skip to main |
skip to sidebar
Retete #8
Retete
O reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei
de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml otet de vin
alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de porumb sau ulei de
salata de buna calitate Mod de preparare:...
O reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas,
miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu
bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura
mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare...
O reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii,
parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gnocchi de cartofi
200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan 3-4 frunze de busuioc sare
piper Mod de preparare: Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu
piper...
Arroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă.
Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de
asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional,
din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi...
O reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare,
piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala,
otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de
telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si
seminte de pin....
Intr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de
portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul
acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe
suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt
şi...
O reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de
mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei
vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de
mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest preparat cu ceapa,
usor...
O reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul,
patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper,
nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet
si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul
deosebită....
O reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de
patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4 lingurite
smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de patrunjel taiat
marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6 lingurite unt 8-12 masline
negre Mod de preparare:...
O reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci,
unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana
ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii
subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2...
O reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa,
lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de
maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja
Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam...
O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara,
sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţinut
mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat. Ingrediente: 8-10 cartofi
mijlocii 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza
de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn)...
O reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri,
cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc
crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati
pieptul...
O retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel verde,
nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper si apa.
Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2
linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si
putin...
Combină 500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei
iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru. Modelează 12-15
chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un vas larg, încinge 2
linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând. Apoi rumeneşte în acelaşi vas
125 g salam...
O reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei
vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa, usturoi,
ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod traditionale ca
gustari în India, pateurile samosa se servesc acum adesea şi la restaurant, ca
aperitive. De obicei,...
O reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute,
usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g rosii
decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Incingeţi...
Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat
mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se
acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste
granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se...
O reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si ulei
de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri orice tip de
salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de salate. Ingrediente: 2
linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200 ml ulei...
O reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de
masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper. Ingrediente:
500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline 100 g parmezan 2
catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa sare grunojasa piper
proaspat...
O reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa
verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de ceapă
verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare Mod de preparare: Se spală bine
cartofii şi se opăresc cinci minute în apă...
O reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon,
ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa de
zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle
400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50 ml ulei de masline
1 ceapa 1 morcov 1...
Ingrediente pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in
casa, adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Intr-un bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1
lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1 linguriţă de
miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă şi lasă la marinat cel
puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi dă la...
O reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste
canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi,
telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac,
nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan. Ingrediente: sare de mare şi
piper negru proaspăt măcinat parmezan pentru ras deasupra 500...
O reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de
mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup de
rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g broccoli sare 1
lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 lingurite ulei de soia
1 limeta...
O reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola,
ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3 rosii mari 1 legatura frunze
de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1 ardei gras rosu 2 cepe 1...
Formaţi câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe
o suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de 12-15
cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri. Lucrând cu câte
unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi îndoiţi semicercul şi uniţi
marginile...
O reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja
si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de
mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o linguriţă cu vârf seminţe de
fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte
mărunt coaja...
O reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura din:
faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si coaja de
portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin 55 g cacao 3
lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155...
O reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare,
ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute, garam
masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de lut folosit în
India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari. Desigur că nu face
parte...
O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute,
ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste
fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 2
linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi
ulei de măsline 600...
Ingrediente: Pentru rosii: 1 kg rosii 300 g branza 1 lingura margarina 1
legatura marar sare piper usturoi Pentru drob: inima, rinichi, plamani de miel
ficat de porc 3-4 oua 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper dafin Mod
de preparare: Se amesteca branza, margarina, usturoiul, verdeata, sare, piper.
Ce pasta obtinuta...
Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate
bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3
oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de preparare: Se incinge
cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga...
Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2
catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii
taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul.
Se fierb cartofii timp de circa 8 minute. Se lasa sa se raceasca,...
Ingrediente: 1 varză mică şi foarte îndesată 3-4 ouă (în funcţie de
mărimea verzei) 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit caşcaval ras sau
telemea Mod de preparare: Cureţi varza de frunzele ofilite, cureţi şi cotorul,
dar nu-l scoţi! Tai varza felii cam de 2 cm (ca pepenele). Fierbi varza
în...
