Retete culinare rapide cu poze
Reteta zilei: Chiftelute de miel
Chiftelute de miel din: paine, lapte, miel, ceapa, usturoi, patrunjel, ou, coriandru, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Chiftele de miel cu ceapa verde si ardei iute Chiftele de miel cu legume la cuptor Chiftele cu carne de miel si vita Chiftelute de miel cu sos picant Ingrediente: 1 cană pâine, […]
Somon picant cu rosii si orez
Somon picant cu rosii si orez din: fileuri de somon, ulei, condiment garam maşala, rosii cireasa, ceapa, usturoi, orez, lămâie. Ingrediente: 4 fileuri de somon 1-2 linguri ulei 2 linguriţe condiment garam maşala 200 g roşii cireaşă, tăiate felii 2 cepe mici, tăiate felii 2 căţei de usturoi, tăiat bucăţi 200 g orez pentru pilaf, fiert separat pentru servit sferturi de […]
Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt
Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt din: făină albă, unt, oua, lapte, zahar pudra, sare, coaja rasa de lamaie, esenţă de vanilie, amidon alimentar, dovleac, miere, scorţişoară. Ingrediente: 500 g făină albă 250 g unt 2 ouă 1/2 pahar lapte 50 g zahăr pudră 1 praf de sare coajă rasă de la 1 lămâie Pentru cremă: 4 […]
Paella cu melci, iepure si pui
Paella cu melci, iepure si pui din: ulei de măsline, pui, carne de iepure, praf de pătmnjel, usturoi, ardei roşu, roşii, fasole albă, bob proaspăt, apă, melci, orez, şofran, lapţi proaspeţi (dâton, peşte-sabie etc.), icre de peşte proaspete (ton, anghilă imperială, anghilă mică, hering etc.), fasole verde, sare, piper negru. Ingredinete: 250 ml ulei de măsline […]
Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel
Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel din: mere, miez de nuca, zahar, scorţişoară, lamaie. Ingrediente: 8-10 mere mijlocii 50 g miez de nucă 200 g zahăr scorţişoară 1 lămâie Mod de preparare: Speli merele şi, cu ajutorul dispozitivului special, le scoţi casetele seminţelor. Pui merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi umpli fiecare […]
Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi
Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi din: coadă de taur, testicule de taur, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sofran, piper-roşu, vin alb sec, sare. Ingrediente: 500 g coadă de taur 2 testicule de taur 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 2 roşii bine coapte 1 morcov 1 praf de şofran 1 praf de piper-roşu 500 ml […]
Drob cu carne de vita, fistic si nuca
Drob cu carne de vita, fistic si nuca din: carne de vită, miez de nucă pisat, fistic decojit zdrobit, pesmet, usturoi, ouă, faina, otet, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1/2 pahar miez de nucă pisat 1/2 pahar fistic decojit zdrobit 4 linguri pesmet 7 căţei de usturoi 2 ouă 1 pahar făină 2 pahare oţet 4 […]
Reteta zilei: Tarta cu praz si branza cheddar
Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Poate te intereseaza si: Tarta cu peste, mazare si scortisoara Tarta cu ficatei de pui si marar Tarta cu broccoli, ou si branza de capra Tarta cu spanac si […]
Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi
Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi din: rosii, ardei capia, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata. Ingediente: 15 roşii tari, de dimensiune medie 4 ardei capia 2 vinete 150 g iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei de usturoi sare piper câteva fire de verdeaţă, pentru decor Mod de […]
Pricomigdale cu seminte de pin si coacaze
Pricomigdale cu seminte de pin si coacaze din: seminţe de pin, migdale, coacăze uscate, vin Marsala, făină albă, sare, ou, zahar brun, esenta de migdale. Ingrediente: 100 g seminţe de pin 100 g migdale 3 linguri coacăze uscate 3 linguri vin Marsala 1 lingură făină albă 1 praf de sare 1 albuş mare 4 linguri zahăr brun esenţă de […]
Rinichi cu vin si patrunjel
Rinichi cu vin si patrunjel din: rinichi de viţel, untură topită, pâine integrală, pătrunjel, vin de Xeres, apă, faina de porumb, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 rinichi de viţel 600 g untură topită 1 felie de pâine integrală 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar de vin de Xeres 1 cană cu apă 1/2 linguriţă de faina de porumb 2 frunze de […]
Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz
Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz din: caşcaval, pâine integrală, fulgi de ovăz, ouă, pesmet, dovlecei, praf de copt, marar, usturoi, piper alb, boia, sare, ulei. Ingrediente: 250 g caşcaval 3 felii de pâine integrală 2 linguri fulgi de ovăz 2 ouă 4 linguri pesmet 2 dovlecei tineri 1 vârf de cuţit praf de copt 2-3 […]
Biscuiti cu crema de pastrav cu capere
Biscuiti cu crema de pastrav cu capere din: păstrăvi, otet, foi de dafin, salvie uscată mărunţită, cremă de brânză proaspătă sau brânză topită, iaurt grecesc sau smântână, capere murate, lămâie, pătrunjel, sare, piper alb boabe, biscuiţi aperitiv multicereale Ingrediente: 2 păstrăvi 50 ml oţet 2 foi de dafin 1 vârf de cuţit salvie uscată mărunţită 2 linguri cremă de brânză proaspătă sau brânză […]
Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt
Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt din: ceafă şi testicule de berbec, ceapa, unt, rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper), pistiluri de şofran, cartofi, apa, sare, piper. Ingrediente: 400 g ceafă şi testicule de berbec 2 cepe 25 g unt 40 g rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper) 4 pistiluri de […]
Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir
Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir din: făină albă, zahăr tos, praf de copt, scorţişoară măcinată, ghimbir, ouă, coaja de portocală, zeamă de portocale, nuci fin măcinate, fulgi de ciocolată, ciocolată menaj. Ingrediente: 2 cani făină albă 1 cană zahăr tos 1 plic praf de copt 3/4 linguriţă scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă ghimbir măcinat sare 2 ouă mari coaja de la 1 portocală 1/2 cană […]
Ciorba cu creveti si langustine
Ciorba cu creveti si langustine din: ceapă, morcov, praz, dafin, cimbrisor, tarhon, ulei de masline, langustine, gambas mari (specie de crevete din Marea Mediterana), coniac, vin alb sec, rosii, sos tomat, cap de morun, boia, creveţi, moule de Spania, conci negre. Ingrediente: 1 ceapă 1/2 morcov 1/2 praz 1 frunză de dafin 1 fir de cimbrişor 1 fir de tarhon 4 linguri […]
Reteta zilei: Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor
Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, cartofi, ceapa, rozmarin, usturoi. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc pe pat de risotto Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu […]
Saratele cu susan si telemea
Saratele cu susan si telemea din: faina alba si/sau faina integrala, untură sau margarină, telemea de oaie, ouă, smântână, drojdie uscată, sare, seminţe de susan alb (mac sau chimen). Ingrediente: 1 kg făină albă sau 1/2 kg făină integrală şi 1/2 kg făină albă 400 g untură sau 500 g margarină 500 g telemea de oaie 2 ouă 5 linguri […]
Rondele de vitel cu trufe
Rondele de vitel cu trufe din: rondele de viţel, slănină, trufe negre, sare fină, pătrunjel, ceapă mică, trufe albe, suc pasat. Ingrediente: trei rondele de viţel, slănină trufe negre trufe albe sare fină pătrunjel ceapă mică 2 linguri de suc pasat Mod de preparare: Se iau trei rondele de viţel, se scoate carnea de prisos, se împănează […]
Aperitive cu pui, castravete si praz
