Retete culinare cu poze
Terina cu legume si oua de prepelita
Terina cu legume si oua de prepelita din: legume congelate, oua de gaina, oua de prepelita, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g legume congelate 6 ouă de găină 6 ouă de prepeliţă o legătură pătrunjel 25 g unt sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb si apoi se lasă la-scurs. 4 ouă de prepeliţă […]
Budinca delicioasa de lamaie
Budinca delicioasa de lamaie din: ouă, unt 60% grăsime, suc si coaja de lamaie, lapte, faina Ingrediente: 2 ouă 40 g unt 60% grăsime 60 g zahăr coaja şi sucul une lămâi 170 ml lapte 30 g faina Mod de preparare: La bain-marie se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi untul până ce se obţine o cremă […]
Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel
Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel din: făină, apa, drojdie, ulei, sare, oua, ciuperci, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 150 ml apă 20 g drojdie 150 ml ulei un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 4 ouă 400 g ciuperci 3 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Drojdia […]
Reteta zilei: Linguine cu scoici
Linguine cu scoici din: ulei de masline, usturoi, fulgi de chili, scoici, vin alb, linguine, unt, patrunjel. Poate te intereseaza si Paste cu dovlecel si porumb Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 4-5 catei de usturoi tăiat în felii subțiri 1 vârf de cuțit de fulgi chili 1 kg scoici 1/2 cana vin alb sec […]
Vita cu masline si cimbru
Vita cu masline si cimbru din: carne de vită tăiată cuburi, usturoi, masline negre si verzi, ulei, cimbru, foi de dafin, sare, piper, ceapa, telina, vin rosu sec, morcovi. Ingrediente: un kg carne de vită tăiată cuburi 2 căţei de usturoi 250 g măsline negre şi verzi 4 linguri ulei o crenguţă cimbru 2 foi de dafin […]
Bob cu carnati si morcov
Bob cu carnati si morcov din: bob, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, bulion, carnati de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g bob o ceapă 6 morcovi o rădăcină pătrunjel un ardei gras o lingură bulion 2-4 cârnaţi de casă, în funcţie de mărime 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Bobul se pune la […]
Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala
Prajitura cu lapte, rom si coaja de portocala din: oua, zahar, faina, lapte, unt topit, zahar vanilat, sare, esenta de rom, coaja de portocala. Ingrediente: 9 ouă 250 g zahăr 9 linguri făină un litru lapte un pachet unt topit 2 pacheţele zahăr vanilat o linguriţă sare o fiolă esenţă rom coaja rasă de la […]
Placinta ciobanului cu legume si ierburi
Placinta ciobanului cu legume si ierburi din: carne tocată, piure de cartofi, morcov, mazare congelata, telina, ceapa, sare, piper, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat, ketchup, sos picant, unt. Ingrediente: 600 g carne tocată 500 g piure de cartofi un morcov mare 150 g mazăre congelată 3 fire ţelină 2 cepe sare piper 2 căţei usturoi 2 linguri cimbru şi rozmarin […]
Flan de caramel si migdale
Flan de caramel si migdale din: lapte, lamaie,zahar, oua, apa. Ingrediente: 500 ml lapte o lămâie 225 g zahăr 3 ouă şi 2 gălbenuşuri 2 linguri apă caldă Ingrediente pentru servit: migdale feliate Mod de preparare: Se fierbe laptele cu coaja rasă de lămâie, apoi laptele se strecoa ră pfentru a înlătura coaja. Se amestecă […]
Sirop delicios de menta
Sirop delicios de menta din: menta, apa, zahar. Ingrediente: 1 mână de mentă 3 l apă 1-2 kg zahăr Mod de preparare: Speli menta şi o pui la fiert în apă, timp de 30 de minute. Laşi ceaiul de seara până dimineaţa, la rece. Strecori ceaiul prin tifon dublu şi măsori cantitatea […]
Reteta zilei: Somon impachetat
Somon impachetat din: somon, ceapa, rosii cherry, arpagic, ulei de masline, sare de mare, piper, marar, lamaie. Poate te itnereseaza si Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi Ingrediente: 2 bucati de somon 1/2 ceapa, felii 1 cană rosii cherry, taiate in jumatati 1 lingura arpagic tocat 2 linguri ulei de măsline 1/4 linguriță sare […]
Paste de orez cu sos si pui
Paste de orez cu sos si pui din: piept de pui, ardei graşi de culori diferite, ceapa, ceapa verde, cub concentrat pui, ulei, paste de orez. Ingrediente: un piept de pui 3 ardei graşi de culori diferite o ceapă o legătură ceapă verde un cub concentrat pui 2 linguri ulei o pungă paste de orez Mod de preparare: […]
Creme brulee cu pere
Creme brulee cu pere din: lapte, smântână, baton de vanilie, zahăr, nuga, gălbenuşuri, Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud), pere mari, puţin unt, zahăr candel brun, vin alb, mentă, cimbru, coajă rasă de limette, zmeură proaspătă. Ingrediente: 90 ml lapte 250 ml smântână 1 baton de vanilie 4 linguri zahăr 50 g nuga […]
Sote de ciuperci cu usturoi
Sote de ciuperci cu usturoi din: ciuperci mari, unt, usturoi, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kg ciuperci mari 125 g unt 5 căţei usturoi 2 lămâi pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Pe măsură ce se curăţă, ciupercile se pun în apă rece cu suc de lămâie. Apoi se taie cuburi mari. Se spală, se […]
Fructe coapte cu biscuiti si migdale
Fructe coapte cu biscuiti si migdale din: unt, ulei de rapiţă sau de migdale, zahăr brun, făină, biscuiti, scorţişoară sau nucşoară, sare, caise, cirese negre, zahăr tos, tapioca, extract de migdale. Ingrediente: 4 linguri de unt tăiat cuburi cu latura de 1 cm 2 linguri de ulei de rapiţă sau de migdale 3/4 ceaşcă de zahăr brun 2/3 ceaşcă de făină 1/2 ceaşcă […]
Bere de casa fara porumb
Bere de casa fara porumb din: malt, zahar, hamei, drojdie de bere, apa Ingrediente: 500g malţ 1 kg zahăr 20g hamei 1 cubuleţ drojdie de bere 15 l apă Mod de preparare: Hameiul şi malţul se pun la fiert în 15 l apă. Se fierb la foc mic şi apoi se lasă vasul acoperit 2 […]
Salata rusa cu peste si legume
Salata rusa cu peste si legume din: morcovi, cartofi, ouă, mazăre sau un pumn de mazăre congelată, fasole verde, peşte în ulei, maioneză, sare, ceapă. Ingrediente: 2 morcovi 3 cartofi 2 ouă 1 conservă mică de mazăre sau un pumn de mazăre congelată 1/2 conservă mică de fasole verde 1 conservă de peşte (la alegere) […]
Mix de piersici si afine cu scortisoara
Mix de piersici si afine cu scortisoara din: piersici, suc de lamaie, zahar brun sau sirop de arţar, unt, afine, suc de lime, scorţişoară, iaurt, mentă. Ingrediente: 2 piersici tari, tăiate pe jumătate, făiă sâmburi suc proaspăt stors din 1/2 lămâie (cam 1 lingură) 3 linguri + 1 linguriţă de zahăr brun sau sirop de arţar 1 lingură de unt, […]
Ciolan in manta cu bere si usturoi
Ciolan in manta cu bere si usturoi din: ciolan mare de porc, usturoi, piper boabe, foi de dafin, bere, făină, ouă, sare, ulei pentru prăjit. Ingrediente: 1 bucată ciolan mare de porc 1 căpăţână de usturoi 2 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin 200 ml bere 8 linguri făină 2 ouă sare ulei […]
Reteta zilei: Salata de bulgur cu fasole neagra si ananas
Salata de bulgur cu fasole neagra si ananas din: limeta, ulei de masline, miere, chimion, praf de usturoi, sare, bulgur, coriandru, caju, ananas, fasole neagra. Poate te itnereseaza si Salata calda de dovlecei Ingrediente vinegreta: 1 limeta, stoarsa 2 linguri de ulei de măsline 1 lingura de miere ½ linguriță de chimion ¼ linguriță praf […]
Cartofi cu carne de vita si condimente
Cartofi cu carne de vita si condimente din: cartofi noi, camote (cartofi dulci),porumb, chayote verde, chayote vernil mai deschis, rădăcini de yucca, rădăcină de tiquisque, carne de vită, varză, ceapa, banană verde (platano), elină apio, usturoi, ardei roşu, frunze de dafin. Ingrediente: 3-4 cartofi noi 5-6 camote (cartofi dulci) 2 bucăţi de porumb 1 chayote verde 1 chayote vernil mai deschis 1-2 rădăcini de yucca 1 rădăcină de tiquisque […]
Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci
Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci din:vinete, ciuperci, unt, usturoi, sare, piper, pătrunjel, pesmet. Ingrediente: 1.200 kg vinete 150 g ciuperei 120 g unt câţiva căţei de usturoi sare piper pătrunje pesmet Mod de preparare: Speli vinetele, le zvânţi şi le tai pe lungime, apoi le prăjeşti şi, când sunt gata, le scoţi miezul. Baţi […]
Inghetata cu caise fierte si migdale
Inghetata cu caise fierte si migdale din: apa, zahar, caise, extract de migdale, inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi, migdale. Ingrediente: 2 cesti de apa 2/3 ceasca de zahar 700 g de caise (aproximativ 15 bucati), taiate in jumatate si fara samburi un varf de lingurita de extract de migdale 500 […]
Nachos cu ananas
Nachos cu ananas din: sos salsa, ananas, boabe de fasole, pudra de chili, chimion , coriandru, chipsuri tortilla, brânză Cheddar, ardei iute. Ingrediente: 1 ceaşcă de sos salsa 1 ceaşcă de ananas 450 g de boabe fasole 2 linguriţe de pudră de chili 1 linguriţă de chimion măcinat 1/2 linguriţă de coriandru măcinat chipsuri tortilla 1 ceaşcă brânză Cheddar 12 bucăţele […]
Prajitura cu branza, caise si nuci
Prajitura cu branza, caise si nuci din: faina, zhar pudra, unt, oua, branza de vaci, sare, lapte, caise, praf de budincă de vanilie, zahar, nuci. Ingrediente: 240 g făină 140 g zahăr pudră 150 g unt 2 ouă 250 g brânză de vaci un praf de sare 300 ml lapte 300 g caise un plic de praf de budincă […]
How to make Fried cabbage (video)
Fried cabbage How to make Fried cabbage Pofta buna!