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi 4 roşii mari, bine coapte 4 cepe
potrivite ulei oţet sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Alegi
orezul, îl speli şi-l fierbi în apă cu sare, după care îl pui într-o salatieră.
Ardeii îi coci, îi cureţi de coajă şi seminţe şi îi...
Ingrediente: 6 pulpe de pui 150 ml ulei 7-8 roşii bine coapte 150 g
smântână sare condimente verdeaţă Mod de preparare: Cureţi pulpele, le
înăbuşi în ulei şi din când în când torni câte puţină apă. Când sunt bine
pătrunse, pui roşiile decojite şi tocate şi le mai fierbi 15 minute. Le...
Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe
verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1 ou batut 225 g
cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul. Se
prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul...
Ingrediente: sfeclă sare hrean sau chimion oţet ulei Mod de preparare:
Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă, dacă este mare se taie în lung în 4
sau în 6 şi apoi cu un cuţit cu lama ondulată se taie în folii subţiri, se
presară puţină sare, apoi se aşază alternativ...
Ingrediente: şuncă ouă fierte sare salată verde fasole verde Mod de
preparare: Se formează cornete de şuncă ceva mai mici, în care se introduce cîte
un sfert de ou fiert, în aşa fel încît aproape jumătate din ou să rămînă în
afară. Se aranjează aceste cornete pe un postament de salată de fasole
verde...
Ingrediente: carote fasole verde sfeclă roşii mazăre ouă mărar maioneză
muştar piper sare sardele Mod de preparare: Se fierb în cantităţi egale, dar
separat, carote, fasole verde şi sfeclă, care se taie în sferturi de rondele. Se
adaugă roşii, mazăre verde fiartă, ouă răscoapte şi mărar tocat. Roşiile şi
ouăle se taie...
Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina
obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf
sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina pentru tapetat 1
lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se
adauga ceapa,...
Ingrediente: 4 vinete 2 piepţi de pui 1 kg roşii pentru gătit 2 roşii
pentru decor câte o legătură de mărar şi de pătrunjel sare şi piper după gust 2
ouă 100 g smântână Mod de preparare: Tai vinetele rondele şi le presari cu
puţină sare ca sa-si ;ase sucul care e...
Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4
rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1
andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de
vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se
spala...
Ingrediente: Pentru ciuperci 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg.
Busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul 1
lingura otet 1 lingera capere mici 1 catel usturoi tocat marunt 2 linguri ulei 1
lingurita mustar 1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se
amesteca...
Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte
pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca
intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se
imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute.
Se...
O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la
rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă
maioneză salată verde sau pătrunjel Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase,
se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un...
Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa
mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4
felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge
cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste
ceapa si...
Ingrediente: roşii ulei oţet sare ceapă piper Mod de preparare: Se aleg
roşii mari, cărnoase şi bine coapte (de preferinţă păstrate la rece). Inainte
de a servi la masă, se taie în felii, adăugîndu-se sare, ulei şi oţet după gust.
Se măi poate adăuga ceapă tăiată subţire şi piper. Pofta buna!
Ingediente: şuncă ouă aspic salată verde Mod de preparare: Se taie felii
frumoase şi uniforme de şuncă, din care se formează cornete. în fiecare cornet
se introduce cîte un ou fiert cleios sau cîte un ochi românesc. Pentru a se
păstra forma cornetului, se fixează cu o scobitoare, care-se scoate după
ce...
Ingrediente: vinete ulei sare zeamă de lămîie ceapă roşii ardei gras Mod
de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe plita bine încinsă, după care se pun
pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru ca în timp ce se răcesc să se scurgă
zeama din ele. Sc curăţă cu mîna...
Ingrediente: 300-350 g paste spirale sare piper 4 ouă 300 g ciuperci
champinion 1 legătură arpagic 2 cepe mari 150 telemea rasă de oaie 1 linguriţă
de unt 100-120 ml supă de legume 150 creme fraiche (smântână groasă) Mod de
preparare: Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de
pe pachet. Fierbi...
