Retete culinare rapide cu poze
Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba
Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba din: foitaj congelat, ou, zahar tos, frişcă lichidă, zahăr pudră, căpşuni, coaja de lamaie, ciocolată albă. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1 ou 100 g zahăr tos 500 ml frişcă lichidă 150 g zahăr pudră 300 g căpşuni coaja rasă de la 1 lămâie 150 g ciocolată albă zahăr pudră, pentru decor […]
Supa de vita cu galuste
Supa de vita cu galuste din: apă, zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), carne de vita, ou, gris. Ingrediente: 2 l apă zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină) circa 500 g carne de vita Pentru găluşte: 1 ou 3-4 linguri griş (în funcţie de lingură) Mod de preparare: Pui iniţial 2 litri de apă la fiert (completând constant în timpul […]
Halva greceasca cu capsuni si rom
Halva greceasca cu capsuni si rom din: griş, zahăr tos, ulei, zahăr pudră, esenţă de rom, lamaie, capsuni, gem de caspuni. Ingredinete: 200 g griş 100 g zahăr tos 50 g zahăr pudră 50 ml ulei 1 sticuţă esenţă de rom 1 lămâie 100 g căpşuni 100 g gem de căpşuni Mod de preparare: Intr-un vas pui zahărul tos, […]
Gulii umplute cu carne si orez
Gulii umplute cu carne si orez din: gulii, carne tocată în amestec (vită şi porc), sare, piper, ceapa, orez, ulei, mărar, făină, smântâna, apa (în care au fiert guliile). Ingrediente: 4 gulii Pentru umplutura: carne tocată în amestec (vită şi porc) sare piper ceapă tocată mărunt orez crud, după preferinţă 1 lingură ulei mărar tocat Pentru dres: 1 lingură […]
Placinte din aluat de paine
Placinte din aluat de paine din: făină, drojdie umedă, sare, apa calduta. Ingrediente: 500 g făină 5 g drojdie umedă sare apă călduţă Mod de preparare: Reţeta este una foarte simplă. Amesteci 500 g făină cu 5 g drojdie umedă, pui sare şi apă călduţă, până când aluatul devine mai gros decât cel de clătite. Laşi […]
Aripioare dulci cu orez
Aripioare dulci cu orez din: aripioare de pui, zahăr tos, oţet balsamic, orez alb si negru, sare, piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2-3 linguri de zahăr tos 40 ml oţet balsamic orez alb si negru sare piper Mod de preparare: Aripioarele de pui le fierbi în apă cu sare şi piper, până în momentul în care […]
Pasta de naut cu usturoi si mustar
Pasta de naut cu usturoi si mustar din: năut, ulei, ceap sau usturoi, ou, mustar, zeama de lamaie, piper alb macinat, sare, ridichi, rosii. Ingrediente: 200 g năut 50 ml ulei 1 ceapă mică sau, după preferinţă, câţiva căţei de usturoi 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie piper alb măcinat sare ridichi roşii Mod […]
Icre cu mustar si lamaie
Icre cu mustar si lamaie din: icre Tarama, ulei, mustar, pâine, zeamă de lămâie, ceapă, apă rece sau apă minerala. Ingrediente: 1 cutie (100 g) icre Tarama 750 ml ulei 1 vârf cuţit de muştar 1 felie de pâine zeamă de lămâie 1 ceapă mică apă rece sau apă minerală Mod de preparare: Amesteci icrele, pâinea înmuiată în […]
Prajitura cu stafide, curmale si caju
Prajitura cu stafide, curmale si caju din: biscuiţi, unt, esenta de rom, scortisoara, zahar, lapte, caju, mix de seminţe, stafide, curmale, ciocolată topită, marmeladă, miere sau o cremă, la alegere. Ingrediente: 300 g biscuiţi unt cat o nucă esenţă de rom scorţişoară zahăr lapte Pentru umplutură: 200 g caju 100 g mix de seminţe 50 g zahăr stafide curmale Pentru […]
Rulouri din piept de curcan cu sunca si cascaval
Rulouri din piept de curcan cu sunca si cascaval din: piept de curcan, sunca, cascaval, ou, faina, pesmet, ulei, sare. Ingrediente: piept de curcan şuncă caşcaval ou făină pesmet ulei sare Mod de preparare: Pieptul de curcan îi baţi bine cu ciocanul de şniţele, îl sărezi şi îl condimentezi după gust. Peste felia de carne aşezi […]
Cremes cu frisca si vanilie
Cremes cu frisca si vanilie din: oua, gelatina, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, foi de cremeş. Ingrediente: 12 ouă 2 plicuri gelatină 1 l frişcă lichidă 14 linguri zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie foi de cremeş Mod de preparare: Pentru mai puţine persoane se pot înjumătăţi cantităţile. Separi ouăle, gălbenuşurile le pui peste gelating înmuiată după […]
Cartofi umpluti cu carnati si smantana
Cartofi umpluti cu carnati si smantana din: cartofi, cabanosi, ulei, smântână, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi de dimensiune medie 3-4 cabanoşi 2-3 linguri ulei 500 g smântână 6 ouă 100 g caşcaval (opţional) sare şi piper Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi cu ustensila specială le faci tuturor găuri pe mijloc. […]
Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie
Fursecuri cu gem de capsuni si vanilie din: făină, scorţişoară, sare, unt, zahar tos, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, gem de caspuni. Ingrediente: 560 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 460 g unt la temperatura camerei 270 g zahăr tos coaja rasă de la 2 lămâi esenţă de vanilie 4 gălbenuşuri zahăr pudră gem […]
Ciocolata de casa cu rom, vanilie si nuca
Ciocolata de casa cu rom, vanilie si nuca din: lapte praf, apă, zahar, unt, foi de napolitana, nuci, cacao, esenta de rom si vanilie. Ingrediente: 500 g lapte praf 200 ml apă 350 g zahăr 1 pachet unt foi napolitană 100 g nuci mărunţite 2 linguri cacao esenţă de rom şi de vanilie Mod de preparare: Pui […]
Peste pane cu ciuperci si verdeata
Peste pane cu ciuperci si verdeata din: file de peşte, oua, faina, sare, pesmet, ulei, unt, ciuperci, verdeata. Ingrediente: 2 bucăţi file de peşte 2 ouă făină sare pesmet ulei pentru prăjit 30 g unt 200 g ciuperci verdeaţă Mod de preparare: Fileul de peşte îl porţionezi, îl sărezi şi îl treci prin compoziţia de pane […]
Reteta zilei: Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste
Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste din: piept de pui, ou, pesme, sare, piper, patrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, praf de ciuperci, paste, ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan Chiftelute de costita Chiftelute in sos de mazare si smantana Ingrediente: 1 kg piept […]
Pandispan delicios cu lamaie
Pandispan delicios cu lamaie din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat puţină sare coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Baţi bine ouăle întregi cu zahărul, până se formează ca o cremă, iar volumul lor a crescut de două […]
Supa de varza cu mamaliga si slanina
Supa de varza cu mamaliga si slanina din: os spate de pui, ceapa, slănină afumată, varză, varză acră, patrunjel. Ingrediente: 1 os spate de pui ceapă 1 fâşie de slănină afumată 1 varză mică dulce puţină varză acră pătrunjel Mod de preparare: Slănina o tai cubuleţe şi o pui într-un vas, să se prăjească. Adaugi apoi ceapa […]
Covrigi sarati cu cascaval si chimen
Covrigi sarati cu cascaval si chimen din: faina, margarina, oua, smantana, drojdie, lapte, cascaval, chimen, sare. Ingrediente: 500 g făină 200 g margarină 1 ou + 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână drojdie (cât o nucă) 100 ml lapte pentru desfăcut drojdia caşcaval chimen sare Mod de preparare: Frămânţi un aluat gros, format din ingredientele menţionate. întinzi […]
Salata cu orez, castravete si masline
Salata cu orez, castravete si masline din: orez, ou, gogosar, masline verzi si negre, castravete, salata verde. Ingrediente: pilaf de orez 1 ou fiert 1 gogoşar roşu măsline negre şi verzi 1 castravete salată verde Mod de preparare: Prepari mai întâi pilaful de orez, apoi cald fiind, îl răstorni pe o farfurie pe care aşezi […]
Briose cu crema de branza, nuci si vanilie
Briose cu crema de branza, nuci si vanilie din: făină, oua, zahar pudra, unt, nuci, parf de copt, esenta de vanilie, cremă de brânză fină, zahăr vanilat. Ingrediente: 200 g făină 3 ouă 150 g zahăr pudră 150 g unt 100 g nuci tocate mărunt 1/2 linguriţă praf de copt esenţă de vanilie Pentru cremă: 150 g […]
Reteta zilei: Smoothie de zmeura cu aroma de gin
Smoothie de zmeura cu aroma de gin din: gheata, apa minerala, gin, zahar, suc de lamaie, zmeura, limeta. Poate te intereseaza si: Smoothie de piersici cu mango si seminte de chia Smoothie de fructe si legume Smoothie aromat de piersici Ingrediente: 2 1/2 cani cuburi de gheata 1 1 1/2 cana apă minerala 1/2 cană […]
Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci
Mamaliga cu spanc si piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei de măsline, ceapă verde, usturoi, rosii, ciuperci, fasole verde, telina, sare, piper, patrunjel, busuioc, mălai, lapte, spanac, caşcaval, ulei. Ingrediente: 400 g piept de pui 3 linguri ulei de măsline 1 legătură ceapă verde 6 căţei de usturoi 300 g roşii decojite 100 g ciuperci 200 g fasole […]
Sarmale in foi de spanac cu smantana
Sarmale in foi de spanac cu smantana din: frunze de spanac, orez, carne tocată de vită, ceapă verde, suc de roşii, ulei, borş, lămâie, smântână. Ingrediente: 30-40 frunze de spanac 100 g orez 1 kg carne tocată de vită 1 legătură ceapă verde 60 ml suc de roşii 2 linguri ulei 150 ml borş 1 lămâie 120 ml smântână Mod de preparare: […]
