Retete culinare rapide cu poze
Prajitura cu visine, miere si crema de cacao
Prajitura cu visine, miere si crema de cacao din: cacao, miere, ulei, zahar, ou, lapte, suc de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, amidon, unt, visine, esenţă de rom, ciocolată. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 linguri miere 5 linguri ulei 100 g zahăr 1 ou 1 -2 linguri lapte suc de lămâie 350 g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu […]
5 Salate usoare pentru vara
Salate usoare pentru vara: Salata de fenicul cu ton si sardele Salata de fenicul cu ton si sardele din: rosii, bulb de fenicul, ton in ulei, oua, sardele proaspete, masline negre, lamaie, ulei de masline, patrunjel cu frunze plate, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii frumoase si tari 1 bulb de fenicul 400 g de ton in ulei, la conserva, scurs 4 oua […]
Ciorba de pui cu usturoi si lapte batut
Ciorba de pui cu usturoi si lapte batut din: tacâmuri de pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, oua, usturoi, frunze de telina, lapte bătut, orez, sare, piper, apa. Ingrediente: 400-500 g tacâmuri de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 2 ouă 1 căpăţânâ de usturoi 2-3 […]
Salata rapida cu spanac, ton si orez
Salata rapida cu spanac, ton si orez din: spanac proaspăt, conservă ton, orez, ceapa verde, ardei rosu, masline, ulei, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 300-400 g spanac proaspăt 1 conservă ton, cu sau fără ulei 6 linguri orez 1 legătară ceapă verde 1 ardei roşu câteva măsline 3-4 linguri ulei zeamă de lămâie sare Mod de […]
Minitarte cu rubarba, mure si smantana
Minitarte cu rubarba, mure si smantana din: făină, unt topit, oua, zahar pudra, sare, rubarba, mure, smantana, zahar, făină sau amidon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt topit 1 ou 2 linguri zahăr pudră 1 praf de sare Pentru umplutură: 2 tije rubarbă 200 g mure 1 ou 100 ml smântână 80 g zahăr 1 lingură […]
Tocana olteneasca cu carne, carnati si praz
Tocana olteneasca cu carne, carnati si praz din: carne slabă, carnaciori, praz, cartofi, rosii, ardei gras, ulei, vin alb, mărar şi pătrunjel. Ingrediente: 500 g carne slabă 200 g cârnăciori 6 fire de praz (doar partea albă) 1 kg cartofi 500 g roşii 2-3 ardei graşi, 1 ciuşcă ulei 200 ml vin alb câte o legătură […]
2 Retete culinare cu creveti
Retete culinare cu creveti: Salata cu orez, mazare si creveti Salata cu orez, mazare si creveti din: orez brun, mazăre congelată, tulpini de ţelină, sos chilii dulce Thai, suc de limeta, frunze de mentă, creveţi decorticaţi,sare sau sos de soia, piper negru macinat. Ingrediente: 250 g orez brun 100 g mazăre congelată 2 tulpini de ţelină, tăiate în felii 2-3 linguri […]
Briose cu frisca si piure de visine si vanilie
Briose cu frisca si piure de visine si vanilie din: ouă, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, zahăr pudră, păstăi de vanilie, sare, smântână grasă, compot de vişine, amidon, esenţă de vanilie. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri ulei 10 linguri lapte 10 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe zahăr pudră cu păstăi de […]
8 Cocktailuri simple de vara
Cocktailuri simple de vara: Cocktail de pepene cu vin si sampanie Cocktail de pepene cu vin si sampanie din: zahăr, apă, pepene galben san roşii, zeamă de lămâie, rom, vin alb, şampanie. Ingrediente: 75 g zahăr 75 g apă 300 g pepene galben san roşii 3 linguri zeamă de lămâie 4 cl rom 1 pahar vin alb 1 sticla […]
Salate simple de legume
Salate simple de legume: Salata de paste cu legume si sunca Salata de paste cu legume si sunca din: paste, fasole pastai, salata, sunca, alune, rosii, sare, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pungă paste 100 g fasole păstăi câteva frunze de salată, după gust 150 g şuncă 1 lingură alune 6-8 roşii mici sare Pentru […]
Supa-crema de mazare cu sunca
Supa-crema de mazare cu sunca din: mazăre nouă, salata verde, şuncă afumată slabă, unt, telina, smantana, supa de legume, menta, sare, piper, franzelă, unt. Ingrediente: 1/2 kg mazăre nouă 1 salată verde mică 50 g şuncă afumată slabă 50 g unt 1/2 ţelină 100 g smântână 1 l supă de legume câteva frunze de mentă sare, piper câteva […]
Prajitura cu mere, lamaie si vanilie
Prajitura cu mere, lamaie si vanilie din: unt, zahar, zeama de lamaie, oua, ulei, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere. Ingrediente: 120 g unt 250 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie Pentru blat: 7-8 ouă 150 g zahăr 8 linguri ulei 250-300 g făină 1 plic praf de copt esenţă de vanilie […]
4 Salate usoare pentru vara
Salate usoare pentru vara: Salata calda de legume cu carne Salata calda de legume cu carne din: piept de pui, morcov, măsline, roşii, frunze salată, ceapă de apă roşie, usturoi, dovlecei, vânătă, ulei, sare piper, zeamă de lămâie. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov 100 g măsline 2 roşii 5 frunze salată spălate şi uscate 1 ceapă de apă roşie 3 căţei […]
Ciorba de legume cu galuste de sunca
Ciorba de legume cu galuste de sunca din: morcovi, mazare, radacina de patrunjel, ceapa verde, condiment vegetal, sare, apa, piper, mustar, faina, ulei, ciuperci, şuncă fiartă, făină, ou, pătrunjel şi tarhon. Ingrediente: 2 morcovi 1 cană mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde 1 lingură condiment vegetal sare, piper, apă 2 dl smântână 1 lingură muştar 1 linguriţă […]
Omleta cu capsuni si portocala la cuptor
Omleta cu capsuni si portocala la cuptor din: oua, zahar, unt, capsuni, portocala. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 30 g unt 1 portocală căpşuni Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, 2 linguri de suc de portocală şi coaja ei rasă, până obţii o compoziţie spumoasă. Pui în compoziţie albuşurile […]
Prajitura cu branza si dulceata de cirese
Prajitura cu branza si dulceata de cirese din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, unt, branza de vaci, zahăr vanilat, zahăr pudră, frişcă lichidă, foi gelatină, dulceaţă de cireşe, amidon, ciocolată. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 100 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură cacao unt pentru uns tava Pentru umplutură: 600 g brânză de vaci 3 […]
3 Deserturi racoritoare
Deserturi racoritoare: Tort de inghetata cu vanilie si afine Tort de inghetata cu vanilie si afine din: biscuiţi digestivi de cacao, esenţă de vanilie, lapte, smântână pentru frisca, zahar pudra, oua, afine. Ingrediente: 1 pachet biscuiţi digestivi, de cacao 3 linguri esenţă de vanilie 400 ml lapte 400 ml smântână pentru frisca 150 g zahăr pudră 4 […]
Branza la gratar cu rosii si patrunjel
Branza la gratar cu rosii si patrunjel din: roşii uscate si ulei in care au fost conservate, telemea de capră, suc de lamaie, ceapa rosie, patrunjel, usutroi, ceapa verde, Ingrediente: 10 roşii uscate + 2 linguri din uleiul în care au fost conservate 300 g telemea de capră 1 lingură suc de lămâie 2 cepe roşii pătrunjel […]
Cel mai usor gem de caise
Cel mai usor gem de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 3 kg caise 1 kg zahăr Mod de preparare: Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui caisele în cratiţă, apoi presari zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore. […]
Reteta zilei: Rulouri de taitei cu legume
Rulouri de taitei cu legume din: taitei lati, ulei de canola, usturoi, ceapa, ciuperci, dovlecel, morcov, oregano, sare, piper, ricotta, mozzarella, parmezan, sos de rosii. Poate te intereseaza si: Rulouri de lasagna cu crema de branza si busuioc Rulouri de dovlecel cu branza si bacon Rulouri de vita cu legume Ingrediente: 1 pachet taitei lati […]
Cum se prepara Sarmale în foi de viță (VIDEO)
Sarmale în foi de viță: Cum se prepara Sarmale în foi de viță: Pofta buna!
