Retete culinare rapide cu poze
Prajitura cu ciocolata si piure de zmeura
Prajitura cu ciocolata si piure de zmeura din: unt, ciocolata, zahar, faina, oua, piure de zmeură. Ingrediente: 200 g unt + extra pentru uns 300 g ciocolată 4 linguri cu zahăr + extra pentru tapetat 3 linguri cu făină 3 ouă piure de zmeură Mod de preaprare: Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata […]
Reteta zilei: Burger umplut
Burger umplut din: burgeri de vita, bacon, rosii cherry, mozzarella, busuioc, condimente, chifla. Poate te intereseaza si Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz Ingrediente: 2 burgeri de vita bacon, prajit si maruntit roșii cherry, injumatatite mozzarella, maruntita frunze proaspete de busuioc condimente, dupa preferinta 1 chifla mare Mod de preparare: Taiati chifla in doua. […]
Cum se prepara Rulouri din salau cu ardei copt si sunca putin afumata (video)
Rulouri din salau cu ardei copt si sunca putin afumata: Cum se prepara Rulouri din salau cu ardei copt si sunca putin afumata:
Compot de struguri cu vanilie
Compot de struguri cu vanilie din: struguri, zahar, apa, vanilie. Ingrediente: 150-200 g struguri boabe 1 lingură zahăr 1 pahar de apă vanilie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zahărul şi vanilia şi când clocoteşte, se adaugă boabe de struguri spălate. Se lasă să fiarbă 8-10 minute. Se serveste rece! Compot de struguri cu […]
Salate savuroase
Salate savuroase: Salata cu peste, calamar si creveti Salata cu peste, calamar si creveti din: sardine, inele de calamar, creveti decorticati, faina, amidon, gris, praf de copt, chili, ulei, sare, piper, zeama de lamaie, galbenus, usturoi. Ingrediente: 200… Read more » Salata de creveti cu rosii si ardei gras Salata de creveti cu rosii si […]
Supa de salata verde cu iaurt
Supa de salata verde cu iaurt din: salată verde, ou, zeamă de lămâie, marar, sare, iaurt. Ingrediente: 150 g salată verde 1 gălbenuş crud 1 lingurtă zeamă de lămâie mărar verde sare 1 lingură de iaurt Mod de preparare: Se spală salata în multe ape reci, apoi se pune să fiarbă în 300 ml apă clocotită. Când […]
Cea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte
Cea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte din: făină, drojdie, unt, zahar, lapte, zahar pudra, sare. Ingrediente: 250 g făină 10 g drojdie 50 g unt 1 lingură zahăr 2-3 linguri lapte 1/2 linguri zahăr pudră sare Mod de preparare: Se pune drojdia la înmuiat cu zahărul pudră si 2-3 linguri de lapte căld. […]
Expoziţia GastroPan promite zilnic un program bogat în soluţii, tehnologii şi… delicii culinare!
Cea mai mare expoziţie autohtonă de panificaţie, cofetărie şi HoReCa revine cu o gamă extinsă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile din domeniu, dar şi cu numeroase programe, concursuri şi demonstraţii pentru toate gusturile. Ce atracţii vă aşteatptă în perioada 19-21 martie 2015 la Târgu Mureş. Tehnologia, arta şi inovaţia îşi dau întâlnire la Centrul […]
Reteta zilei: Banane caramelizate cu aroma de scortisoara
Banane caramelizate cu aroma de scortisoara din: banane, sare, suc de portocale, zahar brun, scortisoara, unt. Poate te intereseaza si Sorbet de banane caramelizate Ingrediente: 2 banane coapte sare 1/2 ceasca suc de portocale 1 lingura zahar brun 1/3 linguriță scorțișoară 2 linguri unt Mod de preparare: Curatati si feliati bananele. Puneți feliile intr-un […]
Pizza cu branza feta si sunca
Pizza cu branza feta si sunca din: faina, praf de copt, sare, unt, lapte, pasta de tomate, sunca, ardei, branza feta, mozzarella, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 20 g praf de copt 5 g sare 60 g unt 145 ml lapte Ingrediente pentru topping: 125 ml pastă de tomate 250 g şuncă tăiată […]
Placinta cu legume si pui
Placinta cu legume si pui din: unt topit, praz, pancetta, smantana, amidon, mustar, patrnjel, pui, morcovi, cartofi, foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 75 g unt topit 2 fire de praz mari, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi pe lungime 150 g cuburi de pancetta 600 ml smântână 3 linguri amidon 2 linguri cu muştar […]
Paine de casa cu seminte de susan
Paine de casa cu seminte de susan din: faina de grau, faina alba, seminte de floarea-soarelui, seminte de susan, sare, drojdie, apa calda, ulei. Ingrediente: 275 g făină de grâu 275 g făină albă 30 g seminţe de floarea-soarelui 30 g seminţe de susan 2 linguriţe cu sare 1 plic cu drojdie uscată 350 ml […]
Somon invelit in sunca
Somon invelit in sunca din: somon, sos pesto, sunca, aluat, ou. Ingrediente: 500gr file de somon fara piele si oase 2 linguri cu sos pesto 85 g (6 felii) de şuncă Parma 375 g aluat foietaj 1 ou, bătut uşor Mod de preparare: Unge somonul cu pesto şi înveleşte-l pe tot în şuncă de Parma. […]
Clatite cu ierburi aromate, ciuperci si bacon
Clatite cu ierburi aromate, ciuperci si bacon din: faina, lapte, oua, unt, ulei, patrunjel, mărar, busuioc, cimbru, rozmarn, arpagic verde, bureţi galbeni, ceapa, bacon, smântâna, creme fraiche, roşii cherry, ruccola, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 500 ml lapte 6 ouă o lingura unt 5 linguri ulei pentru prăjit 1/2 legătură pătrunjel 1 legătură ierburi aromate: mărar, busuioc, cimbru, rozmarn, […]
Prajitura cu crema de lamaie, capsuni si frisca
Prajitura cu crema de lamaie, capsuni si frisca din: oua, zahar, amidon, otet, sare, budincă de lămâie, lapte, unt, coajă de lămâie, zeama de lămâie, căpşuni, frişcă. Ingrediente pentru bezea: 5 albuşuri 250 g zahăr 2 linguri amidon 1 linguriţă oţet 1 praf de sare Ingrediente pentru crema de lămâie: 5 gălbenuşuri 1 plic budincă de lămâie 300 ml lapte 6 […]
Supa minestrone cu rozmarin si busuioc
Supa minestrone cu rozmarin si busuioc din: rosii, morcovi, praz, felina, ceapa rosie, varza, ulei de masline, usturoi, rozmarin, zeamă de costiţă afumată sau şuncă fiartă (ori supă de pui sau legume), busuioc proaspăt, spaghete, sare, piper, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 10 roşii mari coapte (sau 2 x 400 g roşii conservate fără suc) 3 morcovi medii […]
Cozonac cu alune, cacao si fructe
Cozonac cu alune, cacao si fructe din: faina, unt, drojdie proaspata, lapte, oua, zahar vanilat, alune, caise uscate, marţipan, smântână, cacao, fulgi de cocos prăjiţi. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt + 100 g unt moale 50 g drojdie proaspătă 150 ml lapte 3 ouă 3 plicuri zahăr vanilat 100 g alune 100 g caise uscate 100 g marţipan […]
Focaccia de casa
Focaccia de casa din: faina alba, sare, zahar, drojdie, apa calduta, masline, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare de mare. Ingrediente: 500 g făină albă 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu zahăr 7 g drojdie 350 ml apă călduţă 175 g măsline negre fără sâmburi 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi 8 linguri […]
Mousse de ciocolata cu frisca, menta si zmeura
Mousse de ciocolata cu frisca, menta si zmeura din: frişcă lichidă, ciocolata, foi de gelatina, frişcă lichidă bătută spumă, esenţă de mentă, zmeură. Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 300 g ciocolată 3 foi de gelatină 200 ml frişcă lichidă bătută spumă esenţă de mentă 300 g zmeură Mod de preparare: Foile de gelatină se pun la înmuiat […]
Reteta zilei: Pulpe de pui la cuptor cu aroma de curry
Pulpe de pui la cuptor cu aroma de curry din: pulpe de pui, lapte de cocos, pudra de curry, turmeric, sare, ghimbir, cardamom, ardei iute, ceapa, limeta, coriandru, sare de mare. Poate te intereseaza si Pulpe de pui cu pasta de curry Ingrediente: 10-12 pulpe de pui 1 cutie lapte de cocos 2 linguri de […]
Desert cu fructe de padure, lamaie si vanilie
Desert cu fructe de padure, lamaie si vanilie din: fructe de pădure (un mix cu zmeură, afine, coacăze, mure, fragi), zahăr brun, amidon alimentar, apă rece, zeamă de lămâie, esenţă de vanilie, frunze de mentă verde. Ingrediente: 1 kg fructe de pădure (un mix cu zmeură, afine, coacăze, mure, fragi) 500 g zahăr brun 1 lingură amidon alimentar 100 ml apă […]
Porc cu castraveti si sos de soia
Porc cu castraveti si sos de soia din: file porc, vin, castravete, ulei, zahăr pudră, sare, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos de soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii cât mai subţiri […]
Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure
Prajitura cu ricotta, ciocolata si fructe de padure din: făină, untura, vin rosu, zahar tos, oua, zahar vanilat, portocala, sare, scortisoara, ricotta, frişcă, făină de migdale, coajă de portocală confiată, chipsuri de ciocolată, esenţă de portocale, fructe de pădure, menta. Ingrediente: 300 g făină 50 g untură 100 ml vin roşu 50 g zahăr tos 1 ou 2 gălbenuşuri zahăr vanilat […]
Iepure la cuptor cu ciuperci si masline
Iepure la cuptor cu ciuperci si masline din: iepure, ardei rosu, usturoi, ceapă, ulei floarea-soarelui, ulei de măsline, ciuperci, măsline, sare, piper, boia dulce, apa, kaizer, cimbru, pastă de tomate sau ketchup. Ingrediente: 1 iepure (aproximativ 1,3 kg) 1 ardei roşu 3 căţei de usturoi 1 ceapă mică 2 linguri ulei floarea-soarelui 2 linguri ulei de măsline 5 ciuperci medii 6 măsline tăiate sare, piper, […]
Paine de casa cu secara
Paine de casa cu secara din: faina de secara, sare, drojdie uscata, melasa neagra. Ingrediente: 500 g făină de secară 1 vârf de cuţit de sare 7 g drojdie uscată 1 lingură rasă de melasă neagră Mod de preparare: Pune făina într-un castron şi adaugă drojdia şi sarea. Amestecă melasa cu 450 ml apă caldă […]
Clatite cu sos de portocale
Clatite cu sos de portocale din: faina, oua, lapte, coaja de portocala, zahar pudra, unt topit, suc de portocala, coaja de portocala, suc de lamaie, miez de portocala, zahar pudra, lichior de portocale, coniac, unt. Ingrediente: 110 g făină 2 ouă 200 ml lapte coaja de la 1 portocală 10 g zahăr pudră 35 g […]
Reteta zilei: Linguine cu vita si legume
