miercuri, 27 iunie 2012

Retete #22


Retete:

Cocktail Cafe Chocolat Flip

Cocktail_Cafe_Chocolat_Flip

O reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si frisca. Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de cacao instant 1 ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de portocale sau lamaie 2 lingurite de zahar...

Read more »

Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan

Paste_cu_dovlecel_prăjit_şi_parmezan

O reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se...

Read more »

Supa de ciuperci si arpacas

Supa_de_ciuperci_si_arpacas

O reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa, ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g carne slaba de vita pentru supa, taiata in cuburi de 2,5 cm 3 cepe medii tocate mai mare 280 g ciuperci taiate in...

Read more »

Retete internationale: Macaroane cu branza

Macaroane_cu_branza_7

Grecii şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste făinoase includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente. Ulterior, acest fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei, ajungând în secolul XIV până la curtea regelui englez Richard II, după cum...

Read more »

Crema de vanilie cu zmeura

Crema_de_vanilie_cu_zmeura

O reteta de crema de vanilie cu zmeura din: lapte, pastaie de vanilie, amidon, zahar, galbenusuri, unt, biscuiti si zmeura. Ingrediente: 600 ml lapte 1 pastaie de vanilie 50 g amidon 100 g zahar 6 galbenusuri 3 linguri unt 200 g biscuiti 200 g zmeura   Mod de preparare: Se toarnă laptele într-o oală...

Read more »

Friptură portugheză

Friptura_portugheza

O reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel si cartofi. Ingrediente: 4 felii de carne de vita 2 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline sare piper lapte zeama de lamaie 1 lingurita mustar 1 lingurita amidon alimentar 1...

Read more »

Minestrone cu perişoare

Minestrone_cu_perisoare

O reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 225 g piept de curcan...

Read more »

Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri

Chiftelute_cu_dovlecei_feta_si_verdeturi

O reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de menta, marar, muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei medii sau 2 dovlecei  mari, de aproximativ 500 g sare de mare şi piper negru 2  linguri de...

Read more »

Portofele din piept de pui cu sos de mango

Portofele_din_piept_de_pui_cu_sos_de_mango

O reteta de Portofele din piept de pui cu sos de mango din: piept de pui, branza camembert, ulei, sare, piper, mustar, mango, rosie, ardei iute si marmelada de caise. Ingrediente: 4 bucati piept de pui (de circa 150 g fiecare) 200 g branza tip Camembert 4 linguri ulei sare piper 2 linguri mustar...

Read more »

Cupă de vară cu fructe

Cupa_de_vara_cu_fructe

O reteta de cupa de vara cu fructe din: praf de budinca, lapte, zahar, biscuiti caramelizati, kiwi, capsuni, iaurt si ciocolata alba simpla. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 3 linguri zahar 12 biscuiti caramelizati 2 kiwi 250 g capsuni 200 g iaurt cu vanilie 200 g iaurt simplu...

Read more »

Tartine cu ardei gras

Tartine_cu_ardei_gras

O reteta de tartine cu ardei gras din: ardei gras, branza de vaci, ulei de masline, crema de unt, branza, castraveti, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 250 g branza de vaci 2 linguri ulei de masline 50 g crema de unt si branza 10 g castraveti 1 catel de usturoi...

Read more »

4 retete culinare

restaurantedelux.ro_41.jpg [auto]

4 retete culinare: Spaghetti marinara Spaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum...

Read more »

Cocktail cu cafea

Cocktail

O reteta de cocktail cu cafea din: cafea instant, apa, zahar, galbenusuri, lichior cu Marsala si fistic. Ingrediente: 6 lingurite de cafea instant 1/2 l apa 5-7 lingurite de zahar 4 galbenusuri 1 paharel de lichior cu Marsala fistic nesarat   Mod de preparare: Dizolvam cafeaua intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, apoi...

Read more »

Tartine cu surimi

Tartine_cu_surimi

O reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare, piper, suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si smantana. Ingrediente: 100 g telina 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4 linguri unt moale sare piper 1 lingurita suc de lamaie 4 baghete mici 200 g surimi de...

Read more »

Mâncărică de vită cu ciuperci

Mancarica_de vita_cu_ciuperci

O reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g carne de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 păhărel vin 1 ceaşcă cu apă 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă...

Read more »

Supă de legume verzi şi verdeţuri

Supa_de_legume_verzi_si_verdeturi

O reteta de supa de legume verzi si verdeturi din: ulei de masline, praz, ceapa, morcovi, patrunjel, sunca, frunze de sfecla sau spanac, rosii si supa de pui. Consistentă dar nu foarte grea, aceasta este o supă grozavă pentru vară-toamnă, când majoritatea legumelor sunt în plin sezon. Puteţi să folosiţi toate soiurile – trebuie...

Read more »

Pui sirian

Pui_sirian

O reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina, usturoi, rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de pasare 200 ml ulei 100 g arpagic 2-3 linguri faina 4 catei usturoi 3-4 rosii sau un pahar suc de rosii 250 g ciuperci 100 ml vin patrunjel...

Read more »

Crema de mazare

Crema_de_mazare

O reteta de crema de mazare din: ceapa, ulei, mazare verde, branza de vaci, smantana, sare, piper, branza de burduf si paine prajita. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 250 g mazare verde 2000 g branza de vaci 1 lingura smantana dulce sare piper 120 g branza de burduf paine prajita   Mod de...

