Retete culinare rapide cu poze
9 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza Lasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper. Poate te intereseaza si: Lasagna de dovlecei cu ricotta Lasagna cu carne de vita si cimbru Lasagna cu […]
Rulada din piept de rata cu morcov
Rulada din piept de rata cu morcov din: piept de raţă, ficat de rata, pipotă de raţă, ou, sare morcov, cascaval, fulgi de cocos, unt, ardei graşi diferit coloraţi, sare. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ficat şi 1 pipotă de raţă 1 ou sare piper negru măcinat 1 morcov 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă fulgi de […]
Reteta zilei: Sos de smantana cu rucola si rozmarin
Sos de smantana cu rucola si rozmarin din: smantana, rucola, sos pesto, sare, piper, chili, paprika, rozmarin, nucsoara. Ingrediente: 250 g smântână 30 g rucola, fin tocata 2 linguri sos pesto sare si piper chili paprika și rozmarin nucșoară Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele împreună intr-un bol. Transferati intr-un castron de servire si […]
Tarta cu branza si dulceata de zmeura
Tarta cu branza si dulceata de zmeura din: biscuiţi digestivi, unt, branza de vaci, zahar pudra, frisca lichida, gelatină, lapte, dulceata de zmeura, iaurt. Ingrediente: 300 g biscuiţi digestivi 150 g unt Pentru cremă: 800 g brânză de vaci (bine scursă) 150 g zahăr pudră 200 ml frişcă lichidă 2 plicuri gelatină 100 ml lapte fierbinte […]
Ciorba de fasole cu ciolan si patrunjel
Ciorba de fasole cu ciolan si patrunjel din: ciolan afumat de porc, fasole verde, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, sos sau pastă de roşii, tulpini de ţelină verde cu frunze, pătrunjel verde, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1/2 ciolan afumat de porc 700 g fasole verde 3 morcovi 1 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 5 linguri sos sau pastă de roşii 2-3 […]
Chec cu ciocolata amaruie
Chec cu ciocolata amaruie din: ciocolată amăruie, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, ciocolată de menaj. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 250 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 300 g făină 1 lingură cacao 1 plic praf de copt 3 linguri lapte Pentru decor: 150 g ciocolată […]
Omleta cu ciuperci, rosii si ceapa verde
Omleta cu ciuperci, rosii si ceapa verde din: ouă, ciuperci champignon, ceapă verde, mărar, piper macinat, sare, ulei, rosii cherry. Ingrediente: 2 ouă 3-4 ciuperci champignon 1 fir de ceapă verde 1 legătură mărar piper măcinat sare 1-2 linguri ulei 4-5 roşii cherry Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi ceapa verde şi le speli. Tai ceapa rondele, ciupercile […]
Spaghete cu dovlecel si ardei iute
Spaghete cu dovlecel si ardei iute din: spaghete, dovlecei, usturoi, ardei iute, sare, piper, busuioc, coaja de lamaie, caşcaval, ulei. Ingrediente: 1 pachet spaghete 4 dovlecei 3 căţei usturoi 1 ardei iute tăiat mărunt sare piper 1 legătură busuioc coaja rasă de la 1 lămâie 200 g caşcaval ras 2 linguri ulei Mod de preparare: Prepari pastele […]
Clatite cu urda, ou si marar
Clatite cu urda, ou si marar din: făină albă, lapte, oua, sare, apa minerala, praf de copt, urda, oua, marar, zahar, ulei, zahar vanilat. Ingrediente: 750 g făină albă 1 l lapte 3-4 ouă 1 praf de sare 1 pahar apă minerală 1 plic praf de copt Pentru umplutură: 1 kg urdă 2-3 ouă 1 […]
Reteta zilei: Omlete cu creveti
Omlete cu creveti din: oua, faina, lapte, apa, sare, piper, ceapa verde, creveti, usturoi, ulei. Ingrediente: 3 oua 80 g de făină 50 ml amestec de lapte cu apă 1/4 linguriță sare piper 5 fire ceapa verde, tocata 200 g creveți decorticați 1 lingurita usturoi tocat ulei Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu făină […]
Ardei umpluti cu mozzarella, masline si cuscus
Ardei umpluti cu mozzarella, masline si cuscus din: ardei graşi, cuscus, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, rosii, rondele de măsline, sare, busuioc verde, unt. Ingrediente: 5 ardei graşi 200 g cuşcuş 1 ceapă roşie 2 gogoşari 300 g mozzarella 50 g unt 2 roşii 150 g rondele de măsline sare busuioc verde mărunţit 1 lingură unt pentru vas […]
Cum se prepara Mușchi de porc cu cartofi (VIDEO)
Mușchi de porc cu cartofi: Cum se prepara Mușchi de porc cu cartofi: Pofta buna!
Inghetata cu rom si ciocolata
Inghetata cu rom si ciocolata din: frişcă lichidă, zahăr pudră, oua, esneta de rom, ciocolata, ciocolată neagră, sos de ciocolată. Ingrediente: 200 ml frişcă lichidă 6 linguri zahăr pudră 2 ouă câteva picături esenţă de rom 200 g ciocolată rasă nu prea fin 50 g ciocolată neagră sau de menaj 2 linguri sos de ciocolată din comerţ Mod […]
Supa-crema rece cu iaurt, marar si ceapa verde
Supa-crema rece cu iaurt, marar si ceapa verde din: iaurt, telina, ceapa verde, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, mărar, sare, boia iute. Ingrediente: 500 g iaurt 1 ţelină 1 legătură ceapă, verde 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet balsamic 1 legătură mărar sare boia iute Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ţelina şi le […]
8 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Prajituri cu fulgi de ciocolata Prajituri cu fulgi de ciocolata din: ciocolata neagra, bere, vanilie, unt, zahar, oua, faina, cacao, espresso, praf de copt, sare, amidon, fulgi de ciocolata, sare de mare grunjoasa. Poate te intereseaza si: Prajituri umplute cu fructe uscate si stafide Prajituri cu topping de […]
Prajitura delicioasa cu visine si lamaie
Prajitura delicioasa cu visine si lamaie din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilinat, zahar pudra, visine, ulei. Ingrediente: 7 oua 100 g zahar 100 g faina 1 lamaie 1 plic zahar vanilinat 2 lingurita zahar pudra 300 g visine fara smaburi 3 linguri ulei Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, apoi […]
Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde
Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde din: carne tocată amestec porc şi vită, ou, pâine mai veche de 1 zi, orez, ceapa, faina, sare, piper, morcovardei gras rosu si verde, ceapă sau ceapa verde, ţelină, bulion sau suc de roşii, borş de tărâţe. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată amestec porc şi vită 1 ou 1 felie pâine mai veche de 1 zi 1 lingură […]
Cum se prepara Paste cu rosii si busuioc (VIDEO)
Cum se prepara Paste cu rosii si busuioc: Paste cu rosii si busuioc: Pofta buna!
Reteta zilei: Vinete in crusta de pesmet
Vinete in crusta de pesmet din: vanata, ou, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 vanata 1 ou sare si piper 20 g pesmet ulei Mod de preparare: Tocati vinata cuburi potrivite. Bateti oul intr-un castron mic și se condimentează. Adaugati vinetele in amestecaul de ou și amestecati. Puneti pesmetul intr-un alt vas și se adaugă vinetele. Amestecati […]
Crema de portocale cu frisca
Crema de portocale cu frisca din: galbenusuri, lapte batut sau iaurt, zahar pudra, lamaie, zahar vanilat, portocala, lichior de portocale, gelatina, frisca, fructe de sezon pentru decor. Ingrediente: 4 galbenusuri 200 ml lapte batut sau iaurt 75 g zahar pudra 1 lamaie 1 plic zahar vanilat 1 portocala 2 linguri de lichior de portocale 10 g gelatina 200 ml […]
Dovlecei cu urda si marar la cuptor
Dovlecei cu urda si marar la cuptor din: dovlecei, urdă, caş, telemea, oua, faina, cascaval, iaurt, unt, marar, sare, pesmet, unt. Ingrediente: 4 dovlecei tineri, de dimensiune medie 200 g amestec de urdă, caş şi telemea mai nesărată 3 ouă 2 linguri făină 200 g caşcaval 6 linguri iaurt 2 linguri unt 1 legătură mărar sare câte 1 lingură […]
7 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt din: sare, boia de ardei, oregano, piper, piper rosu, chimen, ulei de masline, pui, lamaie, usturoi, ardei gras, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, patrunjel, iaurt degresat, tortilla, branza […]
Inghetata de vanilie cu frisca si lapte
Inghetata de vanilie cu frisca si lapte din: lapte dulce pasteurizat, ouă, zahar, frisca, păstaie de vanilie sau esenţă de vanilie. Ingrediente: 1 l lapte dulce pasteurizat 6 ouă 200 g zahăr 200 g frişcă bătută 1 păstaie de vanilie sau 1 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare: Fierbi la foc mediu laptele împreună cu păstaia […]
Omleta cu creveti, capere si nucsoara
Omleta cu creveti, capere si nucsoara din: ouă, lapte, faina, sare, piper alb macinat, nucsoara, unt, creveti, capere, boabe de piper verde, ceapa verde, lamaie, verdeata. Ingrediente: 8 ouă 75 ml lapte 1 linguriţă făină sare, piper alb măcinat nucşoară rasă 2 linguri unt 5-6 creveţi decorticaţi 1 lingură capere 1/2 linguriţă boabe de piper verde […]
Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu mar si kiwi
Smoothie de capsuni cu mar si kiwi din: kiwi, mar, capsuni, salata iceberg, patrunjel, suc de mere. Ingrediente: 1 kiwi 1 mar 10 căpșuni 1 mână de salată iceberg 1/4 legatura pătrunjel 200 ml suc proaspăt de mere Mod de preparare: Se taie toate ingredientele in bucati mici. Se pun în blender, se adaugă sucul si […]
Paste cu rosii, ciuperci si busuioc
Paste cu rosii, ciuperci si busuioc din: paste, rosii, ciuperci, branza, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200 g paste 10 roşii 4-5 ciuperci 4-5 linguri brânză rasă, opţional frunze de busuioc, opţional 1 căţel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Speli roşiile sub jet de apă, le ştergi şi le […]
Alimente care combat anxietatea
Anxietatea este o tulburare din ce in ce mai frecventa in randul populatiei globale, cu manifestari felurite si intensitati variabile, dar care poate altera considerabil calitatea vietii celor suferinzi. Daca tipurile severe necesita adesea interventie medicamentoasa, altele, precum episoadele trecatoare de anxietate generate de factori usor identificabili, ar putea fi gestionate, macar intr-o prima faza, […]
Budinca de gris cu sos de afine
Budinca de gris cu sos de afine din: griş, lapte, sare, oua, zahar, afine, zeama de lamaie, unt. Ingrediente: 100 g griş 500 ml lapte 1 praf sare 4 ouă 150 g zahăr 200 g afine zeama de la 1 lămâie unt, pentru uns tava Mod de preparare: Prepari grişul astfel: pui laptele la fiert, adaugi […]
Oua Benedict cu bacon
Oua Benedict cu bacon din: chifle, oua, bacon, otet, sare, apa, zeamă de lămâie, unt. Ingrediente: 2 chifle 4 ouă 4 felii de bacon fripte 2 linguri oţet sare 500 ml apă Pentru sos: 3 gălbenuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie 200 g unt sare, după gust Mod de preparare: Tai chiflele în două, apoi le frigi […]
Care sunt alimentele cele mai bogate în vitamina E
Vitamina E este un puternic antioxidant. Mai exact, ea protejează celulele contra radicalilor liberi implicaţi în procesul de îmbătrânire. Tocmai de aceea vitamina E mai este numită „vitamina tinereţii”. Ea ne ajută să ne păstrăm pielea întinsă şi catifelată. Şi cum frumuseţea vine şi din interior, iată ce trebuie să mâncăm pentru a beneficia de […]
Musaca de cartofi cu ardei gras si cascaval
Musaca de cartofi cu ardei gras si cascaval din: ardei graşi copţi, ceapa, cartofi, ulei, rosii, smântână vegetală pentru gătit, făină, caşcaval vegetal, ulei, sare, piper. Ingrediente: 20 ardei graşi copţi 4-5 cepe 800 g cartofi 150 ml ulei 500 g roşii 100 g smântână vegetală pentru gătit 1 lingură făină 100 g caşcaval vegetal ras ulei, pentru […]
Tarta cu varza, cartofi si sunca
Tarta cu vraza, cartofi si sunca din: faina, margarina, sare, apa rece, varza, sunca, cartofi, oua, cascaval, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 250 g faina 125 g margarina 1 praf de sare 3 linguri apa rece 1 praf piper Pentru umplutura: 1 varza 300 g sunca sare piper 2 cartofi 2 oua batute 50 g cascaval razuit 1 lingurita unt 1 […]
6 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Paste cu ciuperci si parmezan Paste cu ciuperci si parmezan din: unt, usturoi, ciuperci, salata creata, supa de pui, paste, sare, parmezan, piper. Poate te intereseaza si: Paste cu mazare si sunca Paste cu piept de pui si legume la tigaie Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si […]
Gogosi de post cu lamaie
Gogosi de post cu lamaie din: făină, apă călduţă, drojdie, sare, coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă călduţă 2 g drojdie 1 praf sare coajă rasă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă ulei Pentru decor: zahăr pudră ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cerni făina într-un bol, adaugi […]
Reteta zilei: Paste cu carne de crab
Paste cu carne de crab din: spaghete, carne de crab, ceapa verde, rosii, usturoi, chili, vin alb, supa de pui, sare, piper, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 250 g spaghete 200 g carne de crab 4 fire ceapa verde, cuburi 8 rosii, tăiate în jumătăți 4-5 catei de usturoi, felii 1-2 chili roșu, felii vin […]
Mancarica de ciuperci cu marar
Mancarica de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, sare, piper, ulei. Ingredinete: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 legătură mărar sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Tai ceapa julien şi o căleşti în ulei până când devine sticloasă. Adaugi ciupercile tăiate pe lung, amesteci şi le ţii să […]
O plimbare de 25 de minute pe zi îţi poate prelungi viaţa cu 7 ani
Cercetătorii susţin că exerciţiile fizice reduc riscul de a muri de infarct cu 50%, iar 25 de minute de mers pe jos, pe zi, îţi prelungesc viaţa cu 7 ani. Sanjay Sharma, profesor în cardiologie la Universitatea St George NHS Foundation Trust din Londra, susţine că studiul a confirmat, de asemenea, că exerciţiile fizice încetinesc […]
Crema de cacao cu rom si frisca
Crema de cacao cu rom si frisca din: lapte, oua, zahar, gelatina, cacao, smantana pentru frisca, zahar vanilat, rom, zahar pudra, smântână pentru frişcă, fructe confiate. Ingrediente: 200 ml lapte 8 ouă 100 g zahăr 3 foi gelatină 20 g cacao 300 g smântână pentru frişcă 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 linguriţe rom 40 g zahăr pudră Pentru decor: […]
Tocanita de ceapa cu ardei si rosii
Tocanita de ceapa cu ardei si rosii din: ceapă, usturoi, ardei grasi, patrunjel, ulei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ceapă 1 căpăţână usturoi 2 ardei graşi 1 mână pătrunjel tăiat fin 150 ml ulei 6 roşii sare piper Mod de preparare: Tai ceapa julien, iar usturoiul feliuţe. Incingi uleiul şi pui ceapa la calit, o lasi sa […]
Lotiune cu vin si albus de ou
Indicata pentru curatirea si redarea fragezimii pielii fetei si a mainilor; este folositoare si in cazul ridurilor. Se bate albusul de ou in 1 l de vin rosu de buna calitate. Acest vin se pastreaza timp de 2 zile intr-un loc racoros si ferit de lumina. Pentru fata: se inmoaie in vinul cu albusul de ou o discheta […]
Salata calda de conopida cu ciuperci
Salata calda de conopida cu ciuperci din: conopidă, ciuperci, maioneză de casă, lămâie, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 400 g ciuperci 1 cană maioneză de casă 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Rupi conopida bucheţele, o fierbi în apă cu sare şi o laşi la scurs. Tai ciupercile felii şi le fierbi în apă cu sare şi […]
Reteta zilei: Aripi de pui cu sos de ardei
Aripi de pui cu sos de ardei din: chili, garam masala, chimen, coriandru, turmeric, ghimbir, usturoi, iaurt, lime, ulei, sare, aripi de pui, ardei, menta. Ingrediente: 1 lingura praf de chili 1 lingura garam masala 1 lingura de chimen 1 lingura coriandru ½ lingurita turmeric 3 linguri ghimbir proaspat tocat 7 catei de usturoi, curatat […]
Peste pane cu mujdei si cartofi natur
Peste pane cu mujdei si cartofi natur din: fileuri peşte alb, ouă, făină, pesmet, sare, piper, mujdei, lamaie, cartofi natur, ulei. Ingrediente: 2 fileuri peşte alb 2 ouă 2 linguri făină 3 linguri pesmet sare piper mujdei 1-2 linguri lămâie cartofi natur ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Speli şi usuci fiteurile de peşte, apoi le dai cu sare […]
5 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Supa de legume cu pancetta si paste Supa de legume cu pancetta si paste din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, pancetta, cartofi, morcovi, parmezan, sare, piper, paste, rosii. Poate te intereseaza si: Supa de legume clasica Supa de legume si cuscus Supa de legume cu […]
Friganele cu paine neagra si cascaval
Friganele cu paine neagra si cascaval din: ouă, lapte, sare, piper, pâine neagră veche (sau intermediară), cascaval, ulei. Ingrediente: 4 ouă 8 linguri lapte sare piper 1 pâine neagră veche (sau intermediară) caşcaval ras ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Mixezi ouăle cu laptele, sarelşi piperul. Tai felii de pâine şi le introduci în amestetul de ouă. […]
Spaghete cu varza si ceapa
Spaghete cu varza si ceapa din: spaghete, varză, ceapă, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 1 varză 1 ceapă 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform informaţiilor de pe ambalaj. Separat, tai varza fideluţă, apoi o freci cu un praf de sare şi o laşi aproximativ 10 minute. Incingi uleiul şi pui la […]
Cum se prepara Mousse de ciocolată (VIDEO)
Mousse de ciocolată: Cum se prepara Mousse de ciocolată: Pofta buna!