Aperitive cu pui, castravete si praz din: file din piept de pasăre, praz, ulei, usturoi, sare, piper negru macinat, mărar sau pătrunjel, castraveţi sau roşii cherry, măsline, maioneză, seminte de susan. Ingrediente pentru umplutură: 100 g file din piept de pasăre partea albă de la 1 fir de praz 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi sare piper negru măcinat […]
File de vita cu ulei de masline, whisky si piper
File de vita cu ulei de masline si piper din: file de Aberdeen Angus, ceapa, piper negru, ulei de masline, whisky, apa, sare. Ingrediente: 2 bucăţi de file de Aberdeen Angus de 150 g fiecare 60 g ceapă mică 60 g piper negru proaspăt răşnit 3 linguri de ulei de măsline puţin whisky apă sare Mod […]
Chifle cu avocado, branza si chimen
Chifle cu avocado, branza si chimen din: avocado, zeamă de lămâie verde proaspăt stoarsă, chimen măcinat, ceapa verde, ardei gras rosu, brânză Gouda, porumb dulce, ketchup de tomate, susan, sare. Ingrediente: 1 avocado bine copt 2 linguri zeamă de lămâie verde proaspăt stoarsă 1/4 linguriţă chimen măcinat 2 cepe verzi sare piper negru 1 ardei gras roşu 200 g brânză Gouda 6 […]
How to make Lamb meatballs with spicy eggplant tomato sauce (VIDEO)
Lamb meatballs with spicy eggplant tomato sauce How to make Lamb meatballs with spicy eggplant tomato sauce
How to make Lamb and rice stuffed cabbage rolls (VIDEO)
Lamb and rice stuffed cabbage rolls How to make Lamb and rice stuffed cabbage rolls
How to make Spicy lamb ribs glazed with root beer and sesame (VIDEO)
Spicy lamb ribs glazed with root beer and sesame How to make Spicy lamb ribs glazed with root beer and sesame
How to make Lamb shanks with garlic and rosemary (VIDEO)
Lamb shanks with garlic and rosemary How to make Lamb shanks with garlic and rosemary
How to make Rack of lamb with blueberry (VIDEO)
Rack of lamb with blueberry How to make Rack of lamb with blueberry
Tocanita de vinete cu cereale si oregano
Tocanita de vinete cu cereale si oregano din: vinete, ceapa, usturoi, ardei iute rosu, conserve rosii in suc, concentrat vegetal, oţet de vin roşu, măsline negre, capere, orz sau bulgur, nuci de pin, pătrunjel, oregano. Ingrediente: 400 g vinete, taiate in sferturi 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, zdrobit 1 ardei iute rosu, taiat felii 2x400g conserve rosii in suc 1 litru concentrat […]
Burgeri de pui cu avocado in stil mexican
Burgeri de pui cu avocado in stil mexican din: copane de pui, pătrunjel proaspăt, condiment Cajun, maioneză, ulei de măsline, rosii, avocado, ardei iute, ulei de măsline extra virgin, zeamă de lămâie, chifle pentru burgeri. Ingrediente: 600 g copane de pui, tocate 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat 2 linguriţe condiment Cajun 1 lingură maioneză 1 lingură ulei de măsline 2 roşii mari, tocate […]
Gazpacho cu rosii, ceapa si usturoi
Gazpacho cu rosii, ceapa si usturoi din: roşii, ceapa, usturoi, pâine veche, ardei mici (verde şi roşu), zeamă de carne, crutoane de paine. Ingrediente: 4 roşii mari, bine coapte 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 felii de pâine veche 2 ardei mici (1 verde şi 1 roşu) 1 l zeamă de carne 1 castravete crutoane de paine Mod […]
Carnati, dovleac si cartofi la cuptor
Carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: cârnaţi de porc proaspeţi, dovleac, cartofi mici, ulei, boia, zeama de lamaie, smântână, frunze de busuioc. Ingrediente: 8 buc cârnaţi de porc proaspeţi 350 g dovleac 500 g cartofi mici, tăiaţi în doua 1 lingură ulei 2 linguriţe boia zeama de la 1 lâmâie 2-3 linguri smântână câteva frunze de busuioc Mod de […]
Legume la cuptor cu ou si jambon
Legume la cuptor cu ou si jambon din: usturoi, ceapă, morcovi, inimă de anghinare, fasole verde, bob (de preferinţă proaspăt), sos tomat, boia de ardei, ouă, mazăre, jambon crud, chorizo, sare. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 1 ceapă 50 g morcovi 50 g inimă de anghinare 50 g fasole verde 50 g bob (de preferinţă proaspăt) 1 […]
Tartine cu sardele, branza si sunca
Tartine cu sardele, branza si sunca din: făină, oua, unt, smântână sau iaurt, sare, brânză topită, sardele sau somon, sardele din conservă, muştar, castravete în oţet, sunca, pătrunjel verde, măsline. Ingrediente: 250 g făină 1 ou 150 g unt 50 g smântână sau iaurt sare 1 gălbenuş pentru uns Pentru pasta de sardele: 200 g brânză topită 100 g sardele sau somon […]
Tortillia cu praz si patrujel
Tortillia cu praz si patrujel din: miez de praz sau ceapă albă, ulei de măsline, pătrunjel, crevete gambas, făină de grâu, făină de năut, ou sare, piper. Ingrediente: 100 g miez de praz sau ceapă albă 3 linguri de ulei de măsline 30 g pătrunjel 150 g crevete gambas 100 g făină de grâu 35 g făină de năut […]
Budinca de marmelada cu portocala si ghimbir
Budinca de marmelada cu portocala si ghimbir din: unt, zahar brun, oua, făină cu factor de creştere, praf de copt, ghimbir măcinat, ghimbir proaspăt, lapte, coala si zema de portocala, marmeladă de portocale, sirop de ghimbir. Ingrediente: 90 g unt, înmuiat 90 g zahăr brun 2 ouă, bătute 90 g făină cu factor de creştere 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă ghimbir […]
Chutney de mango cu ghimbir
Chutney de mango cu ghimbir din: mango, compot de prune, compot de caise, compot de mere, otet, usturoi, rădăcină de ghimbir, zahăr, stafide, piper-roşu praf, seminţe de chimen, piper. Ingrediente: 2 fructe de mango bine coapte 100 g compot de prune 200 g compot de caise 150 g compot de mere 200 g oţet 6 căţei de usturoi 10 g rădăcină […]
Supa de legume cu paste si patrunjel
Supa de legume cu paste si parmezan din: ulei de măsline, ceapa, morcov, felină, dovleac, pastă de usturoi, roşii în suc din conservă, concentrat de legume, amestec de paste uscate, varză, conopidă sau broccoli, parmezan, pătrunjel proaspăt. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă, tocată 250 g legume tari: morcov, felină, dovleac 1 linguriţă pastă de usturoi 400 g roşii în suc […]
Spata de vita cu bere, telina si cimbrisor
Spata de vita cu bere, telina si cimbrisor din: spată de vită slabă, ceapa, usturoi, ardei rosu, unt, ulei de masline, faina, zahăr, rachiu de drojdie, supa de vita, otet, bere bolndă amară, tulpină de felină, frunză de dafin, pătrunjel, cimbrişor, sare, piper negru, unt, baghetă (pâine). Ingrediente: 800 g spată de vită slabă 3 cepe 3 căţei de usturoi 1/2 ardei […]
Rulouri cu bacon, cascaval si chimen
Rulouri cu bacon, cascaval si chimen din: făină, margarină, smântână, sare, bacon, cascaval, ou, seminte de susan. Ingrediente: 200 g făină 250 g margarină 2 linguri smântână sare 14 felii bacon 200 g caşcaval ras 1 ou 2 linguri seminţe de chimen Mod de preparare: Freci spumă margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu smântână. Adaugi […]
Biscuiti cu miere, visinata si migdale
Biscuiti cu miere, visinata si migdale din: miere, zahăr, drojdie, vişinată, migdale prăjite, chitre zaharisite, portocale zaharisite, coaja de portocala, coaja de lamaie, scorţişoară, nucşoară, făină cernută, ulei de migdale. Ingrediente: 1 kg miere 500 g zahăr 30 g drojdie 1 păhărel de vişinată 100 g migdale prăjite 150 g chitre zaharisite 100 g portocale zaharisite coaja de la 1 portocală coaja de la […]
Rulada cu omleta si mortadella
Rulada cu omleta si mortadella din: ouă, lapte dulce pasteurizat, faina, sare, piper negru macinat, mortadella, masline, caşcaval. Ingrediente: 6 ouă 1 ceaşcă lapte dulce pasteurizat 2 linguri făină sare piper negru măcinat 6 felii mortadella câteva măsline 200 g caşcaval Mod de preparare: Tai măslinele în felioare, îndepărtând sâmburele. Dai caşcavalul pe răzătoarea mare. Baţi ouăle cu sare […]