Salate de vara
Salate de vara: Reteta zilei: Salata cu tofu si legume Salata cu tofu si legume din: tofu, spanac, muguri de fasole, castraveti, ceapa verde, ghimbir proaspat, ghimbir murat, lamaie, dressing. Ingrediente : 1 pachet tofu 1 punga de spanac 1 pachet de muguri de fasole 4 castraveti 1 legatura de ceapa verde Radacina […]
Salam de ciocolata alba cu cirese si cocos
Salam de ciocolata alba cu cirese si cocos din: cireşe, zahar, unt, biscuiti, ciocolata alba, nuca de cocos, zahar pudra. Ingrediente: 150 g cireşe 100 g zahăr 200 g unt 200 g biscuiţi 200 g ciocolată albă nucă de cocos zahăr pudră Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie sau […]
Mancare de vinete cu ardei si marar
Mancare de vinete cu ardei si marar din: vinete, ardei grasi, ceapa rosie, rosii, ulei, usturoi, marar verde, patrunjel. Ingrediente: 4 vinete 8 ardei graşi 3 cepe roşii 500 g roşii 100 ml ulei 2 căţei de usturoi 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pui vinetele şi ardeii să se coacă […]
Zema de corocoduse pentru acrit ciorbele
Zema de corocoduse pentru acrit ciorbele din: corcoduşe verzi, apa, borcane de 720 ml. Ingrediente: 1 coş mare cu corcoduşe verzi borcane de 720 ml apă Mod de preparare: Corcoduşele verzi le speli bine. Intr-o oală mare le pui la fiert, acoperite cu puţină apă. îndepărtezi sâmburii şi pieliţa, strecurând bine lichidul format. Umpli […]
Reteta zilei: Sangria cu capsuni si portocale
Sangria cu capsuni si portocale din: apa, zahar, vin alb, capsuni, portocale, apa minerala, menta, lamaie. Poate te intereseaza si: Sangria cu piersici si vin alb Sangria cu mix de fructe Sangria cu capsuni si piersici Ingrediente sirop: 1 cană apa 1 cană de zahăr Ingrediente sangria: 750 ml vin alb 3 cesti felii căpșuni […]
Retete culinare cu creveti
Retete culinare cu creveti: Antreuri de vara cu creveti si ton Antreuri de vara cu creveti si ton din: zucchini sau dovlecei, creveti, castraveti, ton in suc propiu, unt, rosie, ceapa, limeta, patrnujel. Ingrediente: 2 zucchini sau dovlecei 2 castraveţi 150 g creveţi decorticaţi 150 g ton în suc propriu 1 lingură de unt […]
Ciorba de cartofi cu naut si busuioc
Ciorba de cartofi cu naut si busuioc din: naut, cartofi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, usturoi, ulei, foi de dafin, busuioc, sare. Ingrediente: 1500 g năut 4 cartofi 1 ceapă mare 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 6 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 foaie de dafin 1 lingură busuioc sare Mod de preparare: […]
5 Retete de Punch
Retete de Punch: Punch cu rom Punch cu rom din: zeamil, amidon, lapte, zahar, galbenusuri, rom. Ingrediente: 3 linguri zeamil sau amidon 3 ceşti lapte 3/4 ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri 1 ceaşcă rom Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în lapte rece. Se pune […]
Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde
Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde din: mazăre proaspătă, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa verde, marar verde, ulei, taitei, sare, piper, ardei gras, zahar. Ingrediente: 500 g mazăre proaspătă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde mărar verde 2 linguri ulei 1 mână de tăiţei sare piper proaspăt măcinat câteva feliuţe de […]
Cum se prepara Gogoși cu dulceață de afine (VIDEO)
Gogoși cu dulceață de afine: Cum se prepara Gogoși cu dulceață de afine: Pofta buna!
2 Deserturi racoritoare
Deserturi racoritoare: Inghetata cu cirese si frisca Inghetata cu cirese si frisca din: cireşe, oua, zahar vanilat, smantana, frisca batuta. Ingrediente: 300 g cireşe 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 180 g zahăr tos 180 g smântână 50 g frişcă bătută Mod de preparare: Scoţi sâmburii cireşelor şi le pasezi, păstrând sucul. Baţi foarte […]
Prajitura cu visine si lamaie
Prajitura cu visine si lamaie din: unt, visine, zahar, faina, lapte, oua, coaja de lamaie, vanilie, praf de copt, zahar vanilat. Ingrediente: 240 g unt 1 kg vişine 250-300 g zahăr 300 g făină 1 pahar lapte (200 ml) 6 ouă coajă de lămâie vanilie 1 plic praf de copt zahăr vanilat Mod de preparare: […]
Bors de fasole verde cu smantana
Bors de fasole verde cu smantana din: fasole verde (ţucără sau galbenă), morocovi, ceapa, pastarnac, telina, pătrunjel radăcină, bors, smantana, ou, sare, piper, pătrunjel verde sau leuştean. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (ţucără sau galbenă) 2 morcovi potriviţi 2 cepe 1 pastarnac 1/2 ţelină 1 pătrunjel radăcină 1/2 l bors 100 g smântână proaspătă 1 ou sare piper pătrunjel […]
Salate usoare pentru cina
Salate usoare pentru cina: Salata crocanta cu fenicul Salata crocanta cu fenicul din: fenicul, radacina de telina, conopida, pere, praz, nuci, frunze de telina, lamaie, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi mici de fenicul 2 radacini de telina 200 g conopida 2 pere 1 fir de praz 30 g nuci sau […]
Vin de visine
Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]
Cum se prepara Avocado copt cu somon afumat (VIDEO)
Avocado copt cu somon afumat: Cum se prepara Avocado copt cu somon afumat: Pofta buna!