Placinta cu spanac, iaurt si branza
Placinta cu spanac, iaurt si branza din: făină, margarină, apa, otet, spanac, ceapa, usturoi, iaurt gras, telemea de oaie, oua, marar, ulei, sare, piper, nucşoară, brânză proaspătă de vaci, brânză telemea de vaci, smantana. Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 100 ml apă 1 lingură oţet Pentru umplutura de spanac: 400 g spanac 1 ceapă 1 căţel de usturoi 100 ml iaurt […]
Dovlecei cu marar si smantana
Dovlecei cu marar si smantana din: dovlecei, ceapă, făină, smântână, marar, ulei, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă 1 lingură făină 300 g smântână mărar ulei sare Mod de preparare: Dovleceii îi speli şi îi tai rondele de aproximativ 1 cm grosime. într-o tigaie torni ulei, îl laşi să se încălzească bine, după care pui dovleceii şi îi prăjeşti. […]
Clatite cu dovlecel, marar si cotlet afumat de porc
Clatite cu dovlecel, marar si cotlet afumat de porc din: dovlecei, oua, marar, smatana, sare, cascaval, lapte, unt, faina, cotlet afumat de porc, spanac, ulei. Ingrediente: 3 dovlecei 6 ouă 1-2 legături de mărar 150 ml smântână sare 150 g caşcaval 50 ml lapte 50 g unt topit 1-2 linguri făină 8 felii cotlet afumat de […]
Musaca de dovlecel cu rosii si branza
Musaca de dovlecel cu rosii si branza din: dovlecei, ulei, sare, rosii, ceapa verde, marar verde, piper, caşcaval, brânză, ouă. Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 100 ml ulei sare 2 roşii 2 fire de ceapă verde mărar verde piper 100 ml vin alb 100 g caşcaval 100 g brânză 2 ouă Mod de preparare: Tai dovleceii în felii subţiri pe […]
Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde
Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde din: unt, făină, praf de copt, sare, iaurt, oua, ulei de floarea-soarelui, brânză dulce, ceapă verde, mărar verde, sare, piper. Ingrediente: 75 g unt 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă sare 150 g iaurt 1 albuş 50 ml ulei de floarea-soarelui Pentru umplutură: 200 g brânză dulce […]
2 Retete de Cocktailuri Alcoolice
Retete de Cocktailuri Alcoolice: Reteta zilei: Cocktail cu gin si suc de grapefruit Cocktail cu gin si suc de grapefruit din: apa, zahar, cimbru, coaja de grapefruit, suc de grapefruit, gin, gheata, apa minerala. Poate te intereseaza si: Cocktail cu gin si cointreau… Read more » Reteta zilei: Cocktail cu vin rose, suc de pepene […]
Sufleu de dovlecel cu paine, telemea si lapte
Sufleu de dovlecel cu paine, telemea si lapte din: dovlecei, oua, miez de paine, lapte, telemea, unt, ulei, piper, sare. Ingrediente: 200 g dovlecei 3 ouă 50 g miez de pâine 150 ml lapte 100 g telemea 50 g unt 1 lingură ulei piper sare Mod de preparare: Dovleceii tăiaţi rondele îi căleşti uşor în ulei, […]
Mancare de macris cu carne si patrunjel
Mancare de macris cu carne si patrunjel din: carne, măcriş, pastă de tomate, ceapă, făină, sare, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne 1 kg măcriş 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă 50 g făină sare 200 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti. între timp, opăreşti măcrişul ales, apoi îl […]
Gazpacho energizant cu legume si sos tabasco
Gazpacho energizant cu legume si sos tabasco din: roşii decojite, usturoi, ardei graşi, castravete, tulpine de ţeline (apio), ulei, otet din vin rosu, sare de mare, piper negru, sos tabasco, ardei iute roşu. Ingrediente: 5 ceşti cu roşii decojite 4-5 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 castravete 2 tulpine de ţeline (apio) 4 linguri ulei 2 linguri oţet de […]
Inghetata cu capsuni, miere si sirop de agave
Inghetata cu capsuni, miere si sirop de agave din: căpşune, smântână cu 15% grăsime, miere, sirop de agave, sare, amidon alimentar. Ingrediente: 300 g căpşune 10 căpşune pentru servire şi decor 100 g smântână cu 15% grăsime 1 lingură de miere 2 linguri sirop de agave 1 praf de sare 1/2 linguriţă amidon alimentar Mod de preparare: într-un vas cu […]
Cartofi noi cu usturoi si rozmarin
Cartofi noi cu usturoi si rozmarin din: cartofi noi, usturoi (verde), ulei de măsline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 căpăţâni de usturoi (verde) 2-3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă rozmarin sare piper Mod de preparare: Cartofii îi speli foarte bine cu un burete abraziv şi îi cureţi, dacă este cazul. Ii pui la fiert […]
Papanasi cu gris, branza si sirop de soc
Papanasi cu gris, branza si sirop de soc din: brânză proaspătă de vaci, gris, faina, oua, sirop de soc, praf de copt, zahar vanilat, sare, ulei, smatana, zahăr pudră. Ingrediente: 250 g brânză proaspătă de vaci 1 linguriţă griş 160 g făină 2 ouă 2 linguri sirop de soc 1 plic praf de copt […]
Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde
Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde din: ficăţei de pui, orez, ciuperci pleurotus proaspete, ceapă verde, ulei, supă de pasăre, salvie, sare. Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 200 g orez 250 g ciuperci pleurotus proaspete 1 legătură ceapă verde 6 linguri ulei 700 ml supă de pasăre 2-3 fire de salvie sare Mod de preparare: Cureţi […]
Paste cu branza, spanac si marar
Paste cu branza, spanac si marar din: paste, spanac, ceapa, unt, smantana, caşcaval, brânză proaspătă, suc de roşii, ou, pesmet, mărar, sare, condimente după gust. Ingrediente: 300 g paste 400 g spanac 1 ceapă 2 linguri unt 150 g smântână 150 g caşcaval 200 g brânză proaspătă 150 ml suc de roşii 1 ou 2 linguri pesmet 1 […]
Placinta cu urda, gris si visine
Placinta cu urda, gris si visine din: făină, ou, zahăr, untură sau margarină, zahăr vanilat, coaja de lamaie, smântână sau caimacul de pe lapte, praf de copt, sare, urdă, vişine, gris. Ingrediente: 300 g făină 1 ou 100 g zahăr 100 g untură sau 150 g margarină 1 plic zahăr vanilat coaja rasă de la 1/2 lămâie 1 lingură smântână sau caimacul de pe lapte […]
Cea mai simpla salata boeuf
Cea mai simpla salata boeuf din: carnea şi zarzavatul din supă, cartofi, castraveţi muraţi, oua, mustar, ulei. Ingrediente: carnea şi zarzavatul din supă 2 cartofi fierţi castraveţi muraţi, după gust Pentru maioneză: 2 ouă fierte 1 linguriţă de muştar ulei Mod de preparare: Zarzavatul şi carnea, scoase din supă, răcite bine şi tăiate mărunt, le amesteci cu […]
Prajitura cu rubarba si lapte
Prajitura cu rubarba si lapte din: rubarbă, zahăr, zahăr vanilat, oua, unt, lapte, faina, praf de copt, sare. Ingrediente: 5 tulpini rubarbă 1 lingură zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 4 ouă 100 g unt 250 g zahăr 50 ml lapte 250 g făină 10 g praf de copt un praf de sare Pentru sos: 2 tulpini rubarbă 1 […]
Ridichii confit cu rozmarin, busuioc si cimbru
Ridichii confit cu rozmarin, busuioc si cimbru din: ridichi, ulei de măsline, sare de mare grunjoasă, cimbru verde, busuioc verde, rozmarin verde, piper mozaic. Ingrediente: ridichi ulei de măsline sare de mare grunjoasă cimbru verde busuioc verde rozmarin verde piper mozaic Mod de preparare: Ridichile curăţate le speli şi le tai în două. Le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt […]
Ciorba de varza cu carnati si chimen
Ciorba de varza cu carnati si chimen din: varză proaspătă, cârnat de casă afumat, chimen, ceapa verde, usturoi, marar verde, ulei, otet, boia, sare, smântână, făină, leustean. Ingrediente: 1 căpăţână mică de varză proaspătă 2 bucăţi de cârnat de casă afumat chimen 1 fir de ceapă verde 2 căţei de usturoi mărar verde ulei, oţet boia, sare 2 […]
15 Cocktailuri simple
Cocktailuri simple: Cocktail de pomelo şi kiwi O reteta de cocktail de pomelo si kiwi din: pomelo, kiwi, lamaie verde, portocale, miere, vodca, apa minerala, gheata si menta. Ingrediente: 1 pomelo 3 fructe de kiwi 1 lamaie… Read more » Flip de cirese O reteta simpla de flip de cirese din: sirop de cirese, suc […]
Prajitura cu branza, stafide si oua
Prajitura cu branza, stafide si oua din: zahăr, făină, oua, ulei, brânză dulce de vaci, brânză sărată, stafide, coaja de lamaie, vanilie, gris. Ingrediente: 1 borcan de 400 g cu zahăr 1 borcan de 400 g cu făină 8 ouă 8 linguri mari ulei Pentru compoziţia de brânză: 300 g brânză dulce de vaci 200 g brânză sărată […]
Cotlet de miel cu rozmarin, sos de verdeturi si cartofi
Cotlet de miel cu rozmarin, sos de verdeturi si cartofi din: cotlet de miel, cartofi, cimbru, rozmarin, lapte, sare cu gust de ţelină, piper, ulei, supa de legume, vin alb, ceapa, usturoi, boabe de ienupăr, boabe de cardamom verde, praf de curcumă, frunză de dafin, sare, pătrunjel, spanac, ceapa verde, sos de rodii. Ingrediente: 2 bucăţi de cotlet de miel 200 g […]
Supa de porumbel cu taitei si legume
Supa de porumbel cu taitei si legume din: porumbel tânăr si maruntaie, tăiţei cu ou, morcov, pătrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume deshidratate fără sare, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu 1 […]
Prajitura cu nuca, rom, cafea si branza
