Retete culinare rapide cu poze
Marinata de rozmarin, usturoi si lamaie
Marinata de rozmarin, usturoi si lamaie din: rozmarin proaspăt, usturoi, lămâi, piper negru. Ingrediente: 2 mâini bune de rozmarin proaspăt, zdrobit 6 căţei de usturoi, zdrobiţi 10 linguri de ulei de măsline 3 lămâi, tăiate în jumătate, stoarse şi cu coaja zdrobită piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Amestecaţi totul şi frecaţi carnea cu această compoziţie. Lăsati-o […]
Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella
Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella din: pancetta sau de bacon cu striuri conservat, ulei de măsline, usturoi, frunze de cimbru, varză creaţă (varză Savoy), parmezan, farfalle, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, mozzarella din lapte de bivoliţă, seminţe de pin. Ingrediente: 10 felioare de pancetta sau de bacon cu striuri conservat prin uscare, tăiate mărunt ulei de măsline 1 căţel […]
Suberek cu branza si verdeata
Suberek cu branza si verdeata din: foi de placinta, unt, oua, branza dulce, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 200 g unt 2 ouă 300 g brânză dulce mărar pătrunjel Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugi untul să se topească la foc mic, apoi baţi bine cele două ouă şi […]
Hamsii prajite
Hamsii prajite din: hamsii, ulei de masline, lamai si malai. Ingrediente: 1 kg hamsii 500 ml ulei de măsline 5-6 lămâi 100 g mălai Mod de preparare: Speli bine peştele, îl desfaci şi îl cureţi de intestine, apoi îi tai capetele. Speli din nou peştii, dar îi pui într-o strecurătoare, după care îi laşi […]
Vita in crusta rumenita cu rozmarin si oregano
Vita in crusta rumenita cu rozmarin si oregano din: seminţe de coriandru, rozmarin proaspăt, sare, piper negru, oregano uscat, file de vită. Ingrediente: 1 lingură cu vârf de seminţe de coriandru, zdrobite 1 mână de rozmarin proaspăt, tocat mărunt sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 vârf de cuţit de oregano uscat 1,5 kg file de vită […]
Reteta zilei: Desert cu fulgi de ovaz si cirese
Desert cu fulgi de ovaz si cirese din: cirese, sos de mere, oua, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara, sare, praf de copt, lapte, fulgi de ovaz. Poate te intereseaza si: Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata Papanasi cu urda si gris […]
Ciorba de burta cu morcov
Ciorba de burta cu morcov din: burta de vaca, oase de vita cu carne, cepe, morcovi, piper, sare, otet, dafin, oua, usturoi, smantana si faina. Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 kg oase de vită cu carne pe ele 2-3 cepe mari 2-3 morcovi piper sare oţet dafin 4 ouă 2 căpăţâni de […]
Rulada rapida sarata
Rulada rapida sarata din: clatite sau foi de tortilla, sos pesto, branza de vaci, smantana, telemea si morcov. Ingrediente: 12 clătite sau foi de tortilla gata preparate 1 borcănel sos pesto 1 pachet brânză de vaci 2 linguri smântână 1 felie telemea 1 morcov Mod de preparare: Cele 2 tipuri de brânză şi […]
Miel inabusit cu vin, bacon si legume
Miel inabusit cu vin, bacon si legume din: pulpă mare de miel, sare, piper negru, ulei de masline, bacon cu striuri, cepe roşii, usturoi, plante aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, dafin), cartofi, rădăcină de telină, morcovi, rădăcini de păstârnac, vin alb Ingrediente: 1 pulpă mare de miel sare si piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 6 felii groase de bacon cu striuri 3 cepe roşii, decojite […]
Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata
Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata din: spaghete uscate, ulei de măsline extravirgin, usturoi, fileuri de anşoa, lămâie, ardei iuţi roşii uscati, frunze de cimbru proaspăt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 16 fileuri de anşoa sucul de la 2 lămâi 2 […]
File de vita cu prosciutto, hribi si plante aromatice
File de vita cu prosciutto, hribi si plante aromatice din: prosciutto sau şuncă de Parma, usturoi, hribi uscaţi, unt, lămâie, sare de mare, piper negru, file de vită, rozmarin şi cimbru proaspăt, vin rosu. Ingrediente: 12-18 felii de prosciutto sau şuncă de Parma 3 căţei de usturoi, decojiţi 1 mână bună de hribi uscaţi, înmuiaţi în circa 285 ml de apă clocotită 3 […]
Pasta de linte verde si avocado
Pasta de linte verde si avocado din: linte verde, avocado, patrunjel, cimbru, lamaie, ardei rosu, ulei de masline si sare de mare. Ingrediente: 200 g linte verde 1 avocado 1 legătură pătrunjel verde cimbru verde 1/2 lămâie ardei roşu uscat ulei de măsline sare de mare Mod de preparare: Lintea o pui la […]
Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice
Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice din: cotlete de porc, rozmarin, usturoi, lămâie, păstârnac, pere cu coaja fină, cartofi, sare, piper negru, sos mentolat cu pâine Ingrediente: 8 cotlete de porc sau 4 cotlete duble de porc marinată de rozmarin, usturoi şi lămâie 3 păstârnaci 3 pere cu coaja fină 680 g cartofi, răzuiţi de coajă sare şi piper negru […]
Marinata asiatica cu ghimbir si ardei iute
Marinata asiatica cu ghimbir si ardei iute din: tulpini de iarbă lămâioasă, frunze de limetă kaffir, sos de soia, usturoi, ghimbir, ardei iute roşu, limete, ulei de măsline. Ingrediente: 2 tulpini de iarbă lămâioasă, zdrobite 1 mână mică de frunze de limetă kaffir, rupte în bucăţi 2 linguri cu sos de soia 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir de mărimea […]
Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie
Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie din: hribi uscati, unt, usturoi, rozmarin, spanac, suc de lamaie, sare, piper negru macinat, brânză ricotta. Ingrediente: 1 pachet mic de hribi uscati 2 bucăţi mari de unt 1 căţel de usturoi 1 lingură de rozmarin 4 mâini uriaşe de spanac suc de lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat brânză ricotta […]
Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb
Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb din: linguine uscate, uei de măsline, pancetta sau bacon afumat, usturoi, ardei iuţi roşii, moluşte, vin alb, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 455 g linguine uscate ulei de măsline 4 felioare de pancetta sau de bacon afumat 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt 2 ardei iuţi roşii, mărunţiţi 680 g moluşte 2 […]
Reteta zilei: Hamburgeri de curcan cu mozzarella
Hamburgeri de curcan cu mozzarella din: carne tocata de curcan, otet balsamic, usturoi, busuioc, sare, piper, mozzarella, hamburger, salata de rosii. Poate te intereseaza si: Hamburgeri cu ceapa si cascaval Hamburgeri de vita cu branza si ananas Hamburgeri de casă Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 2 linguri otet balsamic 3 catei de […]
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Sarmale in foi de varza cu afumatura din: carne amestec, foi de varza murata, orez, cepe, kaizer sau sunca afumata, pasta de tomate, rosii, cimbru, ghimbir, sare, piper, foi de dafin, piper boabe si coriandru. Ingrediente: 1,5 kg carne amestec 90 de foi de varză murată 1 cană cu orez 2 cepe 400 g […]
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridiche si soia
