Retete culinare rapide cu poze
Vinete cu dovlecel si cascaval
Vinete cu dovlecel si cascaval din: vinete, dovlecel, roşii cherry, ceapă, usturoi, caşcaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 1 dovlecel 500 g roşii cherry 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 g caşcaval ulei sare piper Mod de preparare: Taie vinetele şi dovlecelul în rondele şi dă-le cu sare şi piper. Lasă-le pe un şervet zece minute. Prăjeşte rondelele […]
Desert cu caise, capsuni si nuca
Desert cu caise, capsuni si nuca din: caise, capsuni, cream de branza, zahar farin, zahar tos, apa, nuca, lamaie, gelatina. Ingrediente: 500 g caise 500 g căpşune 250 g cremă de brânză 100 g zahăr farin 100 g zahăr tos 100 ml apă 30 g nucă măcinată 1/2 lămâie (zeama) 2 foi de gelatină Mod de […]
Salata de creveti cu rucola si rosii
Salata de creveti cu rucola si rosii din: creveţi fierţi, usturoi, unt, limeta, porumb, rosii, rucola, ulei de masline. Ingrediente: 300 g creveţi fierţi 1 căţel de usturoi 50 g unt 1 limetă 1 porumb 200 g roşii 150 g rucola 3 linguri de ulei de arahide sare piper negru Mod de preparare: Fierbe porumbul, […]
Chiftele de miel cu feta
Chiftele de miel cu feta din: ceapă, carne tocată de miel, usturoi, oua, ulei, chimen, pesmet, piper, sare, pătrunjel, roşii în bulion, ulei, vin roşu sec, zahăr, feta. Ingrediente: 1 ceapă mică 500 g carne tocată de miel 6 căţei usturoi 2 ouă 2 linguri ulei chimen măcinat 3 linguri pesmet piper sare 1 legătură pătrunjel Pentru sos: 1 conservă mare roşii în bulion […]
Reteta zilei: Gogosi cu fistic
Gogosi cu fistic din: faina, praf de copr, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, zahar, fistic, unt, oua, lapte batut, vanilie, zahar pudra, sare. Poate te intereseaza si: Gogosi cu frisca si zmeura Gogosi cu scortisoara si miere Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar Ingrediente pentru aluat: 2 cani făină 1 […]
Paella cu fructe de mare si sofran
Paella cu fructe de mare si sofran din: scoici, calamari prospeti, langustine, orez cu bob mediu, mazare congelata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei demăsline, foi de dafin, sofran, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici 300 g calamari proaspeţi 7 langustine 300 g orez cu bob mediu 100 g mazăre congelată 2 cepe 2 căţei de usturoi […]
Bastonase cu sos de ciocolata
Bastonase cu sos de ciocolata din: faina apa, sare, ulei, ciocolată neagră (peste 70%), frişca lichidă, baton de vanilie, baton de scorţişoară (facultativ). Ingrediente: 250 g făină 50 g unt nesărat 200 ml apă 1 praf de sare ulei de prăjit Pentru crema de ciocolată: 150 g ciocolată neagră (peste 70%) 300 ml frişca lichidă 1 baton de vanilie […]
Frigarui de pui cu verdeata
Frigarui de pui cu verdeata din: fileuri de piept de pui, ceapă verde, salvie, rozmarin, usutroi, ulei, mix de piper măcinat, sare. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui (circa 150 g fiecare) 1 legătură mică de ceapă 1 fir de salvie 1 fir de rozmarin 1 căţel de usturoi 5 linguri de ulei 1 lingură de mix […]
Tort de crema de zahar ars cu frisca
Tort de crema de zahar ars cu frisca din: ouă, zahar pudra, faina, ulei, sare, lapte, zahar coaja de lamaie, smântână pentru friscă. Ingrediente: 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 4 linguri ulei sare Pentru crema de zahăr ars: 1 l lapte 8 ouă 13 linguri zahăr coajă rasă de lămâie Pentru decor: […]
Musaca de dovlecei cu carne de vita
Musaca de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, rosii, carne tocata de vita, cartofi, cimbru, oregano, usturoi, ulei, ceapa, sare, piper, lapte, caşcaval, cub concentrat de vită, unt, faina. Ingrediente: 200 g dovlecei 150 g roşii 500 g carne tocată de vită 500 g cartofi cimbru oregano 1 căţel usturoi ulei 1 ceapă sare piper Pentru sosul alb: 350 ml […]
Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie
Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie din: casie, faina, zahar, smantana, oua, cacao, unt, bicarbonat, lapte, păstaie de vanilie, unt, ciocolata neagra. Ingrediente: 6 caise 250 g făină 300 g zahăr 200 g smântână 3 ouă 2 linguri cacao 50 g unt 1/2 linguriţă de bicarbonat Pentru cremă: 500 ml lapte 5 linguri făină 150 g zahăr 6 gălbenuşuri […]
Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano
Pulpe de pui la cuptor cu rosii si oregano din: ciocănele, ardei gras galben, pulpa de rosii, rosii cherry, usturoi, ceapă, măsline negre, oregano uscat, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ciocănele 1 ardei gras galben 5 roşii cherry 400 g pulpă de roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă câteva măsline negre 1 linguriţă de oregano […]
Clatite cu nuci si caise
Clatite cu nuci si caise din: lapte, oua, faina ulei, zahar, sare, nuci, caise, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 300 g făină 50 g ulei 50 g zahăr 1 praf sare Pentru umplutură: 500 g nuci mărunţite 200 g zahăr 6 caise 50 g unt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pentru clătite, baţi […]
Frigarui de porc cu legume si rozmarin
Frigarui de porc cu legume si rozmarin din: muşchiuleţ de porc, vin alb, dovlecei zucchini, ardei gras rosu, rosie, ceapa rosie, cimbrisor, usturoi, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 500 g muşchiuleţ de porc (1 bucată) 150 ml vin alb 2 dovlecei zucchini 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 ceapă roşie 1 lingură de cimbrişor 2 […]
Prajitura cu piscoturi, piersici si cacao
Prajitura cu piscoturi, piersici si cacao din: pişcoturi, cafea, piersici, smântână cu 30% grăsime, zahar, cacao. Ingrediente: 500 g pişcoturi 300 g cafea 5 piersici 800 g smântână cu 30% grăsime 200 g zahăr 50 g cacao Mod de preparare: Speli piersicile, le cureţi de sâmburi şi le tai cuburi. Baţi smântână cu zahărul până se […]
Rulada cu legume si cas
Rulada cu legume si cas din: făină, praf de copt, unt, lapte, apa, sare, cas, castraveti murati, ceapă roşie, ardei verde, măsline umplute, gogosar. Ingrediente: 250 g făină 1 praf de copt 30 g unt 100 ml lapte 100 ml apă sare Pentru umplutură: 150 g caş ras 4 castraveţi muraţi tăiaţi mărunt 1 ceapă roşie tocată 1 ardei […]
Compot de caise cu cuisoare
Compot de caise cu cuisoare din: caise, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg caise 400 g zahăr cuişoare, opţional Mod de preparare: Speli bine caisele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le aşezi în borcane. Faci un sirop dintr-un litru de apă amestecată cu zahărul până când acesta se topeşte, apoi îl […]
Frigarui de curcan cu chili si marar
Frigarui de curcan cu chili si marar din: piept de curcan, miez de paine, lapte, unt, ceapa, ulei, praf de chili, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 500 g piept de curcan 50 g miez de pâine uscată 100 ml lapte 50 g unt topit 1 ceapă mică 4 linguri de ulei 1/2 linguriţă de praf […]
Briose cu rubarba si stafide
Briose cu rubarba si stafide din: făină, banane, rubarbă, stafide, ou, iaurt, ulei, bicarbonat, sare. Ingrediente: 250 g făină 3 banane bine coapte 1 cană de rubarbă tăiată bucăţele 50 g stafide 1 ou 200 g iaurt 50 g ulei 2 linguriţe bicarbonat 1 vârf cuţit de sare Mod de preparare: Amesteci făina cernută cu sarea şi bicarbonatul. […]
Pasta cu seminte de dovleac
Pasta cu seminte de dovleac din: cremă de brânză, ulei de seminţe de dovleac, usturoi, mieji de seminte de dovleac, sare, piper. Ingrediente: 250 g cremă de brânză 30 ml ulei de seminţe de dovleac 1 căţel de usturoi 50 g mieji de seminţe de dovleac sare piper Mod de preparare: Prăjeşte miejii de seminţe de dovleac […]
Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni
Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni din: ouă, zahăr, zahăr vanilat, făină, cacao, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, unt, căpşune, gelatină, fistic. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 120 g făină 20 g cacao 1/2 pliculeţ cu praf de copt Pentru crema: 300 ml lapte 80 g zahăr […]
Piept de pui aromat cu muguri de pin si cimbru
Piept de pui aromat cu muguri de pin si cimbru din: piepţi de pui, muguri de pin, pătrunjel, cimbru, ulei, vin alb, rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 100 g muguri de pin 1 legătură pătrunjel 2 fire cimbru 2 linguri ulei 1 litru vin alb 2 roşii sare piper Mod de preparare: Cei doi piepţi de […]
Profiterol cu sos de fructe de padure
Profiterol cu sos de fructe de padure din: faina, ulei, apa, ou, sare, smântână pentru frişcă, întăritor frişcă, fructe de pădure congelate, zahar. Ingrediente: 200 g făină 80 ml ulei 250 ml apă 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutură: 200 ml smântână pentru frişcă 1 plic întăritor frişcă Pentru sos: 200 g fructe de pădure congelate 80 […]
Pizza vegetariana cu ardei iute si masline
Pizza vegetariana cu ardei iute si masline din: făină, apa, drojdie proaspata, ulei de masline, sare, zahar, suc de rosii, ceapa, ardei grasi, rosii cherry, masline, ardei iute, piper. Ingrediente: 150 g făină 75 ml apă 10 g drojdie proaspătă 50 ml ulei măsline 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de zahăr Pentru topping: 200 […]