Prajitura cu nuca, rom, cafea si branza din: miez de nucă, oua, sare, zahar, pesemt, parf de copt, rom, mascarpone, branza de vaci, cafea tare, zahar vanilat. Ingrediente: 100 g miez de nucă 3 ouă 1 priză de sare 210 g zahăr 50 g pesmet 1/2 plic praf de copt 100 ml rom 250 g […]
Reteta zilei: Salata de penne integrale cu broccoli si masline
Salata de penne integrale cu broccoli si masline din: broccoli, penne integrale, nuci, masline negre, parmezan, ulei de masline, otet de vin rosu, otet balsamic, mustar dijon, rozmarin, zahar, sare, piper, pudra de ceapa, praf de usturoi. Poate te intereseaza si: Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan Salată cu paste Salata simpla […]
Tacos cu carne de vita, mazare si porumb
Tacos cu carne de vita, mazare si porumb din: carne tocată de vită, ceapă, porumb (din conservă), mazăre (din conservă), ardei capia, bere, unt, lipii, salata verde, sare, piper rosu boabe. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 100 g ceapă 100 g porumb (din conservă) 100 g mazăre (din conservă) 50 g ardei capia 200 ml bere 30 g […]
Desert cu anason, nuci si stafide
Desert cu anason, nuci si stafide din: praf de anason, scorţişoară, zahar brun, mar, stafide nuca de cocos, nuci, arahide, paine, apa. Ingrediente: 1 lingură praf de anason 2 beţe de scorţişoară zahăr brun, după gust 1 măr mic 250 g stafide 100 g nucă de cocos 100 g nuci tocate 100 g arahide 5 felii de […]
Supa de curcan cu dovlecel si fasole
Supa de curcan cu dovlecel si fasole din: carne de curcan, ceapă, cârnaţl italieneşti (fără membrană), pătrunjel proaspăt, ulei de rapiţă, oregano uscat, busuioc uscat, roşii în bulion, supă-bază de pui, dovlecel, legume congelate, fasole boabe, macaroane scurte, oţet de mere, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, tocată 2/3 ceapă tocată 250 g cârnaţl italieneşti (fără membrană) 1/2 pătrunjel proaspăt, mărunţit 2 linguri ulei de rapiţă 1 […]
Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou
Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou din: oua, zahar, sare, faina, mac, unt, zahar pudra, faina, lapte, zahăr vanilat, biscuiţi fragezi, de două culori (ciocolată şi vanilie), ciocolată, nucă de cocos. Ingrediente: 12 albuşuri 100 g zahăr 1 praf de sare 150 g făină 100 g mac Pentru crema de gălbenuşuri: 12 gălbenuşuri 125 g unt 100 […]
Salata americana cu castraveti, cartofi si broccoli
Salata americana cu castraveti, cartofi si broccoli din: cartofi, roşii, ardei graşi, castraveţi, ceapa, otet, sare, ulei, varză albă, mărar, ridichi roşii, broccoli (conopidă), conservă cu porumb, maioneză, mustar, seminţe de ţelină, masline negre, gogoşari roşii, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g roşii 2 ardei graşi 2 castraveţi 2 cepe 1 linguriţă oţet sare ulei 2/3 varză albă 1 legătură mărar 3 ridichi roşii […]
Reteta zilei: Salata de rosii cherry cu mozzarella si sos de branza
Salata de rosii cherry cu mozzarella si sos de branza din: salata verde, rosii cherry, mozzarella, sos de branza. Poate te intereseaza si: Salata de calcan cu sparanghel si alune Salata de paste cu rosii cherry si maghiran Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie Ingrediente: 1 salata verde 1 cană rosii cherry 1 […]
Peste cu sos picant de cimbru
Peste cu sos picant de cimbru din: fileuri de peşte alb, făină, piper măcinat, oua, usturoi, boia dulce, ulei, oţet alb, cimbru verde, ceapă verde, zahăr tos. Ingrediente: 6 fileuri de peşte alb 1/2 ceaşcă făină 1/2 lingură piper măcinat 3 ouă 1 căpăţână usturoi pisat 1 lingură boia dulce 1/2 ceaşcă ulei Pentru sos: 1 ceaşcă oţet alb cimbru […]
Friptura de porumbel cu garnitura
Friptura de porumbel cu garnitura din: porumbei mai măricei, costiţă afumată, ciuperci proaspete sau din conservă, cartofi, unt, untura, vin, pătrunjel verdesare. Ingrediente: 3 porumbei mai măricei 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 kg cartofi 50 g unt 2-3 linguri untură 50 ml vin 1 lingură pătrunjel verde tocat sare Mod de preparare: […]
Vafe integrale cu miere, portocala si afine
Vafe integrale cu miere, portocala si afine din: ouă, lapte batut, făină integrală de secară, păstaie de vanilie, praf de copt, zahăr, ulei, sare, banane, portocale, afine, miere. Ingrediente: 2 ouă 180 g lapte bătut 130 g făină integrală de secară 1/2 păstaie de vanilie 1 linguriţă praf de copt 50 g zahăr 2 linguri ulei un praf de sare 2 banane […]
Friptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin
Friptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin din: carne de porc mistreţ, ulei, ceapă, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, sare, piper, cartofi, pastă de roşii cu ardei. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc mistreţ 200 ml ulei 1 ceapă 1 -2 foi de dafin rozmarin salvie 250 ml vin alb piper sare 500 g cartofi 4 linguri pastă de […]
Prajitura cu crema de morcov, rodie si dovleac
Prajitura cu crema de morcov, rodie si dovleac din: oua, zahar fin, faina, nuci caramelizate, pudră de roşcove, morcovi, piure de dovleac copt, frişcă lichidă, miere, pudră agar-agar, suc de rodie, seminte de rodie. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr fin 3 linguri făină 100 g nuci caramelizate şi tocate mărunt 1 lingură pudră de roşcove Pentru cremă: 400 g morcovi […]
Supa de vita cu telemea si patrunjel
Supa de vita cu telemea si patrunjel din: rasol, ceapa, morcov, apa, radacina de patrunjel, telina, telemea de vaca, piper. Ingrediente: 1 rasol de 500 g 2 cepe 2 morcovi 3 l apă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină mică 200 g telemea de vacă, nesărată piper Mod de preparare: Cureţi rasolul, il speli şi […]
Prajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie
Prajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, praf de copt, zeama de lamaie, zahar, amidon, lapte, unt, esenţă de vanilie, ciocolată amăruie. Ingrediente: 7 albuşuri 250 g zahăr 100 g nucă de cocos 5 linguri făină 1 plic praf de copt zeamă de lămâie Pentru cremă: 7 gălbenuşuri 100 g […]
Tarta cu peste afumat, broccoli si branza
Tarta cu peste afumat, broccoli si branza din: unt, brânză semigrasă de vaci, oua, faina, ardei roşu, masline, broccoli fiert, morcovi, macrou dezosat afumat sau orice alt tip de peşte afumat, brânză, ceapa, caşcaval, sare, piper, praf de usturoi. Ingrediente: 150 g unt 150 g brânză semigrasă de vaci 1 ou 300 g făină Pentru umplutură: 1 ardei roşu 75 g măsline feliate 250 g broccoli […]
Hamburgeri cu cartofi, sunca si ridichi
Hamburgeri cu cartofi, sunca si ridichi din: cartofi noi mari, sare, chimen, foi de dafin, ridichi, lăptucă, salată creată, ceapă verde, brânză de vaci, lapte, usturoi, şuncă, unt. Ingrediente: 4 cartofi noi mari (a 250 g fiecare) sare 1 linguriţă chimen 1 foaie de dafin 1 legătură ridichi 4 frunze de lăptucă 4 frunze de salată creată 1 legătură de codiţe de ceapă verde 200 […]
Eclere cu crema de cafea si frisca
Eclere cu crema de cafea si frisca din: apă, ulei, faina, oua, sare, frisca lichida, zahăr, cafea măcinată fin, zahăr pudră, apă caldă, topping caramel. Ingrediente: 260 ml apă 100 ml ulei 200 g făină 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare Pentru cremă: 250 ml frişcă lichidă 50 g zahăr 2 linguri cafea măcinată fin Pentru glazură: 100 […]
Miere din papadie cu busuioc
Miere din papadie cu busuioc din: inflorescenţe de păpădie, apa, zahar, lamaie, frunze de busuioc (opţional). Ingrediente: cât mai multe inflorescenţe de păpădie (1 castron mare) 2 l apă 2 kg zahăr 2 lămâi câteva frunze de busuioc (opţional) Mod de preparare: Pui la macerat florile în apă rece, nu înainte de a le spăla […]
Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean
Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean din: carne de berbec, morcovi, ulei, rădăcină de patrunjel, rădăcină de păstârnac, varză albă, roşii, ardei graşi, bulion, ceapa, telina, cartofi, leuştean, pătrunjel, bors. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză albă 300 g roşii 2 ardei graşi 2 linguri bulion 2 […]
Clatite cu pere
Clatite cu pere din: faina, zahar, sare, oua, lapte, scortisoara, stafide, unt sau margarina, pere, zeama de lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, ghimbir, cuisoare si amidon. Ingrediente: Pentru aluat: 330-400 g făină 80-100 g zahăr 1/2 linguriţă sare 6 ouă 1/2 l lapte 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată 200 g stafide 80-100 g unt sau […]
Frigarui cu miel, ardei gras si ceapa rosie
Frigarui cu miel, ardei gras si ceapa rosie din: spată de miel, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, piepr Cayenne, ardei gras roşu, ceapă roşie, oregano, rozmarin, cimbrişor. Ingrediente: 800 g spată de miel Pentru marinată: 3 căţei de usturoi sucul unei lămâi 5 linguri ulei de măsline sare piper măcinat piper Cayenne Pentru frigărui de legume: 500 […]
Rulada de pui cu broccoli si tarhon
Rulada de pui cu broccoli si tarhon din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocată, şunculiţă de porc afumată, ceapă, tarhon verde, unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare, piper 2 ouă 1 pui 150 g carne tocată 250 g şunculiţă de porc afumată 1 ceapă 3-4 fire de tarhon verde 2 linguri unt Mod de preparare: Tai în […]
