luni, 19 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 33

Retete culinare rapide cu poze 

Cuscus_cu_pesto_si_muschi_de_porc

Cuscus cu pesto si muschi de porc

Cuscus cu pesto si muschi de porc din: muschi de porc, cuscus, supă de vită, pui sau legume, ulei, pesto, apa, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g muşchi file porc 250 g cuşcuş 250 ml supă de vită, pui sau legume 2-3 linguri ulei o lingură sos pesto 200 ml apă sare piper cimbru Mod de […]
 
Sandwich_cu_branza_si_kimchi_07

Reteta zilei: Sandwich cu branza si kimchi

Sandwich cu branza si kimchi din: paine, unt, branza cheddar, branza telemea, kimchi, varza murata.   Ingrediente: 2 felii de pâine 1 lingura de unt sărat felii subtiri de branza cheddar, plus o mână de brânză cheddar rasa felii subțiri de brânză telemea 2 linguri de kimchi, tocata (sau varza murata)   Mod de preparare: […]
Pulpa_de_miel_cu_usturoi_la_gratar_03

Retete simple la Gratar

Retete simple la Gratar: Reteta zilei: Coaste de porc la gratar cu sos barbeque Coaste de porc la gratar cu sos barbeque din: coaste de porc, sos barbeque, condimente, unt.   Ingrediente: 2 kg coaste de porc ½ ceasca de sos barbeque ½ ceasca… Read more » Reteta zilei: Coaste de vita la gratar in […]
 
Conopida_gratinata_cu_bacon_si_broccoli

Conopida gratinata cu bacon si broccoli

Conopida gratinata cu bacon si broccoli din: conopida, broccoli, bacon, cascaval, sare, piper, unt, faina, lapte. Ingrediente: 250 g conopidă 250 g broccoli 150 g bacon cubuleţe caşcaval ras sare piper Pentru sosul alb: 50 g unt 50 g făină 500 ml lapte Mod de preparare: Se pune apă cu sare la fiert şi, când […]
 
Waffe_traditionale

Waffe traditionale

Waffe traditionale din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, sare. Ingrediente: 400 g făină 300 ml lapte 100 g unt 75 g zahăr 2 ouă 1 pilc praf de copt 1 vârf de sare Mod de preparare: Se topeşte untul. Se bat bine ouăle întregi, într-un bol. Se adaugă, succesiv, laptele, făina, praful […]
Restaurantedelux.ro

Retete de Cocktailuri simple (2015)

Retete de Cocktailuri simple: Cocktail Long Island Ice Tea Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se… Read more » Cocktail Porto Flip Cocktail Porto Flip Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy […]
 
Prajitura_cu_mango_si_zmeura_10

Reteta zilei: Prajitura cu mango si zmeura

Prajitura cu mango si zmeura din: oua, ulei de canola, faina, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, mango, zmeura. Poate te intereseaza si : Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata Prajitura cu mango, lamaie verde si mure Prajitura cu branza si mango Prăjitură cu mango Prajiturele cu […]
Bors cu cartofi si smantana

Ciorba de pui cu smantana si bors

Ciorba de pui cu smantana si bors din: tacamuri de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, ardei gras, borş, oua, smantana, sare, verdeata. Ingrediente: tacâmuri de pui un morcov o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras Pentru dres: 500 ml borş 2 gălbenuşuri 100 ml smântână sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Tacâmurile de […]
 
Varza_cu_linte_si_carnati

Varza cu linte si carnati

Varza cu linte si carnati din: varza murată, morcovi, carnati picanti, linte, untura de gasca, verdeata, sare, piper. Ingrediente: o varză mică, murată 2 morcovi raşi 2 cârnaţi picanţi 100g linte 2 linguri untură de gâscă verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: Intr-o lingură de untură se pun cârnaţii rondele la călit. Se scot şi se […]
Mancare de mazare cu pui si smantana

Tocana de pui cu mazare si cartofi

Tocana de pui cu mazare si cartofi din: pulpe intregi de pui, ceapa, cartofi, mazare, morcov, ulei, bulion, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente:  2-3 pulpe întregi de pui 2 cepe 5 cartofi 150 g mazăre un morcov 2 linguri ulei 2 linguri bulion 2-3 fire pătrunjel 2-3 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: In […]
 
Tort_cu_dovleac_si_ciocolata_neagra

Tort cu dovleac si ciocolata neagra

Tort cu dovleac si ciocolata neagra din: dovleac, faina, malai, zahar, praf de copt, oua, smantana, esenta de rom, ciocolata neagra, frişcă lichidă, unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 40 g făină 40 g mălai fin 150 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 ouă 2 linguri smântână esenţă de rom Pentru cremă: 250 g ciocolată […]
 
Prajitura_delicioasa_cu_mere_scortisoara_si_zahar_pudra

Prajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra

Prajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra din: faina, unt tipit, zahar pudra, sare, apa, mere, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt topit 100 g zahăr pudră un praf de sare Pentru umplutură: apă 6 mere 50 g zahăr pudră scorţişoară Mod de preparare: Făina cernută şi zahărul se amestecă, se […]

Retete de Cocktailuri simple

Retete de Cocktailuri simple:   Cocktail Vodka Martini Cocktail Vodka Martini Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o… Read more » Cocktail Tequila Sunrise Cocktail Tequila Sunrise   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila […]
 
Chiftele_iuti_din_carne_de_vita

Chiftele iuti din carne de vita

Chiftele iuti din carne de vita din: carne de vită, paine, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, boia iute, sare, apa, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine puţin lapte o ceapă 3 căţei usturoi o legătură pătrunjel boia iute sare 2-3 linguri apă 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Rulouri cu varza si carnaciori cabanos

Mancaruri rapide

Mancaruri rapide: Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de sos de soia Aripioare de pui cu glazura de sos de soia din: aripioare de pui, ulei, sare, piper, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir. Poate te intereseaza: Aripioare de pui cu ardei… Read more » Reteta zilei: Salata de mazare cu bacon Salata de […]
 
Salata_de_fructe_de_mare_cu_salvie_si_busuioc

Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc

Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc din: fructe de mare asortate congelate, verde creaţă, ceapa-ciorii, salvie verde, busuioc proaspăt, usturoi, ulei de măsline, lamaie, limeta, piper. Ingrediente: 400 g fructe de mare asortate, congelate 1 salată verde creaţă câteva fire de ceapa-ciorii câteva fire de salvie verde câteva fire de busuioc proaspăt 3 căţei de usturoi 2 linguri […]
Supa_de_rosii_cu_fasole_rosie_si_bulgur_06

Reteta zilei: Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur

Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur din: ulei, ceapa, ardei, rosii, fasole rosie, supa de legume, bulgur, otet, praf de chili, ardei iute, sos iute, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu fidea si legume Supa de rosii cu morcovi si ardei gras Supa de rosii cu orez si verdeata […]
 
Cum se prepara Sarmale în foi de viță

Sarmale in foi de vita cu carne de pui si marar

Sarmale in foi de vita cu carne de pui si marar din: foi de vită decongelate sau în saramură, carne de pui tocată, smântână, ceapa, orez, marar, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 foi de vită decongelate sau în saramură 350 g carne de pui tocată 2 linguri smântână o ceapă 5 linguri orez o legătură […]
Cum se prepara Salata cu spanac si naut

Salate simple si rapide (2015)

Salate simple si rapide: Reteta zilei: Salata de fructe de mare Salata de fructe de mare din: calamar, caracatita, vin alb, apa, usturoi, dafin, patrunjel, sare, boabe de piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, otet de vin rosu, ulei de… Read more » Salata aromata de legume Salata aromata de legume din: bulbi de […]
 
