Retete culinare cu poze
Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde
Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde din: orez fiert, untură, cârnăciori, şuncă, ouă, ceapă, ton, ciuperci, ceapă verde. Ingrediente: 4 ceşti orez fiert 4 linguri untură 6 cârnăciori 200 g şuncă 2 ouă 1 ceapă 100 g ton ciuperci ceapă verde Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată, cu câteva ore înainte de […]
Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci
Fursecuri cu gem, ciocolata si nuci din: făină, unt sau margarina, zahar, oua, nuci, bicarbonat, otet, apa, sare, rahat multicolor, ciocolată amăruie, gem de portocale. Ingrediente: 1,350 kg făină 500 g unt sau margarină 300 g zahăr 3 ouă 300 g nuci măpinate 1 lingură bicarbonat 1 lingură oţet 3/4 pahar apă 1 praf de sare 1 lingură margarină pentru […]
Cum se prepara Popcorn de conopida (video)
Popcorn de conopida: Cum se prepara Popcorn de conopida:
Prajitura cu crema de cacao si cocos
Prajitura cu crema de cacao si cocos din: oua, zahar, esenţă de rom sau de vanilie, faina, unt, lapte, cacao, margarină, nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă de dimensiune medie 150 g zahăr câteva picături esenţă de rom sau de vanilie 125 g făină câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă Ingrediente pentru cremă şi […]
Orez cu mazare si oua
Orez cu mazare si oua din: carne de pui, ouă, ceapă, ghimbir, usturoi, ceapă verde, crevete, mazăre congelată, sos de soia, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200g carne de pui 2 ouă 1 ceapă potrivită 1 linguriţă ghimbir 1 căţel de usturoi 4 fire ceapă verde 200 g crevete 250 g mazăre congelată 3 linguri sos […]
Cum se prepara Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos (video)
Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos: Cum se prepara Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos:
Orez cu miere si migdale
Orez cu miere si migdale din: orez, miere, migdale (sau nuci). Ingrediente: 500 g orez 150 g miere 150 g migdale (sau nuci) Mod de preparare: Se lasă orezul în apă timp de cel puţin două ore, după care se spală şi se scurge bine. Se pune la fiert în apă rece cu puţină sare. Când […]
Tarta cu crema de ciocolata si portocale
Tarta cu crema de ciocolata si portocale din: făină, unt, cacao, zahar pudra, oua, sare, ulei, portocale, frişcă lichidă, ciocolată amăruie. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 2 linguri cacao 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru uns tava Ingrediente pentru crema de portocale: 2 portocale 200 g zahăr […]
Orez cu fructe confiate
Orez cu fructe confiate din: orez cleios, fructe confiate, zahăr, untură curată. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g fructe confiate, asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de preparare: Fructele confiate se taie cubuleţe de aceeaşi mărime (în loc de fructe confidte, se pot folosi: miez de nucă pisat, seminţe de lotus,, seminţe […]
Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan
Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan din: unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii, supa de pui, apa, smantana, sare, piper, patrunjel, busuioc, bagheta, parmezan. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de Rosii (video) Ingrediente supa: 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 catel […]
Pui cu alune si coniac
Pui cu alune si coniac din: piepţi de pui, alune neprăjite şi nesărate, amidon, sos de soia, coniac, supă de pui (din concentrat), ceapă verde. Ingrediente: 2 piepţi de pui 300 g alune neprăjite şi nesărate 2 linguriţe amidon 2 linguri sos de soia 2 linguri coniac 100 ml supă de pui (din concentrat) 8 fire ceapă verde […]
Salata de hrisca, dovleac si busuioc
Salata de hrisca, dovleac si busuioc din: hrişcă, roşie, gogoşar sau ardei gras roşu, sare, piper, ulei extra-virgin de măsline, dovleac pentru plăcintă, nucşoară, usturoi, ceapă albă, frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g seminţe de hrişcă 1 roşie 1 gogoşar sau ardei gras roşu sare piper negru măcinat 2 linguri ulei extra-virgin de măsline 200 g dovleac pentru plăcintă 1 praf de […]
Pui cu ananas si ghimbir
Pui cu ananas si ghimbir din: carne de pui, compot de ananas, ceapă, usturoi, ghimbir pisat, sos de soia, amidon, morcov, ulei. Ingrediente: 300 g carne de pui 1 cutie (400g) compot de ananas 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 lingură ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1 lingură amidon 1 morcov 4 linguri […]
Chiftele din soia, usturoi si dafin
Chiftele din soia, usturoi si dafin din: soia granule, faina, usturoi, sare, piper negru, amestec de condimente pentru carne tocată, foi de dafin, pesmet, ulei. Ingrediente: 200 g soia granule (2 pachete) 5 linguri făină 1 căpăţână usturoi sare piper negru măcinat amestec de condimente pentru carne tocată 2 foi de dafin pesmet 200 ml ulei pentru […]
Pui cu cu sos de soia
Pui cu cu sos de soia din: piepţi de pui, sos de soia, faina, ulei. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi sos soia 2 linguri făina ulei pentru prăjit Mod de preparare: Carnea de pui se taie în fâşii sau cubuleţe si se acoperă cu sosul de soia. Se lasă la marinat două ore, la temperatura […]
How to make Salted caramel pudding (video)
Salted caramel pudding How to make Salted caramel pudding Pofta buna!
How to make French onion soup (video)
French onion soup How to make French onion soup Pofta buna!
How to make Green bean fries (video)
Green bean fries How to make Green bean fries Pofta buna!
How to make Fish tacos (video)
Fish tacos How to make Fish tacos Pofta buna!
How to make Soften corn tortillas (video)
Soften corn tortillas How to make Soften corn tortillas Pofta buna!
Reteta zilei: Placinte cu mere si mure
Placinte cu mere si mure din: aluat, unt, mere, suc de coacaze, mure. Poate te intereseaza si Placinte cu carne de vita Ingrediente: 300g aluat unt 2 mere, decojite și cuburi 4 linguri de suc de coacaze 350g mure proaspete, plus suplimentar pentru topping 1 mar, decojite, taiat felii subțiri Mod de preparare: Ungeti cu […]
Retete simple (2015)
Retete simple: Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez. Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga Mancare de […]
Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata
Tort de mere cu crema de cappuccino si ciocolata din: oua, zahar, vanilat, zahar pudra, faina, mere, apa, zahar, praf de budincă de vanilie, brânză de vaci, nes, gelatină, frişcă lichidă, ciocolată neagră. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră 80 g făină Ingrediente pentru umplutura de mere: 300 ml apă 3 mere 100 g […]
Vita cu sos de stridii si legume
Vita cu sos de stridii si legume din: carne de vită, ciuperci (urechi de lemn), muguri de porumb sau bambus (din conservă), mazăre proăspătă (congelată), ghimbir tocat,ceapă verde, vin de orez, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahăr maro, ulei pentru prăjit, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită 125 g ciuperci (urechi de lemn) […]
Chiftele de pui cu orez si cascaval
Chiftele de pui cu orez si cascaval din: piept de pui, orez, ceapă, ardei capia roşu, caşcaval, smântână, pătrunjel verde, usturoi, sare, piper, nucă. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri orez 1 ceapă 1 ardei capia roşu 50 g caşcaval 2 linguri smântână groasă pătrunjel verde 2 căţei usturoi sare piper 150 g nucă pisată Mod de preaprare: Fierbi […]
Taitei reci cu castravete si susan
Taitei reci cu castravete si susan din: făină, ouă, apă, pastă de susan, sos de soia,oţet, ulei de chili, zahăr, frasin murat, seminţe de susan, ceapă chinezească, usturoi, glutanat de sodiu, ulei de susan, castraveţi. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 5/8 ceaşcă cu apă 4 linguri pastă de susan 9 linguri sos de soia […]
Pastrav in crusta de sare si rozmarin
Pastrav in crusta de sare si rozmarin din: păstrăvi, oua, sare grunjoasa, rozmarin, cimbru uscat, lamie. Ingrediente: 2 păstrăvi 4 albuşuri 2 căni sare grunjoasa crenguţe rozmarin 2 linguri cimbru uscat 1 lămâie Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cureţi peştele de solzi şi de intestine şi îl speli. Baţi albuşurile şi apoi încorporezi sarea. Pui cimbrul, câte o lingură, […]
Bulgoci din carne de vita
Bulgoci din carne de vita din: carne de vită, zahăr, vin de orez, soia, piper negru, usturoi, ceapă, ulei de susan, seminţe susan. Ingrediente: 2,5 kg came de vită 3 linguri de zahăr 2 linguri vin de orez 4 linguri soia piper negru, după gust 1 1/2 lingură de usturoi 3 linguri ceapă tăiată 2 linguri ulei […]
Retete gustoase (2015)
Retete gustoase: Reteta zilei: Vita in sos de rosii Vita in sos de rosii din: pasta de tomate, usturoi, praf de chili, chimen, oregano, piper cayenne, zahar brun, amidon, supa de vita, carne de vita, sare, orez. Poate te… Read more » Reteta zilei: Bruschete cu parmezan Bruschete cu parmezan din: parmezan, usturoi, unt, oregano, […]
