Retete culinare rapide cu poze
Salata de cartofi cu gulii si mere
Salata de cartofi cu gulii si mere din: cartofi, morcovi, gulii, mere, lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 morcovi 2 gulii mici 4 mere acrişoare 1/2 lămâie 100 ml ulei sare Mod de preparare: Speli cartofii, pe urmă îi pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce au fiert, îi cureţi imediat, […]
Chec aromat cu lamaie
Chec aromat cu lamaie din: oua, zahar, zahăr vanilat, lamaie, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, sare. Ingrediente: 5 ouă 14 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 20 linguri lapte 14 linguri ulei 20 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf copt puţină sare Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu […]
Broccoli cu ardei si orez
Broccoli cu ardei si orez din: broccoli, orez, ulei, morcov, ceapă, ardei gras, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 3 broccoli 6 linguri orez 6 linguri ulei 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Speli broccoli, ît fierbi 5 minute în apă clocotită cu sare, îl scurgi bine şi îl […]
Cum se prepara Somon la Cuptor cu Rosii si Ton
Somon la Cuptor cu Rosii si Ton: Cum se prepara Somon la Cuptor cu Rosii si Ton:
Placinta ciobanului cu pui si legume
Placinta ciobanului cu pui si legume din: carne tocată de pui, cartofi, cascaval, usturoi, ceap, faina, ciuperci, morcovi, supa, rosii din conserva, margarina, lapte, pesmet, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 900 g carne tocată de pui 1 kg cartofi caşcaval pentru gratinat 3-4 căţei de usturoi 2 cepe 1 lingură făină 150 g ciuperci 250 g morcovi 200 […]
Tort cu migdale, alune si bomboane cu cocos
Tort cu migdale, alune si bomboane cu cocos din: oua, zahar, faina, apă, ulei, zahar vanilat, praf de copt, otet, sare, coaja de lamaie, unt, lapte praf, zahăr pudră, nucă de cocos, frişcă, zahăr vanilat, zeamă de lămâie, întăritor pentru frişcă, alune de pădure, migdale, foi de napolitană, bomboane cu cocos. Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină 5 linguri apă […]
Salata cu scrumbie, masline si morcov
Salata cu scrumbie, masline si morcov din: scrumie, ceapa, morcovi, masline, sare, ulei, otet, piper. Ingrediente: 2 scrumbii 8 cepe 3 morcovi măsline sare ulei oţet piper Mod de preparare: Cureţi scrumbia, o speli, o pui la scurs, apoi o tai cubuleţe. Ceapa o toci mărunt sau o tai peştişori, după preferinţă. Freci ceapa cu sare, […]
Tort cu mure, nuci si crema de vanilie
Tort cu mure, nuci si crema de vanilie din: mure, unt, zahar, oua, scorţişoară pudră, coajă de lămâie, făină, praf de copt, nuci, zahăr vanilat, amidon, lapte, frişcă, esenţă de vanilie, gelatină, întăritor pentru frişcă, frişcă lichidă, cicolata amaruie. Ingrediente: 350 g mure 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară pudră 1 vârf cuţit coajă de lămâie rasă 100 g făină […]
Pui la tava in foi de vita si slanina
Pui la tava in foi de vita si slanina din: pulpe de pui, unt, foi de viţă mai mari, slănină, vin, scobitori, piper, sare. Ingrediente: 12 pulpe de pui 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin scobitori piper sare Mod de preparare: Speli pulpele, le freci cu piper măcinat şi […]
Turta cu urda, chimen si hrean
Turta cu urda, chimen si hrean din: urdă proaspătă, telemea desărată, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare, piper. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 300 g telemea desărată 4 ouă 1 lingură muştar 1 linguriţă hrean 2 linguri seminţe de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri făină sare piper Mod de preparare: Amesteci toate […]
Salata de pui cu gogosari si castraveti murati
Salata de pui cu gogosari si castraveti murati din: piept de pui, oua, castraveciori muraţi în saramură, morcovi, cartofi, ţelină rădăcină, pătrunjel rădăcină, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare, gogosar murat. Ingrediente: 1 piept de pui 3 ouă 2-3 castraveciori muraţi în saramură 2 morcovi potriviţi 2 cartofi mijlocii 1/2 ţelină rădăcină 1 pătrunjel rădăcină 200 ml ulei 1 […]
Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval
Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval din: cartofi roşii, unt, cascaval, oua, sare, smantana, cârnaţi de casa, iaurt, busuioc. Ingreidente: 1 kg cartofi roşii 50 g unt 250 g caşcaval 4 ouă sare 100 ml smântână 300 g cârnaţi de casa 1 cutie iaurt frunzuliţe de busuioc Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui […]
Pogacele cu spanac si branza
Pogacele cu spanac si branza din: faina, brânză sărată, oua, ulei, spanac, bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Ingrediente: 400 g făină 300 g brânză sărată rasă 4 ouă ulei pentru prăjit 300 g spanac 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli bine spanacul în mai multe ape şi îl pui la […]
Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor
Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor din: cartofi, unt, piept de pui, ceapa, usturoi, sare, piper, nucsoara, rosii, cascaval, lapte, ou. Ingrediente: 4 cartofi 50 g unt 1 piept de pui nu prea mare şi tocat 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi sare şi piper, după gust nucşoară rasă 1 morcov 2 roşii 150 g […]
Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura
Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura din: cartofi, oua, ceapa, faina, morcovi, pastrama afumata, unt, supa, lapte, mazare, branza de oi, sare. Ingrediente: 400 g cartofi 2 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceapă 5 linguri făină 2 morcovi 400 g pastramă afumată 50 g unt 250 ml supă 4 linguri lapte 250 g mazăre (conservă) […]
Pui la cuptor cu bere si mar
Pui la cuptor cu bere si mar din: pui, bere blonda, sare, piper, usturoi, ceapa, mar, ulei, unt. Ingrediente: 1 pui de 1 1/2 kg 500 ml bere blondă sare piper 4-5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 măr puţin unt şi ulei Mod de preparare: Puiul îl tranşezi în bucăţi, pe care 81 le […]
Chec cu ghimbir, nuci si migdale
Chec cu ghimbir, nuci si migdale din: oua, margarină, zahăr, lapte, făină, praf de copt, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, alune măcinate sau migdale, cacao. Ingrediente: 3 ouă + 1 albuş 50 g margarină 225 g zahăr 125 ml lapte 225 g făină 1 plic praf de copt 1 pahar nucă măcinată coajă de lămâie 4 linguriţe ghimbir ras 1 […]
Limba rasol cu hrean si patrunjel
Limba rasol cu hrean si patrunjel din: limba, cartofi, unt, ceapa, morcov, telina, smântână pentru frişcă, hrean, otet, pătrunjel, zahar. Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 300 g unt 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 150 ml smântână pentru frişcă 30 g hrean 1 lingură oţet 1 legătură pătrunjel zahăr Mod de preparare: Limba o fierbi […]
Placinta cu carne tocata, branza si verdeata
Placinta cu carne tocata, branza si verdeata din: carne tocata, sare, piper, branza sau parmezan, oua, unt, cartofi, nucsoara, marar, rosii, bacon sau salam. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc (vită sau pui) sare piper 300 g brânză sau parmezan 2 ouă 1 lingură unt 1 kg cartofi nucşoară mărar pătrunjel 1-2 roşii salam […]
Tort cu smantana, miere si nuca
Tort cu smantana, miere si nuca din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca macinata, esenta de vanilie, smantana, miere, alune pisate sau fructe de sezon. Ingrediente: 6 ouă 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 9 linguri făină un plic praf de copt 3 linguri nucă măcinată 1 lingură esenţă de vanilie Pentru cremă: […]
Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mure
