joi, 28 iunie 2012

Retete #24


Retete:

Risotto con funghi

Risotto_con_funghi_4

Orezul a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia, în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine...

Read more »

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

Placinta_cu_peste_si_cartofi_gratinati

O reteta de placinta cu peste si cartofi gratinati din: cartofi, fileuri de cod, lapte, unt, praz, faina, patrunjel si mustar. Ingrediente: 300g de cartofi, tăiaţi în jumătăţi 250g fileuri de cod, fără piele (se pot folosi fileuri congelate) 300ml de lapte 50g de unt 1 praz, tăiat în felii subţiri 25g de făină...

Read more »

Cocktail Camel Juice

Cocktail_Camel_Juice

O reteta simpla de Cocktail Camel Juice din: lichior de cafea, rom, zeama de lamaie, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom 1 cl zeama de lamaie 3 cl cafea rece 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam ingredientele alcoolice cu zeama de lamaie si cafea, apoi...

Read more »

Rulouri din dovlecei cu legume

Rulouri_din_dovlecei_cu_legume

O reteta de rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3 legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2 radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper  ...

Read more »

Prajitura cu fructe si frisca

Prajitura_cu_fructe_si_frisca

O reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf, esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf 800 ml...

Read more »

Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute

Piept_de_pui_la_cuptor_cu_dovleac_cremos_si_ardei_iute

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul de piper...

Read more »

Gratin de macrou afumat şi cartofi

Gratin_de_macrou_afumat_si_cartofi

O reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente: 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml de smântână...

Read more »

Gogosele cu marar

Gogosele_cu_marar

O reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce, amrar, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei fragezi 2 oua 4-5 linguri de faina 150 ml lapte dulce 1 lingura marar verde sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii mai groase,...

Read more »

Prajitura cu miere si fructe

Prajitura_cu_miere_si_fructe

O reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese. Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf vanilat 200 g unt ornare:...

Read more »

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

Risotto_copt_cu_lamâie_dovlecei_si_busuioc

O reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru risotto 1,2 litri supă de legume,...

Read more »

Prăjitură cu mălai şi măr

Prajitura_cu_malai_si_mar

O reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute 50ml ulei de...

Read more »

Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii

Tagliatelle_cu_pui_la_gratar_si_rosii

O reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui, coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle. Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2 linguriţe...

Read more »

Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort

Salata_de_oua_cu_ardei_si_cu_cascaval_Roquefort

O reteta de Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort din: oua, ardei, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cimbru si cascaval. Ingrediente: 8 oua cate 2 ardei galbeni, rosii si verzi 1 ceapa de marime mijlocie zeama de la 2 lamai sare piper negru macinat 6 lingurite ulei...

Read more »

Chec cu migdale şi mac

Chec_cu_migdale_si_mac

O reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de migdale (se găseşte la Kaufland) sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1...

Read more »

Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru

Piept_de_pui_la_cuptor_în_felii_de_pancetta_cu_praz_si_cimbru

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt, 2-3 linguri de ulei...

Read more »

Capsune in aluat de foitaj

Capsune_in_aluat_de_foitaj

O reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf   Mod de preparare: Topiţi untul şi...

Read more »

Chec din cartofi

Chec_din_cartofi

O reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan, ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare. Ingrediente: 1 dovlecel potrivit ca marine 2 cartofi 3 oua 100 g faina 60 g parmezan ras 2-3 linguri de ulei 50 ml lapte 3 linguri smantana 1 praf de copt 1 lingura...

Read more »

Biscuiţi albi

Biscuiti_albi

O reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare. Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1 praf de sare   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf de...

Read more »

Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane

Supa_de_linte_cu_crutoane_6

O reteta de Supa de linte cu crutoane din: ceapa, unt, linte, supa de vita, chimen, sare, piper, paine alba, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa, tocata fin 4 linguri de unt 1 cana de linte, înmuiata peste noapte 5 cesti supa de vita de casă 1 linguriţă...

Read more »

Tarta din biscuiti

Tarta_din_biscuiti

O reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza 5...

