miercuri, 14 octombrie 2015

Retete Culinare cu poze # 93

Retete culinare cu poze 

Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde

Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde din: orez fiert, untură, cârnăciori, şuncă, ouă, ceapă, ton, ciuperci, ceapă verde. Ingrediente: 4 ceşti orez fiert 4 linguri untură 6 cârnăciori 200 g şuncă 2 ouă 1 ceapă 100 g ton ciuperci ceapă verde Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată, cu câteva ore înainte de […]

Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci

Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci din: făină, unt sau margarina, zahar, oua, nuci, bicarbonat, otet, apa, sare, rahat multicolor, ciocolată amăruie, gem de portocale. Ingrediente: 1,350 kg făină 500 g unt sau margarină 300 g zahăr 3 ouă 300 g nuci măpinate 1 lingură bicarbonat 1 lingură oţet 3/4 pahar apă 1 praf de sare 1 lingură margarină pentru […]
 
Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_cocos

Prajitura cu crema de cacao si cocos

Prajitura cu crema de cacao si cocos din: oua, zahar, esen­ţă de rom sau de vani­lie, faina, unt, lapte, cacao, margarină, nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă de dimensiune medie 150 g zahăr câteva picături esen­ţă de rom sau de vani­lie 125 g făină câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă Ingrediente pentru cremă şi […]
 

Orez cu mazare si oua

Orez cu mazare si oua din: carne de pui, ouă, ceapă, ghimbir, usturoi, ceapă verde, crevete, mazăre congelată, sos de soia,  orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200g carne de pui 2 ouă 1 ceapă po­trivită 1 linguriţă ghimbir 1 căţel de usturoi 4 fire ceapă verde 200 g crevete 250 g mazăre congelată 3 linguri sos […]
 

Orez cu miere si migdale

Orez cu miere si migdale din: orez, miere, migdale (sau nuci). Ingrediente: 500 g orez 150 g miere 150 g migdale (sau nuci) Mod de preparare: Se lasă orezul în apă timp de cel puţin două ore, după care se spală şi se scurge bine. Se pune la fiert în apă rece cu puţină sare. Când […]
Tarta_cu_crema_de_ciocolata_si_portocale

Tarta cu crema de ciocolata si portocale

Tarta cu crema de ciocolata si portocale din: făină, unt, cacao, zahar pudra, oua, sare, ulei, portocale, frişcă lichidă, ciocolată amăruie. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 2 linguri cacao 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru uns tava Ingrediente pentru crema de portocale: 2 portocale 200 g zahăr […]
 

Orez cu fructe confiate

Orez  cu fructe confiate din: orez cleios, fructe confiate, zahăr, untură curată. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g fructe confiate, asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de preparare: Fructele confiate se taie cubuleţe de aceeaşi mărime (în loc de fructe confidte, se pot folosi: miez de nucă pisat, seminţe de lotus,, seminţe […]
Supa_de_rosii_si_crutoane_in_crusta_de_parmezan_20

Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan

Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan din: unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii, supa de pui, apa, smantana, sare, piper, patrunjel, busuioc, bagheta, parmezan. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de Rosii (video) Ingrediente supa: 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 catel […]
 

Pui cu alune si coniac

Pui cu alune si coniac din: piepţi de pui, alune neprăjite şi nesărate, amidon, sos de soia, coniac, supă de pui (din concentrat), ceapă verde. Ingrediente: 2 piepţi de pui 300 g alune neprăjite şi nesărate 2 linguriţe amidon 2 linguri sos de soia 2 linguri coniac 100 ml supă de pui (din concentrat) 8 fire ceapă verde […]
Salata_de_hrisca_dovleac_si_busuioc

Salata de hrisca, dovleac si busuioc

Salata de hrisca, dovleac si busuioc din: hrişcă, roşie, gogoşar sau ardei gras roşu, sare, piper, ulei extra-virgin de măsline, dovleac pentru plăcintă, nucşoară, usturoi, ceapă albă, frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g seminţe de hrişcă 1 roşie 1 gogoşar sau ardei gras roşu sare piper negru măcinat 2 linguri ulei extra-virgin de măsline 200 g dovleac pentru plăcintă 1 praf de […]
 

Pui cu ananas si ghimbir

Pui cu ananas si ghimbir din: carne de pui, compot de ananas, ceapă, usturoi, ghimbir pisat, sos de soia, amidon, morcov, ulei. Ingrediente: 300 g carne de pui 1 cutie (400g) compot de ananas 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 lingură ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1 lingură amidon 1 morcov 4 linguri […]
Chiftele_din_soia_usturoi_si_dafin

Chiftele din soia, usturoi si dafin

Chiftele din soia, usturoi si dafin din: soia granule, faina, usturoi, sare, piper negru, amestec de condi­mente pentru carne tocată, foi de dafin, pesmet, ulei. Ingrediente: 200 g soia granule (2 pachete) 5 linguri făină 1 căpăţână usturoi sare piper negru măcinat amestec de condi­mente pentru carne tocată 2 foi de dafin pesmet 200 ml ulei pentru […]
 

Pui cu cu sos de soia

Pui cu cu sos de soia din: piepţi de pui, sos de soia, faina, ulei. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi sos soia 2 linguri făina ulei pentru prăjit Mod de preparare: Carnea de pui se taie în fâşii sau cubuleţe si se acoperă cu sosul de soia. Se lasă la marinat două ore, la temperatura […]
 
 
 
Placinte_cu_mere_si_mure_09

Reteta zilei: Placinte cu mere si mure

Placinte cu mere si mure din: aluat, unt, mere, suc de coacaze, mure. Poate te intereseaza si Placinte cu carne de vita Ingrediente: 300g aluat unt 2 mere, decojite și cuburi 4 linguri de suc de coacaze 350g mure proaspete, plus suplimentar pentru topping 1 mar, decojite, taiat felii subțiri Mod de preparare: Ungeti cu […]
 

Retete simple (2015)

Retete simple: Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez.   Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga Mancare de […]
Tort_de_mere_cu_crema_de_cappuccino_si_ciocolata

Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata

Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata din: oua, zahar, vanilat, zahar pudra, faina, mere, apa, zahar, praf de budincă de vanilie, brânză de vaci, nes, gelatină, frişcă lichidă, ciocolată neagră. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră  80 g făină Ingrediente pentru umplutura de mere: 300 ml apă 3 mere 100 g […]
 

Vita cu sos de stridii si legume

Vita cu sos de stridii si legume din: carne de vită, ciuperci (urechi de lemn), muguri de porumb sau bambus (din conservă), mazăre proăspătă (congelată), ghimbir tocat,ceapă verde, vin de orez, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahăr maro, ulei pentru prăjit, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită 125 g ciuperci (urechi de lemn) […]
Chiftele_de_pui_cu_orez_si_cascaval

Chiftele de pui cu orez si cascaval

Chiftele de pui cu orez si cascaval din: piept de pui, orez, ceapă, ardei capia roşu, caşcaval, smântână, pătrunjel verde, usturoi, sare, piper, nucă. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri orez 1 ceapă 1 ardei capia roşu 50 g caşcaval 2 linguri smântână groasă pătrunjel verde 2 căţei usturoi sare piper 150 g nucă pisată Mod de preaprare: Fierbi […]
 

Taitei reci cu castravete si susan

Taitei reci cu castravete si susan din: făină, ouă, apă, pastă de susan, sos de soia,oţet, ulei de chili, zahăr, frasin murat, seminţe de susan, ceapă chinezească, usturoi, glutanat de sodiu, ulei de susan, castraveţi. Ingrediente: 500 g făină  2 ouă 5/8 ceaşcă cu apă 4 lin­guri pastă de susan 9 linguri sos de soia […]
Pastrav_in_crusta_de_sare_si_rozmarin

Pastrav in crusta de sare si rozmarin

Pastrav in crusta de sare si rozmarin din: păstrăvi, oua, sare grunjoasa, rozmarin, cimbru uscat, lamie. Ingrediente: 2 păstrăvi 4 albuşuri 2 căni sare grunjoasa crenguţe rozmarin 2 linguri cimbru uscat 1 lămâie Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cureţi peştele de solzi şi de intestine şi îl speli. Baţi albuşurile şi apoi încorporezi sarea. Pui cimbrul, câte o lingură, […]
 

Bulgoci din carne de vita

Bulgoci din carne de vita din: carne de vită, zahăr, vin de orez, soia, piper negru, usturoi, ceapă, ulei de susan, seminţe susan. Ingrediente: 2,5 kg came de vită 3 linguri de zahăr 2 linguri vin de orez 4 linguri soia piper negru, după gust 1 1/2 lingură de usturoi 3 linguri ceapă tăiată 2 linguri ulei […]

Retete gustoase (2015)

Retete gustoase: Reteta zilei: Vita in sos de rosii Vita in sos de rosii din: pasta de tomate, usturoi, praf de chili, chimen, oregano, piper cayenne, zahar brun, amidon, supa de vita, carne de vita, sare, orez. Poate te… Read more » Reteta zilei: Bruschete cu parmezan Bruschete cu parmezan din: parmezan, usturoi, unt, oregano, […]
 

Muschi cu orez si sos de soia

Muschi cu orez si sos de soia din: muşchi, zahăr, orez, vin de orez (sau pepsi-cola), sos de soia, usturoi, ceapă verde, ulei susan, seminţe de susan, piper negru. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez 1 linguriţă vin de orez (sau pepsi-cola) 4 linguri sos soia 3 linguriţe usturoi pisat 3 […]
Supa_de_pui_cu_legume_si_paste_07

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si paste

Supa de pui cu legume si paste: pui, ceapa, morcovi, telina, dafin, ghimbir, usturoi, sare, piper, ardei gras, paste, coriandru. Poate te intereseaza si Supa de pui cu verdeata Ingrediente: 1 pui, taiat bucati 1/2 ceapa 2 morcovi 1 tulpina telina 1 frunza de dafin cateva felii de ghimbir 2 catei de usturoi, curatat sare […]
Salata_de_telina_cu_morcov_si_marar

