Retete culinare rapide cu poze
Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare
Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare din: sparanghel proaspăt, ulei de măsline extravirgin (sau unt), sare de mare Maldon. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 4 linguri de ulei de măsline extravirgin (sau unt) sare de mare Maldon Mod de preparare: Pentru aceasta reţetă folosesc o tigaie cu grătar pe care o pun pur […]
Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus
Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus din: naut, ulei de masline, ardei iuti rosii, vinete, ghimbir, sare, piper negru, usturoi, roşii, otet, seminte de coriandru, pătrunjel proaspăt, seminţe de chimen, nucşoară, coriandru proaspăt, fileuri de miel din zona gâtului, cuşcuş. Ingrediente: 70 g năut, ţinut în apă peste noapte 4 linguri de ulei de măsline 4 ardei iuţi roşii medii/mari tocaţi […]
Minestrone rapid de iarna
Minestrone rapid de iarna din: amestec de legume congelate, paste pentru supa, supa de pasare, sare, piper, naut, oregano si parmezan. Ingrediente: 500 g amestec de legume congelate (morcov, rădăcină de pătrunjel, ţelină verde, ardei gras, varză de Bruxelles) 150 g paste pentru supă 200 ml supă fierbinte de pasăre sare, piper 150 g […]
Reteta zilei: Salata de varza cu morcov si ceapa verde
Salata de varza cu morcov si ceapa verde din: maioneza, suc de lamaie, chimen, sare, piper cayenne, zahar, varza, morcov, ceapa verde. Poate te intereseaza si: Salata de varza rosie cu mar si morcov Salata de varza rosie, sfecla si stafide Salata de varza rosie cu cartof si muschi afumat Ingrediente: ½ ceasca maioneza […]
Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran
Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran din: plâticâ roşie sau regală, usturoi, busuioc proaspat sau maghiran, sare, piper negru, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 2 x 455 g plâticâ roşie sau regală 1/2 căţel de usturoi tocat fin 1 mână de busuioc proaspăt sau de maghiran sare şi piper negru proaspăt măcinat 150 […]
Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie
Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie din: fasole borlotti, usturoi, roşie, salvie proaspătă, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru. Ingrediente: 340 g fasole borlotti înmuiată peste noapte 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 roşie prunişoară un mănunchi mic de salvie proaspătă dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie sare şi piper negru proaspăt […]
Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde
Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde din: roşii cherry, nucă de cocos proaspătă, busuioc sau coriandru, castravete, ulei de măsline, sare, piper negru, suc de lamaie verde, ardei rosu iute. Ingrediente: 16 roşii cherry, tăiate în sferturi sau tocate mare 1/2 nucă de cocos proaspătă, rasă sau tăiată fin 1 mână mică de busuioc sau coriandru, tocat […]
Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin
Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin din: ardei iuţi verzi, boabe de piper negru, frunze de dafin, sare, seminte de coriandru, sare, zahar pudra, oţet din vin alb sau de orez. Ingrediente: 600 g de ardei iuţi verzi medii 15 boabe de piper negru 5 frunze de dafin 2 linguri de seminţe de coriandru […]
Cocktail cu lichior de anason
Cocktail cu lichior de anason din: cuburi de gheaţă, suc proaspăt de portocale, lichior de anason, gin, angostura, coajă de lămâie. Ingrediente: cuburi de gheaţă suc proaspăt de portocale lichior de anason gin angostura coajă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi shakerul mai puţin de o treime cu cuburi de gheaţă. Adăugaţi trei pahare mici şi trei mari […]
Supa de linte rosie si cartofi
Supa de linte rosie si cartofi din: ulei de masline, ceapa, linte rosie, cartofi, supa de legume, ajvar sau bulion de ardei gras, rosii, sare, piper, tabasco si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 300 g linte roşie 150 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi 400 ml supă de legume 2 […]
Reteta zilei: Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor
Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor din: cotlete de porc, orez, legume, sos de fasole, sos hoisin, sos de stridii, sos de soia, zahar, vin, sirop de zahar, apa, sare, usturoi, anason. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc cu legume la gratar Cotlete de porc in sos de mure Cartofi cu usturoi […]
Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc
Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc din: ardei iute roşu, seminţe de coriandru, usturoi, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, zeama de lamaie, ton. Ingrediente: 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1 lingură de seminţe de coriandru 1/2 căţel de usturoi 1 mână de busuioc proaspăt tocat mărunt 1 mână de coriandru proaspăt tocat mărunt sare şi piper negru […]
Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano
Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano din: picioare de miel, sare, piper negru, seminte de coriandru, ardei iute roşu uscat, rozmarin, maghiran sau de oregano uscat, făină, ulei de masline, usturoi, morcov, tulpini de ţelină, ceapa, oţet balsamic, vin alb sec, fileuri de anşoa, roşii prunişoara din conservă, busuioc proaspăt sau maghiran sau pătrunjel cu frunza lată. Ingrediente: 4 picioare de miel sare […]
Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi
Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi din: ulei de măsline, usturoi, lamaie, bulbi de anghinare, cimbru proaspăt, vin alb sec, sare, piper negru, unt. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 cătel de usturoi tocat sucul şi coaja de la o lămâie mare netratată cu ceară 8 bulbi de anghinare medii/mari pregătiţi 1 mână […]
Sos de paine cu lapte si cuisoare
Sos de paine cu lapte si cuisoare din: ceapa, cuisoare, dafin, nucsoara, piper negru măcinat, sare, lapte, pâine albă, unt, smantana. Ingrediente: 1 ceapă medie, curăţată 6 cuişoare 1 frunză de dafin 1 praf de nucşoară măcinată 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 1 linguriţă de sare 285 ml lapte 115-140 g firimituri de pâine albă 30 g unt […]
Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde
Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde din: piepţi de pui, conservă de lapte de nucă de cocos, fistic, ceapa, ardei iuti verzi, usturoi, rădăcină de ghimbir, seminţe de coriandru, piper negru, sare de mare Maldon, frunze de lămâie verde, tulpini de citronelă, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lamai. Ingrediente: 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, tăiaţi în 5 bucăţi […]
Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel
Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii. Ingrediente: 1 mână de pătrunjel proaspăt 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 cartof mare curăţat 2 căţei de usturoi dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie 2 […]
Supa de ceapa cu croque-monsieur
Supa de ceapa cu croque-monsieur din: ceapa, unt, zahar, vin alb, supa de pasare, sare, piper, paine, cascaval si verdeata. Ingrediente: 16 cepe 50 g unt 1 linguriţă zahăr fin 250-300 ml vin alb 1200 ml supă de pasăre sare, piper 6 felii de pâine albă 120 g caşcaval ras verdeaţă Mod de […]
Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc
Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 1 mână zdravănă de măsline negre 20 roşii cherry 3 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi feliat subţire 1 mână zdravănă de busuioc […]
Reteta zilei: Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras
Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras din: quinoa, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa, rosii, dovleac, ardei gras, fasole, sare, praf de coriandru, frunze de salata verde. Poate te intereseaza si: Quinoa cu sparanghel si mazare Salata de quinoa, broccoli si somon Salata de quinoa cu spanac si branza feta […]
Bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii
Bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii din: bibilici, portocale roşii, radacina de telina, cimbru proaspăt, sare de mare Maldon, piper negru, ulei de măsline, usturoi, unt, frunze de salvie, vin alb sec aromat. Ingrediente: 2 bibilici de 900-1 100 g fiecare 8 portocale roşii 1 rădăcina de telină 1 mână mică de cimbru proaspăt sare de mare […]
Cuscus picant cu hasma si usturoi
Cuscus picant cu hasma si usturoi din: supă de bază sau apă, ceapa sau hasma, ulei de măsline, unt, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, seminţe de fenicul, ardei iute roşu, sare, dafin, usturoi, oţet din vin roşu, zahar, cuscus. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 haşmâ sau ceapă medie tocată mărunt 1 lingură de ulei de măsline 2 […]
Supa de baza cu peste si fenicul
Supa de baza cu peste si fenicul din: oase de peşte, tulpini de telină,, fenicul, usturoi, ardei iuti, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, patrunjel, dafin, cimbru. Ingrediente: 2 kg oase de peşte 2 tulpini de telină, tocate mare 1/2 bulb de fenicul, tocat mare 1/2 căpătând de usturoi, desfăcut şi tăiat fin 2 […]
Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta
Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta din: pulpa de miel, salvie, usturoi, sare, piper negru, suc de lamaie, ulei de masline, rozmarin, panacetta. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1 mână de salvie proaspătă 1 căţel de usturoi sare şi piper negru proaspăt măcinat sucul de la 1 lămâie […]
Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie
Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie din: ardei graşi roşii, ceapa rosie, ardei iuti rosii, usturoi, ulei de măsline, oţet de vin roşu, pătrunjel, busuioc, sare, piper negru. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 4 ardei iuţi roşii medii/mari, fără seminţe şi tocaţi fin 1/2 căţel de usturoi, tocat mărunt 120 ml/8 […]
Budinca de mazare cu salvie si rozmarin
Budinca de mazare cu salvie si rozmarin din: mazăre galbenă, cartof, usturoi, ceapă sau haşmă, verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin), cuisoare, unt. Ingrediente: 340 g de mazăre galbenă lăsată la înmuiat peste noapte 1 cartof mic curăţat 1 ceapă mică sau haşmă 1 căţel de usturoi curăţat 1 legătură mică de verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin) 2 cuişoare […]
Reteta zilei: Gem de afine cu seminte de chia
Gem de afine cu seminte de chia din: afine, lamaie, indulcitor, seminte de chia. Poate te intereseaza si: Gem de afine cu lamaie Gem delicios de zmeura cu lamaie Gem de prune cu mieji de caise Ingrediente: 1 1/2 cani de afine sucul și coaja de la 1 lamaie 3 linguri îndulcitor 2 linguri […]
Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi
Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi din: roşii prunişoară, sardine mari, lamaie, sare, piper negru, ceapa, ulei de masline, fenicul, ardei iute rosu, busuioc, patrunjel, miez de pâine, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 4 roşii prunişoară 12 sardine mari coaja şi zeama de la o lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 ceapă […]
Supa de dovleac cu crema de cocos si curry
Supa de dovleac cu crema de cocos si curry din: ceapa, ulei de cocos, usturoi, curry, curcuma, cartofi, dovleac, supa de legume, sare, piper, nucsoara, crema de cocos si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă tocată 2 linguri ulei de cocos 1 căţel de usturoi 1 linguriţă curry 1 praf curcuma 150 g cartofi decojiţi şi […]
Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion
Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion din: supă de bază sau apă, seminţe de fenicul, seminţe de chimion, sare, piper negru, cuscus, unt. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 lingură rasă de seminţe de fenicul 1 lingură rasă de seminţe de chimion sare şi piper negru proaspăt măcinat 250 g cuşcuş unt Mod […]
Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto
Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto din: cimbru proaspat, sare, piper, usturoi, coaja si zeama de lamaie, cotlete din două coaste din spate sau obişnuite, sos pesto. Ingrediente: 1 mână de cimbru proaspat sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 căţel de usturoi coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură de ulei de […]
Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa
Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, fileuri de ansoa sărate sau în ulei, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1/2 lămâie 1 mână de rozmarin tocat mare 10 fileuri de anşoa sărate sau în ulei sare şi piper negru proaspăt […]
Sparanghel cu branza, busuioc si maghiran
Sparanghel cu branza, busuioc si maghiran din: sparanghel proaspăt, brânză (gorgonzola, taleggio, parmezan sunt bune), verdeţuri proaspete (busuioc, maghiran şi pătrunjel), sare, piper negru. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt, curăţat, inclusiv de coajă, dacă e necesar 115-140 g de brânză care se topeşte bine (gorgonzola; taleggio, parmezan sunt bune) 1 mână mică de verdeţuri proaspete (busuioc, maghiran şi pătrunjel) sare […]
Spaghete cu anchois
Spaghete cu anchois din: faina de grau, oua, galbenus, ulei de masline, ceapa, anchois, midii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: Aluat: 400 g făină de grâu dur 1 ou 1 gălbenus Sos: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 100 g anchois 200 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare, […]
Cocktail curacao
Cocktail curacao din: zahăr, curacao, vin roşu de Porto, coaja de lamaie, nucşoară. Ingrediente: 2 bucăţi de zahăr curacao 2 linguri de vin roşu de Porto coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară Mod de preparare: Incălziţi două linguri de vin roşu de Porto într-o crăticioară. Puneţi două bucăţi de zahăr pe fundul unui pahar de […]
Pui la cuptor cu verdeata si lamaie
Pui la cuptor cu verdeata si lamaie din: pui, verdeţuri proaspete (busuioc, pătrunjel, maghiran), sare, piper, lamaie, frunze de dafin, rozmarin. Ingrediente: 1 pui de 1,1-1,4 kg 3 mâini mici de verdeţuri proaspete (busuioc, pătrunjel, maghiran) tocate mărunt sare şi piper negru proaspăt măcinat 4 linguri de ulei de măsline 1 lămâie tăiată în jumătate 4 frunze de dafin rupte cu […]
Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii
Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii din: fasole verde, roşii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru, fileuri groase de somon, lamaie, busuioc proaspăt, fileuri de anşoa. Ingrediente: 200 g fasole verde 20 roşii cherry 1-2 mâini de măsline negre 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare şi piper negru […]
Reteta zilei: Omleta cu branza si patrunjel
Omleta cu branza si patrunjel din: oua, sare, piper, branza, unt, patrunjel. Poate te intereseaza si: Omleta rulata Omleta cu rosii si spanac Omleta cu sofran si coriandru Ingrediente: 2 oua sare si piper 2-3 linguri branza maruntita 2 lingurite de unt nesărat patrunjel tocat, pentru servire Mod de preparare: Bateti ouale […]
