Retete culinare rapide cu poze
Paine cu masline si ceapa verde
Paine cu masline si ceapa verde din: făină tip 550, făină tip 650, apă, drojdie uscată sau drojdie proaspătă, sare de mare, rondele de măsline negre dietetice, ceapă verde, ulei. Ingrediente: 400 g făină tip 550 200 g făină tip 650 260 ml apă 6 g drojdie uscată sau 30 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare de mare 100 g rondele de măsline negre […]
Oua umplute cu crema de morcovi si pui
Oua umplute cu crema de morcovi si pui din: ouă, morcovi, piept de pui fără oase şi piele, muştar iute, unt sau margarină, pătrunjel, ulei de preferinţă de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 6 ouă mari 2 morcovi de dimensiune mijlocie 1/4 piept de pui fără oase şi piele 1 linguriţă muştar iute 1 linguriţă unt sau margarină […]
Pizza Tonno
Pizza Tonno din: mozzarella, ton, boabe de porumb, maslina si sos de pizza. Ingrediente: 100 g mozzarella 150 g ton (din conservă) 1 ceşcuţă de boabe de porumb măsline 1 ceşcuţă cu sos pizza Mod de preparare: Stropiţi aluatul (suportul) cu sosul special pentru pizza, puneţi apoi mozzarella, tonul, măslinele, boabele de porumb. […]
Placinta cu pui si jambon
Placinta cu pui si jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon sau ceafă afumată, ficăţei de pasăre, oua, piper. Ingrediente: 750 g făină 350 ml ulei 1 pahar sifon 20 g drojdie 1 lingură unt sare Pentru umplutură: 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui 300 g jambon sau ceafă […]
Pizza quattro stagioni delicioasa
Pizza quattro stagioni delicioasa din: mozzarella, ciuperci, ton, salam Chorizo, masline, pastrama de pui si sos special. Ingrediente: 100 g mozzarella 4 ciuperci mari albe şi proaspete 100 g ton (din consevă) 150 g salam Chorizo 100 g măsline 50 g pastrama de pui 1 ceşcuţă cu sos special pizza Mod de preparare: Toate […]
Aperitiv delicat din cascaval si trufe
Aperitiv delicat din cascaval si trufe din: cascaval, trufe albe, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250-300 g caşcaval 2 trufe albe de mărimea unui ou de porumbel 1 lămâie mică 2-3 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cu atenţie trufele, folosindu-vă de o periuţă specială […]
Reteta zilei: Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca. Poate te intereseaza si: Tarta cu visine, lamaie si vanilie Tarta cu morcov, capsuni si stafide Tarta cu ciocolata, pere si stafide Ingrediente aluat: 1 cană făină ¾ cană zahăr ½ […]
Salata cu sunca, varza si gogosar
Salata cu sunca, varza si gogosar din: cartofi, morcovi, şuncă slabă, oua, gogosar, mustar, varză roşie, lămâi, mărar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5-6 cartofi 2-3 morcovi 200 g şuncă slabă 2 ouă 1 gogoşar 1 lingură muştar 1/2 varză roşie zeama de la 1-2 lămâi 2-3 fire de mărar 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Speli bine cartofii […]
Piept de gasca umplut cu praz si mar
Piept de gasca umplut cu praz si mar din: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără, franzelă, ouă, usturoi, morcov, praz, mar, unt, vin alb, supă de oase, făină, sare, piper, boia dulce, patrunjel Ingrediente: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără 2 felii franzelă 2 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 măr […]
Pui cu ardei, ciuperci si masline
Pui cu ardei, ciuperci si masline din: ceapă verde, piept de pui file, usturoi verde, ardei graşi, ciuperci, zeamă de lămâie, ulei de măsline, roşii, pastă de tomate sau suc de tomate, măsline rondele, busuioc, mustar, sare, piper negru măcinat. Ingrediente: 1 legătură ceapă verde 2 bucăţi piept de pui file 1 legătură usturoi verde sau 4-5 căţei de usturoi 3 ardei graşi […]
Creveti cu orez si ardei iute
Creveti cu orez si ardei iute din: creveţi decorticaţi, orez basmati, usturoi, ulei de măsline, ardei iute, unt, parmezan, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 1 cană orez basmati 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline 1 ardei iute 2 linguri unt 2-3 linguri parmezan ras sare piper zeama de la 1/4 […]
Retete simple si rapide
Retete simple si rapide: Reteta zilei: Pui in sos de rosii aromat Pui in sos de rosii aromat din: ceapa, ulei, seminte de coriandru, fulgi de ardei iute, fenicul, chimen, ghimbir, turmeric, piper, cardamom, scortisoara, garam masala, rosii, pui, usturoi, zahar brun,… Read more » Reteta zilei: Salata calda cu ciuperci si usturoi Salata calda […]
Sote de peste cu fructe de mare si legume
Sote de peste cu fructe de mare si legume din: file de peşte, scoici fără cochilie, creveţi mari decorticaţi, unt, ceapa, ceapă verde sau praz, morcov, vin alb, smantana pentru gatit, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de peşte 8 scoici fără cochilie 8 creveţi mari decorticaţi 100 g unt 2 cepe 1 legătură ceapă verde sau 1 […]
Salata cu paste, broccoli si sunca
Salata cu paste, broccoli si sunca din: paste scoică (conchiglie), praz, broccoli, şuncă, boabe de mazăre, sare, roşii cherry, castravete, iaurt, brânză topită, oregano uscat, usturoi. Ingrediente: 200 g paste scoică (conchiglie) 1 fir subţire de praz 500 g broccoli 200 g şuncă 100 g boabe de mazăre sare câteva roşii cherry 1 castravete 150 g iaurt 400 g brânză topită 1-2 linguriţe oregano […]
Dorada umpluta cu masline si seminte de pin
Dorada umpluta cu masline si seminte de pin din: dorada, sare, piper, rondele de măsline negre, măsline verzi, usturoi, ceapă roşie, rosie, seminţe de pin sau de floarea-soarelui, ulei de măsline, otet. Ingrediente: 4 bucăţi dorada sare piper 50 g rondele de măsline negre 100 g măsline verzi 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie mică 1 roşie 2 linguri seminţe de […]
Bagheta umpluta cu sunca, sardele si masline
Bagheta umpluta cu sunca, sardele si masline din: baghetă neagră sau graham, unt, pastă de peşte sau şuncă, sardele conservate sau salam, măsline dietetice, castravecior murat în oţet, gogosar. Ingrediente: 1 baghetă, neagră sau graham 200 g unt 1 tub pastă de peşte sau 150 g şuncă 2 sardele conservate sau 50 g salam 50 g măsline dietetice 1 […]
2 Retete rapide
Retete rapide: Reteta zilei: Salata de orez brun cu legume si dressing cu sos de soia Salata de orez brun cu legume si dressing cu sos de soia din: orez brun, apa, sare, alge marine, ardei rosu, ceapa verde, seminte de susan, ulei de susan, ulei… Read more » Reteta zilei: Salata de cruditati cu […]
Prepelita cu slanina la tava in foi de vita
Prepelita cu slanina la tava in foi de vita din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare. Ingrediente: 12 prepeliţe 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin piper sare Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi cu […]
Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz
Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz din: muşchi de porc, lapte dulce pasteurizat, unt sau margarină, usturoi, sare, piper negru macinat, cartofi, praz, lapte, verdeata. Ingrediente: 1 1/2 kg muşchi de porc 1 1/2 l lapte dulce pasteurizat 50 g unt sau margarină 1 căpăţână de usturoi sare piper negru măcinat Pentru piure: 300 g cartofi 100 g praz […]
Caise cu carne de pasare
Caise cu carne de pasare din: pui, unt, faina, caise uscate, zahar si sare. Ingrediente: 1/2 pui 100 g unt 1 lingură făină 250 g caise uscate 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Rumeneşti în unt bucăţile de carne, presari făina amestecată cu un pahar de zeamă de carne, sare şi laşi să […]
