Retete culinare
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste
Bors
de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina,
rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie,
patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei…
Read more »Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş
Ardei
umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt,
cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei
pentru umpltura: o ceapa rosie 2 gogosari 300 g…
Read more »Ciuperci cu mamaliguta de gris
Ciuperci
cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune,
lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris…
Read more »Varza de Bruxelles cu chorizo si usturoi
Incinge
2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte 150 g chorizo, tocat şi 2 căţei
de usturoi, tocat mărunt 5 min. Transferă într-un bol. Opăreşte 750 g
varză de Bruxelles,…
Read more »Cartofi rumeniţi cu parmezan si aromă de trufe
Incinge
cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas pune la fiert 1,5 kg cartofi cu
coaja alba, curatati si taiati bucati egale si 5 foi de dafin. Fierbe la
foc mic…
Read more »Curcan cu unt
O
reteta savuroasa de curcan cu unt din: curcan, ceapa, frunze de dafin,
frunze de cimbru, boabe de piper, sare de mare, cocja de portocala, unt,
zeama de portocala, sherry…
Read more »Ghiveci aromat cu cimbru verde
Ghiveci
aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata,
rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei…
Read more »Mamaliga ciobaneasca cu smantana
Mamaliga
ciobaneasca cu smantana din: malai, lapte, sare, cas de oaie, unt si
smantana. Ingrediente: 350 g malai 1,5 l lapte 1 lingurita sare 300 g
cas de oaie 100…
Read more »Reteta zilei: Paine artizanala
Paine
artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de
porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4
lingura drojdie 3 1/4 cani faina…
Read more »Ciorba gustoasa de pui cu legume
Ciorba
gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei
capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel,
piper, ulei si telina. Ingrediente: 500 g…
Read more »Crap pane cu salata
Crap
pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou,
lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua,
maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc…
Read more »Rosii umplute cu pui si porumb
Rosii
umplute cu pui si porumb din: rosii, cascaval, crutoane, piept de pui,
porumb, masline, sos vinegreta, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6
rosii coapte si tari 300 g cascaval…
Read more »Salata cu carne de crab si maioneza
Salata
cu carne de crab si maioneza din: carne de crab, maioneza, mustar
dijon, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: 300 g carne de crab 4
linguri de maioneza 1…
Read more »Dulceata de pepene rosu
Dulceata
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de
vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1
lamaie 1…
Read more »Rosii umplute cu branza (varianta)
Rosii
umplute cu branza din: rosii, telemea, branza dulce, branza de burduf,
ou, smantana, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: cate 2 rosii de
portie 100 g telemea 100 g…
Read more »Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre
Tocană
de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa,
faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei…
Read more »Prajitura cu mac
Prajitura
cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de
lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de
coacaze. Ingrediente: 100 g…
Read more »Rata in sos de mere
Rata
in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata,
cartofi, unt si sare. Ingrediente: 4 mere 400 ml cidru 400 ml supă de
pasăre…
Read more »Placinta de porumb (pastel de choclo)
Placinta
de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar,
lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare. Ingrediente: 12
porumbi de lapte 1/2 kg…
Read more »Tartă rapidă cu prune
Tartă
rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf
de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt
moale 125 g zahar…
Read more »Cannelloni umplute cu spanac
Cannelloni
umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare,
oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa,
smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata…
Read more »Somon afumat cu marar si hrean
Somon
afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de
lamaie, smantana si somon afumat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica,
tocata marunt 1 legatura mica de marar,…
Read more »Sufleu picant de legume
Sufleu
picant de legume din: cartofi, anghinare, ardei grasi, dovlecei, rosii
cherry, smantana, bulion, oua, usturoi, sare, piper si cascaval.
Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi…
Read more »Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor
Dovlecei
cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei,
usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1,5 kg vinete 1 kg
rosii 250 g ceapa…
Read more »Sufleu de dovlecei
Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel,
branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat. Ingrediente:
2 dovlecei medii sare 400 g cartofi albi 1…
Read more »Retete de post: Pizza de post
Pizza
de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post,
ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente:
pentru blat: 250 g faina 150 ml apa…
Read more »Sos de coacaze rosii
Intr-un
vas pe foc încălzeşte 500 g coacăze roşii, 200g zahăr, 1 foaie de dafin
şi 125 ml apă. Fierbe până când scade, amestecând până când zahărul se
dizolvă. Micşorează…
Read more »Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru
Curcan
rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru din: curcan, unt, ulei de
masline, ceapa, costita, usturoi, pesmet, castane, patrunjel, busuioc,
zeama si coaja de lamaie, malai, carne tocata,…
Read more »Supa cu ceapa, parmezan si cimbru
Supa
cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina,
zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru,
patrunjel, parmezan, ulei de masline…
Read more »Paste gratinate cu mere
Paste
gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt,
smantana, supa si amidon. Ingrediente: 2 cepe rosii mijlocii 2 mere
acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500…
Read more »Retete de post: Sarmale cu fasole alba
Sarmale
cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez,
suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin.
Ingrediente: 300 g fasole alba 1…
Read more »Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor
O
reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon,
zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei
de masline, usturoi, sare, piper, cimbru…
Read more »Supa de crap cu fenicul
Supa
de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa u
Lasagna cu vita si usturoi
Lasagna
cu vita si usturoi din: foi de lasagna, carne tocata de vita, unt,
ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, oregano, maghiran, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 cutie foi…
Read more »Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean
Borş
de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras,
zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2
paini negre de grau 1 ceapa 1…
Read more »Lasagna cu porc si telemea
Lasagna
cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea,
cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin,
saer, piper si ulei.…
Read more »Deliciu cu nucă
Deliciu
cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema
mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:
pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200…
Read more »Macrou cu ardei
Macrou
cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin,
ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel.
Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie…
Read more »Retete de post: Tagliatele cu ciuperci
Tagliatele
cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline,
usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o
legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7…
Read more »Ciorba taraneasca cu bacon
Ciorba
taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi,
ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 150 g bacon…
Read more »Chiftele marinate din dovlecei
Chiftele
marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua,
marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si
patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei potriviti 100 g…
Read more »Retete de post: Ghiveci gustos de legume
Ghiveci
gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi,
castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar,
patrunjel si apa. Ingrediente: 500 g cartofi 100…
Read more »Pulpe de pui pe pat de legume
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, sos pesto cu chilli, sare,
piper, unt, usturoi, miere, cartofi, rosii cherry, patrunjel, ceapa,
ulei de masline, sare si…
Read more »Prăjitură cu gem de fructe
O
reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar
pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt,
zeama de lamaie, martipan, migdale si…
Read more »Retete de post: Sarmale in foi de vita
Sarmale
in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare,
piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai
mici 350 g…
Read more »Vinete umplute cu mascarpone si feta
Vinete
umplute cu mascarpone si feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii,
masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete…
Read more »Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde
Iahnie
de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie,
morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel.
Ingrediente: 600 g fasole alba uscata…
Read more »Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor
Carnati
cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina,
ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de
paine 1 bucata unt…
Read more »Vinete cu porc in sos curry
Vinete
cu porc in sos curry din: vanata, carne de porc, sos de curry, orez si
sare. Ingrediente: o vanata mare 300 g carne de porc slaba sos
thailandez curry…
Read more »Praz cu masline (varianta)
Praz
cu masline din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel,
rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4
linguri ulei sare piper negru macinat si…
Read more »Rulouri cu vinete prajite
Rulouri
cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de
chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare,
fara seminte doua felii groase de branza…
Read more »Galuste bavareze
Galuste
bavareze din: cartofi, arpagic, varza, ceapa, unt, sare, piper, faina,
oua, nucsoara, smantana, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varza 1…
Read more »Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Ciorba
radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare,
boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata.
Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2…
Read more »Croissante cu unt
Croissante
cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt
si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o
lingurita sare 4…
Read more »Zacusca gustoasa de dovlecei
Zacusca
gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de
tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper.
Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4…
Read more »Rulouri umplute cu vişine si cafea
Rulouri
umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt,
faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta.
Ingrediente: 250 g unt 200 g…
Read more »Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi
Ciorba
savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean,
morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4
rosii un litru bors leustean 2-3…
Read more »Minicroissante cu vanilie
Minicroissante
cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte,
vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g
drojdie un praf sare…
Read more »Tocana de pui cu mamaliga
Tocana
de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru,
ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai. Ingrediente: un
pui 50 g unt sare piper…
Read more »Chiftelute de merluciu
Chiftelute
de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai,
seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente:
700 g file de merluciu 2 catei de usturoi…
Read more »Cod la gratar cu legume
Cod
la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru,
rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel.
