duminică, 3 iunie 2012

Retete pentru weekend #13


Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #13

Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni

Retete pentru weekend #13

O reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi, banane, capsuni si frisca. Ingrediente: 1 pachet de budincă de vanilie instant 3 căni cu lapte rece 4 pişcoturi sfărâmate în bucăţele 3 banane tăiate felii 500 de grame de căpşuni proaspete 1 pachet de frişcă instant   Mod…

Read more »

Falafel cu sos tahini

Retete pentru weekend #13

O reteta de falafel cu sos tahini din: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau…

Read more »

Pui cu legume in sos de smantana

Retete pentru weekend #13

O reteta de pui cu legume in sos de smantana din: piept de pui, ulei, sare, piper, vin alb, ceapa, ardei grasi, usturoi, curcuma, smantana si patrunjel. Ingrediente:  500 g piept de pui 3 linguri ulei sare piper 80 ml vin alb 1 ceapa 2 ardei grasi rosii taiati fasii 1 catel de usturoi…

Read more »

Sos Coulis de roşii

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos coulis de rosii din: rosii, hasme, ulei de masline, otet balsamic si pasta de tomate. Sos proaspăt, care nu necesită fierbere, perfect pentru vară, la legume coapte pe grătarul cu cărbune, precum dovleceii, vinetele şi ardeii graşi, sau la carne în aspic. Ingrediente: 1  kg roşii foarte coapte 2   haşme,…

Read more »

Pui pe sare

Retete pentru weekend #13

O reteta de pui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline 1 felie miez de paine 1 ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota   Mod de preparare: Cureţi puiul, apoi îl…

Read more »

Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, ardei iute, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, suc de rosii, mazare, apa si orez basmanti. Este o reteta delicioasa care combina intr-un mod placut aromele….

Read more »

Supă de năut cu sparanghel

Retete pentru weekend #13

O reteta de supa de naut cu spranghel din: naut, ceapa, usturoi, bulion de pui, sparanghel, paste, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 400 g naut 1 ceapa tocata mare 2 catei de usturoi tocati 1 litru bulion de pui sau de legume 150 g sparanghel curatat si taiat bucatele 170…

Read more »

Lasagne

Retete pentru weekend #13

Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele de brânză; această mâncare…

Read more »

Salată de cartofi cu smântână

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de cartofi cu smantana din: suc de lamaie, zahar brun, mustar, ulei, smantana, sare, piper, cartofi, mazare, fetica, oua si germeni de lucerna. Ingrediente: 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita zahar brun 2 1/2 lingurite mustar 1 lingura ulei 150 g smantana sare piper salata: 800 g cartofi fierti…

Read more »

Cocktail Mazagran

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de Cocktail Mazagran din: cafea, lichior de maraschino, lichior cu coniac, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: o jumatate de ceasca de cafea tare 1 paharel de lichior cu Maraschino 1 paharel de lichior cu coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate   Mod de preparare: Presaram cafeaua, apoi o lasam…

Read more »

Rulouri cu spanac si brânză feta

Retete pentru weekend #13

O reteta de rulouri cu spanac si branza feta din: ulei de masline, frunze de spanac, branza feta, ou, verdeturi, sare de mare, piper, aluat frantuzesc si unt nesarat. In Maroc, acestea se prepara cu o foaie de aluat warka şi cu o umplutură simplă de brânză, însă aici am folosit foi de aluat…

Read more »

Retete culinare: Placinta cu legume

Retete pentru weekend #13

O reteta de placinta cu legume din: faina, oua, bere, ulei, morcovi, ceapa, usturoi, supa de pui, conopida, broccoli, sare, piper, boia de ardei, amidon, concentrat de legume si patrunjel. Ingrediente:  250 g faina 2 oua circa 100 ml bere 1+2 linguri ulei 150 g morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 dl…

Read more »

Cum se prepara Penne (video)

Retete pentru weekend #13

O reteta video despre cum se prepara Penne, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara Penne Pofta buna!