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridiche si soia din: file de vită, ghimbir proaspăt, ardei iuţi proaspeţi, ridichi, coriandru, ulei de susan, sos de soia, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg file de vită 1 mână de ghimbir proaspăt, tăiat în felii foarte subţiri 3 ardei iuţi proaspeţi, tocaţi mărunt, fără seminţe 1 mână bună de ridichi, tăiate în […]
Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde
Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde din: porumbei, sare şi piper negru, ceapă verde, usturoi, unt, făină, mazăre, lăptuci, supă de carne sau de legume. Ingrediente: 4 porumbei sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, cu cozile tocate şi bulbii întregi 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt 3 bucăţi bune de unt 1 […]
Fenicul copt cu usturoi, unt si vermut
Fenicul copt cu usturoi, unt si vermut din: bulbi de fenicul, usturoi, unt, vermut (poate fi înlocuit cu vin alb), sare, piper negru proaspăt măcinat. Ingrediente: 3 bulbi mari de fenicul 1 căţel de usturoi, feliat subţire 3 bucăţi mari de unt 2 pahare de vermut (poate fi înlocuit cu vin alb) sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de […]
Paste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc
Paste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc din: linguine uscate, usturoi, ardei iuţi roşii mici uscaţi, oregano uscat, ulei de măsline extravirgin, roşii, măsline negre, capere, fileuri de anşoa, busuioc proaspăt, sare, piper negru. Ingrediente: 455 g linguine uscate, de cea mai bună calitate 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2-3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi 1 linguriţă de oregano uscat ulei de măsline […]
Marinata cu iaurt, menta si limeta
Marinata cu iaurt, menta si limeta din: iaurt organic, mentă proaspătă, limete, seminţe de coriandru, sare şi piper negru, ulei de măsline. Ingrediente: 1 găletuşă de 500 ml iaurt organic 2 mâini bune de mentă proaspătă, tocată coaja şi sucul de la 2 limete 1 lingură seminţe de coriandru, zdrobite sare şi piper negru proaspăt măcinat câteva linguri de ulei […]
Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu ceapa verde
Chiftele de cartofi cu ceapa verde din: ceapa verde, varza, oua, nucsoara, sare, piper, pesmet, piure de cartofi, ulei de masline, ulei, smantana. Poate te intereseaza si: Chiftele de cartofi Chiftele de cartofi cu boia dulce Chiftele de cartofi cu cascaval Ingrediente: 12 fire ceapa verde 1 pumn frunze varza verde, tocata 2 oua, […]
Spanac la abur, cu orez si cocos
Spanac la abur, cu orez si cocos din: lapte de cocos, sare, orez cu bobul lung, sos de soia, ulei de măsline, spanac tânăr. Ingrediente: 1 conservă de 400 ml lapte de cocos sare 400 g orez cu bobul lung 4 linguri sos de soia 2 linguri ulei de măsline 4 mâini de spanac tânăr, spălat Mod […]
Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute
Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute din: broccoli, usturoi, fileuri de anşoa, ardei iuţi roşii, farfalle, sare, piper negru, seminţe de pin. Ingrediente: 2 căpăţâni de broccoli 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt 15 fileuri de anşoa 3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi ulei de măsline 455 g farfalle uscate, de cea mai bună calitate sare şi […]
Biscuiti cu branza si mac
Biscuiti cu branza si mac din: oua, telemea, ulei de masline, mac, praf de copt si faina. Ingrediente: 3 ouă 100 g telemea 50 ml ulei de măsline 1 lingură cu vârf de mac 1/2 linguriţă praf de copt făină pentru aluat Mod de preparare: Baţi ouăle bine, adaugi uleiul, brânza mărunţită şi macul. […]
Crema picanta de avocado
Crema picanta de avocado din: coriandru, avocado, lamaie, arpagic, iaurt, piper cayenne, sare si rosii. Ingrediente: 1/2 legătură coriandru 2 fructe de avocado coapte 2 linguri zeamă de lămâie 1/2 lingură arpagic 100 ml iaurt slab piper cayenne sare 10-12 roşii mai mici Mod de preparare: Tai fructele de avocado pe jumătate şi le […]
Pui fript cu lamaie, cimbru si sunca
Pui fript cu lamaie, cimbru si sunca din: carne de pui, lămâie, prosciutto sau şuncă de Parma, usturoi, cimbru proaspăt, sare, piper negru, unt moale, cartofi, rădăcină de ţelină. Ingrediente: 1,8 kg carne de pui, preferabil organică 1 lămâie mare 8 felii subţiri de prosciutto sau şuncă de Parma 1-2 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mici 2 mâini bune de cimbru […]
Spanac cu ceapa verde, mazare dulce si vin alb
Spanac cu ceapa verde, mazare dulce si vin alb din: ulei de măsline, ceapă verde, mazăre proaspătă sau congelată, vin alb, spanac, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline 1 mână de ceapă verde tocată mărunt 2 mâini de mazăre proaspătă sau congelată 1 pahar mare de vin alb 4 mâini imense de spanac 3 bucăţi […]
Amestec de condimente picant cu paprica si oregano
Amestec de condimente picant cu paprica si oregano din: paprica, ardei iuţi cayenne, boabe de piper negru, fulgi de ceapă, oregano uscat, sare. Ingrediente: 2 linguri paprica 2 linguri ardei iuţi cayenne 1 lingură boabe de piper negru, măcinate 2 căţei de usturoi, decojiţi şi zdrobiţi 3 linguri fulgi de ceapă 2 linguri oregano uscat sare Mod de preparare: […]
Piure de cartofi, napi si pastarnac
Piure de cartofi, napi si pastarnac din: rădăcinoase (ţelină, cartof, nap suedez, păstârnac, morcov, anghinare de Ierusalim), sare şi piper negru, ulei de măsline extravirgin sau unt. Ingrediente: 2 kg rădăcinoase (ţelină, cartof, nap suedez, păstârnac, morcov, anghinare de Ierusalim) sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline extravirgin sau unt Mod de […]
Reteta zilei: Chutney picant cu afine
Chutney picant cu afine din: otet de vin rosu, zahar, scortisoara, ienibahar, anason stelat, usturoi, ghimbir, ardei iute, afine, stafide, piper rosu, sare. Poate te intereseaza si: Chutney de ceapa rosie si vin Chutney rapid cu rosii proaspete si coriandru Sos chutney de ceapă Ingrediente: 1 cană otet de vin rosu 1 cană zahar […]
Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi
Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi din: sfeclă, usturoi, frunze de maghiran sau oregano proaspăt, sare şi piper negru, oţet balsamic, ulei de măslme extravirgin. Ingrediente: 455 g sfeclă crudă proaspătă 10 căţei de usturoi, zdrobiţi cu tot cu coajă 1 mână de frunze de maghiran sau oregano proaspăt sare şi piper negru proaspăt măcinat 10 linguri cu oţet […]
Pui umplut cu cartofi si salvie
Pui umplut cu cartofi si salvie din: cartofi, sare de mare, piper negru, pui, salvie, cimbru sau rozmarin proaspăt, ulei de măsline, usturoi, bacon cu striuri (crud-uscat), vin alb. Ingrediente: 455 g cartofi, decojiţi şi tăiaţi în sferturi sare de mare si piper negru proaspăt măcinat 4 pui tineri 1 mârfă de salvie, cimbru sau rozmarin proaspăt (toate […]
Spanac simplu, cu nucsoara si unt
Spanac simplu, cu nucsoara si unt din: spanac, unt, nucşoară, sare si piper. Ingrediente: 4 mâini imense de spanac 3 bucăţi mari de unt 1 sâmbure de nucşoară sare si piper Mod de preparare: Turnaţi puţin ulei într-o tigaie înfierbântată sau într-un wok bine încins, agitaţi vasul şi adăugaţi 4 mâini imense de spanac. Vi se va […]
Anghinare coapte cu pesmet, cimbru si lamaie
Anghinare coapte cu pesmet, cimbru si lamaie din: smântână dulce sau creme fraîche, suc de lamaie, usutroi, cimbru proaspăt, parmezan, sare, piper negru, anghinare de Ierusalim, pesmet proaspăt, ulei de masline. Ingrediente: 285 ml smântână dulce sau creme fraîche sucul de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi felii subţiri 1 mână bună de cimbru proaspăt, cu frunzele culese […]