Cotlete de porc in sos de mure din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, gem de mure, unt, otet balsamic, apa, salvie. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos Cotlete de porc cu usturoi si sos de lamaie Cotlete de porc cu sos de mere si ceapa […]
Mamaliga jandarm cu pui si usturoi
Mamaliga jandarm cu pui si usturoi din: pui, morcovi, pastarnac, ceapa, patrunjel, piper, sare, malai grisat, usturoi. Ingrediente: 1 pui de cca 1 kg 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel piper 1 lingură sare 350 g mălai grişat 1 căpăţână de usturoi Mod de preparare: Tai puiul în bucăţi, apoi le fierbi […]
Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume
Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume din: rasoale mici de porc, bors, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, morcovi, dovlecel, rosii cuburi, sare, paste fusilli, ulei, patrunjel. Ingrediente: 6 rasoale mici de porc 1,5 l borş ţelină păstârnac ceapă ardei gras morcovi dovlecel 1 cutie de roşii cuburi sare 2 mâini paste fusilli ulei pătrunjel Mod de […]
Dovleac cu galuste de rata si praz
Dovleac cu galuste de rata si praz din: piept de raţă, dovleac, praz, carotofi, rosii, sare, piper, oua, usturoi, ulei, ceapa verde, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g piept de raţă 300 g dovleac 100 g praz 150 g cartofi 100 g roşii sare piper după gust Pentru găluşte: 1 ou 4 căţei de usturoi 50 […]
Tartar de somon cu capere si castravete
Tartar de somon cu capere si castravete din: somon, capere, lamaie, castravete, ulei de masline, ceapa verde, icre de păstrăv, ouă de prepeliţă, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon 1 mână capere 1 lămâie 1 castravete ulei de măsline câteva fire de ceapă verde 1 linguriţă icre de păstrăv 3-4 ouă de prepeliţă sare piper Mod de preparare: […]
How to make Creamy scallop and bacon soup (VIDEO)
Creamy scallop and bacon soup How to make Creamy scallop and bacon soup
Reteta zilei: Calmar cu pasta de usturoi la tigaie
Calmar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calmar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Poate te intereseaza si: Salata de calamar cu avocado si coriandru Calamari […]
How to make Caramelized banana flambe (VIDEO)
Caramelized banana flambe How to make Caramelized banana flambe
How to make Pastrami spiced duck breast (VIDEO)
Pastrami spiced duck breast How to make Pastrami spiced duck breast
How to make Spicy coconut chicken soup (VIDEO)
Spicy coconut chicken soup How to make Spicy coconut chicken soup
Tort cu visine, ciocolata si visinata
Tort cu visine, ciocolata si visinata din: oua, zhar, faina, cacao, sare, frisca, visine din visinata, visinată, esenta de rom, apa, ciocolată neagră. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 5 linguri făină 3 linguri cacao 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 ml frişcă 200 g vişine din visinată Pentru sirop: 100 ml visinată 1 fiolă esenţă […]
Mamaliga cu carne tocata la cuptor
Mamaliga cu carne tocata la cuptor din: malai, carne tocata, morocov, ceapa, telina, rosii in bulion, vin alb sec, ulei, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 250 g mălai 300 g carne tocată 1 morcov 1 ceapă 2 fire ţelină 3 roşii în bulion 250 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare piper parmezan ras Mod […]
Placinta cu mere, gutui si nuca
Placinta cu mere, gutui si nuca din: faina, zahar, ulei, parf de copt, zahar vanilat, oua, mere, gutui, zahar, stafide, miez de nucă, coajă de lămâie, scorţişoară, biscuiţi măcinaţi sau pesmet, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat. 6 ouă Pentru umplutură: 6 mere mari […]
Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce
Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce din: biscuiţi cu cacao, ciocolata menaj, branza dulce, smântână, zahăr pudră, esenţă de vanilie, portocale. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu cacao 200 g ciocolată menaj 500 g brânză dulce 200 g smântână 100 g zahăr pudră 1 lingură esenţă de vanilie 2 portocale Mod de preparare: Topeşti la bain-marie ciocolata menaj. […]
Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan
Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan din: varză murată, carne de curcan tocata, ulei, şuncă afumată de curcan, sare de mare, piper alb, boia picanta, ceapa alba, usturoi, cuscus, cas, aluat pentru foi. Ingrdiente: 600 g varză murată 500 g carne de curcan tocata 4 linguri ulei 200 g şuncă afumată de curcan sare de […]
Desert cu stafide si susan
Desert cu stafide si susan din: faina, drojdie, unt, zahar, ou, lapte caldut, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, susan. Ingrediente: 350 g făină 15-20 g drojdie 3 linguri unt 3 linguri zahăr 1 gălbenuş 1 pahar cu lapte călduţ 1 praf de sare coajă de lămâie 2-3 plicuri zahăr vanilat stafide susan 1 […]
Bomboane cu dovleac si stafide
Bomboane cu dovleac si stafide din: pastă de la un dovleac turcesc aromat copt în prealabil, biscuiţi populari, zahăr măcinat, scortisoara, zahăr vanilat, stafide înmuiate în rom, unt, gem, nuca, fulgi de cocos. Ingrediente: 1 kg pastă de la un dovleac turcesc aromat, copt în prealabil 1 kg biscuiţi populari 200 g zahăr măcinat 2 pliculeţe zahăr vanilat scorţişoară […]
Chiftele din legume cu lapte si cascaval
Chiftele din legume cu lapte si cascaval din: varza, ceapa, paine, oua, smantana, cascaval, lapte, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varză mică 1 ceapă 1 felie de pâine 2 ouă 100 g smântână caşcaval lapte pătrunjel si mărar ulei sare Mod de preparare: Fierbi varza şi o dai prin maşina de tocat, împreună cu […]
Gutui umplute cu crema de nuci si stafide
Gutui umplute cu crema de nuci si stafide din: gutui, unt, miere, suc de portocale, miez de nuca, stafide, brânză mascarpone, coaja de lamaie, scorţişoară, baton de vanilie. Ingrediente: 2 gutui mari 20 g unt 3 linguri miere 200 ml suc de portocale 80 g miez de nucă 60 g stafide 150 g brânză mascarpone o linguriţă coajă […]
Briose cu masline, sunca si cascaval
Briose cu masline, sunca si cascaval din: faina, drojdie instant, oua, lapte cald, ulei de masline, sare, caşcaval, şuncă, măsline fără sâmburi, oregano, piper. Ingrediente: 240 g făina 1 pachet drojdie instant 2 ouă 200 ml lapte cald 4 linguri ulei de măsline sare Pentru topping: 120-130 g caşcaval 80-100 g şuncă 12 măsline fără sâmburi oregano piper Mod […]
Mar pane cu iaurt si scortisoara
Mar pane cu iaurt si scortisoara din: mere, faina, praf de copt, sare, iaurt, oua, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 6 mere de un sortiment mai tare 1 cană cu făină 1/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 1 cană iaurt 1 ou mare sau 2 mai mici 1/2 cană cu zahăr 1-2 linguriţe scorţişoară 150 […]
How to make Crispy honey glazed ham (VIDEO)
Crispy honey glazed ham How to make Crispy honey glazed ham
Conopida gratinata cu kaizer si cascaval
Conopida gratinata cu kaizer si cascaval din: cartofi, conopida, morcovi, varza, cepe roşii ceapă verde, caşcaval, oua, kaizer sau cârnaţi cu şuncă, sare, piper alb, smântână, ulei de măsline, pesmet, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg conopidă 3 morcovi 1/2 varză mică 3 cepe roşii sau 1 legătură ceapă verde 200 g caşcaval ras 6 ouă 400 g kaizer […]
Fursecuri pufoase cu nuca de cocos
Fursecuri pufoase cu nuca de cocos din: unt nesărat, sare, zahar, faina, nucă de cocos, zahar vanilat. Ingrediente: 200 g unt nesărat un praf de sare 100 g zahăr 300 g făină Pentru servit: miez de nucă de cocos zahăr vanilat Mod de prearare: Amesteci zahărul, făina şi un praf de sare, apoi faci o gropiţă […]
Macaroane cu nuci si cascaval
Macaroane cu nuci si cascaval din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 căţei de usturoi 200 g caşcaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei câteva fire de pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele şi le’pui la fiert în apă clocotită cu sare. Le ţii […]