Muschi cu orez si sos de soia
Muschi cu orez si sos de soia din: muşchi, zahăr, orez, vin de orez (sau pepsi-cola), sos de soia, usturoi, ceapă verde, ulei susan, seminţe de susan, piper negru. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez 1 linguriţă vin de orez (sau pepsi-cola) 4 linguri sos soia 3 linguriţe usturoi pisat 3 […]
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si paste
Supa de pui cu legume si paste: pui, ceapa, morcovi, telina, dafin, ghimbir, usturoi, sare, piper, ardei gras, paste, coriandru. Poate te intereseaza si Supa de pui cu verdeata Ingrediente: 1 pui, taiat bucati 1/2 ceapa 2 morcovi 1 tulpina telina 1 frunza de dafin cateva felii de ghimbir 2 catei de usturoi, curatat sare […]
Salata de telina cu morcov si marar
Salata de telina cu morcov si marar din: telina, morcov, mar, patrunjel, marar, piper alb, sare, mioneza. Ingrediente: 1 ţelină de dimensiune medie 1 morcov 1 măr câteva fire de pătrunjel şi mărar piper alb măcinat sare 150 g maioneză Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele, după care le dai pe răzătoarea cu ochiuri […]
Orez gratinat cu sunca si cascaval
Orez gratinat cu sunca si cascaval din: orez, şuncă presată, caşcaval, ardei gras, piper alb, sare, ulei, ou, ceapă verde. Ingrediente: orez şuncă presată caşcaval ardei gras piper alb sare ulei ou ceapă verde Mod de preparare: Orezul se spală în douâ-trei ape, şi se fierbe în apă în cantitate egală cu a sa. şunca se […]
Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie
Tort de ciocolata cu nuca de cocos si vanilie din: cacao neagră, apă, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenţă de rom, sare, unt, nucă de cocos, esenţă de vanilie, ciocolată amăruie, frişcă lichidă, mascarpone, zahăr vanilinat. Ingrediente pentru blat: 50 g cacao neagră 150 ml apă 6 ouă 200 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 linguriţă praf de copt […]
Cocktail cu mere verzi si lime
Cocktail cu mere verzi si lime din: suc de mere verzi, lime, zahar brun, gheata. Ingrediente: 300 ml suc de mere verzi 1 lime 4 linguri zahar brun 12 cuburi de gheata Mod de preparare: Tai tămâia verde felii, pui zahărul şi le zdrobeşti cu o lingură. Adaugi cuburile de gheaţă şi sucul de mere […]
Vita cu ardei gras si sos de stridii
Vita cu ardei gras si sos de stridii din: carne vită, sos de soia, vin de orez, amidon, zahăr maro, ulei, usturoi, ghimbir pisat, ardei graşi (roşu şi galben), mazăre verde (fasole), sos de stridii, apă (supă). Ingrediente: 400 g carne vită 2 linguri sos de soia 2 linguri vin de orez 1 lingură amidon […]
Cum se prepara Lapte de susan (video)
Lapte de susan: Cum se prepara Lapte de susan:
Reteta zilei: Pizza cu carne de rata
Pizza cu carne de rata din: apa, ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie, pulpe de rata, sos, ardei iute, ghimbir, ardei copt, ceapa verde, castravete. Poate te intereseaza si Pizza cu aluat din faina integrala Ingrediente pentru blat: 150ml apa 3 linguri ulei de măsline 250gr faina sare 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță […]
Cum se pregateste iepurele de casă
Cum se pregateste iepurele de casă Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, […]
Minitarte cu vanilie si nuca de cocos
Minitarte cu vanilie si nuca de cocos din: făină, unt, oua, zeama de lamaie, apa rece, sare, lapte, amidon, păstaie vanilie, frişcă lichidă, zahăr, fulgi nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 1 ou 2 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguri apă rece 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 1 cană lapte 3 […]
Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare
Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare din: spanac, dovlecei mici (zucchini), mazăre boabe, morcovi, ceapă, verdeţuri mixte, unt, făină, cuburi de condiment pentru supă de legume, smârtână pentru gătit, sare, piper măcinat Ingrediente: 500 g spanac 2 dovlecei mici (zucchini) 200 g mazăre boabe 200 g morcovi 1 ceapă 1/2 legătură de verdeţuri mixte 30 […]
Strudel cu branza, stafide si rom
Strudel cu branza, stafide si rom din: aluat congelat, branza de vaci, smantana, oua, zahar, gris, zahar vanilat, stafide, esenta de rom, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 500 g branza de vaci 150 g smantana 4 oua 150 g zahar 3 linguri de gris 2 plicuri zahar vanilat 100 g stafide 1 esenta de rom 3 linguri zahar […]
Merdenele cu orez si sos de soia
Merdenele cu orez si sos de soia din: făină, sare, orez, zahăr, carne tocată de porc, amidon, untură, ceapă verde tocată, sos de soia, ou, vin. Ingrediente: 300 g făină 1/2 linguriţă sare 250 g orez 2 linguri rase zahăr 200 g carne tocată de porc 2/3 lingură amidon 150 g untură 3 linguri de […]
Tort cu rom, cacao si ciocolata
Tort cu rom, cacao si ciocolata din: lapte, cacao, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, unt, ciocolată albă menaj, frisca lichida. Ingrediente: 180 ml lapte 5 linguri cacao 6 ouă 300 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură esenţă de rom Ingrediente pentru cremă: […]
Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita
Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita din: orez fiert, untură, cârnăciori, costiţă, ouă, ceapă, ton, ceapă verde, câteva ciuperci. Ingrediente: 5 ceşti orez fiert 5 linguri untură 8 cârnăciori 300 g costiţă 4 ouă 1 ceapă 150 g ton ceapă verde câteva ciuperci Mod de preparare: Cu câteva ore înainte de preparare, orezul se […]
Cum se prepara Papanasi fierti cu dulceata de gutui (video)
Papanasi fierti cu dulceata de gutui: Cum se prepara Papanasi fierti cu dulceata de gutui:
Reteta zilei: Curry de pui cu ciuperci in aluat
Curry de pui cu ciuperci in aluat din: pasta de curry, lapte de cocos, dovleac, pui, ciuperci, aluat. Poate te intereseaza si Pui cu curry si nuca de cocos Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 l lapte de cocos 1 bucata dovleac, curatat de coaja si seminte 250g carne de pui, gatita 2 ciuperci […]
Varza cu carne si hagina
Varza cu carne si hagina din: carne tocată de porc, varză, ou, sare, bicarbonat, hagina, rădăcină de ghimbir, faina. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc 1 căpăţâmă varză 1 ou 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 2 linguriţe rădăcină tocată de ghimbir 1 linguriţă făină Mod de preparare: Se desfac foile […]
Vita la tigaie cu chimen si anason
Vita la tigaie cu chimen si anason din: carne de vacă, sare, vin, piper (chinezesc – de preferat), chimen, usturoi, anason, ulei de arahide, ouă, făină, hagina, ghimbir, sare condimentată, piper. Ingrediente: 900 g carne de vacă 1 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin un praf de piper (chinezesc – de preferat) chimen, usturoi şi anasoh (toate […]
Cocktail cu portocala si vodca
Cocktail cu portocala si vodca din: vodcă, suc de portocale, zahăr brun, gheata. Ingrediente: 50 ml vodcă 500 ml suc de portocale 2 linguri zahăr brun 4 cuburi de gheata Mod de preparare: Zdrobeşti cuburile de gheaţă într-un borcan şi torni peste ele sucul de portocale şi vodca. Infitetezi capacul şi agiţi bine. Stropeşti […]
Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir
Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină albă, sare, bicarbonat, oua, rădăcină de ghimbir, vin roşu, piper. Ingrediente: 500 g crevete proaspete 100 g carne grasă de porc 20o g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 linguriţe făină albă dizolvată în 2 […]
Varza calita cu ceafa de porc
Varza calita cu ceafa de porc din: varză murată, ceafă de porc, cârnaţi afumaţi, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g ceafă de porc 2-3 cârnaţi afumaţi piper Mod de preparare: Tai varza fideluţă şi o pui la călit cu 4 linguri de ulei şi cu piperul, după gust. între timp, tai ceafa de porc felii şi le […]
How to make Wasabi and green onion dip (video)
Wasabi and green onion dip How to make Wasabi and green onion dip Pofta buna!
How to make French toast (video)
French toast How to make French toast Pofta buna!
How to make Cornbread pancake (video)
Cornbread pancake How to make Cornbread pancake Pofta buna!
How to make Savory, smothered steak (video)
Savory, smothered steak How to make Savory, smothered steak Pofta buna!
How to make Apple pie mini muffins (video)
Apple pie mini muffins How to make Apple pie mini muffins Pofta buna!
How to make Crusted fried chicken strips (video)
Crusted fried chicken strips How to make Crusted fried chicken strips Pofta buna!
How to make Whole grain waffles (video)
Whole grain waffles How to make Whole grain waffles Pofta buna!
How to make Shortbread cookies (video)
Shortbread cookies How to make Shortbread cookies Pofta buna!
How to make Cherry cheese pie (video)
Cherry cheese pie How to make Cherry cheese pie Pofta buna!