Read more »

Supa crema de rosii cu smantana si busuioc

Retete pentru weekend #13

O reteta de supa crema de rosii cu smatana si busuioc din: ceapa, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rosii, supa de legume, sos tabasco, smantana, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 1 cateld e usturoi sare piper 1 kg rosii decojite si taiate cuburi 100…

Read more »

Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)

Retete pentru weekend #13

O reteta de chiftelute cu legume asortate din: carne de vita, cartofi, ardei, rosii, ceapa, patrunjel, pasta de tomate, ulei, sare si piper rosu. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 7-8 cartofi albi 2 ardei verzi 2 rosii 2 cepe 1 legatura patrunjel pasta de tomate ulei sare piper rosu   Mod de…

Read more »

Inghetata de scortisoara

Retete pentru weekend #13

O reteta de inghetata de scortisoara din: inghetata de vanilie, scortisoara, piscoturi si nuci caramelizate. Ingrediente: 1 inghetata de vanilie 2 lingurite scortisoara 100 g piscoturi zdrobite 50 g nuci caramelizate si tocate   Mod de preparare: Se scoate inghetata din frigider si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei circa 10 minute….

Read more »

Sos de mere

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos de mere din: mere, scortisoara si zahar tos. Gustul astringent al acestui sos însoţeşte perfect carnea de porc prăjită, dar şi carne mai grasă, ca cea de raţă sau gâscă. Ingrediente: 4 mere pentru copt, medii spre mari, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici un vârf de cuţit de…

Read more »

Supă de linte cu roşii

Retete pentru weekend #13

O reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte. Ingrediente: 25 g ciuperci porcini uscate 225 ml apa fierbinte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 1 conserva (aproximativ 400 g) rosii taiate…

Read more »

Cocktail Cafe Chocolat Flip

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si frisca. Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de cacao instant 1 ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de portocale sau lamaie 2 lingurite de zahar…

Read more »

Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan

Retete pentru weekend #13

O reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se…

Read more »

Salata cu piept de curcan si cirese

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper…

Read more »

Găluşte cu porc si creveti

Retete pentru weekend #13

O reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti, radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde. Prepararea acestor galuste este o…

Read more »

Clătite cu carne

Retete pentru weekend #13

O reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3 linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne tocată 2 cepe 200 ml…

Read more »

Sos de arahide

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos, sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de ardei gras. Ingrediente:…

Read more »

Chec cappuccino

Retete pentru weekend #13

O reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt, scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline…

Read more »

Cum se prepară găluştele chinezeşti

Retete pentru weekend #13

Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de umplutură în centrul fiecărui disc…

Read more »

Vită cu cuscus

Retete pentru weekend #13

O reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras, ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de…

Read more »

Supa de legume cu galuste de cas

Retete pentru weekend #13

O reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie, rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2 cartofi 2 cepe 1/2 gulie…

Read more »

Retete culinare: Perisoare în sos de roşii

Retete pentru weekend #13

O reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare pentru…

Read more »

Tartă cu cremă de vanilie si banane

Retete pentru weekend #13

O reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere, apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie, banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2 linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml lapte semidegresat 2…

Read more »

Polenta

Retete pentru weekend #13

Mămăliga estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase. Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi, îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele…

Read more »

Sos Salsa roja

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi, iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3 roşii coapte,…

Read more »

Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti

Retete pentru weekend #13

O reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta…

Read more »

Placinta cu cirese

Retete pentru weekend #13

O reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza, apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus. Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve (aproximativ 400 g fiecare)…

Read more »

Cocktail Cafe La Bamba

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie de…

Read more »

Tortellini cu spanac şi ricotta

Retete pentru weekend #13

Aromele delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană. Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi…

Read more »

Tarte cu prune

Retete pentru weekend #13

O reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb, zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de prune, pentru un desert…

Read more »

Salata de sfecla

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1 morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet   Mod de preparare: Spala sfeclele, sterge-e cu…

Read more »

Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci

Retete pentru weekend #13

O reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr 1/2 lingurita praf de copt 6 linguri…

Read more »

Salată de cartofi cu sos pesto

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri de pin 3 catei de usturoi…

Read more »

Fructe cu cremă de caise si ciocolată

Retete pentru weekend #13

O reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata, pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate tocate in bucati mari 2…

Read more »

Borş de legume umplute

Retete pentru weekend #13

O reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3 ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry coapte 2 cepe 1/2 l…

Read more »

Sos chinezesc de lămâie

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui, miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de pasăre….