Ghiveci de legume cu carne de vita
Ghiveci de legume cu carne de vita din: dovlecei, vinete, ardei, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, carne de vita, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 4 ardei 3 morcovi 2-3 cepe 1 kg roşii 3-4 căţei de usturoi 400 g carne de vită sare piper 40 ml ulei 1 legătură pătrunjel Mod de […]
Supa de gaina cu taitei de casa
Supa de gaina cu taitei de casa din: carne de găină (tacâmuri de găină), morcovi, păstârnac, tăiţei de casa, sare, piper, concentrat cu gust de găina, pătrunjel. Ingrediente: carne de găină (tacâmuri de găină) 4 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă întreagă tăiţei de casă sare piper concentrat cu gust de găină pătrunjel Mod de preparare: După ce speli bine […]
Deserturi racoritoare
Deserturi racoritoare: Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vanilia şi sarea, timp de […]
Iaurt cu fructe uscate si fulgi de ovaz
Iaurt cu fructe uscate si fulgi de ovaz din: fructe uscate, seminte de floarea-soarelui, fulgi de ovaz, iaurt. Ingrediente: fructe uscate 1 linguriţă seminţe de floarea-soarelui 2 linguri fulgi de ovăz 250 g iaurt Mod de preparare: Amesteci iaurtul cu fulgii de ovăz şi laşi 5 minute să se înmoaie, apoi adaugi seminţele şi fructele uscate. […]
Retete de Salate de vara
Retete de Salate de vara: Salată Crab Louie Salată Crab Louie din: maioneza, ketchup, castravete murat, hean, piper, capere, salata verde, carne de crab, oua, lamai. Ingrediente: 1 cana maioneza 1/4 cana ketchup 2 linguri zeama de castraveti murati, amestecata cu un pic de castarvete murat, ras foarte fin 1 lingurita hrean ras 2 […]
Cum se prepara Prăjitură de ciocolată cu rom și stafide (VIDEO)
Prăjitură de ciocolată cu rom și stafide: Cum se prepara Prăjitură de ciocolată cu rom și stafide: Pofta buna!
Cum se prepara Bruschette cu pate de spanac și leurdă (VIDEO)
Bruschette cu pate de spanac și leurdă: Pofta buna!
Supa de pui cu ardei gras si menta
Supa de pui cu ardei gras si menta din: carne de pui, morcovi, ulei, sare, menta, telina, ardei gras colorat. Ingrediente: 400 g carne de pui 200 g morcovi 30 ml ulei sare 1 crenguţă de mentă 100 g ţelină 100 g ardei gras colorat Mod de preparare: Puiul spălat îl tai în bucăţele, […]
Retete cu scoici
Retete cu scoici: Scoici cu sos de rosii si busuioc Scoici cu sos de rosii si busuioc din: midii proaspete, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g midii proaspete 100 ml vin alb sec 50 ml ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 […]
Gem de visine cu miere
Gem de visine cu miere din: căpşuni, miere. Ingrediente: 1 kg căpşuni 700-800 g miere Mod de preparare: Speli şi cureţi de codiţe căpşunile (le poţi amesteca cu fragi) şi le pui într-un castron de porţelan. Torni deasupra mierea şi laşi să stea 3-4 ore. Scurgi siropul rezultat, îl strecori si apoi, amestecând mereu, fierbi […]
Chec cu visine, nuci si stafide
Chec cu visine, nuci si stafide din: oua, ulei, zahar vanilat, lapte, zahar, faina, sare, praf de copt, visine, pesmet, nuci, stafide. Ingrediente: 2 ouă 6 linguri ulei 2 pliculeţe zahăr vanilat 8 linguri lapte 10 linguri zahăr 250 g făină 1 praf ţie sare 1 plic praf de copt 400 g vişine fără sâmburi […]
Dovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde
Dovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde din: dovlecei, oua, lapte, cascaval, sare, piper, ulei, ceapa verde. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 3 ouă 150 ml lapte 50 g caşcaval ras sare piper 1 lingură ulei 2fire de ceapă verde Mod de preparare: Dovleceii îi speli, apof îi tai rondele şi îi dai la fiert pentru […]
7 Cocktailuri simple de vara
Cocktailuri simple de vara: Reteta zilei: Cocktail cu rom alb si ghimbir Cocktail cu rom alb si ghimbir din: pepene, suc de limeta, zahar, menta, ardei iute, rom alb, gheata, suc de ghimbir. Poate te intereseaza si: Limoncello cu alcool Cocktail cu prosecco si piersici Lichior cu rom alb si zmeura Ingrediente: cuburi pepene […]
Bilute din branza cu zmeura
Bilute din branza cu zmeura din: brânză dulce de vaci, branza feta, fulgi mărunţiţi de migdale, zmeură. Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 100 g brânză feta 100 g fulgi mărunţiţi de migdale zmeură, proaspăt culeasă sau frăguţe Mod de preparare: Cu o furculiţă fărâmiţezi bine atât brânza de vaci, cât şi feta. Le amesteci, […]
Tagliatelle cu varza si ardei
Tagliatelle cu varza si ardei din: tagliatelle, varza, ardei gras rosu, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g varză 100 g ardei gras roşu 50 ml ulei 1 ceapă potrivită 1 fir de cimbru sare, piper, după gust Mod de preparare: Intr-un vas cu apă care clocoteşte, pui puţină sare, adaugi […]
Reteta zilei: Tortilla umplute cu salata de pui
Tortilla umplute cu salata de pui din: salata, naut, morcovi, pui la rotisor, parmezan, piper, dressing de branza, tortilla. Poate te intereseaza si: Peste la cuptor cu salata in tortilla Tortilla umplute cu pui si salata de legume coapte Tortilla umplute cu peste si salata de varza Ingrediente: 5 cesti salata creata, tocata 1 cutie […]
Sote de mazare cu morcovi si hasmatuchi
Sote de mazare cu morcovi si hasmatuchi din: morcovi carote, mazare, salata verde, ceapa, unt, zahar, patrunjel verde, zahar, patrunjel vrede, hasmatuchi. Ingrediente: 1 kg morcovi carote 2 kg mazăre 2 salate verzi 100 g ceapă 100 g unt 100 g zahăr 2 legături pătrunjel verde hasmatuchi Mod de preparare: Morcovii curăţaţi îi speli, îi tai […]
Retete de Salate
Retete de Salate: Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel, rucola, fileuri de ansoa. Ingrediente: 1/4 lingurita seminte de fenicul zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie […]
Flori de dovlecel umplut cu branza si marar
Flori de dovlecel umplut cu branza si marar din: flori de dovlecel, dovlecel, branza dulce de vaci, telemea, marar, oua, parmezan, unt, lamaie, făină, smantana, sare, piper. Ingrediente: 8 flori de dovlecel 1 dovlecel întreg 250 g brânză dulce de vaci 100 g telemea 1 legătură mărar 2 gălbenuşuri 50 g parmezan 4 linguri unt 1 […]
Tort cu fructe, mascarpone si nuci
Tort cu fructe, mascarpone si nuci din: zahăr, făină, nuci, zahăr vanilat, mascarpone, frisca naturala, oua, zahăr pudră, sirop de căpşune, căpşuni, fragi, piersici, vişine, ananas, bomboane colorat. Ingrediente: 10 linguri zahăr 4 linguri făină 6 linguri nuci măcinate 2 pliculeţe zahăr vanilat formă de tort, tapetată cu hârtie de copt Pentru cremă: 400 g mascarpone 300 ml frişcă naturală 4 […]
Vinete umplute cu rosii si cascaval
Vinete umplute cu rosii si cascaval din: vinete, rosii, oua, pesmet, patrunjel verde, usturoi, cascaval, unt, concentrat de legume. Ingrediente: 4 vinete 2 rosii 1 ou 4 linguri pesmet pătrunjel verde 2-3 căţei de usturoi 100 g caşcaval 1 lingură unt concentrat de legume Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime, apoi le […]
Reteta zilei: Serbet de castraveti
Serbet de castraveti din: castraveti, menta, lamaie, zahar, apa. Poate te intereseaza si: Serbet de prune Serbet de afine Serbet de trandafir cu lamaie Ingrediente: 1/2 kg castraveti 2 crengute menta zeama de la 1/2 de lamaie 3 cesti de zahar 3 cesti de apa Mod de preparare: Intr-o craticioara, aduceti zahăr și apă la […]
