skip to main |
skip to sidebar
Retete #19
Retete:
Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri
ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după gust
Mod de preparare: Cureţi ţelinele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu
ochiuri mici, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Brânza de...
Ingrediente: 2 caraşi 250ml vin alb l/2 pahar oţet de vin alb l lingură
zahăr 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână 1pahar ulei 50g unt
topit l căţel de usturoi 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se
curăţă peştele de intestine şi de solzi, se...
Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr
vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină
2 l lapte Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le aşezi în
straturi într-o tavă unsă cu toată margarina. Presari...
reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1
legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai felii subţiri ciupercile, le căleşti în ulei, la foc mic,
apoi adaugi ceapa tocată mărunt şi laşi să se călească încet, până când se
înmoaie...
Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat
rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1
lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia dulce 75 ml ulei sare piper Mod
de preparare: Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste...
Vrajitoriile lui Jamie Oliver I
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2
linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g
unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă,
apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se...
Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov
1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură
pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii 2-3 cartofi
piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri...
Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau
fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec Mod
de preparare: Din aluat sc coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se
întinde crema de ecler, apoi un...
Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g drojdie 2 linguri zahăr
1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2 cartofi sare piper
cimbru oregano Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă
cu o lingură de făină şi zahăr şi laşi maiaua obţinută să dospească...
Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole verde 2 cepe mari 1lingură
pastă de tomate l linguriţă pastă de ardei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparate: Se curăţă peştele, se spală, se scurge
şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte...
Ingrediente: 1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc
de rosii patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată
cubuleţe şi 2 cepe tocate, le călim într-o cratiţă cu 50 ml de ulei, apoi
stingem cu o cană de supăşi lăsăm să fiarbă o...
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2 linguri de făină albă 5
linguri de ulei 1 cană de apă 500 g smântână pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Se pune uleiul la înfierbântat, apoi se adaugă pieptul tăiat
fideluţă, după care lăsăm să se călească bine. Se adaugă ceapa tocată...
O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt,
zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale
Ingrediente: 6 ouă 150 g unt 150 g zahăr vanilie 1 praf de copt 700 g castane 1
pahar lapte 500 g frişcă bătută 1 păhărel lichior fistic...
Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel
de usturoi 1 leg. mărar lămâie sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele,
se spală şi se scurge bine de apă. Se presară cu sare şi piper, apoi se prăjeşte
câte 4-5 minute pe fiecare parte în ulei,...
Ingrediente: foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină Mod de preparare:
Se întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub formă
de dreptunghiuri egale şi pe fiecare dreptunghi se pune câte o bucăţică de
cabanos de mărimea dreptunghiului. Se rulează, se unge cu ou bătut şi...
Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4
linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă Mod de preparare:
Pieptul de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată
mărunt, după care conopida se rupe bucheţele, se lasă să...
Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de
brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie
7-8 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine
spanacul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se...
Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte 10 g
praf de copt 100 g margarină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri cacao Mod de
preparare: Cu ajutorul unui mixer (sau cu telul) baţi oul cu zahărul, adaugi
margarina (la temperatura camerei), alternativ cu laptele, apoi...
Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de
viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5 kg
piept de viţel fără os 250 ml vin 500 ml supă 5 linguri de smântână Mod de
preparare: Bureţii se curăţă, se...
Ingrediente: 1 inima vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1
lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri pasta de
tomate 1 varza Mod de preparare: La o inimă de viţel curăţată, se adaugă
umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez,...
Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3
morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei Mod de preparare: Se
porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează, apoi aşezăm pe
fiecare felie câte o fâşie de castravete, caşcaval, gogoşar, cabanos, apoi rulăm
strâns şi le...
Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea
cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de
stafide după gust, scorţişoară esenţă de rom Mod de preparare: In tava
aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de căsuţa de...
Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină
300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin Mod de preparare:
Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa
tocată mărunt şi lăsăm la călit până scade apa din...
Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la
congelator) 3 linguriţe îndulcitor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă
de lămâie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu îndulcitorul până obţii o
cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile
şi...
Ingrediente: 300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din
partea mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de bulion sau 200
ml suc de roşii ulei 1 lingură de făină albă 2 cepe Mod de preparare: Într-o
cratiţă de trei sau...