Cornulete fragede cu gem sau rahat
Cornulete fragede cu gem sau rahat din: faina, untura, ou, drojdie, zahar, sare otet, lapte, rahat sau gem. Ingrediente: 1 kg făină 400 g untură 1 ou drojdie de bere cât o nucă 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 lingură oţet 1 pahar cu lapte 200 g rahat sau gem Mod de preparare: Amesteci […]
Tarta cu crema de ciocolata si fructe
Tarta cu crema de ciocolata si fructe din: oua, zhar, unt, faina, zahar vanilat, fructe (piersici din compot, caise sau portocale), sare, ulei. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 150 g unt 250 g făină zahăr vanilat fructe (piersici din compot, caise sau portocale) 5 linguri cremă de ciocolată (din comerţ) sare 1 lingură ulei Mod […]
How to make Duck stewed with pomegranate and walnuts (VIDEO)
Duck stewed with pomegranate and walnuts How to make Duck stewed with pomegranate and walnuts
Budinca de orez cu smantana si dulceata de visine
Budinaca de orez cu smantana si dulceata de visine din: orez, lapte, apa, unt, pesmet, dulceata de visine, zahar, oua, smantana. Ingrediente: 500 g orez 1 l lapte 1 l apă 50 g unt 40 g pesmet 600 g dulceaţă de vişine 100 g zahăr 2 ouă 150 g smântână Mod de preparare: Fierbi orezul în […]
How to make Roasted apple and parsnip soup (VIDEO)
Roasted apple and parsnip soup How to make Roasted apple and parsnip soup
Chec cu nuci, migdale si serbet de rom
Chec cu nuci, migdale si serbet de rom din: oua, zahar, zahăr brun, ulei, zahăr vanilat, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, scorţişoară, sare, nuci, nuci pralinate, migdale, esenţă de rom, şerbet de rom. Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 1 cană zahăr brun 1 1/2 cană ulei zahăr vanilat 3 căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de la o lămâie 1/2 […]
How to make Crispy blue cheese croutons (VIDEO)
Crispy blue cheese croutons How to make Crispy blue cheese croutons
Prajitura cu mac, cacao si ciocolata
Prajitura cu mac, cacao si ciocolata din: smântână, oua, praf de copt, faina, zahar, mac măcinat, cacao, nucă măcinată (sau fără nucă), lapte, gris, zahăr pudră, zahăr vanilat, unt sau margarină, ciocolată de menaj sau o glazură. Ingrediente pentru foile cu mac: 150 ml smântână 1 ou 1 linguriţă praf de copt 5 linguri făină 5 linguri zahăr 5 linguri mac măcinat Ingrediente […]
How to make Pasta with sardines and fennel (VIDEO)
Pasta with sardines and fennel How to make Pasta with sardines and fennel
Napolitane cu crema de cacaco cu nuca
Napolitane cu crema de cacaco cu nuca din: ouă, zahar, biscuiti, nuca, cacao, zahar vanilat, lapte, unt sau margarina, foi de napolitane. Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 150 g biscuiţi măcinaţi 150 g nucă prăjită şi zdrobită bine 1 lingură cacao 2 pliculeţe zahăr vanilat 50 ml lapte 200 g unt sau margarină cub 1 pachet […]
How to make Honey sriracha chicken wings (VIDEO)
Honey sriracha chicken wings How to make Honey sriracha chicken wings
How to make Lobster macaroni and cheese (VIDEO)
Lobster macaroni and cheese How to make Lobster macaroni and cheese
How to make Spicy red beans and rice (VIDEO)
Spicy red beans and rice How to make Spicy red beans and rice
How to make Farro with wild mushrooms (VIDEO)
Farro with wild mushrooms How to make Farro with wild mushrooms
How to make Lemon Chicken and Potatoes (VIDEO)
Lemon chicken and potatoes How to make Lemon chicken and potatoes
How to make delicious Buttermilk biscuits (VIDEO)
Buttermilk biscuits How to make delicious Buttermilk biscuits
How to make Bourbon buttercream brownies (VIDEO)
Bourbon buttercream brownies How to make Bourbon buttercream brownies
Budinca cu branza, smantana si fructe
Budinca cu branza, smantana si fructe din: brânză de vaci, smântână, zahăr pudră, oua, fructe decongelate, faina, unt. Ingrediente: 600 g brânză de vaci 100 ml smântână 100 g zahăr pudră 3 ouă 250 g fructe decongelate 2 linguri făină 20 g unt Mod de preparare: Fructele se pun într–o strecurătoare se se decongeleze şi să se scurgă. Intre timp, […]
Ciorba de pui cu praz si dovlecel
Ciorba de pui cu praz si dovlecel din: măruntaie de pui, praz, dovlecel, ardei gras verde, lamie, sare, patrunjel. Ingrediente: măruntaie de pui 1 praz 1 dovlecel 1 ardei gras verde sucul a două lămâi sare pătrunjel partea albă a unui praz Mod de preparare: Măruntaiele bine spălate se pun la fiert în doi litri de apă cu sare. Se îndepărtează spuma […]
Cornulete cu mac si coaja de portocala
Cornulete cu mac si coaja de portocala din: drojdie uscată, faina, apa, lapte, oua, unt, zahar, sare, unt, seminţe de mac, coaja de portocale. Ingrediente: 1 linguriţă drojdie uscată 550-600 g făină 60 ml apă 175 ml lapte 3 ouă 120 g unt 100 g zahăr sare Pentru copt: 100 g unt Pentru umplutură: 100 g seminţe […]
Pui cu ardei si lamaie
Pui cu ardei si lamaie din: vânătă, piept de pui, ardei graşi de culori diferite, suc de lamaie, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 ardei graşi de culori diferite o vânătă sucul unei lămâi sare 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Vânătă se taie cuburi, se presară cu sare si se lasă 10 minute. Intre timp, carnea se […]
Cornulete de post cu gem
Cornulete de post cu gem din: ulei, bors, faina, drojdie, zahar, sare, gem, zahar pudra. Ingrediente: 250 ml ulei 125 ml borş 500 g făină 25 g drojdie 1 linguriţă zahăr sare Pentru umplutură: gem, după gust Pentru servit: zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia şi zahărul se amestecă bine apoi se adaugă uleiul, sarea, […]
Placinta cu varza, morocov si ou
Placinta cu varza, morocov si ou din: faina, ulei, drojdie, zahar, apa calda, varză acră, morcov, ulei, ceapa, oua. Ingrediente: 500 g făină 2 linguri ulei 25 g drojdie o linguriţă zahăr 150-200 ml apă caldă Pentru umplutură: 1/2 căpăţână varză acră un morcov 2 linguri ulei o ceapă 3 ouă Mod de preparare: Se face maiaua […]
Briose cu ciuperci si cascaval
Briose cu ciuperci si cascaval din: făină, praf de copt, ciuperci, orez, cascaval, patrunjel uscat, ceapa, margarină topită, lapte, ou, sare, unt, faina. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 60 g ciuperci proaspete 75 g orez fiert 60 g caşcaval ras 1 linguriţă pătrunjel uscat 2 fire ceapă 125 g margarină topită 80 ml lapte un […]
Gogosi umplute cu crema de lapte si unt
Gogosi umplute cu crema de lapte si unt din: apa, unt, faina, oua, zahar, lapte. Ingrediente: 125 ml apă 60 g unt 75 g făină 2 ouă Pentru capac: 75 g unt 95 g zahăr 95 g făină Pentru cremă: 500 ml lapte 65 g făină 200 g zahăr 2 gălbenuşuri 200 g unt (75 g […]
Supa de legume verzi cu lapte
Supa de legume verzi cu lapte din: mazare, fasole păstăi, spanac, broccoli, praz, unt, lapte, faina, sare. Ingrediente: 100 g mazăre 100 g fasole păstăi 100 g spanac 100 g broccoli 1 praz 50 g unt 500 ml lapte 2 linguriţe făină sare Mod de preparare: Partea albă a prazului se taie rondele care se pun la călit în […]
Vinete umplute cu telemea si capere
Vinete umplute cu telemea si capere din: vinete, rosii decojite la conserva, telemea, capere, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru proaspat. Ingrediente: 2 vinete 400 g rosii decojite la conserva 200 g telemea 2 linguri capere 3 linguri ulei 2-3 căţei usturoi sare piper puţin cimbru proaspăt Mod de preparare: Vinetele se taie în două, pe lung, se presară […]
Crochete de naut si chimen
Crochete de naut si chimen din: năut fiert, cartofi, usturoi, chimen, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 4 cartofi medii 2 căţei usturoi puţin chimen măcinat puţin ghimbir praf 1 lingură suc de lărrtâie pesmet ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert, se […]
Placinta cu ceapa, ou si chimen
