Retete culinare rapide cu poze
Reteta zilei: Supa-crema de cartofi si ceapa
Supa-crema de cartofi si ceapa din: ulei de masline, unt, ceapa, praz, cartofi, usturoi, supa de pui, smantana, sare de mare, piper alb, patrunjel, ceapa verde, branza cheddar, bacon. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Supa crema de porumb (VIDEO) Supa crema de broccoli cu branza cheddar Supa crema de conopida cu parmezan […]
Rosii umplute cu mei si branza
Rosii umplute cu mei si branza din: mei decorticat, telemea, cascaval, ciuperci, verdeata, ceapa, ulei si rosii. Ingrediente: 1 cană de mei decorticat 100 g telemea 100 g caşcaval 100 g ciuperci felii conservate în saramură 1 legătură verdeaţă 1 ceapă de dimensiune mijlocie 2 linguri ulei 6-8 roşii de dimensiune medie Mod de […]
Salata de pui cu oua si sfecla
Salata de pui cu oua si sfecla din: piept de pui, salata verde, oua, castravete in otet, sfecla cu hrean, ceapa rosie, iaurt, mustar, ulei, sare, piper si marar. Ingrediente: 1 piept de pui 1 salată verde 2 ouă 1 castravete în oţet 2-3 linguri sfeclă cu hrean 1 ceapă roşie 150 g iaurt […]
Ciorba cu tarhon si perisoare
Ciorba cu tarhon si perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ardei, ceapa, bors, galbenusuri, smantana, sare, piper, tarhon, carne de vitel, oua, orez, pesmet si marar. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei 1 ceapă mică 1 l borş 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare piper 1 lingură tarhon congelat sau […]
Aspic cu carne de pui
Aspic cu carne de pui din: pulpe de pui, gogosar acru, ceapa, usturoi, telina, cartofi, morcovi, patrunjel, castraveti acri, sare, piper si un plic de gelatina. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 gogoşar acru 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ţelină de dimensiune mijlocie 2-3 cartofi 4 morcovi câteva fire de pătrunjel verde 2 […]
Cod la cuptor cu rosii si praz
Cod la cuptor cu rosii si praz din: cod, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, otet, praz, ulei, boabe de piper, dafin, rozmarin, sare si condiment din legume uscate Ingrediente: 3 bucăţi trunchiuri de cod (aproximativ 1,2 kg) 2 cepe roşii de dimensiune mijlocie 1 căpăţână de usturoi 400 g roşii cherry 3 linguri oţet […]
Mini-tarte cu legume si oregano
Mini-tarte cu legume si oregano din: foitaj, roşii cherry, măsline negre, vânătă, dovlecel, ceapa, masline kalamata, usutroi, ulei, oregano sau busuioc, piper. Ingrediente: 400 g foitaj 500 g roşii cherry 100 g măsline negre 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 1 ceapă mică 200 g măsline kalamata 1 căţel de usturoi ulei oregano/busuioc piper Mod de preparare: Pune în blender măslinele kalamata cu usturoiul […]
Reteta zilei: Gnocchi de cartofi
Gnocchi de cartofi din: bacon, supa de pui, gnocchi de cartofi, piper, smantana, branza cheddar, arpagic. Poate te intereseaza si: Gnocchi cu masline si busuioc Cum se prepara Gnocchi cu sos de roșii (video) Gnocchi cu spanac si sos Ingrediente: 6 felii de bacon, maruntit 1 cană supa de pui 500gr gnocchi de cartofi […]
Pizza cu vinete, rosii si oregano
Pizza cu vinete, rosii si oregano din: făină, ulei, drojdie uscată, sare, apă, vinete, cascaval, oregano, rosii, sos de rosii, ulei de măsline. Ingrediente: 500 g făină 50 ml ulei 1 plic drojdie uscată 1 praf de sare 200 ml apă Pentru umplutură: 1-2 vinete 200 g caşcaval oregano 2-3 roşii sos de roşii ulei de măsline Mod de […]
Salata greceasca cu tofu, castraveti si masline
Salata greceasca cu tofu, castraveti si masline din: tofu, rosii, castraveti cornison, ceapa rosie, masline negre/kalamata, capere murate, lamaie, usturoi, frunze de rucola, otet balsamic, ulei de masline, oregano, sare, de mare, piper Ingrediente: 150 g tofu 3-4 rosii 2-3 castraveti cornison 1 ceapa rosie 150 g masline negre/kalamata 2 lingurite cu capere murate 1 lamaie 2-3 catei de […]
Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci
Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci din: vanata, dovlecel, ardei grasi (rosu, galben, verde), ceapa, rosii cherry, ciuperci, ketchup, ulei de masline, oregano, busuioc, boia (iute/dulce sau amestec), sare. Ingrediente: 1 vanata subtire 1 dovlecel potrivit 3 ardei grasi (rosu, galben, verde) 2- 3 cepe mici 10 rosii cherry 3-4 ciuperci ketchup Pentru marinata: 3-4 linguri cu ulei de masline 1 lingurita […]
Tort de clatite cu gem si crema de caju
Tort de clatite cu gem si crema de caju din: gem de fructe, scorţişoară, făină, apă minerală, zahăr, zahăr vanilat, ulei, sare, nuci caju crude, unt de cocos, miere sau sirop de arţar. Ingrediente: 1 borcan cu gem de fructe scorţişoară măcinată Pentru clatite: 1 cană cu făină 1 cană cu apă minerală 1 lingură cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 […]
Pizza cu dovlecel, sunca si ciuperci
Pizza cu dovlecel, sunca si ciuperci din: făină integrală, făină albă, drojdie, lapte, apa, ulei de masline, zahar, sare, bulion sau pastă de roşii, oregano uscat, busuioc uscat, şuncă ţărănească sau prosciutto, dovlecel, caşcaval sau mozzarella, ardei, ciuperci. Ingrediente: 200 g făină integrală 300 g făină albă 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 150 ml apă 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă […]
Orez cu ciuperci, cimbru si patrunjel
Orez cu ciuperci, cimbru si patrunjel din: orez, ciuperci de pădure, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, vin alb, lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 cană cu orez 400 g ciuperci de pădure 2 cepe potrivite 100 ml ulei 2 căţei de usturoi pătrunjel 50 ml vin alb 1/2 lămâie cimbru sare piper alb Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa […]
Paste cu ton si ardei
Paste cu ton si ardei din: paste scurte, ton în ulei de măsline, ardei gras roşu, ardei gras galben, ceapă, ulei de măsline extravirgin, frunze de rucola, sare. Ingrediente: 350 g paste scurte 160 g ton în ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 40 ml ulei de măsline extravirgin frunze de rucola […]
Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale
Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale din: gem de afine, aluat foitaj, zahăr pudră vanilat, fulgi de migdale, făină, miere, margarină, sare. Ingrediente: 1 borcan gem de afine 400 g aluat foitaj zahăr pudră vanilat Pentru pasta de migdale: 60 g fulgi de migdale 10 g făină 2-3 linguriţe cu miere 55 g margarină sare Mod de preparare: Intr-un […]
Reteta zilei: Salata cu avocado, rosii si bacon
Salata cu avocado, rosii si bacon din: bacon, rosii, maioneza, sare, piper, salata verde, avocado. Poate te intereseaza si: Salata cu avocado si leurda Salată cu avocado şi quinoa Salata cu avocado si feta Ingrediente: 12 felii de bacon 3-4 rosii maruntite ¼ cană maioneza ⅛ linguriță de sare 1 vârf de cuțit de […]
Curry de creveti si cocos pe pat de orez
Curry de creveti si cocos pe pat de orez din: lapte de cocos, creveţi, turmeric, ulei, curry, ceapa, usturoi, ardei iuti, sare, orez basmati. Ingrediente: 450 ml lapte de cocos 1 kg creveţi proaspeţi 1 linguriţă cu turmeric 4 linguri cu ulei 10 frunze de curry 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii 1 linguriţă cu […]
Pizza cu faina de hrisca, sunca si carnaciori
Pizza cu faina de hrisca, sunca si carnaciori din: cârnăciori olteneşti, şuncă presată, caşcaval, făină de hrişcă, drojdie proaspătă, apă minerală, sare, ulei de măsline, praf de copt, ouă, Ingrediente: 8 cârnăciori olteneşti 8 felii şuncă presată 50 g caşcaval Pentru blat subţire: 180 g făină de hrişcă 20 g drojdie proaspătă 100 ml apă minerală 1 praf de sare 2 linguri ulei de măsline […]
Desert cu gem de capsuni si ghimbir
Desert cu gem de capsuni si ghimbir din: gem de căpşuni, făină, margarină, apă rece, sare, zahăr, esenţă de vanilie, zahar brun, praf de ghimbir. Ingrediente: 1 borcan cu gem de căpşuni 350 g făină 225 g margarină 4 linguri cu apă rece 1/2 linguriţă rasă cu sare 1 linguriţă cu zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie zahăr brun 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir […]
Cocktail cu ananas, merisoare si ghimbir
