duminică, 3 iunie 2012

6 retete culinare


6 retete culinare:

6 retete culinare

Salata Waldorf

Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză.

Ideea a prins şi, în scurt timp, această mâncare a devenit o salată elegantă care se serveşte în restaurantele multor hoteluri din întreaga lume.

Restul il gasiti aici.

6 retete culinare

Supa Ramen

Ramen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant.

Supa ramen instant a uzurpat de fapt denumirea, ramen autentic fiind un adevărat deliciu culinar, apreciat de cunoscători. Supa se prepară cu tăiţei chinezeşti din făină de grâu. Există patru tipuri de supă ramen: shio (supă limpede de pui), tonkatsu (supă tulbure de porc), shoyu (supă asezonată cu sos de soia) sau miso (supă aromatizată cu o pastă făcută din boabe de soia fermentate).

Restul il gasiti aici.

6 retete culinare

Retete internationale: Panzanella

Bucătarii italieni dovedesc multă ingeniozitate când vine vorba sâ folosească pâinea veche, fie că fac din ea pesmet cu usturoi, fie ca o folosesc pentru a îngroşa o supă. Printre mâncărurile rustice italieneşti în care se pune pâine tare există o adevărată bijuterie: panzanella, o salată de vară cu pâine, specifică regiunii Toscana.

Pentru panzanella vă trebuie o pâine de casă, cu miezul mai tare (ideală este ciabatta), veche de vreo patru zile. Cea mai simplă panzanella se face din pâine tăiată în cubuleţe, roşii bine coapte, busuioc, un sos din ulei de măsline extravirgin, oţet din vin roşu şi usturoi. Pâinea din salată absoarbe sosul vinegretă şi sucul de roşii. Rezultatul va fi un adevărat regal gastronomic.

Restul il gasiti aici.

6 retete culinare

Retete internationale: Supa de mazare cu menta

Aprroape toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu frunze de mentă.

Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon începe din momentul în care mazarea este culeasă de pe vrej; aşadar, unul din intre secretele pentru reuşita acestei supe constă în a folosi mazăre proaspăt culeasă.

Restul il gasiti aici.

6 retete culinare

Supa Miso

Nu se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso. Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat).

Restul il gasiti aici.

6 retete culinare

Polenta

Mămăliga estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase. Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi, îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele cele mai importante ale bucătăriei din regiunile Friuli, Lombardia, Piemonte şi Veneto. Confcorm metodei de preparare tradiţionale, acest terci auriu se fierbe timp de o oră şi mai bbine, amestecând continuu, într-un ceaun făcut ddin cupru, numit paiolo.

Restul il gasiti aici.

6 retete culinare

Pofta buna!