Read more »

Sos de roşii

Sos_de_rosii

O reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline, morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne. Ingrediente: 2 kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g, scurse şi tăiate în bucăţi mari 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate...

Read more »

Desert cu rubarbă

Desert_cu_rubarba

O reteta de desert cu rubarba din: rubarba, zahar brun, coaja si zeama de portocala, baton de vanilie, lapte, smantanq, zahar tos si galbenusuri. Ingrediente: 500 g de rubarbă 75 g de zahăr brun coaja rasă fin şi zeama de la 1 portocală 1 baton de vanilie, desfăcut în bucăţi Cremă custard: 150 ml...

Read more »

Supa de scoici cu sunca de curcan

Supa_de_scoici_cu_sunca_de_curcan

O reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm...

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole

Mancare_de_fasole_07

O retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole, ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb. Ingrediente: fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau tocati) 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa gust) ardei rosu...

Read more »

Polenta alla Boscaiola

Polenta_alla_Boscaiola

O reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din regiunea Toscana, Italia. Ingrediente: 1 mamaliga maricica 400 g carnati proaspeti 500 g ciuperci 150 ml suc de rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g cascaval sare piper  ...

Read more »

Salată cu roşii cherry şi brânză feta

Salată_cu_roşii_cherry_şi_brânză_feta

O reteta de Salată cu roşii cherry şi brânză feta din: rosii cherry, castraveti, branza feta, frunze de menta, oregano, suc de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 ceşti cu roşii cherry tăiate pe jumătate 1 ceaşcă cu castraveţi decojiţi şi tăiaţi felii 1/4 ceaşcă cu brânză feta, sfărmată...

Read more »

Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

Sendvis_cu_biscuiti_din_aluat_fraged_si_capsune

O reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina, faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana, baton  de vanilie si capsune. Ingrediente: Biscuiţi din aluat fraged: 150 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat 100 g de făină de orez 1/2 de...

Read more »

Supă tradiţională de pui cu tăiţei

Supa_traditionala_de_pui_cu_taitei

O reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi, telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe de porumb, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: pentru bulionul de carne: 1 pui cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de carne de pui fara piele...

Read more »

Somon cu citrice

Somon_cu_citrice

O reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta, lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru verde. Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de portocale 1 legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de somon cu piele...

Read more »

Cocktail African Queen

Cocktail_African_Queen

O reteta simpla de Cocktail African Queen din: suc de mango, vermut, cafea, nucsoara, apa minerala, mango si curmala. Ingrediente: 1 pahar mic de suc de mango 1 pahar mic de vermut rosu 1 ceasca de cafea tare (mokka) putine nucsoara macinata apa minerala 1 mango 1 curmala   Mod de preparare: Mixam bine...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Sea_Breeze.jpg

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Sea Breeze, o bautura deosebit de delicioasa si gustoasa Cum se prepara Cocktail Sea Breeze

Read more »

Sosuri: Sos olandez

Sos_olandez

O reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui cu sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la temperatura camerei un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de zeamă de lămâie Mod de preparare:...

Read more »

Tartar de somon

Tartar_de_somon

O reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac. Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1 mana spanac proaspat...

Read more »

Supă de broccoli cu brânză Cheddar

Supa_de_broccoli_cu_brânza_Cheddar

O reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza cheddar, nucsoara si piper. Ingrediente: 450 g broccoli 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 coada de telina tocata 2 linguri faina 400 ml supa de pui cu continut...

Read more »

Salată a la Capri, cu pesto de fistic

Salata_a_la_Capri_cu_pesto_de_fistic

O reteta de salata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi, fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, aprmezan, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 legătură busuioc 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic proaspăt, nesărat 1 linguriţă suc de lămâ­ie 3 linguri de ulei de măsline...

Read more »

Avocado cu pui de caracatiţă

Avocado cu pui de caracatiţă

Ingrediente: 300 g orez cu negru de sepie 250 g pui de caracatiţă o legătură de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 bucăţi de avocado o frunză de dafin oţet, sare, piper ulei de măsline busuioc lămâi sos de roşii ardei iute   Preparare: Puii de caracatiţă se spală, se scurg de...

Read more »

Budincă de tăitei

Budincă de tăitei

Ingrediente: 300 g tăiţei 200 g brânză telemea 4 ouă două legături de ceapă verde două linguri de smântână două fire de busuioc verde seminţe de floarea-soarelui 100 g unt sare, piper 50 g pesmet legume de sezon sos de roşii dulce   Preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin unt,...

Read more »

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă

Ingrediente: 275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri de nucă 100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon Preparare: Intr-un vas mai mare...

Read more »

Chifle cu şuncă si caşcaval

Chifle cu şuncă si caşcaval

Ingrediente: 800 g făină 200 ml lapte dulce 3 ouă 100 g unt 30 g drojdie 400 g şuncă afumată 300 g caşcaval seminţe de floarea-soarelui zahăr tos sare, piper coriandru proaspăt un ardei gras o ceapă albă pătrunjel Preparare: Intr-un castronel se pun drojdia, o linguriţă de zahăr tos, laptele dulce călduţ, sarea,...

