8 retete culinare:
Supa Pho
Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi.La acest amestec se adaugă şi câteva bucăţele subţiri şi fragede de carne de vită.
Restul il gasiti aici.
Tăiţei prăjiţi cu carne de vită
Gustul foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici, uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii ale Chinei. In Sichuan alimentele se usucă prin prăjire în puţin ulei, se fierb în foarte puţin lichid sau se prăjesc foarte rapid.Restul il gasiti aici.
Sos Pesto
Când vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul poetici.Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu o mulţime de alte arome, fiind folosit, într-o măsură mai mare sau mai mică, în aproape toate mâncărurile italieneşti.
Restul il gasiti aici.
Supa Ajiaco
Mâncarea naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota. Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui într-o zeamă aromatizată cu ceapă, usturoi şi coriandru.In această supă se pun şi bucăţi de porumb, precum şi trei feluri de cartofi, cel mai important fiind un soi indigen, numit Papa Criolla, un cartof cu miezul galben, care în timpul fierberii se sfărâmă şi îngroaşă supa. Când carnea e gata, se scoate din supă şi se marunţeşte, apoi se pune la loc în oală. Ingredientul secret al acestei supe este guasca, o plantă care îi dă o aromă caracteristică. Fără guasca nu se poate prepara o ajiaco autentică.
Restul il gasiti aici.
Pulpa de vita la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de pulpa de vita la cuptor din: pulpa de vita, cartofi, masline negre, cascaval, bere si condimente.Restul il gasiti aici.
Supa de pui cu praz in foitaj
O reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte.Restul il gasiti aici.
Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor
O reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere, lamaie, sare si piper.Restul il gasiti aici.
Escabeche
Pentru escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat. Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate englezesti (caveach) din secolul XVII. In esenta, este o modalitate de conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea.Restul il gasiti aici.
Pofta buna!