Ciorba cu branza, smantana si nucsoara
Ciorba cu branza, smantana si nucsoara din: unt, ceapă-lungă, făină, supă de vită, nucşoară, brânză gouda, ambră cenuşie de Java, ou, smântână, sare, piper. Ingrediente: 30 g unt ceapă-lungă 1 lingură de făină 1,5 l supă de vită 1 praf de nucşoară rasă 250 g brânză gouda 4 g ambră cenuşie de Java 2 gălbenuşuri de ou 1 cană de smântână […]
Prajitura cu mere, lapte si scortisoara
Prajitura cu mere, lapte si scortisoara din: mere, oua, lapte dulce pasteurizat, ulei, zahăr, făină, praf de copt, scorţişoară, sare. Ingrediente: 6 mere 3 ouă 1 cană lapte dulce pasteurizat 1/2 cană ulei 200 g zahăr 300 g făină 1 plic praf de copt scorţişoară fin măcinată 1 praf de sare Mod de preparare: Dozezi ingredientele cu ajutorul unei […]
Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere
Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper. Ingrediente: 500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.) 7 ouă 50 g unt 1 trufă neagră coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară 30 […]
Aperitive cu branza, andive si nuca
Aperitive cu branza, andive si nuca din: andive mici, brânză dulce sau cremă de brânză, mere acrişoare, coaja şi zeama de lămâie verde, smântână degresată, piper alb macinat, miez de nuca. Ingrediente: 6 andive mici, de preferat roşii 200 g brânză dulce sau cremă de brânză 2 mere acrişoare coaja şi zeama de la 1 lămâie verde 4 linguri […]
Morun cu usturoi si ulei de masline
Morun cu usturoi si ulei de masline din: morun desărat, usutroi, ulei de masline, apa rece, piper rosu, sare. Ingrediente: 1 kg morun desărat 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline 1 pahar de apă rece 1 praf de piper-roşu sare dacă este nevoie Mod de preparare: Chiar daca bucata de morun eşte […]
Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara
Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara din: anghile proaspete, vin alb sec, pere, beţişor de scorţişoară, cuişoare, supă de vită, morcovi, conopidă mică, prune uscate, mazăre proaspătă (sau congelată), ouă de pescăruş (sau de prepeliţă), ardei roşu, piper negru proaspăt măcinat, mărar, frunze de dafin, pătrunjel, oţet aromatizat cu usturoi şi tarhon, sare. Ingrediente: 800 g anghile proaspete 1/2 sticlă de vin alb sec 2 pere 1 sfert de […]
Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie
Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie din: carne de miel, ulei de măsline, ceapa, chimen, coriandru, cuişoare, usturoi, zeama de porfocala şi lămâie, melasă de rodie, pătrunjel proaspăt, mentă, seminţe de rodie, castravete, cuşcuş, iaurt. Ingrediente: 800 g carne de miel, tăiata cuburi 4 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 linguriţă chimen 1/2 linguriţă coriandru 1/4 linguriţă cuişoare 2 căţei de usturoi, zdrobit zeama de […]
Ciorba cu sange de miel si ciuperci
Ciorba cu sange de miel si ciuperci din: orez, ciuperci uscate, supă de carne, unt, sânge de miel, boia, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 50 g ciuperci uscate 1 l supă de carne 30g unt 1 cană de sânge de miel boia sare piper Mod de preparare: Se fierbe orezul în supă. Se toacă ciupercile şi se rumenesc […]
Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason
Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason din: fleică de porc, scorţişoară, anason stea, condiment pentru carne, prune, vin roşu sec, zeama de la 2 portocale, concentrat de pui, salată chinezească. Ingrediente: 1,2 kg fleică de porc, tăiată felii subţiri 2 batoane scorţişoară 2 buc anason stea 1 linguriţă condiment pentru carne 6 prune, tăiate în două 150 ml vin roşu sec zeama de […]
Carne de cocos cu ceapa si boia
Carne de cocos cu ceapa si boia din: cocosi tineri, untură topită, ceapa, boia, supă de carne, smântână acră, făină, sare. Ingrediente: 2 cocoşi tineri 100 g untură topită 2 cepe 1 linguriţă de boia 1/2 ceaşcă de supă de carne 15 g smântână acră 1/2 lingură de făină sare Mod de preparare: Se curăţă cocoşii, se trec prin flacără […]
Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de sos de soia
Aripioare de pui cu glazura de sos de soia din: aripioare de pui, ulei, sare, piper, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir. Poate te intereseaza: Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru Aripioare de pui in crusta de miere cu susan Aripioare de pui cu lamaie si cimbru Aripioare de pui cu […]
Aperitiv cu vinete si caviar
Aperitiv cu vinete si caviar din: vinete mici, ulei de masline, boia, lamaie, caviar, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mici ulei de măsline 1/2 linguriţă de boia 1 lămâie 60 g caviar sare piper Mod de preparare: Pe jar acoperit de cenuşă, se frig vinetele întregi. Se întorc din când în când şi se iau […]
Gulas cu carne de vita si slanina afumata
Gulas cu carne de vita si slanina afumata din: ceapă, untură topită, spată de vită, usturoi, boia tare, chimen, slănină afumată, ardei verzi, roşii, rachiu, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 100 g ceapă 40 g untură topită 300 g spată de vită 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de boia tare 1 linguriţă de chimen 1 felie mică de slănină afumată 1 linguriţă de untură […]
Tocanita de vita cu paste, busuioc si usturoi
Tocanita de vita cu paste, busuioc si usturoi din: vrăbioară de vită, morcov, ţelina, foi de dafin, usturoi, vin roşu sec, concentrat de vită, piure de roşii, paste, busuioc proaspăt, parmezan. Ingrediente: 800 g vrăbioară de vită 2 buc morcov, tăiaţi bucăţi 1 codiţă de ţelina, tocată 1 foaie de dafin 4 căţei de usturoi, zdrobit 250 ml vin roşu sec 1 litru concentrat […]
Icre de peste cu lapte si ghimbir
Icre de peste cu lapte si ghimbir din: icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.), lapte, suc de lamaie, ghimbir, boia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.) 200 ml lapte sucul de la 1 lămâie 1 ceapă 20 g de ghimbir ras […]
Retete Cotlete de Miel
Retete Cotlete de Miel: Cotlete de miel cu pesmet Cotlete de miel cu pesmet din: cotlete de miel, faina,ou, lapte, pesmet, patrunjel, coaja de lamaie, ulei. Ingrediente: 16 cotlete de miel, cu os, fara grasime 2 linguri de faina… Read more » Cotlete de miel cu sos si rozmarin Cotlete de miel cu sos si […]
Reteta zilei: Briose cu unt de arahide
Briose cu unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, sare de mare, fulgi de ciocolata, batoane de ciocolata. Poate te intereseaza si: Briose cu gem de afine Briose cu carne de curcan Briose cu capsuni, mascarpone si vanilie Briose cu fulgi de ciocolata si cocos Briose cu nuci Ingrediente: 1 cană […]
Chutney de raci cu crevete
Chutney de raci cu crevete din: raci, crevete, mango, ardei roşii, roşii coapte, usturoi, ghimbir, boia de ardei, ulei de măsline, otet cu tarhon, sare. Ingrediente: 100 g raci 100 g crevete 1 fruct de mango 2 ardei roşii 2 roşii coapte 2 căţei de usturoi 15 g rădăcină de ghimbir 1 praf de boia de ardei 1/2 cană de ulei de măsline […]
Prepelita cu ciuperci si vin alb
Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac, vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru. Ingrediente: 2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]
Supa cu usturoi, ou si ulei de masline
