luni, 18 iunie 2012

Retete usoare si sanatoase


Retete usoare si sanatoase:

Retete usoare si ilustrate

Cum se prepara legume prajite (video)

 

Cum se prepara legume prajite (video)

O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small yellow pepper sliced 1 red onion, sliced 3 carrots, cut into...

Read more »

Supă de legume cu smântână

 

Supă de legume cu smântână

Se prăjesc în ulei câteva minute 200g de ceapă, ţelină şi morcovi, tocaţi, şi 300g de cartofi tăiaţi cubuleţe, până încep să se înmoaie. Se acoperă cu 700ml supă de legume şi se lasă la fiert uşor 10-15 minute, până când legumele sunt fragede. Se mixează cu un blender până când se obţine un...

Read more »

Oua in stil spaniol

 

Oua in stil spaniol

Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie cu capac. Se prăjesc 50g de chorizo tocat două minute. Se adaugă 400g de roşii bucăţi, din conservă, 1 ceapă tocată, 1 linguriţă de boia afumată şi 1 mână de măsline negre, apoi se lasă la fiert 8 minute, până se îngroaşă. Se fac patru...

Read more »

Tarte cu roşii, brânză feta şi măsline

 

Tarte cu roşii, brânză feta şi măsline

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se taie în 4 bucăţi un pachet de 375g de aluat de foitaj, se pun bucăţile pe o tavă antiaderentă (sau acoperită cu hârtie de copt) şi se înţeapă aluatul cu o furculiţă. Se presară 50g de brânză feta. Se pun 6 roşii tăiate felii deasupra, apoi...

Read more »

Plăcintă cu dovlec

 

Plăcintă cu dovlec

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, sare, ulei, zahar, ou, lapte, smantana, dovlecel, zahar vanilat, gris si marar. Ingrediente: 750 g făină 1 cub drojdie puţină sare 50 ml ulei linguriţă zahăr 1 ou 200 ml lapte 2 linguri smântână pentru umplutură: 700 g dovlecel 200 g zahăr 2 plicuri...

Read more »

Tort cu whisky

 

Tort cu whisky

O reteta delicioasa de tort cu whisky din: stafide, apa, unt, zahar, ou, whisky, faina, bicarbonat, nucsoara, zeama de lamaie, miez de nuca, sare, unt, lamaie, whisky si confetti de zahar. Ingrediente: 170 g stafide 230 ml apă 100 g unt 140 g zahăr 1 ou 2  linguri whisky 170 g faină albă 1...

Read more »

Anghinare cu sos vinegretă

 

Anghinare cu sos vinegretă

Se rup tulpinile de la 4 anghinare mari, cât mai aproape de bază, apoi se curăţă frunzele decolorate, într-o oală, se pune la fiert apă cu sare. Se adaugă 3 frunze de dafin, 1 lămâie tăiată pe jumătate şi stoarsă de zeamă, împreună cu zeama acesteia. Se pun anghinarele şi se ţin sub apă...

Read more »

Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru

 

Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru

O reteta delicioasa de supa de ciuperci cu ardei iute si coriandru din: ciuperci, pulpa de rosii, ceapa, supa concentrata de pui, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci champignon 500 g pulpă de roşii 1 ceapă 1 l supă concentrată de pui 1 ardei iute proaspăt...

Read more »

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru

 

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru

Se ung 2 steakuri de vită cu 1 linguriţă ulei de măsline şi 1 linguriţă de chimion măcinat, sare şi piper. Se taie în felii groase 1 ardei gras roşu şi unul galben. Se stropesc feliile de ardei cu 1 linguriţă ulei de măsline. Se coc feliile de ardei pe o tigaie-grătar pe ambele...

Read more »

Oua in stil mexican

 

Oua in stil mexican

O reteta delicioasa de oua in stil mexican din: oua, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 4 roşii mici (circa 400 g) 1 ceapă medie 1 ardei iute proaspăt 2 linguri ulei de măsline extravirgin coriandru proaspăt sare piper negru   Mod de preparare: Curăţă ceapa...

Read more »

Cocktail Campari Sour

 

Cocktail Campari Sour

O reteta simpla de Cocktail Campari Sour din: campari, zeama de lamaie proaspata, suc de portocale, sirop de zahar, coaja de portocala si cirese. Ingrediente: 8 cl Campari 2 cl zeama de lamaie proaspata 2 cl suc de portocale 2 cl sirop de zahar coaja de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine...

Read more »

Pui crocant cu parmezan

 

Pui crocant cu parmezan

Se încinge grilul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate un albuş pe o farfurie, cu un pic de sare şi de piper. Se dau pe răzătoarea mică 5 linguri de parmezan deasupra unei alte farfurii. Se înmoaie 4 piepţi de pui, fără piele şi dezosaţi,...

Read more »

Muşchi de vită cu orez

 

Muşchi de vită cu orez

O reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de vita, ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie, usturoi, rosii cherry, orez, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 800 g de muşchi de vită 100 ml ulei de măsline 100 ml oţet balsamic o lin­guriţă cu...

Read more »

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

 

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Se pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5  linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja...

Read more »

Bame cu morcovi şi ardei iute

 

Bame cu morcovi şi ardei iute

O reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si orez. Ingrediente: 500 g bame congelate doi morcovi două cepe 5 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel o ţelină...

Read more »

Biscuiţi cu unt

 

Biscuiţi cu unt

O reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina alba, sare si zahar. Ingrediente: 300 g unt 200 g zahăr 500 g faină albă 1 linguriţă sare pentru decor: zahăr   Mod de preparare: A mestecă untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă ingredientele până...

Read more »

Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştar

 

Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştar

Se fierb 200g de cartofi până devini fragezi. Se scurg, apoi se amestecă cu 4 cepe verzi tăiate felii şi 2 linguriţe oţet de vin roşu cât sunt calzi încă. Se ung 2  bucăţi şuncă de porc cu un pic de miere, sare şi piper, apoi se pun 3 minute pe fiecare parte sub...

Read more »

Cupă cu zmeură şi cereale

 

Cupă cu zmeură şi cereale

O reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza de vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky. Ingrediente: 150 ml smântână dulce 100 g brânză de vaci (dulce) 250 g zmeură 1 linguri fulgi de ovăz 2 linguri miere lichidă 2 linguri whisky   Mod de preparare: Prăjeşte câteva...

Read more »

Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar

 

Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit pielea de pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper, apoi se aşază în tavă, cu pielea în jos, şi se...

Read more »

Plăcintă cu mere şi pere

 

Plăcintă cu mere şi pere

O reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos, unt, oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci, alune, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 380 g făină 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă pliculeţ praf de copt...

Read more »

Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă

 

Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă

O reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita, suc de portocala, ulei de masline si frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari...

Read more »

Dulceaţă de pepene galben

 

Dulceaţă de pepene galben

O reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele...

Read more »

Orez în stil mexican

 

Orez în stil mexican

O reteta delicioasa de orez in stil mexican din: orez salbatic, pulpa de rosii, supa concentrata de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez sălbatic 400 g pulpă de roşii 1 supă concentrată de pui 2 cepe mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei...

Read more »

Somon afumat cu dressing

 

Somon afumat cu dressing

Se amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de susan şi 1 lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat dintr-un pachet de 200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat...