Turta dulce cu ghimbir si cuisoare
Turta dulce cu ghimbir si cuisoare din: faina, sare, bicarbonat, ghimbir, nucşoară, cuişoare, unt, zahar, ou, bombonele pentru decor. Ingrediente: 3 căni făină 1/4 linguriţă sare 3/4 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă ghimbir ras 2 linguriţe praf scorţişoară 1/4 linguriţă praf nucşoară 1/4 linguriţă cuişoare zdrobite 1/2 pachet unt 1/2 cană zahăr 1 ou bombonele pentru decor Mod de preparare: Intr-un bol […]
Supa clara de pui cu hagina
Supa clara de pui cu hagina din: pui de 1,5 kg, sare, vin, bicarbonat, hagina, ghimbir, piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 linguriţă sare 2 linguriţe vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură hagina 1 lingură ghimbir piper Mod de preparare: Pe planşeta de gătit se taie puiul de-a lungul spatelui, apoi în continuare de-a […]
Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie
Sarmale in foi de vita cu sos si lamaie din: frunze viţă-de-vie, carne tocată amestec vită şi porc, orez, ceapa, faina, sare, piper, oua, lamaie. Ingrediente: 20 de frunze viţă-de-vie 400 g carne tocată amestec vită şi porc 80 g orez 2 cepe 1 lingură făină sare piper 3 ouă 1 lămâie Mod de preparare: Speli orezul în […]
Cocktail cu crema de cafea
Cocktail cu crema de cafea din: whisky, frişcă, lapte condensat, sirop de ciocolată, esenţă de vanilie, cafea instant. Ingrediente: 2 pahare whisky 1 cană frişcă 1 cană lapte condensat 2 linguri sirop de ciocolată 2 linguri esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant Mod de preparare: Pui toate ingredientele în blender şi le amesteci 30 de secunde. Dacă pui cocktailul […]
Vita cu orez si hagina
Vita cu orez si hagina din: carne macră de vacă, orez, sos de boabe de „Sichuan “, sos de soia, sare, zahăr, hagina, rădăcină de ghimbir, ulei de susan, ulei de arahide. Ingrediente: 450 g carne macră de vacă 200 g orez 3 linguri sos de boabe de „Sichuan “ 3 linguri sos de soia 1 […]
Fursecuri cu banane, ovaz si migdale
Fursecuri cu banane, ovaz si migdale din: banane, fulgi de ovăz, ciocolată amăruie, stafide aurii, fulgi de migdale, fulgi de migdale, sare, ulei sau margarină. Ingrediente: 500 g banane bine coapte (cântărite înainte de a le decoji) 180 g fulgi de ovăz 50 g ciocolată amăruie 50 g stafide aurii 50 g fulgi de migdale 1 linguriţă zahăr vanilinat 1 praf de sare […]
Reteta zilei: Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice
Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan. Poate te intereseaza si Ciocanele de curcan la cuptor Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 1/4 lingurite sare 3 linguri ulei de masline 2 lingurite salvie tocata 2 lingurite cimbru tocat […]
Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat
Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat din: făină albă şi integrală, cjimen nergu, sare, ulei de masline, apa, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, mazare congelata, turmeric, seminţe de chimen, curry, ulei de cocos, zeama de lamaie, iaurt de soia, runze de mentă, usturoi, sare, lămâie. Ingrediente pentru aluat: câte 100 g făină albă şi integrală 1 linguriţă chimen negru 1/2 linguriţă de sare […]
Prajitura cu nuca, ciocolata si gem de caise
Prajitura cu nuca, ciocolata si gem de caise din: oua, smantana grasa, zahar pudra, untura sau margarina, drojdie, fina, sare, nuci, sirop concentrat, coaja de lamaie, esenţă de rom, stafide, gem de caise, unt, cubuleţe de ciocolată. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 4-5 linguri smântână grasă 2 linguri zahăr pudră 250 g untură sau margarină 1/2 cub drojdie 500 […]
Cosulete cu legume si ananas
Cosulete cu legume si ananas din: faina, unt, apa, sare, morcovi, rădăcină de pătrunjel, telina, mazare, cartofi, rămurele de oregano, ananas din compot, măr, coriandru, maioneză fără ou, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 60 ml apă sare Ingrediente pentru umplutură: 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 3-4 linguri mazăre din conservă […]
Ciorba de perisoare cu carne de pui
Ciorba de perisoare cu carne de pui din: apa, carne de pui, ceapa, zeama de lamaie, orez, leustean verde, oua, lapte, gris, rosii. Ingrediente: 1 l apă 300 g carne de pui cu os 1 ceapă 1 morcov zeamă de la 1/2 lămâie 1 lingură orez leuştean verde 1 gălbenuş 2 linguri lapte 1 linguriţă […]
Trufe simple si gustoase
Trufe simple si gustoase din: ciocolată, frisca lichida, unt, cacao. Ingrediente: 200 g ciocolată 100 ml frişcă lichidă 30 g unt cacao Mod de preparare: Untul şi frişca lichidă se pun pe foc şi, între timp, se rupe ciocolata. Se pune ciocolata înţr-un vas, se toarnă compoziţia de unt clocotit şi se amestecă pentru a topi […]
Mancare de fasole verde cu orez si rosii
Mancare de fasole verde cu orez si rosii din: fasole verde fideluţă, orez, frunze de telina, ceapa, ardei gras, rosii din borcan sau de sezon, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g fasole verde fideluţă 1-2 linguri orez frunze de ţelină 1-2 cepe 1 ardei gras roşii din borcan sau de sezon mărar pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa […]
Reteta zilei: Pizza cu aluat din faina integrala
Pizza cu aluat din faina integrala din: zahar, apa calda, drojdie, ulei de masline, sare, faina integrala, faina, topping. Poate te intereseaza si Pizza cu ardei, ceapa si masline Ingrediente: 1 lingurita de zahar 1 1/2 cana de apa calda 1 lingură drojdie uscată 1 lingura ulei de masline 1 linguriță sare 2 cesti faina […]
Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice
Bautura racoritoare cu rosii, mango si citrice din: oşii decojite, mango, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si zeama de lamaie, portoca, lamaie, gheata. Ingrediente: 50 g roşii decojite, tăiate în două şi curăţate de seminţe 1 mango copt bine 600 g pepene verde curăţat de coajă şi de seminţe şi tăiat în bucăţele […]
Salata de cartofi cu varza si bacon
Salata de cartofi cu varza si bacon din: cartofi noi, varza, ceapa, bacon, sare, otet, piper, zahar, mar rosu, slăninuţă afumată, mărar Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 varză micuţă 1 ceapă 100 g bacon sare oţet ulei piper 1 linguriţă de zahăr 1 măr roşu 3-4 felii de slăninuţă afumată mărar tocat Mod de preparare: Fierbi […]
Clatite de cartof cu verdeata
Clatite de cartof cu verdeata din: cartofi, ceapa, faina, oua, verdeta, ulei de porumb, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o ceapă 150 g făină 3 ouă verdeaţă, după gust ulei porumb, pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Se dau pe râzătoare atât cartofii curăţaţi si spălaţi, cât si ceapa, si se lasă să se odihnească 30 […]
Ciocolata delicioasa cu nuci
Ciocolata delicioasa cu nuci din: apa, zahar, unt, pudra de lapte, cacao, nuci. Ingrediente: 100 ml apă 180 g zahăr 120 g unt 270 g pudră de lapte 50 g cacao 50 g nuci Mod de preparare: Laptele pudră se amestecă bine cu cacaua si apoi se cerne. Se face siropul, pentru care apa şi […]
Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia
Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia din: costiţă, glutanat de sodiu, boabe fermentate de soia, vin, mălai, zahăr, sos de soia, ceapă verde (chinezească), sare, rădăcină de ghimbir, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 1/3 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură boabe fermentate de soia 1 lingură vin 1 lingură mălai (dizolvat în 2 linguri apă) […]
Fructe prajite cu miere
Fructe prajite cu miere din: banane, măr, ananas, făina, apă, praf de copt, sare, zahăr, ulei, miere. Ingredinete: 2 banane 1 măr 2 felii de ananas 80 g făina 6 linguri de apă 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit de sare 1 lingura de zahăr ulei miere Mod de preparare: Se curăţă fructele […]
Terina de pui cu bacon si merisoare
Terina de pui cu bacon si merisoare din: piept de pui, pulpe de pui dezosate, ceapa, felii de bacon, unt, coniac, oua, sare, piper negru, merisoare uscate, rozmarin, nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g pulpe de pui dezosate 2 cepe 250 g felii de bacon 50 g unt 50 ml coniac 2 gălbenuşuri sare […]
Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea
Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea, drajeuri. Ingrediente pentru blat: 10 ouă 10 linguri zahăr 8 linguri nucă măcinată 4 linguri făină 1/2 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte 1 plic budincă de vanilie […]
Reteta zilei: Paine de casa cu sare de mare
Paine de casa cu sare de mare din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa. Poate te intereseaza si Paine de casa cu malai Ingrediente: 3 cesti făină 1/4 linguriță drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare de mare 1 3/4 cana de apa, la temperatura camerei Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă făină, […]
Supa rece de legume cu patrunjel