Supa cu usturoi, ou si ulei de masline din: pâine uscată, usturoi, piper roşu, apa, oua, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 g pâine uscată 4 căţei de usturoi 1 linguriţă de piper roşu 1 l apă 4 ouă proaspete 50 ml ulei de măsline sare Mod de preparare: Se taie pâinea în felii subţiri şi se […]
Crabi cu ou si piper rosu
Crabi cu ou si piper rosu din: ouă, moleche (crabi mici din insula Murano), piper-roşu, făină, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă proaspete 500 g moleche (crabi mici din insula Murano) 1 praf de piper-roşu 2 linguri de făină sare piper Mod de preparare: Se bat ouăle într-o terină şi se răstoarnă peste ele crabii, după […]
Retete Drob de Miel
Retete Drob de Miel: Reteta zilei: Drob de miel preparat in mod traditional Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte… Read more » Drob de miel cu marar si oua Drob de […]
Retete simple de Pasti (2015)
Retete simple de Pasti: Miel cu orez si conopida Miel cu orez si conopida din: orez, carne de miel, unt, ulei de porumb, conopida, seminte de pin, sare, piper, iaurt, scortisoara. Ingrediente: 450 g orez cu bobul lung 900… Read more » Cotlete de miel cu gnocchi si sos Cotlete de miel cu gnocchi si […]
Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei
Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei din: potâmiche roşie, iepure de câmp, iepure de casă, pui, ulei de măsline, ceapa usturoi, ardei verde, cimbrişor, frunze de dafin, boia de ardei, ghimbir, cuişoare, sos de tomate, apă, biscufi cu hrişcă. Ingrediente: 1 potâmiche roşie dezosată 250 g carne de iepure de câmp 250 g carne de iepure de casă 260 g carne de pui 500 ml […]
Retete usoare pentru Pasti (2015)
Retete usoare pentru Pasti: Gulas cu carne de miel Gulas cu carne de miel din: pulpa de miel, ulei, apa fiarta, ceapa, ardei gras, morcov, ardei iute, cartofi, rosii, bulion, chimen, usturoi, sare, piper, boia, patrunjel. fara poza Ingrediente:… Read more » Cotlete de miel cu sos si rozmarin Cotlete de miel cu sos si […]
Retete Salate
Retete Salate: Salata de orez cu rosii, castraveti si masline Salata de orez cu rosii, castraveti si masline din: apa, usutroi, sare, roşii cherry, orez alb cu bobul lung, ulei de măsline extravirgin, castraveţi, ceapă, oregano proaspăt sau uscat, măsline umplute cu gogoşar, oţet de vin roşu. Ingrediente: 1 2/3 ceaşcă… Read more » Salata cu bucati de lipie si oregano Salată cu bucăţi de lipie […]
Retete simple pentru Pasti (2015)
Retete simple pentru Pasti: Miel cu salata de anason Miel cu salata de anason din: anason, ulei de masline, otet de vin, sare, piper, stafide negre, fileu de spata de miel, masline, usturoi, arpagic, unt, zeama de lamaie. Ingrediente:… Read more » Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale Pulpa de miel la […]
Reteta zilei: Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar
Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar din: ulei, cotlete de miel, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pui, mustar, mustar de dijon, cimbru. Poate te intereseaza si: Cotlete de miel la gratar Cotlete de miel cu salata de linte Cotlete de miel pe pat de salata de orez Cotlete de […]
Retete usoare de Pasti
Retete usoare de Pasti: Burgeri de miel Burgeri de miel din: naut, humus, ardei copti, carne de miel, menta, seminte de chimion, ulei de masline, lipii, seminte de rodie. Ingrediente: 400g de naut, din conserva, scurs 200g… Read more » Frigarui de miel cu ardei si ceapa Frigarui de miel cu ardei si ceapa din: […]
Tocanita de vita, porc, pui si naut
Tocanita de vita, porc, pui si naut din: slănină, jambon crud, carne de vită sau de porc, os de viţel, picior de porc, pui, năut, ceapă umplută cu cuişoare, tulpină de ţelină, nap, cartofi, varză mare, chorizo, caltaboş negru, pâine (paste făinoase sau orez), sos de tomate cu usturoi şi piper-roşu, piper, sare. Ingrediente: 120 g slănină 120 g jambon crud 500 g carne de vită sau de […]
Retete simple de Pasti
Retete simple de Pasti: Cotlete de miel pe pat de salata de orez Cotlete de miel pe pat de salata de orez din: orez basmati, ulei de masline, otet de vin alb, chimion, migdale, rosii, masline, patrunjel, cotlete de miel. Ingrediente: 250gr orez… Read more » Reteta zilei: Frigarui de miel cu sos de rosii […]
Ficat si carne de porc cu scortisoara si nucsoara
Ficat si carne de porc cu scortisoara si nucsoara din: file de porc, ficat de porc, untură topită, sânge proaspăt de porc, orez, pătrunjel, scorţişoară, nucşoară, sare, piper, vin roşu vechi, rădăcini de mandragoră, usturoi, ceapa, ardei roşu (iute sau dulce). Ingrediente: 600 g file de porc 500 g ficat de porc 100 g untură topită 1 pahar de sânge proaspăt de porc 300 g de […]
Retete usoare pentru Pasti
Retete usoare pentru Pasti: Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet aromat Coaste de miel in crusta de pesmet aromat din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline. Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura… Read more » Cum se prepara Rulada de miel cu trei […]
Pui cu rozmarin si sos de vin
Pui cu rozmarin si sos de vin din: cocoş tânăr, clapon, ulei, unt, foi de dafin, fire de rozmarin, vin de Marsala, sare, piper, vin fiert sau suc de aguridă, supă de carne, scorţişoară, praf de ghimbir, cuişoare, faina, coaja de lămâie verde, rodie. Ingrediente: 1 cocoş tânăr 1 clapon puţin ulei şi unt 1 frunză de dafin câteva fire de rozmarin vin de […]
Reteta zilei: Salata de mazare cu bacon
Salata de mazare cu bacon din: smantana, maioneza, sare, piper, otet, mazare, bacon, ceapa rosie, branza cheddar, patrunjel. Poate te intereseaza si: Salata vegetala cu mazare, castravete si menta Salata de spanac, mazare si branza feta Salata franceza cu cascaval si mazare Salata calda cu mazare, fasole si porumb Salata cu piept de pui, mazare […]
Prepelite cu trufe si hasma
Prepelite cu trufe si hasma din: prepelita, ficat de prepelita, trufe, pătrunjel, arpagic, haşmă, slănină, sare, piper, ulei, frunze de dafin, carne de viţel, jambon, şampanie sau alt vin alb, sucul de lămâie, crutoane. Ingrediente: 6 prepelite ficat de prepelita două trufe pătrunjel arpagic haşmă slănină sare piper ulei carne de viţel jambon 1 frunză de dafin 1 pahar de şampanie sau alt […]
Retete de Mititei
Retete de Mititei: Mititei Ingrediente: 750 g carne 2 g bicarbonat piper usturoi mirodenii Mod de preparare: Alegem carne grasă de vacă (ceafă sau antricot de langă ceafă), carne de porc (pulpă), le… Read more » Mititei Ingrediente: l /2 kg carne de vită 1/2 kg carne de porc 100 g seu sau […]
Lapte cu vanilie si caramel
Lapte cu vanilie si caramel din: zahar, apa, lamaie, lapte, vanilie, oua. Ingrediente pentru caramel: 100g zahăr 3 linguriţe de apă sucul de 1/2 lămâie Ingrediente pentru crema: 750 ml de lapte 160 gde zahăr vanilie coaja de la 1 lămâie 2 ouă întregi 4 gălbenuşuri de ou Mod de preparare: Se prepară mai întâi caramelul, […]
Retete simple pentru Pasti
Retete simple pentru Pasti: Pulpa de miel in crusta de susan Pulpa de miel in crusta de susan din: ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, sos de soia, vin de orez, zahar, seminte de susan, boabe de piper, pulpa de miel,… Read more » Reteta zilei: Pizza cu miel si legume Pizza cu miel si […]
Morun uscat cu cartofi si boia dulce
Morun uscat cu cartofi si boia dulce din: morun uscat, cartofi, ceapa, foi de dafin, fileuri de sardea, ouă, boia de ardei, sare, piper negru. Ingrediente: 600 g morun uscat 600 g cartofi 3 cepe 1 frunză de dafin 2 fileuri de sardea 1 praf de boia de ardei 3 ouă tari sare piper negru Mod de […]
Muschi de porc in sos de prune si miere
Muschi de porc in sos de prune si miere din: muşchi de porc, prune uscate sau proaspete, ceapa, mustar, miere, vin, ienibahar, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc 300 g prune uscate sau proaspete 1 ceapă 3 linguriţe cu muştar 1 lingură cu miere 1 pahar cu vin ienibahar boia dulce sare […]
Retete Delicioase pentru Masa de Pasti (2015)
Retete Delicioase pentru Masa de Pasti: Stufat de miel cu marar si usturoi verde Stufat de miel cu marar si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de miel 3 legături ceapă verde… Read more » Frigarui indiene cu pudra tandoori Frigarui indiene cu […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu branza si spanac
Ciuperci umplute cu branza si spanac din: ciuperci, usturoi, ceapa, ulei de masline, spananc, ricotta, rosii, busuioc, sare, piper, pesmet, parmezan. Poate te intereseaza si: Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval Ciuperci umplute cu piept de pui si ardei gras Ciuperci umplute cu cascaval si marar Ciuperci umplute cu ficat si marar Ciuperci umplute cu […]
Melci cu nuca, gem si susan
Melci cu nuca, gem si susan din: făină, unt light, iuart, oua, zahar, drojdie uscata, lapte dulce, sare, coajă rasă de lămâie, gem acrişor de vişine (sau de prune, caise), miez de nucă, seminţe de susan Ingrediente: 500 g făină 50 g unt light (plus 1 lingură de unt topit pentru uns foaia de aluat înainte de a întinde umplutura deasupra ei) […]
Pepene cu scortisoara si frisca
Pepene cu scortisoara si frisca din: pepene galben, zahar, scorţişoară, nucşoară, porto alb, frunze de mentă proăspătă, smântână proaspătă, zahăr pudră. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 kg 50g zahăr 1/2 linguriţă cu praf de scorţişoară 1 praf de nucşoară 200 ml porto alb 6 frunze de mentă proăspătă Pentru frişca: 200 ml smântână proaspătă 1 lingură de zahăr pudră Mod de […]
Retete Savuroase pentru Masa de Pasti (2015)
Retete Savuroase pentru Masa de Pasti: Reteta zilei: Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence din: ulei de masline, rasol de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, ierburi de provence, usturoi, vin rosu,… Read more » Miel cu prune si ghimbir […]
Salata de varza rosie cu mar si morcov
Salata de varza rosie cu mar si morcov din:varza rosie, zahăr, ulei de măsline, oţet, mar, morcov, boabe de porumb dulce, ulei de măsline, suc de lămâie, miere, sare. Ingrediente: 500 g de varză roşie zahăr ulei de măsline oţet măr 1 morcov ulei de măsline suc de lămâie miere sare Mod de preparare: Varza roşie se spală, se taie […]
Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei
Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei din: sole mici, porc de mare negru si rosu, anghila, raci, legătură asortată, vin alb sec, usturoi, ceapa, rosii, ardei rosu, migdale, caracatiţă, calamar, langustine, frunză de dafin, sepii, crabi, moule negre, esperdenyes (fructe de matre catalane), scoici Saint-Jacques, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 sole mici 1 porc de mare negru 1 porc de mare roşu 100 g anghila 4 […]
How to make Lamb burger (VIDEO)
Lamb burger How to make Lamb burge
How to make Rack of lamb with pistachio crust (VIDEO)
Rack of lamb with pistachio crust How to make Rack of lamb with pistachio crust
How to make Grilled lemon rosemary lamb chops (VIDEO)
Grilled lemon rosemary lamb chops How to make Grilled lemon rosemary lamb chops
How to make Mint crusted rack of lamb (VIDEO)
Mint crusted rack of lamb How to make Mint crusted rack of lamb
How to Roast leg of lamb with pomegranate, garlic and herbs (VIDEO)
Roast leg of lamb with pomegranate, garlic and herbs How to Roast leg of lamb with pomegranate, garlic and herbs
Retete de Drob de Miel
Retete de Drob de Miel: Drob de miel cu ceapa, usturoi si marar verde Drob de miel cu ceapa si usturoi verde din: organe de miel, ceapa, marar, patrunjel, ou, sare, piper, orez. Ingrediente: 1 1/2 kg organe de miel (ficat, rinichi, plamani, inima,… Read more » Drob de miel cu oua si ceapa verde […]
Reteta zilei: Placinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie
Placinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie din: faina, unt, sare, zahar, ou, otet, apa cu gheata, mere, suc de lamaie, sare, zahar brun, amidon, scortisoara. Poate te intereseaza si: Plăcintă cu mere si morcovi Placinta cu struguri si nuci Cum se prepara Placinta olteneasca (VIDEO) Placinta cu mere, de casa Placinta cu mere […]
Cum se gatesc legumele
Cum se gatesc legumele Fierberea în abur este cel mai dietetic mod de a găti legumele. Se pretează la aproape orice fel de legume, fiind modul de gătire preferat pentru rădăcinoase, broccoli, conopidă, spanac, fasole, mazăre. Apa fierbinte, uneori amestecată cu vin şi condimente, se toarnă în vasul special, din oţel inoxidabil, până la o […]
Chec cu morcovi si branza
Chec cu morcovi si branza din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, patrunjel, ceapa verde, sare, unt, faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 400 ml lapte 2 ouă 2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 linguriţă praf de copt 150 g telemea 1 linguriţă susan 2 legături pătrunjel […]
How to make Baked sweet potato fries and dipping sauce (VIDEO)
Baked sweet potato fries and dipping sauce How to make Baked sweet potato fries and dipping sauce
Aspic alb cu flori de chitra
Aspic alb cu flori de chitra din: picioare de viţel, cuisoare, piper, scorţişoară întreagă, zahar fin, praf de mosc sau de ambră, fiori de chitră, suc de migdale, apă de trandafiri. Ingrediente: 8 picioare de viţel cuişoare 15 g de piper 30 g de scorţişoară întreagă 1/2 kg de zahăr fin 1 praf de mosc sau de ambră 2 fiori de […]
Ardei umpluti cu legume si hrisca
Ardei umpluti cu legume si hrisca din: ardei gras, hrisca, ceapa, morcov, ciuperci, ulei, marar, patrunjel, nuca, rosii, faina, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, nucsoara, ou, ardei iute. Ingrediente: 6 ardei graşi 200 g hrişcă 1 ceapă 1 morcov 150 g ciuperci 3 linguri ulei câte 1 legătură mărar şi pătrunjel 1 lingură miez […]
Totul despre morcovi
Totul despre morcovi Sunt o sursă preţioasă de betacaroten (provitamina A), o substanţă indispensabilă ochilor, pielii şi mucoaselor, dar care participă activ şi la reglarea mecanismelor de apărare a organismului împotriva virusurilor şi bacteriilor. Antioxidanţii pe care îi conţin morcovii împiedică acţiunea nefastă a radicalilor liberi, acele substanţe „rele”,care accelerează procesul de îmbătrânire şi favorizează […]
Pateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara
Pateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara din: pecorino uscată (brânză de oaie), mozzarella, ricotta proaspătă, oua, jambon crud, parmezan ras, nucşoară, untură topită, sare, piper negru, faina, unt, untură topită, zahăr. Ingrediente: 30 g pecorino uscată (brânză de oaie) 30 g mozzarella 1/2 lingură de ricotta proaspătă 1 ou mic 50 g de jambon crud 1 lingură de parmezan ras 1 praf de nucşoară 40 […]
Conopida la cuptor cu cascaval si ou
Conopida la cuptor cu cascaval si ou din: onopida, cascaval, smântână, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida cascaval 2 linguri de smântână 2 oua sare piper Mod de preparare: O conopidă se fierbe în apă cu sare. Se taie bucăţi şi se pune într-un vas Jena uns la cuptor (opţio- nal presăraţi şi pesmet). Se pune un […]
Gustari cu sfecla si alune
Gustari cu sfecla si alune din: sfecle mici, ulei, sare, foie gras, alune curăţate, amestec de concimente (sare, piper în trei culori, boia, cimbru) Ingrediente: 3 sfecle mici, crude ulei pentru prăjit sare o cutie foie gras (120 g) 24 alune curăţate amestec de concimente (sare, piper în trei culori, boia, cimbru) Mod de preparare: Taie […]
Rulada de curcan cu prune uscate si mustar
Rulada de curcan cu prune uscate si mustar din: pipet de curcan, prune uscate, ceapa, ou, vin, smantana, ulei, pesmet, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g prune uscate 2 cepe 1 catel de suturoi 1 ou 125 ml vin 150 g smantana 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 1 lingurita cu mustar sare piper Mod de […]
Pachetele cu prune
Pachetele cu prune din: prune, faina, unt rece, zahar, zahar vanilat, apa rece, sare. Ingrediente: 500 g prune 170 g făină 150 g unt rece 2 linguri cu zahăr 3 pliculeţe cu zahăr vanilat 4-5 linguri cu apă rece 1 praf de sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina cu sarea şi zahărul Adaugă […]
Retete gustoase pentru Masa de Pasti (2015)
Retete gustoase pentru Masa de Pasti: Pulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi Pulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, pulpa de dovleac, morcovi, varza, sare, piper, patrunjel, mustar, supa de miel,… Read more » Pulpa de miel umpluta cu ficat si verdeata […]
Clatite cu pere caramelizate
Clatite cu pere caramelizate din: pere, zeama de lamaie, unt, zahar, zahar vanilat, faina, sare, zahar, lapte, apa, oua. Ingrediente: 4 pere zeamă de lămâie 30 g de unt 200 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat Pentru clatite: 125 g făină un praf de sare o lingură de zahăr 125 ml lapte 125 ml apă 3 ouă […]
Vin Borugia cu flori de nucsoara
Vin Borugia cu flori de nucsoara din: vin roşii vechi de cel puţin 5 ani, flori de nucşoară, seminţe de coriandru, renglotă necojită, piper, rădăcină de ghimbir. Ingrediente: 1 pahar de vin roşu vechi de cel puţin 5 ani 1/2 linguriţă de flori de nucşoară 1 linguriţă de seminţe de coriandru 2 sferturi de renglotă necojită 1 praf de […]
Tarta cu peste, mazare si scortisoara
Tarta cu peste, mazare si scortisoara din: mazăre verde, paine, icre de păstrăv şi de lin, patrunjel, măghiran, zahar, ghimbir, scorţişoară, apă de trandafiri. Ingrediente: 300 g de mazăre verde paine icre de păstrăv şi de lin pătrunjel măghiran zahăr ghimbir scorţişoară apă de trandafiri Mod de preparare: Fierbi peştele cu tot ce are înăuntru. Apoi iei 300 g […]
Reteta zilei: Pulpa de miel cu miere si ghimbir
Pulpa de miel cu miere si ghimbir din: sos de soia, miere, ghimbir, ardei iute, pulpa de miel, ulei de canola, ulei de masline, ceapa verde, sare, piper. Poate te intereseaza si: Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale Pulpa de miel umpluta cu aroma de menta Pulpa de miel cu orez si […]
Deliciu cu prune si fulgi de migdale
Deliciu cu prune si fulgi de migdale din: prune, margarina, zahar, faina, oua, zahar vanilat, praf de copt, fulgi de migdale, sare. Ingrediente: 500 g prune 250 g margarina 250 g zahăr 250 g faina 4 ouă 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt fulgi de migdale sare Mod de preparare: Indepărtează sâmburii şi taie prunele în felii, […]
Spaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan
Spaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan din: ulei de măsline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, sare, spaghete, busuioc, parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 kg de roşii, descojite şi mărunţite (circa 6 tomate mari sau 3 ceşti de roşii […]
Retete Savuroase pentru Masa de Pasti
Retete Savuroase pentru Masa de Pasti: Ardei umpluti cu file de miel Ardei umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5 ardei grasi rosii 5 ardei grasi… Read more » Ardei umpluti cu carne de miel Ardei umpluti cu carne […]
Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc
Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc din: cartofi, conopidă, morcovi, supa de vita, busuioc, ulei, carne tocată, brânză, roşii decojite, piper măcinat, sare, bulion. Ingrediente: 500 g cartofi 1 conopidă mică 2 morcovi 250 ml supă de vită 8 frunze de busuioc 4 linguri de ulei 500 g carne tocată 100 g brânză rasă 400 g roşii decojite piper măcinat sare 2 […]
Mere caramelizate cu miere si scortisoara
Mere caramelizate cu miere si scortisoara din: apă, zahăr, miere, scorţişoară. Ingrediente: 200 ml apă 350 g zahăr 2 linguri de miere o linguriţă de scorţişoară 6 mere Mod de preparare: Puneţi apa, zahărul şi mierea într-o cratiţă pe foc şi lăsaţi să fiarbă până când siropul va căpăta culoarea caramelului. Adăugaţi o linguriţă de scorţişoară. […]
Supa cu slanina de vanat si salvie
Supa cu slanina de vanat si salvie din: carne si slanina de vanat, vin alb, salvie, piper, cuişoare, scorţişoară, oua. Ingrediente: carne si slanina de vanat vin alb salvie piper cuişoare scorţişoară 2-3 gălbenuşuri de ou Mod de preparare: Ca să faci o supă cu slănină din tot felul de vânat, începi prin a spăla carnea. Intr-un vin alb […]
Crochete de peste cu cartof si marar
Crochete de peste cu cartof si marar din: file de peşte, cartofi, ceapa, usturoi, mărar verde (tocat), oua, sare, făină, pesmet. Ingrediente: 300 g file de peşte 3 cartofi mari 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură mărar verde (tocat) sare Pentru crustă: 2 ouă 4 linguri făină 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de […]
Vinete umplute cu carne, branza si orez
Vinete umplute cu carne, branza si orez din: vinete, ulei de masline, sare, ceapa, carne tocata, rosii, usturoi, branza feta, orez cu bobul lung fiert, ouă, bulion, iaurt, frunze de cimbru, busuioc, mentă, patrunjel, piper negru macinat, zahar, nucşoară, mărar. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline sare 2 cepe mici 400 g carne tocată 800 g roşii 4 căţei de usturoi 100 […]
Reteta zilei: Tocanita de legume cu cimbru
Tocanita de legume cu cimbru din: usturoi, ceapa, dovlecel, vinete, ardei gras, faina, rosii, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Tocanita de legume cu piept de pui Tocanita de legume cu fasole boabe Tocăniţă de legume cu orez Tocanita de legume cu rozmarin Tocanita de legume cu carne de manzat […]
Retete culinare pentru Masa de Pasti (2015)
Retete culinare pentru Masa de Pasti: Miel umplut cu orez si stafide Miel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g… Read more » Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa Pulpa de […]
Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara
Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara din: cartofi albi, faian, oua, zahar, ulei, sare, prune, scorţişoară măcinată, pesmet, unt, frunze de mentă. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 300 g făină 2 ouă 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1 praf de sare Pentru umplutură: 20 de prune bine coapte 3-4 linguri zahăr 1 lingură scorţişoară măcinată Pentru […]
Salata de hribi cu pui si usturoi
Salata de hribi cu pui si usturoi din: hribi, usturoi, sare, piper, ou, castraveciori muraţi, pipet de pui, maioneza, smântână, mărar. Ingrediente: 300 g hribi 4-5 căţei de usturoi sare piper 1 ou fiert 3 castraveciori muraţi 1 piept de pui fiert maioneză 2 linguri de smântână 1 legătură de mărar Mod de preparare: Hribii se taie felii şi se […]
Desert de gris cu zahar brun si afine
Desert de gris cu zahar brun si afine din: lapte dulce, gris, zahar brun, zahar vanilat, unt, sare, dulceaţă de afine, frunze verzi de mentă. Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 4 linguri zahăr brun 1 pliculeţ zahăr vanilinat unt, cât o nucă 1 praf de sare dulceaţă de afine frunze verzi de mentă aromată, […]
Terina cu sfecla, chimen si coriandru
Terina cu sfecla, chimen si coriandru din: foi gelatină, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, suc de lămâie verde, mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar), sfeclă coaptă, condiment iute. Ingrediente: 6 foi gelatină două linguriţe seminţe de chimen jumătate linguriţă seminţe de coriandru sucul de la două lămâi verzi mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar) 1 […]
Preparate gustoase pentru masa de Paşte (2015)
Preparate gustoase pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor din: ciocanele de pui, sare, piper, ardei iute, rosii cherry, ceapa, ardei gras, praz, ienibahar, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sos… Read more » Reteta zilei: Sote de cartofi […]
Reteta zilei: Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence
Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence din: ulei de masline, rasol de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, ierburi de provence, usturoi, vin rosu, supa de pui, rosii, fasole. Poate te intereseaza si: Tocăniţă de miel cu orez si usturoi Tocanita de miel cu legume si verdeata Tocanita de […]
Prajiturele cu nuci si zahar pudra
Prajiturele cu nuci si zahar pudra din: albusuri, portocala, zahar pudra, zahar vanilat, nuci, alune, scortisoara, miez de nuca. Ingrediente: 2 albuşuri sucul şi coaja rasă de la 1/2 portocală 50 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat 350 g nuci sau alune măcinate 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată jumătăţi de miez de nucă, pentru ornat […]
Despre broccoli
Despre broccoli Este o adevărată comoară pentru sănătatea ta, atât datorită calităţilor nutritive, cât şi a capacităţii sale de a preveni unele maladii grave, precum cancerul. Este un adevărat concentrat natural de vitamine şi minerale: C, E, B, calciu, magneziu, potasiu, fier. O porţie de 200 g de broccoli acoperă necesarul zilnic de vitamina C, […]
How to make Spicy peanut dipping sauce (VIDEO)
Spicy peanut dipping sauce How to make Spicy peanut dipping sauce
Rulouri de pui umplute
Rulouri de pui umplute din: piept de pui, oua, faina, lapte, masline, ulei, apa, vin, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 ouă 1 lingură făină 50 ml lapte 200g măsline verzi fără sâmburi sau umplute 3-4 linguri ulei 1 pahar apă sau vin piper Mod de preparare: Se bat ouăle împreună cu laptele, făina […]
Zacusca de casa
Zacusca de casa din: gogosari, ardei capia, morcovi, vinete, ceapa, telina, mere, ulei, pasta de tomate, sare, zahar, miere. Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 kg ardei capia 1 kg morcovi 1 kg vinete 1 kg ceapă 1 kg ţelină 1 kg mere acrişoare 1 l ulei 1 borcan (800 g) pastă de tomate 2 linguri […]
Despre peste
Despre peste Studiile au dovedit că un consum de peşte de 2-4 ori pe săptămână reduce cu 30% riscul apariţiei unei boli de inimă. Secretul peştelui este acidul gras Omega-3 care protejează inima, scade nivelul colesterolului şi previne depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor. Tot datorită acidului gras Omega-3, persoanele care consumă frecvent peşte prezintă un […]
Reteta zilei: Sote de spanac si ciuperci
Sote de spanac si ciuperci din: spanac, ciuperci, ceapa, ulei de masline, sare, piper, felii de lamaie. Poate te intereseaza si: Sote de ciuperci cu rozmarin Sote de legume la cuptor Sote de ciuperci cu crema de branza Sote de cartofi cu broccoli Sote de fasole verde cu ceapa caramelizata Ingrediente: 4 cani spanac […]
Muschi de vitel cu ceapa si usturoi verde
Muschi de vitel cu ceapa si usturoi verde din: muschi de vitel, ceapa verde, usturoi verde, piper, condimente, slaninuta. Ingrediente: 1 muşchi de viţel lung de aproximativ 20 cm 3-4 fire subţiri de ceapă verde 3-4 fire usturoi verde piper condimente pentru carne la grătar 1 felie slăninuţă pentru uns grătarul Mod de preparare: Se […]
Despre fructele de padure
Despre fructele de padure Fructele de pădure precum afinele, murele, zmeura, răchiţelele conţin cantităţi impresionante de antioxidanţi, fiind o sursă excelentă de antocianine, care ajută la repararea şi protejarea ADN-ului şi care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi îmbătrânirea prematură. Studiile au demonstrat că aceste mici fructe sunt de mare ajutor nu doar în prevenirea, ci […]
Ciorba de peste cu leustean
Ciorba de peste cu leustean din: peste, oua, ceapa, ardei gras, rosii, hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 2 ouă 3 cepe mijlocii sau 10 fire de ceapă verde 2 ardei graşi 3 roşii 1 rădăcină de hrean sau 1 lingură de hrean ras conservat în oţet 1 cană […]
Despre rosii
Despre rosii Roşiile contin cantităţi mari de antioxidanţi care protejează celulele şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancere. Roşiile sunt excelente pentru activitatea plămânilor, pe care îi ajută să filtreze mai bine substanţele poluante inspirate (inclusiv a fumului de ţigară), iar graţie cantităţii mari de potasiu pe care o conţin […]
Prajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie
Prajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, sare, lapte, gris, lamaie, margarina,frisca lichida, ciocolata amaruie. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 150 g zahăr 240 g făină 10 g cacao 100 ml ulei 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare Ingrediente pentru cremă: 800 […]
Sufleu de spanac cu cascaval si pui
Sufleu de spanac cu cascaval si pui din: spanac, piept de pui, oua, unt, margarina, lapte, faina, cascaval, pesmet, leustean, piper, sare. Ingrediente: 1 kg frunze de spanac proaspăt 300 g piept de pui 4 ouă 4 linguri unt sau margarina 1/2 l lapte dulce pasteurizat, degresat 3 linguri făină 130 g caşcaval 1 lingură […]
Reteta zilei: Budinca de legume cu caju
Budinca de legume cu caju din: ulei de avocado, ananas, ardei gras, morcovi, usturoi, ceapa verde, conopida, oua, nuca de cocs, pasta de chili, caju, sare de mare. Poate te intereseaza si: Budinca de legume cu mozzarella Cum se prepara Budinca de legume (video) Budinca de legume cu rosii Budinca de legume cu parmezan Budinca […]
Mascarpone in aluat
Mascarpone in aluat din: faina, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilinat, sare, stafide, esenta de rom, amidon, migdale, zahar cubic. Ingrediente: 600 g făină albă 200 g margarină 4 linguri smântână 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 40 g drojdie 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilinat 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: […]
Cornulete cu cascaval
Cornulete cu cascaval din: faina, unt, margarina, smantana, oua, sare, cascaval, galbenus, urda, marar. Ingrediente pentru aluat şi decor: 150 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smântână 2 ouă sare caşcaval ras 1 gălbenuş Ingrediente pentru umplutură: 200 g urdă 1 legătură mărar sau 1 linguriţă mărar uscat 1 ou sare Mod […]
Ciorba de gaina cu galuste
Ciorba de gaina cu galuste din: tacam de gaina, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, bors, rosii, oua, gris, piper, sare, leustean. Ingrediente: tacâmurile de la 1 găină (aripi, picioare, cap, pipote, coşul pieptului, spate, gât) 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 1 păstârnac 1 l borş 1/2 kg roşii condiment din legume uscate 2 ouă 2-3 […]
Tarta cu ficatei de pui si marar
Tarta cu ficatei de pui si marar din: faina, margarina, ou, ulei, piept de pui, ficatei de pui, ceapa, smantana, gris, vin alb, marar, cascaval, sare, piper. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 125 g margarină 1 ou câte 1 lingură ulei şi făină pentru tavă Ingrediente pentru umplutură: 300 g piept de pui 200 […]
Aperitive pentru Paste
Aperitive pentru Paste: Aperitive pentru masa de Paşte Aperitive pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5 oua 3 catei de usturoi… Read more » Aperitive cu carne de miel O reteta de aperitive cu carne de miel din: […]
How to make Vermicelli and spicy prawns (VIDEO)
Vermicelli and spicy prawns How to make Vermicelli and spicy prawns
How to make Bacon and cheddar broccoli soup (VIDEO)
Bacon and cheddar broccoli soup How to make Bacon and cheddar broccoli soup
How to make Smooth and golden almond butter (VIDEO)
Smooth and golden almond butter How to make Smooth and golden almond butter
How to make Brown sugar baked butternut squash (VIDEO)
Brown sugar baked butternut squash How to make Brown sugar baked butternut squash
How to make Green onion and bacon appetizer cups (VIDEO)
Green onion and bacon appetizer cups How to make Green onion and bacon appetizer cups
How to make Raspberry cranberry sauce (VIDEO)
Raspberry cranberry sauce How to make Raspberry cranberry sauce
How to make Roasted broccoli and cauliflower with cheese (VIDEO)
Roasted broccoli and cauliflower with cheese How to make Roasted broccoli and cauliflower with cheese
How to make Grilled steak with parsley butter sauce (VIDEO)
Grilled steak with parsley butter sauce How to make Grilled steak with parsley butter sauce
Curry de morcovi cu lapte de cocos
Curry de morcovi cu lapte de cocos din: morcovi, ulei, pasta de curry, boabe de mustar, lemongrass, supa de legume, lapte de cocos, naut, suc de limette, sare, menta. Ingrediente: 600g morcovi 1/2 lingură ulei 2 linguri pastă de curry roşu 1 linguriţă boabe de muştar negru 5 cm lemongrass 200 ml supă de legume […]
Chiftele de somon cu salata de cruditati
Chiftele de somon cu salata de cruditati din: somon, ghimbir, pasta de curry, sos de soia, coriandru, ulei, lamaie, castravete, morcovi, otet, indulcitor. Ingrediente: 400 g file de somon fără piele şi oase 1 linguriţă ghimbir ras 1 lingură pastă de curry roşu 1 linguriţă sos de soia 1/2 legătură coriandru verde 1/2 lingură ulei […]
How to make Garlic mashed potatoes (VIDEO)
Garlic mashed potatoes How to make Garlic mashed potatoes
Supa crema de legume cu peste
Supa crema de legume cu peste din: cartofi, praz, telina, ulei de masline, supa de legume, legume deshidratate, zarzavat, pastrav. Ingrediente: 2 cartofi 2 fire praz (numai partea albă) 80 g ţelină 2 linguriţe ulei de măsline 1 l supă de legume 1 linguriţă legume deshidratate 100 g zarzavat de supă tăiat fâşii 200 g […]
Cotlete de porc pe pat de risotto
Cotlete de porc pe pat de risotto din: unt, cotlete de porc, ceapa, ciuperci, sare, piper, supa de pasare, orez arborio, parmezan. Ingrediente: 1 lingură unt 4 cotlete groase de cca 1,5 cm 4 cepe 8 ciuperci champignon sare, piper Ingrediente risotto: 5 ceşti supă de pasăre 2 cepe 100 g unt 1 ceaşcă […]
How to make Dark chocolate pudding (VIDEO)
Dark chocolate pudding How to make Dark chocolate pudding
Reteta zilei: Negresa cu ciocolata neagra si nuci pecan
Negresa cu ciocolata neagra si nuci pecan din: ciocolata neagra, ciocolata, unt nesarat, pudra de cacao, oua, zahar brun, esenta de vanilie, sare de mare, bicarbonat de sodiu, faina, nuci pecan. Poate te intereseaza si: Negresa cu nuci Negresa cu ciocolata si nuci Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz Negresa cu mascarpone Negresa […]
How to make Brandied peaches with vanilla ice cream (VIDEO)
Brandied peaches with vanilla ice cream How to make Brandied peaches with vanilla ice cream
Retete pentru Sarbatorile Pascale (2015)
Retete pentru Sarbatorile Pascale: Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar Cotlete de miel la gratar din: cotlete de miel, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, orez si legume. Poate te intereseaza si Cotlete de miel cu fistic si marar… Read more » Cotlete in vin rosu Cotlete in vin rosu din: ulei, cotlete […]
Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati
Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati din: cotlete de porc, pesmet, cimbru, faian, oua, parmezan, varza alba, morcovi, ceapa verde, ulei de masline, otet, seminte de fenicul, sare, piper. Ingrediente: 4 x 150 g cotlete de porc 1 ceaşcă pesmet 2 linguri cimbru tocat 2 linguri făină 2 ouă 40 g parmezan […]
Rulada de porc cu slaninuta impanata
Rulada de porc cu slaninuta impanata din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, mustar dijon, slaninuta impanata, spanac, cartofi, mere. Ingrediente: 1400 g carne de porc s 2 linguri untură de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri muştar de Dijon 100 g slăninuţă împănată 2 legături frunze de spanac 8 cartofi 2 […]
Supa de peste cu rosii, oua si lamaie
Supa de peste cu rosii, oua si lamaie din: peşte slab (şalău, ştiucă, biban), ceapa, oua, zeama de lamaie, rosii, ulei, sare, piper, foaie de dafin, piper boabe, orez, pătrunjel. Ingrediente: 1/2 kg peşte slab (şalău, ştiucă, biban) 1 ceapă 2 ouă zeama de la 2 lămâi 2 roşii 50 ml ulei sare piper 1 foaie […]
Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval
Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval din: ciuperci, pătrunjel, ceapa, ulei, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 12 ciuperci 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 2-3 linguri ulei sare piper 200 g caşcaval Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le speli foarte bine. Tai codiţele cubuleţe fine ‘şf le căleşti împreună cu ceapa, timp de 10 minute, in […]
Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie
Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie din: făină, oua, zahar, unt de la rece, prune sau piersici, brânză de vaci, smântână, pesmet, zahăr pudră, zeama de lamaie. Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 g zahăr 200 g unt de la rece Pentru umplutură: 1,5 kg prune sau piersici 500 g brânză de vaci 125 […]
Supa rece de morcov cu ghimbir si smantana
Supa rece de morcov cu ghimbir si smantana din: morcov, ceapă, unt, ghimbir, zahar, supa de legume, smantana, sare, piper, sucul de limetă, frunze de coriandru sau mentă. Ingrediente: 600 g morcov 1 ceapă 1 lingură unt 1 lingură ghimbir ras 2 linguriţe zahăr 1 l supă de legume 150 ml smântână sare piper sucul de la […]
Ciulama de dovlecel cu smantana si marar
Ciulama de dovlecel cu smantana si marar din: dovlecel, lapte, sare, unt, faina, ou, smantana, marar. Ingrediente: 1 dovlecel 2 căni lapte 1 praf de sare 3 linguri unt 4 linguri făină 1 ou 175 g smântână mărar Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă şi îl tai cubuleţe. într-o crăticioară pui laptele cu […]
Chifle cu branza si chimen
Chifle cu branza si chimen din: oua, telemea desărată şi stoarsă bine sau caşcaval, unt, chimen. Ingrediente: 4 ouă 250 g telemea desărată şi stoarsă bine sau caşcaval 10 g unt chimen Mod de preparare: Storci bine brânza şi o razi, apoi o amesteci cu gălbenuşurile. Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu gălbenuşurile. Adaugi în […]