Read more »

Supă aztecă

 

Supă aztecă

O reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina, morcov, rosie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 200 g porumb boabe (din conservă) 100 g ciuperci champignon 30 g kaizer afumat 1 l...

Read more »

Rulouri cu creveţi şi legume

 

Rulouri cu creveţi şi legume

Se încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei într-un wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume, 1 bucăţică de ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de coriandru...

Read more »

Chiftele cu sos bechamel

 

Chiftele cu sos bechamel

O reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne de vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte dulce, smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită doi cartofi un morcov 4 căţei de usturoi o...

Read more »

Musaca dietetică

 

Musaca dietetică

O reteta delicioasa de musaca dietetica din: ardei grasi, usturoi, carne tocata de vita, linte rosie, oregano, passata, vanata, rosii, ulei de masline, parmezan, iaurt grecesc si nucsoara. Ingrediente: 200 g de ardei graşi, tăiaţi felii 3 căţei de usturoi, striviţi 200 g carne tocată foarte slabă de vită 100 g de linte roşie...

Read more »

Turte cu măsline

 

Turte cu măsline

O reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline, sare, ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un cubuleţ de drojdie 100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare ulei cimbru busuioc   Mod de preparare: într-un vas adânc se cerne făină, se face o gaură în mijloc...

Read more »

Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei

 

Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei

O reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime, sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si sos dulce de chilli. Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1 tijă de lemongrass, tocată fin...

Read more »

Cocktail Angelo

 

Cocktail Angelo

O reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4 cl suc de portocale 2 cl vermut sec   Mod de preparare: mixam bine in shaker cu gheata Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna in...

Read more »

Retete de post: Iahnie de fasole

 

Retete de post: Iahnie de fasole

O reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Ingrediente: 500 g boabe de fasole alba 2 cepe 4 linguri ulei 5 rosii 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi galbeni 3 catei de usturoi sare...

Read more »

Retete delicioase: Vinete murate

 

Retete delicioase: Vinete murate

O reteta delicioasa de vinete murate din: varza alba, telina, foi de vita, hrean si sare. Ingrediente: 1 varză albă 2 rădăcini de ţelină câteva foi de viţă hrean sare pentru saramură: 1 lingură sare la 1 l de apă   Mod de preparare: Cureti vinetele şi le crestezi lon­gitudinal. Apoi pui vinetele la...

Read more »

Conopida cu broccoli gratinate

 

Conopida cu broccoli gratinate

O reteta de conopida cu broccoli gratinate din: conopida, broccoli, usturoi, smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g conopidă 300 g broccoli 2 căţei de usturoi 200 g smântână 3 ouă unt 150 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Se curăţă conopida şi broccoli, se fierb în apă clocotită cu sare...

Read more »

Cârnaţi cu fasole la cuptor

 

Cârnaţi cu fasole la cuptor

O reteta de carnati cu fasole la cuptor din: ulei vegetal, fire de celery, morcovi, ceapa, pasta de tomate, fasole alba, fasole in sos tomat, cimbru, supa de pui si paine alba. Ingrediente: 1  lingură de ulei vegetal 8 cârnaţi de porc 2  fire de celery, tocate 2 morcovi, tocaţi 1 ceapă, tocată 1 ...

Read more »

Guacamole cu roşii

 

Guacamole cu roşii

O reteta de gucamole cu rosii din: avocado, rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, zeama de la o lamaie si sare. Ingrediente: 2-3 avocado 6 roşii mijlocii 1 ceapă 1 linguriţă coriandru 1 ardei iute zeama de la o lămâie sare   Mod de preparare: Opăreşti roşiile timp de 3 minu­te. Apoi le scoţi şi...

Read more »

Supa de ceapa

 

Supa de ceapa

O reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela, cascaval, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă albă 2,5 l supă de carne strecurată (sau supă de oase) 1 franzelă 200 g caşcaval 50 g unt 1 lingură rasă de făină sare piper   Mod de preparare: Se...

Read more »

Tartar de avocado şi ton

 

Tartar de avocado şi ton

O reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru, sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar. Ingrediente: 350 g file de ton proaspăt 1 fir de ceapă verde 1 avocado 1  lime 2   linguri ulei de...

Read more »

Paste cu sos de avocado

 

Paste cu sos de avocado

O reteta delicioasa de paste cu sos de avocado din: paste tip fundite, ardei gras rosu, avocado, iaurt, zeama de lamaie, mustar dijon, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 150 g paste tip fundiţe 1 ardei gras roşu pentru sos: 1 avocado 300 g iaurt 2 linguri cu zeamă de lămâie 1 linguriţă cu...

Read more »

Cum se prepara mancare de legume Escalibada (video)

 

Cum se prepara mancare de legume Escalibada (video)

O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara mancarea de legume Escalibada. Un preparat al Cataloniei care poate fi servit ca fel principal sau ca garnitura. Ingrediente: 1 medium size courgette 1 medium size aubergine 1 onion 4 Italian style green peppers 2 tomatoes 8 mushrooms Olive oil to taste...

Read more »

Tortillas în sos picant cu carne

 

Tortillas în sos picant cu carne

O reteta simpla si delicioasa de tortillas in sos picant cu carne din: tortillas, carnat, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei capia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g tortillas crocante din faină de porumb pentru sos: 1 cârnat gros picant 180 g pulpă de roşii 2 linguri ulei de măsline...

Read more »

Cartofi cu carne de porc

 

Cartofi cu carne de porc

O reteta simpla si delicioasa de cartofi cu carne de porc din: carne de porc macra, dovlecel, cartofi, cascaval, ceapa, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc macra 1 dovlecel 2 cartofi mari 200 g cascaval 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei de masline 2...

Read more »

Cartofi dulci copţi cu fasole

 

Cartofi dulci copţi cu fasole

O reteta delicioasa de cartofi dulci copti cu fasole din: cartofi dulci, boia afumata, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar brun, otet de vin rosu, sos worcestershire, amestec de fasole boabe, rosii si smantana. Ingrediente: 4 cartofi dulci mici 0  lingură de boia afumată 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 2 ...

Read more »

Salata mediteraneeana cu paste

 

Salata mediteraneeana cu paste

O reteta delicioasa de salata mediteraneean cu paste din: paste, muguri de pin, rosie, ardei gras, frunze de spanac, ulei de masline, sare, unt, mozzarella, gorgonzola, parmezan si smantana. Ingrediente: 100 g paste tip fundiţe 2 linguri cu muguri de pin 1 roşie 1 ardei gras câteva frunze de spanac 1 lingură cu ulei...

Read more »

Plăcintă cu roşii

 

Plăcintă cu roşii

O reteta simpla si delicioasa de placinta cu rosii din: rosii cherry, faina, drojdie, ulei, apa, chimen si sare. Ingrediente: 500 g roşii cherry 2 căni cu făină 25 g drojdie 10 linguri cu ulei 1 cană de apă (sau cât intră, în funcţie de făină) chimen sare   Mod de preparare: într-un castron...

Read more »

Reteta zilei: Zacusca

 

Reteta zilei: Zacusca

O reteta simple si delicioasa de zacusca din: ceapa, gogosari, vinete, piper, foi de dafin, ulei, bulion si sare. Ingrediente: 2 kg ceapă 6 kg gogoşari 3 kg vinete (coapte) piper boabe foi de dafin 1-1/2 l ulei 1 kg bulion puţină sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai în...

Read more »

Ouă coapte cu spanac şi roşii

 

Ouă coapte cu spanac şi roşii

O reteta simpla si delicioasa de oua coapte cu spanac si rosii din: spanac, rosii, fulgi de chilii si oua. Ingrediente: 100 g de spanac 400 g de roşii tăiate, din conservă 1 linguriţă fulgi de chilii 3  ouă   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pune spanacul într-o...

Read more »

Paste cu vin rosu si busuioc

18 October 2011

Paste cu vin rosu si busuioc

O reteta simpla si delicioasa de paste cu vin rosu si busuioc din: paste, ceapa, telina, morcov, rosii, vin rosu, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 200 g paste tip fundiţe 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină potrivită 4 roşii mai mititele 1 pahar cu vin roşu 1 legătură de pătrunjel...

Read more »

Supă de linte cu melcişori picanţi

 

Supă de linte cu melcişori picanţi

O reteta delicioasa de supa de linte cu melcisiori picanti din: pasta de curry, ceapa, morcovi, linte rosie, supa de legume, amestec de paine si drojdie. Ingediente: 2 linguri pastă de curry 1 ceapă, tăiată 2  morcovi, raşi 40 g de linte roşie 1 litru supă fierbinte de legume pentru melcisori picanti: 500g amestec...

Read more »

Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă

 

Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă

O reteta delicioasa de friptura de porc cu sos de mustar si piure de conopida din: conopida, unt, ulei de masline, lapte, cotlete de porc, mustar de dijon, smantana si spanac. Ingrediente: 5-1/2 conopida, rupta in buchetele unt ulei de masline lapte 2 cotlete de porc 1 lingura mustar de Dijon 2 linguri de...

Read more »

Miel persan cu melasă de rodii

 

Miel persan cu melasă de rodii

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi se stropeşte cu 4-5 linguri melasă de rodii (cumpărată sau făcută în casă), 1...

Read more »

Fundite picante

 

Fundite picante

O reteta simpla si delicioasa de fundite picante din: paste, crenvursti, unt, ceapa, fasole pastai, usturoi, concentrat de legume, sos picant, ulei de masline si sare. Ingrediente: 250 g paste tip fundiţe 5 crenvurşti 2 linguri cu unt 2 cepe 200 g fasole păstăi 5 căţei de usturoi 1 con­centrat de legume 1 lingură...

Read more »

Pere fierte în cidru cu vanilie

 

Pere fierte în cidru cu vanilie

Se pun 1 litru cidru de pere, 400g de zahăr, păstaie de vanilie, tăiată în două pe lungime, 2 fâşii de coajă rasă de lămâie şi 3 linguri de miere într-o cratiţă mare cu 0,25 l de apă. Se amestecă, se aduce la punctul de fierbere şi se lasă pe foc 5 minute. Se...

Read more »

Porc picant cu orez prăjit

 

Porc picant cu orez prăjit

Incinge într-o tigaie 1 lingură de ulei vegetal. Adaugă 500g carne tocată de porc şi 1 lingură de amestec chinezesc de 5 condimente şi lasă să se rumenească. Pune 225g de orez gătit, 200g de mazăre decongelată, 4 cepe verzi feliate si 1 ou. Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca pentru omletă, şi...

Read more »

Cotlet de miel cu legume

 

Cotlet de miel cu legume

O reteta delicioasa de cotlet de miel cu legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, ulei de masline, sos de rosii, cotlete de miel, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi noi 200 g morcovi 1 dovlecel 4 linguri ulei de măsline 1 lingură sos de roşii 8 cotlete de miel sare piper   Mod de...

Read more »

Cum se prepara Mere caramelizate delicioase (video)

 

Cum se prepara Mere caramelizate delicioase (video)

  O reteta video despre cum se prepara mere caramelizate: Cum se prepara Mere caramelizate delicioase

Read more »

Salata mediteraneeana cu sardine

 

Salata mediteraneeana cu sardine

O reteta delicioasa de salata mediteeranena cu sardine din: salata, masline negre, capere, sardine in sos tomat, ulei de masline si otet de vin rosu. Ingrediente: 90 g de salată 1 mână de măsline negre, tăiate grosier 1 lingură de capere, scurse 2  conserve de 20g de sardine în sos tomat, scurse (sosul se...

Read more »

Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras

 

Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras

O reteta delicioasa de foccacia umpluta cu fasole si ardei gras din: faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, untura, zahar, sare, fasole pestrita, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, branza de capra, ulei de masline extravirgin si sos tabasco. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 pliculeţ de drojdie 3...

Read more »

Biscuiţi dulci-săraţi

 

Biscuiţi dulci-săraţi

O reteta delicioasa de biscuiti dulce sarati din: faina, faina de orez, zahar brun, unt si unt sare. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de orez 50 g zahăr brun 60 g unt 60 g unt sărat   Mod de preparare: Pune cuptorul să se încălzească la 180° C. Intre timp, amestecă...

Read more »

Salată de legume pentru iarna

 

Salată de legume pentru iarna

O reteta delicioasa de salata de legume pentru airna din: ardei gras sau capia, morcovi, ceapa rosie, boabe de mustar, foi ded afin, zahar, otet si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia (roşii) 1 kg morcovi 1 kg ceapă roşie 2 linguriţe boabe de muştar 4 foi de dafin 500 g...

Read more »

Nachos

 

Nachos

O reteta delicioasa de nachos din: tortillas, ulei de floarea soarelui, branza edamer, fasole pestrita, ceapa, ulei de masline extravirgin si masline negre. Ingrediente: 10 tortillas din faină de grâu 6 linguri ulei de floarea-soarelui 200 g brânză tip Edamer (caşcaval) 200 g fasole pestriţă fiartă 1 ceapă mică ulei de măsline extravirgin pentru...

Read more »

Cocktail Marninique

 

Cocktail Marninique

O reteta delicioasa de Cocktail Marninique din: grand marnier, rom alb, zeama de lamaie, lime juice, suc de ananaas, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 3 cl rom alb 1 strop de zeama de lamaie 2 cl Lime Juice 6 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale portocala...

Read more »

Sos aromat de rosii

 

Sos aromat de rosii

O reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 1 kg ardei grasi rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 6-7 linguri ulei 2 linguri otet 1 legatura...

Read more »

File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit

 

File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit

O reteta de file de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 420 file de porc, curatat si taiat in medalione 1 lingura sos de soia 1 lingura amestec chinezesc din 5 condimente 2 linguri...

Read more »

Tostadas de pui

 

Tostadas de pui

O reteta de tostadas de pui din: tortillas din faina de porumb, file de piept de pui, rosii, supa concentrata de pui, cascaval, salata rosie, salata aisberg, smantana, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, coriandru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas din faină de porumb 400 g file de piept de...

Read more »

Buzunare cu falafel din dovleac

 

Buzunare cu falafel din dovleac

O reteta delicioas ade buzunare cu falafel din dovleac din: dovleac, naut, usturoi, fulgi de chilli, chimion, patrunjel, paine alba, morcovi, ceapa rosie, branza feta si paine pitta. Ingrediente: 1kg de dovleac plăcintar, fără seminţe şi tăiat în felii 400g de năut din conservă, scurs, clătit şi uscat 1 căţel de usturoi, tocat 1/2...

Read more »

Pui cu sos picant, sofran şi coriandru

 

O reteta de Pui cu sos picant, sofran şi coriandru dinŞ pui, unt, ceapa, usturoi, supa, sofran, faina, lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 150 g unt 2 cepe 3 căţei usturoi 1  l supă 1 linguriţă rasă şofran 2 linguri faină 1 lămâie mare coriandru sare şi piper, după gust Mod...

Read more »

Pui cu nucă de cocos

 

O reteta de pui cu nuca de cocos din: nuci de cocos, pui, scortisoara, ceapa, unt, ienibahar, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 2 nuci de cocos 2 pui 5 linguriţe scorţişoară 4 cepe 4 linguri unt ienibahar cuişoare sare şi piper, după gust Mod de preparare: Nuca de cocos se dă prin râzătoare, se...

Read more »

Friptură în două culori

 

Friptură în două culori

O reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez, fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de legume, unt, usturoi, chimen si sare. Ingrediente: 250 g friptură de vită pregătită în prealabil 300 g orez fiert la aburi 300 g fasolică verde 4 roşii bine coapte...

Read more »

Miel cu prune uscate

 

Miel cu prune uscate

O reteta de miel cu prune uscate din: carne de miel, prune uscate, ulei, piper alb, sofra, ceapa si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g prune uscate, fară sâmburi 1 pahar ulei 1 linguriţă piper alb pisat 1 vârf de cuţit cu şofran 3 cepe tăiate mărunt sare Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Davis

 

Cocktail Davis

O reteta simpla de Cocktail Davis din: rom brun, suc de limeta, sirop de zmeura, vermut rosu, sifon si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 6 cl suc de limeta 1 cl sirop de zmeura 3 cl vermut rosu sifon zahar   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ingredientele alcoolice si sucurile...

Read more »

Tartine

 

O reteta de tartine din: paine intermediara, branza de oaie, mustar, unt, patrunjel, bere si piper alb macinat. Ingrediente: 6 felii pâine intermediară 500 g brânză de oaie 1 lingură muştar 100 g unt topit 1 legătură pătrunjel proaspăt 1/2 pahar cu bere piper alb măcinat Mod de preparare: Se rade brânza, se topeşte...

Read more »

Iepure aromat

 

Iepure aromat

O reteta delicioasa de iepure aromat din: iepure, morcovi, telina, ceapa, faina, ulei extravirgin de masline, unt, vin rosu, vin alb sec, otet din vin alb, vin alb sec, foi de dafin, usturoi, salvie, rozmarin, oregano, felii de mamaliga si sare. Ingrediente: 1 iepure sălbatic 2 morcovi 1 tulpină de ţelină 2 cepe albe...

Read more »

Salată de castraveţi şi pepene roşu

 

Salată de castraveţi şi pepene roşu

O reteta simpla de salata de castraveti si pepene rosu din: pepene rosu, castravete, masline, branza feta, iaurt degresat, marar, sare, piper negru, marar si paine integrala. Ingrediente: 700 g pepene roşu 1/2 castravete 40 g măsline păstrate în saramură, scurse pentru sos: 25 g brânză feta, clătită şi scursă 3 linguri iaurt degresat...

Read more »

Tacos cu carne şi pecorino

 

Tacos cu carne şi pecorino

O reteta simpla de tacos cu carne si pecorino din: tortillas, frunze de salata, pecorino, carnati, pulpa de vita, rosii, fasole rosie, ceapa alba, usturoi, ardei gras verde, praf de ardei iute, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 8 tortillas 8 frunze de salată 150 g pecorino (brânză veche de oaie)...

Read more »

Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

 

Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

O reteta de pulpe de pui cu sos de ceapa cu usturoi verde din: pulpe superioare de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 7 pulpe superioare de pui 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 1/2 cutie rosii decojite 3-4 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se...

Read more »

Cocktail Bolero

 

Cocktail Bolero

O reteta simpla de Cocktail Bolero din: rom alb, vermut rosu si calvados Ingrediente: 2,5 rom alb 2 cl vermut rosu 2,5 cl Calvados   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker, apoi se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-o cupa de cocktail racita anterior.

Read more »

Salată de tăiţei cu legume în stil chinezesc

 

Salată de tăiţei cu legume în stil chinezesc

O reteta de salata de taitei cu legume in stil chinezesc din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, ardei iute, usturoi, ghimbir, citronella, morcovi, ardei gras, porumb, mazare, salata chinezeasca, sos de soia, ulei de susan, frunze de coriandru si alune sarate. Ingrediente: 100 g tăiţei cu ou subţiri 2 linguri ulei de...

Read more »

Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)

 

Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)

O reteta video despre cum se prepara tarta dulce cu ricotta si ciocolata din: faina, unt, ciocolata, lamaie, oua, mascarpone, ricotta si esenta de rom. Ingrediente: faina unt ciocolata lamaie oua mascarpone ricotta esenta rom, vanilie Mod de preparare: Prima oara se face aluatul: se pune intr-un bol faina (cam 450 de grame), apoi...

Read more »

Cocktail Adios Amigos

 

Cocktail Adios Amigos

O reteta simpla de Cocktail Adios Amigos din: rom alb, lime juice, vermut sec, brandy si gin. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Lime Juice 1 cl vermut sec 1 cl brandy 1 cl gin   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker. Apoi se toarna bautura intr-o cupa...

Read more »

Tocăniţă în sos de iaurt

 

Tocăniţă în sos de iaurt

O reteta simpla de tocanita in sos de iaurt din: pulpa de vita, iaurt, supa de legume, galbenus, ceapa rosii, lamaie, patrunjel, salata, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g pulpă de vită 250 g iaurt 1 l supă de legume 1 gălbenuş 2 cepe roşii 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel salată sare...

Read more »

Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cumin

 

Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cumin

O reteta simpla de salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin din: ulei de masline, sare, piper negru, cartofi, frunze de salata, cumin, suc de lamaie si iaurt semidegresat. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline sare şi piper negru 4 cartofi mici pentru copt, bine spălaţi 125 g frunze de diferite...

Read more »

Roast beef aromatizat cu manatarci

 

Roast beef aromatizat cu manatarci

O reteta de Roast beef aromatizat cu manatarci din: roast beef, manatarci, vin alb sec, supa de carne, usturoi, rozmarin, salvie, catusnica, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g roast beef 400 g mânătărci proaspete 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 cană de supă de carne 2 căţei...

Read more »

Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)

 

Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)

O reteta video despre cum se prepara muschi de porc cu sos de soia din: muschi de porc, sos de soia, ghimbir, sake, dashi, mustar si ceapa verde. Ingrediente: muschi de porc sos soia ghimbir mustar sake dashi ceapa verde   Mod de preparare: Se ia un piept de porc de 200 de grame...

Read more »

Chifteluţe în vas de lut

 

Chifteluţe în vas de lut

O reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2 dovlecei verzi 1 ceapă...

Read more »

Pui inăbuşit cu ghimbir

 

O reteta simpla de pui inabusit cu ghimbir din: pui, ghimbir, piper, sare, bicarbonat, coniac si ulei de susan. Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguriţe sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri coniac 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Se curăţă puii, se spală şi se...

Read more »

Clătite cu cartofi si mere

 

O reteta simpla de clatite cu cartofi si mere din: cartofi, mere, slanina, margarina, ceapa si salam. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg mere 200 g slănină 5 linguri margarină 3 cepe 500 g salam Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în cuburi şi se fierb în apă clocotită cu puţină sare....

Read more »

Cocktail Rose Hall

 

Cocktail Rose Hall

O reteta simpla de Cocktail Rose Hall din: rom brun, lichior de banane, zeama de lamaie, suc de portocale, felii de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl rom brun 1,5 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 3 lingurite de zeama de lamaie suc de portocalae felii de portocale cirese   Mod de preparare:...

Read more »

Creveti înabuşiţi

 

Creveti înabuşiţi

O reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc, castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si piper. Ingrediente: 500 g creveţi 100 g carne grasă de porc 200 g castane comestibile 9 linguri ulei de arahide 2 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguri...

Read more »

Salată de quinoa cu fructe uscate

 

Salată de quinoa cu fructe uscate

O reteta de Salată de quinoa cu fructe uscate din: boabe de quinoa, sare, piper negru, seminte de pin, telina, ceapa rosie, ardei gras, fructe de merisor, stafide, coriandru, cumin, suc de lamaie, boia si patrunjel. Ingrediente: 180 g boabe de quinoa sare şi piper negru 2 linguri seminţe de pin 1 tijă de...

Read more »

Praz marinat

 

Praz marinat

O reteta de praz marinat din: praz, sare, piper negru, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar cu boabe, chives, patrunjel si tarhon. O salată simplă, preparată cu un sos de verdeţuri aromate şi muştar, care poate fi servită fie ca aperitiv, fie ca garnitură la o friptură. Ingrediente: 8 fire de...

Read more »

Porc cu castraveţi

 

Porc cu castraveţi

O reteta simpla de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar pudra, sare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii...

Read more »

Ruladă învelită în pâine

 

Ruladă învelită în pâine

O reteta simpla de rulada invelita in paine din: pulpa de vita, oua, chifla, parmezan, faina, ulei extravirgin de masline, suc de lamaie, telina, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g pulpă de vită, tocată 2 ouă 1 chiflă 1 baghetă 80 g parmezan ras 60 g făină 10 linguri de ulei extravirgin...

Read more »

Friptură de porc crocantă

 

O reteta simpla de friptura de porc crocanta din: carne de porc, untura de porc, ceapa, bureti, ulei de arahide, sos de soia, otet din vin, faina, ghimbir, usturoi si bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 – 1/2 ceşti ulei...

Read more »

Paste cu spanac, feta si bacon

 

Paste cu spanac, feta si bacon

O reteta de paste cu spanac, feta si bacon din: paste, ulei de masline, bacon, ceapa, spanac, sos de ardei iute si branza de feta. Ingrediente: 400g de paste 60 ml ulei de masline 250 g bacon, taiat marunt doua cepe medii, taiate felii 400 g de spanac 30-60 ml de sos de ardei...

Read more »

Ouă cu ceapa verde

 

O reteta simpla de oua cu ceapa verde din: oua, branza, ceapa, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 5 ouă 300 g brânză 3 legături ceapă 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi se amestecă bine cu branza făramiţată şi pătrunjelul tocat fin. Se împarte pasta obţinută...

Read more »

Cuburi de carne cu mazare verde

 

O reteta delicioasa de cuburi de carne cu mazare verde din: carne de porc cu slanina, mazare, untura de porc, sare, vegeta, piper, praz, albus, ghimbir, malai, vin si ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 25 g morcovi 1 linguriţă...

Read more »

Frigarui din hamburgeri

 

Frigarui din hamburgeri

O reteta simpla de frigarui din hamburgeri din: pulpa de vita, carnati, pancetta, branza gruyere, miez de salata, castravete, telina, patrunjel, hasma, cartofi prajiti si ketchup. Ingrediente: 400 g pulpă de vită, tocată 150 g cârnaţi 20 g pancetta 4 felioare de brânză gruyere miezul a 4 salate 6 roşii cherry 4 felioare de...

Read more »

Salată de spanac şi mere

 

Salată de spanac şi mere

O reteta simpla de salata de spanac cu mere din: usturoi, paine integrala, frunze de spanac, mere rosii, amestec de chives, menta si patrunjel, suc de mere, mustar, otet de cidru, sare si piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, cu coajă 2 felii de pâine integrală, fără coajă 100 g frunze de spanac...

Read more »

Cocktail Centenario

 

Cocktail Centenario

O reteta simpla de Cocktail Centenario din: rom brun, rom alb, tia maria, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de limeta, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 1 cl Tia Maria 1 cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 picaturi de suc de limeta...

Read more »

Castraveţi umpluţi cu carne de porc

 

Castraveţi umpluţi cu carne de porc

O reteta simpla de castraveti umpluti cu carne de porc din: castraveti, carne de porc, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir si un praf de bicarbonat. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi 200 g carne de porc tocată 3 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă sare 1 ou 3 linguri ulei...

Read more »

Fasole verde si ţelină cu sos

 

Fasole verde si ţelină cu sos

O reteta de fasole verde si telina cu sos din: telina, fasole verde, ulei de masline sau nuca, ulei de susan, ardei iute, usturoi, ghimbir, miere, sos de soia, otet de cidru sau vin si frunze proaspete de coriandru. Ingrediente: 250 g ţelină, tăiată beţişoare 300 g fasole verde pentru sos: 1 lingură ulei...

Read more »

Vinete cu iaurt

 

Vinete cu iaurt

O reteta simpla de vinete cu iaurt din: vinete, tahin, suc de lamaie, suc de portocala, iaurt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe tahi sucul de la 2 lămâi sucul de la o jumătate de portocală 2 pahare iaurt (sau smântână) 6 linguri ulei de măsline sare Mod de...

Read more »

Chifteluţe delicate

 

Chifteluţe delicate

O reteta simpla de chiftelute delicate din: pulpa de vita, cartofi, ou, chifla, lapte, ceapa alba, unt, ulei de arahide, rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 500 g cartofi noi 1 ou 1 chiflă 1/2 pahar de lapte 2 cepe albe 50 g unt ulei de arahide pentru...

Read more »

Dovlecei cu iaurt

 

O reteta simpla de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, iaurt, usturoi, menta si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 pahar iaurt 3 căţei usturoi 1 linguriţă mentă proaspătă sare Mod de preparare: Dovlecei se curăţă, se taie felii şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs. Se amestecă usturoiul pisat, menta tocată fin,...

Read more »

Salată de varză si morcovi cu sos picant de iaurt

 

Salată de varză si morcovi cu sos picant de iaurt

O reteta de salata de varza si morcovi cu sos picant de iaurt din: varza alba, morcovi, iaurt degresat, ceapa rosie, ardei iute verde, coriandru, sos de menta, sare, zahar, cumin si boia. Ingrediente: 125 g varză albă tăiată fideluţă 125 g morcovi raşi pentru sos: 125 g iaurt degresat 1 lingură ceapă roşie,...

Read more »

Bulete din carne cu ouă

 

O reteta simpla de bulete din carne cu oua din: carne de vita, arpacas, ceapa, oua, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg carne de vită 6 pahare arpacaş fin 2 cepe mijlocii 14 ouă fierte, tăiate în patru sare şi piper, după gust chimen Mod de preparare: Carnea se trece de două ori...

Read more »

Chiftele în sos cremos

 

Chiftele în sos cremos

O reteta simpla de chiftele in sos cremos din: carne tocata, iaurt, ceapa rosie, chifla, lapte, vin alb sec, ou, frunze de menta, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne mixtă, tocată 300 g iaurt gros 2 cepe roşii 1 chiflă mică 1/2 pahar de lapte 1/2 pahar...

Read more »

Bame cu roşii

 

Bame cu roşii

O reteta de bame cu rosii din: rosii, bame, lamaie, coriandru uscat si verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g bame verzi 3 lămâi 1 legătură coriandru uscat 1 legătură coriandru verde 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 ceaşcă ulei de măsline sare şi piper, după...

Read more »

Salată de legume cu usturoi şi ghimbir

 

Salată de legume cu usturoi şi ghimbir

O reteta simpla de salata de legume cu usturoi si ghimbir din: broccoli, varza, ceapa verde, mazare, usturoi, ghimbir, zahar brun si sos de peste. Ingrediente: 150 g broccoli 150 g varză pak choi 50 g ceapă verde 100 g mazăre dulce 1 căţel de usturoi mic, zdrobit 1 linguriţă ghimbir, ras fin 1...

Read more »

Cocktail Chocolate Coco

 

Cocktail Chocolate Coco

O reteta simpla de Cocktail Chocolate Coco din: rom brun, lichior de cocos, zeama de lamaie, suc de ananas, sirop de ciocolata si lamaie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl lichior de Malibu Cononut (lichior de cocos) 2 cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas 2 cl sirop de ciocolata o...

Read more »

Vinete bătute

 

Vinete bătute

O reteta simpla de vinete batute din: vinete, ulei de masline, usc de lamaie, usturoi si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 2 pahare de ulei măsline 1 pahar suc de lămâie 2 căţei usturoi pisat sare Mod de preparare: Se spală vinetele şi se curăţă dc coajă şi cotor. Se taie în felii subţiri,...

Read more »

Delicioase chifteluţe cu legume

 

Delicioase chifteluţe cu legume

O reteta simpla de delicioase chiftelute cu legume din: pulpa de vita, morcovi, dovlecei, iaurt, supa de legume, ou, lamai, chifla, lapte, parmezan, patrunjel, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 200 g morcovi 200 g dovlecei verzi 200 g iaurt natur 1,5 1 supă de legume 1 ou 2...

Read more »

Sos pentru salate, fără grăsimi

 

Intr-un blender se pun 175 g brânză proaspătă degresată, 1 linguriţă otet de tarhon, o ceapă verde, 1/2 lingură chives tocate şi 2   linguri frunze de pătrunjel, busuioc sau coriandru şi se amestecă. Se sărează după gust. Se poate ţine în frigider 3   zile, iar în cazul în care se îngroaşă între timp, se...

Read more »

Cum se prepara Tortellini cu sos pesto (video)

 

Cum se prepara Tortellini cu sos pesto (video)

O reteta video simpla despre cum se prepara trotellini cu sos pesto din: tortellini, parmezan, patrunjel si sos pesto. Ingrediente: tortellini parmezan patrunjel sos pesto   Mod de preparare: Se pun tortellini la fiert, in apa clocotita, iar intre timp se rade parmezan, pentru a fi pregatit la final. Pastele trebuie fierte mai mult...

Read more »

Cocktail Colt Cruiser

 

Cocktail Colt Cruiser

O reteta simpla de Cocktail Colt Cruiser din: rom alb, lichior de banane, amaretto, zeama de lamaie, limonada si limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 1 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 1 cl Amaretto 2 cl zeama de lamaie limonada o felie de limeta   Mod de preparare: Cu exceptia limonadei, ingredientele...

Read more »

Salată de lăptuci cu muştar

 

O reteta simpla de salata de laptuci cu mustar din: laptuci, ulei, lamaie, mustar, marar si sare. Ingrediente: 5   lăptuci 4 linguri ulei 1 lămâie mică 2 linguri muştar 1 legătură mărar proaspăt sare, după gust Mod de preparare: Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o salatieră se...

Read more »

Chiftele din pulpă tocată de vită

 

Chiftele din pulpă tocată de vită

O reteta simpla de chiftele din pulpa tocata de vita din: pulpa tocata de vita, carnati, mortadella, oua, parmezan, usturoi, chifla, patrunjel, nucsoara, ulei de floarea soarelui, lapte, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă tocată de vită 100 g cârnaţi 100 g mortadella 2 ouă 60 g parmezan ras 1 căţel de...

Read more »

Salată verde cu castraveţi si smantană

 

Salată verde cu castraveţi si smantană

O reteta simpla de salata verde cu castraveti si smantana din: salata verde, castraveti, lamaie, smantana, ceapa verde, marar, zahar si sare. Ingrediente: 4 salate verzi 4 castraveţi 1 lămâie 8 linguri smântană 12 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspat un vârf de cuţit de zahăr sare Mod de preparare: Se spală frunzele...

Read more »

Ratatouille în stil chinezesc

 

Ratatouille în stil chinezesc

O reteta delicioasa de Ratatouille în stil chinezesc din: dovlecei, vinete, ciuperci, rosii, castane de apa, sos de fasole neagra, sos hoisin, sos tabasco si otet alb sau rosu. Ingrediente: 125 g dovlecei 125 g vinete 125 g ciuperci cum ar fi ghebe, urechi de lemn sau râşcove 125 g roşii, descojite, fără seminţe...

Read more »

Pilaf de dovlecei cu smantana

 

O reteta simpla de pilaf de dovlecei cu smantana din: dovlecei, orez, unt, smantana, faina, zeama de carne, lapte, marar, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 6 dovlecei 100 g orez 200 g unt 250 g smântână 1 linguriţă făină 1 l zeamă de carne 1/2 pahar lapte 1 legătură mărar proaspăt 1 legătură...

Read more »

Salata de pui

 

Salata de pui

  O reteta gustoasa de salata de pui din: taitei de casa, rosii, ardei gras, ceapa, susan, pipet de pui, morcov, ulei de masline, otet aromatic, busuioc, sare, vin, piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g tăiţei de casa 3-4 roşioare 1 ardei gras o ceapă albă 50 g susan 400 g piept de pui...

Read more »

Cocktail Caribi Cassis

 

Cocktail Caribi Cassis

O reteta simpla de Cocktail Caribi Cassis din: rom alb, creme de cassis, zeama de lamaie, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 2 cl rom alb 4 cl Creme de Cassis 2 cl zeama de lamaie 12 cl suc de portocale fructe de padure   Mod de preparare: Turnam Creme de Cassis...

Read more »

Mix grill de pui

 

Mix grill de pui

  O reteta simpla si delicioasa de mix grill de pui din: piept de pui, ciocanele de pui, ceapa, piper, rozmarin, cimbru si usturoi. Ingrediente: 800 g piept depui un kilogram pulpite de pui dezosate 800 g ciocănele de pui 1-2 cepe piper rozmarin cimbru usturoi grăsime pentri uns grătarul   Mod de preparare:...

Read more »

Rulada de pui umpluta cu dovlecei

 

Rulada de pui umpluta cu dovlecei

  O reteta gustoasa de rulada de pui umpluta cu dovlecei, ceapa, oua, paine, sare, piper, smantana, pesmet, unt si verdeata. Ingrediente: 800 g carne tocată de pui 2-3 cepe 2-3 ouă miezul de la 1-2 felii de pâine 4 dovlecei cu coaja verde sare piper o cutie smântână 4 linguri pesmet unt verdeaţă...

Read more »

Choux cu frisca si dulceata

 

Choux cu frisca si dulceata

  O reteta delicioasa de choux cu frisca, faina, oua, apa, ulei, frisca, zahar vanilat, dulceata si menta. Ingrediente aluat: 125 g făină 3 ouă 200 ml apă 75 ml ulei Ingrediente umplutură: 400 g frişcă 1-2 plicuri zahăr vanilat dul­ceaţă de fructe de pădure 3 frunzuliţe de mentă   Mod de preparare: Se...

Read more »

Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino

 

Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino

  O reteta delicioasa de ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino din: ulei, faina, oua, praf de copt, mess, lapte, zahar vanilat, unt, cappucino si ciocolata alba. Ingrediente aluat: 75 ml ulei 200 ml apă 125 g făină 3 ouă un praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă o lingură ness...

Read more »

Pulpa umpluta cu ficat

 

Pulpa umpluta cu ficat

  O reteta gustoasa de pulpa umpluta cu ficat de pasare, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin alb dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legături ceapă 1-2 legături usturoi o legătură mărar 2...

Read more »

Costite de miel

 

Costite de miel

  O reteta gustoasa de costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, boia iute, rozmarin, usturoi, vin alb si leustean. Ingrediente: 1,500 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare cimbru rozmain boia iute piper roşu şi alb zdrobit o căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt un pahar vin alb demisec frunze leuştean...

Read more »

Oua umplute

 

Oua umplute

  O reteta delicioasa de oua umplute cu pate de ficat, sare, piper, mustar cu hrean, smantana, maioneza, marar, crema de branza, zeama de lamaie, rosii, patrunjel, ceapa verde si masline. Ingrediente: 6 ouă o cutie pate de ficat sare piper 1-2 linguriţe muştar cu hrean 2 linguriţe smântână 2-3 linguriţe maioneză o legătură...

Read more »

Muschiulet de porc cu sos de ananas

 

Muschiulet de porc cu sos de ananas

  O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose, ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ porc 1 ananas sau o cutie compot de ananas 1 pahar vin rose 3-4 linguri ulei de măsline 300 g măsline verzi sare piper...

Read more »

Cosulete cu ciuperci si maioneza

 

Cosulete cu ciuperci si maioneza

  O reteta delicioasa de cosulete cu ciuperci , sare, piper, oua, piept de pui si patrunjel. Ingrediente: foaie aluat franţuzesc 300 g ciuperci din conservă sare piper 2 ouă un piept de pui 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi, cu un pahar,...

Read more »

Salau la cuptor cu sos de rosii

 

Salau la cuptor cu sos de rosii

  O reteta delicioasa de salau la cuptor cu sos de rosii, ulei de masline, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, piper boabe, bulion si sare. Ingrediente: un şalău de 1,5 kg 3 linguri ulei de măsline un pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe...

Read more »

Ruladă de porc cu garnitură de cartofi

 

Ruladă de porc cu garnitură de cartofi

  O reteta gustoasa de rulada de porc din: muschi de porc, cartofi, usturoi, praz, piper, rozmarin, unt, telina, pesmet, anason si marar. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 4- 3-4 căţei de usturoi 2 fire praz piper rozmarin 50 g unt o ţelină 2-3 linguri pesmet sare Ingrediente garnitură: cartofi frunze anason o...

Read more »

Cum se prepara Saltimboca alla romana (video)

 

Cum se prepara Saltimboca alla romana (video)

O reteta video despre cum se prepara Saltimboca alla romana din: muschi de vita, ciuperci, salvie, prosciutto crudo, rosii chetty, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ciuperci salvie prosciutto crudo rosii cherry unt vin alb sare piper   Mod de preparare: Muschiul de vita se bate, apoi se sareaza si...

Read more »

Chifteluţe de praz

 

Chifteluţe de praz

  O reteta simpla si delicioasa de chiftele de praz, faina, margarina, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg de praz nu prea gros 2 linguri de făină 1 lingură de margarină 1 cană de ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe...

Read more »

Scrumbie pe pat de fenicul

 

Scrumbie pe pat de fenicul

  O reteta delicioasa de scrumbie pe pat de fenicul, ulei, otet, sare, piper,ceapa, usturoi, vin, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg scrumbie 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper un fenicul 1-2 cepe o căpăţână usturoi un pahar vin pătrunjel o lămâie   Mod de preparare:  Se curăţă peştele, se spală şi...

Read more »

Parjoale din cartofi cu verdeata

 

Parjoale din cartofi cu verdeata

  O reteta delicioasa de parjoale din cartofi, verdeata, ceapa verde, marar, sare, pesmet, ulei si  margarina. Ingrediente: 800 g cartofi 2-3 legături ceapă verde 2 legături mărar sare 150 g pesmet ulei pentru prăjit 50 g margarină   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă...

Read more »

Cocktail Bushranger

 

Cocktail Bushranger

O reteta simpla de Cocktail Bushranger din: rom brun, dubonnet, angostura amaruie, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl Dubonnet 3 stropi de Angostura amaruie sifon o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam romul cu Dubonne si Angostura in paharul pentru bauturi lungi cu gheata si...

Read more »

Salată cu varză de Bruxelles

 

Salată cu varză de Bruxelles

O reteta simpla de salata cu varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, mar, morcov, tije de telina, coriandru, curmale, smantana, ulei de masline, coaja si suc de portocale, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 225 g varză de Bruxelles măr pentru desert 125 g morcov, ras 3 tije de ţelină, tocate linguri coriandru,...

Read more »

Sufleu de vinete cu pangasius

 

Sufleu de vinete cu pangasius

  O reteta delicioasa de sufleu de vinete cu pangasius, rosii decojite, ceapa, ulei, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 cutie de roşii decojite 1 ceapă 5 lin­guri de ulei 200 g caşcaval câteva fire de pătrunjel 6 bucăţi de file de pangasius sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele,...

Read more »

Muşchi de vită cu slănină şi legume

 

Muşchi de vită cu slănină şi legume

O reteta de muschid e vita cu slanina si legume din: muschi de vita, slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin, ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 30 g slănină 20 g unt 1 tulpină de telină 1 morcov 1 legătură...

Read more »

Cocktail Bahia I

 

Cocktail Bahia I

O reteta simpla de Cocktail Bahia I din: rom alb, suc de ananas, crema de cocos si felii de portocale. Ingrediente: 6 cl rom alb 12 cl de suc de ananas 2 lingurite de crema de cocos felii de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza rapid cu gheata zdrobita in mixer, si...

Read more »

Piepţi de porumbel prăjiţi cu afine

 

Piepţi de porumbel prăjiţi cu afine

O reteta delicioasa de piepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru. Ingrediente: 1-1/2 lingură ulei de măsline 8 piepţi de porumbel, fără piele 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate...

Read more »

Ossobuco milanez

 

Ossobuco milanez

O reteta simpla de ossobuco milanez din: rasoul cu oas, unt, faina, vin alb sec, supa de carne, patrunjel, lamaie, usturoi si piper negru. Ingrediente: 4 bucăţi de ossobuco (rasol cu os) groase de 2 cm 30 g unt făină 1/2 pahar de vin alb sec 1 dl supă de carne 1 legătură de...

Read more »

Lasagna quatro formaggi

 

Lasagna quatro formaggi

O reteta delicioasa de lasagna din: foi de lasagna, mozzarella, cascaval, gorgonzola, camembert, smantana, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 200 g de mozzarella 200 g caşcaval 150 g de gorgonzola 150 g camembert (brânză cu muce­gai) 250 g de smântână o legătură de pătrunjel (opţional) 4 linguri...

Read more »

File de crap cu garnitura de legume

 

File de crap cu garnitura de legume

  O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu, castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm 2 ardei graşi roşii 3 castraveţi 3 fire de praz 3 morcovi 5 linguri de ulei de măsline 1 lămâie sare...

Read more »

Orez cu legume si fructe de mare

 

Orez cu legume si fructe de mare

  O reteta delicioasa de orez cu legume si fructe de mare: mazare, ceapa verde, morcov, gamberi, calamar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  2 căni de orez cu bobul lung 50 g de mazăre 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 100 g gamberi 100 g calamari 3 linguri de ulei de...

Read more »

Cum se prepara Ratatoui in foietaj (video)

 

Cum se prepara Ratatoui in foietaj (video)

O reteta video despre cum se prepara ratatoui in foietaj din: ceapa, vinete, ardei, sos de rosii, usturoi, cimbru, dovlecel verde, foietaj, ou, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 30 grame ceapa 50 grame vinete 80 grame ardei 2 linguri sos de rosii proaspete usturoi cimbru 50 grame dovlecel verde 100 grame foietaj un...

Read more »

Budincă deliciosă de vanilie

 

Budincă deliciosă de vanilie

  O reteta simpla si delicioasa de budinca de vanilie din: zahar, amidon, lapte, baton de vanilie si oua. Ingrediente: 100 g de zahăr 100 g de amidon 1 litru de lapte 1 baton de vanilie 2 ouă Mod de preparare: Amestecaţi zahărul şi amidonul, apoi bateţi-le cu 13 linguri de lapte. Puneţi la...

Read more »

Muschi de vită cu rozmarin

 

Muschi de vită cu rozmarin

O reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschid e vita, usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline, rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 2 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 2 cepe albe 2 tulpini de ţelină ulei extravirgin de măsline rozmarin...

Read more »

Cocktail Tabu

 

Cocktail Tabu

O reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe marginea paharului asezam o felie de...

Read more »

Minipateuri cu carne

 

Minipateuri cu carne

  O reteta simpla si delicioasa de minipateuri cu carne tocata de pui, paine, ceapa, oua, margarina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 500 carne tocată de pui l felie de pâine 2 cepe 2 ouă 2 linguri cu magarină cimbru sare piper Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă carnea...

Read more »

Sos alb pentru paste

 

O reteta simpla de sos alb pentru paste din: unt, faina alba, oua, sare, lapte, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 linguri unt 8 linguri faină albă 3 ouă 1 linguriţă sare 2 căni lapte nucşoară piper Mod de preparare: Se căleşte câteva minute faina în unt şi se stinge cu laptele rece, amestecând mereu...

Read more »

Ciuperci umplute cu carne de pui

 

Ciuperci umplute cu carne de pui

  O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu carne tocata de pui, ceapa, marar, piper, sare, cascaval, ulei si orez. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 300 g carne tocată de pui 2 legături ceapă mărar sare piper 200 g caşcaval 2-3 linguri ulei 50 g orez cu bobul lung   Mod de preparare:...

Read more »

Galuste de gris cu spanac

 

Galuste de gris cu spanac

  O reteta delicioasa de galuste de gris cu spanac, ceapa, cascaval, lapte, oua, smnatana, faina, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente aluat:  1 kg spanac 1 ceapă 200 ml lapte 200 ml smântână 100 g caşcaval 2 linguriţe cu făină 1 legătură de ceapă verde ulei sare Ingrediente găluşte: 2 ouă 3 linguri...

Read more »

Cum se prepara Supa crema de legume (video)

 

Cum se prepara Supa crema de legume (video)

O reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din: dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel, ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline smantana sare piper   Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala,...

Read more »

Mancare de cartofi cu muschiulet de porc

 

Mancare de cartofi cu muschiulet de porc

  O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu muschi de porc, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, morcovi, rosii in bulion, sare, piper, boia dulce si cimbru. Ingrediente: 800 g cartofi 3 morcovi 1 cutie roşii în bullion sare piper 1 linguriţă boia dulce cimbru 800 g muşchi de porc 1...

Read more »

Paste faionase cu legume

 

O reteta de paste fainoase cu legume din: paste fainoase, lamaie, rosii, ardei grasi, masline, ulei de masline, patrunjel si frunze de salata verde. Ingrediente: 500 g paste făinoase mari 1 lămâie 3 roşii mari, bine copate 3 ardei graşi 150 g măsline 4 linguri ulei de măsline 1legătură frunze pătrunjel câteva frunze de...

Read more »

Deliciu cu visine

 

Deliciu cu visine

  O reteta gustoasa cu visine, oua, unt, zahar, rom, gris, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina si sare. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr 4 linguri cu rom 75 g griş 1 linguriţă cu praf de copt 1 plic cu budincă de vanilie 750 g...

Read more »

Roşii cu şuncă

 

Roşii cu şuncă

O reteta simpla de rosii cu sunca din: rosii, sunca, ceapa, ulei, patrunjel, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 200 g şuncă 200 g ccapă 2 ceşti ulei pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare: Şunca se fierbe şi se taie în cubuleţe. Acestea se pun la prăjit în ulei bine încins...

Read more »

Macaroane cu ciuperci, şuncă si sos de roşii

 

O reteta de macaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii din: macaroane, ciuperci, sunca, sos de rosii, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 150 g ciuperci proaspete 150 g şuncă 400 ml sos de roşii 100 g unt 100 g caşcaval sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ciupercile...

Read more »

Supă de roşii cu scorţişoară

 

Supă de roşii cu scorţişoară

O reteta usoara de supa de rosii cu scortisoara din: rosii, ceapa, scortisoara, oua, vin alb, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 4 cepe 1 linguriţă rasă scorţişoară pisată 3 ouă 1 pahar vin alb 3 linguriţe zahăr sare Mod de preparare: Roşiile fără pieliţe se taie în cubuleţe şi se pun la...

Read more »

Supa deasa de cartofi

 

Supa deasa de cartofi

  O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 dovlecel 2 cepe 1 ceşcuţă cu smântână 1 gălbenuş pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Curăţă...

Read more »

Fasole verde cu măsline negre

 

Fasole verde cu măsline negre

O reteta de fasole verde cu masline negre din: fasole verde, ceapa, rosii, ardei grasi, masline negre, ulei, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă mare 4 roşii 2 ardei graşi 250 g măsline negre 3 linguri ulei pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Fasolea...

Read more »