marți, 26 iunie 2012

Retete #21


Retete:

Mandarine aromate

Mandarine_aromate

O reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare, cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte. Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4 păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale 260g...

Read more »

Frigarui de porc

Frigarui_de_porc

O reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de masline 1...

Read more »

Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

Piept_de_curcan_cu_sos_de_branza_si_tarhon

O reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza...

Read more »

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete_cu_fructe_de_mare

O reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 1 lingura...

Read more »

Granita de cocos, lime si menta

Granita_de_cocos_lime_si_menta

O reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes, lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4 limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata   Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă...

Read more »

Prăjitură pufoasă de lămâie

Prajitura_pufoasa_de_lamâie

O reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si coaja de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina si albusuri. Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3 ouă sucul de la 4 lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 lingură de amidon...

Read more »

Şniţel cu creson şi sos de mere picant

Snitel_cu_creson_si_sos_de_mere_picant

O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere, escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati, creson, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul de mere: un cubulet de unt coaja rasa si zeama de...

Read more »

Risotto al tartufo bianco

Risotto_al_tartufo_bianco

Trufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe...

Read more »

Toast cu salată şi maioneză de crab

Toast_cu_salata_si_maioneza_de_crab

O reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de vin rosu. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei de masline coaja...

Read more »

Escalop de viţel cu sos de brânză

Escalop_de_vitel_cu_sos_de_brânza

O reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml...

Read more »

Budinca de branzeturi cu fructe

Budinca_de_branzeturi_cu_fructe

O reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci, cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1 lingurita seminte de chimen...

Read more »

Cocktail cu cirese

Cocktail_cu_cirese

O reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama de lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 10 frunze de menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml suc cirese   Mod de preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si...

Read more »

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Prajiturele_cu_lime_cocos_si_fructul_pasiunii

O reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri, coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de amidon 50g nucă...

Read more »

Rulouri cu bacon si branza

Rulouri_cu_bacon_si_branza

O reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii de bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i...

Read more »

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

Cupcakes_cu_zmeura_si_nuca_de_cocos

O reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi de...

Read more »

Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone

Linguine_cu_sos_de_ciuperci_si_mascarpone_8

O reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci, branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine. Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper dupa gust 1 punga linguine   Mod de preparare:...

Read more »

Rulouri de pui cu branzeturi

Rulouri_de_pui_cu_branzeturi

O reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de oaie, cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400 g spanac 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curata pieptul...

Read more »

Cupe cu cremă de lămâie

Cupe_cu_crema_de_lamâie

O reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello, budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete...

Read more »

Porc cu sos de migdale

Porc_cu_sos_de_migdale

O reteta de porc cu sos de migdale din: ulei vegetal, spata de porc, pasta de tomate, supa de pui, coaja si suc de portocala, scortisoara, cimbru, ceapa, usturoi, rosii cherry, tortillas, fulgi de migdale, stafide, coridandru, chimion, pasta de ardei iute, ciocolata, ridichi, avocado, suc de lime si ardei iute. Ingrediente: 1 lingură...

Read more »

Conopidă cu ficătei de pui

Conopida_cu_ficatei_de_pui

O reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g conopida 1 morcov mare 500 g ficatei de pui 50 ml ulei 200 g cascaval 2 oua 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bu­cheţele,...

Read more »

Salam de biscuiti

Salam_de_biscuiti

O reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure. Ingrediente: 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati 150 g unt, taiat cuburi 4 linguri miere 100 g biscuiti, rupti bucati mici 1 pliculet de...

Read more »

Cocktail italian

Cocktail_italian

O reteta simpla de Cocktail italian din: cafea, lichior de cafea, sirop de zahar, frisca, rom si lapte. Ingrediente: 25 ml cafea espresso rece 25 ml lichior de cafea 25 ml sirop de zahar 25 ml frisca lichida 25 ml rom 25 ml lapte   Mod de preparare: Raceste paharele si toate ingredientele inainte...

Read more »

Terina cu branza

Terina_cu_branza

O reteta de terina cu branza din: salata verde, branza de vaca, telemea de vaca, crema de branza, cascaval, gelatina, lapte, morcovi, dovlecei, arde grasi, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 250 g branza de vaci 250 g telemea de vaca 250 g crema de branza 100 g cascaval 50 g gelatina...

Read more »

Îngheţată de alune de pădure cu sos de ciocolată

Înghetata_de_alune_de_padure_cu_sos_de_ciocolata

O reteta de inghetata de alune de padure cu sos de ciocolata din: alune de padure, smantana, lapte, zahar brun, galbenusuri, smantana, cafea, ciocolata si lichior de alune de padure. Ingrediente: pentru inghetata: 175g alune de pădure 300ml de smântână dulce grasă 300ml de lapte integral 100g de zahăr brun 3 gălbenuşuri pentru sosul...

Read more »

Tort festiv

Tort_festiv

O reteta de tort festiv din: zahar vanilat, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, cacao, zahar pudra si ciocolata de menaj. Ingrediente: 1 pliculet zahar vanilat 450 g unt, la temperatura camereai 200 g zahar tos 3 oua 125 g faina 1 praf de copt 50 g cacao, cernuta 50 g zahar...

Read more »

Garnitură cu mazăre si fasole verde

Garnitura_cu_mazare_si_fasole_verde

O reteta de garnitura cu mazare si fasole verde din: bacon, ceapa, frunza de dafin, vin alb, supa din concentrat de legume, mazare, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 125 g bacon, taiat fasii 1 ceapa, tocata marunt 1 frunza de dafin 200 ml vin alb 100 ml supa din concentrat de legume 200...

Read more »

Minitarte cu nuci pecan

Minitarte_cu_nuci_pecan

O reteta de minitarte cu nuci pecan din: nuci pecan, branza de vaci, unt, faina, galbenus, zahar brun, sirop de artar si extract de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 50g de nuci pecan 50g brânză de vaci grasă 50g de unt moale 50g de făină, plus extra pentru presărat pentru umplutura: 85g de nuci pecan...

Read more »

Salata de cascaval

Salata_de_cascaval

O reteta de salata de cascaval din: cascaval, mere acrisoare, pere, miez de nuca, maioneza si mustar. Ingrediente: 400 g cascaval (emmentaler sau gouda) 2 mere acrisoare 2 pere mijlocii (fiecare circa 150 g) 50 g miez de nuci 400 g maioneza 1 lingurita mustar iute   Mod de preparare: Caşcavalul se taie în...

Read more »

Legume cu sos de muştar

Legume_cu_sos_de_mustar

O reteta de legume cu sos de mustar din: miere, mustar cu boabe, cimbru, porumb, conopida, broccoli, morcovi si unt. Mierea este un excelent ingredient în reţetele de sosuri, mai ales în combina¬ţie cu muştarul. Dă un gust minunat legumelor şi este foarte sănătoasă. Foloseşte miere lichidă, nu zaharisită. Ingrediente: 2 linguri miere 3...

Read more »

Fursecuri aromate

Fursecuri_aromate

O reteta de fursecuri aromate din: faina, praf de copt, amestec de condimente, unt, zahar, lapte si cuburi de zahar alb. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 1/2 amestec de condimente pentru prajituri (sau pentru strudel cu mere) 100 g unt 85 g zahar muscovado 1 ou, batut 2 linguri...

Read more »

Caserola cu pui

Caserola_cu_pui

O reteta de caserola cu pui din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, fenicul, usturoi, oregano, bulion de rosii, rosii, frunza de dafin, branza mascarpone, pesmet, parmezan si migdale. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline  1 kg pulpe de pui, fara os, taiate cuburi mari  1 ceapa, tocata marunt  1 radacina de fenicul,...

Read more »

Supe si ciorbe gustoase

Supe.jpg

Supe si ciorbe gustoase: Supă cu pui fript   O reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3 morcovi medii, tăiaţi 1 lingură frunze...

Read more »

Pulpa de miel cu crusta de mirodenii

Pulpa_de_miel_cu_crusta_de_mirodenii

O reteta de pulpa de miel cu crusta de mirodenii din: pulpa de miel, pesmet, cimbru, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, masline, miere, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel, dezosata 100 g pesmet 5 ramurele de cimbru, tocate marunt 4 catei de usturoi, taiati marunt 3 linguri patrunjel, tocat...

Read more »

Biscuiţi cu ciocolată albă

Biscuiti_cu_ciocolata_alba

O reteta de biscuiti cu ciocolata alba din: unt, zahar, ou, extract de vanilie, faina, pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g de unt moale 175 g de zahar 1 ou 1/2 lingurita extract de vanilie 225 g faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt 85 g pudra pentru budinca de vanilie 85...

Read more »

Retete culinare: Chiftele de cartofi

Chiftele_de_cartofi

O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de copt, unt, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 250g de cartofi, tăiaţi cubuleţe 200g de făină 1 linguriţă praf de copt 50g de unt topit, plus extra pentru prăjit 3 linguri de lapte 2 ouă, bătute 2 linguriţe de ulei, pentru prăjit   Mod...

Read more »

Cremă fină cu banane

Crema_fina_cu_banane

O reteta de crema fina cu banane din: banane, frisca, branza ricotta, miere, lamaie, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 6-8 banane 300 g frişcă 200 g brânză ricotta o lingură miere 2-3 picături lămâie o linguriţă scorţişoară o esenţă de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă, pentru început, brân­za ricotta cu vanilia...

Read more »

Cocktail cu chefir si ananas

Cocktail_cu_chefir_si_ananas

O reteta de Cocktail cu chefir si ananas din: chefir, lichior de cocos, zeama de lamaie, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 0,2 l chefir 2 cl lichior de cocos 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas bucata de ananas   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 3 linguri de gheata...

Read more »

Mousse de ciocolata

Mousse_de_ciocolata

O reteta de mousse de cicolata din: ciocolata amaruie, ulei, rom, albusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 75% cacao 10 ml ulei o lingura rom natural 4 albusuri 200 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 400 g frisca naturala 4-5 patratele de ciocolata pentru...

Read more »

Muşchi de porc la grătar

Muschi_de_porc_la_gratar

O reteta de muschi de porc la gratar din: seminte de chimion, seminte de fenicul, cuisoare, boia dulce afumata, coaja si zeama de portocala, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic, fileuri de porc, sare de mare, piper, frunze de coriandru si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 linguriţă seminţe de chimion o linguriţă seminţe de fenicul...

Read more »

Prajituri cu crema de lamaie

Prajituri_cu_crema_de_lamaie

O reteta de prajituri cu crema de lamaie din: faina, zahar pudra, unt, lamai, portocala, oua si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de faina 85 g de zahar pudra, plus extra pentru presarat 175 g unt, taiat in bucatele pentru crema: 2 lamai 1 portocala mare 4 oua 400 g zahar 50 g...

Read more »

Retete de post: Musaca de post

  Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg cartofi 3 cepe 1 pahar pesmet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 kg roşii pentru umplutură 2 roşii pentru căpăceală 1 ardei gras 1 păhărel vin alb sare piper 1 ceaşcă untdelemn   Mod de preparare: Vinetele şi roşiile de umplutură se taie cubuleţe,cartofii se curăţă...

Read more »

Borş din verdeaţă

Borş din verdeaţă

  Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1 salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură leuştean 1/2 l borş sare ulei   Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar verdeţurile le speli...

Read more »

Ciorbă de perişoare cu nucă

  Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (leuştean şi mărar) iar pentru acreală opţional: borş sau zeamă de lămâie şi sare după gust Ingrediente pentru perişoare: 100 g orez 2 cepe mari 1...

Read more »

Ciorbă de fasole verde

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau suc de lămâie pătrunjel şi leuştean 1 ou   Mod de preparare: Fasolea curăţată şi tăiată în bucăţi de 2 cm se pune la fiert...

Read more »

Ciorbă de legume

  Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel 1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni borş verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) sare     Mod de preparare: Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul –...

Read more »

Miel cu iaurt

Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in...

Read more »

Ardei umpluţi

  Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru supă de carne 1 kg de roşii 1 pahar de vin alb 1 linguriţă zahăr 100 ml bulion gros de roşii 1 pahar smântână sare piper cimbru pătrunjel mărar...

Read more »

Dovlecei umpluti cu vinete

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se răcească . Se taie bucăţi groase (5-6 cm) şi se scobesc Se umplu cu salată de vinete şi se garnisesc cu felii de roşii .   Pofta buna!

Read more »

Tort de morcovi

Ingrediente: 5 galbenusuri 250 g zahar 250 gr morcovi dati prin razatoare 250 gr migdale macinate 1 lamaie 80 g faina 1 lingura praf de copt 5 albusuri 1 varf cutit sare Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data...

Read more »

Tarta de ciocolata

Ingrediente aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1 vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g ciocolata amaruie,2 galbenusuri,2-3 linguri  cacao Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul,...

Read more »

Reţete de post: Ruladă cu mere

  Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare şi frămânţi un aluat pe care-l...

Read more »

Plăcintă cu pui

Plăcintă cu pui

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă) 400 g ciu­perci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment tip Vegeta sare piper boia oregano 150 g caşcaval ras 2 linguri ulei 1 lingură unt 4 foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Pui la...

Read more »

Simanku

Ingrediente: 8 linguri de zahar 1 litru de lapte 6 oua 250 g de zahar 6 linguri de faina 1 praf de copt 1/2 l de frisca ciocolata rasa Mod de preparare: Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si...

Read more »

Tortilla de patatas

Tortilla_de_patatas

O reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi mijlocii sare piper ulei de masline putin lapte Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla...

Read more »

Prajitura de malai

Ingrediente: 2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2 linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de praf de copt 1 lingurita de seminte de marar Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute....

Read more »

Romburi din carne tocată

Romburi din carne tocată

  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chi­fle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar 1 cană cu supă de carne sau apă 1 ou pentru uns 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper oregano boia dulce ulei...

Read more »

Omleta Japoneza

Ingrediente: 2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din...

Read more »

Conopidă cu sos de roşii

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei   Mod de preparare: Conopida desfăcută în bucăţele se fierbe în apă cu puţină sare. Se scurge şi se pune pe un platou. Ceapa tocată foarte mărunt se fierbe...

Read more »

Conopidă pane I

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 ouă 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele potrivite. Se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi se lasă să fiarbă 15 minute. Când este gata, se scoate imediat şi se pune la răcit....

Read more »

Conopidă cu ciuperci

  Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 pahar lapte puţină făină   Mod de preparare: Conopida se fierbe întreagă în apă cu sare, după care se desface bucăţele. Ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de unt. Se face un sos alb...

Read more »

Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval

Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval

  Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2 linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde   Mod de preparare: Tai fiecare felie de caşcaval pe jumătate ca să obţii două dreptunghiuri egale. Ungi feliile de şuncă presată cu puţină maioneză, aşezi felia de caşcaval, plieri şi le...

Read more »

Tocăniţă de cartofi

    Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă, ulei, vegeta şi boia. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru. Se adaugă apă...

Read more »

Tocănită de ardei copţi

  Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ardeiul se coace, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în fâşii. Ceapa se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Sucul de...

Read more »

Tartă cu praz şi caşcaval afumat

Tartă cu praz şi caşcaval afumat

  Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afu­mat 2 fire de praz 2 cepe 2 linguri ulei boia sare piper   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură de făină, torni maiaua...

Read more »

Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă

Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă

  Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g şuncă pre­sată 150 g caşcaval 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi crenvurştii, îi laşi 10 minute la rece şi îi tai în trei părţi egale. Şunca o tai cubuleţe şi o amesteci cu caşcavalul ras. împărţi aluatul fraged în jumătate. Ungi...

Read more »

Prajitura cu piersici la gheata

Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu unt...

Read more »

Prajitura cu fulgi de orez

Ingrediente: 1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1 jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare: Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina devine o crema. Se...

Read more »

Omleta indiana

Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita.Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba...

Read more »

Peynirli Kunefe

  Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g unt 375 g brinza nesarata Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un...

Read more »

Gulas din Bihor

Ingrediente: 1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7 g chimion patrunjel verde putin ulei Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un...

Read more »

Jumari dulci indiene

Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina 1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o...

Read more »

Lokma

Ingrediente: 1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare 100 g ulei Mod de preparare: Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita...

Read more »

Ananas cu pui

Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg) 1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare coriandru oregano dafin 2 linguri de ulei piper boia dulce Mod de preparare: Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet,...

Read more »

Tempura

Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare) Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din compozitie...

Read more »

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

  Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 lin­guri zahăr 2 linguri lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1 lămâie. Pentru sosuri ai nevoie de: 400 g căpşune 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile cu...

Read more »

Derei (colţnaşi cu dulceaţă)

  Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut: dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2 linguri ulei, apă Cum procedezi pentru aluat: Amesteci ouăle cu făina, pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din care întinzi două foi. Pe...

Read more »

Caracatita cu otet

Ingrediente: 1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare Mod de preparare: Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu...

Read more »

Clătite din mălai cu spanac si branză

  Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei   Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare, condiment...

Read more »

Kazan Dibi

Kazan_Dibi

O reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar 65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara...

Read more »

Turta ciobanului

  Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe potrivite (tă­iate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar 1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper măcinat sare...

Read more »

Tort mozaic cu budincă si capşune

  Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 bor­can gem de caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se...

Read more »

Porumb cu maioneza

Ingrediente: 200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca cu...

Read more »

Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet

Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet

  Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4 castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură muştar   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui împreună cu morcovii curăţaţi, separat fierbi un ou, apoi speli ciupercile, la tai mărunt, iar cas­traveţii şi...

Read more »

Supă cu găluşte din cartofi

  Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1 legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă   Mod de preparare: Legumele pentru supă se...

Read more »

Ciorba greceasca

Ingrediente: maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare,...

Read more »

Supă cu găluşte si cuburi de soia

  Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel   Mod de preparare: Cuburile de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele...

Read more »

Chec de portocale

Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma tare albusurile cu...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)

Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime wedge 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or small sieve 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed...

Read more »

Prăjiturele din cartofi noi

Prăjiturele din cartofi noi

  Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste cartofi, pe rând,...

Read more »

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

  Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune     Mod de preparare: Amesteci făina cu 1 lin­gură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură cu picătură, apoi oul bătut. Aluatul trebuie să...

Read more »

Ghiveci turcesc

Ingrediente: 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se...

Read more »

Bors rusesc cu dafin

Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1  radacina patrunjel 1/2 varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin 250 g carne de vaca marar sare 1 pahar smintina Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii...

Read more »

Biftec pe piatra

Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun pietrele...

Read more »

Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi

Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi

  Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200 ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură verdeaţă oţet     Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de 15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi...

Read more »

Ciorbă de fasole uscată

  Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar)   Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la...

Read more »

Retete delicioase: Pachetele de primavara

Retete delicioase: Pachetele de primavara

O reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1 lingurita usturoi 250 grame carne de porc 2 morcovi 2 bucati de telina 1 lingurita de Maggi 2 lingurite zahar 100 grame muguri de...

Read more »

Reţete de post: Spanac cu soia

Reţete de post: Spanac cu soia

  Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz sare piper ulei 3-4 lin­guri pastă de roşii   Mod de preparare: Fierbi soia în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi prazul, îl tai mărunt, îl căleşti în ulei şi adaugi şi bulionul diluat cu 2 lin­guri...

Read more »

Ciorbă de cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)   Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul, ceapa, ardeiul,...

Read more »

Chebab

Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru, ardei iute taiat si putin stropit cu otet sau vin. Se tine la rece 24 deore...

Read more »

Ciorbă de sfeclă roşie

  Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă. Separat, se pun...

Read more »