Piept de pui cu sos de caise si miere
Piept de pui cu sos de caise si miere din: piept de pui dezosat, caise, pasta de tomate, mere, zeama de lamaie, mustar dulce, fulgi de migdale, sare, cartofi sau orez. Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 10-12 caise foarte coapte 2 linguri pastă de tomate 2 linguri miere 3 linguri zeamă de lămâie 2 […]
Placinta cu visine, miere si smantana
Placinta cu visine, miere si smantana din: făină, margarina, zahar pudra, oua, miere, visine, smantana. Ingrediente: 200 g făină 100 g margarină 2 linguri zahăr pudră 3 ouă miere 1 kg vişine smântână Mod de preparare: Frămânţi făina cu margarina, gălbenuşul unui ţiu, 1 linguriţă zahăr pudră, un strop de sare şi smântână necesară pentru […]
7 Cocktailuri simple de vara
Cocktailuri simple de vara: Reteta zilei: Sangria cu mix de fructe Sangria cu mix de fructe din: mix de fructe, triplu sec, rom, vin alb, apa minerala. Poate te intereseaza si: How to make Sangrias (video) Sangria cu capsuni si piersici Sangria cu lamaie si portocala Ingrediente: 3 cesti mix de fructe 1/2 cană […]
Rulada de oua umpluta cu mazare si conopida
Rulada de oua umpluta cu mazare si conopida din: oua, faina, smantana, lapte, mazare verde, fasole verde, conopida, unt, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri smântână 100 ml lapte 200 g mazăre verde 200 g fasole verde 200 g conopidă desfăcută în bucheţele 150 g unt (margarină) 1 lingură […]
3 Salate usoare pentru vara
Salate usoare pentru vara: Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si verdeata Salata de paste cu rosii cherry si verdeata din: paste, spanac, rosii cherry, mozzarella, patrunjel, busuioc, parmezan, otet blsamic, ulei de masline, usturoi, sare, oregano, piper, fulgi de ardei rosu. Poate te intereseaza si: Salata de bulgur cu struguri si […]
Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie
Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie din: gulii, peste afumat, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceap rosie, lamaie, morcov, ulei de masline, sare, piper, zahar. Ingrediente: 3-4 gulii 200 g peşte afumat 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ceapă roşie mare 1 lămâie 1 morcov 3-4 linguri ulei […]
Chiftelute cu carne si fasole verde
Chiftelute cu carne si fasole verde din: carne tocată (amestec vită şi porc), ceapa, ardei grasi de doua culori, usturoi, cimbru uscat, nucosara, seminţe de anason măcinate, mustar, sare, piper, legume la alegere pentru garnitură (fasole verde). Ingrediente: 600 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 ceapă 2-3 ardei graşi în două culori 2 căţei de usturoi […]
Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin
Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin din: antricot de vită, slănină afumată fără şorici, usturoi, ceapa, ciuperci, ulei, unt, făină, supă de vită (din concentrat tip cub), vin roşu demisec, boabe ienupăr, piper negru măcinat mare, sare. Ingrediente: 5 porţii de antricot de vită (cca 200 g bucata) 100 g slănină afumată, fără şorici 1 ceapă 2 căţei de […]
4 Retete de Punch
Retete de Punch: Punch cu esenta de ananas, banane si portocale Punch cu esenta de ananas, banane si portocale din: zahăr, esenţă ananas, esenţă banane, colorant zmeura, acid citric, esenţă de portocale, esenţă de căpşuni, colorant. Ingrediente: 2 ceşti zahăr 4 picături esenţă ananas 4 picături esenţa banane 1/2 linguriţă colorant zmeura 1 linguriţă acid citric […]
Pastrav umplut cu macrou afumat
Pastrav umplut cu macrou afumat din: păstrăvi, macrou afumat, orez fiert, lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, cartofi (sau paste, ulei, unt şi usturoi) Ingrediente: 3 păstrăvi 1 macrou afumat 3 linguri orez fiert 2 lămâi ulei de măsline sare, piper, cimbru Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 300 g paste fierte, amestecate cu puţin […]
Tort delicios cu crema de lamaie
Tort delicios cu crema de lamaie din: ouă, apa, zahar, fana, praf de copt, budinca cu aroma de lamaie, zahar pudra, lapte, unt sau margarină. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri apă 16 linguri zahăr 16 linguri făină 1 plic praf de copt Pentru cremă: 1 budincă cu aromă de lămâie 150 g zahăr pudră 1500 ml […]
Rulouri cu jambon si ficat de pui
Rulouri cu jambon si ficat de pui din: ficăţei de pui, jambon, vin alb sec, ulei de floarea-soarelui, usturoi, supa de pui, patrunjel, cimbru, piper negru macinat. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 100 g jambon 1 pahar vin alb sec 2 linguri ulei de floarea-soarelui 3 căţei de usturoi 1/2 l supă de pui 1 lingură […]
Papricas de pui cu smantana si boia dulce
Papricas de pui cu smantana si boia dulce din: pui, ceapa, faina, smantana, boia de ardei iute, ulei, patrunjel verde, sare, piper macinat. Ingrediente: 1 pui de 1 kg (sau pulpe) 2 cepe 1 lingură făină 200 g smântână 1 lingură boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper măcinat […]
2 Salate usoare pentru vara
Salate usoare pentru vara: Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado Salata de laptuci cu pepene galben cu avocado din: pepeni galbeni, avocado, masline mari grecesti, bulgari de mozzarella, laptuca, hasmatuchi, ceapa de tuns, marar, ulei de masline, lamaie galbena, lamai verzi, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente: 2 pepeni galbeni 2 avocado 18 masline mari grecesti 2 pungute cu bulgari de mozzarella 1 […]
Vita cu susan, gulii si morcov
Vita cu susan, gulii si morcov din: pulpă de vită, gulii, morcovi, vin alb, ulei, lamaie, susan, sare, piper. Ingrediente: 400 g pulpă de vită 400 g gulii 200 g morcovi 100 ml vin alb 50 ml ulei 1 lămâie 30 g susan 20 g sare 2 g piper Mod de preparare: Speli carnea şi o […]
Capsuni marinate in crema de rubarba
Capsuni marinate in crema de rubarba din: căpşuni, zahar, zeama de lamaie, lichior de portocale, tulpină de rubarbă, gem de struguri, coajă de lămâie, oua. Ingrediente: 200 g căpşuni 6 linguri zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură lichior de portocale 300 g tulpină de rubarbă 50 g gem de struguri puţină coajă de lămâie rasă 3 gălbenuşuri […]
Mix de legume inabusite cu busuioc
Mix de legume inabusite cu busuioc din: vânătă, dovlecel, ciuperci, rosii, fasole galbena, usturoi, ulei de masline, sare, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ciuperci mari 3 roşii 1 mână de fasole galbenă 1 căpăţână de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare busuioc Mod de preprare: Legumele spălate le tai rondele mai groase. Vinetele le […]
Clatite umplute cu carne de vita si patrunjel
Clatite umplute cu carne de vita si patrunjel din: ceapă, pasta de tomate, unt, lapte, faina, oua, carne de vita, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 1 lingură unt Pentru clătite: 500 ml lapte 6 linguri cu vârf de făină 1 ou sare, ulei Pentru umplutură: 500 g carne […]
Noodles cu pui si legume
Noodles cu pui si legume din: noodles, piept de pui, ardei, morcov, praz, ghimbir, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 200 g noodles 300 g piept de pui 1 ardei 1 morcov 1 fir de praz ghimbir ras sos de soia piper ulei Mod de preparare: Pieptul de pui spălat îl tai fâşii. Aceste fâşii […]
6 Cocktailuri simple de vara
Cocktailuri simple de vara: Reteta zilei: Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit din: suc de grapefruit, vin alb, zmeura, menta. Poate te intereseaza si: Sangria cu mix de fructe Zmeurata cu alcool dublu rafinat Cornata cu vodca si rom Ingrediente: sucul de la 4 […]
Cotlet de porc cu sos de rosii si oregano
Cotlet de porc cu sos de rosii si oregano din: cotlet de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, piper, sare, supa de vita, vin, cimbru uscat, oregano, ulei de măsline, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 1 kg roşii 2-3 ardei capia 3 cepe roşii 2 morcovi piper sare 1 polonic supă de […]
Pizza rapida cu salam, ciuperci si masline
Pizza rapida cu salam, ciuperci si masline din: ouă, faina, sare, ulei, apa calduta, cimbru, salam, cascaval, măsline tăiate, ciuperci din conserva, ketchup. Ingrediente: 5 ouă 8 linguri făină un praf de sare 50 ml ulei 50 ml apă călduţă cimbru 150 g salam 150 g caşcaval 100 g măsline tăiate 300 g ciuperci din conservă […]
Prajitura cu cirese, lamaie si migdale
Prajitura cu cirese, lamaie si migdale din: ouă, zahar, coajă de lămâie, migdale sau nuca, pesmet, cirese, zahar pudra, unt, faina. Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 140 a migdale sau nucă măcinată 1 lingură pesmet 500 g cireşe proaspete zahăr pudră pentru ornat unt şi făină pentru tavă Mod de […]
Salate usoare pentru vara
Salate usoare pentru vara: Reteta zilei: Salata de legume coapte cu masline si feta Salata de legume coapte cu masline si feta din: grau, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, condimente, ceapa verde, busuioc, oregano, masline, branza feta, otet de vin rosu, mustar dijon. Poate te intereseaza si: Salata de cuscus cu pui si […]
Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar
Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar din: fileuri de scrumbie, ceapa rosie, otet aromat, zahar, piper rosu, piper pisat, mărar verde. Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g bucata) 2 cepe roşii Pentru marinată: 150 ml oţet aromat 5 linguri zahăr 6 boabe de piper roşu 1/2 linguriţă piper pisat 2 legături mărar verde Mod de […]
Fasole verde in sos alb si ceapa
Fasole verde in sos alb si ceapa din: fasole verde, ceapa, unt, ulei, boia dulce, sare, piper, pesmet, faina, lapte, nucosara. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2-3 cepe 50 g unt 2 linguriţe ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper 2-3 linguri pesmet 1-2 linguriţe făină 300 ml lapte 1 linguriţă nucşoară Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Salata de rucola cu dovlecei si menta
Salata de rucola cu dovlecei si menta din: dovlecel, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper, rucola, menta, busuioc, suc de lamaie, parmezan, fistic. Poate te intereseaza si: Salata de dovlecel murat Salata de legume coapte cu masline si feta Salata de paste cu rosii cherry si verdeata Ingrediente: 1 dovlecel ½ lingurita coaja […]
Aripioare de pui cu varza de Bruxelles, unt si lamaie
Aripioare de pui cu varza de Bruxelles, unt si lamaie din: aripioare de pui, varză de Bruxelles, unt, lamaie, ulei, ardei colorat, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de pui 500 g varză de Bruxelles 50 g unt 1 lămâie 50 ml ulei 50 g ardei colorat sare piper Mod de preparare: Opăreşti varza de Bruxelles, timp […]
Delicii racoroase, pentru zile calduroase
Delicii racoroase, pentru zile calduroase: Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata din: oua, zahar, cacao, fulgi de ciocolata, zahar vanilat, cornete. Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 50 g cacao 100 g fulgi de ciocolată 2 pliculeţe zahăr vanilat 6-8 cornete de napolitană […]
Vin de capsuni
Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fructe, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar […]
Supa de rosii cu orez si ardei gras
Supa de rosii cu orez si ardei gras din: roşii, morcovi, ceapa, ulei, sare, pastarnac, telina, ardei gras, orez, patrunjel. Ingrediente: 600 g roşii 100 g morcovi 100 g ceapă 50 ml ulei sare după gust 100 g păstârnac 100 g ţelină 100 g ardei gras 50 g orez pătrunjel Mod de preparare: Tai ardeii […]
Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin
Friptura de vita cu ciuperci si rozmarin din: carne de viţel, morcovi, ciuperci, praz, pastarnac, ardei grasi, ou, usturoi, rozmarin, sare, piper rosu si negru, muştar, vin alb. Ingrediente: 2 kg carne de viţel, fără os 2 morcovi 200 g ciuperci proaspete 1 praz 1 păstârnac 2 ardei graşi de culori diferite 1 ou 1 căpăţână usturoi […]
Reteta zilei: Sangria cu piersici si vin alb
Sangria cu piersici si vin alb din: zahar, apa, vin alb, suc de persici, piersici. Poate te intereseaza si: Sangria cu mix de fructe Sangria cu capsuni si piersici Sangria cu aroma de struguri Ingrediente: 1/3 cană zahar 1/3 cană apa 1 sticla vin alb 1/2 cană suc de piersici 3 piersici, decojite, tocate zmeura […]
Tocana de vita cu salata verde si vin alb
Tocana de vita cu salata verde si vin alb din: vinete, ulei, salata verde, usturoi, sare, vin alb, boia de ardei iute, bulion de rosii. Ingrediente: 6 vinete mici 1 ceaşcă ulei 6 salate verzi usturoi, sare 1 pahar vin alb boia de ardei iute 1 lingură bulion de roşii Mod de preparare: Cureţi vinetele […]
Branzica in ciocolata amaruie
Branzica in ciocolata amaruie din: brânză slabă, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie, unt, ciocolată amăruie sau cu lapte. Ingrediente: 500 g brânză slabă 4-5 linguri zahăr coaja rasă de la o jumătate de lămâie câteva picături de esenţă de vanilie (după gust) 80 g unt 200 g ciocolată amăruie sau cu lapte, după gust […]
Ciorba de peste cu ardei gras si leustean
Ciorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras galben si rosu, file de crap dezosat, unt sau margarină, concentrat de legume, leustean, sare. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 500 g file de crap dezosat 10 g unt sau margarină 1/2 lingură concentrat de legume […]
Placinta moldoveneasca cu legume
Placinta moldoveneasca cu legume din: ceapa, morcovi, varza dulce, ciuperci sau hribi, oua, piper, marar, patrunjel, pachet foi de plăcintă sau aluat făcut în casă. Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi mai mari 1/4 varză dulce 1 cutie ciuperci sau 4-5 hribi fierţi 2 ouă piper 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 pachet foi de plăcintă sau aluat […]
Tarta cu caspuni si crema de vanilie
Tarta cu caspuni si crema de vanilie din: faina, unt, zahar, oua, sare, lapte, esenţă de vanilie sau o păstaie de vanilie, amidon de porumb, Ingrediente: 250 g făină 120 g unt foarte rece 70-80 g zahăr 1 ou un praf de sare Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 5 gălbenuşuri esenţă de vanilie sau […]
15 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Reteta zilei: Tortuleţ de ingheţată O reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 gr foi de prăjitură de cacao 200 gr zahăr pudră 4 ouă 300 gr rodii 50 ml sirop de lămâie 1 sticlută cu […]
Cartofi noi cu capere si masline