Supa de ciuperci cu rosii si orez
Supa de ciuperci cu rosii si orez din: morcovi, ţelină, ceapă, usturoi, orez, ciuperci, ulei, rosii, supa de legume, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 lingură orez 500 g ciuperci 3 linguri ulei 6 roşii bine coapte 100 ml supă legume 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Dai rădăcinoasele prin […]
Saleuri cu branza
Saleuri cu branza din: aluat foitaj, ou, telemea tare, faina. Ingrediente: 1 aluat foitaj 1 ou 150 g telemea tare 1 lingură făină Mod de preparare: Dezgheţi aluatul, apoi îl aşezi pe o suprafaţă plană, dată cu făină. Baţi bine oul şi ungi toată suprafaţa foii, apoi presari brânza dată prin […]
4 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Tocana de legume pe pat de orez Tocana de legume pe pat de orez din: supa de legume, soia, naut, ceapa, telina, morcovi, dovlecel, sare, piper, chimen, marar, coriandru, suc de lamaie, orez. Poate te intereseaza si: Tocana de legume cu carne de porc si rosii Tocană de […]
Reteta zilei: Somon la cuptor cu pesto de patrunjel
Somon la cuptor cu pesto de patrunjel din: somon, lime, usturoi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată de somon de cca 800 g 1 lime 3 catei de usturoi 1 legatura pătrunjel 3 linguri de ulei de măsline sare si piper Mod de preparare: Puneti ulei de măsline, pătrunjel, usturoi, sare și […]
Mancare cu carne de porc si fasole verde
Mancare cu carne de porc si fasole verde din: carne de porc, fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, apa incalzita, ardei gras rosu, ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc 600 g fasole verde 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper 250 ml apă încălzită 1/2 ardei gras roşu 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi […]
Sufleu de cartofi cu smantana si oua
Sufleu de cartofi cu smantana si oua din: cartofi, oua, smantana, faina, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 750 g cartofi 6 ouă 100 g smântână 2-3 linguri făină 100 g caşcaval ras 2-3 linguri unt sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai şi îi fierbi până se înmoaie. îi scurgi şi îi mixezi […]
Remedii naturiste cu rozmarin
Datorită aromei deosebite, rozmarinul este condimentul nelipsit din bucătărie deoarece dă un gust special mâncărurilor. Pe lângă proprietățile culinare, această planta are beneficii și asupra sănătății, alinand multe boli. Iata cateva indicații ale rozmarinului in acest articol. Rozmarinul este cunoscut ca fiind un bun stimulator al imunității, antidepresiv și antioxidant. De asemenea, este folosit pe […]
Supa de pui cu praz si morcov
Supa de pui cu praz si morcov din: piept de pui, morcovi, telina, ceapa, orez, praz, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 lingură orez 2 linguri de praz pătrunjel sare Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui şi iei spuma formată. între timp, cureţi şi tai legumele, […]
Crap umplut cu orez si paine
Crap umplut cu orez si paine din: crap, ceapa, orez, paine, lapte, ou, piper, sare, patrunjel, supa de legume, ulei, unt. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 ceapă 50 g orez 50 g pâine, înmuiată în lapte şi bine stoarsă 1 ou piper sare 1/2 legătură pătrunjel 100 ml supă legume 50 ml ulei unt, pentru uns […]
Reteta zilei: Limonada de portocala cu sirop de capsuni
Limonada de portocala cu sirop de capsuni din: capsuni, zahar, apa, suc de lamaie, suc de portocale, apa minerala, sirop de capsuni, gheata, lime. Ingrediente pentru sirop de capsuni: 250gr căpșuni feliate ½ ceasca de zahar ¼ cană cu apă 1 lingurita suc de lămâie Ingrediente limonada: suc de portocale apa minerala 4-6 linguri de […]
Sarmale cu carne de porc si costita afumata
Sarmale cu carne de porc si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, varza, cimbru, ulei, foi de dafin, costita afumata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir de praz 3 linguri orez 1 varză 1 linguriţă cimbru ulei 2-3 foi de dafin 200-300 g costiţă afumată sare piper […]
Musaca de vinete cu carne si cascaval
Musaca de vinete cu carne si cascaval din: carne tocată de pui sau vită, vinete, ceapă, mărar, pătrunjel, caşcaval, rosii, bulion, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată, pui sau vită 4 vinete 1 ceapă 1 legătură mărar tăiat fin 1 legătură pătrunjel tocat 150 g caşcaval ras 3 roşii 2 linguri bulion 3 linguri ulei 2 […]
Prajituri cu poze
Prajituri cu poze: Reteta zilei: Prajitura cu ovaz si stafide Prajitura cu ovaz si stafide din: sos de mere, ou, zahar brun, esenta de vanilie, nucsoara, sare, praf de copt, unt, lapte, stafide, ovaz. Poate te intereseaza si: Ciocolata de casa cu sirop de agave Desert cu smochine proaspete Prajituri cu ciocolata neagra si […]
Tarta de paste cu legume si bacon
Tarta de paste cu legume si bacon din: bacon, paste, dovlecel, vânătă, piper negru boabe, sare, patrunjel, ouă, cremă de brânză, lapte, smântână pentru gătit, caşcaval ras, roşii descojite. Ingrediente: 6 felii bacon 400 g paste 1 dovlecel 1 vânătă piper negru boabe sare pătrunjel Pentru sos: 5 ouă 100 g cremă de brânză 100 ml lapte 100 ml smântână pentru gătit 100 g caşcaval ras […]
Supa rece de castraveti cu menta si nuci
Supa rece de castraveti cu menta si nuci din: castraveţi, usturoi, iaurt, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, menta, sare, piper, mărar, nuci zdrobite. Ingrediente: 1 kg castraveţi 4 căţei usturoi 600 g iaurt 1 ceapă 2 linguri zeamă lămâie 2 linguri ulei de măsline câteva frunze mentă sare piper 1 legătură mărar Pentru decor: 50 […]
15 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Tarta cu praz si branza cheddar Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Poate te intereseaza si: Tarta cu peste, mazare si scortisoara Tarta cu ficatei de pui si marar […]
Budinca cu branza, smantana si marar
Budinca cu branza, smantana si marar din: oua, cascaval, branza, smantana, faina, ulei, pesmet, marar, sare, piper, rosii. Ingrediente: 4 ouă 200 g caşcaval ras 200 g brânză 100 ml smântână 200 g făină 2 linguri ulei 1 lingură pesmet 1 legătură mărar sare piper 6 roşii Mod de preparare: Pui într-un bol brânza, caşcavalul ras, […]
Salata de capsuni cu crema de otet balsamic
Salata de capsuni cu crema de otet balsamic din: unt, nuci pecan, zahar brun, salata, caspuni, cremă de oţet balsamic. Ingrediente: 2 linguri de unt 1 cană de nuci pecan 2 linguri de zahăr brun 100g frunze tinere de salată 150g de căpşuni, feliate cremă de oţet balsamic, pentru ornat Mod de […]
3 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Salata de cartofi cu ierburi aromatice Salata de cartofi cu ierburi aromatice din: cartofi, ierburi aromatice, ulei de masline, unt, margarina, sare, piper. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Salata de cartofi cu mere (VIDEO) Salata de cartofi cu salsa verde Salata de cartofi cu papadie si […]
Ardei grasi umpluti cu branza si ardei iute
Ardei grasi umpluti cu branza si ardei iute din: ardei graşi, crema de branza, masline, ardei iute, marar, sare. Ingrediente: 4 ardei graşi 300 g cremă de brânză 150 g măsline (fără sâmburi) 1 ardei iute 1 legătură mărar sare (opţional) Mod de preparare: Speli bine ardeii graşi, le tai căpăcelele şi le scoţi […]
Reteta zilei: Paste cu bacon si parmezan
Paste cu bacon si parmezan din: paste, ceapa, dovlecel, edamame, bacon, supa, sare, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 1 punga paste colorate ½ ceapa cuburi ½ dovlecel cuburi 1 mana edamame sau mazăre verde 4 felii bacon, cuburi ½ ceasca (150 ml) supa de pui sau de legume 1 vârf de cuțit de sare ulei […]
Budinca de malai cu mazare si cascaval
Budinca de malai cu mazare si cascaval din: usturoi, ulei, mazare congelată sau din conservă, coriandru, supă de legume, mălai, smântână vegetală, morcovi, porumb, caşcaval vegetal, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 3 căţei usturoi 3 linguri ulei 150 g mazăre congelată sau din conservă 1 lingură coriandru tocat 800 ml supă de legume 200 g mălai 200 ml smântână vegetală 3 morcovi […]
Cele mai nesănătoase sucuri
Ştiaţi că băuturile carbogazoase ne îmbătrânesc la fel de mult ca fumul de ţigară? Este dovedit ştiinţific acest lucru. Un nou studiu american afirmă că sucurile carbogazoase duc la scurtarea speranţei de viaţă cu 2 ani. Cele mai nesănătoase sucuri: carbogazoasele Studiul, publicat pe site-ul American Journal of Public Health, a fost efectuat de o […]
Sorbet de pepene galben cu miere
Sorbet de pepene galben cu miere din: cantalup (pepene galben, foarte aromat, cu coaja groasă şi brăzdată în felii), suc lămâie, miere, vin spumant. Ingrediente: 1 kg cantalup (pepene galben, foarte aromat, cu coaja groasă şi brăzdată în felii) 2 linguri suc lămâie 3 linguri miere 2 linguri vin spumant Mod de preparare: Pui toate ingredientele într-un vas […]
Placinta cu fasole verde, orez si marar
Placinta cu fasole verde, orez si marar din: aluat de placinta, orez, fasole verde, ceapa, oua, nuscoara, marar verde, pesmet, sare, piper, faina. Ingrediente: 1 foaie aluat de placinta 6 linguri orez 500 g fasole verde 1 ceapa 3 oua 60 g unt muscoara rasa marar verde 2 linguri pesmet sare piper faina Mod de preparare: Fierbi orezul 10 […]
10 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Salata de zucchini cu rosii si parmezan Salata de zucchini cu rosii si parmezan din: zucchini, unt, ulei de masline, usturoi, rosii, parmezan, busuioc, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata calda de quinoa si zucchini Salata de conopida si zucchini Salată de năut cu zucchini Ingrediente: 2 […]
