skip to main |
skip to sidebar
Retete #23
Retete:
O reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie,
faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente: 7 albusuri 300 g
zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina crema: 200 g unt 4 oua 300
g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune ...
O reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar tos,
sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua 125 ml lapte
25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar praf un varf de cutit
sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc...
O reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze
de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul,
rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri de miere lichidă 1
linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet de mere 2 linguri...
O reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi,
condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana
de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri
condimente pentru gratar sare Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi
o...
O reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado, castravete,
mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie.
Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii, fără piele 1
avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de coajă şi de
seminţe,...
O reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa
verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas proaspat
100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde sare piper boia dulce Mod de preparare: Ungeţi cu unt o tigaie...
O reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de
lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd (sau
budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână lichidă (pentru
frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit Mod de
preparare:...
O reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei de
masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja de
portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi. Ingrediente: 6
picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8 căţei de...
O reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii
cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 200 g bacon feliat 3 cepe albe 8-10 rosii cherry 2 dovlecei
(zucchini) foarte tineri 1 ardei gras 1 vanata mica, lunguiata busuioc uscat
rozmarin uscat cimbru uscat sare...
O reteta de Salata de cartofi din: cartofi, oua, ceapa verde, sunca de pui,
maioneza, iaurt, otet, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 4 ouă, fierte,
decojite şi tăiate ceapa verde, tocata sunca pui taiata cuburi 1-2 linguri de
maioneza 1-2 linguri iaurt 1-2 lingurite de otet sare dupa gust piper dupa
gust...
O reteta de crema de branza de capra cu chives si rodie din: branza de
capra, ricotto, rodie, chives, miere, otet si paine. Ingrediente: 150g brânză de
capră, moale, fără coajă 250g de ricotta seminţele de la ½ rodie ½ legătură mică
de chives, mărunţită 1 lingură de miere lichidă 2 linguriţe oţet de...
O reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde,
smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru apa 500 g
urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura mare marar
verde 100 g unt sare Mod de preparare: Frecati 50 g...
O reteta de salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama de
lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper negru, zahar,
msutar dulce si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi (pentru salata) 6 cepe 4
mere 2 lingurita zeama de lamaie 2 cutii de conserva de bobe porumb (fiecare 425
ml...
O reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata
neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată albă 25g de
ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr brun un vârf de
cardamom măcinat Mod de preparare: Se fac fulgi de ciocolată albă trecând un
curăţător...
O reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat,
cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona cefei
(impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de
bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi sare Mod de
preparare:...
O reteta de sarbusca din: zer, ceapa, morcov, cartofi, malai, usturoi si
sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate inlocui cu lapte acru) 2 cepe 1 morcov
400 g cartofi 3 linguri malai sau pasat 1 catel de usturoi sare Mod de
preparare: Curatati zarzavaturile, taiati-le in cubulete si fierbeti-le in 1
litru...
O reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de pastrav,
usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2
fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele,
întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm
de...
O reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei de
masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si piper.
Ingrediente: 2 antricoate de vita pentru marinata: 250 ml vin rosu 1 lingura
ulei de masline 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin (uscate) 1
crenguta de rozmarin...
O reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon, nucsoara,
lichior, mere, pere, crutoane si piper alb. Ingrediente: 1 catel de usturoi 800
g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar 500 ml vin alb 2 linguri amidon 1/2
lingurita nucsoara 50 ml kirschi (lichior de cirese sau visine) 2 mere 2
pere...
O reteta de Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic din: sparanghel, unt,
otet balsamic, capere, paine si parmezan. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel,
aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase înlăturate 1 linguriţă de unt 1 lingură de
oţet balsamic 1 lingură de capere 4 felii de pâine ţărănească, prăjite parmezan
ras Mod de...
O reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz, ulei,
cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui fiert 5 fire de praz 100 ml ulei 200 g cascaval
afumat 100 g cascaval de oaie 3 oua 1 legatura...
Cocktailuri gustoase: Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)
Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a
sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1 chopping board
1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle Read more » Cum se...
O reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare,
cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune
de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte. Ingrediente: 12 mandarine mici
1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4 păstăi de cardamon, zdrobite 150g de
zahăr brun 500ml suc de portocale 260g...
O reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei
gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce,
ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1
muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de
masline 1...
O reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan,
ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza...
O reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii,
vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail fructe de mare 6 rosii
potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 1 lingura...
O reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes,
lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4 limes,
spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata Mod de
preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă...
O reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si coaja
de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina si albusuri.
Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3 ouă sucul de la 4
lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 lingură de amidon...
O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si zeama
de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere, escalop, sare de
mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati, creson, lamaie si ulei de
masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul de mere: un cubulet de unt coaja
rasa si zeama de...
Trufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna
octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul
ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor
şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin
talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe...
O reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de
dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine alba,
patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de vin rosu.
Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei de masline
coaja...
O reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel,
parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.
Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura
faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml...
O reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci, cascaval,
smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare si piper alb.
Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml smantana 2 linguri
pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1 lingurita seminte de
chimen...
O reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama de
lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 10 frunze de
menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml suc cirese Mod de
preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si...
O reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri,
coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul
pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de
suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de amidon 50g nucă...
O reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de
burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii de
bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă
tăiaţi-i...
O reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf
de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos
de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2
lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi de...
O reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci,
branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine. Ingrediente: 2
linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g branza mascarpone
parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper dupa gust 1 punga linguine
Mod de preparare:...
O reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de oaie,
cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de
pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400 g spanac 50 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Curata pieptul...
O reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello,
budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g branza
mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura budinca de
lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri de miere 2 linguri
zahar pudra fructe proaspete...
Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g drojdie 1
litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă rom 2
linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1 vârf cuţit praf de
cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală Ingrediente...
Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti
stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt Mod de preparare:
Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte ingrediente şi torni
atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână pufoasă. O torni...
Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai
grasă, ca pentru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea preparată
3 esenţe de rom ulei Mod de preparare: Speli căpşunele, le stropeşti cu esenţă
de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o...
Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos
de soia busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata,
ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune
crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea...
Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia
1 lingură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se taie prazul rondele
groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei
încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în...
O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din:
pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru,
usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie.
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt...
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă brânză
rasă mărar pentru ornat Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi laşi
apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi îi presari cu sare şi
piper. Amesteci smântână cu ouăle, le torni peste cartofi,...
Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare
1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod de preparare:
Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat, cepele tocate mărunt
se pun la înăbuşit în puţină apă şi...
Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei
capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei
600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano şi 1 legătură mărar
Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi vegeta se înăbuşă la
foc...
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250
ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta Mod de preparare: Ceapa
tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei. Când sunt pe
jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin răzătoarea...
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine
3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1
lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de preparare: Se
spala pulpele si se usuca cu...
Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii
răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar
smântână Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se toacă ceapa,
morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins ceapa, morcovul
şi...
Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1
ardei iute 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se coc roşiile-ntr-o
tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii .Ceapa, ardeiul,
pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se
terciuieşte şi se...
Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg
de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite de
chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii. Ingrediente
sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500...
Ingrediente: 4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de
soia 100 gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc
semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se
amesteca faina cu sarea piperul si semintele si...
Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1
plic zahăr vanilat 500 g căpşune Mod de preparare: Laşi smântână la frigider
câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10 minute. Adaugi
treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până se îngroaşă şi...
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1
kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi
morcovii, păstârnacul şi ţelina, le...
Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1
legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete (leurda
e un fel de usturoi sălbatic) Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie
cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10...
Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru
prajit Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se
acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau
peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste...
Ingrediente: 2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat
felii 1 brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate
jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi 1/2
pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de soia, 3-4
linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare...
Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie
vanilie Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb
în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2 pahare apă şi
cînd începe să se lege se pun perele şi...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1
legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat sare piper
tarhon cimbru Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun
la fiert în apă cât să-i acopere, cu sare, piper, chimen. Ceapa se...