Cocktail cu ananas, merisoare si ghimbir din: suc de ananas, portocale, apă plată, merişoare, ghimbir, miere, menta. Ingrediente: 250 ml suc de ananas 2 portocale 100 ml apă plată 100 g merişoare 5 cm ghimbir miere mentă Mod de preparare: Spală portocalele în coajă şi stoarce zeama. Strecoar-o printr-o sită deasă şi pune zeama într-o carafă. Rade fin ghimbirul, pune răzătura într-un tifon […]
Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc
Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc din: făină albă, sare, drojdie uscată, ulei de măsline, apa, telemea, roşii uscate conservate în ulei, busuioc, oregano. Ingrediente: 1 kg făină albă 1 lingură sare 2 plicuri drojdie uscată 5 linguri ulei de măsline 700 ml apă 400 g telemea 200 g roşii uscate conservate în ulei frunze proaspete de […]
Reteta zilei: Ciocolata cu lapte si aroma de menta
Ciocolata cu lapte si aroma de menta din: zahar brun, zahar, pudra de cacao, sare, apa, esenta de vanilie, esenta de menta, lapte. Poate te intereseaza si: Ciocolata cu lapte Cum se prepara Ciocolata cu lapte (video) Lapte cu ciocolata si cu rom Ingrediente: 3/4 cană de zahăr brun 1/4 cană de zahăr 1 […]
Sote de broccoli cu oua ochiuri romanesti
Sote de broccoli cu oua ochiuri romanesti din: broccoli, unt, oua, mustar dijon, zeama de lamaie, ardei iute, sos tabasco, paine. Ingrediente: 250g de broccoli 200g de unt 2 ouă 1 linguriţă de muştar Dijon 1 lingură zeamă de lămâie pudră de ardei iute sau puţin sos tabasco Ingrediente pentru servire: 4 oua 2 felii […]
Lasagna cu spanac, carne si cimbru
Lasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară, caşcaval. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă franţuzească 1 lingură unt 3 căţei de […]
Cod cu sote de andive
Cod cu sote de andive din: file de cod, sare grunjoasa, lamaie, andive, ulei de masline, unt, supa de pui, usturoi, capere, patrunjel, paine. Ingrediente: 4 fileuri de cod proaspăt (circa 200g fiecare), cu piele 3 linguri de sare grunjoasă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 4 andive mari (circa 750g) 4 […]
Falafel cu coriandru, chili si sos de iaurt
Falafel cu coriandru, chili si sos de iaurt din: boabe de năut din conservă, ceapa, usutroi, patrunjel, cumin măcinat, coriandru măcinat chili, faina, sare, ulei de floarea-soarelui, lipii, lamaie, cuşcuş, sucul şi coaja de lămâie, ulei de măsline, ceapa verde, castravete, rosii, iaurt degresat, menta, sare, piper. Ingrediente: 400 g boabe de năut din conservă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel […]
Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala
Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala din: ceapa rosie, curmale, ardei iute, zahar brun, sare de mare, otet de mere, portocala. Ingrediente: 400gr ceapa rosie 400gr curmale 2 ardei iuti rosii 140gr zahar brun 1 lingurita sare de mare 250 ml otet de mere 1 portocala Mod de preparare: Feliază fin 400g de […]
Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt
Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt din: cuşcuş, harissa, apă clocotită, coriandru măcinat, conservă năut, ulei de măsline, suc de lămâie, frunze mentă şi de coriandru, sare, piper, iaurt gras, suc de limette, frunze de mentă, cumin, usturoi, carne de berbecuţ, ghimbir, chili, ulei. Ingrediente: 100 g cuşcuş 2 linguriţe harissa 250 ml apă clocotită 1 praf coriandru măcinat 1 conservă năut 3 linguri […]
Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry
Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry din: pulpe de pui, cimbru, roşii cherry, spanac, măsline negre fără sâmburi, sare, piper, usutroi, miere, suc de lămâie, ulei, orez, pudră de curry, stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui (a cca. 180 g) 4 fire cimbru 200 g roşii cherry 100 g spanac 1 lingura măsline negre fără sâmburi sare, piper 1 căţel de […]
Sote de praz cu sos de ardei copti
Sote de praz cu sos de ardei copti din: praz, ulei, sare, piper, migdale, alune de padure, rosii, usturoi, sare de mare, ardei copti, paine, paprika, otet de vin rosu. Ingrediente: 600gr praz ulei sare si piper 50g migdale 50g alune de padure 2 rosii 1 catel de usturoi 1/2 lingurita sare de mare 2 […]
Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir
Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir din: oua, sare, faina, apa, carne de pui, cepaa verde, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei de susan, sos de soia sau chili. Ingrediente: 1 ou 3/4 linguriţă sare 2 căni făină 1/3 cană apă Pe ntru umplutură: 300 g carne de pui fiartă şi dezosată 2 cepe verzi 1 lingură […]
Frigarui de pui cu salata si sos de mustar
Frigarui de pui cu salata si sos de mustar din: piept de pui, făină, ceapa rosie, ardei graşi verzi, ulei, capere, roşii, rucola, fetică, ulei de măsline, miere, oţet de vin alb, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 1 lingură făină 2 cepe roşii 2 ardei graşi verzi 2-3 linguri ulei Pentru salată: 2 linguri capere 200 g roşii 100 g […]
Ceapa in aluat
Ceapa in aluat din: ceapa, ulei de masline, aluat de foietaj, ou, mustar dijon, pesmet, parmezan, cimbru. Ingrediente: 850g de ceapă 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru uns tava 320g aluat de foitaj 1 ou, bătut 2 linguri de muştar Dijon 25g de pesmet fin 50g de parmezan ras 1/2 linguriţă frunze de […]
Reteta zilei: Salata de mazare cu ceapa rosie si menta
Salata de mazare cu ceapa rosie si menta din: mazare, lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, menta. Poate te intereseaza si: Salata cu ciuperci, mazare si oua Salata de mazare cu bacon Salata vegetala cu mazare, castravete si menta Ingrediente: 450gr mazăre congelata 1 lamaie 1 ceapa rosie, tocata 2 linguri ulei […]
Tortillas cu carne de pui si rosii
Tortillas cu carne de pui si rosii din: pulpe de pui, roşii, boabe de porumb din conservă, coriandru, ceapa verde, ulei de masline, suc de limette, tortillas (lipii mexicane), sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 300 g roşii 150 g boabe de porumb din conservă câteva fire de coriandru 2 cepe verzi 2 linguri ulei de […]
Salata de praz cu cimbru si arpacas
Salata de praz cu cimbru si arpacas din: ulei de masline, praz, arpacas, vin alb, supa de legume, cimbru, usturoi, seminte de pin, branza feta, menta, lamaie. Ingrediente: 400g de praz 3 linguri ulei de măsline 200g de arpacaş 50ml de vin alb 400ml supă de legume câteva fire de cimbru 2 căţei de usturoi, […]
Taitei cu pui si ciuperci in stil asiatic
Taitei cu pui si ciuperci in stil asiatic din: ciuperci Shiitake uscate, piept de pui, supă de pasăre, sos de soia, pastă de tamarind, ardei iuti rosii, telina verde. Ingrediente: 12 ciuperci Shiitake uscate 300 g piept de pui 600 mi supă de pasăre 2 linguri sos de soia 3 linguriţe pastă de tamarind 2 ardei iuţi roşii […]
Mancare de fasole cu peste la cuptor
Mancare de fasole cu peste la cuptor din: ulei de masline, chorizo, ceapa, spanac, merluciu, paprika, ardei iute, fasole alba, zeama de lamaie, ulei de masline, maioneza cu usturoi. Ingrediente: ulei de măsline 100g de chorizo crud pentru gătit 1 ceapă, tocată 250g de spanac 2 fileuri a câte 140g de merluciu fără piele 1/2 […]
Pui cu susan si garnitura de broccoli
Pui cu susan si garnitura de broccoli din: piept de pui, ulei de susan pentru prăjit, broccoli, cumin, sare, piper, seminte de susan. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui 1 ceaşcă ulei de susan pentru prăjit 1 căpăţână broccoli 1 linguriţă cumin sare, piper 1 bol seminţe de susan Mod de preparare: Se acoperă bucăţile de pui […]
Chiftele de peste cu cartofi
Chiftele de peste cu cartofi din: cartofi, dafin, piper, merluciu, ceapa verde, nucsoara, faina, ou, pesmet, ulei, salata, lamaie, crema de branza, cascaval, mustar cu seminte. Ingrediente: 450g de cartofi, tăiaţi în cuburi 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 450g file de merluciu fără piele, tăiat în 4 1 legătură de ceapă verde, […]
Reteta zilei: Gratin de cartofi cu ricotta si praz
Gratin de cartofi cu ricotta si praz din: unt, pancetta, unt, praz, cimbru, sare de mare, ricotta, smantana, usturoi, faina, supa de pui, cartofi, branza cheddar, parmezan. Poate te intereseaza si: Gratin de cartofi cu ierburi aromate Gratin de cartofi cu usturoi Gratin de cartofi cu ceapă caramelizată Ingrediente: 1 lingura unt nesărat 120gr […]