Ingrediente: 12 felii paine integrala 50 g unt 1 morcov mic, ras 1
dovlecel mic, ras 150 g telemea vaca, rasa 4 linguri maioneza 4 felii carne vita
fripta (pastrama, sunca, etc.) 4 frunze salata 1 castravete taiat felii 4 rosii
mici taiate felii sare piper hrean (mustar) Mod de preparare: Se ung...
Ingrediente: spanac o cutie cu ciuperci 4 ouă pentru amestec şi unul
pentru deasupra 150 g smântână 100 g caşcaval sare piper ulei pesmet pătrunjel
ardei şi roşii pentru decor Mod de preparare: Spanacul fiert şi mărunţit îl
amesteci cu ciupercile spălate şi tăiate mărunt, cele 4 ouă, caşcavalul ras, 100
g...
Ingrediente: 300 g cascaval ras 300 g parizer 4 oua fierte tari 4 oua crude
3-4 linguri smantana 3-4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se bat cele
4 oua crude cu telul, se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete,
smantana, faina, sarea si piperul. Tava de chec se tapeteaza cu ulei si...
Ingrediente: Pentru compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci
taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura
patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa 50 g unt 1 ou sare cca 2
cani faina Pentru decorare: 100 g masline (fara samburi taiate feliute)...
Ingrediente: salată a la rus ouă sare unt pătrunjel maioneză salată verde
Mod de preparare: Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă
răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare. Se aleg roşii
mai mici, cărora li se taie în partea codiţei cate un...
Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras
prin razatoarea mica 2 linguri condimente 2 oua faina cat cuprinde Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare.
Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se
modeleaza...
Ingrediente: masline ansoa capere usturoi srivit ulei sare pirer Mod de
preparere: Se scor samburii de la masline, apoi acestea se taie bucatele. Se
amesteca toate ingredientele cu mixer-ul. Se serveste uns pe paine sau alaturi
de legume. Pofta buna!
Ingrediente: lăptuci, ceapă verde ridichi Mod de preparare: Cînd
lăptucile au miezul format, se taie în lung în 4 sau în 6, se spală bine în mai
multe ape şi se pun într-o salatieră. Se adaugă ceapă verde şi ridichi de lună,
tăiate felii subţiri şi mărar. înainte de a servi la...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură
frunze de ţelină 1 lingură făină 50 ml ulei 5 roşii potrivite 200 g smântână
sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. O
scurgi şi o laşi să se răcească, într-o cratiţă,...
Ingrediente: ouă cartofi şuncă castraveciori acri maioneza muştar piper
aspic salată verde sau pătrunjel verde Mod de preparare: Se prepară ochiuri la
capac, avînd grijă să fie moi şi rotunde. Separat se pregăteşte o salată în
proporţie de 1 kg cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi după ce s-au răcit,
tăiaţi în...
Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă
de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vanilat esenţă de rom (sau vanilie, în
funcţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor Mod
de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan şi aşezi un...
Ingrediente: ouă pastă de ficat unt sare sos alb sau de maioneză zahăr ars
piper migdale salată a la rus Mod de preparare: Se aleg ouă mai mari, se
fierb, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie puţin la capătul
mai gros, în aşa fel ca fiecare...
Jamie Oliver – Ministrul hranei sanatoase II
Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană
lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de lămâie un
plic cu zahăr vanilat esenţă de rom fructe fără sâmburi Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu cele două...
Ingrediente: o pungă de spirale 1/4 kg brânză de vaci 2 ouă un pliculeţ cu
zahăr vanilat zahăr după gust stafide o piersică şi o prună pentru decor Mod
de preparare: Fierbi pastele făinoase şi le laşi să se scurgă foarte bine. Intre
timp pregăteşti amestecul de brânză de vaci, pe care...
Ingrediente: roşii legume sare piper maioneză măsline raci ardei graşi ouă
heringi Mod de preparare: Se aleg roşii mai cărnoase şi mai coapte. Se
opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în bucăţele. Se
amestecă apoi cu salată de legume, se sărează şi se piperează mai mult.
