vineri, 1 iunie 2012

Retete #4

Retete:

RestauranteDeLux_Salate

Corăbioare cu fructe glasate

 
Corabioare_cu_fructe_glasate
O reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine, zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene mare dulce 350 g capsuni curatate de codite si taiate in sferturi 150 g afine 125 g zmeura 2 kiwi descojite taiate in doua si apoi in...
Read more »

Retete internationale: Ravioli

 
Ravioli_7
Cel mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în...
Read more »

Salată cu piept de curcan si sos de muştar

 
Salata_cu_piept_de_curcan_si_sos_de_mustar
O reteta de salata cu piept de rucan si sos de mustar din: piept de curcan, gulie, frunze de salata, porumb, stafide, mustar, ulei de masline si otet. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 gulie 2 frunze de salată 1 ardei gras 1 lingură cu porumb 1 lingură cu stafide pentru sos: 2 linguri...
Read more »

Budincă de griş

 
Budinca_de_gris
O reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar brun, sare, gris, zmeura si scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte de soia sau de orez 1 baton de vanilie 4 linguri zahar brun 1 praf de sare 100 g gris 200 g zmeura proaspata 1/2 lingurita scortisoara   Mod de...
Read more »

Tabouleh

 
Tabouleh
O reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si seminte de rodie. O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de delicatese speciale....
Read more »

Sos Rouille

 
Sos_Rouille
O reteta de sos Rouille din: cartofi, ardei gras, galbenus, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline si piper cayenne. Deliciosul sos rouille este garnitura tradiţională a supei de peşte. Ingrediente: un cartof făinos de mărime medie un ardei gras roşu un gălbenuş o linguriţă de pastă de tomate un căţel de usturoi, curăţat...
Read more »

Ciorbă de legume cu lapte bătut

 
Ciorba_de_legume_cu_lapte_batut
O reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde, mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200 g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi 200 g rosii 1 l lapte...
Read more »

Tocanita de porc cu legume

 
Tocanita_de_porc_cu_legume
O reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc, fara os, taiat cubulete 400 ml concentrat de vita 5 linguri de faina 1 ceapa, taiata...
Read more »

Reteta zilei: Briose cu afine

 
Briose_cu_afine_9
O reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana 1/4 ceasca de lapte 2...
Read more »

Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice

 
Cocktail_nealcoolic_cu_rosii_si_citrice
O reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde, gheta, portocala si lamaie verde. Această băutură dulce-acrişoară reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de...
Read more »

Baba ganoush

 
Baba_ganoush
O reteta de baba ganoush din: vinete, ulei, zeama de lamaie, pasta tahini, iaurt, usturoi, cimbru, sare de mare, piper, ulei extravirgin de masline si patrunjel tocat. Din Levant si pana in Turcia si Egipt, acest minunat sos de vinete este faimos în întregul Orient Mijlociu. Desigur, există uşoare variaţiuni în privinţa mirodeniilor şi...
Read more »

Salată cu parmezan şi prosciutto

 
Salata_cu_parmezan_si_prosciutto
O reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2 cas­traveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1...
Read more »

Cocktail Cafe Bon

 
Cocktail_Cafe_Bon
O reteta simpla de Cocktail Cafe Bon din: suc de portocale, cafea, cola, lichior de oua si portocala. Ingrediente: 1/4 l suc proaspat de portocale 1/4 l cafea tare 1/8 l cola 2 cl lichior de oua o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu cafea rece, cu...
Read more »

Retete culinare: Pizza

 
Pizza
O reteta de pizza din: aluat de pizza, unt, slanina afumata, usturoi, ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei gras, salam, ton, ciuperci, ardei murati, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: un aluat de pizza clasic 2 linguri de unt 100 g slanina afumatata cu carne 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva de...
Read more »

Salata Roastbeef

 
Salata_Roastbeef
O reteta de Salata Roastbeef din: cartofi, ceapa rosie, ulei de masline, otet de vin, mustar, roastbeef, baby spanac, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa rosie 60 ml ulei de masline 1 lingura otet de vin 1 lingura mustar 400 g roastbeef 200 g baby spanac sare piper   Mod de...
Read more »