Supa rece de legume cu patrunjel din: rosii decojite, apa, ulei de masline, castravete, ardei, ceapa, usturoi, otet balsamic, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400g roşii decojite 100ml de apă 2 linguri ulei de măsline 1 castravete 1 ardei galben mic 1 ceapa 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet balsamic câteva fire de pătrunjel […]
Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie
Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie din: oua, zahăr, făină şi nucă de cocos, ulei, lamaie, unt topit, zahăr pudră, zahăr vanilinat, frişcă bătută, ciocolată de menaj, nucă, esenţă de vanilie. Ingrediente pentru blatul 1: 5 ouă câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă de cocos 1 lingură ulei Ingrediente pentru blatul 2: 5 ouă câte 5 linguri zahăr […]
Friptura de porc in ulei de arahide
Friptura de porc in ulei de arahide din: muşchi de porc, praf de glutanat de sodiu, ulei de arahide, vegeta, sare, ou, vin, făină. Ingrediente: 150 g muşchi de porc 1/2 linguriţă praf de glutanat de sodiu 2 căni ulei de arahide 1/2 linguriţă vegeta 1/2 linguriţă sare 1 ou 1 linguriţă vin 3 linguriţe […]
Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri
Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri din: oua, zahar pudra, lapte, ulei, faina, sare, esenta de vanilie, udincă de vanilie, pudră de cacao pentru băuturi instant, gelatină pudră, kiwi, jeleuri roşii glazurate, frişcă, gelatină transparentă pentru tort. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr pudră 2 linguri lapte 2 linguri ulei 4 linguri făină sare 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci
Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci din: făină albă, carne tocată de vită, carne tocată de oaie, muguri de bambus, ciuperci de iarnă, sos de soia, pastă sărată de soia, vin, amoniac, piper, ceapă verde, ghimbir, ulei de susan, morcov, boabe verzi de soia, sare. Ingrediente: 500 g făină albă 150 g carne tocată de […]
Retete culinare (2015)
Retete culinare: Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan de porc afumat Supa de fasole cu ciolan de porc afumat din: ciolan de porc, ceapa, telina, usturoi, fasole, dafin, oregano, piper. Poate te itnereseaza si Ciorba de fasole cu costita afumata si… Read more » Reteta zilei: Salata de quinoa cu legume si verdeata Salata […]
Reteta zilei: Cocktail cu gin si aroma de portocala
Cocktail cu gin si aroma de portocala din: gin, vermut dulce, bitter, coaja de portocala. Poate te intereseaza si Cocktail margarita cu aroma de lamaie Ingrediente: 90ml gin 90 ml vermut dulce 30ml bitter coaja de portocala Mod de preparare: Raciti in congelator 2 pahare pentru cocktail. Umpleti parțial un ulcior mic cu gheață. […]
Cioba de varza cu carnati si smantana
Cioba de varza cu carnati si smantana din: varza, salata verde, ceapa, marar, smantana, ulei, carnati afumati, zeama de varza, morcov, patrunjel. Ingrediente: 1/2 varză tăiată 1 salata verde 1 ceapa tocată 1 legătură mărar tocat 100 ml smântână 1 lingura ulei 500 ml zeamă varză 2 cârnati afumaţi, tăiati felii 1 morcov ras 1 patrunjel ras […]
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline 150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]
Prajitura cu lapte si fulgi de migdale
Prajitura cu lapte si fulgi de migdale din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, fulgi de migdale, coaja de lamaie, esenţă vanilie sau rom, amidon. Ingrediente: 5 ouă 1 l lapte 120 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat fulgi de migdale coaja răzuită de la o lămâie 1 linguriţă esenţă vanilie sau rom 2 linguri amidon Mod […]
Frigarui de pui cu sos de soia
Frigarui de pui cu sos de soia din: piept pui, usturoi, ceapă verde, nucşoara, piper alb, sos de soia, vin alb, pastă ardei iute, zahăr, sare. Ingrediente: 300 g piept pui 10g usturoi 20g ceapă verde 5 g nucşoara 2g piper alb, măcinat 15 ml sos de soia 10ml vin alb 30 g pastă ardei […]
Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao
Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao din: oua, zahar, sare, faina, miez de nuca, zahar vanilinat, mascarpone, cacao, esenta de rom, zahăr pudră, ciocolată albă Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 1 praf de sare 3 linguri făină 4 linguri miez de nucă măcinat 2 plicuri zahăr vanilinat Ingrediente pentru cremă: 250 g mascarpone 2 […]
Friptura crocanta de porc cu bureti
Friptura crocanta de porc cu bureti din: carne de porc, untură de porc, ceapă, bureţi uscaţi, ulei de arahide, sos de soia, vin, oţet, făină, ghimbir, usturoi, bureţi, bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1/2 ceapă mijlocie 1 linguriţă bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide 1 1/2 […]
Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale
Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale din: făină albă pentru cozonac, drojdie uscată, lapte dulce pasteurizat, zahăr, oua, sare, unt sau margarină, ulei, coaja de lamaie, zahăr vanilinat, ciocolată neagră sau de menaj, stafide aurii, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg făină albă pentru cozonac 2 plicuri (a câte 7 g) drojdie uscată 350 ml lapte dulce pasteurizat 250 […]
Pui „Sichuan” rapid
Pui „Sichuan” rapid din: piepţi de pui, amidon, ulei, usturoi, sos soia, oţet alb de vin, cepe verzi, apă, zahăr, piper cayenne (ardei roşu iute pisat sau boia iute). Ingrediente: 2 piepţi de pui 3 linguri amidon 1 lingură ulei 3 căţei usturoi tocaţi 5 linguri sos soia 1,5 linguri oţet alb de vin 6 […]
Tarta cu dovleac si branza
Tarta cu dovleac si branza din: dovleac, spanac, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, branza, chimen, aluat foitaj, susan, mac, pirer, unt. Ingrediente: 1 kg pulpă dovleac 500 g spanac sare 1 ceapă 2 căţei usturoi ulei 100 ml supă legume 250 g brânză tare chimen măcinat 2 foi aluat foitaj 3 linguri seminţe susan […]
Inghetata prajita cu vanilie
Inghetata prajita cu vanilie din: cozonac, îngheţată, esenţă de vanilie, ou, drojdie uscată, faină de grâu, zahăr, baie de ulei. Ingrediente: cozonac îngheţată esenţă de vanilie ou drojdie uscată faină de grâu zahăr baie de ulei (2 1) Mod de preparare: Cozonacul se taie felii de grosime potrivită, ce se stropesc cu esenţă de vanilie, diluată […]
Reteta zilei: Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan
Paste cu bacon, sos de rosii si parmezan din: paste, bacon, ulei de masline, ceapa, sare, usturoi, pasta de tomate, rosii, apa, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de legume Ingrediente: 300gr paste 4-5 felii de bacon, taiate fasii ulei de masline 1 ceapa tocata sare 3-4 catei de usturoi, tocat 1 lingura […]
Tarta cu pere si cacao
Tarta cu pere si cacao din: unt, zahar pudra, faina, apa, sare, pere, oua, cacao, zahăr, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru aluat: 120 g unt 1/2 lingură zahăr pudră 180 g făină 2-3 linguri apă 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 4 pere 2 ouă 2 linguri făină 2 linguri cacao 2 linguri unt 1 cană zahăr […]
Rulada de pui cu porumb si ciuperci
Rulada de pui cu porumb si ciuperci din: pui, oua, lapte, faina, ardei capia, chives sau ceapă verde, ciuperci, maioneza, ceapa, boabe de prumb, amestec de condimente (boia dulce, usturoi granule, cimbru, tarhon, busuioc), pasta de ardei, sare, piper. Ingrediente: pui de 1 1/2 kg 2 ouă 50 ml lapte 1 linguriţă cu vârf făină 1 ardei capia […]
Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir
Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir din: carne grasă de porc tocată, morcov, rădăcină mică de lotus, mălai, ouă, sos de soia, sare, vegeta, vin, praz, rădăcină ghimbir, ulei de arahide, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc tocată 1 morcov mic 1 rădăcină mică de lotus 1 lingură mălai, diluată într-o lingură apă […]
Salata cu capsuni si nuci
Salata cu capsuni si nuci din: unt, nuci pecan, zahar brun, salata, capsuni, crema de otet balsamic. Ingrediente: 2 linguri de unt 1 cană de nuci pecan 2 linguri de zahăr brun 100g frunze de salată 150g de căpşuni, feliate cremă de oţet balsamic Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie la foc mediu. Amestecă […]
Piept de pui umplut cu salam picant si cascaval
Piept de pui umplut cu salam picant si cascaval din: piepţi de pui file, salam picant, de preferinţă crud-uscat, caşcaval, sare, piper negru, faina, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 1-2 piepţi de pui file 16 felii de salam picant, de preferinţă crud-uscat 100 g caşcaval feliat sare piper negru măcinat făină 1 ou pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Gustari cu fructe
Gustari cu fructe din: ananas, blat de tort, gem de caise, kiwi, smantana, capsuni, zahar, menta. Ingrediente: 200g de ananas bucăţi 1 blat de tort, făcut în casă sau cumpărat 4 linguri de gem de caise 4 kiwi 150ml de smântână pentru frişcă 8 căpşuni 50g de zahăr mentă pentru decor Mod de preparare: Se […]
Reteta zilei: Briose cu ardei iute
Briose cu ardei iute din: faina, malai, praf de copt, sare, zahar pudra, lapte batut, lapte, oua, unt, ardei iute. Poate te intereseaza si Briose cu carne de curcan Ingrediente: 120g faina 120g mălai 20g praf de copt 1 linguriță de sare 40g de zahăr pudră 280g lapte bătut 100g lapte 2 oua, ușor bătute […]