Se...
Jamie Oliver are o avere estimată la 65 milioane lire sterline Simpaticul
britanic, pe care televiziunea l-a transformat într-un star, a dat lovitura: a
intrat anul acesta atât în topul bogaţilor, cât şi în cel al filantropilor
Bucătarul alimentaţiei sănătoase, Jamie Oliver, a fost inclus în premieră în
Topul 1000 al celor mai...
Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1
cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g
telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr Mod de preparare: Pregăteşti
clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le prăjeşti...
Ingrediente: varză roşie sare sare de lămîie ulei oţet Mod de preparare:
Se alege varză roşie mică şi cu foi subţiri. Se taie în două, apoi se toacă
foarte mărunt (fidea). Se presară cu sare, se freacă, se lasă să stea o oră,
apoi se stoarce bine în mîini. Se adaugă puţină...
Ingrediente: praz maioneză muştar piper sare Mod de preparare: Partea
albă a firului de praz se taie în felii subţiri şi se amestecă cu maioneză, la
care se adaugă muştar, sare şi piper. Pofta buna!
Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat
împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat.
Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe
râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came şi omogenizezi bine.
Umpli...
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 ardei iuţi 8 căţei de usturoi 250 ml
oţet de 9 grade 25 g zahăr 1 lingură cu boabe de muştar sare grunjoasă Mod de
preparare: Opăreşte ardeii iuţi în 500 ml apă şi 4 linguri cu sare aproximativ 5
minute. Pune într-un lighenaş ardeii capia...
Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml pineapple juice 15 ml crème de cassis
Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one), or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Pineapple
Rum Cassis
Ingrediente: 2 piepţi de pui sare piper condimente maghiran Pentru sos şi
garnitură ai nevoie de: 5 roşii bine coapte ulei smântână unt o cutie de
ciuperci pătrunjel felii de roşii şi ardei pentru decor Mod de preparare: Tai
carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o condimentezi şi o dai...
Ingrediente: lăptuci sos vinegretă zahăr usturoi (facultativ) Mod de
preparare: Se alege salată tînără şi proaspătă, care după ce au fost îndepărtate
primele foi groase şi pătate, se taie în lung în 4 sau 6. Dacă este prea tînără
şi nu are încă miez, nu se mai taie în lung, ci se...
Ingrediente: 3-4 dovlecei mici, fără seminţe 100-150 g caşcaval (sau
telemea, sau brânză de burduf) 100-200 ml smântână 2 ouă 3 linguri făină piper
pesmet mărar sare unt sau margarină roşii şi ardei Mod de preparare: Speli
dovleceii şi îi pui întregi şi necurăţaţi la fiert, pentru 10 minute. Ii tai
apoi...
Ingrediente: 2-3 piepţi de pui 2 vinete roşii caşcaval sare piper făină
ulei Mod de preparare: Tai pe lungime felii late de 2 cm din pieptul de pui şi
le condimentezi cu sare, piper sau cu condimente speciale pentru pui. Apoi le
pui la prăjit câteva minute până devin albe. Le scoţi...
Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi
sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente Mod de preparare: Carnea
porţionată o fierbi în apă cu sare şi oţet, apoi o laşi să se scurgă. Căleşti
ceapa tăiată mărunt şi adaug orezul spălat. Torni...
Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană
făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de porc (toate să
cântărească 500 g) 200 g ciuperci 2 cepe 2 ouă 2-3 linguri suc de roşii sare
piper caşcaval smântână Mod de preparare: Amesteci...
Ingrediente: frunze de hrean 500 g carne de porc 2 oua 1/2 cană de orez 1
lingură bulion 2 cepe 2 morcovi 1/2 kg roşii ulei 1 legătură pătrunjel 1
legătură’mărar sare piper Mod de preparare: Speli frunzele de hrean, le
opăreşti în apă cu sare sau borş, apoi le scoţi cu...
Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu
boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă Mod de preparare: Pepenele,
piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe şi
le amesteci cu boabele de struguri. Le pui apoi în...