Tarta de casa cu portocale
Tarta de casa cu portocale din: oua, galbenusuri, zahar, smantana, portocale rosii, lamaie, zahar pudra, faina, unt, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă, plus 2 gălbenuşuri 175g de zahăr 200g smântână pentru frişcă coaja rasă de la 2 portocale roşii, plus 300ml de zeamă zeama de la 1 lămâie puţin zahăr pudră, pentru a presăra […]
Maioneza cu usturoi si mustar
Maioneza cu usturoi si mustar din: galbenusuri, lamaie, mustar dijon, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 galbenusuri coaja de la 1 lamaie 2 lingurite zeama de lamaie 2 lingurite mustar dijon 1 catel de usturoi sare si piper 200 ml ulei de masline Mod de preparare: Pune 2 gălbenuşuri într-un bol mediu, împreună […]
Briose cu aroma de portocale
Briose cu aroma de portocale din: ulei, faina, zahar brun, praf de copt, seminte de mac, lapte, ou, portocale rosii, zahar. Ingrediente: 5 linguri ulei de rapiţă sau floarea-soarelui, plus puţin extra pentru a unge tava 300g de făină 175g de zahăr brun 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri seminţe de mac 200ml de […]
Merluciu cu creveti si curry
Merluciu cu creveti si curry din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, lemongrass, pudra de curry, zahar brun, coriandru, lapte de cocos, merluciu, creveti, limeta, orez fiert. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tocată fin 1 bucată de 5cm de ghimbir, ras 3 căţei de usturoi, zdrobit 1 ardei iute roşu, mic, tăiat în […]
Marmelada gustoasa de portocale
Marmelada gustoasa de portocale din: portocale rosii, ardei iute, ardei gras, zahar gelifiant, gelatina, otet de vin alb. Ingrediente: 5 portocale roşii 8-10 ardei iuţi roşii 5 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe şi tocaţi grosier 900g de zahăr gelifiant 8g de gelatină 500ml de oţet din vin alb Mod de preparare: Cu ajutorul unui […]
Pulpe de pui cu legume si nuci pecan
Pulpe de pui cu legume si nuci pecan din: portocale rosii, sirop de artar, ulei de masline, otet de vin rosu, mustar cu boabe, jeleu de merisoare. pastarnac, pulpe de pui, ceapa, cimbru, nuci pecan, salata, spanac, orez fiert. Ingrediente: 2 portocale roşii, zeama de la una, cealaltă tăiată în felii groase 3 linguri sirop […]
Salata de legume cu grau si patrunjel
Salata de legume cu grau si patrunjel din: grau, supa de legume, ulei de masline, orcovi, portocale rosii, ulei de masline, miere, fenicul, otet de vin rosu, rosie, patrunjel, masline. Ingrediente: 400g de grâu 1 cub supă de legume 4 linguri ulei de măsline 400g de morcovi 3 portocale roşii, coaja rasă de la 2 […]
Reteta zilei: Curry de cartofi cu oua
Curry de cartofi cu oua din: cartofi, ghimbir, usturoi, ulei de masline, praf de curry, sos de rosii, oua, coriandru. Poate te intereseaza si: Curry de cartofi cu oua si ceapa Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde Cartofi indieni cu ghimbir si curry de conopida Ingrediente: 2 kg cartofi 1 buc […]
Taco cu pui picant
Taco cu pui picant din: malai, faina de grau, ulei, sare, apa, piept de pui, ardei iuti si piper. Ingrediente: Pentru foi: 120 g mălai fin 80 g făină de grâu o lingură ulei 1/2 linguriţă sare 100 ml apă Pentru umplutură: 300 g piept de pui 2-3 ardei iuti sare piper ulei […]
Bomboane cu ciocolata neagra si fistic
Bomboane cu ciocolata neagra si fistic din: ciocolata neagra, frisca lichida, lamaie, fistic, faina de migdale si unt. Ingrediente: 220 g ciocolată neagră 100 ml frişcă lichidă o lămâie 80 g fistic măcinat 50 g făină de migdale 40 g unt Mod de preparare: Frisca si coaja rasa a lamaiei se pun pe foc […]
Crostini cu ansoa
Crostini cu ansoa din: felii de paine, rosii uscate, fileuri de ansoa, masline verzi, usturoi, ulei de masline si verdeata. Ingrediente: 8 felii pâine 10-12 roşii uscate 16 fileuri de anşoa 100 g măsline verzi fără sâmburi 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei de măsline verdeaţă, după gust Mod de preparare: Feliile de […]
Prajitura cu portocale, miere si migdale
Prajitura cu portocale, miere si migdale din: portocale rosii, unt, miere, zahar, faina, migdale, praf de copt, oua, apa de flori de portocal, iaurt, rodie. Ingrediente: 6 portocale roşii, 3 întregi, zeama de la celelalte 3 250g de unt, moale 50g de miere, plus 2 linguri 300g de zahăr 200g de făină 100g de migdale […]
Salata de cartofi cu maioneza si iaurt
Salata de cartofi cu maioneza si iaurt din: cartofi, castraveti murati, maioneza, iaurt, ceapa rosie, oua, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi 2 castraveţi muraţi 3 linguri maioneză un pahar mare iaurt o ceapă roşie 3 ouă sare piper Mod de preparare: Se pun cartofii fiert în coajă, după ce au fost în […]
Reteta zilei: Limonada cu ghimbir
Limonada cu ghimbir din: suc de lamaie, apa, miere, ghimbir, cuisoare, cardamom, scortisoara, gheata. Poate te intereseaza si: Limonada cu ghimbir si miere Limonada cu menta si ghimbir Limonada cu sirop de ghimbir Ingrediente: 1 cana suc proaspat de lamaie 4 1/2 cani de apa 1/2 cana miere 1 buc ghimbir proaspat, tocat 5 […]
Ciorba din carne de vitel
Ciorba din carne de vitel din: carne de vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, bulion, rosii in bulion, lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 400 g carne de vitel un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă o felie rădăcină ţelină 2 linguri bulion 1/2 conservă roşii în bulion sucul unei lămâi sare verdeaţă, după gust […]
Tocana cu porc si morcovi
Tocana cu porc si morcovi din: carne de porc, ceapa, praz, morcovi, apa (sau supa sau vin), ulei, rosii in bulion, faina, sare si piper. Ingrediente: 350 g carne de porc de gătit o ceapă un fir praz 8 morcovi un litru de apă, supă sau vin 2 linguri ulei 3-4 linguri cu roşii în […]
Paste cu legume si branza topita
Paste cu legume si branza topita din: paste, amestec de legume congelate, branza topita, smantana si sare. Ingrediente: o pungă paste o pungă mică amestec de legume congelate 150 g brânză topită o cutie mică smântână de gătit sare Mod de preparare: In vase separate se fierb câte 10 minute pastele şi legumele congelate. […]
Supa cu crevete, sparanghel si ciuperci
Supa cu crevete, sparanghel si ciuperci din: konbu (algă japoneză uscată), ton uscat, crevete mari, sparanghel, ciuperci, arici-de-mare japonezi săraţi, ghimbir proaspăt. Ingrediente: 1 bucată mică de konbu (algă japoneză uscată) ton uscat 4 crevete mari 4 vârfuri de sparanghel 2 ciuperci parfumate proaspete 1 lingură de arici-de-mare japonezi săraţi 1 bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt Mod […]
Dovlecei umpluti cu carne tocata si orez
Dovlecei umpluti cu carne tocata si orez din: dovlecei, carne tocata, orez, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, apa, bulion si verdeata. Ingrediente: 10 dovlecei 200 g carne tocată 12 linguri orez prefiert 2 cepe o legătură pătrunjel sare piper Pentru sos: o ceşcuţă ulei o lingură bulion apă verdeaţă Mod de preparare: Carnea, orezul, […]
Fasole Boston cu afumatura
Fasole Boston cu afumatura din: jambon de porc afumat, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole alba, rosii pasate, sirop de artar, melasa, pudra de mustar, sos Worcester, scortisoara, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: cca 600 g jambon de porc afumat 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tăiată felii 2 căţei de […]
Supa de peste cu stridii si sardele
Supa de peste cu stridii si sardele din: porc de mare (sau alt peşte de stâncă), stridii, unt, faina, fileuri de sardea sărată, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 1 porc de mare (sau alt peşte de stâncă) 32 de stridii 30 g unt 30 g făină 4 fileuri de sardea sărată 1 praf de piper sucul de la […]
Cocktail cu lichior de cirese amare
Cocktail Lover’s Reviver din: ou, smântână proaspătă, lichior de cireşe amare (marasquin), coniac. Ingrediente: 1 gălbenuş 2 linguri de smântână proaspătă 2 linguri de lichior de cireşe amare (marasquin) 2 linguri de coniac Mod de preparare: Turnaţi gălbenuşul într-un pahar. Completaţi (în această ordine) cu smântână proaspătă, lichiorul şi coniacul. Serviţi fără să amestecaţi.
Maioneza cu ulei de arahide si otet
Maioneza cu ulei de arahide si otet din: ou, mustar Dijon, sare, oţet din vin alb, suc de lămâie, ulei de arahide, ulei de măsline. Ingrediente: 1 gălbenuş de ou mare 1 lingură de muştar Dijon sare după gust 1 lingură de oţet din vin alb 1 lingură de suc de lămâie 285 ml ulei de arahide 285 ml […]
Coltunasi cu sos picant
Coltunasi cu sos picant din: faina, apa, varza, carne de porc, usturoi, ghimbir, ou, ceapa, vin de orez, ulei de susan brun, sos de soia, otet de orez sau de mere, ulei de susan si ardei iute. Ingrediente: Aluat: 320 g făină 150 ml apă Umplutură: 6 frunze de varză 200 g carne de […]
Reteta zilei: Salata de legume cu branza feta
Salata de legume cu branza feta din: castraveti, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata de spanac cu portocale si branza feta Salata de legume la gratar cu branza feta Salata de quinoa cu spanac si branza feta Ingrediente salata: […]
Cartofi umpluti cu ardei gras si cascaval
Cartofi umpluti cu ardei gras si cascaval din: cartofi, ardei gras, cascaval, unt, sare, piper si busuioc Ingrediente: 8 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 50-70 g caşcaval afumat 20 g unt topit sare piper frunze proaspete busuioc Mod de preparare: Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în apă cu puţină sare […]
Pesto de dovleac
Pesto de dovleac din: dovleac Hokkaido, usturoi, miere, ulei de masline, patrunjel, nuci, seminte de dovleac, parmezan, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 dovleac Hokkaido mic (600 g) 2 căţei de usturoi 2 linguri miere 2 linguri ulei de măsline 1 ceaşcă frunzuliţe de pătrunjel 1/2 ceaşcă nuci 1/2 ceaşcă seminţe de dovleac 60 g […]
Tort de cocos cu rodii
Tort de cocos cu rodii din: unt, oua, lapte, zahar, coaja de limetta rasa, sare, cocos ras, zahar vanilinat, faina, praf de copt, lichior de cocos, gem de lamaie, sirop de rodii, albusuri, zahar pudra si seminţele de la o rodie proaspătă. Ingrediente: Blat: 250 g unt 5 ouă 5 linguri lapte 250 g zahăr […]
Cocktail Kiss me again
Cocktail “Kiss me again” din: cuburi de gheaţă, suc de portocale, bourbon, vermut, Pernod, Ingrediente: cuburi de gheaţă suc proaspăt de portocale bourbon vermut Pernod Mod de preparare: Umpleţi shakerul cu cuburi de gheaţă cam la o treime. Adăugaţi o măsură de suc de portocale, una de bourbon, una de vermut şi una de Pernod. […]
Mazare mexicana cu afumatura
Mazare mexicana cu afumatura din: praz, ceafa de porc afumata, cimbru, ulei, arpacas sau porumb dulce, supa de pasare si mazare. Ingrediente: 1 fir praz 300 g ceafă de porc afumată 2 linguri cimbru proaspăt tocat 1 lingură ulei 250 g arpacaş prefiert sau boabe de porumb dulce 500 ml supă de pasăre 100 […]
Sos de menta cu otet de vin
Sos de menta cu otet de vin din: mentă proaspăt, zahăr, apă fierbinte, sare, otet de vin. Ingrediente: 4 linguri pline de mentă proaspăt tocată 1 linguriţă de zahăr 1 lingură de apă fierbinte 2 prafuri de sare 3 linguri de oţet de vin Mod de preparare: Puneţi menta într-un bol cu zahărul şi apa. Amestecaţi până când […]
Reteta zilei: File de cod la cuptor cu unt si lamaie
File de cod la cuptor cu unt si lamaie din: file de cod, unt, lamaie, usturoi, patrunjel, sare. Poate te intereseaza si: Cum se prepara File de Cod cu Sos de Smantana, Rosii si Oua (VIDEO) File de cod la cuptor cu piure de telina Cum se prepara File de cod alb cu spanac (VIDEO) […]
Desert cu espresso si migdale
Desert cu espresso si migdale din: migdale, unt, ciocolata, frisca, zahar pudra, cafea tare, rom, lichior de oua si piscoturi. Ingrediente: 200 g migdale 2 linguri unt 200 g ciocolată 250 ml frişcă 33% grăsime 6 linguri zahăr pudră 8 linguri cafea tare 5 linguri rom 5 linguri lichior de ouă 4 linguri frişcă pişcoturi […]
Ardei umpluti cu curcan
Ardei umpluti cu curcan din: ardei capia, carne tocata de curcan, ceapa verde, ceapa, pastra de ardei dulce, ulei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 8 ardei capia 350 g carne tocată de curcan o legătură ceapă verde o ceapă 2 linguriţe pastă de ardei dulce ulei sare piper 2 linguri smântână Mod de preparare: […]
Tort Salzburg cu cafea
Tort Salzburg cu cafea din: faina, praf de copt, migdale tocate, zahar, sare, zahar vanilinat, cuisoare, oua, lapte, cafea, lichior de cafea, praf intaritor de frisca, zahar pudra, frisca si drajeuri de ciocolata. Ingrediente: Blat: 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g migdale tocate 150 g zahăr 1 praf sare 1 […]
Supa cu mazare si varza de Bruxelles
Supa cu mazare si varza de Bruxelles din: ulei de măsline, morcov, telina verde, usturoi, ceapa, varză de Bruxelles, supă de legume sau de carne, bulion, sare, piper, mazăre verde, orez fiert Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 morcov tăiat rondele 1 fir ţelină verde 1 căţel de usturoi tocat 2 cepe vezi 8 căpăţâni mici de varză de Bruxelles 1 […]
Mazare dulce cu unt si marar
Mazare dulce cu unt si marar din: mazăre verde, unt, zahar, marar, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre verde 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă mărarul verde. Mazărea verde tânără se curăţă şi se pune la foc într-o cratiţă, cu o lingură cu […]
Cozonac impletit
Cozonac impletit din: faina, zahar, sare, lapte, unt, oua, drojdie, seminte de mac, stafide, nuca si gem de caise. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 25 g zahăr plus o linguriţă 1/2 linguriţă sare 100 ml lapte 55 g unt un ou 13 g drojdie proaspătă Pentru umplutură: 250 g seminţe de mac 50 […]
Ceapa umpluta cu carne si cascaval
Ceapa umpluta cu carne si cascaval din: ceapa, carne tocata, patrunjel, supa, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe mari 300 g carne tocată amestec o legătură pătrunjel 300 ml supă 10 g unt pentru tavă 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Se curăţă cepele de stratul exterior şi se purnla fiert […]
Pasca moderna
Pasca moderna din: faina, sare, iaurt, ciocolata alba, branza de vaci, stafide, oua, amidon, zahar, sos de ciocolata si migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 180 g făină un praf sare 4 pahare mici iaurt 80 g ciocolată albă Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 4 ouă 50 g amidon 100 g zahăr […]
Reteta zilei: Salata de ciuperci sote cu oua fierte
Salata de ciuperci sote cu oua fierte din: ulei de masline, ciuperci, ceapa, usturoi, oua fierte, marar, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: ulei de masline 500gr ciuperci, cuburi 1 ceapa, cubulete 1 cățel de usturoi, tocat 4 oua fierte, cuburi ¼ cană marar proaspat, tocat marunt ½ ceasca maioneza 1 […]
Supa de praz cu sparanghel si sunca
Supa de praz cu sparanghel si sunca din: praz, unt, lapte, sparanghel verde, cartofi, şuncă de Parma (uscată), lămâie, sare, piper. Ingrediente: 2 fire praz 1 lingură unt 400 ml lapte 200 g sparanghel verde 2 cartofi 8 felii şuncă de Parma (uscată) 1 lămâie sare, piper Mod de prearare: Se taie fâşii prazul. Se topeşte untul într-o […]
Prajitura cu branza, iaurt si fructe
Prajitura cu branza, iaurt si fructe din: biscuiţi cu cacao, unt moale, iaurt gras, urda, oua, zahar pudra, lamaie, miez de vanilie, amidon, apa, căpşuni. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu cacao 100 g unt moale Pentru umplutură: 400 g iaurt gras 250 g urdă dulce 3 ouă 120 g zahăr pudră coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie […]
Mansaf de pui
Mansaf de pui din: piept de pui, iaurt de oaie sau bivolita, ou, faina, migdale, muguri de pin, baharat, patrunjel, orez, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, unt si sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 300 g iaurt (cremă) de oaie sau bivoliţă 500 g iaurt de băut de bivoliţă 1 […]
Alivanca cu branza si marar pe varza
Alivanca cu branza si marar pe varza din: ouă, smântână grasă, făină, unt, mărar, ceapa verde, mălai, telemea, brânză de vaci, unt, pesmet, varza. Ingrediente: 5 ouă 200 ml smântână grasă 125 g făină 50 g unt 2 legături de mărar 2 cepe verzi 200 g mălai 100 g telemea 800 g brânză de vaci 1 varza alba […]
Sos de mere cu unt si cuisoare
Sos de mere cu unt si cuisoare din: mere mari pentru copt, zahar, suc de lamaie, cuisoare, unt. Ingrediente: 4 mere mari pentru copt 55 g zahăr sucul de la o lămâie 4 cuişoare 55 g unt Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă, scoateţi-le miezul şi tăiaţi-le în sferturi. Puneţi-le într-o cratiţă cu zahărul, […]
Reteta zilei: Limonada cu afine
Limonada cu afine din: afine, menta, suc de lamaie, zahar, apa, gheata. Poate te intereseaza: Limonada cu ghimbir si miere Limonada de grapefruit si lamaie Limonada cu menta si ghimbir Ingrediente: 2 cani afine 1 cana de menta, tocata 1 1/2 cani suc proaspat de lamaie 1 cană de zahăr 4-5 cani de apa […]
Tocana de homar cu stridii si capere
Tocana de homar cu stridii si capere din: homar, stridii, rosii, praz (ceapa), patrunjel, capere, usutroi, vin alb sec, ghimbir, malai, sardea sarata, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 homar de circa 700 g 24 de stridii 150 g roşii decojite 1 praz (sau o ceapă mică) 1 legătură de pătrunjel tocat 6 […]
Cioco-briose
Cioco-briose din: branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata amaruie, ciocolata alba, faina tip 405, praf de cop, cacao, cafea instant, zahar brun, ou, sare, ulei, lapte batut si scortisoara. Ingrediente: Umplutură & glazură: 150 g brânză de vaci 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilinat 100 g ciocolată amăruie 100 g […]
Supa de pui cu sparanghel si nucsoara
Supa de pui cu sparanghel si nucsoara din: pui, boabe de piper, foaie de dafin, zarzavat de supă, pătrunjel, sparanghel alb, sparanghel verde, unt, cascaval, nucsoara, oua, faina, bulion, frunze de hasmaţuchi. Ingrediente: 1 pui 1 lingura boabe de piper 1 foaie de dafin 1 legătură zarzavat de supă 1 legătură pătrunjel 750 g sparanghel alb 250 g sparanghel verde […]
Chec de hrisca cu banane
Chec de hrisca cu banane din: faine de hrisca, faina de grau, praf de copt, seminte de in, sare, scortisoara, banane, suc de lamaie, esenta de vanilie, miere, ulei de cocos, ou, coaja de portocala, ciocolata neagra si alune. Ingrediente: 1 cană făină fină de hrişcă 1/2 cană făină de grâu 1 linguriţă praf […]
Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir
Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir din: fileuri de halibut, lamaie, ardei iute, ghimbir, sare, usutroi, ulei, varză de Bruxelles, ulei de susan, sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de halibut (a 150 g) 1 lămâie 1 ardei iute fără seminţe 4 felii de ghimbir decojite sare 5 căţei de usturoi 2 linguriţe ulei 250 g […]
Tort de ciocolata alba cu fructe
Tort de ciocolata alba cu fructe din: oua, zahar pudra, zahar fin, faina, praf de cop, sirop de merisoare, colorant alimentar rosu, ciocolata alba, branza de vaci, unt, miere, vinars, dulceata de merisoare, merisoare congelate, albus si brandy. Ingrediente: Blat: 5 ouă 80 g zahăr pudră 60 g zahăr fin 210 g făină 1 […]
Mazare picanta cu ghimbir si cumin
Mazare picanta cu ghimbir si cumin din: morcovi tineri, mazăre proaspătă, ceapa rosie, ghimbir, cumin, boia iute, coriandru, curcuma, suc de lamaie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi tineri (carote) 1,5 kg mazăre proaspătă 1 ceapă roşie 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 1/2 linguriţă cumin 1 praf boia iute 1 praf coriandru 1 praf curcuma sucul de la […]
Tort cu cafea si miere
Tort cu cafea si miere din: margarina, zahar, miere, oua, faina, praf de copt, cafea espresso, zahar pudra, boabe de cafea si menta. Ingrediente: Pentru blat: 250 g margarină 200 g zahăr 60 g miere 4 ouă 250 g făină o linguriţă praf de copt 3 linguriţe cafea espresso Pentru cremă: 200 g margarină […]
Sparanghel fript cu piure si ou
Sparanghel fript cu piure si ou din: linte, ulei de măsline, ceapa, tarhon, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocale, sparanghel verde, sare, piper, ouă, cartofi, lapte cald, ceapă verde, leurda. Ingrediente: 50 g linte 1 lingură ulei de măsline 2 cepe tocate 2 linguri tarhon tocat 25 g unt coaja rasă de la o lămâie sucul de […]
Colacei festivi
Colacei festivi din: faina, unt, lapte, drojdie, zahar, sare, oua, zahar vanilinat si zahar cristale. Ingrediente: 450 g făină 80 g unt 200 ml lapte un plic drojdie uscată 50 g zahăr un praf sare un ou un plic zahăr vanilinat Pentru copt: 2 gălbenuşuri 2-3 linguri zahăr cristale Mod de preparare: Untul […]
Reteta zilei: Frigarui din pulpe de pui
Frigarui din pulpe de pui din: pulpe de pui, sare, lapte batut, sare, usturoi, ceapa, patrunjel, marar, piper, boia de ardei, praf de mustar. Ingrediente pui: 5 pulpe de pui, dezosate 2 linguri sare Ingrediente sos: 1 cana lapte batut sare usturoi ceapa patrunjel marar piper boia de ardei praf de mustar Mod de […]
Supa de legume cu ceapa verde si smatnana
Supa de legume cu ceapa verde si smatnana din: rădăcină pătrunjel, gulie, ceapă verde, ulei, pătrunjel, ceapă verde, supă de legume, smântână, sare cu verdeţuri, piper, ou, morcovi. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1/2 gulie 1 legătură ceapă verde 2,5 linguri ulei 4 linguri pătrunjel tocat 2 linguri ceapă verde tocată 1 l supă de legume 150 ml smântână sare cu verdeţuri […]
Tort de afine si vanilie
Tort de afine si vanilie din: migdale, smochine, ulei de cocos, portocala, caju, lamaie, vanilie, curcuma, miere, unt de cocos si afine. Ingrediente: Blat: 250 g migdale 300 g smochine 2 linguri ulei de cocos (unt de cocos lăsat la temperatura camerei) sucul de la o portocală coaja rasă de la portocală Cremă: 400g […]
Miel cu vinete si feta
Miel cu vinete si feta din: pulpe inferioare de miel, rosii decojite, vanata, cartofi, branza feta, usturoi, vin rosu, apa, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe inferioare de miel 400 g roşii decojite o vânătă 3 cartofi mari 400 g brânză feta o căpăţână usturoi 300 ml vin roşu sec 700 ml apă […]
Prajitura in straturi cu cacao si vanilie
Prajitura in straturi cu cacao si vanilie din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, cacao, zahar pudra si margarina. Ingrediente: Pentru blatul de vanilie: 4 oua 100 g zahăr 100 g făină o linguriţă esenţă de vanilie un praf sare Pentru blatul de cacao: 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri 100 g zahăr plus […]
Cum se prepara Salău bonne femme (VIDEO)
Salău bonne femme: Cum se prepara Salău bonne femme: Pofta buna!
Bezele cu ciocolata amaruie
Bezele cu ciocolata amaruie din: albusuri de ou, zahar pudra, sare, ciocolata amaruie, smantana pentru frisca si cacao. Ingrediente: Pentru bezele: 3 albuşuri 175 g zahăr pudră sare Pentru umplutură: 200 g ciocolată amăruie 200 ml smântână pentru frişcă Pentru decor: cacao Mod de preparare: Se bat albuşurile bine cu un praf de […]
Reteta zilei: Gazpacho cu aroma de menta
Gazpacho cu aroma de menta din: castravete, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, patrunjel, menta, usturoi, supa de pui, ulei de masline, otet, suc de lamaie, sos iute, sare de mare, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Gazpacho cu rosii, ceapa si usturoi Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras Gazpacho cu legume la […]
Risotto cu anghinare si mazare
Risotto cu anghinare si mazare din: ceapă verde, unt, ulei,orez, usutroi, supa, anghinare, suc de lămâie, mazăre ţucără, oţet de vin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 legătură ceapă verde 1 lingură unt 3 lingură ulei 400 g orez 2 căţei de usturoi cca 1,1 I supă 8 anghinare tinere 2 linguri suc de lămâie 250 g mazăre […]
Cum se prepara Jumări din guşă de curcan (VIDEO)
Jumări din guşă de curcan: Cum se prepara Jumări din guşă de curcan:
Mancare din carne de miel
Mancare din carne de miel din: rosii pasate, carne de miel, vin rosu, ceapa, morcovi, ciuperci, usturoi, cimbru, rozmarin, dafin, apa, faina, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g roşii pasate un kg carne de miel de gătit o sticlă vin roşu o ceapă 2 morcovi o conservă ciuperci mici un căţel usturoi […]
Chec cu portocale si cacao
Chec cu portocale si cacao din: faina, praf de cop, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, margarina, portocala, smantana, lapte, cacao si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 1/2 plic praf de copt 2 pliculeţe zahăr vanilinat 200 g zahăr pudră 5 ouă un pachet margarina o portocală 100 ml smântână 100 ml lapte […]
Cum se prepara Ciorbă din cap de somn de Dunăre (VIDEO)
Ciorbă din cap de somn de Dunăre: Cum se prepara Ciorbă din cap de somn de Dunăre:
Profiterol cu frisca si sos de ciocolata
Profiterol cu frisca si sos de ciocolata din: faina, amidon, unt, oua, lapte, apa, zahar pudra, sare, ciocolata, frisca lichida, zahar vanilinat si fistic. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină 30 g amidon 100 g unt 4 ouă 100 ml lapte 100 ml apa o lingură zahăr pudră un praf sare Pentru sosul de […]
Paella cu pui, salam si creveti
Paella cu pui, salam si creveti din: pulpe de pui, ulei de masline, chorizo feliat (salam uscat foarte picant), pancetta (kaizer), ceapa, usutroi, ardei grasi rosii, fasole verde, orez, supa de pui, midii, creveţi curăţaţi, pătrunjel, lămâie. Ingreidente: 6 pulpe de pui fără piele 2 linguri ulei de măsline 250 g chorizo feliat (salam uscat foarte picant) 75 g […]
Cum se prepara Pastramă de miel matur (VIDEO)
Pastramă de miel matur: Cum se prepara Pastramă de miel matur: Pofta buna!
Reteta zilei: Sparanghel la gratar cu branza feta
Sparanghel la gratar cu branza feta din: vinegreta de otet balsamic, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, sparanghel, branza feta. Poate te intereseaza si: Sparanghel inabusit in unt si usturoi Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare Sparanghel invelit in bacon Ingrediente: 3 linguri vinegreta de otet […]
Rulouri de ciocolata
Rulouri de ciocolata din: cacao, faina, lapte, oua, ulei, zahar pudra, sare, branza de vaci, smantana si sos de ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 6 linguri cacao 250 g făină 500 ml lapte 3 ouă o lingură ulei 3 linguri zahăr pudră un praf sare Pentru umplutură: 300 g brânză de vaci 3 linguri smântână […]
Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry
Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry din: unt, ceapa rosie, usturoi, orez cu bob lung, supă de carne, şofran, roşii cherry, busuioc, creveti, oua, parmezan, pesmet. Ingrediente: 3 linguri unt 1 ceapă roşie tocată 1 căţel de usturoi tocat 250 g orez cu bob lung 500 ml supă de carne 1 g şofran 250 g roşii cherry […]
Cum se prepara Ardei copţi umpluţi cu caşcaval sau fasole bătută (VIDEO)
Ardei copţi umpluţi cu caşcaval sau fasole bătută: Cum se prepara Ardei copţi umpluţi cu caşcaval sau fasole bătută:
Tort cu piscoturi si ciocolata neagra
Tort cu piscoturi si ciocolata neagra din: piscoturi, ciocolata neagra, lapte, oua si cafea. Ingrediente: 20 pişcoturi 200 g ciocolată neagră 30 ml lapte 4 ouă 200 ml cafea diverse decoraţiuni pascale Mod de preparare: Se topeşte ciocolata cu 30 ml lapte pe baie de aburi şi se lasă deoparte. O formă adâncă […]
Cotlete de miel in sos tomat
Cotlete de miel in sos tomat din: cotlete de miel, rozmarin, sare, piper, ardei iute, ulei, dovlecei, busuioc, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, vin rosu, sos de soia si otet balsamic. Ingrediente: 8 cotlete de miel rozmarin sare piper ardei iute 2-3 linguri ulei 2 dovlecei busuioc proaspăt Pentru sosul de roşii: […]
Reteta zilei: Smoothie de avocado cu ananas
Smoothie de avocado cu ananas din: apa, avocado, spanac, ananas, miere. Poate te intereseaza si: Smoothie de papaya Smoothie cu mar, castravete si lamaie Smoothie de menta cu fulgi de ciocolata Ingrediente: 1 cana apă ½ avocado, decojit și fără sâmbure 2 cani spanac 2 cani ananas congelat 1-2 linguri de miere […]
Carne de vita cu muguri de bambus
Carne de vita cu muguri de bambus din: pulpa de vita, ciuperci pleurotus, ceapa verde, ardei gras, muguri de bambus, ulei, usturoi, ketchup, sos de soia, boia de ardei si coriandru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 300 g ciuperci pleurotus 2 fire ceapă verde 2 ardei graşi 1 conservă mică muguri de bambus […]
Fasole la cuptor cu praz, parmezan si smantana
Fasole la cuptor cu praz, parmezan si smantana din: fasole mare şi albă, rosie, praz, usutroi, ulei, sare, piper, smantana, parmezan. Ingrediente: 340 g de fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte 1 roşie (facultativ) 3 fire de praz medii 2 căţei de usturoi mari tocaţi 1 cub de unt 1 lingură de ulei sare […]
Sos pesto cu busuioc si parmezan
Sos pesto cu busuioc si parmezan din: busuioc proaspăt, seminţe de pin, parmezan, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, suc de lămâie (opţional). Ingrediente: 3 mâini pline de busuioc proaspăt, bine ales 1 mână de seminţe de pin uşor prăjite 1 mână plină de brânză parmezan rasă ulei de măsline extravirgin sare şi piper negru proaspăt măcinat un strop […]
Saramura de pui cu ardei capia si vin alb
Saramura de pui cu ardei capia si vin alb din: ciocanele de pui, ţuică, vin alb sec, usturoi, ardei capia, ardei iute, foi de dafin, mărar, piper alb măcinat, sare. Ingredinete: ciocanele de pui 1 păhărel de ţuică 1 de vin alb sec căţei de usturoi ardei capia 1 ardei iute 2 foi de dafin 1 legătură groasă de mărar piper alb măcinat sare […]
Piept de curcan cu mazare si smantana
Piept de curcan cu mazare si smantana din: piept de curcan, bacon afumat, unt, usutroi, ceapa, supa de pasare, mazare, salata verde, sare, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de curcan 6 felii bacon afumat feliat 2 linguri unt topit 2 căţei de usturoi 3 cepe verzi 750 ml supă de pasăre 250 g mazăre […]
Porc caramelizat in supa
Porc caramelizat in supa din: carne de porc, sos Hoisin, ulei de susan, ghimbir, usturoi, amestec de 5 mirodenii, coriandru, supa de pui, sos de soia, taitei de orez, ceapa si ardei iute. Ingrediente: 300 g carne de porc 1,5 lingură sos Hoisin 1 linguriţă ulei de susan 20 g ghimbir 1 căţel de […]
Cocktail cu coniac
Cocktail cu coniac din: ou, zahar, coniac, piper, gheaţă pisată, petală de trandafir. Ingrediente: 1 ou 1 linguriţă de zahăr 1 pahar de coniac 1 praf de piper 1 lingură de gheaţă pisată 1 petală de trandafir Mod de preparare: Puneţi în shaker oul întreg şi toate ingredientele de mai sus, cu excepţia petalei de trandafir. Agitaţi viguros şi serviţi […]
Tarta cu sparanghl si sunca
Tarta cu sparanghl si sunca din: sparanghel alb sau verde, sare, sunca, aluat de foi refrigerat, faina, caşcaval Emmentaler, boabe de piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sau verde sare 100 g şuncă 400 g aluat de foi refrigerat făină pentru tapetat planşeta 300 g caşcaval Emmentaler 1 linguriţă boabe de piper pisate Mod de preparare: Se curăţă […]
Cuburi espresso cu pricomigdale
Cuburi espresso cu pricomigdale din: migdale, pricomigdale, zahar, unt, oua, sare, praf de espresso, faina, intaritor de frisca, frisca, mascarpone, caise deshidratate si lichior de migdale. Ingrediente: Aluat: 50 g migdale 20 g pricomigdale sau amarettini 75 g unt moale 75 g zahăr 3 ouă 1 praf sare 1 lingură praf de espresso 30 […]
Cotlet de porc cu legume si cascaval
Cotlet de porc cu legume si cascaval din: cartofi, morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de ţelină, ulei, unt, susan, muştar, miere, ulei, cotlete de porc cu os, caşcaval, verdeata. Ingrediente: 400 g cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 300 g rădăcină de ţelină 3 linguri ulei 3 linguri unt topit Pentru sos: 3 linguri susan 2 linguri muştar 2 linguri miere 2 […]
Reteta zilei: Paste cu sote de ceapa si parmezan
Paste cu sote de ceapa si parmezan din: ceapa, ulei de masline, unt, sare, piper, cimbru, apa, supa de pui, spaghete, parmezan, rucola. Poate te intereseaza si: Paste cu sos de rosii si creveti Paste cu sos de rosii si parmezan Paste cu broccoli, rosii si ansoa Ingrediente: 3 cepe, feliate 3 linguri ulei […]
Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie
Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie din: păstrăv, cimbru proaspăt, sare Maldon, piper negru, ulei de masline, lamaie, dafin. Ingrediente: 4 x 455 g păstrăv, curăţat de solzi şi eviscerat (rugaţi vânzătorul) 2 mâini de cimbru proaspăt cules sare Maldon şi piper negru proaspăt măcinat 3 linguri de ulei de măsline 2 lămâi 3 frunze de dafin […]
Anghinare cu rosii cherry, cimbru si busuioc
Anghinare cu rosii cherry, cimbru si busuioc din: anghinare, ulei de masline, sare mare Maladon, piper negru, usturoi, cimbru, lamaie, roşii cherry, roşii cherry galbene, busuioc proaspăt, ardei iute roşu. Ingrediente: 4 bulbi de anghinare medii/mari ulei de măsline sare de mare Maldon şi piper negru proaspăt măcinat 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 1 mână de frunze de […]
Sos salsa verde cu ansoa si capere
Sos salsa verde cu ansoa si capere din: usturoi, capere, castraveciori cornişon, ansoa, patrunjel, busuioc, menta, muştar Dijon, otet din vin roşu, ulei de măsline, sare, piper negru. Ingrediente: 1 1/2 căţei de usturoi, curăţaţi 1 mână mică de capere 1 mână mică de castraveciori cornişon (din cei în oţet dulce) 6 fileuri de anşoa 2 mâini mari de […]
Sparanghel inabusit in unt si usturoi
Sparanghel inabusit in unt si usturoi din: sparanghel verde si alb, sare de mare, zahar, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa verde. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 500 g sparanghel alb 3 linguri sare de mare 3 linguri zahăr 250 ml unt topit 250 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe 1 legătură ceapă […]
Fasole cu otet si ierburi
Fasole cu otet si ierburi din: fasole cannellini, oţet din vin alb, ulei de măsline extravirgin, verdeţuri proaspete, sare, piper. Ingrediente: 340 g fasole cannellini lăsată la înmuiat peste noapte 2 linguri de oţet din vin alb 4 linguri de ulei de măsline extravirgin verdeţuri proaspete sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Clătiţi fasolea înmuiată […]
Clatite cu ceapa si slanina la cuptor
Clatite cu ceapa si slanina la cuptor din: făină, lapte, sifon, sare şi ou, şunculiţă sau slănină afumată, ceapă verde , câteva roşii, brânză sărată, ulei, pesmet, smântână, suc de roşii Ingrediente: făină lapte puţin sifon sare oua şunculiţă sau slănină afumată brânză sărată ceapă verde roşii ulei şi pesmet smântână suc de roşii Mod de preparare: Faci nişte clătite sărate, […]
Reteta zilei: Cartofi copti cu topping de sos pesto si mazare
Cartofi copti cu topping de sos pesto si mazare din: seminte de dovleac, praz, patrunjel, usturoi, parmezan, suc de lamaie, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cartofi, branza cheddar, unt, lapte, nucsoara, mazare. Poate te intereseaza si: Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto Sos pesto cu seminte de pin Cum se prepara Bruschette […]
Pui aromat cu salata de castraveti
Pui aromat cu salata de castraveti din: usturoi, ghimbir, anason, scortisoara, piper Sichuan, amestec de 5 mirodenii, coriandru, ardei iute, vin dulce, sos de soia, sos de stridii, coaja de portocala, piept de pui, faina de orez, ulei, sare de mare, chili, castravete, otet, zahar si menta. Ingrediente: Pui: 3 căţei de usturoi 25 […]
Sos de rosii cu oregano si busuioc
Sos de rosii cu oregano si busuioc din: usturoi, ulei de masline, ardei iute rosu, oregano uscat, conserve de roşii prunişoara italieneşti, oţet de vin roşu, busuioc sau maghiran (sau ambele), sare, piper negru, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 căţel de usturoi mare, tocat fin 2 linguri ulei de măsline 1 ardei iute roşu mic şi uscat, fărâmiţat 2 […]
Punci de cafea cu vin de Porto
Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie. Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie Mod de preparare: […]
Supa de linte cu crutoane de lipie
Supa de linte cu crutoane de lipie din: linte rosie, ulei de masline, ulei de floarea-soarelui, unt, apa, ceapa, chimen, sare, piper, patrunjel, ardei iute sau oregano, lipii si lamaie. Ingrediente: 1 cană linte roşie ulei de măsline ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă unt 5 căni apă 1 ceapă, tocată foarte mărunt chimen măcinat […]
Varza cu ciuperci si paste
Varza cu ciuperci si paste din: ceapa, ulei de masline, ciuperci champignon, varza, paste scurte, usturoi, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline extra-virgin 300 g ciuperci champignon 1/2 căpăţână de varză 400 g paste scurte 1 căţel de usturoi sare, piper chimen Mod de preparare: Se taie […]
Chiftelute in sos de mazare si smantana
Chiftelute in sos de mazare si smantana din: ceapă, ulei, carne tocată (de porc sau de vită), paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, mazăre verde, cepe franţuzeşti, unt topit, faina, supă de legume, smantana. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 400 g carne tocată (de porc sau de vită) 3 felii pâine 4 linguri lapte 1 ou 1 […]
Tarta sarata cu mazare si ceapa verde
Tarta sarata cu mazare si ceapa verde din: făină, unt rece, caşcaval ras, apă rece, ceapă verde, mazăre verde, lapte, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: 125 g făină 55 g unt rece 30 g caşcaval ras 1-2 linguri apă rece Pentru umplutură: 1 lingură unt 1 fir ceapă verde 200 g mazăre verde 120 ml lapte 3 ouă 200 g smântână grasă 60 […]
Rasol de vita si legume
Rasol de vita si legume din: rasol de vita, zarzavat de supa, ceapa, piper, cuisoare si dafin. Ingrediente: 800 g rasol de vită 250 g zarzavat de supă (rădăcină de pătrunjel, rădăcină de păstârnac, morcovi, rădăcină de ţelină) 1 ceapă 10 boabe de piper 5 cuişoare 2 foi de dafin Mod de preparare: […]
Reteta zilei: File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie
File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie din: somon, unt, miere, sos de soia, zahar brun, ghimbir, usturoi, lamaie, amidon, nuci pecan, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 2 linguri unt nesărat 1/4 cana miere 2 linguri sos de soia 1 lingura zahar brun 1 lingura […]
Desert cu mere si brandy
Desert cu mere si brandy din: oua, zahar, apa fierbinte, faina, mere, stafide, zahar cu scortisoara, gem de zmeura, suc de fructe, nuci, suc de lamaie, brandy si zahar pudra. Ingrediente: Blat: 4 ouă 8 linguri zahăr fin 3 linguri apă fierbinte 8 linguri făină 6 mere 1 mână stafide 1 plic zahăr cu […]
Salata de cartofi noi cu ridichi si smantana
Salata de cartofi noi cu ridichi si smantana din: cartofi noi, ridichi, salată verde, ceapă, smantana, mustar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 1 legătură ridichi 250 g salată verde 1 ceapă 4 linguri smântână 1 lingură muştar 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Se spală cartofii sub jet de […]
Bors de sfecla cu lustean si patrunjel
Bors de sfecla cu lustean si patrunjel din: cepe, rădăcini de pătrunjel, păstârnac, morcov, borş de huşti, sfeclă roşie, oua, smantana, pătrunjel, leuştean, frunză de ţelină. Ingrediente: cepe rădăcini de pătrunjel păstârnac morcov 1 litru de borş de huşti câteva bucăţi de sfeclă roşie pătrunjel, leuştean frunză de ţelină oua smantana Mod de preparare: Mai întâi se curăţă […]
Medalioane de porc cu mere
Medalioane de porc cu mere din: ulei de masline, mere, pulpa de porc, supa de pasare sau de legume, mustar de Dijon, maghiran, smantana fara lactoza, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 3 mere 500 g pulpă de porc tăiată felii 200 ml supă de pasăre sau de legume 1 lingură […]
Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii
Frigarui de cartofi si dovlecel in sos de rosii din: cartofi noi, dovlecel, ceapa, ardei grasi, sare, piper asortat, boia, cimbru, ulei de masline, usturoi, bulion, rosii in bulion, vin rosu, zahar, marar. Ingrediente: 16 cartofi noi fierţi în coajă 1 dovlecel 6 cepe 2 ardei graşi sare piper asortat proaspăt râşnit boia 1/2 linguriţă cimbru 6 […]
Reteta zilei: Clatite cu topping de mere
Clatite cu topping de mere din: faina de grau integral, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, cuisoare, lapte, iaurt, oua, zahar brun, esenta de vanilie, mere, sos de mere, ghimbir, cuisoare. Poate te intereseaza si: Clatite cu nuca de cocos si compot de ananas Clatite cu frisca si capsuni Clatite delicioase […]
Peste cu napi si sos de hrean
Peste cu napi si sos de hrean din: peşte foarte proaspăt (biban de mare, peşte-sabie sau ton), frunze de cicoare-de-grădină, ceapa, daikon (nap japonez), sos de soia, suc de lamaie, petale de flori comestibile, hrean verde, ghimbir proaspăt, suc de lămâie, sare. Ingrediente: 350 file de peşte foarte proaspăt (biban de mare, peşte-sabie sau ton) câteva frunze de cicoare-de-grădină 1 ceapă […]
Supa de baza cu pui si verdeturi
Supa de baza cu pui si verdeturi din: carcase de pui, usturoi, tulpini de felină, praz, ceapa, morcovi, frunze de dafin, rozmarin proaspăt, pătrunjel proaspăt, cimbru proaspăt, piper boabe, apa. Ingrediente: 2 kg carcase de pui, tăiate 1/2 căpăţână de usturoi, desfăcut, dar nedecojit 5 tulpini de felină, tocate mare 2 fire de praz medii, tocate mare 2 cepe medii, tocate mare […]
Salsa cu ardei iute rosu si fenicul
Salsa cu ardei iute rosu si fenicul din: ardei iuţi roşii, bulb de fenicul, suc de lamaie, frunze de fenicul, ulei de masline, sare, piper negru. Ingrediente: 4 ardei iuţi roşii medii 1 bulb de fenicul sucul de la 1-2 lămâi mari 1 mână de frunze de fenicul, dacă găsiţi 8 linguri de ulei de măsline sare şi […]
Cocktail cu whisky si aroma de nucsoara
Cocktail cu whisky si aroma de nucsoara din: oua, zahar, zahar pudra, smântână, whisky, rom alb, lapte rece, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de zahăr 2 linguri de zahăr pudră 1 l de smântână proaspătă groasă 2 pahare de whisky 1 pahar de rom alb 1/2 l de lapte rece coaja de la 1 […]
Stridii cu alge si ghimbir
Stridii cu alge si ghimbir din: stridii, sare marina mare, algă japoneză – nori, ceapă – lungă, ghimbir, făină de cartofi, ou, sare, făină cernută, apă, ulei de arahide. Ingrediente: 1 duzină de stridii sare marină mare 1 frunză de algă japoneză – nori puţină ceapă-lungă 1 bucată mică de ghimbir 1 lingură de făină de cartofi Pentru aluat: 1 […]
Cartofi la cuptor cu varza murata si afumatura
Cartofi la cuptor cu varza murata si afumatura din: cartofi, ceafa de porc afumata, bacon, ceapa, varza murata, sare, ienupar, dafin, cuisoare, boia dulce si smantana. Ingrediente: 800 g cartofi fierti in coaja 600 g ceafa de porc afumata, fara os 100 g bacon feliat 1 ceapa taiata felii 500 g varza murata tocat si […]
Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare
Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare din: sparanghel proaspăt, ulei de măsline extravirgin (sau unt), sare de mare Maldon. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 4 linguri de ulei de măsline extravirgin (sau unt) sare de mare Maldon Mod de preparare: Pentru aceasta reţetă folosesc o tigaie cu grătar pe care o pun pur […]
Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus
Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus din: naut, ulei de masline, ardei iuti rosii, vinete, ghimbir, sare, piper negru, usturoi, roşii, otet, seminte de coriandru, pătrunjel proaspăt, seminţe de chimen, nucşoară, coriandru proaspăt, fileuri de miel din zona gâtului, cuşcuş. Ingrediente: 70 g năut, ţinut în apă peste noapte 4 linguri de ulei de măsline 4 ardei iuţi roşii medii/mari tocaţi […]
Minestrone rapid de iarna
Minestrone rapid de iarna din: amestec de legume congelate, paste pentru supa, supa de pasare, sare, piper, naut, oregano si parmezan. Ingrediente: 500 g amestec de legume congelate (morcov, rădăcină de pătrunjel, ţelină verde, ardei gras, varză de Bruxelles) 150 g paste pentru supă 200 ml supă fierbinte de pasăre sare, piper 150 g […]
Reteta zilei: Salata de varza cu morcov si ceapa verde
Salata de varza cu morcov si ceapa verde din: maioneza, suc de lamaie, chimen, sare, piper cayenne, zahar, varza, morcov, ceapa verde. Poate te intereseaza si: Salata de varza rosie cu mar si morcov Salata de varza rosie, sfecla si stafide Salata de varza rosie cu cartof si muschi afumat Ingrediente: ½ ceasca maioneza […]
Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran
Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran din: plâticâ roşie sau regală, usturoi, busuioc proaspat sau maghiran, sare, piper negru, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 2 x 455 g plâticâ roşie sau regală 1/2 căţel de usturoi tocat fin 1 mână de busuioc proaspăt sau de maghiran sare şi piper negru proaspăt măcinat 150 […]
Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie
Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie din: fasole borlotti, usturoi, roşie, salvie proaspătă, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru. Ingrediente: 340 g fasole borlotti înmuiată peste noapte 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 roşie prunişoară un mănunchi mic de salvie proaspătă dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie sare şi piper negru proaspăt […]
Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde
Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde din: roşii cherry, nucă de cocos proaspătă, busuioc sau coriandru, castravete, ulei de măsline, sare, piper negru, suc de lamaie verde, ardei rosu iute. Ingrediente: 16 roşii cherry, tăiate în sferturi sau tocate mare 1/2 nucă de cocos proaspătă, rasă sau tăiată fin 1 mână mică de busuioc sau coriandru, tocat […]
Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin
Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin din: ardei iuţi verzi, boabe de piper negru, frunze de dafin, sare, seminte de coriandru, sare, zahar pudra, oţet din vin alb sau de orez. Ingrediente: 600 g de ardei iuţi verzi medii 15 boabe de piper negru 5 frunze de dafin 2 linguri de seminţe de coriandru […]
Cocktail cu lichior de anason
Cocktail cu lichior de anason din: cuburi de gheaţă, suc proaspăt de portocale, lichior de anason, gin, angostura, coajă de lămâie. Ingrediente: cuburi de gheaţă suc proaspăt de portocale lichior de anason gin angostura coajă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi shakerul mai puţin de o treime cu cuburi de gheaţă. Adăugaţi trei pahare mici şi trei mari […]
Supa de linte rosie si cartofi
Supa de linte rosie si cartofi din: ulei de masline, ceapa, linte rosie, cartofi, supa de legume, ajvar sau bulion de ardei gras, rosii, sare, piper, tabasco si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 300 g linte roşie 150 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi 400 ml supă de legume 2 […]
Reteta zilei: Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor
Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor din: cotlete de porc, orez, legume, sos de fasole, sos hoisin, sos de stridii, sos de soia, zahar, vin, sirop de zahar, apa, sare, usturoi, anason. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc cu legume la gratar Cotlete de porc in sos de mure Cartofi cu usturoi […]
Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc
Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc din: ardei iute roşu, seminţe de coriandru, usturoi, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, zeama de lamaie, ton. Ingrediente: 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1 lingură de seminţe de coriandru 1/2 căţel de usturoi 1 mână de busuioc proaspăt tocat mărunt 1 mână de coriandru proaspăt tocat mărunt sare şi piper negru […]
Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano
Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano din: picioare de miel, sare, piper negru, seminte de coriandru, ardei iute roşu uscat, rozmarin, maghiran sau de oregano uscat, făină, ulei de masline, usturoi, morcov, tulpini de ţelină, ceapa, oţet balsamic, vin alb sec, fileuri de anşoa, roşii prunişoara din conservă, busuioc proaspăt sau maghiran sau pătrunjel cu frunza lată. Ingrediente: 4 picioare de miel sare […]
Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi
Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi din: ulei de măsline, usturoi, lamaie, bulbi de anghinare, cimbru proaspăt, vin alb sec, sare, piper negru, unt. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 cătel de usturoi tocat sucul şi coaja de la o lămâie mare netratată cu ceară 8 bulbi de anghinare medii/mari pregătiţi 1 mână […]
Sos de paine cu lapte si cuisoare
Sos de paine cu lapte si cuisoare din: ceapa, cuisoare, dafin, nucsoara, piper negru măcinat, sare, lapte, pâine albă, unt, smantana. Ingrediente: 1 ceapă medie, curăţată 6 cuişoare 1 frunză de dafin 1 praf de nucşoară măcinată 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 1 linguriţă de sare 285 ml lapte 115-140 g firimituri de pâine albă 30 g unt […]
Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde
Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde din: piepţi de pui, conservă de lapte de nucă de cocos, fistic, ceapa, ardei iuti verzi, usturoi, rădăcină de ghimbir, seminţe de coriandru, piper negru, sare de mare Maldon, frunze de lămâie verde, tulpini de citronelă, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lamai. Ingrediente: 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, tăiaţi în 5 bucăţi […]
Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel
Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii. Ingrediente: 1 mână de pătrunjel proaspăt 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 cartof mare curăţat 2 căţei de usturoi dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie 2 […]
Supa de ceapa cu croque-monsieur
Supa de ceapa cu croque-monsieur din: ceapa, unt, zahar, vin alb, supa de pasare, sare, piper, paine, cascaval si verdeata. Ingrediente: 16 cepe 50 g unt 1 linguriţă zahăr fin 250-300 ml vin alb 1200 ml supă de pasăre sare, piper 6 felii de pâine albă 120 g caşcaval ras verdeaţă Mod de […]
Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc
Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 1 mână zdravănă de măsline negre 20 roşii cherry 3 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi feliat subţire 1 mână zdravănă de busuioc […]
Reteta zilei: Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras
Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras din: quinoa, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa, rosii, dovleac, ardei gras, fasole, sare, praf de coriandru, frunze de salata verde. Poate te intereseaza si: Quinoa cu sparanghel si mazare Salata de quinoa, broccoli si somon Salata de quinoa cu spanac si branza feta […]
Bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii
Bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii din: bibilici, portocale roşii, radacina de telina, cimbru proaspăt, sare de mare Maldon, piper negru, ulei de măsline, usturoi, unt, frunze de salvie, vin alb sec aromat. Ingrediente: 2 bibilici de 900-1 100 g fiecare 8 portocale roşii 1 rădăcina de telină 1 mână mică de cimbru proaspăt sare de mare […]
Cuscus picant cu hasma si usturoi
Cuscus picant cu hasma si usturoi din: supă de bază sau apă, ceapa sau hasma, ulei de măsline, unt, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, seminţe de fenicul, ardei iute roşu, sare, dafin, usturoi, oţet din vin roşu, zahar, cuscus. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 haşmâ sau ceapă medie tocată mărunt 1 lingură de ulei de măsline 2 […]
Supa de baza cu peste si fenicul
Supa de baza cu peste si fenicul din: oase de peşte, tulpini de telină,, fenicul, usturoi, ardei iuti, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, patrunjel, dafin, cimbru. Ingrediente: 2 kg oase de peşte 2 tulpini de telină, tocate mare 1/2 bulb de fenicul, tocat mare 1/2 căpătând de usturoi, desfăcut şi tăiat fin 2 […]
Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta
Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta din: pulpa de miel, salvie, usturoi, sare, piper negru, suc de lamaie, ulei de masline, rozmarin, panacetta. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1 mână de salvie proaspătă 1 căţel de usturoi sare şi piper negru proaspăt măcinat sucul de la 1 lămâie […]
Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie
Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie din: ardei graşi roşii, ceapa rosie, ardei iuti rosii, usturoi, ulei de măsline, oţet de vin roşu, pătrunjel, busuioc, sare, piper negru. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 4 ardei iuţi roşii medii/mari, fără seminţe şi tocaţi fin 1/2 căţel de usturoi, tocat mărunt 120 ml/8 […]
Budinca de mazare cu salvie si rozmarin
Budinca de mazare cu salvie si rozmarin din: mazăre galbenă, cartof, usturoi, ceapă sau haşmă, verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin), cuisoare, unt. Ingrediente: 340 g de mazăre galbenă lăsată la înmuiat peste noapte 1 cartof mic curăţat 1 ceapă mică sau haşmă 1 căţel de usturoi curăţat 1 legătură mică de verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin) 2 cuişoare […]
Reteta zilei: Gem de afine cu seminte de chia
Gem de afine cu seminte de chia din: afine, lamaie, indulcitor, seminte de chia. Poate te intereseaza si: Gem de afine cu lamaie Gem delicios de zmeura cu lamaie Gem de prune cu mieji de caise Ingrediente: 1 1/2 cani de afine sucul și coaja de la 1 lamaie 3 linguri îndulcitor 2 linguri […]
Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi
Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi din: roşii prunişoară, sardine mari, lamaie, sare, piper negru, ceapa, ulei de masline, fenicul, ardei iute rosu, busuioc, patrunjel, miez de pâine, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 4 roşii prunişoară 12 sardine mari coaja şi zeama de la o lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 ceapă […]
Supa de dovleac cu crema de cocos si curry
Supa de dovleac cu crema de cocos si curry din: ceapa, ulei de cocos, usturoi, curry, curcuma, cartofi, dovleac, supa de legume, sare, piper, nucsoara, crema de cocos si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă tocată 2 linguri ulei de cocos 1 căţel de usturoi 1 linguriţă curry 1 praf curcuma 150 g cartofi decojiţi şi […]
Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion
Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion din: supă de bază sau apă, seminţe de fenicul, seminţe de chimion, sare, piper negru, cuscus, unt. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 lingură rasă de seminţe de fenicul 1 lingură rasă de seminţe de chimion sare şi piper negru proaspăt măcinat 250 g cuşcuş unt Mod […]
Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto
Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto din: cimbru proaspat, sare, piper, usturoi, coaja si zeama de lamaie, cotlete din două coaste din spate sau obişnuite, sos pesto. Ingrediente: 1 mână de cimbru proaspat sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 căţel de usturoi coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură de ulei de […]