luni, 11 iunie 2012

Retete #8



Retete

Vinegretă de zmeură

Vinegreta_de_zmeura

O reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate   Mod de preparare:...

Read more »

Cotlete_de_porc_cu_miere_si_fructe

O reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare...

Read more »

Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi_alla_sorrentina

O reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan 3-4 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu piper...

Read more »

Arroz con coco

Arroz_con_coco_7

Arroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi...

Read more »

Paste cu carne de raţă

Paste_cu_carne_de_rata

O reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin....

Read more »

Rulouri cu ciocolata alba si caise

Rulouri_cu_ciocolata_alba_si_caise

Intr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt şi...

Read more »

Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

Bhaji_de_ceapa_cu_sos_iute_cu_verdeturi

O reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest preparat cu ceapa, usor...

Read more »

Lasagne cu peşte

Lasagne_cu_peste

O reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită....

Read more »

Omletă cu cimbru

Omleta_cu_cimbru

O reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4 lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6 lingurite unt 8-12 masline negre   Mod de preparare:...

Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci

Sos_de_ciuperci_09

O reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2...

Read more »

Ceai de maracuja cu inghetata

Cocktail

O reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam...

Read more »

Chiftele de cartofi

Chiftele_de_cartofi

O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţi­nut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn)...

Read more »

Tagliatelle alla carbonara

Tagliatelle_alla_carbonara

O reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri, cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul...

Read more »

Sos pesto pentru paste

Sos_pesto_pentru_paste

O retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si putin...

Read more »

Chiftelute cu sos picant

Chiftelute_cu_sos_picant

Combină 500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru. Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând. Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam...

Read more »

Samosa cu năut şi curry

Samosa_cu_năut_şi_curry

O reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa, usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei,...

Read more »

Tagliatelle all-arrabbiata

Tagliatelle_all_arrabbiata

O reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute, usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incingeţi...

Read more »

Cuşcuş

Cuscus_7

Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se...

Read more »

Vinegretă clasică

Vinegreta_clasica

O reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200 ml ulei...

Read more »

Tagliatelle cu sos pesto

Tagliatelle_cu_sos_pesto

O reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline 100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa sare grunojasa piper proaspat...

Read more »

Cartofi noi în coajă cu ceapă verde

Cartofi_noi_în_coajă_cu_ceapă_verde

O reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă...

Read more »

Tagliatelle bolognese

Tagliatelle_bolognese

O reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1...

Read more »

Cocktail racoritor cu votca

Cocktail_racoritor_cu_votca

Ingrediente pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa, adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.

Read more »

Aripioare picante

Aripioare_picante

Intr-un bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1 lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1 linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi dă la...

Read more »

Paste cannelloni

Paste_cannelloni

O reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan. Ingrediente: sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat parmezan pentru ras deasupra 500...

Read more »

Mancare de conopida – broccoli

Mancare_de_conopida_broccoli

O reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 lingurite ulei de soia 1 limeta...

Read more »

Salata de vara cu cus-cus

Salata_de_vara_cu_cus_cus

O reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3 rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1 ardei gras rosu 2 cepe 1...

Read more »

Cum se prepara samosa

Cum_se_prepara_samosa

Formaţi câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de 12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri. Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi îndoiţi semicercul şi uniţi marginile...

Read more »

Paste linguine delicioase cu crab

Paste_linguine_delicioase_cu_crab

O reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja...

Read more »

Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)

O reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin 55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155...

Read more »

Creveti tandoori

Creveti_tandoori

O reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare, ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute, garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari. Desigur că nu face parte...

Read more »

Paste fusilli cu cârnati

Paste_fusilli_cu_cârnati

O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600...

Read more »

Aperitiv buzoian

  Ingrediente: Pentru rosii: 1 kg rosii 300 g branza 1 lingura margarina 1 legatura marar sare piper usturoi Pentru drob: inima, rinichi, plamani de miel ficat de porc 3-4 oua 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper dafin Mod de preparare: Se amesteca branza, margarina, usturoiul, verdeata, sare, piper. Ce pasta obtinuta...