Spanac cu bacon si oua
Spanac cu bacon si oua din: ouă, bacon, unt, peperoncino, sare, piper. Ingrediente: 2 ouă 50 g bacon 1 linguriţă unt puţin peperoncino sare piper Mod de preparare: Spanacul spălat îl opăreşti timp de 1-2 minute, nu mai mult, pentru a nu-şi pierde din proprietăţi, îl scurgi şi îl aşezi într-o farfurie de lut sau vas mai micuţ, […]
Budinca de miel cu ciuperci si conopida
Budinca de miel cu ciuperci si conopida din: carne macră de miel, ceapa, oua, paine lapte, smantana, unt, ciuperci, conopidă sau mazăre boabe, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 1 ceapă 4 ouă 1 felie pâine înmuiată în lapte 2 linguri smântână 100 g unt 150 g ciuperci 1 conopidă mică sau 150 […]
Deliciu cu mango, capsuni si iaurt
Deliciu cu mango, capsuni si iaurt din: suc de mere, iaurt simplu, căpşuni proaspete, mango, fructe, menta. Ingrediente: 1 1/2 pahar suc de mere 1 pahar iaurt simplu 1 pahar căpşuni proaspete 2 pahare bucăţi de mango Pentru decor: fructe, după preferinţă frunze de mentă Mod de preparare: Cureţi căpşunile de codiţe, le speli, le scurgi şi le tai în […]
Clatite cu piersici
Clatite cu piersici din: faina, zahar, sare, oua, lapte, fistic, unt sau margarina si piersici. Ingrediente: 350 g făină 80 g zahăr 1 vârf de cuţit cu sare 6 ouă 1/2 l lapte 50 g fistic tăiat mărunt 80 g unt sau margarină Pentru umplutură: 4 piersici mari 4 linguri cu unt netopit 100 g […]
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat din: pulpă de miel, ficat de pasăre şi miel, ceapa verde, usutroi verde, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper, vin alb dulce, dulceaţă de cireşe amare, ulei. Ingrediente: 1,5-2 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 2 legături ceapă 2 legături usturoi 1 legătură mărar 2 […]
Guguluf cu sunca de pui, maghiran si cimbru
Guguluf cu sunca de pui, maghiran si cimbru din: şuncă de pui, usturoi, pătrunjel verde, cimbru, drojdie, zahăr, lapte, bagheta, oua, griş, măghiran, ienibahar, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: 500 g şuncă de pui, afumată 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 5 frunze de cimbru 30 g drojdie uscată 1/2 linguriţă zahăr 150 ml lapte 1/2 baghetă 7 ouă 200 g griş 1/2 […]
Rata la cuptor cu varza rosie, mere si cuisoare
Rata la cuptor cu varza rosie, mere si cuisoare din: raţă, mere acre, morcov, ceapă, vin rosu, unt, prune uscate, sare, piper, mustar, zahar, varza rosie, piper, zeama de lamaie, cuişoare. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2,5-3 kg 2 mere acre 1 morcov 1 ceapă 200 ml vin roşu 100 g unt 200 g prune uscate sare piper muştar […]
Salata cu peste afumat si maioneza de telina
Salata cu peste afumat si maioneza de telina din: castraveciori acri, gogoşar acru, morcovi, cartofi, rădăcină păstârnac, şprot afumat sau macrou, ţelină. Ingrediente: 2 castraveciori acri 1 gogoşar acru 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi) 2 cartofi mari (fierţi) 1 rădăcină păstârnac 300 g şprot afumat sau macrou 1 bucată ţelină mică (fiartă) Mod de preparare: Cartofii, ţelina şi, dacă e […]
Miel cu verdeturi ca in Ardeal
Miel cu verdeturi ca in Ardeal din: carne de miel, ceapă uscată, ceapă verde, usturoi verde, faina, suc de rosii, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată 3 legături de ceapă verde 3 legături de usturoi verde 1 lingură făină 3 linguri suc de roşii sare şi piper 1 legătură de pătrunjel verde […]
Clatite cu pepene galben
Clatite cu pepene galben din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, zer de unt, unt sau margarina, pepene galben si vin alb de Porto. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină din secară 50 g făină din grâu 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă de sare 4 ouă […]
10 Cocktailuri simple
Cocktailuri simple: Cocktail Kamikaze cu vodca Cocktail Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice. Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice Mod de preparare: Se… Read more » Cocktail Rose Campari Soda Cocktail Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up […]
Reteta zilei: Piept de pui cu lamaie, masline si capere
Piept de pui cu lamaie, masline si capere din: piept de pui, sare, piper, unt, uaturoi, supa de pui, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, lamaie, masline, capere. Poate te intereseaza si: Rulada de pui cu ciuperci si ardei rosu Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic Piept de pui la gratar […]
Pasca cu branza aerata si migdale
Pasca cu branza aerata si migdale din: aluat, lapte, unt, zahăr vanilat, făină, oua, coaja de lamaie, migdale, sare. Ingrediente: 400 g aluat Pentru umplutură: 4 l lapte 100 g unt 100 g zahăr vanilat 2 linguri făină 4 albuşuri coajă de lămâie sare 100 g migdale Mod de preparare: Pui dinainte la prins într-o oală de pământ 2 […]
Dovlecei cu pui, branza si rozmarin
Dovlecei cu pui, branza si rozmarin din: dovlecei, carne tocată de pui, suc de roşii, brânză grasă sau caşcaval, pesmet, ceapă, morcov, rozmarin, condimente pentru carne tocată, mărar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 250 g carne tocată de pui 250 ml suc de roşii 50 g brânză grasă sau caşcaval 2 linguri pesmet 1 ceapă 1 morcov 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă condimente pentru […]
Clatite de orz cu portocale
Clatite de orz cu portocale din: faina de orz, faina de grau, praf de copt, sare, oua, lapte, scortisoara, unt sau margarina, portocala si lichior de portocale. Ingrediente: 125 g făină de orz 75 g făină de grâu 2 linguri de praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 4 ouă 1/2 l lapte 1 […]
9 Cocktailuri simple
Cocktailuri simple: Cocktail Tropical Cooler Cocktail Tropical Cooler din: sirop de maracuja, suc de maracuja, zeama de lamaie, tropical bitter, carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl sirop de maracuja 4 cl suc de maracuja 2… Read more » Cocktail Peach Melba O reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose si vin […]
Carne tocata cu piure de cartofi si sunca
Carne tocata cu piure de cartofi si sunca din: carne tocata, oua, sare, piper, pesmet, paine, lapte, usturoi, morcov, cartofi, şuncă sau cabanos, gogoşar. Ingrediente: 700 g carne tocată 3 ouă sare piper pesmet 2 felii pâine puţin lapte 3 căţei usturoi 1 morcov mare 2 cartofi pentru piure 4 felii şuncă sau cabanos 1 gogoşar roşu Mod de […]
Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan
Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan din: curcan, telina, morcovi, usturoi, praf de chili, boia, pesmet, parmezan, ou, sos iute, chifle, sos de branza albastra. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu piept de curcan si varza murata Sandwich-uri cu pui si rosii la gratar Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola Ingrediente: 1 ¼ kg carne […]
Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie
Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie din: usturoi, scorţişoară, chimen, oregano, lamaie, pulpă de berbecuţ, ceapa rosie, suc de rodie, miere, iaurt, seminţe de rodie, mentă, sare, piper. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 2 linguriţe scorţişoară măcinată 2 linguriţe chimen măcinat 1 lingură oregano uscat 1 lămâie tăiată în sferturi, cu sâmburii scoşi 1,5 kg pulpă de berbecuţ (cu os) […]
Musaca de peste cu praz si smantana
Musaca de peste cu praz si smantana din: macrou, cartofi, praz, lapte, unt, smântână, roşii în bulion, pesmet, oua, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg macrou 2 kg cartofi 1 fir de praz lapte şi unt (margarină) pentru piure 200 g smântână 1 cutie de roşii în bulion pesmet 2 oua 1 lămâie 1 legătură pătrunjel Mod de […]
Placinta cu branza, susan, cascaval si spanac
Placinta cu branza, susan, cascaval si spanac din: făină, lapte, unt, ulei, drojdie, sare, susan, spanac, telemea, urdă, cascaval, ou. Ingrediente: 600 g făină 300 ml lapte 100 g unt 4 linguri ulei drojdie sare susan Pentru umplutură: 400 g spanac 200 g telemea 100 g urdă 100 g caşcaval Pentru decor: susan şi 1 ou pentru […]
Rata cu slanina, ciuperci si smantana
Rata cu slanina, ciuperci si smantana din: raţă, slănină, untură, ciuperci, ceapă, usturoi, dafin, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 1 raţă 50 g slănină 2 linguri untură 200 g ciuperci 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2-3 linguri smântână 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Raţa o cureţi, o speli, o presari cu sare şi o împănezi cu […]
Miel cu piure de vinete si lapte
Miel cu piure de vinete si lapte din: miel, vinete, lapte, unt, ceapa, pastă de tomate, morcov, ardei, apă, sare, piper. Ingrediente: 500 g miel 2 vinete 100 ml lapte 100 g unt 1 ceapă mare 3 linguri pastă de tomate 1 morcov 1 ardei 500 ml apă sare piper făină Mod de preparare: Fierbi bucăţile de miel. […]
Tocanita de miel cu ardei gras si cimbru