Read more »

Salata de paste cu ton

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3 frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă…

Read more »

Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc

Retete pentru weekend #13

O reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g…

Read more »

Supă de porumb dulce si crab

Retete pentru weekend #13

O reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de porumb, supde  pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2…

Read more »

Frecătei cu mere

Retete pentru weekend #13

O reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2 linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie 1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Sos dulce-acrisor

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia  …

Read more »

Salata cu pui la gratar

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii, ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel 2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva teci de mazare…

Read more »

Ananas flambat

Retete pentru weekend #13

O reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt cu vanilie, degresata  …

Read more »

Cocktail Ice Cofee Caribbean

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa, inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl rom alb   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca, apoi o…

Read more »

Desert Ambrozie

Retete pentru weekend #13

Acest desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2 banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de cocos indulciti crengute de…

Read more »

Ciorbă de praz cu cartofi

Retete pentru weekend #13

O reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5 cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean   Mod de preparare: Se curata morcovii, pastarnacul, gulia…

Read more »

Prăjitură cu migdale si gris

Retete pentru weekend #13

O reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de griş fin 150 g de făină albă 1  linguriţă de curcuma măcinată 2  linguriţe…

Read more »

Peste la gratar

Retete pentru weekend #13

O reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1 lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt…

Read more »

Cum se prepara orez mexican (video)

Retete pentru weekend #13

O reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!

Read more »

Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice

Retete pentru weekend #13

O reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt, oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a unei prăjituri cu brânză. Siropul…

Read more »

Strudel de legume

Retete pentru weekend #13

O reteta de studel de legume din: aluat de foi, amestec de legume, sunca, ceapa, patrunjel, oua de prepelita, crutoane, lapte, boia, sare, piper, samantana, branza de vaci, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 400 ml aluat de foi 1 kg amestec de legume congelate 350 g sunca 1 ceapa 1 lingura patrunjel proaspat tocat…

Read more »

Sos Salsa de mango şi coriandru

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos salsa de mango si coriandru din: mango, ceapa verde, coriandru, zeama de lamaie verde si ghimbir. Această salsa tropicală este delicioasă cu scoici la grătar sau cu chebap de peşte. Ingrediente: 3 fructe coapte de mango 2   cepe verzi, tocate fin 3   linguri de coriandru proaspăt, mărunţit 2 linguri zeamă…

Read more »

Borş de păstrăv

Retete pentru weekend #13

O reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii 1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1…

Read more »

Ingheţată de iaurt cu zmeură

Retete pentru weekend #13

O reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde. Ingrediente: 450 g zmeura 4 lingura gem de zmeura fara samburi 2 linguri apa de trandafiri 500 g iaurt 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa gust pentru servit (optional):…

Read more »

Peste cu capere

Retete pentru weekend #13

O reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri patrunjel tocat…

Read more »

Cocktail de cafea si inghetata

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de Cocktail de cafea si inghetata din: cafea, zahar, inghetata de cafea, frisca si lichior de oua. Ingrediente: 2 cesti de cafea tare 2 lingurite pline de zahar sau zahar vanilat 4-6 globuri de inghetata de cafea frisca lichida 8 cl lichior de oua   Mod de preparare: Preparam cafeaua, o…

Read more »

Sos Concasse de roşii

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos concasse de rosii din: rosii, ulei de masline, hasme, usturoi, pasta de tomate si plante aromate. Aceasta este o metodă clasică de preparare a legumelor. Termenul concasse descrie roşiile fin feliate, utilizate ca garnitură. Vi-l prezentăm alături de raviolli. Ingrediente: 500 g roşii coapte ulei de măsline sau ulei vegetal…

Read more »

Salata de ciuperci cu somon

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de ciuperci cu somon din: salata creata, ciuperci, somon afumat, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 salată creaţă 300 g ciuperci 100 g somon afumat 1 legătură de mărar 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de lămâie sare   Mod de…

Read more »

Pesto

Retete pentru weekend #13

O reteta pesto din: busuioc, parmezan, usturoi, seminte de pin si ulei de masline. Acest sos clasic, preparat fără fierbere, din busuioc, parmezan şi seminţe de pin, se serveşte tradiţional cu paste. Ingrediente: 80 g busuioc proaspăt 100 g parmezan 2 căţei de usturoi, curăţaţi 50 g seminţe de pin 100 ml ulei de…