Supa de ceapa cu cascaval
Supa de ceapa cu cascaval din: ceapa, cub concentrat de legume, faina, bagheta, smantana, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 5 cepe mari 1 cub concentrat de legume 1 lingură făină 1/2 baghetă 1 lingură smântână 1 lingură ulei 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte o supă din cubul de concentrat şi 1,5 I apă. Intre timp, ceapa […]
Placinta cu spanac si feta
Placinta cu spanac si feta din: foitaj de plăcintă, spanac congelat, unt, feta, ou, smantana, parmezan, ou, ceapa, piper. Ingrediente: 400 g foitaj de plăcintă 400 g spanac congelat 100 g unt 300 g bronza feta 5 ouă fierte 2 linguri de smântână 2 linguri de parmezan 1 ou 1 ceapă mică piper Mod de preparare: Căleşte ceapa în […]
Tort racoros cu capsuni
Tort racoros cu capsuni din: biscuiţi, unt, esenta de rom, crema de ciocolata, lapte, capsuni, smântână dulce, zahăr pudră vanilat, gelatină, căpşune, ciocolata. Ingrediente: 300 g biscuiţi 175 g unt esenţă de rom 200 g cremă de ciocolată 50 ml lapte pentru hidratarea biscuiţilor Pentru cremă: 1 iaurt mare cu căpşune 3-4 linguri de smântână dulce 90 g zahăr pudră […]
Spaghete cu fructe de mare si busuioc
Spaghete cu fructe de mare si busuioc din: spaghete, fructe de mare (creveţi, baby caracatiţă etc.), rosii, usturoi, ceapă, oregano, busuioc, vin lab, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g fructe de mare (creveţi, baby caracatiţă etc.) 500 g roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1 linguriţă de oregano 6 frunze […]
Snitele crocante de porc cu boia
Snitele crocante de porc cu boia din: muşchi de porc, oua, faina, pesmet, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5oo g muşchi de porc 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1 lingurjţă de boia ulei sare piper Mod de preparare: Taie muşchiul în felii, acoperă-le cu folie şi bate-le cu ciocanul de şniţele. Sărează […]
Paste cu pesto de trufe si smantana
Paste cu pesto de trufe si smantana din: paste Tagliatelle (sau Papardelle) cu trufe negre, pesto cu trufe negre sau albe, smântână lichidă de gătit, ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui, sare. Ingrediente: 2 pungi de paste Tagliatelle (sau Papardelle) cu trufe negre 1 borcan pesto cu trufe negre sau albe 200 ml smântână lichidă de gătit ulei de […]
Spuma de capsuni in foitaj
Spuma de capsuni in foitaj din: pachet foitaj, capsuni, zahar, gelatina, frisca. Ingrediente: 1 pachet foitaj 350 g căpşuni 180 g zahăr 6 foi de gelatină 400-450 ml frişcă Mod de preparare: Se spală căpşunele şi se taie. Peste căpşunele tăiate se presară zahărul şi se lasă să stea pe foc până când […]
Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cartofi dulci si salata de varza
Burgeri de curcan cu cartofi dulci si salata de varza din: varza, morcovi baby, ceapa rosie, otet de vin alb, mustar dijon, sare de mare, ulei, branza albastra, carne de curcan, sos iute, cartof dulce. Poate te intereseaza si: Hamburgeri de vita Hamburgeri de curcan cu mozzarella Burgeri de vita cu branza cheddar Ingrediente salata: […]
Frigarui de pui cu lamaie si ardei iute
Frigarui de pui cu lamaie si ardei iute din: file de piept de pui, ardei iuţi roşii, ardei iuţi verzi, suc de lamaie, ulei de masline, lamai. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 2 ardei iuţi roşii 2 ardei iuţi verzi 5 linguri suc de lămâie 8 linguri ulei de măsline 3 lămâi Mod […]
Prajitura cu capsuni si lichior de migdale
Prajitura cu capsuni si lichior de migdale din: ouă, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte, branza de vaci, zahăr pudră, lămâie (sau limete), gelatina, esenţă de vanilie, praf de curcuma, cacao, lichior de migdale (Amaretto), căpşune. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 100 g cacao 50 ml lapte călduţ (în care se dizolvă […]
Branza cu ierburi aromate si ardei iute
Branza cu ierburi aromate si ardei iute din: brânză de capră, ulei de masline, marar, patrunjel, ardei iute rosu, rosie. Ingrediente: 500 g brânză de capră 100 ml ulei de măsline 2 legături mărar 2 legături pătrunjel 2-3 ardei iuţi roşii 1 roşie Mod de preparare: Brânza se taie bucăţi mari, care se-pun […]
Pui aromat cu cimbru si ienibahar
Pui aromat cu cimbru si ienibahar din: muşchiuleţi de pui, lamai, cimbru, ienibahar, usturoi deshidratat. Ingrediente: 250 g muşchiuleţi de pui 2 lămâi 1 lingură cimbru tocat 1 linguriţă ienibahar 1 linguriţă usturoi deshidratat Mod de preparare: Se stoarce sucul de lamaie si se adauga ulei, cimbru si mirodenii. Se toarna peste […]
Paste la cuptor cu sunca de casa si feta
Paste la cuptor cu sunca de casa si feta din: paste scurte, oua, feta, lapte, sunca de casa, verdeata, sare. Ingrediente: 250 g paste scurte 2 ouă 100 g feta 100 ml lapte 150 g şuncă de casă verdeaţă, după gust sare Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu un praf de sare, […]
Reteta zilei: Porumb copt in crusta de fistic si coriandru
Porumb copt in crusta de fistic si coriandru din: porumb, unt, coriandru, fistic, lime, chimen, cardamom, sare, piper, ulei de masline, branza feta. Poate te intereseaza si: Cod cu porumb copt si coriandru Salata picanta de porumb copt Porumb copt Ingrediente: 6 stiuleti de porumb 4 linguri de unt 1 1/2 cani coriandru 1/2 cana […]
Rulouri de lasagna cu crema de branza si busuioc
Rulouri de lasagna cu crema de branza si busuioc din: foi lasagna, şuncă, urda, unt, ou, cascaval, ulei, busuioc, rosii, sare, piper, ceapa, morcovi. Ingrediente: 10 foi lasagna 150 g şuncă 500 g urdă 40 g unt 1 gălbenuş 4 linguri caşcaval ras 1 lingură ulei 2 pumni frunze busuioc 5 roşii bine coapte sare piper […]
Tarta cu capsuni, urda si cacao
Tarta cu capsuni, urda si cacao din: ouă, zahar, ulei, fana, cacao, esenta de rom, sare, urda, frisca lichida, gelatina, esenţă de vanilie, smântână (20% grăsime), coaja de lamaie, căpşuni. Ingrediente: 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 cană făină cacao esenţă de rom sare Pentru cremă: 250 g urdă 300 ml frişcă lichidă 1 […]
Tocanita din pui cu fasole si rosii
Tocanita din pui cu fasole si rosii din: fasole boabe, pulpe inferioare de pui, morcovi, ulei, ceapă, roşii, pastă de roşii, usturoi, marar, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 6 pulpe inferioare de pui 2 morcovi 3 linguri ulei 1 ceapă mare 4 roşii bine coapte 2 linguri pastă de roşii 3 căţei de usturoi mărar 4-5 fire […]
Prajitura cu branza, afine si caspuni
Prajitura cu branza, afine si caspuni din: brânză degresată de vaci, oua, gris, afine, capsuni, praf de copt. Ingrediente: 200 g brânză degresată de vaci 2 ouă 1 lingură griş 150 g afine 250 g căpşuni 1/2 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Amesteci brânza cu ouăle, grişul şi praful de copt. Adaugi […]
Salata de paste cu pui si sos pesto
Salata de paste cu pui si sos pesto din: paste, pui, ulei, sare, piper, usutroi, cascaval, salata rucola, ulei de măsline. Ingrediente: 1 pachet paste 1 piept pui 1 lingură ulei sare piper 4 căţei usturoi 50 g caşcaval ras Pentru sosul pesto: 1 pachet salată rucola 3-4 linguri ulei de măsline 100 g caşcaval […]
Tort cu frisca, ananas si capsuni
Tort cu frisca, ananas si capsuni din: oua, zahar, apa rece, faina, praf de copt, zeama de lamaie, frisca lichida, iaurturi cu ananas, ananas bucăţele (din conservă), căpşuni, floricele din fondant. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri apă rece 6-8 linguri făină 1 praf de copt zeamă de lămâie Pentru cremă: 1 l frişcă lichidă […]
Mancare de dovlecel cu rosii si ardei gras
Mancare de dovlecel cu rosii si ardei gras din: dovlecei, cartofi, ardei rosii, rosii, usturoi, ulei, pesmet, busuioc, sare, piper, unt. Ingrediente: 4 dovlecei 6 cartofi 2 ardei roşii 5 roşii 5 căţei usturoi 3 linguri ulei 4 linguri pesmet busuioc sare piper unt, pentru uns Mod de preparare: Speli bine dovleceii şi îi tai […]
Zmeurata cu alcool dublu rafinat
Zmeurata cu alcool dublu rafiant din: zmeura, alcool dublu rafinat, zahar. Ingrediente: 3 kg zmeura 3 l alcool dublu rafinat 1,5 kg zahar Mod de preparare: Speli zmeura si o lasi intr-o sita sa se scurga de apa. Ulterior, o pui intr-un borcan peste care adaugi zaharul. Acoperi borcanul cu […]
Savarina cu gem acrisor
Savarina cu gem acrisor din: oua, pesmet, zahar, faina, unt, zahar vanilat, apa, esenta de rom, frişcă lichidă, gem acrisor. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri pesmet 5 linguri zahăr 1 lingură făină 1 zahăr vanilat unt Pentru sirop: 350 ml apă 200 g zahăr esenţă de rom Pentru decor: 500 ml frişcă lichidă gem acrişor Mod […]
Ciorba de peste cu praz si ardei gras
Ciorba de peste cu praz si ardei gras din: peşte alb, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, praz, sare, orez, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb, curăţat 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 ardei gras 1 fir praz, fără frunze 1 praf sare 2 linguri orez zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel […]
Prajitura cu crema de branza, caise si ciocolata
Prajitura cu crema de branza, caise si ciocolata din: faina, zahar, oua, unt, ciocolata neagra, zahar vanilat, cremă brânză de vaci, gelatină, caise, zahăr pudră, tort-gelee, apa. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 4 ouă 200 g unt 200 g ciocolată neagră 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă: 400 g cremă brânză de vaci 150 g zahăr 1 plic […]
Visinata cu alcool dublu rafinat
Visinata cu alcool dublu rafinat din: vişine, alcool dublu rafinat, zahar, apa. Ingrediente: 3 kg vişine 4 l alcool dublu rafinat 3 kg zahar 3 l apa Mod de preparare: Speli vişinele, le pui într-un borcan mare peste care torni alcoolul. Separat, amesteci apa cu zahărul şi le fierbi 10 minute. După ce s-a răcit siropul obţinut, […]
Prajitura cu visine, bezea si nuca
Prajitura cu visine, bezea si nuca din: oua, zahar, ulei, apa calda, faina, cacao, sare, nuci prăjite şi tăiate, vişine din compot, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilat, unt, ciocolată, frişcă lichidă. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 2 linguri ulei 4 linguri apă caldă 4 linguri făină 1 lingură cacao sare Pentru bezea: 6 albuşuri sare 220 g zahăr 100 g […]
Clatite cu spanac si crema de branza
Clatite cu spanac si crema de branza din: făină, sare, oua, unt, lapte, spanac, crema de branza, ceapa, ulei. Ingrediente: 100 g făină 1/2 linguriţă de sare 2 ouă 30 ml unt topit 200 ml lapte 300 g spanac 100 g cremă de brânză 1 ceapă mare 100 ml ulei Mod de preparare: Cerne făina, adaugă sarea. […]
Rulada cu frisca, caspuni si ciocolata
Rulada cu frisca, caspuni si ciocolata din: oua, zahăr, făină, praf de copt, sare fină, cacao, iaurt simplu, iaurt de căpşune, ciocolată, zahăr pudră, gelatină, căpşune, frişcă. Ingrediente: 5 oua 150 g zahăr 150 g făină 1/4 pachet praf de copt 1/4 linguriţă cu sare fină 20 g cacao Pentru umplutura: 200 g iaurt simplu 200 g iaurt de căpşune […]
Salata calda cu ciuperci, dovlecel si vinete
Salata calda cu ciuperci, dovlecel si vinete din: salată verde, ciuperci, dovlecel, ridichi, ardei graşi verzi, vânătă, ulei, usturoi, ceapa, zeama de la 1 lămâie, cimbru. Ingrediente: 1 salată verde 500 g ciuperci 1 dovlecel 4 ridichi 2 ardei graşi verzi 1 vânătă ulei 3 căţei usturoi 1 ceapă zeama de la 1 lămâie cimbru proaspăt Mod de preparare: Incingi grătarul, […]
Cornata cu vodca si rom
Cornata cu vodca si rom din: coarne, zahar, alcool dublu rafinat, vodcă, rom. Ingrediente: 3 kg coarne 3 kg zahăr 2,5 l alcool dublu rafinat 300 ml vodcă 300 ml rom Mod de preparare: Speli coarnele, le pui intr-un vas si adaugi zaharul. Le acoperi cu un tifon şi le laşi la macerat, la loc […]
Prajitura cu biscuiti, branza si capsuni
Prajitura cu biscuiti, branza si capsuni din: biscuiţi graham, unt, coaja de lamaie, branza de vaci, ricotta, smantana dulce, oua, esenta de vanilie, zahar, capsuni. Ingrediente: 500 g biscuiţi graham 100 g unt topit coajă de lămâie 250 g brânză de vaci 50 g ricotta 80 g smântână dulce 2 ouă esenţă de vanilie 150 g […]
Minitarte cu legume si sunca
Minitarte cu legume si sunca din: aluat foitaj, şuncă, broccoli, roşii cherry, ceapă,brânză Emmentaler rasă, usturoi, smântână, ouă, ulei, sare, piper Ingrediente: 275 g aluat foitaj 100 g şuncă 200 g broccoli 150 g roşii cherry 4 fire de ceapă 120 g brânză Emmentaler rasă 2 catei de usturoi 250 g smântână 3 ouă ulei […]
Prajituri cu crema de cacao si cocos
Prajituri cu crema de cacao si cocos din: ouă, ulei, zahar, praf de copt, faina, lapte, cacao, nucă de cocos, colorant alimentar (roşu, verde, galben). Ingrediente: 5 ouă 150 ml ulei 150 g zahăr 1 plic praf de copt făină cât cuprinde Pentru cremă: 1 litru lapte 7 linguri făină 2 linguri cacao 12 linguri zahăr Pentru […]
Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan
Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan din: dovlecel, parmezan, ou, faina, ceapa verde, marar, pesmet, piper, boia dulce, sare, seminte de susan, ulei. Ingrediente: 1 dovlecel mare 2 linguri parmezan ras 1 ou 1 lingură făină 1-2 fire ceapă verde mărar proaspăt pesmet cât cuprinde piper boia dulce 1-2 linguri seminţe susan sare ulei pentru […]
Prajitura cu caise si branza
Prajitura cu caise si branza din: făină, drojdie, zahăr, lapte călduţ, oua, unt, sare, cremă de brânză, zahăr vanilat, caise. Ingrediente: 450 g făină 30 g drojdie 60 g zahăr, 180 ml lapte călduţ 1 ou 2 gălbenuşuri 80 g unt sare Pentru umplutura: 500 g cremă de brânză 2 ouă 2 pliculeţe cu zahăr vanilat […]
Ciorba de varza cu slanina afumata
Ciorba de varza cu slanina afumata din: foi de varză, slanina afumata, ulei, ceapa, faina, bulion, apa, sare, cub supă de legume. Ingrediente: 1 kg foi de varză 5 felii slănină afumată 1 ceapă mare ulei pentru prăjit 1 lingură bulion 2 linguri făină apă sare 1 cub supă de legume Mod de preparare: Speli frunzele […]
Tarta cu gris, migdale si cirese
Tarta cu gris, migdale si cirese din: făină, zahăr pudră, oua, unt, sare, cremă de brânză, cirese, zahăr vanilat, praf de copt, gris, fulgi de migdale. Ingrediente: 170 g făină 60 g zahăr pudră 1 gălbenuş 125 g unt sare Pentru umplutura: 500 g cremă de brânză 200 g cirese 2 ouă 60 g zahăr pudra 2 […]
Lasagna rapida cu carne si mozzarella
Lasagna rapida cu carne si mozzarella din: foi de lasagna, carne tocată, pulpă de roşii, vin roşu, ceapă, morcovi, usturoi, ulei, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 700 kg carne tocată 400 g pulpă de roşii 100 ml vin roşu 1 ceapă mare 2 morcovi 2 căţei de usturoi 100 ml ulei 300 g mozzarella sare piper Mod […]
Supa-crema de praz cu smantana si cartof
Supa-crema de praz cu smantana si cartof din: praz, morcov, cartofi, radacina de patrunjel smantana de gatit, sare, unt, apă. Ingrediente: 3 tije de praz 1 morcov 3 cartofi medii 1 rădăcină pătrunjel 250 ml smântână de gătit sare 1 lingură şi jumătate unt 1,5-2 litri apă Mod de preprare: Speli morcovul, rădăcina de pătrunjel, le […]
Reteta zilei: Salata de rucola cu grau si branza de capra
Salata de rucola cu grau si branza de capra din: grau, suc de lamaie, ulei de masline, sirop de artar, sare, piper, menta, rucola, ceapa rosie, cirese, branza de capra. Poate te intereseaza si: Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde Salata de paste cu […]
Mousse cu lichior de cafea in crema de ciocolata
Mousse in crema de ciocolata din: ciocolată, ulei de măsline, unt, ouă, zahăr, chili, sare, ciocolată albă, lichior de cafea, zahăr, cireşe, lămâie. Ingrediente: 100 g ciocolată ulei de măsline Pentru mousse: 100 g ciocolată 30 g unt 2 ouă 40 g zahăr chili sare Pentru crema: 60 g ciocolată albă 30 g unt 30 ml lichior […]
Salata de broccoli cu ardei gras si ciuperci
Salata de broccoli cu ardei gras si ciuperci din: broccoli, ardei gras roşu, ulei, rosie, ciuperci, otet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 150 g broccoli 1 ardei gras roşu 1 lingură de ulei 1 roşie 75 g ciuperci 1 lingură de oţet verdeaţă sare piper Mod de preparare: Spală broccoli, taie-l mărunt şi pune-l la fiert în […]
Rulada de ciocolata cu cirese si cocos
Rulada de ciocolata cu cirese si cocos din: ouă, zahăr, ciocolată neagră, făină, praf de copt, sare, unt, zahăr pudră, zahăr vanilat, cremă de brânză, cireşe, fulgi cocos. Ingrediente: 3 ouă 80 g zahăr 50 g ciocolată neagră 100 g făină 1 linguriţă cu praf de copt sare Pentru crema: 250 g unt 200 g zahăr pudră 1 pliculeţ cu zahăr […]
Prepelita in sos de vin si portocala
Prepelita in sos de vin si portocala din: prepeliţe, unt, supa clara de pui, vin alb demidulce, suc de portocale, praf de scorţişoară, coajă de portocală, ulei, boia dulce , sare, piper, piure de cartofi, patrunjel verde. Ingrediente: 4 prepeliţe 200 g unt 100 ml supă clară de pui 100 ml vin alb demidulce 2 linguri cu suc portocale […]
Oua umplute cu pate de ficat si ansoa
Oua umplute cu pate de ficat si ansoa din: oua, pate de ficat de gâscă, mustar, sare, piper, mărar, fileuri de anşoa, broccoli. Ingrediente: 4 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 1 lingură muştar sare piper mărar verde fileuri de anşoa broccoli Mod de preparare: Speli şi fierbi ouăle. Le descojeşti după ce s-au […]
Reteta zilei: Curry de pui cu naut
Curry de pui cu naut din: piept de pui, naut, curry, sare, rosie, condimente, ulei, piper, usturoi, ceapa, coriandru, apa, cartof, ghimbir. Poate te intereseaza si: Midii cu ardei iute si pasta de curry verde Supa de porumb cu iaurt si curry Risotto cu pui, curry si rozmarin Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, cuburi […]
Tarta cu rosii, peste si ceapa
Tarta cu rosii, peste si ceapa din: făină, unt, apa rece, sare, roşii, ceapa, macrou afumat, masline, cascaval. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 2-3 linguri apă rece 1 vârf cutit de sare Pentru umplutură: 3 roşii 3-4 cepe 4 fileuri macrou afumat măsline 100 g caşcaval Mod de preparare: Cerni făina, o pui […]
Bruschete cu rosii, masline si busuioc
Bruschete cu rosii, masline si busuioc din: baghetă integrală, rosii, usturoi, masline, sare, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 1 baghetă integrală 3 roşii 5 căţei usturoi câteva feliuţe de măsline sare ulei de măsline busuioc Mod de preparare: Tai bagheta felii şi le pui la prăjit în cuptor. Le scoţi şi le ungi cu ulei de […]