Tocanita de miel cu ardei gras si cimbru din: carne de miel, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, orez, patrunjel verde, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 cepe ulei 1 ardei gras 2 roşii 1 ceşcuţă orez pătrunjel verde sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea o speli, o porţionezi şi o înăbuşi […]
Caras la cupor cu rozmarin si vin alb
Caras la cupor cu rozmarin si vin alb din: caras, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, praf de usturoi, rozmarin, vin alb. Ingrediente: 2 bucăţi caras zeama de la 1 lămâie ulei sare piper praf de usturoi rozmarin tocat 50 ml vin alb Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl crestezi din 1 […]
Mancarica de berbec cu cartofi si telina
Mancarica de berbec cu cartofi si telina din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Alegi carne de berbec, piept sau spinare (partea de la rinichi) şi o […]
File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi
File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi din: fileuri de cod, sare, piper, suc de lamaie, faina, unt, busuioc, usturoi, mustar, ulei de masline, zahar, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de cod (de 180 g fiecare) sare, piper 3 linguri suc de lămâie 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură busuioc 3 […]
Tort cu piscoturi, kiwi si ananas
Tort cu piscoturi, kiwi si ananas din: oua, gelatina, lapte, smantana, fructe (ananas, banane, pere), pişcoturi, kiwi, zahar. Ingrediente: 6 ouă 30 g gelatină 200 ml lapte 600 g smântână fructe (ananas, banane, pere) 250 g pişcoturi 2 kiwi pentru ornat 10 linguri zahăr Mod de preparare: Inmoi gelatina în laptele fiert şi răcit, timp de […]
8 Cocktailuri simple
Cocktailuri simple: Cocktail Black Star Cocktail Black Star din: rum, sambuca black, caribbean rum si strong cold espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30 ml carribbean rum 25 ml strong cold… Read more » Cocktail Tiebreaker Cocktail Tiebreaker din: banana, bautura din fructe tropicale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 banana […]
Rulada din carne de porc cu oua si pasta de hrean
Rulada din carne de porc cu oua si pasta de hrean din: carne de porc, morcov, radacina de telina, piper, sare, oua, pasta de hrean, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 morcov 1 ţelină rădăcină 1 pătrunjel rădăcină piper sare 7 ouă fierte tari pastă de hrean câteva fire de pătrunjel verde […]
Anghemaht de miel cu lamaie
Anghemaht de miel cu lamaie din: carne de miel, apa, ceapa, unt, faina, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l apa 1 ceapă 1 lingură unt 1/2 lingură făină 6 felii de lămâie sare Mod de preparare: Fierbi bucăţile de carne împreună cu ceapa şi sarea. Apa trebuie să acopere carnea. Laşi să fiarbă […]
15 Retete de Vara
Retete de Vara: Reteta zilei: Placinta cu cereale, nuci si stafide Placinta cu cereale, nuci si stafide din: aluat de patiserie, unt, zahar brun, sirop de porumb, sirop de artar, sare, vanilie, oua, mix de cereale, nuci pecan, chips-uri, stafide. Poate… Read more » Reteta zilei: Cartofi umpluti cu vita si legume Cartofi umpluti cu […]
Kebab de berbec cu dovlecel si slanina
Kebab de berbec cu dovlecel si slanina din: pulpă de berbec, slănină afumată, ceapa, dovlecei, rosii, sare, piper, zeama de lămâie, ulei, dafin, cimbru, măghiran, vin roşu. Ingrediente: 700 g pulpă de berbec 100 g slănină afumată 3 cepe 3 dovlecei 4 roşii sare piper Pentru sosul marinat: zeama de la 1 lămâie mare 100 ml ulei 1 frunză de dafin cimbru […]
Clatite cu mirabele
Clatite cu mirabele din: cardamon, faina, praf de copt, sare, oua, lapte dulce, unt, mirabele, iaurt de frisca si sirop de artar. Ingrediente: Pentru aluat: 3 capsule de cardamon sau praf de cardamon 200 g făină 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 4 ouă 1/2 l lapte dulce 60 g […]
Sushi cu somon, castravete si sos de soia
Sushi cu somon, castravete si sos de soia din: orez pentru sushi, somon file, castravete, foi nori, sos de soia, sos wasabi. Ingrediente: 1 porţie orez pentru sushi 300 g somon file 1 castravete foi nori sos de soia sos wasabi Mod de preparare: Pentru a forma aceste rulouri ai nevoie de un suport de bambus, pe care […]
Salata de sfecla rosie cu usturoi
Salata de sfecla rosie cu usturoi din: sfecle mărişoare, usturoi, ulei, sare, otet. Ingrediente: 2 sfecle mărişoare 4 căţei de usturoi ulei sare puţin oţet Mod de preparare: Fierbi sfecla, iar după ce se răceşte o dai prin râzătoare. Tai usturoiul mărunt şi îl amesteci cu sfecla. Potriveşti salata de ulei, sare şi oţet Salata de […]
7 Cocktailuri simple
Cocktailuri simple: Cocktail Runner Cocktail Runner din: suc de portocale, bautura de banane, sirop de migdale, zeama de lamaie, frisca si menta. Ingrediente: 3 cl suc de portocale 3 cl bautura de banane 2… Read more » Cocktail Pussy Cat Cocktail Pussy Cat din: suc de portocale, suc de ananas, frisca si curacao. Este un […]
Clatite de orez
Clatite de orez din: faina de orez, faina de grau, praf de copt, sare, oua, lapte dulce, cardamina, unt sau margarina, mere, lamaie, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 125 g făină de orez 75 g făină de grâu 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 4 ouă 1/2 l lapte dulce 1/2 […]
Supa cu taitei de casa si carne de pasare
Supa cu taitei de casa si carne de pasare din: tăiţei de casă, morcovi, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, piper, pătrunjel verde, carne de pasăre. Ingrediente: 1/2 kg tăiţei de casă 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac sare piper câteva fire pătrunjel verde 1 kg carne de pasăre Mod de preparare: Fierbi carnea, morcovii şi […]
Rulada de pui cu ciuperci si ardei rosu
Rulada de pui cu ciuperci si ardei rosu din: carne de pui tocată (tăiată foarte mărunt), ceapa, ciuperci, foaie de napolitana, sare, piper, patrunjel verde, ardei gas rosu, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui tocată (tăiată foarte mărunt) 1 ceapă 1 cutie ciuperci 1 foaie napolitană sare piper câteva fire de pătrunjel verde 4 ardei […]
10 Retete de Vara
Retete de Vara: Reteta zilei: Sos guacamole cu rosii si coriandru Sos guacamole cu rosii si coriandru din: avocado, limeta, rosii, ceapa rosie, coriandru, ardei iute, sare de mare, parmezan. Poate te intereseaza si Sos guacamole cu usturoi Ingrediente: 3 avocado… Read more » Reteta zilei: Bruschete cu masline si seminte de dovleac Bruschete cu […]
Clatite de ovaz cu compot de corcoduse
Clatite de ovaz cu compot de corcoduse din: fulgi de ovaz, faina, praf de copt, sare, oua, lapte, unt sau margarina, corcoduse, nectar de mere, cuisoare, lichior de caise si amidon. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g fulgi de ovăz 50 g făină 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă sare 4 ouă 1/2 […]
Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si bacon
Salata de paste cu rosii cherry si bacon din: paste, rosii cherry, bacon, dressing de avocado, parmezan. Poate te intereseaza si: Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan Salata de legume rumenite cu feta si rodie Salata de rucola cu pui si branza feta Ingrediente: 2 cesti de paste 2 cani rosii cherry […]
Clatite cu papaya
Clatite cu papaya din: faina de hrisca, faina de grau, praf pentru sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, samburi de migdale, unt sau margarina, zahar, papaya, zahar pudra si rom. Ingrediente: Pentru aluat: 65 g făină de hrişcă 165 g făină de grâu 1 pachet cu praf pentru sos […]
Pilaf de miel cu vin alb si bulion
Pilaf de miel cu vin alb si bulion din: carne de miel, ulei, bulion, vin alb, orez, apă clocotită, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură ulei 1 lingură bulion 100 ml vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari si le aşezi în tavă cu sare, piper […]
Clatite cu prune dulci
Clatite cu prune dulci din: faina integrala, faina din grau, praf de copt, sare, oua, lapte, ghimbir, unt sau margarina, creme double, sirop de ghimbir si prune dulci. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină integrală 50 g făină din grâu 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 4 ouă 1/2 l […]
Somn cu ciuperci si vin alb
Somn cu ciuperci si vin alb din: somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, faina, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg somn 100 g unt 1/4 kg ciuperci 2-3 căţei de usturoi sare piper lămâie 3 linguri făină pătrunjel vin alb Mod de preparare: Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai un platou. Ornezi cu pătrunjel […]
Cartofi cu ceapa si branza
Cartofi cu ceapa si branza din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper, condimente cu gust de găină (facultativ), brânză. Ingrediente: 8-10 cartofi potriviţi 3 cepe mari 100 ml ulei sare piper condimente cu gust de găină (facultativ) brânză rasă Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, ceapa o cureţi şi o toci, după care o pui la […]
Reteta zilei: Serbet de prune
