marți, 12 iunie 2012

Totul despre supe


    Totul despre supe

    • Daca ati uitat sa adunati spuma supei de carne, luati vasul de pe foc si adaugati un albus de ou nebatut. Acesta va coagula resturile de spuma, limpezind astfel supa.

    • Daca vreti sa scoateti toata grasimea unei supe din carne, udati o carpa curata din bumbac, asezati-o pe strecuratoare si apoi turnati supa. Toata grasimea va ramane pe carpa.

    • Supa va avea o culoare placuta, daca va fi dreasa cu putin morcov maruntit si calit in grasime.

    • Daca in oala in care ati pus supa la fiert, apa a scazut foarte mult, se face completarea necesara folosind apa calda. Apa rece tulbura supa.

    • Supa va avea un parfum deosebit daca dupa ce se ia de pe foc, i se adauga 2-3 felioare de telina taiata subtire sau frunze de telina.

    • Conservarea supei de carne in congelator este foarte practica. Dupa ce zeama a fost degresata si filtrata, se masoara cantitatile necesare pentru o masa, turnandu-se inrecipiente potrivite. In momentul utilizarii, supa congelata se introduce intr-o oala si se pune pe foc. Va fi la fel de gustoasa ca cea pregatita in ziua respectiva

        Totul despre supe

        Consome pentru supa si sos:

        Se pun într-un cazan două rasoale de viţel, o bucată de came de vită, o găină sau un cocoş bătrân, un iepure sau două potâmichi, se înmoaie totul cu lichid şi se amestecă. Se lasă să fiarbă acest consome, se spumuieşte, se toarnă din când în când puţină apă rece, se adaugă legume: morcovi, ceapă, o rădăcină de ţelină, un buchet de pătrunjel şi mărar; se asezonează cu o căpăţână de usturoi şi două cuişoare; se fierbe acest consome patru până la cinci ore, se strecoară printr-o pânză; se foloseşte pentru a prepara sosuri şi pentru supe clare.

        Bouillabaise

        Se iau mai multe feluri de peşte proaspăt (de mare sau de apă dulce) şi se taie în bucăţi. Se prepară un rântaş compus din ceapă, usturoi, pătrunjel tocat, roşii, foi de dafin, coajă de portocală, piper, condimente fine şi unul sau două pahare de ulei, în funcţie de „tăria” supei: se prăjesc toate într-o oală. Se pune apoi peştele în oală, se adaugă puţină sare şi şofran, se toarnă deasupra apă clocotită până se acoperă bine peştele şi se fierbe bouillabaisse la foc iute timp de’un sfert de oră, până când s-a redus la trei sferturi; se toarnă zeama peste felii de pâine tăiate în cuburi aşezate în fiecare farfurie şi se serveşte peştele alături, pe o altă farfurie.

        Restul il gasiti aici.

       

      Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

      Sursa:www.restaurantedelux.ro