Ingrediente: 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel câteva fire de
tarhon verde 3 cepe 500 g ciuperci 150 ml ulei 3 linguri smântână sare piper
sucul de la o lămâie Mod de preparare: Toci mărunt tarhonul, ceapa,
picioruşele ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din
cantitatea de...
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 250 g peşte marinat sare piper o ceapă
100 ml ulei condimente Mod de preparare: Cureţi fasolea verde, o speli bine şi
o tai bucăţi de un centimetru lungime. Intre timp pui apa la fiert şi când
începe să clocotească adaugi fasolea tăiată şi o laşi până...
Ingrediente: carne de iepure mirodenii pentru baiţ 1,5 kg ceapă 300 g
măsline sare piper Mod de preparare: Cu o zi înainte de a pregăti carnea de
iepure o pui să se frăgezească într-un baiţ pe care-l faci din: 2 părţi oţet, o
parte vin şi o parte apă, în care vei...
Ingrediente: 50 ml dark rum 25 ml Tia Maria ice cubes 1 25ml/50ml shot
measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass
Cum se prepara Cocktail Lord And Lady
Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de
curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g caşcaval
câte o legătură de mărar si pătrunjel smântână sare şi piper după gust Mod de
preparare: Desprinzi cu un cuţit bine ascuţit...
Ingrediente: 500 g carne 500 g bame ulei borş sau oţet o lingură bulion
sau 4 roşii un păhărel de vin sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi
potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o fierbi înăbuşit,
între timp cureţi bamele de codiţe, le opăreşti...
Ingrediente: piept de pui 60 g caşcaval prosciutto crudo cognac 200 ml
smântână 10 g unt struguri ulei de măsline 1 linguriţă condimente tarhon sare şi
piper Mod de preparare: Dezosează pieptul de pui şi crestează carnea în
mijloc, să intre acolo bunătate de umplutură. Taie o felie de 1 cm de...
Tai puiul în bucăţi pe care le înăbuşi cu grăsime împreună cu o ceapă
tăiată mărunt. Adaugi 10-12 ardei graşi tăiaţi fâşii, apoi o linguriţă de făină
şi sare şi-i laşi să fiarbă înăbuşit. Când ardeii s-au înmuiat, pui câteva roşii
tăiate în sferturi, 2- 3 căţei de usturoi şi pătrunjel tocat mărunt....
Ingrediente: căpăţână de varză nouă 1 ceaşcă de lapte 1 lingură făină
sare cimbru mărar piper 1 linguriţă oţet Mod de preparare: O căpăţână de varză
proaspătă o tai fideluţă şi , o pui la fiert cu puţină sare şi apă cât s-o
acopere. Amesteci mereu şi mai pui apă dacă mai...
Ingrediente: 4 cepe 1/2 kg fasole verde fideluţă 1 ceaşcă ulei roşii 200 g
smântână 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, o
căleşti în ulei, pui apoi fasolea verde, adaugi apă cât s-o acopere şi le laşi
pe foc mic până scade apa. Roşiile le dai prin răzătoarea...
Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8
roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii de
pâine 1 linguriţă de condimente Mod de preparare: Speli bine legumele şi tai
mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de ţelină, opăreşti...
Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2
pahare lapte 1 lingură margarină 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar
tocat Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb
de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu...
Ingrediente: 250 g farfalle (fundiţe) sare 800 g varză proaspătă 1 ceapă 2
linguri de unt 2 linguriţe de zahăr 4 linguri de oţet din vin 150 g şuncă de
Praga feliată piper un pic de chimen şi de coriandru 2 gălbenuşuri 2 ouă 200 g
smântână 1 lingură de amidon 200 ml lapte...
Ingrediente: 400 g spaghetti din faină integrală 1 ardei iute verde 1
căţel de usturoi 1 legătură de rucola 80 ml ulei de măsline 2 linguri de zeamă
de lămâie 400 g somon afumat 2 linguri de seminţe de pin nucşoară sare şi piper
Mod de preparare: Fierbi pastele din făină integrală...