Read more »

Terina taraneasca

Terina_taraneasca

O reteta de terina taraneasca din: ceafa de porc, piept de porc, ficat de porc, prapure de porc, untura, ceapa, zahar, usturoi, rom, oua, smantana, sare de mare, piper, boia iute si frunze de dafin. Ingrediente: 400 g ceafa de porc, fara os 400 g piept de porc, fara piele si os 300 g...

Read more »

Cocktail Mokka Flip

Cocktail_Mokka_Flip

O reteta simpla de Cocktail Mokka Flip din: galbenus, kahlua, creme de cacao, votca, cafea, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl Kahlua 1 cl Creme de Cacao (brun) 2 cl votca 1 lingurita de cafea instanta 1 lingurita de zahar pudra 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam bine...

Read more »

Risotto milanese

Risotto_milanese_7

Acesta este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de ani de guvernare spaniolă a oraşului. De altfel, această mâncare seamănă uimitor cu...

Read more »

Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghel

Pui_la_cuptor_cu_rosii_cherry_si_sparanghel

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Adăugaţi 8 fire de sparanghel curăţate, 6 roşii cherry tăiate în două şi frunzele de la un fir de rozmarin proaspăt, plus un fir de rozmarin întreg. Amestecaţi totul cu un praf de sare, un praf de...

Read more »

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura_cu_blat_de_biscuiti

O reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac. Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt 500 g branza dulce de vaci 250...

Read more »

Pui invelit

Pui_invelit

O reteta de pui invelit din: bacon, piept de pui, ciuperci, castraveti murati, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 12 felii de bacon piept de pui mare 4-5 ciuperci 2 castraveti murati busuioc, cimbru, tarhon (uscate) sare piper   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi...

Read more »

Salată cu somon, avocado şi castravete

Salata_cu_somon_avocado_si_castravete

O reteta de salata cu somon, avocado si castravete din: fileuri de somon, avocado, castravete, frunze de salata mixta, menta, coaja si suc de lime, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele, de apoximativ 100g fiecare 3 avocado 1 castravete 1 pungă de 400g de frunze de salată mixtă...

Read more »

Prăjitură cu miere şi topping de migdale

Prăjitură_cu_miere_şi_topping_de_migdale

O reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere, zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4 linguri pentru picurat deasupra şi extra pentru servit...

Read more »

Cocktail cu lamaie

Cocktail_cu_lamaie

O reteta simpla de cocktail cu lamaie din: zahar, ghimbir, rozmarin, zeama de lamaie, lamaie si votca. Ingrediente: 100 g zahar 1 bucata ghimbir (2 cm) 6 frunzulite rozmarin zeama de la 5 lamai 1 lamaie 375 ml lemon votca   Mod de preparare: Amesteci zaharul cu ghimbirul taiat julien, rozmarinul si 350 ml...

Read more »

Costite de porc cu miere

Costite_de_porc_cu_miere

O reteta de costite de porc cu miere din: coaste de porc, sare grunjoasa, piper, coriandru, cimbru, rozmarin, chimion, usturoi, ceapa rasa, mustar iute si miere. Ingrediente: 1 bucata de coaste de porc (circa 800 g) pentru condimentare: 1 lingurita sare grunjoasa 1/2 lingurita piper macinat grosier 1 lingurita coriadru macinat 1 lingurita cimbru...

Read more »

Milkshake de fructe de padure si germeni de grau

Milkshake_de_fructe_de_padure_si_germeni_de_grau

O reteta de Milkshake de fructe de padure si germeni de graudin: fructe de padure, lapte, migdale, germeni de grau si miere. Ingrediente: 300 g fruncte de padure proaspete sau congelate dezghetate 200 ml lapte doua linguri de migdale pisate o lingura germeni de grau 1-2 lingurite miere   Mod de preparare: Intr-un blender,...