Read more »

Tarta cu cascaval si nuci

  Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga...

Read more »

Mic dejun gratinat

  Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de circa 8 minute. Se lasa sa se raceasca,...

Read more »

Varza pane

Varza pane

  Ingrediente: 1 varză mică şi foarte îndesată 3-4 ouă (în funcţie de mărimea verzei) 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit caşcaval ras sau telemea   Mod de preparare: Cureţi varza de frunzele ofilite, cureţi şi cotorul, dar nu-l scoţi! Tai varza felii cam de 2 cm (ca pepenele). Fierbi varza în...

Read more »

Salata cu orez si legume

Salata cu orez si legume

  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi 4 roşii mari, bine coapte 4 cepe potrivite ulei oţet sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l fierbi în apă cu sare, după care îl pui într-o salatieră. Ardeii îi coci, îi cureţi de coajă şi seminţe şi îi...

Read more »

Pulpe de pui cu roşii şi smântână

Pulpe de pui cu roşii şi smântână

  Ingrediente:   6 pulpe de pui 150 ml ulei 7-8 roşii bine coapte 150 g smân­tână sare condimente verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi pulpele, le înăbuşi în ulei şi din când în când torni câte puţină apă. Când sunt bine pătrunse, pui roşiile decojite şi tocate şi le mai fierbi 15 minute. Le...

Read more »

Chiftelute cu orez si spanac

  Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1 ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul...

Read more »

Salată de sfeclă roşie I

  Ingrediente: sfeclă sare hrean sau chimion oţet ulei   Mod de preparare: Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă, dacă este mare se taie în lung în 4 sau în 6 şi apoi cu un cuţit cu lama ondu­lată se taie în folii subţiri, se presară puţină sare, apoi se aşază alternativ...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Cucumber Mojito (video)

Cum se prepara Cocktail Cucumber Mojito (video)

Read more »

Cornete de şuncă cu ou pe salată de fasole verde

Ingrediente: şuncă ouă fierte sare salată verde fasole verde Mod de preparare: Se formează cornete de şuncă ceva mai mici, în care se introduce cîte un sfert de ou fiert, în aşa fel încît aproape jumătate din ou să rămînă în afară. Se aranjează aceste cornete pe un postament de salată de fasole verde...

Read more »

Salată italiană

  Ingrediente: carote fasole verde sfeclă roşii mazăre ouă mărar maioneză muştar piper sare sardele   Mod de preparare: Se fierb în cantităţi egale, dar separat, carote, fasole verde şi sfeclă, care se taie în sferturi de rondele. Se adaugă roşii, mazăre verde fiartă, ouă răscoapte şi mărar tocat. Roşiile şi ouăle se taie...

Read more »

Paine cu salvie si ceapa

  Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa,...

Read more »

Musaca de vinete cu piept de pui

Musaca de vinete cu piept de pui

  Ingrediente: 4 vinete 2 piepţi de pui 1 kg roşii pentru gătit 2 roşii pentru decor câte o legătură de mărar şi de pătrunjel sare şi piper după gust 2 ouă 100 g smântână   Mod de preparare: Tai vinetele rondele şi le presari cu puţină sare ca sa-si ;ase sucul care e...

Read more »

Platou cu cascaval si rosii

  Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala...

Read more »

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Ingrediente: Pentru ciuperci 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. Busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul 1 lingura otet 1 lingera capere mici 1 catel usturoi tocat marunt 2 linguri ulei 1 lingurita mustar 1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se amesteca...

Read more »

Chifle cu seminte de marar

  Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute. Se...

Read more »

Coşuleţe de roşii cu ouă

O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă maioneză salată verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase, se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un...

Read more »

Paine prajita cu legume si branza

  Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa si...

