skip to main |
skip to sidebar
Retete #12
Retete:
O reteta de paste bolognese din: morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de
tomate, carne tocata de vita, supa de vita, sare, piper, vin alb, nucsoara,
lapte si cuisoare. Ingrediente: 4 morcovi 4 bucati telina 3 cepe roşii 1-2
linguri pasta de tomate carne tocata de vită 3 cani supa de vita sare piper
1...
O reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet,
lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g
piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml ulei 1 lamaie 30
g faina 15 g sare 2 g...
O reteta de paine umpluta cu piept de curcan din: paine taraneasca, branza
de vaci, piept de curcan, pasta de masline, ruccola si muraturi. Ingrediente: 1
pâine ţărănească rotundă 175 g brânză de vaci 300 g piept de curcan fiert şi
tăiat cubuleţe 2 linguri pastă de măsline (de la borcan) 50 g ruccola...
O reteta simpla de Cocktail cu gem de prune din: lapte, cuisoare, apa
minerala, lichior, gem de prune si lamaita. Inrgediente: 0,5 l lapte un varf de
cutit de cuisoare macinate 1/4 l apa minerala 1 pahar de lichior cu gem de prune
12 frunze de lamaita Mod de preparare: Lasam in apa...
O reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan,
oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste
(cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan
ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper...
O reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din:
smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper, unt,
cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de mare, piper,
ulei de masline si rozmarin. Antricotul de miel este întotdeauna delicios — se
prepară uşor, arată bine şi...
O reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara,
fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat,
praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g zahar 1 baton de
scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g branza de vaci...
O reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta,
usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline,
sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi
patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar
de Dijon...
O reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina,
drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg piersici
100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1
ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare ...
O reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne
tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si
ulei de masline. Ingrediente: 1/2 legatura coriandru 1 ardei gras rosu 1 catel
de usturoi 600 g carne tocata mixta 1 varf de cutit ghimbir ras 1 ou circa
3...
O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie,
cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz,
ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt
rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele de la 2 fire de cimbru...
O reteta de budinca dulce din: paine toast, piersici, lapte, oua, zahar
brun, scortisoara si unt. Ingrediente: 15 felii de pâine toast 6 piersici 500 ml
lapte 3 ouă 3 linguri cu zahăr brun 1/4 linguriţă cu scorţişoară unt Mod de
preparare: Pentru început, îndepărtează coaja feliilor de pâine. N-o arunca,
las-o să...
O reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole verde,
sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan. Ingrediente: 500 g
fasole verde sare 2 rosii mari (400 g) 400 g paste curste (penne) 300 g piept de
pui piper 3 linguri de ulei 4-5 ramuri de...
O reteta de carnati cu chutney de rosii din: castane, tofu, salvie,
rozmarin, cheddar, sos de soia, pudra de chilli, pesmet, ulei de masline, ceapa,
usturoi, ardei rgasi, ardei iute, rosii, otet de vin alb, zahar brun, seminte de
mustar, seminte de ceapa neagra, boia afumata si scortisoara. Ingrediente: 400 g
de castane fierte,...
O reteta simpla de Shake de lapte cu portocale din: rom alb, suc de
portocale, portocale, lichior de maraschino, inghetata de vanlie, zahar pudra,
lapte si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 cl rom alb 1/4 suc de portocale 1 1/2
portocale 2 cl lichior de Maraschio 4 globuri de inghetata de vanilie 2 linguri
de...
O reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano,
tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui,
patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g iaurt 2
linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1 lingurita miere 6
linguri bulion...
O reteta de salata cu salam din: salam, morcov, castraveciori murati, otet
de vin alb, zeama de la castraveciori, ulei, zahar, sare, piper si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g salam sau parizer 1 morcov 4 castraveciori murati 4 linguri
otet de vin alb 2-3 linguri zeama de la castraveciori 3 linguri ulei 1
praf...
Jakarta, capitala Indoneziei, este locul de baştină al acestei mâncări
surprinzătoare, care se face din orez fiert la abur. Ca şi în cazul nasi lemak,
din Malaysia, şi aici orezul se amestecă cu lapte de cocos, nucşoară rasă,
scorţişoară, iarbă de lămâie, galangal şi ghimbir. Toate ingredientele se pun
împreună într-o cratiţă şi se...
O reteta de budinca de fasole verde din: fasole verde, rosii, oua, costita
afumata, lapte dulce, faina, ceapa, verdeata si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole
verde 3-4 rosii 6 oua 50 g costita afumata 100 ml lapte dulce 1 lingura de faina
1 ceapa verdeata ulei Mod de preparare: Speli bine fasolea şi...
Retete usoare si sanatoase: Cum se prepara legume prajite (video) O reteta
video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele prajite. Un
preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca fel principal
pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper, sliced 1 small green pepper
sliced 1 small...
O reteta de muschi de vita la tigaie cu sos de vin din: cartofi, sare de
mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline,
ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Este o reţetă simplă, dar cu rezultate
excelente. Aveţi nevoie de puţin sos cu care să stropiţi carnea şi...
O reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de
gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de capsuni
coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional)
250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie (optional) frisca si
buscuiti,...
O reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare,
ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni.
Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2 linguri apa fierbinte 1
praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250 ml frisca lichida 100 g
ciocolata...
Această specialitate indiană de orez, foarte colorată, iute şi puternic
condimentată, a devenit un acdevărat simbol al Malaysiei. Ea datează din
perioada colonială, când mulţi indieni au mijgrat spre Malaysia pentru a munci
pe plantaţiile de cauciuc. Mâncarea specifică sudului Indieti a devenit curând o
parte a peisajului gasstronomic local. Orezul pe frunze de...
O reteta de salata caesar cu pui din: file de piept de pui, ulei de floarea
soarelui, salata romana, paine toast, usturoi, ulei de masline, usturoi, suc de
lamaie, mustar, ou, zahar, parmezan si pasta de ansoa. Ingrediente: 500 g file
de piept de pui 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 capatani mici...
O reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar,
gelatina, capsuni si cirese. Ingrediente: 400 g piscoturi 1 l frisca lichida 1
cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri de zahar 3-4 plicuri de gelatina
1 kg capsuni 1 kg cirese Mod de preparare: Pui gelatina la înmuiat...
O reteta de cocktail de lapte batut din: caise, zeama de lamaie, lapte
batut, sampanie, seminte de coriandru si lamaita. Ingrediente: 1 cutie mica de
caise zeama unei lamai 500 g lapte batut 1 sampanie piccolo 1/2 lingurite de
seminte macinate de coriandru 2 fire de lamaita Mod de preparare: Mixam bine
piersica...
O reteta de lipii umplute cu pui si legume din: faina de grau, sare,
drojdie, ulei de masline, zahar, seminte de susan negru, piept de pui, piper,
rosii, ceapa, ardei gras, salata eisberg si muraturi. Ingrediente: 500 g faina
de grau integrala sare 1 cub drojdie (50 g) 15 linguri ulei de masline 1...
O reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte,
zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 400 g cireşe 350
g brânză de vaci 450 g făină 7 ouă 5 linguri cu lapte 10 linguri cu zahăr 10
linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt...
Se pun într-o crăticioară cu apă sărată 750g de cartofi noi şi se fierb 12
minute, până când sunt pătrunşi. Se scurg şi se răcesc. Se amestecă 75 ml de
lapte bătut, 2 linguri de maioneză light, 1 lingură de muştar Dijon, 1 lingură
de oţet din vin alb şi 1/2 linguriţă de zahăr...
O reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie, menta
verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii subtiri de
castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de ghimbir 2 linguri de
miere 4-5 pahare de apa plata gheata Mod de preparare: Intr-o carafă, pui apa,
feliile de castravete trecute...
O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de
lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie,
lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte
coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de
otet balsamic...
O reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac,
file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de
legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel
de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati...
O reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz,
cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel,
smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie.
Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri frunzele
de la o...
O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si
sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri
cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare Mod de preparare:
Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul...
O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua,
faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g
fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn...
O reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi,
ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente:
1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6 cartofi 2 morcovi 2 fire
de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g bacon sau sunca...
O reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar
vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1
lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni
proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa Mod de preparare: Mixezi...
O reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla, sare
de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet
balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri
de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge foarte bine cu sfeclă.