Salata de telina cu morcov si marar

Salata de telina cu morcov si marar din: telina, morcov, mar, patrunjel, marar, piper alb, sare, mioneza. Ingrediente: 1 ţelină de dimensi­une medie 1 morcov 1 măr câteva fire de pătrunjel şi mărar piper alb măcinat sare 150 g maioneză Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele, după care le dai pe răzătoarea cu ochiuri […]

Orez gratinat cu sunca si cascaval

Orez gratinat cu sunca si cascaval din: orez, şuncă presată, caşcaval, ardei gras, piper alb, sare, ulei, ou, ceapă verde. Ingrediente: orez şuncă presată caşcaval ardei gras piper alb sare ulei ou ceapă verde Mod de preparare: Orezul se spală în douâ-trei ape, şi se fierbe în apă în cantitate egală cu a sa. şunca se […]
 
Tort_de_ciocolata_cu_nuca_de_cocos_si_vanilie

Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie

Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie din: cacao neagră, apă, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenţă de rom, sare, unt, nucă de cocos, esenţă de vanilie, ciocolată amă­ruie, frişcă lichidă, mas­carpone, zahăr vanilinat. Ingrediente pentru blat: 50 g cacao neagră 150 ml apă 6 ouă 200 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 linguriţă praf de copt […]
Cocktail_cu_mere_verzi_si_lime

Cocktail cu mere verzi si lime

Cocktail cu mere verzi si lime din: suc de mere verzi, lime, zahar brun, gheata. Ingrediente: 300 ml suc de mere verzi 1 lime 4 linguri zahar brun 12 cuburi de gheata   Mod de preparare: Tai tămâia verde felii, pui zahărul şi le zdrobeşti cu o lingură. Adaugi cuburile de gheaţă şi sucul de mere […]
 

Vita cu ardei gras si sos de stridii

Vita cu ardei gras si sos de stridii din: carne vită, sos de soia, vin de orez, amidon, zahăr maro, ulei, usturoi, ghimbir pisat, ardei graşi (roşu şi galben), mazăre verde (fasole), sos de stridii, apă (supă). Ingrediente: 400 g carne vită 2 linguri sos de soia 2 linguri vin de orez 1 lingură amidon […]
 
Pizza_cu_carne_de_rata_05

Reteta zilei: Pizza cu carne de rata

Pizza cu carne de rata din: apa, ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie, pulpe de rata, sos, ardei iute, ghimbir, ardei copt, ceapa verde, castravete. Poate te intereseaza si Pizza cu aluat din faina integrala Ingrediente pentru blat: 150ml apa 3 linguri ulei de măsline 250gr faina sare 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță […]

Cum se pregateste iepurele de casă

Cum se pregateste iepurele de casă Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, […]
 
Minitarte_cu_vanilie_si_nuca_de_cocos

Minitarte cu vanilie si nuca de cocos

Minitarte cu vanilie si nuca de cocos din: făină, unt, oua, zeama de lamaie, apa rece, sare, lapte, amidon, păstaie vanilie, frişcă lichidă, zahăr, fulgi nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 1 ou 2 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguri apă rece 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 1 cană lapte 3 […]

Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare

Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare din: spanac, dovlecei mici (zucchini), mazăre boabe, morcovi, ceapă, verdeţuri mixte, unt, făină, cuburi de condiment pentru supă de legu­me, smârtână pentru gătit, sare, piper măcinat Ingrediente: 500 g spanac 2 dovlecei mici (zucchini) 200 g mazăre boabe 200 g morcovi 1 ceapă 1/2 legătură de verdeţuri mixte 30 […]
 
Strudel_cu_branza_stafide_si_rom

Strudel cu branza, stafide si rom

Strudel cu branza, stafide si rom din: aluat congelat, branza de vaci, smantana, oua, zahar, gris, zahar vanilat, stafide, esenta de rom, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 500 g branza de vaci 150 g smantana 4 oua 150 g zahar 3 linguri de gris 2 plicuri zahar vanilat 100 g stafide 1 esenta de rom 3 linguri zahar […]

Merdenele cu orez si sos de soia

Merdenele cu orez si sos de soia din: făină, sare, orez, zahăr, carne tocată de porc, amidon, untură, ceapă verde tocată, sos de soia, ou, vin. Ingrediente: 300 g făină 1/2 linguriţă sare 250 g orez 2 linguri rase zahăr 200 g carne tocată de porc 2/3 lingură amidon 150 g untură 3 linguri de […]
 
Tort_cu_rom_cacao_si_ciocolata

Tort cu rom, cacao si ciocolata

Tort cu rom, cacao si ciocolata din: lapte, cacao, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, unt, ciocolată albă menaj, frisca lichida. Ingrediente: 180 ml lapte 5 linguri cacao 6 ouă 300 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură esenţă de rom Ingrediente pentru cremă: […]

Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita

Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita din: orez fiert, untură, cârnăciori, costiţă, ouă, ceapă, ton, ceapă verde, câteva ciuperci. Ingrediente: 5 ceşti orez fiert 5 linguri untură 8 cârnăciori 300 g costiţă 4 ouă 1 ceapă 150 g ton ceapă verde câteva ciuperci Mod de preparare: Cu câteva ore înainte de preparare, orezul se […]
 
Curry_de_pui_cu_ciuperci_in_aluat_07

Reteta zilei: Curry de pui cu ciuperci in aluat

Curry de pui cu ciuperci in aluat din: pasta de curry, lapte de cocos, dovleac, pui, ciuperci, aluat. Poate te intereseaza si Pui cu curry si nuca de cocos Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 l lapte de cocos 1 bucata dovleac, curatat de coaja si seminte 250g carne de pui, gatita 2 ciuperci […]
 

Varza cu carne si hagina

Varza cu carne si hagina din: carne tocată de porc, varză, ou, sare, bicarbonat, hagina, rădăcină de ghimbir, faina. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc 1 căpăţâmă varză 1 ou 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 2 lin­guriţe hagina tocată 2 linguriţe rădăcină tocată de ghimbir 1 linguriţă făină Mod de preparare: Se desfac foile […]

Vita la tigaie cu chimen si anason

Vita la tigaie cu chimen si anason din: carne de vacă, sare, vin, piper (chinezesc – de preferat), chimen, usturoi, anason, ulei  de arahide, ouă, făină, hagina, ghimbir, sare condimentată, piper. Ingrediente: 900 g carne de vacă 1 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin un praf de piper (chinezesc – de preferat) chimen, usturoi şi anasoh (toate […]
 
Cocktail_cu_portocala_si_vodca

Cocktail cu portocala si vodca

Cocktail cu portocala si vodca din: vodcă, suc de portocale, zahăr brun, gheata. Ingrediente: 50 ml vodcă 500 ml suc de portocale 2 linguri zahăr brun 4 cuburi de gheata       Mod de preparare: Zdrobeşti cuburile de gheaţă într-un borcan şi torni peste ele sucul de portocale şi vodca. Infitetezi capacul şi agiţi bine. Stropeşti […]

Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir

Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină albă, sare, bicarbonat, oua, rădăcină de ghimbir, vin roşu, piper. Ingrediente: 500 g crevete proaspete 100 g carne grasă de porc 20o g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 lingu­riţe făină albă dizolvată în 2 […]
 
Varza_calita_cu_ceafa_de_porc

Varza calita cu ceafa de porc

Varza calita cu ceafa de porc din: varză murată, ceafă de porc, cârnaţi afumaţi, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g ceafă de porc 2-3 cârnaţi afumaţi piper Mod de preparare: Tai varza fideluţă şi o pui la călit cu 4 linguri de ulei şi cu piperul, după gust. între timp, tai ceafa de porc felii şi le […]
 
 
 
 
 
Turta_dulce_cu _ghimbir_si_cuisoare

Turta dulce cu ghimbir si cuisoare

Turta dulce cu ghimbir si cuisoare din: faina, sare, bicarbonat, ghimbir, nucşoară, cuişoare, unt, zahar, ou, bombonele pentru decor. Ingrediente: 3 căni făină 1/4 linguriţă sare  3/4 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă ghimbir ras  2 linguriţe praf scorţişoară 1/4 linguriţă praf nucşoară 1/4 linguriţă cuişoare zdrobite 1/2 pachet unt 1/2 cană zahăr 1 ou bombonele pentru decor Mod de preparare: Intr-un bol […]

Supa clara de pui cu hagina

Supa clara de pui cu hagina din: pui de 1,5 kg, sare, vin, bicarbonat, hagina, ghimbir, piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 linguriţă sare 2 linguriţe vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură hagina 1 lingură ghimbir piper Mod de preparare: Pe planşeta de gătit se taie puiul de-a lungul spatelui, apoi în continuare de-a […]
Sarmale_in_foi_de_vita_cu_sos_si_lamaie

Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie

Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie din: frunze viţă-de-vie, carne tocată amestec vită şi porc, orez, ceapa, faina, sare, piper, oua, lamaie. Ingrediente: 20 de frunze viţă-de-vie 400 g carne tocată amestec vită şi porc 80 g orez 2 cepe 1 lingură făină sare piper 3 ouă 1 lămâie Mod de preparare: Speli orezul în […]
 
Cocktail_crema_de_cafea

Cocktail cu crema de cafea

Cocktail cu crema de cafea din: whisky, frişcă, lapte condensat, sirop de ciocolată, esenţă de vanilie, cafea instant. Ingrediente: 2 pahare whisky 1 cană frişcă 1 cană lapte condensat 2 linguri sirop de ciocolată 2 linguri esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant   Mod de preparare: Pui toate ingredientele în blender şi le amesteci 30 de secunde. Dacă pui cocktailul […]

Vita cu orez si hagina

Vita cu orez si hagina din: carne macră de vacă, orez, sos de boabe de „Sichuan “, sos de soia, sare, zahăr, hagina, rădăcină de ghimbir, ulei de susan, ulei de arahide. Ingrediente: 450 g carne macră de vacă 200 g orez 3 linguri sos de boabe de „Sichuan “ 3 linguri sos de soia 1 […]
 