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2
linguri făină sare Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o
tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul
topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă...
Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh
oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1 cherry, to
decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer
1 highball or tall glass 1 stirrer Cum se prepara...
Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2
cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g măsline Mod de
preparare: Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie carnea în
opt bucăţi, se condimentează cu sare,...
Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1
kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi
margarină Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi astfel încât să
se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă o...
Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie 50
ml ulei Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2 căni de apă
care fierbe şi sare după gust. După ce a fiert foarte bine, îl amesteci cu
uleiul pe care-l adaugi puţin câte puţin....
Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptului,
şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1
rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez
smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare Mod
de...
Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov
l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g smântână
50g unt 4 felii de şuncă tip Praga l00 ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 leg. ceapă
verde 2 linguri amidon sare piper Mod de preparare:...
Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce
condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei făină apă
minerală Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă foarte bine condimentată
cu sare, piper, boia şi Knorr. Le laşi la scurs, le presezi, le presari
doar...
Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de
rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide 1
lingură cacao nucă de cocos în diferite culori Mod de preparare: Pui la fiert
apa cu zahărul şi esenţa şi laşi pe...
Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval
ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei 400 g
cartofi 1 căţel de usturoi Mod de preparare: Pieptul de pui se bate cu
ciocanul, se condimenteazăşi se umple cu sfeclă...
Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g
caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii Mod de preparare: Se dezosează
carnea, se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se pune peste carne pastă de
spanac, apoi se presară caşcaval ras şi, pe mijloc, fâşia de...
Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj sau
aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet Mod de
preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se
sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80...
Ingrediente: 1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel,
ceapă) 1 kg smântână 3 rădăcini de hrean Mod de preparare: Se fierbe carnea cu
zarzavat şi sare, apoi se scoate din supă. Carnea se porţionează pe farfurii,
iar deasupra se pune hreanul cu smântânăşi cu pătrunjel tocat. Hreanul se
rade...
Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1
linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă margarină sare 1 lămâie
pătrunjel verde pentru ornat Mod de preparare: Cureţi 3 morcovi şi toţi
cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt...
Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6
linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de pastă de
chili 3 linguriţe de amidon 2 gogoşari sau ardei roşii 2 linguri de ulei 2
linguri de ketchup 1 lingură de oţet...
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac
450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60 g unt Mod
de preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr şi cu coaja rasă de
lămîie. Albuşurile se bat spumă tare...
Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină 1/2
ou crud 10 g margarină 5 ml ulei 2 g sare Mod de preparare: Cureţi morcovii
de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi îi pui la
fiert înăbuşit cu 1...
Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă
6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcinată ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui
laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de...
Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper
300 ml de ulei Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul,
apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte în ulei încins. După ce s-a prăjit, se
aşează pe platou ornat cu mentăşi se serveşte...
Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1 cub
de condiment concentrat tip Knorr Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl
pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Strecori spanacul fiert, îl
pasezi bine până obţii un piure la care pui...
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2
gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare:
Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe
jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate...
Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri
sos de roşii 10-15 măsline 3 linguri vin alb puţin ulei sare Mod de
preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se
înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de...
Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc
de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1 lămâie Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi, îl dai prin
făină albă şi-l prăjeşti în...
Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline negre 1
leg. ceapa verde 50ml ulei l lingură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi
verzi 4-5 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii de
solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu...
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3
ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei Mod de preparare: Se
dezosează carnea şi se porţionează fiecare piept se împarte în 10 bucăţele, se
condimenteazăşi se bate bine cu ciocanul, apoi pe fiecare bucăţică...
Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr
tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper Mod de
preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai mărunt. încingi uleiul într-o cratiţă
şi adaugi varza, zahărul, sare şi piper după gust. O căleşti bine,...
Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la
congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2
boabe piper pătrunjel verde 1 lingură bulion Mod de preparare: Căleşti ceapa
tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea o cană de apă, laşi să dea
în...
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru
ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să fiarbă cu toate
ingredientele amintite, se lasă să fiarbă bine,...
Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1
brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi Mod de preparare: Toate se
fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar murat, ouă de
prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o tavă de chec cu folie de...