Briosa_cu_pesto_cascaval_si_branza

Briosa cu pesto, cascaval si branza

Briosa cu pesto, cascaval si branza din: faina, praf de copt, cascaval, ou, branza ricotta, pesto, lapte, ulei. Ingrediente: 120 g făină 2 linguriţe praf de copt 30 g caşcaval ras un ou 150 g brânză ricotta 3 linguriţe pesto 80 ml lapte 2 linguri ulei Mod de preparare: Se amestecă făina cu caşcavalul ras […]
 
Supa_de_conopida_cu_morcov_si_suc_de_rosii

Supa de conopida cu morcov si suc de rosii

Supa de conopida cu morcov si suc de rosii din: conopidă, morcovi, rădăcină păstârnac, telina, suc de rosii, orez, sare. Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 felie ţelină 350 ml suc de roşii 3-4 linguri orez sare Mod de preparare: Rădăcinoasele tocate cubuleţe si conopida desfăcută bucheţele foarte mici se pun la fiert în apă cu sare. Se […]
Peste_la_cuptor_cu_pesmet_si_patrunjel

Peste la cuptor cu pesmet si patrunjel

Peste la cuptor cu pesmet si patrunjel din: peşte alb, pesmet auriu, pătrunjel, unt, sare, condimente pentru peste. Ingrediente: 600 g peşte alb 200 g pesmet auriu o legătură pătrunjel 100 g unt sare condimente pentru peste, după gust Mod de preparare: Pesmetul se pune într-un vas şi se adaugă pătrunjelul fin tocat. Se presara sare şi alte condimente, după […]
 
Chiftea_de_vita_invelita_in_bacon_12

Reteta zilei: Chiftea de vita invelita in bacon

Chiftea de vita invelita in bacon din: vita, paine, lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper, bacon, rosii, zahar brun, praf de mustar, piper cayenne, sos worchestershire. Poate te intereseaza si: Chiftea greceasca Chifteaua balcanică – Pljeskavica Chiftelute in sos de rosii Chiftea delicioasa Chiftele umplute cu ciuperci si oregano   Ingrediente: 2 kg carne […]
Snitele_de_soia_cu_ou_si_pesmet

Snitele de soia cu ou si pesmet

Snitele de soia cu ou si pesmet din: şniţele de soia deshidratate, condimente de supa, oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit. Ingrediente: o pungă şniţele de soia deshidratate o linguriţă condimente de supă 2 ouă făină pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Şniţelele deshidratate se pun la fiert cu apă si condiment. Se lasă 20 […]
 
Clatite_americane_cu_dulceata_de_fructe

Clatite americane cu dulceata de fructe

Clatite americane cu dulceata de fructe din: oua, faina, praf de copt, lapte, sare, sirop din dulceaţă sau orice fel de sirop (dulceaţă de fructe, îngheţată cu diferite arome, fructe proaspete, smantana dulce). Ingrediente: 3 ouă 120 g făină 1 linguriţă praf de copt 140 ml lapte un vârf de sare Pentru servit (la alegere): sirop […]
 
Salau_cu_chorizo_si_pesmet

Salau cu chorizo si pesmet

Salau cu chorizo si pesmet din: şalău, chorizo, oua, pesmet fin, ulei pentru prăjit. Ingrediente: 500 g şalău 200 g chorizo 3 ouă pesmet fin ulei pentru prăjit Mod de preparare: Peştele se taie bucăţi de 2-3 degete lăţime, care se trec printr-un ou bătut. Apoi, se îmbracă în felii de chorizo, care se taie pe cât […]
Retete_pentru_gratar_Frigarui_de_porc_cu_sos_aromat

Retete gustoase pentru gratar (2015)

Retete gustoase pentru gratar: Carnati la gratar cu sote de legume Carnati la gratar cu sote de legume din: carnati de porc, salata mixta, cartofi copti, ceapa, broccoli, bacon, ulei de masline, sare. Ingrediente:  200g de cârnaţi de porc 20g de… Read more » Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian (VIDEO) […]
Rulada_cu_banane_si_crema_de_cafea_cu_smantana

Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana

Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana din: banane, oua, zahar cacao, faina, esenţă de rom, praf de copt, ulei, lapte, boabe de cafea, smântână, căpşuni, alune amestecate cu fulgi de cocos. Ingrediente: 2 banane Pentru blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 3 linguri cacao 5 linguri făină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt ulei Pentru cremă: […]
Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean

Ciorba de pasare cu zeama de varza

Ciorba de pasare cu zeama de varza din: came de pasăre (pui, curcan), morcovi, telina, cartofi, ceapa, zeama de varza, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg came de pasăre (pui, curcan) 2 morcovi 1/2 ţelină 2 cartofi mari 1 ceapă 1/2 l zeamă de varză ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Spală carnea, îndepărtează pieliţele şi […]
 
Piure_de_dovleac_de_casa_06

Reteta zilei: Piure de dovleac, de casa

Piure de dovleac, de casa din: dovleac. Poate te intereseaza si: Piure de linte cu morcov si telina Piure de cartofi cu ceapa verde Piure de cartofi cu ou Piure de morcovi cu unt Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita   Ingrediente: 2 dovleci mici           […]
 
Somon_in_crusta_de_migdale

Somon in crusta de migdale

Somon in crusta de migdale din: migdale neprăjite, somon, ulei pentru prăjit, sare, piper. Ingrediente: 150 g migdale neprăjite 4 bucăţi somon ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Migdalele uşor mărunţiie se rumenesc în tigaie pentru 10-15 minute. Apoi, se lasă un pic la răcit si se râsnesc foarte fin. Se cerne făina de migdale si […]
Fructe_cu_ciocolata_si_unt_de_cocos

Fructe cu ciocolata si unt de cocos

Fructe cu ciocolata si unt de cocos din: ciocolată amăruie, unt de cocos, lichior de portocale, zmeură, căpşune şi alte fructe. Ingrediente: 500 g ciocolată amăruie 15 g unt de cocos 1 lingură lichior de portocale 500 g zmeură, căpşune şi alte fructe   Mod de preparare: Se toacă bine ciocolata şi se topeşte la foc moale împreună cu […]
 
Salata_mediteraneana_cu_ansoa_rosii_si_ton

Salata mediteraneana cu ansoa, rosii si ton

Salata mediteraneana cu ansoa, rosii si ton din: cartofi, fasole păstăi, fileuri de anşoa, ouă, ceapă roşie, rosii, salata, lamaie, ton în suc propriu, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole păstăi 4-5 fileuri de anşoa 3 ouă o ceapă roşie 5 roşii mici 2 foi salată sucul unei lămâi o conservă mică ton în suc propriu 2 linguri ulei Mod de preparare: […]
 
Crap_in_crusta_de_susan_mac_si_mustar

Crap in crusta de susan, mac si mustar

Crap in crusta de susan, mac si mustar din: bucăţi burtă de crap, seminte de mustar, seminţe de susan, seminţe de mac, arpacaş fiert, ulei, mustar picant, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi burtă de crap o lingură seminţe de muştar o lingură seminţe de susan o lingură seminţe de mac o lingură arpacaş fiert 2 linguri ulei o lingură […]
Parfait_cu_compot_de_afine_si_granola_12

Reteta zilei: Parfait cu compot de afine si granola

Parfait cu compot de afine si granola din: fulgi de ovaz, seminte de dovleac, scortisoara, sare, cuisoare, ghimbir, zahar brun, piure de dovleac, sos de mere, sirop de artar, esenta de vanilie, afine, coaja de portocala, iaurt. Poate te intereseaza si: Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt Parfait de lamaie cu fructe de […]
 