Read more »

Salată de peşte cu smântână

Salată de peşte cu smântână

Ingrediente: 300 g heringi marinaţi o ceapă albă 150 g castraveţi muraţi 300 g cartofi 50 ml ulei de măsline 200 g smântână două ouă un morcov mărar sare, piper capere mazăre   Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-o strecurătoare,...

Read more »

Legume la tigaie cu sos

Legume la tigaie cu sos

Ingrediente: doi dovlecei două vinete două cepe albe 250 g roşii cherry 200 g măsline negre feliate 150 ml ulei 3 gălbenuşuri fierte 5 căţei de usturoi muştar dulce mărar 50 ml vin alb demisec sare, piper sos de maioneză pătrunjel busuioc   Preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile pasate, o lingură de muştar,...

Read more »

Tortuleţe cu îngheţată

Tortuleţe cu îngheţată

Ingrediente: 500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic alune Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, zahărul tos...

Read more »

Salată de ton cu maioneză

Salată de ton cu maioneză

Ingrediente: două cutii de ton în ulei două ouă 150 ml ulei suc de lămâie o ceapă roşie o lămâie muştar 25 g capere un ardei capia roşu un ardei capia verde 200 g maioneză 100 g castraveţi muraţi ceapă verde sare, piper pătrunjel tarhon   Preparare: Un ou se fierbe tare, se curăţă...

Read more »

Cum se prepara oua fierte

Ingrediente: 4 eggs 2 tbsp vinegar 1 tsp salt 1 pan 1 slotted spoon Cum se prepara oua fierte

Read more »

Tocăniţă de ciuperci cu porc

Tocăniţă de ciuperci cu porc

Ingrediente: un kg ciuperci 800 g şuncă de porc cu şorici două cepe 4 linguri de ulei de măsline 4 roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi o legătură de mărar varză albă sau roşie sare, piper mălai   Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se...

Read more »

Mix de salată

Mix de salată

Ingrediente: două pachete de amestec de salată 200 g spanac 200 g struguri roşii 200 g struguri albi doi castraveţi 250 g roşii cherry 250 g brânză cu mucegai 4 ouă 60 ml ulei 60 ml oţet mărar tarhon muştar 3 căţei de usturoi sare, piper crutoane   Preparare: Usturoiul se curăţă, se spală...

Read more »

Cremă de vanilie cu castane

Cremă de vanilie cu castane

Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g făină un litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas din compot Preparare: Intr-o oală se pune o jumătate de litru de...

Read more »

Aspic cu pasta de ficatei

Aspic cu pasta de ficatei

Ingrediente: un kg carne de pui 3 litri de apă 350 g ficăţei de pui un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă 40 g gelatină alimentară 50 ml coniac sare, piper o legătură de pătrunjel   Preparare: Intr-o oală se pun la fiert legumele curăţate şi tocate mărunt. Când sunt fierte pe jumătate...

Read more »

Pangasius cu morcovi

Pangasius cu morcovi

Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 300 g morcovi baby 100 ml miere 50 ml ulei 50 g unt 300 ml vin alb demisec 250 ml apă un beţişor de scorţişoară ghimbir nucşoară chimen pudră de cardamon sare, piper rozmarin lămâie vin alb demidulce Preparare: Intr-o oala se pun la fiert miere cu apa, un...

Read more »

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftele de năut cu busuioc

Ingrediente: 275 g năut bicarbonat o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de chimen sare pudră de chilii busuioc piper ulei 4 castraveţi muraţi 200 ml smântână castraveţi verzi Preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, shimbându-i apa din când în când. Se spală cu apă rece, se scurge şi se...

Read more »

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide

Ingrediente: un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml lichior de cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat 25 g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de ghimbir suc de portocale Preparare: Stafidele se pun în lichiorul...

Read more »

Colac cu muschi de porc

Colac cu muschi de porc

Ingrediente: 450 g muşchi de porc afumat 300 g făină doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 300 g broccoli o linguriţă de sos pesto 200 ml lapte dulce 100 ml ulei 100 g caşcaval 3 ouă 100 g măsline feliate praf de copt sare, piper unt Preparare: Broccoli se spală şi se fierbe,...

Read more »

File de peşte cu salată

File de peşte cu salată

Ingrediente: un kilogram fileuri de peşte o jumătate de varză roşie două ouă 4 linguri de făină o lingură de oţet sare, piper ulei de floarea-soarelui o jumătate de linguriţă de boia dulce un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară pătrunjel   Preparare: Făina se cerne, se amestecă bine cu pudra de boia...

Read more »

Baghete cu cimbru

Baghete cu cimbru

Ingrediente: 500 g făină 350 g untură 300 g brânză telemea praf de copt două ouă o lingură de seminţe de susan o lingură de cimbru tocat un vârf de cuţit cu boia iute sare oţet piper unt Preparare: Untura se amestecă bine cu un ou, sare, piper şi o jumătate de pliculeţ de...

Read more »

Bucataria lui Jamie

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 3 – Ardei graşi si ardei iuţi Bucataria lui Jamie

Read more »

Briose cu mălai

Briose cu mălai

Ingrediente: 275 g făină 200 g mălai un pliculeţ de praf de copt sare 200 g unt 200 g zahăr tos două pliculeţe de zahăr vanilinat 3 ouă 200 ml lapte dulce o portocală 100 g cireşe confiate gem sau dulceaţă de cireşe Preparare: Untul se pune la topit într-un ibric împreună cu zahărul...

