Retete culinare cu poze
Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie
Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie din: gelatină granulată, suc de fructe, lapte, iaurt natur, miere, esenţă de vanilie, miez de vanilie, ulei. Ingrediente: 1 lingură gelatină granulată 300 ml suc de fructe Ingrediente pentru cremă: 1 lingură gelatină granulată 2 linguri lapte 500 g iaurt natur 2 linguri miere câteva picături esenţă de vanilie miez de vanilie ulei pentru uns […]
Budinca de dovlecei cu marar
Budinca de dovlecei cu marar din: dovlecei, oua, branza, piept de pui, marar, ardei iute, busuioc, pesmet, sos de soia, sare, piper, apa, unt, smantana. Ingrediente: 2 dovlecei 8 ouă 500 g brânză (250 g brânză de vaci + 250 g telemea) 1 piept de pui, dezosat 1 legătură mărar 1/4 ardei iute busuioc pesmet […]
Reteta zilei: Salata de linte cu crema de avocado
Salata de linte cu crema de avocado din: linte, cartofi dulci, morcovi, sfecla, ulei de masline, migdale, avocado, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Poate te intereseaza si Salata de linte cu legume Ingrediente: 1/2 ceașcă linte 2 cartofi dulci, tăiati în felii 2 morcovi, tăiate fasii 3 sfecle, taiate felii mici 2 linguri […]
Sandwich-uri cu branza de capra
Sandwich-uri cu branza de capra din: vanata, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, busuioc, branza de capra, iaurt, chifle, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă 30 ml ulei de măsline 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 50 g roşii uscate busuioc proaspăt 150 g brânză de capră 100 ml iaurt 2 chifle lungi […]
Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci
Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci din: dorada, rozmarin, patrunjel, capere, unt, nuci, limeta, parmezan, cartofi, ulei de măsline, vin alb sec, pătrunjel verde. Ingrediente: 2 dorade de 600 g fiecare 2 fire rozmarin 4 fire pătrunjel 2 linguri capere 100 g unt 2 linguri nuci tocate 1 limetă 20 g parmezan Ingrediente pentru garnitură: 800 […]
Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras
Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras din: telina verde, castravete, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, roşii, ceapa, pesmet, sare, piper, usturoi, suc de lămâie, ulei de masline. Ingrediente: 1 fir ţelină verde 1 castravete 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 500 g roşii 1 ceapă 6 linguri pesmet […]
Cupackes de lasagna cu busuioc
Cupackes de lasagna cu busuioc din: ceapă, bacon, carne tocată de vită, bulion, supă de carne, sare, piper, oregano sau busuioc uscat, usturoi, foi de lasagna, mozzarella, verdeaţă (busuioc sau oregano). Ingrediente: 1 ceapă 30 g bacon 350 g carne tocată de vită 2 linguri bulion supă de carne sare, piper 1 lingură oregano sau busuioc uscat 1 căţel de usturoi pisat 12 foi de […]
Cum se prepara Dovlecel gratinat cu carne de pui (video)
Dovlecel gratinat cu carne de pui: Cum se prepara Dovlecel gratinat cu carne de pui:
Fasole verde la borcan
Fasole verde la borcan din: fasole verde, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, sare, boia dulce. Ingrediente: 2 kg fasole verde 4 cepe 3 ardei graşi 1 kg roşii 6 căţei de usturoi ulei sare boia dulce Mod de preparare: Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în bucăţele. Cureţi celelalte legume, tai […]
Reteta zilei: Piept de pui in crusta cu sote de morcov
Piept de pui in crusta cu sote de morcov din: piept de pui, mustar dijon, pesmet, usturoi, cimbru, parmezan, sare, piper, ulei de masline, sote de morcivi. Poate te intereseaza si Aripioare de pui in crusta de miere cu susan Ingrediente: 1 piept de pui, fara piele, taiat fasii ¼ cană mustar de Dijon ⅔ […]
Spuma de mango pe pat de pandispan
Spuma de mango pe pat de pandispan din: biscuiţi cu ciocolată, unt, mango, zahar, gelatina alb, frisca de cicolata. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu ciocolată 50 g unt 2 fructe de mango 60 g zahăr 2 foi de gelatină albă 300 ml frişcă ciocolată Mod de preparare: Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul topit: […]
Lasagna gustoasa de casa cu branza
Lasagna gustoasa de casa cu branza din: făină, sare, oua, ulei, apa, ricotta sau urda, parmezan, piper, pâine ciabatta, usturoi, ulei de măsline, ulei de măsline extra-virgin, suc de lămâie, coaja de lămâie, salvie, rucola. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 1/2 linguriţă sare 1 ou 3 linguriţe ulei apă Ingrediente pentru umplutură: 600 g ricotta sau urdă 100 g parmezan ras 1 gălbenuş […]
4 Retete delicioase pentru Weekend
Retete delicioase pentru Weekend: Reteta zilei: Tarte cu ananas O reteta de tarte cu ananas din: unt, apa rece, oua, sare, zahar pudra, unt, faina, nuca de cocos, lichior si ananas. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece… Read more » Reteta zilei: Prajitura Inimioara O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, […]
Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie
Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie din: faina, praf de copt, zahar, unt, coaja de lamaie, gem de merisoara, oua, zahar vanilat, ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 g făină 1/2 plic praf de copt 150 g zahăr 200 g unt topit coaja rasă de la 1 lămâie 1 borcan gem de merişoare 3 ouă 1 […]
Legume gustoase in aluat
Legume gustoase in aluat din: ulei, ceapa, usturoi, ardei graşi galbeni, morcovi, cartofi, roşii, fasole verde, supă de legume, sare, piper, boia, aluat-minune (cu grăsime vegetală). Ingrediente: 2 linguri ulei 2 cepe 1 caţel de usturoi 400 g ardei graşi galbeni tăiaţi cuburi 250 g cuburi de morcovi 800 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi 30 g roşii decojite 200 g fasole verde […]
Peste mariant in sos picant cu ienibahar
Peste mariant in sos picant cu ienibahar din: peşte asortat , sare, apa, otet, piper, boabe ienibahar, foi de dafin, sare de mare, ceapa, muraturi asortate, ardei iuti. Ingrediente: 2000 g peşte asortat sare Ingrediente pentru marinată: 1200 ml apă 800 ml oţet 8% 10 boabe de piper 8 boabe de ienibahar 2 foi de dafin […]
Prajitura cu smochine si coaja de portocala
Prajitura cu smochine si coaja de portocala din: unt, iuart, oua, fructoza, zahăr vanilinat, sare, coajă de portocale, rom, gris, praf de copt, smochine proaspete. Ingrediente: 60 g unt 250 g iaurt 2 ouă 50 g fructoză 2 plicuri zahăr vanilinat 1 praf sare 1 linguriţă coajă de portocale rasă 20 ml rom 200 g griş 2 linguriţe praf […]
Cum se prepara Chiftelute de orez cu ton (video)
Chiftelute de orez cu ton: Cum se prepara Chiftelute de orez cu ton:
Reteta zilei: Paste de orez cu carne de porc
Paste de orez cu carne de porc din: paste de orez, sos de stridii, sos de peste, suc de lamaie, sos sriracha, ulei, usturoi, porc, oua, ceapa, ardei gras, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de paste cu pui fript Ingrediente: 1 pachet paste de orez ¼ cană sos de stridii 1 lingura sos de […]
Vitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon
Vitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon din: bacon, muşchi de viţel, ulei, rozmarin, struguri roşii fără sâmburi, unt, vin rosu, tarhon, patrunjel, ceapa, sardele, ulei de măsline, oţet de vin roşu. Ingrediente: 8 felii bacon 1 kg muşchi de viţel 2 linguri ulei 3 fire rozmarin 250 g struguri roşii fără sâmburi 25 g unt 125 ml vin […]
Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara
Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara din: coaja de lamaie, unt, sare, orez cu bob lung, lapte, zahar, oua, scortisoara. Ingrediente: coaja de la 3 lămâi, desprinsă în fâşii mai mari 2 linguri unt 1 linguriţă sare 2 ceşti orez cu bobul lung 2 ceşti lapte fierbinte 1 /ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri […]
3 Retete delicioase pentru Weekend
Retete delicioase pentru Weekend: Reteta zilei: Picioare de porc marinate O reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper. Ingrediente: 500g picioare de porc apa… Read more » Reteta zilei: Musaca de pui O reteta de musaca de pui din: […]
Vin de smochine si lamaie
Vin de smochine si lamaie din: smochine bine coapte, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg smochine bine coapte (moi) 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi Mod de preparare: Se spală smochinele şi se dau prin mşşina de tocat; se aşază într-un borcan de 10 l.Se fierb 3 l apă împreună cu zahărul şi zeama […]
Tort cu fructe de padure, ciocolata amaruie si vanilie
Tort cu fructe de padure, ciocolata amaruie si vanilie din: faina, zahar, sare, unt, fructe de padure, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, oua, branza de vaci, mascarpone, amidon, păstaie de vanilie, frişcă. Ingrediente pentru blat: 150 g făină 50 g zahăr 1 praf sare 80 g unt Ingrediente pentru umplutură: 150 g fructe de pădure 100 g […]
Reteta zilei: Placinta cu mure
Placinta cu mure din: aluat de patiserie, mure, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, scortisoara, esenta de migdale, ou, lapte. Poate te intereseaza si Placinta cu piersici Ingrediente: 400gr aluat de patiserie 5-6 cani mure 1/2 cana de zahar 1 lingurita suc proaspat de lamaie 1 lingurita de coaja de lamaie 1/2 linguriță scorțișoară […]
Salata de bulgur cu merisoare si castravete
Salata de bulgur cu merisoare si castravete din: bulgur, supă de legume, castravete, ceapa, merişoare, pătrunjel, coajă de lămâie, suc de lamaie, măsline extra-virgin, sare de mare, piper. Ingrediente: 250 g bulgur 500 ml supă de legume 1 castravete 2 cepe 50 g merişoare uscate 3 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sucul de la 1 lămâie 80 ml ulei de măsline […]
Paste la cuptor cu ciupersi si smantana
Paste la cuptor cu ciupersi si smantana din: paste, sare, ciuperci de pădure proaspete, ceapa, unt, mix de condimente pentru ciuperci, ceapa verde, oua, smantana. Ingrediente: 500 g paste scurte sare 500 g ciuperci de pădure proaspete sau 3 mâini de ciuperci uscate (înmuiate în prealabil în apă rece) 1 ceapa 1 lingură unt 2 linguri mix de condimente pentru […]
Pastrav cu fasole verde si sunca uscata
Pastrav cu fasole verde si sunca uscata din: păstrăv, sare, piper, lămâi, unt, cimbru, pancetta (şuncă uscată), ulei de măsline, fasole verde, usturoi, oţet balsamic. Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi cu cap sare, piper 2 lămâi tăiate felii 1 lingură mare unt 1 legătură cimbru 8 felii pancetta (şuncă uscată) 4 linguri ulei de măsline 400 g fasole verde 4 căţei de usturoi tăiaţi felii 2 […]
Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin
Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin din: prepeliţe sau pui mici, sare, piper, supa de pui, unt, merisoare, rozmarin, sirop de artar. Ingrediente: 4 prepeliţe sau 2 pui mici sare, piper 250 ml supă de pui 100 ml unt 200 g merişoare 3 fire rozmarin 2 linguri sirop de arţar Mod de preparare: Se porţionează […]
Supa de fructe de mare si legume
Supa de fructe de mare si legume din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, ardei gras verde, patrunjel, cartofi, sofran, foi de dafin, boabe de piper, roşii mari, bulion, vin alb, calamari, midii, peşte alb, creveţi, piper măcinat, coriandru verde. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei gras verde 1 legătură pătrunjel 300 g cartofi 1 praf şofran 2 […]
2 Retete delicioase pentru Weekend
Retete delicioase pentru Weekend: Reteta zilei: Prajitura cu mandarine O reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua Mod… Read more » Reteta zilei: Placinta cu dovleac O reteta de placinta cu dovleac din: faina, […]
Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie
Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie din: smochine, zahar, miez de nuca, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg smochine 1 kg zahăr 200 g miez de nucă 1/2 păstaie de vanilie Mod de preparare: Se face un sirop dizolvând zahărul în 250 ml apă; se adaugă păstaia de vanilie crestată în două. Se lasă […]
Calamari umpluti cu verdeata si chilii
Calamari umpluti cu verdeata si chilii din: calamari, pesmet, pătrunjel, busuioc, ceapă verde, usturoi, chilii, anchois, coaja rasa de lamaie, ulei de măsline, roşii cherry. Ingrediente: 4 calamari 100 g pesmet 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri busuioc tocat 2 linguri ceapă verde tocată 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă chilii 2 fileuri de anchois coaja rasă de la 1 lămâie 2 linguri parmezan […]
Cum se prepara Budinca de castane si ciocolata (video)
Budinca de castane si ciocolata: Cum se prepara Budinca de castane si ciocolata:
Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia
Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia din: oua, zahar, amidon, otet din vin alb, sare, mascarpone, frisca lichida, busuioc, sirop de agave, nuci macadamia, fructe de pădure. Ingrediente pentru bezea: 4 albuşuri, la temperatura camerei 1 ceaşcă zahăr 1/2 linguriţă amidon 14 linguriţă oţet de vin alb sare In grediente pentru cremă: 4 gălbenusuri, […]
Somon la cuptor cu salata de avocado si castraveti
Somon la cuptor cu salata de avocado si castraveti din: somon, avocado, ceapă roşie, castravete, oua, limetă, susan negru, busuioc, ulei de măsline, piper, sare. Ingrediente: 1 bucată de somon (cca 300 g) 1 avocado 1 ceapă roşie 1 castravete 1 gălbenuş 1 limetă susan negru busuioc ulei de măsline piper, sare Mod de preparare: Se spală bine bucata de somon […]
Reteta zilei: Cotlet de vita la tigaie
Cotlet de vita la tigaie din: cotlete de vita, sare, piper, ulei, garnitura. Poate te intereseaza si Vrabioara de vita la tigaie Ingrediente: 1-2 cotlete de vita sare piper ulei garnitura, dupa preferinta Mod de preparare: Spalati bine carnea, asezonati bine cu sare si piper, apoi vidati. Fierbeti 2 ore in vid. Scoateti din […]
Linzer cu merisoare si migdale
Linzer cu merisoare si migdale din: făină, unt, zahar, oua, fulgi de cocos, biscuiti, migdale, rom, unt, compot de merişoare. Ingrediente pentru blat: 250 g făină 200 g unt 100 g zahăr•3 ouă 100 g fulgi de cocos 1 gălbenuş pentru uns Ingrediente pentru umplutură 1: 50 g biscuiţi zdrobiţi 100 g migdale măcinate 1 lingură rom […]
Supa de fasole cu bacon si struguri
Supa de fasole cu bacon si struguri din: bacon, ulei de masline, ceapa, morcov, telina verde, usturoi, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boabe de fasole alba, supa de pasare, boabe de struguri albi, sare, piper. Ingrediente: 100 g bacon 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 morcov 2 fire ţelină verde 4 căţei de usturoi 1 […]
Cartofi cu sos si rucola
Cartofi cu sos si rucola din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, conserva de rosii decojite, bulion, boia dulce, chili, zahar, sare, rucola, cartofi. Ingrediente pentru sos: 3 linguri ulei de măsline 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă roşii decojite 1 lingură bulion 2 linguri boia dulce 1 praf chili 1 praf zahăr sare frunze […]
Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale
Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale din: făină, zahăr, unt, praf de copt, oua, zahăr vanilat, lapte, coajă de lămâie rasă, fructe de pădure, migdale. Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 125 g unt 1 linguriţă praf de copt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 125 ml lapte 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 400 g fructe de pădure (afine, coacăze, […]
Retete delicioase pentru Weekend
Retete delicioase pentru Weekend: Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc O reteta delicoasa de Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper… Read more » Reteta zilei: Supa de pui […]
Mancare de fasole cu legume
Mancare de fasole cu legume din: fasole uscata, ardei gras, ardei iute, morcov, ceapa, ulei, sare, boia, foi de dafin. Ingrediente: 500 g fasole uscată 2 ardei graşi, roşii 2 ardei iuţi 1 morcov 1 ceapă ulei sare boia foi de dafin Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat de cu seara. Schimbi apa şi […]
Reteta zilei: Mancare de vita cu chips-uri de cartofi
Mancare de vita cu chips-uri de cartofi din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, vita, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole neagra, condimene taco, branza cheddar, rosie, arpagic. Poate te intereseaza si Mancare de vita cu legume si pesmet Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri ulei de măsline sare și piper negru proaspat macinat 1 kg carne […]
Tort de afine cu iaurt si scortisoara
Tort de afine cu iaurt si scortisoara din: biscuiţi cu cacao, iaurt gras, afine, lapte, scorţişoară, nuci, unt, oua, frişcă, gelatină granulată, suc de lămâie, zahăr pudră, flori comestibile (violete, părăluţe). Ingrediente: 200 g biscuiţi cu cacao 500 ml iaurt gras 300 g afine 100 ml lapte 1/2 linguriţă scorţişoară 50 g nuci măcinate 80 g unt 1 albuş 200 ml frişcă (40%) 50 g gelatină […]
Cartofi cu salam picant si ardei gras
Cartofi cu slaninute si ardei gras din: cartofi lunguieţi, ceapă, ardei gras, salam picant, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi lunguieţi fierţi in coajă 1 ceapă curăţată 1 ardei gras 1 salam picant feliat 3 linguri unt moale 1 căţel de usturoi sare, piper Mod de preparare: Se crestează cartofii pe orizontală, dar nu se taie complet, nu […]
Supa cu naut si rosii
Supa cu naut si rosii din: bacon, ceapa, usturoi, boia dulce, bulion, roşii, supă, şofran, foi de dafin, cartofi, boabe de baut, patrunjel. Ingrediente: 100 g bacon 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 linguriţă boia dulce 3 linguri bulion 2 roşii 1 l supă 1 praf şofran 2 foi de dafin 400 g cartofi 500 g boabe de năut fierte (conservă) 1 legătură […]
Cum se prepara Inghetata cu iaurt si dulceata de afine (video)
Inghetata cu iaurt si dulceata de afine: Cum se prepara Inghetata cu iaurt si dulceata de afine:
Carnaciori din cartofi in crusta crocanta cu sunca uscata
Carnaciori din cartofi in crusta crocanta cu sunca uscata din: cartofi, făină, griş, oua, sare, şuncă uscată, piper, ulei, pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi fierţi în coajă şi decojiţi 180-190 g făină 70 g griş 2 ouă sare 200 g şuncă uscată şi afumată tăiată cubuleţe piper ulei pentru prăjit 120 g pesmet Mod de preparare: Se pasea-ză sau […]
Tortulete din orez cu lapte si pepene galben
Tortulete din orez cu lapte si pepene galben din: orez cu bob rotund, lapte, lapte condensat caramelizat, unt, sare, pepene galben, biscuiti, caramel. Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 600 ml lapte 1 conservă lapte condensat caramelizat 60 g unt 1 praf sare 300 g pepene galben 200 g biscuiţi caramel Mod de preparare: Se clateste orezul si se […]
Pachetele cu legume japoneze si sos Tamari
Pachetele cu legume japoneze si sos Tamari din: tofu, usturoi, sos Tamari, sos Shoyu, morcovi, salată, ceapa rosie, coriandru, aluat de orez. Ingrediente: 300 g tofu 2 căţei de usturoi 2 linguri sos Tamari 2 linguri sos Shoyu 2 morcovi căpăţâni de salată (numai partea din interior) 2 cepe roşii mici 1 legătură coriandru 12 foi mici rotunde din aluat de […]
Cartofi copti cu carnaciori si umplutura picanta
Cartofi copti cu carnaciori si umplutura picanta din: cartofi, cârnăciori, ceapa verde, caşcaval, boia, camembert, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi fierţi în coajă 4 cârnăciori 4 cepe verzi 5 linguri caşcaval ras 1 praf boia 1 rolă camembert (120 g) sare, piper Mod de preparare: Se decupează o parte rotunjită de la fiecare cartof (nedecojit), astfel încât să stea stabil […]
Reteta zilei: Pizza cu ou si sos de avocado
Pizza cu ou si sos de avocado din: oua, albus de ou, lapte, ulei de canola, branza, usturoi, ceapa, ardei gras, fasole neagra, chimen, coriandru, avocado, suc de lamaie, rosie, ardei iute. Poate te intereseaza si Pizza cu creveti, rosii cherry si mozzarella Ingrediente omletă: 4 oua 3 albușuri de ou 2 linguri de lapte […]
Jeleu de padure cu smantana si vanilie
Jeleu de padure cu smantana si vanilie din: fructe de pădure, visine, baton de vanilie, suc de coacaze rosii, amidon, zahar, smantana. Ingrediente: 750 g fructe de pădure asortate (zmeură, coacăze, mure) 250 g vişine 1 baton de vanilie 500 ml suc de coacăze roşii 80 g amidon 100 g zahăr 4 linguri smântână Mod […]
Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana
Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana din: roşii, coaja de lamaie, zahar fin, parmezan ras, ricotta sau urdă dulce, smantana. Ingrediente: 300 g roşii coaja rasă de la 1 lămâie 170 g zahăr fin 100 g parmezan ras 150 g ricotta sau urdă dulce 200 ml smântână Mod de preparare: Se […]
Cum se prepara Ardei umplut cu carne de curcan (video)
Ardei umplut cu carne de curcan: Cum se prepara Ardei umplut cu carne de curcan:
Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara
Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara din: cremă de brânză de vaci, sare de mare, scorţişoară, cartofi dulci, lapte integral, frişcă, zahăr brun, melasă, bourbon sau whisky, nuci de Pecan Ingrediente: 3 linguri cremă de brânză de vaci 1/4 linguriţă sare de mare 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 215 g cartofi dulci decojiţi şi tăiaţi cuburi 500 ml lapte integral 350 ml frişcă 150 […]
Omletă cu icre şi lapţi de peste
Omletă cu icre şi lapţi de peste: icre, lapti de peste, praz, oua, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g icre şi lapţi de la peşte proaspăt (sau cumpărate separat) 1 praz 3 ouă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Tai prazul rondele cât mai fine, după […]
Reteta zilei: Cocktail cu tequila si grapefruit
Cocktail cu tequila si grapefruit din: tequila, suc de grapefruit roz, suc de lamaie, nectar de agave, sare, chili, coaja de limeta. Ingrediente: 150ml tequila 180ml suc de grapefruit roz 45ml suc de lămâie 30ml nectar de agave Ingrediente pentru servire: ½ lingura sare ½ lingura chili ½ linguriță coaja de limeta Mod […]
Paste cu carnat picant si pesto in stil sicilian
Paste cu carnat picant si pesto in stil sicilian din: spaghete sau paste scurte, ulei de măsline virgin, cârnat picant Chorizo, ceapă, ardei gras galben, ardei gras roşu, pesto sicilian de casă, oregano proaspăt. Ingrediente: 400 g spaghete sau paste scurte 1 lingură ulei de măsline virgin 1 bucată carnat picant Chorizo 1 ceapă 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 100 […]
Supa de taitei cu marar
Supa de taitei cu marar din: lapte, ceapa verde, faina, marar, ulei, taitei, concentrat de legume sau de carne. Ingrediente: 1 l lapte 2-3 fire de ceapă verde 2 linguri făină 3 legături mărar 1-2 linguri ulei tăiţei pentru supă 1 linguriţă concentrat de legume sau de carne Mod de preparare: In oala de supă […]
Vitel in sos de ton cu capere si rucola
Vitel in sos de ton cu capere si rucola din: pulpă de viţel, vin alb sec, morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel, foi de dafin, salvie, ton din conservă, anchois, oua, suc de lămâie, capere murate, ulei de măsline, sare, piper, felii de lămâie, capere, rucola, frunze de ţelină. Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (fără os) 300 ml vin alb sec 1 morcov 4 fire […]
15 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Retete de post: Cartofi cu ceapa Cartofi cu ceapa din: cartofi, cimbru, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei, piper si rozmarin. Ingrediente: 8 cartofi albi o lingurita cimbru uscat o lingurita sare grunjoasa 2 cepe rosii 2… Read more » Orez cu ananas Orez cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de […]
Cuiburi de paste cu carne tocata si rosii
Cuiburi de paste cu carne tocata si rosii din: carne tocată de vită, usturoi, pătrunjel tocat, pesmet, oua, ulei, morcovi, unt, rosii decojite, spaghete, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 2 căţei de usturoi 1 lingură pătrunjel tocat 4 linguri pesmet 1 ou fiert 2 linguri ulei 1 ceapă 3 morcovi unt 1 conservă roşii decojite 400 g […]
Frigarui-desert cu caise si miere
Frigarui-desert cu caise si miere din: caise proaspete sau de la conserva, miere fluida, ulei. Ingrediente: 12 caise proaspete sau 24 jumătăţi de caisă din conservă 1 lingură miere fluidă 2 Ijnguri ulei Mod de preparare: Se spală caisele, se şterg şi se taie jumătăţi. Se golesc de sâmburi. Pe ţepuşe mici de lemn se […]
Cum se prepara Tarta cu dovlecei (video)
Tarta cu dovlecei: Cum se prepara Tarta cu dovlecei :
Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata
Tort de mure si frisca cu blat de ciocolata din: oua, ciocolată neagră, scorţişoară, cacao, unt, lapte, zahar, faina, praf de copt, foi gelatină sau gelatina granulată, suc de portocale, mure, frişcă, zahăr pudră, iaurt, ciocolată albă. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 50 g ciocolată neagră 30 g cacao 1 linguriţă scorţişoară măcinată 50 g unt 3 linguri lapte 100 g zahăr 120 […]
Supa de ciuperci cu bacon si smantana
Supa de ciuperci cu bacon si smantana din: bacon, ceapa, bulb de fanicul, usturoi, unt, cimbru, ciuperci de pădure, vin alb, supă de pasăre, cartofi făinoşi, boabe de porumb, smântână, sare, piper, suc de lămâie. Ingrediente: 2 feli de bacon 1 ceapă 80 g bulb de fenicul 2 căţei de usturoi 1 lingură unt 1 legătură cimbru 300 g ciuperci de pădure curăţate şi […]
Prajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie
Prajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie din: unt, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, iaurt cu vanilie, caise, mure, zahar brun, scortisoara. Ingrediente pentru blat: 200 g unt topit 200 g zahăr 220 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă bătute 2 linguri lapte 200 g iaurt cu vanilie 300 […]
Reteta zilei: Tocanita de vita cu ceapa si ciuperci
Tocanita de vita cu ceapa si ciuperci din: bacon, ulei de masline, vita, morcov, ceapa, sare, piper, faina, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, usturoi, cimbru, dafin, ceapa, unt, patrunjel, ciuperci. Poate te intereseaza si Tocanita de pui pe pat de spaghete Ingrediente: 200gr bacon 3 1/2 linguri ulei de măsline 3 kg […]
Galuste gustoase umplute cu fructe
Galuste gustoase umplute cu fructe din: unt, sare, oua, branza de vaci, lapte, faina, fructe rotunde, martipan, zahăr vanilat, scortisoara, pesmet, zahăr pudră. Ingrediente pentru blat: 50 g unt moale un praf sare 1 ou 250 g brânză de vaci 100 ml lapte 300 g făină 16-24 fructe rotunde (prune, caise, mere) 70 g marţipan Ingrediente pentru garnitură: […]
Pui cu legume cu rozmarin si cimbru
Pui cu legume cu rozmarin si cimbru din: ţelină verde, morcov, ceapa frantuzeasca, dovlecei, vin alb sec, supă de pui, foaie de dafin, piept de pui fără piele şi oase, sare, zahar, suc de lămâie, ulei de măsline, miere fluidă, cimbru, rozmarin, ceapa verde. Ingrediente: 8 fire ţelină verde 1 morcov 3 cepe franţuzeşti 3 dovlecei mici 200 ml vin alb sec 300 ml supă […]
Coltunasi cu fructe si nuci
Coltunasi cu fructe si nuci din: caise, făină albă, făină integral, sare, oua, brânză de vaci, lapte, unt topit, miere de pădure, suc de lămâie, nuci Ingrediente: 8-12 caise 250 g făină albă 250 g făină integrală 1 praf sare 1 linguriţă praf de copt 2 gălbenuşuri 250 g brânză de vaci 200 ml lapte 4 linguri unt topit 200 g miere de pădure 2 […]
Gustare de casa cu verdeata si branza de vaci
Gustare de casa cu verdeata si branza de vaci din: făină, drojdie uscată, sare, apă călduţă, lapte bătut, ulei, brânză de vaci, usturoi, paprică afumată, brânză cedar rasă. Ingrediente pentru aluat: 400 g făină 1 plic drojdie uscată 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 120 ml apă călduţă 120 ml lapte bătut 5 linguri ulei Ingrediente pentru umplutură: 400 g brânză de vaci 1 căţel […]
Cum se prepara Chiftele de peste cu susan (video)
Chiftele de peste cu susan: Cum se prepara Chiftele de peste cu susan:
Prajitura cu afine si fulgi de migdale
Prajitura cu afine si fulgi de migdale din: afine, unt, fulgi de migdale, zahăr, frişcă, ouă, amidon, praf de copt, lapte batut. Ingredeinte pentru glazură: 300 g afine 50 g unt 75 g fulgi de migdale 50 g zahăr 50 ml frişcă Ingrediente pentru aluatul de chec: 200 g unt 200 g zahăr 4 ouă 200 g făină 150 g amidon 1 plic […]
Reteta zilei: Pui in sos iute
Pui in sos iute din: pui, sos iute, sare. Poate te intereseaza si Pulpe de pui in sos de rodie Ingrediente: 1 pui 1 sticla sos iute sare Mod de preparare: Spalati si uscati puiul, asezonati si ungeti cu sos iute. Puneti intr-o tava sau intr-un vas termorezistent si dati la cuptor 2 ore. […]
Piept de curcan cu salata de legume si branza
Piept de curcan cu salata de legume si branza din: piept de curcan, ulei de măsline, sare, piper, unt, roşii cherry, caş de oaie sau de capră, oţet de vin alb, salată verde. Ingrediente: 400 g piept de curcan 7 linguri ulei de măsline sare, piper 2 cepe 1 lingură unt 250 g roşii cherry 100 g caş de oaie sau de capră 1 […]
Strudel cu fructe si frisca
Strudel cu fructe si frisca din: oua, zahar, extract de vanilie, amidon, otet de mere, frisca, zahar pudra, praf întăritor de frişcă, caise, fructe de maracuja. Ingrediente pentru blat: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 plic extract de vanilie 2 linguriţe amidon 1 linguriţă oţet de mere Ingrediente pentru cremă: 300 ml frişcă 1-2 linguri zahăr pudră 1 […]
Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste
Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste din: fasole verde, vinete, ardei gras roşu, salată radicchio, ceapă roşie, fileuri de sardele la borcan, capere, oţet de vin alb, ulei de măsline, hrean ras, sare, piper, avocado. Ingrediente: 400 g fasole verde 300 g vinete 1 ardei gras roşu 1 salată radicchio 1 ceapă roşie 3 fileuri de sardele la borcan 2 linguri capere 4 linguri oţet […]
Tort-sah cu crema de zmeura si frisca
Tort-sah cu crema de zmeura si frisca din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, amidon, praf de copt, cacao, zmeura, gelatina alba, iaurt, sirop de zmeura, frisca, întăritor de frişcă, ciocolată albă. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 120 g făină 2 linguri amidon 2 linguriţe praf de copt 2 linguri cacao Ingrediente […]
Branza tofu marianta cu ardei capia
Branza tofu marianta cu ardei capia din: sos de soia, ulei de măsline, oţet de vin, usturoi, ardei capia, piper boabe, foi de dafin, sare. Ingrediente: 1 linguriţă sos de soia 150 ml ulei de măsline 2 linguri oţet de vin 2 căţei de usturoi 2 ardei capia piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Tai […]
10 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Retete de post: Spaghete cu legume Spaghete cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras, usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g… Read more » Orez cu sofran Orez cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa […]
Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi
Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton în suc propriu, salată, ceapă, roşii cherry, pâine albă, usturoi, unt, oţet balsamic alb, supă de legume, ulei de măsline, muştar, piper, măsline negre. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 250 g boabe de fasole (conservă) 400 g ton în suc propriu (conservă) 2 căpăţâni de salată romană 1 ceapă 250 g […]
Inghetata fripta cu smochine si boabe de struguri
Inghetata fripta cu smochine si boabe de struguri din: fructe asortate, îngheţată de vanilie,oua, zahar fin, otet de mere. Ingrediente: 300 g fructe asortate (smochine, boabe de struguri fără sâmburi, merişoare etc.) 500 ml îngheţată de vanilie Ingrediente pentru bezea: 3 albuşuri 100 g zahăr fin 1 linguriţă oţet de mere Mod de preparare: Se spală fructele, se şterg, […]
Reteta zilei: Salata cu dressing de branza feta
Salata cu dressing de branza feta din: salata verde, cirese uscate, mar, nuci peca, iaurt, branza feta, ulei de masline, busuioc, otet de vin rosu, sare, piper, usturoi. Poate te itnereseaza si Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie Ingrediente pentru salata: 4 căni mix de salata verde 1/4 ceașcă cireșe uscate […]
Prajitura gustoasa cu fructe si bezea
Prajitura gustoasa cu fructe si bezea din: oua, zahar pudra, unt, faina, praf de copt, lapte, fructe de sezon, zahar vanilat, zahar fin, migdale, amidon, oţet de mere. Ingrediente pentru blat: 4 gălbenuşuri 140 g zahăr pudră 200 g unt moale 450 g făină 1/2 plic praf de copt 2 linguri lapte Ingrediente pentru umplutură: 500 g fructe […]
Ardei umpluti cu fasole si cascaval
Ardei umpluti cu fasole si cascaval din: boabe de fasole albă uscată, supă, graşi galbeni, graşi roşii, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, oua, cascaval, pesmet, cimbru uscat, parmezan. Ingrediente: 150 g boabe de fasole albă uscată 750 ml supă 3 ardei graşi galbeni 3 ardei graşi roşii 250 g cartofi fierţi în coajă 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei de […]
Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe
Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe din: oua, unt, sare, branza de vaci grasa, gris, fructe mici, zahar, suc de lamaie, smantana. Ingrediente pentru aluat: 2 ouă 50 g unt moale 1 praf sare 300 g brânză de vaci grasă 80 – 90 g griş Ingrediente pentru sos: 400 g fructe mici (mure, […]
Cum se prepara Somon la Cuptor cu Miere, Mustar si Cartofi Dulci (video)
Somon la Cuptor cu Miere, Mustar si Cartofi Dulci: Cum se prepara Somon la Cuptor cu Miere, Mustar si Cartofi Dulci:
Cod cu castraveţi si mere
Cod cu castraveţi si mere: file de cod, mere, castraveti, unt, smantana, lamaie, tarhon, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 500 g file de cod proaspăt 2 mere acrişoare 2 castraveţi mici muraţi 100 g unt 100 g smântână 1 lămâie mijlocie 1 legătură tarhon sare piper 1 ceapă Mod de preparare: Speli fileul de cod, […]
How to cook Roast Pork Tenderloin with Apricot Sauce (video)
Roast Pork Tenderloin with Apricot Sauce: How to cook Roast Pork Tenderloin with Apricot Sauce:
How to make Cheese Mushroom Appetizers (video)
Cheese Mushroom Appetizers: This easy puff pastry appetizer will teach you how to make savory mushroom bites filled with herbs, shallots, and cream cheese. How to make Cheese Mushroom Appetizers:
How To Cook a Turkey (video)
How To Cook a Turkey:
How To Make Caramel Corn (video)
Caramel Corn: How To Make Caramel Corn
Curs rapid de alegere a vinului
Curs rapid de alegere a vinului Vinul reprezinta mult mai mult decat o simpla bautura, oferind o experienta aparte pentru fiecare dintre noi. Oricat de subiectiva poate fi aceasta experienta, sunt cateva elemente simple de care trebuie sa tinem cont la alegerea vinului, pentru a fi siguri ca am facut optiunea corecta. Un grafic explicativ, […]
Reteta zilei: Placinta cu piersici
Placinta cu piersici din: piersici, zahar, amidon, scortisoara, nucsoara, sare, esenta de migdale, unt, suc de lamaie, aluat de placinta. Poate te intereseaza si Placinta cu piept de pui, legume si cascaval Ingrediente: 6 cani, piersici feliate, fara coaja 1 cana zahăr 1/4 cana amidon 1/2 linguriță scorțișoară nucșoară sare 1/8 lingurita esenta de migdale […]
Cotlete umplute cu pesto de busuioc si mascarpone
Cotlete umplute cu pesto de busuioc si mascarpone din: cotlete de porc fără os, pesto de busuioc, mascarpone, ulei de măsline, sare, piper, rosii. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os (cca 2 cm grosime) 3 linguri pesto de busuioc 90 g mascarpone 4 linguri ulei de măsline sare, piper 8 roşii mici Mod de preparare: Cu […]
Salata grill cu dovlecei si roastbeef
Salata grill cu dovlecei si roastbeef din: carne de vită, muştar, piper, ulei de măsline, sare de mare, unt, dovlecei, ardei grasi rosii, usturoi, frunze de rucola. Ingrediente pentru roastbeef: 500 g carne de vită 2 linguri muştar 2 linguriţe piper pisat 3 linguri ulei de măsline sare de mare 50 g unt Ingrediente pentru legume: 4 dovlecei 4 ardei graşi […]
Supa rece de castraveti, ardei si busuioc
Supa rece de castraveti, ardei si busuioc din: ulei de măsline, usturoi zdrobit, ardei iute, piper, castraveţi, busuioc, lapte bătut, lămâie, coajă de lămâie. Ingrediente: 2-3 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit 1 ardei iute roşu piper 3 castraveţi 1 legătură busuioc 400 ml lapte bătut sucul de la o lămâie mare 1 lingură coajă de lămâie rasă […]
Spaghete cu legume, nucsoara si parmezan
Spaghete cu legume, nucsoara si parmezan din: spaghete, ulei de masline, morcov, ceapa, telina, usturoi, sos basillico, nucsoara, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 350 g spaghete 2-3 linguri ulei de măsline 1 morcov 1/2 ceapă 1 tulpină de ţelină 2 căţei de usturoi 1 borcan de sos basilico 1 vârf de cuţit nucşoară 50 g parmezan […]
Pui cu ciuperci si slaninuta afumata
Pui cu ciuperci si slaninuta afumata din: pui, vin roşu, ciuperci champignon, slăninuţă afumată, rosii, căpăţână usturoi, ulei de măsline, morcovi, ţelină, cepe franţuzeşti, Bouquet garni (cimbru, pătrunjel, foi de dafin), supă de pasăre, bulion, supa de pasare, unt, Armagnac, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare (cca 2 kg) 700 ml vin roşu sec 300 g ciuperci champignon 250 g slăninuţă afumată 1 roşie 1 căpăţână usturoi 6 […]
Cum se prepara Salata de paste cu pui si busuioc (video)
Salata de paste cu pui si busuioc: Cum se prepara Salata de paste cu pui si busuioc:
Frigarui Hawaii cu ananas si lamaie
Frigarui Hawaii cu ananas si lamaie din: pulpă de porc, amestec de mirodenii pentru grill, amestec de 5 mirodenii chinezeşti, sos dulce de chili, sare, ananas, limettă sau lămâie, ulei de arahide. Ingrediente: 400 g pulpă de porc tăiată bucăţele 1 lingură amestec de mirodenii pentru grill 2 linguriţe amestec de 5 mirodenii chinezeşti 150 ml sos dulce de chili sare 1/2 ananas, […]
Inghetata de citrice cu frisca
Inghetata de citrice cu frisca din: portocală, lămâie, limettă, grepfrut, zahăr pudră, frişcă. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 1 limettă 1 grepfrut 100 g zahăr pudră 120 ml frişcă Mod de preparare: Se spală citricele cu apă fierbinte şi se şterg. Se rade coaja de la portocală, lămâie şi limette. Se storc fructele, împreună cu grepfrutul şi se adaugă coaja de citrice […]
9 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Retete de post: Supa de ciuperci cu paste Supa de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g ciuperci 100g paste de diverse forme sare… Read more » Retete de post: Tocanita de legume Reteta de post: Tocanita de […]
Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara
Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara din: ulei, morcov, radacina de pătrunjel, rădăcină de ţelină, supă de carne, sare, piper, carne de vită sau de pasăre, făină, oua, nucşoară, verdeaţă asortată (ceapă verde, pătrunjel, leuştean). Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de ţelină 1200 ml supă de carne sare, piper 200 g carne de vită sau […]
Reteta zilei: Bruschete cu pasta de masline si smochine
Bruschete cu pasta de masline si smochine din: smochine uscate, masline negre, masline verzi umplute, ulei de masline, rozmarin, otet balsamic, paine prajita, branza de capra. Poate te intereseaza si Bruschete cu branza feta Ingrediente: 200gr smochine uscate 1/2 ceașcă măsline negre 1/2 ceașcă măsline verzi, umplute 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingurita rozmarin […]
Sufleu de telina cu bacon
Sufleu de telina cu bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, mustar dijon, telina, cartofi. Ingrediente: 150 g bacon tăiat fâşii 420 ml smântână dulce 350 ml lapte 2 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură rozmarin proaspăt, tocat 1 lingură muştar de Dijon 1 rădăcină de ţelină decojită (cca 500 g) 500 g cartofi decojiţi şi […]
Cum se prepara Salata Tabouleh (video)
Salata Tabouleh: Cum se prepara Salata Tabouleh:
Tort de inghetata de vanilie si capsuni
Tort de inghetata de vanilie si capsuni din: biscuiţi zdrobiţi, unt, îngheţată de căpşuni, îngheţată de vanilie, căpşuni, zahăr, ciocolată rasă, zahăr pudră, lapte condensat, făină, oua, îngheţată de ciocolată. Ingrediente pentru blat: 2 ceşti de biscuiţi zdrobiţi ceaşcă unt topit 1500 ml îngheţată de căpşuni 1000 ml îngheţată de vanilie 400 g căpşuni 100 g zahăr Ingrediente pentru glazură: 1 ceaşcă ciocolată rasă 1/4 ceaşcă […]
Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta
Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta din: suc de lămâie, suc de lămâie, ulei de măsline extra-virgin, anchois, piper, sare, cartofi, şuncă de Parma, castravete, salată verde. Ingrediente pentru vinegretă: . 2 linguri suc de lămâie 1 căţel de usturoi 70 ml ulei de măsline extra-virgin 3 bucăţi anchois piper asortat, pisat sare Ingrediente pentru salată: 800 g cartofi fierţi […]
Inghetata de fructe de padure cu iaurt
Inghetata de fructe de padure cu iaurt din: zahăr, fructe de pădure, iaurt. Ingrediente: 2 ceşti zahăr 4 ceşti fructe de pădure congelate 1 ceaşcă iaurt Mod de preparare: Se pasează fructele cu zahăr, folosind mixerul; se pasează printr-o sită ca să îndepărtăm seminţele. Se înglobează iaurtul. Se aşază totul într-o case- rolă de plastic şi […]
Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry
Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry din: orez sălbatic şi orez cu bob lung, ulei de măsline, ceapa verde, ciuperci, rosii cherry, ulei de nuci, oţet de vin alb, muştar de Dijon, rucola, nuci sau alune. Ingrediente: 300 g amestec de orez sălbatic şi orez cu bob lung 5 linguri ulei de măsline 2 cepe verzi 250 g ciuperci […]
Reteta zilei: File de peste cu sos si orez brun
File de peste cu sos si orez brun din: peste, rosie, lapte de cocos, pudra de curry, orez brun, coriandru, ceapa, fasole verde, sos de peste. Poate te intereseaza si File de peste cu ciuperci si ardei gras Ingrediente: 2 fileuri peste 1 roșie 1/2 cana lapte de cocos 1 lingura pudra de curry 150g […]
Tort de branza, coacaze si budinca de vanilie
Tort de branza, coacaze si budinca de vanilie din: făină, zahăr pudră, oua, unt, coacăze, zahăr vanilinat, suc si coaja de lamaie, budincă de vanilie, brânză de vaci, coacăze, zahăr pudră. Ingrediente pentru blat: 300 g făină 100 g zahăr pudră 1 ou 175 g unt Ingrediente pentru umplutură: 250 g coacăze 100 ml frişcă 70 g unt moale 250 g zahăr pudră […]
Spaghete cu zucchini
Spaghete cu zucchini: spaghete, zucchini, mozzarella, oua, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 600 g zucchini sau dovlecei mai subţiri 200 g mozzarella sau caşcaval 2 ouă 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Speli zucchini sau dovleceii, apoi îi ştergi, îi tai rondele subţiri şi îi […]
Cum se prepara Musaca cu Linte (video)
Musaca cu Linte: Cum se prepara Musaca cu Linte:
Chutney rapid cu rosii proaspete si coriandru
Chutney rapid cu rosii proaspete si coriandru din: rosii mari, ceapa rosie, criandru, ulei de măsline extra-virgin, cumin, sare. Ingrediente: 6 rosii mari 1 ceapa rosie 1 legatura cu criandru 2 linguri ulei de măsline extra-virgin 1 linguriţă cumin măcinat sare Mod de preparare: Se taie cuburi roşiile. Se curăţă ceapa şi se toacă; se adaugă la roşii. Se toacă […]
Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara
Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara din: lapte degresat, sare, hrişcă, iaurt degresat, îndulcitor cu stevia (lichid), prune, unt, scortisoara. Ingrediente: 250 ml lapte degresat 250 ml apă 1 praf sare 250 g hrişcă curăţată sau decorticată 200 g iaurt degresat îndulcitor cu stevia (lichid) 6 prune 1 lingură unt scorţişoară măcinată Mod de preparare: Se dă […]
8 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Supa crema de linte Supa crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel de usturoi 4 rosii… Read more » Chiftele de soia Chiftele de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, […]
Perisoare de curcan cu praz si verdeata
Perisoare de curcan cu praz si verdeata din: piept de curcan tocat, oua, usturoi, verdeaţă uscată, ceapă, ulei- spray, suc de lămâie, carote, praz, verdeata asortata. Ingrediente: 400 g piept de curcan tocat 1 albuş 1 lingură apă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă verdeaţă uscată 1 ceapă tocată ulei – spray Ingrediente pentru legume: 2 linguriţe suc de lămâie 1 legătură carote […]
Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara
Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara din: făină, oua, zahar, zahar vanilinat, unt, coacaze, nuci, scortisoara, smântână, amidon, gem de caise, zahăr pudră. Ingrediente pentru blat: 275 g făină 1 ou 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 150 g unt Ingrediente cu umplutură: 500 g coacăze 50 g nuci măcinate 50 g zahăr brun 1 plic zahăr vanilinat 1/2 […]
Reteta zilei: Pizza cu miel si legume
Pizza cu miel si legume din: miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sare, scortisoara, apa, rosii, suc de lamaie, tortilla, humus, patrunjel, nuci de pin. Poate te intereseaza si Cum se prepara pizza din friptura de miel (video) Ingrediente: 400gr miel, maruntit 1 lingura ulei de masline 3 cesti de ceapă 2 linguri […]
Ruladă de pui cu legume şi foi nori
Ruladă de pui cu legume şi foi nori: piept de pui, foaie noir, usturoi verde, morcov, ardei capia, ulei de masline, sare de mare, piper, orez. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 foaie nori (o găseşti în magazinele cu produse naturale sau în unele supermarketuri) câteva fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei […]
Pui gratinat cu ardei iute si lamaie
Pui gratinat cu ardei iute si lamaie din: usturoi, ceapa frantuzeasca, ardei iuti verzi murati, suc de lamaie, sare, piper, unt, file de piept de pui, faina, lapte, supa de legume, nucsoara, parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa frantuzeasca 2 ardei iuti verzi murati 2 linguri suc de lamaie sare, piper 500 g file de piept de pui 1 lingura unt 1 […]
Prajitura cu caise, stafide si migdale
Prajitura cu caise, stafide si migdale din: migdale, drojdie, zahăr, lapte, oua, sare, unt, frisaca, stafide, rom, griş, mac, zahăr vanilat, amidon, coajă de lămâie, caise, gem de caise. Ingrediente: 50 g migdale măcinate 1/2 cub drojdie 50 g zahăr 4 linguri lapte călduţ 1 ou sare 100 g unt 3 linguri frişcă Ingrediente pentru umplutură: 100 g stafide 3 linguri rom 500 ml lapte […]
Cum se prepara Tarta cu Branza si Legume fara Blat (video)
Tarta cu Branza si Legume fara Blat: Cum se prepara Tarta cu Branza si Legume fara Blat:
Ciuperci cu piept de pui
Ciuperci cu piept de pui: ciuperci, piept de pui, ardei gras rosu, usturoi, patrunjel, sare, piper, oua, cascaval, smantana, unt. Ingrediente: 12 ciuperci mari champignon 300 g piept de pui 1 ardei gras roşu sau capia 2 căţei de usturoi frunze de pătrunjel tocat fin sare piper măcinat 2 ouă 100 g caşcaval ras 200 […]
Reteta zilei: Inghetata de ghimbir cu topping de miere
Inghetata de ghimbir cu topping de miere din: ghimbir, lapte, amidon, sare de mare, smantana, zahar, miere, seminte de susan, coaja de portocala. Poate te intereseaza si Cum se prepara Înghețată cu mango (video) Ingrediente: 1 radacina de ghimbir nedecojite, tăiat în fâșii lungi 2 cani de lapte 1 lingura plus 1 lingurita amidon 1/8 […]
Sufleu de paste cu carne de pui si smantana
Sufleu de paste cu carne de pui si smantana din: piept de pui, sare, piper, ulei, unt, foi de lasagna, pastă de ardei, smântână dulce, oua, smântână fermentată, caşcaval. Ingrediente: 600 g piept de pui (fără oase şi piele) sare, piper 2 linguri ulei 1 lingură unt 12 foi de lasagna 400 g pastă de ardei (ajvar) 250 ml smântână dulce 2 […]
Carpaccio de castraveti si arahide
Carpaccio de castraveti si arahide din: castravete, ulei de măsline, muştar, oţet de vin alb, sare, zahăr, piper roz, arahide prăjite fără adaos de grăsime Ingrediente: 1 castravete lung 3 linguri ulei de măsline 2 linguri muştar 2 linguri oţet de vin alb sare 1/2 lingură zahăr piper roz 2 linguri arahide prăjite fără adaos de grăsime Mod de preparare: Se spală bine castravetele […]
Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei
Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei din: cartofi roşii, piept de curcan, dovlecei, usturoi, ulei de măsline, ardei graşi roşii, migdale, ceapa, usturoi, mentă, suc de lămâie. Ingrediente pentru frigărui: 2 kg cartofi roşii 800 g file de piept de curcan 600 g dovlecei 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru sos: 400 g ardei graşi roşii, copţi 80 g […]
Salata cu mozzarella, rosii cherry si sunca uscata
Salata cu mozzarella, rosii cherry si sunca uscata din: ulei de măsline extra-virgin, oţet balsamic alb, sare, piper, paine toast, usturoi, frunze de salată verde, roşii cherry, mozzarella, şuncă uscată. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline extra-virgin 2-3 linguri oţet balsamic alb 1 lingură apă sare, piper 6 felii toast fără coajă 1 căţel usturoi 200 g frunze de salată verde asortate […]
Spaghettini cu broccoli si ciuperci
Spaghettini cu broccoli si ciuperci din: broccoli, ciuperci champignon, ulei, spaghettini, parmezan, ardei graşi roşii, ulei de măsline, nuci, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 300 g broccoli 200 g ciuperci champignon 1 lingură ulei 350 g spaghettini (spaghete subţiri) 50 g parmezan Ingrediente pentru pesto: 2 ardei graşi roşii 50 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 mână nuci sare, piper busuioc […]
Cum se prepara Piept de pui condimentat (video)
Piept de pui condimentat: Cum se prepara Piept de pui condimentat: Pofta buna!
Frigarui de ciuperci si rosii cherry
Frigarui de ciuperci si rosii cherry din: ciuperci champignon, roşii cherry, ceapă roşie, ulei de măsline, verdeaţă asortată, paste scurte, ardei graşi roşii. Ingrediente: 140 g ciuperci champignon 200 g roşii cherry 1 ceapă roşie mică 60 ml ulei de măsline 2 linguri verdeaţă asortată tocată (pătrunjel, oregano sau cimbru) 400 g paste scurte, fierte al dente 4 ardei graşi roşii […]
Supa de urzici cu praz, cartofi si smantana
Supa de urzici cu praz, cartofi si smantana din: ulei, ceapa, praz, cartofi, supa de legume, unt, urzici, smantana, seminte de dovleac. Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 1 fir de praz tăiat rondele 400 g cartofi decojiţi şi tăiaţi bucăţi 1250 ml supă de legume 50 g unt 1 mână mare de urzici tinere 50 ml smântână 1 lingură ulei de seminţe de dovleac Mod […]
Cum se prepara Banane flambate (video)
Banane flambate: Cum se prepara Banane flambate: Pofta buna!
Reteta zilei: Tocanita de pui pe pat de spaghete
Tocanita de pui pe pat de spaghete din: faina, sare, piper, pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, ardei gras, spaghete. Poate te intereseaza si Tocăniţă de pui cu ardei copţi Ingrediente: 1/2 ceasca făină 1/2 linguriță sare 1 lingurita piper 3 kg bucati de pui […]
Paste cu cascaval, broccoli si migdale
Paste cu cascaval, broccoli si migdale din: paste scurte, sare, ulei, broccoli, pesmet, cascaval, unt, migdale sau samburi de pin. Ingrediente: 400 g paste scurte sare 1 lingură ulei 300 g broccoli 2 linguri pesmet 60 g caşcaval ras 50 g unt 3 linguri migdale sau sâmburi de pin tocaţi Mod de preparare: Pastele se pun […]
Chiftelute delicioase de curcan
Chiftelute delicioase de curcan din: carne de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, ulei, piper, sare, pere, unt, menta, salata verde. Ingrediente pentru chifteluţe: 400 g carne tocată de curcan 1 ou 50 g susan 50 g migdale măcinate 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 fire de ceapă verde […]
Supa dulce cu fructe de padure si vafe de casa
Supa dulce cu fructe de padure si vafe de casa din: fructe de padure, zahar, esenta de vanilie, iuart gras, frisca, faina, praf de copt, sare, unt, ou, lapte. Ingrediente pentru supa: 500g de fructe de padure la alegere (zmeura, afine, fragi) 4 linguri de zahar 2 picaturi de esenta de vanilie 200 ml iaurt gras […]
7 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi, ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume, seminte de pin, parmezan, patrunjel. Ingrediente: jumatate… Read more » Tocanita de vinete (Caponata) Tocanita de vinete din: vanata, sare, ulei de […]
Pizza cu salam, ardei iute si oregano
Pizza cu salam, ardei iute si oregano din: usturoi, ulei de măsline, bulion, rosii decojite, oregano, aluat de pizza, faina, salam picant spaniol, ardei iuti, mozzarella. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 2 linguri bulion 1 conservă roşii decojite 1 legătură oregano proaspăt 450 g aluat de pizza refrigerat făină pentru planşetă 100 […]
Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval
Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval din: sepii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, vin alb, cascaval, lamaie. Ingrediente: 500 g sepii 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline 1 mână pătrunjel tocat 200 ml vin alb 400 g orez 50 g caşcaval 1 lămâie Mod de preparare: Se […]
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor cu rosii si ceapa
Muschi de porc la cuptor cu rosii si ceapa din: ulei de masline, praf de usturoi, sare, piper, muschi de porc, ceapa verde, rosii, ceapa, otet de vin rosu, fulgi chili, usturoi, oregano, patrunjel. Poate te intereseaza si Muschi de porc umplut Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1.5 lingurita praf de usturoi 1 […]
Cum se prepara Salata cu telemea (video)
Salata cu telemea: Cum se prepara Salata cu telemea: Pofta buna!
Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi
Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi din: ceafă sau scăricică de porc, ulei, suc de lămâie, sare de mare, unt, verdeturi, usturoi. Ingrediente pentru friptura: 4 felii de ceafă sau scăricică de porc (200 g fiecare) 2 linguri ulei 1 lingurita suc de lămâie Ingrediente pentru unt aromat: 1/2 linguriţă sare de mare 100 g unt moale 3 […]
Pesto de busuioc si parmezan
Pesto de busuioc si parmezan din: busuioc, ulei de măsline extra-virgin, pecorino, usturoi, seminţe de pin, sare. Ingrediente: 50 g frunze proaspete de busuioc 50 ml ulei de măsline extra-virgin 6 linguri parmezan ras 2 linguri pecorino ras 1 căţel de usturoi 1 lingură seminţe de pin 1 praf de sare 50 ml ulei de măsline Mod de preparare: Se aşază […]
6 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Dovlecei umpluti de post Dovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar. Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1 ceapa 1 morcov ulei 1… Read more » Paste cu spanac si busuioc Paste cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, […]
Pepene cu sunca si arahide sarate
Pepene cu sunca si arahide sarate din: coriandru (pătrunjel sau busuioc), usturoi, ardei iute, suc de lămâie, arahide sărate, ulei, sare, pepene galben, sunca uscata. Ingrediente: 2 legături coriandru (pătrunjel sau busuioc) 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 lingură suc de lămâie 100 g arahide sărate 100 ml ulei sare 1 pepene galben 150 g şuncă uscată feliată Mod de […]
Rulade de iepure cu sos de limette, cimbru si salata verde
Rulade de iepure cu sos de limette, cimbru si salata verde din: muschi de iepure, ceapa frantuzeasca, patrunjel, cimbru, ulei de masline, sare, piper, salata verde, limette, zahar pudra, supa de legume, sare de mare. Ingrediente: 2 bucati de muschi de iepure, fara oase 6 cepe frantuzesti 1 legatura de patrunjel 3 fire de cimbru 150 ml […]
Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc
Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc din: tagliatelle, ardei iute, cepe franţuzeşti, ulei de măsline extravirgin, coaja de lamaie, oţet de vin roşu, zahăr brun, roşii decojite, sare, piper, mozzarella, busuioc. Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 ardei iute tocat (curăţat în prealabil de seminţe) 4 cepe franţuzeşti tocate 2 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o lămâie 2 […]
Cum se prepara Prajitura cu fructe de padure (video)
Prajitura cu fructe de padure: Cum se prepara Prajitura cu fructe de padure: Pofta buna!
Reteta zilei: Sandwich-uri cu nutella
Sandwich-uri cu nutella din: bacon, bagheta, nutella, oua, smantana, lapte, zahar brun, scortisoara, sare, unt, sirop de artar. Poate te intereseaza si Prajitura cu nutella si capsuni Ingrediente: 8 felii de bacon, maruntit 1 bagheta, feliata 4 linguri nutella 3 oua ½ cana smantana ½ ceasca lapte 1 lingura zahar brun 1/8 linguriță scorțișoară sare […]
Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste
Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste din: fidea de orez, castravete, sos Shoyu, usturoi, ceapă verde, coriandru verde, carne de vită, sare, ulei, sos Teriyaki. Ingrediente pentru salata de paste: 150 g fidea de orez (4 mănunchiuri mici) 1 castravete 1 morcov 5 linguri sos Shoyu 1 căţel de usturoi pisat 1 fir ceapă verde 2 fire coriandru verde Ingrediente pentru frigărui: […]
Tiramisu cu lămâie si piscoturi
Tiramisu cu lămâie si piscoturi Savoiardi din: mascarpone, ouă, frişcă lichidă îndulcită, pişcoturi Savoiardi, zahăr fin, lămâi, limettă, praf de sare. Ingrediente: 500 g mascarpone 5 ouă 200 ml frişcă lichidă îndulcită 400 g pişcoturi 7 linguri zahăr fin 2-3 lămâi 1 limettă un praf de sare Mod de preparare: Se pregăteşte siropul folosind zeama de la lămâi şi limette; se […]
Spaghetti cu sparanghel si creveti
Spaghetti cu sparanghel si creveti din: spaghete, sparanghel, creveţi proaspeţi, şofran, usturoi, sare, piper, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 400 g spaghete 1 legătură sparanghel 300 g de creveţi proaspeţi şofran 1 căţel de usturoi sare, piper ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul, separând partea mai lemnoasă de cea mai moale. Părţile mei lemnoase se spală şi se fierb […]
5 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Mingii de risotto Mingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa… Read more » Mancare de mazare cu cartofi si morcovi Mancare de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, […]
Cum se prepara Salata cu pui (video)
Salata cu pui : Cum se prepara Salata cu pui: Pofta buna!
Gulas cu pulpa de vita si bacon
Gulas cu pulpa de vita si bacon din: pulpă de vită, usturoi, morcovi, oţet de vin, bacon, ulei de măsline, ceapa, ţelină, făină, cuişoare, bulion, vin spumos, zahăr, vin roşu, prune uscate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 5 căţei de usturoi tăiaţi sferturi pe lung 2 morcovi oţet de vin 100 g bacon 100 ml ulei de măsline 3 cepe mari 1 ţelină 1 lingură făină 4 […]
Whiskey: distilare de peste 16 secole
Cuvântul “whiskey” provine din gaellic-ul “uisge”, devenit “usky”, variantã abreviatã de la “uisge beatha”, care înseamnã “apa vieţii”, mai bine cunoscutã din latinescul “aqua vitae”. Whiskey-ul, ca multe alte tipuri de alcool, a fost iniţial folosit în scopuri medicale, atât pentru uz intern cât şi extern. Credinţa cum cã ar prelungi viaţa era destul de […]
Pesto sicilian
Pesto sicilian din: ulei de măsline, usturoi, anchois, chili, capere, roşii uscate, ricotta, parmezan, măsline negre, pătrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi tocaţi felii 2 bucăţi de anchois tăiate fâşii un praf de chili 2 linguriţe de capere 6-8 roşii uscate scurse 250 g ricotta 50 g parmezan ras 1 mână de măsline negre 1 mână pătrunjel tocat Mod de […]
How to make Spicy Roasted Nuts – Gordon Ramsay (video)
Spicy Roasted Nuts: How to make Spicy Roasted Nuts:
Reteta zilei: Cornulete de casa
Cornulete de casa din: apa calda, lapte, drojdie uscata, zahar, sare, unt, unt topit, ou, faina. Poate te intereseaza si Cornulete cu crema de unt Ingrediente: 2 cesti de apa calda 2/3 ceasca de lapte 2 pachete drojdie uscată 1/4 cană de zahăr 2 lingurite de sare 1/3 ceasca de unt, la temperatura camerei unt […]
Salata calda de cartofi cu rosii cherry si masline
Salata calda de cartofi cu rosii cherry si masline din: cartofi, sare, ulei de măsline, ceapă, usturoi, roşii decojite, ardei graşi roşii, frunze de oregano, roşii cherry, măsline negre. Ingrediente: 800 g cartofi noi sare 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 g roşii decojite din conservă 125 g ardei graşi roşii fripţi pe grătar piper proaspăt pisat 2 linguri […]
Supa de quinoa cu mazare si rosii
Supa de quinoa cu mazare si rosii din: quinoa, ceapă, morcov, ţelină verde, ulei de măsline, roşii decojite, concentrat de legume, sare, piper, mazăre verde. Ingrediente: 80 g quinoa 1 ceapă 1 morcov ţelină verde 1/2 ilingură ulei de măsline 400 g roşii decojite din conservă 1 cub concentrat de legume 800 ml apă sare, piper 2 roşii decojite 200 g mazăre verde […]
Tocanita de rosii cu patrunjel
Tocanita de rosii cu patrunjel din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, telina, sare. Ingrediente: 300-400 g carne 1 ceapă 80-100 ml ulei 25 g făină 1/2 l suc de roşii 7-8 roşii mici şi tari pătrunjel ţelină sare Mod de preparare: Prăjeşti carnea şi ceapa în ulei încins, până când seacă […]
Salata cu orez, dovlecel si fasole verde
Salata cu orez, dovlecel si fasole verde din: orez cu bob lung, sare, ardei gras roşu, dovlecei, ulei de măsline, fasole verde, boabe de fasole din conservă, suc de lămâie, pătrunje Ingrediente pentru salată: 200 g orez cu bob lung, prefiert sare 1 ardei gras roşu 2 dovlecei mici 2 linguri ulei de măsline 50 ml apă 250 g fasole verde 125 g […]
Sufleu de fructe cu smantana si frisca
Sufleu de fructe cu smantana si frisca din: sare, frisca, coacaze, faina de grau integrala, praf de copt, oua, zahar fin, zahar pudra. Ingrediente: un praf sare 250 ml frişcă 500 g coacăze (roşii, albe, negre) 320 g făină de grâu integrală 1 plic praf de copt 4 ouă 210 g zahar fin zahăr pudră […]
Cum se prepara Muschi de vita gratinata cu branza de capra (video)
Muschi de vita gratinata cu branza de capra: Cum se prepara Muschi de vita gratinata cu branza de capra:
Paste cu ton si legume
Paste cu ton si legume din: paste, sos tonno, ardei gras, ulei de masline, busuioc, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie cu paste fussili 1 borcan de sos tonno 1 ardei gras 3 linguri ulei de măsline busuioc proaspăt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor […]
Crap cu ceapa si ardei gras in folie de aluminiu
Crap cu ceapa si ardei gras in folie de aluminiu din: crap, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, rosie, sare, piper, seminte de chimen, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 crap de 1,5-2 kg, curăţat 1 lingură unt 1 ceapă tăiată felii 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1 roşie sare, piper 1 linguriţă seminţe de chimen 1 lingură […]
Milllefeuille cu zmeura, mascarpone si crema de vanilie
Milllefeuille cu zmeura, mascarpone si crema de vanilie din: aluat de foi, frisca, mascarpone, esenţă de vanilie, zmeură, zahăr pudră. Ingrediente: 500 g aluat de foi 200 ml frişcă 250 g mascarpone câteva picături de esenţă de vanilie 250 g zmeură 2 linguriţe zahăr pudră Mod de preparare: Se intinde o foaie de aluat groasa de 1/2 cm si […]
4 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Orez cu morcovi, ardei gras si ceapa Orez cu morcovi, ardei gras si ceapa din: orez, ulei, ceapa, morcovi, ardei gras, marar, sare, piper. Inrgediente: 250 g orez 3-4 linguri de ulei 2 cepe mici 4 morcovi… Read more » Orez cu dovlecei si rosii Orez cu dovlecei si rosii din: orez, […]
Reteta zilei: Vrabioara de vita la tigaie
Vrabioara de vita la tigaie din: vrabioara de vita, sare, piper, ulei, garnitura. Poate te intereseaza si Salată cu friptură de vită şi dressing de hrean Ingrediente: 1 vrabioara de vita sare, piper ulei garnitura, dupa perefrinta Mod de preparare: Se spala bine carnea, se asezoneaza cu sare si piper pe ambele […]
Crostini cu legume si busuioc
Crostini cu legume si busuioc din: pâine ciabatta, ulei de măsline, usturoi, sare de mare, ceapa, dovlecel, ardei gras rosu, rosii cherry, piper, busuioc, rozmarin. Ingrediente: 1 pâine ciabatta veche de-o zi 6 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi sare de mare 1 ceapă 150 g dovlecei 1 ardei gras roşu 250 g roşii cherry (roşii şi galbene) […]
Sufleu de zmeura cu migdale
Sufleu de zmeura cu migdale din: ouă, zahăr, faina, praf de copt, migdale, lapte, zmeura. Ingrediente: 2 ouă 1 gălbenuş 120 g zahăr 170 g făină 1/2 plic praf de copt 2 linguri migdale măcinate 220 ml lapte 250 g zmeură Mod de preparare: Se bat spuma ouale cu galbenus si zahar. Se inglobeaza faina amestecata in […]
Cum se prepara Shaorma de pui (video)
Shaorma de pui: Cum se prepara Shaorma de pui: Pofta buna!
Pui cu salsa de porumb si rosii cherry
Pui cu salsa de porumb si rosii cherry din: porumb, roşii cherry, ceapa verde, busuioc, oţet, ulei, usturoi, piper, zahăr, piept de pui, sare. Ingrediente: 300 g boabe de porumb (conservă) 300 g roşii cherry 2 cepe verzi busuioc 3 linguri oţet 7 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare cu usturoi piper zahăr 4 fileuri de piept de pui (a cca […]
3 Mancaruri de post
Mancaruri de post: Rulouri de vinete cu ardei Rulouri de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi, ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc… Read more » Rosii umplute cu orez si busuioc Rosii umplute cu orez si busuioc din: rosii, […]
Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie
Clatite cu inghetata de caise si budinca de vanilie din: caise, zahar, zahăr vanilat, frisca, oua, faina, lapte, pepene galben, budinca de vanilie. Ingrediente: 1 kg caise 6 linguri zahăr 4 plicuri zahăr vanilat 400 ml frişcă 3 ouă 5 linguri făină 700 ml lapte 1 pepene galben 1/2 plic praf de budincă de vanilie Mod de […]
Reteta zilei: Tofu in crusta de seminte de susan
Tofu in crusta de seminte de susan din: tofu, seminte de susan, faina, sos de soia, otet de orez, miere, ulei de susan, ulei, usturoi, ou, ceapa verde, quinoa, apa, salata creata. Poate te intereseaza si Salata cu tofu si ciuperci Ingrediente pentru tofu: 1 pachet de tofu 1/4 cană semințe de susan (jumătate negre, […]
Salata de fasole si mazare verde
Salata de fasole si mazare verde din: fasole verde, mazare verde, ardei, rosii, castravete, oua fierte, maioneza, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/4 kg fasole verde 1/4 kg mazăre verde ardei 2-3 roşii 1 castravete 2 ouă fierte tari 200 g maioneză pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi fasolea şi mazărea în apă clocotită […]
Miniprajituri cu afine, lapte si frisca
Miniprajituri cu afine, lapte si frisca din: lapte, frişcă, zahăr, gelatină granulată, afine Ingrediente: 400 ml lapte 400 ml frişcă 150 g zahăr 1,5 plicuri gelatină granulată 250 g afine Mod de preparare: Se lasă gelatina să se înmoaie în apă rece cca 10 min. Se dă în fiert laptele cu frişcă şi zahăr. Se ia de pe foc […]
Cum se prepara Chiftele din legume (video)
Chiftele din legume: Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varza 200 g conopida 200 g telemea 3 oua 1 varf cutit piper pisat 1 ceapa marar patrunjel 200 g miez paine alba pesmet faina 1 lingura ulei pentru prajit ceapa ulei pentru prajit chiftelele 200 g praz(eventual si […]
Tartă cu merisoare, vanilie si crusta sarata
Tartă cu merisoare, vanilie si crusta sarata din: făină, praf de copt, unt, sare, zahăr, ouă, baton de vanilie, esenţă de vanilie, smântână, merişoare, zahăr pudră, zahar, unt sărat. Ingrediente pentru tartă: 320 g făină 2 linguriţe praf de copt 115 g unt moale sare 200 g zahăr 3 ouă miezul de la 1/2 baton de vanilie 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 350 g smântână 2,50 […]
Iepure cu usturoi si rozmarin
Iepure cu usturoi si rozmarin din: carne de iepure fără oase, cimbru, rozmarin, vin sec, ulei de măsline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de iepure fără oase 3 fire cimbru 3 fire rozmarin 200 ml vin sec 100 ml ulei de măsline 8 căţei de usturoi sare, piper Mod de preparare: Se taie carnea felii, se sărează şi se […]
2 Mancaruri de post
Mancaruri de post : Penne cu ciuperci si rosii cherry Penne cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry, cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc. Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g… Read more » Rosii umplute cu paste si legume Rosii umplute cu paste si legume […]