Covrigi

 
Covrigi
O reteta de covrigi din: faina, sare, zahar, apa, drojdie, margarina, bicarbonat de sodiu, sare mare si susan. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite sare 1 lingurita zahar 250 ml apa calduta 40 g drojdie proaspata (sau un plic de granule) 40 g margarina/unt topit 50 g bicarbonat de sodiu 1200 ml apa sare...
Read more »

Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcovi

 
Frigarui_de_pui_cu_salata_de_morcovi
O reteta de frigarui de pui cu salata de morcovi din: piept de pui, rosii, ciuperci, praf de chilli, ulei de masline, suc de lamaie, morcovi, mar, iaurt, zahar, mustar si otet de mere. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati 10 rosii cherry 10 ciuperci Champignon 1/4 lingurita praf de chilli 4 linguri ulei...
Read more »

Sos de pâine

 
Sos_de_pâine
O reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor, fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume. Ingrediente: 400 ml lapte 8 cuişoare o ceapă mică...
Read more »

5 retete culinare

 
restaurantedelux.ro_42.jpg [auto]
5 retete culinare:   Lasagne Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu...
Read more »

Fizz de mango, piersici şi caise

 
Fizz_de_mango_piersici_si_caise
O reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise, bere de ghimbir si menta. Ingrediente: 1 mango copt 1 piersica coapta 2 caise coapte 500 ml bere de ghimbir frunze proaspete de menta sau de roinita, pentru ornat (optional)   Mod de preparare: Se curata mango si se decupeaza miezul...
Read more »

Maultaschen

 
Maultaschen_7
Maultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe...
Read more »

Slush din ananas şi fructe de pădure

 
Slush_din_ananas_si_fructe_de_padure
O reteta de slush din ananas si fructe de padure din: gheata, capsuni, ananas, suc de ananas, lapte praf degresat, zahar vanilat si menta. Ingrediente: 8 cuburi de gheata 250 g capsuni curatate, congelate 250 g bucati de ananas proaspat sau congelat 120 ml suc de ananas 2 linguri lapte praf degresat 1 lingura...
Read more »

Aripioare crocante, coapte în cuptor

 
Aripioare_crocante_coapte_în_cuptor
O reteta de aripioare crocante, coapte in cuptor din: aripioare de pui, lapte batut, pesmet, boia, seminte de susan, cimbru si ulei. Ingrediente: 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 g pesmet 1 lingurita boia 2 linguri seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Potriveşti...
Read more »

Mâncare picantă de fasole

 
Mâncare_picanta_de_fasole
O reteta de manare picanta de fasole din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, sos de chilli, ketchup, supa de pui, patrunjel, oreganno, piper, fasole, boabe de porumb, crema de branza, ceapa verde si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare taiata in doua si apoi solziosri 1 ardei iute...
Read more »

Pastrav picant la gratar

 
Pastrav_picant_la_gratar
O reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de...
Read more »

Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

 
Portofele_cu_smantana_fructe_si_muguri_de_pin
O reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina, praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si mandarine. Ingrediente: 3 cani faina 4 lingurite praf de copt 2 oua 1 1/2 cana zahar fin 200 ml ulei 400 ml smantana 5 linguri muguri de pin sau...
Read more »

Sos Coulis de ardei graşi roşii

 
Sos_Coulis_de_ardei_grasi_rosii
O reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos alături de kebab de pui la grătar. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 20...
Read more »

Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)

 
Sarmalute_în_foi_de_vita
O reteta de sarmalute in foi de vita din: frunze de vita de vie, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, muguri de pin, stafide, amestec de mirodenii, scortisoara, zahar tos, rosii, rosii, frunze de patrunjel, frunze de menta, sare de mare, piper, supa de legume, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente:...
Read more »

Galuste cu mac

 
Galuste_cu_mac
O reteta de galuste cu mac din: fructe, zahar pudra, smantana galuste de cartofi si mac. Ingrediente: 400 g fructe rosii congelate (capsuni, coacaze, amestec de fructe de padure) 100 g zahar pudra 300 ml smantana 1 plic praf de galuste de cartofi 3 linguri mac macinat   Mod de preparare: Se lasa sa...
Read more »

Tajine cu legume în stil marocan

 
Tajine_cu_legume_în_stil_marocan
O reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de migdale si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare rosie tocata 4 catei de usturoi taiati marunt...
Read more »

Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni

 
Desert_cu_budincă_de_vanilie_şi_căpşuni
O reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi, banane, capsuni si frisca. Ingrediente: 1 pachet de budincă de vanilie instant 3 căni cu lapte rece 4 pişcoturi sfărâmate în bucăţele 3 banane tăiate felii 500 de grame de căpşuni proaspete 1 pachet de frişcă instant   Mod...
Read more »

Falafel cu sos tahini

 
Falafel_cu_sos_tahini
O reteta de falafel cu sos tahini din: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau...
Read more »

Pui cu legume in sos de smantana

 
Pui_cu_legume_in_sos_de_smantana
O reteta de pui cu legume in sos de smantana din: piept de pui, ulei, sare, piper, vin alb, ceapa, ardei grasi, usturoi, curcuma, smantana si patrunjel. Ingrediente:  500 g piept de pui 3 linguri ulei sare piper 80 ml vin alb 1 ceapa 2 ardei grasi rosii taiati fasii 1 catel de usturoi...
Read more »

Costite de miel in sos de vin alb

 
Costite de miel in sos de vin alb
O retete de costite de miel in sos de vin alb din: costita de miel, ierburi provance, salvie, boia dulce, piper alb, piper verde, piper negru, usturoi, miere, vin alb, ulei din samburi de strugure, sare, amidon, cartofi si sare. Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt ierburi provance 1 legatura salvie...
Read more »

Cum se pastreaza pestele

 
In timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi branhiile conţin o canti­tate crescută de germeni, direct proporţională cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce l-aţi cum­părat, înainte de a-l pune din nou în frigider....
Read more »

Plăcintă cu carne de miel

 
Plăcintă cu carne de miel
O reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt, galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu, branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100...
Read more »

Piept de raţă cu portocale şi martini

 
Piept de raţă cu portocale şi martini
O reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata, portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt, foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de fructe 1/2 linguriţă rozmarin...
Read more »

Ruladă de porc umplută cu hribi

 
Ruladă de porc umplută cu hribi
O reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc 1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru umplutură: 250 g hribi...
Read more »

Tartă delicioasa cu cireşe

 
Tartă delicioasa cu cireşe
O reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2 lingurita sare umplutura: 800 g...
Read more »

Cocktail Sweet N’Sour

 
Cocktail Sweet N’Sour
O reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey, zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker, apoi turnam bautura in paharul tip balon...
Read more »

Vită Bourguignon

 
Vită Bourguignon
O reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi...
Read more »

Prăjiturele cu caise

 
Prăjiturele cu caise
O reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1 lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare: frunze verzi de menta   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat...
Read more »

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor


Chiftele_de_vita_cu_cartofi_si_sos_la_cuptor.jpg
O reteta  de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar...
Read more »

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

 
Pizza cu mozzarella, creveti si rucola
O reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă

 
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă
O reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de gâscă 100 g unt 400...
Read more »

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

 
Reteta zilei: Musaca de berbecuţ
O reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 2...
Read more »

Cocktail Southern Sunset

 
Cocktail Southern Sunset
O reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort, cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail....
Read more »

Piept de pui cu legume la grătar

 
Piept de pui cu legume la grătar
O reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din: piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras, vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura ceapa verde cartofi 1 ardei...
Read more »

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

 
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
O reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr 3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură: 200 g...
Read more »

Chiftelute de oaie

 
Chiftelute de oaie
O reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii tocate marunt 1 lingurita praf de...
Read more »

Raţă cu vin alb şi rozmarin

 
Raţă cu vin alb şi rozmarin
O reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa 1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de...
Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati

 
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati
O reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:...
Read more »

Tocana cu carne de oaie

 
Tocana cu carne de oaie
O reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300...
Read more »

Salata de orez si creveti

 
Salata de orez si creveti
O reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura zeama de lamaie sare si piper...
Read more »

Despre Şalău

 
Şalăul este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs domol, sau în lacuri. Prefe­ră apele adânci, tulburi, peştele poate atinge 40 cm -1,30 m lun­gime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de 10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn iunie când...
Read more »

Ciorba de oaie

 
Ciorba de oaie
O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2...
Read more »

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

 
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii
O reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper  ...
Read more »

Sorbet cu lămâie şi busuioc

 
Sorbet cu lămâie şi busuioc
O reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri pentru decor: frunze de busuioc   Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi...
Read more »

Mancare cu zaft şi salată

 
Mancare cu zaft şi salată
o reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde. Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3 capatani de salata...
Read more »

Covrigi cu branza

 
Covrigi cu branza
O reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte. Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g brânză de vaci...
Read more »

Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur

 
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur
Pentru a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi uleiurile fierte, prepara­tul final se păstrează mai mult timp. Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la frigider. Unele uleiuri se opacizează la tem­peratură joasă şi se solidifică, de aceea...
Read more »

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

 
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar
O reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de...
Read more »

Cocktail Southern Colada

 
Cocktail Southern Colada
O reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc de ananas 5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...
Read more »

Vinete cu usturoi si ardei iute

 
Vinete cu usturoi si ardei iute
O reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în două,...
Read more »

Gulas de pui cu iaurt

 
Gulas de pui cu iaurt
O reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5 catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute sare piper boia dafin 2...
Read more »

Melci cu scortisoara

 
Melci cu scortisoara
O reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie uscată sare pentru umplutura:...
Read more »

Orez chinezesc

 
Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi  2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4...
Read more »

Piaţa mondială a ceaiului

 
Piaţa mondială a ceaiului
  Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este nevoie să spunem că, atunci când a venit...
Read more »

Covrigei din castane

 
Covrigei din castane
  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când...
Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

 
  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...
Read more »

Salată de dovlecei

 
 
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...
Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

 
  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...
Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

 
Pilaf cu soia şi ciuperci
  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...
Read more »

Portocale în aluat

 
Portocale în aluat
  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...
Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

 
  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....
Read more »

Retete de post:Salata de orez

 
  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La...
Read more »

Salată de vinete prăjite

 
 
Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe  5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se...
Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

 
  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....
Read more »

Rosii prajite

 
  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....
Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

 
  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...
Read more »

Mancare boiereasca

 
  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...
Read more »

Friptură de porc învârtită

 
Friptură de porc învârtită
O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper   Mod...
Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

 
  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel,...
Read more »

Banane caramel

 
Banane caramel
  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie...
Read more »

Tartă cu mere şi ghimbir

 
  Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr   Mod de preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g...
Read more »

Salată de conopidă II

 
 
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea mare,...
Read more »

Salată de ardei

 
  Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică   Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se...
Read more »

Retete de post:Musaca din vinete si cartofi

 
  Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei  Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si...
Read more »

Dovlecei prajiti

 
  Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa,...
Read more »

Retete de post:Icre de post

 
  Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc...
Read more »

Retete de post:Conopida sote

 
Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!
Read more »

Fluturaşi cu ghimbir

 
  Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie de 5mm...
Read more »

Retete de post:Cartofi cu sos picant

 
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se...
Read more »

Tort de lămâie cu mac

 
Tort de lămâie cu mac
  Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone   Mod de preparare:  Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se...
Read more »

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi

 
  Ingrediente: 1/2 kg. cartofi 1 capatina de usturoi 1ceasca de ulei 1ceasca apa minerala sare piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de usturoi si se incalzesc. Se servesc...
Read more »

Despre cultura ceaiului

 
Despre cultura ceaiului
Ceaiul pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi gustul. Există multe feluri de ceai în acord cu gusturile individuale şi sociale, fiecare fiind în măsură să învioreze cerul gurii, să redea buna dispoziţie şi să prevină şi să vindece afecţiuni...
Read more »

Plăcintă cu ciuperci

 
Plăcintă cu ciuperci
  Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri mar­garină apă călduţă   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi...
Read more »

Ruladă de pui cu spanac

 
Ruladă de pui cu spanac
  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat   Mod de preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă...
Read more »

Sfinţişori

 
Sfinţişori
  Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere 500...
Read more »