Linguine cu vita si legume din: muschi de vita, praf de copt, amidon, sos de soia, ulei de canola, linguine, varza, muguri de fasole, morcovi, ardei, mazare, ceapa verde, usturoi, otet, ulei de susan, sare, sos chili, zahar brun. Poate te intereseaza si Linguine cu scoici Ingrediente: 1 3/4 kg mușchi de vita, friptura, se […]
Tort delicios cu migdale
Tort delicios cu migdale din: nuca de cocos, albusuri, zahar pudra, migdale, galbenusuri, smantana, unt, esenta de vanilie, frisca. Ingrediente pentru blat: 2 linguri cu nucă de cocos deshidratată 5 albuşuri 250 g zahăr pudră 200 g migdale măcinate Ingrediente pentru topping: 5 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 150 ml smântână grasă 100 g unt […]
Rata cu garnitura de gulii si capere
Rata cu garnitura de gutui si capere din: rata, gulii, supa, marar, zeama de lamaie, unt, otet, boabe de capere, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 6-7 gulii 1 cană supă 1 lingură mărar tocat 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri unt 1 lingură oţet câteva boabe de capere 2-3 căţei usturoi sare şi piper Mod […]
Tarta cu caise, capsune si migdale
Tarta cu caise, capsune si migdale din: oua, faina, zahara brun, zahar vanilinat, praf de copt, unt, lapte, amidon alimentar, zahăr, caise, căpşune, fulgi de migdale. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri făină 3 linguri zahăr brun 1 pliculeţ zahăr vanilinat 1 vârf cuţit praf de copt puţin unt pentru uns tava Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte […]
Salate delicioase (2015)
Salate delicioase: Reteta zilei: Salata de quinoa si legume coapte Salata de quinoa si legume coapte din: sfecla, mrcovi, fasole verde, usturoi, quinoa, ulei de masline, suc de lamaie, migdale, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati sfecla, spalata si… Read more » Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos Salata […]
Biscuiti cu bomboane
Biscuiti cu bomboane din: făină (jumătate făină manitoba şi jumătate făină 00), unt, zahar, ou, coaja de lamaie, praf de copt, sare, bomboane tari. Ingrediente: 350 g făină (jumătate făină manitoba şi jumătate făină 00) 125 g unt 125 g zahăr 1 ou mare coaja rasă de la 1/2 lămâie 1/2 plic praf de copt sare bomboane tari […]
Iepure cu usturoi, otet si boia
Iepure cu usturoi, otet si boia din: iepure, ulei de măsline, usturoi, foi de dafin, boia dulce sau picantă, oţet, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure 1 pahar ulei de măsline 1 căpăţână de usturoi 2 foi de dafin boia dulce sau picantă 1 pahar oţet sare şi piper Mod de preparare: Tai iepurele în bucăţi mai mici, le presari cu sare […]
Prajitura cu mousse si glazura de capsuni
Prajitura cu mousse si glazura de capsuni din: făină, iaurt simplu, zahar, unt, oua, sirop de capsune, esnta de vanilie, praf de copt, căpşune, zahăr brun, zeamă de lămâie, gelatină. Ingrediente pentru brioşe: 200 g făină 125 ml iaurt simplu 160 g zahăr 125 g unt 3 ouă 4 linguri sirop de căpşune esenţă de vanilie 1 praf de copt Pentru […]
Peste cu sos de soia si ansoa
Peste cu sos de soia si ansoa din: peşte, sos de soia, mirin, zahăr, piper, anşoa, orez fiert. Ingrediente: peşte sos de soia mirin zahăr piper anşoa orez fiert Mod de preparare: Se fierbe peştele, la foc mic, în sos de soia, mirin (sake dulce) şi zahăr. Se serveşte cu orez fiert şi pui de anşoa […]
Reteta zilei: Salata cu fenicul si gorgonzola
Salata cu fenicul si gorgonzola din: salata creata, frunze de sfecla, fenicul, para, nuci pecan, gorgonzola, dressing, piper. Poate te intereseaza si Salata de pui cu sos de mustar si migdale Ingrediente: 1 salata creata 1 legatura frunze de sfeclă 1 bulb de fenicul, felii subtiri 1 para rosie, felii subtiri 1/3 ceașcă nuci pecan, […]
Retete de fripturi (2015)
Retete de fripturi: Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos aromat Friptura de vita la gratar cu sos aromat din: patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, otet de vin rosu, fulgi de chili, sare, vita. Poate te… Read more » Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel Friptura […]
Choux a la creme cu caramel
Choux a la creme cu caramel din: choux, frisca lichida, zahar pudra, zahar. Ingrediente: cantitate dublă de choux-uri 600 ml frişcă lichidă 4 linguri zahăr pudră 100 g zahăr tos ornamente aurii comestibile Mod de preparare: Prepară cantitate dublă de choux-uri conform reţetei de bază. Bate frişca cu zahăr pudră şi umple choux-urile. […]
Tocanita de rata cu ceapa si bulion
Tocanita de rata cu ceapa si bulion din: rata, ulei sau untura, ceapa, faina, bulion, sare. Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură ulei sau untură 4 cepe 1 linguriţă făină 1 lingură bulion sare Mod de preparare: Prăjeşti bucăţile de raţă doar cu o jumătate de lingură de ulei (untură), deoarece carnea de raţă îşi […]
Peste la gratar cu ghimbir
Peste la gratar cu ghimbir din: bonito, ghimbir, sos de soia. Ingrediente: peste ghimbir sos de soia Mod de preparare: Se taie peştele file, apoi se pune pe grătar de cărbuni şi se găteşte pe ambele părţi, nu prea mult, pentru a-şi păstra aroma. Se bate carnea uşor, cu partea lată a unui cuţite […]
Tarta cu branza, fructe si vanilie
Tarta cu branza, fructe si vanilie din: unt, oua, faina, zahar pudra, apa rece, brânză dulce sau ricotta, zahăr, smântână, griş, amidon, coaja de lămâie, zahăr vanilinat, esenţă de vanilie, banană, căpşuni, portocale, gelatină, zeamă de portocale. Ingrediente: 125 g unt 1 ou 220 g făină 2 linguri zahăr pudră 1 lingură apă rece Pentru cremă: 320 g brânză dulce sau ricotta 2 ouă 4 linguri zahăr 4 […]
Salate delicioase
Salate delicioase: Reteta zilei: Salata de ton cu stafide Salata de ton cu stafide din: ton, ceapa rosie, nuci, telina, marar, stafide, maioneza, salata verde, paine neagra. Ingrediente: 1 cutie ton 1 lingura ceapa rosie, tocata 1/4 ceasca… Read more » Salata cu pastai de mazare, parmezan si oua Salata cu pastai de mazare, […]
Reteta zilei: Prajitura cu bomboane de ciocolata
Prajitura cu bomboane de ciocolata din: faina, praf de copt, unt, zahar, zahar brun, sare, vanilie, oua, galbenusuri, bomboane m&m, mini batoane de ciocolata. Poate te intereseaza Prajitura cu afine si nuci Ingrediente: 3,5 cani faina 1 linguriță praf de copt 2 cesti unt nesarat 1 cană de zahăr 1,5 cani zahăr brun 2 lingurite […]
Muschi de porc impletit cu ciuperci si ceapa verde
Muschi de porc impletit cu ciuperci si ceapa verde din: muşchi da porc, cimbru, măghiran, busuioc, boabe piper mozaic, coriandru boabe, usturoi, vin, ulei de masline, sare de mare, ciuperci de pădure, ceapă verde, vin alb, roşii, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi da porc cimbru uscat oregano uscat măghiran uscat busuioc uscat boabe piper mozaic coriandru boabe 4 căţei usturoi 100 ml vin ulei de […]
Placinta cu legume si peste
Placinta cu legume si peste din: praz, porumb, mazare, peste, capere, sare, piper, lapte, faina, cartofi. Ingrediente: 1 praz mic curăţat şi tăiat în felii subţiri 125 g amestec de porumb şi mazăre 300 g peşte (amestec de somon, cod) curăţat de oase 1 lingură cu capere sare şi piper negru proaspăt măcinat 150 ml […]
Tagliatelle cu pancetta
Tagliatelle cu pancetta din: ulei de masline, salvie, ceapa, pancetta, dovleac, sare, piper, tagliatelle, parmezan. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 10 frunze de salvie 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 75 g pancetta tăiată în bucăţi 200 g dovleac ras sare şi piper negru măcinat 150 g tagliatelle 30 g parmezan ras Mod de […]
Paine cu aroma de rozmarin
Paine cu aroma de rozmarin din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, rozmarin uscat, ulei de masline, apa calduta, sare de mare, rozmarin proaspat. Ingrediente: 280 g făină albă 10 g drojdie uscată instant (1 plic) 1 linguriţă cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1 lingură cu rozmarin uscat 1/4 ceaşcă cu ulei de măsline 1/2 […]
Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie
Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie din: miere, oua, unt, zahar, faina, bicarbonat de sodiu, extract de vanilie, zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie, amidon, lapte, gem de coarne. Ingrediente pentru foi: 4 linguri miere 2 ouă 100 g unt 250 g zahăr 600 g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 lingură extract de vanilie zahăr vanilat […]
Cotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel
Cotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel din: cotlete de viţel, ulei, patrunjel verde, vin alb, faina, zeamă de carne, sare, piper. Ingrediente: 5 cotlete de viţel 2 linguri ulei pătrunjel verde 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă făină zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Iei cotletele, le speli, le usuci cu un […]
Rosii umplute cu spaghete si sunca
Rosii umplute cu spaghete si sunca din: rosii, branza tare, spaghete, pătrunjel sau busuioc, ulei de măsline, sunca, usturoi, mazare, smantana, sare, piper negru. Ingrediente: 8 roşii mari 200 g brânză tare 100 g spaghete o mână de pătrunjel sau busuioc ulei de măsline 80 g şuncă 2 căţei de usturoi 100 g mazăre 100 ml smântână sare piper […]
Muschiulet de porc invelit in ficatei si aluat
Muschiulet de porc invelit in ficatei si aluat din: pachet aluat fraged, ficăţei de pui, sare, piper, unt, ceapa, mustar, muşchiuleţ de porc, marar, patrunjel verde, oua, ciuperci, ceapa verde, zeamă de lămâie. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 300 g ficăţei de pui sare piper 50 g unt 2 cepe 1 linguriţă muştar 1 muşchiuleţ de porc mărar […]
Paine cu aroma de scortisoara
Paine cu aroma de scortisoara din: faina, praf de copt, curmale, zahar brun, scortisoara, sare, sos de mere, oua. Ingrediente: 300 g făină 10 g praf de copt 250 g curmale fără sâmburi, tocate 100 g zahăr brun 1 lingură rasă cu scorţişoară 1 vârf de cuţit de sare 270-285 g sos de mere 2 […]
Frigarui de peste cu sare
Frigarui de peste cu sare din: peşte, sare. Ingrediente: peşte sare Mod de preparare: Se înfige peştele, întreg sau tăiat în bucăţi potrivite, într-o frigăruie de oţel. Se presară cu sare şi se frige pe grătar de cărbuni, pe ambele părţi. Pofta buna!