Read more »

Salată de roşii I

  Ingrediente: roşii ulei oţet sare ceapă piper   Mod de preparare: Se aleg roşii mari, cărnoase şi bine coapte (de prefe­rinţă păstrate la rece). Inainte de a servi la masă, se taie în felii, adăugîndu-se sare, ulei şi oţet după gust. Se măi poate adăuga ceapă tăiată subţire şi piper.   Pofta buna!

Read more »

Friptura de porc cu fasole alba (video)

Friptura de porc cu fasole alba (video)

Read more »

Cornete de şuncă cu ou, în aspic

  Ingediente: şuncă ouă aspic salată verde   Mod de preparare: Se taie felii frumoase şi uniforme de şuncă, din care se formează cornete. în fiecare cornet se introduce cîte un ou fiert cleios sau cîte un ochi românesc. Pentru a se păstra forma cornetului, se fixează cu o scobitoare, care-se scoate după ce...

Read more »

Salata de vinete

  Ingrediente: vinete ulei sare zeamă de lămîie ceapă roşii ardei gras   Mod de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe plita bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru ca în timp ce se răcesc să se scurgă zeama din ele. Sc curăţă cu mîna...

Read more »

Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor

Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor

Ingrediente: 300-350 g paste spirale sare piper 4 ouă 300 g ciuperci champinion 1 legătură arpagic 2 cepe mari 150 telemea rasă de oaie 1 linguriţă de unt 100-120 ml supă de legume 150 creme fraiche (smântână groasă) Mod de preparare: Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbi...

Read more »

Sandvis

  Ingrediente: 12 felii paine integrala 50 g unt 1 morcov mic, ras 1 dovlecel mic, ras 150 g telemea vaca, rasa 4 linguri maioneza 4 felii carne vita fripta (pastrama, sunca, etc.) 4 frunze salata 1 castravete taiat felii 4 rosii mici taiate felii sare piper hrean (mustar) Mod de preparare: Se ung...

Read more »

Rulada de spanac

Rulada de spanac

  Ingrediente: spanac o cutie cu ciu­perci 4 ouă pentru amestec şi unul pentru deasupra 150 g smântână 100 g caşcaval sare piper ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decor   Mod de preparare: Spanacul fiert şi mărunţit îl amesteci cu ciupercile spălate şi tăiate mărunt, cele 4 ouă, caşcavalul ras, 100 g...

Read more »

Chec aperitiv

Ingrediente: 300 g cascaval ras 300 g parizer 4 oua fierte tari 4 oua crude 3-4 linguri smantana 3-4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se bat cele 4 oua crude cu telul, se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smantana, faina, sarea si piperul. Tava de chec se tapeteaza cu ulei si...

Read more »

Tartine cu carne si ciuperci

  Ingrediente: Pentru compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa 50 g unt 1 ou sare cca 2 cani faina Pentru decorare: 100 g masline (fara samburi taiate feliute)...

Read more »

Ouă ciuperci

  Ingrediente: salată a la rus ouă sare unt pătrunjel maioneză salată verde   Mod de preparare: Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare. Se aleg roşii mai mici, cărora li se taie în partea codi­ţei cate un...

Read more »

Covrigei

Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri condimente 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se modeleaza...

Read more »

Ansoa

Ingrediente: masline ansoa capere usturoi srivit ulei sare pirer Mod de preparere: Se scor samburii de la masline, apoi acestea se taie bucatele. Se amesteca toate ingredientele cu mixer-ul. Se serveste uns pe paine sau alaturi de legume.   Pofta buna!

Read more »

Salata de laptuci II

  Ingrediente: lăptuci, ceapă verde ridichi   Mod de preparare: Cînd lăptucile au miezul format, se taie în lung în 4 sau în 6, se spală bine în mai multe ape şi se pun într-o sa­latieră. Se adaugă ceapă verde şi ridichi de lună, tăiate felii subţiri şi mărar. înainte de a servi la...

Read more »

Fasole verde cu oua la cuptor

Fasole verde cu oua la cuptor

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 ouă 1 legătură pătrun­jel 1 legătură frunze de ţelină 1 lingură făină 50 ml ulei 5 roşii potrivite 200 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească, într-o cratiţă,...

Read more »

Ouă medalion

  Ingrediente: ouă cartofi şuncă castraveciori acri maioneza muştar piper aspic salată verde sau pătrunjel verde   Mod de preparare: Se prepară ochiuri la capac, avînd grijă să fie moi şi rotunde. Separat se pregăteşte o salată în proporţie de 1 kg cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi după ce s-au răcit, tăiaţi în...

Read more »

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti

  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vani­lat esenţă de rom (sau vanilie, în func­ţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor   Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan şi aşezi un...

Read more »

Ouă puişori

  Ingrediente: ouă pastă de ficat unt sare sos alb sau de maioneză zahăr ars piper migdale salată a la rus   Mod de preparare: Se aleg ouă mai mari, se fierb, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie puţin la capătul mai gros, în aşa fel ca fiecare...

Read more »

Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)

  Jamie Oliver – Ministrul hranei sanatoase II

Read more »

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

  Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de lămâie un plic cu zahăr vanilat esenţă de rom fructe fără sâmburi   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu cele două...

Read more »

Budinca de spirale cu branza dulce

Budinca de spirale cu branza dulce

  Ingrediente: o pungă de spirale 1/4 kg brânză de vaci 2 ouă un pliculeţ cu zahăr vanilat zahăr după gust stafide o piersică şi o prună pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase şi le laşi să se scurgă foarte bine. Intre timp pregăteşti amestecul de brânză de vaci, pe care...

Read more »

Ouă portugheze

  Ingrediente: roşii legume sare piper maioneză măsline raci ardei graşi ouă heringi   Mod de preparare: Se aleg roşii mai cărnoase şi mai coapte. Se opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în bucăţele. Se amestecă apoi cu salată de legume, se sărează şi se piperează mai mult. Se...

Read more »

Cum s-a transformat Jamie Oliver din bucătar în milionar

  Jamie Oliver are o avere estimată la 65 milioane lire sterline Simpaticul britanic, pe care televiziunea l-a transformat într-un star, a dat lovitura: a intrat anul acesta atât în topul bogaţilor, cât şi în cel al filantropilor Bucătarul alimentaţiei sănătoase, Jamie Oliver, a fost inclus în premieră în Topul 1000 al celor mai...

Read more »

Clatite cu branza

Clatite cu branza

  Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le prăjeşti...

Read more »

Salată de varză roşie

  Ingrediente: varză roşie sare sare de lămîie ulei oţet   Mod de preparare: Se alege varză roşie mică şi cu foi subţiri. Se taie în două, apoi se toacă foarte mărunt (fidea). Se presară cu sare, se freacă, se lasă să stea o oră, apoi se stoarce bine în mîini. Se adaugă puţină...

Read more »

Salată de praz

  Ingrediente: praz maioneză muştar piper sare   Mod de preparare: Partea albă a firului de praz se taie în felii subţiri şi se amestecă cu maioneză, la care se adaugă muştar, sare şi piper.   Pofta buna!

Read more »

Ardei umpluti cu piept de pasare

  Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat. Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came şi omogenizezi bine. Umpli...

Read more »

Ardei capia cu usturoi

Ardei capia cu usturoi

  Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 ardei iuţi 8 căţei de usturoi 250 ml oţet de 9 grade 25 g zahăr 1 lingură cu boa­be de muştar sare grunjoasă Mod de preparare: Opăreşte ardeii iuţi în 500 ml apă şi 4 linguri cu sare aproximativ 5 minute. Pune într-un lighenaş ardeii capia...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis (video)

Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis (video)

  Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml pineapple juice 15 ml crème de cassis Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one), or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis

Read more »

Friptura cu sos de rosii

Friptura cu sos de rosii

  Ingrediente: 2 piepţi de pui sare piper condimente maghiran Pentru sos şi garnitură ai nevoie de: 5 roşii bine coapte ulei smântână unt o cutie de ciuperci pătrunjel felii de roşii şi ardei pentru decor   Mod de preparare: Tai carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o condimentezi şi o dai...

Read more »

Salata de lăptuci I

  Ingrediente: lăptuci sos vinegretă zahăr usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se alege salată tînără şi proaspătă, care după ce au fost îndepărtate primele foi groase şi pătate, se taie în lung în 4 sau 6. Dacă este prea tînără şi nu are încă miez, nu se mai taie în lung, ci se...

Read more »

Dovlecei moldovenesti

Dovlecei moldovenesti

  Ingrediente: 3-4 dovlecei mici, fără seminţe 100-150 g caşcaval (sau telemea, sau brânză de burduf) 100-200 ml smântână 2 ouă 3 linguri făină piper pesmet mărar sare unt sau margarină roşii şi ardei   Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi pui întregi şi necurăţaţi la fiert, pentru 10 minute. Ii tai apoi...

Read more »

Pachetele de vinete cu piept de pui

Pachetele de vinete cu piept de pui

  Ingrediente:  2-3 piepţi de pui 2 vinete roşii caşcaval sare piper făină ulei   Mod de preparare: Tai pe lungime felii late de 2 cm din pieptul de pui şi le condimentezi cu sare, piper sau cu condimente speciale pentru pui. Apoi le pui la prăjit câteva minute până devin albe. Le scoţi...

Read more »

Pilaf cu carne de berbec

  Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente   Mod de preparare: Carnea porţionată o fierbi în apă cu sare şi oţet, apoi o laşi să se scurgă. Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaug orezul spălat. Torni...

Read more »

Clatite umplute cu maruntaie

Clatite umplute cu maruntaie

  Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de porc (toate să cântărească 500 g) 200 g ciuperci 2 cepe 2 ouă 2-3 linguri suc de roşii sare piper caşcaval smântână Mod de preparare: Amesteci...

Read more »

Sarmale in frunze de hrean

  Ingrediente: frunze de hrean 500 g carne de porc 2 oua 1/2 cană de orez 1 lingură bulion 2 cepe 2 morcovi 1/2 kg roşii ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură’mărar sare piper   Mod de preparare: Speli frunzele de hrean, le opăreşti în apă cu sare sau borş, apoi le scoţi cu...

Read more »

Paste vegetariene (video)

Read more »

Salata de pepene galben

Salata de pepene galben

  Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă   Mod de preparare: Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe şi le amesteci cu boabele de struguri. Le pui apoi în...

Read more »

Carne cu ciuperci si sos alb

Ingrediente: 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel câteva fire de tarhon verde 3 cepe 500 g ciuperci 150 ml ulei 3 linguri smântână sare piper sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Toci mărunt tarhonul, ceapa, picioruşele ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din cantitatea de...

Read more »

Fasole verde cu peste marinat

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 250 g peşte mari­nat sare piper o ceapă 100 ml ulei condimente   Mod de preparare: Cureţi fasolea verde, o speli bine şi o tai bucăţi de un centimetru lungime. Intre timp pui apa la fiert şi când începe să clocotească adaugi fasolea tăiată şi o laşi până...

Read more »

Mancarica rece de iepure

Mancarica rece de iepure

  Ingrediente: carne de iepure mirodenii pentru baiţ 1,5 kg ceapă 300 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte de a pregăti carnea de iepure o pui să se frăgezească într-un baiţ pe care-l faci din: 2 părţi oţet, o parte vin şi o parte apă, în care vei...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Lord And Lady (video)

Cum se prepara Cocktail Lord And Lady (video)

  Ingrediente: 50 ml dark rum 25 ml Tia Maria ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Lord And Lady

Read more »

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

  Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g caşcaval câte o legă­tură de mărar si pătrunjel smântână sare şi piper după gust   Mod de preparare: Desprinzi cu un cuţit bine ascuţit...

Read more »

Bame cu carne

  Ingrediente: 500 g carne 500 g bame ulei borş sau oţet o lingură bulion sau 4 roşii un păhărel de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o fierbi înăbuşit, între timp cureţi bamele de codiţe, le opăreşti...