Carnati banateni de casa cu boia dulce
Carnati banateni de casa cu boia dulce din: pulpă de porc, slănină crudă, usturoi, piper proaspăt măcinat, boia dulce, sare grunjoasă, intestine de porc. Ingrediente: 5 kg pulpă de porc 2 kg slănină crudă 300 g usturoi 1 lingură piper proaspăt măcinat 100 g boia dulce 3 linguri sare grunjoasă intestine de porc Mod de preaprare: Tai carnea şi slănina în cubuleţe […]
Costita inabusita, cu orez si sos de soia
Costita inabusita, cu orez si sos de soia din: costiţă, vin, orez, zahăr, pastă fermentată dulce, ceapă verde (chinezească), ulei de susan, sos de soia, piper, sare. Ingrediente: 500 g costiţă 1 lingură vin 100 g orez 2 linguriţe zahăr 6 linguri pastă fermentată dulce 1 lingură ceapă vercje (chinezească) tocată 1 lingură ulei de susan […]
Somon cu sos de piper rosu si smantana
Somon cu sos de piper rosu si smantana din: medalioane de somon, sare, condimente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar Dijon, mix de grâu, orz, ovăz şi soia din comerţ, mentă uscată, unt, cartofi, apa, rozmarin verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare condimente pentru peşte Ingrediente pentru sos: 1 lingură piper roşu 150 ml vin alb 1 lingură coniac 200 […]
Un altfel de profiterol
Un altfel de profiterol din: oua, ulei, sare, apa, faina, lapte, zahar, fistic prăjit şi măcinat, cacao, ciocolată menaj. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă 75 ml ulei un praf sare 200 ml apă 125 g făină Ingrediente pentru îngheţata: 1 l lapte 7 gălbenuşuri 350 g zahar un plic zahar vanilat 4 linguri cacao 100 g fistic prăjit […]
Rulada cu varza murata, costita afumata si chimen
Rulada cu varza murata, costita afumata si chimen din: foaie aluat, varza murata, sunca, costita, afumata, ulei, piper, cimbrisor, chimen. Ingrediente: 1 foaie aluat 1 varza murata 6 felii de sunca 250 g costita afumata 2 linguri ulei piper cimbrisor uscat chimen Mod de preparare: Dezgheti foaia de aluat la temperatura camerei. Tai costita fasii, pe care le rumenesti […]
Pui picant cu hagina
Pui picant cu hagina din: pui, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 pui 2 bucăţi hagina 8 chili uscaţi 1 linguriţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei de […]
Inghetata de kiwi si vanilie
Inghetata de kiwi si vanilie din: oua, zahar, lapte, baton de vanilie, kiwi, sirop de menta dulce. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 3 pahare lapte un baton vanilie 1 kg kiwi o lingură de sirop de mentă dulce Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă laptele şi […]
Fursecuri cu vanilie si fulgi de ciocolata
Fursecuri cu vanilie si fulgi de ciocolata din: unt topit, zahar brun, zahar, oua, esenţă de vanilie, făină, cacao, sare, praf de copt, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 12 linguri unt topit 1/2 cană zahăr brun 1 cană zahăr 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 1/2 cană făină 1 linguriţă cacao 1 praf sare 1/2 linguriţă […]
Reteta zilei: Paine de casa cu malai
Paine de casa cu malai din: faina, drojdie uscata, sare, apa, malai. Poate te intereseaza si Paine cu stafide si migdale Ingrediente: 500gr faina ¼ linguriță drojdie uscată 2 ½ lingurite sare 300ml apa 2 linguri mălai Mod de preparare: Se amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron. Se adaugă apă și se amestecă […]
Ardei capia umpluti cu branza si marar
Ardei capia umpluti cu branza si marar din: ardei capia roşii, branza telemea, marar, iaurt. Ingrediente: 4-5 ardei capia roşii 300 g brânză telemea (să nu fie foarte sărată) 1 legătură de mărar verde 2-3 linguri de iaurt Mod de preparare: Speli ardeii şi îi cureţi, apoi îi pui la scurs, cu gura în jos. Frămânţi […]
Brownie raw din nuci si curmale
Brownie raw din nuci si curmale din: nuci, curmale, cacao, nuca de cocos, sirop de agave,fructe proaspete pentru decor. Ingrediente: 1 cană nuci 1 cană curmale 2 linguri cacao 5 linguri nucă de cocos 2 linguri sirop de agave fructe proaspete pentru decor Mod de preparare: Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană de 250 ml. Cureţi […]
Ciorba de pui cu tarhon si iaurt
Ciorba de pui cu tarhon si iaurt din: piept de pui sau piept de curcan cu os, ceapa, sare, piper negru, tarhon congelat sau conservat în oţet, iaurt degresat, oua. Ingrediente: 1 piept de pui sau 300 g piept de curcan cu os 1 ceapă mare sare piper negru măcinat 1 linguriţă tarhon congelat sau conservat în oţet […]
Fursecuri umplute cu crema de cacao si frisca
Fursecuri umplute cu crema de cacao si frisca din: zahăr pudră, cacao, faina, oua, ciocolată cu lapte, frişcă lichidă. Ingrediente: 250 g zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g făină 4 albuşuri Ingrediente pentru cremă 150 g ciocolată cu lapte 1150 ml frişcă lichidă Mod de preparare: Razi ciocolata şi o topeşti în frişca lichidă, […]
Pui cu susan, unt si sos de soia
Pui cu susan, unt si sos de soia din: piepţi de pui, unt, sos de soia, făină de grâu, seminţe susan, sare, piper. Ingrediente: 4 piepţi de pui (aproximativ 150 g) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 g făină de grâu 75 g seminţe susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc seminţele […]
Reteta zilei: Cocktail margarita cu aroma de lamaie
Cocktail margarita cu aroma de lamaie din: tequila, suc de lamaie, triplu sec, sare. Poate te intereseaza si Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara Ingrediente: 90ml tequila 45 ml suc de lămâie proaspăt stors 30ml triplu sec sare Mod de preparare: Adăugați tequila, suc de lămâie și triplu sec într-un shaker cu gheata. Pune […]
Spaghete cu calamari
Spaghete cu calamari din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel. Ingrediente: 1 conservă de 400g pulpă de roşii 1 lingură ulei 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat Mod de preparare: […]
Paste cu mozzarella
Paste cu mozzarella din: mozzarella, paste, unt, faina, usturoi, lapte, sare, piper. Ingrediente: 250g de mozzarella 400g de paste 4 linguri de unt 2 linguri de făină 2 căţei de usturoi tocaţi fin 400ml de lapte sare şi piper Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până sunt al dente. Intr-o […]
Prajitura cu susan si miere
Prajitura cu susan si miere din: făină, amidon, ouă, seminţe de susan prăjite, zahăr, miere, ulei de arahide, apă, apă fierbinte. Ingrediente: 125 g făină 90 g amidon 3 ouă seminţe de susan prăjite 1 ceaşcă zahăr 1 1/2 lingură miere 2 1/2 ceşti ulei de arahide 3 ceşti apă 2 ceşti apă fierbinte Mod […]
Prajitura cu mere, nuci si stafide
Prajitura cu mere, nuci si stafide din: mere, zahar, faina, praf de copt, stafide, nuci, margarina, apa, zahar, cacaco. Ingrediente: 2 căni mere rase 11/2 căni zahăr 2 căni făină opţional, 1/2 linguriţă praf de copt 50 g stafide 50 g nuci măcinate 1 lingură margarină pentru tavă Ingrediente pentru sos şi decor: 20 linguri apă […]
Supa de loboda si spanac cu smantana
Supa de loboda si spanac cu smantana din: lobodă, spanac, ceapa verde, smantana, unt, faina, zeama de carne, sare. Ingrediente: 1 legătură de lobodă 200 g spanac curăţat 2 fire de ceapă verde (doar frunzele) 1 linguriţă smântână 2 linguriţe unt 3 linguriţe făină 300 ml zeamă de carne 1 vârf de cuţit de sare Mod […]
Prajiturele cu bezea si vanilie
Prajiturele cu bezea si vanilie din: zahăr tos, unt, oua, extract de vanilie, faina, cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, lapte fara grasimi, bezea, zahăr pudră. Ingrediente: 3/4 ceaşcă de zahăr tos 1/2 ceaşcă de unt 1 albuş de ou 2 linguriţe de extract de vanilie 2 ceşti de făină 1/2 ceaşcă de pudră de […]
Pui cu alune si pasta de ardei iute
Pui cu alune si pasta de ardei iute din: piept pui, alune, pastă ardei iute, vin alb, sare, piper alb, amidon, ceapă verde, zahăr, supă. Ingrediente: 250 g piept pui 80 g alune 5 g pastă ardei iute 20 ml vin alb 3 g sare 2 g piper alb măcinat 50 g amidon 50 g ceapă verde […]
Vinete cu rosii si mozzarella
Vinete cu rosii si mozzarella din: rosii, vinete, ulei de masline, mozzarella, pesmet, parmezan, usturoi, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente: 400g de rosii pasate 2 vinete, tăiate pe orizontală în felii cu grosimea de 1cm 8 linguri ulei de măsline 250g de mozzarella 100g de pesmet 100g de parmezan ras 2 căţei de usturoi, […]
Cvasul
Cvasul din: apa de izvor, pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor, drojdie de bere, zahar (de preferat, brun sau poate fi înlocuit cu miere), stafide, orez, coaja de lamaie. Ingrediente: 10 litri apă de izvor 1 kg pâine neagră de secară, de preferat din făină integrală, uscată în cuptor 125 g […]
Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir
Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir din: crevete cenuşiu, ghimbir, ouă, sare, vin, ulei, ceapă verde. Ingrediente: 150 g crevete cenuşiu 1 linguriţă ghimbir 6 oua 1 linguriţă sare 1 lingură vin 3 linguri ulei 1 ceapă verde Mod de preparare: Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă ghimbirul, […]