Pasta de macrou afumat cu branza
Pasta de macrou afumat cu branza din: macrou afumat, ceapa, sare, branza topita, oua fierte, unt, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 1 macrou afumat 1 ceapă sare 150 g brânză topită 2 ouă fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lămâie piper Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi de oase. […]
Budinca cu morcovi, branza si iaurt
Budinca cu morcovi, branza si iaurt din: ouă, praz, ceapa, branza rasa, cascaval, morcovi, iaurt, unt, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 6 ouă 2 fire praz 2 legături ceapă 100 g brânză rasă 200 g caşcaval 3 legături morcovi 200 g iaurt 1 lingură unt sare piper cimbru Mod de preparare: Cureţi morcovii şi-i tai felii. […]
Pizza cu cascaval, rosii si oregano
Pizza cu cascaval, rosii si oregano din: lapte, ulei de măsline, sare, faina, drojdie, cascaval, ardei, rosii, oregano. Ingrediente: 250 ml lapte 2 linguri ulei de măsline 1 praf de sare 350 g făină 1 g drojdie Pentru umplutură: 200 g caşcaval 1 ardei 4 roşii oregano uscat Mod de preparare: Amesteci laptele cu uleiul de […]
Paste cu sos de rosii si masline
Paste cu sos de rosii si masline din: paste, roşii, ardei iute, usturoi, măsline, ceapa, sunca presata, sare, piper, busuioc, ulei. Ingrediente: 250 g paste 1 kg roşii 1 ardei iute 2-3 căţei usturoi 50 g măsline 1 ceapă 50 g şuncă presată sare piper busuioc 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă […]
Ciuperci umplute cu cascaval si marar
Ciuperci umplute cu cascaval si marar din: ciuperci mari, ceapă, caşcaval, ulei, pesmet, mărar, sare, piper. Ingrediente: 800 g ciuperci mari 200 g ceapă tocată 50 g caşcaval tare, ras 150 ml ulei 25 g pesmet 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Indepărtezi codiţele ciupercilor şi le speli în mai multe ape. Pui pălăriuţele la scurs, iar […]
Ceafa de porc cu praz
Ceafa de porc cu praz din: ceafă porc, praz, ulei, usturoi, sare, piper, piure de cartofi. Ingrediente: 600 g ceafă porc 500 g praz 2-3 linguri ulei 5 căţei usturoi sare piper piure de cartofi Mod de preparare: Tai prazul până la codiţe, apoi îl opăreşti şi îl laşi la scurs. Incingi uleiul şi rumeneşti carnea pe ambele […]
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie din: oua, zahar, faina, apa, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, gelatina, zahar, frişcă, ciocolată albă, căpşuni, kiwi, banane, gelatină, compot. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri apă 1 vârf cuţit praf de copt Pentru cremă: 1 plic budincă de vanilie 500 g brânză de […]
Spaghete cu legume si usturoi
Spaghete cu legume si usturoi din: spaghete, ceapa, dovlecel, vanata, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 1 pachet spaghete 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 5 căţei usturoi 500 g roşii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le strecori şi le laşi la […]
Rosii umplute cu carne de vita la cuptor
Rosii umplute cu carne de vita la cuptor din: rosii, carne de vita, ulei, ceapă, morcov, ardei, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper, supa de vita. Ingrediente: 8 roşii potrivite 300 g carne de vită tocată 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei frunze de ţelină pătrunjel verde sare piper 300 ml supă de […]
Salata de conopida cu ceapa si usturoi
Salata de conopida cu ceapa si usturoi din: conopidă, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, paine prajita. Ingrediente: 1 conopidă 2 cepe 4 căţei usturoi ulei zeamă de lămâie sare piper pâine prăjită Mod de preparare: Rupi conopida bucheţele şi le fierbi, le strecori, apoi le laşi să se scurgă şi să se răcească. Tai ceapa […]
Prajitura cu caramel si migdale
Prajitura cu caramel si migdale din: ouă, migdale crude descojite, unt, zahăr pudră, zahăr, lapte, făină, apă. Ingrediente: 6 ouă 125 g migdale crude descojite 200 g unt 180 g zahăr pudră 320 g zahăr 70 g făină 7 linguri lapte 3 linguri apă zahăr pudră, pentru decor Mod de preparare: Mixezi migdalele măcinate cu 80 g de zahăr pudră, făina şi […]
Pulpa de vita cu sos de mustar si bere
Pulpa de vita cu sos de mustar si bere din: carne, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, faina, unt, mustar, boabe de mustar, bere blondă, otet, zahar brun. Ingrediente: 400-500 g carne Pentru marinată: 100 ml vin roşu ulei 3 căţei usturoi sare piper Pentru sosul de muştar: 1 lingură făină 1 lingură ulei 1 vârf de […]
Suc de rosii cu sare si zahar
Suc de rosii cu sare si zahar din: roşii, sare grunjoasă, zahar. Ingrediente: 3 kg roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură zahăr Mod de preparare: Opăreşti roşiile şi le descojeşti. Le treci prin maşină pentru a le îndepărta seminţele. Pui sucul într-o cratiţă cu fund mai gros şi laşi să fiarbă. Când […]
Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari
Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari din: ciuperci pleurotus, smântână pentru gătit, ceapă, usutroi, gogoşari în oţet, telina, morcov, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, oua, piper, apa. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 1 kg smântână pentru gătit 1 ceapă 6 căţei usturoi 1 borcan de gogoşari în oţet 3 morcovi 2 ţeline 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac […]
Varza calita cu friptura de curcan
Varza calita cu friptura de curcan din: pulpe curcan, usturoi, sare, piper, varza, ceapa, morcovi, rosii, marar, ulei. Ingrediente: 2 pulpe curcan usturoi sare piper 2 verze 1 ceapă 2 morcovi 500 g roşii 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Speli pulpele de curcan, le dai cu sare şi piper şi le laşi la frigider cel […]
Pizza cu rosii, branza si ciuperci
Pizza cu rosii, branza si ciuperci din: făină, drojie, ulei de masline, sare, apa, zahar, brânză proaspătă de vaci, ciuperci, rosii, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 1 g drojdie 2 linguri ulei de măsline 150 ml apă 1 praf de sare 1 linguriţă zahăr Pentru umplutură: 200 g brânză proaspătă de vaci 150 g ciuperci 3 […]
Crap la cuptor cu legume si vin alb
Crap la cuptor cu legume si vin alb din: fileuri crap, morcovi, telina, ceapa usturoi, vin alb sec, rosii, ulei, faina, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 5 fileuri crap 3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 5 căţei usturoi 200 ml vin alb sec 6 roşii ulei făină sare piper pătrunjel tăiat fin Mod de preparare: lm […]
Supa rece de rosii cu ardei si castravete
Supa rece de rosii cu ardei si castravete din: roşii, suc de roşii, ceapă, ardei roşu, castravete, ulei de măsline, usturoi, oţet din vin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 400 ml suc de roşii 1/2 ceapă 1 ardei roşu 1 castravete 2 linguri ulei de măsline 2 căţei usturoi 50 ml oţet din vin sare piper Mod de preparare: Opăreşti […]
Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval
Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval din: făină, ou, sare, praz, ceapa, ciuperci, ardei gras, unt, oua, iaurt cremos, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutură: 600 g praz 1 ceapă 200 g ciuperci 2 ardei graşi roşii 2 linguri unt 3 ouă 250 g iaurt cremos 150 […]
Branza cu oregano si busuioc
Branza cu oregano si busuioc din: brânză, piper, oregano uscat, busuioc uscat, ulei. Ingrediente: 8 felii groase de brânză piper oregano uscat busuioc uscat 1 lingură ulei Mod de preparare: Aşezi feliile de brânză pe grătarul încins, uns cu ulei şi laşi câte 2 minute pe fiecare parte. Dai deoparte şi presari piper, oregano şi […]
Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar
Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar din: dovlecei, carne tocata de vita, sare, piper, orez, ceapa, marar, patrunjel, rosii, suc de roşii, supă de legume, ulei, smantana, iaurt cremos. Ingrediente: 5 dovlecei mai mari 500 g carne tocată de vită sare piper 4 linguri orez 1 ceapă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 roşii Pentru […]
Sos iute cu patrunjel si lamaie
Sos iute cu patrunjel si lamaie din: ardei iuţi verzi, apă, amidon, suc de lamaie, otet, zahar, sare, patrunjel. Ingrediente: 4-5 ardei iuţi verzi 200 ml apă 1 lingură amidon 1 lingură suc de lămâie 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare pătrunjel tocat Mod de preparare: Cureţi ardeii şi îi pui la fiert, […]
Sorbet de capsuni cu lamaie
Sorbet de capsuni cu lamaie din: căpşuni, zahăr, zeama de lamaie, apa. Ingrediente: 400 g căpşuni 200 g zahăr zeama de la 2 lămâi 400 ml apă Mod de preparare: Pui pe foc apa cu zahărul şi îl fierbi aproximativ 10-12 minute, îl dai deoparte şi îl laşi la răcit, apoi îl dai la frigider. Speli […]
Antricot de vita la gratar cu vin rosu si boia
Antricot de vita la gratar cu vin rosu si boia din: antricot viţel, suc de lamaie, otet balsamic, sos de soia, boia dulce, usturoi, ulei, vin rosu, rozmarin, sare grunjoasa, piper. Ingrediente: 3 felii de antricot viţel Pentru marinată: sucul de la 1 lămâie 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos de soia 2 linguriţe […]
Reteta zilei: Bruschete cu spanac si ciuperci
Bruschete cu spanac si ciuperci din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, spanac, sare, piper, baghete, branza. Poate te intereseaza si: Bruschete cu pui si bacon Bruschete cu crema de branza, castravete si somon afumat Bruschete cu ciabatta si legume coapte Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci 240gr spanac […]
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă. Ingrediente: 5 dovlecei 500 g fasole verde 2 morcovi 1 ţelină 8 roşii 1 ceapă 3 linguri de orez 2 linguri ulei sare piper 1 legătură mărar zeamă de lămâie, opţional apă Mod de preparare: Căleşti, în ulei […]
Spuma de capsuni cu ciocolata alba
Spuma de capsuni cu ciocolata alba din: căpşuni, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolata alba. Ingrediente: 500 g căpşuni 200 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie 2 albuşuri ciocolată albă Mod de preparare: Faci căpşunile piure, adaugi zahărul, amestecând continuu. Separat, mixezi albuşurile, torni zeama de lămâie şi baţi până când obţii o spumă tare, […]
Sos pesto cu nuca si parmezan
Sos pesto cu nuca si parmezan din: busuioc, usturoi, miez de nucă măcinat, ulei, parmezan. Ingrediente: 3-4 legături busuioc 4-5 căţei de usturoi 2 linguri de miez de nucă măcinat 120 ml ulei 50-70 g parmezan Mod de preparare: Speli frunzele de busuioc şi le pui într-un blender, alături de căţeii de usturoi, miezul de nucă […]
Prajitura de vara cu visine
Prajitura de vara cu visine din: zahăr, făină, ulei, oua, sare, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 3 linguri ulei 6 ouă 1 praf sare 1/2 linguriţă praf de copt coajă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru umplutură: 600 g vişine Mod de preparare: Scoţi sâmburii […]
Sufleu de praz cu lapte
Sufleu de praz cu lapte din: ouă, praz, lapte, fana, unt, cascaval, sare, piper, unt. Ingrediente: 6 ouă 600 g praz 300 ml lapte 100 g făină 100 g unt 100 g caşcaval ras sare piper 25 g unt, pentru uns Mod de preparare: Tai prazul, îl fierbi în apă cu sare şi îl laşi […]
Reteta zilei: Nuci pecan picante caramelizate
Nuci pecan picante caramelizate din: zahar, sare, piper cayenne, nuci pecan. Poate te intereseaza si: Nuci pecan caramelizate Prajitura cu ciocolata si nuci pecan Plăcintă cu nuci pecan şi mere Ingrediente: 1/2 ceașcă de zahăr 3/4 linguriță sare 1/2 lingurita piper cayenne 2 cani nuci pecan Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o […]
Supa-crema de rosii cu busuioc
Supa-crema de rosii cu busuioc din: rosii, morcovi, ceapa, usutroi, telina, zahar, ulei, sare, piper, busuioc, apa, ardei roşii copţi. Ingrediente: 3 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ţelină 1-2 linguriţe zahăr 2 linguri ulei sare piper câteva frunze busuioc 1 cană cu apă 4 ardei roşii copţi Mod de preparare: Coci […]
Placinta cu mere, nuci si migdale
Placinta cu mere, nuci si migdale din: foaie plăcintă, ulei, mere, zahar, nuci, scortisoara, fulgi de migdale, sirop de zahar. Ingrediente: 1 foaie plăcintă ulei 6 mere 3 linguri zahăr 1 mână nuci zdrobit 1 linguriţă scorţişoară fulgi de migdale sirop de zahăr Mod de preparare: Intinzi foaia, o ungi cu puţin ulei, o împătureşti […]
Rosii umplute cu carne de vita si usturoi
Rosii umplute cu carne de vita si usturoi din: rosii, carne de vita tocata, pesmet, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 500 g carne de vita tocata 4 linguri pesmet 1 felie paine 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei 3-4 linguri lapte sare piper Mod de […]
Tarte cu piure de mazare si rosii
Tarte cu piure de mazare si rosii din: făină, sare, praf de copt, apa calda, ulei, mazare, ulei, ceapa, piper, rosii. Ingrediente: 500 g făină sare 1 linguriţă praf de copt 200 ml apă caldă 200 ml ulei Pentru umplutură: 500 g mazăre 4 linguri ulei 1 ceapă sare piper 3-4 roşii Mod de preparare: […]
Tort cu caise, smantana si migdale
Tort cu caise, smantana si migdale din: făină, unt, zahăr, oua, zahar vanilat, sare, praf de copt, smantana, caise, zahăr, ulei, fulgi de migdale. Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 75 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 1 plic praf de copt 4 linguri smântână Pentru umplutură: 10-12 caise 4-5 linguri zahăr Pentru sos: […]
Sos de ceapa caramelizata
Sos de ceapa caramelizata din: unt, ceapa, ulei, sare, zahăr brun, oţet balsamic. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapă 1 lingură ulei sare 3-4 linguriţe zahăr brun 1-2 linguri oţet balsamic Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi uleiul şi, când se încinge, căleşti ceapa. Presari zahărul, sare şi piper, torni şi oţetul balsa mic şi ţii la foc 30 […]
Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel
Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel din: foi de lasagna, ceapa, ardei gras, rosii, vinete, ulei, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 2 cepe 2 ardei graşi 1 kg roşii 2 vinete 2 dovlecei 2-3 linguri ulei 200 g caşcaval ras Pentru sos: 100 g făină 100 g unt […]
Cannelloni cu carne de curcan si rosii
Cannelloni cu carne de curcan si rosii din: cannelloni, ceapa, usturoi, piept de curcan, patrunjel, branza de vaci, ulei, sare, piper, rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 ceapă 2 căţei usturoi 400 g piept de curcan tocat 1 legătură pătrunjel 300 g brânză de vaci 2-3 linguri ulei sare piper Pentru sos: […]
Sos picant cu bulion si usturoi
Sos picant cu bulion si usturoi din: apa, bulion, ardei iuti, otet, amidon, sare, usturoi, zahar. Ingrediente: 200 ml apa 1 lingura bulion 6 ardei iuti 50 ml otet 1 lingura amidon sare 2 catei usturoi 1 lingura zahar Mod de preparare: Cureti de seminte, partial, ardeii si ii acoperi cu apa fierbinte, 15 minute. […]
Macrou cu legume in aspic
Macrou cu legume in aspic din: macrou, ceapa, morcovi, telina, dafin, radacina de patrunjel, sare, piper boabe, gelatina, lămâi, otet, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5 kg macrou 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 foaie dafin 1 rădăcină pătrunjel sare piper boabe 30 g gelatină 1-2 lămâi 1-2 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar Mod […]
Tarta cu branza, rosii si ou
Tarta cu branza, rosii si ou din: unt, făină, ou, cascaval, branza usor sarata, oua, rosii, piper. Ingrediente: 135 g unt 250 g făină 1 ou Pentru umplutură: 100 g caşcaval 200 g brânză uşor sărată 3 ouă 2-3 roşii piper Mod de preparare: Mixezi untul până devine cremos, adaugi oul şi făina. Frămânţi aluatul […]
Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon
Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon din: ciolan afumat dezosat, rondele piept de pui, bacon, telina, ceapa, usturoi, faina, vin alb, boia dulce, boia iute, pastă tomate, varză murata, ceapă verde, sare, piper, apa. Ingrediente: 1 ciolan afumat dezosat 4 rondele piept de pui 4 felii bacon 1 ţelină medie 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 50 g făină […]
Sos chili cu rosii si usuturoi
Sos chili cu rosii si usutroi din: ardei iuţi roşii, ardei iute galben, roşii, sare, boia iute, ulei, usturoi, apă. Ingrediente: 5 ardei iuţi roşii 1 ardei iute galben 3 roşii sare 1 linguriţă boia iute ulei 2 căţei usturoi 200 ml apă Mod de preparare: Tai ardeii fâşii sau rondele, cu tot cu seminţe. Pisezi usturoiul […]
Frigarui de pui cu bere si boia
Frigarui de pui cu bere si boia din: piept de pui, bere, ulei de masline, boia de ardei dulce, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 doză bere 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingură boia de ardei dulce 1 praf busuioc sare piper Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl […]
Pricomigdale cu nuci
Pricomigdale cu nuci din: miez de nuci, oua, zahar, zahar pudra, faina, esenta de migdale, zahar vanilat, Ingrediente: 200 g miez de nuci 6 albuşuri 300 g zahăr 20 g zahăr pudră 30 g făină 9-10 picături esenţă de migdale 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Dai miezul de nuci prin maşina de tocat, […]
Rosii umplute cu ton si iaurt
Rosii umplute cu ton si iaurt din: conservă ton în suc propriu, roşii, ceapa, telina, masline negre, ardei gras roşu, castraveţi, iaurt, seminţe floarea-soarelui, boabe de struguri, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 4 roşii mari 1 ceapă 100 g ţelină răzuită 12 măsline negre feliate 1 ardei gras roşu 2-3 castraveţi mici 1 cană iaurt 50 g seminţe […]
Chiftelute de vita cu sos picant de legume
Chiftelute de vita cu sos picant de legume din: carne tocată de vită, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ardei iute, ardei gras, usturoi, apă, sare, rosii. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 ou 3 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 lingură ulei 1 ardei iute 1 ardei gras […]
Sos tzatziki cu menta si marar
Sos tzatziki cu menta si marar din: iaurt, usturoi, marar, sare, castravete, menta, ulei de masline. Ingrediente: 200 g iaurt 3 căţei usturoi 1 legătură mărar sare 1 1/2 castravete mentă 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe castravetele, apoi îl pui într-un bol, adaugi mărarul tocat fin şi menta mărunţită. […]
Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii
Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii din: ouă, unt, cascaval, rosii, sare, piper, apa, otet. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 50 g caşcaval ras 600 g roşii sare piper apă oţet Mod de preparare: Torni într-o cratiţă 500 ml de apă, 1-2 linguri de oţet şi un praf de sare. O ţii să clocotească, […]
Pulpe de pui picante cu cimbru si boia
Pulpe de pui picante cu cimbru si boia din: pulpe de pui, cimbru uscat, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 pulpe de pui 2 linguriţe cimbru uscat 2 linguri boia de ardei iute 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei sare piper Mod de preparare: Speli pulpele de pui şi […]
Sos alb cu ardei si ridichi
Sos alb cu ardei si ridichi din: ridichi, ardei gras roşu, iaurt, smantana, usutroi, suc de lamaie, sare, marar. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ardei gras roşu 200 g iaurt 100 g smântână 3 căţei usturoi sucul de la 1 lămâie sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli şi cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi-l freci cu […]
Rulouri de dovlecel cu branza si bacon
Rulouri de dovlecel cu branza si bacon din: dovlecei, bacon, sare, crema de branza, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii bacon sare 200 g cremă de brânză ulei Mod de preparare: Indepărtezi capetele dovleceilor şi îi tai felii pe lung. Rumeneşti pe grătarul încins, pe ambele părţi, feliile de bacon. Le stropeşti pe cele de dovlecei […]
Supa de rosii cu ardei si fasole verde
Supa de rosii cu ardei si fasole verde din: roşii, ardei, ceapa, morcov, pastarnac, cartofi, fasole verde, sare. Ingrediente: 3 kg roşii 2 ardei 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2 cartofi 200 g fasole verde 1 praf de sare Mod de preparare: Speli roşiile, le opăreşti, le descojeşti şi le pasezi. Speli legumele şi […]
Crema de sardine cu branza si hrean
Crema de sardine cu branza si hrean din: sardine afumate, brânză de vaci, smântână, hrean răzuit, lămâie, ceapă verde, seminţe susan negru, mărar, piper, sare. Ingrediente: 5-6 sardine afumate 150 g brânză de vaci 100 g smântână 3 linguriţe hrean răzuit 1/2 lămâie 1 legătură ceapă verde 3 linguriţe seminţe susan negru 1 legătură mărar piper sare Mod de preparare: Speli […]
Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi
Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi din: piept de pui, sare, piper, ulei, usturoi, fulgi de ardei iute, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 piept de pui sare piper ulei 5-6 căţei usturoi 1/2 fulgi de ardei iute zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl cureţi […]
Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru
Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru din: bulion, boia dulce, vin alb, cimbru, ulei, piper, zahar, sare. Ingrediente: 500 ml bulion 1 linguriţă boia dulce 1 ceapă 50 ml vin alb 1 linguriţă cimbru 1 lingură ulei piper 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Cureţi şi tai fin ceapa, o căleşti în […]
Reteta zilei: Foccacia de casa
Foccacia de casa din: maia, apa, ulei de masline, sare, faina, rozmarin, usturoi. Poate te intereseaza si: Foccacia umpluta Foccacia cu avocado si oua de prepelita Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras Ingrediente: 1 cana maia 2 cani apa 4 linguri ulei de masline 1 1/2 lingurita sare 4 cesti făină 2 linguri rozmarin […]
Salata de legume cu kaizer si branza
Salata de legume cu kaizer si branza din: ardei gras roşu, kaizer, dovlecel, ceapa rosie, ceapa, vanata, ulei, branza telemea, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 4 felii kaizer 1 dovlecel 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 1 vânătă ulei 200 g brânză telemea piper cimbru sare Mod de preparare: Pui feliile […]
Burgeri de vita cu boia si busuioc
Burgeri de vita cu boia si busuioc din: carne de vita, ceapa, ou, usturoi, pesmet, sos de roşii (sau ketchup), muştar, zahăr brun, piper, oţet balsamic, boia dulce, ulei, busuioc, marar. Ingrediente: 600 g carne 1 ceapă 1 ou 2 căţei usturoi 1 lingură pesmet 1 lingură sos de roşii (sau ketchup) 1 lingură muştar 1 linguriţă zahăr brun piper […]
Frigarui cu ciuperci, vinete si rosii
Frigarui cu ciuperci, vinete si rosii din: ciuperci champignon mici, vanata, rosii, ardei gras rosu, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon mici 1 vânătă 6 roşii mici 1 ardei gras roşu sare Mod de preparare: Speli vânătă bine, o tai rondele, o dai cu sare şi o ţii la scurs aproximativ 10-15 minute. între […]
Sos de hrean si smantana
Sos de hrean si smantana din: muştar, smântână, hrean ras, zeamă de lămâie, sare, piper. Ingrediente: 1 linguriţă muştar 150 g smântână 2 linguri hrean ras zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Amesteci hreanul cu smântână şi cu muştarul. Adaugi, după gust, sare, piper şi zeamă de lămâie. Pofta buna!
Aperitiv cu dovlecel, oua si cascaval
Aperitiv cu dovlecel, oua si cascaval din: dovlecei, unt, oua, faina, cascaval, lapte, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 100 g unt 6 ouă 100 g făină 100 g caşcaval ras 250 ml lapte 1 praf sare Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare dovleceii curăţaţi de coajă, seminţe şi tăiaţi cubuleţe. li […]
Reteta zilei: Sos pesto cu broccoli
Sos pesto cu broccoli din: broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, nuci de pin, parmezan, suc de lamaie, paine de secara. Poate te intereseaza si: Sos guacamole cu ardei iute Sos de fasole neagra cu coriandru Sos de rosii uscate cu crema de branza Ingrediente: 4 cani broccoli 4-6 catei de usturoi 2 linguri […]
Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii
Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii din: carne porc, dovlecel, ceapa, morcov, pastarnac, telina, orez, suc de roşii proaspăt (sau din conservă), zeamă de lămâie, pătrunjel verde, frunze verzi de telină, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 telină 2 linguri orez 200 g suc de roşii […]
Mamaliga cu branza, rosii si busuioc
Mamaliga cu branza, rosii si busuioc din: mălai grişat, sare, lapte, unt, branza, rosii, busuioc, salata rucola, ulei, piper, Ingrediente: 150 g mălai grişat 1 praf de sare 300 ml lapte 1 lingură unt 500 g brânză 500 g roşii busuioc verde salată rucola ulei piper Mod de preparare: Clocoteşti laptele, în care adaugi un […]
Gogosi cu frisca si zmeura
Gogosi cu frisca si zmeura din: apă rece, unt, faina, zahar pudra, ou, sare, frisca, zmeura, lapte, colorant alimentar roşu. Ingrediente: 150 ml apă rece 50 g unt 60 g făină 1 lingură zahăr pudră 2 ouă 1 praf de sare Pentru umplutură: 400 ml friscă 100 g zmeură Pentru glazură: 150 g zahăr pudră […]
Budinca de dovlecel cu branza si ceapa verde
Budinca de dovlecel cu branza si ceapa verde din: dovlecei, gris, caşcaval, brânză de capră, ouă, smântână, ceapă verde, mărar, sare, piper, unt. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri gris 250 g caşcaval ras 250 g brânză de capră, rasă 3 ouă 150 g smântână 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper 2 linguri unt Mod de preparare: Speli dovleceii şi-i tai […]
Tort de frisca cu coacaze
Tort de frisca cu coacaze din: ouă, zahăr, apă, ulei, făină, praf de copt, smântână pentru frişcă, zahăr, întăritor pentru frişcă, coacăze negre, fulgi de migdale, apă, esenţă de rom. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri apă 6 linguri ulei 8 linguri făină 1 vârf cuţit praf de copt Pentru umplutura: 500 ml smântână pentru frişcă 250 g zahăr 1 plic întăritor pentru frişcă […]
Chiftele de dovlecel cu gris si marar
Chiftele de dovlecel cu gris si marar din: dovlecei, caşcaval, gris, sare, mărar, oua, piper, unt. Ingrediente: 4 dovlecei 100 g caşcaval ras 2 linguri gris 1 praf de sare 1 legătură mărar 4 ouă piper unt, pentru uns Mod de preparare: Tai capetele dovleceilor şi-i cu- rdi de coajă. îi dai prin răzătoarea rrjare, adaugi sare şi-i storci. După […]
Prajitura cu biscuiti si piure de capsuni
Prajitura cu biscuiti si piure de capsuni din: biscuiţi, unt, piure de cpasuni. branza de vaci, zahar, oua, capsuni, menta. Ingrediente: 250 g biscuiţi 50 g unt Pentru umplutură: 200 g piure de căpşuni 150 g brânză de vaci 6 linguri zahăr 2 ouă Pentru ornat: 500 g căpşuni frunze mentă Mod de preparare: Topeşti […]
Rulouri de dovlecel cu praz si ciuperci
Rulouri de dovlecel cu praz si ciuperci din: dovlecei, faina, mustar, supa de pui, cuperci, ceapa, praz, unt, seminte de susan, branza de capra, sare, smantana. Ingrediente: 2-3 dovlecei 3 linguri făină 4 linguriţe muştar 250 ml supă de pui 400 g ciuperci 2 fire ceapă 2 fire praz 1 lingură unt 4-5 linguri seminţe […]
Dovlecei gratinati cu paste si cascaval
Dovlecei gratinati cu paste si cascaval din: tagliatelle, usturoi, piper, dovlcel, gris, branza sarata, oua, smântână pentru gătit, caşcaval, unt, sos pesto, busuioc. Ingrediente: 100 g tagliatelle 2 căţei usturoi piper 3 dovlecei 4 linguri gris 300 g brânză sărată 4 ouă 300 ml smântână pentru gătit 150 g caşcaval ras 2 linguri unt sos pesto, opţional frunzuliţe de busuioc, […]
Tort cu cacao, branza si zmeura
Tort cu cacao, branza si zmeura din: oua, faina, cacao., ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de rom, sare, branza de vaci, smantana, gelatina incoloră, zahăr, esenţă de vanilie, gelatină roşie, suc de zmeură, zmeură. Ingrediente: 4 oua 4 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingura ulei 2 linguri apă 5 linguri zahăr 1 plic praf de copt esenţă de rom 1 praf […]
Dovlecei umpluti cu carne tocata si cimbru
Dovlecei umpluti cu carne tocata si cimbru din: dovlecei, carne tocata, cimbru, ceapa, sare, piper, ulei, masline, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg dovlecei 750 g carne tocată 3 cepe 1 linguriţă cimbru sare piper 2-3 linguri ulei Pentru decor: măsline frunze de busuioc Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în ulei până […]
Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie
Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie din: ciocolată cu 70% cacao, unt nesărat, oua, frisca, cafea, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g ciocolată cu 70% cacao 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele 3 ouă 250 ml friscă 1-2 linguri cafea, opţional coaja răzuită sau fâşii de la 1 lămâie Mod de preparare: Speli […]
Dovlecel gratinat cu ou si cascaval
Dovlecel gratinat cu ou si cascaval din: oua, unt, faina, apa, sare, dovlecei, cascaval, piper. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 g unt rece 250 g făină 2 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 2 dovlecei 4 ouă 250 g caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Arrfesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute […]
Prajitura rece cu crema de vanilie si zmeura
Prajitura rece cu crema de vanilie si zmeura din: biscuiţi digestivi de cacao, lapte, zahăr, oua, faina, zahar vanilat, zmeura, ciocolata neagra. Ingrediente: 400 g biscuiţi digestivi de cacao 500 ml lapte 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 50 g făină 1 plic zahăr vanilat zmeură ciocolată neagră, pentru decor Mod de preparare: Pui la fiert 350 ml […]
Rulouri de peste cu bacon si rosii cherry
Rulouri de peste cu bacon si rosii cherry din: peşte alb, bacon, unt, ulei, rosii cherry, oregano, piure de cartofi. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte alb 4-8 felii de bacon 15 g unt 15 ml ulei 200 g roşii cherry, înjumătăţite frunze proaspete de oregano piure de cartofi Mod de preparare: […]
Gogosi pasta-arsa pentru supa
Gogosi pasta-arsa pentru supa din: apă, făină, ulei sau untură, ou. Ingrediente: 100 g apă 50 g făină 1 1/2 linguri ulei sau 25 g untură 1 ou mare Mod de preparare: Din ingrediente se prepară o cocă opărită, se pune în seringa pentru prăjituri, se pun pe o placă de prăjit unsă grămăjoare […]
Crutoane din chifle prajite pentru supa
Crutoane din chifle prajite pentru supa din: chiflele sau pâinea albă, ulei. Ingrediente: chiflele sau pâinea albă ulei Mod de preparare: Chiflele sau pâinea albă se taie cubuleţe care se prăjesc în cuptor sau în cratiţă, uscate sau cu puţin ulei, până se rumenesc. Dacă se prăjesc în grăsime, se întorc cu lopăţica. […]
Sarailie cu nuca si lamaie
Sarailie cu nuca si lamaie din: foi de plăcintă, miez de nucă, unt topit, zahăr, apa, zahar vanilat, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 600 g miez de nucă 200 g unt topit Pentru sirop: 300 g zahăr 500 ml apă 1 pacheţel zahăr vanilat zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Tai foile […]
Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster
Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster din: mălai, amestec chinezesc „5 mirodenii”, ulei de susan, vin de orez sau sherry sec, zahăr, muşchi de vită, ulei, ghimbir, ceapa verde, mazare, ciuperci oyster, supă de vită, sos oyster. Ingrediente: 2 linguriţe cu mălai 1/2 linguriţă cu amestec chinezesc „5 mirodenii” 10 ml ulei de susan 10 ml vin de orez sau sherry […]
Racituri de oua pentru supe de carne sau de oase
Racituri de oua pentru supe de carne sau de oase din: oua, lapte. Ingrediente: 2 oua 200 ml lapte Mod de preparare: Două ouă întregi se amestecă cu 200 ml lapte. Se toarnă în ceşti sau forme mici unse şi se fierb în baie de apă până devin gelatinoase. Se răstoarnă şi se taie cubuleţe. […]
Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor
Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor din: compot de ananas, ardei roşu, sos chilii, ketchup, zahăr brun, ghimbir proaspăt, usturoi, oţet de orez, piepţi de pui, ulei, faina, praf de copt, mălai, sifon. Ingrediente: 1 compot de ananas 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat un strop de sos chilii 6 linguri cu ketchup 4 linguri cu zahăr brun […]
Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie
Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie din: nuci pecan, curmale, scorţişoară, nucşoară, sare, miez de nucă de cocos tânără, nuci caju, suc de chitră, vanilie, sirop de agave, ulei de nucă de cocos, lecitina. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de nuci pecan 1/2 ceaşcă de curmale 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/4 linguriţă de nucşoară 1/2 linguriţă de sare 1 ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără 2 ceşti de […]
Salata de cuscus cu pui si verdeturi
Salata de cuscus cu pui si verdeturi din: grăunţe medii (pentru cuşcuş), piept de pui, roşii mici, ardei roşu si galben, dovlecei mici, ceapa alba, lamai, menta, busuioc, coriandru, patrunjel cu frunze plate, ulei de masline, curcuma, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de grăunţe medii (pentru cuşcuş) 400 g de piept de pui 6 roşii mici 1/2 de ardei roşu 1/2 de […]
Pachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli
Pachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli din: foi de orez, carne de vită, ulei de arahide, morcov, ardei roşu, păstăi, broccoli, ceapa verde, coriandru, sos teriyaki, sos de soia, ardei iute roşu, ulei de susan, miere, seminţe de susan. Ingrediente: 8 foi de orez Pentru umplutura: 500 g carne de vită tăiată în fâşii 1 lingură cu ulei de arahide 1 morcov curăţat […]
Galuste cu sunca pentru supa
Galuste cu sunca pentru supa din: şuncă tocată, ceapă sau cepe verzi, chiflă, lapte, ulei, făină, piper măcinat. Ingrediente: 100 g şuncă tocată 1 ceapă mică sau 2 cepe verzi 1 chiflă puţin lapte 1 linguriţă de ulei făină cât cuprinde piper măcinat Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa dată pe râzătoare, se ia de pe […]
Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete
Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete din: cepe eşalote, usturoi, ardei iute, turmeric, coriandru măcinat, chimen măcinat, sos de soia, ulei de floarea-soarelui, file de porc, orez Jasmine, sare, ridichi, coriandru proaspăt, Ingrediente: 2 cepe eşalote, decojite şi tocate mărunt 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat mărunt câte 1/2 linguriţă cu turmeric, coriandru măcinat şi chimen […]
Reteta zilei: Sandwich de pui cu bacon si guacamole
Sandwich de pui cu bacon si guacamole din: bacon, avocado, suc de lamaie, sare, piper, ceapa rosie, coriandru, piept de pui, sos barbeque, cascaval, paine, salata verde, rosii. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan Sandwich-uri cu pui si rosii la gratar Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola Ingrediente: 8 felii de […]
Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere
Salata de verdeturi cu ridichie neagra si mere din: salata verde, cicoare rosie, ridiche neagra, mere acrisoare, lamaie, ceapa verde, seminte de susan, ulei de masline, otet alb, sare grunjoasa, sare obisnuita, piper rasnit. Ingrediente: 1 salata verde, creata 1 cicoare rosie 1/2 de ridiche neagra 1 legatura de ridichi rosii 2 mere acrisoare 1 lamaie 1 legatura de ceapa verde 1 lingura de seminte de susan 3 linguri […]
Pachete chinezesti cu somon si fasole verde
Pachete chinezesti cu somon si fasole verde din: file de somon, sare, piper negru, amestec chinezesc „5 arome”, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, fasole verde, sos de soia light, ulei de susan, tăiţei de ou uscaţi, sos teriyaki, limetă, foi de copt. Ingrediente: 250 g file de somon sare şi piper negru 2 vârfuri cuţit cu amestec chinezesc „5 arome” 1 căţel […]
Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii
Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii din: file de porc, pastă galbenă de curry Malaysia sau Thai, ulei de floarea-soarelui, ananas proaspăt, ceapă roşie,, fasole verde, rosii prunisoae, sos de peste Thai, zahar brun, limeta, frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc, tăiat în felii subţiri 2 linguri cu pastă galbenă de curry Malaysia sau […]
Dulceata delicioasa de visine cu lamaie
Dulceata de visine cu lamaie din: vişine, zahăr tos, zeamă de lămâie, zahăr vanilat. Ingrediente: 3 kg vişine 2.5 kg zahăr tos 6 linguri zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Speli vişinele în mai multe ape şi le scoţi sâmburii şi codiţele. Aşezi într-o cratiţă încăpătoare un strat de vişine, […]
Orez cu pui, arahide si curry
Orez cu pui, arahide si curry din: ulei de floarea-soarelui, arahide prăjite, pulpe de pui, usturoi, ceapă, ardei roşu, pastă galbenă de curry thailandeză, sos de soia dark, orez cu bob lung, oua, ceapa verde, sos de peste Thai. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 100 g arahide prăjite, tăiate mărunt 8 pulpe de pui, dezosate şi tăiate în bucăţi 2 căţei […]
Reteta zilei: Salata de quinoa cu prune si patrunjel
Salata de quinoa cu prune si patrunjel din: ghimbir, suc de lamaie, ulei de canola, miere, sare, piper, prune, patrunjel, migdale, quinoa. Poate te intereseaza si: Salata de bulgur cu struguri si menta Salata cu ridichi, ceapa verde si branza Salata de vinete prajite si naut Ingrediente: 1 lingurita de ghimbir ras 2 linguri de […]
Pachete de pui cu ghimbir si sos de miere
Pachete de pui cu ghimbir si sos de miere din: foi de brick, piept de pui, coriandru proaspăt, usturoi, brânză Quark, ghimbir proaspăt, sos de soia, miere lichidă, sos de peşte, piper. Ingrediente: 12 foi de brick 400 g piept de pui, tăiat în bucăţele mici 1 buchet de coriandru proaspăt 1 căţel de usturoi 2 ceşti cu brânză Quark 1 lingură […]
Cataif cu fistic si scortisoara
Cataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet Pentru sirop: 600 ml apă 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Amesteci, […]
Degetare pentru supa
Degetare pentru supa din: oua, faina, ulei. Ingrediente: ou 100 g făină ulei Mod de preparare: Se prepară un aluat mai moale ca de obicei dintr-un ou cu 100 g făină. Se întinde în foaie subţire şi se împătureşte în două. Se taie cu degetarul sau cu o formă mică pentru gogoşi, se prăjesc în […]
Risotto cu clementine caramelizate
Risotto cu clementine caramelizate din: lapte, zahăr pudră, unt, orez risotto, lapte condensat sau smântână, clementine, zahăr granulat, brandy. Ingrediente: 600 ml lapte 2 linguri cu zahăr pudră 1 bucăţică de unt 175 g orez risotto aprox. 200 ml lapte condensat sau smântână Pentru clementine: 6 clementine 100 g zahăr granulat 2 linguri cu brandy Mod de preparare: Curăţă dementinele de coajă şi […]
Creveti cu taitei si sos thai
Creveti cu taitei si sos thai din: ulei de floarea-soarelui, ceapa, usutroi, pasta de curry rosu thai, cartofi, ardei rosu, sare sau sos de peşte Thai, creveţi cruzi, tăiţei de orez Thai. Ingrediente: 2 linguriţe cu ulei de floarea-soarelui 1 ceapă, curăţată şi feliată 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit 2 linguriţe cu pastă de curry roşu […]
Tort de nuci pecan cu avocado si banane
Tort de nuci pecan cu avocado si banane din: nuci pecan, pastă de curmale sau curmale, sare, banane, avocado, praf de roşcovă crudă sau praf de cacao crud, nectar de agave, ulei de nucă de cocos. Ingrediente: 2 ceşti de nuci pecan 1 ceaşcă de pastă de curmale sau curmale tăiate în bucăţi , 1/2 linguriţă de sare 1 banană 2 ceşti de avocado […]
Budinca de orez cu granadilla si cocos
Budinca de orez cu granadilla si cocos din: lapte de cocos, cremă de brânză, orez fiert, zahăr pudră, apă de trandafiri, granadilla, zahăr brun, mentă. Ingrediente: 125 ml lapte de cocos 125 ml cremă de brânză 50 g zahăr pudră 2 ceşti cu orez fiert 10 ml apă de trandafiri 2 granadilla 20 g zahăr brun mentă proaspătă, pentru a servi Mod […]
Supa de pui cu ghimbir si sos de soia
Supa de pui cu ghimbir si sos de soia din: piept de pui, ulei de măsline, ceapă, ardei roşu, usturoi, ghimbir, pastă verde de curry, lapte de cocos, mangetout, supă de pui, baby corn, lamaie, sos de peşte, sos de soia, zahar. Ingrediente: 250 g piept de pui tăiat în fâşii ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 60 g ardei roşu, tocat 2 căţei de […]
Orez cu legume la gratar si sos pesto
Orez cu legume la gratar si sos pesto din: roşii, dovlecei, orez cu bobul lung, ardei roşii, ardei galben, sos de soia, ceapă, sare, frunze de rucola. Ingrediente: 4 roşii 4 dovlecei medii 100 g orez cu bobul lung 2 ardei roşii 1 ardei galben 1 lingură cu sos de soia 1 ceapă sare, după gust câteva frunze de rucola, pentru […]
Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie
Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie din: gogonele, zahăr, ghimbir, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g gogonele 250 g zahăr 1 linguriţă qhimbir ras zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele. Le tai felii mai mari sau mai mici, […]
Taitei cu ciuperci si broccoli
Taitei cu ciuperci si broccoli din: ulei, ciuperci oyster, ardei roşu, broccoli, morcov, sos de soia, oţet de orez, limetă, sos oyster, tăiţei cu ou. Ingrediente: 2 linguri cu ulei 125 g ciuperci oyster, feliate 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi feliat 125 g broccoli rupt în bucheţele 1 morcov curăţat de coajă şi feliat 1 lingură cu sos de soia 1 lingură […]
Tocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci
Tocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci din: tăiţei udon (sau tăiţei de orez), supă de legume sau de vită, ghimbir, supă instant de legume sau pastă de curry verde Thai, sos de peşte sau sos de soia, ardei iute roşu, usturoi, ciuperci, păstăi, muşchi de vită, ceapa verde, lămâie. Ingrediente: 175 g tăiţei udon (sau tăiţei de orez) 1,5 I supă de legume […]
Creveti cu linguine si avocado
Creveti cu linguine si avocado din: linguine, avocado mic, creveţi fierţi, frunze de salată verde, boia de ardei roşu, lamaie, piure de tomate, suc de lamaie, smantana, sos Worcestershire, sos Tabasco, sare piper negru. Ingrediente: 100 g linguine 1 avocado mic, copt 10 creveţi fierţi, cu coadă câteva frunze de salată verde boia de ardei roşu 2 felii de lămâie […]
Lipie cu ceapa pentru supa
Lipie cu ceapa pentru supa din: ou, unt, făină, ceapă verde, sare, piper măcinat. Ingrediente: 1 ou 40 g unt 1 lingură de făină 1 legătură de ceapă verde sare piper măcinat Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile spumă cu 20 g unt, se sărează, se piperează, se adaugă ceapa tăiată mărunt cu cozi cu […]
Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir
Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir din: brânză Ricotta, făină, ulei, unt, ciuperci, ardei rosu, ardei verde, ardei galbe, ceapa, nuci caju, seminţe de cardamom, seminţe de fenicul, usturoi, dafin, frunze de curry, ghimbir, ardei iuţi verzi, orez basmati, boabe de porumb, mentă tocată şi coriandru, morcov, sare. Ingrediente: 300 g brânză Ricotta, tăiată în cuburi 125 g făină 125 ml ulei 60 g unt […]
Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde
Salata de pepene verde cu creveti si ceapa verde din: pepene verde, avocado, creveţi, ridichi, lamaie, cepe verzi, mărar, maioneză, mustar, lichior de anason, sare, piper. Ingrediente: 1 pepene verde, de circa 1,5 kg 2 avocado 250 g de cozi de creveţi, fierte 1 legătură de ridichi 1/2 de lămâie 2 cepe verzi 3 fire de mărar. Pentru sos: 6 linguri de maioneză 2 linguri […]
Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt
Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt din: creveţi (în crustă), unt, ciuperci champignon, usturoi, ceapa, ardei iute, seminţe de chimen, seminţe negre de muştar, turmeric, pudră de chilii, coriandru măcinat, ardei verde, iaurt simplu, sare, lapte de cocos, coriandru proaspăt. Ingrediente: 500 g creveţi (în crustă) 200 g unt 300 g ciuperci champignon 15 g usturoi zdrobit 1 ceapă mare, tocată mărunt 1 ardei […]
Salata cu orez, mazare si creveti
Salata cu orez, mazare si creveti din: orez brun, mazăre congelată, tulpini de ţelină, sos chilii dulce Thai, suc de limeta, frunze de mentă, creveţi decorticaţi,sare sau sos de soia, piper negru macinat. Ingrediente: 250 g orez brun 100 g mazăre congelată 2 tulpini de ţelină, tăiate în felii 2-3 linguri cu sos chilii dulce Thai sucul de la 1 limetă mare 8 […]
Dulceata de capsuni cu lamaie
Dulceata de capsuni cu lamaie din: căpşuni, zahăr, lămâie. Ingrediente: 4 kg căpşuni 2 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs într-o strecurătoare. Le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le ţii la frigider peste noapte ca să-şi lase […]
Paste cu somon si sparanghel
Paste cu somon si sparanghel din: paste fettuccine (sau tăiţei), sparanghel sau broccoli, sare, piper negru, file de cod, ulei de masline, salam chorizo, seminţe de pin prăjite. Ingrediente: 125 g paste fettuccine (sau tăiţei) 75 g sparanghel sau broccoli sare si piper negru 1 bucată groasă de file de cod (300 g), tăiată în jumătate 1 […]
Gem de corcoduse cu lamaie
Gem de corcoduse cu lamaie din: corcoduşe coapte, zahăr, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 kg corcoduşe coapte 1 kg zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Speli bine corcoduşele, apoi le aşezi într-un vas astfel: un strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul fiind […]
Supa de pui cu taitei si ghimbir
Supa de pui cu taitei si ghimbir din: ulei de măsline, praz, usturoi, morcovi, piept de pui, ghimbir proaspăt, supă de pui, baby corn, tăiţei de ou, suc de limetă, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 5 ml ulei de măsline 4 fire de praz, tocate 1 căţel de usturoi 2 morcovi mari, decojiţi şi tăiaţi în cuburi 4 file-uri de piept de pui, tăiate mărunt […]