Placinta cu ceapa, ou si chimen din: drojdie, lapte călduţ, făină, sare, oua, ulei de măsline, ceapa, smantana acrisoara, oua, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 cub drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4 linguri făină 1 vârf cuţit de sare 2 ouă 5 linguri ulei de măsline Pentru umplutură: 1 kg ceapă 4 linguri ulei de măsline […]
Ciorba de legume cu ceapa verde
Ciorba de legume cu ceapa verde din: ceapa, morocovi, cartofi, rădăcină păstârnac, telina, cub concentrat de legume, ulei, ceapă verde, pătrunjel verde. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi o rădăcină păstârnac o ţelină mică un cub concentrat de legume 2 linguri ulei ceapă verde şi pătrunjel verde, pentru servit Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori se căleşte […]
Risotto cu rosii si busuioc
Risotto cu rosii si busuioc din: pulpa de rosii la conserva, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, orez pentru risotto, supă de pui, ceapă, unt, vin alb sec, caşcaval. Ingrediente: 400 g pulpa de rosii la conserva un căţel usturoi 2 linguri ulei 5-6 frunze busuioc sare piper Pentru orez: 200 g orez pentru risotto 400 ml supă de pui o ceapă mică o […]
Lasagna cu vinete si branza tofu
Lasagna cu vinete si branza tofu din: foi de lasagna, pasta de tomate, branza tofu, vanata, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: o cutie foi de lasagna 500 g pasta de tomate 250 g brânză tofu o vânătă o lingură ulei sare busuioc proaspăt, pentru decor Mod de preparare: Vânătă se taie felii subţiri, se presară cu sare, se […]
Paine cu tarate de ovaz si seminte de in
Paine cu tarate de ovaz si seminte de in din: făină, tarate de ovaz, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de mac, drojdie uscată, ulei de măsline, sare, apă călduţă. Ingrediente: 500 g făină 100 g tarate de ovaz 2 linguri seminţe de susan 2 linguri seminţe de in 2 linguri seminţe de dovleac 2 linguri seminţe de […]
Peste pe varza acra cu ceapa
Peste pe varza acra cu ceapa din: peşte, varza, ulei, ceapa, foi de dafin, sare, piper. Ingreidente: 1 kg peşte 1 varză mijlocie (cca 1 kg) 7-8 linguri ulei 1 ceapă 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Speli varza, o storci şi o cureţi de nervurile groase de la frunze. Aşezi frunzele […]
Mancare de telina cu carne de vita
Mancare de telina cu carne de vita din: carne de vită, telina, ceapa, ulei, bulion, boia de ardei, patrunjel verde, făină, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 1,5 kg ţelină 2 cepe 250 ml ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 lingură făină sare piper Mod […]
Gogosi americane cu nucsoara si scortisoara
Gogosi americane cu nucsoara si scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, sare, zahar, zahăr vanilinat, oua, scortisoara, nucsoara, lapte, unt, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie proaspătă un praf sare 100 g zahăr un plic zahăr vanilinat 3 ouă scorţişoară nucşoară 200 ml lapte 50 g unt ulei pentru prăjit zahăr pudră pentru […]
Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata
Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata din: piept de pui, smântână, portocale, vin alb sec, unt, sfeclă roşie. Ingrediente: 1 piept de pui 200 ml smântână 2 portocale 1 pahar cu vin alb sec 30 g unt 4 linguri sfeclă roşie (coaptă şi tăiată cuburi) Mod de preparare: Prăjeşti bine pieptul de pui pe ambele părţi, adaugi puţin […]
Spanac cu branza pe paine la cuptor
Spanac cu branza pe paine la cuptor din: spanac, brânză rasă, unt, faina, ceapa, sare, franzela, unt, pesmet. Ingrediente: 1,5 kg spanac 3 linguri brânză rasă 50 g unt proaspăt 1/2 lingură făină 1 ceapă sare 6 felii de franzelă 2 linguri unt topit 1 lingură pesmet Mod de preparare: Alegi, speli şi fierbi spanacul. Il […]
Orez cu prune uscate si ciuperci
Orez cu prune uscate si ciuperci din: orez cu bob rotund, prune uscate, roşii în bulion, ceapa, sare, ciuperci, supa de legume, margarina, patrunjel. Ingrediente: 200 g orez cu bob rotund 200 g prune uscate 2 roşii în bulion 1 ceapă sare 4 ciuperci proaspete 500 ml supă de legume 1 lingură margarină câteva fire de pătrunjel […]
Tarta cu orez, dovleac si lamaie
Tarta cu orez, dovleac si lamaie din: unt, oua, faina, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, sare, orez, lapte, dovleac. Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 150 g făină 125 g zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie sare Pentru umplutură: 1 cană […]
Supa cu gogosi din aluat pripit
Supa cu gogosi din aluat pripit din: apa, concentrat pentru supă cu gust de legume sau carne, unt, faina, oua, parmezan. Ingrediente: 1 1/2 l 1pă 1 -2 guburi concentrat pentru supă cu gust de legume sau carne Pentru gogoşele: 1/2 pahar apă 60 g unt 4 linguri făină 2 ouă 2 linguri parmezan ras Mod de […]
Chiftele de fasole boabe cu usturoi
Chiftele de fasole boabe cu usturoi din: fasole albă, cartof, pastarnac, morcov, faina, ulei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1/4 kg fasole albă 1 cartof 1 păstârnac 1 morcov făină ulei sare piper pesmet Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli, după care o pui la fiert cu puţină apă. Laşi să dea câteva clocote, schimbi […]
Rulada cu carne tocata, iaurt si dovlecel
Rulada cu carne tocata, iaurt si dovlecel din: carne tocată de vită, ceapa, oua, dovlecei, sare, piper, paine, iaurt gras, ulei. Ingrediente: 800 g carne tocată de vită 2 cepe 3 ouă 2 dovlecei sare piper 2 felii de pâine 1 borcănel iaurt gras 2 linguri ulei Mod de preparare: Pui într-un bol carnea tocată, […]
Prajitura cu gris, miere si fistic
Prajitura cu gris, miere si fistic din: griş foarte fin, oua, zahar, suc de portocale, ulei, făină de migdale, praf de copt, zahăr vanilinat, coaja rasă de portocala, esenţă de migdale, fistic, miere, apa, apă de flori de portocal. Ingrediente: 150 g griş foarte fin 4 ouă 300 g zahăr 180 ml suc de portocale 200 ml ulei 150 g făină de migdale 1 plic […]
Pui cu ceapa verde si sos de mustar
Pui cu ceapa verde si sos de mustar din: piept de pui, unt, ceapa verde, mustar iute, smantana de gatit, sare, piper alb si negru, amidon. Ingrediente: un piept de pui 100 g unt o legătură ceapă verde 3-4 linguriţe muştar iute 200 ml smântână de gătit sare piper alb şi negru o linguriţă amidon Mod […]
Ciorba cu castraveti murati si smantana
Ciorba cu castraveti murati si smantana din: cartofi, castraveti murati, morcovi, roşii în bulion, rădăcină pătrunjel, ţelină, ou, smântână, mărar. Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 castraveţi muraţi 2 morcovi 2-3 roşii în bulion 1 rădăcină pătrunjel 1 felie ţelină 1 ou 2 linguri smântână 1 legătură mărar Mod de preparare: Castraveţii tăiaţi felii si celelalte rădăcinoaşe, fără cartofi, se pun la fiert cu apă […]
Prajitura pufoasa cu nuca de cocos
Prajitura pufoasa cu nuca de cocos din: gris, faina, nuca de cocos, zahar, unt, oua, praf de copt. Ingrediente: 160 g griş 60 g făină 100 g nucă de cocos 300 g zahăr 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Untul cu zahărul se freacă bine până se obţine o […]
Oua in sos de rosii picant
Oua in sos de rosii picant din: ceapa, usturoi, ardei graşi roşii, ardei iuti, dafin, roşii în bulion, rosii proaspete, oua, ulei, sare piper, patrunjel. Ingrediente: o ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 2 ardei iuţi 3 frunze dafin 800 g roşii în bulion 2-3 roşii proaspete 4-6 ouă ulei sare piper pătrunjel Mod de […]
Gulas picant cu bacon si carne de vita
Gulas picant cu bacon si carne de vita din: bacon afumat, ceapa, carne de vita, boia iute, usutori, rosii, bulion, ardei iuti, cartofi, rădăcini pătrunjel, frunze felină, dafin, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 50 g bacon afumat 2 cepe mari 1 kg carne de vită 1 lingură boia iute 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 morcovi 2 linguri bulion 2 […]