Reteta zile: Creveti la tigaie cu ardei iuti
Creveti la tigaie cu ardei iuti din: creveti, amidon, ulei de susan, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, sos de soia, otet de vin, sos chili, zahar, arahide, praz, orez. Ingrediente: 500gr creveti decorticati 1 lingura amidon 1 lingura ulei de susan 1 ceapa, tocata 6-7 ardei iuti rosii uscati 4 căței de usturoi, tocat […]
Tocana cu ficat de porc si boia
Tocana cu ficat de porc si boia din: ficat de porc, ulei sau untură, ceapa, cartofi, pasta de rosii, boia de ardei dulce, usturoi, vin alb, patrunjel, apa, sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 100 ml ulei sau untură 250 g ceapă 750 g cartofi 50 g pastă de roşii boia de ardei dulce 20 g […]
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Nuci umplute cu crema de ciocolata din: oua, ulei, lapte, zahar, amoniu pentru prăjituri, faina, budincă cu gust de ciocolată, margarină moale, esenţă de rom. Ingrediente: 3 ouă 100 ml ulei 100 ml lapte 100 g zahăr 1 plic amoniu pentru prăjituri făină cât cuprinde Pentru cremă: 1 plic budincă cu gust de ciocolată 400 ml lapte 5 linguri zahăr […]
Friptura de curcan cu mere in vas de lut
Friptura de curcan cu mere in vas de lut din: curcan, ulei, rom, morcovi carota, telina, ceapa rosie, mere ionatane, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan mijlociu 100 ml ulei 50 ml rom 2 morcovi carotă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 3 mere ionatane sare piper măcinat Mod de preparare: Scufunzi vasul de lut în […]
Pulpa de porc in aluat
Pulpa de porc in aluat din: faina, sare, untura, unt, lapte, apa, porc, sunca, bacon, salvie, sare, piper, oua fierte,, ou, gelatina. Ingrediente pentru aluat: 350 g făină 1 linguriţă cu sare 150 g untură sau unt 150 g lapte şi apă Ingrediente pentru umplutura: 500 g pulpa tocată de porc 125 g şuncă sau […]
Peste marinat cu sake si sos de soia
Peste marinat cu sake si sos de soia din: peşte, sake, zahăr, sos de soia. Ingrediente: peşte sake zahăr sos de soia Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă, la foc mic, odată cu puţin sake, zahăr şi sos de soia. Pofta buna!
Cozonac rosenkranz cu stafide
Cozonac rosenkranz cu stafide din: faina, oua, lapte, drojdie, unt, zahar tos, esenta de rom, esenta de vanilie, stafide, sare. Ingrediente: 400 g făină 2 ouă 1 pahar lapte 40 g drojdie 100 g unt 4 linguri zahăr tos esenţă de rom esenţă de vanilie 50 g stafide 1/4 linguriţă de sare Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Salata de pui cu sos de mustar si migdale
Salata de pui cu sos de mustar si migdale din: ulei de masline, piept de pui, sare, piper, mustar dijon, suc de lamaie, miere, migdale, ceapa, mar, seminte de rodie, tarhon, salata verde. Poate te intereseaza si Salata de calamar cu avocado si coriandru Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 bucati piept de pui […]
Retete cu gust
Retete cu gust: Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas Taco cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa, portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare, taco, sos de ananas. … Read more » Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna […]
Ciorba de rata cu varza si cimbru
Ciorba de rata cu varza si cimbru din: carne de raţă, varza alba, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, suc de rosii, ulei, cimbru, marar, sare. Ingrediente: 600 g carne de raţă 300 g varză albă 100 g morcovi 100 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 50 g ardei gras 200 ml suc de […]
Carnati de iepure si porc
Carnati de iepure si porc din: carne de porc, iepure, sare, piper, usturoi, intestine subţiri de porc. Ingrediente: 2 kg carne de porc o jumătate iepure sare piper 4 căţei de usturoi intestine subţiri de porc Mod de preparare: Pulpele şi muşchii de la un iepure tânăr, 2 kg carne de porc grasă şi 3 căţei de usturoi […]
Paine de casa cu morcov
Paine de casa cu morcov din: morcovi, faian neagra, faina alba, bicarbonat, praf de copt, fulgi de ovaz, oua, ulei, zahar brun. Ingrediente: 4-6 morcovi 105 g făină neagră pentru pâine 105 g făină albă pentru prăjituri 2 g bicarbonat de sodiu 5 g praf de copt 60 g fulgi de ovăz + extra pentru […]
Gem de gutui cu nuca
Gem de gutui cu nuca din: gutui, zahar, nuca, apa. Ingrediente: 10 kg gutui 2 kg zahăr miezul de la 50 de nuci 4 l apă Mod de preparare: Speli bine gutuile de puf şi de praf. Apoi iei câte una, îi tai cotorul şi o tai pe jumătate, scoţându-i căsuţa cu seminţe. Dai […]
Muschi in foitaj cu ciuperci si smantana
Muschi in foitaj cu ciuperci si smantana din: muşchi de vită, ciuperci, smântână, ulei, făină, pesmet, oua, foitaj sau foi de plăcintă, mărar, sare, piper. Ingrediente: 1 muşchi de vită 500 g ciuperci 2 linguri smântână 100 ml ulei 1 lingură făină 2 linguri pesmet 1 gălbenuş 1 pachet foitaj sau foi de plăcintă 1 legătură de mărar sare, piper Mod de […]
Salata de praz cu batoane de surimi si porumb
Salata de praz cu batoane de surimi si porumb din: batoane de surimi, porumb dulce, praz, maioneză vegetală, sare, ulei de măsline. Ingrediente: 2 pachete (de 250 g fiecare) batoane de surimi 1 cutie porumb dulce boabe (300-350 g) 1 praz 4-5 linguri maioneză vegetală sare ulei de măsline (1 lingură) Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai rondele […]
Paine cu seminte de in
Paine cu seminte de in din: faina neagra, drojdie uscata, seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac, seminte de in, seminte de susan, ou. Ingrediente: 660 g făină neagră 7 g drojdie uscată 120 g seminţe de floarea-soarelui, dovleac, in şi susan 1 ou bătut Mod de preparare: Amestecă făina, drojdia şi sarea. Formează […]
Reteta zilei: Linte cu rosii cherry si ardei iute
Linte cu rosii cherry si ardei iute din: linte, turmeric, ulei, seminte de mustar, linte neagra, praf de usturoi, frunze de curry, ardei iute, rosii cherry, sare, orez. Poate te intereseaza si Tocanita de linte Ingrediente: 1 cana linte 1 varf de cutit turmeric 2 lingurite ulei 1/2 lingurita semințe de muștar 1 lingurita linte […]
Ciorbe simple si gustoase (2015)
Ciorbe simple si gustoase: Bors de sfecla cu carne de vita Bors de sfecla cu carne de vita din: sfecla, carne de vita, morcovi, ceapa, cartof, ulei, bors, smantana, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg sfecla 500 g carne de vita… Read more » Ciorbă de stiucă cu zeamă de varză Ciorbă de stiucă cu […]
Tort cu crema si topping de ciocolata
Tort cu crema si toping de ciocolata din: apa, unt, sare, faina, oua, zahar, galbenusuri, amidon, lapte, pastaie de vanilie, ciocolata neagra, frisca, lapte, zahar pudra. Ingrediente pentru blat: 250 ml apă 125 ml unt 1 g sare 250 g făină 4 ouă Ingrediente pentru umplutura: 50 g zahăr 3 gălbenuşuri de ou 20 g […]
Peste prajit cu garnitura de legume
Peste prajit cu garnitura de legume din: peşte, unt, făină de grâu, chimen, sare, ulei de măsline, ceapă roşie, ardei gras roşu, lămâie, ceapă verde, pătrunjel verde, capere, oţet. Ingrediente: 1 peşte fără cap, de mărimea tigăii 2 linguri unt făină de grâu chimen sare ulei de măsline 1 ceapă roşie 1 ardei gras roşu 1 […]
Quiche umplut cu legume
Quiche umplut cu legume din: foi de placinta, branza de vaci, lapte, oua, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, zahar brun, ulei, cimbru, branza albastra, rosii uscate, masline, ardei, baby spanac, mozzarella. Ingrediente pentru crusta: 8 foi de plăcintă Ingrediente pentru crema: 250 g cremă de brânză de vaci 125 ml lapte 4 ouă sare şi […]
Covrigi cu sirop de lamaie
Covrigi cu sirop de lamaie din: faina, sare, iaurt, colorant galben, unt topit, zahar pudra, ulei, zeama de la o lămâie, apa, zahar. Ingrediente: 450 g făină un praf de sare 300 g iaurt 1 linguriţă colorant galben 1 linguriţă unt topit 2 linguri zahăr pudră 500 ml ulei Pentru sirop: 250 g zahăr 100 ml […]
Retete cu gust si simple (2015)
Retete cu gust: Reteta zilei: Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru din: pui, cartofi, ardei iute, boia de ardei, usturoi, sare, coriandru, otet, ulei de masline, piper, iaurt, piper, suc de lamaie.… Read more » Reteta zilei: Omleta cu branza si chili Omleta […]
Ciorbe simple si gustoase