Mousse de ciocolata cu caise si nuci
Mousse de ciocolata cu caise si nuci din: băutură de orez, ciocolată amăruie cu 70% cacao, zahăr brun / melasă, lichior de caise, caise şi nuci. Ingreidente: 100ml băutură de orez 260g de ciocolată amăruie cu 70% cacao 4 linguri de zahăr brun / melasă 2 linguri lichior de caise caise şi nuci pentru decor Mod de […]
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu nucsoara
Supa crema de ciuperci cu nucsoara din: ulei, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, supa, apa, nucsoara, cimbru, dafin, faina, sare, piper, smantana. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 baton de unt 1 ceapa tocată 1 catel de usturoi 1 kg ciuperci 3 cesti supa 3 cesti de apa 1/2 lingurita nucsoara pudra câteva crengute de cimbru […]
Varza cu cartofi si sos de smantana
Varza cu cartofi si sos de smantana din: varză, cartofi, usturoi, ou, ulei, ceapa verde, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g varză 2 cartofi 3 căţei usturoi 1 ou ulei 2-3 fire ceapă verde 100 g smântână dietetică sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi varza şi o tai fâşii foarte subţiri, ca pe nişte […]
Băuturile carbogazoase pot duce la stop cardiac
Băuturile carbogazoase sunt responsabile de 184.000 de decese în fiecare an, în lume. Motivul: sucurile acidulate favorizează dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Aceasta este concluzia unui studiu japonez, ale cărui rezultate au fost prezentate la 1 septembrie 2015, în cadrul Congresului Societăţii Europene de Cardiologie, care s-a desfăşurat la Londra. Băuturile carbogazoase sunt trimise iarăşi în boxa […]
Orez cu mazare, ciuperci si ceapa verde
Orez cu mazare, ciuperci si ceapa verde din: orez cu bobul lunguieţ, ciuperci, mazăre, foaie de dafin, ceapă verde, ulei, sare, piper, cascaval vegetal. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lunguieţ 300 g ciuperci 300 g mazăre 1 foaie de dafin 4 fire ceapă verde 3 linguri ulei sare piper 50 g caşcaval vegetal Mod de preparare: Căleşti în două […]
Tartine cu branza, rosii si busuioc
Tartine cu branza, rosii si busuioc din: baghetă, brânză proaspătă, roşii, usutroi, busuioc, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 12 felii baghetă 12 felii brânză proaspătă 2-3 roşii 1-2 căţei usturoi 12 frunzuliţe busuioc ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Prăjeşti feliile de pâine şi le freci cu usturoiul. Torni pe fiecare în parte puţin ulei […]
2 Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Prajitura cu capsuni si zahar brun Prajitura cu capsuni si zahar brun din: unt, zahar brun, ou, esenta de vanilie, piure de banane, scortisoara, nucsoara, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci pecan, capsuni, inghetata. Poate te intereseaza si: Prajitura cu miere, nuci si ciocolata Prajitura cu migdale si […]
Ananas in foietaj cu cirese
Ananas in foietaj cu cirese din: ananas, cireşe, aluat de foietaj, zahăr, ou. Ingrediente: 16 felii de ananas 16 cireşe 200 g aluat de foietaj 2 linguri de zahăr 1 ou Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Feliile de ananas se lasă la scurs, după care se tamponează bine cu un prosop de bucătărie. Aluatul de foietaj […]
Friptura de porc in sos de bere si boia
Friptura de porc in sos de bere si boia din: muşchiuleţ de porc, usturoi, bere neagră, boia iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 muşchiuleţ de porc 4 căţei usturoi 1 cană bere neagră 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă boia dulce sare piper 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi muşchiuleţul de pieliţe, îl dai cu sare, piper, boia, […]
Cum se prepara Piept de curcan cu sos de portocale (VIDEO)
Piept de curcan cu sos de portocale: Cum se prepara Piept de curcan cu sos de portocale:
Reteta zilei: Aripioare de pui in crusta cu aroma de usturoi
Aripioare de pui in crusta cu aroma de usturoi din: aripioare, lapte batut, chips-uri, faina, oua, praf de usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 16 aripioare de pui 2 cesti lapte batut 1 punga de chips-uri nachos 1 cană făină 2 oua batute 2 linguri de praf de usturoi sare si piper ulei, pentru prajit Mod […]
Sufleu cu crema de vanilie si sos caramel
Sufleu cu crema de vanilie si sos caramel din: unt, zahar, oua, cremă de vanilie sau creme pâtissiere, blat de tort cu fructe, sos caramel. Ingrediente: unt, pentru uns 1 lingură de zahăr, plus extra pentru tapetat 4 ouă medii 150 ml de cremă de vanilie sau creme pâtissiere 85 g blat de tort cu fructe, fărâmiţat sos […]
Budinca de legume cu sos de smantana
Budinca de legume cu sos de smantana din: ceapă, dovlecei, vinete, rosii, ardei gras, usturoi, cascaval ulei, sare, piper, unt, faina, smântână pentru gătit, lapte cald. Ingrediente: 1 ceapă 2 dovlecei 2 vinete 5 roşii 2 ardei graşi 2 căţei usturoi 250 g caşcaval 2 linguri ulei sare piper Pentru sos: 2 linguri unt 2 linguri făină 50 g […]
9 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Parfait cu compot de afine si granola Parfait cu compot de afine si granola din: fulgi de ovaz, seminte de dovleac, scortisoara, sare, cuisoare, ghimbir, zahar brun, piure de dovleac, sos de mere, sirop de artar, esenta de vanilie, afine, coaja de portocala, iaurt. Poate te intereseaza si: Parfait […]
Pere umplute cu branza, nuci si spanac
Pere umplute cu branza, nuci si spanac din: pere, branza cremoasa, nuci, baby spanac, rodie, ulei de măsline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 4 pere 150g de brânză cremoasă 50g de nuci 150g de baby spanac seminţele de la 1/2 de rodie 1 lingură de ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Se […]
Supa de ciuperci cu teci de mazare si ardei iute
Supa de ciuperci cu teci de mazare si ardei iute din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ciuperci champignon, teci de mazăre, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 10-15 ciuperci champignon mici 500 g teci de mazăre sare piper 1 ardei iute (opţional) Mod de preparare: Fierbi […]
Retete culinare cu poze
Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Supa de linte verde cu rosii si parmezan Supa de linte verde cu rosii si parmezan din: linte verde, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, usturoi, cimbru, supa de pui, rosii, otet de vin rosu, sare, piper, paste, fasole verde, spanac baby, parmezan. Poate te intereseaza […]
Desert cu ananas, kiwi si capsuni
Desert cu ananas, kiwi si capsuni din: ananas bucăţi, blat de tort făcut în casă sau cumpărat, gem de caise, kiwi, smântână pentru frişcă, căpşuni, zahar, menta. Ingrediente: 200g de ananas bucăţi 1 blat de tort, făcut în casă sau cumpărat 4 linguri de gem de caise 4 kiwi 150ml de smântână pentru frişcă 8 căpşuni 50g de zahăr […]
Salata de cartofi cu rosii si dovlecel
Salata de cartofi cu rosii si dovlecel din: cartofi noi, roşi deshidratate în ulei, zeama şi coaja rasă de lamaie, oţet de vin rosu, dovlecei, ceapă verde, ulei de măsline, rucola. Ingreidente: 750 g cartofi noi, mici 3 linguri roşi deshidratate în ulei, păstrează deoparte uleiul zeama şi coaja rasă de la 1 lămâi 1 linguriţă oţet de vin rosu 2 dovlecei, tăiaţi […]
8 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mure Cotlete de porc in sos de mure din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, gem de mure, unt, otet balsamic, apa, salvie. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos Cotlete de porc cu usturoi […]
Tarte cu smochine, branza si merisoare
Tarte cu smochine, branza si merisoare din: unt dulce, brânză gorgonzola, făină, zahăr, apă rece de la frigider, smochine, nuci, merisoare confiate, muguri de pin, miere, sare. Ingrediente: 60g de unt dulce 100g brânză gorgonzola 160g de făină 1 linguriţă de zahăr 2 linguri apă rece de la frigider 8 smochine 8 nuci 30g de merişoare confiate 2 linguri muguri […]
Salata cu porumb, costita si lapte batut
Salata cu porumb, costita si lapte batut din: lapte bătut, smântână, usturoi, oţet de vin sau zeamă de lămâie, pătrunjel proaspăt, maioneză, ştiuleţi de porumb, ulei, costiţă, paste, ceapă verde. Ingrediente: 100 ml lapte bătut 1 lingură smântână 1 căţel de usturoi, răzuit 1 linguriţă oţet de vin sau zeamă de lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură maioneză ştiuleţi de porumb 1 linguriţă ulei 120 g […]
Tarte cu crema de ciocolata si nuci
Tarte cu crema de ciocolata si nuci din: unt nesărat, ou, apa rece, esenta de vanilie, faina, zahar, sare ciocolata, nuci, coajă rasă de lămâie. Ingrediente: 120g de unt nesărat 1 gălbenuş 2 linguri de apă rece 1 fiolă esenţă de vanilie 160g de făină 70g de zahăr un praf de sare 150g cremă de ciocolată […]
7 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Briose cu banane si nuci Briose cu banane si nuci din: lapte, piure de banane, ou, nuci, ulei, faina, faina de grau integral, zahar, sare, praf de copt. Poate te intereseaza si: Briose cu ciuperci si cascaval Briose cu piept de pui si branza topita Briose cu ovaz, fulgi […]
Salata de paste cu somon, castravete si ardei iute
Salata de paste cu somon, castravete si ardei iute din: paste proaspete tagliatelle, somon afumat, mioneza, castravete, zeama de lamaie, chivas, pudră de ardei iute, mărar, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste proaspete tagliatelle, fierte al-dente 200 g de somon afumat 60g de maioneză 1/2 castravete, decojit 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire de chives un vârf de […]
Mousse de vanilie cu gem de zmeura si rodie