Ingrediente: 8 bucati file de…
Read more »Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur
Tocana
cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb,
bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de
masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente:…
Read more »Cotlet de porc cu ciuperci
Cotlet
de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de
masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si
usturoi. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc…
Read more »Ardei iuti marinati
Ardei
iuti marinati: ardei iuti, otet de vin alb, apa, zahar, sare grunjoasa,
piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 500 ml otet
de vin alb…
Read more »Reteta zilei: Supa cu galuste
Supa
cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina,
tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1
ardei rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi…
Read more »Cuscus cu alune rumenite
Cuscus
cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei
gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, ze
Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini
Tortulete
cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de
gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele,
arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite…
Read more »Retete de post: Burritos cu legume
Burritos
cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper,
ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei.
Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite…
Read more »Mozzarella pane
O
reteta de Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua,
smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii,
busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar.…
Read more »Pâine în straie de sărbătoare
Pâine
în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt,
lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o
lingurita sare 50 g…
Read more »Croissante cu gem
Croissante
cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar,
unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2
oua 300 ml lapte…
Read more »Cordon bleu de pui
Cordon
bleu de pui din: piept de pui, cascaval, sare, piper, cimbru, usturoi,
patrunjel, oua, unt, morcovi, ulei, mustar cu hrean si pesmet.
Ingrediente: 600 g piept de pui 10-12…
Read more »Reteta zilei: Gem de prune uscate
O
reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.
Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa
vanilie Mod de…
Read more »Supă savuroasa de mere
Supă
savuroasa de mere din: mere, faina, zahar, otet de miere cu miere,
ulei, sare si crutoane. Ingrediente: 1 kg mere 2-3 linguri de faina 2-3
lingurite de zahar 2…
Read more »Pane de legume
Pane
de legume din: dovlecei, vinete, oua, pesmet, ulei de masline, sare,
marar, piper, patrunjel, cascaval, usturoi si ulei. Ingrediente: 3-4
dovlecei 2 vinete 3-4 oua 300 g pesmet 2-3…
Read more »Supă de pui cu tăiţei de casă
Supă
de pui cu tăiţei de casă din: pui, apa, ceapa, usturoi, piper, legume
deshidratate, sare, radacinoase, praz, faina, sare si ou. Ingrediente: 1
pui 1800 ml apă 1 ceapă…
Read more »Sparanghel alb cu sos
Sparanghel
alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel
verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 50 g margarina…
Read more »Ardei umpluti cu varza
Ardei
umpluti cu varza din: ardei gras, varza alba, morcov, frunze de telina,
hrean, boabe de piper, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 7 kg ardei
gras 6 verze albe 1…
Read more »Chec cu cremă
Chec
cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone,
branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea
tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4…
Read more »Ciuperci la tigaie cu sos de smantana
O
reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din:
ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete amestecate 1 ceapa…
Read more »Omletă cu paste presărată cu ciuperci
Omletă
cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa
verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sare 200 g…
Read more »Retete pentru iarna: Muraturi asortate
Muraturi
asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina,
usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate) 1…
Read more »Muschi umplut cu morcovi
O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet…
Read more »Omleta cu dovlecei si branza
Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi…
Read more »Supă de găluşte cu verdeţuri
Supă
de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina,
unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si…
Read more »Omletă cu cartofi şi parmezan
Omletă
cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura
patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei…
Read more »Ochiuri pe rosii
Ochiuri
pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4
oua 2 linguri branza rasa sare piper Mod de preparare: Tai roşia
felii (dacă vrei…
Read more »Gogoşari în oţet
O
reteta delicioasa de Gogoşari în oţet din: gogosari, otet, apa, sare,
zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă
sare zahăr ienibahar piper foi de dafin…
Read more »Zacuscă cu morcovi si vinete
O
reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei
grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete
50 ardei grasi un kg ceapa 100…
Read more »Supa rece de fructe
Supa
rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie,
zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere…
Read more »Budincă de cafea
O
reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte,
cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1
lingura amidon 500 ml lapte…
Read more »Mic dejun cu praz şi vinete
Mic
dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si
piper ulei …
Read more »Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre
Macaroane
cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt,
pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare.
Ingrediente: 400 g margarina 250 g…
Read more »Paste cu scoici şi parmezan
Paste
cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan,
vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli
si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g…
Read more »Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere
Pastă
dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si
chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri
miere 1/2 lingurita chimen…
Read more »Salată de vinete cu rodii şi telemea
Salată
de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina,
morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar.
Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta…
Read more »Tartă de brânză cu legume şi ciuperci
Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500…
Read more »Ciorbă à la grec
O
reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½
ceașcă orez…
Read more »Cuiburi de cartofi cu peşte
Cuiburi
de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate,
rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masli
Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta
O
reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii,
zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua,
mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii…
Read more »Legume cu smântână la cuptor
Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de…
Read more »Porumb cu prosciutto
Porumb
cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute,
rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto…
Read more »Retete de post: Pasta de masline cu telina
Pasta
de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g
masline 400 g telina 4 linguri ulei de…
Read more »Varza calita cu carnati
O
reteta savuroasa de Varza calita cu carnati din: varza, marar, ceapa,
ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza
mare o legatura marar verde o legatura…
Read more »Salata de ridichi cu castane
O
reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane,
ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane…
Read more »Bulete de branza cu legume
Bulete
de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza
de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel
si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei…
Read more »Salată de vinete albe
Salată
de vinete albe din: vinete, maioneza si ceapa. Ingrediente: 1 kg de
vinete 3-4 linguri maioneza 1 ceapa Mod de preparare: Vinetele coapte
pe flacăra de la aragaz,…
Read more »Pulpa de vitel cu spanac
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de…
Read more »Frigarui de carnati cu mere si pui
Frigarui
de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii,
sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g
carnati pentru bere 2 piepturi…
Read more »Gulii umplute cu carne de vita
O
reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne
tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume,
sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »Salată cu ciuperci şi maioneză
O
reteta de Salată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei,
telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc
de lamaie, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 150…
Read more »Spaghete cu perisoare
O
reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei,
pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si
zahar. Ingrediente: un pachet spaghete sare ulei…
Read more »Baghete cu crema de branza de vaci
O
reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de
vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de
masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300…
Read more »Chiftele cu patrunjel in sos de rosii
O
reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din:
patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate,
boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin,…
Read more »Porc cu pere si rădăcinoase
O
reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc,
ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze
de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:…
Read more »Rasol de vitel cu morcovi
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa…
Read more »Porumb cu linte şi costiţă
Porumb
cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de
legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel.
Ingrediente: 100 g linte…
Read more »Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă
Pastă
din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de
masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de
padure 1 lamaie…
Read more »Salată de sfeclă roşie cu cartofi
O
reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla
rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic,
sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi…
Read more »Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere
O
reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina,
zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si
zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina…
Read more »Supa de fenicul
O
reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa,
ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente:
500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri…
Read more »Pulpă de porc cu ţelină
O
reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de
porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:…
Read more »Sarmale cu bacon
Sarmale
cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama
de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare,
piper, malai si smantana. Ingrediente: 250…
Read more »Sufleu de pastarnac cu pui
O
reteta savuroasa de Sufleu de pastarnac cu pui din: pastarnac, piept de
pui, pesmet, oua, marar si praf de copt. Ingrediente: 500 g pastarnac
300 g piept de pu…
Read more »Salată de fasole cu ardei şi porumb
O
reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole
rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de
chimen, usturoi, ardei gras, rosii,…
Read more »Carne de porc cu legume
O
reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si
mazare. Ingrediente: 800 g cotlet…
Read more »Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir
O
reteta gustoasa de Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir din: pulpa
de berbec, hrean, ghimbir, usturoi, ulei din samburi de struguri, ulei
de masline, lamaie, sare si piper.…
Read more »Spirale cu brânză şi busuioc
Spirale
cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta,
telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper. Ingrediente:
500 g făină 200 ml apă 25…
Read more »Paste cu rosii si parmezan
O
reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii,
parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline,
usturoi si ceapa rosie. Ingrediente: 400 g paste 4-6…
Read more »Roşii umplute cu peşte şi orez
O
reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste,
salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov.
Ingrediente: 2 cepe peşte conservat în ulei…
Read more »Tartine de vinete cu branza
Tartine
de vinete cu branza din: vinete, rosii, ardei grasi, ardei capia,
branza de capra, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, sare, piper, ulei de
masline, busuioc, smantana, iaurt si cascaval.…
Read more »Vita cu sos de legume si orez
O reteta delicioasa de Vita cu sos de legume si orez din: orez, vrabioara de vita, morcovi, ceapa, mere, ciuperci, ulei de m