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, usutroi, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1/2 lămâie 1 mână de rozmarin proaspăt sare 1 căţel de usturoi ulei de măsline câteva crenguţe de rozmarin proaspăt Mod de preparare: De pe pulpa de […]
Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa
Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa din: anşoa, unt, ardei iute rosu, piper negru, suc de lamaie, sparanghel proaspăt. Ingrediente: 55 g anşoa de cea mai bună calitate 140 g unt puţin ardei iute roşu uscat piper negru proaspăt măcinat sucul de la 1 lămâie 680 – 900 g sparanghel proaspăt curăţat, inclusiv de coajă, […]
Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie
Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie din: iepure, lamaie, sare, piper negru, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, salvie, usturoi, vin alb, Ingrediente: 1 iepure 1 lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură cu vârf de rozmarin tocat 1 lingură cu vârf de cimbru tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 […]
Humus cu ardei iute si chimen
Humus cu ardei iute si chimen din: naut, ardei iute rosu, seminţe de chimen sau chimen măcinat, sare, piper negru, tahini (pastă din seminţe de susan), ulei de măsline extravirgin, suc de lamaie. Ingrediente: 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1/2 linguriţă de seminţe de chimen sau chimen măcinat […]
Dovleac picant la cuptor cu oregano
Dovleac picant la cuptor cu oregano din: dovleac plăcintar, seminţe de coriandru, oregano uscat, seminţe de fenicul, ardei iuţi roşii, sare, piper negru, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar (1- 1 1/2kg) 2 linguriţe de seminţe de coriandru 2 linguriţe de oregano uscat 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii mici şi uscaţi (sau după […]
Mititei cu salata si cartofi
Mititei cu salata si cartofi din: carne de vitel, ceapa, oua, boia, piper, faina, cartofi, sare, ardei grasi, castravete, rosii, cepe, telemea, ulei de masline si otet. Ingrediente: 600 g carne de viţel foarte fin tocată (de două ori) 1 ceapă 2 ouă 1 linguriţă boia 1 linguriţă piper negru măcinat 4 linguri făină […]
Reteta zilei: Supa cu pui si galuste
Supa cu pui si galuste din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, usturoi, cumbru, supa de pui, dafin, mazare, patrunjel, faina, praf de copt, unt, ou, lapte batut. Poate te intereseaza si: Supa de pui cu galuste de ficatei si patunjel Supa de pui cu galuste si legume Supa cu […]
Peste in folie de aluminiu cu rosii cherry, masline si busuioc
Peste in folie de aluminiu cu rosii cherry, masline si busuioc din: fileuri de John Dory, sare, piper negru, ulei de masline, vin alb sec, masline negre, usturoi, ardei rosu uscat, busuioc, maghiran, ulei de măsline extravirgin, roşii cherry, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de John Dory, fără solzi (cam de 225 g fiecare) sare şi piper negru […]
Fasole cu spanac si otet balsamic
Fasole cu spanac si otet balsamic din: fasole-ochi negri, usturoi, unt fara sare, ulei de masline extravirgin, spanac proaspăt, sare, piper, oţet balsamic. Ingrediente: 340 g fasole-ochi negri lăsată la înmuiat peste noapte 2 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură de unt fără sare 1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin 255 g de spanac proaspăt tocat mare […]
Friptura de porc la cuptor cu rozmarin si seminte de fenicul
Friptura de porc la cuptor cu rozmarin si seminte de fenicul din: spată de porc, sare Maldon, rozmarin proaspat, seminte de fenicul usutroi, otet balsamic, dafin, ulei de masline, oase de porc, tulpini de ţelipă, morcov, ceapa. Ingrediente: 1/2 spată de porc de aproximativ 3 kg (cu tot cu os) sare de mare Maldon 1 lingură de rozmarin proaspăt […]
Rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii
Rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii din: miere, sos de stridii, rate, tulpini de telină, ceapă verde, usturoi, frunze de dafin, frunze de busuioc, ardei iute roşu, sare, piper negru. Ingrediente: 4 linguri zdravene de miere parfumată 8 linguri de sos de stridii 2 rate de 680-900 g fiecare 2 tulpini de telină tăiate fin 4 fire de ceapă […]
Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate
Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate din: pulpă de miel, cimbru, usturoi, sare, ulei de masline, suc de lamaie, caise uscate. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1 mână de cimbru bine ales 1/2 căţel de usturoi sare ulei de măsline sucul de la 1/2 lămâie 1 […]
Sarmale sarbesti cu carne de vita
Sarmale sarbesti cu carne de vita din: varza, ceapa, ulei, carne tocata de vita, morcov, orez, patrunjel, bacon, sare, piper si chili. Ingrediente: 1 varză 1 ceapă 2 linguri ulei 450 g carne tocată de vită 1 morcov 50 g orez fiert 1 legătură pătrunjel 10 felii bacon sare, piper chili Mod de […]
Supa de rosii cu tortellini si busuioc
Supa de rosii cu tortellini si busuioc din: fasole alba, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii pasate, rosii decojite din conserva, supa de legume, tortellini si busuioc. Ingrediente: 200 g boabe de fasole mari albe (conservă) 1 ceapă tocată 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi tocaţi 150 ml roşii pasate 750 […]
Ceapa rosie cu cimbru si unt
Ceapa rosie cu cimbru si unt din: cepe roşii, cimbru proaspăt, unt, sare. Ingrediente: 6 cepe roşii medii sau mari cimbru proaspăt sare unt Mod de preparare: Incercaţi să faceţi rost de 6 cepe roşii medii sau mari, toate cam de aceeaşi dimensiune. Scoateţi primul strat de foi. Cu un cuţit, tăiaţi drept fundul, pentru a […]
Reteta zilei: Chiftelute de curcan cu sos de iaurt
Chiftelute de curcan cu sos de iaurt din: carne de curcan, dovlecel, praz, usturoi, choriandru, sare, boia, chimen, piper cayenne, seminte de chia, pasta tahini, apa calda, iaurt, busuioc, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Chiftele de curcan cu sos de soia Chiftele de curcan cu sos de soia si ceapa verde Chiftele de […]
Placinta cu umplutura de nuci
Placinta cu umplutura de nuci din: faina, zahar fin, unt, ou, sare, zahar, apa, nuci tocate, frisca si miere. Ingrediente: Foaie: 300 g făină 150 g zahăr fin 150 g unt 1 ou 1 praf sare Umplutură: 300 g zahăr 50 ml apă 250 g nuci tocate 200 ml frişcă lichidă 1 linguriţă miere […]
Varza inabusita cu sunca afumata si mazare
Varza inabusita cu sunca afumata si mazare din: varză Savoy, plus o cantitate echivalentă de verdeţuri de primăvară, de Bruxelles sau varză, ulei de măsline, şuncă afumată şi uscată, rozmarin, usturoi, supă de bază de pui sau de legume ori apă, mazăre proaspătă, sare, piper negru, unt. Ingrediente: 1 varză Savoy, plus o cantitate echivalentă de verdeţuri de […]
Pui cu nuci in sos de smantana
Pui cu nuci in sos de smantana din: carne de pui, cumin, boia, ulei de masline, lipii, supa de pasare, nuci, ceapa, usturoi, smantana, lamaie, coriandru si sare. Ingrediente: 8 bucăţi carne de pui de la frigider 1 linguriţă cumin măcinat 1/2 linguriţă boia 2 linguri ulei de măsline 6 lipii 150 ml supă […]
Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia
Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia din: legume chinezeşti amestecate (varză, broccoli, spanac verde), ulei de nuci, ulei de susan, ghimbit, ceapa verde, sos de stridii, zahar, lamaie verde, sare, piper negru. Ingrediente: 300-400 g legume chinezeşti amestecate (varză, broccoli, spanac verde) 3 linguri de ulei de nuci 1 lingură de […]
Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc
Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc din: fasole mare şi albă, rosii prunisoara, busuioc, ardei iuţi roşii, oţet din vin roşu, ulei de măsline extravirgin, sare, piper negru. Ingrediente: 340 g fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte 11 roşii prunişoara coapte medii/mari 1 legătură mare de busuioc tăiat mare 2 ardei iuţi roşii […]
Reteta zilei: Clatite cu nuca de cocos si compot de ananas
Clatite cu nuca de cocos si compot de ananas din: aluat de clatite, fulgi de cocos, unt, ananas, zahar. Poate te intereseaza si: Clatite americane cu dulceata de fructe Clatite pufoase cu nuca Clatite cu sirop de artar si fructe de padure Ingrediente: aluat de clatite 1 cana, fulgi de cocos unt 1 cutie […]
Tarta cu carne si legume
Tarta cu carne si legume din: ulei de masline, carne tocata, cepe, morcovi, telina verde, usturoi, faina, bulion, vin rosu, supa de vita, cimbru, sos Worcester, ou, foi de dafin si aluat de foi. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne tocata 2 cepe 3 morcovi 3 fire telina verde 2 catei […]
Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde
Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde din: cod, ulei de masline, oregano uscat, patrunjel, ardei iute rosu, sare, piper negru, lamaie verzi. Ingrediente: 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare 1-2 linguri de ulei de măsline 1/2 lingură de oregano uscat 2 mâini de pătrunjel cu frunza lată proaspăt, tocat […]
10 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: alata de rucola cu smochine si ricotta Salata de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac, crema de otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 100 g rucola 4 smochine taiate sferturi pe lung 10 jumatati de… Read more » Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si pere Salata cu […]
Cocktail cu ou si coniac
Cocktail cu ou si coniac din: cuburi de gheaţă, ou, zahar, coniac, rom alb, lapte, nucsoara. Ingrediente: 20 de cuburi de gheaţă 1 gălbenuş 1 lingură de zahăr 3 păhărele de coniac 1 păhărel de rom alb lapte rece 1 praf de nucşoară Mod de preparare: Umpleţi shakerul cu gheaţă până la jumătate. Adăugaţi gălbenuşul, zahărul, coniacul […]
Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie
Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie din: aripi de vulpe de mare, sre, piper, faina, ulei de masline, unt, prosciutto sau şuncă de Parma, usturoi, radacchio, capere, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 x 340 g aripi de vulpe de mare sare şi piper negru proaspăt măcinat puţină făină pentru pudrare 4 linguri […]
Rulada cu carne si branza albastra
Rulada cu carne si branza albastra din: sare, unt, faina 000, faina 650, slaninuta, praz, carne de vita, sare, piper, branza albastra, paine toast, frisca, patrunjel cimbru si oua. Ingrediente: Aluat de foi: 1/2 linguriţă sare 250 g unt 125 g făină 000 75 g făină 650 Umplutură: 100 g slăninuţă 1 lingură unt […]
Miel cu migdale si sos de fistic
Miel cu migdale si sos de fistic din: carne de miel de lapte, pesmet, ulei de masline, migdale, oua, ceapa, usturoi, castraveţi comişon în oţet, ketchup, sare, curry, suc de lamaie, apă, mălai, sare, zahar, lapte, fistic verde. Ingrediente: 500g carne de miel de lapte 2 linguri de pesmet pisat ulei de măsline 50 g migdale prăjite 1 ou întreg 2 cepe 1 căţel […]
Sote de stridii cu creveti si langustina
Sote de stridii cu creveti si langustina din: stridii, scoici, cosi de langustina, crevete rosii, vin alb sec, pătrunjel, piper negru, ulei de palmier, ketchup, hering sărat, vin de Porto, malai, ghimbir, suc de lamaie. Ingrediente: 24 stridii mari 24 scoici de crescătorie 12 cozi de larigustină 100 g crevete roşii 1 praf vin alb sec 1 legătură […]
9 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata cu sos de mustar Salata cu sos de mustar din: mere, oua, branza, castravete, busuioc, seminte de floarea soarelui, mustar, zeama de lamaie, sare, ulei. Ingrediente: 2 mere 2 oua 200 g branza 1… Read more » Salata delicioasa de legume Salata delicioasa de legume din: ceapa, ardei, rosii, salata […]
Purcelus fript cu ulei de palmier
Purcelus fript cu ulei de palmier din: purceluş, ulei de palmier, sare, piper, frunze de banan. Ingrediente: 1 purceluş ulei de palmier sare piper frunze de banan Mod de preparare: Faceţi o groapă în pământ, tapetaţi fundul cu pietre şi aprindeţi înăuntru un foc mare, pentru ca sa încingeţi bine pietrele. Scurgeţi sângele purceluşului, curăţadu-l de […]
Reteta zilei: Supa de legume cu parmezan
Supa de legume cu parmezan din: ulei de masline, praz, morcov, usturoi, sare, supa de pui, fasole pastai, orz, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie, piper, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 fire praz, tocat 1 cană morcov tocat 2 catei de usturoi sare 6½ cani supa de pui 1 […]
Cocktail cu gin si cointreau
Cocktail cu gin si cointreau din: gheaţă pisată, gin, cointreau, suc de lamaie. Ingrediente: gheaţă pisată gin Cointreau suc proaspăt de lămâie Mod de preparare: Umpleţi shakerul cam o treime cu gheaţă pisată. Adăugaţi două măsuri de gin, una de Cointreau şi una de suc de lămâie. Agitaţi viguros şi serviţi într-un pahar pudrat cu zahăr.
Desert cu banane, ananas, alune si fistic
Desert cu banane, ananas, alune si fistic din: banane, ananas nu prea copt, oua, sare, boia, ghimbir, făină, ulei de arahide, alune, fistic. Ingrediente: 2 banane 1 ananas nu prea copt 2 ouă 1 praf de sare 1 praf de boia 1 linguriţă de ghimbir 2 linguri de făină ulei de arahide 50 g alune 50 g fistic […]
8 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salată de creveţi si avocado Salată de creveţi si avocado: avocado, creveti, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 avocado matur 400 g creveţi congelaţi sau proaspeţi 1/2 suc de… Read more » Salata de cartofi cu bacon Salata de cartofi cu bacon din: cartofi rosii, […]
Frigarui de porc cu ciuperci si fasole verde
Frigarui de porc cu ciuperci si fasole verde din: carne de porc, sare, piper, felina, ceapa, fasle verde, ciuperci, ou, sos de soia, sos Worcestershire, făină de grâu câmău, mălai, drojdie uscata. Ingrediente: 400 g carne de porc sare piper 1 fir de telină 1/2 ceapă puţină fasole verde 50 g ciuperci 1 ou 1 lingură de sos de soia […]
Langusta cu tarhon si coniac
Langusta cu tarhon si coniac din: langustă, ulei de măsline, usturoi, unt, ceapa, rosii, hasmaţuchi, tarhon, coniac, vin alb sec, supă concentrată de peşte, supa de carne, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 langustă de 800-1 000 g 100 ml ulei de măsline 1 jumătate căţel de usturoi unt cât o nucă 1 ceapă tăiată mărunt 2 roşii 1 fir de hasmaţuchi […]
Placinta de pui si legume
Placinta de pui si legume din: ceapa, radacina de pastarnac, ulei, pulpe de pui, cimbru, usturoi, faina, supa de pasare, lapte, aluat si ou. Ingrediente: 2 cepe tăiate felii 2 bucăţi rădăcină de păstârnac tăiate rondele 2 linguri ulei 1 kg pulpe dezosate şi tocate 3 linguri frunzuliţe de cimbru proaspăt 3 căţei de usturoi […]
Reteta zilei: Burgeri de vita cu branza cheddar
Burgeri de vita cu branza cheddar din: vita, chifle, unt, ulei, sare, piper, branza cheddar, rosii, ceapa, salata verde, ketchup, mustar, sos, muraturi. Poate te intereseaza si: Burgeri de miel cu salata Burgeri de crab cu sos de mango cu ananas Burgeri cu chiftelute de vita si quinoa Ingrediente: 1 kg carne tocata de […]
Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre
Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre din: fileuri de barbun, usturoi, sare, piper negru, oregano verde, ulei de masline, zeama de lamaie, piure de masline negre. Ingrediente: 4 fileuri de barbun 1/2 căţel de usturoi sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 mână de oregano proaspăt cules 2 linguri de ulei de măsline […]
7 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Reteta zilei: Salata de legume cu branza si dressing cu patrunjel Salata de legume cu branza si dressing cu patrunjel din: patrunjel, busuioc, oregano, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper, miere, salata verde, ardei gras, castraveti, morcov,… Read more » Salata de hering marinat cu legume Salata […]
Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone
Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone din: grepfruit, limbă în saramură, jambon, pipet de pui, telina, morcov, mascarpone (sau frişcă), sos Worcester, maioneza, frunze de lăptucă foarte fragede, ridichi. Ingrediente: 1 grepfruit 50 g limbă în saramură 50 g jambon fiert 1 piept de pui mic fiert 1 fir de telină 1/2 morcov 2 linguri de mascarpone proaspătă (sau 30 g […]
Rulouri cu porc, somon si ghimbir
Rulouri cu porc, somon si ghimbir din: fripturi mici de porc, somon afumat, praz, ulei de palmier, sare, piper, ghimbir murat, zahar, otet. Ingrediente: 4 fripturi mici de porc 4 felii subţiri de somon afumat 1 praz, doar partea albă ulei de palmier sare pipe 1 bucată de ghimbir murat 1 praf de zahăr 1 lingură de oţet […]
Supa cu morun, slanina afumata si raci
Supa cu morun, slanina afumata si raci din: morun proaspăt, dafin, lamaie, raci, slănină subţire afumată, ceapa, telina, faina de orez, lapte, cartofi, ou, smântână, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 morun proaspăt de 600 g 1/2 foaie de dafin 2 felii de lămâie 12 raci 40 g slănină subţire afumată 1 ceapă 1 jumătate de legătură de ţelină 1 […]
6 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata cu spanac si ardei gras Salata cu spanac si ardei gras din: salata, rucola, baby spanac, oua, ridichi, masline, ardei, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 salata micuta creata 1 punga de… Read more » Salata de andive cu telemea si smantana Salata de andive cu telemea […]
Pate de caprior cu bacon si rozmarin
Pate de caprior cu bacon si rozmarin din: făină, oua, untura, sare, zahar, coniac, pulpa de căprior dezosată, bacon, slănină crudă, smântână proaspătă, suc de lamaie, pătrunjel, ceapa, rozmarin, cimbrisor, sare, piper, vin de Xeres, lapte, migdale, seminţe de coconar. Ingrediente pentru aluat: 350 g făină 1 ou 100 g untură 1 linguriţă de sare 1 praf de zahăr 1/2 pahar de […]
Cocktail Baltimore
Cocktail Baltimore din: cuburi de gheaţă, ou, zahar, coniac, rom, lapte, nucşoară. Ingrediente: 20 de cuburi de gheaţă 1 gălbenuş 1 linguriţă de zahăr 1 linguriţă de coniac 1 linguriţă de rom lapte rece 1 praf de nucşoară Mod de preparare: Cu excepţia nucşoarei, turnaţi toate ingredientele de mai sus într-un shaker, începând cu cuburile de […]
Reteta zilei: Noodles cu ulei si chili
Noodles cu ulei si chili din: praz, ulei, fulgi de ardei rosu, chili, noodles, sare, pasta tahini, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, zahar. Poate te intereseaza si: Noodles cu conopida si sos de ghimbir Noodles cu pui si ardei iute Noodles cu creveti Ingrediente pentru ulei cu chili: 4 fire […]
Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte
Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte din: bacon sau pancetta, ulei de masline, salvie, scoici, sare, piper negru, zeama de lamaie, linte, salata verde. Ingrediente: 12 felii subţiri de bacon sau pancetta 2 linguri de ulei de măsline 8 frunze de salvie proaspătă de persoană 12 scoici sare şi piper negru proaspăt măcinat zeama […]
Quiche cu cartofi si carne tocata
Quiche cu cartofi si carne tocata din: cartofi, sare, ulei, carne de porc, ceapa, slaninuta, rozmarin, usturoi, bulion supa, aluat fraged si ou. Ingrediente: 2 cartofi decojiţi sare 3 linguri ulei 600 g carne de porc tocată 1 ceapă tocată 3 felii groase de slăninuţă 2 linguriţe rozmarin tocat 1 căţel de usturoi tocat […]
Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit
Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit din: fileuri de cod fără piele şi dezosate, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel cu frunza lata, lamai. Ingrediente: 4 x 225 g fileuri de cod, fără piele şi dezosate sare şi piper negru proaspăt măcinat făină 2 linguri de ulei de măsline 85 […]
5 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc din: fructe de mare asortate congelate, verde creaţă, ceapa-ciorii, salvie verde, busuioc proaspăt, usturoi, ulei de măsline, lamaie, limeta, piper. Ingrediente: 400 g fructe de mare asortate,… Read more » Salata mediteraneana cu ansoa, rosii si ton Salata mediteraneana […]
Supa-gulas sub crusta de aluat
Supa-gulas sub crusta de aluat din: ceapa, usturoi, slanina, carne de vita, boia dulce, cartofi, morcovi, supa de vita, aluat, patrunjel, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g slănină 300 g carne de vită 1 lingură boia dulce 6 cartofi mari 2 morcovi 1 l supă de vită […]
Reteta zilei: Placinta de casa cu capsuni
Placinta de casa cu capsuni din: faina, zahar, sare, unt, lapte batut, capsuni, zahar, zahar brun, amidon, sare de mare, suc de lamaie, ghimbir, ou. Poate te intereseaza si: Placinta cu capsuni Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video) Plăcintă cu fructe si brânză Ingrediente pentru aluat: 2 1/2 cani faina […]
Gulas traditional de vita
Gulas traditional de vita din: costite de vita, ceapa, untura de porc, bulion, boia, supa de vita, ienibahar, piper negru, chimen, dafin, maghiran, sare si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţe) 1 kg ceapă 125 g untură de porc 1,5 linguri bulion 1 lingură boia dulce 1,5 l supă de vită […]
Briose cu pui si praz
Briose cu pui si praz din: pulpe de pui, unt, ulei, praz, supa de pasare, smantana, faina, patrunjel, sare, piper si aluat de foi. Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate 25 g unt 2 linguri ulei 2 fire praz 200 ml supă de pasăre 200 ml smântână 1 lingură făină 2 linguri pătrunjel […]
4 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata de somon cu maioneza Salata de somon cu maioneza din: somon, unt, smantana, maioneza, lamaie, capere, marar, sare, piper, paine de ovaz si marar. Ingrediente: 100 g unt nesărat, moale 4 linguri cu smântână… Read more » Salata din chiftelute fierte cu iaurt Salata din chiftelute fierte cu iaurt din: […]
Pui cu masline si piure de cartofi
Pui cu masline si piure de cartofi din: cartofi dulci, ulei, lamaie, menta, piept de pui, scortisoara, chimen, ceapa verde, usturoi, miere, masline verzi si supa de pasare. Ingrediente: Piure: 800 g cartofi dulci decojiţi (patate) 1 lingură ulei suc de lămâie 2 fire mentă Pui: 4 piepţi de pui (de cca 125 g) […]
Iahnie de fasole cu carne de vita
Iahnie de fasole cu carne de vita din: ceapa, morcov, telina, ulei, cartofi, bulion, boia, cimbru, cub supa de legume, apa fierbinte, chili, usturoi, sare, piper, boabe de fasole din conserva si carne fiarta de vita. Ingrediente: 2 cepe curăţate 1 morcov 1 fir ţelină verde 2 linguri ulei 2 cartofi mari 1 lingură […]
3 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata greceasca cu branza, masline si nuci Salata greceasca cu branza, masline si nuci din: roşii (una galbenă, cealaltă roşie), castraveti, morcovi, ardei gras galben, rosii cherry, salata verde, masline Kalamata, branza feta, ulei de masline, nuci, otet balsamic,… Read more » Salata italiana cu pui, ton si porumb Salata italiana cu pui, […]
Risotto cu midii
Risotto cu midii din: unt, bacon, ceapa, orez pentru risotto, vin alb sec, supa de legume, midii, parmezan, patrunjel si sare. Ingrediente: 150 g unt 100 g bacon 1 ceapă 300 g orez pentru risotto 200 ml vin alb sec 1000 ml supă de legume 200 g midii 4 linguri parmezan ras 1 legătură […]
Gulas cu bere si hrean
Gulas cu bere si hrean din: untura, ceapa, usturoi, boia, carne de vita, sare, piper, maghiran, supa, bere, salam picant si hrean. Ingrediente: 2 linguri untură 4 cepe 4 căţei de usturoi boia de ardei dulce 500 g carne de vită sare, piper maghiran 100 ml supă 250 ml bere salam picant hrean ras […]
2 Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata de morcovi cu boia si chili Salata de morcovi cu boia si chili din: morcovi, usturoi, ulei, otet, zahar, sare, piper, boia, chili. Ingreidente: 4 morcovi mari şi lungi 3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 1… Read more » Reteta zilei: Salata de pui cu ierburi aromate Salata de pui […]
Blini rusesti cu smantana si sfecla
Blini rusesti cu smantana si sfecla din: sfecla rosie, ulei de masline, smantana, lamaie, sare, piper, marar verde, făină de hrişcă, făină de grâu, praf de copt, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 2 linguri ulei de măsline 300 g smântână grasă 1 linguriţă suc de lămâie sare, piper 3 linguri mărar […]
Reteta zilei: Bruschete cu ciabatta si legume coapte
Bruschete cu ciabatta si legume coapte din: vanata, ciuperci, dovlecel, ardei gras, morcovi, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet balsamic, mustar dijoc, ulei de canola, ulei de masline, miere, ciabatta, branza de capra. Poate te intereseaza si: Bruschete cu usturoi Bruschete cu branza brie si rosii uscate Bruschete cu masline si struguri Ingrediente […]
Piure de naut
Piure de naut din: naut, ulei, ceapa verde, sare, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 300 g boabe de năut 4 linguri ulei 3 cepe verzi sare, piper 1 căţel de usturoi 2 linguri pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se curăţă boabele de năut, se clătesc şi se lasă să se înmoaie în […]
Tarta-sendvis cu sunca
Tarta-sendvis cu sunca din: paine toast, felii de slanina, cascaval, oua, lapte sau supa rece, patrunjel si castraveciori murati. Ingrediente: 400 g pâine toast 200 g felii de slăninuţă 125 g caşcaval (45% grăsime) 2-3 ouă 300 ml lapte sau supă rece 1 legătură pătrunjel castraveciori muraţi Mod de preparare: Se taie jumătăţi […]
Frigarui de creveti cu sos de verdeata
Frigarui de creveti cu sos de verdeata din: creveti, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare, zahar, branza de vaci, smantana, patrunjel, busuioc, tarhon si sos Worcester. Ingrediente: 12 cozi de creveţi uriaşi cu cochilie 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie sare 1 praf zahăr Sos: 200 g brânză […]
Spuma de icre cu somon afumat
Spuma de icre cu somon afumat din: gelatina granulata, icre, piper si somon afumat. Ingrediente: 1 linguriţă gelatină granulată 250 g icre piper 375 g somon afumat feliat Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în 2 linguri de apă rece, cca 5 min. Se aşează castronelul peste un vas cu apă care fierbe […]
Sufleu de cartofi cu chorizo
Sufleu de cartofi cu chorizo din: cartofi, lapte, unt, ulei de masline, cimbru, bacon, masline, salam chorizo, ceapa si cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi decojiţi 250 ml lapte 1 lingură unt moale 150 ml ulei de măsline 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru 80 g bacon 100 g măsline negre fără sâmburi 150 g salam […]
Piure cu sfecla si boabe de arpacas
Piure cu sfecla si boabe de arpacas din: sfecla rosie, ulei de masline, arpacas, sare, cartofi, cimbru, unt, usturoi si piper. Ingrediente: 1 sfeclă roşie (cca 250 g) 3 linguri ulei de măsline 2 mâini de boabe de arpacaş sare 500 g cartofi decojiţi 3 fire cimbru 120 g unt topit usturoi piper […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute invelite in bacon
Ciuperci umplute invelite in bacon din: ciuperci, bacon, ceapa rosie, inimi de anghinare, ulei de masline, sare, chili, piper cayenne, piper negru. Poate te intereseaza si: Ciuperci umplute cu carne de porc Ciuperci umplute cu branza si spanac Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval Ingrediente: 12 ciuperci 12 felii bacon, feliate gros 12 cepe […]
Perisoare cu varza de Bruxelles
Perisoare cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, morcov, ceapa, orez, ulei de masline, supa de carne, sare, praf chili, carne tocata, ou, faina, usturoi si piper. Ingrediente: 400 g varză de Bruxelles 1 morcov 1 ceapă 200 g orez cu bob lung 2 linguri ulei de măsline 700 ml supă de carne […]
Tort de capsuni in straturi
Tort de capsuni in straturi din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, fulgi de cocos, frisca, branza de vaci si capsuni. Ingrediente: Blat: 150 g unt 125 g zahăr 6 picături esenţă de vanilie 3 ouă 125 g făină 25 g amidon 1 vârf de cuţit praf de copt […]
Crap cu ghimbir si sos de ciuperci
Crap cu ghimbir si sos de ciuperci din: crap, ulei de soia, sare, coaja de lămâie (mandarină), sos de soia, ghimbir, arpagic, ciuperci, file de porc, alcool de orez (sau vin alb sec), zahăr farin, spua de pui. Ingrediente: 1 crap ulei de soia sare coaja de la 1 lămâie (sau 1 mandarină) sos de soia ghimbir […]
Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab
Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab din: aripioare de rechin uscate, ciorba de pui, hasme, ghimbir, carne de carb, ciuperci, raci, ulei de susan, alcool de orez (sau Xeres), sos de soia, oţet din vin roşu, seminţe de bambus, zahar, maizena. Ingrediente: 1 cutie de 100 g aripioare de rechin uscate 1 l ciorbă de pui 2 […]
Rulada cu mandarine
Rulada cu mandarine din: oua, zahar pudra, cacao, sare, unt, lichior de portocale, frisca, mandarine si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr pudră 2 linguri cu vârf cacao 1 praf de sare 1 linguriţă unt topit 50 ml lichior de portocale 300 ml frişcă lichidă 4-5 linguri mandarine din compot cacao sau […]
Salata de ton cu citrice
Salata de ton cu citrice din: ton, ceapa rosie, ulei de masline, sare, suc de limette, grapefruit, mandarine, portocala, frunze de ridichi si frunze de andiva rosie. Ingrediente: 200 g ton în suc propriu (conservă) 1 ceapă roşie 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare 2 linguriţe suc de limette 1 grapefruit roşu 2 […]
Prajitura cu sirop de ananas
Prajitura cu sirop de ananas din: unt, zahar, suc de ananas, faina, amidon, praf de copt, migdale, sare, oua, zahar pudra, smantana si rondele de ananas. Ingrediente: 150 g unt moale 150 g zahăr 80 ml suc de ananas 200 g făină 70 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g migdale măcinate […]
Quiche Lorraine cu scoici
Quiche Lorraine cu scoici din: faina, unt, sare, oua, apa, ulei, boabe de fasole, scoici, lapte, smantana, nucsoara, branza Gruyere, ulei de masline si piper. Ingrediente: Blat: 250 g de făină 125 g de unt sare de mare proaspăt râşnită 1 gălbenuş 50 ml de apă ulei 1 kg de boabe de fasole Umplutură: […]
Reteta zilei: Tocanita de fasole rosie cu praz si cimbru
Tocanita de fasole rosie cu praz si cimbru din: fasole rosie, praz, ceapa, cimbru, patrunjel, ulei de masline, rosii, piper, ardei iute, apa, condimente, usturoi, ardei gras. Poate te intereseaza si: Tocanita de miel cu linte rosie Tocanita cu ficat de pui, ardei si orez Tocanita de miel cu legume si bacon Ingrediente: 1 […]
Marmelada de ceapa rosie
Marmelada de ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, zahar, vin rosu, otet balsamic, sare, nucsoara, coriandru, cardamon, chimen, ienibahar, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 4-5 cepe roşii mari 4 linguri ulei 500 g zahăr 350 ml vin roşu sec 50 ml oţet balsamic 1 linguriţă sare nucşoară măcinată coriandru măcinat cardamon pisat chimen măcinat ienibahar […]
Cepe umplute cu rosii si parmezan
Cepe umplute cu rosii si parmezan din: cepe, rosii, usturoi, rozmarin, parmezan, ulei de masline, smantana si vin alb. Ingrediente: 6 cepe 2 roşii 2 căţei de usturoi 4 fire de rozmarin 150 g parmezan 1 lingură ulei de măsline 150 ml smântână 150 ml vin alb Mod de preparare: Se curăţă cepele de […]
Parfait de ciocolata cu sos de mandarine
Parfait de ciocolata cu sos de mandarine din: ciocolata, oua, lichior de portocale, zahar, frisca, praf chili, cacao, suc de portocale si compot de mandarine. Ingrediente: 180 g ciocolată 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură lichior de portocale 50 g zahăr fin 250 ml frişcă 1 praf chili cacao Sos: 40 g zahăr fin […]
Salata asortata cu mozzarella
Salata asortata cu mozzarella din: rosii kumano, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, mozzarella, piper si menta. Ingrediente: 4 roşii kumano 400 g rosii cherry asortate 2 cepe roşii 1-2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 400 g biluţe de mozzarella 1 linguriţă piper asortat proaspăt măcinat mentă […]
Prajitura cu nuci, cacao, lamaie si rom
Prajitura cu nuci, cacao, lamaie si rom din: făină, smantana, oua, zahar, unt, sare, lamaie, amoniac, cacao, rom, nuci măcinate, zahăr vanilat. Ingrediente: 900 g făină 500 ml smântână 2 ouă 200 g zahăr 100 g unt sare 1 lămâie 1 lingură amoniac Pentru crema: 4 ouă 300 g zahăr 60 g cacao 400 g unt 60 ml […]
Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza
Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, galbenus de ou, zahar brun, esenta de vanilie, ulei, morcov, crema de branza, unt, zahar pudra. Poate te intereseaza si: Briose cu citrice Briose cu gris si gem de mure Briose cu banane si nuci Ingrediente […]
Supa bulgareasca cu zer, iaurt si maizena
Supa bulgareasca cu zer, iaurt si maizena din: apă sărată, morcov, ceapa, zer, cartofi, maizena, ardei iute, iaurt, lamaie, sare. Ingrediente: 1,5 l apă sărată 1 morcov 1 ceapă 250 g cartofi 1 l zer 1 lingură de maizena (faina de porumb) 1/2 ardei iute 50 g iaurt sucul de la 1 lămâie sare Mod de […]
Inghetata exotica
Inghetata exotica din: ou, ciocolata alba, crema de alune si ciocolata, frisca, lapte de cocos, mango, suc de portocale, scortisoara si fulgi de cocos. Ingrediente: 1 ou 60 g ciocolată albă 50 g cremă de alune şi ciocolată 250 ml frişcă 30 ml lapte de cocos 1 mango copt 8 linguri suc de portocale […
Biban cu capere si sofran
Biban cu capere si sofran din: ceapa, unt, fileuri de biban, lapţi sau icre de biban, vin alb sec, capere, pistiluri de şofran, smântână de lapte, sare, piper alb. Ingrediente: 1/2 ceapă unt cât 2 nuci 4 fileuri de biban de 70-80 g fiecare 50 g lapţi sau icre de biban 1 cană de vin alb sec 2 capere 4 pistiluri […]
Cupa cu mandarine si frisca
Cupa cu mandarine si frisca din: biscuiti, cafea tare, lichior de cafea, mandarine, frisca, zahar vanilat, cacao si gem de fructe de padure. Ingrediente: 250 g biscuiţi zdrobiţi 100 ml cafea tare 4 linguri lichior de cafea sau de migdale 2 mandarine din compot 200 g frişcă bătută zahăr vanilat cacao 1 lingură gem […]
Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare
Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare din: pui, ulei de arahide, slănină slabă, supă de pui, sare, piper, usturoi, ceapa, sofran, unt, făină, pesmet, supă de pui, oţet, nuci, boia, cuişoare, scorţişoară, dafin, zahar, pătrunjel. Ingrediente: 1 pui frumos 40 g ulei de arahide 60 g slănină slabă 1 cană de supă de pui sare piper măcinat Pentru sos: 3 căţei […]
Vita cu menta si rodie
Vita cu menta si rodie din: file de vită, ceapa, spanac, boia, măduvă proaspătă de vită, apă de trandafiri, orez, rodie, pătrunjel, mentă, şofran, scorţişoară, nucşoară, zahar, sucde chitră (sau de lămâie), sare. Ingrediente: 250 g file de vită 2 cepe mici verzi 50 g spanac 1/2 linguriţă de boia 25 g măduvă proaspătă de vită apă de trandafiri 100g orez seminţe curătate […]
Ciocolata afrodisiaca cu alune
Ciocolata afrodisiaca cu alune din: lapte, oua, cacao, suc de portocale, visinata si alune. Ingrediente: 1 l lapte 4 oua 10 lingurite cacao 4 lingurite suc de portocale 4 lingurite visinata 4 alune intregi Mod de preparare: Se încălzeşte laptele şi se dizolvă înăuntru praful de cacao. Se amestecă alunele măcinate Cu sucul […]
Icre de morun cu marar si sos de peste
Icre de morun cu marar si sos de peste din: limbi de icre de morun proaspăt, unt, marar, sos cu iz de peşte, boabe de piper negru, otet, sare de mare, zahar. Ingrediente: 500 g limbi de icre de morun proaspăt 30 g unt 1 legătură de mărar 500 ml sos cu iz de peşte 6 boabe de […]
Spata de berbec cu fistic si chimen
Spata de berbec cu fistic si chimen din: orez, spată de berbec, fistic, legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel), chimen, boia tare, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1 kg spată de berbec 250 g fistic zdrobit 1 legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel) 1 praf de chimen 1/2 linguriţă de boia tare […]
Prajitura cu nuci, fructe si ciocolata
Prajitura cu nuci, fructe si ciocolata din: oua, unt, zahar, nuci, faina, ciocolată neagră, ciocolată albă. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt moale 250 g zahăr 200 g nuci 3 linguri făină Pentru decor: 100 g ciocolată neagră 50 g ciocolată albă miez întreg de nuci Mod de preparare: Mărunţeşti nucile, dar nu foarte fin, iar untul […]
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de rosii uscate cu smantana
Pulpe de pui in sos de rosii uscate cu smantana din: pulpe de pui, unt, uaturoi, fulgi de ardei rosu, supa de pui, smantana, rosii uscate in ulei, parmezan, busuioc, oregano, cimbru. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui in sos de rosii pe pat de paste Pulpe de pui cu sos de mere si […]
Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica
Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica din: cutie de cuiburi de rândunică, supă de pui, apă, ciuperci parfumate. Ingrediente: 1 cutie de cuiburi de rândunică 500 ml supă de pui 500 ml apă 10-12 ciuperci parfumate Mod de preparare: Se pun ciupercile parfumate în jumătatea de litru de apă şi se lasă să macereze câteva ore. Se pun apoi […]
Oua cu ambra si smantana
Oua cu ambra si smantana din: oua, măduvă de vită, ambră cenuşie, smântână proaspătă, nucşoară, sare, unt. Ingrediente: 4 ouă 100 g măduvă de vită 4 g ambră cenuşie 1 ceaşcă de smântână proaspătă 1 praf de nucşoară 1 praf de sare unt cât o nucă Mod de preparare: Se sparg ouăle întregi într-un castron şi se […]
Crap la jar cu sos de lamaie si boia
Crap la jar cu sos de lamaie si boia din: crap, arak (de curmale şi de struguri, dacă este posibil), ceapa, dafin, boabe de piper negru, zahar, sare, lămâi, ulei, boia iute, pătrunjel, dafin, Ingrediente: 1 crap de 2 kg Pentru marinată: 1 pahar de arak (de curmale şi de struguri, dacă este posibil) 1 ceapă mare 4 frunze de dafin […]
Pilaf cu linte si naut
Pilaf cu linte si naut din: carne de oaie, ceapa, unt, nucsoara, orez, supa de carne, migdale cu cozile tăiate şi strivite, smântână proaspătă, sare, piper negru, pulpă de oaie dezosată, usturoi, ulei de palmier, unt, otet, pătrunjel, năut, linte, muştar, lamaie. Ingrediente: 150 g carne de oaie 1 ceapă 100 g unt 1 praf de nucşoără răsă 200 g orez 0,75 l […]
Pui in pasta de arahide cu ghimbir
Pui in pasta de arahide cu ghimbir din: arahide, apă clocotită, smăntână, ghimbir, nucsoara, ulei de arahide, ceapă, banane, oua, sare. Ingrediente: 400 g arahide 500 ml apă clocotită 1 ceaşcă de smăntână 20 g ghimbir ras praf de nucşoară 2 cocoşi tineri ulei de arahide 1 ceapă 2 banane puţin coapte 2 ouă fierte tari sare piper […]
Terci dulce cu migdale, miere si scortisoara
Terci dulce cu migdale, miere si scortisoara din: migdale prăjite sfărâmate, miere, scortisoara, ulei de arganier. Ingrediente: 500 g migdale prăjite sfărâmate 500 g miere 1 linguriţă de scorţişoară 500 ml ulei de arganier Mod de preparare: Se amestecă cu mare grijă toate aceste ingrediente într-un vas, încorporând la urmă uleiul pe care îl veţi tuma în […]
Reteta zilei: Supa de conopida cu mazare
Supa de conopida cu mazare din: ulei, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul, ceapa, pasta de ghimbir cu usturoi, rosii, conopida, mazare, turmeric, pudra de coriandru, garam masala, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Supa de mazare, praz si parmezan Supa de mazare cu galuste Supa de mazare, salata verde si tortellini Ingrediente: 2 lingurite […]
Supa de raci cu jambon si ghimbir
Supa de raci cu jambon si ghimbir din: spanac proaspăt, apa, grăsime de jambon, ceapă, hasma, jambon, raci mici, ghimbir, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 l apă 1 lingură de grăsime de jambon 150 g ceapă 100 g haşmă 300 g jampon 300 g răci mici 1 praf de ghimbir 1 praf de cimbrişor […]
Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen
Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen din: ardei galbeni, ardei roşii, oua, orez, ceapa, usturoi, mentă proaspătă, pătrunjel, sardele, chimen, coriandru, piper negru, cantaridă, ulei de masline, pastă de tomate, sare. Ingrediente: 2 ardei galbeni mari 2 ardei roşii mari 2 ouă 80 g orez 1 ceapă mică căţei de usturoi 3 frunze de mentă proaspătă 1 fir de pătrunjel 2 fileuri de sardele […]
Ceai verde cu menta si ambra
Ceai verde cu menta si ambra din: ceai verde, mentă proaspătă, zahăr, ambră cenuşie sau neagră. Ingrediente: 1 lingură cu vârf de ceai verde 6 vârfuri de mentă proaspătă 16 bucăţele de zahăr 1/2 linguriţă de ambră cenuşie sau neagră Mod de preparare: Se pun toate aceste ingrediente în ceainic. Se toarnă peste ele apă clocotită şi se degusdă […]
Banana cu chimen si curcuma
Banana cu chimen si curcuma din: banane, unt, curcuma, sare, chimen. Ingrediente: 2 banane nu prea coapte unt cât o nucă 1 praf de curcuma 1 praf de sare câteva seminţe de chimen Mod de preparare: Se aleg nişte banane parfumate, dar nu prea coapte. Se curăţă şi se taie în două pe lungime. Se rumenesc în […]
Carne de oaie la sare cu unt si rosie
Carne de oaie la sare cu unt si rosie din: khlii (came de oaie uscată), unt, rosii, oua, rass el-hanout (amestec de 7 condimente). Ingreidente: 200g khlii (came de oaie uscată) 1 lingură de unt 1 roşie bine coaptă 4 ouă de găină crescută cu boabe 1 linguriţă de rass el-hanout (amestec de 7 condimente) Mod […]
Melci in sos brun cu menta si ienupar
Melci in sos brun cu menta si ienupar din: melci, apa, ardei iuti verzi, mentă proaspătă, coajă de portocală amară, cuişoare, bace de ienupăr, seminţe de anason verde, chimion, cimbrişor, rozmarin pudră, boia dulce, ceai verde, rădăcină de lemn dulce, ghimbir, piper negru proaspăt măcinat, sare marină. Ingrediente: 5 kg de melci 61 apă 7 ardei iuţi verzi 5 frunze de mentă proaspătă 1 coajă de […]
Cupa de cocos cu kiwi
Cupa de cocos cu kiwi din: kiwi, miere, suc de limette, praf de budinca, lapte, zahar pudra, frisca, fulgi de cocos si lichior de cocos. Ingrediente: 6 fructe de kiwi 3-4 linguri miere 2 linguriţe suc de limette 1 plic praf de budincă cu gust de cocos 500 ml lapte 4 linguri zahăr pudră […]
Pateu de sardele cu andive
Pateu de sardele cu andive din: sardele mici şi proaspete, adive albe, ulei de masline, chimen, piper negru măcinat, pesmet, usturoi si pătrunjel, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g sardele mici şi proaspete 1 kg andive albe ulei de măsline 1 linguriţă de chimen 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 50 g pesmet pisat usturoi si pătrunjel tocat sucul de […]
Reteta zilei: Lasagna cu pui, quinoa si spanac
Lasagna cu pui, quinoa si spanac din: quinoa, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de pui, spanac, rosii, busuioc, sare, fulgi de ardei rosu, oregano, zahar, ricotta, mozzarella, parmezan, pesmet. Poate te intereseaza si: Lasagna cu vinete si branza tofu Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac Lasagna cu spanac si branza […]
Tocana de vitel cu ghimbir si chimen
Tocana de vitel cu ghimbir si chimen din: naut, ulei de măsline, rosie, gris, picior de viţel, ghimbir pudră, boia dulce, piper negru, chimen, sare. Ingrediente: 100 g năut 1 lingură de ulei de măsline 1 ceapă roşie mare 100 g griş 1 picior de viţel 1 praf de ghimbir pudră 1 praf de boia dulce 1 praf de […]
Bautura afrodisiaca
Bautura afrodisiaca din: vanilie, lapte, cacao, apa, miere, zahar, chili si rom. Ingrediente: 2 batoane de vanilie 1 l lapte 2 linguri cacao 250 ml apă călduţă 2 linguri miere 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă chili 50 ml rom Mod de preparare: Se incalzesc batoanele de vanilie in lapte, cca 10 min. Se […]
Dorada cu migdale, hasma si smantana
Dorada cu migdale, hasma si smantana din: fileu de dovadă regală, frunze de spanac, oua, aluat pentru foietaj, sare, piper alb, carne de doradă, migdale, plante aromate proaspete (tarhon, arpagic, mărar etc.), haşmă, smântână proaspătă, dafin, cimbrişor, cimbru, vin roşu, unt, nucşoară. Ingrediente: 400 g fileu de dovadă regală 100 g frunze de spanac opărite 1 ou aluat pentru foietaj sare piper alb răşnit Pentru […]
Salata cu rosii, ceapa verde si menta
Salata cu rosii, ceapa verde si menta din: schinduf, gris foarte fin, roşii nu prea coapte, ceapă albă, ceapa verde, ulei de măsline, lămâie, pătrunjel, mentă, frunze de viţă de vie comestibilă, sare, piper negru. Ingrediente: 250 g schinduf 250 g gris foarte fin 1 kg roşii nu prea coapte 250 g ceapă albă 200 g ceapă verde 100 ml de ulei de […]
Tort spumos
Tort spumos din: oua, zahar tos, unt, rom, smantana pentru frisca, zahar vanilat, mascarpone, zahar pudra, faina, compot de visine, migdale si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 ouă 240 g zahăr tos 60 g unt 1 lingură rom 600 g smântână pentru frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 250 g mascarpone 50 g zahăr pudră 100 […]
Reteta zilei: Limoncello
Limoncello din: lamai, votca, apa, zahar. Poate te intereseaza si: Limoncello Lichior Limoncello Limoncello aromat Ingrediente: 2-3 lamai 750 ml vodca 6 cani de apa 2 ½ cani de zahar Mod de preparare: Curatati lamaile de coaja. Puneti coaja în una sau două sticle si se toarna votca. Puneti dopul la sticle […]
Avocado cu pesto
Avocado cu pesto din: ulei, lamaie, miere, sare, piept de pui sau fibre de surimi, avocado, marar, creson si piper rosu. Ingrediente: 2 linguri ulei sucul de la 1 lămâie 1 linguriţă miere sare 400 g piept de pui fiert sau fibre de surimi 2 fructe de avocado 2 legături mărar 2 linguri ulei […