Read more »

Salata de paste picante

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de paste picante din: paste penne, masline, parmezan, ardei uscat, pasta de ardei si ulei. Ingrediente: 200 g paste tip penne 100 g măsline 50 g parmezan 1 ardei uscat 1 linguriţă cu pastă de ardei 75 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în…

Read more »

Salată de fructe orientale

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie verde. Ingrediente: 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri) 3 bucati tulpina de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2…

Read more »

Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

Retete pentru weekend #13

O reteta de tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeturi din: pulpa de miel, faina alba, sare de mare, piper, ceapa, usturoi, radacini de ghimbir, ras el hanout, pasta de tomate, supa de miel, caise uscate, miere, cuscus, frunze de patrunjel, frunze de menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei…

Read more »

Tort de îngheţată în 3 culori

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de tort de inghetata in 3 culori din: oua, zahar, zahar vanilat, frisca, cacao alune, nuci, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 500 g frisca 2 linguri de cacao alune nuci ciocolata 1 esenta de vanilie   Mod de preparare: Baţi albuşurile…

Read more »

Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator

Retete pentru weekend #13

O reteta ed barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din: fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper, ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne. Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele,…

Read more »

Corăbioare cu fructe glasate

Retete pentru weekend #13

O reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine, zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene mare dulce 350 g capsuni curatate de codite si taiate in sferturi 150 g afine 125 g zmeura 2 kiwi descojite taiate in doua si apoi in…

Read more »

Retete internationale: Ravioli

Retete pentru weekend #13

Cel mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în…

Read more »

Salată cu piept de curcan si sos de muştar

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata cu piept de rucan si sos de mustar din: piept de curcan, gulie, frunze de salata, porumb, stafide, mustar, ulei de masline si otet. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 gulie 2 frunze de salată 1 ardei gras 1 lingură cu porumb 1 lingură cu stafide pentru sos: 2 linguri…

Read more »

Budincă de griş

Retete pentru weekend #13

O reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar brun, sare, gris, zmeura si scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte de soia sau de orez 1 baton de vanilie 4 linguri zahar brun 1 praf de sare 100 g gris 200 g zmeura proaspata 1/2 lingurita scortisoara   Mod de…

Read more »

Tabouleh

Retete pentru weekend #13

O reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si seminte de rodie. O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de delicatese speciale….

Read more »

Sos Rouille

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos Rouille din: cartofi, ardei gras, galbenus, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline si piper cayenne. Deliciosul sos rouille este garnitura tradiţională a supei de peşte. Ingrediente: un cartof făinos de mărime medie un ardei gras roşu un gălbenuş o linguriţă de pastă de tomate un căţel de usturoi, curăţat…

Read more »

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Retete pentru weekend #13

O reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde, mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200 g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi 200 g rosii 1 l lapte…

Read more »

Tocanita de porc cu legume

Retete pentru weekend #13

O reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc, fara os, taiat cubulete 400 ml concentrat de vita 5 linguri de faina 1 ceapa, taiata…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu afine

Retete pentru weekend #13

O reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana 1/4 ceasca de lapte 2…

Read more »

Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice

Retete pentru weekend #13

O reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde, gheta, portocala si lamaie verde. Această băutură dulce-acrişoară reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de…

Read more »

Salată cu parmezan şi prosciutto

Retete pentru weekend #13

O reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2 cas­traveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1…

Read more »

Cocktail Cafe Bon

Retete pentru weekend #13

O reteta simpla de Cocktail Cafe Bon din: suc de portocale, cafea, cola, lichior de oua si portocala. Ingrediente: 1/4 l suc proaspat de portocale 1/4 l cafea tare 1/8 l cola 2 cl lichior de oua o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu cafea rece, cu…

Read more »

Retete culinare: Pizza

Retete pentru weekend #13

O reteta de pizza din: aluat de pizza, unt, slanina afumata, usturoi, ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei gras, salam, ton, ciuperci, ardei murati, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: un aluat de pizza clasic 2 linguri de unt 100 g slanina afumatata cu carne 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva de…

Read more »

Salata Roastbeef

Retete pentru weekend #13

O reteta de Salata Roastbeef din: cartofi, ceapa rosie, ulei de masline, otet de vin, mustar, roastbeef, baby spanac, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa rosie 60 ml ulei de masline 1 lingura otet de vin 1 lingura mustar 400 g roastbeef 200 g baby spanac sare piper   Mod de…

Read more »

Covrigi

Retete pentru weekend #13

O reteta de covrigi din: faina, sare, zahar, apa, drojdie, margarina, bicarbonat de sodiu, sare mare si susan. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite sare 1 lingurita zahar 250 ml apa calduta 40 g drojdie proaspata (sau un plic de granule) 40 g margarina/unt topit 50 g bicarbonat de sodiu 1200 ml apa sare…

Read more »

Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcovi

Retete pentru weekend #13

O reteta de frigarui de pui cu salata de morcovi din: piept de pui, rosii, ciuperci, praf de chilli, ulei de masline, suc de lamaie, morcovi, mar, iaurt, zahar, mustar si otet de mere. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati 10 rosii cherry 10 ciuperci Champignon 1/4 lingurita praf de chilli 4 linguri ulei…

Read more »

Sos de pâine

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor, fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume. Ingrediente: 400 ml lapte 8 cuişoare o ceapă mică…

Read more »

5 retete culinare

Retete pentru weekend #13

5 retete culinare:   Lasagne Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu…

Read more »

Fizz de mango, piersici şi caise

Retete pentru weekend #13

O reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise, bere de ghimbir si menta. Ingrediente: 1 mango copt 1 piersica coapta 2 caise coapte 500 ml bere de ghimbir frunze proaspete de menta sau de roinita, pentru ornat (optional)   Mod de preparare: Se curata mango si se decupeaza miezul…

Read more »

Maultaschen

Retete pentru weekend #13

Maultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe…

Read more »

Slush din ananas şi fructe de pădure

Retete pentru weekend #13

O reteta de slush din ananas si fructe de padure din: gheata, capsuni, ananas, suc de ananas, lapte praf degresat, zahar vanilat si menta. Ingrediente: 8 cuburi de gheata 250 g capsuni curatate, congelate 250 g bucati de ananas proaspat sau congelat 120 ml suc de ananas 2 linguri lapte praf degresat 1 lingura…

Read more »

Aripioare crocante, coapte în cuptor

Retete pentru weekend #13

O reteta de aripioare crocante, coapte in cuptor din: aripioare de pui, lapte batut, pesmet, boia, seminte de susan, cimbru si ulei. Ingrediente: 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 g pesmet 1 lingurita boia 2 linguri seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Potriveşti…

Read more »

Mâncare picantă de fasole

Retete pentru weekend #13

O reteta de manare picanta de fasole din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, sos de chilli, ketchup, supa de pui, patrunjel, oreganno, piper, fasole, boabe de porumb, crema de branza, ceapa verde si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare taiata in doua si apoi solziosri 1 ardei iute…

Read more »

Pastrav picant la gratar

Retete pentru weekend #13

O reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de…

Read more »

Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

Retete pentru weekend #13

O reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina, praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si mandarine. Ingrediente: 3 cani faina 4 lingurite praf de copt 2 oua 1 1/2 cana zahar fin 200 ml ulei 400 ml smantana 5 linguri muguri de pin sau…

Read more »

Sos Coulis de ardei graşi roşii

Retete pentru weekend #13

O reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos alături de kebab de pui la grătar. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 20…

Read more »

Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)

Retete pentru weekend #13

O reteta de sarmalute in foi de vita din: frunze de vita de vie, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, muguri de pin, stafide, amestec de mirodenii, scortisoara, zahar tos, rosii, rosii, frunze de patrunjel, frunze de menta, sare de mare, piper, supa de legume, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente:…

Read more »

Galuste cu mac

Retete pentru weekend #13

O reteta de galuste cu mac din: fructe, zahar pudra, smantana galuste de cartofi si mac. Ingrediente: 400 g fructe rosii congelate (capsuni, coacaze, amestec de fructe de padure) 100 g zahar pudra 300 ml smantana 1 plic praf de galuste de cartofi 3 linguri mac macinat   Mod de preparare: Se lasa sa…

Read more »

Tajine cu legume în stil marocan

Retete pentru weekend #13

O reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de migdale si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare rosie tocata 4 catei de usturoi taiati marunt…

Read more »