Read more »

Vinete umplute cu sos alb

Vinete_umplute_cu_sos_alb

O reteta de vinete umplute cu sos alb din: vinete, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 4 vinete mijlocii 50 g unt 75 g faina 300 ml lapte sau apa 2 oua 100 g branza rasa   Mod de preparare: Tai vinetele în două pe lungime, le opăreşti în apă cu sare timp...

Read more »

Cosulete cu fructe

Cosulete_cu_fructe

O reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente: 7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune  ...

Read more »

Flori de soc in aluat

Flori_de_soc_in_aluat

O reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar tos, sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua 125 ml lapte 25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar praf un varf de cutit sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc...

Read more »

Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

Salata_de_brânza_si_smochine_cu_sos_de_miere

O reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri de miere lichidă 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet de mere 2 linguri...

Read more »

Rulouri din fleica de porc

Rulouri_din_fleica_de_porc

O reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare   Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi o...

Read more »

Salată de pui şi avocado

Salată_de_pui_şi_avocado

O reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado, castravete, mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii, fără piele 1 avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de coajă şi de seminţe,...

Read more »

Caş proaspăt la tigaie

Cas_proaspat_la_tigaie

O reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas proaspat 100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sare piper boia dulce   Mod de preparare: Ungeţi cu unt o tigaie...

Read more »

Spumă îngheţată de lămâie

Spuma_înghetata_de_lamâie

O reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd (sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit   Mod de preparare:...

Read more »

Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

Pui_copt_cu_sos_si_piure_cu_usturoi

O reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi. Ingrediente: 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8 căţei de...

Read more »

Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe

  Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta oregano maghiran 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta. Se curăţă ceapa,...

Read more »

Placinta cu dovleac

  Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu dovleac ras 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava zahăr vanilat coaja rasă de lămâie mirodenii după gust   Mod...

Read more »

Colţunaşi cu ciuperci

  Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran, corinadru, ienibahar)   Mod de preparare: Pentru aluat: se amestecă bine 1 pahar cu apă, margarină, puţină sare şi făină cât cuprinde, până se obţine un aluat potrivit. Umplutura:...

Read more »

Cartofi cu chimen

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei şi se dau prin chimen cu sare. Se pun într-o tavă de cuptor bine unsă, se dau la cuptorul...

Read more »

Carnaciori cu nucă

  Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g pesmet 100 ml cimbru   Mod de preparare: Ouăle se separă, iar albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi se lasă...

Read more »

Sufleu de cartofi

  Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1 pahar lapte de soia 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se scurg şi se pasează bine cu dispozitivul pentru piure. într-un castron, dăm prin râzătoare brânza şi caşcavalul. Peste cartofi se adaugă laptele şi, eventual,...

Read more »

Mancare de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze de ţelină 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin răzătoarea mică. Toate acestea...

Read more »

Placinta creata

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă lapte bătut, 1 ou   Mod de preparare: Din apă şi făină se face un aluat care se poate întinde foi .Se împarte aluatul în 4 bulgări şi...

Read more »

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

  Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă cimbru 1 legătură mărar 1 ou   Mod de preparare: Foile de viţă bine spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în...

Read more »

Conopidă pane II

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 g făină 10 g drojdie 2-3 ouă 1/4 litri lapte sau apă sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se...

Read more »

Ostropel de dovlecei

O reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă 200 ml suc de roşii 1 lingură făină sare 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi se curăţă de...

Read more »

Ostropel de pui

  Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg   Mod de preparare: Se grijeşte păsărică, se...

Read more »

Castraveti murati de vara

  Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2 căpăţâni usturoi mărar uscat crengi   Mod de preparare: Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare...

Read more »

Budincă de praz

Budincă de praz

  Ingrediente: 2 kg praz 500 g brânză dulce 50 g brânză telemea 150 g unt 4 ouă 5 linguri de gris 150 g smântână degresată 1 lingură vegeta sare 1 lingură pesmet 2 legături pătrunjel mărar   Mod de preparare: Prazul se curăţă se spală şi se taie rondele de 1-1,5 cm. Se...

Read more »

Supa mosieresei

  Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou   Mod de preparare:   Toate legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza,...