Incercaţi să faceţi...
O reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi,
ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg fasole
mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii 3-4 cepe mai
mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano ulei morcov Mod
de...
Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de
ulei 2 cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente
(oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g masline
(negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1 foaie de dafin
...
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei
putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie
ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se
toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama...
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1
ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper
ienibahar ardei iuţi la servit Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta,
apoi o pui la fiert în 4 I de apă...
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou
Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa
la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau
se taie cubulete. Se pun la fiert...
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi
sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert
în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert,
cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună...
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă
3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1
cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă Mod
preparare blat: Intr-o cratiţă pui la...
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g
mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei
0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11
linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara...
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura
de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu
Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa
fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt...
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin
marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile,
se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de
ulei. Se acopera cratita si se lasa sa...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja
unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se curata
cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se
lasa sa fiarba 3 minute pe...
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr
vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi,
treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se
omogenizează şi se adaugă...
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare
2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se
fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri
şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de...
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare
condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare: Cureti
ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa
le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui...
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de
masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se
mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se...
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie
200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă
,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se
incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se
adaugă...
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar
sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel
verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt
si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand...
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline
fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml
suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper Mod de
preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga...
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei
iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se
curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa
gust. Se spala fasolea, se rupe bucati,...
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1
lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml
shot measure Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5
linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1
lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se
spala, se sterg si se taie in felii de...
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă
bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere
strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod de
preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie...
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod de
preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae
fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana
ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma...
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1
leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat
piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca
sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca 1/2
din...
Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de
masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe
200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun
intr-o cratita mare 4...
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână
50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în
lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă
gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută.
Când...
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar
Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd
vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste
bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust)
sare piper roşii mărar Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se
taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se
scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei
1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se indeparteaza
coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se
tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...
Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi
sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi soia în apă
clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai
mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...
Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri
zahăr 50g unt 250ml ulei Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în
felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr.
Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare
boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si
cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole
pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite
ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se
spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile
crude si ardeii copti se taie marunt. La...
Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe 5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei
copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se
curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se
fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se...
Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100
gr.masline 1 buc.ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din
ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi
separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....
Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2
catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile
in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau
prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....
Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii
1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar Mod de preparare: Ulei, sare,
piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei.
Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...
Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1
kg rosii 1 ceapa ulei Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot
cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la
robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...
O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca,
vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de
carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau
bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper Mod...
Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi
100 ml ulei marar si patrunjel verde sare Mod de preparare: Coaceti vinetele
si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o
cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti
rupti la fel,...
Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente
caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2
lingură amidon ,1 ou ,sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi
amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se
taie...
Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g
zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 linguriţă praf de copt 1
lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr Mod de preparare: Se
amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g...
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1
morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de
lămâie Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă.
Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea
mare,...
Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2
linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică
Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe
mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se...
Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi
rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in
coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei.
Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si...
Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4
lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza
extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron
impreuna cu ceapa,...
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1
ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic
sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul
se umfla. Se ia de pe foc...
Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare:
Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In
momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se
potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte. Pofta buna!
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir
marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră Mod de preparare: Se amestecă
gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul.
Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie
de 5mm...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de
bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt
si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate
cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se...
Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2
lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat
Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone Mod de
preparare: Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare
(se...
Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât
o nucă 2 linguri margarină apă călduţă Mod de preparare: Frămânţi un aluat
din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi
la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi...
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g
spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat Mod de preparare: Pui să
fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se
înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă...
Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă
+ 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie
şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere
500...
Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2
pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă
mărar tocat Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate
boabele de porumb de pe coceni. Se pun la fiert...
Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de
ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată
cuburi şi prăjită Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu zarzavatul. Se
strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii. Se subţiază cu
apa...
Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă
bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci măcinate 350
g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou Mod de preparare: Freci untul spumă şi-l
amesteci cu brânza trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet,...
O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito:
Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime ,
chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp sugar crushed ice
2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1...
Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1
cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g
gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr pudră
6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri...
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi
acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne
sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu
făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi...
Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare Mod de
preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege
carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi se
freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă...
Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri
smîntînă 6 felii lămîie sare Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată.
Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă
bine. Se pun în castron orezul, feliile de...
Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei
gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de dafin
sare tăiţei Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu
apa rece şi se lasă oala descoperită pînă...
Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina
patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare
1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Ingrediente sos: o
capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de patrunjel verde, ulei, sare
Mod de preparare: Legumele...
Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de
nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură
coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat Mod de
preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o...
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1
ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare Mod
de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă
făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune...
Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline
cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte
nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în
laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de...
Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare Mod de
preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă
untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă se
înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de lămîie. Pofta
buna!
Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr
pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2
linguri nucă de cocos roşie Mod de preparare: Tai jeleurile cubuleţe, dai
biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu gemul,...
Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1
linguriţă sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de
preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla rasă şi un
pahar de smîntînă. Pofta buna!
O reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din:
ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente:
350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură făină verdeaţă sare 50 ml
ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde
4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare piper
ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine legumele,curatati
cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un lighean mare taiati cartofii
cuburi,vinetele si dovleceii in...
Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri
parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet Mod de
preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se
lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu...
Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1
pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare Mod de
preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se
adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate...
Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia
Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti
in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga cartofii taiati
cubulete si se calesc putin impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai
amesteca putin. Condimentati...
Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 linguriţă
făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita Mod de
preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt.
Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi
se...
Ingrediente: 500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri
bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper Mod de
preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o strecori
şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă...
Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml
lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai
bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă, apoi le scoţi
într-o cratiţă. Speli apoi morcovii,...
Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina
patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si
se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun
la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi) Mod de preparare: Se
trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă
cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la întrebuinţare.
Pofta buna!
Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml
coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice crusher (or
wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender Cum se prepara Cocktail Amaretto
Colada
Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter
glass 1 teaspoon Cum se prepara Cocktail China White
Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea Mod
de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si
rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la
fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta...
Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare
zarzavat Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina
puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă
groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală...
Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de bulion
(pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4 pahar zeamă de
carne sau apă sare Mod de preparare: Se pune într–o cratiţă apa, bulionul,
zahărul oţetul şi sarea, se lasă pe foc ca să dea...
Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1
legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si
ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe
razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute,...
Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100
g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150
ml ulei 2 căţei de usturoi sare piper busuioc sau oregano uscat Mod de
preparare: Pui la fiert pastele în...
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2
cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi mărar
tocat 1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul,
pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele,...
Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1
lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare Mod de
preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt, împreună cu făina.
Se stinge cu apa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi, sarea şi se...
Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa verde
4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie ulei patrunjel
tocat 2 catei de usturoi Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata
si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii,...
Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă ulei
boia de ardei 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Fierbi o mămăligă
mai moale din mălai, apă şi sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti
în ulei. Adaugi ciupercile scurse de zeamă şi...
Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post
delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui
un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si
piper si inca un strat de brocoli si deasupra ultimul de cascaval. Se da...
Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc de
roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă cimbru 1
legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai
felii subţiri pe care le prăjeşti în ulei încins. Procedezi la fel...
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca 100 g
felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de whisky sau coniac
Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când
se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă....
Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri de
bulion diluat într-o cană – o cană şi jumătate de apă 2-3 linguri de smântână o
cratiţă nu foarte înaltă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt
cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună...
Ingrediente: 1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1
linguriţă zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare Mod de preparare: Gălbenuşul de
ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu puţin ulei.
Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul puţin cîte
puţin....
Ingrediente: 2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf
cuţit piper (facultativ) sare ardei gras roşii Mod de preparare: Se coc
vinetele, se curăţă cît sînt fierbinţi şi se lasă pe unfund de lemn să se scurgă
bine. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pune într–un castron şi...
Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2
ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii Mod de
preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand
sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si...
Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii
2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare Mod de
preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se pun la fiertcu
apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă puiul...
Ingrediente: 200 g unt 25 g muştar sare Mod de preparare: Se freacă untul
cu lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un praf de
sare. Se amestecă bine şi se pune la rece pînă la întrebuinţare. Pofta
buna!