Amestec de condimente iute cu chimen si cuisoare
Amestec de condimente iute cu chimen si cuisoare din: seminţe de fenicul, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, seminţe de schinduf, boabe de piper negru, cuişoare, băţ de scorţişoară, păstăi de cardamon, sare şi piper negru. Ingrediente: 2 linguri seminţe de fenicul 2 linguri seminţe de chimen 2 linguri seminţe de coriandru 1/2 lingură seminţe de schinduf 1/2 lingură boabe de piper negru […]
Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac
Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac din: usturoi, ciuperci de tip champignon, spanac, ulei de măsline, piper, pulpe de pui, sare, supă de legume, unt, smântână, piper, sare grunjoasă, şalote, mustar, vin alb. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 500 g ciuperci de tip champignon 500 g de spanac proaspăt 4 linguri ulei de măsline piper 4 pulpe depui dezosate […]
Friptura de vitel cu sos de cimbrisor
Friptura de vitel cu sos de cimbrisor din: antricot de vitel, sare, piper alb, morcovi, telina, ceapa verde, cimbrisor, unt, vin alb, supa de carne, smantana si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg antricot de viţel sare piper alb măcinat 1 kg morcovi tineri 1 ţelină mică 4 fire de ceapă verde 1 legătură […]
Scrumbii albastre de mare, marinate
Scrumbii albastre de mare, marinate din: scrumbii de mare, ulei, faina, sare, otet, cepe, dafin, ienibahar boabe, piper boabe si lamaie. Ingrediente: 1 kg scrumbii de mare 240 ml ulei făină sare 250 ml oţet 2 cepe 1 foaie de dafin câteva boabe de ienibahar câteva boabe de piper lămâie Mod de preparare: […]
Crema de ciocolata
Crema de ciocolata din: unt, zahar pudra, ciocolata neagra, lapte dulce si frisca. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr pudră 100 g ciocolată neagră 1 cană lapte dulce 200 ml frişcă Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, până devine o cremă spumoasă. Ciocolata o dizolvi în lapte, pe foc mic, tot […]
Reteta zilei: Cocktail cu tequila si mure
Cocktail cu tequila si mure din: tequila, suc de lamaie, sirop de agave, lichior de flori de soc, mure, limeta, gheata. Poate va intereseaza si: Cocktail cu tequilla si sirop de rodie Cocktail mojito cu kiwi Cocktail fara alcool cu portocala si scortisoara Ingrediente: 60ml tequila 15 ml suc de lămâie 15 ml sirop de […]
Burger de vita cu chimen si coriandru
Burger de vita cu chimen si coriandru din: carne tocată de vită, cepe roşii, pesmet proaspăt, seminţe de coriandru, seminţe de chimen, muştar Dijon, sare şi piper negru proaspăt. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită, preferabil de provenienţă organică 2 cepe roşii de mărime medie, tocate mărunt 2 ouă 1-2 mâini de pesmet proaspăt 1 lingură de seminţe de coriandru, […]
Ciuperci la tava cu usturoi, unt si cimbru
Ciuperci la tava cu usturoi, unt si cimbru din: cimbru proaspăt, ardei iute uscat, usturoi, suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, ciuperci de câmp,unt, sare, piper negru. Ingrediente: 1 mână bună de frunze de cimbru proaspăt 1 vârf de cuţit de ardei iute uscat 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt sucul de la 1 lămâie 6 linguri bune de […]
Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt
Morcovi copti cu chimen, cimbru si unt din: morcovi tineri, seminţe de chimen, frunze de cimbru proaspăt, unt, vin Chardonnay, sare şi piper negru. Ingrediente: 455 g morcovi tineri, preferabil de provenienţă organică, răzuiţi de coajă şi lăsaţi întregi 1/2 linguriţă seminţe de chimen, zdrobite 1 mână de frunze de cimbru proaspăt 4 bucăţi de unt 1 pahar de vin Chardonnay […]
Tortellini cu ricotta si lamaie in sos de unt cu salvie
Tortellini cu ricotta si lamaie in sos de unt cu salvie din: brânză ricotta, lamaie, brânză pecorino, parmezan, sare, piper negru proaspăt măcinat, paste tortellini, unt, frunze de salvie. Ingrediente: 400 g brânză ricotta, de preferinţă de bivoliţă sucul şi coaja de la 2 lămâi 1 mână bună de brânză pecorino rasă 1 mână zdravănă de parmezan ras sare şi […]
Andive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt
Andive coapte cu cimbru, suc de portocale, usturoi si unt din: andive belgiene, unt, usutroi, cimbru proaspat, sare, piper negru, suc de portocale. Ingrediente: 4 andive belgiene 3 bucăţi generoase de unt 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt 1 mână bună de cimbru proaspăt sare şi piper negru proaspăt măcinat circa 300 ml suc […]
Lipie cu sunca si ceapa
Lipie cu sunca si ceapa din: faina, drojdie, apa sau lapte caldut, ulei de masline, zahar, sare, sunca de porc sau salam, ceapa rosie si branza sarata cu smantana sau cascaval Ingrediente: 250 g făină 15 g drojdie 150 ml apă sau lapte călduţ 2-3 linguri ulei de măsline 1 vârf cuţit zahăr sare Pentru topping: […]
Salsa verde cu mustar si menta
Salsa verde cu mustar si menta din: usturoi, capere, castraveciori cornişon muraţi (în oţet îndulcit), fileuri de anşoa, pătrunjel verde cu frunza lată, frunze de busuioc proaspăt, frunze de mentă proaspătă, muştar Dijon, oţet de vin roşu, ulei de măsline, sare de mare, piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 mână mică de capere 1 mână mică de castraveciori cornişon muraţi (în oţet […]
Palline prosciutto e formaggio
Palline prosciutto e formaggio din: parmezan, prosciutto crudo, apa, unt, faina si oua. Ingrediente: 150 g parmezan 150 g prosciutto crudo 250 ml apă 50 g unt 120 g făină 4 ouă Mod de preparare: Dai parmezanul pe răzătoarea mică, iar prosciutto îl tai cubuleţe. Pui apa cu untul într-o crăticioară, pe foc. Când […]
Tort cu capsuni, zmeura si glazura de ciocolata
Tort cu capsuni, zmeura si glazura de ciocolata din: pudră de cacao, zahăr pudră, unt, oua, făină cu agent de creştere, praf de copt, fulgi de migdale, smântână dulce, zmeură, căpşuni, ciocolata menaj, zahăr fin granulat, lapte. Ingrediente: 3 linguri pline cu pudră de cacao 200 g zahăr pudră 200 g unt 3 ouă mari, preferabil ecologice 200 g făină cu agent de creştere, […]
Budinca cu nectarine si vanilie
Budinca cu nectarine si vanilie din: piersici sau nectarine coapte, zahăr brun tos, păstaie de vanilie, unt, zahar pudra, oua, făină cu agent de creştere. Ingrediente: 6 piersici sau nectarine coapte, tăiate în jumătăţi si fără sâmburi 4 linguriţe cu vârf de zahăr brun tos (tip demerara) 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime si cu seminţele scoase 125 […]
Spata de porc cu cimbru si piersici la cuptor
Spata de porc cu cimbru si piersici la cuptor din: spată de porc (cu 7 coaste), frunze de cimbru proaspăt, unt, sare, piper negru, piersici proaspete (sau conserve de piersici în suc propriu). Ingrediente: 6 porţii spată de porc (cu 7 coaste), preferabil organică 1 legătură de frunze de cimbru proaspăt, tocate 200 g unt sare şi piper negru […]
Biscuiti cu malai si portocale
Biscuiti cu malai si portocale din: unt, zahar, malai, faina simpla, portocale, oua. Ingrediente: 170 g unt 170 g zahăr 255 g mălai 100 g făină simplă coaja de la 2-3 portocale, rasă mărunt 2 ouă mari Mod de preparare: Amestecaţi untul cu zahărul, mălaiul şi făina, înainte de a adăuga în compoziţie coaja […]
Cum se prepara Calcan la grătar (VIDEO)
Calcan la grătar: Cum se prepara Calcan la grătar: Pofta buna!