Ingrediente: 1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri
de cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă
făină cât cuprinde Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca la un
aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care...
Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar
verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare Mod de preparare: Se toacă ceapa se
rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă până se-nmoaie .Se toacă
mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi, se...
Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri ulei
10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură zahăr sau
miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă sare Mod de
preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în...
Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1
lingurita zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana
sare piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins
intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc...
Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar
untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte sare
piper Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile,
până se-nmoaie Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se...
Ingrediente: 1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe
mici 2 rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana
apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in felii de
1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin...
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa
sare piper 1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod
de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe
jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...
Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras
roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4 linguri
ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă Mod de preparare: Cureţi şi speli peştii,
îi presari foarte bine cu sare şi piper, îi stropeşti...
Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2
ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de conopidă
500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice (busuioc, cimbru,
coriandru) 100 g soia cuburi Mod de preparare: Legumele tăiate frumos se
înăbuşă...
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3
linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Conopida se
spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin
sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se...
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura
patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1 căpăţână
usturoi, 4 linguri smântână, 100 ml ulei sare Mod de preparare: Speli
cartofii, îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert. Când sunt gata îi...
Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sare
după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt de cuţit praf
scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g pentru ornat 1
linguriţă coajă de portocală, rasă Mod de preparare: Grâul...
Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de usturoi
4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de zahar 1/2
lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara proaspat rasa sare
piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1
morcov 1 brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie
felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de
pui, sau de porc), dupa care se...
Ingrediente: 500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1
ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa
fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina puiul
este moale. Separat se taie cartofii...
Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari roşii
100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente sos: 1 ceaşcă de vin
roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet Mod de preparare: Speli
salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori, roşiile şi ridichile...
Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de
susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3
linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu
condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe
bucatele mici si...
Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1
ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3 linguri
smântână Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi încă o ceaşcă de
apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte...
Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g
cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru
maghiran Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le acopere,
ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie...
Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1
linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1
linguriţă zahăr 1 legătură mărar Mod de preparare: Se pune ceapa tăiată felii
mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a devenit transparentă,
se...
Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană făină
1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie 250 ml apă
călduţă Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă o
cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat...
Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare piper
Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri se toacă
verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se toarnă ploaie uleiul, se
amestecă să se lege sosul. Pofta buna!
Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 3
linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper ulei Mod de
preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi în acest timp pregăteşti sosul.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei...
Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau maioneză
vegetală de soia Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă şi puţină sare.
Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când totul devine o pastă
omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza şi usturoiul tocat...
Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3
căni de făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1
vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Mod de
preparare: Se bat cu mixerul timp de...
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3
cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de
usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica, 2linguri ulei
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un
castron (sake-ul si mirin-ul se pot...
Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii gros
1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică 100 g prune
uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate) Mod de preparare: 2 cepe se
toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi...
Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii cimbru
mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase cu sare Mod
de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se spală varza se taie
fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert....
Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar de
vin alb sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele mai groase
şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi adaugi peştele, sare,
piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se...
Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare,
piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clocot, pui 1
pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi spălat. Laşi să
fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa...
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp ruby
port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1
shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or
a small sieve 1 highball glass Cum se...
Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie 5
morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură tulpini
mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie mere conopidă 450g
zahar 6 foi dafin 3 linguri sare Mod de preparare: Se curăţă...
Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2 linguri
oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper Mod de
preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea la fiert în 2
litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată,...
Ingrediente: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri
untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara
macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu
de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii...
Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1
morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras
3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel) Mod
de preparare: In 3 litri de apă...
Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel
200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură de
leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de
corcoduşe Mod de preparare: Morcovul şi rădăcina de...
Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1
lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de
ulei Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa
tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari.
Separat,...
Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre
măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă usturoi
sare piper 3 legături pătrunjel Mod de preparare: Mai întâi se grijeşte bine
puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă cu 150 g...