Ciorbe simple si gustoase: Ciorba de legume cu smantana Ciorba de legume cu smantana din: ceapa verde, ceapa, morcov, ardei, cartofi, zarzavat, pastai galbene, pasta de gogosari, rosii, sare, piper, bors, patrunjel, marar, leustean, bors, smantana, ulei. Ingrediente: 1… Read more » Ciorba de gaina cu legume Ciorba de gaina cu legume din: gaina, ceapa, […]
Reteta zilei: Prajitura cu afine si nuci
Prajitura cu afine si nuci din: unt, zahar brun, afine, nuci, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, zahar, oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte batut, frisca. Poate te intereseaza si Prajitura cu mere si rubarba Ingrediente topping: 1/4 cana unt nesărat 3/4 cană zahar brun 1 3/4 cani afine 3/4 cana de nuci […]
Supa de legume in aluat
Supa de legume in aluat din: unt, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, supa de pui, salvie, vin alb, lapte, smantana, sare, piper, brandy, aluat. Ingrediente: 30 g unt 1 ceapă tăiată mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 500 g ciuperci diferite tăiate în felii 13 g făină 1 l supă de pui 5 foi de salvie, […]
Placinta cu sunca si seminte de susan
Placinta cu sunca si seminte de susan din: aluat foietaj, sunca, branza roquefort, seminte de susan, smantana, galbenus de ou, sare, piper. Ingrediente: 2 foi aluat foietaj 4 felii de şuncă 250 g brânză roquefort 1 lingură cu seminţe de susan 1 lingură cu smântână 1 găbenuş de ou sare şi piper Mod de preparare: […]
Tarta cu branza si legume
Tarta cu branza si legume din: cartofi, aluat foietaj, lapte, rosii, branza, rozmarin, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cartofi mici 375 g aluat foietaj lapte pentru uns 2-3 roşii 90-100 g brânză de capră tăiată în bucăţi 1 linguriţă cu rozmarin sare şi piper 1-2 linguriţe cu ulei de măsline Mod de […]
Inghetata cu negresa
Inghetata cu negresa din: cirese in sirop, choux-uri cu ciocolata, negresa cu ciocolata, frisca. Ingrediente: 3 linguri cireşe în sirop, scurse de lichid 150 g choux-uri cu ciocolată 50 g negresă cu ciocolată 4 linguri frişcă Mod de preparare: Porţionează cireşele în două cupe de îngheţată. Procedează la fel cu choux-urile şi cu negresa. […]
Eclere cu frisca si sos de ciocolata
Eclere cu frisca si sos de ciocolata din: unt, faina integrala, oua, ciocolata alba, frisca, ciocolata amaruie. Ingrediente pentru eclere: 85 g unt 100 g făină integrală 3 ouă, bătute Ingrediente umplutura: 150 g ciocolată albă 300 ml frişcă 150 g ciocolată amăruie 60 g unt Prepară aluatul pentru choux-uri, incălzeşte untul cu 200 ml […]
Cum se prepara Farfalle cu piept de curcan (video)
Farfalle cu piept de curcan: Cum se prepara Farfalle cu piept de curcan:
Rulada delicioasa cu crema de lamaie
Rulada delicioasa cu crema de lamaie din: unt, zahar pudra, faina, oua, lamaie, crema de lamaie. Ingrediente: 60 g unt moale 125 g zahăr pudră 125 g făină 2 ouă medii coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie Ingrediente pentru umplutura: 6-8 linguri cremă de lămâie zahăr pudră pentru ornat Mod de preparare: Preîncălzeşte […]
Clatite umplute cu legume si mozzarella
Clatite umplute cu legume si mozzarella din: iaurt, oua, faina de grau integral, apa, legume fripte, mozzarella, maioneza. Ingrediente pentru aluat: 250 ml iaurt 3 ouă 150 g făină din grâu integral 65 ml apă Ingrediente pentru umplutura: legume fripte mozzarella maioneză Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi lasă […]
Pizza cu bacon, ciuperci si ou
Pizza cu bacon, ciuperci si ou din: aluat de pizza, telemea, bacon, ciuperci, rosii cherry, ulei de maslinem oua, sare, piper, faina. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 250 g telemea 250 g bacon 500 g ciuperci maro şi albe, înjumătăţite 350 g roşii cherry, înjumătăţite 60 ml ulei de măsline 6 ouă sare şi […]
Tort de bezea cu fructul pasiunii
Tort de bezea cu fructul pasiunii din: albusuri, zahar, fructul pasiunii, frisca lichida, lichior de portocale, crema de lamaie, seminte de rodie, coaja de lamaie verde, miere. Ingrediente: 10 albuşuri 525 g zahăr Ingrediente pentru umplutura si topping: 4 buc fructul pasiunii, seminţele strecurate 3 linguri zahar 750 ml frişcă lichidă 2 linguri lichior […]
Reteta zilei: Mancarica de fasole cu carnati
Mancarica de fasole cu carnati din: ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, rosii zdrobite, busuioc, oregano, fulgi de ardei rosu, piper, fasole, spanac, sare. Poate te intereseaza si Tocanita de fasole cu carnati de pui Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 carnati 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 cutie roșii zdrobite ½ lingurita […]
Tarta cu branza si alune de padure
Tarta cu branza si alune de padure din: unt, otet de mere, pere, creson, patrunjel, usturoi, seminte, parmezan, ulei de masline, aluat de foietaj, branza cu mucegai, alune de padure, sare, piper. Ingrediente: 1 cub de unt nesărat 2 linguri oţet de mere 2 pere, tăiate sferturi 75 g creson, plus o mână pentru ornat […]
Somon in aluat
Somon in aluat din: spanac, creson, nucsoara, crab, maioneza, marar, zeama de lamaie, file de somon, ou, sare, piper, drojdie, faina, apa, unt. Ingrediente: 250gr spanac 250gr creson 1 praf de nucsoara 200gr carne de crab din conserva 2 linguri maioneza 1 legatura marar, tocat 1-2 linguri zeama de lamaie 1.5 kg file de somon, […]
Pulpa de porc rumenita la cuptor
Pulpa de porc rumenita la cuptor din: ceapa, morcovi, dafin, patrunjel, cimbru, ienibahar, piper, pulpa de porc, miere, melasa, ghimbir, praf de mustar, zeama de portocala, zahar brun. Ingrediente: 1 ceapa mare, tăiata sferturi 2 morcovi, tocati 3 foi de dafin 1 mână de codiţe de pătrunjel proaspăt 1 mână de crenguţe de cimbru 6 […]
Prajitura cu afine si crema de vanilie
Prajitura cu afine si crema de vanilie din: briose cu afine, portocale, lichior, afine, crema de vanilie, frisca lichida. Ingrediente: 4 buc brioşe cu afine 2 portocale 3-4 linguri lichior 200 g afine proaspete 500 g cremă de vanilie 300 ml frişcă lichidă Mod de preparare: Taie brioşele felii şi aşază-le într-un strat la baza […]
Musaca de cartofi cu linte si ceapa verde
Musaca de cartofi cu linte si ceapa verde din: cartofi, ulei de masline, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, supa, pasta de rosii, linte, lapte, ulei de masline, ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi, înţepaţi 3 linguri ulei de măsline l ceapă, tocata 2 morcovi, tăiaţi cuburi 2 buc pâstârnac, tăiat cuburi 2 codiţe de ţelinâ, […]
Ciorbe gustoase (2015)
Ciorbe gustoase: Ciorba de sfecla cu varza rosie Ciorba de sfecla cu varza rosie din: sfecla, morcovi, telina, cartofi, varza rosie, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 sfecle mici 2 morcovi 2 fire ţelină 2… Read more » Ciorba cu galuste de paine si chimen Ciorba cu galuste de paine si chimen […]
Reteta zilei: Budinca de orz cu sos de branza
Budinca de orz cu sos de branza din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, orz, broccoli, faina, supa de pui, branza, parmezan, fulgi de ardei rosu, coaja de lamaie, pesmet. Poate te intereseaza si Budinca de cartofi cu smantana Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 300gr carnati, […]
Orez picant cu somon la gratar
Orez picant cu somon la gratar din: iaurt, pasta tikka, somon, lamaie, ulei de masline, ceapa, ardei gras, chimen, turmeric, orez basmati, patrunjel. Ingrediente: 150 ml iaurt l lingură pastă tikka 4 fileuri de somon fără pielită sferturi de lămâie, pentru servit Ingrediente pentru pilaf: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe, 1 tocată mărunt, […]
Rulouri de tortilla
Rulouri de tortilla din: pasta de masline, tortilla, branza de capra, masline. Ingrediente: 3 linguri pasta de masline 4 foi tortilla 300gr branza de capra 200gr masline fara samburi Mod de preparare: Intinde 3 linguri pastă de măsline negre pe 4 foi mari de tortilla, apoi fărâmiţează deasupra 300g brânză moale de capră […]
Saratele cu faina de secara si seminte de in
Saratele cu faina de secara si seminte de in din: făină de secară, făină integrală de grâu, lapte, unt, smantana, oua, sare, susan, seminte de in, branza. Ingrediente: 600 g făină de secară 200 g făină integrală de grâu 1 păhărel lapte 1 pachet unt (200 g) 3 linguri smântână 4 ouă 1 lingură cu sare […]
Tocanita de legume cu piept de pui