Crema de zahar ars cu rubarba si smantana
Crema de zahar ars cu rubarba si smantana din: rubarbă proaspătă, zahăr pudră, păstăi de vanilie, smântână dulce, lapte integral, oua, zahar. Ingrediente: 300 g rubarbă proaspătă 3 linguri cu zahăr pudră 2 păstăi de vanilie 300 ml smântână dulce, la cutie 200 ml lapte integral 8 gălbenuşuri de ou 80 g zahăr Mod de preparare: Preîncălziti cuptorul la […]
Sos mentolat cu paine si mustar
Sos metolat cu paine si mustar din: mentă proaspătă, miez de pâine tocat, ulei de măsline extravirgin, muştar, otet de vin roşu. Ingrediente: 3 mâini de mentă proaspătă 1 mână de miez de pâine tocat ulei de măsline extravirgin sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 linguriţe de muştar oţet de vin roşu Mod de preparare: Tocaţi mărunt 3 […]
Serbet de Campari cu fructul pasiunii
Serbet de Campari cu fructul pasiunii din: apă, zahăr, fructul pasiunii, Campari. Ingrediente: 285 ml apă 200 g zahăr 15 bucăţi de fructul pasiunii 1 pahar de Campari Mod de preparare: Puneţi într-un vas apa împreună cu zahărul, aduceţi la punctul de fierbere şi lăsaţi la foc mic 5 minute. Luaţi de pe foc şi […]
Capsuni marinate in otet balsamic
Capsuni marinate in otet balsamic din: căpşuni, zahăr, otet balsamic, păstaie de vanilie, brânză mascarpone, frunze proaspete de mentă sau busuioc. Ingrediente: 2-3 caserole mari cu căpşuni 5 linguri de zahăr, după gust 10 linguri de otet balsamic 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime şi cu seminţele scoase 400 g brânză mascarpone 4-5 frunze proaspete de mentă sau busuioc, tocate […]
Salsa de rosii cu ansoa si hasma
Salsa de rosii cu ansoa si hasma din: roşii prunisoare foarte bine coapte, capere mici, haşma sau ceapă roşie, usturoi, pătrunjel, otet balsamic, ulei de măsline, ardei iute roşu uscat, fileuri de anşoa, castravete, piper, sare. Ingrediente: 2 mâini bune de roşii prunisoare foarte bine coapte, fără seminţe şi tocate mărunt 1 mână bună de capere mici, înmuiate şi scurse 2 haşme mici sau […]
Pasca cu rom, fructe de padure si cocos
Pasca cu rom, fructe de padure si cocos din: unt, oua, zahar, praf de copt, faina, lamaie, esenţă de rom, sare, brânză dulce, smântână, zahăr vanilinat, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, fructe de pădure congelate, Ingrediente: 125 g unt 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic praf de copt 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie […]
Cum se prepara Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară (VIDEO)
Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară: Cum se prepara Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară: Pofta buna!
Budinca ungureasca de paste
Budinca ungureasca de paste din: paste fainoase, branza de vaci, oua, crema de branza, zahar vanilat, zahar, stafide, rom, frisca, sirop de cirese, unt si perle de ciocolata. Ingrediente: 500 g paste făinoase 500 g brânză de vaci 6 ouă 1 cutie cremă de brânză 4 plicuri zahăr vanilat 200 g zahăr stafide rom […]
Tort de ciocolata cu migdale si nuci
Tort de ciocolata cu migdale si nuci din: migdale, nuci, ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao), pudră de cacao, unt, zahăr pudră, ouă mari ecologice, sare. Ingrediente: 150 g migdale, fără coajă si pieliţă 150 g nuci, fără coajă şi măcinate fin 300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao) 1 […]
Reteta zilei: Mini frittata cu cartofi si mozzarella
Mini frittata cu cartofi si mozzarella din: oua, salata verde, cartof, rosie, ceapa, mozzarella, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, unt. Poate va intereseaza si: Frittata cu spanac si ceapa Frittata cu bacon si cartofi Frittata cu dovlecel, rosii si porumb Ingrediente: 8 ouă 2 cesti salata verde, tocata 1 cartof, decojit […]
Frappe de ananas cu grepfrut
Frappe de ananas cu grepfrut din: ananas, grepfrut, zahar. Ingrediente: 2 ananaşi bine copţi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mari 3 grepfruturi, tăiate în jumătate şi stoarse de suc zahăr, după gust Mod de preparare: Procesaţi bucăţile de ananas într-un robot de bucătărie p’ână ce se transformă într-o cremă omogenă, apoi treceţi-o printr-o sită cu […]
Sos cremos din hrean
Sos cremos din hrean din: hrean proaspat sau preambalat la borcan,crâme fraîche, sare de mare, piper negru, oţet de vin alb. Ingrediente: hrean proaspat sau preambalat la borcan crâme fraîche sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat oţet de vin alb Mod de preparare: fiind unul dintre cele mai minunate sosuri, hreanul cremos poate transforma complet o bucată simplă […]
Fursecuri cu nuca, gem de casie si rom
Fursecuri cu nuca, gem de casie si rom din: făină, untură, oua, smantana, lapte dulce pasteurizat, zahăr, zahăr vanilinat, bicarbonat, zeamă de lămâie, gem de caise, zahăr, nucă măcinată, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie, zahăr pudră. Ingrediente: 1 kg făină 1 cană untură 5 gălbenuşuri 5 linguri smântână 200 ml lapte dulce pasteurizat 5 linguri zahăr plicuri zahăr vanilinat 1 linguriţă […]
Pasca cu branza, stafide si rom
Pasca cu branza, stafide si rom din: făină, lapte, zahăr, drojdie proaspătă, ulei sau unt topit, coaja de lămâie, ou, unt sau ulei, brânză dulce, stafide, griş, esenţă de rom sau rom. Ingrediente: 350 g făină 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie proaspătă 20 ml ulei sau unt topit coaja de la 1 lămâie […]
Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar
Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar din: ulei de măsline extravirgin, sare de mare, piper negru, file de cod, busuioc proaspăt, avocado, creveţi mari curăţaţi, smântână dulce, brânză Cheddar. Ingrediente: ulei de măsline extravirgin sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 bucăţi a câte 225 g file de cod, curăţat de piele şi dezosat 1 mână mică […]
Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran
Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran din: praz tânăr, piept de pui, fasole cannellini, usturoi, frunze proaspete de maghiran sau oregano, vin alb, smântână dulce, sare de mare, piper negru. Ingrediente: 10 fire de praz tânăr, cu cozile scurtate, curăţate şi spălate 2 bucăţi a câte 200 g piept de pui, fără piele 400 g fasole cannellini din conservă, […]
Prajitura cu vanilie, lapte si smatana
Prajitura cu vanilie, lapte si smatana din: faina, oua, sare, smantana, untura, lapte dulce pasteurizat, zahăr vanilinat sau păstaie de vanilie, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 1 cană făină 2 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit sare 2-3 linguri smântână Pentru al doilea aluat: 1 cană făină 3 linguri untură 1-2 linguri smântână Pentru cremă şi decor: […]
Tiramisu cu kiwi, ananas si visine
Tiramisu cu kiwi, ananas si visine din: pişcoturi, frişcă lichidă, mascarpone, zahăr vanilinat, oua, zhar, compot (ananas, piersici şi vişine), kiwi. Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă lichidă 400 g mascarpone 2 plicuri zahăr vanilinat 4 gălbenuşuri 200 g zahăr câte un compot mic (420 g) de ananas, piersici şi vişine 2 kiwi Mod de preparare: Mixezi gălbenuşurile cu […]
Tocanita de vita cu bere bruna si galuste
Tocanita de vita cu bere bruna si galuste din: pulpă de vită (ori coastă sau ceafă), făină, ulei de măsline, cepe roşii, pancetta (şuncă italiană) sau bacon afumat cu striuri, tulpini de ţelină, frunze de rozmarin, bere brună, păstârnac, morcovi, cartofi, sare de mare, piper negru, făină cu praf de copt, unt. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită (ori coastă sau ceafă), tăiată bucăţi 3 linguri de făină […]
Pasca cu branza, gris si fructe confiate
Pasca cu branza, gris si fructe confiate din: făină, unt, oua, sare, praf de copt, branza dulce, ricotta, gris, lapte, zahăr, fructe confiate (portocale, lămâie), coaja de lamaie, esenţă de vanilie. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 2 ouă 1 praf de sare 1 plic praf de copt Pentru umplutură: 300 g brânză dulce 200 g ricotta […]
Prajitura cu lamaie, ciocolata si stafide
Prajitura cu lamaie, ciocolata si stafide din: ouă, zahăr pudră, zahăr vanilinat, lapte, iaurt, faina, praf de copt, sare, lamaie, ciocolată albă, unt, stafide, nuci sau alune tocate. Ingrediente: 2 ouă 140 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilinat 125 ml lapte 125 g iaurt 250 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf de sare 1 lămâie Pentru glazură: 200 […]
Piept de pui cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru
Piept de pui cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru din: piept de pui, ciuperci porcini uscate, ciuperci amestecate, vin alb, unt, cimbru proaspăt, usturoi. Ingrediente: 2 bucăţi a câte 200 g piept de pui, fără piele 1 mână de ciuperci porcini uscate 255 g ciuperci amestecate, rupte în bucăţi 1 pahar mare de vin alb 3 cubuleţe mari de unt […]
Tort cu cappuccino, ciocolata si vanilie
Tort cu cappuccino, ciocolata si vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, lapte, ciocolata alba, amidon, esenţă de vanilie, unt sau margarină, zahar pudra, lapte, cappuccino caramel, frişcă lichidă, întăritor pentru frişcă. Ingrediente: 6 ouă câte 6 linguri zahăr şi faina 2 linguri de cacao Pentru crema: 1 l lapte 100 g ciocolată albă 4 linguri zahăr 100 g amidon 1 fiolă […]
Prajitura cu cacao, branza si vanilie
Prajitura cu cacao, branza si vanilie din: unt, zahar, cacao, esenţă de vanilie, colorant roşu, sare, otet, oua, făină, cremă de brânză proaspătă, esenţă de vanilie. Ingrediente: 200 g unt 1 cană zahăr 1/4 cană cacao 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 linguriţă colorant roşu 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă oţet 3 ouă 3 albuşuri 1 1/2 cană făină Pentru […]
Strudel delicios cu mere si scortisoara
Strudel delicios cu mere si scortisoara din: aluat pentru foitaj, mere acrişoare, zahăr, margarină, scorţişoară, ou. Ingreidente: 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj 1 kg mere acrişoare 150 g zahăr 50 g margarină 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 ou Mod de preparare: Cureţi merele de coajă, le tai în felioare sau în cuburi şi le amesteci […]
Placinta cu carne de vita, bere si verdeata
Placinta cu carne de vita, bere si verdeata din: carne de vită, sare de mare, piper negru, făină, ulei de măsline, ceapă, morcov, tulpini de ţelină, rădăcini de păstârnac, verdeţuri proaspete (rozmarin, cimbru şi dafin), bere, conserve de roşii, aluat de patiserie, ou. Ingrediente: 680 g carne de vită, tăiată cubuleţe sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 linguri cu vârf de făină ulei […]
Prajitura cu foi de bezea si nuca
Prajitura cu foi de bezea si nuca din: oua, zahar, nuca, faina, sare, lapte, amidon sau praf pentru budincă de vanilie, zahăr vanilinat, unt cu 80 % grăsime, frişcă lichidă. Ingrediente: 16 albuşuri 16 linguri zahăr 16 linguri nucă prăjită şi măcinată 8 linguri faina 1/2 linguriţă de sare Pentru cremă: 16 gălbenuşuri 1 cană zahăr 3 căni […]
Cod cu rosii cherry, busuioc si mozzarella
Cod cu rosii cherry, busuioc si mozzarella din: file de cod, ulei de măsline, sare de mare, piper negru, roşii cherry (roşii şi galbene), frunze proaspete de busuioc, mozzarella de bivoliţă, parmezan. Ingrediente: 2 bucăţi a câte 225 g file de cod, curăţat de piele şi dezosat ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 mâini […]
Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata
Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata din: făină, unt, sare, oua, bicarbonat, urda, scortisoara, ciocolata neagra, zahăr, esenţă de vanilie, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingredinete: 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare 1 ou 1 vârf de cuţit bicarbonat Pentru cremă şi decor: 500 g urdă 2 ouă 1 linguriţă scorţişoară 300 g […]
Orez cu lamaie si seminte de mustar
Orez cu lamaie si seminte de mustar din: orez basmati, ulei vegetal, seminţe de muştar, urad dhal (mazăre uscată mică, având boabele sparte în jumătăţi), frunze de curry, lamaie, frunze de coriandru, sare de mare. Ingrediente: 455 g orez basmati 5 linguri de ulei vegetal 2 linguri seminţe de muştar 2 linguriţe urad dhal (mazăre uscată mică, având boabele […]
Sos de coriandru cu iaurt si ghimbir
Sos de coriandru cu iaurt si ghimbir din: iaurt simplu, frunze proaspete de coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iuţi verzi, lămâie verde, sare. Ingrediente: 400 ml iaurt simplu 1 legătură cu frunze proaspete de coriandru 2-3 căţei de usturoi 1/2 dintr-o bucată de ghimbir de mărimea unui deget 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe sucul de la 1/2 de lămâie verde sare […]
Somon cu pancetta, seminte de pin si otet balsamic
Somon cu pancetta, seminte de pin si otet balsamic din: radicchio (cicoare roşie), pancetta sau bacon afumat cu striuri, frunze de maghiran sau busuioc proaspăt, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, sare de mare, piper negru, fileuri de somon. Ingrediente: 1 căpăţână de radicchio (cicoare roşie), tăiată pe jumătate şi apoi feliată în lungime 8 felii de pancetta sau […]
Desert cu banane, portocale si ciocolata
Desert cu banane, portocale si ciocolata din: zahar pudra, apa, banane, smantana, portocale, lămâie, fulgi de ciocolata, mentă verde, zahar. Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 ml apa 4 banane 300 g smantana zeama de la 2 portocale zeama de la 1 lămâie 50 g fulgi de ciocolată Pentru ornat: coaja de la 1 portocală coaja de la 2 […]
Tocanita de vita cu fasole, rosii si chimen
Tocanita de vita cu fasole, rosii si chimen din: ceapa, usutroi, ulei de masline, boia iute, ardei iute roşu, chimen măcinat, sare de mare, piper negru, antricot de vită, roşii conservate în ulei, roşii, baton de scorţişoară, fasole roşie boabe. Ingrediente: 2 cepe medii 1 căţel de usturoi ulei de măsline 2 linguriţe rase cu boia iute 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tăiat […]
Prajitura cu branza, budinca si bezea
Prajitura cu branza, budinca si bezea din: făină, margarina, oua, praf de copt, zahar, brânză dulce, praf pentru budincă de vanilie, lapte dulce pasteurizat, sare. Ingrediente: 250 g făină 80 g margarină 1 ou 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr Pentru umplutură: 7 linguri zahăr 1 plic praf de copt 5 ouă 500 g brânză dulce 1 plic […]
Lamai murate cu boia iute
Lamai murate cu boia iute din: seminţe de muştar, ulei de măsline, frunze de curry, urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi), boia iute, oţet din vin, lămâie. Ingrediente: 2 linguriţe seminţe de muştar 2 linguri ulei de măsline opţional, 1 mână mică frunze de curry opţional, 1 linguriţă urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte […]
Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir
Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir din: muşchi de vită, sare de mare, piper negru, varză chinezească, sos de soia, usturoi, ghimbir proaspăt, ardei iute, lămâie verde, ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi a câte 225 g muşchi de vită sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 căpăţâni de varză chinezească 8 linguri cu sos de […]
Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin
Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin din: chiflă ciabatta sau baghetă, sare de mare, piper negru, pulpă de vită, rozmarin proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lămâie, muştar Dijon, rucola sau cardama. Ingrediente: 1 chiflă ciabatta sau 1 baghetă sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 285 g pulpă de vită frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin proaspăt ulei de măsline extravirgin […]
Somon cu hrean, maghiran si sfecla rosie
Somon cu hrean, maghiran si sfecla rosie din: file de somon, sare, piper negru, ulei de măsline extravirgin, frunze de maghiran proaspăt, oţet balsamic, crâme fraîche, pastă de hrean, lămâie, rucola sau cardama. Ingrediente: 2 bucăţi a câte 225 g file de somon, dezosat şi crestat din loc în loc la 1/2 cm adâncime sare şi piper negru proaspăt măcinat 6-8 căpăţâni de sfeclă tânără, […]
Tarta de peste cu icre si marar
Tarta de peste cu icre si marar din: somon proaspăt, somon afumat, file de cod sau alt peste oceanic, smântână pentru gătit, oua, cartofi, icre preparate, mărar, sare, aluat fraged, lamaie. Ingrediente: 200 g somon proaspăt 200 g somon afumat 200 g file de cod sau alt peste oceanic 200 ml smântână pentru gătit 2 albuşuri 500 g cartofi cu coaja foarte […]
Reteta zilei: Smoothie de mango cu zmeura
Smoothie de mango cu zmeura din: suc de mango, zmeura, suc de portocale. Poate te intereseaza si: Smoothie de piersici si mango Smoothie cu avocado si banana Smoothie de avocado cu ananas Ingrediente: 2 cesti de suc de mango 2 cani zmeura 1/4 ceasca suc de portocale Mod de preparare: Adaugati […]
Cotlete de miel in crusta de migdale
Cotlete de miel in crusta de migdale din: cotlete de miel, migdale, mazăre, ceapă, ouă, mărar, rozmarin, ulei de măsline, sare, piper negru. Ingrediente: 8 cotlete de miel 150 g migdale 200 g mazăre 1 ceapă 2 ouă 1 legătură mărar 3 fire de rozmarin 3 linguri ulei de măsline sare piper negru măcinat Mod de preparare: Presari carnea cu sare şi […]
Peste pane cu cascaval si cimbru
Peste pane cu cascaval si cimbru din: fileuri mari de peşte alb (cod, merluciu, şalău), lămâie, oua, faina, pesmet, mălai, sare, piper negru, cimbru uscat, ulei. Ingrediente: 4 fileuri mari de peşte alb (cod, merluciu, şalău) 1 lămâie 2 ouă 3 linguri făină 3 linguri pesmet 3 linguri caşcaval ras 1 lingură mălai sare piper negru măcinat cimbru uscat mărunţit 150 ml ulei […]
Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza
Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza din: bagheta alba, lapte, brânză de burduf sau telemea, brânză dulce, ouă de găină şi de prepeliţă, piept de pui, şunculiţă afumată, mărar, ceapă verde, spanac, piper, nucsoara, pudră de ghimbir, sare, gris, praf de copt, smântână, unt. Ingrediente: 1 bagheta alba 500 ml lapte 100 g brânză de burduf sau telemea 250 g brânză dulce câte […]
Iepure cu bere si bacon
Iepure cu bere si bacon din: iepure, bere blonda, bacon afumat, rozmarin uscat, foi de dafin, sare, piper negru. Ingrediente: 1 iepure 500 ml bere blondă 3 felii bacon afumat 6 câţei de usturoi 1 lingură rozmarin uscat 3 foi de dafin sare piper negru macinat Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl aşezi într-o […]
Drob de pui cu bacon si praz
Drob de pui cu bacon si praz din: ficăţei de pui, piept de pui, felii de bacon, ouă, ceapa, morcovi, praz, ulei, mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde, sare, piper alb, cimbru, oregano, margarină sau unt. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 piept de pui file 150 g felii de bacon subţiri şi lungi 10 ouă 4 cepe 2 morcovi 1 fir mai gros de […]
Salau cu ciuperci in sos de rosii
Salau cu ciuperci in sos de rosii din: şalău, ceapă, ciuperci champignon în saramură, suc de roşii, pastă de ardei, ulei, usturoi, foi de dafin, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 3 bucăţi şalău (de aproximativ 300 g bucata) 1 ceapă de dimensiune medie 1 conservă ciuperci champignon în saramură 400 ml suc de roşii opţional 1 lingură pastă de ardei 3 linguri ulei […]
Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi
Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi din: pulpă de miel, otet, unt, usturoi, sare, piper, boia, pasta de bulion, ulei , condiment din legume uscate, spanac, cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 1 pulpă de miel 20 ml oţet 50 g unt 8-10 căţei de usturoi sare piper boia 2 linguri pastă de bulion 2 linguri ulei 1 linguriţă […]
Ciorba de berbec cu legume si bors
Ciorba de berbec cu legume si bors din: carne de berbec cu os, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ardei graşi, rosii, ceapa uscata sau ceapa verde, zeama de varza, bors, sare, piper, oua, patrunjel verde. Ingrediente: 2 kg carne de berbec, cu os 2 morcovi de dimensiune mijfocie 2 rădăcini de pătrunjel 2 ardei graşi 3-4 roşii 3 cepe uscate […]
Iepure cu ciuperci si ceapa verde
Iepure cu ciuperci si ceapa verde din: pulpe din spatele iepurelui, muştar, amestec de condimente pentru carne de pui sau de miel, ciuperci champignon, hasmaţuchi, ceapă verde, lamaie, boabe de piper, smântână pentru gătit, unt, vin alb, sare, piper macinat. Ingrdiente: 2 pulpe din spatele iepurelui 1 lingură muştar amestec de condimente pentru carne de pui sau de miel 300 g ciuperci champignon 1 […]
Prune uscate cu orez
Prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ulei, faina si zahar. Ingrediente: 500 g prune uscate 2-3 pumni orez 2-3 linguri ulei 1 lingură făină 1-2 linguri zahăr Mod de preparare: Speli bine prunele uscate şi le laşi să stea în apă rece 30 de minute. Faci un rântaş din făină şi […]
Reteta zilei: Paste cu sos de branza si spanac
Paste cu sos de branza si spanac din: fettuccine, ulei de masline, usturoi, lapte, ricotta, sare, piper, spanac. Poate te intereseaza si: Paste umplute cu branza si sos de spanac Paste cu sos de spanac Paste cu spanac si sos de branza Ingrediente: 300gr fettuccine 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi […]
Morcovi cu carne de pui
Morcovi cu carne de pui din: piept de pui, morcovi, zahar sau zaharina, ulei, faina, sare, dovlecel, apa, usturoi, suc de rosii, sos picant, vin alb, piper si cimbru. Ingrediente: 1 piept mare de pui (600 g) 1 kg morcovi 3 linguriţe zahăr sau 3 tablete de zaharină 1-2 linguriţe ulei 1 linguriţă făină […]
Spirale cu branza si smantana
Spirale cu branza si smantana din: paste spiralate, branza de vaci, smantana, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste spiralate 300 g brânză proaspătă de vacă 200 g smântână sare 1 plic zahăr vanilat coajă rasă de lămâie zahăr (opţional) Mod de preparare: Fierbi pastele în 2 l […]
Mancare picanta de cartofi si sfecla
Mancare picanta de cartofi si sfecla din: cartofi, sfecla, sare, piper si ulei. Ingrediente: 700 g cartofi 700 g sfeclă sare piper măcinat 1 lingură ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi, iar sfecla o cureţi de coajă şi o tai mărunt. Legumele le păstrezi în recipiente separate […]
Bulgur cu legume
Bulgur cu legume din: bulgur, rosii decojite, ardei capia, patrunjel, menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g bulgur 3-4 roşii decojite 1-2 ardei capia pătrunjel mentă proaspătă ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bulgurul îl speli bine şi îl pui la fiert, la bain-marie, într-o sită (strecurătoare). Când […]
Peste cu masline la cuptor
Peste cu masline la cuptor din: peste, zarzavat pentru supa, vin alb, rosii, sare, piper, foi de dafin, cimbru, ulei, faina si masline. Ingrediente: 1 kg de peşte zarzavat pentru supă 1 ceşcuţă cu vin alb 5 roşii sare piper 2 foi de dafin cimbru ulei făină 150 g măsline Mod de preparare: […]
Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, crema de branza, branza feta, smantana, ciuperci la conserva, concentrat de legume, marar si gelatina. Ingrediente: Pentru blatul verde: 6 ouă 6 linguri ulei 3 linguri smântână 6 linguri făină 3 linguriţe praf de copt […]
Reteta zilei: Salata cu avocado si dressing de lamaie
Salata cu avocado si dressing de lamaie din: salata verde, avocado, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Salata cu avocado, rosii si bacon Salata de calamar cu avocado si coriandru Cum se prepara Salata de somon afumat cu avocado (video) Ingrediente: 2 cani salata verde, maruntita 1 […]
Tofu cu marar
Tofu cu marar din: tofu, ou, lamaie, pesmet, nucsoara, piper, ulei, iaurt, frisca, marar, usturoi, sos de tomate si sare. Ingrediente: 600 g tofu (caşcaval de soia) 1 ou 1 lămâie 75-100 g pesmet nucşoară piper ulei pentru prăjire Pentru sos: 150 g iaurt alb 100 ml frişcă 4 linguri mărar 1 căţel de […]
Sarmalute cu peste, in foi de salata verde
Sarmalute cu peste, in foi de salata verde din: file de peste, salata verde, orez, sare, piper, ou, ulei, morcov, praz si tije de telina. Ingrediente: file de peşte tocat fin 2-3 bucăţi salată verde 2 căni orez fiert sare piper 1 ou ulei 1 morcov 1 fir de praz 2-3 tije de ţelină […]
Cosulete cu salata de telina si seminte de dovleac
Cosulete cu salata de telina si seminte de dovleac din: telina, lamaie, mere, seminte de dovleac, oua, ulei din samburi de struguri, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ţelină mare 1 lămâie 5 mere seminţe de dovleac 2 ouă 1 pahar ulei din sâmburi de struguri sare piper pătrunjel verde Mod de […]
Fasole cu orez si telina
Fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, ulei, sare, piper, frunze de telina, pasta de tomate, boia dulce, dafin, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g orez 1 ceapă 1 morcov 150 ml ulei sare, piper 2-3 ramuri de ţelină cu frunze 2 linguri pastă de tomate […]
Bors din rasol de vita cu leustean
Bors din rasol de vita cu leustean din: rasol de vita cu os, morcovi, telina, cepe, radacina patrunjel, ardei, ardei iute, bors, sare, piper boabe, anason, ulei, leustean si taitei. Ingrediente: 1 rasol de vită cu os (1-2 kg) 2 morcovi 1 ţelină 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 1 ardei iute 1 l […]
Friptura de Brasov
Friptura de Brasov din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, supa din concentrat de legume, sare, piper, cimbru, ulei si cartofi. Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc 1 ceapă 5 căţei de usturoi 200 ml supă din concentrat de legume sare piper cimbru uscat 2 linguri ulei Pentru garnitură: 8 cartofi ulei pentru prăjit […]
Ciulama gustoasa de hribi
Ciulama gustoasa de hribi din: hribi, ulei, sare, cepe, patrunjel, piper, faina, lapte, smantana si usturoi. Ingrediente: 1 kg hribi 20 ml ulei sare 2 cepe pătrunjel piper 5 linguri făină 1 l lapte 300 ml smântână usturoi Mod de preparare: Speli ciupercile, cureţi ceapa şi o tai mărunt, după care le prăjeşti […]
Placinta taraneasca cu mere
Placinta taraneasca cu mere din: faina, apa calduta, otet, sare, unt, mere, zahar, scortisoara si pesmet sau gris. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 200 ml apă călduţă 1 lingură oţet un praf de sare 50 g unt Pentru umplutură: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură pesmet sau griş […]
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos
Somon la gratar cu sos din: zahar brun, sos de soia, mirin, apa, otet de vin de orez, pasta de chili, ulei de susan, piper, ghimbir, usturoi, ceapa verde, amidon, apa, somon, salata verde. Poate te intereseaza si: Somon la gratar cu sparanghel si lamaie Somon la grătar cu sos de vin şi capere Somon […]
Gasca cu legume la cuptor
Gasca cu legume la cuptor din: piept si pulpe de gasca, cartofi, ardei gras rosu, ceapa verde, fasole verde, rosii decojite, sos de ciuperci, ulei, busuioc, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: pieptul şi pulpele de la gâscă 500 g cartofi ardei gras roşu 2 fire ceapă verde 200 g fasole verde 3 roşii decojite […]
Porone cu mere
Porone cu mere din: oua, smantana, zahar, unt, faina, praf de copt, gris, mere, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: 2 ouă 150 g smântână 200 g zahăr 150 g unt/untură 500 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri griş 1 kg mere 2 plicuri zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi […]
Placinte cu cartofi si varza
Placinte cu cartofi si varza din: oua, faina, drojdie, apa calduta, sare, zahar, cartofi, iaurt, ulei, branza, marar, varza, ceapa, piper, marar, cimbru, gem de prune si boia. Ingrediente: 1 ou Pentru aluat: 1 kg făină 2 cubuleţe drojdie apă călduţă sare zahăr (1 linguriţă) 1 cartof fiert 200 ml iaurt 20 ml ulei […]
Rulada cu mere si mac
Rulada cu mere si mac din: margarina, smantana, praf de copt, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, faina, mere, scortisoara, mac si esenta de rom. Ingrediente: 250 g margarină 6 linguri smântână 1 plic praf de copt 150 g zahăr 2 gălbenuşuri coaja rasă de la 1 lămâie făină Pentru umplutură: 1 kg mere zahăr […]
Bors de pui cu fasole verde
Bors de pui cu fasole verde din: pui, fasole verde, bors, smantana, leustean, ceapa, rosii si sare. Ingrediente: 1 pui 1/2 kg fasole verde 1 l borş 1 pahar smântână 1 legătură leuştean 1 ceapă 2 roşii sare Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat îl tai bucăţi şi îl pui la fiert […]
Reteta zilei: Briose cu banane si afine
Briose cu banane si afine din: banana, lapte de migdale, ou, sirop de artar, esenta de vanilie, ulei de cocos, lamaie, fulgi de ovaz, scortisoara, sare, praf de copt, afine, zahar brun. Poate te intereseaza si: Briose cu unt de arahide Briose cu cartofi si sparanghel Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra Ingrediente: […]
Stevie cu ou
Stevie cu ou din: stevie, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 7-8 legături ştevie 3 ouă 2-3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli ştevia, o scurgi şi o toci în bucăţi mari. După aceea o pui o într-o cratiţă, adaugi 1 cană cu apă şi o laşi să fiarbă sub capac. […]
Ciorba olteneasca de vitel
Ciorba olteneasca de vitel din: rasol de vitel, praz, ardei capia, morcovi, cepe, cartofi albi, gogosar, suc de rosii, ulei de masline, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol de viţel 1 legătură praz 3 ardei capia 3 morcovi 2 cepe 4 cartofi albi 1 gogoşar 1 litru suc de roşii 50 ml ulei […]
Cum se prepara Scoici în vin (VIDEO)
Scoici în vin: Cum se prepara Scoici în vin:
Sarmalute cu miez de nuca
Sarmalute cu miez de nuca din: miez de nuca, patrunjel, marar, cepe, orez, morcovi, pastarnac, praz, cartof, faina alba, piper, sare, bulion, cimbru, foi de vita-de-vie, foi de varza, ardei si ulei. Ingrediente: 100 g miez de nucă 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 8 cepe mari 300 g orez 2 morcovi 1 păstârnac 1 […]
Bors ardelenesc de post
Bors ardelenesc de post din: dovlecei, ceapa verde, mazare, varza, ardei grasi, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel, leustean, ulei de masline, suc de rosii, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre 2 frunze de varză 2 ardei graşi 1 căţel de usturoi 2 morcovi 1 -2 cartofi 1 legătură […]
Tort fara coacere