Gogosi umplute cu frisca si scortisoara
Gogosi umplute cu frisca si scortisoara din: faina, unt, oua, zahar, sare, frisca lichida, zahar, zahăr vanilinat, scorţişoară. Ingrediente: 160 g făină 100 g unt 4 ouă 1 lingură zahăr 1 praf de sare Pentru umplutură: 300 ml frişcă lichidă 250 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 1 praf scorţişoară Mod de preparare: Se pun pe foc 250 ml apă, […]
Tarta cu sunca, bacon si cascaval
Tarta cu sunca, bacon si cascaval din: aluat de foitaj, bacon afumat, şuncă, caşcaval, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 200 g bacon afumat 150 g şuncă 50 g caşcaval 4 ouă 400 ml smântână sare piper Mod de preparare: Aluatul se întinde cu sucitorul, se transferă în forma de copt şi se dă la […]
Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza
Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza din: fasole albă, morcovi, ceapa, rădăcină felină, sare, bacon afumat, patrunjel, zeamă de varză acră. Ingrediente: 250 g fasole albă 2 morcovi 1 ceapă 1 felie rădăcină felină sare 4-5 felii bacon afumat pătrunjel 300 ml zeamă de varză acră Mod de preaprare: Fasolea se pune la înmuiat cu […]
Reteta zilei: Omleta cu rosii si spanac
Omleta cu rosii si spanac din: oua, smantana, sare, piper, unt, ceapa, rosii cherry, spanac, cascaval. Poate te intereseaza si: Rulada cu omleta si mortadella Omleta cu icre, lapti, praz si marar Omleta cu mezeluri si cartof Omleta cu castane si scortisoara Omleta cu mac, capere si branza Ingrediente: 6 ouă 1/4 ceasca smantana […]
Prajitura cu ciocolata biscuiti si scortisoara
Prajitura cu ciocolata biscuiti si scortisoara din: biscuiţi de post, cicolata amaruie de post, iaurt cu soia, margarina, scortisoara. Ingrediente: 200 g biscuiţi de post 350 g ciocolată amăruie de post 300 ml iaurt de soia 80 g margarină 1 praf scorţişoară Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte cu un cuţit mai mare, iar biscuiţii se fărâmiţează […]
Pui dulce-acrisor cu sos de soia si suc de ananas
Pui dulce-acrisor cu sos de soia si suc de ananas din: piept de pui, morcovi, ardei gras, ceapa, sos de soia, amidon, ulei, sare, piper, roşii în conservă, oţet alb, suc ananas. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1/2 ardei gras 1 ceapă 2 linguri sos de ioia 1 lingură amidon 1 lingură ulei sare piper Pentru sos: 7 roşii în […]
Dovleac la cuptor cu cascaval si bacon
Dovleac la cuptor cu cascaval si bacon din: dovleac, franzela, caşcaval şi brânză, usturoi, bacon, smântână, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: un dovleac de un kg 1/2 franzelă 300 g caşcaval şi brânză, după gust 2 căţei usturoi 4 felii bacon o lingură cimbru 200 g smântână 1/2 linguriţă nucşoară sare piper Mod de preparare: Dovleacului i se taie […]
Prajitura cu mac, branza si stafide
Prajitura cu mac, branza si stafide din: făină, unt, zahar, oua, sare, praf de copt, mac, stafide aurii, lapte, brânză de vaci, amidon, smântână, lamaie. Ingrediente: 120 g făină 40 g unt 40 g zahăr un ou un praf sare un vârf de cuţit subţire praf de copt Pentru umplutura cu mac: 200 g mac 100 g stafide […]
Supa de linte cu patrunjel
Supa de linte cu patrunjel din: linte, ceapa, usturoi, morcov, rădăcină pătrunjel, pătrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g linte o ceapă 2 căţei usturoi un morcov o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa si usturoiul, se presară cu sare […]
Chiftele de miel cu sos de ardei cu ghimbir
Chiftele de miel cu sos de ardei cu ghimbir din: carne tocată de miel, pătrunjel, coriandru, ceapa, chimen, boia dulce, sare, piper, orez, ardei graşi, ulei, ghimbir. Ingrediente: 800 g carne tocată de miel 3 fire pătrunjel 3 fire coriandru o ceapă 1/2 linguriţă chimen măcinat boia dulce sare piper Pentru sos: 3 linguri orez 3 ardei graşi o […]
Papanasi sarati cu telemea si patrunjel
Papanasi sarati cu telemea si patrunjel din: telemea, oua, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 500 g telemea 2 ouă o legătură pătrunjel 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Brânza se dă pe râzătoare şi se pune într-un castron. Se adaugă ouăle bătute şi făina. Se amestecă bine, se pune şi pătrunjelul tocat şi, cu […]
Inghetata cu menta si ciocolata neagra
Inghetata cu menta si ciocolata neagra din: sirop de mentă, ou, zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 ml sirop de mentă 1 ou 170 g zahăr 300 ml frişcă lichidă 300 ml lapte 70 g ciocolată neagra Mod de preparare: Se freacă bine oul cu zahărul, se adaugă laptele, frişca lichidă şi siropul de mentă. Se amestecă […]
Placinta cu ton, ardei si vinete
Placinta cu ton, ardei si vinete din: făină, sare, oua, apa, ulei, ton în suc propriu, ardei graşi de culori diferite, vânătă, usturoi, ceapă, bulion, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină sare 1 ou 120 ml apă 50 ml ulei Pentru umplutură: 150 g ton în suc propriu 2 ardei graşi de culori diferite 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 5 căţei usturoi 1 ceapă 200 ml bulion […]
Piept de pui umplut cu rosii si busuioc
Piept de pui umplut cu rosii si busuioc din: piept de pui, roşii, usturoi, busuioc, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 5 roşii 2 căţei usturoi 2-3 frunze busuioc 1 lingură ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Roşiile se scufundă un minut în apă clocotită, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt sau şe […]
Rulada cu mac si faina de alune
Rulada cu mac si faina de alune din: aluat de foitaj, unr, seminte de mac, zahar, oua, faina de alune, coaja de lamaie, esenţă de rom. Ingrediente: o foaie aluat de foitaj 200 g unt 280 g seminţe de mac 60 g zahăr 8 ouă 120 g făină de alune coaja unei lămâi câteva picături esenţă de […]
Ciorba de castraveti murati cu smantana si marar
Ciorba de castraveti murati cu smantana si marar din: castraveţi muraţi, smântână, făină, ulei, rosii, morcov, ceapa, sare, rădăcină de pătrunjel, mărar verde. Ingrediente: 500 g castraveţi muraţi 200 g smântână 30 g făină 80 ml ulei 2 roşii 1 morcov 2 cepe sare 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură mărar verde Mod de preaparare: Castraveţii spălaţi de saramură îi tai […]
Prajitura cu iaurt de soia
Prajitura cu iaurt de soia din: iaurt de soia, zahar, faina, ulei, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 2 pahare mici iaurt de soia 1 pahar şi jumătate zahăr 3 pahare făină 1 pahar şi jumătate ulei un plic praf de copt zahăr pudră pentru servit Mod de preparare: Se golesc iaurturile într-un vas, apoi unul dintre […]
Omleta cu cartof si ceapa
Omleta cu cartof si ceapa din: cartofi, ceapa, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 5 ouă ulei sare piper Mod de preparare: Se taie felii subţiri cartofii si ceapa şi se pun apoi la călit în ulei. Se acoperă si se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Intre timp, se bat ouăle si, […]
Grisine cu sos pesto
Grisine cu sos pesto din: aluat foitaj congelat, sos pesto. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj congelat 1 borcan sos pesto Mod de preparare: Aluatul de foitaj decongelat se unge cu tot conţinutul borcanului de pesto. Apoi se taie pe lungime în benzi de 2-3 cm lăţime. Fiecare bandă se răsuceşte apoi obţinând benzi duble mai mici. Se asază în tava […]
Chec cu ton, ardei si lapte
Chec cu ton, ardei si lapte din: ardei graşi de culori diferite, ton în suc propriu, făină, oua, lapte, praf de copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi de culori diferite 1 conservă mică ton în suc propriu 150 g făină 3 ouă 100 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lingură ulei sare piper Mod de […]
Tort cu mac, nuca si gris