Tocanita de legume cu piept de pui din: ulei de masline, piept de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei gras, ciuperci, supa de pui, oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de mâsline 2 buc piept de pui, tăiat în două ulei de mâsline, pentru prăjit 2 cepe, tăiate felii 4 căţei de usturoi, zdrobit 4 […]
Cum se prepara Cannelloni cu carne in amestec (video)
Cannelloni cu carne in amestec: Cum se prepara Cannelloni cu carne in amestec
Spaghete cu carne tocata de vita si legume
Spaghete cu carne tocata de vita si legume din: ulei de masline, carne de vita, condimente pentru pui, ceapa rosie, usturoi, telina, ardei gras, dovlecel, rosii in suc, pasta de rosii, otet balsamic, supa de vita, spaghete. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 300 g carne de vită tocată 1 linguriţă condimente pentru pui 1 […]
Aperitive cu creveti
Aperitive cu creveti din: andive, creveti, mango, creson, ulei de masline, lamai, coriandru. Ingrediente: 4 andive 300gr creveti, gatiti 600gr mango, cuburi cateva fire de creson 4 linguri ulei de masline zeama de la 2 lamai 2 lingurite coriandru Mod de preparare: Separă frunzele de la 4 căpăţâni de andivă, apoi împarte între frunze […]
Retete dulci (2015)
Retete dulci: Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac si glazura aromata Prajiturele cu dovleac si glazura aromata din: faina, zahar brun, scortisoara, praf de copt, cuisoare, ghimbir, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, unt, piure de dovleac, lapte, ou, esenta de vanilie,… Read more » Gogosi cu vin si zahar vanilat Gogosi cu vin si zahar vanilat: […]
Reteta zilei: Supa de vita cu dovleac si cartofi dulci
Supa de vita cu dovleac si cartofi dulci din: vita, sare, piper, morcovi, ceapa, telina, cartofi dulci, dovleac, apa, supa de vita, usturoi, ulei de masline, cimbru, ardei gras, patrunjel, praf, ienibahar. Poate te intereseaza si Supa de vita cu orez Ingrediente: 2kg carne de vita cu os 1/2 lingurita sare 1/4 linguriță piper negru […]
Pui cu miere si grepfrut
Pui cu miere si grepfrut din: piept de pui, grepfrut roşu, miere, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g grepfrut roşu 50 g miere 20 ml ulei sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui îl speli, îl ştergi de apă şi îl porţionezi. Fiecărei bucăţi îi faci 3 crestături pe diagonală, cu un […]
Prajitura cu crema de ou si nuca
Prajitura cu crema de ou si nuca din: oua, zahăr pudră (sau zahăr obişnuit făcut pudră, în maşina de cafea), zahăr vanilat, unt sau margarină, nucă măcinată, zahăr, bicarbonat de amoniu pentru prăjituri, faina. Ingrediente pentru cremă: 10 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră (sau zahăr obişnuit făcut pudră, în maşina de cafea) 2 plicuri zahăr vanilat 300 g unt sau margarină cub […]
Cum se prepara Ciorba de salata (video)
Ciorba de salata: Cum se prepara Ciorba de salata:
Tocanita cu branza de burduf si pastrama de oaie
Tocanita cu branza de burduf si pastrama de oaie din: ardei graşi mari, roşii, ceapă, ulei, sare, piper, brânză de burduf, pastrama de oaie (opţional). Ingrediente: 10 ardei graşi mari (pentru copt) 2 kg de roşii 200 g ceapă 100 ml ulei sare piper 500 g brânză de burduf (de preferat de la stână) 500 g pastrama […]
Desert cu choux si fructe de padure
Desert cu choux si fructe de padure din: choux, fructe de padure, zahar, esenta de vanilie, coaja de portocala, inghetata de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 1 porţie choux-uri 300 g amestec de fructe de pădure – decongelate 2 linguri zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală îngheţată de vanilie […]
Retete dulci
Retete dulci: Chec de ciocolata cu banane si aroma de vanilie Chec de ciocolata cu banane si aroma de vanilie din: faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt topit, esenta de vanilie, babane, ciocolata alba. Ingrediente: 245 g… Read more » Clatite cu fructe si aroma de rom Clatite cu fructe si […]
Reteta zilei: Placinta cu afine si branza de capra
Placinta cu afine si branza de capra din: branza de capra, smantana, ou, zahar brun, faina, sare, busuioc, afine, aluat de placinta, migdale, zahar, unt topit. Poate te intereseaza si Placinta cu ovaz si nuci Ingrediente umplutură: 1/2 cana branza de capra, la temperatura camerei 1/2 ceasca smantana 1 ou 1/2 cană de zahăr brun […]
Steak file la cuptor cu rom si mustar
Steak file la cuptor cu rom si mustar din: ulei de măsline, sirop de arţar, ierburi mediteraneene tocate (cimbru, rozmarin şi salvie), usturoi, rom, muştar dulce, boabe de piper negru, steak file de porc, steak file de vită, ardei capia verzi, ardei capia roşii, zahăr, sare, piper, brânză Pecorino. Ingrediente: 400 ml ulei de măsline 1 lingură sirop de arţar 5 linguri ierburi mediteraneene tocate (cimbru, […]
Aperitiv cu cascaval si ardei gras
Aperitiv cu cascaval si ardei gras din: cascaval, ardei gras, oregano, salvie, patrunjel. Ingrediente: 150 g caşcaval, tăiat cuburi 1 ardei gras roşu, tăiat fasii 20 frunze oregano proaspăt, salvie sau pătrunjel Mod de preparare: Pune pe fiecare cub de caşcaval câte o felie de ardei copt şi o frunză de oregano […]
Tarta canadiana cu carne, cartof si cimbru
Tarta canadiana cu carne, cartof si cimbru din: făină, unt, apa minerala, lapte praf, sare, oua, praf de copt, carne tocată de porc, carne tocată de vită, ceapa, smântână, cartofi, ulei, piper, sare, nucşoară, scorţişoară, cimbru, apă minerală. Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 150 ml apă minerală 20 g lapte praf 1 linguriţă cu sare 1 ou 1 plic praf de […]
Gustari cu somon afumat
Gustari cu somon afumat din: blinii cu marar, toast, crema de branza cu piper, somon afumat, sfecla rosie, marar. Ingrediente: 20 blinii cu mărar sau toast tăiat bucăţi mici 150 g cremă de brânză cu piper 160 g somon afumat 1 sfeclă roşie fiartă, tocată mărunt mărar prospat, pentru ornat Mod de preparare: […]
Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala
Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala din: făină (cernută de 3 ori), unt, oua, smantana, sare, nuci, zahar pudra, coajă rasă de lămâie şi portocală. Ingrediente: 500 g făină (cernută de 3 ori) 100 g unt 5 gălbenuşuri 200 g smântână 1 vârf cuţit de sare Pentru umplutură: 300 g nuci măcinate 200 g […]
Pulpe de pui cu ficat si sos de soia
Pulpe de pui cu ficat si sos de soia din: pulpe de pui, ficat, ceapă, aripi de pui, ouă parţial dezvoltate, ardei iute verde, pipotă, cartilagii şi păstăi, zahăr granulat, sos de soia. Ingrediente: pulpe de pui ficat ceapă aripi de pui ouă parţial dezvoltate ardei iute verde pipotă cartilagii păstăi zahăr granulat sos de soia Mod […]
Aperitive cu pui si chips-uri tortilla
Aperitive cu pui si chips-uri tortilla din pipet de pui, ceapa verde, pasta de usturoi, ardei iute, chips-uri tortilla, lamaie, avocado, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 buc piept de pui fript 1 fir ceapă verde, tocată 1/2 linguriţă pastă de usturoi 2 buc ardei iute verde, tocat 20 chipsuri tortilla zeama de la 1 […]
Pastrav cu lamaie si patrunjel
Pastrav cu lamaie si patrunjel din: păstrăv, ulei de prăjit, făină de grâu, sare, piper negru măcinat, pătrunjel verde, unt, sucul de lămâie. Ingrediente: 1 păstrăv potrivit ca mărime (nu mai lung decât tigaia) ulei de prăjit făină de grâu sare, piper negru măcinat pătrunjel verde unt proaspăt sucul de la o jumătate de lămâie […]
Aperitiv cu creveti inveliti in costita
Aperitiv cu creveti inveliti in costita din: creveti, sumac, costita, ulei de masline, maioneza, piure de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 250 g creveţi prefierţi 1 linguriţă sumac măcinat 300 g felii de costiţă afumată, tăiată în două 1 linguriţă ulei de măsline 3 linguri maionezâ 1/4 linguriţă piure de usturoi sare si piper Mod […]
Red Square Tea
Red Square Tea din: vodcă, cranberry syrup, fresh lemon juice, strong cold berry tea infusion. Ingrediente: 40 ml vodcă 25 ml cranberry syrup 20 ml fresh lemon juice 100 – 150 ml strong cold berry tea infusion Mod de preparare: Se toarnă toate ingredientele pe rând în pahar peste gheaţa cuburi şi se amestecă puternic conţinutul cu linguriţa […]
Reteta zilei: Sote de varza murata cu mere
Sote de varza murata cu mere din: ceapa, unt, varza murata, mere, vin alb, zahar brun, sare, piper. Poate te intereseaza si Sote de ciuperci cu verdeata Ingrediente: ½ ceapa, tăiat în felii subțiri 2 linguri unt nesărat 200gr varza murata, tocata 2 mere, tăiate felii subțiri 1/2 cana vin alb sec 1 lingura zahăr […]