Cartofi noi cu capere si masline din: cartofi noi, capere, masline, ulei, unt, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 20 cartofi noi, potriviţi ca mărimea 100 g capere 300 g măsline 6 linguri ulei 4 linguri unt 4 căţei de usturoi cimbru proaspăt sare si piper Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi laşi în coajă. îi […]
Gem delicios de caise cu lamaie
Gem delicios de caise cu lamaie din: caise zahar, lamaie. Ingrediente: 2 kg caise coapte (nu mai mult) 1,750 kg zahăr 1 lămâie mare (zeama şi coaja rasă) Mod de preparare: Speli fructele, le scoţi sâmburii, le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le pui obligatoriu în frigider, de seara până dimineaţa. Dimineaţa […]
Spanac cu lapte si parmezan
Spanac cu lapte si parmezan din: baby spanac, lapte, unt sarat, faina, ceapa, usturoi, piper alb, parmezan. Ingrediente: 500 g baby spanac 500 ml lapte 4 linguri unt sărat 3-4 linguri făină 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă piper alb 90 g parmezan Mod de preparare: Pui spanacul într-o […]
10 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac O reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din: ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana. Ingrediente: 1 ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana (pentru frisca) Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu […]
Briose cu ton si branza dulce
Briose cu ton si branza dulce din: conserve de ton, oua, branza telemea, ceapa, praf de copt, faina de ovaz, marar uscat sau verde, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de ton 2 ouă 150 g brânză dulcea 1 ceapa mică 1 linguriţă praf de copt 3 linguri făină de ovăz 1 lingură mărar uscat sau verde sare piper Mod […]
Sirop de visine cu lamaie
Sirop de visine cu lamaie din: visine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg vişine 1 kg zahăr zeamă de lămâie Mod de preparare: Cureţi vişinele de codiţe şi le pui la fiert în 250 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, le scoţi din zeamă şi le pui să se scurgă […]
9 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Cafea cu îngheţată O reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata. Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată Mod de preparare: Se toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2 cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă […]
Papricas de pui cu galuste si smantana
Papricas de pui cu galuste si smantana din: pulpe inferioare de pui, smantana, ceapa, usturoi, marcov, patrunjel, ardei gras, rosii, bulion, chimen, untura, frunze de telina, frunze de pătrunjel verde, marar verde, sare, piper, boia de ardei dulce, faina, cartofi, oua. Ingrediente: 4 pulpe inferioare de pui (circa 500 g) 2-3 linguri smântână 500 g ceapă 4 căţei de […]
Placinta cu fasole verde si sunca
Placinta cu fasole verde si sunca din: făină, unt sau margarină, caşcaval, fasole verde congelată sau proaspătă, oua, smantana, lapte, sunca afumata, cimbru, ceapă verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină 150 g unt sau margarină 50 g caşcaval ras 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 800 g fasole verde congelată sau proaspătă 6 ouă 250 ml smântână 100 […]
Gem de visine cu zmeura si menta
Gem de visine cu zmeura si menta din: vişine, zmeura, lamaie, menta, zahar. Ingrediente: 1 kg vişine (750 g fără sâmburi) 275 g zmeură (un pahar mare de plastic) 1 lămâie 1 rămurică de mentă proaspătă 500 g zahăr Mod de preparare: Vişinele fără sâmburi le acoperi cu zahărul şi le dai la rece pentru câteva […]
Budinca de dovlecei pane
Budinca de dovlecei pane din: dovlecei tineri, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 4 ouă 2-3 linguri făină ulei pentru prăjit 300 g caşcaval sau brânză rasă 250 ml smântână pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii de cca o jumătate de cm, îi presari cu sare […]
8 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de ciocolata O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele […]
Mancare de legume la cuptor cu cascaval
Mancare de legume la cuptor cu cascaval din: dovlecel, ardei verde, ceapa, rosie, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 ardei verde 1 ceapă 1 roşie 1 ou puţin caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Aşezi într-o tavă de chec un rând de dovlecei, unul de ardei, unul de ceapă. Presari caşcavalul ras […]
Limonada delicioasa cu capsuni
Limonada cu capsuni din: suc de lămâie, sirop de caspuni, capsuni, zahar. Ingrediente: 350 ml suc de lămâie 400 ml sirop de căpşuni 300 g căpşuni 100 g zahăr Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un recipient de metal, până când zahărul se dizolvă complet. Laşi limonada la rece pentru aproximativ 5 ore. Compoziţia o […]
Bors cu mazare si varza
Bors cu mazare si varza din: carne cu oase, telina, morcovi, varza, ceapa, mazare, bors, smantana, sare, condiment vegetal, leustean. Ingrediente: 1 kg carne cu oase 1/2 ţelină 2 morcovi 1/2 varză mai mică 2 cepe 100 g mazăre 1 l borş smântână sare condiment vegetal leuştean Mod de preparare: Carnea o speli, o tai […]
Bruschete cu rosii, busuioc si usturoi
Bruschete cu rosii, busuioc si usturoi din: usturoi, rosii, busuioc, uslei de masline, sare. Ingrediente: 3 căţei de usturoi 1 kg roşii 3 fire de busuioc ulei de măsline sare Mod de preparare: Cureţi roşiile de pieliţă, punând una câte una în apă fierbinte, apoi le tai cubuleţe. Usturoiul îl zdrobeşti mărunt, pentru a […]
7 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată O reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 250 ml smantană lichidă 75 g zahăr 1/2 de linguriţă extract de vanilie 100 g alune de pădure […]
Varza cu sos de smantana
Varza cu sos de smantana din: varza, smantana, faina, supa de carne, patrunjel. Ingrediente: 1 varză 4 linguri smântână 1 lingura făină 100 ml supă de carne 1 legatura de pătrunjel Mod de preparare: Varza o cureţi de frunzele exterioare, o tai în patru şi pui bucăţile la fiert, în apă cu un praf de […]
Crochete cu ou si cascaval
Crochete cu ou si cascaval din: făină, cascaval, lapte, ou, unt, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 10 linguri făină 200 g caşcaval 40 ml lapte 1 ou 1 lingură unt pesmet sare piper ulei Mod de preparare: Topeşti pe marginea vasului untul. Adaugi, treptat, făina şi laptele şi -amesteci bine, să nu se formeze cocoloaşe. […]
Placinta cu urda si marar
Placinta cu urda si marar din: făină, margarină, smantana, sare, urda, marar verde, oua. Ingrediente: 1/2 kg făină 200 g margarină 1 cană de smântână sare Pentru umplutură: 1/2 kg urdă 4 legături mărar verde 2 ouă Mod de preparare: Laşi margarina la temperatura camerei câteva ore, apoi o amesteci într-un castron mai mare cu smântână. Omogenizezi amestecul […]
Reteta zilei: Varza coreeana murata (kimchi)
Varza coreeana murata (kimchi) din: varza chinezeasca, sare de mare grunjoasa, usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert, apa, fulgi de chili, sos de creveti, zahar, ceapa verde, apa. Poate te intereseaza si: Sandwich cu branza si kimchi Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana) Spaghete cu rosii si varza kimchi Ingrediente: 1 varza coreeana 4 linguri de […]
Fasole cu ciolan si carnati afumati