Pui cu lamaie, salvie si rozmarin
Pui cu lamaie, salvie si rozmarin din: pui, lămâie, cartofi, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, salvie, rozmarin. Ingrediente: 1 pui întreg de aproximativ 1.200 g 1 lămâie 4 cartofi medii ulei de măsline extravirgin sare piper salvie rozmarin Mod de preparare: Curăţă şi flambaţi carnea de pui (dacă este necesar). Marinaţi în apă şi […]
Retete de mancare
Retete de mancare: Reteta zilei: Rulouri de tortilla cu sunca si spanac Rulouri de tortilla cu sunca si spanac din: tortilla, maioneza, mustar, dijon, sunca, piper, mar, spanac, branza albastra, ceapa rosie. Ingrediente: 2 tortilla ¼ cana plus 2 linguri de… Read more » Reteta zilei: Salata de piept de pui cu spanac si […]
Coltunasi cu pui cu verdeata
Coltunasi cu pui cu verdeata din: ou, sare, apa calda, faina, file de piept de pasăre, ceapă, verdeaţă, unt, piper. Ingrediente: 1 ou 1/2 linguriţă sare 1 cană (250 ml) apă caldă circa 600 g făină Pentru umplutură 500 g file de piept de pasăre 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 2 linguri unt sare piper […]
Tarta cu legume, carne si cascaval
Tarta cu legume, carne si cascaval din: unt sau margarină, apă, faina, carne tocata, cartofi, morcovi, ceapa, marar, smantana, caşcaval, oua, sare, piper. Ingrediente: 125 g unt sau margarină 4-5 linguri apă 6 linguri făină Pentru umplutură: 250 g carne tocată 2 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 legătură mărar 300 g smântână 100 g caşcaval 2 […]
Mancare de castraveti cu rosii si pui
Mancare de castraveti cu rosii si pui din: găină, cepe, pătrunjel, ulei, faina, supa de pasare, castraveţi acri de preferinţă în saramură, roşii în bulion, piper, sare. Ingrediente: 1 găină 3 cepe 1 legătură pătrunjel 100 ml ulei 2 linguri făină 200 ml supă de pasăre 300 g castraveţi acri, de preferinţă în saramură 800 g roşii în […]
Tarte cu glazura de lamaie
Tarte cu glazura de lamaie din: unt , zahar, faina, oua, drojdie pentru patiserie, lapte, zahăr pudră, suc de lămâie. Ingrediente: 200 g de unt 200 g de zahăr 200 g de făină 4 gălbenuşuri drojdie pentru patiserie 2 linguri de lapte Pentru glazură: 1 albuş 100 g de zahăr pudră câteva picături de lămâie Mod de preparare: Bateţi untul […]
Salata cu cod, masline si cartof
Salata cu cod, masline si cartof din: salată, file de Baccală (cod sărat şi uscat) desârat, măsline negre, usturoi, ulei de măsline extravirgin, cartof, rosie, floare de dovleac, fenicul sălbatic. Ingrediente: 100 g de salată 300 g de file de Baccală (cod sărat şi uscat) desârat 50 g de măsline negre 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin 1 cartof fiert 1 roşie 1 floare de […]
Prajitura cu nuci, stafide si caramel
Prajitura cu nuci, stafide si caramel din: unt topit, nuci, unt, zahar, oua, stafide, faină cu drojdie, Brandy, lapte bătut, smântână de gătit, boabe de piper roşu Ingrediente: 30 g de unt topit 60 g de nuci măcinate 125 g de unt 125 g de zahăr 3 ouă bătute uşor 250 g de faină cu drojdie 60 g de stafide […]
Scoici fripte cu prosciutto si rosii coapte
Scoici fripte cu prosciutto si rosii coapte din: roşii prunişoare, sare, piper negru, oregano uscat, ulei de măsline, prosciutto, usturoi, ardei iuţi mici roşii, fileuri de anşoa, conservă de fasole cannellini sau fasole boabe, scoici, suc de lămâie, rucola sau năsturel. Ingrediente: 4 roşii prunişoare mari bine coapte, tăiate în sferturi sare şi piper negru proaspăt măcinat puţin oregano uscat ulei de măsline 8 felii de […]
Rulada suculenta
Rulada suculenta din: piept de curcan, sunca, cascaval, ceapa, supa de legume, vin, patrunjel, sare, piper, cartofi, morcovi, unt si zahar. Ingrediente: 400 g piept de curcan 250 g şuncă 200 g caşcaval 1 ceapă sau 1 legătură de ceapă verde (opţional) 250 ml supă de legume 100 ml vin pătrunjel sare piper Pentru […]
Prajitura Cafeaua doamnei
Prajitura Cafeaua doamnei din: faina, zahar, cafea solubila, unt, oua, lapte cald, praf de copt, cafea naturala, amidon si zahar pudra. Ingrediente: Pentru blat: 500-550 g făină 200 g zahăr 2 linguriţe cafea solubilă 200 g unt 2 ouă 50-100 ml lapte cald 2 linguriţe praf de copt Pentru cremă: 200 ml cafea naturală […]
Prajitura cu etaj
Prajitura cu etaj din: ciocolata neagra, migdale, faina, oua, unt, zahar sare, mascarpone, frisca lichida, lapte, ciocolata alba si gelatina. Ingrediente: 1 ciocolată neagră Pentru aluat: 180 g migdale măcinate 250 g făină 3 ouă 125 g unt 200 g zahăr sare Pentru cremă: 250 g mascarpone 250 ml friscă lichidă 2 gălbenuşuri 50 […]
Gogonele prajite cu branza si maghiran
Gogonele prajite cu branza si maghiran din: gogonele, oua, pesmet, branza de capra, maghiran, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin, sare grunjoasa, piper. Ingrediente: 4 gogonele de mărime mijlocie 3 ouă 250 g de pesmet 200 g brânză de capră 1 buchet de maghiran 500 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare grunjoasa piper Mod de preparare: Intr-un […]
Retete simple si rapide (2015)
Retete simple si rapide: Reteta zilei: Pui la tigaie cu salsa si porumb Pui la tigaie cu salsa si porumb din: piept de pui, praf de ceapa, piper negru, sare, porumb, sos verde, iaurt, supa de pui, orez, branza si avocado. Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Pui cu nuca de cocos, migdale […]
Tort diplomat pentru aniversari
Tort diplomat pentru aniversari din: lapte, zahar, oua, zahar vanilat, gelatina, frisca, smantana, clementine, ananas, portocale, kiwi, piscoturi si ciocolata. Ingrediente: 1 l lapte 500 g zahăr 4 ouă 2-3 plicuri zahăr vanilat 3-4 plicuri de gelatină 1 l frişcă 200 g smântână 2 clementine 1 cutie de ananas 2 portocale 1 kiwi 1 […]
Biban copt in folie cu plante aromatice
Biban copt in folie cu plante aromatice din: biban de mare, ceapă roşie, bulb de fenicul,usturoi, sare, piper negrun macinat, seminţe de fenicul, plante aromatice proaspete (pătrunjel, busuioc, fenicul, mărar, tarhon, maghiran, dafin), lamaie, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 biban de mare de 1,8 kg sau 2 bibani de mare de 900 g, fără solzi şi măruntaie 1 ceapă roşie, […]
Reteta zilei: Briose cu crema de cacao
Briose cu crema de cacao din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, zahar, esenta de vanilie, ulei de rapita, lapte batut, crema de branza, unt, zahar pudra, cacao. Poate te intereseaza si: Briose cu banane si afine Briose cu capsuni Briose cu banane si nuci Ingrediente: 2 1/2 cani faina 1 lingura […]
Paste umplute cu dovleac si amaretti
Paste umplute cu dovleac si amaretti din: unt, maghiran proaspăt, parmezan, faină 00, faină remăcinată de grâu dur, oua, sare, dovleac, amaretti, mostarda, ceapă, ulei. Ingrediente: 150 g de unt 50 g de maghiran proaspăt 150 g de parmezan Pentru pastele proaspete: 350 g faină 00 150 g de faină remăcinată de grâu dur 4 ouă 2 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit de sare Pentru […]
Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie
Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie din: homar viu, ceapa, morcov, telina Apio, otet alb, valeriană, sare Maldon, sare, iaurt, suc de lămâie, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 homar viu 1/2 ceapă 1/2 morcov 1 tulpină de ţelină Apio oţet alb 100 g de valeriană sare Maldon sare Pentru maioneza de iaurt: 100 g de iaurt 30 g […]
Tort cu mere, gem de caise si scortisoara
Tort cu mere, gem de caise si scortisoara din: faină, zahăr, unt, oua, lapte, lamaie, drojdie, mere, gem de caise, scortisoara. Ingrediente: 300g de faină 100g de zahăr 100g de unt 3 ouă 2 linguri de lapte coaja de la o lămâie jumătate de plic de drojdie 2 mere tăiate felii gem de caise scorţişoară măcinată Mod […]
Spata de porc in sos dulce-acrisor de mere cu mamaliga
Spata de porc in sos dulce-acrisor de mere cu mamaliga din: spată de porc, sos dulce-acrişor de mere, apă, mălai, sare. Ingreidente: spată de porc sos dulce-acrişor de mere Pentru mămăligă: 3 litri de apă 50 g de mălai 1 linguriţă de sare Mod de preparare: Amestecaţi ingredientele pentru mămăligă, învârtiţi cu grijă, dar ţinând cont de faptul că acest tip […]
Sos de ansoa cu broccoli si chiftele din peste
Sos de ansoa cu broccoli si chiftele din peste din: broccoli, usturoi, faina, pisică de mare, cartof, fileuri de anşoa în ulei, oua, pesmet, sare, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 broccoli 2 căţei de usturoi făină 500 g pisică de mare 1 cartof fiert 2 fileuri de anşoa în ulei 150 g de albuş 400 g de pesmet […]
Grisine cu somon afumat si smantana
Grisine cu somon afumat si smantana din: ulei, sare, faina, apa, somon afumat, marar, smântână, suc de lămâie. Ingrediente: 50 g de ulei 6 g de sare 4 g de drojdie 250 g de făină 00 115 g de apă sare Pentru somon: 200 g de somon afumat mărar 150 g de smântână suc de lămâie […]
Salata de fructe de mare cu linte si rosii
Salata de fructe de mare cu linte si rosii din: midii, scoici (vongole), creveţi roşii, calmar, sepie, lămâie, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, linte, morcov, ţelină Apio, usturoi, roşii cherry, foaie de dafin. Ingrediente: 150 g de midii 150 g de scoici (vongole) 8 creveţi roşii 200 g de calmar 100 g de sepie 1 lămâie ulei de măsline extravirgin sare piper […]
Supa de paine cu branza
Supa de paine cu branza din: amestec de ierburi, pâine veche, brânză de calitate care se topeşte, supă de legume sau de carne, ulei, unt, parmezan. Ingrediente: amestec de ierburi 4 felii de pâine veche 1 bucată de brânză de calitate care se topeşte 1 litru de supă de legume sau de carne ulei unt (cât o nucă) 100 g […]
Ravioli cu cod, scoici si ciuperci
Ravioli cu cod, scoici si ciuperci din: aluat de paste cu ou, file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat, usturoi, ciuperci porcini, scoici, cartof, ulei, sare, ardei rosu, patrunjel. Ingrediente: 300 g aluat de paste cu ou, întins ca o foaie 500 g file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat 2 căţei de usturoi […]
Rulouri cu pui, maghiran si lapte
Rulouri cu pui, maghiran si lapte din: piept de pui, Grana Padano, miez de pâine înmuiat în lapte, maghiran, pătrunjel, unt, ulei de măsline extravirgin, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de piept de pui 60 g de Grana Padano rasă 80 g miez de pâine înmuiat în lapte 1 mână de maghiran 1 legătură de pătrunjel tocat 30g de unt 1 […]
Rulouri cu garnitura
Rulouri cu garnitura din: piept de pui, sunca, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, cartofi, rosii si ardei. Ingrediente: 1 piept mare de pui 10 felii şuncă 10 felii caşcaval 3 ouă făină pesmet sare piper Pentru garnitură: 1 kg cartofi roşii ardei Mod de preparare: Feliezi pieptul de pui, iar bucăţile obţinute […]
Supa de castane cu ciuperci si smantana
Supa de castane cu ciuperci si smantana din: ceapă, cartofi, ciuperci (chiar uscate), castane, supă de legume, sare, piper, smântână, crostini sau pâine prăjită, ulei. Ingrediente: 1 ceapă 2 cartofi 1 mână de ciuperci (chiar uscate) 300 g castane fierte şi decojite supă de legume sare piper un strop de smântână crostini sau pâine prăjită, după preferinţă ulei Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa şi […]
Chiftele cu nuca si branza
Chiftele cu nuca si branza din: miez de nucă, brânză Tomino, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 1 mână de miez de nucă brânză Tomino ulei de nuci sare piper Mod de preparare: Pasaţi brânza Tomino, săraţi, piperaţi şi lăsaţi să stea în frigider, între timp, mixaţi miezul de nuci. Formaţi bile de brânză, treceţi prin miezul de nucă […]
Crema de zahar ars cu sampanie
Crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, faina si sampanie. Ingrediente: 1 l lapte 10 ouă 10 linguri zahăr 4 pliculeţe zahăr vanilat 1 lingură făină 1 ceaşcă şampanie Mod de preparare: Pui ouăle, zahărul şi făina într-un castron şi le amesteci. Torni încet laptele călduţ peste acestea […]
Frigarui cu porc, curcan si ananas
Frigarui cu porc, curcan si ananas din: cârnaţi de curcan, cotlet de porc, frunze de dafin, ananas, frigărui din lemn, salată creaţă. Ingrediente: 8 cârnaţi de curcan 4 felii de cotlet de porc, tăiate gros 16 frunze de dafin 2 felii de ananas groase de 2 cm 8 frigărui din lemn salată creaţă, ca garnitură Mod de […]
Pui cu legume si cimbru
Pui cu legume si cimbru din: piept de pui, vin alb sec, vinete, dovlecei, ardei graşi, ceapă, cartofi, ulei de măsline extravirgin, cimbru, foi de dafin, usturoi, unt, faina, sare piper roz, Ingrediente: 8 felii de piept de pui 100 ml de vin alb sec 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei graşi 1 ceapă 2 cartofi 6 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 rămurele […]
Minicornulete
Minicornulete din: faina, sare, ulei, lapte, zahar, drojdie, oua si seminte de susan sau chimen. Ingrediente: 250 g făină 1/2 lingură sare 75 ml ulei 150 ml lapte călduţ 1 lingură zahăr 25 g drojdie proaspătă 1 ou pentru uns seminţe de susan sau chimen Mod de preparare: Faci un aluat din făină, […]
Vitel in sos de ton cu capere
Vitel in sos de ton cu capere din: muşchi de viţel, ceapa, telina Apio, ton in ulei, capere desarate, lamaie, ulei de măsline, sare. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 1 ceapă 1 ţelină Apio 1 morcov mediu 200 g de ton in ulei 50 g de capere desărate 1 lămâie ulei de măsline sare Mod de […]
Budinca de clatite
Budinca de clatite din: oua, concentrat de legume, boia de ardei, smantana, lapte, faina, ulei de masline, marar, ciuperci, carnati, ceapa rosie, ardei rosii, patrunjel, sunca, cascaval si ketchup. Ingrediente: Pentru clătite: 2 ouă 2 linguriţe concentrat de legume 1 linguriţă boia de ardei 150 g smântână 250-300 ml lapte făină (între 8-10 linguri) […]
Cotlete de porc cu ierburi si tocana de legume
Cotlete de porc cu ierburi si tocana de legume din: cotlete de porc, morcovi, ceapă albă, cartofi, dovleac, rosii cherry, fenicul, andivă, sare, piper, cimbru, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 morcovi 1 ceapă albă 2 cartofi 200 g de dovleac 8 roşii cherry 1 fenicul 1 andivă sare piper cimbru ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: […]
Desert cu capsuni, coacaze si frisca
Desert cu capsuni, coacaze si frisca din: oua, zahar tos, faina, lapte, baton de vanilie, capsune proaspete, coacaze proaspete, smantana lichida, zahar pudra. Ingrediente: 2 galbenusuri 100 g de zahar tos 30 g de faina 300 ml de lapte 1/2 baton de vanilie 1 ceasca de capsune proaspete 1 ceasca de coacaze proaspete 300 ml de smantana lichida pentru frisca proaspata, […]
Briose cu branza picante
Briose cu branza picante din: faina, branza de vaci, cascaval, oua, ulei de masline, praf de copt, cartof, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 200 g făină 150 g brânză proaspătă de vaci 130 g caşcaval ras 5 ouă 4 linguri ulei de măsline 2 linguriţe rase praf de copt un cartof mare sare […]
Pulpe de pui cu masline si vin alb
Pulpe de pui cu masline si vin alb din: pulpe de pui, frunze de dafin, ulei de măsline extravirgin, măsline negre, vin alb sec. Ingrediente: 800 g de pulpe de pui 10 frunze de dafin 6 linguri de ulei de măsline extravirgin 400 g de măsline negre (fără sâmburi) 200 ml de vin alb sec Mod […]
Prajitura cu crema si glazura
Prajitura cu crema si glazura din: oua, zahar tos, faina, apa rece, ulei, cacao, praf de copt, lapte, margarina, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr tos 6 linguri făină 30 ml apă rece 30 ml ulei 20 g cacao 1 plic praf de copt Pentru cremă: 4 gălbenuşuri […]
Muschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin
Muschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin din: muşchi de porc, lapte, căpşuni, rozmarin, usturoi, frunze de dafin, făină, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1 litru de lapte căpşuni rozmarin 2 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 2 linguriţe de făină 50 g de unt sare piper Mod de preparare: Topiţi untul în […]
Turta dulce cu migdale si scortisoara
Turta dulce cu migdale si scortisoara din: unt, zahăr pudră, migdale măcinate, sare, ou, faina, scorţişoară, zahar, apa. Ingrediente: 20 g de unt 15 g de zahăr pudră 7g de migdale măcinate 1 g de sare 1 ou 50 g de făină 1 vârf de cuţit de scorţişoară zahăr şi apă, cât este necesar Mod de preparare: Amestecaţi făina, untul (în prealabil […]
Rosti de cartofi cu rozmarin
Rosti de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rozmarin, amidon, sare, piper, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 2 cartofi de dimensiuni medii 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de amidon sare piper ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi cartofii, apoi, cu ajutorul unei râzători, tăiaţi cartofii julienne în fire subţiri, stropiţi-i imediat […]
Prajitura cu mousse de ciocolata alba
Prajitura cu mousse de ciocolata alba din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, piscoturi, esenta, ciocolata alba, frisca lichida, amidon, pliculete gelatina, apa si cafea. Ingrediente: Pentru blat: 5 albuşuri 150 g zahăr 100 ml lapte 50 ml ulei 135 g făină 25 g cacao 5 g praf de copt 14 […]
Vita inabusita cu cartofi si sos de gratar
Vita inabusita cu cartofi si sos de gratar din: dafin, cuisoare, boabe de piper, vin roşu, carne de vita, ulei de măsline extravirgin, ţelină, morcov, ceapă, sare, sos de gratar, amidon de porumb. Ingrediente: dafin cuişoare boabe de piper 2 litri de vin roşu Pentru fiert: 4 obraji de carne de vită de aproximativ 300-350g fiecare ulei […]
Aperitiv cu ficat de pui, mango si cimbru
Aperitiv cu ficat de pui, mango si cimbru din: ficat de pui, lapte proaspăt, smântână proaspătă, oua, ceapa alba, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, cimbru, vin alb. Ingrediente: 250 g ficat de pui 250 ml de lapte proaspăt 4 linguri de smântână proaspătă (aproximativ 50 g) 3 albuşuri 1/2 ceapă albă sare piper 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură […]
File de biban cu rosii, cimbru si maghiran
File de biban cu rosii, cimbru si maghiran din: file de biban, roşii cherry semiuscaţe sau proaspete, oţet balsamic fie Modena, cimbru şi maghiran uscate, ulei de măsline extravirgin, sare roz de Himalaya, amestec de piper (negru, alb, verde şi roz), hârtie de copt şi sfoară alimentara. Ingrediente: 1 file de biban de circa 400/500g roşii cherry semiuscaţe sau proaspete […]
Chec dungat
Chec dungat din: biscuiti populari, apa, zahar, unt, lapte praf, ciocolata si esenta de rom. Ingrediente: 150 g biscuiţi populari 150 ml apă 300 g zahăr 100 g unt 150 g lapte praf 200 g ciocolată 1 fiolă esenţă de rom Mod de preparare: Pui la fiert apa cu esenţa de rom şi […]
Chiftelute cu branza de capra
Chiftelute cu branza de capra din: faina, praf de copt, boabe de mustar, unt, tarhon, branza de capra, oua, lapte, crema de branza, piper si ceapa verde. Ingrediente: 350 g făină 1 plic praf de copt 1 1/2 linguriţă pudră de muştar sau boabe de muştar pisate 50 g unt 1 lingură tarhon proaspăt […]
Tort de ciocolata si citrice
Tort de ciocolata si citrice din: ciocolata amaruie, unt, suc de portocale, coaja de lamaie, esenta de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, faina, frisca lichida, portocale si mandarine. Ingrediente: Pentru blat: 400 g ciocolată amăruie 250 g unt 120 ml suc de portocale coaja de la o lămâie 2 linguriţe esenţă de portocale […]
Pastrav copt cu cartofi, nuca si hrean
Pastrav copt cu cartofi, nuca si hrean din: cartofi, sare, piper negru, păstrăvi, hrean, creme fraîche, nuci proaspete, lămâie, cimbru proaspăt. Ingrediente: 455 g cartofi, decojiţi şi tăiaţi în felii subţiri ulei de măsline sare şi piper negru proaspăt măcinat 4 păstrăvi întregi, de aproximativ 400-455 g fiecare, fără solzi şi măruntaie 1 lingură cu vârf de hrean proaspăt ras 255 […]
Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana
Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana din: frunze proaspete de cimbru, sare, piper negru, coaja de lamaie, pulpe de iepure, usturoi, ceapă roşie, vin alb, smântână dulce, paste pappardelle, parmezan. Ingrediente: 2 mâini bune de frunze proaspete de cimbru sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline coaja rasă de la 2 lămâi 4 pulpe de iepure 1 căţel […]
Cum se prepara Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline (VIDEO)
Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline: Cum se prepara Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline:
Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume
Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume din: piept de raţă, vin de Marsala, smochine uscate, sare, piper, vânătă, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de măslinei extravirgin. Ingrediente: 1 piept de raţă 120 g de vin de Marsala 4 smochine uscate sare şi piper Pentru ghiveci: 1 vânătă 1 ardei gras 1 cartof 2 dovlecei 1 morcov ulei de măslinei extravirgin sare Mod de preparare: Luaţi […]
Paste cu sparanghel si menta
Paste cu sparanghel si menta din: cartofi, sparanghel, usturoi, sare, piper negru, frunze de mentă proaspătă, paste ravioli, unt, brânză mascarpone, parmezan. Ingrediente: 225 g cartofi, decojiţi 680 g sparanghel, cu bazele tăiate şi tulpinile decojite 1 căţel de usturoi, tocat mărunt ulei de măsline sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 mână zdravănă de frunze de mentă proaspătă, tocate paste ravioli […]
Reteta zilei: Piept de pui la tigaie
Piept de pui la tigaie din: piept de pui, ulei de masline, sos pesto, unt, sare de mare, piper, ardei iute, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala Piept de pui cu legume si sos la tigaie Paste cu piept de pui, rozmarin si sos de […]
Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa
Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa din: peşte-sabie, ulei de măsline, sare, piper negru, frunze de salată (năsturel, rucola, radicchio, cicoare, păpădie), fasole verde, suc de lămâie, salsa de rosii. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte-sabie (groase de 1 cm) a câte 170-225 g fiecare ulei de măsline sare şi piper negru proaspăt măcinat 5 mâini zdravene de frunze […]
Supa thailandeza cu creveti, ghimbir si coriandru
Supa thailandeza cu creveti, ghimbir si coriandru din: tulpini de iarbă lămâioasă (iarbă de lămâie), excrescenţe din rizomul de ghimbir, frunze de lămâie kaffir, supă de bază de pui, zahăr, sos de peşte, lămâi verzi, creveţi, coriandru şi busuioc proaspăt, ardei iuţi verzi, ardei iute roşu, cepe verzi. Ingrediente: 3 tulpini de iarbă lămâioasă (iarbă de lămâie), zdrobite 2 excrescenţe din rizomul de ghimbir, decojite şi […]
Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice
Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice din: ceapă, usturoi, cârnaţi picanţi, ulei de măsline, frunze de cimbru proaspăt, ardei iuţi mici roşii, amestec de ciuperci sălbatice (bureţi galbeni, gălbiori, hribi sau vineciori, păstrăvi de fag şi shiitake), paste pappardelle, sare, piper negru, unt, pătrunjel tocat, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă, decojită şi tocată mărunt 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt 255 g cârnaţi […]
Cum se prepara Legume trase în tigaie şi salată de ridiche neagră (VIDEO)
Legume trase în tigaie şi salată de ridiche neagră: Cum se prepara Legume trase în tigaie şi salată de ridiche neagră:
Paste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan
Paste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan din: vânătă, seminţe de coriandru, ardei iuţi roşii, ulei de măsline, conservă de roşii prunişoare italiene, măsline negre, sare, piper negru, oţet din vin roşu, paste stracci, busuioc proaspăt, parmezan. Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată în cubulete cu latura de 1 cm 1 linguriţă seminţe de coriandru, zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii, uscaţi şi mărunţiti ulei […]
Midii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos
Midii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos din: usturoi, tulpini de iarbă lămâioasă,ardei iuţi proaspeţi, ghimbir, coriandru proaspăt, ulei de seminţe de susan, sare, piper negru, cepe verzi, lămâi verzi, conservă de lapte de nucă de cocos. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tăiaţi în felii subţiri 3 tulpini de iarbă lămâioasă, fără frunzele exterioare şi feliate mărunt 2 ardei iuţi proaspeţi, roşii, […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola
Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola din: prosciutto, rucola, ulei de masline, sare, piper, oua, rosii uscate, branza de capra, chifle, unt. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu vita si branza cheddar Sandwich-uri cu carne de porc, sunca si branza Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto Ingrediente: 250gr prosciutto 1 ½ cani rucola […]
Biban cu ciuperci, cartofi si salsa verde
Biban cu ciuperci, cartofi si salsa verde din: fileuri de biban de mare, plante aromatice (busuioc verde sau purpuriu, pătrunjel, cimbru), cartofi, usturoi, sare, piper negru macinat, unt, ciuperci, lamaie, salsa verde. Ingrediente: 4 fileuri de biban de mare a câte 225 g fiecare 1 mână zdravănă de plante aromatice (busuioc verde sau purpuriu, pătrunjel, cimbru) 1 kg cartofi, curăţaţi ulei […]
Paste cu gorgonzola, mascarpone, maghiran si nuci
Paste cu gorgonzola, mascarpone, maghiran si nuci din: usturoi, ulei de măsline, ulei de măsline, brânză gorgonzola, brânză mascarpone, paste stracci, nuci, sare, piper negru, parmezan. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt ulei de măsline 2 mâini bune de frunze de maghiran 140 g brânză gorgonzola 255 g brânză mascarpone paste stracci circa 200 g nuci decojite […]
Mancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta
Mancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta din: pulpă de mistreţ, telină, morcov, ceapă, vin roşu, supă caldă, arome (ienupăr, dafin, rozmarin, boabe de piper negru), malai, sare, apa. Ingrediente: 800 g pulpă de mistreţ Pentru marinadă: telină morcov ceapă tăiate in cubuleţe mici 1 litru de vin roşu supă caldă arome (ienupăr, dafin, rozmarin, boabe de piper negru) Pentru […]
Piure de baccala cu sos de varza
Piure de baccla cu sos de varza din: baccala, varză Kale, roşii cherry, pachino, cartof, lapte, ulei de măsline extravirgin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300g de baccala pus la înmuiat 200g de varză Kale 5 roşii cherry pachino 1 cartof 1/2 litru de lapte 1/4 ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Fierbeţi […]
Ravioli cu lup de mare, patrunjel si rodie
Ravioli cu lup de mare, patrunjel si rodie din: ouă, făină, carne de lup de mare fără oase, usturoi, pătrunjel, sare, rodii, zahăr, piper proaspăt măcinat. Ingrediente: 4 ouă 400 g de făină Pentru umplutură: 200 g carne de lup de mare, fără oase 1 căţel de usturoi pătrunjel sare Pentru Coulis: 2 rodii zahăr piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Formaţi […]
Prajitura rasturnata cu portocale
Prajitura rasturnata cu portocale din: portocale, oua, faina, zahar, apa, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, margarina, zahar pudra, budinca de capsune, lapte, fulgi de ciocolata, pesmet si margarina. Ingrediente: Pentru aluat: 3 portocale 8 ouă 8 linguri făină 8 linguri zahăr 1 lingură apă 1 lingură cacao praf de copt esenţă de vanilie […]
Cum se prepara Musaca de vinete (VIDEO)
Musaca de vinete: Cum se prepara Musaca de vinete:
Fasole facalita
Fasole facalita din: fasole boabe, usturoi, sare, ulei si ceapa. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 căpăţână de usturoi sare 2 linguri ulei 1 ceapă Mod de preparare: Alegi fasolea boabe, o speli bine şi o pui la fiert, înlocuind apa de 2-3 ori cu apă fierbinte. Când fasolea este fiartă, o scurgi […]
Reteta zilei: Aperitive cu spanac si branza
Aperitive cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, sare, piper, nucsoara, branza, faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, ou, lapte batut. Poate te intereseaza si: Aperitive cu sparanghel si prosciutto Aperitive cu somon, icre negre si piersica Aperitive cu bacon afumat si rosii Ingrediente pentru […]
Salata orientala cu oua
Salata orientala cu oua din: cartofi, gogosari, ceapa, masline, oua, ulei si otet. Ingrediente: 6 cartofi mai mari 4-5 felii gogoşari 1 ceapă 10-15 măsline 4 ouă ulei oţet Mod de preparare: Cartofii îi fierbi în coajă. Fierbi şi ouăle tari. Când cartofii s-au răcit, îi cureţi de coajă, la fel faci şi cu […]
Madlene
Madlene din: oua, zahar, ulei, faina, sare, coaja de lamaie, praf de copt si merisor. Ingrediente: 5 ouă 15 linguri zahăr 11 linguri ulei 15 linguri făină un praf de sare coaja de la o lămâie un plic de praf de copt merişor Mod de preparare: Freci ouăle cu 15 linguri zahăr, timp de […]
Cod la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin
Cod la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin din: fasole verde căţărătoare, usturoi, sare, piper negru, ulei de măsline, carne de cod, pancetta afumată sau bacon vărgat, seminţe de pin, lamaie. Ingrediente: 680 g fasole verde căţărătoare, fără cozi şi tăiată felii, pe diagonală 1 căţel de usturoi, tăiat în felii subţiri sare şi piper negru proaspăt măcinat […]
Cum se prepara Plăcintă verde cu carne (VIDEO)
Plăcintă verde cu carne: Cum se prepara Plăcintă verde cu carne: Pofta buna!
Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese
Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese din: făină, bere, sare, ulei, flori de dovleac, anghinare, dovlecei, broccoli. Ingrediente: 300 g de făină 1 pahar de bere (cl 25) sare după gust ulei pentru prăjit 4 flori de dovleac 1 anghinare 3 dovlecei 1/2 de broccoli Mod de preparare: Curăţaţi legumele, eliminând părţile dure şi tăiaţi-le în […]
Reteta zilei: Ceai cu lapte si aroma de scortisoara
Ceai cu lapte si aroma de scortisoara din: apa, zahar, ceai negru, scortisoara, turmeric, esenta de vanilie, ghimbir, cardamom, cuisoare, coriandru, piper, lapte de cocos. Poate te intereseaza si: Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara Ceai verde cu menta si ambra Ceai verde cu lamaie, mar si stafide Ingrediente ceai: 2 1/4 […]
Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute
Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute din: calamar, sare, piper negru, fasole cannellini, ardei iuţi proaspeţi, rucola, lămâie verde sau galbena, ulei de măsline, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 kg calamar, tranşat şi curăţat de intestine sare şi piper negru proaspăt măcinat conservă de 400 g de fasole cannellini 2 ardei iuţi proaspeţi, unul roşu […]
Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice
Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice din: fileuri de somon, sare, piper negru, prosciutto, ulei de măsline, suc de lamaie, plante aromatice (pătrunjel verde, busuioc, mentă), spanac, iaurt natural. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele şi oase a câte 225 g fiecare sare şi piper negru proaspăt măcinat 8 felii de prosciutto ulei de măsline sucul de la […]
Paste cu ricotta, seminte de pin si parmezan
Paste cu ricotta, seminte de pin si parmezan din: brânză ricotta, ou, parmezan, seminţe de pin, plante aromatice amestecate (busuioc verde şi purpuriu, pătrunjel), nucşoară, paste ravioli, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 400 g brânză ricotta 1 gălbenuş de ou 2 mâini zdravene de parmezan ras 2 mâini de seminţe de pin, prăjite şi zdrobite 3 mâini mari de plante […]
Migdale prajite cu ardei iute si sare de mare
Migdale prajite cu ardei iute si sare de mare din: ulei de măsline, ardei iuţi roşii mici şi uscaţi, migdale, sare de mare. Ingrediente: 1/2 lingură de ulei de măsline 1-3 ardei iuţi roşii mici şi uscaţi 255 g migdale curăţate de coajă şi de pieliţă 2 vârfuri de cuţit generoase de sare de mare. Mod de preparare: […]
Salata de verdeturi cu mozzarella, menta, piersica si prosciutto
Salata de verdeturi cu mozzarella, menta, piersica si prosciutto din: mozzarella din lapte de bivoliţă, ardei iute roşu uscat, piersică, prosciutto, menta, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi. Ingrediente: mozzarella din lapte de bivoliţă ardei iute roşu uscat 1 piersică câteva felii de prosciutto menta ulei de măsline suc de lămâie verdeţuri Mod de preparare: Incercaţi să […]
Pasta de dovlecei cu menta si ardei iute
Pasta de dovlecei cu menta si ardei iute din: ulei de măsline extravirgin, usturoi, ardei iuţi roşii uscaţi, dovlecei, sare, piper, mentă, suc de lamaie. Ingrediente: ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt 1 -2 ardei iuţi roşii uscaţi şi mărunţiţi 6-8 dovlecei mici, tăiaţi felii de mărimi inegale sare şi piper negru proaspăt […]
Paste cu broccoli, conopida si branza
Paste cu broccoli, conopida si branza din: broccoli, paste integrale, bucheţele de conopidă, brânză rasă Pecorino Romano, ceapă, gălbenuş, scorţişoară, cuişoare, ulei de măsline extravirgin, sare, piper boabe. Ingrediente: 300 g de bucheţele de broccoli 300 g de paste integrale 200 g bucheţele de conopidă 60 g de brânză rasă Pecorino Romano 1 ceapă 1 gălbenuş scorţişoară măcinată cuişoare ulei de măsline extravirgin sare piper […]
Cum se prepara Scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie (VIDEO)
Scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie: Cum se prepara Scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie: Pofta buna!
Prajitura cu suc de fructe
Prajitura cu suc de fructe din: oua, zahar, faina, apa rece, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, branza dulce, stafide, zahar pudra, unt, suc de fructe si budinda de vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 linguri apă rece 6 linguri ulei praf de copt esenţă de vanilie […]
Salau cu garnitura de orez
Salau cu garnitura de orez din: fileuri de salau, lamaie, ceapa, sare, otet, piper boabe, ulei, vin alb, patrunjel, orez, supa de zarzavat si ciuperci. Ingrediente: 6-8 fileuri de şalau 1 lămâie 1 ceapă sare oţet piper boabe o ceşcută ulei 1 pahar vin alb pătrunjel verde 1 cană cu orez 3 căni supă […]
Reteta zilei: Tortilla cu ton, avocado si rosii
Tortilla cu ton, avocado si rosii din: ulei de masline, suc de lamaie, praf de chili, chimen, sare de mare, ardei iute, usturoi, coriandru, ton, tortilla, avocado, varza, salata de rosii. Poate te intereseaza si: Tortilla cu salsa de peste si legume Tortilla umpluta cu peste si sos tartar Tortilla cu peşte şi cartofi […]
Piept de pui cu varza
Piept de pui cu varza din: piept de pui dezosat, ciuperci, cepe, varza, cimbru, mustar, vin alb si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g ciuperci 2 cepe 4 frunze de varză 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă muştar 1 pahar vin alb piper Mod de preparare: Tai pieptul de pui în 4 […]
Nuci umplute cu cacao
Nuci umplute cu cacao din: untura, zahar pudra, oua, sare, amoniac dizolvat in lapte dulce, faina, coaja de lamaie, esenta de rom, cacao si nuca. Ingrediente: 1/2 kg untură 250 g zahăr pudră 3 ouă sare 1 linguriţă amoniac dizolvat într-o ceaşcă de lapte dulce 1/2 kg făină Pentru cremă: 1/2 cană zahăr pudră […]
Fileuri pane
Fileuri pane din: fileuri de peste, sare, oua, piper alb, condimente pentru peste, faina si ulei. Ingrediente: 2 fileuri de peşte sare 2 ouă piper alb condimente pentru peşte 3 linguri făină 200 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli fileurile de peşte, le cureţi de eventualele oase şi pieliţe, apoi le […]
Cum se prepara Carnaciori în foi de varză (VIDEO)
Carnaciori în foi de varză: Cum se prepara Carnaciori în foi de varză: Pofta buna!
Salata de telina cu patrunjel si rodie
Salata de telina cu patrunjel si rodie din: rădăcină ţelină, frunze de ţelină, pătrunjel verde, seminţe de rodie, ulei de măsline, suc de lămâie. Ingrediente: 1 rădăcină ţelină 1 legătură de frunze de ţelină pătrunjel verde tocat 1 mână zdravănă de seminţe de rodie dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie Mod de preparare: Pentru a obţine o […]
Supa de cartofi si anghinare cu mascarpone si alune
Supa de cartofi si anghinare cu mascarpone si alune din: unt, usturoi, ceapă, anghinare de Ierusalim, cartofi, frunze de cimbru, supă de bază de pui sau de legume, mascarpone, sare, piper negru, alune de pădure. Ingrediente: 2 cubuleţe de unt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 455 g anghinare de Ierusalim, decojită şi tocată 225 g cartofi, decojiţi […]
Reteta zilei: Paine neagra cu dovlecei si fistic
Paine neagra cu dovlecei si fistic din: oua, ulei, zahar, zahar brun, esenta de vanilie, faina neagra, faina alba, sare, bicarbonat, praf de copt, praf de copt, scortisoara, dovlecel, fistic. Poate te intereseaza si: Paine cu masline Paine cu branza si condimente la cuptor Franzela umpluta cu vinete si cascaval Ingrediente: 4 oua 1 […]
Paste cu sofran, fructe de mare si smantana
Paste cu sofran, fructe de mare si smantana din: şofran, vin alb, paste tagliatelle, usturoi, fructe de mare (barbuni roşii, scoici, moluşte, midii — fără mustăţi, creveţi, calamari), smântână dulce, sare, piper negru, frunze de fenicul (pătrunjel sau mărar). Ingrediente: un vârf generos de cuţit cu şofran 1 pahar de vin alb paste tagliatelle ulei de măsline 1 căţel mare […]
Ciolan de porc cu mere si castane
Ciolan de porc cu mere si castane din: ciolan de porc dezosat, ulei de măsline extravirgin, arome (salvie, rozmarin, fructe de ienupăr), sare, piper negru, mere, castane. Ingrediente: 1 ciolan de porc dezosat ulei de măsline extravirgin arome (salvie, rozmarin, fructe de ienupăr) sare după gust piper negru 4 mere 1 castron mic de castane Mod de preparare: Puneţi ciolanul de porc, […]
Peste cu ghimbir, coriandru, ardei iute si lapte de cocos
Peste cu ghimbir, coriandru, ardei iute si lapte de cocos din: frunze de bananier sau de viţă-de-vie mari, ulei de măsline, ardei iuţi proaspeţi, tulpini de iarbă lămâioasă, usturoi, coriandru proaspăt, lămâi verzi, ulei de seminţe de susan, ghimbir proaspăt, peşte-undiţar, lapte de nucă de cocos, rozmarin sau beţigaşe de frunze de dafin. Ingrediente: 4 frunze de bananier sau de viţă-de-vie mari puţin ulei de […]
Salam de biscuiti delicios
Salam de biscuiti delicios din: biscuiti, zahar farin, cacao, miez de nuca si alune, rahat si nuca de cocos. Ingrediente: 400 g biscuiţi 200 g zahăr farin 2 linguriţe cacao 100 g miez de nucă şi alune 200 g rahat nucă de cocos Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, nuca şi alunele le […]
Tort de praz
Tort de praz din: faina, unt, sare, apa, oua, praz, margarina, costita afumata, smantana, sare, vin alb, piper si nucsoara. Ingrediente: Pentru aluat: 225 g făină 125 g unt 1 lingură de sare 2 linguri apă 1 gălbenuş Pentru umplutură: 750 g praz (numai partea albă) 50 g margarină 150 g costiţă afumată slabă […]
Muschi de porc cu ciuperci si compot de mar si ceapa
Muschi de porc cu ciuperci si compot de mar si ceapa din: muşchiuleţ de porc, ulei de măsline extravirgin, tulpină de ţelină, morcov, cepe verzi, vin alb sec, ciuperci champignon, usturoi, patrunjel, sare de mare, cristale de sare afumată. Ingrediente: 1 muşchiuleţ de porc de circa 500/600g ulei de măsline extravirgin 1 tulpină de ţelină 1 morcov 2 cepe verzi 125 ml […]
Spaghete cu ceapa verde si ardei
Spaghete cu ceapa verde si ardei din: ulei de masline, foi de dafin, patrunjel, zahar, oregano, usturoi, ceapa verde, rosii decojite, ardei iute pisat, supa de verdeata si spaghete. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 foi de dafin pătrunjel verde zahăr 1 lingură oregano 3 căţei de usturoi 500 g ceapă verde 200 […]
Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata
Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata din: oua, iaurt, ulei, zahar, faina, bicarbonat de soriu, coaja de lamaie sau portocala, zahar vanilat, sare, nuca, visine fara samburi, ciocolata neagra si lapte. Ingrediente: 5 ouă 1 pahar mare iaurt simplu 1 pahar zahăr 1 pahar ulei 2 pahare făină 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu […]
Reteta zilei: Salata de legume la gratar cu vinegreta de otet balsamic
Salata de legume la gratar cu vinegreta de otet balsamic din: grau, seminte de dovleac, ceapa rosie, ciuperca, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, miere, usturoi, salata verde. Poate te intereseaza si: Salata de pui cu orez si avocado Salata calda de legume cu branza prajita Salata de fasole cu paste […]
Placinta cu peste, spanac si branza
Placinta cu peste, spanac si branza din: cartofi, sare, piper negru, ouă ecologice, spanac proaspăt, ceapă, morcov, ulei de măsline extravirgin, smântână dulce, brânză Cheddar maturată sau parmezan, lămâie, muştar englezesc, pătrunjel verde, file de egle fin sau cod, nucşoară (opţional). Ingrediente: 5 cartofi mari, decojiţi şi tăiaţi în cubuleţe de aproximativ 2,5 cm sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 ouă ecologice 2 mâini mari […]
Mancare de carne in sos de bere
Mancare de carne in sos de bere din: carne de vita, ulei, faina, bere blonda, sare, piper, cimbru, dafin, ciuperci, cartofi si patrunjel verde. Ingrediente: 1,2 kg carne de vită 100 ml ulei 1 lingură făină 1 sticlă bere blondă sare piper cimbru 1 foaie de dafin 500 g ciuperci Pentru garnitură: 600 g cartofi […]
Spaghete cu ulei de masline, usturoi si ardei iute
Spaghete cu ulei de masline, usturoi si ardei iute din: spaghete, usturoi, ardei iuţi roşii proaspeţi, pătrunjel verde, sare şi piper negru. Ingrediente: 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii proaspeţi, fără seminţe şi tocaţi mărunt 1 mână bună de pătrunjel verde, tocat mărunt […]
Foitaj cu coaja de lamaie si scortisoara
Foitaj cu coaja de lamaie si scortisoara din: aluat de foitaj, lapte, coaja de lamaie, scortisoara, faina, zahar, apa, galbenusuri, esenta de vanilie si unt Ingrediente: 600 grame aluat de foitaj 500 ml lapte coaja de la o lămâie (nu rasă) un baton de scorţişoară 60 g făină 500 g zahăr 700 ml apă 7 gălbenuşuri […]
Reteta zilei: Negresa cu zmeura si nuci pecan
Negresa cu zmeura si nuci pecan din: ulei de masline, ciocolata amaruie, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de espresso, praf de copt, sare de mare, zmeura, nuci pecan, sare de mare grunjoasa. Poate te intereseaza si: Negresa cu branza si vanilie Negresa cu ciocolata neagra si nuci pecan Negresa cu crema de vanilie, […]
Supa de fructe de mare cu plante aromatice
Supa de fructe de mare cu plante aromatice din: amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar), midii, roşii prunisoare, ulei de măsline extravirgin, usturoi, ardei iuţi roşii proaspeţi, dovlecei, sare, piper negru, plante aromatice proaspete (busuioc, pătrunjel, fenicul, maghiran), sos de usturoi, lamaie. Ingrediente: 795 g amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar) 795 g midii 1 […]
Piure de naut cu ardei iute si chimen
Piure de naut cu ardei iute si chimen din: conservă de năut, seminţe de chimen, ardei iuţi roşii uscaţi, usturoi, suc de lamaie, sare, piper negru, ulei de măsline. Ingrediente: 1 x 400 g conservă de năut un vârf de cuţit de seminţe de chimen, zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi şi mărunţiţi 1 căţel de usturoi, decojit şi zdrobit până […]
Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola
Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola din: ulei de măsline, usturoi, ardei iute rosu, roşii prunişoare sau cherry, măsline, spaghete uscate, sare, piper, rucola. Ingrediente: ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 1 ardei iute roşu mic, uscat, după gust 3 mâini bune de roşii prunişoare sau cherry, fără seminţe şi tocate mare 1 mână bună […]
Carpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan
Carpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan din: rădăcină de sfeclă tânără, ulei de măsline, otet balsamic, sare şi piper negru, file de vită, hrean proaspăt ras sau pastă de hrean, creme fraîche, oţet din vin alb, lamaie, cardama, parmezan. Ingrediente: 680 g rădăcină de sfeclă tânără ulei de măsline aproximativ 10 linguri de otet balsamic sare şi piper negru proaspăt […]
Macrou in crusta de pesmet si piure de mazare
Macrou in crusta de pesmet si piure de mazare din: macrou, pesmet, rozmarin, sare, mazare, unt, seminte de negrilica si smantana dulce. Ingrediente: 250 g macrou 50 g pesmet rozmarin sare Pentru piureul de mazăre: 200 g mazăre 50 g unt seminţe de negrilică 2 linguri smântână dulce pentru gătit Mod de preparare: Macroul […]
Prajitura cu gris si iaurt
Prajitura cu gris si iaurt din: gris, zahar, iaurt, bicarbonat, migdale, fistic, unt, suc de lamaie, apa de portocale si apa. Ingrediente: 500 g griş fin 200 g zahăr 2 pahare mici iaurt 2 linguriţe bicarbonat 2 linguri migdale feliate 1/2 lingură fistic 70 g unt Pentru sirop: 250 g zahăr 2 linguri suc de […]
Amestec de condimente cu fenicul, cimbru si usturoi
Amestec de condimente cu fenicul, cimbru si usturoi din: seminţe de fenicul, cimbru proaspăt, frunză de dafin, sare, piper negru proaspăt măcinat. Ingrediente: 4 linguri seminţe de fenicul 2 mâini bune de cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 frunză de dafin, ruptă în bucăţi sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Zdrobiţi ingredientele şi frecaţi […]
Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc
Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc din: spaghete uscate, ceapă roşie, roşii uscate la soare conservate în ulei, oţet balsamic, sare, piper negru, busuioc,parmezan sau brânză pecorino. Ingrediente: 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate 1 ceapă roşie, decojită şi tocată mărunt ulei de măsline 2 mâini zdravene de roşii uscate la soare conservate în ulei, tocate […]
Cum se prepara File de șalău împachetat în aluat cu bere (VIDEO)
File de șalău împachetat în aluat cu bere: Cum se prepara File de șalău împachetat în aluat cu bere: Pofta buna!
Frigarui reci
Frigarui reci din: masline verzi umplute, rosii cherry, cascaval si crenvursti sau carnati. Ingrediente: măsline verzi umplute roşii cherry bucăţi de caşcaval (rondele) rondele de crenvurşti sau cârnaţi Mod de preparare: Infigi în ţepuşe sau în beţe de frigărui din bambus, pe rând, o măslină, apoi o rondea de crenvurşt, o roşie […]
Reteta zilei: Ciocanele de pui la cuptor cu sos de arahide
Ciocanele de pui la cuptor cu sos de arahide din: usturoi, ghimbir, limeta, sos de chili, sos de soia, miere, zahar brun, ulei de susan, ulei, unt de arahide, apa calda, coriandru, ciocanele de pui, orez. Poate te intereseaza si: Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor Ciocanele de pui la cuptor cu […]
Macrou cu rosii, masline si capere
Macrou cu rosii, masline si capere din: rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper, macrou si faina. Ingrediente: 4 roşii 50 g măsline 50 g capere 20 g zahăr 10 ml oţet 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde sare piper 1 kg macrou 2 linguri făină […]
Vinete dulci coapte cu chimen si coriandru
Vinete dulci coapte cu chimen si coriandru din: seminţe de chimen, usturoi, ulei de măsline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper negru, coriandru (busuioc sau pătrunjel) Ingrediente: 4 vinete tari un vârf de cuţit de seminţe de chimen, zdrobite 1 căţel de usturoi, zdrobit până ajunge la consistenţa unei paste ulei de măsline extravirgin sucul de la 2 sau […]
Salata de cartofi cu avocado si creson
Salata de cartofi cu avocado si creson din: avocado, cartofi noi, creson, ulei de măsline, suc de lamaie, sare, piper negru. Ingrediente: 1 avocado mare, bine copt 700 g cartofi noi curăţaţi 3 legături de creson, spălate ulei de măsline sucul de la 1-2 lămâi sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Fierbeţi cartofii noi în […]
Supa de dovleac cu sunca, salvie, ceapa si arpacas
Supa de dovleac cu sunca, salvie, ceapa si arpacas din: ceapă roşie, seminţe de coriandru, usturoi, ulei de măsline, dovleac plăcintar, salvie proaspătă, arpacaş, supă de bază de pui sau de legume, şuncă de Parma (ciolan sau jambon), sare de mare, piper negru, ulei de măsline extravirgin, castane, boia iute şi nucşoară. Ingrediente: 1 ceapă roşie, tocată mărunt 1 lingură seminţe de coriandru, zdrobite 2 […]
Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta
Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta din: usturoi, praf de ardei iute roşu, ulei de masline, conserve de roşii prunişoare întregi, oţet din vin roşu, sare, piper negru, paste tagliatelle, spanac proaspăt, brânză ricotta proaspătă, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 căţel mare de usturoi, tocat puţin praf de ardei iute roşu ulei de măsline 2 conserve de roşii […]
Sos Bechamel cu lapte si nucsoara
Sos Bechamel cu lapte si nucsoara din: lapte, unt, făină cernută, nucşoară, sare. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sos Bechamel (video) Sos Bechamel Sos bechamel cu caşcaval Ingrediente: 1 litru de lapte 100 g de unt 100 g de făină cernută nucşoară 1 praf de sare Mod de preparare: Pentru a prepara sosul Bechamel, […]
Reteta zilei: Salata de pui cu orez si avocado
Salata de pui cu orez si avocado din: chili, chimen, praf de usturoi, paprika afumat, piper rosu, sare, ulei de masline, miere, cidru de mere, orez brun, supa de pui, pui, ananas, fasole, avocado, ceapa verde, coriandru. Poate te intereseaza si: Salata cu avocado si dressing de lamaie Salata de masline cu castravete si lipii […]
Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide
Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide din: fileuri de anghilă fara piele, ceapă roşie, zahăr din trestie, stafide, oteţ de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, usturoi, rozmarin, salvie, dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de anghilă fara piele (circa 200g fiecare) 500 g de ceapă roşie 100 g de zahăr din trestie 60 g de stafide 100 ml oteţ […]
Baccala cu crema de naut si fenicul
Baccala cu crema de naut si fenicul din: Baccala, fenicul, morcov, ţelină Apio, praz, năut, ulei de măsline extravirgin, rozmarin proaspăt, vin de Porto, vin alb, sare. Ingrediente: 1 kg de Baccala 1 fenicul 1 morcov 2 tulpini de ţelină Apio 1/2 praz 300 g de năut ulei de măsline extravirgin rozmarin proaspăt 1 lingură de vin de Porto 1 lingură de vin alb sare Mod de preparare: […]
Curcan umplut cu sos de bere si rodie
Curcan umplut cu sos de bere si rodie din: curcan, cartofi, castane fierte la aburi, ceapă, parmezan, albuşuri, sare, piper, rodie, ulei de măsline extravirgin, bacon, rozmarin, salvie, bere, făină, unt, sare. Ingrediente: 1 curcan de 2,5 kg 1 kg de cartofi 500 g castane fierte la aburi 1 ceapă 60 g parmezan ras 3 albuşuri sare piper 1 rodie ulei de măsline extravirgin 100 g bacon […]
Pandispan cu nuga si alune
Pandispan cu nuga si alune din: discuri de pandişpan, frişcă lichidă, alune decojite, nuga albă, cafea, lichior de cafea, pudră de cacao amară. Ingrediente: discuri de pandişpan gata făcute aproximativ 200g de frişcă lichidă 100 g de alune decojite 50 g de nuga albă 2 ceşti de cafea lichior de cafea pudră de cacao amară Mod de […]
Cum se prepara Saramură oltenească de pui (VIDEO)
Saramură oltenească de pui: Cum se prepara Saramură oltenească de pui:
Tort de fructe si cacao neagra
Tort de fructe si cacao neagra din:oua, compot de ananas, zahar, ulei, faina, cacao, praf de copt, coaja de lamaie, cacao neagra, apa, unt, esenta de rom, banane si kiwi. Ingrediente: 5 ouă 1 cutie compot de ananas 15 linguri zahăr 11 linguri ulei 15 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt […]
Omleta-pizza cu telemea
Omleta-pizza cu telemea din: slanina sau ulei, oua, sunca, mazare, ardei capia rosu si telemea. Ingrediente: 30-50 g slănină sau ulei 3-4 ouă 100 g şuncă 3-4 linguri mazăre 1 ardei capia roşu telemea Mod de preparare: Tai slănina bucăţele şi o aşezi pe fundul tăvii. O laşi la foc mic să se rumenească, apoi […]
Tortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane
Tortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane din: ghimbir proaspăt, usturoi, iarbă lămâioasă, pulpe de pui, coriandru proaspăt, ulei de susan, ou, malai, castane de apă la conservă, sare, piper negru proaspăt, paste, ulei de măsline. Ingrediente: 2 bucăţi de ghimbir proaspăt, decojite 2 căţei de usturoi, decojiţi 3 tulpini de iarbă lămâioasă 4 pulpe de pui, de preferinţă organic, fără os 2 mâini […]
Reteta zilei: Aperitive cu sparanghel si prosciutto
Aperitive cu sparanghel si prosciutto din: sparanghel, prosciutto. Poate te intereseaza si: Aperitive cu somon, icre negre si piersica Aperitive cu bacon afumat si rosii Aperitive cu peste si ricotta Ingrediente: 1 buchet de sparanghel 120gr prosciutto feliat Mod de preparare: Se incalzeste gratarul la foc mediu. Între timp, inveliti sparanghelul in prosciutto. Puneti […]