Fursecuri cu fulgi de ovaz si coacaze

Fursecuri cu banane, ovaz si migdale

Fursecuri cu banane, ovaz si migdale din: banane, fulgi de ovăz, ciocolată amăruie, stafide aurii, fulgi de migda­le, fulgi de migda­le, sare, ulei sau margarină. Ingrediente: 500 g banane bine coapte (cântărite îna­inte de a le decoji) 180 g fulgi de ovăz 50 g ciocolată amăruie 50 g stafide aurii 50 g fulgi de migda­le 1 linguriţă zahăr vanilinat 1 praf de sare […]
Piept_de_curcan_in_crusta_de_ierburi_aromatice_06

Reteta zilei: Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice

Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan. Poate te intereseaza si Ciocanele de curcan la cuptor Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 1/4 lingurite sare 3 linguri ulei de masline 2 lingurite salvie tocata 2 lingurite cimbru tocat […]
 
Pateuri_Samosa_cu_sos_de_iaurt_metolat

Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat

Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat din: făină albă şi integrală, cjimen nergu, sare, ulei de masline, apa, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, mazare congelata, turmeric, seminţe de chimen, curry, ulei de cocos, zeama de lamaie, iaurt de soia, runze de mentă, usturoi, sare, lămâie. Ingrediente pentru aluat: câte 100 g făină albă şi integrală 1 lingu­riţă chimen negru 1/2 linguriţă de sare […]
Prajitura_cu_nuca_ciocolata_si_gem_de_caise

Prajitura cu nuca, ciocolata si gem de caise

Prajitura cu nuca, ciocolata si gem de caise din: oua, smantana grasa, zahar pudra, untura sau margarina, drojdie, fina, sare, nuci, sirop concentrat, coaja de lamaie, esenţă de rom, stafi­de, gem de caise, unt, cubu­leţe de ciocolată. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 4-5 linguri smântână grasă 2 linguri zahăr pu­dră 250 g untură sau margarină 1/2 cub drojdie 500 […]
 
Cosulete_cu_legume_si_ananas

Cosulete cu legume si ananas

Cosulete cu legume si ananas din: faina, unt, apa, sare, morcovi, rădăcină de pătrunjel, telina, mazare, cartofi, rămurele de oregano, ananas din compot, măr, coriandru, maioneză fără ou, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 60 ml apă sare Ingrediente pentru umplutură: 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 3-4 linguri mazăre din conservă […]

Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ciorba de perisoare cu carne de pui din: apa, carne de pui, ceapa, zeama de lamaie, orez, leustean verde, oua, lapte, gris, rosii. Ingrediente: 1 l apă 300 g carne de pui cu os 1 ceapă 1 morcov zeamă de la 1/2 lămâie 1 lingură orez leuştean verde 1 gălbenuş 2 linguri lapte 1 linguriţă […]
 
Trufe_simple_si_gustoase

Trufe simple si gustoase

Trufe simple si gustoase din: ciocolată, frisca lichida, unt, cacao. Ingrediente:  200 g ciocolată  100 ml frişcă lichidă  30 g unt  cacao Mod de preparare: Untul şi frişca lichidă se pun pe foc şi, între timp, se rupe ciocolata. Se pune ciocolata înţr-un vas, se toarnă compoziţia de unt clocotit şi se amestecă pentru a topi […]

Mancare de fasole verde cu orez si rosii

Mancare de fasole verde cu orez si rosii din: fasole verde fideluţă, orez, frunze de telina, ceapa, ardei gras, rosii din borcan sau de sezon, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g fasole verde fideluţă 1-2 linguri orez frunze de ţelină 1-2 cepe 1 ardei gras roşii din borcan sau de sezon mărar pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa […]
 
Pizza_cu_aluat_din_faina_integrala_15

Reteta zilei: Pizza cu aluat din faina integrala

Pizza cu aluat din faina integrala din: zahar, apa calda, drojdie, ulei de masline, sare, faina integrala, faina, topping. Poate te intereseaza si Pizza cu ardei, ceapa si masline Ingrediente: 1 lingurita de zahar 1 1/2 cana de apa calda 1 lingură drojdie uscată 1 lingura ulei de masline 1 linguriță sare 2 cesti faina […]

Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice

Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice din: oşii decojite, mango, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si zeama de lamaie, portoca, lamaie, gheata. Ingrediente: 50 g roşii decojite, tăiate în două şi curăţate de seminţe 1 mango copt bine 600 g pepene verde curăţat de coajă şi de seminţe şi tăiat în bucăţele […]
 

Salata de cartofi cu varza si bacon

Salata de cartofi cu varza si bacon din: cartofi noi, varza, ceapa, bacon, sare, otet, piper, zahar, mar rosu, slăninuţă afumată, mărar Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 varză micuţă 1 ceapă 100 g bacon sare oţet ulei piper 1 linguriţă de zahăr 1 măr roşu 3-4 felii de slăninuţă afumată mărar tocat Mod de preparare: Fierbi […]
Clatite_de_cartof_cu_verdeata

Clatite de cartof cu verdeata

Clatite de cartof cu verdeata din: cartofi, ceapa, faina, oua, verdeta, ulei de porumb, sare, piper. Ingrediente:  4 cartofi  o ceapă  150 g făină  3 ouă  verdeaţă, după gust  ulei porumb, pentru prăjit  sare  piper Mod de preparare: Se dau pe râzătoare atât cartofii curăţaţi si spălaţi, cât si ceapa, si se lasă să se odihnească 30 […]
 
Ciocolata_delicioasa_cu_nuci

Ciocolata delicioasa cu nuci

Ciocolata delicioasa cu nuci din: apa, zahar, unt, pudra de lapte, cacao, nuci. Ingrediente:  100 ml apă  180 g zahăr  120 g unt  270 g pudră de lapte  50 g cacao  50 g nuci Mod de preparare: Laptele pudră se amestecă bine cu cacaua si apoi se cerne. Se face siropul, pentru care apa şi […]

Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia

Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia din: costiţă, glutanat de sodiu, boabe fermentate de soia, vin, mălai, zahăr, sos de soia, ceapă verde (chinezească), sare, rădăcină de ghimbir, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 1/3 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură boabe fermentate de soia 1 lingură vin 1 lingură mălai (dizolvat în 2 linguri apă) […]
 

Fructe prajite cu miere

Fructe prajite cu miere din: banane, măr, ananas, făina, apă, praf de copt, sare, zahăr, ulei, miere. Ingredinete: 2 banane 1 măr 2 felii de ananas 80 g făina 6 linguri de apă 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit de sare 1 lingura de zahăr ulei miere Mod de preparare: Se curăţă fructele […]
Terina_de_pui_cu_bacon_si_merisoare

Terina de pui cu bacon si merisoare

Terina de pui cu bacon si merisoare din: piept de pui, pulpe de pui dezosate, ceapa, felii de bacon, unt, coniac, oua, sare, piper negru, merisoare uscate, rozmarin, nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g pulpe de pui dezosate 2 cepe 250 g felii de bacon 50 g unt 50 ml coniac  2 gălbenuşuri sare […]
 
Tort_cu_budinca_de_vanilie_nuca_si_cafea

Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea

Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea, drajeuri. Ingrediente pentru blat:  10 ouă  10 linguri zahăr  8 linguri nucă măcinată  4 linguri făină  1/2 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte 1 plic budincă de vanilie […]
Paine_de_casa_cu_sare_de_mare_12

Reteta zilei: Paine de casa cu sare de mare

Paine de casa cu sare de mare din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa. Poate te intereseaza si Paine de casa cu malai Ingrediente: 3 cesti făină 1/4 linguriță drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare de mare 1 3/4 cana de apa, la temperatura camerei Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă făină, […]
 
Supa_rece_de_legume_cu_patrunjel

Supa rece de legume cu patrunjel

Supa rece de legume cu patrunjel din: rosii decojite, apa, ulei de masline, castravete, ardei, ceapa, usturoi, otet balsamic, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  400g roşii decojite 100ml de apă 2 linguri ulei de măsline 1 castravete 1 ardei galben mic 1 ceapa 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet balsamic câteva fire de pătrunjel […]
Tort_cu_crema_de_cocos_ciocolata_si_vanilie

Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie

Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie din: oua, zahăr, făină şi nucă de cocos, ulei, lamaie, unt topit, zahăr pudră, zahăr vanilinat, frişcă bătută, ciocolată de menaj, nucă, esenţă de vanilie.   Ingrediente pentru blatul 1:  5 ouă câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă de cocos 1 lingură ulei Ingrediente pentru blatul 2: 5 ouă câte 5 linguri zahăr […]
 
rp_Friptura_din_pulpa_de_porc_cu_crusta_rumenita1.jpg

Friptura de porc in ulei de arahide

Friptura de porc in ulei de arahide din: muşchi de porc, praf de glutanat de sodiu, ulei de arahide, vegeta, sare, ou, vin, făină. Ingrediente: 150 g muşchi de porc 1/2 linguriţă praf de glutanat de sodiu 2 căni ulei de arahide 1/2 linguriţă vegeta 1/2 linguriţă sare 1 ou 1 linguriţă vin 3 linguriţe […]
Tort_de_vanilie_cu_kiwi_si_jeleuri

Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri

Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri din: oua, zahar pudra, lapte, ulei, faina, sare, esenta de vanilie, udincă de vanilie, pudră de cacao pentru băuturi instant, gelatină pudră, kiwi, jeleuri roşii glazurate, frişcă, gelatină transparentă pentru tort. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr pudră 2 lin­guri lapte 2 linguri ulei 4 linguri făină sare 1 fiolă esenţă de vanilie […]
 

Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci

Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci din: făină albă, carne tocată de vită, carne tocată de oaie, muguri de bambus, ciuperci de iarnă,  sos de soia, pastă sărată de soia, vin, amoniac, piper, ceapă verde, ghimbir, ulei de susan, morcov, boabe verzi de soia, sare. Ingrediente: 500 g făină albă 150 g carne tocată de […]

Retete culinare (2015)