Fasole cu ciolan si carnati afumati din: fasole uscată, carne de vita, ciolan afumat sau costiţă afumată, ceapă, cârnaţi afumaţi de casă, usturoi, ardei, pasta de tomate, zarzavaturi (morcovi, pătrunjel, gulie, ţelină), untură sau ulei, sare, piper, concentrat de legume, ardei iute sau boia de ardei iute. Ingrediente: 300-400 g fasole uscată 150 g carne de vită (mânzat) 1 ciolan afumat […]
6 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango O reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7 linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de mentă Mod de preparare: Apa […]
Placinta cu cascaval, carne si ceapa verde
Placinta cu cascaval, carne si ceapa verde din: margarină, faina, bere, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei, caşcaval, oua, ceapa verde. Ingrediente: 200 g margarină 450 g făină 150 ml bere sare Pentru umplutura I: 400 g carne tocată 150 g ceapă sare piper ulei Pentru umplutura II: 100 g caşcaval 3 ouă 1 legătură ceapă […]
Oua umplute cu ton si maioneza
Oua umplute cu ton si maioneza din: oua, conservă de ton în ulei, ceapa, usturoi, mioneza, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 conservă de ton în ulei 3 linguri ceapă tocată 2 căţei de usturoi pisat 3 linguri maioneză sare piper Pentru sos: 1/2 pahar maioneză 5 linguri iaurt Mod de preparare: După ce […]
Peste alb in sos de smantana si vin spumos
Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare ) 3 bulbi de fenicul 2 cepe 150 ml vin spumos sau orice vin alb 3 linguri […]
Reteta zilei: Cocktail cu rom alb si ananas
Cocktail cu rom alb si ananas din: ananas, limeta, menta, rom alb, triplu sec, suc de ananas, apa minerala, zahar, boia. Poate te intereseaza si: Cocktail cu rom alb si ghimbir Cocktail de pepene cu vin si sampanie How to make Singapore Sling Cocktail (VIDEO) Ingrediente: 1 cană de ananas proaspat, maruntit 1/2 limeta, tăiata […]
Cuscus cu pui si tarhon
Cuscus cu pui si tarhon din: cuşcuş, piept de pui, ardei rosii, ceapa, frunze de leuştean şi de tarhon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 250 g cuşcuş 1/2 piept de pui 3 ardei roşii 1 ceapă câteva frunze de leuştean şi de tarhon 3 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde pentru […]
Ciuperci cu rosii si migdale
Ciuperci cu rosii si migdale din: ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti, ulei de măsline, ceapa, usturoi, arpagic intreg, pasta de rosii, rosii copate, migdale, scortisoara, otet, sare, piper. Ingrediente: 750 g ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti 8 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare 6 căţei de usturoi 1 kg arpagic întreg 1/2 linguriţă pastă de […]
Cornulete cu chimen si sare
Cornulete cu chimen si sare din: faina, ulei, sare, zahar, drojdie, oua, lapte. Ingrediente: 500 g făină 50 ml ulei sare 1 lingură zahăr 20 g drojdie 3 gălbenuşuri lapte pentru adunat aluatul Mod de preparare: Din toate ingredientele faci un amestec, apoi îl laşi timp de 20 de minute să crească. După acest timp, […]
Ciorba cu carne de curcan, porc si pui
Ciorba cu carne de curcan, porc si pui din: carne de curcan (pulpă sau aripi), carne de pui (pulpe inferioare), carne de porc, cârnaţi afumati de porc, varză murată, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, ţelină, ardei iute, suc de rosii, zeamă de varză murată, sare. Ingrediente: 500 g carne de curcan (pulpă sau aripi) 500 g carne de pui (pulpe […]
Budinca de macaroane cu ceapa si smantana
Budinca de macaroane cu ceapa si smantana din: caşcaval, macaroane, unt topit, smantana pentru gatit, lapte, ceapa, sare. Ingrediente: 250 g caşcaval 400 g macaroane 40 g unt topit 150 ml smântână pentru gătit 300 ml lapte 2 cepe sare Mod de preparare: Tai ceapa în două, apoi în felii subţiri. O căleşti într-o tigaie, în […]
Lipie de cartofi cu patrunjel
Lipie de cartofi cu patrunjel din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei, oua, piper macinat, sare. Ingrediente: 200 g cartofi 2 morcovi mari 1 ceapă potrivit de mare 1 legătură pătrunjel 5 linguri ulei 4 ouă piper măcinat sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii de coajă, îi speli, îi zvinţi şi îi tai felii […]
5 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de avocado O reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare Mod de preparare: Se deschide avocado, se […]
Clatite cu tarate de ovaz
Clatite cu tarate de ovaz din: ouă, iaurt, tarate de ovaz, sare. Ingrediente: 2 ouă 1 pahar iaurt tărâţe de ovăz 1 praf de sare Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi iaurtul şi amesteci bine. Pui treptat din tărâţe şi le laşi un timp să se hidrateze puţin. Faci […]
Tocanita cu pui, mazare si ardei iute
Tocanita cu pui, mazare si ardei iute din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras galben, foaie de dafin, pasta de tomate, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras galben 1 kg boabe de mazăre 1 foaie de dafin 3 linguri pastă de tomate 3 linguri […]
Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci
Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci din: ficăţei, pipote, rinichi, ciuperci, unt, faina, ceapa, patrunjel, apa, sare, piper. Ingrediente: 100 g ficăţei 100 g pipote 100 g rinichi 1 cană ciuperci tocate 1 lingură unt 1/2 lingură făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 l apă sare piper Mod de preparare: Speli bine măruntaiele de pui, […]
Cozonac unguresc cu mac
Cozonac unguresc cu mac din: faina, unt, untura, oua, lapte, zahar, smantana, drojdie, zahar vanilat, mac, lapte. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt 100 g untura 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 100 g zahăr 1 lingură smântână 20 g drojdie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat. Pentru umplutură: 250 g mac 150 g zahăr 2 pliculeţe […]
Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia
Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia din: cotlet de porc fără os, untură, suc de rosii, faina, ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, lamaie, boia de ardei iute, foi de dafin, piper macinat, sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fără os (4 felii) 100 g untură 250 ml suc de roşii 50 g […]
4 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Îngheţată cu fructe de pădure O reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă […]
Mancare de vinete cu ardei si rosii
Mancare de vinete cu ardei si rosii din: vinete, ardei graşi, rosii, ceapa, sare, ulei, usturoi, apa. Ingrediente: 2-3 vinete potrivite 1 kg ardei graşi 5-6 roşii 3 cepe potrivite sare 2-3 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 100 ml apă Mod de preparare: Pui pe o tablă mare vinetele şi toţi ardeii şi le coci în […]
Cartofi umpluti branzeturi si rucola
Cartofi umpluti branzeturi si rucola din: cartofi, branza cu mucegai, cascaval, parmezan, rucola, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari (cca 1 kg) 125 g brânză cu mucegai 100 g caşcaval 50 g parmezan ras rucola sare şi piper Mod de preparare: Alegi cartofi speciali pentru copt, îi speli bine şi îi înţepi cu o furculiţă, […]
3 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de ciocolata O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte, zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar 1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de […]