Serbet de prune din: apa, zahar, prune, sare, suc de lamaie, vodca, fistic. Poate te intereseaza si: Serbet de Campari cu fructul pasiunii Serbet din coji de nuci Serbet de afine Ingrediente: 2 cesti de apa 2 1/4 cani de zahar 1 kg prune 1 vârf de cuțit de sare 3 linguri suc de lămâie […]
Pulpa de miel cu ciuperci, legume si verdeturi
Pulpa de miel cu ciuperci, legume si verdeturi din: pulpă de miel, ceapă verde, usturoi verde, măsline verzi, ciuperci sau bureţi, roşii, vin, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă de miel 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 100 g măsline verzi 150 g ciuperci sau bureţi 3 roşii 200 ml vin 1 lămâie 1-2 legături pătrunjel sare […]
Clatite cu fructe de padure
Clatite cu fructe de padure din: faina, zahar, sare, oua, lapte batut, apa minerala, unt sau margarina, fructe de padure proaspete, lamaie, zahar pudra, branza de vaci si smantana dulce. Ingrediente: Pentru aluat: 350-400 g făină 80-100 g zahăr 1/2 linguriţă cu sare 6-7 ouă 250-300 ml lapte bătut 1/4 l apă minerală 80-100 […]
Prajitura cu fulgi de cocos si cacao
Prajitura cu fulgi de cocos si cacao din: ouă, zahăr, făină, cacao, ulei, prafde copt, faina, lapte, zahar, fulgi de cocos, margarină pentru creme. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri cacao 6 linguri ulei 1/2 pacheţel praf de copt Pentru cremă: 4 linguri făină 250 ml lapte 150 g zahăr 100 g fulgi nucă de cocos […]
Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie
Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie din: pulpă de miel, dovlecel, vanata, ceapa, ardei rosu, rosii, oregano, rozmarin, cimbrişor, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper roşu, piper negru, sare. Ingrediente: 1400 g pulpă de miel 1 dovlecel 1 vânătă 2 cepe potrivite 1 ardei roşu 500 g roşii mijlocii câte o linguriţă rasă de […]
Clatite cu fructe exotice
Clatite cu fructe exotice din: faina, zahar, sare, oua, lapte dulce, vanilie, unt, papaya, mango, kiwi, mar, karambola, zahar pudra si rom. Ingrediente: 350-400 g făină 80-100 g zahăr 1/2 linguriţă cu sare 6 ouă 1/2 l lapte dulce vanilie 80 g unt pentru prăjit foile Pentru garnitură: 1 fruct de papaya 1 mango […]
Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos de tarhon
Cuib ardelenesc umplut cu miel si sos de tarhon din: pâine neagră rotundă, cotlete de miel, ulei de măsline, usturoi, boia, sare, piper, condiment vegetal, verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, rozmarin), smântână, tarhon verde sau tarhon pus în oţet, patrunjel verde, faina. Ingrediente: 1 pâine neagră rotundă, coaptă pe vatră 6 cotlete de miel 4 linguri ulei de măsline 2 căţei […]
Clatite din hrisca si caise
Clatite din hrisca si caise din: caise uscate, lamai, samburi de migdale, faina de hrisca, faina de grau, vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina si sos de frisca. Ingrediente: Pentru umplutură: 400 g caise uscate zeama de la 3 lămâi bune 75 g sâmburi de migdale, măcinaţi […]
Friptura de ied marianta cu iaurt si menta
Friptura de ied marianta cu iaurt si menta din: pulpa de ied, iaurt, usturoi, oregano, menta, rozmarin, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1 pulpă ied 300 ml iaurt 3-4 căţei de usturoi oregano mentă rozmarin sare piper 1/2 l vin alb Mod de preparare: Speli pulpa de ied, o cureţi de […]
Clatite cu kiwi si alte fructe
Clatite cu kiwi si alte fructe din: faina, zahar, sare, oua, lapte, apa minerala, unt sau margarina, capsuni, kiwi si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 80 g zahăr 1/2 linguriţă sare 6 ouă 1/4 l lapte 1/4 l apă minerală 80 g unt sau margarină pentru prăjit Pentru pireuri de fructe: […]
Ciorba de peste cu usturoi si leustean
Ciorba de peste cu usturoi si leustean din: peşte de sortimente diferite, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei de floarea-soarelui, ardei capia roşii, otet, sare, piper, leustean. Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei de floarea-soarelui 3 ardei capia roşii oţet sare, piper leuştean […]
Placinta Burek cu branza si stafide
Placinta Burek cu branza si stafide din: brânză de vaci, oua, lapte, apa minerala, ulei, zhar, stafide, foi de plăcintă. Ingrediente: 800 g brânză de vaci 4 ouă 1 cană lapte 1 cană apă minerală 2 linguri ulei 250 g zahăr 100 g stafide 1 pachet foi de plăcintă Mod de preparare: Baţi bine ouăle şi […]
Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana
Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana din: carne de miel (gât, coaste, coadă, cap), ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, lobodă (ştevie, măcriş etc.), bors, verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean). Ingrediente: 1 kg carne de miel (gât, coaste, coadă, cap) 2 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 1 cutie smântână […]
Cozonac umplut cu mar si scortisoara
Cozonac umplut cu mar si scortisoara din: faina, unt, drojdie uscata, zahar lapte, oua, coaja de lamaie, vin alb, mere, scorţişoară măcinată. Ingrediente: 1,6 kg făină 1 pachet unt (topit) 3 plicuri drojdie uscată 300 g zahăr 600 ml lapte 9 gălbenuşuri coaja rasă de la 3 lămâi Pentru umplutură: 150 ml vin alb 1,5 kg […]
Miel cu tarhon, ceapa verde si lamaie
Miel cu tarhon, ceapa verde si lamaie din: carne de miel, ceapă verde, faina, patrunjel, tarhon, lamaie, ulei, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 legături ceapă verde 1 linguriţă făină 6 legături pătrunjel 1 legătură mai mare tarhon 4 felii lămâie 5 linguri ulei sare 1 linguriţă bulion Mod de preparare: Speli carnea, o […]
Clatite fine
Clatite fine din: faina alba, zahar, sare, oua, lapte, apa, ulei si unt sau margarina. Ingrediente: 125 g făină albă 50 g zahăr 1/2 linguriţă cu sare 2 ouă 1/2 l lapte 1/2 l apă 1 lingură cu ulei 2 linguri cu unt netopit sau margarină pentru prăjit foile Mod de preparare: […]
Salau cu ceapa si ardei gras
Salau cu ceapa si ardei gras din: şalău proaspăt, ceapa rosie, ardei gras, rosii, vin alb sec, faian, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 şalău proaspăt de 2 kg 5 cepe roşii mari 2 ardei graşi 600 g roşii 100 ml vin alb sec 2 linguri făină 100 […]
Prajitura cu biscuiti, fructe si crema de vanilie
Prajitura cu biscuiti, fructe si crema de vanilie din: biscuiţi obişnuiţi, cremă pentru prăjitură cu gust de vanilie, frişcă lichidă, zahăr pudră, lapte, zahăr vanilat, fructe pentru decor (căpşuni, cireşe, caise). Ingrediente: 32 biscuiţi obişnuiţi (500 g) 2 plicuri cremă pentru prăjitură cu gust de vanilie 200 ml frişcă lichidă 6 linguri zahăr pudră 1000 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat fructe […]
Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval
Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval din: drojdie, untura, sare, piper, făină 000, apă călduţă, zahar, slănină afumată, salam, cascaval tare, caşcaval, oua. Ingrediente: 1 cub de drojdie 120 g untură 10 g sare piper măcinat, după gust 600 g făină 000 350-400 ml apă călduţă 2 linguriţe zahăr Pentru umplutură: 100 g slănină afumată, tăiată cubuleţe […]
Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra
Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra din:aluat fraged (cumpărată), piure de urzici (scurs bine de zeamă), zahăr pudră, ciocolată neagră, esenţă de flori de portocal sau de lămâie, ou. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (cumpărată) 3 linguri piure de urzici (scurs bine de zeamă) 3 linguri zahăr pudră 50 g ciocolată neagră mărunţită cu cuţitul 1 […]
Tocanita de miel cu cimbru si boia dulce
Tocanita de miel cu cimbru si boia dulce din: carne macră de miel, ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, pătrunjel, sare, piper, cimbru, ulei, cartofi, oua. Ingrediente: 500 g carne macră de miel 1 ceapă 1/2 ardei gras 1 linguriţă bulion 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare piper 1 legătură mică de cimbru 5 linguri […]
Tocana secuiasca cu berbecut si smantana
Tocana secuiasca cu berbecut si smantana din: carne de berbec, ceapa, untura, lapte, smantana, oua, otet, piper, apa. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2-3 cepe puţin untură 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri oţet după gust piper 1 pahar apă Mod de preparare: Tai carnea de berbec în cuburi potrivite, peste care […]
Clatite cu grapefruit
Clatite cu grapefruit din: fulgi de ovaz, faina, praf de copt, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina, grapefruit roz si zahar. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g fulgi de ovăz 50 g făină din grâu 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 4 ouă 1/2 l lapte dulce 60 g unt […]
Hamburger vegetarian cu linte si quinoa
Hamburger vegetarian cu linte si quinoa din: linte roşie, fulgi de quinoa, ulei de măsline, morcov, usturoi, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, ou, pesmet, bicarbonat de sodiu (stins cu puţină zeamă de lămâie), sare, piper, ienibahar, boia dulce, usturoi pudră, chimen, oregano, turmeric, cimbru, pâine integrală cu secară, seminte, castravete verde/murat, salata verde, muştar. Ingrediente: 150 g linte roşie 3 linguri pline cu […]