How to make Bacon pineapple wraps (video)
Bacon pineapple wraps How to make Bacon pineapple wraps Pofta buna!
How to make Crunchy chocodiles (video)
Crunchy chocodiles How to make Crunchy chocodiles Pofta buna!
How to make Corned beef sandwiches (video)
Corned beef sandwiches How to make Corned beef sandwiches Pofta buna!
How to make Carrot salad (video)
Carrot salad How to make Carrot salad Pofta buna!
How to make Peach batter cobbler (video)
Peach batter cobbler How to make Peach batter cobbler Pofta buna!
How to make Fresh peach bellini (video)
Fresh peach bellini How to make Fresh peach bellini
How to make Cheese hot dogs (video)
Cheese hot dogs How to make Cheese hot dogs Pofta buna!
How to make Cucumber salsa (video)
Cucumber salsa How to make Cucumber salsa Pofta buna!
How to make Banana smoothie (video)
Banana smoothie How to make Banana smoothie
How to make Peach dessert (video)
Peach dessert How to make Peach dessert Pofta buna!
How to make Cheese casserole (video)
Cheese casserole How to make Cheese casserole Pofta buna!
How to make Creamy cucumber salad (video)
Creamy cucumber salad How to make Creamy cucumber salad Pofta buna!
How to make Coconut strawberry pie (video)
Coconut strawberry pie How to make Coconut strawberry pie Pofta buna!
How to make Coconut pie crust (video)
Coconut pie crust How to make Coconut pie crust Pofta buna!
Reteta zilei: Limonada de grapefruit si lamaie
Limonada de grapefruit si lamaie din: grapefruit, suc de lamaie, zahar, apa. Poate te interesaza si Limonada racoritoare Ingrediente: 4 grapefruit (aproximativ 2 cesti de suc) 3/4 cana suc de lămâie 1/2 cana zahăr 4 cani apa Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pana la omogenizare. Se serveste limonada la temperatura camerei sau […]
Placinta cu peste si praz
Placinta cu peste si praz din: făină, oua, ulei, apa, sare, cod congelat, ceapa, praz, unt, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină un ou 60 mf ulei 60 ml apă un praf sare Ingrediente pentru umplutură: 500 g cod decongelat o ceapă un praz un gălbenuş 50 g unt sare piper Mod de preparare: […]
Chifetele cu rosii si cimbru la cuptor
Chifetele cu rosii si cimbru la cuptor din: rest de friptură de vită, oua, boia, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper. rosii, suc de roşii, usturoi, cimbru. Ingrediente pentru chiftele: 250 g rest de friptură de vită un gălbenuş o linguriţă boia 2 cepe 1/2 legătură pătrunjel ulei sare piper Ingrediente pentru copt: 7-8 roşioare 100 ml suc de […]
Tarta delicioasa cu mere si scortisoara
Tarta delicioasa cu mere si scortisoara din: mere golden, unt, zahar, aluat gata preparat, scortisoara. Ingrediente: 4-6 mere golden 150 g unt 150 g zahăr pudră 200 g aluat gata preparat scorţişoară Mod de preparare: Intr-o cratiţă se pune untul să se topească, apoi se adaugă zahărul, scorţişoara si se face un caramel. Se trage […]
Peste cu rosii la cuptor
Peste cu rosii la cuptor din: cod decongelat, rosii, ulei, vin alb sec, usturoi, sare, piper, condimente pentru peste. Ingrediente: 4 bucăţi cod decongelat 6 roşii mici 2-3 linguri ulei 300 ml vin alb sec 3-4 căţei usturoi sare piper condimente de peşte Mod de preparare: Codul decongelat se spală cu apă rece, după care se […]
Gustare cu oua si bacon la cuptor
Gustare cu oua si bacon la cuptor din: cartofi, oua, bacon, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă 200g bacon 1/2 ardei gras o lingură ulei sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă de cdajă, după care se spală cu jet de apă rece. Se taie apoi cuburi şi, se pun la fiert în […]
Cheesecake cu vanilie si nucsoara
Cheesecake cu vanilie si nucsoara din: biscuiţi, unt, nucsoara, brânză de vaci, branza de vaci, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca lichida. Ingrediente: 250 g biscuiţi 125 g unt 1/2 linguriţă nucşoară rasă Ingrediente pentru garnitură: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr 2 linguri făină 3 ouă o fiolă esenţă vanilie 250 ml friscă […]
Prune cu smantana si nuci
Prune cu smantana si nuci din: prune, zahar, coaja de portocala, suc de portocale, rozmarin, smântână semidegresată, nuci. Ingrediente: 450 g de prune, tăiate în bucăţi 1/4 ceaştcă de zahăr coaja de la o portocală rasă suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 1/4 ceaşcă) 1/4 linguriţă de rozmarin tocat 1/2 ceaşcă de smântână semidegresată 2 linguri de nuci […]
Bere de casa cu porumb
Bere de casa cu porumb din: apa, hamei, malt, porumb, zahar, drojdie. Ingrediente: 10 l apa un pumn de hamei 250g malţ 250g boabe de porumb 60g zahăr un cubuleţ de drojdie Mod de preparare: In 10 l apă se pun: un pumn de hamei, 250g malţ, 250g boabe de porumb. Această compoziţie se […]
Supa cu porumb si busuioc
Supa cu porumb si busuioc din: unt, ceapa, cartofi noi, apa, supă de pui fără sare, busuioc, arpagic sau pătrunjel mărunţit (opţional). Ingrediente: 1 lingură de unt 1 ceapă mică, tocată 1 cartof nou mediu (roşu sau alb), curăţat şi tăiat în cuburi cu latura de circa 1 centimetru 3 ceşti de apă 2 ceşti de supă […]
Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata
Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata din: unt moale, zahăr pudră, făină, ouă, zahăr vanilat, îngheţată de fructe, cremă de ciocolată, bucăţele de căpşune. Ingrediente: 150 g unt moale 150 g zahăr pudră 175 g făina 3 ouă un plic zahăr vanilat îngheţată de fructe cremă de ciocolată bucăţele de căpşune pentru decor Mod de preparare: […]
Pui cu sos picant si ananas
Pui cu sos picant si ananas din: ardei gras, pulpe de pui, ananas, ulei de rapiţă, sare, sos picant, ulei. Ingrediente: 1 ardei gras 4 felii de ananas ulei de rapiţă sare 1 1/2 lingură de sos picant 1 1/2 lingură de ulei 4 pulpe de pui dezosate Mod de preparare: Unge grătarul cu ulei […]
Sufleu de ciocolata cu inghetata
Sufleu de ciocolata cu inghetata din: cacao, apă caldă, smântână, îngheţată asortată, făină, un praf de copt, unt, zahăr, ouă, zahăr vanilat. Ingrediente: 2 linguri cacao 50 ml apă caldă 100 ml smântână îngheţată asortată 150 g făină un praf de copt 75 g unt 100 g zahăr 4 ouă zahăr vanilat Mod de preparare: Amestecă bine cacaoa […]
Reteta zilei: Supa de fenicul cu pere
Supa de fenicul cu pere din: fenicul, ceapa, pere, ulei d masline, unt, sare, piper, dafin, cidru spumant, apa. Ingrediente: 3 bulbi fenicul proaspăt, feliat 2 cepe, feliate 4 pere, cuburi 3 linguri ulei de masline sau unt sare și piper negru proaspat macinat 2 frunze de dafin 1 cană cidru spumant 5 cesti […]
Dorada in sos de chili si limette
Dorada in sos de chili si limette din: ghimbir, usturoi, ardei iute roşu, coaja rasă de la 1 limettă, iaurt de soia, sare, otet balsamic, dorada, zahar, ceapă verde, ulei de măsline, rosii cherry, piper. Ingrediente: 20 g ghimbir 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 legătură coriandru coaja rasă de la 1 limettă, 300 g iaurt de […]
Tocanita de vitel cu ardei gras si marar
Tocanita de vitel cu ardei gras si marar din: cuburi carne de viţel, ceapa, ardei gras, bulion, cartofi, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cuburi carne de viţel 2 cepe un ardei gras 2 linguri bulion 4-5 cartofi o legătură mărar 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se taie ceapa si ardeiul mărunt […]
Flan de ciocolata neagra
Flan de ciocolata neagra din: lapte, oua, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, zahar vanilinat. Ingrediente: 750 ml lapte 6 ouă 120 g ciocolată neagră o lingură cacao 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilinat Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi se pune într-o crăticioară pe foc mic şi se adaugă un pahar cu lapte. Se lasă […]
Paste la cuptor cu spanac si nuci
Paste la cuptor cu spanac si nuci din: paste scurte, sare, ceapa, usturoi, spanac, nuci, ulei de masline, coaja de lamaie, stafide, sare, piper, scortisoara, naut, teleama, ouă, lapte, caşcaval. Ingrediente: 250 g paste scurte sare 1 ceapă 1-2 căţei de usturoi 500 g spanac 60 g nuci 1 lingură ulei de măsline coaja rasă de la 1 lămâie […]
Cum se prepara maioneza
Cum se prepara maioneza din: galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, sare. Ingrediente: gălbenuşuri ulei zeamă de lămâie muştar sare Mod de preparare: Cantităţile ingredientelor nu sunt prezentate, deoarece maioneza se prepară în funcţie de cantitatea de care avem nevoie. Minimum este dintr-un gălbenuş, o linguriţă de muştar, zeamă de lămâie, sare şi ulei, […]
Cocktail cu crema de lichior de cacao
Cocktail cu crema de lichior de cacao din: coniac, crema de lichior de cacao, frisca, nucsoara, gheata. Ingrediente: 50ml coniac 50ml cremă de lichior de cacao 50gr frişcă nebătută 5g nucşoară rasă gheaţă pisată Mod de preparare: Se unge marginea paharului cu zeamă de lămâie şi se cufundă în zahăr ca să se […]
Prajitura cu cirese si esenta de migdale
Prajitura cu cirese si esenta de migdale din: cirese, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de migdale. Ingrediente: 400 g cireşe mari 5-6 ouă 6 linguri zahăr pudră 5 linguri făină 1-2 plicuri zahăr vanilat 100 g unt topit un praf de sare coaja de la o lămâie o […]
Burito picant
Burito picant din: un pachet burrito, sare, piper, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, ardei capia, otet balsamic, ardei verzi, ciuperci, pasta de masline. Ingrediente: un pachet burrito sare piper 600 g piept de pui 2-3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 2-3 ardei capia o lingurita otet balsamic 1-2 ardei verzi 200 […]
Inghetata de zmeura cu pasta de fragi
Inghetata de zmeura cu pasta de fragi din: fragi, zahăr vanilat, brânză mascarpone, zeama de lămâie, zahar, apa, zmeura, frisca, mure, menta. Ingrediente pentru pasta de fragi: 500 g fragi un plic zahăr vanilat 50 g brânză mascarpone zeama de la o lămâie Ingrediente pentru îngheţată: 350 g zahăr 200 ml apă 300 g zmeură un plic […]
Reteta zilei: Pui cu struguri si masline
Pui cu struguri si masline din: pui, sare, piper, ulei de masline, struguri, masline, ceapa, vin alb, supa de pui, rozmarin. Poate te intereseaza si Pui cu sos din smantana si usturoi Ingrediente: 3 kg pui sare piper 1 lingura ulei de masline 1 cană struguri fără sâmburi 1 cană masline 2 cepe, felii subțiri […]
Tocanita de fasole verde cu piept de porc
Tocanita de fasole verde cu piept de porc din: fasole verde, piept de porc, ceapa, ulei, pasta de rosii, usturoi, sare. Ingredinete: 800 g fasole verde 400 g piept de porc o ceapă 2 linguri ulei 2-3 linguri pastă de roşii 2 căţei usturoi sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei se căleşte ceapa şi, când […]
Chiftele cu masline si ardei gras
Chiftele cu masline si ardei gras din: carne tocată de vită, ardei gras roşu, rosii, sos pesto, muguri de pin, măsline negre, sare, piper, cartofi, legume. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită un ardei gras roşu o roşie 4 linguriţe sos pesto o lingură muguri de pin o lingură măsline negre un praf sare piper Ingrediente pentru garnitură: cartofi […]
Galuste cu prune si cartof
Galuste cu prune si cartof din: cartofi, faina, ulei, zahar, sare, prune, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: 400 g cartofi fierti 100 g faina 2 lingurite ulei 1 lingurita zahar sare 750 g prune 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se prepară aluatul: se pasează cartofii şi se adaugă făină, […]
Glazură pentru tort
Glazură pentru tort din: zahar, apa, suc de lamaie, albus. Ingrediente: 200 g zahăr 4 linguri de apă sucul de la o lămâie 2 albuşuri Mod de preparare: Zahărul se topeşte în apă la foc mic. Se lasă să dea câteva clocote până se rumeneşte. Se ţine la răcit, se pune în el sucul de […]
Pui cu sos de ceapa si boia
Pui cu sos de ceapa si boia din: pulpe superioare de pui, ceapă verde, usturoi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 legături ceapă verde 4 căţei usturoi 2 linguriţe boia 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In ulei încins, se pune ceapa la călit, după ce a fost curăţată $i tăiată mărunt. Se amestecă […]
Pizza cu legume si carne
Pizza cu legume si carne din: făină, ulei, sare, apa, drojdie, ardei gras rosu, vanata, carne de porc cu grăsime, ulei, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 3 linguri ulei o linguriţă sare 150 ml apă 20 g drojdie proaspătă Ingrediente pentru umplutură: un ardei gras roşu 1/2 vânătă 200 g carne de porc cu […]
Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei
Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei din: ceapă verde, ardei gras, cartofi, dovlecel, roşii, ulei, mărar, sare. Ingrediente: o legătură ceapă verde 2 ardei grasi 3 cartofi noi 2 dovlecei 2-3 roşii bine coapte 2 linguri ulei mărar pentru servit sare Preparare: In ulei încins se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă […]
Rulouri de vinete cu carne si ceapa
Rulouri de vinete cu carne si ceapa din: vinete, carne tocata dupa gust, ou, ceapa, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: o vânătă mare 350 g carne tocată după gust un ou o ceapă o legătură pătrunjel 250 ml suc de roşii sare piper Mod de preparare: Vânătă se taie felii pe lung si […]
Guşă delicioasa de curcan umplută
Guşă delicioasa de curcan umplută din: gusa de curcan, ceapa, ardei gras, carne de curcan, ficat de curcan, inima de curcan, sare, piper, nucsoara, marar, oua, slanina. Ingrediente: gusa de curcan 2 cepe 1 ardei gras carne, ficatul şi inima de curcan pasate sare piper nucşoară mărar 4 ouă 100 g slănină Mod de preparare: […]
Sarmale cu urda in frunze de sfecla
Sarmale cu urda in frunze de sfecla din: urdă dulce, orez, cepe verzi, cimbru, mărar, sare, piper. Ingrediente: 500 g urdă dulce 1 cană de orez fiert 3-4 cepe verzi călite în ulei sau în puţină untură de porc cimbru mărar sare piper Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi dai deoparte compoziţia. Frunzele […]
Paine fara framantare
Paine fara framantare din: făină, apa, ulei, zahar, sare, drojdie. Ingrediente: 400 g făină 250 ml apă 4 linguri ulei 7 g zahăr 7 g sare 7 g drojdie Mod de preparare: Pui faina intr-un castron si o amesteci cu drojdia. Adauga apa calduta, ulei si zahar si amesteci totul cu o lingura de lemn pana […]
“Chop Suey” de pui
“Chop Suey” de pui din: file de piept de pui, praz, ardei iute rosu, ceapa verde, mazare mange-tout, germeni de soia, sos de soia, amestec de condi-mente chinezesti, ulei, supa de legume, amidon. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 1 fir praz 1 ardei iute rosu 3 cepe verzi 200 g mazare mange-tout 200 g germeni […]
Tort cu aroma de capsune, caise si ciocolata
Tort cu aroma de capsune, caise si ciocolata din: oua, taina, zahar, praf de copt, praf de îngheţată cu gust de căpşune,,praf de îngheţată cu gust de caise, praf de îngheţată cu gust de ciocolată, lapte. Ingrediente pentru primul blat: 10 ouă 20 linguri făină 20 linguri zahăr praf de copt Ingrediente pentru al doilea blat: […]
Cotlete de miel cu cartofi dulci
Cotlete de miel cu cartofi dulci din: cartofi dulci, nuci, smantana, sare, piper, frunzulite de cimbru, cotlete de miel, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 100 g nuci 250 ml smantana sare piper frunzulite de cimbru 8 cotlete de miel 2 linguri ulei Mod de preparare: Se decojesc si se taie felii cartofii. Se toaca 50 […]
Fursecuri cu cereale si stafide
Fursecuri cu cereale si stafide din: făină integrală, fulgi de cereale, fulgi de porumb, zahăr(de preferat brun), zahăr vanilat, praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet, margarina, coajă rasă de portocală(sau lămâie), stafide(la alegere), lapte. Ingrediente: 100 g făină integrală 100 g fulgi de cereale 30 g fulgi de porumb 3 linguri zahăr(de preferat brun) 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pliculeţ […]
Vinete mexicane cu usturoi
Vinete mexicane cu usturoi din: orez, vinete, usturoi, ulei, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 1/2 pahar cu orez 2 vinete mijlocii 3 căţei usturoi 1 ou 2 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Pui într-o crăticioară 1 lingură de ulei şi căleşti orezul timp de 5 minute, amestecând mereu. Adaugi în orez usturoiul […]
Gallo Pinto cu legume si cimbru
Gallo Pinto cu legume si cimbru din: orez, fasole neagra, ardei grasi verzi, ceapa, morcovi, păstârnac, dovlecel, unt, ulei de masline, cimbru, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 300 g fasole neagră 2 ardei graşi verzi 2 cepe mari 3 morcovi 2 bucăţi de păstârnac 1 dovlecel un cubuleţ de unt ulei de măsline cimbru […]
Rosii umplute cu salata de vinete si cascaval
Rosii umplute cu salata de vinete si cascaval din: rosii, vinete coapte, ceapa, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 6 roşii 300 -400 g vinete coapte şi scurse 1 ceapă 1/2 ceaşcă ulei 100-150 g caşcaval ras fin sare piper Mod de preparare: Faci o salată de vinete în care adaugi caşcavalul ras şi piperul (după […]
Rulouri de sunca umplute cu telina si mar
Rulouri de sunca umplute cu telina si mar din: şuncă de Praga, telina, morcovi, mar, lamaie, maioneza, sare. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga tăiată felii subţiri 1 ţelină de 300 g 2 morcovi potriviţi 1 măr sare zeamă de lămâie 150 g maioneză Mod de preparare: Ţelina, morcovii şi mărul le dai pe răzătoarea fină […]
Lichior de zahăr ars
Lichior de zahăr ars din: alcool rafinat, zahar, apa, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 1 pahar alcool rafinat 10 cuburi zahăr 1 pahar zahăr 1 pahar apă 2 pacheţele zahăr vanilat 1 ceşcuţă rom Mod de preparare: Se ard într-o crăticioară cele zece bucăţi de zahăr cubic, se sting cu un pahar cu apă şi […]
Paste cu carne de vita si cimbru
Paste cu carne de vita si cimbru din: spaghete, carne de vită tocată, roşii, usturoi, ceapă, ulei de măsline, unt, vin alb dulce, sare, piper negru şi verde măcinat, busuioc verde, cimbru verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g carne de vită tocată 500 g roşii 6-8 căţei usturoi o ceapă mare 2-3 linguri ulei de măsline 50 g unt 50 ml vin […]
Cannelloni cu branza si spanac
Cannelloni cu branza si spanac din: cannelloni, spanac, pesmet, brânză telemea de oaie, smântână, ouă, unt, piere de rosii, busuioc verde, cascaval. Ingrediente: 16 bucăţi cannelloni 300 g spanac 50 g pesmet 300 g brânză telemea de oaie 100 g smântână 3 ouă 125 g unt 300 g piure de roşii 3-4 frunze busuioc verde 100 g caşcaval ras Mod de […]
Tort cu budinca de lamaie si ananas
Tort cu budinca de lamaie si ananas din: oua, apa, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, budincă de lămâie, lapte, zahar, compot ananas, frisca, sucul de la compotul de anana, suc de lamaie. Ingrediente pentru blat: 10 ouă 10 linguri apă 20 linguri zahăr un praf de copt coaja de la 2 lămâi Ingrediente pentru cremă: 2 […]
Triunghiuri cu legume si mascarpone
Triunghiuri cu legume si mascarpone din: ouă, şniţele, frunze de salată, sos de rosii picant, rosii, ardei, sare, piper, cimbru verde, mascarpone, paine, morcovi, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 ouă 3 şniţele 8 frunze de salată sos de roşii picant 3-4 roşii 2- 3 ardei verzi sare piper o linguriţă cimbru verde 100 g brânză mascarpone […]
Vinete umplute cu carne de porc si cimbru
Vinete umplute cu carne de porc si cimbru din: vinete, ceapa, carne tocata de porc, pasta de rosii, ulei, sare, piper negru si rosu, cascaval, runze de salată, cimbru uscat sau verde. Ingrediente: 2 vinete medii 2 cepe 600 g carne tocată de porc 2 linguri pastă de roşii 3-4 linguriţe ulei de floarea-soarelui sare piper […]
Muschiulet de porc impanat cu piept ardelenesc
Muschiulet de porc impanat cu piept ardelenesc din: muşchiuleti de porc, piept ardelenesc, usturoi, ulei, condimente pentru carne de porc, apa. Ingrediente: 2 muşchiuleti de porc de 1 kg 100 g piept ardelenesc 1 căpăţână usturoi 2-3 linguri ulei 2 linguri condimente pentru carne de porc 1 cană de apă Mod de preparare: Speli muşchiuleţii de porc, îi scurgi […]
Drob de ficat de pui cu patrunjel
Drob de ficat de pui cu patrunjel din: ficăţei de pui, pipote şi inimi de pui, oua, patrujel verde, marar verde, ceapa, ulei, condimente pentru chiftele sau drob, piper, sare, usturoi verde sau uscat, măsline verzi fără sâmburi. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g pipote şi inimi de pui 6 ouă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde […]
Tort cu mere si vanilie
Tort cu mere si vanilie din: mere Ionatan, zahăr, apă, ouă, făină, ulei, sare, esenţă de vanilie sau rom, frişcă bătută, bombonele de ornat sau fulgi de cocos. Ingrediente: 1 kg mere Ionatan, 8 linguri zahăr 1/2 cană apă 8 ouă 8 linguri făină 8 linguri ulei sare 8 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie sau rom 500 g frişcă bătută […]
Muschi de porc cu salvie la cuptor
Muschi de porc cu salvie la cuptor din: muşchi deporc, usturoi, vin alb, salvie proaspătă, rozmarin verde, foi de dafin, pătrunjel verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi deporc (circa 700 g) 5 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb 2 linguri salvie proaspătă 2 linguri rozmarin verde 2 foi de dafin 1/2 legătură pătrunjel verde sare piper 1-2 […]
Cea mai simpla ciorba de perisoare
Cea mai simpla ciorba de perisoare din: ceapa, morcov, cartof, ardei gras sau pasta de ardei, orez, carne tocata (în funcţie de preferintă), oua, verdeata, concentrat de legume, zeamă de varză sau borş Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 morcov mare 1 cartof mare 1 ardei gras sau pastă de ardei orez 500 g carne tocată (în funcţie […]
Varza de Bruxelles cu branza la cuptor
Varza de Bruxelles cu branza la cuptor din: varza de Bruxelles, unt , faina, lapte, smantana, branza sau cascaval, sare. Ingrediente: 1 kg verzişoare de Bruxelles 1 lingură unt 11/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă smântână 2-3 linguri brânză rasă saucaşcaval sare Mod de preparare: Pui verzişoarele la fiert în apă clocotită timp […]
Cod cu legume si marar
Cod cu legume si marar din: cod fără cap, ceapă, pastă de tomate, roşii, ardei gras, cartofi, ulei, vin alb, mărar, pătrunjel, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cod fără cap 100 g ceapa 1 lingură pastă de tomate 300 g roşii 300 g ardei gras 500 g cartofi 150 g ulei 1/2 pahar vin alb […]
Prajitura cu visine si iaurt
Prajitura cu visine si iaurt din: oua, zahar, zahar vanilat, ulei, faina, praf de copr, iaurt de visine, gelatina rosie pentru tort, zahar pudra, visine. Ingrediente pentru blat: 5 oua 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 5 linguri ulei 125 g faina 1/2 plic praf de copt Ingrediente pentru crema: 1 pahar mare de iaurt de visine (370 […]
Ghiveci de legume cu carne de pui
Ghiveci de legume cu carne de pui din: piept de pui sau 3-4 pulpe de pui superioare, cartofi, ceapa, dovlecei, varza, ardei, rosii. Ingrediente: 1 piept de pui sau 3-4 pulpe de ţi pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varză 2 ardei 3 roşii Mod de preaprare: Cureţi legumele şi le tai în […]
Tocanita de ciuperci cu patrunjel
Tocanita de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, ulei, ceapa, făină, pătrunjel verde, piper, sare, zeamă de carne sau apă. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 lingură făină pătrunjel verde tăiat mărunt piper sare 1/2 ceaşcă zeamă de carne sau apă Mod de preparare: Tai feliuţe ciupercile curăţate şi spălate bine, le […]
Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi
Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi din: ceapă, usturoi, busuioc, ulei de măsline, rosii, sare, piper, file de salau, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 legături de busuioc 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii sare, piper 2 fileuri de şalău zeama de la 1/2 lămâie Mod de preaprare: Cureţi […]
Prepeliţe la tavă
Prepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se […]
Reteta zilei: Ciocolata calda cu aroma de scortisoara
Ciocolata calda cu aroma de scortisoara din: lapte, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, sare, scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte 230g ciocolata amăruie, fin tocata 115g ciocolata cu lapte, fin tocata 1 vârf de cuțit de sare 1/2 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Incalziti aproximativ o treime din lapte impreuna cu ciocolata și […]
Supa de fasole cu busuioc
Supa de fasole cu busuioc din: fasole albă, ceapa, mrcovi, rosii, ardei gras rosu, ulei, patrunjel, busuioc, menta, sare, piper. Ingrediente: 150 g fasole albă o ceapă 2 morcovi 2 roşii un ardei gras roşu 5 linguri ulei pătrunjel busuioc mentă sare piper Mod de preparare: Se pune fasolea pentru 6 ore la înmuiat în apă […]
Vita picanta cu ardei grasi si rosii
Vita picanta cu ardei grasi si rosii din: carne de vită, ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, ardei grasi veri, ardei grasi rosii, morcovi, cartofi, ardei iuti, supa de vita sau apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cuburi carne de vită 5 cepe 5 căţei usturoi 6 roşii 150 ml suc de roşii 3 ardei […]
Pui cu sos din smantana si usturoi
Pui cu sos din smantana si usturoi din: piept de pui, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, supa, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 4 cepe 3 căţei usturoi 300 ml vin alb sec 150 ml smântână 100 ml supă 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea se taie cuburi, se preîară […]
Miel cu sos de rosii si usturoi
Miel cu sos de rosii si usturoi din: pulpă de miel, usturoi, cimbru, unt, lamaie, vin alb sec, bulion, conserva cu cuburi de rosii, sare, piper. Ingrediente: o pulpă miel de 1,5 kg 3-4 căţei usturoi cimbru 100 g unt 1/2 lămâie 300 ml vin alb sec 2 linguri bulion o conservă mare cuburi de roşii […]
Gogosi delicioase umplute cu gem
Gogosi delicioase umplute cu gem din: făină, drojdie, lapte, zahar pudra, oua, sare, ulei, gem. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri zahăr pudră 2 ouă 75 g unf un praf sare ulei pentru prăjit Ingrediente pentru umplutură: gem, după gust Mod de preparare: In laptele călduţ se desface drojdia si […]
Sos din ardei gras si mazare
Sos din ardei gras si mazare din: ceapă, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, mazare, rosii in bulion, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un ardei gras galben un ardei gras verde 100g mazăre 3 roşii în bulion o lingură bulion o lingură ulei sare piper Mod de […]
Cocktail cu gin si aroma de lamaie
Cocktail cu gin si aroma de lamaie din: gin, zahar pudra, lamaie, sifon, gheata, lamaie verde. Ingrediente: 50 ml gin 1 linguriţă zahăr pudră zeama de la 1/2 lămâie 250 ml sifon cuburi de gheaţă 1/2 felie de lămâie verde Mod de preparare: Se amestecă bine ginul cu o linguriţă de zahăr pudră, […]
Pizza cu branzaturi si verdeata
Pizza cu branzaturi si verdeata din: blat de pizza, gata preparat, mozzarella, brânză cu mucegai albastru (sau de burduf, ceva mai iute), caşcaval, parmezan, ulei, verdeaţă pentru servit, sare, piper. Ingrediente: un blat de pizza, gata preparat 50 g mozzarella 50 g brânză cu mucegai albastru (sau de burduf, ceva mai iute) 50 g caşcaval o lingură parmezan ras 2 linguri ulei […]
Cheeseburger de casa cu rosii si smantana
Cheeseburger de casa cu rosii si smantana din: chifle, carne tocată, brânză topită, rosii, ceapa, mustar, smantana, salata verde, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle 300 g carne tocată 8 felii brânză topită 2-3 roşii o ceapă 2 linguri muştar 2 linguri smântână salată verde sare piper Mod de preparare: Carnea se amestecă bine cu ceapa tocată mărunt, sare […]
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz. Ingrediente: 225 g unt 175 g zahăr 300 g făină un praf de sare 500 g smochine o linguriţă esenţă vanilie 70 g fulgi de ovăz Mod de preparare: Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. […]
Reteta zilei: Sote de legume cu ciuperci
Sote de legume cu ciuperci din: dovlecei, ulei de avocado, ardei gras, ceapa, ciuperci, chimen, praf de ardei, praf de chili, sare de mare, sos guacamole, limeta. Poate te intereseaza si Sote de legume la cuptor Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri de ulei de avocado 2 ardei grasi 2 cepe 240gr de ciuperci, curățate 1 […]
Tarta cu smochine si miere
Tarta cu smochine si miere din: aluat foitaj congelat, smochine, zahar pudra, unt, faian de migdale, oua, miere, suc de lamaie. Ingrediente: un aluat foitaj congelat 16 smochine 100 g zahăr pudră 100 g unt 100 g făina de migdale un ou 2 linguri miere sucul unei jumătăţi de lămâie Mod de preparare: Aluatul decongelat se […]
Kebab cu piept de pui
Kebab cu piept de pui din: chifle cu susan, piept de pui sau curcan, crema de branza, suc de lamaie, rosii, cartofi, salata, ceapa rosie, usturoi, patrunjel otet, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle cu susan 2 felii piept de pui sau curcan 250 g cremă de brânză sucul unei lămâi 2 roşii 2 cartofi câteva foi […]
Hotdog cu chili si branza
Hotdog cu chili si branza din: cornuri, crenvursti, carne tocată de vită, usturoi, ceapa, seminte de chimen, boia iute sau chili, suc de rosii, oregano uscat, ulei, sare, piper, roşii, zahar, otet balsamic, brânză cedar. Ingrediente: 4 cornuri 4 crenvursti Ingrediente pentru sos: 300 g carne tocată de vită 2 căţei de usturoi o ceapă mică 1/2 linguriţă seminţe de chimen […]
Lasagna cu carne de vita si cimbru
Lasagna cu carne de vita si cimbru din: foi de lasagna, ceapa, morcov, carne tocata de vita, rosii pasate, foi de dafin, ulei, cimbru, sare, făină, unt, lapte, nucşoară, parmezan Ingrediente: un pachet foi lasagna 3 cepe un morcov 600 g carne tocată de vită 800 g roşii pasate 2 foi de dafin 2 linguri ulei cimbru sare Ingrediente pentru sosul bechamel: […]
Prajitura cu ciocolata si branza de vaci
Prajitura cu ciocolata si branza de vaci din: oua, faina, ciocolata, unt, zahar, nuca macinata, praf de copt, branza de vaci, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 3 ouă 125 g făină 100 g ciocolată 100 g unt 100 g zahăr 100 g nucă măcinată 1/2 linguriţă de praf de copt Ingrediente pentru compozitia alba: 800 […]
Punch cu rom
Punch cu rom din: zeamil, amidon, lapte, zahar, galbenusuri, rom. Ingrediente: 3 linguri zeamil sau amidon 3 ceşti lapte 3/4 ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri 1 ceaşcă rom Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în lapte rece. Se pune într-un vas pe foc, amestecându-se tot timpul […]
Reteta zilei: Pizza cu legume proaspete
Pizza cu legume proaspete din: aluat, crema de branza, maioneza, condimente pentru supa de legume, broccoli, ardei gras, morcov, rosii, masline, telina, castravete, branza cheddar, patrunjel. Poate te intereseaza si Pizza cu vita Ingrediente: 400gr aluat 240gr cremă de brânză 2/3 cana maioneza condimente pentru supa de legume 4-6 cani legume proaspete, tocate (broccoli, ardei […]
Sos verde
Sos verde cu aroma de lamaie din: oua fierte, ulei, suc de lamaie, marar, tarhon, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ouă fierte tari 1 lingură şi jumătate de ulei suc de lămâie frunze de mărar, tarhon, pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se toacă mărunt albuşurile şi se […]
Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie
Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie din: unt, zahar fin, păstăi de vanilie, căpşuni, aluat de foi refrigerat, făină. Ingrediente: 60 g unt 100 g zahăr fin 2 păstăi de vanilie 800 g căpşuni 750 g aluat de foi refrigerat puţină făină Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 0 C. Se crestează pe lung păstăile […]
Supa de pui cu morcov si taitei
Supa de pui cu morcov si taitei din: piept de pui, morcov, ceapa, telina, cartof, taitei, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 morcovi o ceapă o felie de ţelină un cartof mare tăieţei sare pătrunjel Mod de preparare: Carnea se pune întreagă la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se ia […]
Rulada de ciocolata cu frisca
Rulada de ciocolata cu frisca din: oua, zahar, sare, apa calda, faina, cacao, ciocolata neagra, oua, lapte, frişcă lichidă Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 100 g zahăr un praf de sare 2 linguri apă caldă 40 g făină 40 g cacao Ingrediente pentru umplutură: 200 g ciocolată neagră 6 ouă 2 linguri lapte un praf de […]
Piept de pui umplut cu sos pesto
Piept de pui umplut cu sos pesto din: piept de pui, sos pesto, ulei, supa de pui, pesmet, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui un borcan mare sos pesto 2 linguri ulei 300 ml supă de pui Ingrediente pentru servit: 200 g pesmet 100 g unt o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carnea se […]
Minitorturi cu capsuni si vanilie
Minitorturi cu capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, sare, extract de vanilie, făină, unt topit, căpşunată, zahăr fin, frişcă bătută, zahăr vanilat, căpşuni. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr 1 praf sare 1 linguriţă extract de vanilie 125 g făină 3 linguri unt topit 2-3 linguri căpşunată Ingrediente pentru cremă: 1 albuş 50 g zahăr fin 250 ml frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat […]
Dukkah cu ulei de masline si fistic
Dukkah cu ulei de masline si fistic din: fistic, alune ce pădure, seminţe le susan, cumin, seminte de coriandru, sare de mare, piper, ulei de măsline extra-virgin, ciabatta. Ingrediente: 4 linguri fistic decojit 6 linguri alune ce pădure 4 linguri seminţe le susan decojite 2 linguri cumin 1 lingură seminţe de coriandru 1 linguriţă sare de mare 1/2 lingură piper proaspăt pisat 150 […]
Reteta zilei: Budinca de paste cu pui si broccoli
Budinca de paste cu pui si broccoli din: usturoi, ulei, sare, piept de pui, paste, broccoli, unt, faina, lapte, parmezan, pesmet, unt topit, piper. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 1 lingurita ulei un vârf de cuțit de sare 2 piepti de pui 1 1/2 cană de paste 2 broccoli, rupt în buchețelele 4 linguri […]
Tocana de peste cu dovlecel si masline
Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cod decongelat 2 dovlecei 2 ardei graşi o ceapă 2 morcovi 3 căţei de usturoi 4 roşii 100 g măsline cu sâmburi 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratită se pune […]
Chec sarat de legume
Chec sarat de legume din: morcovi, dovlecei, mazăre, ouă, lapte, amidon sau făină, smântână de gătit, sare, piper, nucsoara, oua. Ingrediente: 3 morcovi 2 dovlecei mici 300 g mazăre 6 ouă 100 ml lapte 3 linguri amidon sau făină 100 ml smântână de gătit sare piper nucşoară Ingrediente pentru umplutură: 3 ouă Mod de preparare: Dovleceii tăiati cubuleţe se fierb în apă sărată, […]
Cozonaci cu nuca, lapte si cacao
Cozonaci cu nuca, lapte si cacao din: faina, oua, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, cacao, nuca, ulei, lamaie, esenta de rom, sare. Ingrediente: 1 kg făină 6 ouă 50 g drojdie 400 g zahăr 3 pliculeţe de zahăr vanilat 500 ml lapte 2 linguri de cacao 300 g nucă măcinată 100 ml ulei 1 lămâie […]
Sos de ciuperci cu aroma de lamaie
Sos de ciuperci cu aroma de lamaie din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, faina, vin alb, apa, cuisoare, lamaie, patrunjel verde, cimbru. Ingrediente: 1 cutie mică de ciuperci 1 ceapă 1 căţel usturoi 3 linguri ulei 1 lingură făină 1 pahar de vin alb sec 1 pahar de apă cuişoare 1 lămâie pătrunjel verde cimbru Mod […]
How to make Oatmeal pie (video)
Oatmeal pie How to make Oatmeal pie Pofta buna!
How to make Pickled green tomato (video)
Pickled green tomato How to make Pickled green tomato Pofta buna!
How to make Vegetable salsa with chips (video)
Vegetable salsa with chips How to make Vegetable salsa with chips Pofta buna!
How to make Peanut butter chocolate fudge (video)
Peanut butter chocolate fudge How to make Peanut butter chocolate fudge Pofta buna!
How to make Sausage pinwheels (video)
Sausage pinwheels How to make Sausage pinwheels Pofta buna!
How to make Tropical lime daiquiri (video)
Tropical lime daiquiri How to make Tropical lime daiquiri
80% din standurile GastroPan 2015 s-au ocupat
Peste 80% din cei 6.000 mp pe care se va desfăşura expoziţia GastroPan 2015 au fost ocupaţi de numeroşi furnizori din ţară şi din străinătate care şi-au rezervat deja standurile. În perioada 19-21 martie 2015, Centru Expo President din Târgu Mureş devine cea mai mare platformă de afaceri ce expune gama completă de soluţii şi […]
How to make Fresh fruit salad with marshmallow custard sauce (video)
Fresh fruit salad with marshmallow custard sauce How to make Fresh fruit salad with marshmallow custard sauce Pofta buna!
How to make Orange Cream Cheese Frosting (video)
Orange Cream Cheese Frosting How to make Orange Cream Cheese Frosting Pofta buna!
How to make Orange Chocolate Cupcakes (video)
Orange Chocolate Cupcakes How to make Orange Chocolate Cupcakes Pofta buna!
How to make Cheesy Crescent Roll Spirals (video)
Cheesy Crescent Roll Spirals How to make Cheesy Crescent Roll Spirals Pofta buna!
Reteta zilei: Placinta aromata cu dovleac
Placinta aromata cu dovleac din: faina de migdale, faina de nuca de cocos, unt, indulcitor, sare, ou, zahar, gelatina, apa fierbinte, piure de dovleac, crema de branza, esenta de vanilie, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, ienibahar. Poate te intereseaza si Placinta cu cereale, nuci si stafide Ingrediente aluat: 3/4 cană faina de migdale 1/4 cana faina […]
Bors de porc cu legume
Bors de porc cu legume din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, cartofi, mazare, bors, marar, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 2 morcovi o ceapă o felie ţelină 3 cartofi o mână mazăre congelată 500 ml borş marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în apă cu sare şi se ia […]
Chiftele de pui cu cartof si cascaval
Chiftele de pui cu cartof si cascaval din: piept de pui, caşcaval, cartofi, oua, nucsoara, pesmet, unt, sare, piper. Ingrediente: 100 g piept de pui 50 g caşcaval ras 750 g cartofi 3 ouă un praf de nucşoară pesmet fin 2 linguri unt sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă cu un praf […]
Sarmale in frunze de vita cu legume
Sarmale in frunze de vita cu legume din: frunze de viţă-de-vie, orez, ceapa, morcov, ulei, suc de lamaie, sare, rosii. Ingrediente: 20-25 frunze de viţă-de-vie 10 linguri orez o ceapă un morcov 4 linguri ulei sucul unei lămâi sare 4-5 roşioare Mod de preparare: Frunzele se opăresc 2 minute în apă clocotită şi apoi li se […]
Pui cu legume si rozmarin
Pui cu legume si rozmarin din: pulpe întregi de pui, cartofi, rosii, lamaie, rozmarin proaspat, patrunjel, unt, ulei, sare. Ingrediente: 2 pulpe întregi de pui 3-4 cartofi 2 roşii 1/2 lămâie un fir rozmarin proaspăt puţin pătrunjel 100 g unt 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Cartofii si carnea se pun la fiert în vase […]
Conopida pane cu pesmet
Conopida pane cu pesmet din: conopidă, oua, pesmet, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: o conopidă mică 2 ouă pesmet fin ulei pentru prăjit sare 2-3 fire pătrunjel pentru decor Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, apoi se dă printr-un jet de apă. Se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a fiert conopida, se scurge bine, […]
Piept de pui umplut cu mozzarella
Piept de pui umplut cu mozzarella din: piept întreg de pui, mozzarela, oua, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept întreg de pui 200 g mozzarela 2 ouă pesmet fin sare piper ulei pentru prăjit Mod de prearare: Carnea se taie în asa fel încât să se obţină o foaie cât mai întinsă. Se presară cu sare […]
Prajitura cu branza si iaurt
Prajitura cu branza si iaurt din: foi de plăcintă, oua, cascaval, telemea, iaurt, zahar pudra, unt topit, lapte, praf de copt, ulei. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 8 ouă 200 g caşcaval 400 g telemea 500 ml iaurt 150 g zahăr pudră 100 g unt topit 100 ml lapte un vârf de cuţit praf de […]
Pui cu piure si bacon la cuptor
Pui cu piure si bacon la cuptor din: piept de pui, bacon afumat, cartofi, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, unt, cascaval, nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 100 g bacon afumat un kg cartofi 2 cepe un ou 2 căţei usturoi o legătură pătrunjel 80 g unt 10 g unt, pentru tavă 40 g […]
Baclava cu nuca si scortisoara
Baclava cu nuca si scortisoara din: foi de placinta, unt topit, nuca, scortisoara, zahar, nucsoara, fistic, apa, miere, lamaie. Ingrediente: 2 pachete de foi de plăcintă 250 g unt topit 300 g nucă 3 linguriţe de scorţişoară 50 g zahăr nucşoară 50 g fistic măcinat Ingrediente pentru sirop: 300 g zahăr 300 ml apă […]
Pulpe de curcan cu legume la cuptor
Pulpe de curcan cu legume la cuptor din: pulpe de curcan, usturoi, ceapa, morcovi, supa, salvie, rozmarin, dafin, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 10 căţei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi 500 ml supă de legume sau pui 2 frunze de salvie 2 crenguţe de rozmarin 2 frunze de […]
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de merisoare
Friptura de vita cu sos de merisoare din: ulei de masline, vita, sare, piper, ceapa rosie, morcov, telina, merisoare, cimbru, vin rosu, supa de vita, zahar, seminte de mustar, piure de cartofi. Poate te intereseaza si Friptura de vita la gratar Ingrediente: 1-2 linguri ulei de măsline 2 kg friptură de vita 1 linguriță sare […]
Oua de prepelita cu cartofi sote
Oua de prepelita cu cartofi sote din: oua de prepelita, fasole verde, cartofi noi, ansoa, patrunjel, chives, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 ouă de prepeliţă 100g de fasole verde 100g de cartofi noi, tăiaţi în jumătăţi sau în sferturi 1 anşoa, tocată fin 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lingură de chives tocate zeama de […]
Sos delicios de muştar
Sos delicios de muştar din: mustar, faina, zahar, otet, smantana, unt, sare. Ingrediente: 400gr muştar 100gr făină 50gr zahăr 50ml oţet 300ml smântână 100gr unt sare, după gust Mod de preparare: Untul se pune la foc, iar după ce s-a topit, se adaugă făina şi se căleşte, fără a se rumeni. Se stinge cu smântână, […]
Inghetata delicioasa de fistic
Inghetata delicioasa de fistic din: oua, zahar brun, lapte, smântână pentru frişcă, fstic. Ingrediente: 5 gălbenuşuri 7 linguri zahăr brun 300 ml lapte 600 ml smântână pentru frişcă 250 g fistic decorticat crud Mod de preparare: Gălbenuşurile, zahărul şi laptele se pun pe foc, se amestecă încontinuu până se formează spuma. Printr-o sită […]
File de peste pe pat de legume
File de peste pe pat de legume din: peste, broccoli, fasole verde, gulie, ceapa rosie, ardei iute, otet de vin rosu, zahar brun, dafin, ulei de masline, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4-5 bucheţele de broccoli 300 g fasole verde 1 gulie Ingrediente dulceata de ceapa: 700 g ceapă roşie 1-2 ardei […]
Piept de curcan umplut cu praz si ciuperci
Piept de curcan umplut cu praz si ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, praz, vin alb, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 kg ciuperci proaspete 5 fire de praz 150 ml vin alb sec 2-3 căţei de usturoi ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţă ciupercile, feliază-le subţire […]
Curry de pui cu lapte de cocos
Curry de pui cu lapte de cocos din: pui, ulei, curry, ceapa, usturoi, lapte de cocos, ghimbir proaspăt, sare. Ingrediente: un pui de un kg 4 linguri ulei o lingură cu vârf praf de curry 2 cepe 2 căţei usturoi 300 ml lapte de cocos 50 g ghimbir proaspăt sare Mod de preparare: Carnea se unge cu […]
Reteta zilei: Curry de scoici
Curry de scoici din: scoici, sare, piper, curry, ceapa, ulei, usturoi, ardei iute, apa fierbinte, praz, rosie. Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre Ingrediente: 1kg scoici, curatate si taiate bucati 1/4 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru 1 1/2 lingura praf de curry 1/2 ceapa 2 linguri […]
Tarta aromata cu gutui si scortisoara
Tarta aromata cu gutui si scortisoara din: făină, margarină, zahăr, ou, apa, sare, gutui, amidon, scortisoara, cardamom. Ingrediente pentru blat: 240 g făină 150 g margarină 50 g zahăr 1 ou 1 lingură cu apă puţină sare Ingrediente pentru umplutură: 2-3 gutui, aproximativ 500 g 100 g zahăr 2 linguri de amidon 1 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă de cardamom […]
Pui cu lamaie, cartof si cimbru
Pui cu lamaie, cartof si cimbru din: pulpe întregi, cartofi, lamaie, cimbru, ulei, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe întregi 5 cartofi 2 lămâi un pic de cimbru 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert întregi în apă clocotită cu sare. […]
Cum se pregateste carnea de mistret
Cum se pregateste carnea de mistret Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab. Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma […]
Rulada de porc cu legume la tava
Rulada de porc cu legume la tava din: pulpa de porc, caise uscate, nuca, vin alb, rosii uscate, unt, ulei, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1,5-2 kg pulpă de porc 200 g caise uscate 200g nucă 150 ml vin alb 100 g roşii uscate 100 g unt 2 linguri de ulei 400 g […]
Rata umpluta cu prune si orez salbatic
Rata umpluta cu prune si orez salbatic din: rata, orez salbatic, prune uscate, supa de legume, vin rosu, mere, ceapa, oregano, unt, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cană de orez sălbatic 10 prune uscate neafumate 2 căni de supă de legume 200 ml vin roşu 2-3 mere 1 ceapă oregano 100 g […]
Salata cu pepene galben, mere si pere
Salata cu pepene galben, mere si pere din: pepene galben, mere, pere, prune, zahar, rom, frisca. Ingrediente: 2 pepeni galbeni mijlocii 2 mere 2 pere 1/2 kg prune 50 g zahăr 1 ceşcuţă rom (sau lichior) 50 g frişcă bătută Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai fructele în cubuleţe. Le presari cu zahăr, apoi […]
Tarta cu cocos, lamaie si capsuni
Tarta cu cocos, lamaie si capsuni din: făină, zahăr tos, unt rece, lapte de cocos, zahăr fin, amidon, suc de limette, coajă de limette rasă, oua, căpşuni, fâşii de coajă de limette, zahăr fin, smântână dulce. Ingrediente pentru blat: 500 g făină 50 g zahăr tos 145 g unt rece tăiat bucăţele Ingrediente pentru cremă: 430 ml lapte de cocos 220 g zahăr fin 50 g […]
Biban prajit
Biban prajit din: biban, faina, sare, piper alb, ulei, ceapa verde, usturoi, otet alb, galbenusuri, apa, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 bibani de mare făină sare piper alb ulei ceapă verde 6 căţei de usturoi 1 linguriţă de oţet alb Ingrediente pentru sos: 2 gălbenuşuri 1 lingură de apă 8 linguri de unt 1-2 […]
Reteta zilei: Galuste umplute
Galuste umplute din: faina, ulei, apa, sare, ceapa, unt, cartofi fierti, piper, branza cheddar, varza acra, bacon, stafide, prune. Ingrediente pentru aluat: 8-9 cani faina 1/2 cană ulei vegetal 1,5 cani de apa călduță in care au fiert cartofii 2.5 cană apă călduță 1 linguriță de sare Ingrediente pentru umplutura de cartofi: 1 ceapa, […]
Aspic de curcan cu castraveti murati
Aspic de curcan cu castraveti murati din: piept de curcan, morcovi, zucchini, ceapa, castraveti murati, gogosari murati, supa, gelatina, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 200 g piept de curcan 500 g amestec de legume (morcovi, zucchini, 1 ceapă, 2 castraveţi muraţi, 1-2 gogoşari muraţi) 700 ml supă 4 plicuri de gelatină pătrunjel verde sare […]
Curcan umplut cu legume la cuptor
Curcan umplut cu legume la cuptor din: curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, unt, vin alb, sare, piper, chili. Ingrediente: 1 curcan (2-3 kg) 500 g ceapă 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 100 g unt 200 ml vin alb sec sare piper chili Mod de preparare: Spală curcanul în mai multe ape reci, curăţă […]
Carnati de casa cu usturoi si boia
Carnati de casa cu usturoi si boia din: carne de porc, usturoi, boia, sare de mare, piper, intestine. Ingrediente: 3 kg carne de porc (fleică) 100 g usturoi 1 lingură de boia (iute, dulce, afumată) 1 lingură de sare de mare 20 boabe de piper intestine de porc Mod de preparare: Dă carnea […]
Sos cald de legume
Sos cald de legume din: morcovi, ceapa, telina, usturoi, patrunjel, cartofi, cimbru, piper, dafin, pasta de tomate, ulei, apa. Ingrediente: 100 g morcovi 100 g ceapă 50 g ţelină usturoi 2 rădăcini pătrunjel 100 g cartofi cimbru boabe de piper foaie de dafin 50 g pastă de tomate 75 ml ulei 1,2 l apă Mod […]
Ciolan in sos de bere neagra
Ciolan in sos de bere neagra din: ciolan afumat, bere neagra, usturoi, boabe de piper, dafin, cimbru, chimen, ceapa, sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 ml bere neagră 5-6 căţei de usturoi 3-4 boabe de piper 1 foaie de dafin 1/2 linguriţă de cimbru 1 linguriţă rasă de chimen 1 ceapă sare Mod de […]
How to make chili cheese burritos (video)
Chili cheese burritos How to make chili cheese burritos Pofta buna!
How to make Chili hot beans (video)
Chili hot beans How to make Chili hot beans Pofta buna!
How to make pinto beans (video)
Pinto beans How to make pinto beans Pofta buna!
How to make Green chile onion cornbread wedges (video)
Green chile onion cornbread wedges How to make Green chile onion cornbread wedges Pofta buna!
How to make Bacon waffles (video)
Bacon waffles How to make Bacon waffles Pofta buna!
How to make Apple butter (video)
Apple butter How to make Apple butter Pofta buna!
How to make Perfect chocolate frosting for brownies (video)
Perfect chocolate frosting for brownies How to make Perfect chocolate frosting for brownies Pofta buna!
Reteta zilei: Nuci pecan caramelizate
Nuci pecan caramelizate din: zahar, zahar brun, scortisoara, nucsoara, ienibahar, ghimbir, sare, piper cayenne, albus de ou, esenta de vanilie, nuci pecan, apa. Poate te intereseaza si Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti Ingrediente: 1 cana zahăr 3/4 cană de zahăr brun 1 1/2 linguri […]
Tortilla cu ton si ardei gras
Tortilla cu ton si ardei gras din: ton în suc propriu, cartofi, ardei gras, oua, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare ton în suc propriu 3 cartofi un ardei gras roşu 5 ouă o legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, se lasă […]
Muschi file cu nuci si cartofi
Muschi file cu nuci si cartofi din: muşchi file, unt, nuci, cartofi, sare, piper. Ingrediente: o bucată muşchi file de maximum 1,5 kg un pachet unt 200 g nuci măcinate 4-5 cartofi sare piper Mod de preparare: Carnea se unge cu 3/4 din pachetul de unt, se presară cu sare si piper si se asază la […]
Rulada de pui cu sunca si mozzarella
Rulada de pui cu sunca si mozzarella din: piept de pui, sunca de casa, mozzarella, unt, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept întreg de pui 4 felii şuncă de casă 200 g mozzarella 2 linguri unt 2 linguri ulei 100 ml vin sare piper Mod de preparare: Carnea se bate uşor cu ciocanul şi […]
Paste cu dovleac si cascaval
Paste cu dovleac si cascaval din: carne tocată, ceapa, dovleac, paste scurte, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată o ceapă 200 g dovleac o pungă paste scurte un praf boia 2 linguri ulei sare piper Ingrediente pentru copt: 2 albuşuri Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte, după care se adaugă carnea. Se […]
Padispan cu stafide si vanilie
Padispan cu stafide si vanilie din: făină, zahar, lapte, praf de copt, zahar vaniliant, sare, oua, ulei, stafide aurii, esenta de vanilie, zahăr pudră. Ingrediente: 9 linguri făină 9 linguri zahăr 9 linguri lapte un plic praf de copt un plic zahăr vanilinat un praf de sare 3 ouă o lingură ulei 100 g stafide aurii o […]
Sos de hrean cu galbenus de ou
Sos de hrean cu galbenus de ou din: galbenus de ou, smantana, sare, otet, hrean. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura smantana sare otet 1 lingura hrean, ras Mod de preparare: Se freacă 1 gălbenuş cu o lingură smântână. Se pune sare şi puţin oţet, după gust. La sfârşit se adaugă o lingură de […]
Tort delicios de ciocolata neagra
Tort delicios de ciocolata neagra din: făină, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, oua, lapte, ulei, sare, ciocolată de menaj Ingrediente pentru blat: 270 g făină 300 g ciocolată neagră 50 g cacao 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 90 g unt 250 g zahăr pudră 4 ouă 125 ml […]