Budinca de dovlecei cu branza dulce
Budinca de dovlecei cu branza dulce din: brânză dulce, dovlecei, şuncă, ouă, făină, griş, pesmet, lapte, praf de copt, margarină, sare. Ingrediente: 500 g brânză dulce 2 dovlecei 200 g şuncă 3 ouă 4 linguri făină 4 linguri griş 1 lingură pesmet 2 linguri lapte 1/2 plic praf de copt 1 lingură cu margarină sare […]
Gustari cu pastrama de vita si castraveti murati
Gustari cu pastrama de vita si castraveti murati din: chifle, maioneza, mustar, ceapa verde, castraveti murati, pastrama de vita. Ingrediente: 3 chifle tăiate pe jumătate şi apoi în patru 2 linguri maioneza 1 linguriţă muştar de Dijon 2 linguri ceapă verde, tocată 3-4 castraveţi murati, tăiaţi felii 6 felii pastramă de vită, tăiată în două […]
Budinca de quinoa cu branza dulce si fructe
Budinca de quinoa cu branza dulce si fructe din: quinoa (fiartă), brânză de vaci dulce, ouă, fructoză, fructe uscate. Ingrediente: 125 g quinoa (fiartă) 250 g brânză de vaci dulce 4 ouă 4 linguri fructoză Pentru decor: tot felul de fructe uscate Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele (mai putin cele pentru decor) si torni compozitia intr-o tava de […]
Cuban Special Tea
Cuban Special Tea din: aged rum, cardamom syrup juice, strong cold black tea infusion, dash Angostura bitters. Ingrediente: 40 ml aged rum 25 ml cardamom syrup juice 20 ml fresh lime juice 100 – 150 ml strong cold black tea infusion 2 dash Angostura bitters Mod de preparare: Se toarnă toate ingredientele pe rând în pahar peste gheaţa […]
Covrigi cu margarina si mac
Covrigi cu margarina si mac din: ou, margarină sau unt, drojdie, faina, sare, seminte de mac. Ingrediente: 1 ou 150 g margarină sau unt drojdie cât o nucă mică făină 1 linguriţă rasă de sare 1 lingură cu seminţe de mac Mod de preparare: Baţi oul, apoi îl împărţi în două. Jumătate din ou o laşi pentru […]
Peste cu ridichi si ghimbir
Peste cu ridichi si ghimbir din: peşte, daikon, mirin, ghimbir, ulei. Ingrediente: peşte daikon mirin (sake dulce) ghimbir ulei Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi groase, se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei odată cu daikonul, asezonate cu ghimbir şi mirin (sake dulce). Pofta buna!
Reteta zilei: Supa de sfecla cu morcov si marar
Supa de sfecla cu morcov si marar din: morcov, apa, supa de pui, suc de lamaie, mazare, ceapa, cartofi, unt, sfecla, supa de rosii, faina, marar, sare, piper. Poate te intereseaza si Supa crema de legume cu orez Ingrediente: 1 morcov cuburi 4 căni de apă 4 cesti supa de pui 2 linguri suc de […]
Piftie de curcan cu ciuperci si oua
Piftie de curcan cu ciuperci si oua din: carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat), ceapa, usturoi, gelatina, ulei, ciuperci, oua. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri gelatină 100 ml ulei 200 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Carnea […]
Mini tarte cu zmeura
Mini tarte cu zmeura din: frisca lichida, zahar, lichior de portocale, zeama de lamaie, crema de lamaie, zmeura, mini tarte. Ingrediente: 150 ml frişca lichidă 25 g zahăr 2 linguri lichior de portocale zeama de la 1 lămâie 10 linguriţe cremă de lămâie 20 buc zmeură 20 mini tarte Mod de preparare: Bate […]
Peste fript cu oregano si cimbru
Peste fript cu oregano si cimbru din: peste(crap, somn, şalău), usturoi, ulei de masline, cimbru uscat, oregano, piper, cartofi, sare, pătrunjel verde, zeamă de lămâie. Ingrediente: 2 pesti de câte 1 kg bucata (crap, somn, şalău) 3-4 căţei usturoi 3-4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă cimbru uscat oregano piper Pentru garnitură: 4-5 cartofi sare Pentru sos: pătrunjel […]
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecuri cu ciocolata si cocos din: lapte de cocos, ciocolata. lichior, fursecuri, foite de aur, cocos. Ingrediente: 160 ml lapte de cocos condensat sau frişcă lichidă 200 g ciocolată amăruie 30 ml lichior malibu 100 g fursecuri simple, zdrobite foiţe de aur comestibile fasii de cocos pentru ornat Mod de preparare: Intr-un vas la bain […]
Compot de mere, nectarine si struguri
Compot de mere, nectarine si struguri din: mere, pere, nectarine, struguri, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg mere 1 kg pere 1 kg nectarine 1 kg struguri zahăr apă Mod de preparare: Desfaci strugurii de pe ciorchine bob cu bob şi îi speli. Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe. Scoţi cotoarele merelor şi […]
Salata de dovleac
Salata de dovleac din: dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, lime, lapte de cocos, sos de peste, zahar, spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curăţat de seminţe 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată în rondele subţiri 2 limes, coaja rasă de la 1 dintre ele, zeama de la amândouă 100ml lapte de cocos 2 […]
Cocktail cu lichior si merisoare
Cocktail cu lichior si merisoare din: merisoare, lichior de portocale, cointreau, lichior disaronno, suc de portocale, zeama de lime, sirop de artar, gheata. Ingrediente: 300g merişoare 100ml lichior de portocale sau Cointreau 1 lingură de lichior disaronno 100ml suc proaspăt de portocale 2 linguri zeamă de lime 2-3 linguri sirop de arţar 1 pungă mare […]
Orez pufos
Orez pufos din: orez thailandez, sare, apa. Ingrediente: 600gr orez thailandez apa sare Mod de preparare: Pune 600g de orez thailandez într-o oală mare termorezistentă şi acoperă-l cu apă rece. Lasă-l să se înmoaie 30 de minute. Intre timp, încinge cuptorul la 200°C. Scurge orezul şi clăteşte-l în câteva rânduri de apă rece. […]
Reteta zilei: Salata de calamar cu avocado si coriandru
Salata de calamar cu avocado si coriandru din: calamar, ceapa, ardei iute, suc de limeta, ardei gras, coriandru, ulei de masline, avocado, sare, fulgi de ardei. Ingrediente: 500gr calamar proaspete, curățat 2 cepe, tocate marunt 2 ardei iuti, tocati sucul de la 2 limete 1 ardei gras, tocat 2 linguri coriandru, tocat 2-3 linguri […]
Peste fiert cu ciuperci si varza
Peste fiert cu ciuperci si varza din: peşte, ciuperci, varză chinezească, oţet, sos de soia, ceapă galeză, frunze de sungiku. Ingrediente: peşte ciuperci varză chinezească oţet sos de soia ceapă galeză frunze de sungiku Mod de preparare: Se pune bucăţi de peşte într-o oală, împreună cu varza chinezească, ceapa galeză, frunzele de shungiku şi ciupercile […]
Mini sandwich-uri cu chiftele de legume
Mini sandwich-uri cu chiftele de legume din: cascaval, lamaie, ulei, faina, praf de copt, menta, garam masala, chifle, mazare, iaurt, zacusca picanta. Ingrediente: 75 g caşcaval, tăiat cuburi zeama de la 1 lămâie 1 lingură ulei 3 linguri făină integrală 1/4 linguriţă praf de copt 1 lingură frunze proaspete de mentă 1/4 linguriţă condiment garam […]
Tort cu rom si nuci
Tort cu rom si nuci din: faina, zahar, coaja de lamaie, bicarbonat, rom, nuci, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 250 g zahăr coajă de lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat, dizolvat în rom câteva nuci pisate Pentru cremă: 250 g frişcă zahăr vanilat câteva nuci pisate. Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul, cu ajutorul […]
Picior de porc cu sos de hrean, smantana si lamaie
Picior de porc cu sos de hrean, smantana si lamaie din: picior de porc afumat, vin rosu, sare, piper, foi de dafin, usturoi, cimbru uscat, boia de ardei dulce, hrean, zeamă de lămâie, iaurt, smantana. Ingrediente: 1 picior de porc afumat 500 ml vin roşu sare piper măcinat piper boabe 4-5 foi de dafin 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă […]
Baigli cu mac si stafide si scortisoara
Baigli cu mac si stafide si scortisoara din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, unt, coaja de lamaie sau portocala, zahăr vanilat, sare, seminţe de mac, scorţişoară măcinată, zeamă de portocală, nucă măcinată, rom, zeama de la o lămâie. Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 10 g drojdie 100 g zahăr 175 ml lapte 2 ouă 150 g unt coajă de lămâie sau portocală […]
Choux a la creme de casa
Choux a la creme de casa din: unt, faina integrala, oua, frisca lichida, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, lichior crema. Ingrediente: 85 g unt, plus 15 g pentru sosul de ciocolată 100 g făină integrală 3 ouă, bătute 600 ml frişcă lichidă 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucaţi 4 linguri lapte 4 linguri zahăr pudră […]
Reteta zilei: Placinte cu fructe de padure
Placinte cu fructe de padure din: smantana, suc de lamaie, apa, faina, sare, zahar, unt, mure, zmeura, amidon, ou, zahar pudra. Poate te itnereseaza si Placinte de afine si glazura de zahar Ingrediente: 1 lingura smantana 1 lingura suc proaspat de lamaie 2 linguri de apă cu gheață 1 1/4 cani făină 1/2 lingurita sare […]
Peste cu granitura de cereale si busuioc
Peste cu granitura de cereale si busuioc din: fileuri de peşte, maioneză de casă sau din comerţ, mustar, sare, piper, pesmet, cutie cu seminţe de cereale din comerţ, cu porumb, grâu şi soia, unt, busuioc uscat. Ingrediente: 1 kg fileuri de peşte 3 linguri maioneză de casă sau din comerţ 4 linguri muştar sare piper 2 ouă […]
Aripioare la cuptor cu sos aromat
Aripioare la cuptor cu sos aromat din: aripi de pui, castravete, ulei, sos de soia, turmeric, chimion, usturoi, lapte de cocos, zahar, usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, chimion, unt de arahide,zahar, lapte de cocos, supa de pui. Ingrediente: 1,6kg aripi de pui întregi 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat în bastonaşe, pentru servit Ingrediente […]
Rata la tigaie in frunze de salata verde
Rata la tigaie in frunze de salata verde din: seminte de rodie, mango, ceapa verde, patrunjel, ulei, rata, lamaie, otet de orez, sos de chili, ardei iute. Ingrediente: 50 g seminţe de rodie 100 g mango, tăiat bucăţi 2 fire ceapă verde, tocată mărunt pătrunjel proaspat, tocat 1 linguriţă ulei 175 g fileuri de raţă, […]
Prajitura cu gem de caise si nuca
Prajitura cu gem de caise si nuca din: făină, untura, oua, lapte, drojdie, zahar, arome, gem de caise, nuca, esenţă de vanilie. Ingrediente: 600 g făină 300 g untură 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 50 g drojdie 3 lingurt zahăr arome Pentru cremă: 1/2 kg gem de caise 250 g nucă tăiată 150 g zahăr 3 albuşuri […]
Bruschete cu pasta de macrou afumat
Bruschete cu pasta de macrou afumat din: macrou afumat, branza de vaci, lamaie, sos de hrean, mar, bagheta. Ingrediente: 150 g file de macrou afumat 50 g brânză de vaci zeama de la 1/2 lămâie plus pentru măr 1 lingură sos de hrean 1/2 măr verde, tăiat felii şi apoi fasii 20 felii de baghetă, […]
Tocana de sfecla rosie cu chimen si hrean
Tocana de sfecla rosie cu chimen si hrean din: sfeclă roşie, ceapă roşie, ulei, hrean în oţet, sare, piper, chimen, smântână. Ingrediente: 4 bucăţi sfeclă roşie 1 ceapă roşie 2 linguri ulei 1 linguriţă de hrean în oţet sare piper chimen măcinat smântână Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai fideluţă sau o razi pe […]
Rulada cu glazura din sirop de ghimbir
Rulada cu glazura din sirop de ghimbir din: unt, melasa, sirop de zahar, ghimbir in sirop, oua, zahar brun, faina, praf de copt, ghimbir, scortisoara, zahar pudra, vanilie. Ingrediente: 50g de unt, plus extra pentru uns tava şi hârtia de copt 50g de melasă 50g de sirop de zahăr sau miere 2 bucăţi de ghimbir […]
Dovlecei cu smantana, ceapa si marar
Dovlecei cu smantana, ceapa si marar din: dovlecei, ulei, ceapă, făină, smântână, mărar, oţet, sare, zahăr. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 75 ml ulei 100 g ceapă 75 g făină 75 g smântână 1 legătură mică mărar 10 ml oţet sare 25 g zahăr Mod de preparare: Alegi dovlecei proaspeţi, îi speli, îi cureţi de coajă şi îi […]
Inghetata cu mere, nuci si sirop de brad
Inghetata cu mere, nuci si sirop de brad din: mere, kiwi, sirop de brad, smantana, muguri de pin, nuci. Ingrediente: circa 1 kg mere curăţate de coajă şi de seminţe 200 g kiwi 100 ml sirop de brad 200 g smântână 100 g muguri de pin 100 g nuci prăjite Mod de preparare: Pui merele […]
Reteta zilei: Supa crema de legume cu orez
Supa crema de legume cu orez din: unt, praz, usturoi, conopida, cartof dulce, praf de curry, chimen, supa, sare, piper, orez brun, lapte, branza. Poate te intereseaza si Supa de legume cu nuci pecan si arpagic Ingrediente: 3 linguri unt 3-4 fire praz 2 catei de usturoi, tocat 1 conopidă (aproximativ 4 cesti buchețelele mici) […]
Naut cu carne de vita si leustean
Naut cu carne de vita si leustean din: năut, morcovi, foi de dafin, ceapa, sare, piper boabe, carne de vită, cartofi, leustean. Ingrediente: 300 g năut 2 morcovi foi de dafin 2 cepe sare piper boabe 500 g carne de vită 2 cartofi leustean Mod de preparare: Pui la înmuiat năutul peste noapte. Inainte de preparare îl […]
Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou
Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou din: fasole verde, ceapa, morcov, patrunjel radacina, ulei, tarhon, sare, smantana, ou. Ingrediente: fasole verde ceapă morcov pătrunjel rădăcină ulei tarhon sare smântână ou Mod de preparare: Fasolea verde ruptă, ceapa tăiată rondele, morcovul tăiat rondele şi rădăcina de pătrunjel tăiată rondele le pui […]
Turta de bostan cu malai
Turta de bostan cu malai din: bostan, lapte, zahar, malai, sare, unt, magiun sau gem de fructe de pădure, smântână sau iaurt. Ingrediente: bostan lapte zahăr mălai sare unt magiun sau gem de fructe de pădure smântână sau iaurt Mod de preparare: Iei un bostan de copt, îl cureţi, îl tai cuburi, cam de un centi metru şi le pui la […]
Spaghete cu nuca sau migdale
Spaghete cu nuca sau migdale din: spaghete, lapte, triunighiuri de brânză topită (cu ciuperci, cu ardei etc.), nucă sau migdale, usturoi, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 500 ml lapte 4-5 triunighiuri de brânză topită (cu ciuperci, cu ardei etc.) 2-3 linguri nucă sau migdale usturoi pătrunjel parmezan Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet. […]
Cum se prepara Salata de telina cu piept de rata afumat (video)
Salata de telina cu piept de rata afumat: Cum se prepara Salata de telina cu piept de rata afumat:
Muschi de vita cu sake
Muschi de vita cu sake din: muşchi de vită, ou, făină albă de grâu, ulei pentru prăjit, mirin (sake), sare şi piper măcinat. Ingrediente: muşchi de vită ou făină albă de grâu ulei pentru prăjit mirin (sake) sare piper Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţe, se spală bjne şi se taie, pe lungime, în […]
Reteta zilei: Peste la tigaie cu salata de legume coapte
Peste la tigaie cu salata de legume coapte din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie. Poate te intereseaza si Crochete picante de peste Ingrediente pentru legume: 1 ceapa 1 vânătă 2-3 ardei ½ ceasca ulei de măsline 2-3 […]
Macrou sarat uscat la soare
Macrou sarat uscat la soare din: macrou, sare. Ingrediente: macrou sare Mod de preparare: Se despică, se curăţă şi se spală bine peştele. Se presară cu sare şi se lasă deoparte o jumătate de oră. Se clăteşte bine cu apă şi se lasă două-trei ore la soare să se usuce. […]
Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara
Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara din: ananas, ulei vegetal, ceapa, usturoi, pulpă de porc, scorţişoară, chimen, piper măcinat, suc de portocale, sare, făină, zahar, orez (cu bobul mare). Ingrediente: 1 ananas (curăţat de coajă şi miez) 4 linguriţe ulei vegetal 1 ceaşcă ceapă tăiată 1 linguriţă usturoi pisat 1 1/2 kg pulpă de porc, tăiată mărunt 8 cuişoare 1/2 linguriţă […]
Coada de taur cu morcov, ardei si praz
Coada de taur cu morcov, ardei si praz din: coadă de taur (vită), morcovi, ceapă, ardei roşu, usturoi, praz, sare, piper, vin rosu, apa, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg coadă de taur (vită) 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei roşu mare 4 căţei de usturoi 1 praz piper sare 2 pahare vin roşu 1 pahar apă […]
Taitei de casa cu hribi
Taitei de casa cu hribi din: hribi, unt, faina, oua, apa, supa de legume, sare, piper alb. Ingrediente: hribi unt faina oua apa supa de legume sare piper alb Mod de preparare: Cureţi hribii şi pe cei mari îi tai în bucăţi mai mici, iar pe cei mici îi tai în două sau în patru. […]
Clatite cu peste si cascaval
Clatite cu peste si cascaval din: clătite deja făcute de 2 cm grosime, peşte fără oase, sare, piper, unt, caşcaval, smântână, ceapă. Ingrediente: 10-12 clătite deja făcute de 2 cm grosime 500 g peşte fără oase sare piper 50 g unt 100 g caşcaval 300 ml smântână 1 ceapă mai mare Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa […]
Geneve Tea
Geneve Tea din: gin, basil syrup, fresh lime juice, strong cold green tea infusion. Ingrediente: 40 ml gin 25 ml basil syrup 20 ml fresh lime juice 100 – 150 ml strong cold green tea infusion Mod de preparare: Se toarnă toate ingredientele pe rând în pahar peste gheaţa cuburi şi se amesteca puternic continutul cu lingurita […]
Bors cu pui si sfecla rosie
Bors cu pui si sfecla rosie din: carne de pui (fără cap şi picioare), sfeclă roşie, varză albă, cartofi, morcovi, ceapă, pătrunjel verde, pastă de tomate, costiţă afumată, smântână, ulei, foi de dafin, oţet, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fără cap şi picioare) 300 g sfeclă roşie 300 g varză albă 500 […]
Reteta zilei: Tocanita de linte
Tocanita de linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, linte maro, pudra de curry, sos de rosii, sare, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de linte cu crema de avocado Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 ceapa 3 morcovi 1 cană linte maro 2 linguri pudra de curry 1 […]
Cum se prepara Salata de somon afumat cu avocado (video)
Salata de somon afumat cu avocado: Cum se prepara Salata de somon afumat cu avocado:
Pulpa de porc cu piure
Pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, boabe de piper, foaie de dafin, sare, cimbru, vin, telina, cartof, condiment, unt, smantana. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpa de porc fara os 2 cepe 5 catei de usturoi 1/2 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin 2 boabe de ienibahar sare cimbru […]
Salata franceza cu cascaval si mazare
Salata franceza cu cascaval si mazare din: caşcaval sau brânză, mazăre din conservă, morcovi, ulei, smântână, murături, ouă, sare. Ingrediente: 100 g caşcaval sau brânză 250 g mazăre din conservă 350 g morcovi 75 ml ulei 125 g smântână 100 g murături 2 ouă sare Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi pui la fiert. Tai morcovii […]
Mere cu carne si sos
Mere cu carne si sos din: mere, carne macră de pui sau de viţel, ulei, ou, sare, unt, zahar, faina, zeamă de carne (sau apă). Ingrediente: 12-15 mere mijlocii 1/2 kg carne macră de pui sau de viţel ulei 1 ou sare Ingrediente pentru sos: 2 linguri unt 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă făină 2 ceşti […]
Bors cu legume si iaurt
Bors cu legume si iaurt din: cartofi, morcov, varză, rădăcină păstârnac, rădăcină pătrunjel, rădăcină de ţelină, dovlecel, ardei gras roşu, roşie, orez, borş, iaurt, sare. Ingrediente: 1 cartof 1 morcov 1/4 căpăţână varză 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină de ţelină foarte mică sau 25 g dintr-o rădăcină mare 1 dovlecel 1 ardei gras […]
Reteta zilei: Desert cu unt de arahide si scortisoara
Desert cu unt de arahide si scortisoara din: briose, crema de unt de arahide, mere, zahar, scortisoara. Poate te intereseaza si Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata Ingrediente: 6 briose, felii 1 cană cremă de unt de arahide 2 mere, tăiate felii subțiri 1/2 cană de zahăr 2 lingurite scortisoara Mod de preparare: […]
Calamari cu garnitura de legume si lamaie
Calamari cu garnitura de legume si lamaie din: calamari, cartofi natur, salată verde, lămâie, salată de morcov. Ingrediente: 5 calamari cartofi natur salată verde lămâie salată de morcov Mod de preparare: Speli calamarii şi îi fierbi puţin în apă cu sare. Când sunt fierţi, îi pui pe grătar să se frigă. Serveşti calamarii alături […]
Cocktail cu suc de merisoare
Cocktail cu suc de merisoare din: apa, zahar, lime, gheata, suc de merisoare, portocale. Ingrediente: 100ml apa 100gr zahar coaja de la 1 lime gheata 100ml suc de merisoare sucul de la 1-2 portocale Mod de preparare: Pune 100ml de apă, 100g de zahăr şi coaja de la 1 lime într-un ibric şi lasă amestecul […]
Cum se prepara Rulou din piept de pui si cu ficatei (video)
Rulou din piept de pui si cu ficatei: Cum se prepara Rulou din piept de pui si cu ficatei: Pofta buna!
6 Retete dulci pentru Valentine’s Day
Retete dulci pentru Valentine’s Day: Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si crema de branza Desert rece cu capsuni si crema de branza din: graham, zahar, unt, nutella, crema de branza, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, capsuni. Ingrediente: 1 1/4 cesti graham faramitat… Read more » Reteta zilei: Desert cu fructe de padure […]
Muschiulet de porc in lapte cu cartofi
Muschiulet de porc in lapte cu cartofi din: muschi de porc, lapte, unt, usturoi, sare, piper, cartofi, praz, verdeata. Ingrediente: 1 1/2 kg muschi de porc 1 1/2 lapte dulce pasteurizat 50 g unt sau margarina 1 capatana de usturoi sare piper negru macinat pentru piure: 300 g cartofi 100 g praz 100 ml lapte […]
Omleta la cuptor cu rosii si urda
Omleta la cuptor cu rosii si urda din: ouă, ceapă, roşii, urdă, ulei de măsline, lapte, frunze de busuioc, sare, piper negru. Ingrediente: 8 ouă 1 ceapă 150 g roşii 80 g urdă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri lapte câteva frunze de busuioc sare piper negru Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o […]
Prepelite cu slanina la tava
Prepelite cu slanina la tava din: prepelite, unt, foi de vita, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 12 prepelite 100 g unt 12 foi de vita mai mari 200 g slanina 400 ml vin piper sare Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi […]
Aripioare si mici cu vin rosu si usturoi
Aripioare vin rosu si usturoi din: mici gata preparaţi, aripioare de pui, ulei de măsline, usturoi, vin roşu (dulce), sare, piper. Ingrediente: 1 kg mici gata preparaţi 1 kg aripioare de pui 5 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi pisaţi 5 linguri de vin roşu (dulce) sare piper Mod de preparare: Faci un sos din […]
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si taitei
Supa de pui cu legume si taitei din: piept de pui, morcovi, telina, ceapa, sare, turmeric, piper, cimbru, patrunjel, taitei de casa, faina. Poate te intereseaza si Supa de pui cu ardei copti Ingrediente: 1 piept de pui cu os 2 morcovi, cuburi 2 tulpini de telina, cuburi 1/2 ceapa, cuburi 1 linguriță sare 1/2 […]
Salata dietetica de vinete cu dovlecel
Salata dietetica de vinete cu dovlecel din: vinete, dovlecel, ulei, ceapă, usturoi, gălbenuş, frunze verzi de ţelină. Ingrediente: 4 – 5 vinete 1 dovlecel potrivit 100 ml ulei 1 ceapă mică câţiva căţei de usturoi 1 gălbenuş 2-3 frunze verzi de ţelină Mod de preparare: Cureţi vinetele, le speli şi le tai în bucăţi potrivite. […]
Beignets cu somon, legume si sos
Beignets cu somon, legume si sos din: somon, legume (fasole verde, ciuperci, dovlecei, morcovi, napi, ardei), sos de soia, vina alb, apa rece. Ingrediente: 250 g somon 350 g legume (fasole verde, ciuperci, dovlecei, morcovi, napi, ardei, câte 50g fiecare) Pentru sos: 3 linguri sos de soia 3 linguri vin alb 100 ml apă rece Mod […]
Vin rosu fiert cu anason si scortisoara
Vin rosu fiert cu anason si scortisoara din: portocala, lamaie, vin rosu, anason, cuisoare, scortisoara, gheata, limonada. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin roşu 2 stele de anason 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie, pentru servit limonadă Mod de preparare: Cu un cojitor […]
5 Retete dulci pentru Valentine’s Day
Retete dulci pentru Valentine’s Day: Reteta zilei: Desert racoritor cu afine Desert racoritor cu afine din: afine, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de lamaie, smantana, esenta de vanilie, prajitura. Ingrediente: 2 cani de afine 1/4 ceasca plus 1 lingura… Read more » Reteta zilei: Desert cu prune si nectarine coapte cu topping de […]
Cea mai simpla paine de casa
Cea mai simpla paine de casa din: făină, drojdie, sare, apă. Ingrediente: circa 3 kg făină 1 cubuleţ de drojdie sare apă Mod de preparare: Faci plămădeala dintr-o jumătate de cană de apă călduţă în care dizolvi drojdia foarte bine. într-un lighean mare, pui făina, iar în centrul ei, pui plămădeala, o amesteci cu […]
Rulada sarata cu branza si sunca
Rulada sarata cu branza si sunca din: ouă, făină, piper, sare, brânză rasă, şuncă, mazăre din conservă, castraveţi muraţi, morcovi, muştar, maioneză. Ingrediente: 4 ouă 5 linguri făină piper sare Pentru umplutură: 200 g brânză rasă 100 g şuncă cubuleţe 100 g mazăre din conservă 2 castraveţi muraţi tăiaţi mărunt 2 morcovi fierţi 1 lingură muştar […]