Retete culinare: Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan de porc afumat Supa de fasole cu ciolan de porc afumat din: ciolan de porc, ceapa, telina, usturoi, fasole, dafin, oregano, piper. Poate te itnereseaza si Ciorba de fasole cu costita afumata si… Read more » Reteta zilei: Salata de quinoa cu legume si verdeata Salata […]
 
Cocktail_cu_gin_si_aroma_de_portocala_05

Reteta zilei: Cocktail cu gin si aroma de portocala

Cocktail cu gin si aroma de portocala din: gin, vermut dulce, bitter, coaja de portocala. Poate te intereseaza si Cocktail margarita cu aroma de lamaie Ingrediente: 90ml gin 90 ml vermut dulce 30ml bitter coaja de portocala   Mod de preparare: Raciti in congelator 2 pahare pentru cocktail. Umpleti parțial un ulcior mic cu gheață. […]
Cioba_de_varza_cu_carnati_si_smantana

Cioba de varza cu carnati si smantana

Cioba de varza cu carnati si smantana din: varza, salata verde, ceapa, marar, smantana, ulei, carnati afumati, zeama de varza, morcov, patrunjel. Ingrediente: 1/2 varză tăiată 1 salata verde 1 ceapa tocată 1 legătură mărar tocat 100 ml smântână 1 lingura ulei 500 ml zeamă varză 2 cârnati afumaţi, tăiati felii 1 morcov ras 1 patrunjel ras […]
 
Pulpa_de_curcan_la_cuptor_cu_rozmarin_si_busuioc

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline  150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]
Prajitura_cu_lapte_si_fulgi_de_migdale

Prajitura cu lapte si fulgi de migdale

Prajitura cu lapte si fulgi de migdale din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, fulgi de migdale, coaja de lamaie, esenţă vanilie sau rom, amidon. Ingrediente: 5 ouă 1 l lapte 120 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat fulgi de migdale coaja răzuită de la o lămâie 1 linguriţă esenţă vanilie sau rom 2 linguri amidon Mod […]

Frigarui de pui cu sos de soia

Frigarui de pui cu sos de soia din: piept pui, usturoi, ceapă verde, nucşoara, piper alb, sos de soia, vin alb, pastă ardei iute, zahăr, sare. Ingrediente: 300 g piept pui 10g usturoi 20g ceapă verde 5 g nucşoara 2g piper alb, măcinat 15 ml sos de soia 10ml vin alb 30 g pastă ardei […]
Prajitura_cu_mascarpone_nuca_si_cacao

Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao

Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao din: oua, zahar, sare, faina, miez de nuca, zahar vanilinat, mascarpone, cacao, esenta de rom, zahăr pudră, ciocolată albă Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr  1 praf de sare 3 linguri făină 4 linguri miez de nucă măcinat  2 plicuri zahăr vanilinat Ingrediente pentru cremă: 250 g mascarpone 2 […]
 

Friptura crocanta de porc cu bureti

Friptura crocanta de porc cu bureti din: carne de porc, untură de porc, ceapă, bureţi uscaţi, ulei de arahide, sos de soia, vin, oţet, făină, ghimbir, usturoi, bureţi, bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1/2 ceapă mijlocie 1 linguriţă bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide 1 1/2 […]
Prajitura_cu_ciocolata_stafide_si_fulgi_de_migdale

Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale

Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale din: făină albă pentru cozonac, drojdie uscată, lapte dulce pasteurizat, zahăr, oua, sare, unt sau mar­garină, ulei, coaja de lamaie, zahăr vanilinat, ciocolată neagră sau de menaj, stafide aurii,  fulgi de mig­dale. Ingrediente: 1 kg făină albă pentru cozonac 2 plicuri (a câte 7 g) drojdie uscată 350 ml lapte dulce pasteurizat 250 […]
 

Pui „Sichuan” rapid

Pui „Sichuan” rapid din: piepţi de pui, amidon, ulei, usturoi, sos soia, oţet alb de vin, cepe verzi, apă, zahăr, piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute). Ingrediente: 2 piepţi de pui 3 linguri amidon 1 lingură ulei 3 căţei usturoi tocaţi 5 linguri sos soia 1,5 linguri oţet alb de vin 6 […]
Tarta_cu_dovleac_si_branza

Tarta cu dovleac si branza

Tarta cu dovleac si branza din: dovleac, spanac, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, branza, chimen, aluat foitaj, susan, mac, pirer, unt. Ingrediente: 1 kg pulpă dovleac  500 g spanac sare 1 ceapă 2 căţei usturoi ulei 100 ml supă legume 250 g brânză tare chimen măcinat 2 foi aluat foitaj 3 linguri seminţe susan […]
 

Inghetata prajita cu vanilie

Inghetata prajita cu vanilie din: cozonac, îngheţată, esenţă de vanilie, ou, drojdie uscată, faină de grâu, zahăr, baie de ulei. Ingrediente: cozonac îngheţată esenţă de vanilie ou drojdie uscată faină de grâu zahăr baie de ulei (2 1) Mod de preparare: Cozonacul se taie felii de grosime potrivită, ce se stropesc cu esenţă de vanilie, diluată […]
Paste_cu_bacon_sos_de_rosii_si_parmezan_09

Reteta zilei: Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan

Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan din: paste, bacon, ulei de masline, ceapa, sare, usturoi, pasta de tomate, rosii, apa, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de legume Ingrediente: 300gr paste 4-5 felii de bacon, taiate fasii ulei de masline 1 ceapa tocata sare 3-4 catei de usturoi, tocat 1 lingura […]
 
Tarta_cu_pere_si_cacao

Tarta cu pere si cacao

Tarta cu pere si cacao din: unt, zahar pudra, faina, apa, sare, pere, oua, cacao, zahăr, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru aluat: 120 g unt 1/2 lingură zahăr pudră 180 g făină 2-3 linguri apă 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 4 pere 2 ouă 2 linguri făină 2 linguri cacao 2 linguri unt 1 cană zahăr […]
Rulada_de_pui_cu_porumb_si_ciuperci

Rulada de pui cu porumb si ciuperci

Rulada de pui cu porumb si ciuperci din: pui, oua, lapte, faina, ardei capia, chives sau ceapă verde, ciuperci, maioneza, ceapa, boabe de prumb, amestec de condimente (boia dulce, usturoi granule, cimbru, tarhon, busu­ioc), pasta de ardei, sare, piper. Ingrediente: pui de 1 1/2 kg 2 ouă 50 ml lapte 1 linguriţă cu vârf făină 1 ardei capia […]
 

Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir

Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir din:  carne grasă de porc tocată, mor­cov, rădăcină mică de lotus, mălai, ouă, sos de soia, sare, vegeta, vin, praz, rădăcină ghimbir, ulei de arahide, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc tocată 1 mor­cov mic 1 rădăcină mică de lotus 1 lingură mălai, diluată într-o lingură apă […]
Salata_cu_capsuni_si_nuci

Salata cu capsuni si nuci

Salata cu capsuni si nuci din: unt, nuci pecan, zahar brun, salata, capsuni, crema de otet balsamic. Ingrediente:  2 linguri de unt 1 cană de nuci pecan 2 linguri de zahăr brun 100g frunze de salată 150g de căpşuni, feliate cremă de oţet balsamic Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie la foc mediu. Amestecă […]
 
Piept_de_pui _umplut_cu_salam_picant_si_cascaval

Piept de pui umplut cu salam picant si cascaval

Piept de pui umplut cu salam picant si cascaval din: piepţi de pui file, salam picant, de preferinţă crud-uscat, caşcaval, sare, piper negru, faina, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 1-2 piepţi de pui file 16 felii de salam picant, de preferinţă crud-uscat 100 g caşcaval feliat sare piper negru măcinat făină 1 ou pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]

Gustari cu fructe

Gustari cu fructe din: ananas, blat de tort, gem de caise, kiwi, smantana, capsuni, zahar, menta. Ingrediente: 200g de ananas bucăţi 1 blat de tort, făcut în casă sau cumpărat 4 linguri de gem de caise 4 kiwi 150ml de smântână pentru frişcă 8 căpşuni 50g de zahăr mentă pentru decor Mod de preparare: Se […]
 
Briose_cu_ardei_iute_08

Reteta zilei: Briose cu ardei iute

Briose cu ardei iute din: faina, malai, praf de copt, sare, zahar pudra, lapte batut, lapte, oua, unt, ardei iute. Poate te intereseaza si Briose cu carne de curcan Ingrediente: 120g faina 120g mălai 20g praf de copt 1 linguriță de sare 40g de zahăr pudră 280g lapte bătut 100g lapte 2 oua, ușor bătute […]
Carnati_banateni_de_casa_cu_boia_dulce

Carnati banateni de casa cu boia dulce

Carnati banateni de casa cu boia dulce din: pulpă de porc, slănină crudă, usturoi, piper proaspăt măcinat, boia dulce, sare grunjoasă, intestine de porc. Ingrediente: 5 kg pulpă de porc 2 kg slănină crudă 300 g usturoi 1 lingură piper proaspăt măcinat 100 g boia dulce 3 linguri sare grunjoasă intestine de porc Mod de preaprare: Tai carnea şi slănina în cubuleţe […]
 

Costita inabusita, cu orez si sos de soia

Costita inabusita, cu orez si sos de soia din: costiţă, vin, orez, zahăr, pastă fermentată dulce, ceapă verde (chinezească), ulei de susan, sos de soia, piper, sare. Ingrediente: 500 g costiţă 1 lingură vin 100 g orez 2 linguriţe zahăr 6 linguri pastă fermentată dulce 1 lingură ceapă vercje (chinezească) tocată 1 lingură ulei de susan […]
Somon_cu_sos_de_piper_rosu_si_smantana

Somon cu sos de piper rosu si smantana

Somon cu sos de piper rosu si smantana din: medalioane de somon, sare, condi­mente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar Dijon, mix de grâu, orz, ovăz şi soia din comerţ, mentă uscată, unt, cartofi, apa, rozmarin verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare condi­mente pentru peşte Ingrediente pentru sos: 1 lingură piper roşu 150 ml vin alb 1 lingură coniac  200 […]
 
