Retete culinare rapide cu poze
Salata de fasole verde cu rosii si branza feta
Salata de fasole verde cu rosii si branza feta din: fasole verde, rosii, branza feta, ulei de masline. Ingrediente: 300g de fasole verde, capetele îndepărtate 6 roşii mari, tocate grosier 100g de brânză feta, tăiată în cuburi 1 lingură ulei de măsline piper Mod de preparare: Fierbe o oală cu apă. Când începe […]
Găluşte din branză dulce
Găluşte din brânză dulce: cartofi, branza dulce, faina, lapte, costita, unt, sare. Ingrediente: 350 g cartofi 200 g brânză dulce 200 g făină 150 ml lapte 75 g costiţă 20 g unt sare Mod de preparare: Amesteci bine făina cu brânză, cu lapte, cu cartofi copţi şi zdrobiţi, sare, până obţii un aluat omogen […]
Bulete de cod si cartofi
Bulete de cod si cartofi: peste, cod, lapte, cartofi, faina, ulei de masline, ou, usturoi, galbenusi, lamaie, sare. Ingrediente: 1/2 kg peşte (cod) 1 cană cu lapte 2-3 cartofi 1-2 linguri făină 100 ml ulei de măsline light 1 ou Ingrediente sosul aioli (maioneză cu usturoi): 10 căţei de usturoi 1 gălbenuş 100 ml ulei […]
Dovleac copt cu aroma de lamaie
Dovleac copt cu aroma de lamaie din: dovleac, ulei de masline, fistic, cimbru, lamaie. Ingrediente: 1 dovleac, curăţat de coajă şi tocat 2 linguri ulei de măsline 50g de fistic, prăjit 4 fire de cimbru, doar frunzele zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte bucăţile de dovleac […]
Reteta zilei: Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado
Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado din: sfecla, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar, sos iute, avocado, coriandru, menta, mazare, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle, decojite și feliate ½ ceapa rosie, felii subtiri 1½ linguri de otet 2 linguri ulei de măsline ¼ lingurita de zahar 2 lingurite sos iute 1 avocado, […]
Vită Wellington
Vită Wellington: muschi de vita, sunca de curcan, cascaval afunat, aluat foitaj, ciuperci, ou, usturoi, ceapa, morcovi, cartofi, sare, piper, mustar, ulei, patrunjel, seminte de pin, miere, smantana. Ingrediente: 4 felii muşchi de vită 4 felii de şuncă de curcan 4 felii de caşcaval afumat + 40 g caşcaval aluat foitaj 200 g ciuperci 1 […]
Pui cu cartofi si naut
Pui cu cartofi si naut din: lamaie, boia dulce, ulei de masline, cartofi, chorizo, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, naut, patrunjel, iaurt, paine. Ingrediente: 2 lamai, 1 taiata in doua dupa ce ai ras coaja, cealalta taiata sferturi 1 pui 1 lingura boia de ardei dulce 3 linguri ulei de masline 850gr cartofi, […]
Papanaşi cu dovlecei si branza de vaci
Papanaşi cu dovlecei si branza de vaci: dovlecei, oua, unt, sare, faina, branza de vaci. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 100 g unt sare făină 2-3 linguri brânză de vaci Mod de preparare: Cureţi de coajă dovleceii, apoi îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi în strecurătoare, să se […]
Tocanita picanta de porc cu galuste
Tocanita picanta de porc cu galuste din: spata de porc, ulei, ceapa, telina, dafin, oregano, chimion, coriandru, ienibahar, supa, rosii tocate, pudra de cacao, zahar brun, otet de vin rosu, portocale, ardei iute, ceapa verde, cartofi dulci, ardei gras, fasole rosie, unt, faina, praf de copt, malai, bicarbonat, porumb, lapte batut, ou. Ingrediente: 900g spată […]
Pui in lapte, la cuptor
Pui în lapte la cuptor: carne de pui, lapte, usturoi, salvie, scortisoara, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1pui 565 ml lapte 10-12 căţei de usturoi necurăţaţi 1 mână de frunze de salvie proaspătă 1 baton de scorţişoară coaja rasă de la 2 lămâi sare piper grăsime (ulei, unt sau untură de raţă etc.) pentru prăjit […]
Vinete crocante cu sos de curry
Vinete crocante cu sos de curry din: faina, vinete, pesmet, ulei, orez basmati, ceapa, usturoi, pudra de curry, miere, lapte de cocos, castravete. Ingrediente: 4 linguri de făină 2 vinete, tăiate în felii 100g de pesmet uscat 4 linguri de ulei 250g de orez basmati 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri […]
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de rodie
Pulpe de pui in sos de rodie din: ceapa, ceapa rosie, coriandru, usturoi, boia dulce, piper cayenne, piper negru, pasta de tamarind, suc de rodie, ketchup, sare, pulpe de pui, seminte de rodie. Ingrediente: 4 cepe, cubulete 4 cepe rosii, cuburi 2 cesti de coriandru proaspat, tocat 10 de catei de usturoi, tocat 2 lingurite […]
File de piept de pui cu ardei grasi si cimbru
File de piept de pui cu ardei grasi si cimbru din: ardei grasi, rosii, file de piept de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, cimbru uscat, oua. Ingrediente: 3 ardei grasi rosii 4 rosii 400 g file de piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline […]
Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari
Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 6 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant […]
Risotto cu mazare si menta
Risotto cu mazare si menta din: ulei, ceapa, usturoi, orez, supa de pui, supa de legume, mazare, parmezan, lamaie, paine, ardei iute, menta. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tocata 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200g de orez pentru risotto 1 l supă fierbinte de pui sau legume 300g de mazăre congelată 25g de […]
Salata cu varza pentru iarna
Salata cu varza pentru iarna din: varza, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, frunze de patrunjel, marar verde, ardei iute, sare grunjoasa, zahar, otet, aspirina. Ingrediente: 2 verze mari albe 6 ardei capia 6 ardei grasi mari galbeni 4 cepe mari 8 catei de usturoi cate 1 legatura frunze de telina, de […]
Mancare de miel cu pasta de curry si lipii
Mancare de miel cu pasta de curry si lipii din: ulei, ceapa rosie, usturoi, pasta de curry, rosii tocate, cartofi, mazare, lipii, iaurt. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă roşie mare, tocată 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200g carne tocată de miel 3 linguri pastă de curry 1 conservă de 400g de roşii tocate […]
Rosii cu ardei pentru ciorbe
Rosii cu ardei pentru ciorbe din: rosii, ardei grasi, frunze de patrunjel, frunze de telina, sare grunjoasa, zahar, aspirina, ulei. Ingrediente: 5 kg rosii 2 kg ardei grasi 3 legaturi frunze de patrunjel 2 legaturi frunze de telina 400 g sare grunjoasa 200 g zahar 10 pastile de aspirina ulei Mod de preparare: Speli […]
Supa de peste cu paine crocanta
Supa de peste cu paine crocanta din: usturoi, unt, paine, ulei, telina, ceapa, faina, lapte, macrou afumat, porumb. Ingrediente: 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 50g de unt, plus 1 cub mare pentru supă, moale 1 pâine mică rotundă 1 linguriţă de ulei, pentru gătit 4 tulpini de ţelină Apio, tocate fin, plus câteva frunze pentru […]
Pasta de ardei cu rosii
Pasta de ardei cu rosii din: gogosari, rosii, frunze de telina, sare. Ingrediente: 5 kg gogosari sau ardei gras rosu si galben 5 kg rosii bine, coapte 1 legatura mare-frunze de telina sare Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai în patru. Indepărtezi cotoarele si partile necoapte. Speli ardeii si ii cureti de […]
Reteta zilei: Coaste de vita in sos de vin cu ciuperci
Coaste de vita in sos de vin cu ciuperci din: ulei de masline, coaste de vita, usturoi, pasta de tomate, vin rosu, supa de vita, bacon, ciuperci, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 coaste de vită 1 capatana de usturoi, curatat 1 varf lingura pasta de tomate 1 sticla de vin […]
Aripioare de pui in crusta de miere cu susan
Aripioare de pui in crusta de miere cu susan din: aripioare de pui, porumb, ulei, varza alba, ceapa rosie, morcovi, iaurt, lamaie, miere, unt de arahide, seminte de susan. Ingrediente: 900g aripioare de pui 4 ştiuleţi de porumb, fierţi, tăiaţi în jumătăţi 2 linguriţe de ulei 1 varză albă mică, tăiată în sferturi, cotorul îndepărtat, […]
Mazare verde conservata
Mazare verde conservata din: mazare, sare grunjoasa, conserva. Ingrediente: 2 kg mazare sare grunjoasa conservant Mod de preparare: Scoţi boabele din teci şi le speli în trei ape. Le laşi să se scurgă în strecurătoare şi le pui în borcane de 400 ml, în prealabil bine spălate. Nu umpli complet borcanele, ci laşi […]
Lasagna cu crema de branza si ardei
Lasagna cu crema de branza si ardei din: rosii, ardei, masline, scortisoara, mix de ierburi uscate, ton, crema de branza, foi de lasagna, mozzarella. Ingrediente: 1 conservă de 400g de roşii tocate 250g de ardei feliaţi, de diferite culori 85g de măsline negre 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 1 lingură mix de ierburi uscate 2 […]
Fasole verde cu morcovi
Fasole verde cu morcovi din: fasole verde, morcovi, sare grunjoasa, zahar, marar verde. Ingrediente: 2 kg fasole verde 4-5 morcovi sare grunjoasa zahar cateva fire de marar verde Mod de preparare: Speli fasolea, tai capetele păstăilor, apoi le rupi în bastonaşe. Cureţi şi speli morcovii, după care îi tai în rondele. Speli şi sterilizezi […]
Salata de legume cu branza feta
Salata de legume cu branza feta din: pastarnac, morcov, seminte de chimion, naut, ulei, sfecla rosie, miere, humus, otet de vin alb, menta, branza feta. Ingrediente: 4 păstârnaci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în sferturi 4 morcovi, tăiaţi în sferturi 2 linguriţe seminţe de chimion 1 conservă de 400g de năut, boabele scurse 2 linguri […]
Dovlecei pentru salate
Dovlecei pentru salate din: dovlecei, frunze de telina, marar verde, ceapa, usturoi, otet, apa, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, zahar brun. Ingrediente: 1 kg dovlecei frunze de telina 1 legatura mare marar verde ceapa usturoi 1 pahat otet de 9 3 pahare apa sare grunjoasa (1 lingura de 1 l apa) boabe de mustar […]
Frigarui tocate cu verdeata si coaja de lamaie
Frigarui tocate cu verdeata si coaja de lamaie din: chifla, patrunjel, carne tocata mixta, ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de rapita. Ingrediente: 1 chifla veche de-a zi 1 legatura patrunjel 600 g carne tocata mixta 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa sare piper 1 lingura ulei de rapita […]
Castraveti murati cu usturoi si hrean
Castraveti murati cu usturoi si hrean din: castarveti, usturoi, marar, patrunjel, radacina de hrean, pikant fix, apa, otet, zahar. Ingrediente: 3 1/2 kg castraveti mici 2 capatani de usturoi 1 legatura tulpini de marar 2 legaturi patrunjel 4 radacini de hrean sau cateva frunze de hrean 1 plic pikant fix dulce acrisor 1 3/4 l […]
Rosii cu ardei si branza de capra
Rosii cu ardei si branza de capra din: ardei capia rosii, rosii cherry, branza de capra, ulei de masline, busuioc, otet, sare de mare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 6-8 ardei capia rosii 250 g rosii cherry 2 ardie iuti rosii 100 g branza de capra 3 linguri ulei de masline 2 linguri busuioc otet […]
Gogoşari în sos de muştar
Gogoşari în sos de muştar din: gogosari, mustar, zahar, otet, sare, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 2 1/2 kg gogosari 250 g mustar 250 g zahar 250 ml otet 2-3 linguri sare 1 lingurita boabe de piper 3-4 foi de dafin Mod de preparare: Alegi de preferinţă gogoşari roşii, bine copţi. Speli […]
Reteta zilei: Frigarui de creveti cu legume
Frigarui de creveti cu legume din: ceapa rosie, ardei gras, ananas, creveti, frigarui, sos barbeque. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tăiata bucăți 1 ardei gras verde, tăiat bucăți 1 ardei gras rosu, tăiat bucăți 1 ananas, tăiate bucăți 1 kg creveți, decorticati 1 pachet de frigarui de bambus Sos barbeque Mod de preparare: Inmuiati frigaruie […]
Zacusca fara ceapa
Zacsuca fara ceapa din: vinete, rosii, ardei grasi, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 2 1/2 kg rosii 1/2 kg ardei grasi rosii sau gogosari 300 ml ulei 1 capatana de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Coci vinetele pe flacără, le cureţi cât sunt calde şi le […]
Pizza cu ciuperci si rozmarin
Pizza cu ciuperci si rozmarin din: faina, praf de copt, ulei, usturoi, rozmarin, ciuperci, crema de branza, ou, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 175g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe de ulei 1 căţel de usturoi, feliat subţire 4 fire de rozmarin, tocat 140g de ciuperci, feliate 85g cremă de […]
Taitei cu tofu si sos
Taitei cu tofu si sos din: taitei cu ou, tofu, sos de ardei iute, sos de soia, ananas, ulei, ceapa verde, ardei. Ingrediente: 250g de tăieţei cu ou 400g de tofu 4 linguri sos de ardei iute 4 linguri sos de soia 1 conservă de 500g de ananas bucaţi, cuburile scurse şi sucul păstrat deoparte […]
Placinta cu fasole si carnati
Placinta cu fasole si carnati din: carnati, ierburi uscate, sos iute, ou, aluat de foitaj, fasole, rosii, ardei iute. Ingrediente: 400g carne de cârnaţi sau 8 cârnaţi, cu carnea scoasă din piele 2 linguri mix de ierburi uscate 300g de sos iute 1 ou, bătut 375g aluat de foitaj, întins 3 conserve a câte 400g […]
Pasta pentru gulas
Pasta pentru gulas din: rosii, ardei capia, gogosari, ceapa, ardei iute, boabe de piper, seminte de chimen, foi de daifn, sare, zahar. Ingrediente: 1 1/2 kg rosii bine coapte 8 ardei capia 8 gogosari 7 cepe de dimensiuni mijlocie 2 ardei iuti 1 lingurita boabe de piper 1 lingurita cuisoare 2 lingurite seminte de chimen […]
Pulpe de pui cu legume si cuscus
Pulpe de pui cu legume si cuscus din: dovlecel, morcov, ceapa rosie, ciuperci, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, fulgi de ardei iute, pulpe de pui, cuscus, patrunjel, menta, sos de ardei iute. Ingrediente: 1 dovlecel, cubuleţe 1 morcov, cubuleţe 1 ceapă roşie, sferturi 85g de ciuperci, sferturi 1 mână de roşii […]
Zacusca de fasole verde
Zacusca de fasole verde din: fasole verde, untdelemn, ardei, bulion de tomate, sare, piper. Ingrediente: 6 kg fasole verde 1 l untdelemn 1 1/2 kg ceapa 3 kg ardei rosii sau gogosari 1 l bulion de tomate 2-3 foi de dafin sare piper negru macinat Mod de preparare: Alegi păstăi de fasole cât mai […]
Croissante cu lapte
Croissante cu lapte din: faina fara gluten, sare, drojdie uscata, zahar, unt, lapte, ou, galbenus. Ingrediente pentru aluat: 250g făină mixtă fără gluten pentru pâine 1 praf de sare 5g de drojdie uscată 1 praf de zahăr 30g de unt moale 130ml de lapte călduţ 1 ou 1 gălbenuş Ingrediente pentru uns: 1 gălbenuş 1 […]
Reteta zilei: Pizza cu pui si mozzarella
Pizza cu pui si mozzarella din: drojdie uscata, zahar, ulei de masline, sare grunjoasa, faina, piept de pui, sos de arahide, morcovi, praz, mozzarella, parmezan. Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de drojdie uscată 1 lingura zahăr 1/8 cană ulei de măsline 1 linguriță de sare grunjoasă 2 cesti de făină Ingrediente topping: 2 jumatati de […]
Bezele cu prune
Bezele cu prune din: prune, zahar, zahar pudra, amidon, gelatina, albusuri. Ingrediente: 450g de prune coapte (cântărite după îndepărtarea sâmburilor), tocate grosier 550g de zahăr 100g de zahăr pudră 100g de amidon 11 foi de gelatină 2 albuşuri Mod de preparare: Pune prunele într-o cratiţă, împreună cu 50g de zahăr. Acoperă-le cu un capac […]
Rosii umplute cu cascaval si oua
Rosii umplute cu cascaval si oua din: rosii, cascaval, oua, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii mari 1 rotita mare de cascaval 4 oua sare piper Mod de preparare: După ce ai spălat şi ai eliminate miezul roşiilor, le laşi să se scurgă pe un şervet de hârtie. Intre timp, dai caşcavalul pe răzătoarea mare, […]
Halva de morcovi cu fistic
Halva de morcovi cu fistic din: morcovi, lapte, zahar, alune, nucsoara, apa de trandafiri, fistic. Ingrediente: 1 kg morcovi proaspeti 2 l lapte 1,5 kg zahar 100 g alune nucsoara 1 lingurita apa de trandafiri 30 g fistic Mod de preparare: Se aleg morcovii fragezi şi proaspeţi. Se spală, se curăţă şi se trec […]
Chiftelute delicioase de dovlecei
Chiftelute delicioase de dovlecei din: bacon, dovlecei, oregano, maghiran, sare, piper, albusuri, faina de orez, ulei. Ingrediente: 180 g felii bacon sau muschi file 300 g dovlecei rasi 2 linguri frunze de oregano sau maghiran macinate sare piper 2-3 albusuri 85 g faina de orez ulei pentru prajit Mod de preparare: Se aşază într-un […]
Brioşe crocante cu unt
Brioşe crocante cu unt din: mere, suc de lamaie, ghimbir, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, iaurt, unt, crema de branza de vaci, unt de arahide, arahide. Ingrediente: 2 mere mici 2 linguri suc de lamaie 20 g ghimbir proaspat 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1 […]
Reteta zilei: Tocana de linte cu fasole neagra si rosii
Tocana de linte cu fasole neagra si rosii din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru. Ingrediente: 1 ½ cesti linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, cuburi 2 linguri de usturoi tocat 3 […]
Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel (video)
Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel: Cum se prepara Scoici saint jacques cu creveti si sparanghel:
Cum se prepara Tarta cu miel, rosii si branza (video)
Tarta cu miel, rosii si branza: Cum se prepara Tarta cu miel, rosii si branza:
Cum se prepara Rulada de curcan cu orez si sos de ardei gras (video)
Rulada de curcan cu orez si sos de ardei gras: Cum se prepara Rulada de curcan cu orez si sos de ardei gras:
Cum se prepara Ficat de gasca cu pere (video)
Ficat de gasca cu pere: Cum se prepara Ficat de gasca cu pere:
Cum se prepara Iahnie de fasole mediteraneeana cu peste (video)
Iahnie de fasole mediteraneeana cu peste: Cum se prepara Iahnie de fasole mediteraneeana cu peste:
Cum se prepara Mușchiuleț de porc împletit cu pere și piure de cartofi (video)
Mușchiuleț de porc împletit cu pere și piure de cartofi: Cum se prepara Mușchiuleț de porc împletit cu pere și piure de cartofi:
Cum se prepara Miel cu kumquats si piure de sparanghel (video)
Miel cu kumquats si piure de sparanghel: Cum se prepara Miel cu kumquats si piure de sparanghel:
Cum se prepara Tigaie picanta de pui (video)
Tigaie picanta de pui: Cum se prepara Tigaie picanta de pui:
Cum se prepara Lup de mare cu bacon si legume in pergament (video)
Lup de mare cu bacon si legume in pergament: Cum se prepara Lup de mare cu bacon si legume in pergament:
Cum se prepara Salata de pui cu anason si ananas (video)
Salata de pui cu anason si ananas: Cum se prepara Salata de pui cu anason si ananas:
Cum se prepara Ruladă de somon cu cartofi și sos de șofran (video)
Ruladă de somon cu cartofi și sos de șofran: Cum se prepara Ruladă de somon cu cartofi și sos de șofran:
Cum se prepara Banane cu inghetata si pesto de menta cu capsuni (video)
Banane cu inghetata si pesto de menta cu capsuni: Cum se prepara Banane cu inghetata si pesto de menta cu capsuni:
Cum se prepara File de somon cu creveti si blue cheese (video)
File de somon cu creveti si blue cheese: Cum se prepara File de somon cu creveti si blue cheese:
Cum se prepara Creveti cu sparanghel si ragu de masline (video)
Creveti cu sparanghel si ragu de masline: Cum se prepara Creveti cu sparanghel si ragu de masline:
Reteta zilei: Salata de legume sote cu branza feta
Salata de legume sote cu branza feta din: cartofi, ciuperci, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, otet balsamic, sare, piper, branza feta. Ingrediente: 12 cartofi rosii mici, nedecojiti, taiati sferturi 3 cesti ciuperci întregi 2 morcovi, curatati si tocati 2 dovlecei mijlocii, cuburi 1 ceapa rosie, felii 1 ardei […]
Cum se prepara Frigarui de somon cu ananas si creveti (video)
Frigarui de somon cu ananas si creveti: Cum se prepara Frigarui de somon cu ananas si creveti:
Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre (video)
Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre: Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre:
Cum se prepara Piept de curcan picant cu legume (video)
Piept de curcan picant cu legume: Cum se prepara Piept de curcan picant cu legume:
Cum se prepara Somon si creveti pe pat de ananas cu sparanghel (video)
Somon si creveti pe pat de ananas cu sparanghel: Cum se prepara Somon si creveti pe pat de ananas cu sparanghel:
Cum se prepara Crema de vanilie cu capsuni (video)
Crema de vanilie cu capsuni: Cum se prepara Crema de vanilie cu capsuni:
Cum se prepara Creveti cu chutney de mango (video)
Creveti cu chutney de mango : Cum se prepara Creveti cu chutney de mango:
Reteta zilei: Gem picant de rosii
Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 2kg rosii, tocate 1 cană de zahăr 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat 1 linguriță de chimen 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/8 linguriță cuișoare 1 linguriță de […]
Tot cu pere si nuci
Tot cu pere si nuci din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, scortisoara, faina, praf de copt, pere, nuca pisata, unt, menta verde. Ingrediente: pentru blat: 150 g unt 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 oua coaja rasa de lamaie 1 praf scortisoara 200 g faina 1 praf de copt pentru […]
Punci de cirese
Punci de cirese din: suc de cirese, coaja de portocale, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ghimbir, jeleuri. Ingrediente: 2 litri suc de cireşe coaja de la 3 portocale, tăiată cu un cojitor de legume 1 ardei iute roşu, înţepat de câteva ori 3 batoane de scorţişoară 10 cuişoare 6 felii de ghimbir jeleuri, pentru servit […]
Carnati cu sos de mustar in aluat
Carnati cu sos de mustar in aluat din: ulei, miere, ketchup, mustar cu boabe, porc, aluat pentru croissant. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lîngură de miere 1 lingură de ketchup 2 linguriţe de muştar cu boabe 12 cârnaţi de porc cu ierburi 6 aluaturi pentru croissant Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C şi […]
Galuste de cartofi cu prune si mac
Galuste de cartofi cu prune si mac din: cartofi rosii, faina, mac, prune, zahar, zahar vanilat, ulei, sare, gris, oua. Ingrediente: 1/2 kg cartofi rosii 100 g faina 3 linguri mac 6 prune fara samburi zahar dupa gust 1 plic zahar vanilat 4-5 linguri ulei 1 praf de sare 40 g gris 2 oua […]
Paste cu sunca si legume
Paste cu sunca si legume din: paste, ulei, ardei rosii, porumb, mazare, usturoi, condimente hinezesti, sunca, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente: 400g de paste mici 2 linguri de ulei 2 ardei roşii, tocaţi 1 conservă de 300g de porumb, boabele scurse 175g de mazăre congelată 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe amestec […]
Supa de legume cu piept de pui
Supa de legume cu piept de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, cartofi, praf, pastarnac, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 morcovi 1 ceapa 3 cartofi 1 praz 1 pastarnac sare piper foi de dafin Mod de preparare: Tai pieptul de pui în bucăţi şi-l pui la fiert […]
Chec cu aroma de rom
Chec cu aroma de rom din: faina, unt, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, cacao, lapte. Ingrediente: 400g făină mixtă fără gluten pentru prăjituri şi biscuiţi 250g de unt sau margarină 250g de zahăr 1 lingură de zahăr vanilat 3 ouă 1 lingură de rom un praf de sare 1 pliculeţ de praf de […]
Bulion aromat
Bulion aromat din: rosii, sare, ulei. Ingrediente: 20 kg rosii 200 g sare ulei Mod de preparare: Speli rosiile si le tai bucati. Le dai prin maşina de tocat roşii cu separator, apoi pui la fiert piureul obţinut. Ţii pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. Sărezi. Pui cam 12 g […]
Reteta zilei: Castane la cuptor
Castane la cuptor Ingrediente: castane proaspete Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Ștergeți castanele cu un prosop umed. Folosind un cuțit decojit ascutit (de preferință zimțat), se cresteaza un mare X în partea rotunjită a fiecărei castane. Puneti castanele pe o foaie de copt într-un singur strat și dati la […]
Prajituri glazurate cu vata de zahar
Prajituri glazurate cu vata de zahar din: unt moale, zahar, oua, faina, praf de copt, esenta de vaniliem lapte, minidrajeuri, zahar pudra, vata de zahar. Ingrediente: 175gde unt moale 175g de zahăr 2 ouă 200g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă esenta de vanilie 100ml de lapte 100g de minidrajeuri […]
Usturoi murat in otet de vin
Usturoi murat in otet de vin din: usturoi, otet de vin, ardei iuti, vin alb, sare grunjoasa, zahar. Ingrediente: 400 g usturoi 250 ml otet de vin 2 ardei iuti rosii 100 ml vin alb 2-3 lingurite de sare grunjoasa 2-3 lingurite de zahar Mod de preparare: Cureţi usturoiul bine şi tai […]
Paine umpluta cu pasta de dovleac
Paine umpluta cu pasta de dovleac din: paine, ou, seminte de mac, dovleac, ceapa, usturoi, supa crema de rosii, chimion, coriandru, sos de ardei iute, paine prajita, carnati, castraveti. Ingrediente: 1 pâine mare rotundă 1 ou, bătut 100gr seminţe de mac 1/2 dovleac, cuburi 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, decojiţi 400g supă cremă […]
Ardei umpluti cu branza si busuioc
Ardei umpluti cu branza si busuioc din: ardei grasi, branza de vaci, telemea de vaca, oua, smantana, ulei, sare, piper, marar, busuioc. Ingrediente: 10 ardei grasi 250 g branza de vaci 250 g telemea de vaca 2 oua 2-3 linguri smantana 3 linguri ulei sare piper marar busuioc Mod de preparare: Speli ardeii, decupezi […]
Pasta picanta de ardei
Pasta picanta de ardei din: ardei capia, ardei iuti, boia dulce, pasta de rosii, seminte de coriandru, usturoi, chimen, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei capia 4-5 ardei iuti uscati (sau 1 lingura de boia iute) 1 lingura boia dulce 4-5 rosii (sau 3 linguri pasta de rosii) 1 […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu pui, ceapa si maioneza
Sandwich-uri cu pui, ceapa si maioneza din: friptura de pui, branza, ceapa, maioneza, paine, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 240gr friptură de pui la cuptor, felii subtiri 10gr branza, feliata 2 cepe, feliate subtire 2 linguri de maioneza 4 felii de pâine 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt sare și piper Mod […]
Cum se prepara Trunchi de merluciu cu legume la cuptor (video)
Merluciu cu legume la cuptor:
Cum se prepara Quiche cu branza albastra (video)
Quiche cu branza albastra:
Cum se prepara Cotlete de oaie la gratar cu cartofi copti (video)
Cotlete de oaie la gratar cu cartofi copti:
Cum se prepara Pulpe de curcan la cuptor cu legume la gratar (video)
Pulpe de curcan la cuptor cu legume la gratar:
Cum se prepara Pulpa de manzat la cuptor cu ciuperci si salata de sfecla rosie (video)
Pulpa de manzat la cuptor cu ciuperci si salata de sfecla rosie:
Reteta zilei: Supa cu salata, bacon si smantana
Supa cu salata, bacon si smantana din: bacon, ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, supa de pui, cartofi, salata creata, smantana, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 5 felii de bacon, gatite și tocate 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, tocat 5-6 carnati, se foloseste doar carnea 6 cani supa […]
Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin
Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin din: unt, ceapa, dafin, cimbru, ficatei de pui, vin alb, smantana, oua, paine prajita, castraveciori murati, gelatina, zahar, cimbru. Ingrediente: 200g de unt 1 ceapă, tocată fin 1 foaie de dafin 3 fire de cimbru 500g ficăţei de pui 100ml de vin alb dulce 100ml de […]
Prăjitură cu cireşe, nucă şi ciocolată
Prăjitură cu cireşe, nucă şi ciocolată: oua, zahar, faina, cacao, lapte, scortisoara, esenta de rom, cirese, praf de copt, nuca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cu vârf cacao 200 g ciocolată cu lapte un vârf cuţit scorţişoară 1 fiolă esenţă de rom un castronel cireşe mari fără sâmburi 1 […]
Prăjitură pufoasă cu branză
Prăjitură pufoasă cu brânză: oua, lapte, zahar, ulei, praf de copt, branza dulce, gris, zahar vanilat. Ingrediente: 2 ouă 18 linguri lapte 18 linguri zahăr 18 linguri făină 16 linguri ulei 1 plic praf de copt 500 g brânză dulce 2-3 linguri griş 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Mixezi ouăle cu zahărul, […]
Caise gratinate pe gris
Caise gratinate pe gris: caise, zahar, gris, lapte, unt, ou, nuca, zahar vanilat. Ingrediente: 1/2 kg caise 100 g zahăr 125 g gris 1/2 l lapte 3 linguri unt 1 ou 150 g nucă 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Speli caisele cu apă rece, le scoţi sâmburii şi le fierbi câteva minute […]
Musaca de cartofi cu ficatei de pui
Musaca de cartofi cu ficatei de pui din: ulei de masline, carne tocata de vita, ficatei de pui, supa de pui, ceapa, morcovi, telina apio, cimbru, dafin, pasta de rosii, sos worccestershire, legume, cartofi, lapte, unt, branza, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500g carne tocată de vită sau porc 250g ficăţei de pui […]
Plăcintă cu mere şi magiun de prune
Plăcintă cu mere şi magiun de prune: faina, ulei, lapte, drajdie de bere, sare, mere, magiun de prune, nuci, scortisoara, unt. Ingrediente aluat: 3/4 kg făină 1 pahar ulei 2 pahare, lapte sau sifon 30 g drojdie de bere sare Ingrediente umplutură: 8 mere zahăr 8 linguri magiun de prune sau ele caise 10 nuci […]
Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci
Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci:vinete, ciuperci, patrunjel, sare, boia dulce, maioneza, rosii cherry,ghimbir, ceapa, ulei. Ingrediente: 4 vinete coapte 400 g ciuperci gratinate 1 legătură pătrunjel proaspăt 1 vârf de linguriţă sare 1 vârf de linguriţă boia dulce de ardei 200 g maioneză 6 roşii 1/4 ghimbir de mărime medie ras 2 […]
Chiftelute de morcovi si mere
Chiftelute de morcovi si mere: morcovi, mere, zahar, lapte, smantana, gris, unt. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 mere 2 linguri zahăr 200 ml lapte 100 g smântână 100 g griş 50 g unt Mod de preparare: Morcovii îi cureţi, îi speli, îi razi şi îi fierbi în lapte. Când sunt fierţi, torni grisul în […]
Reteta zilei: Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa
Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa din: coriandru, piper, usturoi, chimen, dafin, ulei, ardei iute, morcovi, ceapa, apa, sare. Ingrediente: 1 legatura coriandru 10 boabe de piper negru 2 catei de usturoi, tocat 1/4 lingurita de chimen Frunze de dafin 2 linguri de ulei vegetal 8-10 ardei iuti jalapeno, tăiati rondele 2 morcovi, curatati […]
Ficatei de vitel prajiti
Ficatei de vitel prajiti din: ficat de vitel, ulei de masline, prosciutto, faina, salvie, vin, unt, legume, cartofi, ceapa rosie, ienupar, cimbru, otet de vin rosu, zahar brun. Ingrediente: 250g ficat de viţel, tăiat în felii puţin ulei de măsline 2 felii de prosciutto 1 lingură de făină, asezonată 1 mână mică frunze de salvie […]
Totul despre ardeii iuti
Totul despre ardeii iuti Senzaţia de iuţeală este dată de un compus chimic al acestor ardei, capsaicina. Scala Scoville foloseşte acest component activ pentru a măsura iuţeala ardeilor, de la zero până la 2,2 milioane. Cel mai iute ardei din lume este Carolina Reaper, care se află la limita superioară a scalei. Este urmat de […]
Ficatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure
Ficatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure din: unt, mere, ficatei de pui, faina, mix de salata, miez de nuca, paine, mure, vin rosu, otet balsamic, zahar, ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de unt 3 mere acrişoare, decojite şi tăiate în bucăţi de mărimea cuburilor de zahăr 500g ficăţei de […]
Sfaturi practice in bucatarie
Sfaturi practice in bucatarie STERILIZAREA BORCANELOR Incinge cuptorul la 140°C. Spală borcanele în apă caldă cu săpun şi clăteşte-le bine. Aşază-le într-o tavă subţire de copt şi dă-le la cuptor pentru a se usca în întregime. Dacă foloseşti borcane cu sigiliu de cauciuc, fierbe sigiliile, întrucât căldura uscată le strică. PRĂJIREA ALUNELOR Cel mai bine […]
Frigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana
Frigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana din: peste, lime, miere, ulei de masline, praf de ardei iute, chimion, zahar, sare, tortilla, varza alba, ridichi, sos tabasco, ceapa rosie, mango, ardei iute, coriandru, smantana. Ingrediente: 500g file de peşte alb, tăiat în bucăţi de 3cm coaja rasă de la 2 limes […]
Reteta zilei: Smoothie de piersici cu lapte de cocos
Smoothie de piersici cu lapte de cocos din: piersici, iaurt, miere, lapte de cocos, gheata. Ingrediente: 2 piersici 180gr iaurt 1 lingura miere 1/4 cana lapte de cocos 2 cuburi de gheata Mod de preparare: Se taie fiecare piersica in jumatate pe lungime, indepartati samburele, adaugati la blender impreuna cu restul de ingrediente. […]
Gem aromat de ardei iute
Gem aromat de ardei iute din: usturoi, ardei iute, ghimbir, rosii, zahar brun, otet de mere, seminte de mustar, seminte de coriandru, bagheta prajita, branza de capra. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 5 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat grosier 500g de roşii coapte, tăiate în […]
Castraveti, conopida si rosii murate
Castraveti, conopida si rosii murate din: conopida, castraveti, rosii, ardei iuti, otet, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, boabe de ienibahar, seminte de marar, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 2 conopide 1 kg castraveti 1 kg rosii 4 ardei iuti 200 ml otet foi de dafin piper boabe boabe de mustar boabe de ienibahar […]
Pulpe de pui cu sos iute si orez
Pulpe de pui cu sos iute si orez din: pulpe de pui, chimion, ienibahar, ardei iute, lime, usturoi, ceapa, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, otet de orez, zahar, orez. Ingrediente: 6 pulpe de pui câte 1 linguriţă de chimion măcinat şi ienibahar 1/2 ardei iute, tocat fin după îndepărtarea seminţelor Ingrediente pentru sos: coaja rasă şi […]
Piept de porc la cuptor cu salata de legume
Piept de porc la cuptor cu salata de legume din: piept de porc, zahar brun, sos de peste, sos de soia, otet de orez, anason, condimente chinezesti, papaya verde, usturoi, ardei iute, morcov, fasole verde, zahar de palmier, zahar brun, zeama de lime, arahide, caju. Ingrediente pentru porc: 1 kg piept de porc, şoriciul îndepărtat, […]
Legume asortate la murat
Legume asortate la murat din: varza, morcovi, ardei, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza 2 morcovi 3 ardei 3 linguri sare grunjoasa Mod de preparare: Tai varza mărunt. Morcovii îi dai prin râzătoare, iar ardeii îi tai fâşii şi-i amesteci cu varza.. Adaugi sarea şi presezi cu mâinile întreaga compoziţie până îşi lasă multă […]
Trufe de ciocolata cu migdale si menta
Trufe de ciocolata cu migdale si menta din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale. Ingrediente: 150ml de smântână pentru frişcă 100g de ciocolată albă, tocată 100g de ciocolată neagră, tocată 2 linguri de unt 3 linguri de miere 1 linguriţă esenta de mentă 2 ardei iuţi […]
Reteta zilei: Carne de vita aromata cu cartofi copti
Carne de vita aromata cu cartofi copti din: seminte de chimen, fulgi de ardei iute, scortisoara, oregano, carne de vita, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, coriandru, ardei iute, piure de tomate, vin rosu, rosii, sirop de melasa, supa de vita, ardei rosu, fasole neagra, sare, piper, cartofi, boia de ardei, branza cheddar. Ingrediente: 2 […]
Rosii umplute cu carne de vita
Rosii umplute cu carne de vita din: rosii, carne de vita, orez, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii 500 g carne de vita tocata 100 g orez 1 ceapa 1 legatura marar 1 legatura patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli roşiile, le tai codiţele, le scoţi miezul şi îl […]
Spaghete cu creveti si rosii
Spaghete cu creveti si rosii din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, seminte de fenicul, salam, rosii cherry, spaghete, creveti, paine, patrunjel, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii, feliaţi, seminţe înlăturate 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă seminţe de fenicul 10 felii de salam cu fenicul, tocate […]
Sfecla rosie murata cu piper
Sfecla rosie murata cu piper din: sfecla, otet, apa, radacina de hrean, boabe de piper, sare grunjoasa, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 2,5 kg sfecla 250 ml otet 750 ml apa 2 radacini hrean 1 lingurita boabe piper 2 lingurite sare grunjoasa 1 lingurita boabe mustar 2 foi de dafin Mod de […]
Prajitura cu crema de cafea si migdale
Prajitura cu crema de cafea si migdale din: faina, ciocolata neagra, unt sarat, cafea, ardei iute, pudra de ardei iute, oua, zahar brun, zahar, praf de copt, migdale, cacao, smantana pentru frisca. Ingrediente: 3 linguri de făină, plus extra pentru tavă 250g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi 250g de unt sărat, înmuiat şi […]
Ardei in otet
Ardei in otet din: ardei grasi, apa, otet din vin alb, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg ardei grasi 3 l apa 1 l otet din vin alb zahar, dupa gust foi de dafin 10-12 catei de usturoi boabe de piper sare grunjoasa fara iod, dupa gust […]
Briose umplute cu caspuni
Briose umplute cu caspuni din: faina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, unt, oua, lapte, sare, gem de capsuni, frisca, intaritor de frisca, sirop de capsuni. Ingrediente: aluat: 250 g faina 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt 50 g unt topit 2 oua 250 ml lapte 1 praf sare […]
Castraveti murati in saramura
Castraveti murati in saramura din: castarveti, seminte de marar, frunze de visin, boabe de mustar, boabe de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison seminte de marar uscat frunze de visin boabe de mustar boabe de ienibahar radacina de hrean usturoi foi de dafin sare grunjoasa […]
Lichior de zmeura
Lichior de zmeura din: zmeura, zahar, apa, votca. Ingrediente: 500 g zmeura 350 g zahar 500 ml apa un litru votca Mod de preparare: Zmeura se curăţă, nu se spală şi se pune într-un borcan cu vodca. Se lasă aşa timp de o lună şi apoi se filtrează şi se presează puţin fructele fără […]
Reteta zilei: Chiftelute de pui in sos de rosii
Chiftelute de pui in sos de rosii din: carne de pui, patrunjel, busuioc, oregano, sare, piper, piper rosu, ricotta, ou, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, rosii uscate, parmezan. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ¼ cană de frunze de pătrunjel, tocat ¼ cană de frunze proaspete de busuioc, tocat marunt 1 lingurita oregano […]
Zacusca de vinete cu rosii
Zacusca de vinete cu rosii din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 5 vinete potrivite 5 cepe 15 ardei grasi rosii 1 kg rosii 1 cana bulion 1 pahar ulei sare Mod de preparare: Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. La fel procedezi si cu ardeii. Oparesti rosiile […]
Friptura de pui cu sos de rosii
Friptura de pui cu sos de rosii din: pulpe de pui, rosii, usturoi, sare, piper, foi de dafin, apa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 kg rosii 4-5 catei de usturoi sare piper foi de dafin 300 ml apa Mod de preparare: Opăreşti roşiile şi le descojeşti. Le tai bucăţele şi le mărunţeşti în […]
Suc de coarne
Suc de coarne din: coarne, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg coarne un kg zahar 2 litri apa Mod de preparare: COarnele, bine spalate, se pune la fiert si se lasa 20 de minute. Apoi se paseaza pentru a inlatura samburii si cojile. Se fierbe,un sirop din apă şi zahăr care se amestecă apoi […]
Biscuiti fara zahar
Biscuiti fara zahar din: fulgi de ovaz, fulgi de cocos, unt, ou, miere, fructe uscate, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fulgi de ovaz 200 g fulgi de cocos 150 g unt cu 65% grasime 1 ou 75 g miere 10 fructe uscate 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu zeama de la 1/2 […]
Compot de gutui si struguri
Compot de gutui si struguri din: gutui, struguri, apa, zahar. Ingrediente: 3 kg gutui 2 ciorchini frumosi de struguri 2 litri de apa 800 g zahar Mod de preparare: Se curăţă gutuile şi se taie felii. Boabele de struguri se scot de pe ciorchine. Se face un sirop din apă şi zahăr şi, […]
Reteta zilei: Supa de pui cu taitei de casa
Supa de pui cu taitei de casa din: piept de pui, morcovi, telina, ceapa, sare, turmeric, piper, cimbru, patrunjel, aluat de taitei de casa, faina, apa. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi, cuburi 2 tulpini de telina, cuburi 1/2 ceapa, cuburi 1 lingurita sare 1/2 lingurita turmeric 1/4 lingurita piper 1/4 lingurita de cimbru […]
Gordon Ramsay: How to make Sea Bream with Tomato and Herb Salsa (video)
Sea Bream with Tomato and Herb Salsa: How to make Sea Bream with Tomato and Herb Salsa:
Cum se prepara Vita cu legume (video)
Vita cu legume: Cum se prepara Vita cu legume:
Cum se prepara Paste cu ton alb in ulei (video)
Cum se prepara Paste cu ton alb in ulei:
Cum se prepara File de pangasius la cuptor cu garnitura (video)
Cum se prepara File de pangasius la cuptor cu garnitura:
Cum se prepara cotlet grill cu legume pe vita de vie (video)
Cum se prepara cotlet grill cu legume pe vita de vie:
Cum se prepara Dorada in crusta de sare (video)
Dorada in crusta de sare: Cum se prepara Dorada in crusta de sare:
Cum se prepara Rulouri din file de salau de Nil (video)
Rulouri din file de salau de Nil: Cum se prepara Rulouri din file de salau de Nil:
Cum se prepara Mere umplute cu caise confiate (video)
Mere umplute cu caise confiate: Cum se prepara Mere umplute cu caise confiate:
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume pe pat de paste cu ou
Tocana de vita cu legume pe pat de paste cu ou din: bacon, carne de vita, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu sec, supa de vita, sare de mare, piper, morcovi baby, paste cu ou. Ingrediente: 6 felii de bacon, fierte și tocate 1kg carne de vita, cuburi 1/4 ceasca făină 2 linguri […]
Cum se prepara Paste Picante (video)
Cum se prepara Paste Picante:
Mancare de fasole cu carnati si verdeata
Mancare de fasole cu carnati si verdeata din: ulei de masline, carnati, ceapa, ardei rosu, rosii tocate, sos worcestershire, mustar dijon, zahar brun, fasole alba, fasole rosie, coriandru, patrunjel, lipii tortilla. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500g de cârnaţi, tăiaţi în bucăţi 2 cepe, tocate 1 ardei roşu, tocat 2 conserve a câte 400g […]
Prune in suc propriu
Prune in suc propriu Ingrediente: 2 kg prune Mod de preparare: Se spală prunele, se rup în două şi li se scoate sâmburele. Se aşază I în borcane cât mai îndesate şi eventual se scutură borcanul. Se lasă un spaţiu.de aproximativ 2 cm până la gura borcanului şi apoi se astupă. Se […]
Peste cu prosciutto si anghinare
Peste cu prosciutto si anghinare din: prosciutto, ulei de masline, ardei rosii, ceapa rosie, usturoi, anghinare, masline negre, pasta de ardei iute, vin alb, file de biban, file de platica. Ingrediente: 2 felii de prosciutto 3 linguri ulei de masline 2 ardei rosii, feliati 2 cepe rosii, felii 2 catei de usturoi, felii 1 conserva […]
Pizza cu pancetta si mozzarella
Pizza cu pancetta si mozzarella din: aluat de pizza, ulei de masline, piersica, nectarina, pancetta, mozzarella, gorgonzola, miez de nuca, rucola. Ingrediente: 1/2 cantitate de aluat de pizza, impartit in doua bucati ulei de masline 1 piersica sau nectarina, taiata sferturi 6 felii de pancetta 100g mozzarella, cuburi 100gr gorgonzola, maruntita 2 linguri miez de […]
Smoothie de banane cu migdale
Smoothie de banane cu migdale din: banana, capsuni, iaurt degresat, lapte degresat, migdale. Ingrediente: 1 banană mică 7 căpşuni, fără codiţe 3 linguri de iaurt degresat 3 linguri de lapte degresat 2 linguri de migdale măcinate Mod de preparare: Feliază banana în bolul robotului de bucătărie sau într-o carafă, în cazul în care […]
Tort cu crema de afine si portocale
Tort cu crema de afine si portocale din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, branza dulce, smantana, zahar pudra, portocale, gelatina, dulceata de afine, ciocolata amaruie, frisca, bomboane. Ingrediente blat: 8 oua câte 8 linguri zahăr şi făină esenţă de vanilie 1 praf de sare Ingrediente pentu crema 1: 30 g brânză dulce 30 […]
Reteta zilei: Salata de paste cu rosii coapte
Salata de paste cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, otet balsamic, mustar dijon, nectar de agave, rozmarin, paste, rucola, fasole. Ingrediente rosii: 4 rosii, felii 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita oregano 1/4 linguriță de sare 1/4 lingurita piper Ingrediente dressing: 3 linguri […]
Gordon Ramsay: How to Cook Steak and Spicy Beef Salad Recipe (video)
Steak and Spicy Beef Salad Recipe: How to Cook Steak and Spicy Beef Salad Recipe:
Gordon Ramsay: How to make Spicy Lamb Shanks (video)
Spicy Lamb Shanks : How to make Spicy Lamb Shanks:
Gordon Ramsay: How to make Stuffed Roast Chicken with Chorizo (video)
Stuffed Roast Chicken with Chorizo: How to make Stuffed Roast Chicken with Chorizo:
Gordon Ramsay: How to make Pork Chops with Sweet and Sour Peppers (video)
Pork Chops with Sweet and Sour Peppers: How to make Pork Chops with Sweet and Sour Peppers:
Gordon Ramsay: How to make Lemon and Poppy Seed Madeleines (video)
Lemon and Poppy Seed Madeleines: How to make Lemon and Poppy Seed Madeleines:
Gordon Ramsay: How to make Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts (video)
Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts: How to make Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts:
Gordon Ramsay: How to make Fish Fingers with a Chip Butty (video)
Fish Fingers with a Chip Butty: How to make Fish Fingers with a Chip Butty:
Gordon Ramsay: How to make Spicy Clam Noodle Soup and Banana and Coconut Fritters (video)
Spicy Clam Noodle Soup and Banana and Coconut Fritters: How to make Spicy Clam Noodle Soup and Banana and Coconut Fritters:
Reteta zilei: Sos guacamole cu usturoi
Sos guacamole cu usturoi din: usturoi, ulei de masline, ardei gras, sare, piper, avocado, limeta, ceapa, coriandru, ardei iute, tortilla chips. Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline Ingrediente pentru ardei copt: 1 ardei gras rosu, seminte scoase și taiat fâșii 2 linguri de ulei de masline sare ¼ […]
Tort cu ciocolata amaruie si bomboane gumate
Tort cu ciocolata amaruie si bomboane gumate din: faina, amidon, cacao, nuci macinate, oua, unt topit, zahar brun, esenta de rom, esenta de migdale, esenta de vanilie, amoniac, zeama de lamaie, sare, crema de ciocolata cu arahide, nes, ciocolata amaruie, zahar pudra, bomboane gumate, bomboane de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g amidon 50 […]
Pizza cu branza de capra si sos pesto
Pizza cu branza de capra si sos pesto din: aluat de pizza, vanata, ceapa rosie, ulei de masline, pesto, branza de capra, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente: 1/2 cantitate aluat de pizza, împărţită în 2 bucăţi 1 vânătă, feliată subţire pe lungime 1 ceapă roşie, tăiată în felii groase 2 linguri ulei de măsline […]
Prajitura cu crema de espresso
Prajitura cu crema de espresso din: frisca lichida, cafea espresso, biscuiti cu cacao, cirese. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 30 ml cafea espresso circa 300 g biscuiţi cu cacao 200 g cireşe bine coapte, pentru topping şi decor Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 20 g zahăr, pe baie de aburi. Stingi focul […]
Taitei de orez cu omleta si dressing aromat
Taitei de orez cu omleta si dressing aromat din: taitei de orez, mazare, pastai de mazare, porumb, ceapa verde, ardei rosu, sos de soia, miere, usturoi, lamaie, ghimbir, ulei de masline, lapte, oua. Ingrediente: 100g de tăieţei de orez 3 linguri de mazăre congelată 1 mână păstăi de mazăre, tăiate în două pe lungime […]
Prajitura cu gem si vanilie
Prajitura cu gem si vanilie din: galbenusuri, zahar, ulei, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, lapte, zahar, unt, ciocolata alba, pastaie de vanilie, gem de prune cu nuci, frisca lichida, ciocolata neagra. Ingrediente pentru foi: 2 gălbenuşuri 300 g zahăr 180 ml ulei 180 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de sodiu făină cât cuprinde Ingrediente pentru […]
Lasagna cu sos pesto si mascarpone
Lasagna cu sos pesto si mascarpone din: pesto, mascarpone, spanac, mazare, busuioc, menta, foi de lasagna, lapte, parmezan, seminte de pin, salata verde. Ingrediente: 200g de pesto 500g de mascarpone 200g de spanac, tocat grosier 250g de mazăre congelată câte 1 legătură de busuioc şi mentă, frunzele tocate, cu excepţia câtorva frunze de busuioc, păstrate […]
Pizza cu carnati si rosii
Pizza cu carnati si rosii din: aluat de pizza, mozzarella, carnati, rosii, branza, ardei kapia, fulgi de ardei iute, spanac. Ingrediente: 1/2 cantitate de aluat de pizza, impartit in doua bucati 100gr mozzarella, cuburi 4 carnati chorizo 4-6 rosii din conserva, scurse de suc 100gr branza rasa 1/2 ardei kapia 1 varf fulgi de ardei […]
Clatite cu iaurt
Clatite cu iaurt din: faina, praf de copt, zahar, scortisoara, iaurt, ou, lapte, unt, sirop de artar, nutella. Ingrediente: 500gr faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 4 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 125gr iaurt 1 ou 2 linguri lapte unt sirop de artar, nutella, pentru servire Mod de preparare: Pune faina, zaharul […]
Sandwich cu prosciutto si rucola
Sandwich cu prosciutto si rucola din: bagheta, ulei de masline, rosii, prosciutto, rucola. Ingrediente: 1 bagheta 2-3 linguri ulei de masline 2 rosii 4 felii de prosciutto 1 mana frunze de rucola Mod de preparare: Taie bagheta in doua pe lungime, stropeste-o cu ulei. Taie rosiile in jumatati, apoi intinde miezul acestora pe bagheta. […]
Gogosi cu nuca si mac
Gogosi cu nuca si mac din: faina, drojdie, coaja de lamaie, ulei, zahar pudra, zahar vanilat, lapte, oua, ulei, nuca, mac, esenta de rom. Ingrediente: 1 kg faina drojdie cat o nuca coaja rasa de la 1 lamaie 50 ml ulei 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 500 ml lapte 2 oua 400 […]
Reteta zilei: Humus aromat cu chimen
Humus aromat cu chimen din: naut, bicarbonat, pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, sare de mare, chimen, ulei de masline, nuci de pin, sos iute, boia de ardei. Ingrediente: 1 ceasca năut 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 9 linguri de pasta tahini 4 lingurite de suc proaspat de lamaie 2 catei de usturoi, tocat 1 […]
Tocana de creveti cu orez
Tocana de creveti cu orez din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric, chimion, fulgi de ardei iute, rosii, miere, ardei, coriandru, creveti, orez brun, telina, fasole, pasta de rosii, iaurt cu menta, chutney. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de rapiţă 2 cepe, tocate 1 bucată de 5cm ghimbir, tocată fin 2 căţei de usturoi, […]
Paste cu nuca, busuioc si parmezan
Paste cu nuca, busuioc si parmezan din: paste, nuca, ardei copti, parmezan, usturoi, busuioc, ulei de masline, mascarpone. Ingrediente: 400gr paste 100gr miez de nuca 3 ardei rosii copti, tocati 25gr parmezan, plus extra pentru servit 1 catel de usturoi, tocat 1 legatura de busuioc, plus extra pentru servit 2 linguri ulei de masline 50gr […]
Cotlete de miel cu salata de linte
Cotlete de miel cu salata de linte din: vanata, ulei de rapita, ceapa rosie, cotlete de miel, rozmarin, linte verde, menta, patrunjel, otet balsamic, seminte de pin. Ingrediente: 1 vanata, taiata in doua, pe lungime 1 lingura ulei de rapita 2 cepe rosii, taiate sferturi 300gr cotlete de miel cu grasimea îndepărtată 1 lingură de […]
Vita cu broccoli si sparanghel
Vita cu broccoli si sparanghel din: muschi de vita, sos de peste, limeta, piper verde, usturoi, ulei de rapita, ceapa, sparanghel, mazare, broccoli, lapte de cocos, pasta de curry, busuioc. Ingrediente: 250g muşchi de vită fără grăsime, feliat 1 linguriţă sos de peşte coaja rasă şi zeama de la 1/2 limeta 1/2 linguriţă boabe de […]
Salata de cruditati cu branza prajita
Salata de cruditati cu branza prajita din: otet de vin rosu, ulei de rapita, oregano, naut, ceapa rosie, castravete, masline, rosii, menta, faina, chimion, branza feta. Ingrediente pentru salata: 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe ulei de rapiţă 1 praf generos de oregano uscat sau 1 linguriţă de oregano proaspăt, tocat 175g […]
How to make Crunchy Sweet Potato and Apple Julienne Salad (video)
Crunchy Sweet Potato and Apple Julienne Salad: How to make Crunchy Sweet Potato and Apple Julienne Salad:
How to make Bacon, Egg, and Toast Cups (video)
Bacon, Egg, and Toast Cups: How to make Bacon, Egg, and Toast Cups:
How to make Red, White, and Blue Berry Trifle (video)
Red, White, and Blue Berry Trifle: How to make Red, White, and Blue Berry Trifle:
Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana de legume
Peste prajit pe pat de tocana de legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, fasole, supa de pui, apa, salvie, sare, piper, peste, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 1 ceasca morcov cubulete 1 ceasca telina cubulete 3-4 catei de usturoi tocat 2 cesti rosii cubulete 2 cutii […]
Gordon Ramsay: How to make Red Mullet with Sweet Chilli Sauce (video)
Red Mullet with Sweet Chilli Sauce: How to make Red Mullet with Sweet Chilli Sauce:
Gordon Ramsay: How to make Spicy Mexican Soup with Tortillas and Salsa (video)
Spicy Mexican Soup with Tortillas and Salsa: How to make Spicy Mexican Soup with Tortillas and Salsa:
Batoane dietetice
Batoane dietetice din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar brun, merisoare confiate, unt topit, sirop de artar, miere, ou, esenta de vanilie, esenta de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 100g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt 100g fulgi de ovăz 100g de zahăr brun 100g de merişoare confiate […]
Lipii umplute cu pui, pesto si porumb
Lipii umplute cu pui, pesto si porumb din: piept de pui, smantana, pesto, cascaval, lipii, tortillas, ardei,porumb,salata verde. Ingrediente: 1 bucată de piept de pui gătit, rupt în bucăţi 2 linguri de smântână, iaurt sau maioneză 2 linguriţe de pesto 2 felii subţiri de caşcaval 2 tortillas sau lipii 1 mână de ardei roşu tocat […]
Salata cu carne de porc si nuca
Salata cu carne de porc si nuca din: ulei de rapita, otet de vin rosu, mustar cu boabe, sirop de artar, rosie, caise uscate, ceapa, miez de nuca, patrunjel, porc. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de rapiţă 1 lingură de oţet de vin roşu 1/4 linguriţă de muştar cu boabe 2 linguriţe sirop de arţar 1/3 […]
Gordon Ramsay: How to make Grilled Lobster with Bloody Mary Linguine (video)
Grilled Lobster with Bloody Mary Linguine: How to make Grilled Lobster with Bloody Mary Linguine:
Reteta zilei: Supa de linte cu salata
Supa de linte cu salata din: apa, vegeta, morcovi, ceapa, linte rosie, linte verde, pasta de tomate, patrunjel, zahar brun, otet alb, sare, cimbru, tarhon, garam masala,piper, salata creata. Ingrediente: 5 cesti de apa 2 linguri vegeta de legume 2 cesti morcovi felii 1 ceapa, cuburi ⅓ cana de linte rosie uscata, clătita ⅓ cana […]
Beneficiile fructelor si legumelor
Beneficiile fructelor si legumelor Să mănânci şapte porţii de fructe şi legume zilnic poate părea complicat, însă exista soluţii. In nesfârşitul flux de sfaturi privind dieta şi sănătatea, un mesaj rămâne constant. Toţi experţii sunt de acord că un regim alimentar bogat în fructe şi legume este benefic. Proaspete, congelate, din conservă – în orice […]
Gordon Ramsay: How to make Fragrant Spiced Rice Pudding (video)
Fragrant Spiced Rice Pudding: How to make Fragrant Spiced Rice Pudding:
Gordon Ramsay: How to make Lamb with Fried Bread (video)
Lamb with Fried Bread: How to make Lamb with Fried Bread:
Gordon Ramsay: How to make Roasted Mackerel with Garlic and Paprika (video)
Roasted Mackerel with Garlic and Paprika: How to make Roasted Mackerel with Garlic and Paprika:
Gordon Ramsay: How to make Pork and Prawn Balls in Aromatic Broth (video)
Pork and Prawn Balls in Aromatic Broth: How to make Pork and Prawn Balls in Aromatic Broth:
5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele
Despre uleiul de măsline, cel de migdale sau cel de argan a auzit toată lumea, fiind unele dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi cel al părului. Însă, pe piaţa fito-dermatocosmeticelor au câştigat teren, în ultima vreme, uleiuri pe cât de rare, pe atât de eficiente în lupta cu problemele pielii. […]
Reteta zilei: Pui cu ciuperci in sos aromat
Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar. Ingrediente: 8 pulpe de pui sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 3 linguri unt nesărat, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci, taiate in jumătate 1 […]
Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe
Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe din: para rosie, fulgi de ovaz, iaurt degresat, lapte degresat, seminte de dovleac, afine. Ingrediente: 1 pară roşie, nedecojită 2 linguri fulgi de ovăz 150g de iaurt degresat 3 linguri de lapte degresat 1 lingură seminţe de dovleac 2 mâini de afine Mod de preparare: […]
Sote de ciuperci cu crema de branza
Sote de ciuperci cu crema de branza din: paine, crema de branza, ulei de rapita, ciuperci, lapte, mustar cu seminte, arpagic, suc de portocale. Ingrediente: 1 felie de pâine integrală 1/2 lingură cremă de brânză light 1 linguriţă ulei de rapiţă 3 mâini de ciuperci mici, feliate 2 linguri de lapte degresat 1/2 linguriţă de […]
Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute
Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute din: ulei de masline, dovlecel, pasta de ardei iute, oua, humus, ardei copt, masline, coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare 1 linguriţă de pastă de ardei iute 4 ouă 3 linguri de humus 1 ardei copt roşu, mare, din […]
Supa de legume cu valeriana
Supa de legume cu valeriana din: cartofi, ceapa verde, supa de legume, valeriana, lapte batut, anghinare. Ingrediente: 100g de cartofi, raşi (inclusiv coaja) 8 cepe verzi, tocate 500ml supă de legume (sau pui) 200g de valeriană, câteva fire puse deoparte 150ml de lapte bătut 5 inimi de anghinare, din conservă, clătite pentru a înlătura sarea […]
Lipii cu piure de mazare si crochete de peste
Lipii cu piure de mazare si crochete de peste din: crochete de peste, mazare, ulei de rapita, zeama de lamaie, lamaie, lipii, morcovi, castraveti murati. Ingrediente: 6 crochete de peste 175g mazare congelata 1/2 lingura ulei de rapita 1 lingura zeama de lamaie lamaie pentru servit 2 lipii 2 morcovi rasi 1-2 castraveciori murati, feliati […]
Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon
Cartofi gratinati cu bacon din: bacon, cartofi, branza cheddar, condimente, arpagic. Ingrediente: 6 felii de bacon 3 kg cartofi, cuburi 1 1/2 cani branza cheddar, maruntita 1 lingura condimente, dupa preferinta 2 linguri de arpagic tocat Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati folie de aluminiu si adaugati bacon-ul. Dati la […]
Salata de peste cu grau
Salata de peste cu grau din: broccoli, zeama de portocala, patrunjel, grau, pastrav afumat, valeriana. Ingrediente: 85g de broccoli, rupt în bucheţele mici zeama de la 1/2 portocală 1 lingură de pătrunjel tocat 140g grâu, fiert 140g de păstrăv afumat, mărunţit 1 mână de valeriană Mod de preparare: Fierbe bucheţelele de broccoli […]
Prajitura cu glazura de lamaie
Prajitura cu glazura de lamaie din: unt, zahar, faina, lamaie, oua, seminte de mac, iaurt, zahar pudra. Ingrediente: 175g de unt, moale, plus extra pentru uns tava 175g de zahăr 200g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt coaja rasă de la 4 lămâi 3 ouă 2 linguri seminţe de mac 125g de […]
Miel la gratar cu fasole si rosii
Miel la gratar cu fasole si rosii din: miel, zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin,ceapa, usturoi, rosii cherry, fasole, coriandru. Ingrediente: 2 bucăţi friptură de miel (precum pulpă sau cotlet) puţină zeamă de lămâie 1 lingură ulei de măsline, plus puţin extra pentru stropit carnea 1 linguriţă de rozmarin proaspăt tocat sau 1/2 linguriţă […]
Salata de creveti cu avocado si spanac
Salata de creveti cu avocado si spanac din: avocado, zeama de lamaie, creveti, mango, rosii cherry, castravete, spanac, menta, sos de ardei iute. Ingrediente: 1/2 avocado, decojit şi tăiat în cuburi puţină zeamă de lămâie 50g de creveţi mici, gătiţi 1 jumătate de mango, decojit şi tăiat în cuburi 4 roşii cherry, tăiate în jumătăţi […]
Humus cu mazare si pasta tahini
Humus cu mazare si pasta tahini din: mazare, usturoi, pasta tahini, zeama de lamaie, fasole, ulei de masline, lipie, legume. Ingrediente: 200g de mazăre fiartă 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 lingură de pasta tahini puţină zeamă de lămâie 1 lingură de fasole albă, din conservă 2 linguri ulei de măsline bucăţi de lipie şi […]
Gordon Ramsay: How to make Apple and Cranberry Crumble (video)
Apple and Cranberry Crumble: How to make Apple and Cranberry Crumble:
Gordon Ramsay: How to make Sweet Pepper Sauce with Grilled Prawns (video)
Sweet Pepper Sauce with Grilled Prawns: How to make Sweet Pepper Sauce with Grilled Prawns:
Reteta zilei: Supa de vita cu legume si patrunjel
Supa de vita cu legume si patrunjel din: vita, ulei de masline, supa de vita, suc de rosii, rosii, supa de rosii, ceapa, morcovi, dovlecel, telina, fasole verde, porumb, mazare, sare, foi de dafin, ierburi de provence, oregano, patrunjel, piper. Ingrediente: 500gr carne de vita, cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 l supa […]
Visinata gustoasa
Visinata gustoasa din: visine, zahar, alcool dublu rafinat. Ingrediente: 3 kg visine 1,5 kg zahar un litru alcool dublu rafinat Mod de preparare: Vişinele, bine spălate şi curăţate de codiţe, se pun alternativ cu zahărul într-un borcan de 5 litri. , Se astupă gura borcanului cu un tifon şi se lasă aşa […]
Ou ochi cu legume
Ou ochi cu legume din: ardei gras, ou, rosii, costita, ceapa, sare, piper, boia dulce, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 ou 2 rosii 100 g costita 1/2 ceapa sare piper boia dulce ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Incingi uleiul în tigaie şi prăjeşti un ou ochi. Scoţi […]
Supa crema de morcovi cu verdeata
Supa crema de morcovi cu verdeata din: morcovi, telina, pastarnac, apa calda, supa de pui, smantana, usturoi, ulei, piper, sare, bagheta, patrunjel. Ingrediente: 5 morcovi tocati 1 telina pastarnac 1 ceapa tocata 500 ml apa calda 150 ml supa de pui 125 ml smantana 2 catei usturoi zdrobiti 1 lingura de ulei piper sare 1 […]
Crema de zahar ars cu coaja de portocala
Crema de zahar ars cu coaja de portocala din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, zahar, frunze de menta, coaja de portocala. Ingrediente: 8 oua 250 g zahar 1 l lapte 1 plic zahar vanilat 10 linguri zahar pentru caramel frunze de menta (pentru decor) coaja de portocala razuita (pentru decor) Mod de preparare: Pui […]
Rulada de legume cu cascaval
Rulada de legume cu cascaval din: aluat, ciuperci, morcovi, praz, ulei, marar, patrunjel, nucsoara, sare, piper, ou, cascaval. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 300 g ciuperci 4 morcovi 2 fire de praz (partea alba) 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel nucsoara sare piper 1 ou 50 g cascaval ras (pentru ornat) […]
Compot de piersici si caise
Compot de piersici si caise din: caise, piersici, zahar, apa, sare. Ingrediente: 2 kg caise si piersici amestecate un kg zahar un litru apa sare Mod de preparare: Piersicile se curata de coaja, li se scot samburii si, pe masura ce se curata, se pun in apa rece cu 2-3 linguri de sare. Caisele […]
Reteta zilei: Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto
Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto din: rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, aluat de pizza, busuioc, usturoi, mozzarella, cascaval, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg rosii cherry, roșii si galbene 1 lingura ulei de măsline sare și piper 500gr aluat de pizza ¾ cana busuioc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei […]
Compot gustos de cirese
Compot gustos de cirese din: cirese, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg cirese un kg zahar 2 litri apa Mod de preparare: Se spală bine cireşele şi apoi li se scot codiţele. Se pun în borcane, zahărul se fierb 3 minute şi apoi se toarnă peste cireşe. Se astupă. Se pun borcanele la fiert pentru […]
Paste cu broccoli si ardei iute
Paste cu broccoli si ardei iute din: paste orecchiette, ulei de masline, ansoa, usturoi, ardei iute, lamaie, pesmet, broccoli. Ingrediente: 200g de paste orecchiette 4 linguri ulei de măsline 6 fileuri de anşoa în ulei, tocale (păstrează 1 lingură de ulei) 4 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire 1 ardei iute roşu, feliat subţire coaja […]
Lichior de lamaie
Lichior de lamaie din: lamai, alcool, zahar, apa. Ingrediente: 3 lamai 500 ml alcool de 90° 400 g zahar 500 ml apa Mod de preparare: Lămâile se spală bine şi se curăţă cojile care, împreună cu alcoolul, se pun la macerat pentru 10 zile. După acest timp, cojile se scot. Zahărul se diluează cu […]
Mic dejun cu cartofi si oua
Mic dejun cu cartofi si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa, oua, boia de ardei, patrunjel. Ingrediente: 400g de cartofi mici 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă, feliată subţire 2-4 ouă 1-2 vârfuri boia de ardei iute 1 mână de pătrunjel tocat Mod de preparare: Taie cartofii sub formă de cartofi pai de […]
Cuscus cu legume si carne de ied
Cuscus cu legume si carne de ied:cuscus, ardei galben, ceapa rosie, mazare, sare, piper, carne de ied, usturoi, ulei de masline, maghiran, cimbru, marar, telina frunze, castravete, iaurt, lamaie. Ingrediente: 250 g cuşcuş 1 ardei roşu galben 1 ceapă roşie 200 g mazăre fiartă sare piper 800 g carne de ied usturoi 4 linguri ulei […]
Cuscus cu branza feta si legume
Cuscus cu branza feta si legume din: cuscus, supa de legume, ulei de masline, usturoi, lamaie, branza feta, ardei copti, anghinare, rosii uscate, vinete, busuioc. Ingrediente: 400g de cuşcuş 1 cub pentru supă de legume 5 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 200g […]
Pui la ceaun cu vinete
Pui la ceaun cu vinete: pulpe de pui, vinete, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpe de pui 500 g vinete 250 ml ulei 50 g usturoi sare piper Mod de preparare: Speli pulpele de pui, apoi le prăjeşti în ceaun, în 150 ml ulei încins. Intre timp coci vinetele, le cureţi de coajă […]
Penne cu ansoa si legume
Penne cu ansoa si legume din: fasole verde, penne, ulei de masline, usturoi, file de ansoa, rosii cherry, masline negre, ton, lamaie, busuioc. Ingrediente: 300g de fasole verde 350g de penne 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 70g fileuri de anşoa, din conservă, scurse şi tocate 400g de roşii cherry, tăiate […]
Reteta zilei: Legume aromate la tava
Legume aromate la tava din: broccoli, ciuperci, dovleac, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 cesti de broccoli 2 cesti de ciuperci 2 cesti de dovleac, tocat 1 dovlecel, taiat bucati 1 dovlecel galben, taiat bucati 1 ardei gras rosu, tocat 1 ceapa rosie, tocata 2 […]
Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru
Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru: dovlecei, varza, ceapa, rosii, cimbru, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 10 dovlecei 1 varză mică 1 ceapă 3 roşii cimbru mărar verde ulei sare Mod de preparare: Dovleceii îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai pe lung, apoi îi goleşti de seminţe. Varza o toci mărunt, […]
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie din: faina, pesto, mozzarella, rosii uscate. Ingrediente: 300gr faina pentru aluat de pizza 1 lingură de pesto sau pastă de măsline 125g de mozzarella, feliată subţire 4-6 roşii uscate, tocate grosier Mod de preparare: Prepară amestecul pentru pizza conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune aluatul într-un bol, acoperă-l cu […]
Tocăniţă de legume cu orez
Tocăniţă de legume cu orez: dovlecel, vanata, morcovi, ardei gras, rosii, ceapa, orez, ulei, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 morcovi 1-2 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă mică 1/2 cană orez ulei sare Mod de preparare: Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legumele în cubuieţe. Pui ceapa la călit, apoi […]
Granola cu fructe de padure si nuca de cocos
Granola cu fructe de padure si nuca de cocos din: fulgi de ovaz, nuca de cocos, seminte de dovleac, zahar brun, ulei, sirop de artar, miere, stafide, cirese confiate, caise confiate, ciocolata neagra, fructe de padure, lapte. Ingrediente: 300g fulgi de ovăz 50g fulgi nucă de cocos 50g seminţe de dovleac 185g de zahăr brun […]
Spaghete cu carne de curcan şi sos
Spaghete cu carne de curcan şi sos: spaghete, pipt de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, unt, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou 1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Ingrediente sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 linguri apă 1/2 […]
Gordon Ramsay: How To Cook The Perfect Pasta (video)
How To Cook The Perfect Pasta:
Gordon Ramsay: How to make Spiced Carrot and Coconut Chutney (video)
Spiced Carrot and Coconut Chutney: How to make Spiced Carrot and Coconut Chutney:
Gordon Ramsay: How to make Egg-Fried Rice Noodles with Chicken (video)
Egg-Fried Rice Noodles with Chicken: How to make Egg-Fried Rice Noodles with Chicken:
Gordon Ramsay: How to make Smoky Pork Sliders with BBQ Sauce (video)
Smoky Pork Sliders with BBQ Sauce: How to make Smoky Pork Sliders with BBQ Sauce:
Gordon Ramsay: How to make Chocolate Sponge with Fresh Ginger (video)
Chocolate Sponge with Fresh Ginger: How to make Chocolate Sponge with Fresh Ginger:
Gordon Ramsay: How to Make Margherita Pizza at Home (video)
Margherita Pizza: How to Make Margherita Pizza at Home:
Gordon Ramsay: How to make Leek and Pancetta Quiche (video)
Leek and Pancetta Quiche: How to make Leek and Pancetta Quiche:
Gordon Ramsay: How to make Beef Tacos with Wasabi Mayonnaise (video)
Beef Tacos with Wasabi Mayonnaise: How to make Beef Tacos with Wasabi Mayonnaise:
Gordon Ramsay: How to make Simple Soda Bread (video)
Simple Soda Bread: How to make Simple Soda Bread:
Gordon Ramsay: How to make Olive, Rosemary and Tomato Focaccia (video)
Olive, Rosemary and Tomato Focaccia: How to make Olive, Rosemary and Tomato Focaccia:
Gordon Ramsay: How to make Baguette With Beef (video)
Baguette With Beef: How to make Baguette With Beef:
Gordon Ramsay: How to make Simple Beef Brisket (video)
Simple Beef Brisket: How to make Simple beef Brisket:
Gordon Ramsay: How to Cook Perfect Duck Breast (video)
Perfect Duck Breast: How to Cook Perfect Duck Breast:
Ciorbă de salată si fasole boabe
Ciorbă de salată si fasole boabe: fasole boabe, salata, frunze de telina, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 salată câteva frunze de ţelină 2 căţei de usturoi 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii 6 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Este nevoie ca boabele de fasole să […]
Pulpe de pui la tava cu sos de mango
Pulpe de pui la tava cu sos de mango din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, chutney de mango, sos worcestershire, maioneza, salata verde. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu os şi piele 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată fin 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 ardei […]
Găluşte gustoase cu prune
Găluşte cu prune:cartofi albi, faina, ou, zahar, ulei, sare, prune, scortisoara, pesmet, unt, menta. Ingrediente aluat: 1 kg cartofi albi 300 g făină 2 ouă 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 20 de prune bine coapte 3-4 linguri zahăr 1 lingură scorţişoară măcinată Ingrediente garnisit: 3 linguri pesmet 2 […]
Desert de gris cu afine
Desert de gris cu afine: lapte, gris, zahar brun, zahar vanilat, unt, sare, dulceata de afine, frunze de menta. Ingrediente: 1 I lapte dulce 200 g griş 4 linguri zahăr brun 1 pliculeţ zahăr vanilinat unt, cât o nucă 1 praf de sare dulceaţă de afine frunze verzi de mentă aromată, pentru décor Mod […]