Tort fara coacere din: biscuiti de cacao, unt, crema de ciocolata, cafea, ciocolata cu lapte, smantana, foi gelatina, lapte, ciocolata alba, scortisoara sau nes si ciocolata cu cafea. Ingrediente: Pentru blatul de biscuiţi: 250 g biscuiţi de cacao 150 g unt 2 linguri mari cremă de ciocolată cu alune {ciocolată tartinabilă) Pentru crema de cafea […]
Cum se prepara Cap de porc la cuptor cu legume (VIDEO)
Cap de porc la cuptor cu legume: Cum se prepara Cap de porc la cuptor cu legume:
Prajitura Savoare tripla
Prajitura Savoare tripla din: biscuiti simpli, miez de nuca, praf de copt, faina, zahar, oua, sare, ciocolata menaj, praf de budinca de vanilie, lapte, margarina si ciocolata rasa. Ingrediente: biscuiţi simpli Pentru blat: 150 g miez de nucă măcinată 1 plic praf de copt 4 linguri făină 200 g zahăr 7 albuşuri 1 praf de […]
Orez cu praz
Orez cu praz din: praz, rosii, orez, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 200 g roşii 200 g orez 100 g unt sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli şi numai partea albă o tai rondele, pe care apoi o căleşti în jumătate din cantitatea de unt. In restul de […]
Prajitura potcoava
Prajitura potcoava din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, cacao, zahar pudra, lapte, praf de budinca de vanilie, unt, rom, cafea, nuci caramelizate, ciocolata de casa si bomboane aurii. Ingrediente: Pentru blatul alb: 4 ouă 130 g zahăr 170 g făină 3 linguri ulei 1 plic praf de copt Pentru blatul de cacao: 130 […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu vita si branza cheddar
Sandwich-uri cu vita si branza cheddar din: ardei iute, usturoi, ulei de masline, miere, suc de lamaie, chimen, sare, piper, vita, chifle, branza cheddar, sos guacamole. Poate te intereseaza si: Sandwich cu peste in aluat si piure de mazare Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto Sandwich cu carne de curcan si salata de morcovi […]
Supa de linte cu pui
Supa de linte cu pui din: unt, morcov, ceapa, telina, ciuperci, ardei gras rosu, vin alb, supa de pui, linte, carne de pui, dafin si cimbru. Ingrediente: 25 g unt 1 morcov mare 1 ceapă medie 1/2 ţelină 100 g ciuperci 1/2 ardei gras roşu 2 linguri vin alb sec 1 l supă de pui […]
Bilute cu orez
Bilute cu orez din: pesment, oua, sare, piper, ulei, orez, mozzarella si faina. Ingrediente: 150 g pesmet 3 ouă sare piper 500 ml ulei 100 g orez mozzarella 100 g făină Mod de preparare: Fierbi orezul, îl laşi să se răcească doar cât să-l poţi modela în mână. Formezi o bilă, în […]
Paste cu sos de peste si rosii
Paste cu sos de peste si rosii din: paste, conserve ton in ulei, conserva de rosii, rosii pasate, oregano, busuioc, sare, piper, cascaval, ceapa, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 400 g paste 2 conserve mici de ton în ulei de măsline 1 conservă de roşii cubuleţe 300 ml roşii pasate oregano busuioc sare […]
Paste cu mousse de dovlecei
Paste cu mousse de dovlecei din: paste (penne rigate), dovlecei, rosii, usturoi, smantana, mozzarella, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g paste (penne rigate) 2 dovlecei 2 roşii 2 căţei de usturoi 200 ml smântână 125 g mozzarella 200 g mozzarella rasă frunze de busuioc sare Mod de preparare: Fierbi pastele al dente, în […]
Pere din branza in crusta de napolitane
Pere din branza in crusta de napolitane din: branza dulce de vaci, urda, unt, smantana, faina, oua, sare, pesmet, pere din compot, zahar pudra, napolitane cu crema de lamaie si jeleu de menta. Ingrediente: Pentru pere 500 g brânză dulce de vaci 250 g urdă 100 g unt 1 lingură smântână 1 lingură făină […]
Fructe in aluat cu ghimbir si miere
Fructe in aluat cu ghimbir si miere din: mere, banane, ananas, suc de lămâie, ghimbir, oua, sare, făină, praf de copt, ulei de prăjit, miere. Ingrediente: 2 mere 2 banane 4 felii ananas 2 linguri suc de lămâie Pentru aluat: 1 bucată ghimbir 2 ouă 1 linguriţă sare 90 g făină 1/4 linguriţă praf de copt ulei de prăjit 4-8 linguri miere […]
Reteta zilei: Salata calda de legume cu branza prajita
Salata calda de legume cu branza prajita din: ceapa rosie, ardei, dovlecel, branza, ulei de avocado, ulei de masline, ghimbir, usturoi, chili, coriandru, garam masala, schinduf, rosii, sare de mare, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 ardei rosii 1 dovlecel 300gr brânză ¼ cană de ulei de avocado sau ulei de măsline 2 linguri […]
Chiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta
Chiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta din: bulgur, supă de legume, ulei de măsline, pastă groasă de tomate, pastă de ardei, sumac, chimen, coriandru, ienibahar şi piper negru, mentă verde, pătrunjel verde, ceapă verde. Ingrediente: 350 g bulgur cu granulaţie fină 250 ml supă de legume 50 ml ulei de măsline 1 lingură pastă groasă de tomate 1 lingură pastă de ardei […]
Placinta cu mere, fistic si nuca
Placinta cu mere, fistic si nuca din: unt, foi de plăcintă refrigerate (10 foi, de câte 30×31 cm), pesmet, zahăr, scorţişoară măcinată, cardamom măcinat, cuişoare măcinate, miez de nucă, fistic măcinat, mere acrişoare, suc de lămâie, miere fluidă. Ingrediente: 140 g unt 250 g foi de plăcintă refrigerate (10 foi, de câte 30×31 cm) 50 g pesmet 75 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată 2 vârfuri de cuţit […]
Chiftele de peste si branza cu sos de legume
Chiftele de peste si branza cu sos de legume din: plătică, ulei, cartofi, branza de oaie, pătrunjel verde, griş sau pesmet cu granule mai mari, usturoi, sare, oua, coajă de lămâie, făină de porumb, ulei, morcovi, ceapă, telina, roşii, apă fierbinte, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel verde griş sau […]
Prajitura cu portocale, migdale si miere
Prajitura cu portocale, migdale si miere din: unt moale, zahăr, sare, oua, făină integrală, praf de copt, coaja de portocala si lamaie, suc de portocale, seminţe de anason, zahăr, apă de flori de portocal, migdale, miere de salcâm, suc de lămâie. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahăr 1 praf sare 4 ouă 250 g făină integrală 2 linguriţe praf de copt coaja rasă […]
Pate de peste cu ceapa si nuca
Pate de peste cu ceapa si nuca din: sardine sau ton în ulei, file de pangasius sau de macrou, ulei, ceapa sau ceapa verde, margarină tartinabilă, pastă de tomate, nucă, piper alb macinat. Ingrediente: 1 conservă (300 g) sardine sau ton în ulei 300 g file de pangasius sau de macrou 2-3 linguri ulei 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă […]
Terci de mei cu banane si caise
Terci de mei cu banane si caise din: fulgi de mei, apa, lapte, sare, zahar fin, miere, scorţişoară măcinată, banană, unt topit, caise din compot. Ingrediente: 200 g fulgi de mei 150 ml apă 500 ml lapte sare zahăr fin după gust 2 linguri miere 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 banană 3 linguri unt topit 250 g caise din […]
Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel
Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel din: roşii uscate, dovlecei, ceapa, ulei de masline, ierburi de Provence, supă de legume, usturoi, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 75 g roşii uscate 250 g dovlecei 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguriţe ierburi de Provence 800 ml supă de legume 4 căţei de usturoi sare piper proaspăt […]
Minitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval
Minitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval din: unt, făină, oua, morcovi, ţelină, broccoli, roşii cherry, smântână, piper, muştar, coajă de lămâie, pătrunjel, cascaval. Ingrediente: 100 g unt 200 g făină 1 ou Pentru umplutură: 2 morcovi 2 fire ţelină 400 g broccoli 6 roşii cherry 350 ml smântână 2 ouă piper nucşoară 1 linguriţă muştar coajă de lămâie rasă 75 g caşcaval ras […]