Read more »

Pui cu struguri prajiti

Pui cu struguri prajiti

  Ingrediente: piept de pui 60 g caşcaval prosciutto crudo cognac 200 ml smântână 10 g unt struguri ulei de măsline 1 linguriţă condimente tarhon sare şi piper   Mod de preparare: Dezosează pieptul de pui şi crestează carnea în mijloc, să intre acolo bunătate de umplutură. Taie o felie de 1 cm de...

Read more »

Mancare de pui cu ardei gras

  Tai puiul în bucăţi pe care le înăbuşi cu grăsime împreună cu o ceapă tăi­ată mărunt. Adaugi 10-12 ardei graşi tăiaţi fâşii, apoi o linguriţă de făină şi sare şi-i laşi să fiarbă înăbuşit. Când ardeii s-au înmuiat, pui câteva roşii tăiate în sferturi, 2- 3 căţei de usturoi şi pătrunjel tocat mărunt....

Read more »

Varza alba picanta

  Ingrediente: căpăţână de varză nouă 1 ceaşcă de lapte 1 lin­gură făină sare cimbru mărar piper 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: O căpăţână de varză proaspătă o tai fideluţă şi , o pui la fiert cu puţină sare şi apă cât s-o acopere. Amesteci mereu şi mai pui apă dacă mai...

Read more »

Fasole verde cu smantana si patrunjel

  Ingrediente: 4 cepe 1/2 kg fasole verde fideluţă 1 ceaşcă ulei roşii 200 g smântână 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei, pui apoi fasolea verde, adaugi apă cât s-o acopere şi le laşi pe foc mic până scade apa. Roşiile le dai prin răzătoarea...

Read more »

Supa – crema de legume la rece

Supa – crema de legume la rece

  Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii de pâine 1 lingu­riţă de condimente   Mod de preparare: Speli bine legumele şi tai mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de ţelină, opăreşti...

Read more »

Supa de porumb verde

  Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrun­jel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură margarină 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu...

Read more »

Farfalle cu şuncă si varză

Farfalle cu şuncă si varză

Ingrediente: 250 g farfalle (fundiţe) sare 800 g varză proaspătă 1 ceapă 2 linguri de unt 2 linguriţe de zahăr 4 linguri de oţet din vin 150 g şuncă de Praga feliată piper un pic de chimen şi de coriandru 2 gălbenuşuri 2 ouă 200 g smântână 1 lingură de amidon 200 ml lapte...

Read more »

Spaghetti integrale cu somon afumat şi rucola

Spaghetti integrale cu somon afumat şi rucola

  Ingrediente: 400 g spaghetti din faină integrală 1 ardei iute verde 1 căţel de usturoi 1 legătură de rucola 80 ml ulei de măsline 2 linguri de zeamă de lămâie 400 g somon afumat 2 linguri de seminţe de pin nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Fierbi pastele din făină integrală...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pina Colada (video)

21 April 2010

Read more »

Salată de fasole boabe

  Ingrediente: fasole uscată ceapă oţet ulei piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se fierbe fasolea boabe (de preferinţă cu bobul mare), se scurge, se lasă să se răcească, apoi se pune într-o sala­tieră. Se adaugă ceapă tăiată foarte subţire, oţet, ulei, piper şi sare după gust. Se amestecă bine şi se...

Read more »

Salată de dovlecei cu sos vinegretă

  Ingrediente: dovlecei sare sos vinegretă   Mod de preparare: Se aleg dovlecei mici şi proaspeţi care, după ce au fost curăţaţi, se pun la fiert cu apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se răcesc în apă rece. Dacă dovleceii sînt mai mari, se taie în jumătăţi sau în...

Read more »

Salată de ciuperci cu usturoi

  Ingrediente: ciuperci sare de lăniîie ulei piper sare mărar zeamă în care au fiert ciupercile usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care s-a adău­gat sare şi un vîrf de cuţit de sare de...

Read more »

Salata de castraveti

  Ingrediente: 4 castraveţi potriviţi 100 g ulei 50 g oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă de coajă castraveţii tineri şi proaspeţi. Se taie în felii subţiri, se pun într-un castron şi se amestecă cu un sos preparat din ulei, oţet, mărar tăiat mărunt, piper şi sare după...

Read more »

Salată de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g maioneză 100 g smîntînă piper sare muştar   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se lasă să se răceas­că, apoi se taie în rondele. Se amestecă cu maioneză, la care s-a adăugat muştar, smîntînă, piper şi sare.   Pofta buna!

Read more »

Vinete pane

  Ingrediente: 1,5 kg vinete 100 g făină 3 ouă 100 ml ulei 150 g pesmet sare   Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în felii groase de 3 cm. Le presari apoi cu puţină sare, le treci prin făină, ou şi pesmet apoi le prăjeşti pe ambele părţi...

Read more »

Pui cu fasole in sos de vin

  Ingrediente: 1 pui (aproximativ 1 kg) 1 kg fasole verde sau galbenă 1 pahar ulei 1 ceapă (e mai gustoasă pentru acest fel) sare boia 1 lingură făină 100 g smântână 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de vin pătrunjel   Mod de preparare: Puiul îl fierbi sau îl prăjeşti după caz şi...

Read more »

Salată de ardei copţi

  Ingrediente: 10 ardei 3 linguri ulei 1 lingură oţet piper sare   Mod de preparare: Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe grătar sau pe o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi). Se coc bine pe toate părţile, fără să se ardă. După ce s-au...

Read more »

Gem de rabarbar cu nuci

  Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt   Mod de preparare: Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe de circa 1,5 cm. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare...

Read more »

Cartofi noi cu sos picant

  Căleşti 1 ceapă tocată mărunt şi 2 căţei de usturoi zdrobiţi în 2 linguri de ulei ţ timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi 1 linguriţă de boia de ardei iute, 400 g roşii tăiate cubuleţe şi 1 lingură de bulion. Potriveşti de sare şi piper şi le fierbi la foc mic...

Read more »

Dovlecei cu maioneza

Iei 2-3 dovlecei mai mari, îi cureţi de coajă şi de sâmburi, îi razi pe răzătoarea mai maie şi îi pui la fiert. Când sunt moi îi scoţi şi îi scurgi foarte bine. Faci o maioneză din 2 gălbenuşuri (unul fiert ş unul crud), ulei, muştar, sare, zeamă de lămâie. Cureţi şi aureşti în...

Read more »

Ciulama de dovlecel

  Cureţi un dovlecel mai mare de coajă şi seminţe. Il tai cuburi şi îl pui la fiert cu apă şi puţină sare. Când a fiert, îl strecori şi îl pasezi bine. îl amesteci cu 3-4 linguri de făină şi subţiezi compoziţia cu 500 ml lapte dulce. Separat căleşti în ulei 2 cepe tăiate...

Read more »

Salată de andive simpla

  Ingrediente: 600 g andive 1 lămiie 4 linguri de ulei piper sare   Mod de preparare: Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sînt amare), li se taie rădăcina şi cu vîrful unui cuţit se curăţă frunzele de puncte negre (atunci cînd există). Se taie andivele in lung pentru a desface toate...

Read more »

Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

  Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă   Mod de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe care o împărţi in 4 foi pe care le coci pe dosul tăvii tapetate cu făină. Pentru cremă:...

Read more »

Salată de buchet de legume II

  Ingrediente: sparanghel fasole verde mazăre verde carote sos vinegretă   Mod de preparare: In centrul unui platou rotund se aranjează o legătură de sparanghel, fiert in prealabil şi asortat in aşa fel încît să rimlnă nutnai partea fragedă. Sparanghelul se aşază cu virfurile în sus, astfel ca firul din centru să fie mai...

Read more »

Salată de buchet de legume I

  Ingrediente: diferite legume sos vinegretă   Mod de preparare: Se poate aranja un platou cu diferite legume fierte şi crude, intercalate în aşa fel, încît să prezinte un aspect cît mai plăcut. In centrul unui platou oval se aranjează cîteva buchete de conopidă fiartă, in stingă şi in dreapta felii de sfeclă fiartă,...

Read more »

Cartofi noi cu cimbru

  Ingrediente: cartofi noi ulei cimbru mujdei de usturoi supă de găină   Ingrediente: Cartofii îi cureţi, îi tai rondele şi îi căleşti în ulei fierbinte împreună cu cimbrul şi mujdeiul de usturoi şi presari sare şi piper după gust. Adaugi supa de găină şi laşi să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie...

Read more »

Fasole verde cu smantana si carne de porc

Fasole verde cu smantana si carne de porc

  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1 legătură pătrun­jel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1 lingură de făină 2 legături de ceapă sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui untul să se topească şi apoi carnea tăiată cubuleţe. Adaugi...

Read more »

Supa de dovlecei

  Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2 cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii pasezi şi îi pui în apa în care au fiert, apoi îi dai din...

Read more »

Afinata

  Ingrediente: 5 kg afine 3 kg zahăr 5 l alcool (cât mai tare)   Mod de preparare: Pui afinele într-un borcan, presari peste zahărul şi le laşi la rece o săptămână. Torni alcoolul peste, scuturi un pic borcanul şi îl aşezi într-un loc răcoros pentru 40 de zile, agitându-l din când în când....

Read more »

Placinta cu carne

Placinta cu carne

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă din comerţ 1 kg carne (care poate fi 1/2 kg carne de porc, 3/2 kg carne de vită sau pipote de pui) 1 pachet de margarină 5-6 ouă 3-4 linguri smântână 1 căniţă apă minerală 1-2 legături mărar 4-5 cepe potrivite câteva boabe de piper 2-3 linguri...

Read more »

Papanasi fierti

  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele. Pui într-o oală apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic,...

Read more »

Somn umplut cu ciuperci

  Ingrediente: un somn de aproximativ 2 kg o cutie ciuperci 1 ou 2 cepe 1 linguriţă pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion un pahar de vin alb condimente de peşte sare piper 2-3 foi de dafin o ceaşcă de apă cimbru 2-3 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Cureţi somnul...

Read more »

Inghetata de banane, vanilie si lime trase in sos de zahar (video)

Read more »

Salată de conopidă cu sos vinegretă

  Ingrediente: conopidă sos vinegretă   Mod de preparare: Se fierbe conopida, se răceşte şi se des­face în bucheţele mici. Se pune într-o salatieră, turnindu-se deasupra un sos vinegretă.   Pofta buna!

Read more »

Conopida cu sos alb

Conopida cu sos alb

  Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 2 linguri făină 6-700 ml lapte 200 g caşcaval sare piper alb măcinat mărar 1/2 dintr-un ardei salată verde   Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi conopida desfăcută în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o...

Read more »

  Ingrediente: 200 g carne de pasăre 1 kg cartofi 100 g mere 100 g ţelină 200 g maioneză 50 g muştar 50 g coniac 2 g piper 100 g aspic sare ouă fierte tari   Mod de preparare: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi curăţaţi, merele cură­ţate, ţelina crudă şi carnea de...

Read more »

Coroana de orez

Coroana de orez

  Ingrediente: 1 cană de orez 2 căni de supă 100 g caşcaval ras 1 fir de ceapă verde 1 cutie de ciu­perci 2-3 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 morcov ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti orezul în ulei câteva minute, apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a...

Read more »

Musaca de clatite si carne de vitel

  Ingrediente: 7-8 clătite 500 g carne de vită 3-4 cepe 2 linguri ulei 2 ouă verdeaţă nucşoară 2 linguri smântână   Mod de preparare: Carnea tocată o înăbuşi cu ceapa tăiată mărunt în 2 linguri de ulei, o treci încă o dată prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu 2 ouă, verdeaţa...

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro