sâmbătă, 16 iunie 2012

Retete rapide


Retete rapide:

 

Retete simple si rapide

Salată de pui fript şi porumb

 

Salata_de_pui fript_si_porumb

O reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 ştiuleţi de porumb...

Read more »

Cartofi cu bulion si usturoi

 

Cartofi_cu_bulion_si_usturoi

O reteta de Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, ulei, bulion, mujdei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 2-3 linguri bulion diluat cu apa 3-4 linguri mujdei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă în apă cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi...

Read more »

Cocktail Chocolate Lady

 

Cocktail_Chocolate_Lady

O reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale   Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior.

Read more »

Omleta spaniola

 

Omleta_spaniola

O reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu, în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa sare...

Read more »

Aperitiv cu fructe

 

APPETIZERS_FRUIT KEBABS

O reteta de aperitiv cu fructe din: capsuni, ulei de masline, otet balsamic, suc de portocale, salata verde, miere, boabe de piper verde si sare. Ingrediente: 300 g capsuni proaspete 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic 4 linguri suc de portocale 1 salata verde creata 1 lingura miere 2 lingurite boabe...

Read more »

Inghetata de lamaie

 

Inghetata_de_lamaie

O reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi con­duce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. însă dacă nu...

Read more »

Biryani

 

Biryani_7

Biryani este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul, scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si ghimbirul. Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în auriu cu ajutorul...

Read more »

Salata de fasole, mazare si paste orzo

 

Salata_de_fasole_mazare_si_paste_orzo

O reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo, mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 375 g de paste orzo sau alte paste mici 250 g mazare, proaspata sau decongelata 250 g de bob, din conserva 140 g smantana coaja...

Read more »

Merluciu cu telina si rosii

 

Merluciu_cu_telina_si_rosii

O reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper   Mod de...

Read more »

Sos de portocale cu Grand Marnier

 

Sos_de_portocale_cu_Grand_Marnier

O reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala, zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata. Ingrediente: 250 ml suc proaspăt de portocală 25 g zahăr o linguriţă de coajă rasă de portocală 200 g unt...

Read more »

Retete culinare: Chiftele de legume

 

Chiftele_de_legume

O reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua, mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si ulei. Ingrediente:  2 chifle de o zi 1 ceapa 2 lingurite unt 500 g mazare proaspat fiarta 2 oua...

Read more »

Inghetata cu alune

 

Inghetata_cu_alune

O reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de cacao sirop de arţar smântâna   Mod de preparare: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se...

Read more »

Salata de orez salbatic si mix de fasole

 

Salata_de_orez_salbatic_si_mix_de_fasole

O reteta de salata de orez salbatic si mix de fasole din: orez salbatic, mix de fasole, porumb dulce, ceapa rosie, arde grasi, zeama si coaja de lime, miere, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 375 g orez salbatic (sau un amestec de orez basmati brun si orez salbatic) 800 g mix de fasole din...

Read more »

Risotto cu spanac şi brânză de capră

 

Risotto_cu_spanac_şi_brânză_de_capră

O reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume, parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 125 g unt ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat nucşoară pentru...

Read more »

Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

 

Tort_de_ciocolata_cu_blat_de_biscuiti

O reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar, smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g...

Read more »

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

 

Tagliatelle_cu_ardei_bacon_usturoi_si_parmezan

O reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca 2 linguri ulei de masline...

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine

 

Cotlete_de_miel_cu_sos_de_afine_4

O reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare, piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu 1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1 steluta anason  ...

Read more »

Inghetata cu cirese

 

Inghetata_cu_cirese

O reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt. Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu în­gheţaţi amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre cei mai puternici anti­oxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă plată sirop de agave sau de arţar 100...

Read more »

Salata de varza rosie cu sfecla si mar

 

Salata_de_varza_rosie_cu_sfecla_si_mar

O reteta de salata de varza rosie cu sfecla si mar din: mere, varza rosie, sfecla cruda, otet de cidru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, seminte de rodie si patrunjel. Ingrediente: 3 mere, fara cotor, feliate fin 650 g varza rosie, feliata fin 250 g de sfecla cruda, decojita si rasa fin...

Read more »

Plăcintă cu cireşe

 

Placinta_cu_cirese

O reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa, cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125...

Read more »

Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

 

Risotto_cu_rosii_busuioc_si_ricotta

O reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt, parmezan si busuioc. Ingrediente: 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari...

Read more »

 

Salata_picanta_de_conopida_cu_naut_si_seminte_de_pin

O reteta de salata picanta de conopida cu naut si seminte de pin din: conopida, usturoi, seminte de chimion si chimen, ulei de masline, naut, seminte de pin, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata in buchetele 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri seminte de chimion si de chimen 3 linguri ulei...

Read more »

Inghetata cu mar si mango

 

Inghetata_cu_mar_si_mango

O reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul aces­tei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă proaspătă 2 fructe mari de mango...

Read more »

Omleta cu vinete

 

Omleta_cu_vinete

O reteta de omleta cu vinete din: vinete, oua, ceapa, ulei, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete mari 6 oua 2 cepe 150 ml ulei 500 g rosii 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spalati vinetele, taiati-le in cubulete de circa 2 cm, presarati-le cu sare si lasati-le 30...

Read more »

Salată mexicană cu crutoane de tortilla

 

Salata_mexicana_cu_crutoane_de_tortilla

O reteta de salata mexicana cu crutoane de tortilla din: tortilla, ulei de masline, condimente, salata, fasole neagra, rosii cherry, avocado, zeama de lime si coriandru. Ingrediente: 3 lipii tortilla, taiate in bucati de dimensiunea crutoanelor 1 lingura ulei de masline 1 lingurita amestec de condimente cajun sau mexican 1 salata iceberg, rupta in...

Read more »

Sos Coulis de fructe

 

Sos_Coulis_de_fructe

O reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet. Ingrediente: 250 g zmeură tare şi coaptă 125 g zahăr tos zeamă de la o jumătate de lămâie alcool sau...

Read more »

Prajitura cu crema

 

Prajitura_cu_crema

O reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana, zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt, smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură...

Read more »

Bors cu verdeturi

 

Bors_cu_verdeturi

O reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii 1 l bors 1...

Read more »

Cafea cu lapte si lichior

 

Cafea_cu_lapte_si_lichior

O reteta de cafea cu lapte si lichior din: cafea cu lapte si lichior. Ingrediente: 300 g cafea cu lapte 15 cl lichior de cafea   Mod de preparare: Mixam bine cafeaua cu lapte rece si lichiorul, apoi servim in pahare de lichior.

Read more »

Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

 

Risotto_cu_sparanghel_menta_si_lamâie

O reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel, risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto simplu şi delicios. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, curăţate de capetele lemnoase risotto de bază 700 ml supă fierbinte...

Read more »

Prăjitură cu brânză

 

Prăjitură cu brânză

  O reteta gustoasa de prajitura cu branza, gem de caise, zahar pudra, foi de napolitana.  Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui aşezi brânza...

Read more »

Pâine cu struguri

 

Pâine cu struguri

  O reteta delicioasa de paine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 20 g drojdie 1 pahar vin alb 2-3 ouă 100 g unt 200 g boabe de struguri roşii 100 g migdale neprăjite sare Mod de preparare: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de apă, o...

Read more »

Cocktail Don Jose

 

Cocktail Don Jose

O reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu, lichir de banane si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Borbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl lichior de banane coaja de limeta   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele cu gehata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail. Adaugam coaja...

Read more »

Tartă delicioasa cu struguri

 

Tartă delicioasa cu struguri

  O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci...

Read more »

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

 

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

O reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb, unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju   Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi,...

Read more »

Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi

 

Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi

  O reteta gustoasa de placinta cu carnati de plescoi, aluat congelat, ciuperci, chimen, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 1 kg ciuperci albe 4 cârnaţi de pleşcoi 150 g chimen ou Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi, între timp, cureţi ciupercile, le tai mărunt şi le tragi la tigaie fără...

Read more »

Jambon regal

 

Jambon regal

  O reteta gustoasa de jambon cu cuisoare, miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă din faţă cu şorici 10 cuişoare 100 g miere sare piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi bine pulpa de porc. Tai şoriciul în pătrate şi în tăieturi înfigi cuişoare pe toată suprafaţa cărnii. Presari sare şi piper...

Read more »

Sărmăluţe în frunze de paltin

 

Sărmăluţe în frunze de paltin

  O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez, rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors. Ingrediente: frunze de paltin 500 g came de miel 100 g orez 2 cepe roşii piper alb sare 21 vin alb sec 11 borş Mod de preparare: Opăreşti cu borş fiert frunzele...

Read more »

Cocktail Barett

 

Cocktail Barett

O reteta simpla de Cocktail Barett din: bourbon, galliano si amaretto. Ingrediente: 2 cl Bourbon 1 cl Galliano 1 cl Amaretto   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gheata.

Read more »

Aripioare picante cu struguri

 

Aripioare picante cu struguri

  O reteta delicioasa de aripioare de pui, struguri, vin alb sec, usturoi, bulion de ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 4 aripi de persoană 100 g bulion de ardei iuţi 1 căpăţînă de usturoi ulei sare 1/2 kg boabe de stru­guri roşii 1/21 vin alb sec Mod de preparare: Pe parcursul coacerii, din când...

Read more »

Muşchi de porc cu crustă de ierburi

 

Muşchi de porc cu crustă de ierburi

  O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar, piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1 linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1 pahar vin Mod de preparare: Cureţi...

Read more »

Fasole cu ciolan afumat

 

Fasole cu ciolan afumat

O reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie, morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2 kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche de un an....

Read more »

Caracatita cu ardei gras

 

Caracatita cu ardei gras

O reteta de caracatita cu ardei gras din: caracatita, ardei grasi, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 caracatiţă (circa 1 kg) 3 ardei graşi galbeni 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă caracatiţa, taie-o bucăţi şi pune-o într-o tigaie să se călească, la foc mic. Intre timp,...

Read more »

Meringue de lămâie

 

Meringue de lămâie

O reteta de meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150 ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g de unt 200 g de zahăr 4 ouă   Mod de preparare:...

Read more »

Focaccia cu roşii şi oregano

 

Focaccia cu roşii şi oregano

O reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

 

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

O reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei mici (zucchini) 8 flori de...

Read more »

Parfait de ciocolata cu zmeura

 

Parfait de ciocolata cu zmeura

O reteta de parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr   Mod de...

Read more »

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

 

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

O reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă (prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf...

Read more »

Prajitura Negresa

 

Prajitura_Negresa

O reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi 250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2 linguri 2 linguri cu esenţă de rom   Mod de preparare: Da prin masina...

Read more »

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

 

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

O reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri...

Read more »

Tort de frisca

 

Tort de frisca

O reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese. Ingrediente: 1 l frişcă lichidă 10 foi de gelatină 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie 3-4 linguri cu lichior de migdale 100 g ciocolată neagră 1 foaie de pandişpan cireşe/vişine  ...

Read more »

Somon marinat cu fenicul

 

Somon marinat cu fenicul

O reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva...

Read more »

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal

 

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal

O reteta delicioasa de Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan, patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de miel taiate in jumatate, cu...

Read more »

Cocktail de vara

 

Cocktail de vara

O reteta simpla de Cocktail de vara din: ceai de menta, votca, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa plata, lamaie si zahar. Ingrediente: 2 cl ceai de menta 1 cl votca 1 cl sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie apa plata o felie de lamaie zahar   Mod de preparare: Se...

Read more »

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

 

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

O reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana, lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3 linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1 lingură de unt...

Read more »

Ştrudel cu hribi şi cartofi

 

Ştrudel cu hribi şi cartofi

O reteta de studel  cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g hribi 400 g cartofi 1 fir de praz 2 ouă 3 linguri parmezan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru sare...

Read more »

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

 

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

O reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval, prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă 2-3 linguri de făină...

Read more »

Prajitura Buturuga

 

Prajitura Buturuga

O reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao, esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2   linguri cu cacao 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune măcinate 200 ml...

Read more »

Şalău aromat cu garnitură de legume

 

Şalău aromat cu garnitură de legume

O reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1 dovlecel...

Read more »

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

 

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

O reteta simpla de fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g faină albă 15...

Read more »

Sepie picantă cu roşii

 

Sepie picantă cu roşii

O reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Prajitura Diplomat

 

Prajitura Diplomat

O reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra, zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1 pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale   Mod de preparare: Curăţă fructele de sâm­buri...

Read more »

Prăjiturele moi cu castane

 

Prăjiturele moi cu castane

O reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua, faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente: 200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă  100 g castane glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare   Mod de preparare:...

Read more »

Tartă cu dovleac şi cicoare

 

Tartă cu dovleac şi cicoare

O reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă  125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină...

Read more »

Lasagna traditioanala

 

Lasagna traditioanala

O reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500 g de carne tocată de vită 500...

Read more »

Bulete de orz cu cremă cappuccino

 

Bulete de orz cu cremă cappuccino

O reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar, lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana, cadea espresso si zahar. Ingrediente: 200 g orz decorticat 50 g zahăr 300 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 30 g cozonac ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru cremă: 40...

Read more »

Tocăniţă de pui în aluat

 

Tocăniţă de pui în aluat

O reteta de tocanita de pui in aluat din: suc de rosii, ulei de masline, usturoi, galbenus, lapte, foaie de dafin, ienibahar boabe, piper boabe, coriandru boabe, sare, oregano, faina, apa, drojdie uscata, sare, zahar si ulei. Ingrediente: 1 cană cu suc de roşii 2  linguri cu ulei de măsline 1/2 căpăţână de usturoi...

Read more »

Creveţi cu şofran şi vin alb

 

Creveţi cu şofran şi vin alb

O reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper  ...

Read more »

Cocktail Barbara

 

Cocktail Barbara

O reteta simpla de Cocktail Barbara din: creme de cacao, votca si frisca. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 2 cl frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Pasta alla carbonara

 

Pasta alla carbonara

O reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper   Mod de preparare: Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5...

Read more »

Reteta zilei: Pui picant

 

Reteta zilei: Pui picant

O reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras, vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1 ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură...

Read more »

Risotto cu fructe de mare

11 August 2011

Risotto cu fructe de mare

O reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume, creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii, parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 300 g creveţi decorticaţi 250 g scoici 250 g inele de calmar...

Read more »

Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată

 

Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată

O reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua, galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  2 ouă 1 gălbenuş 130 g unt 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 portocală pentru umplutură: 200 g ciocolată menaj 150 ml smântână dulce...

Read more »

Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

 

Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

O reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran sare pentru topping: 3 dovlecei...

Read more »

Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

 

Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

O reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si cacao. Ingrediente:  1 pachet de foitaj 1 ou pentru cremă: 200 g iaurt slab 1 lingură zahăr pudră vanilat 50 ml smântână dulce 1 linguriţă cacao pentru căpşuni: 250 g căpşuni...

Read more »

Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiu

 

Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiu

O reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte...

Read more »

Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişor

 

Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişor

O reteta de caracatita fripta, cu ardei si cartofi in sos dulce acrisor din: caracatita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, ardei grasi, zahar, otet din vin rosu, sare, cartofi si frunze de coriandru. Ingrediente: caracatiţă (circa 1 kg) 10 g ghimbir proaspăt 3 căţei de usturoi 1 lămâie 3 linguri...

Read more »

Pita umpluta cu pui

 

Pita umpluta cu pui

O reteta de pita umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, vin, frunze de salata, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  piept de pui 3-4 cepe 2  ardei graşi galbeni 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată pentru aluat: 600 g făină 1 cub de drojdie 1...

Read more »

Tartă cu pere şi pricomigdale

 

Tartă cu pere şi pricomigdale

O reteta de tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto, pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g zahăr 120 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri un praf de sare pentru cremă: 150 g zahăr...

Read more »

Tartă cu fructe şi mascarpone

 

Tartă cu fructe şi mascarpone

O reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar, migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura, afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra, unt si menta. Ingrediente: 100 ml lapte 180 g faină albă 150 g unt 150 g zahăr 50 g migdale 3 gălbenuşuri 1 lămâie 1...

Read more »

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

 

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

O reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant, ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb. Ingrediente: 200 g faină albă  100 g zahăr 80 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 3 linguri cacao amară pentru pere:...

Read more »

Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez

 

Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez

O reteta de salau pe piure de telina si naut, cu sos de orez din: file de salau, ulei de masline, unt, lamaie, sare, naut, telina, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, orez, ceapa, praz, vin alb, lapte, mascarpone, sofran si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de şalău 3 linguri ulei de...

Read more »

Tartă cu spanac şi ricotta

 

Tartă cu spanac şi ricotta

O reteta de tarta cu spana si ricotta din: spanac, frunze de sfecla, ricotta, ou, parmezan, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300 g spanac 300 g frunze de sfeclă  200 g ricotta 1 ou 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin nucşoară sare şi piper   Mod de...

Read more »

Cocktail Night Shadow

 

Cocktail Night Shadow

O reteta simpal de Cocktail Night Shadow din: bourbon whiskey, vermut rosu, suc de portocale, chartreuse verte si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 cl Chartreuse Verte o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in...

Read more »

Tarta cu ficatei de pui

 

Tarta cu ficatei de pui

O reteta de tarta cu ficatei de pui din: faina, ou, unt, lapte, sare, ficatei de pui, ciuperci, ceapa, paine, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g cascaval pentru aluat: 200 g făină 1 ou 75 g unt 1 lingură cu lapte sare pentru umplutura: 1 kg ficăţei de pui 200 g ciuperci...

Read more »

File de doradă cu ghimbir

 

File de doradă cu ghimbir

O reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie, seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz, patrunjel, piper, adive si zahar. Ingrediente: 2 dorade (câte 400 g fiecare) 40 g ghimbir proaspăt 1 lămâie 1 linguriţă seminţe de anason 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru cartofi:...

Read more »

Minestrone (supa de legume)

 

Minestrone (supa de legume)

Pornind de ladenumirea iniţială de minestra (supă de legume), termenul minestrone a fost creat pentru a defini întocmai tradiţia poporului italian. Deşi este o adevărată simfonie de gusturi, minestrone reprezenta mâncarea omului de rând, simplu, chiar sărac. O reteta de minestrone din: parmezan, fasole alba, fasole verde, gnocchi, rosii, morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac,...

Read more »

Tartă cu migdale şi ciocolată

 

Tartă cu migdale şi ciocolată

O reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt, oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 2 ouă 1 lingură cacao amară 1 plic drojdie 1 lămâie pentru umplutură: 250 g migdale 150...

Read more »

Salată Caprese

 

Salată Caprese

O reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de busuioc verde piper...

Read more »

Tartă de lămâie şi caise

 

Tartă de lămâie şi caise

O reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou, lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lamaie 1 pliculet de amoniu 250 g faina crema: 300 ml lapte 50 g amidon 100 g zahar 50 g unt 2...

Read more »

Focaccia de cartofi

 

Focaccia de cartofi

O reteta simpla de focaccioa de cartofi din: gris, faina alba, cartofi, drojdie de bere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, parmezan, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g griş foarte fin 200 g faină albă  150 g cartofi 400 ml apă 15 g drojdie de bere pentru topping: 500 g roşii cherry 4-5...

Read more »

Clătite cu mere si ricotta

 

Clătite cu mere si ricotta

O reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba, unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra si suc de mere. Ingrediente 450-500 ml lapte 180 g faină albă  50 g unt 2 ouă pentru umplutură: 300 g ricotta 160 g unt 120 g stafide 2 ouă 800...

Read more »

Pui rusesc

 

Pui rusesc

O reteta simpla si delicioasa de pui rusesc din: pui, morcovi, telina, vin alb, patrunjel, ulei de masline, boia, sos de soia si sare. Ingrediente: 1  pui 2  morcovi 1 ţelină mică 400 ml vin alb 1/2 lămâie 1 legătură de pătrunjel 4 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă cu boia 1 linguriţă...

Read more »

Sepie cu mazăre şi pastramă de vită

 

Sepie cu mazăre şi pastramă de vită

O reteta de sepie cu mazare si pastrama de vita din: boabe de mazare, sepii, pastrama de vita, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Sepia este una dintre moluştele care su­portă foarte bine congelarea. Pentru a prepara sepie este necesar, înainte de toate, să i...

Read more »

10 Cocktailuri delicioase

 

10 Cocktailuri delicioase

O selectie de 10 Cocktailuri delicioase perfecte pentru orice anotimp: O reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec si cirese. O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si...

Read more »

Plăcintă cu pui şi anghinare

 

Plăcintă cu pui şi anghinare

O reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare, ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 plic drojdie de bere 3 linguri de ulei de măsline extravirgin apă sare şi piper pentru...

Read more »

Pulpe de pui impanate

 

Pulpe de pui impanate

O reteta de pulpa de pui impanate din: pulpe de pui, lamai, ceapa verde, patrunjel, usturoi, ceapa, rosii, vin alb, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4  cepe mici 5  roşii 125 ml vin alb...

Read more »

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

 

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

O reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba, zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin, dulceata de caise, scortisoara si albus. Ingrediente: 300 g faină albă 1 albuş 2 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri lapte pentru umplutură: 6-7 pricomigdale (amaretti) 2 mere 72 pere...

Read more »

Scoici în sos de vin

 

Scoici în sos de vin

O reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză...

Read more »

Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola

 

Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola

O reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate....

Read more »

Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde

 

Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde

O reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry, patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi 3 lămâi 2 linguri de ulei de măsline 10 roşii cherry 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de ceapă verde 7-8...

Read more »

Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

 

Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

O reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua, drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou. Ingrediente: 500 g faină albă  5 ouă 1/2 cub drojdie de bere 270 g zahăr 100 ml apă 2 linguri scorţişoară pulbere 150 g unt 2 pere mai tari pentru...

Read more »

Focaccia de cartofi cu rozmarin

 

Focaccia de cartofi cu rozmarin

O reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 350 g faină albă 200 ml apă 100 g cartofi 1/2 cub drojdie de bere 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1 crenguţă rozmarin sare fină...

Read more »

Tartă cu migdale dulci şi amare

 

Tartă cu migdale dulci şi amare

O reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar, galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 400 g faină albă  200 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri pentru umplutură: 1 1 apă 250 g migdale dulci 250 g zahăr 4-5 migdale amare 2...

Read more »

Tarta simpla

 

Tarta simpla

O reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar, seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 1 ou 1 plic drojdie un praf de sare pentru umplutură: 150 g zahăr 50 g făină albă 25 g...

Read more »

Cocktail Alice

 

Cocktail Alice

O reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Cassis 2 cl vermut sec cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Decoram cu cirese de cocktail.

Read more »

Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

 

Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

O reteta de fileuri de chefal cu mac si spuma de ardei gras din: fileuri de chefal, faina, seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt, coacaze si zahar. Ingrediente: 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare) 3 linguri faină albă 4 linguriţe seminţe...

Read more »

Ştrudel uşor cu mere

 

Ştrudel uşor cu mere

O reteta simpla de strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere, scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara, stafide, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 200 ml lapte 1 lingură miere 3 linguri apă 1 linguriţă scorţişoară pulbere 20 g unt sare pentru umplutură: 2 mere 1...

Read more »

Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

 

Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

O reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina, untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 1 salată verde 200 g carne de crab (conservă sau...

Read more »

Cum se curata pestele

 

Cum se curata pestele

Cu rare excepţii, aripioarele, solzii şi mărun­taiele peştelui trebuie îndepărtate. în con­secinţă, ai nevoie de o foarfecă ascuţită pentru tăierea aripioarelor şi pentru eviscerare, precum şi de un cuţitaş pentru îndepărtarea oaselor. Incepe cu aripioarele: cea dorsală s-ar putea să-ţi dea ceva bătaie de cap, aşa că taie de jur împrejur, până dai de...

Read more »

Terrină delicioasa de somon

 

Terrină delicioasa de somon

O reteta simpla de terrina delicioasa de somon din: somon curd file, somon afumat, smantana, faina, unt, lamaie, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de somon crud file 300 g de somon afumat 200 ml de smântână 100 g de făină 100 g de unt 1 lămâie 6 oua 1 legătură de...

Read more »

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

 

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

O reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 150 g castane glasate 150 ml lapte 20 migdale 2 linguri zahăr 4 ouă pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 180°...

Read more »

Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei

 

Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei

O reteta de tarta de susan cu piure de vinete si dovlecei din: faina alba, ulei de susan, seminte de susan, drojdie, vanata, dovlecei, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, parmezan, albusuri, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 220 g faină albă 1 lingură ulei de susan 2 linguri seminţe de susan...

Read more »

Cocktail Mr. Bear

 

Cocktail Mr. Bear

O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Whisky canadian 1 cl miere coaja de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu cuburi de gehata whisky-ul cu miere, apoi razuim coaja de lamaie si servim cu cuburi de gheata intr-un pahar...

Read more »

Perişoare în sos de roşii

 

Perişoare în sos de roşii

O reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de pui, felii de paine, oua, ceapa, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 felii de pâine 2  ouă 3  cepe 1 lingură cu orez 1 ardei gras 500 g roşii 1 legătură de pătrunjel...

Read more »

Frigărui colorate

 

Frigărui colorate

O reteta de frigarui colorate din: muschi de vita, ardei grasi, ardei capia, dovlecel, ridichi, rosii cherry, cepe rosii, ulei, otet balsamic, sos worchesterhire, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muschi de vita 2 ardei grasi 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichi 10 rosii cherry 2 cepe rosii pentru marinare: 2...

Read more »

Tartă cu miere, iaurt şi fructe

 

Tartă cu miere, iaurt şi fructe

O reteta delicioasa de tarta cu miere, iaurt si fructe din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă  150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g...

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

 

Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

O reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă  150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g iaurt...

Read more »

Drob cu carne de pui

 

Drob cu carne de pui

O reteta simpla de drob cu carne de pui din: carne de pui, morcov, ardei, ceapa verde, ciuperci, ou, bacon, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui 1 morcov 1/2 ardei 2 fire ceapă verde 3 ciuperci 1 ou 3 ouă fierte 4 felii de bacon sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Vinete cu mozzarella gratinate

 

Vinete cu mozzarella gratinate

O reteta delicioasa de vinete cu mozzarella gratinate din: mozzarella, iaurt gras, parmezan, ulei de masline, vinete, dovlecel, rosii, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 250 g de mozzarella 200 g de iaurt gras 100 g de parmezan 3 linguri de ulei de măsline 3 vinete fără sâmburi 2 dovlecei 3 roşii 3 ouă...

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos

 

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos

O reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar, usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare Piper bulion Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt mararul si...

Read more »

Focaccia cu mălai şi pancetta

 

Focaccia_cu_malai_si_pancetta.jpg

O reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba, drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 100 g mălai 150 g pancetta (sau bacon) 3 linguri...

Read more »

Tort de pere şi ciocolată

 

Tort de pere şi ciocolată

O reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri, zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie. Ingrediente: 3 pere 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 110 g zahăr 35 g cacao amară 250 g mascarpone 100 g faină albă 1/2 plic drojdie   Mod de preparare: Curăţă perele de coajă, scoate-le cotoarele,...

Read more »

Ciorba de fasole cu sunca si tarhon

 

Ciorba de fasole cu sunca si tarhon

O reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa, sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare, otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei   Mod de preparare: Se pune intr-o...

Read more »

Pastrama de pui

 

Pastrama de pui

O reteta de pastrama de pui din: piept de pui, sare, zahar, foi de dafin, apa, boabe de ienibahar, piper negru, miere, ulei de masline, sos de soia, boia de ardei si piper negru. Ingrediente: piept de pui 1 lingură cu sare 1 lingură cu zahăr 1 foaie de dafin 300 ml apă câteva...

Read more »

Cannelloni cu spanac şi sos de roşii

 

Cannelloni cu spanac şi sos de roşii

O reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic, miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus, este benefic pentru femeile...

Read more »