Read more »

Saramura de peste

  Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe (ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g   Mod de preparare: Se pune apa la fiert.Pe plita...

Read more »

Supă de roşii cu orez brun

  Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul, ceapa, mor­covul, ardeiul. Separat, roşiile...

Read more »

Varză de vară cu orez

  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 300 g orez 100 g unt sau ulei 2-3 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă sare vegeta condimente pentru varză   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă să se înmoaie. Ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit...

Read more »

Supă de linte

  Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie   Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită....

Read more »

Supă-cremă de mazare

  Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2 litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar   Mod de preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină sare. Când...

Read more »

Icre de năut

  Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta, apoi se pune la fiert. După ce a fiert...

Read more »

Pateu de morcovi

Pateu de morcovi

  Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi   Mod de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu. Cei fierţi se lasă să se răcească, apoi se dau prin răzătoarea mică. Pe aceeaşi râzătoare se dau şi ceilalţi doi morcovi. Se adaugă maioneza din cartof, atât...

Read more »

Pateu de linte I

Pateu de linte I

  Ingrediente: 250 linte 2 cepe 1 morcov 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 100 g ulei sare cimbru maghiran  1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se spală în mai multe ape, îndepărtându-se cât mai...

Read more »

Pateu de soia boabe I

  Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Soia boabe se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat...

Read more »

Salată nemţească

  Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată 100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Salata se spală, se rupe cu mâna în bucăţi mai măricele, îndepărtându-se cotorul. Se...

Read more »

Reţete de post: Pizza de post

  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de albine Ingrediente pentru compoziţie: 200 g brânză tofu 200 g parizer vegetal 1 ceapă 100 g ciuperci (opţional) 100 g ml suc de roşii 2 roşii 2 gogoşari 100...

Read more »

Placinta nationala

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau unt ori untură) + 2 linguri pentru uns Ingrediente umplutura:6 linguri zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină   sare 1 kg brânză vaci...

Read more »

Pizza din cartofi

Pizza din cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g parizer vegetal 100 g caşcaval 3-4 roşii potrivite 1 linguriţă cimbru 4-5 căţei de usturoi sare 1 legătură pătrunjel verde tocat 100 g măsline fără sâmburi 1 ardei capia roşu   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, după care se pun...

Read more »

Mancare de gutui

Mancare de gutui

  Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie la foc mic, acoperite. Intr-o cratiţă, separat, se...

Read more »

Vinete cu măsline

  Ingrediente: 1-1,5 kg vinete 600 g roşii 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi 150 g măsline fără sâmburi 2-3 linguri suc de lămâie (opţional) 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele se spală bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele de 1-1,5 cm grosime...

Read more »

Legume cu maioneză

Legume cu maioneză

  Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc, apoi se curăţă şi se toacă mărunt. Dovlecelul şi morcovul se fierb şi se taie foarte mărunt. Ceapa crudă se...

Read more »

Mancare de ţelină

Mancare de ţelină

  Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 1 morcov 3 ardei capia roşu 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii groase de circa 1 cm. în apă clocotită...

Read more »

Read more »

Mancare de cartofi cu prune uscate

  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în patru. Tai mărunt şi cepele, le căleşti cât să se aurească puţin, apoi adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. După ce aproape au...

Read more »

Mujdei cald

  Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi mare   Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină şi se stinge cu supă. Usturoiul se pisează pastă. Când a inceput să...

Read more »

Ghiudem

  Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare   Mod de preparare: Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi slănina numai la cuţit .Se freacă bine tocătura cu sare...

Read more »

Peste pe pat de grau

  Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar măcinate   Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie,ceapa se toacă cât se...

Read more »

Urzici la cuptor

  Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4 ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină 1 ceaşcă orez cu bob lung piper   Mod de preparare: Se grijesc bine urzicile, cu apă multă, că au nisip şi vietăţi, se...

Read more »

Reţete de post: Soia cu usturoi

  Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei   Mod de preparare: Inmoi soia în apă clocotită 20 de minute, scurgi bine şi o prăjeşti în ulei suficient, ca pentru cartofii pai. Pregăteşti un mujdei din usturoi la care...