Reteta zilei: Pizza cu ardei, ceapa si masline
Pizza cu ardei, ceapa si masline din: drojdie uscata, apa calda, miere, faina, ulei de masline, sare, ardei, ceapa, masline, sos pizza, mozzarella. Poate te intereseaza si Pizza cu carne de curcan si legume Ingrediente aluat: 1 pachet drojdie uscată 1 cană apă caldă 1 linguriță de miere 2 ½ cani faina ½ cesti plus […]
Tarta cu branza, nuca si cirese
Tarta cu branza, nuca si cirese din: aluat de foitaj, brânză cu mucegai, miez de nuca, fistic, cirese, stafide, rozmarin, piper dulce, unt Ingredinete: un pachet aluat de foitaj 300 g brânză cu mucegai 50 g miez de nucă 20 g fistic 200 g cireşe 20 g stafide două crenguţe de rozmarin un vârf de linguriţă cu piper […]
Fritatta cu broccoli si cascaval afumat
Fritatta cu broccoli si cascaval afumat din: porumb, mazare, oua, branza de vaci, cascaval afumat, ulei de masline, ceapa, broccoli, ardei, parmezan. Ingrediente: 100g de porumb 100g de mazăre 6 ouă 75g brânză de vaci 75g de caşcaval afumat, ras 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 căpăţână de broccoli, buchetele tocate […]
Trufe de casa cu cicolata neagra si fulgi de cocos
Trufe de casa cu cicolata neagra si fulgi de cocos din: ciocolată neagră, unt, zahar, oua, lapte, frişcă lichidă, fulgi de cocos. Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri o lingură lapte 40 ml frişcă lichidă 100 g fulgi de cocos Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi si laptele se […]
Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie
Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie din: roşii, ciuperci champignon proaspete sau conservate în saramură, mazăre congelată, ulei, lămâie, cartofi, mărar verde, pătrunjel verde, sare, piper negru, usturoi. Ingrediente: 6 roşii de dimensiune mijlocie 200 g ciuperci champignon proaspete sau conservate în saramură 200 g mazăre congelată 50 ml ulei 1 1/2 lămâie 2 cartofi mari 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel […]
Bavareza cu capsune si lamaie
Bavareza cu capsune si lamaie din: căpsune, lămâie, gelatină, friscă lichidă, zahăr. Ingrediente: 500 g căpsune o lămâie 6 foi gelatină 400 ml friscă lichidă 220 g zahăr Mod de preparare: Se pun foile de gelatină in apă rece să se înmoaie şi, între timp, se spală şi se curăţă căpşunele de codite. Se mixează căpşunele […]
Cum se pregatesc preparatele din vanat cu pene
Cum se pregatesc preparatele din vanat cu pene Vânatul cu pene, se marinează în baiţ cu oţet condimentat sau cu vin şi legume. Marinarea se face pentru a frăgezi carnea şi pentru a da acesteia gust plăcut şi a înlătura mirosul neplăcut de baltă. Se ştie că cele se hrănesc cu peşte (gâşte, raţe şi […]
Reteta zilei: Inele de ceapa in crusta de faina si bere
Inele de ceapa in crusta de faina si bere din: faina, bere, piper negru, piper rosu, sare, ceapa, ulei de arahide. Poate te intereseaza si Inele de ceapa prajite cu sos Ingrediente: 240 g făină 250 ml de bere 1 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 linguriță piper roșu 1/2 linguriță sare 2 cepe, decojite […]
Salata de tagliatelle
Salata de tagliatelle din: tagliatelle, somon afumat, maioneza, castravete, zeama de lamaie, chives, pudra de ardei iute, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet tagliatelle fierte al dente 200g de somon afumat 60g de maioneză 1/2 castravete, decojit 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire de chives 1 vârf de cuţit pudră de ardei iute mărar […]
Ciocolata cu lapte condensat
Ciocolata cu lapte condensat din: lapte condensat, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: o cutie de 397 g lapte condensat 250 g ciocolată neagră de menaj 50 g unt Mod de preparare: Se rupe ciocolata sau se taie cu un cuţit si se pune într-un vas pe foc. Se adaugă laptele si untul si se lasă la foc mic. Se amestecă mereu fără […]
Omleta spaniola cu cartof
Omleta spaniola cu cartof din: cartofi, oua, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 4 ouă o ceapă ulei sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă si se taie rondele subţiri, iar ceapa se taie peştişori. Intr-o tigaie se toarnă 50 ml de ulei si, după ce s-a încins, se pun cartofii si ceapa. Se […]
Iepure de casă cu smântână
Iepure de casă cu smântână din: carne de iepure, ceapa, faina, mustar, boabe de ienibahar, boabe de piper, smantana, unt, sare. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 ceapă 1 lingură de făină 1 lingură de muştar boabe de ienibahar şi de piper 100 g smântână 60 g unt sare Mod de preparare: Carnea scoasă […]
Anghinare si ansoa in aluat de paine
Anghinare si ansoa in aluat de paine din: anghinare, ansoa, paine, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300g anghinare în sos de lămâie şi piper 300g anşoa proaspăt 3 felii de pâine cimbru usturoi ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bucăţile de anşoa se taie în felii, apoi se condimentează cu […]
Gogosi americane cu ciocolata si fistic
Gogosi americane cu ciocolata si fistic din: făină, oua, zahar, unt topit, lapte, drojdie uscata, sare, zahăr vanilinat, nucşoară, scorţişoară, ulei pentru prăjit, ciocolată neagră, apă, fistic. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 150 g zahăr 30 g unt topit 150 ml lapte un plic drojdie uscată un praf sare 2 pliculeţe zahăr vanilinat un praf nucşoară scorţişoară ulei pentru prăjit Ingrediente pentru […]
Cum se pregateste carnea de urs
Cum se pregateste carnea de urs Carnea de urs se prepară la fel ca şi cea de vită. După ce a fost împuşcat, ursul se ţine în blană (fără intestine) timp de 8-10 zile pentru fezandat, apoi se jupoaie. Carnea se tranşează în bucăţi potrivite şi se ţine la marinat într-un baiţ. Carnea de urs […]
Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt
Supa-crema de ciuperci cu smantana si usturoi din: ciuperci albe, smantana, suc de lamaie, vin alb sec, ceapa, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g ciuperci albe 500 ml smântână sucul unei jumătăţi de lămâie 200 ml vin alb sec o ceapă un căţel de usturoi 50 g unt sare piper Mod de preparare: In oala […]
Reteta zilei: Paine cu stafide si migdale
Paine cu stafide si migdale din: drojdie, apa calduta, lapte caldut, ou, unt, zahar, sare, cardamom, faina, stafide, migdale. Poate te intereseaza si Paine cu rosii si chimen Ingrediente: 1 lingurita drojdie 1/4 cana apă călduța 1/2 cana lapte călduț 1 ou 3 linguri unt 1/4 cana zahăr 1/4 lingurita sare 4-5 pastai cardamom, pisat […]
Frigarui de pui cu ardei si ceapa
Frigarui de pui cu ardei si ceapa din: ketchup, piept de pui, ardei gras, ceapa, busuioc, oregano, ulei de masline, marar, patrunjel. Ingrediente: 150g ketchup 400g piept de pui 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 cepe mici 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de oregano 2 linguri ulei de măsline câteva fire […]
Dulceata de capsuni, zmeura si cirese
Dulceata de capsuni, zmeura si cirese din: căpşuni, zmeura, cirese, zahar, apa. Ingrediente: 600 g căpşuni 600 g zmeură 600 g cireşe 2 kg zahăr 400 ml apă Mod de preparare: Speli bine fructele, le laşi să se scurgă, cureţi de sâmburi cireşele şi de codiţe căpşunele. Cântăreşti fiecare fel de fructe, lăsându-le pe fiecare în […]
Musaca in 7 straturi cu porumb si busuioc
Musaca in 7 straturi cu porumb si busuioc din: orez, fasole boabe, cartofi, mazare verde, porumb dulce, ardei gras, ceapa, bulion, apa, busuioc, condimente, patrunjel verde, Ingrediente: 1 cană orez 1 cană fasole boabe fiartă 1 cană cartofi tăiaţi cuburi mici 1 cană mazăre verde 1 cană porumb dulce 1 cană ardei tăiat mărunt 1 cană […]
Cremă de castane cu unt
Cremă de castane cu unt din: unt, piure de castane, rom, frisca. Ingrediente: 200 g unt (sau 250 g frişcă) 250 g piure de castane 2-3 linguri de rom 250 g frişcă Mod de preparare: Untul şi piureul de castane se freacă spumă şi se adaugă romul. Eventual, dacă aveţi, puteţi dizolva 2-3 foi de gelatină […]
Tort cu fructe si vanilie
Tort cu fructe si vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, frişcă, gelatină, ananas rondele, compot de piersici, lapte, zahăr vanilinat, vişine congelate, frişcă, întăritor pentru frişcă, kiwi, grepfrut roşu,cireşe confiate. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao Ingrediente pentru cremă: 400 ml frişcă 400 g zahăr 3 plicuri (30 g) gelatină 4 ouă 1 cutie ananas rondele 1 […]
How to make Spicy beans (video)
Spicy beans How to make Spicy beans Pofta buna!
How to make Biscuits (video)
Biscuits How to make Biscuits Pofta buna
How to make Vanilla praline pie (video)
Vanilla praline pie How to make Vanilla praline pie Pofta buna!
How to make Raisin sauce for ham (video)
Raisin sauce for ham How to make Raisin sauce for ham Pofta buna!
How to make Roasted brussels sprouts (video)
Roasted brussels sprouts How to make Roasted brussels sprouts Pofta buna!
How to make Parslied brown rice (video)
Parslied brown rice How to make Parslied brown rice Pofta buna!