Mousse de vanilie cu gem de zmeura si rodie din: gem de zmeură şi rodie, zeama de lamaie, lapte, zahar, pastaie de vanilie, gelatina, smantana dulce, oua, zmeură, mentă. Ingrediente: 200g gem de zmeură şi rodie zeama de la 1/2 de lămâie 250ml de lapte 200g de zahăr 1 păstaie de vanilie 1/2 plic de gelatină 250ml […]
Reteta zilei: Smoothie de pepene cu suc de lime
Smoothie de pepene cu suc de lime din: pepene congelat, lime, miere, apa minerala. Ingrediente: 4 cesti pepene verde cuburi, congelat sucul de la 1 lime 3 linguri de miere 1/4 cană (60 ml) apă minerală Mod de preparare: Adaugati pepene verde congelat, suc de limeta, miere și apă într-un blender. Amestecati pana se omogenizeaza. […]
Carnati in bacon cu prune si caise uscate
Carnati in bacon cu prune si caise uscate din: prune uscate, caise uscate, vin alb sec sau suc de portocale, bacon, muştar, cârnaţi de porc, ulei de măsline. Ingrediente: 12 prune uscate, fără sâmburi 12 caise uscate 100ml de vin alb sec sau suc de portocale 12 felii lungi de bacon, tăiate în jumătăţi 1-2 linguri de muştar 24 cârnaţi de porc […]
Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto
Garnitura cu varza de Bruxelles si prosciutto din: prosciutto, varză de Bruxelles, unt, lamaie. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 750 g varză de Bruxelles, capetele tăiate, iar frunzele exterioare îndepărtate 50 g de unt coaja rasă fin de la 1/4 lămâie Mod de preparare: Incinge o tigaie mare şi prăjeşte feliile de prosciutto în tranşe, lăsându-le până când […]
15 Retete culinare cu carne de porc
Retete culinare cu carne de porc: Ciolan de porc cu mere si castane Ciolan de porc cu mere si castane din: ciolan de porc dezosat, ulei de măsline extravirgin, arome (salvie, rozmarin, fructe de ienupăr), sare, piper negru, mere, castane. Ingrediente: 1 ciolan de porc dezosat ulei de măsline extravirgin arome (salvie, rozmarin, fructe de ienupăr) sare după gust piper negru 4 mere […]
Briose cu lamaie, vanilie si visine
Briose cu lamaie, vanilie si visine din: frisca lichida, făină, praf de copt, sare, unt la temperatura camerei, zahar, oua, lapte, esenta de vanilie, visine, zeamă de lămâie, menta. Ingrediente: 250ml frisca lichida 200g de făină 1/2 linguriţă de praf de copt 1 praf de sare 75g de unt la temperatura camerei 100g de zahăr + încă 1 lingură 2 ouă 200ml de […]
Salata de rucola cu smochine si curcan
Salata de rucola cu smochine si curcan din: bresaola de curcan, rucola, smochine proaspete, brânză de capră, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 300g de bresaola de curcan 250g de rucola 8 smochine proaspete 100g de brânză de capră 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 linguri de oţet balsamic sare şi piper Mod de preparare: […]
Beneficiile consumului de ciuperci
Ciupercile pot înlocui cu succes carnea din alimentaţie. Ele conţin puţine calorii, dar o mare varietate de vitamine şi minerale: seleniu, cupru, vitamine B2 şi B3, vitamina D. Aflaţi care sunt beneficiile consumului de ciuperci. Ciupercile sunt alimente care pot fi incluse în orice preparat culinar. Sunt pe cât de gustoase şi săţioase, pe atât […]
Sarlota de vanilie cu banane si caramel
Sarlota de vanilie cu banane si caramel din: frisca lichida, lapte, zahar, amidon de porumb, esenta de vanilie, unt, biscuiţi amaretti, ciocolată amăruie, sos caramel, banană, sare, menta. Ingrediente: 300 ml frisca lichida 200ml lapte 65g zahăr 2 linguri amidon de porumb 1 fiolă esenţă de vanilie 1 lingură unt 8 biscuiţi amaretti 50g ciocolată amăruie 50g sos caramel 1 banană […]
Lipie cu legume, masline si branza de capra
Lipie cu legume, masline si branza de capra din: ardei graşi portocalii, dovlecel, vânătă, roşii cherry, ulei de măsline, sare, piper, brânză de capră, lipii, masline verzi, frunze de viţă. Ingrediente: 2 ardei graşi portocalii 1 dovlecel 1 vânătă 4 ciorchini de roşii cherry 3 linguri ulei de măsline sare, piper 200 g brânză de capră 12 lipii mici 100 g măsline […]
6 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Chiftele de conopida in sos de rosii Chiftele de conopida in sos de rosii din: ulei, seminte de chimen, conopida, sare, turmeric, piure de cartofi, pudra de chimen, praf de coriandru, stafide, coriandru, sos de rosii. Poate te intereseaza si: Chiftele de conopida cu urda si mac Chiftele de […]
Briose cu gem de afine si crema de vanilie
Briose cu gem de afine si crema de vanilie din: gem de afine, unt la temperatura camerei, făină, zahar, oua, praf de copt, esneta de vanilie, sare, unt, zahar pudra vanilat, lapte. Ingrediente: 100g de gem de afine 175g de unt la temperatura camerei 175g de făină 175g de zahăr 3 ouă mari 1 linguriţă de praf […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu bacon
Ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, bacon, usturoi, ceapa verde, coriandru, patrunjel, branza cheddar, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei de masline, sherry. Ingrediente: 300 g ciuperci întregi 3-4 felii de bacon tocat 2 catei de usturoi tocat 2 tulpini de ceapa verde tocata 1 mână de coriandru sau patrunjel 1/3 ceasca de branza Cheddar rasa […]
Sos de merisoare cu marmelada de portocala
Sos de merisoare cu marmelada de portocala din: merişoare proaspete sau congelate, zeama de portocala, zahăr brun, marmeladă din cubuleţe de portocală. Ingrediente: 300g de merişoare proaspete sau congelate zeama de la 1 portocală 50g de zahăr brun 100g marmeladă din cubuleţe de portocală Mod de preparare: Pune merişoarele într-o oală medie, la foc mic, împreună […]
Metode de relaxare cu uleiuri aromate de plante
Uleiurile volatile naturale difuzate în încăpere Anumite uleiuri volatile (numite şi esenţiale sau eterice) acţionează, atunci când sunt inspirate, extrem de rapid asupra sistemului nervos, producând aproape imediat efecte benefice de relaxare. Difuzarea uleiurilor în lipsa unei lămpi de aromoterapie sau a unui pulverizator electric se poate face foarte uşor, cu o improvizaţie: într-o farfurie […]
Minitarte cu gem de fructe si migdale
Minitarte cu gem de fructe si migdale din: gem de patru fructe (zmeură, căpşuni, afine şi cireşe), migdale măcinate, zahăr, făină, unt de la frigider, ou, sare, merişoare confiate, menta, zahar pudra. Ingrediente: 100g de gem de patru fructe (zmeură, căpşuni, afine şi cireşe) 50g de migdale măcinate 120g de zahăr 150g de făină 120g de unt de la […]
Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin
Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin din: păstârnac, făină, ulei de măsline sau rapiţă, sirop de arţar, rozmarin, sare de mare grunjoasă. Ingrediente: 1 kg de păstârnac (de circa 15cm în lungime), decojit 4 linguriţe de făină 4 linguriţe ulei de măsline sau rapiţă 4 linguriţe sirop de arţar 2 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi […]
Cum se prepara Salată de zucchini (VIDEO)
Salată de zucchini: Cum se prepara Salată de zucchini: Pofta buna!
Biscuiti gustosi cu migdale
Biscuiti gustosi cu migdale din: băutură din migdale, unt la temperatura camerei, zahăr brun / melasă, esenţă de migdale, praf de copt, migdale, sare. Ingrediente: 50 ml băutură din migdale 170g de unt la temperatura camerei 170g de zahăr brun / melasă 1 linguriţă de esenţă de migdale 1/2 lingurita cu praf de copt 100 g migdale măcinate 1 praf de […]
Reteta zilei: Creveti cu ceapa verde si ghimbir
Creveti cu ceapa verde si ghimbir din: creveti, ceapa verde, ghimbir, usturoi, ceapa, ulei, sos de stridii, sos soia, zahar, vin de orez, piper, apa, faina de porumb. Ingrediente: 6 creveti mari, decorticati 2 tulpini de ceapa verde, tocata 6 felii de ghimbir 1 catel de usturoi, tăiat în felii subțiri 1/2 ceapa, tăiata în […]
Aperitive cu fructe de mare si rosii cherry
Aperitive cu fructe de mare si rosii cherry din: caracatiţă mică cu legume, salata cu fructe de mare, castravete cornichon, roşii cherry, ardei iute roşu, sare, piper. Ingrediente: 150 g caracatiţă mică cu legume 150 g salata cu fructe de mare 1 castravete cornichon 4 roşii cherry 1 ardei iute roşu sare şi piper Mod de preparare: Se curăţă […]
10 Retete culinare cu carne de porc
Retete culinare cu carne de porc: Friptura de porc cu ceapa si vin Friptura de porc cu ceapa si vin din: ceapa, pulpă de porc, usturoi, ulei, vin alb, sare, piper, rozmarin, patrunjel Ingrediente: 500 g ceapă mică 500 g pulpă de porc 1 căpătână usturoi 2 linguri ulei 150 ml vin alb sare piper rozmarin 2-3 fire pătrunjel […]
Ananas fript cu inghetata de vanilie si cirese
Ananas fript cu inghetata de vanilie si cirese din: ananas, miere, ghimbir ras, suc de lămâie, coaja rasa de lamaie, cirese confiate. Ingrediente: 1/2 ananas 2 linguri miere 1 linguriţă ghimbir ras 2 linguri suc de lămâie 2 lingura coaja rasa de lamaie cirese confiate Mod de preparare: Se decojeşte ananasul, se îndepărtează cotorul, iar pulpa se taie în opt rondele rasă […]
Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan
Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan din: sparanghel verde si alb, prosciutto crudo, ulei de măsline extravirgin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 300 g de sparanghel verde 200 g de sparanghel alb 100 g de prosciutto crudo 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 linguri de parmezan ras sare şi piper Mod de preparare: Se pune o oală […]
Cum se prepara Iepure cu prune uscate, legume si piure de mazare (VIDEO)
Iepure cu prune uscate, legume si piure de mazare: Cum se prepara Iepure cu prune uscate, legume si piure de mazare: Pofta buna!