Un_altfel_de_profiterol

Un altfel de profiterol

Un altfel de profiterol din: oua, ulei, sare, apa, faina, lapte, zahar, fistic prăjit şi măcinat, cacao, ciocolată menaj. Ingrediente pentru aluat:  3 ouă 75 ml ulei un praf sare 200 ml apă 125 g făină Ingrediente pentru îngheţata: 1 l lapte 7 gălbenuşuri 350 g zahar un plic zahar vanilat 4 linguri cacao 100 g fistic prăjit […]
Rulada_cu_varza_murata_costita_afumata_si_chimen

Rulada cu varza murata, costita afumata si chimen

Rulada cu varza murata, costita afumata si chimen din: foaie aluat, varza murata, sunca, costita, afumata, ulei, piper, cimbrisor, chimen. Ingrediente: 1 foaie aluat 1 varza murata 6 felii de sunca 250 g costita afumata 2 linguri ulei piper cimbrisor uscat chimen Mod de preparare: Dezgheti foaia de aluat la temperatura camerei. Tai costita fasii, pe care le rumenesti […]
 

Pui picant cu hagina

Pui picant cu hagina din: pui, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 pui 2 bucăţi hagina 8 chili uscaţi 1 linguriţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei de […]
Inghetata_de_kiwi_si_vanilie

Inghetata de kiwi si vanilie

Inghetata de kiwi si vanilie din: oua, zahar, lapte, baton de vanilie, kiwi, sirop de menta dulce. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 3 pahare lapte un baton vanilie 1 kg kiwi o lingură de sirop de mentă dulce     Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă laptele şi […]
 
Fursecuri_cu_vanilie_si_fulgi_de_ciocolata

Fursecuri cu vanilie si fulgi de ciocolata

Fursecuri cu vanilie si fulgi de ciocolata din: unt topit, zahar brun, zahar, oua, esenţă de vanilie, făină, cacao, sare, praf de copt, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 12 linguri unt topit 1/2 cană zahăr brun 1 cană zahăr 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 1/2 cană făină 1 linguriţă cacao 1 praf sare 1/2 linguriţă […]
Paine_de_casa_cu_malai_07

Reteta zilei: Paine de casa cu malai

Paine de casa cu malai din: faina, drojdie uscata, sare, apa, malai. Poate te intereseaza si Paine cu stafide si migdale Ingrediente: 500gr faina ¼ linguriță drojdie uscată 2 ½ lingurite sare 300ml apa 2 linguri mălai   Mod de preparare: Se amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron. Se adaugă apă și se amestecă […]
 

Ardei capia umpluti cu branza si marar

Ardei capia umpluti cu branza si marar din: ardei capia roşii, branza telemea, marar, iaurt. Ingrediente: 4-5 ardei capia roşii 300 g brânză telemea (să nu fie foarte sărată) 1 legătură de mărar verde 2-3 linguri de  iaurt Mod de preparare: Speli ardeii şi îi cureţi, apoi îi pui la scurs, cu gura în jos. Frămânţi […]
Brownie_raw_din_nuci_si_curmale

Brownie raw din nuci si curmale

Brownie raw din nuci si curmale din: nuci, curmale, cacao, nuca de cocos, sirop de agave,fructe proaspete pentru decor. Ingrediente: 1 cană nuci 1 cană curmale 2 linguri cacao 5 linguri nucă de cocos 2 linguri sirop de agave fructe proaspete pentru decor Mod de preparare: Pentru a doza ingredien­tele, foloseşti o cană de 250 ml. Cureţi […]
 
Ciorba_de_pui_cu_tarhon_si_iaurt

Ciorba de pui cu tarhon si iaurt

Ciorba de pui cu tarhon si iaurt din: piept de pui sau piept de curcan cu os, ceapa, sare, piper negru, tarhon congelat sau conservat în oţet, iaurt degresat, oua. Ingrediente: 1 piept de pui sau 300 g piept de curcan cu os 1 ceapă mare sare piper negru măcinat 1 linguriţă tarhon congelat sau conservat în oţet […]
Fursecuri_umplute_cu_crema_de_cacao_si_frisca

Fursecuri umplute cu crema de cacao si frisca

Fursecuri umplute cu crema de cacao si frisca din: zahăr pudră, cacao, faina, oua, ciocolată cu lapte, frişcă lichidă. Ingrediente: 250 g zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g făină 4 albuşuri Ingrediente pentru cremă 150 g ciocolată cu lapte 1150 ml frişcă lichidă   Mod de preparare: Razi ciocolata şi o topeşti în frişca lichidă, […]
 

Pui cu susan, unt si sos de soia

Pui cu susan, unt si sos de soia din: piepţi de pui, unt, sos de soia, făină de grâu, seminţe susan, sare, piper. Ingrediente: 4 piepţi de pui (aproximativ 150 g) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 g făină de grâu 75 g seminţe susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc seminţele […]
Cocktail_margarita_cu_aroma_de_lamaie_06

Reteta zilei: Cocktail margarita cu aroma de lamaie

Cocktail margarita cu aroma de lamaie din: tequila, suc de lamaie, triplu sec, sare. Poate te intereseaza si Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara Ingrediente: 90ml tequila 45 ml suc de lămâie proaspăt stors 30ml triplu sec sare   Mod de preparare: Adăugați tequila, suc de lămâie și triplu sec într-un shaker cu gheata. Pune […]
 
Spaghete_cu_calamari

Spaghete cu calamari

Spaghete cu calamari din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel. Ingrediente:  1 conservă de 400g pulpă de roşii 1 lingură ulei 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat Mod de preparare: […]
Paste_cu_mozzarella

Paste cu mozzarella

Paste cu mozzarella din: mozzarella, paste, unt, faina, usturoi, lapte, sare, piper. Ingrediente:  250g de mozzarella 400g de paste 4 linguri de unt 2 linguri de făină 2 căţei de usturoi tocaţi fin 400ml de lapte sare şi piper Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până sunt al dente. Intr-o […]

Prajitura cu susan si miere

Prajitura cu susan si miere din: făină, amidon, ouă, seminţe de susan prăjite, zahăr, miere, ulei de arahide, apă, apă fierbinte. Ingrediente: 125 g făină 90 g amidon 3 ouă seminţe de susan prăjite 1 ceaşcă zahăr 1 1/2 lingură miere 2 1/2 ceşti ulei de arahide 3 ceşti apă 2 ceşti apă fierbinte Mod […]
Prajitura_cu_mere_nuci_si_stafide

Prajitura cu mere, nuci si stafide

Prajitura cu mere, nuci si stafide din: mere, zahar, faina, praf de copt, stafide, nuci, margarina, apa, zahar, cacaco. Ingrediente: 2 căni mere rase 11/2 căni zahăr 2 căni făină opţional, 1/2 linguriţă praf de copt 50 g stafide 50 g nuci măcinate 1 lingură margarină pentru tavă Ingrediente pentru sos şi decor: 20 linguri apă […]
 

Supa de loboda si spanac cu smantana

Supa de loboda si spanac cu smantana din: lobodă, spanac, ceapa verde, smantana, unt, faina, zeama de carne, sare. Ingrediente: 1 legătură de lobodă 200 g spanac curăţat 2 fire de ceapă verde (doar frunzele) 1 linguriţă smântână 2 linguriţe unt 3 linguriţe făină 300 ml zeamă de carne 1 vârf de cuţit de sare Mod […]
Parjiturele_cu_bezea_si_vanilie

Prajiturele cu bezea si vanilie

Prajiturele cu bezea si vanilie din: zahăr tos, unt, oua, extract de vanilie, faina, cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, lapte fara grasimi, bezea, zahăr pudră. Ingrediente: 3/4 ceaşcă de zahăr tos 1/2 ceaşcă de unt 1 albuş de ou 2 linguriţe de extract de vanilie 2 ceşti de făină 1/2 ceaşcă de pudră de […]
 

Pui cu alune si pasta de ardei iute

Pui cu alune si pasta de ardei iute din: piept pui, alune, pastă ardei iute, vin alb, sare, piper alb, amidon, ceapă verde, zahăr, supă. Ingrediente: 250 g piept pui 80 g alune 5 g pastă ardei iute 20 ml vin alb 3 g sare 2 g piper alb măcinat 50 g amidon 50 g ceapă verde […]
Vinete_cu_rosii_si_mozzarella

Vinete cu rosii si mozzarella

Vinete cu rosii si mozzarella din: rosii, vinete, ulei de masline, mozzarella, pesmet, parmezan, usturoi, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente:  400g de rosii pasate 2 vinete, tăiate pe orizontală în felii cu grosimea de 1cm 8 linguri ulei de măsline 250g de mozzarella 100g de pesmet 100g de parmezan ras 2 căţei de usturoi, […]
 
Cvasul

Cvasul

Cvasul din: apa de izvor, pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor, drojdie de bere, zahar (de preferat, brun sau poate fi înlocuit cu miere),  stafide, orez, coaja de lamaie. Ingrediente: 10 litri apă de izvor 1 kg pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor 125 g […]

Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir

Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir din: crevete cenuşiu, ghimbir, ouă, sare, vin, ulei, ceapă verde. Ingrediente: 150 g crevete cenuşiu 1 linguriţă ghimbir 6 oua 1 linguriţă sare 1 lingură vin 3 linguri ulei 1 ceapă verde Mod de preparare: Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă ghimbirul, […]
 
Pizza_cu_ardei_ceapa_si_masline_19

Reteta zilei: Pizza cu ardei, ceapa si masline

Pizza cu ardei, ceapa si masline din: drojdie uscata, apa calda, miere, faina, ulei de masline, sare, ardei, ceapa, masline, sos pizza, mozzarella. Poate te intereseaza si Pizza cu carne de curcan si legume Ingrediente aluat: 1 pachet drojdie uscată 1 cană apă caldă 1 linguriță de miere 2 ½ cani faina ½ cesti plus […]
Tarta_cu_branza_nuca_si_cirese

