skip to main |
skip to sidebar
Retete #22
Retete:
O reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao
instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si frisca.
Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de cacao instant 1
ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de portocale sau lamaie 2
lingurite de zahar...
O reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel, rosii
cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei de măsline sare
piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc Mod de preparare: Se fierb
pastele. Dovlecelul se...
O reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa,
ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si zeama de
lamaie. Ingrediente: 350 g carne slaba de vita pentru supa, taiata in cuburi de
2,5 cm 3 cepe medii tocate mai mare 280 g ciuperci taiate in...
Grecii şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două
alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste făinoase
includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente. Ulterior, acest
fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei, ajungând în secolul XIV
până la curtea regelui englez Richard II, după cum...
O reteta de crema de vanilie cu zmeura din: lapte, pastaie de vanilie,
amidon, zahar, galbenusuri, unt, biscuiti si zmeura. Ingrediente: 600 ml lapte 1
pastaie de vanilie 50 g amidon 100 g zahar 6 galbenusuri 3 linguri unt 200 g
biscuiti 200 g zmeura Mod de preparare: Se toarnă laptele într-o oală...
O reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel si
cartofi. Ingrediente: 4 felii de carne de vita 2 catei de usturoi 1 lingura ulei
de masline sare piper lapte zeama de lamaie 1 lingurita mustar 1 lingurita
amidon alimentar 1...
O reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc verde,
supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel. Ingrediente: 1 lingurita
ulei de masline 1 ceapa mica tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 225 g
piept de curcan...
O reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare de
mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de menta, marar,
muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei medii sau 2
dovlecei mari, de aproximativ 500 g sare de mare şi piper negru 2 linguri
de...
O reteta de Portofele din piept de pui cu sos de mango din: piept de pui,
branza camembert, ulei, sare, piper, mustar, mango, rosie, ardei iute si
marmelada de caise. Ingrediente: 4 bucati piept de pui (de circa 150 g fiecare)
200 g branza tip Camembert 4 linguri ulei sare piper 2 linguri mustar...
O reteta de cupa de vara cu fructe din: praf de budinca, lapte, zahar,
biscuiti caramelizati, kiwi, capsuni, iaurt si ciocolata alba simpla.
Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 3 linguri zahar 12
biscuiti caramelizati 2 kiwi 250 g capsuni 200 g iaurt cu vanilie 200 g iaurt
simplu...
O reteta de tartine cu ardei gras din: ardei gras, branza de vaci, ulei de
masline, crema de unt, branza, castraveti, usturoi, piper si sare. Ingrediente:
2 ardei grasi rosii 250 g branza de vaci 2 linguri ulei de masline 50 g crema de
unt si branza 10 g castraveti 1 catel de usturoi...
4 retete culinare: Spaghetti marinara Spaghetele sunt nişte paste subţiri,
ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu
un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care
oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de
brânză tare, precum...
O reteta de cocktail cu cafea din: cafea instant, apa, zahar, galbenusuri,
lichior cu Marsala si fistic. Ingrediente: 6 lingurite de cafea instant 1/2 l
apa 5-7 lingurite de zahar 4 galbenusuri 1 paharel de lichior cu Marsala fistic
nesarat Mod de preparare: Dizolvam cafeaua intr-o jumatate de litru de apa
fierbinte, apoi...
O reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare, piper,
suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si smantana.
Ingrediente: 100 g telina 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4 linguri unt moale
sare piper 1 lingurita suc de lamaie 4 baghete mici 200 g surimi de...
O reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci,
unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g carne
de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 păhărel vin 1
ceaşcă cu apă 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă...
O reteta de supa de legume verzi si verdeturi din: ulei de masline, praz,
ceapa, morcovi, patrunjel, sunca, frunze de sfecla sau spanac, rosii si supa de
pui. Consistentă dar nu foarte grea, aceasta este o supă grozavă pentru
vară-toamnă, când majoritatea legumelor sunt în plin sezon. Puteţi să folosiţi
toate soiurile – trebuie...
O reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina, usturoi,
rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne
de pasare 200 ml ulei 100 g arpagic 2-3 linguri faina 4 catei usturoi 3-4 rosii
sau un pahar suc de rosii 250 g ciuperci 100 ml vin patrunjel...
O reteta de crema de mazare din: ceapa, ulei, mazare verde, branza de vaci,
smantana, sare, piper, branza de burduf si paine prajita. Ingrediente: 1 ceapa 1
lingura ulei 250 g mazare verde 2000 g branza de vaci 1 lingura smantana dulce
sare piper 120 g branza de burduf paine prajita Mod de...
O reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline,
morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne. Ingrediente: 2
kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g, scurse şi tăiate în
bucăţi mari 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate...
O reteta de desert cu rubarba din: rubarba, zahar brun, coaja si zeama de
portocala, baton de vanilie, lapte, smantanq, zahar tos si galbenusuri.
Ingrediente: 500 g de rubarbă 75 g de zahăr brun coaja rasă fin şi zeama de la 1
portocală 1 baton de vanilie, desfăcut în bucăţi Cremă custard: 150 ml...
O reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de
curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de
dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de
nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm...
O retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole,
ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb. Ingrediente:
fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau tocati) 3 frunze de
dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa gust) ardei rosu...
O reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc de
rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din regiunea
Toscana, Italia. Ingrediente: 1 mamaliga maricica 400 g carnati proaspeti 500 g
ciuperci 150 ml suc de rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g cascaval sare
piper ...
O reteta de Salată cu roşii cherry şi brânză feta din: rosii cherry,
castraveti, branza feta, frunze de menta, oregano, suc de lamaie, ceapa verde,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 ceşti cu roşii cherry tăiate pe
jumătate 1 ceaşcă cu castraveţi decojiţi şi tăiaţi felii 1/4 ceaşcă cu brânză
feta, sfărmată...
O reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina,
faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana, baton de
vanilie si capsune. Ingrediente: Biscuiţi din aluat fraged: 150 g de făină albă,
plus o cantitate suplimentară pentru pudrat 100 g de făină de orez 1/2
de...
O reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi,
telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe de
porumb, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: pentru bulionul de carne: 1 pui
cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de carne de pui fara
piele...
O reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta,
lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru verde.
Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de portocale 1
legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de somon cu
piele...
O reteta simpla de Cocktail African Queen din: suc de mango, vermut, cafea,
nucsoara, apa minerala, mango si curmala. Ingrediente: 1 pahar mic de suc de
mango 1 pahar mic de vermut rosu 1 ceasca de cafea tare (mokka) putine nucsoara
macinata apa minerala 1 mango 1 curmala Mod de preparare: Mixam bine...
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Sea Breeze, o bautura deosebit
de delicioasa si gustoasa Cum se prepara Cocktail Sea Breeze
O reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de
lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui cu
sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la temperatura camerei
un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de zeamă de lămâie Mod de
preparare:...
O reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline,
lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac. Ingrediente: 200 g file de
somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de masline 1 lamaie 1 legatura ceapa
verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1 mana spanac proaspat...
O reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de
masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza cheddar,
nucsoara si piper. Ingrediente: 450 g broccoli 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
tocata 1 coada de telina tocata 2 linguri faina 400 ml supa de pui cu
continut...
O reteta de salata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi,
fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, aprmezan,
rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 legătură busuioc 1 căţel de usturoi 2
linguri fistic proaspăt, nesărat 1 linguriţă suc de lămâie 3 linguri de ulei de
măsline...
Ingrediente: 300 g orez cu negru de sepie 250 g pui de caracatiţă o legătură
de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 bucăţi de avocado o frunză de dafin
oţet, sare, piper ulei de măsline busuioc lămâi sos de roşii ardei iute
Preparare: Puii de caracatiţă se spală, se scurg de...
Ingrediente: 300 g tăiţei 200 g brânză telemea 4 ouă două legături de ceapă
verde două linguri de smântână două fire de busuioc verde seminţe de
floarea-soarelui 100 g unt sare, piper 50 g pesmet legume de sezon sos de roşii
dulce Preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin unt,...
Ingrediente: 275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri
de nucă 100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă
miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon
Preparare: Intr-un vas mai mare...
Ingrediente: 800 g făină 200 ml lapte dulce 3 ouă 100 g unt 30 g drojdie 400
g şuncă afumată 300 g caşcaval seminţe de floarea-soarelui zahăr tos sare, piper
coriandru proaspăt un ardei gras o ceapă albă pătrunjel Preparare: Intr-un
castronel se pun drojdia, o linguriţă de zahăr tos, laptele dulce călduţ,
sarea,...
Ingrediente: 300 g heringi marinaţi o ceapă albă 150 g castraveţi muraţi 300
g cartofi 50 ml ulei de măsline 200 g smântână două ouă un morcov mărar sare,
piper capere mazăre Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se
spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-o strecurătoare,...
Ingrediente: doi dovlecei două vinete două cepe albe 250 g roşii cherry 200
g măsline negre feliate 150 ml ulei 3 gălbenuşuri fierte 5 căţei de usturoi
muştar dulce mărar 50 ml vin alb demisec sare, piper sos de maioneză pătrunjel
busuioc Preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile pasate, o lingură de
muştar,...
Ingrediente: 500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300
ml lapte dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare
esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic alune
Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, zahărul tos...
Ingrediente: două cutii de ton în ulei două ouă 150 ml ulei suc de lămâie o
ceapă roşie o lămâie muştar 25 g capere un ardei capia roşu un ardei capia verde
200 g maioneză 100 g castraveţi muraţi ceapă verde sare, piper pătrunjel
tarhon Preparare: Un ou se fierbe tare, se curăţă...
Ingrediente: 4 eggs 2 tbsp vinegar 1 tsp salt 1 pan 1 slotted spoon Cum se
prepara oua fierte
Ingrediente: un kg ciuperci 800 g şuncă de porc cu şorici două cepe 4
linguri de ulei de măsline 4 roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi o legătură
de mărar varză albă sau roşie sare, piper mălai Preparare: Ceapa şi usturoiul
se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se...
Ingrediente: două pachete de amestec de salată 200 g spanac 200 g struguri
roşii 200 g struguri albi doi castraveţi 250 g roşii cherry 250 g brânză cu
mucegai 4 ouă 60 ml ulei 60 ml oţet mărar tarhon muştar 3 căţei de usturoi sare,
piper crutoane Preparare: Usturoiul se curăţă, se spală...
Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g
făină un litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din
conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas din
compot Preparare: Intr-o oală se pune o jumătate de litru de...
Ingrediente: un kg carne de pui 3 litri de apă 350 g ficăţei de pui un
morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă 40 g gelatină alimentară 50 ml coniac
sare, piper o legătură de pătrunjel Preparare: Intr-o oală se pun la fiert
legumele curăţate şi tocate mărunt. Când sunt fierte pe jumătate...
Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 300 g morcovi baby 100 ml miere 50 ml
ulei 50 g unt 300 ml vin alb demisec 250 ml apă un beţişor de scorţişoară
ghimbir nucşoară chimen pudră de cardamon sare, piper rozmarin lămâie vin alb
demidulce Preparare: Intr-o oala se pun la fiert miere cu apa, un...
Ingrediente: 275 g năut bicarbonat o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de
chimen sare pudră de chilii busuioc piper ulei 4 castraveţi muraţi 200 ml
smântână castraveţi verzi Preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară
înainte, shimbându-i apa din când în când. Se spală cu apă rece, se scurge şi
se...
Ingrediente: un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml
lichior de cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat
25 g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de ghimbir
suc de portocale Preparare: Stafidele se pun în lichiorul...
Ingrediente: 450 g muşchi de porc afumat 300 g făină doi ardei capia doi
dovlecei doi morcovi 300 g broccoli o linguriţă de sos pesto 200 ml lapte dulce
100 ml ulei 100 g caşcaval 3 ouă 100 g măsline feliate praf de copt sare, piper
unt Preparare: Broccoli se spală şi se fierbe,...
Ingrediente: un kilogram fileuri de peşte o jumătate de varză roşie două ouă
4 linguri de făină o lingură de oţet sare, piper ulei de floarea-soarelui o
jumătate de linguriţă de boia dulce un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară
pătrunjel Preparare: Făina se cerne, se amestecă bine cu pudra de boia...
Ingrediente: 500 g făină 350 g untură 300 g brânză telemea praf de copt două
ouă o lingură de seminţe de susan o lingură de cimbru tocat un vârf de cuţit cu
boia iute sare oţet piper unt Preparare: Untura se amestecă bine cu un ou, sare,
piper şi o jumătate de pliculeţ de...
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 3 – Ardei graşi si ardei iuţi Bucataria
lui Jamie
Ingrediente: 275 g făină 200 g mălai un pliculeţ de praf de copt sare 200 g
unt 200 g zahăr tos două pliculeţe de zahăr vanilinat 3 ouă 200 ml lapte dulce o
portocală 100 g cireşe confiate gem sau dulceaţă de cireşe Preparare: Untul se
pune la topit într-un ibric împreună cu zahărul...
Ingrediente: 500 g muşchi de porc afumat 3 cartofi doi dovlecei 500 g fasole
albă 200 g morcovi baby doi ardei capia 50 g boabe de porumb boia dulce sare,
piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână roşii Preparare: Cartofii se
curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se prăjesc...
Ingrediente: 8 medalioane de fitofag 220 ml smântână 3 linguri de muştar un
fenicul salată verde 50 g stafide 100 g roşii cherry ulei de măsline sare, piper
mărar o lămâie 250 ml vin alb o frunză de dafin muştar boabe un gălbenuş
Preparare: Medalioanele de peşte se spală şi se aşază îmtr-o tavă....
Ingrediente: 3 cartofi 300 g mazăre o ţelină 3 morcovi o jumătate de varză
albă o salată verde o gulie mărar pătrunjel 250 ml smântână 25 g unt 200 ml
lapte o ceapă un căţel de usturoi 250 g parmezan sare, piper Preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt....
Ingrediente: 250 g făină 250 g migdale 250 g unt 150 g zahăr 50 g zahăr brun
zahăr vanilinat sare o linguriţă de esenţă de migdale praf de copt 250 g căpşuni
150 g struguri 250 ml frişca topping de căpşuni fructe de sezon Preparare:
Migdalele se amestecă bine cu praful de copt şi...
Ingrediente: 150 g costiţă afumată 60 g unt 450 g cartofi o ceapă un fir de
praz 150 ml smântână 130 ml lapte dulce doi litri de apă un vârf de cuţit cu
pudră de nucşoară sare, piper tarhon Preparare: Cartofii se curăţă de coajă,
se spală şi se taie în cubuleţe. Untul...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte um kilogram fasole galbenă 300 ml vin
alb două cepe 500 g roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un ardei iute o
lingură de pastă de roşii o lămâie pătrunjel sare, piper ulei de măsline
Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi...
Ingrediente: două pachete de foitaj 500 g spanac două legături de leurdă 300
g brânză feta o legătură de ceapă verde 3 ouă sare, piper 100 g nucă măcinată 50
g seminţe de susan unt pentru tavă busuioc tarhon Preparare: Spanacul, ceapa
verde şi leurda se spală, se scurg de apă şi se toacă...
Ingrediente: 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 3 ouă esenţă de migdale 50 g
migdale 50 g nucă 50 g stafide 100 g fulgi de cocos sare jumătate de linguriţă
de praf de copt zahăr vanilinat unt pentru forme fructe confiate scorţişoară
Preparare: Intr-un castron se amestecă nuca şi migdalele tocate,
stafidele...
Ingrediente: 1 tsp caster sugar 2 dashes of Peychaud 25 ml Cognac 25 ml
Bourbon 1 dash of absinthe some crushed ice some ice cubes 1 orange 1 Mixing
glass 1 short glass 1 Cocktail strainer 1 Knife 1 25 ml (1fl oz) measure 1 50ml
(2fl oz) measure 1 bar spoon Cum se...
Ingrediente: 800 g ficăţei de pui un kg broccoli 100 ml smântână 4 fire de
busuioc verde un morcov un ardei gras verde o linguriţă de muştar ulei de
măsline sare, piper piper roşu 500 ml lapte dulce o linguriţă de boia dulce
cuşcuş bulgur Preparare: Broccoli şi morcovul se fierb în apă fierbinte...
Ingrediente: 8 fileuri de hering 250 g orez o ţelină 300 g spanac două cepe
sare, piper ulei de măsline o lingură de oţet un fir de cimbru salată de sfeclă
roşie Preparare: Fileurile de hering se spală şi se pun într-o oală. Se
adaugă oţetul, două linguri de ulei, o cană...
Ingrediente: o ceapă usturoi un centimetru rădăcină de ghimbir un vârf de
cuţit cu pudră de scorţişoară 500 g roşii două conserve cu năut un ardei gras
roşu sare, piper ulei o limetă 500 ml apă busuioc mentă dovlecei praz Preparare:
Ceapa şi 4 căţei de usturoi se curăţă de foi şi se toacă...
Ingrediente: 4 bucăţi hering afumat două portocale o lămâie 50 ml ulei de
măsline salată verde 50 g muguri de pin sare, piper un vârf de cuţit de pudră de
nucşoară mărar seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui Preparare:
Heringul afumat se curăţă de piele, se taie bucăţi potrivit de mari şi
se...
Vinurile, în funcţie de caracteristicile lor calitative şi compoziţie,
precum şi în funcţie de tehnologia de producere, pot fi clasificate în: vinuri
de consum curent, vinuri de calitate şi vinuri speciale. Vinurile de consum
curent se obţin din soiuri de struguri de mare productivitate din ariile
viticole specializate în acest scop, precum...
Ingrediente: 500 g fasole albă boabe 400 g costiţă afumată două cepe un
morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură de ulei de floarea-soarelui două
linguri de pastă de tomate sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi varză albă
murată Preparare: Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi înainte. Se
scurge...
Ingrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce două ouă
200 g boabe porumb din conservă o conservă ciuperci 250 g caşcaval busuioc sare,
piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Laptele călduţ se pune într-un
castron. Se presară drojdia sfărâmată în bucăţele şi o linguriţă de sare. Se
amestecă,...
Ingrediente: 8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie
din comerţ două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr
tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare Preparare:
Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi...
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 4 – Vânat cu blana Bucataria lui
Jamie
Ingrediente: 400 g muşchi de porc sau kaizer un fir de praz 500 g ciuperci
salată verde doi ardei capia 300 g cartofi două ouă o lingură de griş ulei de
floarea-soarelui o lămâie sare, piper busuioc verde 100 g parmezan ras
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se...
Ingrediente: două cutii cu ton bucăţi 4 roşii 3 bucăţi de avocado 300 g
caşcaval doi ardei capia un morcov doi cartofi două linguri de capere ulei de
măsline două lămâi sare, piper mărar parmezan Preparare: Morcovul şi cartofii se
curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scot...
Ingrediente: doi morcovi doi ardei graşi roşii două cepe 4 căţei de usturoi
doi dovlecei 7 roşii două conserve cu năut ulei de floarea-soarelui sare, piper
mărar suc de roşii Preparare: Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de
pieliţă şi se taie mărunt. Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi
se...
Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr
tos 4 ouă două banane două portocale zahăr vanilinat 350 ml lapte dulce 100 g
nucă de cocos zahăr brun 300 g castane din conservă un plic cu cremă de vanilie
cacao Preparare: Untul, zahărul tos, două linguri...
Ingrediente: două fire de praz două piepturi de pui 500 g ciuperci două
vinete o linguriţă de ghimbir tocat 200 ml ulei de măsline o jumătate de
linguriţă de pudră de curry sare, piper o lămâie 200 g parmezan busuioc verde
Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii, apoi în cubuleţe. Se...
Ingrediente: 500 g sardine 300 g şprot 800 g roşii un ardei iute mic 3 ardei
graşi roşii 300 g ciuperci mici 100 ml ulei de floarea-soarelui sare, piper
pătrunjel o lămâie mălai ceapă usturoi Preparare: Ardeii graşi şi cel iute se
spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul...
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi
egipteni doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4 ouă o
conservă de ciuperci în apă o salată verde sare, piper 100 ml ulei felii de
pâine Preparare: Brânza telemea se taie în cuburi şi...
Ingrediente: 300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5
linguri de făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6
pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru tavă
Preparare: Intr-un bol se pun cinci albuşuri...
Ingrediente: 3 ardei capia un piept de pui două roşii o ceapă 300 g ciuperci
300 g broccoli 50 g măsline negre fără sâmburi 4 ouă 200 g făină o linguriţă de
praf de copt 100 ml ulei de măsline sare, piper pătrunjel sfeclă roşie smântână
Preparare: Pieptul de pui se spală, se taie...
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 4 dovlecei 6 roşii o legătură de ceapă verde
4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper busuioc uscat usturoi
verde smîntînă Preparare: Bucăţile de macrou se eviscerează, li se taie cozile
şi capetele, se spală bine cu apă rece, se presară sare şi se pun
într-un...
Ingrediente: jumătate de pîine albă 600 ml apă 200 g brînză de vaci două ouă
o ceapă albă doi ardei capia 250 ml smîntînă pastă de tomate o jumătate de
linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui
Preparare: Painea se taie în bucăţi mai mici, se pune într-un castron şi...
Ingrediente: două bucăţi de macrou 300 g paste orzo 800 g roşii 500 ml apă
60 ml ulei de floarea-soarelui 150 ml vin alb sec o ceapă albă un căţel de
usturoi o frunză de dafin un ardei iute mic pătrunjel sare, piper Preparare:
Roşiile se spală, se opăresc clteva secuntde în apă...
Ingrediente: 4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g
ciocolată 100g caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie
gem de căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g
zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un
vîrf de...
Ingrediente: 50 ml anejo rum 25 ml sweet vermouth 50 ml apple brandy ice
cubes 1 cherry tomatoes 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1
strainer 1 highball glass Cum se prepara un cocktail Bolero
Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 250 g orez o ceapă doi ardei graşi ulei
de măsline sare, piper mărar o lămîie susan boia dulce curry Preparare:
Seminţele de susan se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei şi se lasă să
se răcească. Orezul se spală în apă rece pînă cînd apa...
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 180 ml apă rece 4 ouă 300 g şuncă 200 g
caşcaval doi cartofi sare, piper cimbru sos de roşii picant aluat de foitaj
Preparare: Intr-un bol se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, apa
foarte rece, sarea, piperul şi un ou. Se frămîntă pînă...
O reteta delicioasa de paste cu sos de ou si patrunjel din: paste, oua,
castraveti murati, ceapa, usturoi, iaurt, hrean, masline, cascaval, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel, capere si porumb. Ingrediente: 500 g paste 3
ouă doi castraveţi muraţi o ceapa albă mică un căţel de usturoi 200 ml iaurt o
lingură de...
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml
lapte dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri de nucă
zahăr vanilinat o portocală sare esenţă de lămîie frişca fructe de sezon
Preparare: Laptele se încălzeşte, se adaugă zahărul tos, un sfert de...
Ingrediente: un kilogram măruntaie de porc 500 g ficat de porc o ceapă albă
mai mare doi căţei de usturoi 7 ouă 100 g făină 150 g unt tarhon sare, piper
salată verde muştar Preparare: Trei ouă se fierb în apă cu puţină sare, se lasă
să se răcească şi se curăţă de coajă....
Ingrediente: 3 vinete 4 roşii un ardei gras un ardei capia 400 g brînză
telemea o ceapă albă 5 căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec o lămîie sare,
piper ulei de măsline busuioc uscat smîntînă iaurt caşcaval Preparare: Vinetele
se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară sare. Se...
Ingrediente: 500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o
portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o linguriţă
de purdră de scorţişoară fructe de sezon Preparare: Cireşele se curăţă se
sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-o...
Ingrediente: 2 piepturi de pui un kg pepene roşu 300 g spanac proaspăt 300 g
brînză de vaci un vîrf de cuţit pudră de chili doi căţei de usturoi o ceapă
roşie un ardei gras busuioc sare, piper ulei de măsline oţet balsamic zahăr tos
Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se...
Ingrediente: 250 g linte 4 fileuri de pangasius o legătură de usturoi verde
o frunză de da¬fin 120 ml vin alb demisec 300 g roşii sare, piper ulei de
măsline o lingură de busuioc uscat smîntînă sos de muştar o legătură de ceapă
verde nucşoară Preparare: Lintea se pune la înmuiat cu o seară...
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 150 g unt 200 g ciuperci un dovlecel
doi cartofi 300 g mazăre o legătură de ceapă verde 250 g brînză telemea 4 ouă
300 g dovleac congelat 300 g caşcaval sare, piper mărar ulei de măsline
Preparare: Dolvecelul se spală şi se taie felii rotunde. Cartofii se...
Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos
3 ouă pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă 50
g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de vanilie
Preparare: Mierea se pune la fiert...
Ingrediente: 1 ½ ltr chicken stock 3 boneless chicken breasts 120 g long
grain rice 2 large eggs juice from 2 lemons salt and pepper a few leaves of
coriander to garnish for the toasted feta spread: 3 slices of brown bread 3 tbsp
feta cheese and a drizzle of olive oil to mix...
Ingrediente: 4 pulpe de pui un kilogram cartofi dulci 500 ml bere blondă un
beţişor de scorţişoară o floare de cuişoară o jumătate de linguriţă de pudră de
curry sare, piper ulei de măsline bere neagră Preparare: Pulpele de pui se
curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un castron. Se...
Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc 800 g cartofi albi 5 roşii 3
castraveţi o legătură de mărar o linguriţă de boia dulce un vîrf de cuţit cu
pudră de scorţişoară sare, piper ulei de floarea soarelui oţet balsamic
Preparare: Muşchiul de porc se feliază, se unge cu boiaua dulce, se
condimentează...
Ingrediente: 800 g fileuri de peşte 50 g pesmet două ouă 50 g brânză feta
două cepe doi ardei graşi galbeni doi cartofi o conservă de roşii în suc propriu
sare, piper ulei de măsline mărar pătrunjel un ardei iute legume de sezon
Preparare: Fileurile de peşte se spală, se fierb şi se curăţă...
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos
100 ml smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g
stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic caise
confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge cu...
Ingrediente: 250 g paste orzo 150 g brânză cu mucegai 300 g roşii 100 g
miezuri de nucă o salată verde ulei de măsline sare, piper rozmarin 100 ml
smântână 100 ml frişca o limetă busuioc Preparare: Pastele se pun la fiert în
apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de ulei...
Ingrediente: 1 cucumber, peeled and finely chopped 250 ml yoghurt 2 tbsp
olive oil 1 tbsp lemon juice ½ tbsp dill, chopped , or oregano 1 garlic clove,
minced 2 dill sprigs for garnish salt pepper 3 bowls 2 sieves 1 spoon cling film
Cum se prepara Tzatziki
Ingrediente: 12 foi de orez doi morcovi o ţelină 300 g ciuperci o legătură
de ceapă verde un mango sare, piper ulei de măsline sos de soia mărar o lămâie
Preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie sub formă
de bastonaşe subţiri. Mango se curăţă de coajă şi...
Ingrediente: două pachete de foitaj 3 ouă 400 g caşcaval o salată lolo rosa
100 g măsline 300 g brânză feta 250 g şuncă de pui 300 g muşchi de porc afumat
250 g piept de pui afumat ceapă verde seminţe de susan sare, piper busuioc
chimen Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei,...
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri I Creaţă (Riesling de Banat)
produce struguri uni sau biaripaţi, de mărime mică-mijlocie, de formă
cilindro-conică, boabe aşezate dens pe ciorchine, culoarea pieliţei
verde-gălbuie, uneori galbenă-aurie, miezul foarte suculent. Galbenă de Odobeşti
soi de mare productivitate, cu struguri mijlocii spre mari, cilindro-conici,
uniaripaţi şi mai rar...
Ingrediente: 300 g orez o ceapă 100 g crevete un piept de pui 250 g pui de
caracatiţă un ardei gras roşu o lămâie usturoi curry zahăr sare, piper ulei de
măsline 150 ml vin alb coriandru 25 g fulgi de cocos 50 g ananas Preparare:
Orezul se spală, se fierbe şi se pune...
Ingrediente: două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g
miezuri de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune
Preparare: Untul se pune într-un vas mare împreună...
O reteta simpla de musaca din carne de pui, ceapa verde, dovlecei, vinete,
rosii, oua, branza telemea, boaie dulce servita alaturi de salata cu legume de
sezon Ingrediente: un kilogram came de pui două legături de ceapă verde 3
dovlecei 3 vinete 800 g roşii 3 ouă 100 g brânză telemea ulei de
floarea-soarelui...
Ingrediente: un pachet de foitaj 3 ardei capia o legătură de ceapă verde 100
g roşii cherry 150 g ciuperci 150 g brânză feta 3 ouă un fir de usturoi verde
sare, piper ulei de măsline pătrunjel sos picant de roşii Preparare: Ceapa şi
usturoiul verde se curăţă de frunzele ofilite, se spală şi...
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g
zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g
mure 50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte
dulce Preparare: Untul foarte rece se dă...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez un fir de praz un morcov o
jumătate de ţelină 200 g varză albă 50 g unt ulei de măsline sare, piper
coriandru uscat o lămâie Preparare: Fileurile de peşte se curăţă, se spală şi
se pun într-un castron la rece. Morcovul se curăţă de...
Ingrediente: 25 ml vodka 10 ml raspberry liqueur 15 ml sugar syrup 6
pineapple chunks ice cubes 1 25/50ml measure 1 shaker (with strainer) 1 knife 1
muddle stick (or fork if you don’t have one) 1 cocktail glass Cum se prepara un
cocktail French Martini
O reteta delicioasa de tocanita de iepure cu paste din: paste, carne de
iepure, morcovi, ceapa, telina, frunze de dafin, rosii, lamaie, faina, ardei
capia, masline verzi, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 250 g paste 800 g carne de iepure doi morcovi o ceapă o ţelină o
frunză de dafin...
Ingrediente: 600 g peşte alb o felie de pâine făină o jumătate de ceapă doi
căţei de usturoi două ouă 3 castraveţi verzi 450 ml iaurt 100 g pesmet 50 g griş
150 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei salată verde
Preparare: Peştele se curăţă, se spală cu apă rece,...
Ingrediente: 300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4
linguri de smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă
de zahăr două crenguţe de rozmarin seminţe de chimen praf de copt piper
Preparare: Untul se pune într-un vas împre-ună cu ouăle şi coaja de...
Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt
miere o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25
g stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată neagră
Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja pe răzătoarea...
Ingrediente: 3 morcovi 500 g ciuperci o jumătate de ţelină două cepe 500 g
ficăţei de pui 100 g fasole albă boabe 4 căţei de usturoi o frunză de dafin 25 g
gelatină sare ulei de floarea-soarelui o legătură de mărar Preparare: Fasolea se
pune la înmuiat câteva ore, schimbând apa de două-trei ori,...
Vinurile şi celelalte produse obţinute din must, vin şi subproduse vinicole
trebuie să corespundă, în momentul punerii lor în consum, caracteristicilor
calitative şi de compoziţie stabilite prin regulamentul de aplicare a Legii viei
şi vinului precum şi ale standardelor în vigoare. De asemenea, practicile şi
tratamentele utilizate sau autorizate în producerea sau obţinerea
musturilor,...
Ingrediente: 500 g scoici 150 g boabe de porumb 350 g ciuperci 250 ml vin
alb 8 felii de pâine o lămâie 150 g unt coriandru uscat două tije de ţelină două
cepe doi căţei de usturoi sare, piper mentă verde ouă de prepeliţă Preparare:
Se spală cochiliile scoicilor ca să se îndepărteze...
Ingrediente: 1 ardei capia 150 g orez un ardei gras verde un ardei gras roşu
un ardei gras galben o ceapă doi căţei de usturoi două conserve de ciuperci
sare, piper ulei de măsline mărar lămâie Preparare: Ardeii capia se pun la copt
pe un grătar, se lasă să se coacă bine pe toate...
Ingrediente: o conservă de ananas 200 g pişcoturi pentru şampanie 150 ml
cafea lichior de ciocolată 4 ouă 125 g zahăr tos 400 g brânză mascarpone 5
linguri de cacao 150 g fructe confiate fulgi de cocos biscuiţi langues de chat
Preparare: Ananasul se scoate din cutie, se taie bucăţi mici şi se pune...
Ingrediente: 750 g dovleac o ceapă 3 linguri ulei de măsline 250 ml lapte
dulce seminţe de chimen 50 g sâmburi de caju sare, piper pudră de curry un căţel
de usturoi 3 cartofi 150 g caşcaval 6 felii de pâine 100 g unt rozmarin
mozzarella Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă...
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml green peppermint liqueur Juice of 1 lime
Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass
Cum se prepara un cocktail Tequila Mockingbird
Ingrediente: 4 piepturi de pui o jumătate de conopidă 8 cartofi două
portocale 100 g unt 200 ml lapte dulce o frunză de dafin 4 căţei de usturoi 250
ml vin alb două cuişoare sare, piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Se
face o marinată din sucul de portocale, vinul alb, frunza de dafin,...
Ingrediente: 450 g crevete decorticat 4 cartofi doi dovlecei 300 g fasole
albă păstăi congelată 100 g boabe de porumb 300 ml vin alb maioneză smântână
lapte o lămâie doi ardei capia sare, piper ulei de măsline pătrunjel pudră de
curry Preparare: Fasolea se dezgheaţă şi se fierbe în apă cu sare. Cartofii
se...
Ingrediente: 45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml
ulei de măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte
dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca
Preparare: Pesmetul se amestecă într-un vas împreună...
Ingrediente: 300 g kaizer doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de
ţelină 300 g mazăre o jumătate de conopidă ceapă verde 300 g fasole albă păstăi
3 rotocoale de fidea ulei pătrunjel sare, piper un ardei iute smântână iaurt
gras Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă,
se...
Ingrediente: 4 fileuri cod alb 200 g orez o legătură ceapă verde doi căţei
de usturoi două roşii 4 linguri cu făină două ouă mărar pătrunjel sare, piper
ulei de floareea-soarelui o lămâie smântână hrean Preparare: Ceapa se curăţă, se
spală şi se taie rondele. Se căleşte în ulei încins, se adaugă orezul
spălat...
Ingrediente: 3 vinete un borcănel roşii uscate în ulei ardei iute două cepe
o jumătate de fir de praz 4 căţei de usturoi ghimbir zahăr tos 300 ml suc de
roşii 50 ml sos de chili 50 g măsline negre feliate busuioc proaspăt ulei sare,
piper curry Preparare: Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă...
Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de
portocale 50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml
lapte dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca
Ingrediente: Intr-un vas mai mare se pun ouăle...