Tiramisu cu crema de mascarpone si rom
Tiramisu cu cremade mascarpone si rom din: brânză mascarpone, zahăr, smântână dulce, cafea tare, pişcoturi, cacao, lichior de cafea sau rom. Ingrediente: 250 g de brânză mascarpone 150 g de smântână dulce 4 linguri de zahăr 150ml de cafea tare 150g de pişcoturi 2 linguri de cacao 30ml lichior de cafea sau rom Mod de preparare: Se […]
Salata de ton cu porumb si rosii
Salata de ton cu porumb si rosii din: salată de ton cu porumb, roşii, ceapă verde, frunze de busuioc, oregano. Ingrediente: 2 conserve salată de ton cu porumb 6 roşii coapte ceapă verde câteva frunze de busuioc oregano Mod de preparare: Tăiaţi în feiii roşiile; aranjaţi-le pe 4 farfurii şi asezonaţi cu oregano. Amestecaţi salata de […]
Supa instant: Bomba alimentară de pe rafturile magazinelor
Un studiu realizat asupra supelor instant disponibile în magazinele din România relevă faptul că acestea sunt o adevărată bombă alimentară. Nu doar că anumite supe instant conţin doar arome artificiale, dar şi conţinutul de sare este extrem de ridicat şi poate afecta organismul pe termen lung. Specialiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România […]
Reteta zilei: Sos de rosii cu unt si busuioc
Sos de rosii cu unt si busuioc din: rosii, piure de rosii, ceapa, usturoi, dafin, unt nesarat, ulei de masline, sare, zahar, piper, busuioc. Ingrediente: 1 cutie rosii intregi, fara coaja ¼ cană piure de roșii 1 ceapa tăiata în sferturi 5-6 catei de usturoi, curatat si zdrobit 1 frunza de dafin 2 linguri unt […]
Peste fript cu legume asiatice si sos de soia
Peste fript cu legume asiatice si sos de soia din: ceapă verde, ghimbir, usturoi, ardei iuti rosii, ardei gras rosu, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper, dorade. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 căţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii 1 ardei grâs roşu 1 legătură ceapă verde 3 […]
5 Retete culinare ilustrate
Retete culinare ilustrate: Reteta zilei: Friptura de porc la gratar cu sote de legume Friptura de porc la gratar cu sote de legume din: fripturi de porc, sare, piper, usturoi granulat, bere, sos barbeque, sote de legume. Poate te intereseaza si: Friptura de porc cu sos de rosii picant Friptura de porc cu bureti […]
Milkshake Pina Colada
Milkshake Pina Colada din: suc Pina Colada, ingheţată de vanilie stracciatella, esenţă de migdale, cuburi de gheaţă, coji de portocale, mentă şi anason stelat. Ingrediente: 3 x 250 ml de suc Pina Colada 200g de îngheţată de vanilie stracciatella 1 fiolă de esenţă de migdale 8 cuburi de gheaţă coji de portocale, mentă şi anason stelat pentru decor […]
Mousse cu ciocolata amaruie si frisca
Mousse cu ciocolata amaruie si frisca din: frisca lichida, ciocolată cu lapte, ciocolată amăruie, lapte, zahar pudra, biscuiti cu cacao, unt, sos de caramel. Ingrediente: 300 ml de frisca lichida 150 g de ciocolată cu lapte tocată fin 150 g de ciocolată amăruie tocată fin 150 ml de lapte 50 g zahăr pudră 200 g de biscuiţi cu cacao 2 […]
Salata cu prosciutto, nectarine si smochine
Salata cu prosciutto, nectarine si smochine din: prosciutto, smochine, nectarină, muguri de pin, parmezan, rucola, ulei de măsline extravirgin nefiltrat, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 150 g de prosciutto 4 smochine 1 nectarină 2 linguri muguri de pin 50g de parmezan 200g de rucola 2 linguri de ulei de măsline extravirgin nefiltrat 2 linguri zeamă de lămâie sare şi […]
Reteta zilei: Ciocolata calda, de casa
Ciocolata calda, de casa din: lapte, ciocolata amaruie, zahar, esenta de vanilie, bezele, frisca. Ingrediente: 1 cană (250 ml) de lapte proaspăt 60 g de ciocolată amăruie tocata 1 lingura de zahar ¼ linguriță esenta de vanilie bezele sau frisca, pentru servire Mod de preparare: Într-o cratiță la foc mediu, se adaugă laptele și zahărul […]
Friptura de vita cu sos de branza
Friptura de vita cu sos de branza din: brânză cu mucegai albastru, antricot de vită, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, zahăr brun, usturoi, lapte bătut, sos Worcestershire, sare, piper, pătrunjel, ardei rosu. Ingrediente: 50g de brânză cu mucegai albastru 600g de antricot de vită 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr brun 2 […]
Sos de paine cu ceapa si cuisoare
Sos de paine cu ceapa si cuisoare din: unt, ceapa, foi de dafin, cuisoare, lapte, semidegresat, pâine albă, smântână, nucşoară. Ingrediente: 50 g de unt 1 ceapă mare, tocată fin 2 frunze de dafin proaspete, împăturite în două pentru a rupe nervura centrală 8 cuişoare întregi 450ml de lapte semidegresat 100-140g de pâine albă fără coajă, tocată 100 ml […]
Bruschete cu ansoa, avocado si ardei iute
Bruschete cu ansoa, avocado si ardei iute din: avocado coapte, fileuri de anşoa, paine, rosii cherry, ardei iute verde, patrunjel, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 2 avocado coapte 12 fileuri de anşoa 6 felii de pâine 3 roşii cherry 1 ceapă mică 1 ardei iute verde (opţional) câteva fire de pătrunjel zeama de la 1 lămâie busuioc pentru […]
Gazpacho cu ardei, castravete si usutroi
Gazpacho cu ardei, castravete si usutroi din: sos de tomate, ardei kapia, ardei iute roşu, ardei iute galben, castravete, usturoi, oţet de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, gheaţă, tije de ţelină Apio, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie de sos de tomate 2 ardei kapia 1 ardei iute roşu 1 ardei iute galben 1/2 castravete decojit 1 căţel de usturoi 1 lingură de oţet de vin […]
9 Retete culinare cu carne de porc
Retete culinare cu carne de porc: Reteta zilei: Frigarui de porc cu legume Frigarui de porc cu legume din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei, miere, carne de porc, ceapa, ardei gras, ananas, sare, piper, coriandru, sos sriracha. Poate te intereseaza si: Frigarui de pui cu praz Frigarui de creveti Frigarui din pulpe de […]
Tartar de somon cu ridichi si sos de maioneza
Tartar de somon cu ridichi si sos de maioneza din: somon afumat, icre Lompe roşii, maioneza, ceapa verde, ridichi roşii, zeamă de lămâie, mărar, rucola, susan negru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g de somon afumat 50 g de icre Lompe roşii 100 g de maioneză 2 fire de ceapă verde 6 ridichi roşii 2 linguri zeamă […]
Salata de dovleac copt cu telina si fenicul
Salata de dovleac copt cu telina si fenicul din: dovleac,, telina Apio, fenicul, spanac, rodie, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 300g de dovleac, tăiat cuburi 4 tulpini de ţelină Apio, feliate 1/2 bulb de fenicul, tăiat bastonaşe subţiri 1 mână de spanac tânăr seminţele de la o rodie, plus extra pentru servit (opţional) ulei de măsline extravirgin Mod […]
Aperitive cu pate de somon si struguri
Aperitive cu pate de somon si struguri din: pate de somon, pâine, maioneză, pătrunjel, boabe de struguri. Ingrediente: 100g pate de somon 4 felii de pâine 2 linguri de maioneză 1 legătură mare de pătrunjel câteva boabe de struguri Mod de preparare: Cu ajutorul unui pahar, decupaţi rondele din feliile de pâine. Tăiaţi boabele de struguri în jumătăţi […]
Risotto cu dovleac, ciuperci si vin alb
Risotto cu dovleac, ciuperci si vin alb din: parmezan, ciuperci, cub – bază pentru mâncare, ulei, orez pentru risotto, ceapa, dovleac, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 225 g parmezan, plus extra pentru a decora şi servi 40 g ciuperci 1 cub – bază pentru mâncare 4 linguriţe ulei 300g orez pentru risotto 1 ceapă 300g dovleac decojit şi tăiat […]
Rulouri cu ton, broccoli si branza
Rulouri cu ton, broccoli si branza din: ton în ulei de măsline, foi de plăcintă, broccoli sau foi de spanac, lămâie, brânză Feta, sare de mare, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 360 g ton în ulei de măsline 2 foi de plăcintă 200g broccoli sau foi de spanac 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 felie de brânză Feta […]
Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne de curcan
Ardei umpluti cu carne de curcan din: ardei, curcan, porumb, orez, parmezan, usturoi, ou, scortisoara, paine, ardei iute, cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, sos de rosii, pesmet, parmezan, condimente italiene, unt. Ingrediente: 4 ardei fara seminte si cotor 1/2 kg carne tocata de curcan 2 cesti porumb 1/2 ceasca de orez 1/4 ceasca parmezan proaspat […]
Branza la cuptor cu cimbru si sos dulce de ardei iute
Branza la cuptor cu cimbru si sos dulce de ardei iute din: brânză Camembert, usturoi, cimbru, ulei de măsline extravirgin, ardei iuţi roşii, oţet de vin alb, apă, zahăr, amidon de porumb, sare. Ingrediente: 125 g de brânză Camembert 5 căţei de usturoi 5-6 crenguţe de cimbru 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 ardei iuţi roşii cu seminţele scoase 60 […]
Sufleu de branza cu mustar si ardei iute
Sufleu de branza cu mustar si ardei iute din: oua, armezan, cream Brie, crema Camembert, unt, faina, lapte, muştar Dijon, zeamă de lămâie, pudră de ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 4 linguri de parmezan ras 200g cremă Brie 200g cremă Camembert 2 linguri de unt 4 linguri de făină 200ml de lapte 1 linguriţă […]
Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel
Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel din: pulpă de roşii, ulei de floarea-soarelui, usturoi, vin roşu, calamar, spaghete, patrunjel. Ingrediente: 1 conservă de 400g pulpă de roşii 1 lingură ulei de floarea-soarelui 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de […]
Supa de rosii, castraveti si ardei
Supa de rosii, castraveti si ardei din: roşii decojite, apa, ulei de masline, castravete, ardei galben, salota, usturoi, oţet balsamic, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g roşii decojite 100 ml de apă 2 linguri ulei de măsline 1 castravete 1 ardei galben mic 1 şalotă 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet balsamic câteva fire […]
Placinta cu anghinare si ansoa
Placinta cu anghinare si ansoa din: anghinare în sos de lămâie şi piper, anşoa proaspăt, pâine, cimbru, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 300 g anghinare în sos de lămâie şi piper 300 g anşoa proaspăt 3 felii de pâine cimbru usturoi ulei de măsline extravirgin sare piper Mod de preprare: Bucăţle de anşoa se […]
Dovlecel gratinat cu ardei gras si mozzarella
Dovlecel gratinat cu ardei gras si mozzarella din: ulei, ceapa rosie, ardei gras de diferite culori, mozzarella, pesmet, dovlecei, parmezan, unt, lapte, făină, lămâi. Ingrediente: 60 ml ulei 2 cepe roşii, feliate 3 ardei graşi, de culori diferite, feliaţi 350g de mozzarella 100g de pesmet fin 2 dovlecei, feliaţi 100g de parmezan, ras Pentru sos: 100g de unt 700ml de lapte 60g […]
Reteta zilei: Conopida prajita
Conopida prajita din: conopida, oua, pesmet, condimente, ulei. Ingrediente: 1 conopida 2 oua 30 g pesmet condimente, dupa gust ulei Mod de preparare: Se taie conopida în buchețelele mici și se gatesc in apă sărată. Se bat două ouă într-un vas adanc si moaie buchetelele în ea. Se amestecă pesmetul cu condimentele și dati conopida prin […]
Pachetele cu ciuperci, menta si ceapa verde
Pachetele cu ciuperci, menta si ceapa verde din: tăieţei din orez, hârtie din orez, mentă, ciuperci shiitake, salată, morcovi, ceapă verde, castravete, coriandru, busuioc thailandez, chives, germeni de fasole, sosuri (Soya, Pimento, Worchester). Ingrediente: 100g de tăieţei din orez 10 bucăţi rotunde a câte 20 cm de hârtie din orez 1 mână frunze de mentă 5 ciuperci shiitake mari, tăiate bastonaşe 2-3 frunze mari de […]
Frigarui de pui la cuptor cu ardei si oregano
Frigarui de pui la cuptor cu ardei si oregano din: ketchup, piept de pui, ardei gras rosu si galben, ceapa, busuioc, oregano, ulei de masline, marar, patrunjel. Ingrediente: 150 g ketchup 400 g piept de pui 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 cepe mici 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de oregano 2 […]
Paste cu mozzarella cu cuptor
Paste cu mozzarella cu cuptor din: mozzarella, macaroni (sau alte paste scurte), unt, făină, usturoi, Ingrediente: 250g de mozzarella 400g de macaroni (sau alte paste scurte) 4 linguri de unt 2 linguri de făină 2 căţei de usturoi tocaţi fin 400ml de lapte sare şi piper Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până […]
Salata de rata cu pere si miere
Salata de rata cu pere si miere din: piept de raţă, salată valeriană, pere, miere, unt, salota, vin rosu, foi de placnta, dafin. Ingrediente: 1 pachet (16 felii) piept de raţă 200g de salată valeriană 2 pere 2 linguriţe de miere 50g de unt 1 şalotă 200ml de vin roşu 2 foi de plăcintă 1 frunză de […]
Frittata cu branza, mazare si broccoli
Frittata cu branza, mazare si broccoli din: porumb, mazare, oua, branza de vaci, cascaval afumat, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, parmezan. Ingrediente: 100g de porumb 100g de mazăre 6 ouă 75g brânză de vaci 75g de caşcaval afumat, ras 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 căpăţână de broccoli, doar buchetele tocate […]
Lasagna cu spanac, ciuperci si mozzarella
Lasagna cu spanac, ciuperci si mozzarella din: smântână vegetală, foi proaspete de lasagna, ulei de măsline extravirgin, usturoi, ciuperci feliate, cimbru, spanac, pasta de rosii, parmezan, mozzarella, unt, faina, lapte, busuioc. Ingrediente: 150ml smântână vegetală 12 foi proaspete de lasagna 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi, tocat fin 250g de ciuperci feliate 1 linguriţă de cimbru 400g de spanac 2 linguri de pasta […]
Orez prajit cu scoici si sos de soia
Orez prajit cu scoici si sos de soia din: scoici cu legume, ulei, usturoi, ceapă albă, ardei roşu iute, pătrunjel, sos de soia, orez prefiert la pungă, sare, piper. Ingrediente: 300g scoici cu legume 4 linguri ulei 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 ceapă albă mică, tocată fin 1 ardei roşu iute, tocat fin 1 legătură de pătrunjel, tocat fin 1 […]
Salata cu rosii, mozzarella si busuioc
Salata cu rosii, mozzarella si busuioc din: rosii, mozzarella, busuioc, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 4 roşii coapte, feliate 300g de mozzarella proaspătă, feliată subţire 1 mână de frunze de busuioc, tocate, plus câteva frunze întregi pentru garnisit puţin ulei de măsline, pentru servit oţet balsamic Mod de preparare: Pe un platou, aranjează […]
Reteta zilei: Mancare de fasole cu legume si pui
Mancare de fasole cu legume si pui din: fasole uscata, ulei de masline, usturoi, ceapa, telina, ardei gras, patrunjel, pui, condimente, oregano, boia, piper, apa, orez. Ingrediente: 1 kg fasole uscata 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 tulpini de telina 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras rosu ½ […]
Bruschete cu ton, capere si ardei iute
Bruschete cu ton, capere si ardei iute din: ton în ulei de măsline, baghetă, ou, capere in otet, atrunjel, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 240 g ton în ulei de măsline 8 felii de baghetă 1 ou fiert 1 lingură de capere în oţet pătrunjel 1 căţel de usturoi 1 ardei iute Mod de preparare: Rupeti frunzele de […]
Sufleu cu branza, nucsoara si mustar
Sufleu cu branza, nucsoara si mustar din: emmental, unt, parmezan, faina, lapte integral, ou, mustar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 200g emmental 30g de unt 2 linguri de parmezan ras 3 linguri de făină 260ml de lapte integral 3 ouă 1 lingură de muştar un vârf de cuţit nucşoară rasă sare şi piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte […]
8 Retete culinare cu carne de porc
Retete culinare cu carne de porc: Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete din: cepe eşalote, usturoi, ardei iute, turmeric, coriandru măcinat, chimen măcinat, sos de soia, ulei de floarea-soarelui, file de porc, orez Jasmine, sare, ridichi, coriandru proaspăt, Ingrediente: 2 cepe eşalote, decojite şi tocate mărunt 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi 1 […]
Rulada de pui cu ciuperci si gorgonzola
Rulada de pui cu ciuperci si gorgonzola din: smântână vegetală, branza gorgonzola, piept de pui, unt, ulei, ciuperci, patrunjel, usturoi, salota, pesmet, cimbru, busuioc. Ingrediente: 200ml de smântână vegetală 50g de brânză gorgonzola 650g de piept de pui 4 linguri de unt 2 linguri de ulei 300g de ciuperci câteva fire de pătrunjel, tocate fin 4 […]
Salata cu mango, mozzarela si migdale
Salata cu mango, mozzarela si migdale din: mango, unt, zahar brun, mozarella de bivoliţă, ulei de măsline extravirgin, zeama de lamaie, rucola, migdale, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 1 mango 2 linguri de unt 1 linguriţă de zahăr brun 200g mozarella de bivoliţă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură zeamă de lămâie 200g rucola felii de […]
Reteta zilei: Gogosele cu banane
Gogosele cu banane din: banane, faina de orez, faina, praf de copt, zahar, apa. Ingrediente: 3 banane 1 ½ ceasca (200 g) făină de orez ½ ceasca (70 g) de făină 1 ½ lingura praf de copt 1 cană (225 g) zahăr ¼ ceasca (60 ml) de apă Mod de preparare: Într-un castron mare, pasati […]
Tocana de porc cu ananas si ardei iute
Tocana de porc cu ananas si ardei iute din: ulei, spata de porc, ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, steluţe de anason, zahăr brun, pastă de roşii, sos de peşte, supă de pui, ananas proaspăt. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1,5 kg spată de porc, tăiată în 4 fâşii groase 3 cepe, tocate grosier 4 căţei de usturoi, feliaţi subţire 1 legătură mică […]
5 remedii antiinflamatoare din natură