How to make Sweet potato biscuits (video)
Sweet potato biscuits How to make Sweet potato biscuits Pofta buna!
How to make Creamy buttercream frosting cake (video)
Creamy buttercream frosting cake How to make Creamy buttercream frosting cake Pofta buna!
Reteta zilei: Cocktail campari cu aroma de portocala
Cocktail campari cu aroma de portocala din: campari, prosecco, apa minerala, gheata. Poate te intereseaza si Punch Ingrediente: 20 ml campari 60ml-90ml prosecco apă minerala felii de portocala gheata Mod de preparare: Umpleti un recipient cu gheata, turnați campari, apoi se adaugă prosecco. Se adaugă un strop de apă minerală și o felie de portocala. […]
Brutării, cofetării şi restaurante din toată ţara participă la Concursurile GastroPan 2015
Cea mai mare competiţie dedicată promovării inovaţiilor, dar şi a talentelor din industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa se va desfăşura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureş, în cadrul expoziţiei GastroPan. Cele 8 categorii de concurs grupate în 3 secţiuni, la care vor fi premiate, printre altele, Pâinea şi […]
Vita la tigaie cu sos de branza
Vita la tigaie cu sos de branza din: branza cu mucegai, antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, usturoi, lapte batut, sos worcestershire, sare, piper, paine, patrunjel, ardei. Ingrediente: 50g de brânză cu mucegai albastru 600g de antricot de vită 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de oţet balsamic 1 […]
Sufleu de branzeturi
Sufleu de branzeturi din: branza emmental, unt, parmezan, faina, lapte, oua, mustar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 200g branza emmental 30g de unt 2 linguri de parmezan ras 3 linguri de făină 260ml de lapte integral 3 ouă 1 lingură de muştar un vârf de cuţit nucşoară rasă sare şi piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte […]
Prajitura cu fructe uscate si nuci
Prajitura cu fructe uscate si nuci din: stafide, prune uscate, apă, pesmet, suc proaspăt de fructe, seminţe de floarea-soarelui sau nuci tocate. Ingrediente: 1/2 cană stafide 1 1/2 cană prune uscate 100 ml apă 1 pahar pesmet 1 pahar suc proaspăt de fructe 1/2 cană seminţe de floarea-soarelui sau nuci tocate Mod de preparare: Cureţi de sâmburi prunele uscate şi […]
Inghetata delicioasa de lamaie
Inghetata delicioasa de lamaie din: lapte, coaja de la o lămâie, zeama de lamaie, zahar. Ingrediente: 500 ml de lapte coaja de la o lămâie zeama de la 3 lămâi, 500 g de zahăr Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă laptele şi zahărul, se amestecă bine ca să se topească zahărul, apoi se fierb la […]
Cocktail cu lichior de portocale si cacao
Cocktail cu lichior de portocale si cacao din: lichior de portocale, lichior de cacao, bitter, sampanie, zahar, lamaie, gheata. Ingrediente: 50ml lichior de portocale 15 ml lichior cacao 5 ml bitter 150ml şampanie 15g zahăr rondele de lămâie pentru fiecare pahar 4 linguri gheaţă pisată Mod de preparare: Se pun toate împreună cu gheaţa într-o […]
Tarta cu mere, scortisoara si menta
Tarta cu mere, scortisoara si menta din: faina, sare, drojdie, lapte dulce, cartofi, ulei de măsline, zahăr vanilinat, mere, scorţişoariă, zahăr tos, sos de mentă, unt. Ingredinete: 500 g făină 1/2 linguriţă cu sare 25 g drcojdie 250 ml lapte dulce 2 cartofi 2 linguri cu ulei de măsline 2 pliculeţe zahăr vanilinat 4 mere 2 linguriţe cu scorţişoariă 60 g zahăr […]
Marinată fiartă pentru carnea de vânat
Marinată fiartă pentru carnea de vânat Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga […]
Pui cu orez si legume la tigaie
Pui cu orez si legume la tigaie din: ulei, piept de pui, albus, amidon, orez, ghimbir, ardei, ceapa, morcov, mazare, broccoli, usturoi, ardei iute, lime, sos de peste. Ingrediente: ulei 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele, tăiaţi în cubuleţe 1 albuş 1 lingură de amidon, plus 1 linguriţă extra 175g de orez 1 bucată […]
Gogosi spaniole cu ciocolata
Gogosi spaniole cu ciocolata din: faina, oua, apa, unt, ulei pentru prajit, sos de ciocolata. Ingrediente: 225 g faina 250 ml apa 60 g unt 2 oua un praf sare ulei pentru prajit Ingrediente pentru servit: sos de ciocolata Mod de preparare: Untul şi apa se pun pe foc moderat şi se estecă. După topire se trage vasul […]
Iepure cu legume si măsline
Iepure cu legume si măsline din: carne de iepure, morcovi, telina, pasta de toamte, ceapa, vin, ulei, dafin, boabe de piper, cimbru, lamaie, arpagic, masline, usturoi, sare, otet. Ingrediente: 1 kg care de iepure 100 g morcovi 1/2 telină 50 g pastă de tomate 100 g ceapă 200 ml vin 150 ml ulei foaie de […]
Lasagna cu spanac, ciuperci si sos de mozzarella
Lasagna cu spanac, ciuperci si sos de mozzarella din: smantana vegetala, foi de lasagna, ulei de masline, usturoi, ciuperci, cimbru, spanac, pasta de rosii, parmezan, mozzarella, unt, faina, lapte, busuioc. Ingrediente: 150ml smântână vegetală 12 foi proaspete de lasagna 2 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin 250g de ciuperci feliate […]
Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor
Ciocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei. Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos Ingrediente: 2 ciocanele de curcan 6 catei de usturoi, decojit 1/4 ceasca de sare 1 lingura cimbru tocat coaja de la 1 lamaie piper […]
Orez cu ou si legume
Orez cu ou si legume din: orez cu bobul lung, ouă, legume congelate, sos de soia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană orez cu bobul lung 3 ouă 100 g legume congelate 1 linguriţă sos de soia ulei sare Mod de preparare: Se pune la fiert orezul în trei căni de apă cu puţină sare. Când a […]
Tort cu rodie, cocos si sampanie
Tort cu rodie, cocos si sampanie din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, amidon, sampanie, zahăr vanilinat, rosie, fulgi de cocos. Ingrediente: 7 ouă câte 7 linguri zahăr şi făină 1 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 200 g unt 150 g zahăr 4 linguri amidon 500 ml şampanie 2 plicuri zahăr vanilinat 1/2 rodie […]
Friptură de porc in sos
Friptură de porc in sos „Sichuart” din: carne de porc, sparanghel, bureţi uscaţi, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, ulei de arahide, oţet, zahăr, făină, sos picant de bob „Sichuan” (se poate înlocui cu o linguriţă sos picant de chili), hagina uscată, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g sparanghel 1 linguriţă […]
Fursecuri cu cacao si crema de vanilie
Fursecuri cu cacao si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, cacao, praf de copt, faina, amidon, lapte, zahar vanilinat, coaja de lamaie. Ingrediente pentru aluat: 50 g unt 1 ou 100-150 g zahăr 1 lingură cacao 1 vârf de cuţit praf de copt făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 2 linguri amidon 1 cană […]
Platou pescaresc cu icre si macrou
Plataou pescaresc cu icre si macrou din: macrou marinat, măsline, ceapă verde, ridichi roşii, pătrunjel, icre tarama, ulei, pâine mai veche de o zi, lamaie. Ingrediente: 300 g macrou marinat 1 lingură rondele de măsline ceapă verde sau uscată pentru decor 2 ridichi roşii câteva fire de pătrunjel Pentru salata de icre 100 g icre tarama 300 ml ulei 100 g […]
Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra
Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, fructe de kaki, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, cremă de brânză, foi de gelatină, ciocolată neagră. Ingrediente pentru blat: 5 ouă 180 g zahăr 80 g făină 2 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt Ingrediente pentru umplutură şi decor: 3 fructe de kaki 1 […]
Reteta zilei: Supa de scoici cu smantana
Supa de scoici cu smantana din: unt, ceapa, sare, piper, cartofi, scoici, smantana, absinthe, cimbru, arpagic. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de scoici cu fasole (video) Ingrediente: 4 linguri unt nesărat 1 ceapa, tocata sare si piper negru proaspat macinat 2 cartofi albi, cuburi 1 1/2 kg scoici, taiate bucati 1 l […]
Rulada cu crema de kiwi si lamaie
Rulada cu crema de kiwi si lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, kiwi, foi de gelatina, zahar pudra, lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 120 g zahăr 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente pentru umplutură: 4 kiwi 100 g […]
Bors de pasare cu telina si morcov
Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină 3 cartofi de dimensiune medie 1 ceşcuţă orez opţional, 1 farfurioară de varză […]
Cornulete cu nuci si smantana
Cornulete cu nuci si smantana din: oua, untură (unt sau margarină), zahar, nuci, smantana, praf de copt, faina. Ingrediente: 2 ouă 200 g untură, unt sau margarină 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 400 g făină Mod de preparare: Mixezi untura cu zahărul şi ouăle, până când […]
Tort cu ciocolata, nuca si frisca
Tort cu ciocolata, nuca si frisca din: albuşuri, zahăr, otet, praf de copt, lapte, faina, gălbenuşuri, margarina, nucă sau alune de pădure, ciocolată cu lapte, frişcă. Ingrediente: 10 albuşuri 15 linguri zahăr 1-2 linguri oţet 1 plic praf de copt Pentru cremă 700 ml lapte 7 linguri făină 15 gălbenuşuri 10 linguri zahăr 250 g margarină 100 g nucă sau alune de […]
Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde
Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde din: făină amestecată cu puţin praf de copt, sare, carne tocată de porc, glutanat de sodiu, şorici, piper, găină, ceapă verde, sos de soia, rădăcină de ghimbir, vin, oţet. Ingrediente: 500 g făină amestecată cu puţin praf de copt 2/3 linguriţă de sare 200 g carne tocată de […]
Orez cu pui, crevete si usturoi
Orez cu pui, crevete si usturoi din: orez cu bobul lunguieţ, ulei de arahide, usturoi, ceapă verde, fasole verde (mazăre), salată verde, carne prăjită de pui, crevete, ou, sos de soia, zahăr. Ingrediente: 1 cană orez, cu bobul lunguieţ 3 linguri ulei de arahide 1 căţel usturoi 5 fire de ceapă verde 50 g fasole verde […]
Turta dulce cu zahar ars si nuci
Turta dulce cu zahar ars si nuci din: zahăr, apa, oua, bicarbonat, faina, nuci, condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat), unt sau margarina. Ingrediente: 500 g zahăr 1 pahar apă 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 500 g făină nuci condimente pentru turtă dulce (cuişoare, cardamom, scorţişoară, ghimbir uscat măcinat) 1 lingură unt […]
Reteta zilei: Chiftelute de spanac
Chiftelute de spanac din: spanac, ceapa, oua, faina, parmezan, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si Chiftelute de curcan pe pat de orez Ingrediente: 1/2 legatura spanac ½ ceapa tocata 2 oua bătute 1- 1 1/2 ceasca faina ½ ceasca parmezan ras sare si piper, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Spalati si […]
Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas
Tort cu crema de cappuccino si compot de ananas din: oua, zeama de lamaie, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, cappuccino cu ciocolată, zeamă de la compotul de ananas ori de pierşici, frişcă, pudră de cacao, drajeuri colorate. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf de copt […]
Frigarui de pui cu unt de arahide si lapte de cocos
Frigarui de pui cu unt de arahide si lapte de cocos din: file de piept de pui, usturoi, ceapa, zahăr, sos de peşte (de ciuperci, de stridii), ulei, unt de arahide, lapte de cocos, sos de chilii, lemmon grass. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mică 2 linguri […]
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata din: nucă prăjită, margarina, oua, zahar, nucă măcinată, faina, praf de copt, crema de ciocolata, bisuiti, frisca, cafea. Ingrediente: 2-3 căni nucă prăjită 50 g margarină 7 ouă 7 linguri zahăr 7 linguri nucă măcinată 3 linguri făină 1 plic praf de copt 400 g cremă de ciocolată 1/2 kg […]
Ardei gras cu branza si chimen
Ardei gras cu branza si chimen din: ardei grasi, branza dulce, telemea, unt, seminte de chimen, verdeata. Ingrediente: 4 ardei graşi 100 g brânză dulce 100 g telemea 50 g unt 1 lingurita seminte de chimen verdeata pentru decor Mod de preparare: Speli ardeii şi le îndepărtezi cotoarele şi seminţele. Razi telemeaua şi o amesteci împreună […]
Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac
Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac din: pişcoturi, biscuiţi populari, mascarpone, oua, zahar, unt cu 80% grăsime, cacao, esenta de rom, lapte, cafea amestecată cu coniac, frişcă lichidă, fructe. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 g biscuiţi populari 250 g mascarpone 7 ouă 10 linguri zahăr 200 g unt cu 80% grăsime 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de rom […]
How to make Bourbon pecan cookies (video)
Bourbon pecan cookies How to make Bourbon pecan cookies Pofta buna!
How to make Marinated vegetables (video)
Marinated vegetables How to make Marinated vegetables Pofta buna!
How to make Peanut butter truffles (video)
Peanut butter truffles How to make Peanut butter truffles Pofta buna!
How to make Shrimp dip (video)
Shrimp dip How to make Shrimp dip Pofta buna!
How to make Peanut butter balls (video)
Peanut butter balls How to make Peanut butter balls Pofta buna!
How to make Dark and white meat turkey and gravy (video)
Dark and white meat turkey and gravy How to make Dark and white meat turkey and gravy Pofta buna!
How to make Baked cauliflower (video)
Baked cauliflower How to make Baked cauliflower Pofta buna!
How to make Sweet potato patties (video)
Sweet potato patties How to make Sweet potato patties Pofta buna!
Reteta zilei: Tiramisu cu capsuni si kiwi
Tiramisu cu capsuni si kiwi din: smantana, zahar pudra, ciocolata alba, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi, suc de portocale, suc de lamaie, capsuni, kiwi, sirop de ciocolata. Poate te intereseaza si Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni (video) Ingrediente: 2 cesti smântână 1 cană zahăr pudră 120gr ciocolata alba, topita […]
Pere umplute cu branza si seminte de rodie
Pere umplute cu branza si seminte de rodie din: pere, branza cremoasa, ncui, spanac baby, rodie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 pere 150g de brânză cremoasă 50g de nuci 150g de spanac baby seminţele de la 1/2 rodie 1 lingură de ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Se spală perele, […]
Omleta cu gem si rom
Omleta cu gem si rom din: oua, gem sau dulceata, margarina, rom, zahar farin, sare. Ingrediente: 10 ouă gem sau dulceaţă 100 g margarină 50 ml rom 50 g zahăr farin 10 g sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă şi apoi le amesteci cu gălbenuşurile şi cu un praf de sare. Compoziţia obţinută d […]
Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz
Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca lichidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 125 ml lapte 250 g făină 50 g cacao 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Salata de dovleac cu fenicul si spanac
Salata de dovleac cu fenicul si spanac din: dovleac, telina, fenicul, spanac baby, rodie, ulei de masline. Ingrediente: 300g de dovleac, tăiat cuburi 4 tulpini de ţelină apio, feliata 1/2 bulb de fenicul, tăiat bastonaşe subţiri 1 mână de spanac baby seminţele de la o rodie, plus extra pentru servit ulei de măsline, pentru servit, […]
Prajitura cu ghimbir si scortisoara
Prajitura cu ghimbir si scortisoara din: melasă, unt, faina, oua, praf de copt, ghimbir, scortisaora, sare, ulei. Ingrediente: 150 g melasă 150 g unt 250 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă cu ghimbir ras 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru tavă Mod de preparare: […]
Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru
Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru din: pulpă de porc dezosată, costiţă afumată, vin alb, muştar, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpă de porc dezosată 100 g costiţă afumată 150 ml vin alb 1 lingură muştar 2-3 linguri ulei 500 g ciuperci sare piper cimbru uscat măcinat Mod de preparare: Speli carnea […]
Cozonac cu mac, caise si vanilie
Cozonac cu mac, caise si vanilie din: făină, drojdie, lapte, unt, oua, zahar, coajă de lămâie, sare, ulei, pastă de caise, mac, lapte, caise deshidratate, esenţă de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 1 kg făină 50 g drojdie 500 ml lapte 200 g unt 5 ouă 150 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 vârf de cuţit sare 3 linguri […]
Placinta cu branza dulce si stafide
Placinta cu branza dulce si stafide din: faina, margarina, zahar, smantana, brânza dulce, stafide aurii, zahar vaniliant, ouă, coaja rasa de lamaie sau portocala, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 300 g făină 120 g margarină 1 lingură zahăr 2 linguri smântână câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă Ingrediente pentru umplutură: 500 g brânza dulce […]
Friptura de porc in sos tomat si usturoi
Friptura de porc in sos tomat si usturoi din: carne de porc, castravete, untură, ketchup, zahăr, sare, bicarbonat, ou, făină, hagina, usturoi. Ingrediente: 125 g carne de porc 1/2 castravete 3 linguri untură 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1 ou 1 1/2 linguriţă făină dizolvată într-o lingură apă […]
Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba
Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, nuca de cocos, lichior de nucă de cocos, ciocolată albă, fulgi de cocos. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 500 g zahăr 200 ml lapte 200 ml ulei 500 g făină 1 plic praf de copt 1-2 linguri nucă de cocos […]
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos aromat
Friptura de vita la gratar cu sos aromat din: patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, otet de vin rosu, fulgi de chili, sare, vita. Poate te intereseaza si Friptura de vita la gratar Ingrediente: 1 cană patrunjel 2 linguri de oregano tocat mărunt sau 2 lingurite oregano uscat ¼ ceapa, tocată […]
Budinca de legume cu mozzarella
Budinca de legume cu mozzarella din: ulei, ceapa rosie, ardei gras, mozzarella, pesmet, dovlecei, parmezan, unt, lapte, faina, coaja de lamaie. Ingrediente: 60ml ulei 2 cepe roşii, feliate 3 ardei graşi, de culori diferite, feliaţi 350g de mozzarella, tăiată în fâşii 100g de pesmet 2 dovlecei, feliaţi 100g de parmezan, ras Ingrediente pentru sos: 100g […]
Prajitura cu branza si sos de cirese
Prajitura cu branza si sos de cirese din: ricotta, unt, biscuiti digestivi, biscuiti amaretti, zahar, gelatina, crema de branza, esenta de vanilie, cirese, lamai, amidon. Ingrediente: 500g de brânză ricotta 75g de unt la temperatura camerei 125g de biscuiţi digestivi 100g de biscuiţi amaretti 140g de zahăr 1 plic de gelatină 250g de cremă de […]