de lamaie, zahar, rom, unt, oua, faina,
sare, bere si ulei. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri suc de lamaie 50 g
zahar…
Read more »Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte
Coaste
de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de
miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin
alb. Ingrediente: 3 linguri…
Read more »Regina budincilor
Regina
budincilor din: unt, zahar tos, oua, migdale, faina, coaja de lamaie si
gem de zmeura. Ingrediente: 100 g unt, la temperatura camerei 140 g
zahar tos 4 oua, 3…
Read more »Peste afumat cu legume si ou
Peste
afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry,
usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si
lamaie. Ingrediente: 300 g orez tip basmati…
Read more »Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz
Supa
de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei
de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe
supa de pui sau…
Read more »Ciocolata cu rozmarin si sare de mare
Ciocolata
alba cu rozmarin si sare de mare din: ciocolata alba, fulgid e sare de
mare si rozmarin uscat. Ingrediente: 280 grame de ciocolata alba 1-2
lingurita de fulgi de…
Read more »Retete asiatice: Pacheţele de primăvară
Pacheţele
de primăvară din: ou, apa, ulei, faina, sare, ardei iute, morcov, ardei
gras, ceapa verde, sos de soia, sos rosu chinezesc, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 1 ou…
Read more »Potarnichi la cuptor
Incinge
cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere,
curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le
cu 1 lingura ulei de…
Read more »Cartofi la cuptor cu parmezan
Cartofi
la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia.
Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi, curatati 6 linguri ulei de masline 40 g
parmezan, ras fin 1/2…
Read more »Porc cu sos dulce si orez
Porc
cu sos dulce si orez din: muschi de porc, ulei, usturoi, ghimbir, ardei
gras, ceapa, morcov, ananas, muguri de bambus, ulei de susan, sos de
soia, suc de rosii,…
Read more »Ceafa la gratar
Ceafa
la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi
si piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafa 3-4…
Read more »Chiftele cu sos de rosii
Chiftele
cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare,
marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi.
Ingrediente: 400-500 g carne tocata…
Read more »Ciorba taraneasca cu rasol de vita
Ciorba
taraneasca cu rasol de vita din: rasol de vita, telina, pastarnac,
patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 bucata rasol de vita (un…
Read more »Piure de ţelină şi păstârnac cu unt
Piure
de ţelină şi păstârnac cu unt din: pastarnac, telina, unt, smantana,
cimbru si mustar de Dijon. Ingrediente: 600 g pastarnac, curatar 650 g
telina (1 telina medie) 25 g…
Read more »Orez in stil chinezesc
Orez
in stil chinezesc din: orez, sos de boia, sos de soia, ulei de susan,
piept de pui, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ardei, creveti,
pudra de ghimbir, usturoi,…
Read more »Somon cu sparanghel
Somon
cu sparanghel din: medalioane de somon, lamai, patrunjel, unt, sare,
piper, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, zahar si vin alb.
Ingrediente: 4 medalioane de somon 1-2 lamai o…
Read more »Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune
Tortul
de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza
niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes
parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao…
Read more »Retete gustoase: Parjoale moldovenesti
Prjoale
moldovenesti din: carne de vita, ceapa, dovlecei, usturoi, morcov,
patrunjel, sare, ou, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: 400 g
carne de vita tocata 2 cepe 1-2 dovlecei…
Read more »Praz cu spanac si smantana
Praz
cu spanac si smantana din: unt, praz, smantana, nucsoara, usturoi si
spanac. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiate rondele subtiri 200
ml smantana un praf de nucsoara…
Read more »Pui la cuptor, cu legume si mirodenii
Pui
la cuptor, cu legume si mirodenii din: pui, lamai, masline, rosii,
ceapa, cimbru, usturoi, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente:
un pui de circa 2 kg 2 lamai,…
Read more »Salata verde cu branza de capra
Fierbe
500 g cartofi timp de 10 min. Adaugă cîte 250 g fasole verde, broccoii
şi mazăre şi fierbe-le până se înmoae. Scurge bine şi pune-le într-un
castron. Incinge într-o…
Read more »Salata de paste cu rucola
Salata
de paste cu rucola din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola,
sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si
dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g…
Read more »Crema de conopida
Crema
de conopida din: conopida, otet, bicarbonat de sodiu, ceapa, lapte
degresat, ulei de masline, sare, piper, nucsoara si lemongrass.
Ingrediente: o conopida mica 3 linguri otet o lingurita bicarboant…
Read more »Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi
Supă
din zeamă de varză cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, varza
acra, untura, faina, ceapa, boia dulce, smntana si zeama de varza.
Ingrediente: 300 g carnati afumati 1 ceasca…
Read more »Piept de pui picant
Piept
de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea
soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si
patrunjel. Ingrediente: 600 g piept…
Read more »Aperitiv cu ciuperci
Aperitiv
cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga,
sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si
hartie de copt. Ingrediente: 5…
Read more »Antricot de vita in sos
Antricot
de vita in sos din: antricot de vita, sare grunjoasa, piper, ulei de
floarea soarelui, salvie, vin rosu dulce, ciuperci, ceapa rosie