Supa italiana cu fasole si varza
Supa italiana cu fasole si varza din: fasole boabe fiartă, ulei de masline, ceapa, varza, usturoi, supa de pui, piper, pâine de casă, parmezan. Ingrediente: 500 g fasole boabe fiartă 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă medie 1/2 varză 4 căţei de usturoi 400 ml supă de pui piper 8 felii pâine de casă 1/2 cană […]
Fritatta cu legume si oua de prepelita
Fritatta cu legume si oua de prepelita din: broccoli, porumb, mazare, branza de oi, cascaval afumat, parmezan, ardei capia, ceapa rosie, ouă de prepeliţă, oregano, cimbru, sare de mare. Ingrediente: 150 g broccoli 150 g porumb 150 g mazărea 100 g brânză de oi 100 g caşcaval afumat ras 30 g parmezan ras 1 ardei capia […]
2 Delicii racoroase
Delicii racoroase: Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliate O reteta de inghetata de piersici pe pat de piersici feliate din: piersici, apa, zahar, smantana, extract de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 3 piersici mari, decojite, fără sâmburi, tocat 1/2 cana de apa 3/4 ceasca de zahar 1 cana […]
Cannelloni cu carne de vita si porc
Cannelloni cu carne de vita si porc din: cannelloni, parmeza, ulei de masline, carne tocată de porc, carne tocată de vită, telina, ,morcov, ceapa, sos de rosii, sare, piper, nucosara, unt, faina, lapte, scortisoara. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 100 g parmezan ras Pentru sosul de carne: 100 ml ulei de măsline 250 g carne tocată de porc 250 […]
Salata de fasole cu gogosar si masline
Salata de fasole cu gogosar si masline din: fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie), morcov, ceapa uscata sau verde, salată creaţă, gogoşari în oţet, masline negre, patrunjel verde, cimbru uscat, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: 500 g fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie) 1 morcov 1 ceapă usoată mare sau 1 legătură ceapă verde 7-8 frunze de […]
Tort cu orez expandat si ciocolata
Tort cu orez expandat si ciocolata din: orez expandat, ciocolata, oua zahar, frisca lichida, branza de vaci cremoasa, esenţă de vanilie, visine, gelatină sau întăritor de frişcă. Ingrediente: 70 g orez expandat 150 g ciocolată Pentru umplutură: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 200 ml frişcă lichidă 250 g brânză de vaci cremoasă 1 fiolă esenţă de vanilie […]
Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel
Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel din: dovlecei, oua, telemea, patrunjel, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 ouă 200 g telemea 1 legătură pătrunjel făină ulei sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii, apoi îi cureţi de coajă. Razi dovleceii pe răzătoarea magică (varianta mare), îi amesteci cu cele 3 ouă, cu […]
Oua umplute cu branza dulce si unt
Oua umplute cu branza dulce si unt din: oua, unt, branza dulce, gogoşari în oţet, masline verzi, porumb dulce. Ingrediente: 4 ouă fierte tari 1 lingură unt 2 linguri brânză dulce Pentru decor: gogoşari în oţet măsline verzi boabe de porumb dulce Mod de preparare: Ouăle fierte tari le decojeşti. Le tai în două cu […]
Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca
Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, ciocolata alba, unt, nuca, ciocolată amăruie, frişcă lichidă. Ingrediente: 5 albuşuri 100 g zahăr 200 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de copt 200 g ciocolată albă Pentru cremă: 5 gălbenuşuri 150 g zahăr 200 g unt 200 g […]
Delicii racoroase
Delicii racoroase: Inghetata de coacaze O reteta de inghetata de coacaze din: coacaze, suc de portocale, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 grame de coacaze 3 lingurite de suc de portocale 1/2 ceasca zahar pudra 285 ml frisca coacaze si frisca pentru ornat Mod de preparare: Din coacăze şi sucul de portocale se obţine […]
Reteta zilei: Salata de dovlecel murat
Salata de dovlecel murat din: apa, sare, dovlecel, ceapa, gheata, otet de mere, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric, fulgi de ardei rosu. Poate te intereseaza si: Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva Castraveciori murati cu marar si mirodenii Varza murata dulce cu seminte de chimen Ingrediente: ½ ceasca de apa, la […]
Risotto cu ciuperci si ardei gras
Risotto cu ciuperci si ardei gras din: orez, vin alb sec, ciuperci, ceapa, ardei galben, unt, patrunjel, frunze de telina, sare, piper, formaggia (brânza). Ingrediente: 200 g orez 200 ml vin alb sec 200 g ciuperci 1 ceapă 1 ardei galben 50 g + 20 g unt 1 legătură pătrunjel 1 legătură frunze de ţelină sare […]
Turta umpluta cu branza feta
Turta umpluta cu branza feta din: mălai, faina, drojdie, zahar, sare, lapte caldut, oua, brânză feta sau amestec de telemea sărată si caşcaval. Ingrediente: 80 g mălai 200 g făină 1 cubuleţ drojdie 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare 300 ml lapte călduţ 2 gălbenuşuri pentru uns 300 g brânză feta sau amestec de telemea sărată […]
Supa de fasole cu menta
Supa de fasole cu menta din: fasole, morcov, pastarnac, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, menta. Ingrediente: 300 g fasole 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă suc de roşii ulei sare mentă Mod de preparare: Laşi la înmuiat fasolea, de seara până dimineaţa, după care o pui la fiert într-o oală cu apă. Schimbi apa […]
Clatite cu flori de salcam
Clatite cu flori de salcam din: ouă, faina, sare, apa minerala, flori de salcam, zahar vanilat, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 2-3 ouă 300 g făină 1 praf de sare 1 cană cu apă minerală flori de salcâm 1 plic zahăr vanilat (8 g) ulei pentru prăjit zahăr pudră pentru servit Mod de preparare: Speli florile […]
Varza calita cu mar si maghiran
Varza calita cu mar si maghiran din: varză dulce, ceapa, mere, smantana, ulei, pasta de rosii, maghiran, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 2 cepe 4 mere 100 g smântână 50 ml ulei 1 linguriţă pastă de roşii 1 linguriţă maghiran 1 legătură de pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Varza o cureţi […]
Reteta zilei: Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit
Cocktail cu vin alb si suc de grapefruit din: suc de grapefruit, vin alb, zmeura, menta. Poate te intereseaza si: Sangria cu mix de fructe Zmeurata cu alcool dublu rafinat Cornata cu vodca si rom Ingrediente: sucul de la 4 grapefruit-uri rosi 1 sticla vin alb rece 1/2 ceașcă zmeură 8 crengute menta proaspata Mod […]
Chiftelute de porc cu coriandru si sos de soia
Chiftelute de porc cu coriandru si sos de soia din: carne tocată de porc, paine, lapte, oua, coriandru verde, usturoi, sos de soia, fidea, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne tocată de porc 3 felii de pâine 50 ml lapte 2 ouă 1 legătură coriandru verde 1 căţel de usturoi 1 lingură […]
Ciocolata de casa cu capsuni
Ciocolata de casa cu capsuni din: apă, zahar, lapte praf, cacao, unt, extract de vanilie, suc de căpşuni. Ingrediente: Pentru stratul de cacao: 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt extract de vanilie Pentru stratul de căpşuni: 100 ml suc de căpşuni (din 250-300 g căpşuni) 150 […]