Infecţii, traumatisme, răni… Atunci când suferă o agresiune, reacţia de apărare a organismului este inflamaţia. Înroşirea, durerea, umflarea sunt manifestările inflamaţiei. Este un proces imunitar normal, iar în unele cazuri medicamentele chimice pot fi înlocuite cu remedii naturale care şi-au demonstrat puterea antiinflamatoare. Iată cinci remedii antiinflamatoare din natură. Turmericul, antiinflamatorul indienilor Indienii îl numesc […]
Conopida gratinata cu nuci si branza
Conopida gratinata cu nuci si branza din: conopidă, lapte, unt, frunze proaspete de dafin, amidon, brânză Cheddar, pâine albă, miez de nucă. Ingrediente: 1 conopidă foarte mare 500 ml de lapte 50 g de unt 3 frunze proaspete de dafin 3 linguri de amidon 140 g de brânză Cheddar, rasă 25 g de pâine albă, ruptă în bucăţi mici 50 g […]
Gustari cu mozzarella, busuioc si rosii
Gustari cu mozzarella, busuioc si rosii din: mozzarella, roşii cherry, busuioc proaspăt, ulei de măsline extravirgin, sare, piper macinat, boabe de piper negru. Ingrediente: 150g mozzarella 200g roşii cherry câteva frunze de busuioc proaspăt 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare şi piper proaspăt măcinat boabe de piper negru pentru decor Mod de preparare: Se spală roşiile […]
Leacuri din natură împotriva hipertensiunii
Apariția hipertensiunii (creșterea presiunii sângelui peste 140/90 mmHg) este încurajată de regimul alimentar bogat în grăsimi saturate, de stres și de sedentarism, iar printre complicațiile bolii se numără creșterea riscului de infarct sau de accident vascular cerebral, pierderea vederii și apariţia afecţiunilor renale. În cazul în care medicul ți-a recomandat tratament medicamentos pentru hipertensiune, urmează […]
Rulada cu spanac, castane si branza
Rulada cu spanac, castane si branza din: unt, praz, usturoi, spanac, piure de castane, oua, nucsoara, castane, pesmet proaspăt, brânză cu mucegai albastru, aluat de foitaj cu unt, supă de legume, amidon, smântână. Ingrediente: 50 g de unt 500 g de praz, feliat subţire 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 240 g de spanac tânăr 400 g piure de castane 3 ouă mari, plus 1 pentru glazurat 1/2 […]
Branza de capra cu ceapa verde si nuci
Branza de capra cu ceapa verde si nuci din: brânză de capră, brânză Brie, emmental, sos Worcestershire, ceapă verde, nuci, piper, biscuiţi săraţi. Ingrediente: 200g brânză de capră 200g brânză Brie 300g emmental, ras 1/2 lingură sos Worcestershire 2-3 fire de ceapă verde 100g nuci piper biscuiţi săraţi pentru servit Mod de preparare: Brânza de capră şi brânza Brie tăiate cuburi […]
7 Retete culinare cu carne de porc
Retete culinare cu carne de porc: Pachetele picante cu carne de porc si fasole verde Pachetele picante cu carne de porc si fasole verde din: foi de plăcintă, pulpa de porc, ceapa, morcos, ardei rosu, ardei iute, fasole verde, ulei, sare, piper, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 6 foi de plăcintă 700 g pulpă de porc slabă […]
Cocktail cu merisoare si lichior de portocale
Cocktail cu merisoare si lichior de portocale din: merişoare congelate, lichior de portocale, lichior Disaronno, suc proaspăt de portocale, zeamă de lime, sirop de arţar, gheaţă zdrobită. Ingrediente: 300 g merişoare congelate, dezgheţate înainte de a le folosi 100ml lichior de portocale 1 lingură de lichior Disaronno 100ml suc proaspăt de portocale 2 linguri zeamă de lime 2-3 linguri sirop de arţar, […]
Aperitive cu somon, hrean si castravete
Aperitive cu somon, hrean si castravete din: somon afumat, pâine de secară cu seminţe, castravete Fabio, cremă de brânză, pastă de hrean, maioneză, ouă, ardei iute, chives, pătrunjel, sare şi piper. Ingrediente: 100g de somon afumat 4 felii de pâine de secară cu seminţe 1/3 de castravete Fabio 80g cremă de brânză 1 linguriţă de pastă de hrean 1 lingură de maioneză 4 ouă fierte […]
Salata de valeriana cu sunca si fenicul
Salata de valeriana cu sunca si fenicul din: amestec de cereale, şuncă, valeriană, bulb mic de fenicul, alune de pădure, merişoare confiate,ulei de măsline extravirgin, clementine, muştar de Dijon, miere. Ingrediente: 250 g amestec de cereale 280 g de şuncă 100g de valeriană 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 50g alune de pădure, prăjite şi tocate grosier 1 legătură mică de pătrunjel, […]
Garnitura de praz si mazare
Granitura de praz si mazare din: praz, mazare congelata, ulei de masline, otet din vin alb, miere, mustar Dijon, atrunjel, menta. Ingrediente: 6 fire medii de praz, de mărime egală (circa 1kg) 350 g de mazăre congelată 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet din vin alb 1 linguriţă de miere 1 linguriţă de […]
Remedii pentru mobilitatea articulaţiilor
Reumatism La trecerea dintre anotimpuri, doftoroaiele satelor îi sfătuiau pe oamenii suferinzi de reumatism să facă o cură cu păpădie. Iată o reţetă extrem de simplă, eficientă şi uşor de preparat. Salată de păpădie întreagă Ingrediente: * Pentru salată: 1 pumn de frunze de păpădie, 1 lingură de muguri de păpădie, 1 rădăcină de păpădie curăţată […]
Muschi de vita cu hrean, prociutto si vin rosu
Muschi de vita cu hrean, prociutto si vin rosu din: unt, muschi de vita, ceapa, sos de hrean, vin rosu, amidon, supa de vita, jeleu de coacăze roşii, prosciutto, pătrunjel, frunze de cimbru proaspăt. Ingrediente: 50 g de unt 900 g muşchi de vită 400 g de ceapă, tăiată în jumătăţi şi feliată subţire 3 linguri sos de hrean […]
Telina gratinata cu cartofi si parmezan
Telina gratinata cu cartofi si parmezan din: unt, ceapa, zahar, lapte, nucşoară, usturoi, cimbru, smantana, telina, cartofi, parmezan. Ingrediente: 50 g de unt, plus extra pentru uns 2 cepe mari, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire 1 linguriţă de zahăr 500ml de lapte 1 vârf de nucşoară măcinată 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 5 fire de […]
6 Retete culinare cu carne de porc
Retete culinare cu carne de porc: Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia din: cotlet de porc fără os, untură, suc de rosii, faina, ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, lamaie, boia de ardei iute, foi de dafin, piper macinat, sare. Ingrediente: 500 g cotlet […]
Vin fiert cu lamaie si anason
Vin fiert cu lamaie si anason din: portocală, lamaie, vin Porto roşu, stele de anason, cuişoare, beţe de scorţişoară, gheaţă, limonadă. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin Porto roşu (sau rose, dacă găseşti) 2 stele de anason (opţional) 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie pentru servit limonadă Mod de preparare: […]
Sandvis cu curcan, ghimbir si menta
Sandvis cu curcan, ghimbir si menta din: baghete mici, pate din ficat de pui, castravete, friptură de curcan din ziua anterioară, maioneză, ardei iute roşu, frunze de mentă, morcovi, varză roşie, ghimbir, oţet din orez, zahăr. Ingrediente: 2 baghete mici 50 g pate din ficat de pui 1/4 castravete, feliat subţire pe diagonală 140 g friptură de curcan din ziua anterioară, ruptă în bucăţi […]
Piure de morcov cu tarhon
Piure de morcov cu tarhon din: morcovi, unt, tarhon. Ingrediente: 1 kg de morcovi, feliaţi 50g de unt 1 lingură frunze de tarhon tocate Mod de preparare: Fierbe morcovii în apă sărată timp de 20-25 de minute, până când devin moi. Scurge-i într-o strecurătoare mare şi lasă-i să se usuce 1-2 minute. Pune-i la loc […]
Aperitive cu legume la gratar si ton
Aperitive cu legume la gratar si ton din: ton, dovlecel, vanata, ardei, masline fara samburi, capere, nuci de pin, sare de mare, piper negru, oţet balsamic, arpagic, usturoi, ou, ulei de măsline extravirgin, lămâie. Ingrediente: 320g de ton în suc natural 2 dovlecei mari 1 vânătă 2 ardei 1 pumn de măsline fără sâmburi capere 30g de nuci de pin sare […]
Tratamente naturiste pentru hemoroizi
Sângerări, disconfort, durere… hemoroizii reprezintă o problemă pe cât de supărătoare şi jenantă, pe atât de frecventă. Se estimează că hemoroizii afectează peste 75% din populaţie până la vârsta de 50 de ani. În primele stadii se poate apela la tratamente naturiste pentru hemoroizi. Pentru a evita crizele de hemoroizi, este indicat să respectaţi o […]
Rulada cu ghimbir si scortisoara
Rulada cu ghimbir si scortisoara din: unt, melasa, sirop de zahăr sau miere, ghimbir în sirop, oua, zahar brun, faina, praf de copt, ghimbir, scorţişoară măcinată, zahăr pudră, extract de vanilie, perle albe comestibile. Ingrediente: 50 g de unt, plus extra pentru uns tava şi hârtia de copt 50 g de melasă 50 g de sirop de zahăr sau miere 2 bucăţi de ghimbir […]
Bruschete cu somon si icre
Bruschete cu somon si icre din: baghetă, salată de icre, icre negre, somon afumat, ulei de măsline extravirgin, salată verde, mărar, lamaie, ceapa rosie, sare, piper. Ingrediente: 1 baghetă 250g salată de icre 50g de icre negre somon afumat ulei de măsline extravirgin salată verde mărar proaspăt 1 felie de lămâie felii de ceapă roşie sare şi piper Mod de preparare: Se […]