21 April 2010
Ingrediente: fasole uscată ceapă oţet ulei piper sare pătrunjel verde
Mod de preparare: Se fierbe fasolea boabe (de preferinţă cu bobul mare), se
scurge, se lasă să se răcească, apoi se pune într-o salatieră. Se adaugă ceapă
tăiată foarte subţire, oţet, ulei, piper şi sare după gust. Se amestecă bine şi
se...
Ingrediente: dovlecei sare sos vinegretă Mod de preparare: Se aleg
dovlecei mici şi proaspeţi care, după ce au fost curăţaţi, se pun la fiert cu
apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se răcesc în apă rece. Dacă
dovleceii sînt mai mari, se taie în jumătăţi sau în...
Ingrediente: ciuperci sare de lăniîie ulei piper sare mărar zeamă în care
au fiert ciupercile usturoi Mod de preparare: Se aleg ciuperci mici, tinere şi
albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care
s-a adăugat sare şi un vîrf de cuţit de sare de...
Ingrediente: 4 castraveţi potriviţi 100 g ulei 50 g oţet 1 legătură mărar
sare piper Mod de preparare: Se curăţă de coajă castraveţii tineri şi
proaspeţi. Se taie în felii subţiri, se pun într-un castron şi se amestecă cu un
sos preparat din ulei, oţet, mărar tăiat mărunt, piper şi sare după...
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g maioneză 100 g smîntînă piper sare muştar
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se lasă să se
răcească, apoi se taie în rondele. Se amestecă cu maioneză, la care s-a adăugat
muştar, smîntînă, piper şi sare. Pofta buna!
Ingrediente: 1,5 kg vinete 100 g făină 3 ouă 100 ml ulei 150 g pesmet sare
Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în felii
groase de 3 cm. Le presari apoi cu puţină sare, le treci prin făină, ou şi
pesmet apoi le prăjeşti pe ambele părţi...
Ingrediente: 1 pui (aproximativ 1 kg) 1 kg fasole verde sau galbenă 1
pahar ulei 1 ceapă (e mai gustoasă pentru acest fel) sare boia 1 lingură făină
100 g smântână 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de vin pătrunjel Mod de preparare:
Puiul îl fierbi sau îl prăjeşti după caz şi...
Ingrediente: 10 ardei 3 linguri ulei 1 lingură oţet piper sare Mod de
preparare: Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe grătar sau pe
o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi). Se coc bine pe toate
părţile, fără să se ardă. După ce s-au...
Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau
revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt Mod de preparare: Speli bine
tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe de circa
1,5 cm. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare...
Căleşti 1 ceapă tocată mărunt şi 2 căţei de usturoi zdrobiţi în 2 linguri
de ulei ţ timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi 1 linguriţă de boia de ardei
iute, 400 g roşii tăiate cubuleţe şi 1 lingură de bulion. Potriveşti de sare şi
piper şi le fierbi la foc mic...
Iei 2-3 dovlecei mai mari, îi cureţi de coajă şi de sâmburi, îi razi pe
răzătoarea mai maie şi îi pui la fiert. Când sunt moi îi scoţi şi îi scurgi
foarte bine. Faci o maioneză din 2 gălbenuşuri (unul fiert ş unul crud), ulei,
muştar, sare, zeamă de lămâie. Cureţi şi aureşti în...
Cureţi un dovlecel mai mare de coajă şi seminţe. Il tai cuburi şi îl pui
la fiert cu apă şi puţină sare. Când a fiert, îl strecori şi îl pasezi bine. îl
amesteci cu 3-4 linguri de făină şi subţiezi compoziţia cu 500 ml lapte dulce.
Separat căleşti în ulei 2 cepe tăiate...
Ingrediente: 600 g andive 1 lămiie 4 linguri de ulei piper sare Mod de
preparare: Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sînt amare), li se taie
rădăcina şi cu vîrful unui cuţit se curăţă frunzele de puncte negre (atunci cînd
există). Se taie andivele in lung pentru a desface toate...
Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1
linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă Mod de
preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe care o împărţi in 4 foi pe care le
coci pe dosul tăvii tapetate cu făină. Pentru cremă:...
Ingrediente: sparanghel fasole verde mazăre verde carote sos vinegretă
Mod de preparare: In centrul unui platou rotund se aranjează o legătură de
sparanghel, fiert in prealabil şi asortat in aşa fel încît să rimlnă nutnai
partea fragedă. Sparanghelul se aşază cu virfurile în sus, astfel ca firul din
centru să fie mai...
Ingrediente: diferite legume sos vinegretă Mod de preparare: Se poate
aranja un platou cu diferite legume fierte şi crude, intercalate în aşa fel,
încît să prezinte un aspect cît mai plăcut. In centrul unui platou oval se
aranjează cîteva buchete de conopidă fiartă, in stingă şi in dreapta felii de
sfeclă fiartă,...
Ingrediente: cartofi noi ulei cimbru mujdei de usturoi supă de găină
Ingrediente: Cartofii îi cureţi, îi tai rondele şi îi căleşti în ulei fierbinte
împreună cu cimbrul şi mujdeiul de usturoi şi presari sare şi piper după gust.
Adaugi supa de găină şi laşi să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie...
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1
legătură pătrunjel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1 lingură de
făină 2 legături de ceapă sare şi piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui
untul să se topească şi apoi carnea tăiată cubuleţe. Adaugi...
Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2
cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare Mod de preparare: Dovleceii
curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii pasezi şi îi pui în
apa în care au fiert, apoi îi dai din...
Ingrediente: 5 kg afine 3 kg zahăr 5 l alcool (cât mai tare) Mod de
preparare: Pui afinele într-un borcan, presari peste zahărul şi le laşi la rece
o săptămână. Torni alcoolul peste, scuturi un pic borcanul şi îl aşezi într-un
loc răcoros pentru 40 de zile, agitându-l din când în când....
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă din comerţ 1 kg carne (care poate fi
1/2 kg carne de porc, 3/2 kg carne de vită sau pipote de pui) 1 pachet de
margarină 5-6 ouă 3-4 linguri smântână 1 căniţă apă minerală 1-2 legături mărar
4-5 cepe potrivite câteva boabe de piper 2-3 linguri...
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de
zahăr Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele. Pui într-o oală apă cu
sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt
gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic,...
Ingrediente: un somn de aproximativ 2 kg o cutie ciuperci 1 ou 2 cepe 1
linguriţă pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion un pahar de vin alb
condimente de peşte sare piper 2-3 foi de dafin o ceaşcă de apă cimbru 2-3 căţei
de usturoi ulei Mod de preparare: Cureţi somnul...
Ingrediente: conopidă sos vinegretă Mod de preparare: Se fierbe
conopida, se răceşte şi se desface în bucheţele mici. Se pune într-o salatieră,
turnindu-se deasupra un sos vinegretă. Pofta buna!
Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 2 linguri făină 6-700 ml lapte 200 g
caşcaval sare piper alb măcinat mărar 1/2 dintr-un ardei salată verde Mod de
preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi conopida desfăcută
în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o...
Ingrediente: 200 g carne de pasăre 1 kg cartofi 100 g mere 100 g ţelină
200 g maioneză 50 g muştar 50 g coniac 2 g piper 100 g aspic sare ouă fierte
tari Mod de preparare: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi curăţaţi, merele
curăţate, ţelina crudă şi carnea de...
Ingrediente: 1 cană de orez 2 căni de supă 100 g caşcaval ras 1 fir de
ceapă verde 1 cutie de ciuperci 2-3 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1
morcov ulei sare piper Mod de preparare: Căleşti orezul în ulei câteva minute,
apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a...
Ingrediente: 7-8 clătite 500 g carne de vită 3-4 cepe 2 linguri ulei 2 ouă
verdeaţă nucşoară 2 linguri smântână Mod de preparare: Carnea tocată o înăbuşi
cu ceapa tăiată mărunt în 2 linguri de ulei, o treci încă o dată prin maşina de
tocat, apoi o amesteci cu 2 ouă, verdeaţa...