Read more »

Urzici cu hrean

  Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare   Mod de preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce au fiert,...

Read more »

Sote de dovlecei

  Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel 2 roşii   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de cotoare şi se fierb în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi şi bine scăzuţi, se opreşte focul, se adaugă uleiul şi se mixează....

Read more »

Marinata de peste in suc de rosii

  Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt  2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1 pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit 1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în faină, se...

Read more »

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

  Ingrediente: 2 cutii ciuperci a câte 400 g 1 cană orez fiert 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 legături mărar 4-5 ouă 50 g unt sare   Mod de preparare: Se înăbuşă în unt (sau ulei) ciupercile tăiate mărunt. După ce se răceşte, compoziţia se amestecă cu orezul, gălbenuşurile şi...

Read more »

Musaca de vinete cu branză

Musaca de vinete cu branză

  Ingrediente: 3- 4 vinete 100 g ulei 200 g brânză tofu 2 cepe 4-5 roşii 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de pesmet 1 foaie dafin cimbru sare   Mod de preparare: Se spală vinetele şi se taie, fără a le curăţa, în felii de aproxi­mativ 1 cm. Se sărează...

Read more »

Friptură de linte

  Ingrediente: 1 cană linte roşie 4 cepe 2 linguri pastă de tomate 6-7 căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină integrală 2 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert. După ce dă în câteva...

Read more »

Pastă de soia

Pastă de soia

  Ingrediente: 2 căni soia boabe fiartă 3 cepe 100 ml suc de roşii 2-3 foi de dafin 50 g ulei sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală se toacă şi se înăbuşă cu apă, ulei şi foi de dafin. Restul ingredientelor, inclusiv ceapa se dau la mixer,...

Read more »

Sufleu de mazare

  Ingrediente: 600 g mazăre verde 3 linguri făină caju 100 g lapte sau apă 3 linguri brânză dulce 2 ouă sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă clocotită cu puţină sare. Se scurge şi se pune într-o formă de Jena. Făina caju se obţine din alune caju, date prin maşina...

Read more »

Salata de ciuperci

  Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci   albe de cu 1 lingură untdelemn 3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la ciuperci mărar...

Read more »

Şerbet de vişine

  Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză   Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun...

Read more »

Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia

  Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem laptele de soia şi vegeta. Se...

Read more »

Supă cu găluşte din spanac

  Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1 legătură mărar   Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1 minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină,...

Read more »

Varză pane

  Ingrediente: 2 verze mici 100 g pesmet 2-3 ouă 100 g făină vegeta sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se curăţă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert 10-20 de minute, se scurge şi se presează, ca să iasă toată apa. Se taie...

Read more »

Pasta de avocado I

Pasta de avocado I

  Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Cu ajutorul unei linguri, scobim pulpa pe care o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Se obţine o pastă omogenă, care...

Read more »

Icre de fasole boabe

Icre de fasole boabe

  Ingrediente: 1 cană fasole boabe 100 ml ulei 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se aruncă apa în care a stat la înmuiat şi se adaugă alta şi se pune la fiert. După ce a...

Read more »

Snitel de cascaval

  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3 linguri untdelemn piper   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii groase de un deget,se trece prin lapte .Se bate oul cu faină şi piper se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte...

Read more »

Pastă de legume

Pastă de legume

  Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel verde maioneză din 2 ouă sare 1 ardei roşu   Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă şi un praf de sare. Când sunt bine fierte, se scurg de zeamă şi se...

Read more »

Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal

Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal

  Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Pentru umplutură, se încorporează restul ingredientelor cu ajutorul mixerului. Se aşază pe...

Read more »

Ardei umpluţi cu branză

  Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Cu o lingură de lemn, se freacă brânza dulce...

Read more »

Pastrama de manzat

  Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele Se amestecă într-un litru de vin bun şi vechi...

Read more »

Roşii umplute cu conopidă

Roşii umplute cu conopidă

  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc şi se aşază cu gura în jos pe un platou, ca să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele se spală...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro