skip to main |
skip to sidebar
Retete #20
Retete:
Se încinge grilul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de
aluminiu. Se bate un albuş pe o farfurie, cu un pic de sare şi de piper. Se dau
pe răzătoarea mică 5 linguri de parmezan deasupra unei alte farfurii. Se înmoaie
4 piepţi de pui, fără piele şi dezosaţi,...
O reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de vita,
ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie, usturoi, rosii
cherry, orez, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 800 g de muşchi de vită
100 ml ulei de măsline 100 ml oţet balsamic o linguriţă cu...
Se pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia
afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură
ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5
linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja...
O reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate,
morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos, rosii, pasta
de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si orez. Ingrediente:
500 g bame congelate doi morcovi două cepe 5 căţei de usturoi o rădăcină de
pătrunjel o ţelină...
O reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina
alba, sare si zahar. Ingrediente: 300 g unt 200 g zahăr 500 g faină albă 1
linguriţă sare pentru decor: zahăr Mod de preparare: A mestecă untul cu
zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă ingredientele
până...
Se fierb 200g de cartofi până devini fragezi. Se scurg, apoi se amestecă cu
4 cepe verzi tăiate felii şi 2 linguriţe oţet de vin roşu cât sunt calzi încă.
Se ung 2 bucăţi şuncă de porc cu un pic de miere, sare şi piper, apoi se pun 3
minute pe fiecare parte sub...
O reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza de
vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky. Ingrediente: 150 ml smântână dulce
100 g brânză de vaci (dulce) 250 g zmeură 1 linguri fulgi de ovăz 2 linguri
miere lichidă 2 linguri whisky Mod de preparare: Prăjeşte câteva...
Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în
cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit pielea de
pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper, apoi se aşază în
tavă, cu pielea în jos, şi se...
O reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos, unt,
oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci, alune, sare si
zahar pudra. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 380 g făină 200 g zahăr tos 200
g unt două ouă pliculeţ praf de copt...
O reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi
vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita, suc de
portocala, ulei de masline si frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de
prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de
bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari...
O reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene
galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg zahăr 800
ml apă 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pui apa împreună cu zahărul
şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi
îndepărtezi seminţele...
O reteta delicioasa de orez in stil mexican din: orez salbatic, pulpa de
rosii, supa concentrata de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin,
coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez sălbatic 400 g pulpă
de roşii 1 supă concentrată de pui 2 cepe mici 2 căţei de usturoi 4 linguri
ulei...
Se amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja
rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de susan şi 1
lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat dintr-un pachet de
200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat...
O reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb
boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina, morcov, rosie,
ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente:
250 g fasole pestriţă 200 g porumb boabe (din conservă) 100 g ciuperci
champignon 30 g kaizer afumat 1 l...
Se încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei
de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei într-un
wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume, 1 bucăţică de
ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de coriandru...
O reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne de
vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte dulce,
smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g
carne de porc 500 g carne de vită doi cartofi un morcov 4 căţei de usturoi
o...
O reteta delicioasa de musaca dietetica din: ardei grasi, usturoi, carne
tocata de vita, linte rosie, oregano, passata, vanata, rosii, ulei de masline,
parmezan, iaurt grecesc si nucsoara. Ingrediente: 200 g de ardei graşi, tăiaţi
felii 3 căţei de usturoi, striviţi 200 g carne tocată foarte slabă de vită 100 g
de linte roşie...
O reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline, sare,
ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un cubuleţ de drojdie
100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare ulei cimbru busuioc Mod de
preparare: într-un vas adânc se cerne făină, se face o gaură în mijloc...
O reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de taitei
din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime, sos de soia,
coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si sos dulce de chilli.
Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1 tijă de lemongrass, tocată
fin...
O reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de
portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4 cl suc
de portocale 2 cl vermut sec Mod de preparare: mixam bine in shaker cu gheata
Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna in...
O reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei, rosii,
pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi de dafin.
Ingrediente: 500 g boabe de fasole alba 2 cepe 4 linguri ulei 5 rosii 2 linguri
pasta de tomate 2 ardei grasi galbeni 3 catei de usturoi sare...
O reteta delicioasa de vinete murate din: varza alba, telina, foi de vita,
hrean si sare. Ingrediente: 1 varză albă 2 rădăcini de ţelină câteva foi de viţă
hrean sare pentru saramură: 1 lingură sare la 1 l de apă Mod de preparare:
Cureti vinetele şi le crestezi longitudinal. Apoi pui vinetele la...
O reteta de conopida cu broccoli gratinate din: conopida, broccoli, usturoi,
smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g conopidă 300 g
broccoli 2 căţei de usturoi 200 g smântână 3 ouă unt 150 g caşcaval sare piper
Mod de preparare: Se curăţă conopida şi broccoli, se fierb în apă clocotită cu
sare...
O reteta de carnati cu fasole la cuptor din: ulei vegetal, fire de celery,
morcovi, ceapa, pasta de tomate, fasole alba, fasole in sos tomat, cimbru, supa
de pui si paine alba. Ingrediente: 1 lingură de ulei vegetal 8 cârnaţi de porc
2 fire de celery, tocate 2 morcovi, tocaţi 1 ceapă, tocată 1 ...
O reteta de gucamole cu rosii din: avocado, rosii, ceapa, coriandru, ardei
iute, zeama de la o lamaie si sare. Ingrediente: 2-3 avocado 6 roşii mijlocii 1
ceapă 1 linguriţă coriandru 1 ardei iute zeama de la o lămâie sare Mod de
preparare: Opăreşti roşiile timp de 3 minute. Apoi le scoţi şi...
O reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela,
cascaval, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă albă 2,5 l supă de
carne strecurată (sau supă de oase) 1 franzelă 200 g caşcaval 50 g unt 1 lingură
rasă de făină sare piper Mod de preparare: Se...
O reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa
verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru, sare, piper,
pasta de ardei iute, otet de mere si zahar. Ingrediente: 350 g file de ton
proaspăt 1 fir de ceapă verde 1 avocado 1 lime 2 linguri ulei de...
O reteta delicioasa de paste cu sos de avocado din: paste tip fundite, ardei
gras rosu, avocado, iaurt, zeama de lamaie, mustar dijon, marar, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 150 g paste tip fundiţe 1 ardei gras roşu pentru sos: 1
avocado 300 g iaurt 2 linguri cu zeamă de lămâie 1 linguriţă cu...
O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara mancarea
de legume Escalibada. Un preparat al Cataloniei care poate fi servit ca fel
principal sau ca garnitura. Ingrediente: 1 medium size courgette 1 medium size
aubergine 1 onion 4 Italian style green peppers 2 tomatoes 8 mushrooms Olive oil
to taste...
O reteta simpla si delicioasa de tortillas in sos picant cu carne din:
tortillas, carnat, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei
capia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g tortillas crocante din faină
de porumb pentru sos: 1 cârnat gros picant 180 g pulpă de roşii 2 linguri ulei
de măsline...
O reteta simpla si delicioasa de cartofi cu carne de porc din: carne de porc
macra, dovlecel, cartofi, cascaval, ceapa, ulei de masline, usturoi, zeama de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc macra 1 dovlecel 2
cartofi mari 200 g cascaval 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei de masline
2...
O reteta delicioasa de cartofi dulci copti cu fasole din: cartofi dulci,
boia afumata, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar brun, otet de vin rosu, sos
worcestershire, amestec de fasole boabe, rosii si smantana. Ingrediente: 4
cartofi dulci mici 0 lingură de boia afumată 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă
mare, tocată 2 ...
O reteta delicioasa de salata mediteraneean cu paste din: paste, muguri de
pin, rosie, ardei gras, frunze de spanac, ulei de masline, sare, unt,
mozzarella, gorgonzola, parmezan si smantana. Ingrediente: 100 g paste tip
fundiţe 2 linguri cu muguri de pin 1 roşie 1 ardei gras câteva frunze de spanac
1 lingură cu ulei...
Ingrediente: 1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg
ciuperci 200 g bulion 100 ml vin condimente (foi de dafin, cimbru, sare,
piper) suc de lămâie o lingură rasă de zahăr Mod de preparare: Se taie
ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se călesc
în...
Ingrediente: 5kg gogoşari un litru oţet 3 I apă 1/2 kg miere de albine 1/2
linguri de sare 1/2 kg zahăr condimente (boabe de muştar, piper negru, foi de
dafin) Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, zahărul, oţetul, sarea,
mierea şi condimentele până dau în clocot. Se spală gogoşarii, se...
Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de
bicarbonat coaja de la o lămîie 8 linguri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide
înmuiate în rom şi şerbet de vanilie Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile
spumă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt....
Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie
– Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid Se
serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 gin 4/10 vermouth dry Apare în
America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele
celor două ingrediente...
Ingrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină
Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide
înmuiate în rom Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vanilină şi zahărul.
Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un
şpriţ...
Ingrediente: un kg peşte proaspăt (crap) ceapă un morcov două ouă făină de:
pască (azimăi) sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Ceapa se toaică şi se
căleşte pînă devine sticloasă, se adaugă sarea, piperul şi zahărul. Peştele crud
se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu ceapa şi se prepară
chiftele,...
Ingrediente: un kg de morcovi 1/2 kg fasole verde 3 kg vinete 1-2 kg
gogoşari 5 kg roşii 2-3 kg ardei graşi un litru ulei sare Mod de preparare:
Toate zarzavaturile (cu excepţia roşiilor şi a cepei) se taie felii subţiri,
se sărează şi se lasă deoparte pentru aproximativ două-trei ore. Se căleşte
ceapa...
Ingrediente: un kg sfeclă roşie o cană de oţet 3 căni de apă sare Mod de
preparare: Se spală sfecla şi se fierbe. Separat, se fierbe apa cu oţetul şi
puţină sare. Se curăţă sfecla şi se taie rondele, după care se pune într-un
borcan peste care se toarnă oţetul călduţ. Pofta buna!
O reteta de Cocktail Gibson din: rom si vermuth dry. Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Vermouth drinks
Decoraţiune – o ceapă mică, dulce, pentru cocktail, cufundată în lichid Se
serveste înainte de mese Ingrediente: 9/10 rom 1/10 vermouth dry Reţetele
diferite...
Cum se prepara Hurricane Cocktail
Ingrediente: 5 kg ardei iuţi 250 g zahăr muştar alb şi boabe de piper un I
oţet 200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu
sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la un loc
toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii iuţi se...
Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20
nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă Mod de preparare: Se spală
gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai
seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori,...
Ingrediente: un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de
scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă Mod de
preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o
tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi...
Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink
Ingrediente: 250 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 500 g făină 150 g unt 100 g
zahăr 8 gălbenuşuri 80 g stafide coajă rasă de la o lămâie 100 g migdale zahăr
pudră (pentru decor) un praf de sare Mod de preparare: Se face o maia din lapte
călduţ, drojdie şi o lingură de...
9 October 2009
O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez,
leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap
de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de
ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau
borş...
Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat
Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul,
bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se
adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina
cernută...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie
– Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie Se serveste
seara şi noaptea Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr
4/10 apă carbogazoasă Apare în jurul anilor ’20, în Statele...
Ingrediente: vinete roşii (cantitatea se află la aprecierea fiecăruia) Mod
de preparare: După ce s-au copt vinetele se pun pe un plan înclinat să se scurgă
sucul amărui din ele. Se curăţă bine şi se toacă sau se taie felii. Se pun în
borcane, având grijă să nu rămână goluri între ele. După...
Toate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei
bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc
al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai
mici, ci si ca erau de origine maura. De obicei albondigas se prepara
dintr-un amestec de carne...
Ingrediente: un kg făină 5 ouă 100 g unt sare smântână Umplutura: 500 g
carne tocată (vită şi porc) mirodenii Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte
simplu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă bine,
apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul tare,...
Ingrediente: două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g
pastă de roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi
de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc vinetele (se
folosesc vinete mari) timp de câteva minute în...
Ingrediente: 500 g fasole fiartă două cepe sare piper boia roşie dulce ulei
oţet Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu grijă pentru ca boabele să nu se
sfărâme. Se schimbă apa de câteva ori, cu scopul mărturisit de a evita cât de
cât turbulenţele ulterioare. Ceapa se taie rondele. Amestecul de fasole
albă...
Ingrediente: două pahare de ciuperci uscate, o ceapă, două linguri de ulei
verdeaţă smântână Mod de preparare: Ciupercile se pun la inmuiat timp de opt
ore, după care se fierb în apă puţină, cât să le acopere. Se toacă prin maşină,
se amestecă pentru o minimă iuţeală cu ceapa şi verdeaţa tăiate mărunt,...
Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g
ciuperci mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper mentă chimen
Mod de preparare: Carnea se toacă cu satîrul. Se căleşte ceapa tocată în
puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd...
Ingrediente: un pui de mărime mijlocie sare piper doi ardei patru roşii
1-2 ardei iuţi o căpăţînă de usturoi leuştean Mod de preparare: Puiul spălat,
curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune la fript pe o plită
dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine...
Ingrediente: 1 1⁄3 kg lean boneless shoulder of lamb 2 tsp ground cinnamon 1
tbsp olive oil 50 g couscous 100 ml good, hot vegetable stock 50 g pine nuts or
hazelnuts , finely chopped 50 g dried apricots , finely chopped 4 tbsp fresh
mint , finely chopped 1 medium orange zest ...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare
Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se
serveste la orice oră Ingrediente: un ou 10 ci lapte proaspăt un ci sirop de
zahăr câteva picături de suc de lămâie In varianta...
Ingrediente: Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făină o
linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie vanilină Umplutura: 500
g gem caise 300 g nuci Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele
pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru...
Ingrediente: două kg ardei capia 500 ml oţet de 9° un litru apă 250 g zahăr
sau miere două linguri de sare o foaie de dafin o frunză de ţelină 100 g hrean
sau 3 linguri de sămânţă de muştar Mod de preparare: Ardeii, bine spălaţi, se
taie în jumătăţi pe lungime, curăţându-se...
Ingrediente: 100 g orez două roşii o ceapă roşie 100 g carne de porc un
ardei gras roşu sare, piper 3 fire de pătrunjel vin alb cimbru ulei Mod de
preparare: Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei încins
se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă carnea de porc...
Ingrediente: 10 andive două ouă doi castraveciori muraţi o jumătate de
sfeclă roşie o jumătate de lămâie 100 g piept de pui două linguri de maioneză o
legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Andivele spălate şi bine
scurse trebuie curăţate. Apoi se taie în două, pe lungime şi se scoate o...
Cum se prepara un Mojito Cocktail
Ingrediente: 3 homari 10 cepe eşalote 3 căţei de usturoi o rădăcină de
pătrunjel un vârf de ardei iute (de preferat de Cayenne) o lingură de muştar 50
g pastă de roşii 100 ml coniac 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 300 g unt
un pahar de vin alb Mod de preparare: Dacă homarii...
Intr-un borcan de 5 l se pun 2 kg de zmeură, 1 pliculeţ sare de lămâie şi
2-3 I de apă. Se lasă la soare 2-3 zile, până când zmeura se lidică la
suprafaţă. Se strecoară printr-un tifon şi se stoarce zmeura, până când rămân
doar seminţele. In zeama obţinută se adaugă atâta...
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 350 g alune 3
albuşuri bomboane colorate Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu sare şi
după ce s-au întărit adaugi zahărul în ploaie. Opreşti o ceaşcă din această
compoziţie, iar în restul pui alunele măcinate şi scorţişoara. In tava
cuptorului întinzi o foaie...
O reteta simpla de Godfather Cocktail din: scotch whisky si amaretto di
saronno. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old
fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste după
cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/70 scotch whisky 3/10 Amaretto di Saronno
Mulţi consideră că denumirea ar fi...
Ingrediente: un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un
pătrunjel 200 g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie
borş sau zeamă de varză zeamă de lămâie leuştean ulei sare Mod de preparare:
Peştele, curăţat de solzi, intestine şi branhii (dacă este crap, i se...
Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migdale tăiate mărunt sau măcinate o
lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri Mod de preparare : Bate bine
albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele
tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie.
Aşază în tavă, la distanţă...
Se aleg câteva bucăţi de slăninuţă 4 subţire care să aibă şi câteva rânduri
de carne. Se fierb cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper ) şi sare. Se
scot, se lasă la răcit, dar nu de tot, să fie călduţe. Se împănează cu usturoi,
se presară boia dulce şi se rulează de...
Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g margarina 300 g faină 100 g stafide
1 pliculeţ cu zahăr vanilinat esenţă de rom Mod de preparare: Treci zahărul cu
margarina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilinat,
esenţa de rom şi amesteci în continuare. Adaugi stafidele, care au fost
înmuiate...
Ingrediente: un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline
sare şi piper suc de roşii Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o
gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi frământă
până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul pe blatul mesei...
Ingrediente: un kg creveti 300 g calmari 100 g midii 100 g solă o rădăcină
mică de pătrunjel o lămâie stoarsă un păhărel de ulei de măsline sare Sos verde:
pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere
ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet Mod de preparare:...
Ingrediente: 500 g aluat de pâine 75 g untură 150 g jumări sare Mod de
preparare: Jumările (prăjite) se lasă la scurs şi se amestecă apoi cu sare şi cu
aluatul de pâiine. Frământă îndelung (35-40 de minute), apoi lasă puţin aluatul
să se odlihnească. Modelează din acest aluat bucăţi de forma şi...
Ingrediente: scoici pesmet ulei de măsline sos de roşii pătrunjel usturoi
lămâie Mod de preparare: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă
scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un
capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic. Scoate apoi scoicile cu o paletă
(pentru ca...
Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach
Ingrediente: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau
afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet Mod de
preparare: Sosul se prepara din ton şi scrumbie, amestecate cu uleiul scurs de
la ton, capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, usturoiul zdrobit, pătrunjelul
tocat şi puţin oţet. Se amesteca...
Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2
linguri ulei 1/2 lapte 60 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 250 g mac 200 g
rahat 5 pliculeţe cu zahăr vanilat Mod de preparare: Faci întâi maiaua pentru
care sfărâmi drojdia, o amesteci cu o lingură...
Ingrediente: 1 kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de
vita la saramura Mod de preparare: Toci carnea şi o amesteci cu ceapa uşor
călită împreună cu orezul. In tot amestecul pui sare şi piper după gust şi umpli
foile de viţă. Aşezi sărmăluţele într-un vas pe care...
Ingrediente: 500 g ficat de pui sau de curcan o ceapă mare o jumătate de
pahar de vin alb ulei sare Mod de preparare: Taie ficatul în bucăţele. în ulei
de măsline căleşte ceapa tocată, stinge cu vin alb şi puţină apă. Adaugă
ficatul, presară sarea şi lasă să fiarbă, acoperit, la foc...
Ingrediente: 500 g gebe o ceapa un catel de usturoi un morcov o lingura unt
ciuperci sos bechamel smantana Mod de preparare: Pregătiţi mai înainte un
aluat de foitaj, din care întindeţi o foaie, o împăturiţi şi o daţi la rece
pentru câteva ore. Ghebele (aproximativ 500 g) le curăţaţi şi le spălaţi...
Ingrediente: doua languste 5rosii 200g smantana 125g aspic de peste 5linguri
suc lamaie 250g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de
piper boabe sare piper alb macinat Mod de preparare: Fierbeţi langustele, apoi
scoateţi carnea din cozile lor. Tăiaţi carnea scoasă în felii groase de cel mult
un centimetru...
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g
amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe
zaharisite Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile,
până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi
în bucăţi şi o jumătate...
Ingrediente: un kg ciorchini de struguri un pahar de oţet un pahar de zahăr
o linguriţă de sare Mod de preparare: Se amestecă ingredientele, se fierbe
amestecul, se răceşte şi se toarnă în borcan. Se pune celofan, se leagă şi se
păstrează la rece. Pofta buna!
O reteta simpla si delicioasa de usturoi murat din: usturoi si conservent.
Ingrediente: 8 căţei de usturoi un plic de conservant dulce-acrişor Mod de
preparare Usturoiul se curăţă şi se aşază în borcan, apoi se prepară compoziţia
de pikant fix conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă fierbinte peste
usturoi. Borcanul se...
Ingrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt
bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de
scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două lămîi coaja
rasă de la două lămîi...
Ingrediente: 10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de
măsline o lingură de oţet de vin sare piper Mod de preparare: Andivele spălate
şi curăţate se scurg bine şi se taie rondele. Merele se curăţă de coajă şi se
taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi...
Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie
– Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid Se serveste înainte
de mese Ingrediente: 7/10 gin 3/10 vermut roşu La fel ca Gin and French, şi
această băutură a apărut în America, în anii ’30 şi, din...
Ingrediente: urechile, capul si picioarele de porc 1/2 carne macra 5 l apa
sare foi de dafin 2 oua fierte tari Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi
speli urechile, picioarele şi capul şi le pui la fiert alături de carne în apă
rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea...
Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper
boabe usturoi cuişoare muştar miere vin Mod de preparare: Faci un amestec de
sare, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în
romburi şi împănezi carnea cu usturoi şi cuisoare. Aşezi carnea în
tavă,...
Ingrediente: 1 kg carne porc si vita 2-3 carnati subtiri 1 cana de orez foi
de varza acra 2 cepe boia bulion Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de
tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti tocătura de sare şi boia (nu prea iute dacă
foloseşti cârnaţi iuţi). Tai carnaţii bucăţi de maximum...
Ingrediente: 350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă
praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă
sare 100 g gem zahăr pudră Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci cu
praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul...
Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime
mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie
sau oţet leuştean pătrunjel sare Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date
pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se
stinge...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste la orice oră
Ingrediente: 1/2 bere de la gheaţă 1/2 şampanie frapată câteva picături de suc
de ananas proaspăt obţinut prin centrifugare Deşi, cu mult timp în urmă, a
apărut în...
Ingrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf
de cuţit de sare 200 g unt moale 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g
miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură
transparentă Mod de preparare: Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le
sâmburii....
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2
linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare, piper 150
g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g
bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1...
Ingrediente: carne de berbec beţe pentru’frigărui sare o ramură de
rozmarin ulei vin Mod de preparare: Curăţă carnea, spal-o şi tai-o în cubuleţe
cu laturile de un centimetru. Inşiră aceste cubuleţe de carne pe o frigare,
lăsând goale capetele acesteia, pentru a putea fi aşezată la fript. Roteşte
frigarea la răstimpuri scurte...
Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink
Ingrediente: un pui de 1,200 kg 150 g pesmet o crenguţă de rozmarin un fir
de maghiran doi căţei de usturoi sau două fire de usturoi verde o lămâie sare
piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Taie puiul în bucăţi de mărime
potrivită. Toacă mărunt rozmarinul, maghiranul şi usturoiul şi amestecă-le
cu...
Ingrediente: măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi
jumătate de apă şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic
ulei de măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare
Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i la scurs, stoarce-i
bine, stropeşte-i...
Ingrediente: calcan (circa 2 kg) doi morcovi două rădăcini de pătrunjel
două cepe un kg cartofi o cană de boabe de mazăre congelată o legătură de mărar
şi pătrunjel 3 foi de dafin zeama de la o lămâie ulei sare piper Mod de
preparare: Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea,
piperul...
Ingrediente: 1,5 carne taiata in bucatele un sfert de pahar cu ulei de
masline un morcov mic doua rosi 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit) o
telina mica sare piper oregano boia rozmarin o jumatate de litru de vin alb sec
doua cani de apa Mod de preparare: Rumeneste usturoiul intreg in...
Ingredientele: 6 pulpe 6 cartofi 3 cepe mari 3 morcovi 6 căţei de usturoi o
conopidă mică o ţelină o cană de boabe de mazăre congelată 3 roşii descojite
sare piper 200 g caşcaval o legătură de mărar Mod de preparare: Curăţaţi de
piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le
separaţi....
Ingrediente: 2 vinete sare 4 roşii 2 file de sardine 400 g amestec de carne
tocată 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă maghiran
uscat 1/2 linguriţă rozmarin uscat 100 ml vin roşu piper 125 g mozarella Mod
de preparare: Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe lung, felii de...
Aşa cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de
o problemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului. Butoaiele
erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un oraş la altul, pe
drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un efort remarcabil şi
chiar...
Ingrediente: două pahare de ulei două pahare de vin alb 100 g zahăr făină
cât cuprinde marmeladă de struguri migdale măcinate scorţişoară cacao bucăţele
de ciocolată de casă rom coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Pune făina
într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază acolo celelalte ingrediente, mai
puţin...
Ingrediente: 4 porţii 400 g roşii 1 ceapă 2 linguri ulei 2 căţei de
usturoi 400 g carne tocată de vită 125 g orez fiert sare, piper 2 linguriţe
frunze de cimbru 100 g brânză gouda rasă 40 g unt 400 ml supă 4 linguri
smântână Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii...
Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink
Ingrediente: 70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g
zahăr 150 g ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie
mică sare Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu
cele amare, împreună cu două linguri de...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie –
Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste după cină, seara şi noaptea
Ingrediente: 7/10 votcă 3/10 Amaretto di Saronno Apărut în Statele Unite în urma
succesului repurtat de Godfather, cocktailul Godmother este, însă, mai puţin
tare; cu toate acestea, este...
Ingrediente : 2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită 2 cepe 2 căţei de
usturoi sare, piper 3 linguri pastă de roşii 500 ml supă 400 g dovlecei 400 g
roşii 2 crenguţe cimbru 1 cutie boabe de porumb sos Tabasco 2 linguri sirop
din sfeclă de zahăr 2 linguri oţet balsamic...
Ingrediiente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml)
400 ml supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1
lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras Mod de preparare: Curăţaţi
ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei îmcins. Tăiaţi mărunt...
Ingrediente: un ou o lingură de zahăr o lingură de ulei o jumătate de pahar
de vin alb seminţe de anason făină cât cuprinde Mod de preparare: Amestecă
zahărul cu oul, făina şi seminţele de anason. Frământă până obţii o pastă
omogenă. Adaugă vinul şi continuă să frămânţi, împarte aluatul în bucăţele
mici...
Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă marinată
tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt Mod de preparare
Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de şuncă şi limba. Tăiaţi
şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă. Fierbeţi tagliatellele în
apă...
Ingrediente: 5 andive 70 g caşcaval 5 felii de jambon două linguri de unt
450 ml lapte o lingură de făină sare piper pesmet Mod de preparare: Andivele
spălate şi curăţate se opăresc în apă fierbinte cu sare. Apoi se scurg şi se
lasă la răcit. Separat, laptele se pune la fiert, iar,...
Ingrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime
potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi
zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei Mod de
preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob, apoi se pune...
Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink
Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de
struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise
zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât
să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte...
Ingrediente: 300 g carne de pasăre 300 g smântână un ou un bucheţel de
pătrunjel verde câteva fire de ceapă verde unt sare piper Mod de preparare:
Mai întâi se taie carnea foarte mărunt şi se încorporează oul (frecat bine cu
puţină sare înainte) şi smântână (foarte rece). Se adaugă pătrunjelul tăiat
mărunt...
Ingrediente: 4 pastravi (250g fiecare) 60 g unt 2 lamai o legatura patrunjel
50 g faina Mod de preparare: Curatati pastravii, presarati sare si piper in
interior,apoi treceti fiecare peste prin faina. Intr-o tigaie, topiti 30g unt
apoi rumeniti pestii, tinandu-i 5 minute pe fiecare parte. Pregatiti un sos din
restul de unt...
Ingrediente: 10 andive 50 g unt 50 g caşcaval un pahar de smântână un praf
de zahăr o legătură de pătrunjel verde pentru decor sare Mod de preparare:
Andivele se spală şi se curăţă. Se înăbuşă în untul încins, se adaugă sarea şi
zahărul. După aproximativ 10 minute se pune în vas şi...
Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de
lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi
cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean
pătrunjel sare şi piper după gust Mod de preparare: Se...
Cum se prepara un Kamikaze Cocktail
Ingrediente: 250 g unt nesărat 500 g făină 125 g zahăr 250 g alune zahăr
vanilat un praf de sare 200 g ciocolată de menaj Mod de preparare: Freci untul
cu zahărul până ce s-a topit zahărul. Adaugi faina, alunele, vanilia şi sarea
şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la...
Ingrediente: două ouă 250 g cartofi un bucheţel de pătrunjel verde 5 fire
de tarhon o conservă de funduri (sau inimi) de anghinare o conservă de salsifi
un păhărel de oţet din vin o lingură de ulei de măsline o linguriţă de muştar
Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert. Se...
Ingrediente: o ştiucă de 3 kg 300 g ulei sucul a două lămâi o legătură de
pătrunjel 3-4 linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
ştiuca în apă cu sare şi mirodenii. Scoateţi-i şira spinării. Lăsaţi-o la rece
(nu în frigider) să se marineze timp de 24 de ore în sosul...