Tort cu mac, nuca si gris din: unt, oua, nuci, faina, zahar, bicarbonat, lamaie, gris, apa, zahar, mac, lapte. Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 100 g nuci măcinaţe 150 g făină 100 g zahăr 1/2 linguriţă bicarbonat sucul unei lămâi coaja unei lămâi Pentru crema albă: 14 linguri griş un litru apă 100 g zahăr 200 […]
Rulada de vitel cu bacon si ardei
Rulada de vitel cu bacon si ardei din: escalop de vitel, bacon afumat, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 4 felii escalop de vitel 8 felii bacon afumat 1 ardei gras 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Ardeiul se taie bastonaşe subţiri care se repartizează pe cele 4 felii de carne, presărate cu sare. Se rulează, se acoperă fiecare ruladă cu […]
Prajitura cu piesici si iaurt de soia
Prajitura cu piesici si iaurt de soia din: piersici din compot, zahar, faina, iaurt de soia, faina de migdale. Ingrediente: 6 jumătăţi piersici din compot 300 g zahăr 150 g făină 60 g margarină 250 ml iaurt de soia 50 g făină de migdale Mod de preparare: Se pun 150 g zahăr şi 4 linguri de […]
Ciorba de porc cu taitei si lustean
Ciorba de porc cu taitei si lustean din: piept de porc, morcov, radacina patrunjel, ardei gras, ceapa, rosii, patrunjel verde, leuştean, tăiţei de casă, ulei, borş proaspăt, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 roşii mari decojite 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură leuştean 400 g […]
Salata cu ciuperci, mazare si oua
Salata cu ciuperci, mazare si oua din: cartofi, mazare congelata, sunca de curcan, ciuperci din conserva, ulei, ou, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre congelată 200 g şuncă de curcan 100 g ciuperci din conserva 2-3 linguri ulei câte un ou de persoană sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi şi […]
Reteta zilei: Biscuiti cu frisca si capsuni
Biscuiti cu frisca si capsuni din: capsuni, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, lapte batut, frisca, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie. Poate te intereseaza si: Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir Biscuiti cu miere, visinata si migdale Cum se prepara Bilute de biscuiti cu nuca de cocos (VIDEO) Biscuiti cu lavanda si […]
Placinta cu branza si peste
Placinta cu branza si peste din: aluat foitaj decongelat, ton în suc propriu, feta, măsline fără sâmburi, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj decongelat 1 conservă mare ton în suc propriu 250 g feta 100 g măsline fără sâmburi 1 ou Mod de preparare: Aluatul se întinde puţin pe masa presărată cu făină si se aşterne un prim strat de brânză […]
Fursecuri cu ciocolata si miez de nuca
Fursecuri cu ciocolata si miez de nuca din: ciocolată neagră, unt, faina, zahar, ou, zahăr vanilinat, praf de copt, miez de nucă. Ingrediente: 90 g ciocolată neagră 20 g unt 60 g făină 40 g zahăr 1 ou 1 linguriţă zahăr vanilinat 1/2 pliculeţ praf de copt miez de nucă Mod de preparare: Ciocolata si untul se pun la […]
Tarta cu rosii branza si oregano
Tarta cu rosii branza si oregano din: aluat foitaj congelat, rosii congelate, oua, suc de rosii, branza de capra, oregano, faina. Ingrediente: o bucată aluat foitaj congelat 8-10 roşii congelate 2 ouă 150 ml suc roşii 200 g brânză de capră puţin oregano o lingură făină Mod de preparare: Aluatul decongelat se întinde pe masa […]
Budinca de macaroane cu telemea si rosii
Budinca de macaroane cu telemea si rosii din: macaroane, telemea, oua, rosii, piper, sare. Ingrediente: 1 pungă macaroane 250 g telemea 3 ouă 6-8 roşii piper sare Mod de preparare: Macaroanele se fierb 5 minute în apă cu sare şi apoi se scurg. Brânza se sfărâmă si se amestecă cu macaroanele. Se pun în vasul de copt, […]
Tocana de vitel cu ciuperci si bulion
Tocana de vitel cu ciuperci si bulion din: carne de viţel, ceapa, bulion, ciuperci conservate, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de viţel 2 cepe 4 linguri bulion 200 g ciuperci conservate 2 linguri făină 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori si se pune la călit în […]
Prajitura cu fistic, migdale si gem
Prajitura cu fistic, migdale si gem din: făină de migdale, făină de fistic, zahar, unt, oua, gem, coaja de lamaie, migdale. Ingrediente: 400 g făină de migdale 100 g făină de fistic 100 g zahăr 1/2 lingură unt 2 ouă o lingură gem, după gust coaja rasă a unei lămâi Pentru servit: migdale feliate Mod de […]
Drob de dovlecel cu sunca de curcan
Drob de dovlecel cu sunca de curcan din: dovlecei, şuncă de curcan, ouă, marar, ceapa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g şuncă de curcan 3 ouă 1 legătură mărar 1 ceapă sare piper Pentru tavă: 1 lingură ulei 1 lingură făină Mod de preparare: Dovleceii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă 10 minute să-si lase apa. Şunca […]
Paste cu conopida si ansoa
Paste cu conopida si ansoa din: ulei de măsline, conopida, usturoi, rosii decojite la conserva, masline negre fara samburi, capere, ansoa, fulgi de ardei iute (chili), paste fiorelli (se pot folosi si alte tipuri de paste: rigatoni, fusilli sau penne), pătrunjel, ulei de măsline extravirgin, piper negru. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o conopidă medie (aproximativ 600 g) […]
Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra
Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, margarina pentru creme, esenţă vanilie, zahăr pudră, amidon, ciocolată neagră, apa, cacao, frişcă lichidă, foi de gelatină. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină Pentru crema cu vanilie: 150 g margarina pentru creme 1/2 fiolă subţire esenţă vanilie 250 g zahăr pudră 1 lingură amidon Pentru crema de […]
Tarta cu ciuperci si carnati picanti
Tarta cu ciuperci si carnati picanti din: foitaj, ciuperci de pădure, cârnati picanţi, oua, lapte, smantana, ardei iute, cimbru proaspăt, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: un pachet foitaj 250 g ciuperci de pădure 2 cârnati picanţi 3 ouă 150 ml lapte 150 ml smântână 1 ardei iute puţin cimbru proaspăt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Aluatul se întinde […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si creveti
Paste cu sos de rosii si creveti din: ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, supa de pui, fulgi de ardei rosu, fettucine, sare, piper, creveti, spanac, parmezan. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Paste cu creveți și busuioc (video) Paste cu branza, creveti si homar Paste cu creveti si crema de branza […]
Tort cu arahide si ciocolata neagra
Tort cu arahide si ciocolata neagra din: ciocolată neagră, margarina, zahar, faina, arahide, oua, frişcă. Ingrediente: 250 g ciocolată neagră 150 g margarina 200 g zahăr 100 g făină 150 g arahide 4 ouă Pentru umplutură şi decor: 400 g ciocolată neagră 200 ml frişcă 200 g arahide Pentru garnisit: 150 g arahide prăjite Mod de preparare: […]
Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete
Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete din: dovlecei, vinete, ardei gras galben şi roşu, pulpa de rosii la conserva, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vânătă 1 ardei gras galben şi unul roşu 400 g pulpa de rosii la conserva 1 ceapă 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei puţin cimbru sare piper Mod de preparare: Vânătă şi dovleceii […]
Bors cu hribi, hrean si piept de porc
Bors cu hribi, hrean si piept de porc din: piept de porc afumat, cartofi, hribi uscati, ceapa, smântână, hrean, ulei, dafin, bors, usturoi, sare, oua, carnati. Ingrediente: 300 g piept de porc afumat 6 cartofi 2-3 hribi uscaţi o ceapă 4 linguri smântână 2 linguri hrean ras o lingură ulei 2 foi dafin 6 boabe […]
Salata de vinete cu usturoi si lamaie
Salata de vinete cu usturoi si lamaie din: vinete decongelate, suc de lamaie, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g vinete decongelate sucul unei jumătăţi de lămâie 50 ml ulei 2 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: Vinetele decongelate şi bine scurse se pun într-un blender. Se adaugă sare şi piper şi sucul de lămâie. […]
Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac
Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac din: foi de lasagna, spanac congelat, caşcaval, ceapa, unt, sare, piper, lapte, făină albă, nucşoară. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 250 g spanac congelat 1 piept de pui 50 g caşcaval o ceapă 50 g unt sare piper Pentru sosul bechamel: 3 linguri unt 500 ml lapte 3 linguri făină […]
Prajitura cu fructe si gelatina
Prajitura cu fructe si gelatina din: oua, faina, zahar, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, colorant roşu, fructe roşii congelate, gelatină roşie. Ingrediente: 4 ouă 125 g făină 125 g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilinat Pentru stratul de frişcă: 250 ml frişcă lichidă colorant roşu Pentru stratul superior: 200 g fructe roşii congelate 2-3 plicuri gelatină roşie Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Peste la gratar cu sos iute
Peste la gratar cu sos iute din: peste, ulei, sare de mare, sos de soia, suc de lamaie, usturoi, fulgi de chili, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian (VIDEO) Peste la Gratar Peste la gratar cu varza si ceapa Peste la gratar cu garnitura de […]
Supa de dovlecel, mazare si paste
Supa de dovlecel, mazare si paste din: ceapa, morcovi, telina, dovlcei, ardei gras galben, mazăre congelată, fasole albă, usturoi, ulei, pasta de rosii, supă de pui, paste făinoase scurte, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 fire ţelină 2 dovlecei 1 ardei gras galben 100 g mazăre congelată 1 conservă de 540 g fasole albă, gata fiartă 4 căţei usturoi 2 linguri ulei […]
Piept de curcan umplut cu prune si caise uscate
Piept de curcan umplut cu prune si caise uscate din: piept de curcan, prune uscate, caise uscate, unt, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan 200 g prune uscate 200 g caise uscate 1/2 pachet unt sare piper Mod de preparare: Caisele şi prunele se pun la înmuiat în apă caldă si se lasă 30 de […]
Paste cu sos de rosii si parmezan
Paste cu sos de rosii si parmezan din: rosii decojite , ceapa, ulei, paste, sare, piper, parmezan, busuioc. Ingrediente: 400 g rosii decojite o ceapă 2 linguri ulei 500 g paste sare piper Pentru servit: parmezan frunze de busuioc Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit şi, când s-a înmuiat, se […]
Tort cu gem si crema de lamaie
Tort cu gem si crema de lamaie din: aluat de foietaj, gem acrisor, suc de lămâie, oua, zahar, margarina, coaja de lamaie. Ingrediente: 3 rulouri de aluat de foietaj gem acrişor, după gust Pentru crema de lămâie: 100 ml suc proaspăt stors de lămâie (de a 2 lămâi mari) 4 ouă 200 g zahăr 80 g margarina 1 […]
Chec sarat cu carnati si cascaval
Chec sarat cu carnati si cascaval din: cârnaţi chorizo, cascaval, faina, oua, ulei, praf de copt, lapte, marar. Ingrediente: 250 g cârnaţi chorizo 150 g caşcaval 150 g făină 4 ouă 80 ml ulei 1 plic praf de copt 150 ml lapte 1 legătură mărar Mod de preparare: Făina se pune într-un vas si se face un […]
Tocana de vinete cu bulion
Tocana de vinete cu bulion din: vinete, ceapa, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 vinete 1 ceapă 1 lingură bulion 2 linguri ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se taie rondele care se presară cu sare si se lasă 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată mărunt se pune la călit. Se şterg vinetele de zeama […]
Supa de peste cu morcov si ardei
Supa de peste cu morcov si ardei din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii in bulion, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii în bulion 2 ouă 150 ml smântână sare piper Mod de preparare: Morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari si […]
Friptura de porc suculenta cu cimbru si unt
Friptura de porc suculenta cu cimbru si unt din: muşchi file de porc, unt, cimbru uscat, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 1/2 pachet unt 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu cimbrul uscat. Carnea se unge pe toate părţile cu amestecul de unt. Se aşază în tava de […]
Reteta zilei: Piure de cartofi cu branza si spanac
Piure de cartofi cu branza si spanac din: cartofi, unt, praf de usturoi, sare, piper, lapte, spananc, branza feta. Poate te intereseaza si: Piure de dovleac, de casa Piure de mazare cu menta Piure de telina cu aroma de usturoi Piure de cartofi cu unt si maioneza Piure de banane cu branza de vaci […]
Tarta cu lamaie, frisca si bezea
Tarta cu lamaie, frisca si bezea din: faina, unt, zahar, oua, lamaie, frişcă lichidă, sare, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 70 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru crema cu lămâie: 2 lămâi 180 g zahăr 2 ouă plus 2 gălbenuşuri 200 ml frişcă lichidă Pentru bezea: 4 albuşuri 150 g zahăr pudră sare […]
Chiftele de pui cu pesmet si verdeata
Chiftele de pui cu pesmet si verdeata din: piept de pui, ceapa, usturoi, felii pâine înmuiate în lapte, oua, pesmet, verdeata, ulei, sare, piper, roşii cherry. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2 felii pâine înmuiate în lapte 2 ouă 4-5 linguri pesmet verdeaţă, după gust 1 lingură ulei sare piper Pentru servit: 6-8 roşii cherry Mod […]
Prajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba
Prajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba din: zahar, unt, faina, oua, frişcă lichidă, ciocolată albă, fistic neprăjit şi nesărat, zahăr pudră, esenţă de migdale, ulei, făină de migdale Ingrediente: 100 g zahăr 4 ouă 140 g făină 40 g unt topit Pentru crema de fistic: 180 ml frişcă lichidă 80 g ciocolată albă 12 g pastă de fistic […]
Rosii umplute cu orez si verdeata
Rosii umplute cu orez si verdeata din: rosii, orez, ceapa, verdeata, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 10-12 roşii 10-12 linguri orez 2 cepe mici 1 legătură verdeaţă, după gust 2 linguri ulei 500 ml bors de casă sare piper Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei până ce se înmoaie. Se […]
Bors de coaste de porc cu legume
Bors de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, ceapa, morcovi, ardei gras, pâstârnac, rădăcină pătrunjel, cartofi, bors, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ardei gras 1 pâstârnac 1 rădăcină pătrunjel 2-3 cartofi 500 ml bors 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Coastele se pun la fiert în apă cu […]
Reteta zilei: Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale
Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale din: fulgi de ovaz, migdale, alune, nuca de cocos, germeni de grau, unt, miere, zahar brun, esenta de anilie, sare, fulgi de ciocolata. Poate te intereseaza si: Batoane cu ovaz si ciocolata alba Batoane de cardamom cu ciocolata Batoane dietetice Batoane cu cereale si miere Batoane cu […]
Salata de cartofi cu peste si smantana
Salata de cartofi cu peste si smantana din: cartofi albi, peste afumat, caeapa verde, ceapa rosie, telina, patrunjel, maioneză, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi albi un peşte afumat o legătură ceapă verde o ceapă roşie un fir ţelină 1/2 legătură pătrunjel 3 linguri maioneză 2 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Cartofii se fierb […]
Dovlecei la cuptor cu rosii si cascaval
Dovlecei la cuptor cu rosii si cascaval din: dovlecei, roşii, caşcaval, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 roşii 50 g caşcaval 4 linguri ulei pătrunjel sare Mod de preparare: Dovleceii tăiaţi rondele mai groase s.e pun la fiert 10 minute în apă cu sare. Se scurg apoi cu grijă si se aşază într-un vas de cuptor uns […]