Tarta cu branza, nuca si cirese

Tarta cu branza, nuca si cirese din: aluat de foitaj, brânză cu mucegai, miez de nuca, fistic, cirese, stafide, rozmarin, piper dulce, unt Ingredinete: un pachet aluat de foitaj 300 g brânză cu mucegai 50 g miez de nucă 20 g fistic 200 g cireşe 20 g stafide două crenguţe de rozmarin un vârf de linguriţă cu piper […]
 
Fritatta_cu_broccoli_si_cascaval_afumat

Fritatta cu broccoli si cascaval afumat

Fritatta cu broccoli si cascaval afumat din: porumb, mazare, oua, branza de vaci, cascaval afumat, ulei de masline, ceapa, broccoli, ardei, parmezan. Ingrediente:  100g de porumb 100g de mazăre 6 ouă 75g brânză de vaci 75g de caşcaval afumat, ras 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 căpăţână de broccoli, buchetele tocate […]
Trufe_de_casa_cu_cicolata_neagra_si_fulgi_de_cocos

Trufe de casa cu cicolata neagra si fulgi de cocos

Trufe de casa cu cicolata neagra si fulgi de cocos din: ciocolată neagră, unt, zahar, oua, lapte, frişcă lichidă, fulgi de cocos. Ingrediente:  300 g ciocolată neagră  100 g unt  125 g zahăr pudră  2 gălbenuşuri  o lingură lapte  40 ml frişcă lichidă  100 g fulgi de cocos Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi si laptele se […]
 
Rosii_umplute_cu_mazare_ciuperci_si_lamaie

Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie

Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie din: roşii, ciuperci champignon proaspe­te sau conservate în saramură, mazăre con­gelată, ulei, lămâie, cartofi, mărar verde, pătrunjel verde, sare, piper negru, usturoi. Ingrediente: 6 roşii de dimensiu­ne mijlocie 200 g ciuperci champignon proaspe­te sau conservate în saramură 200 g mazăre con­gelată 50 ml ulei 1 1/2 lămâie 2 cartofi mari 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel […]
Bavareza_cu_capsune_si_lamaie

Bavareza cu capsune si lamaie

Bavareza cu capsune si lamaie din: căpsune, lămâie, gelatină, friscă lichidă, zahăr. Ingrediente:  500 g căpsune  o lămâie  6 foi gelatină  400 ml friscă lichidă  220 g zahăr       Mod de preparare: Se pun foile de gelatină in apă rece să se înmoaie şi, între timp, se spală şi se curăţă căpşunele de codite. Se mixează căpşunele […]
 

Cum se pregatesc preparatele din vanat cu pene

Cum se pregatesc preparatele din vanat cu pene Vânatul cu pene, se marinează în baiţ cu oţet condimentat sau cu vin şi legume. Marinarea se face pentru a frăgezi carnea şi pentru a da acesteia gust plăcut şi a înlătura mirosul neplăcut de baltă. Se ştie că cele se hrănesc cu peşte (gâşte, raţe şi […]
Inele_de_ceapa_in_crusta_de_faina_si_bere_07

Reteta zilei: Inele de ceapa in crusta de faina si bere

Inele de ceapa in crusta de faina si bere din: faina, bere, piper negru, piper rosu, sare, ceapa, ulei de arahide. Poate te intereseaza si Inele de ceapa prajite cu sos Ingrediente: 240 g făină 250 ml de bere 1 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 linguriță piper roșu 1/2 linguriță sare 2 cepe, decojite […]
 
Salata_de_tagliatelle

Salata de tagliatelle

Salata de tagliatelle din: tagliatelle, somon afumat, maioneza, castravete, zeama de lamaie, chives, pudra de ardei iute, marar, sare, piper. Ingrediente:  1 pachet tagliatelle fierte al dente 200g de somon afumat 60g de maioneză 1/2 castravete, decojit 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire de chives 1 vârf de cuţit pudră de ardei iute mărar […]
Ciocolata_cu_lapte_condensat

Ciocolata cu lapte condensat

Ciocolata cu lapte condensat din: lapte condensat, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: o cutie de 397 g lapte condensat  250 g ciocolată neagră de menaj  50 g unt Mod de preparare: Se rupe ciocolata sau se taie cu un cuţit si se pune într-un vas pe foc. Se adaugă laptele si untul si se lasă la foc mic. Se amestecă mereu fără […]
 
Omleta_spaniola_cu_cartof

Omleta spaniola cu cartof

Omleta spaniola cu cartof din: cartofi, oua, ceapa, ulei, sare. Ingrediente:  500 g cartofi  4 ouă  o ceapă  ulei  sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă si se taie rondele subţiri, iar ceapa se taie peştişori. Intr-o tigaie se toarnă 50 ml de ulei si, după ce s-a încins, se pun cartofii si ceapa. Se […]

Iepure de casă cu smântână

Iepure de casă cu smântână din: carne de iepure, ceapa, faina, mustar, boabe de ienibahar, boabe de piper, smantana, unt, sare. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 ceapă 1 lingură de făină 1 lingură de muştar boabe de ienibahar şi de piper 100 g smântână 60 g unt sare Mod de preparare: Carnea scoasă […]
 
Anghinare_si_ansoa_in_aluat_de_paine

Anghinare si ansoa in aluat de paine

Anghinare si ansoa in aluat de paine din: anghinare, ansoa, paine, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  300g anghinare în sos de lămâie şi piper 300g anşoa proaspăt 3 felii de pâine cimbru usturoi ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bucăţile de anşoa se taie în felii, apoi se condimentează cu […]
Gogosi_americane_cu_ciocolata_si_fistic

Gogosi americane cu ciocolata si fistic

Gogosi americane cu ciocolata si fistic din: făină, oua, zahar, unt topit, lapte, drojdie uscata, sare, zahăr vanilinat, nucşoară, scorţişoară, ulei pentru prăjit, ciocolată neagră, apă, fistic. Ingrediente:  500 g făină  2 ouă  150 g zahăr  30 g unt topit  150 ml lapte  un plic drojdie uscată  un praf sare  2 pliculeţe zahăr vanilinat  un praf nucşoară  scorţişoară  ulei pentru prăjit Ingrediente pentru […]
 

Cum se pregateste carnea de urs

Cum se pregateste carnea de urs Carnea de urs se prepară la fel ca şi cea de vită. După ce a fost împuşcat, ursul se ţine în blană (fără intestine) timp de 8-10 zile pentru fezandat, apoi se jupoaie. Carnea se tranşează în bucăţi potrivite şi se ţine la marinat într-un baiţ. Carnea de urs […]
Supa_crema_de_ciuperci_cu_smantana_si_unt

Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt

Supa-crema de ciuperci cu smantana si usturoi din: ciuperci albe, smantana, suc de lamaie, vin alb sec, ceapa, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente:  600 g ciuperci albe  500 ml smântână  sucul unei jumătăţi de lămâie  200 ml vin alb sec  o ceapă  un căţel de usturoi  50 g unt  sare  piper Mod de preparare: In oala […]
 
Paine_cu_stafide_si_migdale_09

Reteta zilei: Paine cu stafide si migdale

Paine cu stafide si migdale din: drojdie, apa calduta, lapte caldut, ou, unt, zahar, sare, cardamom, faina, stafide, migdale. Poate te intereseaza si Paine cu rosii si chimen Ingrediente: 1 lingurita drojdie 1/4 cana apă călduța 1/2 cana lapte călduț 1 ou 3 linguri unt 1/4 cana zahăr 1/4 lingurita sare 4-5 pastai cardamom, pisat […]
Frigarui_de_pui_cu_ardei_si_ceapa

Frigarui de pui cu ardei si ceapa

Frigarui de pui cu ardei si ceapa din: ketchup, piept de pui, ardei gras, ceapa, busuioc, oregano, ulei de masline, marar, patrunjel. Ingrediente:  150g ketchup 400g piept de pui 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 cepe mici 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de oregano 2 linguri ulei de măsline câteva fire […]
 

Dulceata de capsuni, zmeura si cirese

Dulceata de capsuni, zmeura si cirese din: căpşuni, zmeura, cirese, zahar, apa. Ingrediente: 600 g căpşuni 600 g zmeură 600 g cireşe 2 kg zahăr 400 ml apă Mod de preparare: Speli bine fructele, le laşi să se scurgă, cureţi de sâmburi cireşele şi de codiţe căpşunele. Cântăreşti fiecare fel de fructe, lăsându-le pe fiecare în […]

Musaca in 7 straturi cu porumb si busuioc

Musaca in 7 straturi cu porumb si busuioc din: orez, fasole boabe, cartofi, mazare verde, porumb dulce, ardei gras, ceapa, bulion, apa, busuioc, condimente, patrunjel verde, Ingrediente: 1 cană orez 1 cană fasole boabe fiartă 1 cană cartofi tăiaţi cuburi mici 1 cană mazăre verde 1 cană porumb dulce 1 cană ardei tăiat mărunt 1 cană […]
 

Cremă de castane cu unt

Cremă de castane cu unt din: unt, piure de castane, rom, frisca. Ingrediente: 200 g unt (sau 250 g frişcă) 250 g piure de castane 2-3 linguri de rom 250 g frişcă Mod de preparare: Untul şi piureul de castane se freacă spumă şi se adaugă romul. Eventual, dacă aveţi, puteţi dizolva 2-3 foi de gelatină […]
Tort cu kiwi, ananas si capsuni

Tort cu fructe si vanilie

Tort cu fructe si vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, frişcă, gelatină, ananas rondele, compot de piersici, lapte, zahăr vanilinat, vişine con­gelate, frişcă, întăritor pentru frişcă, kiwi, grepfrut roşu,cireşe con­fiate. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao Ingrediente pentru cremă: 400 ml frişcă 400 g zahăr 3 plicuri (30 g) gelatină 4 ouă 1 cutie ananas rondele 1 […]
 

How to make Biscuits (video)

Biscuits How to make Biscuits Pofta buna
 
 
 
Cocktail_campari_cu_aroma_de_portocala_05

Reteta zilei: Cocktail campari cu aroma de portocala

Cocktail campari cu aroma de portocala din: campari, prosecco, apa minerala, gheata. Poate te intereseaza si Punch Ingrediente: 20 ml campari 60ml-90ml prosecco apă minerala felii de portocala gheata Mod de preparare: Umpleti un recipient cu gheata, turnați campari, apoi se adaugă prosecco. Se adaugă un strop de apă minerală și o felie de portocala. […]

Brutării, cofetării şi restaurante din toată ţara participă la Concursurile GastroPan 2015

Cea mai mare competiţie dedicată promovării inovaţiilor, dar şi a talentelor din industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa se va desfăşura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureş, în cadrul expoziţiei GastroPan. Cele 8 categorii de concurs grupate în 3 secţiuni, la care vor fi premiate, printre altele, Pâinea şi […]
 
Vita_la_tigaie_cu_sos_de_branza

Vita la tigaie cu sos de branza

Vita la tigaie cu sos de branza din: branza cu mucegai, antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, usturoi, lapte batut, sos worcestershire, sare, piper, paine, patrunjel, ardei. Ingrediente:  50g de brânză cu mucegai albastru 600g de antricot de vită 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de oţet balsamic 1 […]
Sufleu_de_branzeturi

Sufleu de branzeturi

Sufleu de branzeturi din: branza emmental, unt, parmezan, faina, lapte, oua, mustar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente:  200g branza emmental 30g de unt 2 linguri de parmezan ras 3 linguri de făină 260ml de lapte integral 3 ouă 1 lingură de muştar un vârf de cuţit nucşoară rasă sare şi piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte […]
 
Prajitura_cu_fructe_uscate_si_nuci

Prajitura cu fructe uscate si nuci

Prajitura cu fructe uscate si nuci din: stafide, prune uscate, apă, pesmet, suc proas­păt de fructe, seminţe de floarea-soarelui sau nuci tocate. Ingrediente: 1/2 cană stafide 1 1/2 cană prune uscate 100 ml apă 1 pahar pesmet 1 pahar suc proas­păt de fructe 1/2 cană seminţe de floarea-soarelui sau nuci tocate Mod de preparare: Cureţi de sâmburi prune­le uscate şi […]
Inghetata_delicioasa_de_lamaie

Inghetata delicioasa de lamaie

Inghetata delicioasa de lamaie din:  lapte, coaja de la o lămâie, zeama de lamaie, zahar. Ingrediente: 500 ml de lapte coaja de la o lămâie zeama de la 3 lămâi, 500 g de zahăr Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă laptele şi zahărul, se amestecă bine ca să se topească zahărul, apoi se fierb la […]
 

Cocktail cu lichior de portocale si cacao

Cocktail cu lichior de portocale si cacao din: lichior de portocale, lichior de cacao, bitter, sampanie, zahar, lamaie, gheata. Ingrediente: 50ml lichior de portocale 15 ml lichior cacao 5 ml bitter 150ml şampanie 15g zahăr rondele de lămâie pentru fiecare pahar 4 linguri gheaţă pisată Mod de preparare: Se pun toate împreună cu gheaţa într-o […]
Tarta_cu_mere_scortisoara_si_menta

Tarta cu mere, scortisoara si menta

Tarta cu mere, scortisoara si menta din: faina, sare, drojdie, lapte dulce, cartofi, ulei de măsline, zahăr vanilinat, mere, scorţişoariă, zahăr tos, sos de mentă, unt. Ingredinete: 500 g făină 1/2 linguriţă cu sare 25 g drcojdie 250 ml lapte dulce 2 cartofi 2 linguri cu ulei de măsline 2 pliculeţe zahăr vanilinat 4 mere 2 linguriţe cu scorţişoariă 60 g zahăr […]
 

Marinată fiartă pentru carnea de vânat

Marinată fiartă pentru carnea de vânat Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga […]
Pui_cu_orez_si_legume_la_tigaie

Pui cu orez si legume la tigaie

Pui cu orez si legume la tigaie din: ulei, piept de pui, albus, amidon, orez, ghimbir, ardei, ceapa, morcov, mazare, broccoli, usturoi, ardei iute, lime, sos de peste. Ingrediente:  ulei 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele, tăiaţi în cubuleţe 1 albuş 1 lingură de amidon, plus 1 linguriţă extra 175g de orez 1 bucată […]
 
Gogosi_spaniole_cu_ciocolata

Gogosi spaniole cu ciocolata

Gogosi spaniole cu ciocolata din: faina, oua, apa, unt,  ulei pentru prajit, sos de ciocolata. Ingrediente:  225 g faina  250 ml apa  60 g unt  2 oua  un praf sare  ulei pentru prajit Ingrediente pentru servit:  sos de ciocolata Mod de preparare: Untul şi apa se pun pe foc moderat şi se estecă. După topire se trage vasul […]

Iepure cu legume si măsline

Iepure cu legume si măsline din: carne de iepure, morcovi, telina, pasta de toamte, ceapa, vin, ulei, dafin, boabe de piper, cimbru, lamaie, arpagic, masline, usturoi, sare, otet. Ingrediente: 1 kg care de iepure 100 g morcovi 1/2 telină 50 g pastă de tomate 100 g ceapă 200 ml vin 150 ml ulei foaie de […]
 
Lasagna_cu_spanac_ciuperci_si_sos_de_mozzarella

Lasagna cu spanac, ciuperci si sos de mozzarella

Lasagna cu spanac, ciuperci si sos de mozzarella din: smantana vegetala, foi de lasagna, ulei de masline, usturoi, ciuperci, cimbru, spanac, pasta de rosii, parmezan, mozzarella, unt, faina, lapte, busuioc. Ingrediente:  150ml smântână vegetală 12 foi proaspete de lasagna 2 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin 250g de ciuperci feliate […]
Ciocanele_de_curcan_la_cuptor_07

Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor

Ciocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei. Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos Ingrediente: 2 ciocanele de curcan 6 catei de usturoi, decojit 1/4 ceasca de sare 1 lingura cimbru tocat coaja de la 1 lamaie piper […]
 

Orez cu ou si legume

Orez cu ou si legume din: orez cu bobul lung, ouă, legume congelate, sos de soia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană orez cu bobul lung 3 ouă 100 g legume congelate 1 linguriţă sos de soia ulei sare Mod de preparare: Se pune la fiert orezul în trei căni de apă cu puţină sare. Când a […]
Tort_cu_rodie_cocos_si_sampanie

Tort cu rodie, cocos si sampanie

Tort cu rodie, cocos si sampanie din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, amidon, sampanie, zahăr vanilinat, rosie, fulgi de cocos. Ingrediente: 7 ouă câte 7 lin­guri zahăr şi făină 1 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 200 g unt 150 g zahăr 4 linguri amidon 500 ml şampanie 2 plicuri zahăr vanilinat 1/2 rodie […]
 

Friptură de porc in sos

Friptură de porc in sos „Sichuart” din: carne de porc, sparanghel, bureţi uscaţi, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, ulei de arahide, oţet, zahăr, făină, sos picant de bob „Sichuan” (se poate înlocui cu o linguriţă sos picant de chili), hagina uscată, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g sparanghel 1 linguriţă […]
Fursecuri_cu_cacao_si_crema_de_vanilie

Fursecuri cu cacao si crema de vanilie

Fursecuri cu cacao si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, cacao, praf de copt, faina, amidon, lapte, zahar vanilinat, coaja de lamaie. Ingrediente pentru aluat: 50 g unt 1 ou 100-150 g zahăr 1 lingură cacao 1 vârf de cuţit praf de copt făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 2 linguri amidon 1 cană […]
 
Icre

Platou pescaresc cu icre si macrou

Plataou pescaresc cu icre si macrou din: macrou marinat, măsline, ceapă verde, ridichi roşii, pătrunjel, icre tarama,  ulei, pâine mai veche de o zi, lamaie. Ingrediente: 300 g macrou marinat 1 lingură rondele de măsline ceapă verde sau uscată pentru decor 2 ridichi roşii câteva fire de pătrunjel Pentru salata de icre 100 g icre tarama 300 ml ulei 100 g […]
Tort_cu_fructe_de_kaki_si_ciocolata_neagra

Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra

Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, fructe de kaki, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, cremă de brânză, foi de gelatină, ciocolată neagră. Ingrediente pentru blat: 5 ouă 180 g zahăr 80 g făină 2 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt Ingrediente pentru umplutură şi decor: 3 fructe de kaki 1 […]
 
Supa_de_scoici_cu_smantana_06

Reteta zilei: Supa de scoici cu smantana

Supa de scoici cu smantana din: unt, ceapa, sare, piper, cartofi, scoici, smantana, absinthe, cimbru, arpagic. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de scoici cu fasole (video) Ingrediente: 4 linguri unt nesărat 1 ceapa, tocata sare si piper negru proaspat macinat 2 cartofi albi, cuburi 1 1/2 kg scoici, taiate bucati 1 l […]
Rulada_cu_crema_de_kiwi_si_lamaie

Rulada cu crema de kiwi si lamaie

Rulada cu crema de kiwi si lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, kiwi, foi de gelatina, zahar pudra, lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 120 g zahăr 100 g făină 1/2 lin­guriţă praf de copt  1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente pentru umplutură: 4 kiwi 100 g […]
 
Bors_de_pasare_cu_telina_si_morcov

Bors de pasare cu telina si morcov

Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină  3 cartofi de dimensiune medie  1 ceşcuţă orez opţional, 1 far­furioară de varză […]
Cornulete_cu_nuci_si_smantana

Cornulete cu nuci si smantana

Cornulete cu nuci si smantana din: oua, untură (unt sau margarină), zahar, nuci, smantana, praf de copt, faina. Ingrediente: 2 ouă 200 g untură, unt sau margarină 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 400 g făină Mod de preparare: Mixezi untura cu zahă­rul şi ouăle, până când […]
 
Tort_cu_ciocolata_nuca_si_frisca

Tort cu ciocolata, nuca si frisca

Tort cu ciocolata, nuca si frisca din: albuşuri, zahăr, otet, praf de copt, lapte, faina, gălbenuşuri, margarina, nucă sau alune de pădure, ciocolată cu lapte, frişcă. Ingrediente: 10 albuşuri 15 linguri zahăr 1-2 linguri oţet 1 plic praf de copt Pentru cremă 700 ml lapte 7 linguri făină 15 gălbenuşuri 10 linguri zahăr 250 g margarină 100 g nucă sau alune de […]

Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde

Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde din: făină amestecată cu puţin praf de copt, sare, carne tocată de porc, glutanat de sodiu, şorici, piper, găină, ceapă verde, sos de soia, rădăcină de ghimbir, vin, oţet. Ingrediente: 500 g făină amestecată cu puţin praf de copt 2/3 linguriţă de sare 200 g carne tocată de […]

Orez cu pui, crevete si usturoi

Orez cu pui, crevete si usturoi din: orez cu bobul lunguieţ, ulei de arahide, usturoi, ceapă verde, fasole verde (mazăre), salată verde, carne prăjită de pui, crevete, ou, sos de soia, zahăr. Ingrediente: 1 cană orez, cu bobul lunguieţ 3 linguri ulei de arahide 1 căţel usturoi 5 fire de ceapă verde 50 g fasole verde […]
Turta_ducle_cu_zahar_ars_si_nuci

Turta dulce cu zahar ars si nuci

Turta dulce cu zahar ars si nuci din: zahăr, apa, oua, bicarbonat, faina, nuci, condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat), unt sau margarina. Ingrediente: 500 g zahăr 1 pahar apă 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 500 g făină nuci condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat) 1 lingură unt […]
 
Chiftelute_de_spanac_07

Reteta zilei: Chiftelute de spanac

Chiftelute de spanac din: spanac, ceapa, oua, faina, parmezan, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si Chiftelute de curcan pe pat de orez Ingrediente: 1/2 legatura spanac ½ ceapa tocata 2 oua bătute 1- 1 1/2 ceasca faina ½ ceasca parmezan ras sare si piper, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Spalati si […]
Tort_cu_crema_de_cappuccino_si_compot_de_ananas

Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas

Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas din: oua, zeama de lamaie, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, cappuccino cu ciocolată, zeamă de la compotul de ananas ori de pierşici, frişcă, pudră de cacao, drajeuri colorate. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf de copt […]
 

Frigarui de pui cu unt de arahide si lapte de cocos

Frigarui de pui cu unt de arahide si lapte de cocos din: file de piept de pui, usturoi, ceapa, zahăr, sos de peşte (de ciuperci, de stridii), ulei, unt de arahide, lapte de cocos, sos de chilii, lemmon grass. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mică 2 linguri […]
Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_ciocolata

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata din: nucă prăji­tă, margarina, oua, zahar, nucă măcinată, faina, praf de copt, crema de ciocolata, bisuiti, frisca, cafea. Ingrediente: 2-3 căni nucă prăji­tă 50 g margarină 7 ouă 7 linguri zahăr 7 linguri nucă măcinată 3 linguri făină 1 plic praf de copt 400 g cremă de ciocolată 1/2 kg […]
 
Ardei_gras_cu_branza_si_chimen

Ardei gras cu branza si chimen

Ardei gras cu branza si chimen din: ardei grasi, branza dulce, telemea, unt, seminte de chimen, verdeata. Ingrediente: 4 ardei graşi 100 g brânză dulce 100 g telemea 50 g unt 1 lingurita seminte de chimen verdeata pentru decor Mod de preparare: Speli ardeii şi le înde­părtezi cotoarele şi semin­ţele. Razi telemeaua şi o amesteci împreună […]
Prajitura_cu_mascarpone_cacao_si_coniac

Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac

Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac din: pişcoturi, biscuiţi popu­lari, mascarpone, oua, zahar, unt cu 80% grăsime, cacao, esenta de rom, lapte, cafea ames­tecată cu coniac, frişcă lichidă, fructe. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 g biscuiţi popu­lari 250 g mascarpone 7 ouă 10 linguri zahăr 200 g unt cu 80% grăsime 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de rom […]
 
 
 
 
 
 
Tiramisu_cu_capsuni_si_kiwi_08

Reteta zilei: Tiramisu cu capsuni si kiwi

Tiramisu cu capsuni si kiwi din: smantana, zahar pudra, ciocolata alba, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi, suc de portocale, suc de lamaie, capsuni, kiwi, sirop de ciocolata. Poate te intereseaza si Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni (video) Ingrediente: 2 cesti smântână 1 cană zahăr pudră 120gr ciocolata alba, topita […]
Pere_umplute_cu_branza_si_seminte_de_rodie

Pere umplute cu branza si seminte de rodie

Pere umplute cu branza si seminte de rodie din: pere, branza cremoasa, ncui, spanac baby, rodie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  4 pere 150g de brânză cremoasă 50g de nuci 150g de spanac baby seminţele de la 1/2 rodie 1 lingură de ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Se spală perele, […]
 

Omleta cu gem si rom

Omleta cu gem si rom din: oua, gem sau dulceata, margarina, rom, zahar farin, sare. Ingrediente: 10 ouă gem sau dulceaţă 100 g margarină 50 ml rom 50 g zahăr farin 10 g sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă şi apoi le amesteci cu gălbenuşurile şi cu un praf de sare. Compoziţia obţinută d […]
Negresa_cu_crema_de_vanilie_lapte_si_krantz

Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz

Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca li­chidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 125 ml lapte 250 g făină 50 g cacao 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie […]
 
Salata_de_dovleac_cu_fenicul_si_spanac

Salata de dovleac cu fenicul si spanac

Salata de dovleac cu fenicul si spanac din: dovleac, telina, fenicul, spanac baby, rodie, ulei de masline. Ingrediente:  300g de dovleac, tăiat cuburi 4 tulpini de ţelină apio, feliata 1/2 bulb de fenicul, tăiat bastonaşe subţiri 1 mână de spanac baby seminţele de la o rodie, plus extra pentru servit ulei de măsline, pentru servit, […]

Prajitura cu ghimbir si scortisoara

Prajitura cu ghimbir si scortisoara din: melasă, unt, faina, oua, praf de copt, ghimbir, scortisaora, sare, ulei. Ingrediente: 150 g melasă 150 g unt 250 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă cu ghimbir ras 1 linguriţă scorţi­şoară fin măcinată 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru tavă Mod de preparare: […]
 
Pulpa_de_porc_impanata_cu_costita_si_cimbru

Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru

Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru din: pulpă de porc dezosată, costiţă afumată, vin alb, muştar, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpă de porc dezosată 100 g costiţă afumată 150 ml vin alb 1 lingură muştar 2-3 linguri ulei 500 g ciuperci sare piper cimbru uscat măcinat Mod de preparare: Speli carnea […]
Cozonac_cu_mac_caise_si_vanilie

Cozonac cu mac, caise si vanilie

Cozonac cu mac, caise si vanilie din: făină, drojdie, lapte, unt, oua, zahar, coajă de lămâ­ie, sare, ulei, pastă de caise, mac, lapte,  caise deshidratate, esenţă de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 1 kg făină 50 g drojdie 500 ml lapte 200 g unt 5 ouă 150 g zahăr 1 lin­guriţă coajă de lămâ­ie rasă 1 vârf de cuţit sare 3 linguri […]
 
Placinta cu branza de vaci si lamaie

Placinta cu branza dulce si stafide

Placinta cu branza dulce si stafide din: faina, margarina, zahar, smantana, brânza dulce, stafide aurii, zahar vaniliant, ouă, coaja rasa de lamaie sau portocala, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 300 g făină 120 g margarină 1 lingură zahăr 2 linguri smân­tână  câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă Ingrediente pentru umplutură: 500 g brânza dulce […]

Friptura de porc in sos tomat si usturoi

Friptura de porc in sos tomat si usturoi din: carne de porc, castravete, untură, ketchup, zahăr, sare, bicarbonat, ou, făină, hagina, usturoi. Ingrediente: 125 g carne de porc 1/2 castravete 3 lin­guri untură 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare  1/2 linguriţă bicarbonat 1 ou 1 1/2 linguriţă făină dizolvată într-o lingură apă […]
 
Briose_cu_lichior_de_cocos_si_ciocolata_alba

Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba

Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, nuca de cocos, lichior de nucă de cocos, ciocolată albă, fulgi de cocos. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 500 g zahăr 200 ml lapte 200 ml ulei 500 g făină 1 plic praf de copt 1-2 linguri nucă de cocos […]
Friptura_de_vita_la_gratar_cu_sos_aromat_07

Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos aromat

Friptura de vita la gratar cu sos aromat din: patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, otet de vin rosu, fulgi de chili, sare, vita. Poate te intereseaza si Friptura de vita la gratar Ingrediente: 1 cană patrunjel 2 linguri de oregano tocat mărunt sau 2 lingurite oregano uscat ¼ ceapa, tocată […]
 
Budinca_de_legume_cu_mozzarella

Budinca de legume cu mozzarella

Budinca de legume cu mozzarella din: ulei, ceapa rosie, ardei gras, mozzarella, pesmet, dovlecei, parmezan, unt, lapte, faina, coaja de lamaie. Ingrediente:  60ml ulei 2 cepe roşii, feliate 3 ardei graşi, de culori diferite, feliaţi 350g de mozzarella, tăiată în fâşii 100g de pesmet 2 dovlecei, feliaţi 100g de parmezan, ras Ingrediente pentru sos: 100g […]

Prajitura cu branza si sos de cirese

Prajitura cu branza si sos de cirese din: ricotta, unt, biscuiti digestivi, biscuiti amaretti, zahar, gelatina, crema de branza, esenta de vanilie, cirese, lamai, amidon. Ingrediente: 500g de brânză ricotta 75g de unt la temperatura camerei 125g de biscuiţi digestivi 100g de biscuiţi amaretti 140g de zahăr 1 plic de gelatină 250g de cremă de […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro