Retete culinare cu poze
Salata de rucola cu smochine si nectarine
Salata de rucola cu smochine si nectarine din: prosciutto, smochine, nectarina, muguri de pin, parmezan, rucola, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 150g de prosciutto 4 smochine 1 nectarină 2 linguri muguri de pin 50g de parmezan 200g de rucola 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie sare […]
Costita inabusita, cu sos iute
Costita inabusita, cu sos iute din: costiţă, sos soia, orez, sare, sos iute (Sichuan), glutanat de sodiu, vin, zahăr, pastă de chili (ardei iute), ceapă verde chinezească, ulei de arahide, rădăcină de ghimbir. Ingrediente: 500 g costiţă 1 lingură sos soia 100 g orez 1 1/2 linguriţă sare 1 lingură de sos iute (Sichuan) 1/2 linguriţă […]
Foie gras cu vita si legume
Foie gras cu vita si legume din: foie gras, vita, paine, sparanghel, cartofi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 450g foie gras (se poate folosi, după preferinţe, foie gras de raţă sau de gâscă) 200g x 4 steak-uri de vită 4 felii groase de pâine 300g de sparanghel 300g de cartofi mici pătrunjel, pentru decor ulei […]
Desert rece cu caise, nuci si smantana
Desert rece cu caise, nuci si smantana din: smântână, fulgi de porumb, nuci zdrobite, scorţişoară, miere, piersici. Ingrediente: 500ml smântână proaspătă 400g fulgi de porumb 50g nuci zdrobite 1/2 linguriţă scorţişoară 4 linguri miere 100g piersici Mod de preparare: Amestecaţi fulgii de porumb cu mierea, nucile, piersicile tăiate în cubuleţe şi presăraţi amestecul cu scorţişoară. întindeţi pasta obţinută într-o tavă, într-un […]
Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de capere
Scoici la tigaie cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel. Poate te intereseaza si Scoici la aburi cu aroma de busuioc Ingrediente: 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid 1/3 ceașcă stafide ulei 4 linguri unt nesărat 1 conopidă, rupta în buchețelele sare piper […]
Salata de rosii coapte cu mozzarella si busuioc
Salata de rosii coapte cu mozzarella si busuioc din: rosii coapte, mozzarella, busuioc, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 4 roşii coapte, feliate 300g de mozzarella, feliată subţire 1 mână de frunze de busuioc, tocate, plus câteva frunze întregi pentru garnisit puţin ulei de măsline, pentru servit oţet balsamic Mod de preparare: Pe un […]
Rulouri de piept de pui umplute
Rulouri de piept de pui umplute din: smantana, gorgonzola picanta, piept de pui, unt, ulei, ciuperci, patrunjel, usturoi, ceapa, pesmet, cimbru, busuioc. Ingrediente: 200ml de smântână 50g de brânză gorgonzola picanta 650g de piept de pui 4 linguri de unt 2 linguri de ulei 300g de ciuperci câteva fire de pătrunjel, tocate fin 4 căţei […]
Conserva de ceapa verde si morcov
Conserva de ceapa verde si morcov din: ceapă verde, morcovi, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 kg ceapă verde 2 morcovi pătrunjel mărar sare piper 150 ml ulei Mod de preparare: Tai ceapa rondele mărunte şi le pui la călit într-o tigaie cu ulei. Cureţi morcovii şi îi dai prin răzătoarea mică, după care îi […]
Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie
Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie din: apa, unt, sare, faina, oua, esenta de vanilie, ulie, miere, scortisoara. Ingrediente: 4 căni apă 1 cană unt puţină sare 2 căni făină 6 ouă esenţă de vanilie ulei pentru prăjit miere scorţişoară Mod de preparare: Pui apa la foc cu untul şi sarea. Când începe […]
Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat
Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat din: cartofi, spanac, pesmet, lămâie (suc şi coajă), păstrăv afumat, mărar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g spanac 150 g pesmet 1 lămâie (suc şi coajă) 150 g păstrăv afumat 1 lingură mărar tocat ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cubuleţe în apă […]
Cea mai simpla braga
Cea mai simpla braga din: grau, seacara, ovaz, orz, porumb, apa. Ingrediente: grau seacara ovaz orz porumb apa Mod de preparare: Se prepară mai întâi malţul: o cantitate oarecare de grâu, secară, ovăz, orz şi porumb se udă cu apă, se pune într-un vas, se acoperă şi se ţine la cald până când grăunţele încolţesc. Se […]
Creveti inabusiti cu castane si carne
Creveti inabusiti cu castane si carne din: crevete, carne grasă de porc, castane, ulei de arahide, ou, sare, bicarbonat, făină, vin, rădăcină ghimbir, piper. Ingrediente: 450 g crevete 85 g carne grasă de porc 150 g castane 6 linguri ulei de arahide 1 ou 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 2 linguri făină 1 lingură vin […]
Salata de pere caramelizate cu piept de rata
Salata de pere caramelizate cu piept de rata din: piept de rata, salata valeriana, pere, miere, unt, ceapa rosie, vin rosu, foi de placinta, dafin. Ingrediente: 16 felii piept de raţă fiert sau fript 200g de salată valeriană 2 pere 2 linguriţe de miere 50g de unt 1 ceapa rosie 200ml de vin roşu 2 […]
Reteta zilei: Piept de pui picant la tigaie
Piept de pui picant la tigaie din: piept de pui, sare, ulei, ceapa, ardei iute, pasta de chili, sos de stridii, sos de peste, orez. Poate te intereseaza si Pui picant si orez cu legume Ingrediente: 340g piept de pui, felii sare 2 linguri de ulei 2 cepe, feliate 2 ardei iuti, maruntiti 2 linguri […]
Salata de pepene galben, capsune si struguri
Salata de pepene galben, capsune si struguri din: pepene galben, struguri albi si rosii, capsune, babane, vermut rosu, frisca, zahar brun. Ingrediente: 1/2 pepene galben 1 ciorchine strugure alb 1 ciorchine strugure roşu 300 g căpşune 1 banana 3 linguri vermut roşu, frişcă 1 lingură zahăr brun Mod de preparare: Cureţi pepenele galben de seminţe şi […]
Tort delicios cu mere
Tort delicios cu mere din: mere, făină, suc jde lămâie, unt moale, zahăr, zahăr vanilat, sare, coajă de lămâie rasă, oua, praf de copt, lapte, zahăr pudră, unt. Ingrediente: 750 g mere 250 g făină suc jde lămâie 160 g unt moale 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 1 linguriţă de coajă […]
Hatzelim cu vinete si lamaie
Hatzelim cu vinete si lamaie din: vânătă, ou, lămâi, mujdei de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ou 2 lămâi zemoase mujdei de usturoi sare piper Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii şi o laşi la scirs, pe un suport de lemn încli-, nat. Baţi albuşul spumă tare cu un pic […]
Salata de rucola cu mango caramelizat
Salata de rucola cu mango caramelizat din: mango, unt, zahar brun, mozzarella de bivolita, ulei de masline, zeama de lamaie, rucola, migdale, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 1 mango 2 linguri de unt 1 linguriţă de zahăr brun 200g mozarella de bivoliţă 1 lingură ulei de măsline 1/2 lingură zeamă de lămâie 200g rucola 20g […]
Pina Colada cu menta
Pina Colada cu menta din: rom alb, crema de cocos, cuburi de ananas, gheata, lime, frunze de menta, cirese. Ingrediente: 50 ml rom alb 3 linguri cremă de cocos 4 linguri de cuburi de ananas zdrobite două ceşti de gheaţă pisata o felie de lime frunze de mentă o cireaşă de cocktail Mod de preparare: Pune toate […]
Reteta zilei: Punch
Punch din: macris, afine uscate, zahar, apa, scortisoara, anason, portocala, ghimbir, rom, bitter. Poate te intereseaza si Punch cu suc de limeta Ingrediente: 3-4 cupe de măcriș 1 cană afine uscate 1 1/2 cana zahar 8-12 cani de apa 1 baton de scortisoara 1 stea anason 1 portocala tăiata în felii 1 felie groasă de […]
Cartofi la cuptor cu smantana si usturoi
Cartofi la cuptor cu smantana si usturoi din: cartofi, usturoi, nucşoară, smântână, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi un-căţel usturoi nucşoară 250 ml smântână sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se taie rondele cât mai fine. Cu usturoiul se freacă un vas de cuptor şi se aşază un prim strat de cartofi. Se acoperă cu smântână pusă cu […]
Costita dulce-acrisoara cu sos de soia
Costita dulce-acrisoara cu sos de soia din: costiţă, zahăr, ulei de arahide, oţet, sos de soia, ceapă verde chinezească, sare, ghimbir, vin, amidon, glutanat de sodiu, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 3 linguri zahăr 2 ceşti ulei de arahide 1 lingură oţet 1 lingură de sos soiu 2 linguriţe ceapă verde chinezească tocată 1 linguriţă […]
Ciorba cu carne, creson si ciuperci
Ciorba cu carne, creson si ciuperci din: ciuperci, carne macră de vită, ceapă, zeamă de orez fiert, ou, creson fără cozi, ceapa de apă, soia, supă de carne, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g carne macră de vită 1 ceapă 1 lingură zeamă de orez fiert 1 ou 1 legătură creson fără cozi 3 […]
Pilaf cu dovleac si stafide
Pilaf cu dovleac si stafide din: orez, ceapa, morcovi, dovleac, apa sau supa de legume, stafide, sare, piper, chimen, coriandru, ulei. Ingrediente: 200 g orez 2 cepe mari 4 morcovi 200 g dovleac 250 ml apă sau supă de legume o lingură stafide sare piper chimen coriandru 2 linguri ulei Mod de preparare: Orezul se acoperă […]
Tarta crocanta cu inghetata si nuci
Tarta crocanta cu inghetata si nuci din: biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale, unt, nuci, migdale, zahar, inghetata, ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 450 g biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale 200g unt 200g nuci şi migdale în amestec 1 kg îngheţată 100 g zahăr 200 g ciocolată neagră de menaj […]
Crevete inbusit cu crusta
Crevete inbusit cu crusta din: crevete de mărime medie, ulei de arahide, zahăr, sare, vin, bicarbonat, rădăcină ghimbir. Ingrediente: 6 crevete de mărime medie 4 linguri ulei de arahide 4 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir tocat Mod de preparare: Crevetele, spălate şi curăţate, se aşază […]
Carnati cu legume si busuioc
Carnati cu legume si busuioc din: cârnaţi proaspeţi de casă, ardei graşi, roşii mici, ulei, fasole verde conservată, usturoi, brânză pentru servit, busuioc proaspăt. Ingrediente: 4 cârnaţi proaspeţi, de casă 2 ardei graşi 10-12 roşii mici 3 linguri ulei o mână fasole verde conservată 2 căţei usturoi brânză pentru servit busuioc proaspăt Mod de preparare: Fasolea din conservă se scurge bine, se […]
Minipavlove cu fructe de padure si migdale
Minipavlove cu fructe de padure si migdale din: albusuri, zahar, fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure), coaja de lamaie, fulgi de migdale, frisca batuta din smantana, frunze de menta. Ingrediente: 3 albusuri 9 linguri de zahar 800 g fructe de padure in amestec (zmeura, afine, mure) coaja unei lamai taiata felii 1 lingur a de fulgi de migdale […]
Crap cu carne de porc in sos
Crap cu carne de porc in sos din: crap, carne de porc, chili, morcov, untură, sos de soia, vin, bicarbonat, sare, oţet, zahăr, hagina, ghimbir. Ingrediente : 1 crap de circa 500 g 40 g carne de porc 5 chili 1 morcov 1 lingură untură 1 lingură sos de soia 1 ceaşcă vin 1 linguriţă […]
Tort cu zmeura si ciocolata alba
Tort cu zmeura si ciocolata alba din: ouă, pesmet, zmeură, zahar, unt, fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr, cacao, esenta rom, apa rece, ciocolata alba, faina, praf de copt. Ingrediente: 8 ouă 2 linguri pesmet 350g zmeură 400g zahăr 400g unt 1 lingură fâşii din coji de lămâie fierte în sirop de apă cu zahăr 100g cacao 1 linguriţă […]
Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan si parmezan
Supa de fasole cu ciolan si parmezan din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, fasole uscata, spanac, ciolan de porc, supa de pui, rosii, paste, sare, piper, parmezan. Poate te intereseaza si Supa de fasole cu pancetta Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1/2 ceapa, cuburi 2 morcovi, cuburi 1 tulpină de țelină, […]
Mousse cu gem
Mousse cu gem din: gem de zmeura si rodie, zeama de lamaie, lapte, zahar, pastaie de vanilie, gelatina, smantana, albusuri, zmeura, menta. Ingrediente: 200g gem de zmeură şi rodie zeama de la 1/2 de lămâie 250ml de lapte 200g de zahăr 1 păstaie de vanilie 1/2 plic de gelatină 250ml de smântână dulce 2 albuşuri […]
Costita cu napi si ghimbir
Costita cu napi si ghimbir din: costiţă, ceapă verde chinezească, napi, rădăcină de ghimbir, sare, boabe piper chinezesc, glutanat de sodiu, piper măcinat, vin. Ingrediente: 500 g costiţă 2 linguri ceapă verde chinezeasca 250 g napi 1 linguriţă rădăcină de ghimbir 1 linguriţă sare 10 boabe piper chinezesc 1 linguriţă glutanat de sodiu puţin piper […]
Budinca de ciocolata cu fistic si alune
Budinca de ciocolata cu fistic si alune din: inghetata de ciocolată, stafide înmuiate în rom, fistic, alune, caramele, cacao, ciocolată albă şi amăruie. Ingrediente: 1 l inghetata de ciocolată 200 g stafide înmuiate în rom, fistic, alune şi caramele tocate 2 linguri cacao 40 g ciocolată albă şi amăruie Mod de preparare: Decongeleaza 1 l inghetata de ciocolată, […]
Betisoare de orez cu alune si stafide
Betisoare de orez cu alune si stafide din: orez, lapte, oua, zahar, stafide alune nesarate, coaja de lamaie, scortisoara, rom, zahar praf, faina, ulei, sare. Ingrediente: 300g orez 1l lapte 3 oua 100g zahar 50g stafide 50g de stafide nesarate coada rasa de la 1 lamaie un varf de cutit de scortisoara 1 lingurita […]
Biscuiti cu aroma de migdale
Biscuiti cu aroma de migdale din: bautura de migdale, unt, zahar brun, esenta de migdale, faina, praf de copt, migdale, sare. Ingrediente: 50ml băutură din migdale Alpro 170g de unt la temperatura camerei 170g de zahăr brun 1 linguriţă de esenţă de migdale 200g de făină 1/2 linguriţă de praf de copt 100g de migdale […]
Crevete cu legume si vin de orez
Crevete cu legume si vin de orez din: crevete, albuş, amidon, zahăr maro, legume congelate (mazăre, broccoli, fasole verde), ghimbir, ceapă verde, sos de soia, vin de orez, pastă de roşii, ulei de soia, pentru prăjit. Ingrediente: 500 g crevete 1 albuş 1 lingură amidon 1 linguriţa rasă zahăr maro 400 g legume congelate (mazăre, […]
Reteta zilei: Pulpe de curcan cu legume si cimbru
Pulpe de curcan cu legume si cimbru din: curcan, sare, piper, ulei, ceapa, praz, telina, morcovi, usturoi, vin alb, cimbru, salvie, supa de pui, patrunjel. Poate te intereseaza si Curcan umplut cu legume Ingrediente: 10 ciocanele de curcan sau pulpe intregi, taiate in jumatate sare și piper 4 linguri de ulei 2 cepe, tocate 4 […]
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă). Pentru 2-3 kg carne de […]
Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie
Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie din: frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce, lapte fiert si racit, zahar, gelatina, cognac, esenta de vanilie, zmeura. Ingrediente: 500 ml frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce 90 ml lapte fiert si racit 100g zahar 10g gelatina 1 lingura cognac 1 […]
Supa de chimen cu ciuperci si smantana
Supa de chimen cu ciuperci si smantana din: seminţe de chimen, morcovi, ceapa, paste scurte, faina, ciuperci, smantana, ulei de masline, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1 lingură seminţe de chimen 2 morcovi 1 ceapă 2 linguri paste scurte 1 lingură făină 500g ciuperci proaspete 150ml smântână 2 linguri ulei de măsline 1 legatura de pătrunjel verde sare […]
Tort cu cacao si piersici sau nectarine
Tort cu cacao si piersici sau nectarine din: oua, zahar, faina, cacao, zahar vanilat, rom, unt, nectarine (sau piersici), fulgi de migdale. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 5 linguriţe făină 5 linguriţe cacao 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rom Ingrediente pentru crema: 600g unt 8 ouă 150g cacao 450g zahăr Ingrediente pentru ornat: 300g nectarine […]
Branza de vaci cu caise si miere
Branza de vaci cu caise si miere din: miere, brânză de vaci, ouă, caise. Ingrediente: 3 linguri miere 300g brânză de vaci 3 ouă 12 caise Mod de preparare: Spălaţi caisele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Frecaţi brânza cu mierea şi gălbenuşurile, până când obţineţi o compoziţie omogenă. Bateţi albuşurile spumă. Când aceasta se ţine bine de tel, […]
Prajitura cu caise, lamie si nuci
Prajitura cu caise, lamie si nuci din: ouă, zahar tos, unt, faina, bicarbonat, esenţă de vanilie, coaja de lamaie, caise, miez de nuca. Ingrediente: 4 ouă 300g zahăr tos 200g unt 250g făină 1 lingurită bicarbonat 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 lămâie 1 kg caise fără sâmburi, tăiate în jumătăţi 300g miez de nucă […]
Cubulete de pui dulci-acrisoare cu ciuperci si legume
Cubulete de pui dulci-acrisoare cu ciuperci si legume din: piept de pui, ciuperci proaspete (sau din conservă), ardei gras roşu, ardei gras verde, ardei iute, cepe medii, ulei, sos soia, amidon, cub de concentrat de vită, usturoi, amestec de condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 150 g ciuperci proaspete (sau din conservă) 1 ardei […]
Prajitura cu migdale, frisca si coacaze
Prajitura cu migdale, frisca si coacaze din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, bicarbonat, migdale macinate, frisca batuta din smantana proaspata, coacaze rosii/negre. Ingrediente pentru blat: 6 albusuri 100g faina 200g zahar 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita bicarbonat 100g migdale macinate Ingrediente pentru crema: 450 – 500g frisca batuta din smantana proaspata 500g coacaze rosii/negre Mod de preparare: Bateti albusurile, […]
Reteta zilei: Salata de naut
Salata de naut din: naut, ulei de masline, sare de mare, menta, lamaie, suc de lamaie. Poate te intereseaza si Salata cu naut si bulgur Ingrediente: 3 căni năut fiert 3 linguri ulei de masline 3/4 linguriță sare de mare 3 linguri frunze de menta, tocata coaja rasa de la 1 lamaie 2 lingurite suc […]
Costita inabusita, cu branza de soia si ceapa verde
Costita inabusita, cu branza de soia si ceapa verde din: costiţă, zahăr, orez, ceapă verde (chinezească), brânză de soia, rădăcină de ghimbir, sos de soia, piper, sare, vin, glutanat de sodiu. Ingrediente: 500 g costiţă 2 linguri zahăr 100 g orez 3 linguriţe ceapă verde (chinezească) tocată 2 bucăţi mici de brânză de soia 2 […]
Tiramisu la pahar cu aroma de cafea
Tiramisu la pahar cu aroma de cafea din: mascarpone, smantana, zahar, cafea, piscoturi, cacao, lichior de cafea, rom. Ingrediente: 250g de brânză mascarpone 150g de smântână dulce 4 linguri de zahăr 150ml de cafea tare 150g de pişcoturi 2 linguri de cacao 30ml lichior de cafea sau rom Mod de preparare: Se bate smântâna cu […]
Saratele cu semine de susan, mac si chimen
Saratele cu semine de susan, mac si chimen din: făină, praf de copt, caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare, brânză dulce, unt, smântână, sare, boia dulce, oua, seminte de susan, chimen, mac. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare 50 g brânză dulce 200 g unt 2 linguri […]
Mousse de ciocolata cu caramel
Mousse de ciocolata cu caramel din: frisca, ciocolata, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, biscuiti cu cacao, unt, sos caramel. Ingrediente: 300ml de frisca 150g de ciocolată cu lapte tocată fin 150g de ciocolată amăruie tocată fin 150ml de lapte 50g zahăr pudră 200g de biscuiţi cu cacao 2 linguri de unt la temperatura camerei sos […]
Cubulete de peste prajit cu coriandru si chimion
Cubulete de peste prajit cu coriandru si chimion din: peşte file, albuş, sare, piper negru măcinat, chimion măcinat, coriandru, amidon alimentar, ulei. Ingrediente: 250 g peşte file 1 albuş sare piper negru măcinat chimion măcinat coriandru 1 linguriţă amidon alimentar 3 linguri ulei Mod de preparare: Peştele se zvântă şi se taie în […]
How to make Zucchini brownies (video)
Zucchini brownies How to make Zucchini brownies Pofta buna!
How to make Minestrone salad (video)
Minestrone salad How to make Minestrone salad Pofta buna!
How to make Frozen grape nuts pie (video)
Frozen grape nuts pie How to make Frozen grape nuts pie Pofta buna!
How to make Chicken, dressing and vegetable casserole (video)
Chicken, dressing and vegetable casserole How to make Chicken, dressing and vegetable casserole Pofta buna!
How to make Pineapple pudding dip (video)
Pineapple pudding dip How to make Pineapple pudding dip Pofta buna!
How to make Cheese spread on pumpernickel bread (video)
Cheese spread on pumpernickel bread How to make Cheese spread on pumpernickel bread Pofta buna!
How to make Blueberries in velvet maple cream (video)
Blueberries in velvet maple cream How to make Blueberries in velvet maple cream Pofta buna!
How to make Mint julep bourbon balls (video)
Mint julep bourbon balls How to make Mint julep bourbon balls Pofta buna!
How to make Corn and peppers cornbread (video)
Corn and peppers cornbread How to make Corn and peppers cornbread Pofta buna!
Retete (2015)
Retete: Reteta zilei: Placinta cu alune si ciocolata Placinta cu alune si ciocolata din: zahar, sare, piper cayenne, arahide, oua, melasa, unt, bourbon, vanilie, faina, fulgi de ciocolata, aluat de patiserie. Poate te itnereseaza si Placinta aromata cu… Read more » Reteta zilei: Paste cu sos de legume Paste cu sos de legume din: ulei […]
How to make Beef skillet (video)
Beef skillet How to make Beef skillet Pofta buna!
How to make Feta walnut nibbles (video)
Feta walnut nibbles How to make Feta walnut nibbles Pofta buna!
How to make Fresh strawberry mousse (video)
Fresh strawberry mousse How to make Fresh strawberry mousse Pofta buna!
Cocktail pina colada cu aroma de migdale
Cocktail pina colada cu aroma de migdale din: suc pina colada, ingheta de vanilie cu stracciatella, esenta de migdale, gheata, coaja de portocala, menta, anason stelat. Ingrediente: 750ml suc pina colada 200g de îngheţată de vanilie cu stracciatella 1 fiolă de esenţă de migdale 8 cuburi de gheaţă coji de portocale, mentă şi anason […]
Reteta zilei: Placinta cu alune si ciocolata
Placinta cu alune si ciocolata din: zahar, sare, piper cayenne, arahide, oua, melasa, unt, bourbon, vanilie, faina, fulgi de ciocolata, aluat de patiserie. Poate te itnereseaza si Placinta aromata cu dovleac Ingrediente alune condimentate: 1/3 cana zahăr 1 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță piper cayenne 1 1/2 cani arahide prăjite nesărate Ingrediente umplutură: 4 oua […]
Salata de sparanghel cu ananas
Salata de sparanghel cu ananas din: sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat, oua de prepelita, şuncă sau piept de pui fiert, compot de ananas, castravete în oţet, gogoşar în oţet, maioneză light, sare, piper alb, salata, ou de gaina. Ingrediente: 500 g sparanghel proaspăt sau 1 borcan sparanghel conservat 10 ouă de prepeliţă 200 g şuncă sau piept de pui […]
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar din: cotlet de porc, miere, mustar Dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, mere, bere, mustar, faina sau amidon. Ingrediente: 1 cotlet de porc de circa 1-1 1/2 kg 1 lingură miere 2 linguri muştar Dijon sare, piper 3-4 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru uscat 4 mere […]
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab din: aluat de foitaj, unt, faina integrala, lapte, nucsoara, fulgi de chilli, sparanghel, crab, oua. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 30 g unt 30 g făină integrală 300 ml lapte un praf de nucşoară ploaspăt răzuită un praf generos de fulgi de chilii 125 g sparanghel 100 g carne […]
Tarte cu ciocolata si nuci
Tarte cu ciocolata si nuci din: unt nesarat, galbenus, apa rece, esenta de vanilie, faina, zahar, sare, crema de ciocolata, nuci, coaja de lamaie. Ingrediente: 120g de unt nesărat 1 gălbenuş 2 linguri de apă rece 1 fiolă esenţă de vanilie 160g de făină 70g de zahăr 1 praf de sare 150g cremă de ciocolată […]
Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie
Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie din: varză roşie, sfeclă roşie, usturoi, ghimbir proaspăt, cuişoare, scorţişoară, piper negru, unt, zahăr brun, oţet de vin roşu, Porto sau vin roşu fructat. Ingrediente: 1 varză roşie, tocată 250 g sfeclă roşie, curăţată şi tăiată bucăţi 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 2,5 cm ghimbir proaspăt, răzuit 1/4 linguriţă cuişoare mâcinate 1/4 linguriţă […]
Pastarnac si morcov caramelizat cu cimbru
Pastarnac si morcov caramelizat cu cimbru din: morcov, pastarnac, ulie vegetal, cimbru, unt, zahar tos. Ingrediente: 500 g morcov 500 g pâstârnac 2 linguri ulei vegetal câteva crenguţe de cimbru, mârunţit 25 g unt 25 g zahăr tos Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Aşază legumele în tava de copt, stropeşte cu […]
Guacamole picant cu rosii cherry
Guacamole picant cu rosii cherry din: avocado, coaja şi zeama de lămâie, ardei iute roşu, ceapă roşie, căţel de usturoi, iaurt natur, grisine. Ingrediente: 2 buc avocado coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 100 g roşii cherry, tăiate în două 50 g ardei iute roşu, tocat 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, zdrobit 200 g iaurt […]
Cotlete umplute cu ciuperci si praz
Cotlete umplute cu ciuperci si praz din: cotlete de porc fără os, muştar, chiflă mică, cârnăcior picant uscat, frunze de pătrunjel, oua, praz, ciuperci, vin alb sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os 3 linguri muştar 1 chiflă mică 1 cârnăcior picant uscat 1 lingură frunze de pătrunjel tocate 2 gălbenuşuri 1 fir de praz 3 […]
Aperitiv cu peste, marar si smantana
Aperitiv cu peste, marar si smantana din: peşte (şalău, somn), brânză dulce, telemea de oi, smântână, unt, maioneză, ceapa, boia dulce, marar, lamaie, telina, oua, nucşoară, ienibahar, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, somn) 500 g brânză dulce 200 g telemea de oi 200 g smântână 150 g unt 200 g maioneză 2 cepe 1 lingură boia dulce […]
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia
Cubulete de biban dulci-acrisoare cu sos de soia din: biban file, suc de lămâie, sos de soia, otet. sare, piper alb măcinat, coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf de cuţit fiecare), zahăr, ulei de arahide, ou, amidon de porumb, morcovi, mazăre congelată, ceapă, roşii pasate. Ingrediente: 400 g biban file sucul de la […]
Reteta zilei: Paste cu sos de legume
Paste cu sos de legume din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii, rozmarin, dafin, parmezan, otet balsamic, penne. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci Ingrediente: 1/4 cană ulei de măsline 1 ceapa, tăiate în bucăți mari 2-3 morcovi, tăiati în bucăți mari 2-3 tulpini de telina, […]
Dovlecel pane cu cascaval si rosii
Dovlecel pane cu cascaval si rosii din: dovlecei, caşcaval, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 250 g caşcaval 5-6 roşii ulei sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai rondele, îi dai cu puţină sare şi îi laşi timp de 10 minute. Tâmponezi apoi feliile de dovlecei cu un prosop şi le prăjeşti în ulei încins […]
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci din: cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici, bere, condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce), sare, usturoi, varza rosie, mere, nuci, sare, piper, ulei de masline, oţet din vin alb sau zeamă de lămâie. Ingrediente: circa […]
Frozen Margarita
Frozen Margarita din: tequila, lichior de portocale, suc de lamaie, zahar pudra, gheata zdrobita, sare, lime. Ingredinte: 160 ml tequila 40 ml lichior de portocale 80 ml suc de lamaie 8 linguri zahar pudra 16 linguri gheata zdrobita sare jumatate de lime Mod de preparare: Pregateate paharele astfel: scufunda-le marginea in suc de lamaie, apoi pune-le in […]
Tarta cu afine, crema de lamaie si vanilie
Tarta cu afine, crema de lamaie si vanilie din: unt, biscuiţi digestivi cu ciocolată, cremă de brânză de vaci dietetică, cremă de lămâie, esenţă de vanilie, afine, zahar tos, lichior de coacaze, jeleu de coacaze, ciocolata amaruie. Ingrediente: 100 g unt 400 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi 400 g cremă de brânză de vaci dietetică 5 linguri cremă […]
Cuburi de carne cu mazare si praz
Cuburi de carne cu mazare si praz din: carne de porc cu slănină, mazăre păstăi, untură de porc, morcovi, sare, vegeta, piper, praz, ghimbir, făină de porumb, ou, vin, ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 85 g morcovi 1/2 linguriţă sare […]
Pizza cu porumb, carnaciori si masline
Pizza cu porumb, carnaciori si masline din: făină, drojdie, zahar, lapte, ulei, busuioc sau oregano, sare, masline, cârnăciori subţiri, porumb dulce din conservă, mozzarella, ketchup dulce. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 30 g drojdie 1 linguriţă zahăr 1 pahar lapte 3 linguri ulei busuioc sau oregano uscat mărunţit sare Ingrediente pentru umplutură şi decor: 50 g măsline 2 cârnăciori subţiri 3 […]
Reteta zilei: Pui cu ghimbir si sos de soia
Pui cu ghimbir si sos de soia din: ulei de arahide, ulei de canola, pui, usturoi, ceapa, ghimbir, piper, dafin, otet de orez, sos de soia, orez. Poate te intereseaza si Pui cu struguri si masline Ingrediente: 1/4 cana ulei de arahide sau ulei de canola 1 pui, taiat bucati 2 capatani de usturoi 1/2 […]
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie din: mere, afine, zahar tos, zeama si coaja de portocala, esenta de migdale, crema de vanilie, faina integrala, migdale macinate, unt, fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g mere, curatate si tocate 200 g afine 125 g zahar tos zeama si coaja rasa de la 1 portocala 1/2 lingurita esenta de migdale crema de vanilie pentru […]
Crevete in crusta cu sos de ketchup
Crevete in crusta cu sos de ketchup din: crevete, ulei de arahide, ketchup, sare, zahăr, bicarbonat, vin, oţet, rădăcină de ghimbir, piper, făină. Ingrediente: 500 g crevete 4 ceşti ulei de arahide 1 lingură ketchup 1/2 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură vin 1/2 linguriţă oţet 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat […]
Pateu de macrou cu hrean si cimbru
Pateu de macrou cu hrean si cimbru din: macrou congelat, sare, foi de dafin, cimbru uscat, macrou afumat, hrean, unt, iaurt cremos sau smântână, boabe de piper mozaic. Ingrediente: 1 macrou congelat, de circa 300 g sare 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru uscat 1/2 macrou afumat 1-2 linguriţe hrean ras 120 g unt 2-3 linguri iaurt […]
Prajitura cu lapte si caise
Prajitura cu lapte si caise din: caise, oua, zahar, ulei, faina, lapte, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg caise 4 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 2 căni făină 1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi ie laşi deoparte. Dizolvi […]
Pizza cu bacon si cascaval
Pizza cu bacon si cascaval din: făină, drojdie proaspătă, ulei, zahar, sare, bulion, bacon, patrunjel, cascaval. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 15 g drojdie proaspătă 2 linguri ulei un praf de zahăr o linguriţă sare Ingrediente pentru umplutură: 2 linguri bulion o lingură ulei 250 g bacon o legătură pătrunjel 50 g caşcaval ras Mod de […]
Aperitiv cu somon, cascaval si praz
Aperitiv cu somon, cascaval si praz din: file de somon afumat, cascaval, piper negru, cartofi, ou, praz sau ceapa verde. Ingrediente: 150 g file de somon afumat 200 g caşcaval piper negru măcinat 4 cartofi 1 ou 1 fir de praz sau 2 fire de ceapă verde pentru ornat Mod de preparare: Razi caşcavalul, îl ambalezi […]
Biscuiti deliciosi cu gem
Biscuiti deliciosi cu gem din: unt nesărat, zahar, ou, praf de copt, faina, gem, zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt nesărat 250 g zahăr un ou un vârf de cuţit praf de copt 375 g făină gem, dupa gust zahar pudra Mod de preparare: Se mixeaza untul pentru a obţine o spumă, se adaugă zahărul si […]
Crochete cu parizer si cascaval
Crochete cu parizer si cascaval din: ouă, parizer, cascaval, gris, praf de copt, faina, patrunjel, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 3 ouă 200 g parizer 200 g caşcaval 2 linguri griş 1 plic praf de copt 200 g făină 1 legătură pătrunjel sare piper alb 150 g pesmet 200 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Sos guacamole cu rosii si coriandru
Sos guacamole cu rosii si coriandru din: avocado, limeta, rosii, ceapa rosie, coriandru, ardei iute, sare de mare, parmezan. Poate te intereseaza si Sos guacamole cu usturoi Ingrediente: 3 avocado 1 limeta 3 rosii 2 linguri ceapa rosie, tocata 2 linguri coriandru, tocat 1 ardei iute sare de mare, dupa gust ¼ lingurita parmezan ras, […]
Rulouri cu salata de pui si sos de soia
Rulouri cu salata de pui si sos de soia din: supă de pui, rădăcină de ghimbir, pulpe de pui fără piele şi os, oţet, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salată verde şi de mentă, arahide, zahăr pudră. Ingrediente: 1 cană supă de pui 1 cm rădăcină de ghimbir 3 pulpe de pui fără piele şi os 3 linguri oţet […]
Mancare aromata cu legume
Mancare aromata cu legume din: ciuperci proaspete (sau din conservă), ţelina, morcovi, porumb (mazăre), ardei graşi, ceapa, alune decojite (nesărate), sos de soia, sos de peşte, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru şi verde, boia de ardei, pastă de tomate (1 pahar suc de roşii). Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete (sau din conservă) […]
Limba afumata in aspic cu legume si branza
Limba afumata in aspic cu legume si branza din: limbă afumată de porc, gelatină, oţet, sare, bulion, legume congelate, boabe de piper, foi de dafin, cremă de brânză, legume proaspete. Ingrediente: 1 limbă afumată de porc 40 g gelatină 70 ml oţet 1 vârf de linguriţă de sare 3 linguri bulion 400 g legume congelate 1 linguriţă boabe de piper 3 foi de dafin […]
Carne de porc rumenita in sos dulce
Carne de porc rumenita in sos dulce din: carne de porc, zahăr, usturoi verde sau uscat, vin, untură, glutanat de sodiu, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură sos de […]
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci din: oua, ulei, spanac congelat, smantana, faina, parf de copt, sare, piper, brânză dulce, unt, ciuperci, mărar, gelatina, maghiran sau oregano uscat. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri ulei 150 g spanac congelat 3 linguri smântână 6 linguri făină 1 plic praf de copt sare piper Ingrediente pentru umplutură: 300 g brânză […]
Pui in sampanie cu struguri si migdale
Pui in sampanie cu struguri si migdale din: fileuri de piept de pui, faina, sare, unt, ceapa, şampanie, bulion, usturoi, boia dulce, curcuma, smântână, struguri albi, pătrunjel verde. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 1 lingură făină 1/2 linguriţă sare 60 g unt 2 cepe câte 125 ml şampanie şi bulion 2 linguri migdale măcinate 1 căţel de usturoi 1/4 linguriţă boia […]
Pui pe pat de legume si portocale
Pui pe pat de legume si portocale din: pui, unt, mar, lamaie, portocale, cartofi, morcovi, rosii cherry, usturoi, boia, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri unt 1 măr 2 lămâi 1 portocală 3 cartofi 2 morcovi 8 roşii cherry 3 căţei de usturoi boia sare piper 100 ml vin alb Mod […]
Tarte cu gem de fructe
Tarte cu gem de fructe din: gem de fructe, migdale, zahar, faina, unt, galbenus, sare, merisoare confiate, menta, zhar pudra. Ingrediente: 100g de gem de fructe (zmeură, căpşuni, afine şi cireşe) 50g de migdale măcinate 120g de zahăr 150g de făină 120g de unt de la frigider, tăiat cubuleţe 1 gălbenuş de ou 1 praf […]
Varza umpluta cu carne si ceapa verde
Varza umpluta cu carne si ceapa verde din: varză chinezească, ouă, carne tocată de porc, ulei de arahide, sos de soia, ceapă verde, sare, ghimbir, glutamat de sodiu, făină. Ingrediente: 150 g varză chinezească 3 ouă 150 g carne tocată de porc 4 linguri ulei de arahide 2/3 linguri sos de soia 1 linguri […]
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel din: urechi de porc, picioare de porc, botul şi coada porcului, ciolan proaspăt, usturoi, morcov, boabe de piper, rădăcină de pătrunjel, sare, boia. Ingrediente: 2 urechi de porc 4 picioare de porc botul şi coada porcului 1 ciolan proaspăt 4 căpăţâni de usturoi câteva boabe de piper 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel sare […]
Carne de porc cu ciuperci si ceapa
Carne de porc cu ciuperci si ceapa din: file de porc, ceapă, ciuperci, ulei de arahide, sos de soia, sare, vegeta, vin de gătit, oţet, făină de porumb, rădăcină de ghimbir,usturoi. Ingrediente: 125 g file de porc 1 ceapă medie 1 lingură ciuperci 1 1/2 ceaşcă ulei de arahide 1 lingură sos de soia 1 […]
Aperitiv cu varza, morcov si peste
Aperitiv cu varza, morcov si peste din: aluat pentru foitaj, oua, susan, macrou, condimente pentru peşte, varza alba, varza rosie, morcovi, lamaie, ulie de masline, sare, piper negru, maioneza. Ingrediente: 500-700 g aluat pentru foitaj 1 ou 3-4 linguri susan 4 fileuri de macrou condimente pentru peşte 1 varză mică albă 1 varză mică roşie 2 morcovi […]
Fidea de orez cu legume si sos de soia
Fidea de orez cu legume si sos de soia din: fidea din orez, carne dezosată de pui, legume congelate, ceapă, usturoi, ghimbir, sos de soia condimentat, sos dulce de soia, amidon, ulei de soia. Ingrediente: 250 g fidea din orez 250 g came dezosată de pui 250 g legume congelate 1 ceapă mai mică 1 […]
Ciorba de porc cu linte si tarhon
Ciorba de porc cu linte si tarhon din: linte, carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapa, foi de dafin, usturoi, faina, ulei, ardei gras rosu, oţet aromat cu tarhon, rosii, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 300 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 2 foi de dafin 2 căţei de […]
Reteta zilei: Bruschete cu masline si seminte de dovleac
Bruschete cu masline si seminte de dovleac din: masline asortate, ulei de masline, seminte de dovleac, bagheta, praf de usturoi. Poate te intereseaza si Bruschete cu parmezan Ingrediente pentru amestecul de masline cu seminte de dovleac: 1 cană masline asortate, fara samburi 1 lingura ulei de masline ¼ cană seminte de dovleac, prăjite Ingrediente pentru […]
Chitele cu sos picant si patrunjel
Chitele cu sos picant si patrunjel din: cârnaţi proaspeţi, piper, sos Worchester, pătrunjel, ceapa rosie, jeleu de coacaze, coaja de portocală, muştar, sos Tabasco, ulei, chifle mici. Ingredinete: 800 g cârnaţi proaspeţi (porc şi vită) 2 linguriţe piper măcinat 2 linguriţe sos Worchester 2 linguri pătrunjel 3 cepe roşii, răzuite 150 g jeleu de coacăze coaja răzuită de la 1 portocală 1/2 linguriţă muştar câteva […]
Cocktail cu mango si vin spumant
Cocktail cu mango si vin spumant din: piure de mango, fructul pasiunii şi goji, lămâie, vin spumant. Ingrediente: 12 linguri piure de mango, fructul pasiunii şi goji 1 lămâie, tăiată în 6 segmente 1 sticlă vin spumant, bine răcit Mod de preparare: Pune în fiecare pahar câte 2 linguri de piure de fructe şi stoarce câte […]
Desert cu ciocolata, caise si nuci
Desert cu ciocolata, caise si nuci din: bautura de orez, ciocolata amaruie, zahar brun, lichior de caise, caise, nuci. Ingrediente: 100ml băutură de orez Alpro 260g de ciocolată amăruie 4 linguri de zahăr brun 2 linguri lichior de caise caise şi nuci pentru decor Mod de preparare: Se topeşte ciocolata împreună cu băutura […]
Ciolan rumenit de porc cu mere
Ciolan rumenit de porc cu mere din: ciolan de porc, mere aurii, morcovi, pătrunjel, boabe de piper, frunze dafin, miere, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: un ciolan de porc 4 mere aurii 2 morcovi o rădăcină pătrunjel boabe de piper 2 frunze dafin o lingură miere 2 linguri ulei 300 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Ciolanul bine […]
Flan de nuca de cocos si lamaie
Flan de nuca de cocos si lamaie din: ouă, lapte condensat, nucă de cocos, coaja şi sucul unei lămâi verzi. Ingrediente: 4 ouă o cutie lapte condensat (400 g) 400 ml lapte 125 g nucă de cocos coaja şi sucul unei lămâi verzi Mod de preaprare: Cele două tipuri de lapte se pun într-un castron cu ouăle. Se […]
Tarta cu lapte si mere
Tarta cu lapte si mere din: făină, margarină, zahar, apa, mere, miere, unt, lapte condensat. Ingrediente: 200 g făină 100 g margarină un praf zahăr 8 linguri apă Ingrediente pentru umplutură: 5 mere 2 linguri miere 2 linguri zahăr 100 g unt Ingrediente pentru coacere: 4-5 linguri lapte condensat Mod de preparare: Pentru aluat, apa, margarina şi un […]
Reteta zilei: Frittata cu dovlecel, rosii si porumb
Frittata cu dovlecel, rosii si porumb din: ulei de masline, usturoi, dovlecel, rosii, porumb, chimen, sare, piper, oua, lapte, branza. Poate te intereseaza si Cum se prepara Frittata cu dovlecel și ricotta (video) Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 dovlecel 3 roșii 1 cană boabe de porumb 1 lingurita chimen […]
Bere de casa
Bere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez Ingrediente: 15 litri apă de izvor 1 kg orz prăjit un pumn de boabe de porumb un pumn de conuri uscate de hamei 50g drojdie 500g zahăr orez Mod de preparare: In 15 litri apă de izvor fierbeţi următoarele ingrediente: […]
Carne picanta cu ardei si dovlecel
Carne picanta cu ardei si dovlecel din:file de vacă, ceapa, usturoi, ardei galben, ardei rosu, ceapa verde, dovlecel, varza, morcov, ardei iute rosu, ulei, piper, ghimbir, sos de rosii, oţet pentru zahăr.. Ingrediente: 400 g file de vacă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei galben 1 ardei roşu 2 cepe verzi 1 dovlecel […]
Briose cu frisca si visine
Briose cu frisca si visine din: frisca, faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, lapte, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, menta. Ingrediente: 250ml frisca 200g de făină 1/2 linguriţă de praf de copt 1 praf de sare 75g de unt la temperatura camerei 100g de zahăr + 1 lingură zahar 2 ouă […]
Rulouri din piept de pui cu ciuperci si ardei gras
Rulouri din piept de pui cu ciuperci si ardei gras din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, ciuperci, patrunjel verde, concentrat de legume, condimente (maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrişor), vin alb, ulei, bacon afumat. Ingrediente: 1 piept de pui mare şi dez osat 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 6-7 ciuperci mari, pătrunjel verde 2 linguriţe […]
Tarte cu nuci si smochine
Tarte cu nuci si smochine din: unt, gorgonzola, faina, zahar, apa rece, smochine, nuci, merisoare confiate, muguri de pin, miere, sare. Ingrediente: 60g de unt 100g brânză gorgonzola 160g de făină 1 linguriţă de zahăr 2 linguri apă rece 8 smochine 8 nuci 30g de merişoare confiate 2 linguri muguri de pin 2 linguri de […]
Fasole nemteasca cu branza si oua
Fasole nemteasca cu branza si oua din: fasloe verde, oua, branza sau cascaval, smantana, faina, sare, ulei. Ingrediente: 800 g fasole verde 3 ouă 200 g brânză sau caşcaval 200 g smântână 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Pentru început, fierbi fasolea în apă cu puţină sare, apoi o scurgi şi o […]
Desert cu ananas si cirese
Desert cu ananas si cirese din: ananas, cirese, aluat de foietaj, zahar, ou. Ingrediente: 16 felii de ananas 16 cireşe 200g aluat de foietaj 2 linguri de zahăr 1 ou Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Feliile de ananas se lasă la scurs, după care se tamponează bine cu un prosop de […]
Imam bayildi cu vinete si ceapa
Imam bayildi cu vinete si ceapa din: viente, ceapa, ardei gras, rosii curatate de coaja, usturoi, sare, piper, ardei iute, ulei de masline si floarea-saorelui. Ingrediente: 2,5 kg vinete pufoase 3 cepe potrivite (roşii) 2-3 ardei graşi mari 1 cutie mică de roşii curăţate de coajă (sau bulion) 4 căţei de usturoi sare piper […]
Reteta zilei: Chiftelute de curcan pe pat de orez
Chiftelute de curcan pe pat de orez din: paine, lapte, curcan, usturoi, patrunjel, ceapa, garam masala, turmeric, parmezan, ou, sare, piper, rosii, unt, oregano, orez. Poate te intereseaza si Chiftele de curcan cu sos de soia Ingrediente pentru chiftelute: 2 felii de paine 1/4 ceasca de lapte 1 kg carne tocata de curcan 2 catei […]
Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare
Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare din: carne de vită, cartofi, cepe, untură, făină, foi de dafin, cuişoare, boabe de piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vită 800 g cartofi 2-3 cepe 2 linguri untură făină 1 foaie dafin 2 cuişoare 4-5 boabe de piper sare Mod de preparare: Alegi carne […]
Briose cu gem de afine
Briose cu gem de afine din: gem de afine, unt, faina, zahar, oua, praf de copt, esenta de vanilie, sare, unt, zahar pudra vanilat, lapte. Ingrediente: 100g de gem de afine 175g de unt la temperatura camerei 175g de făină 175g de zahăr 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 1 fiolă de esenţă […]
Pasta de spanac cu branza degresata
Pasta de spanac cu branza degresata din: spanac, ceapă, usturoi, brânză de vaci degresată, morcov, parmezan, dressing italian, crutoane. Ingrediente: 450 g de spanac 2 linguri de ceapă tocată 1 căţel de usturoi 1/2 ceaşcă de brânză de vaci degresată 1 morcov dat prin râzătoare 1 lingură de parmezan ras 1 linguriţă de dressing italian 450 g de crutoane Mod de preparare: Căleşte […]
Bloody Mary
Bloody Mary din: sfeclă roşie, morcov, suc de lamaie, gheata, piper, lamaie. Ingrediente: o sfeclă roşie un morcov mare 20 ml suc de lămâie cuburi de gheaţă piper proaspăt măcinat o felie de lămâie pentru decor Mod de preparare: Stoarce suc de sfeclă şi de morcov cu robotul. Amestecă 100 ml suc de sfeclă cu […]
Sarlota cu frisca si sos caramel
Sarlota cu frisca si sos caramel din: frisca, lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, biscuiti amaretti, ciocolata amaruie, sos caramel, banana, sare, menta. Ingrediente: 300ml frisca 200ml lapte 65g zahăr 2 linguri amidon 1 fiolă esenţă de vanilie 1 lingură unt 8 biscuiţi amaretti 50g ciocolată amăruie 50g sos caramel 1 banană 1 praf […]
Reteta zilei: Cocktail cu vodca si capsuni
Cocktail cu vodca si capsuni din: votca, capsuni. Poate te intereseaza si Cocktail cu tequila si grapefruit Ingrediente: 750 ml vodca 575g căpșuni Mod de preparare: Clătiți capsunile și puneți-le într-un recipient de sticlă cu capac. Adaugati vodcă, puneti capacul și se agită. Serviti rece sau la temperatura camerei. Cocktail cu […]
Rosii umplute cu praz si cascaval
Rosii umplute cu praz si cascaval din: roşii, orez, praz, unt, cascaval, vin alb sec, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii 6 linguri orez partea albă de la un praz 100 g unt 3 linguri caşcaval ras 50 ml vin alb sec verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: In unt topit se pune prazul […]
Panettone cu scortisoara si fructe confiate
Panettone cu scortisoara si fructe confiate din: făină de bună calitate, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, scorţişoară proaspăt măcinată, cuişoare pisate, sare, coajă de lămâie, coaja de portocala, fructe confiate şi deshidratate (papaya, caise uscate, ananas, banane, struguri uscaţi, coajă confiată de portocale, smochine, cireşe), merişor, nucă, prune uscate, esenţă de rom, esenţă de vanilie, coniac sau rom. Ingrediente: 500 g făină de bună calitate 6 […]
Tort Kodrit Kadir cu lapte si cacao
Tort Kodrit Kadir cu lapte si cacao din: lapte, oua, zahar, zahăr vanilat, esenţă de rom, lapte, cacao, ulei, praf de copt, faina, cafea/nes. Ingrediente pentru crema caramel: 800 ml lapte 5 ouă 200 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 esenţă de rom Ingrediente pentru blat: 1 ou 100 g zahăr 100 ml lapte 100 ml ulei praf de […]
Piept de pui cu taitei si rosii cherry
Piept de pui cu taitei si rosii cherry din: piept de pui, tăiţei, ardei gras roşu, ardei gras galben, roşii cherry, ulei de măsline, susan, sare, zeama de lămâie. Ingrediente: 1 piept de pui 250 g tăiţei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 3-4 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 2 linguri […]
Inghetata cu piure de piersici
Inghetata cu piure de piersici din: piersici coapte, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, frunze de menta, apa, frisca, zahar pudra, pulpa de piersici, zahar vanilat. Ingrediente pentru piureul de piersici: 800 g piersici coapte 200 g zahăr zeama de la 2 lămâi coaja de la o lămâie verde 3-4 frunze de mentă 100 ml […]
Sos cu castraveti cornison
Sos cu castraveti cornison din: castraveti cornison in otet, usturoi, galbenus de ou, mustar, patrunjel verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2-3 castraveţi cornison (în oţet) 2 căţei de usturoi 1 gălbenuş de ou 1 linguriţă de muştar pătrunjel verde sare, piper 200ml ulei Mod de preparare: Se toacă castraveciorii, usturoiul şi pătrunjelul verde. Se […]
Stufat de miel cu marar si usturoi verde
Stufat de miel cu marar si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de miel 3 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 3 linguri ulei o cutie mică bulion o legătură mărar sare piper Mod de preparare: Carnea bine spălată si tăiată se […]
Pizza cu ou, verdeata si ardei gras
Pizza cu ou, verdeata si ardei gras din: ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, sos de rosii cu busuioc, aluat pentru pizza, oua, verdeata (patrunjel sau busuioc). Ingrediente: 2 buc ardei gras, curăţat de seminţe, tăiat felii 2 cepe roşii, tăiate sferturi 2 linguri ulei de măsline 8 linguri sos gros de roşii cu busuioc […]
Morning Dew
Morning Dew din: broccoli, ardei graşi verzi, usturoi, ulei de masline, otet de mere, sare. Ingrediente: 300 g broccoli 2 ardei graşi verzi un căţel usturoi o linguriţă ulei de măsline o linguriţă oţet de mere sare Mod de preparare: Pune bucheţelele de broccoli, ardeii felii şi usturoiul în robot şi mixează-le bine. Adaugă ulei, sare şi oţet […]
Desert cu orez expanadat, migdale si seminte de in
Desert cu orez expanadat, migdale si seminte de in din: orez brun expandat, migdale, seminte de in, germeni de grau, unt de arahide, miere, caise din conserva, extract de vanilie, salta de fructe, branza. Ingrediente: 2 1/2 ceşti de orez brun expandat 1/2 ceaşcă de migdale 1 lingură de seminţe de in mărunţite 1 lingură de […]
Reteta zilei: Vita in sos de rosii
Vita in sos de rosii din: pasta de tomate, usturoi, praf de chili, chimen, oregano, piper cayenne, zahar brun, amidon, supa de vita, carne de vita, sare, orez. Poate te intereseaza si Muschi de vita in sos pe pat de tagliatelle Ingrediente: 1 cutie pasta de tomate 2 catei de usturoi, tocat 1 lingura praf […]
Spaghete picante cu costita, smantana si ceapa verde
Spaghete picante cu costita, smantana si ceapa verde din: spaghete, costiţă afumată, ardei iute, smântână, parmezan, ceapă verde. Ingrediente: 350 spaghete 150 g costiţă afumată, tocată 1 ardei iute, tocat 200 ml smântână 4 linguri parmezan răzuit 4 linguri ceapă verde, ruptă – sau chives Mod de preparare: Fierbe pastele în apă clocotindă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe […]
Chiftele cu ghimbir si hagina
Chiftele cu ghimbir si hagina din: carne de porc, pâine, ou, făină, sos de soia, sare, rasă bicarbonat, rădăcină de ghimbir tocată, ulei de arahide, hagina, piper. Ingrediente: 225 g carne de porc 225 g pâine 1 ou 1 lingură făină dizolvată în 2 linguri apă 2 linguri sos de soia 1 linguriţă sare 1 […]
Garnitura de dovleac cu seminte de coriandru
Garnitura de dovleac cu seminte de coriandru din: alune de padure, seminte de coriandru, seminte de susan, chimion, dovleac, ulei de masline. Ingrediente: 50g alune de pădure decojite 1 lingură seminţe de coriandru 2 linguri seminţe de susan 1 lingură de chimion măcinat 1 dovleac mare 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: […]
Frigarui indiene cu pudra tandoori
Frigarui indiene cu pudra tandoori din: carne de miel, iaurt, lămâi, pudră tandoori, suc de lămâie, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 600 g carne de miel 2 pahare mici iaurt 2 lămâi 3 linguri pudră tandoori 4 linguri suc de lămâie 4 linguri ulei 2 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: Se amestecă iaurturile bine bătute cu sucul de lămâie, […]
Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata
Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata din: friscă lichidă, foi gelatină, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă Ingrediente: 460 ml friscă lichidă 3 foi gelatină 150 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 100 g ciocolată albă Ingrediente pentru ornat: ciocolată Mod de preparare: Se bat bine 400 ml frişcă lichidă şi odată ce se obţine spuma […]
Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat
Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat Pentru 3 kg carne de vânat’: 100 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, boabe de piper şi ienibahar, foi de dafin, 1 ceapă, 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri), 1 ramură de cimbru, 1 căpăţână de usturoi zdrobit, sare. Componentele se […]
Reteta zilei: Bruschete cu parmezan
Bruschete cu parmezan din: parmezan, usturoi, unt, oregano, bagheta. Poate te intereseaza si Bruschete cu peste sarat si legume Ingrediente: 1 ceasca parmezan proaspat ras 3-4 catei de usturoi, tocat 4 linguri unt 1 lingurita oregano uscat 1 bagheta, tăiata în felii Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 170C. Într-un bol mediu, combinati […]
Ananas caramelizat cu iaurt congelat
Ananas caramelizat cu iaurt congelat din: unt, zahar brun, ananas, iaurt de vanilie, migdale, biscuiţi cu ghimbir. Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 linguriţă de zahăr brun 550 g de ananas 1/2 ceaşcă de iaurt de vanilie congelat 2 linguri de migdale mărunţite 4 biscuiţi cu ghimbir Mod de preparare: Topeşte într-o tigaie 1 linguriţă de […]
Alien Secret
Alien Secret din: Malibu Cream, lichior de pepene, suc de ananas, pepene roşu, kiwi, cirese. Ingrediente: 40 ml Malibu Cream 20 ml lichior de pepene suc de ananas bucăţele de pepene roşu kiwi cireşe de cocktail Mod de preparare: Amestecă Malibu Cream, lichiorul de pepene şi sucul de ananas în shaker. Toarnă în pahare tip schoonner. Decorează […]
Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki
Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki din: ulei de susan, sos teriyaki, usturoi, ghimbir proaspăt, coaja si zeama de lamaie, file de somon, ulei de floarea soarelui, seminţe de susan, orez fier, fasole fiarta, lamaie, pătrunjel proaspăt. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de susan 3 linguri sos teriyaki 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 cm ghimbir proaspăt, răzuit coaja rasă şi zeama de […]
Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel
Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel din: unt, curcan, carne de carnati, patrunjel, pesmet cu condimente, malai, sos de merisoare, vin alb. Ingrediente: 50 g unt 1 curcan de circa 4,5-5,5 kg 500 g carne de cârnaţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 50 g pesmet cu condimente 50 g mălai 2 linguri sos […]
Castraveti umpluti cu carne si ghimbir
Castraveti umpluti cu carne si ghimbir din: castraveţi fragezi, came de porc tocată, sos soia, sare, bicarbonat, ou, ulei de arahide, ghimbir. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi 200 g came de porc tocată 1 1/2 lingură sos soia 1/2 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1 ou 2 1/2 linguri ulei de arahide 1 linguriţă […]
Cartofi la cuptor cu rozmarin, chilli si usturoi
Cartofi la cuptor cu rozmarin, chili si usturoi din: cartofi, untură, sare grunjoasâ, usturoi, renguţe de rozmarin, praf de chilli. Ingrediente: 1,2 kg cartofi curăţaţi şi tâiati 6 linguri untură 1-2 linguriţe sare grunjoasâ 4 căţei de usturoi, zdrobit câteva crenguţe de rozmarin un praf de chilli, opţional Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă […]
Ceai dulce cu faina si miez de nuca
Ceai dulce cu faina si miez de nuca din: făină de grâu, zahăr, ulei de susan, miez de nucă prăjit, seminţe de pepene (decojite), stafide, coajă îndulcită de pepene, amestec de esenţe. Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe […]
Chiftele cu susan si sos de soia
Chiftele cu susan si sos de soia din: carne grasă de porc, seminţe susan crude, făină, ou, sos de soia, bicarbonat, vin roşu, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, hagina, praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă) 1 ou […]
Reteta zilei: Pizza cu carne de curcan si legume
Pizza cu carne de curcan si legume din: aluat de pizza, curcan, sos barbeque, branza, fasole neagra, porumb, ardei gras, ceapa rosie, piper, coriandru, sos de maioneza. Poate te intereseaza si Pizza cu legume proaspete Ingrediente: 500gr aluat de pizza 2 cesti carne de curcan, fiert, tocat ½ ceasca sos barbeque 2 cani branza rasa […]
Pui cu dovleac si ardei gras
Pui cu dovleac si ardei gras din: pulpe de pui, miez de dovleac, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb, ulei, mucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 400 g miez de dovleac un ardei gras 2 cepe 2 căţei usturoi 100 ml vin alb 2 linguri ulei un praf nucşoară sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie […]
Turta dulce cu miere si vanilie
Turta dulce cu miere si vanilie din: făină, unt, miere, oua, praf de copt, coaja de lamie, esenta de vanilie, zahăr pudră. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 150 g miere un ou 1/2 linguriţă praf de copt coaja unei lămâi esenţă de vanilie Ingrediente pentru glazură: un albuş de ou zahăr pudră pentru servit Mod […]
Pregătirea fazanului pentru preparare
Pregătirea fazanului pentru preparare Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]
Cheesecake cu ciocolata si frisca
Cheesecake cu ciocolata si frisca din: biscuiţi, unt, frisca lichida, ciocolata amaruie, crema de branza, zahar, oua. Ingrediente: 250 g biscuiţi 125 g unt 200 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată amăruie 600 g cremă de brânză 125 g zahăr 4 ouă Mod de preparare: Biscuiţii măruntiti şi se amestecă bine cu . untul topit şi […]
Chiftele de crevete cu castane
Chiftele de crevete cu castane din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină, sare, bicarbonat, vin, piper, rădăcină ghimbir, ou. Ingrediente: 450 g crevete 90 g carne grasă de porc 175 g castane comestibile 4 căni ulei de arahide 2 linguriţe făină dizolvate în 2 linguri apă 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 1 […]
How to make Sour cream corn muffins (video)
Sour cream corn muffins How to make Sour cream corn muffins Pofta buna!
How to make Mexican beef tinga (video)
Mexican beef tinga How to make Mexican beef tinga Pofta buna!
How to make Amaretto breeze (video)
Amaretto breeze How to make Amaretto breeze
How to make Curry dip with fresh vegetables (video)
Curry dip with fresh vegetables How to make Curry dip with fresh vegetables Pofta buna!
How to make Banana split dessert (video)
Banana split dessert How to make Banana split dessert Pofta buna!
How to make Waffled grilled cheese sandwich (video)
Waffled grilled cheese sandwich How to make Waffled grilled cheese sandwich Pofta buna!
How to make Lettuce salad (video)
Lettuce salad How to make Lettuce salad Pofta buna!
How to make Cheese and spinach stuffed pasta shells in basil tomato sauce (video)
Cheese and spinach stuffed pasta shells in basil tomato sauce How to make Cheese and spinach stuffed pasta shells in basil tomato sauce Pofta buna!
How to make Salad with creamy parmesan dressing (video)
Salad with creamy parmesan dressing How to make Salad with creamy parmesan dressing Pofta buna!
How to make Low fat cookies (video)
Low fat cookies How to make Low fat cookies Pofta buna!
Reteta zilei: Sangria cu capsuni si piersici
Sangria cu capsuni si piersici din: apa de trandafiri, triplu sec, coniac, struguri, capsuni, piersici, zahar, apa minerala. Poate te intereseaza si Sangria cu fructe si menta Ingrediente: 1 sticla apa de trandafiri 1/4 ceasca triplu sec 2 linguri de coniac 1 cană struguri fără sâmburi, taiati jumatati 1 cană căpșuni feliate 1-2 piersici decojite, […]
Supa-crema de dovleac cu morcov si cartof
Supa-crema de dovleac cu morcov si cartof din: dovleac, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lapte, supa de pui, ueli, smantana, patrunjel, sare, piper, nucşoară. Ingrediente: un kg dovleac 500 g morcovi 2 cartofi un căţel usturoi o ceapă 500 ml lapte 500 ml supă de pui o lingură ulei 100 ml smântână pătrunjel sare piper nucşoară Mod de […]
Cheesecake cu lamaie verde
Cheesecake cu lamaie verde din: biscuiţi sfărâmicioşi, unt, amidon, oua, cremă de brânză, zahăr, suc de lămâie verde, coajă de lămâie verde, colorant verde. Ingrediente: 125 g biscuiţi sfărâmicioşi 85 g unt o lingură amidon 3 ouă 680 g cremă de brânză 200 g zahăr 160 ml suc de lămâie verde o lingură coajă de lămâie verde puţin colorant verde Mod de preparare: […]
Tarta cu dovleac si sunca
Tarta cu dovleac si sunca din: aluat fojtaj, pulpă de dovleac, sunca, cascaval, oua, ceapa, smantana, ulei, sare, piper, nucsoara, migdale. Ingrediente: un pachet aluat fojtaj 500 g pulpă de dovleac 100 g şuncă 40 g caşcaval ras 3 ouă» o ceapă 100 ml smântână o lingură ulei sare piper nucşoară 50 g migdale Mod de preparare: […]
Dovleac umplut cu paste si bacon
Dovleac umplut cu paste si bacon din: dovleci mici, praz, unt, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval, paste, bacon. Ingrediente: 4 dovleci mici 4 fire praz 20 g unt sare piper Ingrediente pentru sos: 20 g unt 20 g făină 350 ml lapte 80 g caşcaval sare piper Ingrediente pentru umplutură: 350 g paste 6 felii bacon […]
Mancare de pui cu dovleac si sofran
Mancare de pui cu dovleac si sofran din: pui, dovleac, morcovi, ceapa, unt, sofran, ulei, usturoi, stafide, sare, piper. Ingrediente: un pui un kg dovleac 2 morcovi 3 cepe 50 g unt un pic de şofran 2 linguri ulei 2-3 căţei usturoi 50 g stafide sare piper Mod de preparare: Puiul foarte bine curăţat şi porţionat […]
Tort de ciocolata cu faina de migdale
Tort de ciocolata cu faina de migdale din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar brun, nuca, faina de migdale, ciocolata, smantana, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 150g unt 5 ouă 150 g zahăr brun 150 g nucă măcinată 100 g făină de migdale Ingrediente pentru crema: 700 g ciocolată 500 ml smântână pentru […]
Biscuiti crocanti cu miere
Biscuiti crocanti cu miere din: făină, unt, miere, zahar, ou, drojdie uscata. Ingrediente: 300 g făină 100g unt 100g miere 150gzahăr un ou 2 linguriţe drojdie uscată Ingrediente pentru servit: câteva linguri miere Mod de preparare: Toate ingredientele se pup într-un vas şi se ameîtecă până se obţine un aluat omogen. Apoi, se întinde aluatul în- […]
Peste cu mere, legume si rozmarin
Peste cu mere, legume si rozmarin din: crap, mere, rosii, usturoi, ciuperci, rozmarin, curcuma galbena, unt, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 2 crapi 2 mere 6 roşii o căpăţână usturoi 12-14 ciuperci 2-3 crenguţe rozmarin un praf curcuma galbenă 150 g unt 500 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Roşiile felii, […]
Placinta cu branza, marar si spanac
Placinta cu branza, marar si spanac din: aluat foitaj, telemea, spanac, marar, oua, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 250 g telemea 200 g spanac o legătură mărar 3 ouă o lingură ulei Mod de preparare: Alugtul se desface din ambalaj şi se lasă la decongelat. Brânza se dă pe râzătoare şi se amestecă bine cu spanacul […]
Prajitura cu smochine si muguri de pin
Prajitura cu smochine si muguri de pin din: făină de migdale, oua, zahar, smantana pentru gatit, smochine, muguri de pin, zahar pudra. Ingrediente: 120 g făină de migdale 2 ouă 100 g zahăr 200 ml smântână de gătit 3 smochine proaspete mai mari Ingrediente pentru servit: muguri de pin zahăr pudră Mod de preparare: Se mixează […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci
Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci din: ciuperci, unt, sare, vin alb, ulei de masline, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, sos de rosii, apa, oregano, busuioc, sos worcestershire, piper, paste, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii, busuioc si mozzarella Ingrediente pentru ciuperci: 5 cesti ciuperci proaspete, felii […]
Cum se pregateste iepurele
Cum se pregateste iepurele Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm. Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru. Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. […]
Prajitura cu miere si lapte
Prajitura cu miere si lapte din: făină, parf de copt, bicarbonat, pudra de ghimbir, miere, zahar, lapte, unt, nucsoara. Ingrediente: 200 g făină 1/2 plic praf de copt un praf bicarbonat 2 linguriţe pudră de ghimbir 175 g miere 90 g zahăr 100 ml lapte 140 g unt un praf de nucşoară Mod de preparare: Intr-un […]
Carnaciori cu mancarica de linte si rozmarin
Carnaciori cu mancarica de linte si rozmarin din: lei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, telina, morcovi, pastarnac, ciuperci, supă limpede de pui, rozmarin, cârnăciori proaspeţi, conservă de linte brună, Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapă mare, tăiată felii 2 căţei de usturoi, zdrobit 2 codiţe de ţelinâ, tocate 2 buc morcovi, tocat 1 pâstârnac,tocat 100 g ciuperci, […]
Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri
Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri din: cartofi noi, dulceaţă de trandafiri, zahăr, untură, miere. Ingrediente: 1,300 kg cartofi noi 1 1/2 linguriţă dulceaţă de trandafiri 1 ceaşcă zahăr 450 g untură 1 1/2 lingură miere Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se taie cartofii felii. Se pun la prăjit în untură. […]
Sote de mazare si fasole verde cu cimbru
Sote de mazare si fasole verde cu cimbru din: verzişoare de Bruxelles, fasole verde, mazare, ceapa, usturoi, unt, cimbru, vin alb sec. Ingrediente: 250 g verzişoare de Bruxelles, tăiate în două, dacă sunt prea mari 250 g fasole verde 250 g mazăre 2 linguri ceapă, tocată 1 căţel de usturoi 75 g unt 3 crenguţe de cimbru, mârunţit […]
Korma de oaie cu ghimbir
Korma de oaie cu ghimbir din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi pisat, scorţişoară pisată, iaurt, sare, zahăr brun, unt topit, cartofi, ceapă verde, piper negru. Ingrediente: 500 g carne de oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisată 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă sare 1 […]
Reteta zilei: Supa de linte cu cartofi si chimen
Supa de linte cu cartofi si chimen din: ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, linte, cimbru, dafin, sare, piper, apa, chimen, cartofi. Poate te intereseaza si Supa de fasole cu linte rosie si ciolan Ingrediente: 2 lingurite ulei 3 catei usturoi 1 cana ceapă, tocata 1/2 ceasca morcovi, cuburi 1/2 ceasca țelină, felii 1/2 ceasca linte, […]
Cum se pregateste caprioara
Cum se pregateste caprioara Căprioara se ţine câteva zile în blană pentru fezandare, după care se jupoaie şi se marinează. Carnea de la orice vânat jupuit trebuie pusă la marinat, altfel se înnegreşte şi se usucă pe deasupra. Din carnea de căprioară se pot prepara diferite feluri de mâncare. Modul de preparare este acelaşi cu […]
Clatite cu spanac si telemea
Clatite cu spanac si telemea din: lapte, apa, faina, ou, ulei, spanac congelat, telemea, sunca, smântână, caşcaval. Ingrediente pentru aluat: un litru lapte un litru apă un kg făină un ou 6 linguri ulei pentru prăjit Ingrediente pentru umplutură: 300 g spanac congelat 300 g telemea 250 g şuncă Ingrediente pentru copt: 250 ml smântână 50 g caşcaval […]
Spuma de mascarpone cu lamaie
Spuma de mascarpone cu lamaie din: mascarpone, oua, lamai, zahar pudra. Ingrediente: 250 g mascarpone 3 ouă 2 lămâi 100 g zahăr pudră Ingrediente pentru servit: o lămâie Mod de preparare: Se presează de suc două lămâi, iar gălbenuşurile freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă mascarpone, se amestecă şi apoi se pune sucul strecurat. Se […]
Supa de legume pentru salbit
Supa de legume pentru salbit din: vaza, praz, telina, morcovi, rosii, ceapa, ardei, usturoi, verdeata, cartof, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 3 bucăţi de praz 1 ţelină 2 morcovi 6 roşii 3 cepe 3 ardei 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţe 1 cartof sare piper Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai toate […]
Chec delicios cu lamaie
Chec delicios cu lamaie din: făină, zahar, praf de copt, oua, unt, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 150 g zahăr 1/2 plic praf de copt 4 ouă 100 g unt o lămâie Ingrediente pentru tavă: un pic de unt un pic de făină Mod de preparare: Se pune untul la topit la microunde sau la bain-marie, se […]
Cartofi umpluti cu ciuperci si patrunjel
Cartofi umpluti cu ciuperci si patrunjel din: cartofi, ciuperci, unt, sare, condimente, pătrunjel. Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 10 ciuperci unt sare condimente pătrunjel Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui să fiarbă pe jumătate. Le tai un căpăcel şi scobeşti cu o linguriţă pentru a îndepărta conţinutul (lucrezi cu grijă pentru a nu deteriora […]
Supa de rosii cu pui si rozmarin
Supa de rosii cu pui si rozmarin din: tacâmurile de la un pui, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, pasta de rosii, fidea, rozmarin, sare. Ingrediente: tacâmurile de la un pui o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o felie ţelină 3 linguri pastă de roşii fidea puţin rozmarin sare Mod de preparare: Tacâmurile, se pun […]
Tort cu crema de ciocolata si portocala
Tort cu crema de ciocolata si portocala din: oua, zahar, faina, cacao, esenta, praf de sare, frisca, smântână sau iaurt gras, zahăr pudră, gelatină, zahăr vanilat, lămâie, portocale, ciocolată de menaj, coajă rasă de lămâie şi de portocală. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr 125 g făină 1 lingură de cacao esenţă un praf de sare Ingrediente pentru cremă: 500 […]
Reteta zilei: Orz cu ciuperci si parmezan
Orz cu ciuperci si parmezan din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, sare, piper, orz, supa de pui, parmezan. Poate te intereseaza si Orz cu spanac si rosii Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 2 catei de usturoi 250gr ciuperci 1 vârf de cuțit de sare și piper 2 cesti orz nefiert 3 cesti supa […]
Tort cu mandarine, capsuni si vanilie
Tort cu mandarine, capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, cacao, budincă de vanilie,budincă de cacao, lapte, compot de căpşune, compot de mandarine (fără pieliţă), lămâi (coaja şi zeama), esenţe de lămâie, frişcă, căpşuni. Ingrediente pentru blaturi: 10 ouă 10 linguri apă 20 linguri zahăr 20 linguri făină 2 plicuri praf de copt 2 linguriţe cacao Ingrediente pentru cremă: 1 plic budincă de vanilie […]
Pachetele cu peste si conopida
Pachetele cu peste si conopida din: foi de plăcintă, conopida, cnserva de ton in suc propiu, ou, unt, sare, piper. Ingrediente: 4-5 foi de plăcintă o conopidă mică o conservă mare ton în suc propriu un ou 25 g unt sare piper Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele cât mai mici care se pun […]
Cel mai simplu sirop de zmeura
Cel mai simplu sirop de zmeura din: zmeura, zahar, sare de lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg zmeură zahăr 20 g sare de lămâie 1 l de apă. Mod de preparare: Sfărâmi zmeura cu lingura de lemn, apoi amesteci cu sarea de lămâie şi cu apa şi laşi în repaus timp de 24 de ore. Apoi […]
Piept de curcan cu masline si cimbru
Piept de curcan cu masline si cimbru din: piept de curcan, masline, ceapa, unt, sare, boia, piper, cimbru, vin alb, capere. Ingrediente: un piept de curcan 300 g măsline o ceapă un pachet unt sare boia piper cimbru 150 ml vin alb capere, pentru servit Mod de preparare: Carnea de curcan se taie pentru a forma […]
Cereale cu nuci si fructe
Cereale cu nuci si fructe din: grau, orez, ovaz, orz, miere, nuci, fructe de sezon. Ingrediente: 100g grâu 100 g orez 200 g alte cereale (ovăz, orz) 4 linguri miere 100 g nuci tocate mărunt fructe de sezon Mod de preparare: Alegi cerealele, le speli şi le pui la fiert în circa 3 l apă. […]
How to make Salisbury steak (video)
Salisbury steak How to make Salisbury steak Pofta buna!
How to make Homestyle hot dogs (video)
Homestyle hot dogs How to make Homestyle hot dogs Pofta buna!
How to make Sauerkraut salad (video)
Sauerkraut salad How to make Sauerkraut salad Pofta buna!
How to make Peanut butterscotch cookies (video)
Peanut butterscotch cookies How to make Peanut butterscotch cookies Pofta buna!
How to make Deviled ham and egg salad (video)
Deviled ham and egg salad How to make Deviled ham and egg salad Pofta buna!
How to make Tomato mac and cheese (video)
Tomato mac and cheese How to make Tomato mac and cheese Pofta buna!
How to make Fresh spring greens (video)
Fresh spring greens How to make Fresh spring greens Pofta buna!
How to make Cheesy bread sticks (video)
Cheesy bread sticks How to make Cheesy bread sticks Pofta buna!
How to make Ice cream balls with hot fudge sauce (video)
Ice cream balls with hot fudge sauce How to make Ice cream balls with hot fudge sauce Pofta buna!
Reteta zilei: Smoothie de pepene galben cu nectarine
Smoothie de pepene galben cu nectarine din: pepene galben, nectarine, apa, zahar, limeta. Poate te intereseaza si Smoothie de banane cu ananas si nuca de cocos Ingrediente: 1 pepene galben mic, cuburi 2 nectarine, feliate 2 cani apă 1 1/2 linguri zahar sucul de 1/2 limeta Mod de preparare: In blender adaugati toate […]
Pastrav la gratar cu cimbru si rozmarin
Pastrav la gratar cu cimbru si rozmarin din: pastrav, lamaie, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti o lămâie 100 ml ulei o legătură cimbru o legătură rozmarin 6 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Uleiul se amestecă cu cimbrul, rozmarinul, jumătate de lămâie si usturoiul pisat. Se presără peştele cu sare […]
Muschi de vita cu sos de smantana si lamaie
Muschi de vita cu sos de smantana si lamaie din: muşchi de vită, sare, piper alb, unt ceapa, vin rosu, cub concentrat vită, smantana pentru gatit, suc de lamaie, dulceata de ceapa. Ingrediente: 4 felii muşchi de vită sare piper alb Ingrediente pentru sos: 50 g unt 2 cepe mici 100 ml vin roşu un cub concentrat […]
Clatite cu branza sarata si ceapa
Clatite cu branza sarata si ceapa din: făina, ulei, unt, sare, lapte, branza feta, ceapa, ceapă verde sau ceapa ciorii. Ingrediente: 125 g făina 2 linguri ulei 50 g unt 1/4 linguriţă sare 350 ml lapte Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică câteva fire ceapă verde sau ceapa ciorii puţin ulei pentru prăjit Mod […]
Fursecuri de ciocolata si vanilie
Fursecuri de ciocolata si vanilie din: unt moale, zahar, oua, esenta de vanilie, bicarbonat, sare, faina, cacao, ciocolată amaruie. Ingrediente: 250 g unt moale 125 g zahăr 2 ouă o fiolă subţire esenţă vanilie o linguriţă bicarbonat un praf de sare 560 g făină 2 linguri cacao 100 g ciocolată amaruie Mod de preparare: Se freacă untul cu […]
Lasagna cu dovlecei si menta
Lasagna cu dovlecei si menta din: foi de lasagna, dovlecei, sos bechamel, caşcaval, sare, menta proaspata. Ingrediente: un pachet foi de lasagna 3 dovlecei 350 ml sos bechamel 50 g caşcaval ras sare mentă proaspătă Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute. Intr-o tavă de cuptor se pune […]
Gogosi simple cu scortisoara
Gogosi simple cu scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, zahăr pudră, zahăr vanilinat, oua, scorţişoară, margarină, lapte, sare, ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie proaspătă 100 g zahăr pudră un plic zahăr vanilinat 3 ouă un praf de scorţişoară 50 g margarină 200 ml lapte călduţ zahăr pudră pentru servit sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Drojdia se desface în […]
Clatite pane cu sunca
Clatite pane cu sunca din: făină, oua, ulei, unt topit, lapte, sunca, oua, pesmet auriu. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 3 ouă 2 linguri ulei 50 g unt topit 300 ml lapte Ingrediente pentru umplutură: 200 g şuncă Ingrediente pentru pane: 2 ouă pesmet auriu ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune făina într-un […]