Porc_dulce_acrisor_cu_orez_si_ananas

Porc dulce-acrisor cu orez si ananas

Porc dulce-acrisor cu orez si ananas din: amidon de porumb, sos de soia, carne de porc, ulei, morcovi, ceapa, ardei gras, ciuperci, miere, apa, ananas, orez. Ingrediente: 1 lingură amidon de porumb 2 linguri sos de soia 500 g carne de porc, tăiată cubuleţe 2 linguri ulei 2 morcovi 1 ceapă, tăiată julien 1 ardei gras, tăiat în bucăţi mai […]
Somon_tartar_cu_marar_si_fulgi_de_chili

Somon tartar cu marar si fulgi de chili

Somon tartar cu marar si fulgi de chili din: somon proaspăt (neafumat), marar, esalota, limeta, ulei de seminţe de struguri, frunze tinere (sfeclă, spanac, păpădie), fulgi de chili, sare de mare, piper negru. Ingrediente: 350 g somon proaspăt (neafumat) 2-3 fire de mărar 1 eşalotâ 1/2 limetă (coajă şi zeamă) 4 linguri cu ulei de seminţe de struguri 2-3 frunze tinere […]
 
Rulada_cu_lamaie_si_nuca

Rulada cu lamaie si nuca

Rulada cu lamaie si nuca din: oua, sare, zahar pudra, faina, cacao, unt, lamaie, lapte, nuca. Ingrediente: 6 ouă 1 praf de sare 100 g zahăr pudră 150 g făină 3 linguri cacao Pentru cremă: 300 g unt 200 g zahăr pudră 2-3 lămâi 250 ml lapte 60 g făină 100 g nucă măcinată miez […]
Garnitura_de_naut_cu_rosii_si_ardei

Garnitura de naut cu rosii si ardei

Garnitura de naut cu rosii si ardei din: naut, rosii cherry, ardei grasi rosii, usutroi, sare, piper, unt, ulei, rozmarin. Ingrediente: 300 g naut 500 g rosii cherry 3 ardei grasi rosii 4 catei usturoi sare piper unt ulei rozmarin Mod de preparare: Dai năutul prin jet de apă rece şi îl fierbi până se înmoaie. […]
 
Sos_de_vin_cu_ciuperci_si_usturoi

Sos de vin cu ciuperci si usturoi

Sos de vin cu ciuperci si usturoi din: supă de vită (sau apă), faina, vin rosu, ceapa, ciuperci, sare, piper, usutroi. Ingrediente: 1 cană supă de vită (sau apă) 1 lingura de faina 1 cana de vin rosu 1 ceapa 200 g ciuperci, taite feliute subtiri 2 linguri de unt sare piper 5 căţei de […]
Placinta_umpluta_cu_cartofi_praz_si_carnati

Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati

Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati din: foaie aluat foitaj, faina, cartofi, ciuperci, praz, ulei, mărar, patrunjel, carnati, nucsoara, sare, piper, ou, ardei gras roşu. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj făină Pentru umplutură: 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 4 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 cârnaţi nucşoară sare piper 1 […]
 
Ciorba_de_peste_cu_praz_si_cartof

Ciorba de peste cu praz si cartof

Ciorba de peste cu praz si cartof din: peşte, ceapa, praz, morcov, telina mica, cartofi, lamaie, frunze de dafin, marar, patrunjel, sare, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceapă mare 1 fir de praz 1 morcov 1 ţelină mică 3 cartofi 2-3 lămâi frunze de dafin mărar pătrunjel ulei sare boabe de piper Mod […]
Clatite_pufoase_cu_nuca

Clatite pufoase cu nuca

Clatite pufoase cu nuca din: faina, zahar, praf de copt, sare, lapte, ulei, ou, nuca. Ingrediente: 250 g făină 2 linguri zahăr 1 lingură praf de copt 1 praf de sare 250 ml lapte 3 linguri ulei 1 ou Pentru umplutură: 200 g nucă măcinată 50 g zahăr Mod de preparare: Amesteci făina cu praful […]
 
Supa_crema_de_guli_cu_creson_si_castravete

Supa-crema de gulii cu creson si castravete

Supa-crema de gulii cu creson si castravete din: unt, gulii, cub supă clară de legume, smântână, sare, piper de Cayenne, creson, pâine toast albă, castraveti. Ingediente: 1 linguriţă unt 800 g gulii 1 cub supă clară de legume 3 linguri smântână sare piper de Cayenne puţin creson 4 felii de pâine toast albă 4 castraveţi Mod de preparare: […]
Sos_de_gogonele_cu_prune_uscate_si_ceapa

Sos de gogonele cu prune uscate si ceapa

Sos de gogonele cu prune uscate si ceapa din: gogonele, ceapa, piper, patrunjel, marar, prune uscate. Ingrediente: 18 gogonele de mărime potrivită 4 cepe medii piper 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200 g prune uscate, fără sâmburi şi tocate Mod de preparare: Scurgi şi speli gogonelele, pe caţe le tai mărunt. Toci ceapa şi prunele […]
 
French_fries_08

Reteta zilei: French fries

French fries din: cartofi rosii, ulei, sare de mare.   Ingrediente: 2 kg cartofi rosii ulei pentru prajit sare de mare     Mod de preparare: Curatati si spalati cartofii, taiati bastonase subtiri. Puneti intr-un castron mare si acoperiti cu apa rece. Pastrati deoparte 2-3 ore. Scurgeti apa și puneti pe prosoape de hartie, uscati […]
Garnitura_de_ardei_cu_masline_si_rozmarin

Garnitura de ardei cu masline si rozmarin

Garnitura de ardei cu masline si rozmarin din: ardei grasi rosii, ardei graşi roşii, ceapa, masline verzi, usutroi, rozmarin, busuioc, ulei, sare, piper, Ingrediente: 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 200 g măsline verzi, fără sâmburi 2 căţei usturoi rozmarin uscat sau verde busuioc verde ulei sare piper Mod de preparare: […]
 
Tarta_cu_branza_si_crema_de_ciocolata

Tarta cu branza si crema de ciocolata

Tarta cu branza si crema de ciocolata din: făină, unt, apa, praf de copt, sare, oua, zahăr, brânză de vaci, smantana, cremă de ciocolată, lapte. Ingrediente: 150 g făină 75 g unt 4 linguri apă 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare Pentru umplutură: 2 ouă 2 linguri zahăr, după gust 1 praf de sare 500 […]
Peste_cu_rosii_ardei_si_cimbru_la_cuptor

Peste cu rosii, ardei si cimbru la cuptor

Peste cu rosii, ardei si cimbru la cuptor din: fileuri de peşte alb (cod, merluciu, şalău), rosie, vin alb, ardei gras, lamaie, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru. Ingrediente: 2 fileuri de peşte alb (cod, merluciu, şalău) 1 roşie 1 pahar de vin alb 1 ardei gras 2 lămâi 100 ml ulei de măsline sare […]
 
Sos_de_usturoi_copt_cu_smantana

Sos de usturoi copt cu smantana

Sos de usturoi copt cu smantana din: usturoi, ulei, faina, supă de pui sau legume, smantana lichida, sare, piper. Ingrediente: 2 căpăţâni usturoi 5 linguri ulei 4 linguri făină 1 1/2 cană supă de pui sau legume 1 cană smântână lichidă sare piper Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cureţi căpăţânile de usturoi de primul stratdefoi, le […]
Rulada_cu_mandarine_ciocolata_si_scortisoara

Rulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara

Rulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara din: cacao, zahar pudra, mergarina vegetala, compot de mandarine, faina, parf de copt, scortisoara, coaja de lamaie rasa, gem de portocale sau de caise, rom, fulgi de cocos, ciocolata amaruie, mandarine. Ingrediente: 30 g cacao 100 g zahăr pudră 70 g margarină vegetală 1 cutie mică compot de mandarine 200 g făină […]
 
Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie

Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors

Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors din: os de porc, carne tocata amestec (vită şi porc), ceapă albă, orez, ceapă verde, morcovi, ţelină, păstârnac, borş, pastă de roşii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 os de porc 500 g carne tocată amestec (vită şi porc) 1 ceapă albă mare 2 linguri orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi 1 […]
Chiftelute_din_porc_si_vita_in_sos_de_rosii_09

Reteta zilei: Chiftelute din porc si vita in sos de rosii

Chiftelute din porc si vita in sos de rosii din: porc, vita, paine, lapte, pesmet, parmezan, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, oregano, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, rosii. Poate te intereseaza si: Chiftele de somon cu salata de cruditati Cum se prepara Chiftele de legume cu ciuperci (VIDEO) Chiftele din piept de pui cu marar […]
 
Garnitura_de_fasloe_verde_cu_rosii_si_usturoi

Garnitura de fasole verde cu rosii si usturoi

Garnitura de fasole verde cu rosii si usturoi din: roşii cherry, fasole verde, usturoi, rozmarin, sare, piper, unt. Ingrediente: 200 g roşii cherry 400 g fasole verde 3 căţei usturoi, pisaţi rozmarin sare piper unt Mod de preparare: Incingi untul într-o tigaie. Sotezi aproape 1 minut usturoiul, pui fasolea verde, potriveşti de sare şi piper şi acoperi […]
Prajitura_cu_cacao_rom_ciocolata_si_nuci

Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci

Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci din: oua, zahar, faina, portocala, parf de copt, sare, cacao, esenţă de rom, lapte, margarină, ciocolată neagră, unt, nuci. Ingrediente pentru blatul alb: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 portocală 1 pachet praf de copt sare Ingrediente pentru blatul maro: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 2 linguri […]
 
Peste_la_cuptor_cu_bacon_si_ardei_iute

Peste la cuptor cu bacon si ardei iute

Peste la cuptor cu bacon si ardei iute din: peşti întregi (crap, păstrăv, plătică), bacon, cepe eşalote, limete, ardei iuţi roşii, usturoi, boia, ulei, sare de mare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 peşti întregi (crap, păstrăv, plătică) 150 g bacon 2 cepe eşalote 2 limete 2-3 ardei iuţi roşii 3 căţei de usturoi 1 linguriţă de boia ulei sare de mare piper […]
Spaghete_cu_vinete_ardei_si_busuioc

Spaghete cu vinete, ardei si busuioc

Spaghete cu vinete, ardei si busuioc din: spaghete, pulpă de roşii, ulei de măsline, ceapa, vanata, ardei gras rosu, busuioc, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g pulpă de roşii 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare 1 vânătă mică 1 ardei gras roşu busuioc 2 căţei de usturoi sare piper Mod de […]
Budinca_de_orez_cu_stafide_si_vanilie

Budinca de orez cu stafide si vanilie

Budinca de orez cu stafide si vanilie din: orez, apa, zahar, stafide, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g orez  2 l apă 3-4 linguri zahăr 150 g stafide coaja de la 1 lămâie 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare Mod de preparare: Pui apa la fiert cu un praf […]
Salata_cu_piept_de_rata_miere_si_taitei_de_orez

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez din: piept de rată, sos de soia, miere, tăiţei laţi de orez, limete, ţelina apio, ulei de arahide, frunze de mentă, frunze de busuioc, alune, ardei iuti. Ingrediente: 600 g piept de rată 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu miere 200 g tăiţei laţi de orez 4 limete […]
 
Ciorba_de_peste_cu_verdeata_si_bors

Ciorba de peste cu verdeata si bors

Ciorba de peste cu verdeata si bors din: crap, morcovi, telina, bors, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, leustean, marar. Ingrediente: 800 g de crap 2 morcovi 1/2 de ţelină 1/2 l de borş 2 cepe 3 cartofi ulei sare piper mărar leuştean Mod de preparare: Curăţă şi spală morcovii, ţelina şi ceapa. Dă-le pe râzătoare.. Taie cartofii […]
Rulouri_cu_sunca_si_crema_de_branza_cu_ierburi

Rulouri cu sunca si crema de branza cu ierburi

Rulouri cu sunca si crema de branza cu ierburi din: pâine albă, frunze de pătrunjel,  frunze de busuioc, ulei de măsline, brânză ricotta, şuncă de Parma, sare de Himalaya, piper cu lamaie. Ingrediente: 8 felii de pâine albă 1 mână de frunze de pătrunjel 1 mănă de frunze de busuioc 1 lingură cu ulei de măsline 150 g brânză ricotta […]
 
Supa_crema_de_rosii_cu_cimbru_05

Reteta zilei: Supa-crema de rosii cu cimbru

Supa-crema de rosii cu cimbru din: ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, supa de legume, dafin, cimbru, sare, piper, busuioc. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu bacon si busuioc Supa de rosii cu busuioc si parmezan Supa de rosii cu ardei dulce si busuioc Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan Cum […]
Drob de legume cu masline

Drob de legume cu ciuperci si grau

Drob de legume cu ciuperci si grau din: legume (praz, morcov, conopidă, ardei), ciuperci, boabe de grau, ulei, margarina, usturoi, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei) 200 g ciuperci 200 g boabe de grâu ulei 4 linguri de margarina 2 căţei de usturoi 4-6 foi de varză albă sare piper […]
 
Tarta_cu_ciocolata_si_lichior_de_menta

Tarta cu ciocolata si lichior de menta

Tarta cu ciocolata si lichior de menta din: faina, unt, zahar, smantana rece, smântână de frişcă, ciocolată neagră, unt fără sare, lichior de mentă, frunze de mentă, zahar pudra. Ingrediente: 200 g făină 120 g unt 60 g zahăr 2 linguri cu smântână rece unt pentru uns Pentru umplutura: 220 g smântână de frişcă 500 g ciocolată neagră 100 […]
Peste_umplut_cu_ciuperci_si_oregano

Peste umplut cu ciuperci si oregano

Peste umplut cu ciuperci si oregano din: peste, fulgi de porumb, boia, praf de ceapă, mustar, ulei, sare, ceapa, ciuperci, usturoi, unt, oregano uscat. Ingrediente: 8 peşti 150 g fulgi de porumb 1 lingură de boia 1 linguriţă de praf de ceapă 3 linguri de muştar ulei sare Pentru umplutură: 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 4-5 ciuperci 1 […]
 
Cannelloni_cu_carne_si_cimbrisor

Cannelloni cu carne si cimbrisor

Cannelloni cu carne si cimbrisor din: cannelloni, pasta de tomate, vin rosu, mozzarella, ceapa, ustutoi, ulei de măsline, sare, piper, cimbrişor proaspăt. Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 700 ml pasta de tomate 700 g carne tocată 3 linguri de vin roşu 200 g mozzarella 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper […]
Ciorba_de_afumatura_cu_praz_si_zeama_de_varza

Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza

Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza din: coaste de porc afumate, varza proaspata, ceapa, praz, morcovi, pastarnac, telina, zeama de varza, ulei, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 700 g coaste de porc afumate 1/2 varză proaspătă 1 ceapă 1 fir de praz 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 l zeamă de varză […]
 
Gogosele_cu_aroma_de_vanilie_06

Reteta zilei: Gogosele cu aroma de vanilie

Gogosele cu aroma de vanilie din: oua, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, faina, unt, zahar pudra. Poate te intereseaza si: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar Gogosi aromate cu gem de capsuni Gogosi cu vanilie si miere Gogosi cu cidru de mere Gogosi   Ingrediente: 2 oua […]
Ciroba_de_miel_cu_praz_si_bors

Ciorba de miel cu praz si bors

Ciorba de miel cu praz si bors din: carne de miel, praz, morcov, telina, leuştean, sare, bors, fasole rosie. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 1 fir de praz 1 morcov 1/2 telină 1 legătură leuştean sare 500 ml bors opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special Mod de preparare: Pui carnea la […]
 
Ochiuri_in_sos_de_rosii_cu_oregano_si_boia_dulce

Ochiuri in sos de rosii cu oregano si boia dulce

Ochiuri in  sos de rosii cu oregano si boia dulce din: ceapa, ulei, sare, suc de rosii, oregano, boia dulce, oua, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei sare 400 ml suc de roşii 1/2 linguriţă oregano 1/2 linguriţă boia dulce 4 ouă 2-3 fire pătrunjel 1 felie caşcaval Mod de preparare: Razi ceapa […]
Prajitura_cu_fructe_confiate_si_fondant

Prajitura cu fructe confiate si fondant

Prajitura cu fructe confiate si fondant din: făina, drojdie uscată, zahar, lapte, oua, esenta de vanilie, unt, fructe confiate, fondant galben. Ingrediente: 500 g făina 2 plicuri drojdie uscată 150 g zahar 200 ml lapte 3 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 200 g unt 150 g fructe confiate fondant galben Mod de preparare: Amesteci foarte bine făina, zahărul, […]
 
Rosii_umplute_cu_orez_si_menta

Rosii umplute cu orez si menta

Rosii umplute cu orez si menta din: rosii, orez cu bobul rotund, ceapa, ulei, supă strecurată de legume sau apă caldă, menta, sare, piper. Ingrediente: 6-7 roşii 150 g orez cu bobul rotund 1 ceapă mare 3 linguri ulei 200 ml supă strecurată de legume sau apă caldă frunze de mentă sare piper Mod de preparare: […]
Varza_murta_cu_carne_de_porc_si_cimbru

Varza murata cu carne de porc si cimbru

Varza murata cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza murata, ulei (sau untură de porc), cimbru uscat, piper proaspat rasnit. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 varză murată 2 linguri ulei (sau untură de porc) 1 linguriţă cimbru uscat piper proaspăt râşnit Mod de preparare: Porţionezi carnea, o prăjeşti cu puţin […]
 
Tort_cu_piscoturi_compot_de_fructe_si_nuca

Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca

Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca din: pişcoturi, compot de fructe, unt, zahar pudra, lapte condensat, esenta de rom, smântână pentru frişcă, gelatină, zahăr vanilat, nucă măcinată, ciocolata. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 200 ml compot de fructe 200 g unt 100 g zahăr pudră 350 ml lapte condensat 2 linguri esenţă de rom 500 ml smântână pentru […]
Salata_cu_ton_cartofi_masline_si_rosii

Salata cu ton, cartofi, masline si rosii

Salata cu ton, cartofi, masline si rosii din: cartofi, usturoi, ulei, otet, sare, piper, fasole verde fiartă, frunze de salată sau de rucola, rosii cherry, ouă, ton, masline. Ingrediente: 4 cartofi 1 căţel usturoi ulei 3 linguriţe oţet sare piper 150 g fasole verde fiartă câteva frunze de salată sau de rucola câteva roşii cherry 2 ouă fierte 1 […]
 
Turte_cu_spanac_ardei_si_ceapa_verde

Turte cu spanac, ardei si ceapa verde

Turte cu spanac, ardei si ceapa verde din: faina, praf de copt, sare, ulei, apa calduta, ceapa verde, busuioc verde, frnze de spanac, ardei gras. Ingrediente: 500 g făină 1 linguriţă praf de copt sare 3 linguri ulei 250 ml apă călduţă 2 fire ceapă verde busuioc verde 1 mână frunze spanac 1 ardei gras […]
Choux_a_la_creme_cu_cafea

Choux a la creme cu cafea

Choux a la creme cu cafea din: unt, zahar, cafea, choux gata preparate. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 5 linguri cafea 1 pungă de choux gata preparate Mod de preparare: Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră/până ca­pătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi cafeaua şi mai baţi câ­teva minute. Tai în jumătate fiecare choux şi […]
 
Legume_la_cuptor_cu_cimbru_si_usturoi

Legume la cuptor cu cimbru si usturoi

Legume la cuptor cu cimbru si usturoi din: vinete, dovlecel, ardei gras (roşu, verde şi galben), ulei, ceapa,  pulpă de roşii, usturoi, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei 500 g ardei gras (roşu, verde şi galben) 3 linguri de ulei 2 cepe 500 g pulpă de roşii 4 căţei de usturoi zdrobiţi sare piper […]
Tarta_cu_lamaie_si_lapte

Tarta cu lamaie si lapte

Tarta cu lamaie si lapte din: zahăr pudră, faina, margarina, apa rece, zahar, anidon, zahar vanilat, lapte de soia, margarină, lamaie. Ingrediente: 2-3 linguri zahăr pudră 200 g făină 100 g margarină 2-3 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 linguri zahar 3 linguri amidon 1 plic zahăr vanilat 500 ml lapte de soia 150 g margarină […]
 
Friptura_de_vitel_cu_cuperci_si_boia

Friptura de vitel cu ciuperci si boia

Friptura de vitel cu ciuperci si boia din: pulpă de viţel, slăninuţă afumată, ciuperci, ceapa, ulei, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, pasta de tomate, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 200 g slăninuţă afumată 400 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguri ulei 1 lingură boia ardei iute 1 lingură boia ardei […]
Ciroba_de_perisoare_cu_leustean_si_bors

Ciorba de perisoare cu leustean si bors

Ciorba de perisoare cu leustean si bors din: carne tocată de vită, orez, ceapa, oua, morcovi, patrunjel, ţelină, bors, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1/2 ţelină 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2 l apă Mod […]
 
Orez_cu_linte_si_dovlecel

Orez cu linte si dovlecel

Orez cu linte si dovlecel din: orez, linte, dovlecel, ardei grasi, ceapa verde, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 300 g orez 300 g linte 1 dovlecel 2 ardei graşi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei pătrunjel Mod de preparare: Laşi lintea peste noapte la în­muiat. Apoi o pui la fiert cam jumătate de oră. […]
Pasca_cu_branza_vanilie_si_gem_de_casie

Pasca cu branza, vanilie si gem de caise

Pasca cu branza, vanilie si gem de caise din: oua, faina, unt rece, sare, apa rece, ulei, branza, smantana, coaja de lamaie, zahar, esenţă de vanilie, gem de caise, pastă de zahăr. Ingrediente: 1 gălbenuş 250 g făină 125 g unt rece 1 praf de sare 50 ml apa rece 1 lingura de ulei Pentru umplutura: 1 […]
 
Friptura_de_porc_cu_sos_de_rosii_picant

Friptura de porc cu sos de rosii picant

Friptura de porc cu sos de rosii picant din: pulpă de porc, usturoi, suc de rosii, ulei, piper, boia iute, boia dulce, apa, sare, ardei iuti, pătrunjel. Ingrediente:  250 g pulpă de porc 4 căţei de usturoi 50 ml suc de roşii 10 ml ulei piper 1 praf boia iute 1 praf boia dulce 100 ml apă […]
Aperitiv_cu_morcovi_tarate_si_alune

Aperitiv cu morcovi, tarate si alune

Aperitiv cu morcovi, tarate si alune din: morcovi, tarate de grau, margarina vegetala, ulei, alune, sare, apa. Ingrediente: 800 g morcovi 200 g tărâţe de grâu 50 g margarină vegetală 200 ml ulei 50 g alune sare 3 linguri de apă Mod de preparare: Cureţi, speli şi dai 600 de grame de morcovi prin răzătoarea […]
 
Cozonac_cu_stafide_rom_si_coaja_de_lamaie

Cozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie

Cozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie din: făină, oua, lapte, drojdie proaspata, zahar, zahar vanilat, esenţă de rom, coaja de lamaie, ulei, stafide. Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă 500 ml lapte 75 g drojdie proaspătă 350 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat esenţă de rom coaja rasă de la 1 lămâie 150 ml […]
Vita_la_tigaie_cu_ardei_gras_si_vinete

Vita la tigaie cu ardei gras si vinete

Vita la tigaie cu ardei gras si vinete din: ulei de măsline extravirgin, muşchi de vită, ceapa, usturoi, fulgi ardei iute, vinete,  ardei roşu, vin alb, fasole cannellini, măsline verzi fără sâmburi, roşii descojite, pasta de tomate, apă, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii muşchi de vită 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 3 căţei de usturoi curăţaţi şi […]
 
Drob de miel savuros

Drob de miel cu morcov si pastarnac

Drob de miel cu morcov si pastarnac din: organe de miel, morcov, pastarnac, oua, ceapă verde,  usturoi verde, pâine înmuiată în lapte, marar, sare, piper. Ingrediente: organe de miel 1 morcov 1 păstârnac 4 ouă 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 felie de pâine înmuiată în lapte 1 legătură marar 5 ouă fierte sare piper […]
Lichior_de_oua_si_cacao

Lichior de oua si cacao

Lichior de oua si cacao din: oua, zahar pudra, lapte caldut, cacao, palinca. Ingrediente: 1 gălbenuş 2 linguriţe zahăr pudră 100 ml lapte călduţ 1 linguriţă cacao 50 ml palincă Mod de preparare: Combini laptele călduţ cu cacaua până aceasta se dizolvă. Freci gălbenuşul cu zahărul pudră până devine o spumă. Torni, amestecând con­tinuu, laptele […]
 
Paste_coapte_cu_prosciutto_spanac_si_tomate

Paste coapte cu prosciutto, spanac si tomate

Paste coapte cu prosciutto, spanac si tomate din: paste fusilli, prosciutto, spanac, pulpă de roşii, brânză ricotta, lapte, usturoi, oregano, parmezan, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 375 g paste fusilli 6 felii prosciutto 400 g spanac mărunţit 800 g pulpă de roşii 200 g brânză ricotta 100 ml lapte 1 căţel de usturoi, tocat 1 linguriţă oregano 20 g parmezan ras ulei […]
Tort_cu_mac_stafide_si_lamaie

Tort cu mac, stafide si lamaie

Tort cu mac, stafide si lamaie din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, sare, praf de copt, oua, faina, seminte de mac, stafide, brânză de vaci, frişcă, zahăr, gelatina, lămâie, portocale, fistic. Ingrediente: 10 linguri unt 2 1/2 căni zahăr pudră 1 lingură coajă de lămâie rasă 1 praf sare 1 linguriţă praf de copt 6 ouă 1/2 cană făină  1/4 […]
 
Minitarte_cu_vinete_dovlecel_si_ardei

Minitarte cu vinete, dovlecel si ardei

Minitarte cu vinete, dovlecel si ardei din: aluat foitaj, ou, vânătă, dovlecel, ardei gras roşu, ardei gras galben, roşii cherry, ceapă roşie, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de măsline, piper macinat, sare. Ingrediente: 300 g aluat foitaj 1 ou 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 roşii cherry 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi rozmarin cimbru ulei […]
Coaste_de_miel_cu_legume_sotate_si_rozmarin

Coaste de miel cu legume sotate si rozmarin

Coaste de miel cu legume sotate si rozmarin din: coaste de miel, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, rosii, ceapa rosie, fasole verde, sare, piper, vin roşu Ingrediente: 12 coaste de miel 4-5 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi cimbru rozmarin 1 kg roşii 2 cepe roşii 400 g fasole verde 1 praf de sare piper 100 ml vin […]
 
Cocktail_de_cafea_si_sortisoara

Cocktail de cafea cu sortisoara

Cocktail de cafea cu sortisoara din: coniac, zahar pudra, cafea tare, ou, apa minerala, scortisoara. Ingrediente: 3 linguri coniac 40 g zahăr pudră 100 ml cafea tare 1 gălbenuş 2 linguri apă minerală scorţişoară Mod de preparare: Combini într-un pahar mare cafeaua, coniacul şi zahărul. Freci bine gălbenuşul şi torni în el apa minerală, amestecând continuu, apoi îl răstorni în […]
Tarta_cu_mere_si_gem_de_caise

Tarta cu mere si gem de caise

Tarta cu mere si gem de caise din: făină, zahar, praf de copt, sare, unt rece, lapte, ou, mere, golden, gem de caise, nucă şi fistic zdrobite. Ingrediente: 150 g făină 3 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu praf de copt 1/4 linguriţă cu sare 8 linguri cu unt rece 2 linguri cu lapte 1 ou 2 […]
 
Retete culinare cu stridii

Stridii cu sos de rodie

Stridii cu sos de rodie din: stridii, rodie, otet balsamic alb, sare, piper alb. Ingrediente: 36 stridii 1 rodie otet balsamic alb sare piper alb Mod de preparare: Spală stridiile in mai multe ape. Deschide-le cu un cuţitaş special. Apa din interiorul scoicii să fie transparentă şi să aibă miros caracteristic, marin. Dacă se deschid […]
Smochine_cu_prosciutto_miere_si_branza_de_capra

Smochine cu prosciutto, miere si branza de capra

Smochine cu prosciutto, miere si branza de capra din: smochine, branza de capra, prosciutto, miere, cimbru proaspăt, piper proaspat macinat. Ingrediente: 8 smochine 150 g brânză de capră 4 felii de prosciutto miere cimbru proaspăt piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Spală smochinele sub jet de apă rece, şterge-le cu un prosop de hârtie şi crestează-le […]
 
Vita_cu_bacon_vin_rosu_si_coniac

Vita cu bacon, vin rosu si coniac

Vita cu bacon, vin rosu si coniac din: carne de vită, morcovi, ceapa, usutroi, bacon, ulei de masline, pasta de tomate, vin rosu, supă de legume/carne, coniac, rozmarin, frunze de dafin, unt, faina, pătrunjel verde, sare, piper, cartofi, lapte, nucsoara. Ingreidnete: 800 g carne de vită 500 g morcovi 300 g ceapă 3 căţei de usturoi 100 g bacon 2 […]
Trufe_cu_miere_si_chili

Trufe cu miere si chili

Trufe cu miere si chili din: ciocolată, cacao, ardei iute uscat, smantana pentru frisca, miere,  unt (80% grăsime), lichior de visine. Ingrediente: 300 g ciocolată 40 g cacao 1 ardei iute uscat (chili) 150 ml smântână pentru frişcă 60 g miere 70 g unt (80% grăsime) 50 ml lichior de vişine Mod de preparare: Pisează ardeiul […]
 
Rulouri_din_porc_cu_mere_si_sos_de_hrean

Rulouri din porc cu mere si sos de hrean

Rulouri din porc cu mere si sos de hrean din:  cremă de brânză, hrean, carne de porc, bacon, mere, cimbru, ulei, ceapă roşie,  smântână, cartofi, praz, unt, sare, piper. Ingrediente: 150 g cremă de brânză 100 g hrean ras fin 4 felii de carne de porc 4 felii de bacon + 100 g 2 mere 3 fire de cimbru 1 […]
 
 
 
 
 
 
Prajitura_cu_fasole_rosie_si_seminte_de_dovleac

Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac

Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac din: unt, zahar, lapte, faina de porumb, faina de grau, fasole rosie, zahar, ulei, esenţă vanilie, seminţe de dovleac descojite, oua. Ingrediente: 100 g unt 32 g zahăr 1 1/2 lingură lapte 3 linguriţe făină de porumb 180 g făină de grâu Pentru umplutura: 500 g fasole roşie 500 g […]
Taitei cu busuioc si curry in stil indian

Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume

Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume din: taitei chinezesti (noodles), ulei susan, ulei, usturoi, ghimbir, morcovi, dovlecel, carne de vită, sos de soia, zahar brun, sare. Ingrediente: 1 pachet taitei chinezesti (noodles) 1 linguriţă ulei susan 1 lingură ulei 4 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ghimbir răzuit 2 morcovi 1 dovlecel 500 g carne de vită, tăiată fâşii […]
 
Supa_de_gulii_telina_si_ardei_gras

Supa de gulii, telina si ardei gras

Supa de gulii, telina si ardei gras din: gulii tinere, ceapa, radacina de telina, smantana, ou, ardei gras galben sau verde, ulei, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 2 gulii tinere, de dimensiune mijlocie 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină 150-200 g smântâ­nă 1 ou 1 ardei gras galben sau verde 2 linguri ulei sare piper alb […]
Rulada_de_peste_umpluta_cu_legume

Rulada de peste umpluta cu legume

Rulada de peste umpluta cu legume din: lup de mare, cartofi, broccoli, ulei, sare, ardei iute, piper, rosii, busuioc. Ingrediente:  2 lupi de mare de aproximativ 350/400g fiecare 300g de cartofi 250g de broccoli ulei sare 1 ardei iute piper roşii cubuleţe pentru garnisit busuioc Mod de preparare: Curăţaţi şi filetaţi peştele îndepărtând toate oasele, […]
 
Placitna cu visine, miere si smantana

Placinta cu visine, vanilie si lamaie

Placinta cu visine, vanilie si lamaie din: vişine congelate, zahar, amidon de porumb, esenta de vanilie, pesmet, zeama de lamaie, foi de aluat, ulei. Ingrediente: 3 căni vişine congelate 150 g zahăr 30 g amidon de porumb 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 lingură pesmet zeama de la 1 lămâie 2 foi aluat ulei Mod de […]
Musca_de_gulii_cu_carne_si_scortisoara

Musaca de gulii cu carne si scortisoara

Musaca de gulii cu carne si scortisoara din: gulii, carne tocată amestec porc şi vită, ceapa, sare, piper, scorţi­şoară, nucşoară măcina­tă, pulpă de roşii în buli­on, ulei, oua, mărar, unt, pesmet, făină, lapte, caşcaval. Ingrediente: 800 g gulii 600 g carne tocată amestec porc şi vită 1 ceapă sare piper măcinat 1/2 linguriţă scorţi­şoară 1 vârf de cuţit de nucşoară măcina­tă […]
 
Homar_cu_fructe_si_legume

Homar cu fructe si legume

Homar cu fructe si legume din: homar, telina, morcov, mar, broccoli, capsune, ulei, coacaze, otet de mere, sare grunjoasa, zahar, lamaie, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente:  800g de homar 100g tulpini de ţelină 100g de morcov 1 măr verde 1 avocado câteva bucheţele de broccoli 100g de căpşune 10 ml ulei 50g de […]
 
Bors_de_gulii_cu_taitei_si_verdeata

Bors de gulii cu taitei si verdeata

Bors de gulii cu taitei si verdeata din: gulii, morcovi, ceapa, rădăcină de ţelină, ardei gras, taitei, bors, uli, sare, verdeata. Ingrediente: 2-3 gulii tinere, de dimensiune medie 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlo­cie 1 ardei gras roşu 50 g tăiţei 500 ml borş 30 ml ulei sare 1 legătură verdeaţă […]
Tarte_cu_urda_si_mure

Tarte cu urda si mure

Tarte cu urda si mure din: urda, zahar, frisca, amidon, galbenusuri, coaja de lamaie, mure, zahar pudra. Ingrediente:  500 g de urdă 100 g de zahăr 100 g de frişcă 70 g amidon 2 gălbenuşuri coaja de la 2 lămâi 1 ceaşcă de mure proaspete zahăr pudră Mod de preparare: Amestecaţi urda, zahărul, amidonul, coaja […]
Salata_de_pui_cu_oua_fierte_si_bacon_16

Reteta zilei: Salata de pui cu oua fierte si bacon

Salata de pui cu oua fierte si bacon din: pui, sare, piper, ulei de masline, salata verde, salata iceberg, oua fierte, bacon, rosii cherry, avocado, branza albastra, dressing de branza. Poate te intereseaza si: Salata de cruditati cu creveti Salata de paste cu pui fript Salata cu pui si cascaval Salata de pui cu dressing […]
Pastrav_cu_sfecla_rosie_si_sos_rece_de_hrean

Pastrav cu sfecla rosie si sos rece de hrean

Pastrav cu sfecla rosie si sos rece de hrean din: fileuri de păstrăv, cartofi, unt, sefla rosie, smantana, hrean, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv 4 cartofi mari 50 g unt 1 sfeclă roşie 200 g smântână 1-2 linguriţe hrean ras 1 linguriţă ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în apă […]
 

Prajiturele cu coaja de citrice

Prajiturele cu coaja de citrice din: oua, unt, zahar, faina, coaja de citrice. Ingrediente:  170 g de ouă (circa 3) 170g de unt 170 g de zahăr 30 g de făină coajă de citrice unt pentru uns forma Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 160 °C şi ungeţi cu unt formele. Topiţi untul. Bateţi gălbenuşurile […]
Gulii_in_aluat_de_clatite_cu_cascaval

Gulii in aluat de clatite cu cascaval

Gulii in aluat de clatite cu cascaval din: gulii, oua, lapte dulce pasteurizat, cascaval, faina, sare, marar sau busuioc, ulei. Ingrediente: 4 gulii tinere, de dimensiune mijlocie 2 ouă 1 pahar lapte dulce pasteurizat 100 g caşcaval făină sare opţional, mărar sau busuioc ulei Mod de preparare: Baţi ouăle împreună cu 6-7 linguri făină, apoi adaugi […]
 
Creveti_la_tigaie_cu_sos_de_mango

Creveti la tigaie cu sos de mango

Creveti la tigaie cu sos de mango din: mango, papaia, iaurt, salata verde, suc de lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente:  200g pulpă de fruct de mango 140 g pulpă de fruct de papaia 100 g de iaurt 80 g frunze de salată verde suc de lămâie ulei de mâsline sare Mod de preparare: Amestecati […]
Supa-crema de cartofi cu lapte

Supa-crema de gulii cu cartofi si smantana

Supa-crema de gulii cu cartofi si smantana din: gulii, morcovi, cartofi, ulei sare, piper macinat, chili, condiment din legu­me uscate, smân­tână pentru gătit, ceapa, usutroi, maghiran uscat, paine prajita. Ingrediente: 3 gulii mari 3 morcovi 5 cartofi ulei sare piper măcinat chili condiment din legu­me uscate circa 200 ml smân­tână pentru gătit 1 ceapă 1 căţel de usturoi maghiran uscat […]
 
Calmar_cu_legume

Calmar cu legume

Calmar cu legume din: calmar, mazare, patrunjel, sare, ulei de masline, dafin, ulei de masline, lamaie, ceapa, morcov, piper rosu, ienupar. Ingrediente:  1200gr calmar proaspat curatat 200g de mazăre proaspătă pătrunjel sare fină şi sare grunjoasă ulei de măsline 1 foaie de dafin ulei de măsline 1 lămâie 1 ceapă 1 morcov boabe de piper […]
Salata cu mere si pepene

Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata de paste cu rosii si busuioc Salata de paste cu rosii si busuioc din: paste, rosii cherry, mozzarella, busuioc, ton, piper, sare. Ingrediente:  250g paste 12 roşii cherry 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspăt… Read more » Salata de cartofi cu marar si castravete Salata de cartofi cu […]
 
Salata_cu_sfecla_gulie_si_miez_de_nuca

Salata cu sfecla, gulie si miez de nuca

Salata cu sfecla, gulie si miez de nuca din: măr mare acrişor, sfecla, gulie, miez de nuca, sare, maioneza de casa. Ingrediente: 1 măr mare acrişor 1 sfeclă mică 1 gulie 70-100 g miez de nucă sare 1 lingură maioneză de casă Mod de preparare: Decojeşti mărul, sfecla şi gulia, le speli şi le tai în […]
 
Supa_de_pui_cu_hrean_si_fidea

Supa de pui cu hrean si fidea

Supa de pui cu hrean si fidea din: carne de pui, ceapa, morocovi, radacina de patrunjel, rădăcină de păstârnac, usturoi, gulie, boabe de piper, hrean ras, fidea cu ou, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 800 g carne de pui 2 cepe de dimensi­une mijlocie 4 morcovi de dimensiune mijlocie 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 2 […]
Salata_de_gulii_cu_morcov_si_masline

Salata de gulii cu morcov si masline

Salata de gulii cu morcov si masline din: gulie, morcov, oua, masline, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper negru, frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 gulie mare 1 morcov de dimen­siune mijlocie 2 ouă 10-12 măsline mari, de preferinţă dietetice 4 linguri ulei de măsline 2-3 linguri zeamă de lămâie sare piper negru măcinat 1 […]
 
 
 
Gulii_umplute_cu_carne_de_porc_si_orez

Gulii umplute cu carne de porc si orez

Gulii umplute cu carne de porc si orez din: gulii, carne de porc, ceapa, orez, ou, rosii, morcovi, rădăcină de ţelină, dovlecel, unt, mărar, pătrunjel, piper negru măcinat, sare. Ingrediente: 8 gulii 400 g carne de porc 1 ceapă 2 linguri orez 1 ou 3 roşii 2 morcovi 1/2 rădăcină de ţelină 1 dovlecel 50 g unt câte […]
Rasol de peste alb cu lamaie

Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean

Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean din: fileuri de peşte, unt, smantana, radaini de hrean, faina, otet, foi de dafin, boabe de piper sau de coriandru, sare, lapte. Ingrediente: 3 fileuri de peşte de circa 200 g fiecare 70 g unt 100 g smântână 3 rădăcini de hrean 50 g făină 1 lingură […]
 
Salata_de_ridichi_carotfi_si_praz

Salata de ridichi, cartofi si praz

Salata de ridichi, cartofi si praz din: ridichi negre, masline, ceapa verde, praz, oua, mustar, ulei de masline, zeamă de lămâie, marar, patrunjel, cartofi, sare, piper macinat. Ingrediente: 4 ridichi negre mici 10 măsline mari 1 legătură ceapă verde 1 fir de praz 2 ouă 1 lingură muştar 4-6 linguri ulei de măsline 2-3 linguri zeamă de […]
Cum se prepara Friptura de viţel împănat

Ardei umpluti cu pasta de branza si hrean

Ardei umpluti cu pasta de branza si hrean din: ardei graşi, telemea, branza dulce, unt, hrean. Ingrediente: 5 ardei graşi 200 g telemea 100 g brânză dulce 50 g unt 1 rădăcină de hrean Mod de preparare: Speli ardeii şi îi tai în jumătate, pe lungime, îndepărtezi cotorul cu seminţele, obţinând nişte bărcuţe pe care le […]
 
Tocanita de fasole cu carne de porc

Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc

Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc din: gulii tinere, ceapa, piept de pui, bulion, ulei de masline, faina, sare, piper negru macinat, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 gulii tinere, de dimensiune medie 1 ceapă 250 g piept de pui 2 linguri bulion 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă făină sare piper negru […]
Inimoare_cu_cacao_si_coaja_de_lamaie

Inimoare cu cacao si coaja de lamaie

Inimoare cu cacao si coaja de lamaie din: făină, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, unt, gem de fructe, cacao, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 2 gălbenuşuri 70 g zahăr coajă rasă de lămâie 120 g unt gem de fructe 4 linguriţe cacao 25 g zahăr pudră Mod de preparare: Cerni făina. Faci o […]
 
Supa_crema_de_musar_cu_bacon

Supa-crema de musar cu bacon

Supa-crema de musar cu bacon din: bacon afumat, ceapa, unt sau ulei de masline, apa, concentrat de supă de pasăre, ardei iute, smântână pentru gătit, cremă de brânză, muştar boabe, amidon, sare, piper, frunze de pătrunjel. Ingrediente: câteva felii de bacon afumat 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei de măsline 1 l apă 2 cuburi concentrat de supă de pasăre 1 ardei […]
Fursecuri_spritate_cu_nuca_de_cocos_si_gem

Fursecuri spritate cu nuca de cocos si gem

Fursecuri spritate cu nuca de cocos si gem din: unt moale, ou, faina, nuca de cocos, otet, apa minerala, esenţă de vanilie, sare, gem. Ingrediente: 200 g unt moale 1 gălbenuş 200 g făină 5 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură oţet 4 linguri apă minerală 1 esenţă de vanilie 1 praf de […]
 
Ciuperci_umplute_cu_carne_de_porc_10

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu carne de porc

Ciuperci umplute cu carne de porc din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, sare, piper, porc, carnati, pesmet, parmezan, spanac. Poate te intereseaza si: Ciuperci umplute cu branza si spanac Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval Ciuperci umplute cu piept de pui si ardei gras Ciuperci umplute cu cascaval si marar Ciuperci umplute cu ceapa caramelizata   […]
Salata_de_varza_cu_naut_si_susan

Salata de varza cu naut si susan

Salata de varza cu naut si susan din: varză albă, boabe de naut fierte, sare, piper negur macinat, ulei de masline, otet de mere, susan. Ingrediente: 300 g varză albă 4-5 linguri boabe de năut fierte sare pi­per negru măcinat 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de mere 2 linguri susan Mod de […]
 
Prajitura_cu_crema_de_branza_si_lichior_de_oua

Prajitura cu crema de branza si lichior de oua

Prajitura cu crema de branza si lichior de oua din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, lapte, cacao, brânză de vaci, smântână, cafea măcinată, lichior de ouă, lapte. Ingrediente: 400 g făină 50 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 plic praf de copt 3 linguri lapte 3 linguriţe cacao Pentru umplutură: 12 albuşuri 250 […]
Rulouri_de_pui_cu_broccoli_si_ciuperci

Rulouri de pui cu broccoli si ciuperci

Rulouri de pui cu broccoli si ciuperci din: piept de pui, broccoli, morocov, ciuperci champignon, sare de mare, piper alb macinat, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, şi fără pieliţă 200 g broccoli proaspăt 1 morcov mare 60 g ciuperci champignon sare de mare piper alb măcinat 1 lingură ulei pentru tavă Mod de preparare: Speli […]
 

10 Salate simple (2015)

Salate simple: Salata de cartofi cu marar si castravete Salata de cartofi cu marar si castravete din: cartofi, castravete, ridichi, marar, ulei, otet, sare. Ingrediente: 6 cartofi un castravete o legatura ridichi o legatura marar 2 linguri ulei otet,… Read more » Salata cu ceapa rosie si branza feta Salata cu ceapa rosie si branza […]
Gulii_umplute_cu_pateu_cuscus_si_bacon

Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon

Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon din: gulii, cuşcuş, pate de ficat, bacon, oua, sare, smantana, tarhon, piper alb măcinat. Ingrediente: 8 gulii de dimensiu­ne mijlocie 150 g cuşcuş 200 g pate de ficat 30 g bacon 3 ouă sare 40 g smântână 2-3 fire tarhon piper alb măcinat Mod de preparare: Cureţi guliile şi le pui la […]