Read more »

Cartofi cu muşchi afumat

Cartofi cu muşchi afumat

Ingrediente: 500 g muşchi de porc afumat 3 cartofi doi dovlecei 500 g fasole albă 200 g morcovi baby doi ardei capia 50 g boabe de porumb boia dulce sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână roşii Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se prăjesc...

Read more »

Fitofag cu sos de muştar

Fitofag cu sos de muştar

Ingrediente: 8 medalioane de fitofag 220 ml smântână 3 linguri de muştar un fenicul salată verde 50 g stafide 100 g roşii cherry ulei de măsline sare, piper mărar o lămâie 250 ml vin alb o frunză de dafin muştar boabe un gălbenuş Preparare: Medalioanele de peşte se spală şi se aşază îmtr-o tavă....

Read more »

Salată de legume cu sos alb

Salată de legume cu sos alb

Ingrediente: 3 cartofi 300 g mazăre o ţelină 3 morcovi o jumătate de varză albă o salată verde o gulie mărar pătrunjel 250 ml smântână 25 g unt 200 ml lapte o ceapă un căţel de usturoi 250 g parmezan sare, piper Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt....

Read more »

Sandviş cu frişca şi căpşuni

Sandviş cu frişca şi căpşuni

Ingrediente: 250 g făină 250 g migdale 250 g unt 150 g zahăr 50 g zahăr brun zahăr vanilinat sare o linguriţă de esenţă de migdale praf de copt 250 g căpşuni 150 g struguri 250 ml frişca topping de căpşuni fructe de sezon Preparare: Migdalele se amestecă bine cu praful de copt şi...

Read more »

Supă de cartofi cu costiţă

Supă de cartofi cu costiţă

Ingrediente: 150 g costiţă afumată 60 g unt 450 g cartofi o ceapă un fir de praz 150 ml smântână 130 ml lapte dulce doi litri de apă un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară sare, piper tarhon   Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Untul...

Read more »

File de peşte cu legume

File de peşte cu legume

Ingrediente: 500 g fileuri de peşte um kilogram fasole galbenă 300 ml vin alb două cepe 500 g roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un ardei iute o lingură de pastă de roşii o lămâie pătrunjel sare, piper ulei de măsline Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi...

Read more »

Rulouri cu spanac şi brânză

Rulouri cu spanac şi brânză

Ingrediente: două pachete de foitaj 500 g spanac două legături de leurdă 300 g brânză feta o legătură de ceapă verde 3 ouă sare, piper 100 g nucă măcinată 50 g seminţe de susan unt pentru tavă busuioc tarhon Preparare: Spanacul, ceapa verde şi leurda se spală, se scurg de apă şi se toacă...

Read more »

Tarte cu migdale şi cocos

Tarte cu migdale şi cocos

Ingrediente: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă esenţă de migdale 50 g migdale 50 g nucă 50 g stafide 100 g fulgi de cocos sare jumătate de linguriţă de praf de copt zahăr vanilinat unt pentru forme fructe confiate scorţişoară Preparare: Intr-un castron se amestecă nuca şi migdalele tocate, stafidele...

Read more »

Cum se prepara un Cocktail Sazerac

Ingrediente: 1 tsp caster sugar 2 dashes of Peychaud 25 ml Cognac 25 ml Bourbon 1 dash of absinthe some crushed ice some ice cubes 1 orange 1 Mixing glass 1 short glass 1 Cocktail strainer 1 Knife 1 25 ml (1fl oz) measure 1 50ml (2fl oz) measure 1 bar spoon Cum se...

Read more »

Ficatei cu pesto de broccoli

Ficatei cu pesto de broccoli

Ingrediente: 800 g ficăţei de pui un kg broccoli 100 ml smântână 4 fire de busuioc verde un morcov un ardei gras verde o linguriţă de muştar ulei de măsline sare, piper piper roşu 500 ml lapte dulce o linguriţă de boia dulce cuşcuş bulgur Preparare: Broccoli şi morcovul se fierb în apă fierbinte...

Read more »

Hering cu orez şi spanac

Hering cu orez şi spanac

Ingrediente: 8 fileuri de hering 250 g orez o ţelină 300 g spanac două cepe sare, piper ulei de măsline o lingură de oţet un fir de cimbru salată de sfeclă roşie     Preparare: Fileurile de hering se spală şi se pun într-o oală. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, o cană...

Read more »

Mancare de năut cu limete

Mancare de năut cu limete

Ingrediente: o ceapă usturoi un centimetru rădăcină de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de scorţişoară 500 g roşii două conserve cu năut un ardei gras roşu sare, piper ulei o limetă 500 ml apă busuioc mentă dovlecei praz Preparare: Ceapa şi 4 căţei de usturoi se curăţă de foi şi se toacă...

Read more »

Salată de hering cu portocale

Salată de hering cu portocale

Ingrediente: 4 bucăţi hering afumat două portocale o lămâie 50 ml ulei de măsline salată verde 50 g muguri de pin sare, piper un vârf de cuţit de pudră de nucşoară mărar seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui   Preparare: Heringul afumat se curăţă de piele, se taie bucăţi potrivit de mari şi se...

Read more »

Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must

Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must

Vinurile, în funcţie de caracteristicile lor calitative şi compoziţie, precum şi în funcţie de tehnologia de producere, pot fi clasificate în: vinuri de consum curent, vinuri de calitate şi vinuri speciale.     Vinurile de consum curent se obţin din soiuri de struguri de mare productivitate din ariile viticole specializate în acest scop, precum...

Read more »

Fasole cu costiţă afumată

Fasole cu costiţă afumată

Ingrediente: 500 g fasole albă boabe 400 g costiţă afumată două cepe un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură de ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi varză albă murată   Preparare: Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi înainte. Se scurge...

Read more »

Croissant cu porumb

Croissant cu porumb

Ingrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce două ouă 200 g boabe porumb din conservă o conservă ciuperci 250 g caşcaval busuioc sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Laptele călduţ se pune într-un castron. Se presară drojdia sfărâmată în bucăţele şi o linguriţă de sare. Se amestecă,...

Read more »

Portocale umplute

Portocale umplute

Ingrediente: 8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie din comerţ două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare   Preparare: Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi...

Read more »

Bucataria lui Jamie

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 4 – Vânat cu blana Bucataria lui Jamie

Read more »

Muşchi de porc cu bulete

Muşchi de porc cu bulete

Ingrediente: 400 g muşchi de porc sau kaizer un fir de praz 500 g ciuperci salată verde doi ardei capia 300 g cartofi două ouă o lingură de griş ulei de floarea-soarelui o lămâie sare, piper busuioc verde 100 g parmezan ras Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se...

Read more »

Salată de ton cu avocado

Salată de ton cu avocado

Ingrediente: două cutii cu ton bucăţi 4 roşii 3 bucăţi de avocado 300 g caşcaval doi ardei capia un morcov doi cartofi două linguri de capere ulei de măsline două lămâi sare, piper mărar parmezan Preparare: Morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot...

Read more »

Mâncare de legume cu năut

Mâncare de legume cu năut

Ingrediente: doi morcovi doi ardei graşi roşii două cepe 4 căţei de usturoi doi dovlecei 7 roşii două conserve cu năut ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar suc de roşii Preparare: Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt. Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se...

Read more »

Prăjitură cu castane

Prăjitură cu castane

Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos 4 ouă două banane două portocale zahăr vanilinat 350 ml lapte dulce 100 g nucă de cocos zahăr brun 300 g castane din conservă un plic cu cremă de vanilie cacao Preparare: Untul, zahărul tos, două linguri...

Read more »

Vinete cu parmezan şi carne

Vinete cu parmezan şi carne

Ingrediente: două fire de praz două piepturi de pui 500 g ciuperci două vinete o linguriţă de ghimbir tocat 200 ml ulei de măsline o jumătate de linguriţă de pudră de curry sare, piper o lămâie 200 g parmezan busuioc verde   Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii, apoi în cubuleţe. Se...

Read more »

Sardine cu sos picant

Sardine cu sos picant

Ingrediente: 500 g sardine 300 g şprot 800 g roşii un ardei iute mic 3 ardei graşi roşii 300 g ciuperci mici 100 ml ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel o lămâie mălai ceapă usturoi Preparare: Ardeii graşi şi cel iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul...

Read more »

Tartă de brânză cu legume

Tartă de brânză cu legume

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi egipteni doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4 ouă o conservă de ciuperci în apă o salată verde sare, piper 100 ml ulei felii de pâine Preparare: Brânza telemea se taie în cuburi şi...

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Ingrediente: 300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5 linguri de făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6 pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru tavă   Preparare: Intr-un bol se pun cinci albuşuri...

Read more »

Tartă cu legume, pui si broccoli

Tartă cu legume, pui si broccoli

Ingrediente: 3 ardei capia un piept de pui două roşii o ceapă 300 g ciuperci 300 g broccoli 50 g măsline negre fără sâmburi 4 ouă 200 g făină o linguriţă de praf de copt 100 ml ulei de măsline sare, piper pătrunjel sfeclă roşie smântână Preparare: Pieptul de pui se spală, se taie...

Read more »

Macrou la cuptor cu roşii

Macrou la cuptor cu roşii

Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 4 dovlecei 6 roşii o legătură de ceapă verde 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper busuioc uscat usturoi verde smîntînă   Preparare: Bucăţile de macrou se eviscerează, li se taie cozile şi capetele, se spală bine cu apă rece, se presară sare şi se pun într-un...

Read more »

Găluşte de pîine cu ardei

Găluşte de pîine cu ardei

Ingrediente: jumătate de pîine albă 600 ml apă 200 g brînză de vaci două ouă o ceapă albă doi ardei capia 250 ml smîntînă pastă de tomate o jumătate de linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui Preparare: Painea se taie în bucăţi mai mici, se pune într-un castron şi...

Read more »

Paste orzo cu macrou

Paste orzo cu macrou

Ingrediente: două bucăţi de macrou 300 g paste orzo 800 g roşii 500 ml apă 60 ml ulei de floarea-soarelui 150 ml vin alb sec o ceapă albă un căţel de usturoi o frunză de dafin un ardei iute mic pătrunjel sare, piper   Preparare: Roşiile se spală, se opăresc clteva secuntde în apă...

Read more »

Gaufre cu ciocolată

Gaufre cu ciocolată

Ingrediente: 4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g ciocolată 100g caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie gem de căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un vîrf de...

Read more »

Cum se prepara un cocktail Bolero

Ingrediente: 50 ml anejo rum 25 ml sweet vermouth 50 ml apple brandy ice cubes 1 cherry tomatoes 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 highball glass Cum se prepara un cocktail Bolero

Read more »

Orez cu peşte afumat şi susan

Orez cu peşte afumat şi susan

Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 250 g orez o ceapă doi ardei graşi ulei de măsline sare, piper mărar o lămîie susan boia dulce curry   Preparare: Seminţele de susan se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească. Orezul se spală în apă rece pînă cînd apa...

Read more »

Tartă cu şuncă şi caşcaval

Tartă cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 180 ml apă rece 4 ouă 300 g şuncă 200 g caşcaval doi cartofi sare, piper cimbru sos de roşii picant aluat de foitaj   Preparare: Intr-un bol se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, apa foarte rece, sarea, piperul şi un ou. Se frămîntă pînă...

Read more »

Paste cu sos de ou şi pătrunjel

Paste cu sos de ou şi pătrunjel

O reteta delicioasa de paste cu sos de ou si patrunjel din: paste, oua, castraveti murati, ceapa, usturoi, iaurt, hrean, masline, cascaval, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, capere si porumb. Ingrediente: 500 g paste 3 ouă doi castraveţi muraţi o ceapa albă mică un căţel de usturoi 200 ml iaurt o lingură de...

Read more »

Dulce cu piure de castane

Dulce cu piure de castane

Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml lapte dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri de nucă zahăr vanilinat o portocală sare esenţă de lămîie frişca fructe de sezon Preparare: Laptele se încălzeşte, se adaugă zahărul tos, un sfert de...

Read more »

Drob cu ouă si tarhon

Drob cu ouă si tarhon

Ingrediente: un kilogram măruntaie de porc 500 g ficat de porc o ceapă albă mai mare doi căţei de usturoi 7 ouă 100 g făină 150 g unt tarhon sare, piper salată verde muştar Preparare: Trei ouă se fierb în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă....

Read more »

Tartine de vinete cu brînză

Tartine de vinete cu brînză

Ingrediente: 3 vinete 4 roşii un ardei gras un ardei capia 400 g brînză telemea o ceapă albă 5 căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec o lămîie sare, piper ulei de măsline busuioc uscat smîntînă iaurt caşcaval Preparare: Vinetele se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară sare. Se...

Read more »

Ciocolată cu cremă de brînză

Ciocolată cu cremă de brînză

Ingrediente: 500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o linguriţă de purdră de scorţişoară fructe de sezon   Preparare: Cireşele se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-o...

Read more »

Salată de pui cu pepene roşu

Salată de pui cu pepene roşu

Ingrediente: 2 piepturi de pui un kg pepene roşu 300 g spanac proaspăt 300 g brînză de vaci un vîrf de cuţit pudră de chili doi căţei de usturoi o ceapă roşie un ardei gras busuioc sare, piper ulei de măsline oţet balsamic zahăr tos Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se...

Read more »

Peşte cu linte şi usturoi

Peşte cu linte şi usturoi

Ingrediente: 250 g linte 4 fileuri de pangasius o legătură de usturoi verde o frunză de da¬fin 120 ml vin alb demisec 300 g roşii sare, piper ulei de măsline o lingură de busuioc uscat smîntînă sos de muştar o legătură de ceapă verde nucşoară Preparare: Lintea se pune la înmuiat cu o seară...

Read more »

Tartă de legume cu dovleac

Tartă de legume cu dovleac

Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 150 g unt 200 g ciuperci un dovlecel doi cartofi 300 g mazăre o legătură de ceapă verde 250 g brînză telemea 4 ouă 300 g dovleac congelat 300 g caşcaval sare, piper mărar ulei de măsline Preparare: Dolvecelul se spală şi se taie felii rotunde. Cartofii se...

Read more »

Prăjitură cu miere şi cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe

Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă 50 g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de vanilie Preparare: Mierea se pune la fiert...

Read more »

Cum se prepara supa greceasca de pui cu lamaie si Feta

Ingrediente: 1 ½ ltr chicken stock 3 boneless chicken breasts 120 g long grain rice 2 large eggs juice from 2 lemons salt and pepper a few leaves of coriander to garnish for the toasted feta spread: 3 slices of brown bread 3 tbsp feta cheese and a drizzle of olive oil to mix...

Read more »

Pui cu cartofi dulci şi curry

Pui cu cartofi dulci şi curry

Ingrediente: 4 pulpe de pui un kilogram cartofi dulci 500 ml bere blondă un beţişor de scorţişoară o floare de cuişoară o jumătate de linguriţă de pudră de curry sare, piper ulei de măsline bere neagră   Preparare: Pulpele de pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un castron. Se...

Read more »

Cartofi cu muşchi de porc

Cartofi cu muşchi de porc

Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc 800 g cartofi albi 5 roşii 3 castraveţi o legătură de mărar o linguriţă de boia dulce un vîrf de cuţit cu pudră de scorţişoară sare, piper ulei de floarea soarelui oţet balsamic   Preparare: Muşchiul de porc se feliază, se unge cu boiaua dulce, se condimentează...

Read more »

Chifteluţe de peşte cu legume

Chifteluţe de peşte cu legume

Ingrediente: 800 g fileuri de peşte 50 g pesmet două ouă 50 g brânză feta două cepe doi ardei graşi galbeni doi cartofi o conservă de roşii în suc propriu sare, piper ulei de măsline mărar pătrunjel un ardei iute legume de sezon Preparare: Fileurile de peşte se spală, se fierb şi se curăţă...

Read more »

Inimă dulce

Inimă dulce

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos 100 ml smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic caise confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge cu...

Read more »

Paste cu nucă

Paste cu nucă

Ingrediente: 250 g paste orzo 150 g brânză cu mucegai 300 g roşii 100 g miezuri de nucă o salată verde ulei de măsline sare, piper rozmarin 100 ml smântână 100 ml frişca o limetă busuioc   Preparare: Pastele se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de ulei...

Read more »

Cum se prepara Tzatziki

Ingrediente: 1 cucumber, peeled and finely chopped 250 ml yoghurt 2 tbsp olive oil 1 tbsp lemon juice ½ tbsp dill, chopped , or oregano 1 garlic clove, minced 2 dill sprigs for garnish salt pepper 3 bowls 2 sieves 1 spoon cling film Cum se prepara Tzatziki

Read more »

Pachetele cu foi de orez

Pachetele cu foi de orez

Ingrediente: 12 foi de orez doi morcovi o ţelină 300 g ciuperci o legătură de ceapă verde un mango sare, piper ulei de măsline sos de soia mărar o lămâie Preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie sub formă de bastonaşe subţiri. Mango se curăţă de coajă şi...

Read more »

Platou aperitiv

Platou aperitiv

Ingrediente: două pachete de foitaj 3 ouă 400 g caşcaval o salată lolo rosa 100 g măsline 300 g brânză feta 250 g şuncă de pui 300 g muşchi de porc afumat 250 g piept de pui afumat ceapă verde seminţe de susan sare, piper busuioc chimen Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei,...

Read more »

Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri

Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri I Creaţă (Riesling de Banat) produce struguri uni sau biaripaţi, de mărime mică-mijlocie, de formă cilindro-conică, boabe aşezate dens pe ciorchine, culoarea pieliţei verde-gălbuie, uneori galbenă-aurie, miezul foarte suculent. Galbenă de Odobeşti soi de mare productivitate, cu struguri mijlocii spre mari, cilindro-conici, uniaripaţi şi mai rar...

Read more »

Curry cu fructe de mare

Curry cu fructe de mare

Ingrediente: 300 g orez o ceapă 100 g crevete un piept de pui 250 g pui de caracatiţă un ardei gras roşu o lămâie usturoi curry zahăr sare, piper ulei de măsline 150 ml vin alb coriandru 25 g fulgi de cocos 50 g ananas Preparare: Orezul se spală, se fierbe şi se pune...

Read more »

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă

Ingrediente: două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g miezuri de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune Preparare: Untul se pune într-un vas mare împreună...

Read more »

Musaca din carne de pui

Musaca din carne de pui

O reteta simpla de musaca din carne de pui, ceapa verde, dovlecei, vinete, rosii, oua, branza telemea, boaie dulce servita alaturi de salata cu legume de sezon Ingrediente: un kilogram came de pui două legături de ceapă verde 3 dovlecei 3 vinete 800 g roşii 3 ouă 100 g brânză telemea ulei de floarea-soarelui...

Read more »

Tartă din foitaj cu legume

Tartă din foitaj cu legume

Ingrediente: un pachet de foitaj 3 ardei capia o legătură de ceapă verde 100 g roşii cherry 150 g ciuperci 150 g brânză feta 3 ouă un fir de usturoi verde sare, piper ulei de măsline pătrunjel sos picant de roşii Preparare: Ceapa şi usturoiul verde se curăţă de frunzele ofilite, se spală şi...

Read more »

Tartă cu bezea şi fructe

Tartă cu bezea şi fructe

Ingrediente: 300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g mure 50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte dulce Preparare: Untul foarte rece se dă...

Read more »

Peşte la grătar cu legume

Peşte la grătar cu legume

Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez un fir de praz un morcov o jumătate de ţelină 200 g varză albă 50 g unt ulei de măsline sare, piper coriandru uscat o lămâie   Preparare: Fileurile de peşte se curăţă, se spală şi se pun într-un castron la rece. Morcovul se curăţă de...

Read more »

Cum se prepara un cocktail French Martini

Ingrediente: 25 ml vodka 10 ml raspberry liqueur 15 ml sugar syrup 6 pineapple chunks ice cubes 1 25/50ml measure 1 shaker (with strainer) 1 knife 1 muddle stick (or fork if you don’t have one) 1 cocktail glass Cum se prepara un cocktail French Martini

Read more »

Tocăniţă de iepure cu paste

Tocăniţă de iepure cu paste

O reteta delicioasa de tocanita de iepure cu paste din: paste, carne de iepure, morcovi, ceapa, telina, frunze de dafin, rosii, lamaie, faina, ardei capia, masline verzi, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g paste 800 g carne de iepure doi morcovi o ceapă o ţelină o frunză de dafin...

Read more »

Chifteluţe de peşte

Chifteluţe de peşte

Ingrediente: 600 g peşte alb o felie de pâine făină o jumătate de ceapă doi căţei de usturoi două ouă 3 castraveţi verzi 450 ml iaurt 100 g pesmet 50 g griş 150 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei salată verde Preparare: Peştele se curăţă, se spală cu apă rece,...

Read more »

Biscuiţi cu rozmarin

Biscuiţi cu rozmarin

Ingrediente: 300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4 linguri de smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă de zahăr două crenguţe de rozmarin seminţe de chimen praf de copt piper Preparare: Untul se pune într-un vas împre-ună cu ouăle şi coaja de...

Read more »

Mingiute cu cocos

Mingiute cu cocos

Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt miere o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25 g stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată neagră Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja pe răzătoarea...

Read more »

Ficăţei cu aspic de legume

Ficăţei cu aspic de legume

Ingrediente: 3 morcovi 500 g ciuperci o jumătate de ţelină două cepe 500 g ficăţei de pui 100 g fasole albă boabe 4 căţei de usturoi o frunză de dafin 25 g gelatină sare ulei de floarea-soarelui o legătură de mărar Preparare: Fasolea se pune la înmuiat câteva ore, schimbând apa de două-trei ori,...

Read more »

Condiţii de calitate, de producere şi de comercializare a vinurilor şi a produselor pe bază de must, vin şi produse vinicole

Vinurile şi celelalte produse obţinute din must, vin şi subproduse vinicole trebuie să corespundă, în momentul punerii lor în consum, caracteristicilor calitative şi de compoziţie stabilite prin regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului precum şi ale standardelor în vigoare. De asemenea, practicile şi tratamentele utilizate sau autorizate în producerea sau obţinerea musturilor,...

Read more »

Salată cu scoici şi mentă

Salată cu scoici şi mentă

Ingrediente: 500 g scoici 150 g boabe de porumb 350 g ciuperci 250 ml vin alb 8 felii de pâine o lămâie 150 g unt coriandru uscat două tije de ţelină două cepe doi căţei de usturoi sare, piper mentă verde ouă de prepeliţă   Preparare: Se spală cochiliile scoicilor ca să se îndepărteze...

Read more »

Pacheţele de ardei copt

Pacheţele de ardei copt

Ingrediente: 1 ardei capia 150 g orez un ardei gras verde un ardei gras roşu un ardei gras galben o ceapă doi căţei de usturoi două conserve de ciuperci sare, piper ulei de măsline mărar lămâie Preparare: Ardeii capia se pun la copt pe un grătar, se lasă să se coacă bine pe toate...

Read more »

Prăjitură Tiramisu

Prăjitură Tiramisu

Ingrediente: o conservă de ananas 200 g pişcoturi pentru şampanie 150 ml cafea lichior de ciocolată 4 ouă 125 g zahăr tos 400 g brânză mascarpone 5 linguri de cacao 150 g fructe confiate fulgi de cocos biscuiţi langues de chat Preparare: Ananasul se scoate din cutie, se taie bucăţi mici şi se pune...

Read more »

Supă de dovleac cu chimen

Supă de dovleac cu chimen

Ingrediente: 750 g dovleac o ceapă 3 linguri ulei de măsline 250 ml lapte dulce seminţe de chimen 50 g sâmburi de caju sare, piper pudră de curry un căţel de usturoi 3 cartofi 150 g caşcaval 6 felii de pâine 100 g unt rozmarin mozzarella Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă...

Read more »

Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird

Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml green peppermint liqueur Juice of 1 lime Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird

Read more »

Ruladă de pui cu portocale

Ruladă de pui cu portocale

Ingrediente: 4 piepturi de pui o jumătate de conopidă 8 cartofi două portocale 100 g unt 200 ml lapte dulce o frunză de dafin 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb două cuişoare sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Se face o marinată din sucul de portocale, vinul alb, frunza de dafin,...

Read more »

Crevete cu dovlecei

Crevete cu dovlecei

Ingrediente: 450 g crevete decorticat 4 cartofi doi dovlecei 300 g fasole albă păstăi congelată 100 g boabe de porumb 300 ml vin alb maioneză smântână lapte o lămâie doi ardei capia sare, piper ulei de măsline pătrunjel pudră de curry Preparare: Fasolea se dezgheaţă şi se fierbe în apă cu sare. Cartofii se...

Read more »

Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin

Ingrediente: 45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml ulei de măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca Preparare: Pesmetul se amestecă într-un vas împreună...

Read more »

Supă cu kaizer

Supă cu kaizer

Ingrediente: 300 g kaizer doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 300 g mazăre o jumătate de conopidă ceapă verde 300 g fasole albă păstăi 3 rotocoale de fidea ulei pătrunjel sare, piper un ardei iute smântână iaurt gras Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se...

Read more »

Orez cu şniţel de peşte

Orez cu şniţel de peşte

Ingrediente: 4 fileuri cod alb 200 g orez o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi două roşii 4 linguri cu făină două ouă mărar pătrunjel sare, piper ulei de floareea-soarelui o lămâie smântână hrean Preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se căleşte în ulei încins, se adaugă orezul spălat...

Read more »

Vinete cu roşii uscate

Vinete cu roşii uscate

Ingrediente: 3 vinete un borcănel roşii uscate în ulei ardei iute două cepe o jumătate de fir de praz 4 căţei de usturoi ghimbir zahăr tos 300 ml suc de roşii 50 ml sos de chili 50 g măsline negre feliate busuioc proaspăt ulei sare, piper curry Preparare: Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă...

Read more »

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri

Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de portocale 50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml lapte dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca Ingrediente: Intr-un vas mai mare se pun ouăle...

Read more »