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g
unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb
de ananas Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu
apă (bain-marie) şi cînd...
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g
stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de
tomate sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie,
se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm...
Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper
roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii Mod
de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se săreazăşi se
aşează într-o tavă cu ulei, se ung...
Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2
cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină
sare şi piper. Într-o...
Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g
pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2
legături de pătrunjel Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta iute,
sarea şi piperul, apoi se pune peste piept...
Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez
legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ Mod de preparare: Orezul se
căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de
supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume....
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină
de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod de
preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert
10 minute, apoi se dă printr-o sită fină....
Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1
lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet
sare piper 500 ml supă de carne sau apă Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o
înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi...
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2
cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi
făina desfăcută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea...
Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g
margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom 1 linguriţă
rasă de sare vanilie coajă de lămâie sau de portocală 100 g stafide Mod de
preparare: Pui 250 g făină...
Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5
ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice cubes 1
chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer
(if the shaker doesn’t include one) or a small...
Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare
piper 2 căţei de usturoi Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină se
amestecăşi cu celelalte ingrediente până se face o pastă omogenă cu care umplem
clătitele. Le împachetăm şi le punem într-un vas yena pe...
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare
piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână Mod de
preparare: Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare, ceapăşi
morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem...
Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin
200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1
jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de oţet 2
linguri de ulei de măsline 4 linguri pesmet 2 ouă...
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2
gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare:
Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe
jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate...
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare Mod de
preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină
sare. Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei încins,
dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele părţi, se servesc cu...
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 2 linguri pastă de
tomate 1 linguriţă făină 1 linguriţă oţet 3-4 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai în
bucăţi şi le prăjeşti puţin ulei, apoi le scoţi pe...
Ingrediente: 3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă
minerală 400–450 g făină albă Mod de preparare: Se frământă bine un aluat
omogen, întindem cu sucitorul foi subţiri, lăsăm foile timp de o oră la zvântat,
apoi tăiem fâşii late de patru până la şase centimetri, pe...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml
smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare Mod de preparare: Se rad
cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină, sare, după care se pun în
tavă la copt. După ce...
Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb
fennel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare
grunjoasă piper alb anason Mod de preparare: Se taie lămâia în două pe
lungime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi zvântat...
Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe
mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Peştele se taie felii, se săreazăşi se piperează,
apoi se dă prin făină de grâu, după care...
Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar
Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă
de lămâie, după care peste salată punem costiţa făcută jumări şi scursă de
untură. La final, peste jumări se adaugă mărarul tocat. Pofta buna!
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare Mod de
preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de o
jumătate de oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, o lăsăm să stea
la zvântat timp de douăzeci de minute, apoi...
Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval
nucsoara piper sare 1 lingura faina Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită
cu spanacul şi două ouă, 300 g caşcaval ras sau brânză de oi, un vârf de
linguriţă de nucşoară, sare, piper şi o lingură de făină...
Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g
spaghete 50 g unt 100 g iaurt Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu
sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi
smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă. Adăugăm iaurtul,...
Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1
ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte Mod de preparare:
Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul
pieptului şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o
lingură bună...
Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200 g ciuperci 1 pahar suc de
roşii 2-3 linguri ulei piper Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o
tai subţire, ca pe fidea. Toci ceapa, o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri ulei
şi cu varza, pe foc mic, să se înmoaie,...
Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de
porumb Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se pune la fiert în
cratiţa cu uleiul, apa, sare şio lingură de biovegetal. Se fierbe până se
umflăşi apa a scăzut adăugăm porumbul şi...
Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de
piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de muştar
(opţional) 100 ml oţet 1 câpăţână usturoi câteva bucăţele şuncă puţin ulei Mod
de preparare: Tai bucăţele toate legumele şi le pui...
Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt
400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Se prepară o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a fiert, se
amestecă cu brânza, untul, ouăle, apoi luăm...
Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud 2 fierte 1/2 pahar de
smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare Mod de preparare: Se fierbe mazărea în
apă cu puţină sare, apoi se stoarce şi se aşează într-un castron peste care
punem maioneză amestecată cu smântână. Se decorează cu mărar verde tocat.
Pofta...
Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă
rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măcinată 2-3 cepe 1
morcov 200 g orez 8 linguri făină, 250 ml ulei + 150 ml pentru so 3-4 cartofi
fierţi în coajă sare...
Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1
pahar de vin 1 linguriţă de făină unt Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi
şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă
usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul, după...
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2
linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g
unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă,
apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se...
Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în
multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2
cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am
adăugat peste ceapa din cratiţă. Separat, am fiert 1/2 cană (de...
Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste măruntaiele de la miel
(inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de
ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de
pâine înmuiate în lapte Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi
cu...
Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de
vaci 1 castravete 200 g maioneză Mod de preparare: Se aşează în castron, în
rânduri: ceapă, brânză, maioneză, castravete, brânză, maioneză, roşii, ouă,
maioneză, brânzăşi maioneză, iar la sfârşit, se adaugă sare şi piper. Pofta
buna!
Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3
linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr Ingrediente sos : 200 g
smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat
fin, sare şi piper. Mod de preparare:...
Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2
legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns tava
Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu
apăşi sare, după care se lasă la scurs....
Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g
ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin
alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper Mod de
preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când...
Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g
seminţe de susan 2 rodii 2 tulpini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru
prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă busuioc uscat sare piper Mod
de preparare: Se presară fileurile de crap cu sare...
Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare
1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o
pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina
in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care...
Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de
cartofi Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care
se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în
care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de...
Ingrediente: 1 cană orez 3-4 morcovi 3-4 cepe pătrunjel şi mărar o mână
fidea zdrobită mărunt 1 lingură de mălai grişat 1 lingură făină albă 1 cartof
dat pe răzătoarea mică sare 1 lingură piper boia de ardei dulce 200 ml ulei 1 l
borş dacă nu avem varză acră şi folosim foi...
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 căţel de usturoi 2 cepe 5 linguri
ulei de floarea-soarelui sare piper 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare:
Tai ciupercile în jumătate, cureţi usturoiul şi ceapa o toci. Incălzeşti într-o
tigaie uleiul, căleşti ceapa şi apoi adaugi usturoiul strivit. Răstorni în
tigaie şi ciupercile şi...
Ingrediente: 3 kg fasole 1 kg ceapă 1/2 l ulei sare condimente Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fieit în apă cu sare. Când s-a
fiert o scurgi de zeamă şi o laşi la răcit. Ceapa o prăjeşti în toată cantitatea
de ulei, apoi o laşi la...
Ingrediente: 100 g ţelină 25 g nuci 50 g sfeclă 100 g miere o jumătate ou
20 ml ulei o linguriţă muştar o jumătate lămâie 1 mar Mod de preparare: Cureţi
ţelina şi sfecla, le speli bine şi le tai firişoare subţiri ca fideaua (sau le
dai prin râzătoare). Separat alegi şi...
Irgrediente: 1 kg ardei iuţi 1/2 kg ceapă 1/2 kg a’dei gras 1/2 kg gogoşar
Mod de preparare: Tai mărunt ardeii iuţi, ceapa, ardeiul gras, gogoşarul şi le
sărezi. Atenţie, foloseşte numai sare mare (grunjoasă), deoarece sarea iodată
extrafină nu ţne murăturile! Adaugi zahăr şi oţet după gust. Dupl ce le-ai
lăsat...
6 March 2010
Ingrediente: 2 kg varză albă 150 g unt 100 g pesmet 500 g şuncă 300 g
smântână sare Mod de preparare: Speli varza, o desfaci în foi şi le opăreşti
cu apă clocotită cu sare. Tapetezi o cratiţă cu unt şi pui un strat mai gros de
foi, unul de şuncă tăiată...
Fierbi 1,5 kg carne de vacă, o tai în bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Patru
ţeline mari le cureţi, le tai în felii mici şi le prăjeşti în ulei. Adaugi
carnea şi sare după gust, stingi cu supâ de la carnea fiartă şi laşi pe foc mic
30 de minute. Prepari un...
Ingrediente: 1 kg smochine 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi Mod de preparare:
Smochinele bine coapte (moi) le speli şi le dai prin maşina de carne. Le pui
într-un borcan de 10 l. Fierbi 3 l apă împreună cu zahărul şi zeama de la o
lămâie, răceşti siropul cu restul...
Ingrediente: 2 kg smochine 1 kg zahăr 1 pahar apă 1 linguriţă sare de
lămâie Mod de preparare: Speli smochinele şi le tai codiţa cu un cuţitaş
ascuţit. Le fierbi în 2-3 reprize a câte 5-6 minute. Schimbi de fiecare dată
apa, pentru ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar....
Ingrediente: 1 kg gogoşari 200 ml apă 100 ml oţet de 9° 1 lingura de miere
1 lingură de sare 1 lingura zahar 1 frunză ţelină 1 foaie de dafin 150 g hrean
Mod de preparare: Speli şi cureţi bine de seminţe gogoşarii, după care îi
cântăreşti. Ii tai în felii subţiri...
Ingrediente: 10 kg roşii 2 kg ardei sau gogoşari roşii 2 kg morcovi 1
lingură sare 2 legături pătrunjel verde 2 legături ţelină Mod de preparare:
Pregăteşti sucul de roşii, apoi dai ardeii şi momovii prin maşina de tocat sau
pe răzătoarea mică. Ii pui la fiert împreună, adaugi sarea şi îi...
Ingrediente: 2 felii de şuncă fiartă (sau kaizer) 12 castraveciori acri 3
morcovi 1/2 kg fasole verde fiartă un castron cu maioneză 3 ouă fierte tari
Mod de preparare: Tai cât mai fin şunca, 6 castraveciori muraţi, morcovii şi
fasolea verde. Amesteci toate ingredientele, apoi cu maioneza pregătită
dinainte. Tai în rondele...
Ingrediente: 2 kg dovlecei 300 g brânză 2-3 cepe mari 2 legături mărar
verde 1 legătură pătrunjel verde 1 roşie mică 2 ouă 2 linguri lapte 1 linguriţă
făină sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Speli dovleceii tineri, îi razi
de coajă şi îi tai felii subţiri, pe care le...
Fierbi măslinele 1/2 ora, după care le scurgi şi le clăteşti cu apă rece.
In continuare le pui în apă fierbinte cu o ceapă, 4 căţei de usturoi şi le mai
fierbi 1/2 oră. Arunci şi această apă şi le adaugi din nou apă fierbinte plus
2-3 linguri oţet, o ceaşcă de ulei,...
Vinetele, necurăţate de coajă, le tai felii rotunde, groase cam de 1 cm.
Prăjeşti rondelele în ulei, le sărezi şi le aşezi în borcan, după ce mai înainte
le ungi cu puţin usturoi pisat. Nu lăsa locuri libere, dar nici nu presa prea
mult. Capsezi borcanele şi le sterilizezi o oră. Sunt foarte...
Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 g spanac fiert 100 g
şuncă 200 g brânză de vaci 50 g unt sare piper Mod de preparare: Faci o foaie
de tăieţei din făină, ouă, sare şi o laşi 10 minute să se odihnească. Separat
toci spanacul fiert (să fie...
Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (din cei lungi) 5-6 cepe 500 g morcovi oţet
sare grunjoasă piper zahăr Mod de preparare: Tai bucăţele ardeii iuţi şi îi
speli în câteva ape, ca să le îndepărtezi bine seminţele. După aceea, într-un
vas îi amesteci cu cepele tăiate solzişori şi morcovii daţi pe răzătoarea
mare....
Ingrediente: 10 pulpe 150 ml ulei 4-5 cepe 2 linguri pastă de tomate 2
linguriţe făină 2,5 kg roşii proaspete 3 linguriţe de zahăr piper sare pătrunjel
verde Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le cureţi şi le dai cu sare.
Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt, iar roşiile...
Ingrediente: 2 fructe de avocado bine coapte zeama de la o jumătate de
lămâie o ceapă mare, mărunţită o lingură de ulei de măsline 25 cl de smântână de
soia (sau smântână degresată) câteva frunze de busuioc sare piper Mod de
preparare: Scoateţi miezul de avocado cu ajutorul unei linguriţe. Stropiţi
cu...
Ingrediente: 5 kg roşii (cărnoase) 5 kg ardei capia roşu 5 kg gogoşari 1 l
ulei 1 pachet foi de dafin 200 g sare Mod de preparare: Dai prin maşina de
tocat (la care montezi şi separatorul de seminţe) roşiile împreună cu ardeiul şi
gogoşarul, spălate şi curăţate. După ce le-ai trecut...
Alege bamele, le cureţi de codiţe şi nu le speli. Le amesteci cu sare în
proporţie de 100 g sare la 500 g bame. Le amesteci foarte bine, le aşezi în
sticle până în gâtul sticlei. Le astupi bine şi le pui în cămară. Cand găteşti
faci aşa: le speli în 2-3 ape...
Ingrediente: 600 g vinete 175 g unt 300 ml lapte 30 g sare 20 g pătrunjel
(frunze) 20 g usturoi 100 g făină 6 ouă piper Mod de preparare: Cureţi
vinetele de coajă, le tai roidele şi le înăbuşi în 50 g unt bine incins până
când s-au înmuiat complet. Separat prepari...
Ingrediente: 500 g ceapă 100 g păstârnac 200 g morcovi 100 g pătrunjel 100
g ţelină 500 g ardei gras 1,5 kg roşii 150 ml ulei 2 ouă 200 g făină piper sare
verdeaţă Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei până devine
aurie. Adaugi zarzavatul tăiat rondele şi...
Ingred iente: 10 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 1 lingură zahăr 1
lingură boabe piper 100 ml oţet 1 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină
rădăcină + frunze 2 crenguţe de vişin tarhon cimbru mărar 2 rădăcini de hrean
Mod de preparare: Pun castraveţii într-o oală mare, torn...
Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 250 g maioneză verdeaţă mujdei de
usturoi sare Mod de preparare: Roşilor le tai capacul, le scobeşti şi le aşei
cu gura în jos să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele o fierbi in apă cu
sare şi o laşi să se scurgă. După ce...
Ingrediente: 5 mere 2 castraveţi o lămâie verde 5 cepe albe mici,
mărunţite o tulpină de fenicul 8 crenguţe de coriandru proaspăt 2 fire de mărar
3 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 sau 3 vârfuri de cuţit de piper
cayenne sare piper Mod de preparare: Curăţaţi merele. Tăiaţi-le în...
Ingrediente: 400 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1
ţelină medie 2-3 cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie potrivită 250 g smântână 30 g
făină 1 legătură leuştean sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi
o pui la fiert în apă cu sare....
Ingrediente: 1 kg mălai (simplu, nu grişat) 1 cană făină de grâu apă
zahăr arome puţină sare un pachet de margarină vegetală Mod de preparare:
Opăreşti mălaiul şi făina de grâu într-un vas cu apă clocotită, până capătă
consistenţa unei smântâni groase. Amesteci cu zahărul, sarea, aromele şi
pachetul de margarină. Torni...
Ingrediente: 250 g macaroane (fără ou) 500 g cartofi 2-3 cepe ulei 1
linguriţă boia de ardei dulce sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii
tăiaţi cuburi în apă cu sare şi când sunt gata ii scurgi de apă. Ceapa o căleşti
în ulei, iar când este gata adaugi boia de ardei...
Ingrediente: 500 g fasole albă lată 150 ml ulei 300 g ceapă 25 g usturoi
sare 1 lingură pastă de bulion Mod de preparare: Fierbi fasolea în 3-4 ape,
iar în ultima apă pui sare. Când a fiert, scurgi apa şi treci fasolea prin
maşina de tocat. Adaugi mujdei de usturoi, sare,...
Peştele îl cureţi bine şi îl pui într-un vas smălţuit, îl dai cu sare şi
îl stropeşti cu oţet cald, apoi îl opăreşti cu apă fierbinte în care ai pus
piper boabe, foi de dafin, ceapă şi pătrunjel. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă
20 de minute, la foc nu prea iute. Separat...
Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi tăiaţi cuburi 2 căni de linte fiartă 2
linguriţe ulei o ceapă tăiată feliuţe 2 căţei de usturoi o cană de mazăre
fiartă (din conservă sau congelator) 2 căni cu bulion proaspăt sare boia Mod
de preparare: Căleşti usturoiul şi ceapa, adaugi mazărea, bulionul (merge şi
cu...