Carne cu orez, iaurt si cuisoare
Carne cu orez, iaurt si cuisoare din: carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui), orez, cepe, iaurt, cartofi, limete, usturoi, păstăi cardamom, cuişoare, scorţişoară, seminţe de chimen, pastă de tomate, coriandru, piper negru, ulei de floarea-soarelui, ghimbir, sare. Ingrediente: 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui) 300 g orez 4 cepe […]
Clatite cu merisoare
Clatite cu merisoare din: merisoare proaspete, zahar vanilat, faina de hrisca, faina de grau, sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina, iaurt de frisca, merisoare din borcan si vin rosu. Ingrediente: 250 g merişoare proaspete 2 pacheţele cu zahăr vanilat Pentru aluat: 65 g făină de […]
Supa cu galuste verzi si faina de secara
Supa cu galuste verzi si faina de secara din: spanac, morcovi, ţelină, ceapă, unt, caşcaval, făină de secară, ouă, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 200 g spanac 100 g morcovi 100 g ţelină 100 g ceapă 20 g unt 50 g caşcaval 50 g făină de secară 2 ouă 50 g pesmet sare piper Mod de preparare: Amesteci spanacul cu untul topit, […]
Reteta zilei: Omleta cu ierburi aromatice si parmezan
Omleta cu ierburi aromatice si parmezan din: oua, sare, piper, busuioc, arpagic, cimbru, unt, parmezan. Poate te intereseaza si: Omleta cu carne de pui si praz Omleta la cuptor cu mazare, cartof si rosii Omleta cu spanac, leurda si sunca Ingrediente: 2 oua sare piper negru 2 frunze busuioc, tocat 1-2 lingurite arpagic proaspăt, plus […]
Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel
Placinte cu spanac, mac si carne tocata de miel din: unt, făină, sare, spanac, oua, usturoi, rozmarin, cimbru, nucşoară, carne tocată din pulpă de miel, mac. Ingrediente: 75 g unt 175 g făină puţină sare 75 g spanac congelat sau proaspăt 1 ou 2 căţei de usturoi pisaţi 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară 250 g carne tocată din […]
Tort cu zmeura, vanilie si coaja de lamaie
Tort cu zmeura, vanilie si coaja de lamaie din: făină, oua, zahar, margarina, lapte, gălbenuşuri, păstaie de vanilie, coajă de lămâie rasă, zmeură proaspătă. Ingrediente: 75 g (1 lingură cu vârf) făină 3 ouă 90 g zahăr Pentru cremă: 100 g margarina 300 ml lapte 3 gălbenuşuri 50 g zahăr 20 g făină 1 păstaie de vanilie […]
Tarta ruseasca cu ciuperci, carne de pui si smantana
Tarta ruseasca cu ciuperci, carne de pui si smantana din: unt, otet, apa, sare, faina, ceapa, sutroi, ciuperci, carne de pui, nucsoara, smantana, brânză, ou, sare. Ingrediente: 125 g unt 1/2 linguriţă oţet 3 linguri apă 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 190 g făină 1 ceapă 1 căţel de usturoi mare 300 g ciuperci 600 […]
Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom
Cozonac bulgaresc cu stafide, migdale si rom din: oua, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ou, stafide, migdale, sare, esenta de rom. Ingreidente: 6 ouă 1 kg făină 250 ml lapte 300 g zahăr 250 g unt 25 g drojdie 1 ou stafide, migdale 1 fiolă esenţă de rom sare Mod de preparare: Amesteci drojdia cu […]
Sos suedez
Sos suedez din: galbenusuri, ulei, lamaie, sare, piper, piureu de mere si hrean. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 300 ml ulei 1 lămâie sare piper 250 g piureu de mere fără zahăr 1 lingură cu hrean ras Mod de preparare: Din gălbenuşuri, ulei, zeama de lămâie, sare şi piper faceţţ o maioneză. La sfârşit adăugaţi […]
Reteta zilei: Smoothie de piersici cu mango si seminte de chia
Smoothie de piersici cu mango si seminte de chia din: piersici, mango, banana, seminte de chia, lapte de cocos. Poate te intereseaza si: Smoothie de fructe si legume Smoothie aromat de piersici Smoothie de mango cu zmeura Ingrediente: 300gr piersici, feliate 300gr mango, maruntit 1 banana, curatata si taiata bucati 1 lingura seminte Chia 1/2 […]
Miel cu tarhon, masline si lamaie
Miel cu tarhon, masline si lamaie din: pulpă de miel, vin alb, ceapă verde, usturoi verde, ulei de masline, masline, lamaie, tarhon proaspat, smantana, gogosar in otet, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel 100 ml vin alb 10 fire de ceapă verde 10 fire de usturoi verde 50 ml ulei de măsline 100 g măsline 2 […]
Mascarpone cu afine si rom
Mascarpone cu afine si rom din: zahăr, apa, rom, afine, mascarone, ou, zahar pudra, zeama de lamaie, zahar vanilat, frisca batuta. Ingrediente: 125 g zahăr 1/8 l apă 2 cl rom 150 g afine (sau produse congelate) Pentru cremă: 125 g mascarpone 1 gălbenuş de ou 30 g zahăr pudră 2 linguri zeamă de lămâie […]
Ciorba de miel cu smantana si macris
Ciorba de miel cu smantana si macris din: carne de miel (cap, gât, picioare), morcov, telina, ceapa verde, macris, verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, leuştean), ulei, roşii sau bulion, sare, piper, smântână, ou. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gât, picioare) 1 morcov mare 1 ţelină mică 1 legătură de ceapă verde 1 farfurie de măcriş 2 linguri verdeaţă tocată […]
Tarta cu dovleac si parmezan
Tarta cu dovleac si parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac boia de ardei 1 pahar cu smântână 150 g parmezan ras unt sare Mod de preparare: Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte. Când este gata, pasaţi-l […]
Sos frantuzesc
Sos frantuzesc din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri. Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi: mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici. Sos frantuzesc […]
Rulada cu carne, ceapa verde si ciuperci
Rulada cu carne, ceapa verde si ciuperci din: carne tocată (pui sau vită), ceapă verde, paine, oua, ciuperci, mustar, sare, marar, piper, cimbru, ulei, cascaval. Ingrediente: 500 g carne tocată (pui sau vită) 10 fire de ceapă verde 2 felii de pâine, înmuiate în lapte sau apă 6 ouă fierte + 2 ouă crude 1 cutie […]
Tortelini a la Bolognaise
Tortelini a la Bolognaise din: piept de pui, parmezan, galbenusuri, coaja de lamaie, nucsoara, piper si aluat cu oua. Ingrediente: 2 piepţi de pui mari, fierţi 50 g parmezan 2 gălbenuşuri coaja rasă de la 1/2 de lămâie 1 linguriţă cu nucşoară piper 500 g de aluat cu ouă Mod de preparare: Alegeţi […]
Tort diplomat cu piersici, banane si ananas
Tort diplomat cu piersici, banane si ananas din: pişcoturi, frişcă lichidă, iaurt simplu zahar, gelatina, protocale, kiwi, banane, ananas, piersici, Ingrediente: 400 g pişcoturi 1 l frişcă lichidă 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri zahăr 3-4 plicuri gelatină 3 portocale 2 kiwi 3 banane 1 cutie compot ananas 1 cutie compot de piersici Mod […]
Sos cu hrean
Sos cu hrean din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana si otet aromat. Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana otet aromat Mod de preparare: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g miez de pâine, muiat […]
Rulouri nori cu sushi crud si pate de migdale
Rulouri nori cu sushi crud si pate de migdale din: foi de nori crud, pate de migdale cu usturoi, lăstari de verdeţuri (lucernă, floarea-soarelui, trifoi sau ridichi), morcovi, avocado. Ingrediente: foi de nori crud câte un sfert de ceaşcă de pate de migdale cu usturoi pentru fiecare foaie 4 linguri de lăstari de verdeţuri (lucernă, floarea-soarelui, trifoi sau […]
9 Retete de vara
Retete de vara: Reteta zilei: Chiftelute de curcan pe pat de orez Chiftelute de curcan pe pat de orez din: paine, lapte, curcan, usturoi, patrunjel, ceapa, garam masala, turmeric, parmezan, ou, sare, piper, rosii, unt, oregano, orez. Poate te intereseaza si Chiftele… Read more » Reteta zilei: Cocktail cu vodca si capsuni Cocktail cu vodca […]
Prajitura cu stafide si rahat
Prajitura cu stafide si rahat din: făină, oua, zahar, lapte, unt, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, ahar, stafide. Ingrediente: 350-400 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 cană cu lapte călduţ 50 g unt 25 g drojdie coajă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă cu sare câteva bucăţi de rahat […]
Sos italienesc
Sos italienesc din: galbenusuri, smantana, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 gălbenuşuri tari 5 linguri de smântână legată 2 căţei de usturoi (mujdei) 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşurile cu usturoi, sarea, piperul şi smântână. Adăugaţi în această compoziţie uleiul picurat ca la maioneză. Sos italienesc […]
Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva
Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva din: amestec de mirodenii pentru murături, sare, morcovi, sfecla, ridichi albe, radacina de telina, usturoi, oţet din cidru de mere, apa. Ingrediente: 4 linguri de amestec de mirodenii pentru murături 4 linguri de sare 1 ceaşcă de morcovi, mărunţiţi 1 jumătate de ceaşcă de sfeclă, mărunţită 1 ceaşcă de ridichi albe, mărunţite […]
Miel umplut cu ceapa verde si marar
Miel umplut cu ceapa verde si marar din: miel, oua, ceapa verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, condiment concentrat de legume, piper, sare. Ingrediente: un sfert de miel măruntaiele de la miel 4 ouă 1-2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură condiment concentrat de legume piper sare […]
Sos rusesc
Sos rusesc din: galbenusuri, ulei, sardele, mustar, piper si otet. Ingrediente: 4 galbenusuri fierte ulei 5-6 sardele 1 lingurita de mustar piper otet Mod de preparare: Amestecaţi o maioneză realizată din 4 gălbenuşuri fierte şi ulei, cu 5-6 sardele fără oase trecute prin sită. Adăugaţi 1 linguriţă de muştar, piper şi câteva […]
Castraveciori murati cu marar si mirodenii
Castraveciori murati cu marar si mirodenii din: sare, apa, oţet din cidru de mere, castraveciori pentru murat, mărar proaspăt, boabe de piper negru, mirodenii pentru murături. Ingrediente: 6 linguri de sare 2 litri de apă 1 ceaşcă de oţet din cidru de mere 2 kilograme de castraveciori pentru murat 1 ceaşcă de frunze de mărar proaspăt 2 linguri de boabe de piper negru 1/2 ceaşcă de amestec […]
Sos muselina
Sos muselina din: galbenusuri, ulei, apa rece, zeama de lamaie si smantana. Ingrediente: 3 galbenusuri fierte 200 ml ulei 3 linguri cu apa rece zeama de lamaie 3 linguri de smantana Mod de preparare: Faceţi o maioneză din: 3 gălbenuşuri fierte, 200 ml ulei, 3 linguri cu apă rece şi zeamă de […]
Kimchi coreean cu ardei iuti, varza si ridiche
Kimchi coreean cu ardei iuti, varza si ridiche din: usturoi, ceapă, ardei iuţi roşii proaspeţi, ardei iuţi roşii uscaţi, rădăcină de ghimbir, miso, verze albe, ridiche albă, sare. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 1 ceaşcă de ceapă, tocată 4 ardei iuţi roşii proaspeţi 2 ardei iuţi roşii uscaţi 2 linguri de rădăcină de ghimbir 1 lingură de miso 4 verze albe 1 jumătate de ridiche albă 3 linguri de sare Mod […]
Pasca cu gris, smantana si stafide
Pasca cu gris, smantana si stafide din: smântână groasă, zahăr pudră, zahăr vanilat, oua, coaja de lamaie, făină, gris, sare, stafide. Ingrediente: 800 g smântână groasă 200 g zahăr pudră 4 plicuri zahăr vanilat 7 ouă coaja de la 1 lămâie 1 lingură făină 2 linguri griş 1 praf de sare 100 g stafide Mod de preparare: Pui smântână într-un […]
Sos de ghimbir cu morcov si ulei de susan
Sos de ghimbir cu morcov si ulei de susan din: suc de morcovi, praf de ceapă, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei de susan. Ingrediente: 2 ceşti de suc de morcovi 2 linguri de praf de ceapă 2 linguri de ghimbir 2 linguri de suc de lămâie 1/4 ceaşcă de sos de soia 1 lingură de ulei de susan Mod de […]
6 Cocktailuri simple
Cocktailuri simple: Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2… Read more » Cocktail cu piersici Cocktail cu piersici din: piersici, lapte cu portocale, zemaa de […]
Rulouri nori si pilaf de pastarnac
Rulouri nori si pilaf de pastarnac din: păstârnac, suc de lămâie, arpagic, ghimbir, sare, foi de nori, castravete, avocado. Ingrediente: 1 păstârnac, cojit şi mărunţit 1 lingură de suc de lămâie 2 linguri de arpagic, mărunţit 2 linguriţe de ghimbir mărunţit 1/4 de linguriţă de sare 2 foi de nori 1/4 de ceaşcă de castravete, tăiat în felii subţiri ca băţul de chibrit 1/4 de ceaşcă de avocado, tăiat […]
Cozonac cu smantana, vanilie si rahat
Cozonac cu smantana, vanilie si rahat din: rahat, făină de grâu, oua, drojdie, lapte, zahar, smantana, ulei, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg rahat 1 kg făină de grâu 5 ouă 1 ou pentru uns 2 cubuleţe de drojdie 350 ml lapte 300 g zahăr 3 linguri smântână 50 ml ulei coajă de […]
Telina ca la Milano
Telina ca la Milano din: telina, unt sau margarina, vin alb, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină mare 4 linguri cu vârf de unt sau margarina un pahar cu vin alb 1 ceapă pătrunjel verde 2-3 căţei de usturoi 3-4 ciuperci sare piper Mod de preparare: Spălaţi ţelina, curăţaţi-o de […]
Pulpa de miel marinata in vin si suc de rodie
Pulpa de miel marinata in vin si suc de rodie din: pulpă de miel, suc de roşii, vin roşu sec, ceapa, lamaie, usturoi, piper negru, sare, busuioc verde. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 cană suc de roşii 1/2 cană vin roşu sec 2 cepe mari 1 lămâie necojită 3 căţei de usturoi 1 linguriţă piper negru 1 linguriţă […]
Reteta zilei: Somon la gratar cu ierburi aromatice
Somon la gratar cu ierburi aromatice din: boia de ardei, sare, praf de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne, piper negru, cimbru, oregano, file de somon, unt, lamaie, marar, cimbru, usturoi. Poate te intereseaza si: Salata de somon cu sparanghel si mustar Curry de peste cu rosii si coriandru Peste sarat cu legume la tigaie […]
Clatite delicioase cu ananas
Clatite delicioase cu ananas din: piment, cuisoare, unt, ananas, frisca, rom, migdale, sirop de artar, faina, praf de copt, sare, oua si lapte dulce. Ingrediente: 1 vârf de cuţit cu piment (boabe asemănătoare piperului) 2 cuişoare măcinate 60 g unt pentru prăjit 1 ananas 200 g frişcă 1 lingură cu rom 50 g migdale […]
Terina
Terina din: carne macra de vita, slanina, oua, usturoi, ulei, paine, lapte, sare, piper, cimbru, unt, foi de gelatina, lamaie si patrunjel sau busuioc. Ingrediente: 500 g carne macră de vită 200 g slănină 1 ou 2 căţei de usturoi 2 linguri cu ulei 4 felii de pâine 3/4 pahar cu lapte sare piper […]
Sos de smantana cu hrean
Sos de smantana cu hrean din: smantana, mustar, hrean, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g smantana 1 lingurita cu mustar 2 linguri cu hrean ras zeama de lamaie sare piper Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron: 200 g smântână, 1 linguriţă cu muştar şi 2 linguri cu hrean ras, zeamă […]
Clatite cu cirese
Clatite cu cirese din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, lapte unt sau margarina, ghimbir, frisca dulce, sirop de ghimbir si cirese. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină din secară 50 g făină din grâu 2 linguriţe cu praf de copt 1 vârf de cuţit cu sare 4 ouă […]
Miel cu rozmarin, boia si vin alb
Miel cu rozmarin, boia si vin alb din: pulpă de miel, măsline, usturoi, rozmarin, sare, boia de ardei dulce, pasta de tomate, marar, vin alb. Ingrediente: 1 pulpă de miel 3-5 linguri măsline 3 căţei de usturoi 1 -2 linguriţă rozmarin sare piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce 500 g pastă de tomate 2 legături mărar 150 ml vin […]
Reteta zilei: Supa de rosii cu orez
Supa de rosii cu orez din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, sare, rosii, zahar, piper negru, piper cayenne, supa de legume, orez, lamaie, patrunjel. Poate te intereseaza si: Supa de peste cu coriandru Supa cu dovlecel, morcov si salam Supa rece de rosii cherry Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 […]
Miel impanat cu slanina afumata si usturoi
Miel impanat cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slănină afumată, vin alb, ulei sau untura, sare, usutroi. Ingrediente: carne de miel 1 bucată slănină afumată 1 cană cu vin alb ulei sau untură sare usturoi Mod de preparare: Speli carnea, pe urmă ţai slănina bucăţi mai mici şi, cu un cuţit ascuţit, […]
Sos cu galbenusuri
Sos cu galbenusuri din: galbenusuri, mustar, ulei, apa, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2-3 galbenusuri fierte 1 lingurita de mustar 3 linguri cu ulei 2 linguri cu apa 2 linguri cu zeama de lamaie sare piper macinat Mod de preparare: Zdrobiţi 2-3 gălbenuşuri fierte, frecaţi-le cu o linguriţă de muştar, adăugaţi […]
Rulouri orientale de primavara cu menta si avocado
Rulouri orientale de primavara cu menta si avocado din: salată verde, frunze de mentă, lăstari de fasole, nuci,morcov, avocado sau de ridichi. Ingrediente: 4 foi mari de salată verde 1/4 ceaşcă de frunze de mentă 1/4 ceaşcă de frunze de coriandru 1/2 ceaşcă de lăstari de fasole 1/4 ceaşcă de nuci, întregi sau tăiate în bucăţi mari 1/2 ceaşcă de morcov, tăiat în fâşii subţiri […]
Pasca cu ciocolata, nuca si smantana
Pasca cu ciocolata, nuca si smantana din: aluat de cozonac, ciocolată cu lapte, nuca, unt, amidon, smantana, unt, ou. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 200 g ciocolată cu lapte 10 g nucă măcinată 1 lingură unt 1 lingură amidon 3 linguri smântână unt pentru uns forma 1 ou pentru uns Mod de preparare: Faci mai întâi […]
Sosul scordolea
Sosul scordolea din: ulei, usturoi, miez de nuca, franzela, lamaie, piper si sare. Ingrediente: 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi mare 200 g miez de nucă 200 g franzelă (fără coajă) 1 lămâie piper sare Mod de preparare: Intr-un castron puneţi mujdeiul, adăugaţi miezul de franzelă, înmuiat în lapte şi bine stors, […]
Ciorba de miel cu oua si gulie
Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) […]
Clatite cu ananas
Clatite cu ananas din: faina, zahar, sare, oua, lapte, rom, nuca de cocos rasa, ananas, unt sau margarina si frisca sau smantana dulce. Ingrediente: 350-400 g făină 80-100 g zahăr 1/2 linguriţă sare 6 ouă 1/2 l lapte 1-2 linguri cu rom 50 g nucă de cocos rasă 500 g ananas (din conservă) 80 […]