Ciolan de porc in bere cu miere si dafin
Ciolan de porc in bere cu miere si dafin din: ciolan de porc, bere, miere, sare, piper boabe si macinat, foi de dafin. Ingrediente: un ciolan de 1,5 kg de porc 500 ml bere o lingură miere sare piper boabe şi măcinat 2 foi dafin Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert în apă rece […]
Galuste cu prune, branza si gris
Galuste cu prune, branza si gris din: brânză de vaci, oua, unt, faina, gris, sare, fructe de sezon sau prune din compot, sare, pesmet, zahar, scorţişoară, zahăr pudră. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 ouă 140 g unt 200 g făină 100 g griş sare Pentru umplutură: fructe de sezon sau prune din compot […]
Fasole verde cu carne tocata de vita si chimen
Fasole verde cu carne tocata de vita si chimen din: carne tocată de vită, fasloe verde congelata, fasole boabe roşie, roşii în bulion, suc de roşii, ceapa, ardei grasi verzi, usturoi, supa de vita, ulei, chimen măcinat, fulgi de ardei iuţi, lamaie, coriandru, apa, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 200 g fasole verde congelată 1 conservă fasole boabe, […]
Gogosi cu crema de cacao si alune
Gogosi cu crema de cacao si alune din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, lapte, amidon, cacao, alune sau nuci mărunţite. Ingrediente: 80 g unt 125 g făină 250 ml apă 3 ouă 1 linguriţă zahăr 1 praf sare Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 50 g amidon un praf sare 2 linguri cacao Pentru […]
Pui cu legume si mustar picant
Pui cu legume si mustar picant din: pulpe de pui, ardei graşi, ceapă, muştar picant, sos de roşii, supa, sare, piper, ulei, verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 ardei graşi o ceapă 2-3 linguri muştar picant 150 ml sos de roşii 150 ml supă sare piper 2 linguri ulei verdeaţă Mod de preparare: Carnea se presară cu sare […]
Supa de rosii cu oregano si boia dulce
Supa de rosii cu oregano si boia dulce din: suc de roşii, rosii, ceapa, boia dulce, oregano uscat, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 6-8 roşii mici 1 ceapă 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă oregano uscat 1 lingură ulei sare piper verdeaţă Mod de preparare: Ceapa tocată şi boiaua se pun la călit în ulei. […]
Spaghete cu chiftele de ton si busuioc
Spaghete cu chiftele de ton si busuioc din: spaghete, ulei de măsline, ceapa, telina, morcov, usturoi, pulpă de roşii la conserva, busuioc proaspăt, sare, piper, ton scurs, fulgi de ardei iute, usturoi, muguri de pin, coaja de lămâie, pesmet, ou bătut, pătrunjel, ulei de măsline, sosul de roşii (preparat), ulei de măsline extra virgin. Ingrediente: 375 g spaghete Pentru sosul de roşii: 4 linguri ulei de […]
Negresa cu branza si vanilie
Negresa cu branza si vanilie din: zahăr, unt, cacao, oua, smantana, faina, lapte, praf de copt, mascarpone, esenţă de vanilie, fructe. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g unt 2 linguri cacao 2 ouă 250 ml smântână 280 g făină 250 ml lapte un plic praf de copt Pentru stratul de brânză: 250 g mascarpone 65 […]
Reteta zilei: Supa de legume cu paste
Supa de legume cu paste din: praz, ceapa verde, morcov, telina, usturoi, supa de legume, rosii, pasta de toamte, cartofi, fasole verde, dovlecel, oregano, dafin, paste, spanac, sare, piper, ulei de masline, zahar. Poate te intereseaza si: Supa de gulii, telina si ardei gras Supa de legume cu costita afumata Supa de sparanghel cu naut […]
Cartofi cu carnati si patrunjel la cuptor
Cartofi cu carnati si patrunjel la cuptor din: cartofi, carnati afumati, patrunjel, sorici, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 cârnaţi afumaţi 1 legătură pătrunjel 1 bucată şorici 2-3 linguri ulei 100 ml apă Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i tai în jumătate. Feliezi cârnaţii şi toci pătrunjelul şi şoriciul. Pui ingredientele într-o tavă la […]
Cum se prepara Piure de mazare cu somon (VIDEO)
Piure de mazare cu somon: Cum se prepara Piure de mazare cu somon:
Iahnie de fasole cu coriandru si dafin
Iahnie de fasole cu coriandru si dafin din: fasole boabe, ceapa, coriandru, foi de dafin, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2 cepe o legătură coriandru 3 foi de dafin 2 linguri bulion 70 ml ulei sare piper Mod de preparare: O ceapă si coriandrul se taie si se mixează cu sare şi […]
Briose cu piept de pui si branza topita
Briose cu piept de pui si branza topita din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei, piept de pui, brânză topită. Ingrediente: 150 g făină un plic praf de copt 2 ouă 100 ml lapte o lingură ulei 1/2 piept de pui fiert şi tocat 2 triunghiufi brânză topită Mod de preparare: Se amestecă făina […]
Mancaruri rapide (2015)
Mancaruri rapide: Reteta zilei: Salata de spanac cu orez si cartofi dulci Salata de spanac cu orez si cartofi dulci din: cartofi dulci, rozmarin, ulei de masline, sare de mare, orez, portocale rosii, spanac baby, suc de lamaie, sare de mare, ulei… Read more » Reteta zilei: Sparanghel copt Sparanghel copt din: sparanghel, ulei de […]
Cornulete cu rahat si lapte
Cornulete cu rahat si lapte din: făină, drojdie droaspătă, apa, lapte, zahar, oua, unt, sare, unt topit, rahat turcesc, zahăr pudră. Ingrediente: 450 g făină 25 g drojdie droaspătă 80 ml apă 180 ml lapte 50 g zahăr 2 ouă 50 g unt un praf de sare Pentru umplutură: 100 g unt topit rahat turcesc Pentru servit: […]
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute
Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute din: muschi de porc, apa, otet de mere, sos de soia, usturoi, piper, dafin, ardei iute. Poate te intereseaza si: Muschi de porc in sos de prune si miere Musaca de vara cu muschi de porc, cartofi si rosii Rulada cu muschi de porc, sunca […]
Cum se prepara Pastrav Prajit cu Susan (VIDEO)
Pastrav Prajit cu Susan: Cum se prepara Pastrav Prajit cu Susan:
Retete simple la Gratar (2015)
Retete simple la Gratar: Coaste marinate de porc la grătar Coaste marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de porc 200 ml sos… Read more » Cotlete la gratar Cotlete la gratar din: cotlete, ulei, sare, piper, usturoi. […]
Cornulete cu migdale si scortisoara
Cornulete cu migdale si scortisoara din: faina, unt, apă de flori de portocal, coaja de lamaie, faina de migdale, zahăr pudră, scorţişoară. Ingrediente: 200 g făină 80 g unt 100 ml apă de flori de portocal coaja unei lămâi Pentru umplutură: 250 g făină migdale 70 g zahăr pudră o linguriţă scorţişoară coaja unei lămâi Pentru servit: 100 […]
Pulpa de porc cu mere si cimbru
Pulpa de porc cu mere si cimbru din: pulpă de porc, mere, ulei, zahar, otet balsamic, unt, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 4 mere 2 linguri ulei o linguriţă zahăr o linguriţă oţet balsamic Pentru copt: 100 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Merele curăţate si tăiate cuburise pun la […]
Pachetele cu branza si cascaval
Pachetele cu branza si cascaval din: foi plăcintă, brânză feta, caşcaval, oua, unt, sare, ulei. Ingrediente: 4-5 foi plăcintă 400 g brânză feta 100 g caşcaval ras 2 ouă 150 g unt un praf de sare ulei Mod de preparare: Se pune untul la topit, nu la fiert şi între timp se mărunţeşte brânza cu o furculiţă. La […]
Briose cu sunca si rosii uscate
Briose cu sunca si rosii uscate din: faina, lapte, ulei, oua, sunca, cascaval, rosii uscate, sare, piper, praf de copt. Ingrediente: 200 g făină 100 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă 150 g şuncă 100 g caşcaval 10 roşii uscate sare piper 1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful […]
Cum se prepara Pastruga cu Sos de Smantana si Capere (VIDEO)
Pastruga cu Sos de Smantana si Capere: Cum se prepara Pastruga cu Sos de Smantana si Capere: