Retete culinare rapide cu poze
Salata de pui cu mere si nuci
Salata de pui cu mere si nuci din: piept de pui, mere, nuci, salata, ulei, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, seminte de mustar, vin, smantana, unt. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 3 mere miezul de la 10-15 nuci 1 salată verde 3 linguri ulei de măsline 100 g merişoare uscate opţional, […]
Pastrama de oaie cu sos de gutui
Pastrama de oaie cu sos de gutui din: pastrama de oaie, gutui, lamaie, vin spumos, miere. Ingrediente: 600 g pastramă de oaie 3 gutui zeama de la 1 lămâie mare 375 ml vin spumos sec 3 linguri miere Mod de preparare: Cureţi gutuile de coajă, le tai în 8 şi îndepărtezi partea lemnoasă, […]
Rulouri de pui cu gutui si alune
Rulouri de pui cu gutui si alune din: piept de pui, ceapa, unt, gutui, alune, sare, piper, nucsoara, branza, vin. Ingrediente: 2 fileuri de piept de pui 1/2 ceapă mică 3 linguri unt 2 gutui 2 linguri alune mărunţite sare piper nucşoară 200 g brânză Brie 1 pahar vin alb Mod de preparare: Decojeşti […]
Terina de orez cu mazare si morcovi
Terina de orez cu mazare si morcovi din: orez, mazare, ardei, ceapa, morcovi, ciuperci, supa de legume, margarina, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 260 g orez 150 g mazăre 1 ardei gras galben 1 ceapă 2 morcovi 1 conservă de ciuperci feliate supă de legume 50 g margarina 2 linguri ulei mărar pătrunjel sare […]
Cum se prepara Pasta de ardei capia (VIDEO)
Pasta de ardei capia: Cum se prepara Pasta de ardei capia:
Meringue cu mere
Meringue cu mere din: unt, zahar, oua, faina, mere, scortisoara. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahăr 4 ouă 350 g făină 5 mere 1 lingurita scortisoara Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, gălbenuşurile şi făina. Aduni aluatul într-o bilă şi-l pui la […]
Tarta cu cascaval si telemea
Tarta cu cascaval si telemea din: unt, faina, oua, sunca, cascaval, telemea, smantana, varza, praz, piper. Ingrediente: 150 g unt 250 g făină 1 ou Pentru umplutură: 150 g şuncă 100 g caşcaval 200 g telemea proaspătă 3 ouă 2-3 linguri smântână 1/2 varză albă 1 tijă praz piper Mod de preparare: Mixezi untul […]
Placinta frageda cu mere
Placinta frageda cu mere din: unt, zahar, oua, praf de copt, faina, lamaie, vanilie, mere. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 5 oua 1 1/2 lingurita praf de copt 350 g faina coaja de la 1 lamaie 1 fiola vanilie 1 kg mere Mod de preparare: Mixezi untul moale cu zahărul, vanilia şi […]
Salata siriana de fructe
Salata siriana de fructe din: struguri, pere, mere, banane, portocala, mandarina, papaya, kiwi, ananas, capsuni. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri negri 2 pere 2 mere 2 banane 1 portocală 2-3 mandarine 1 papaya 2 kiwi 5-6 rondele de ananas din conservă opţional, 5-6 căpşuni mari Pentru sos: 200 g iaurt grecesc 2- 3 linguri miere […]
Mancarica de linte si legume
Mancarica de linte si legume din: linte, ardei gras, ardei iute, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, boia, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 căni linte 1 ardei gras 2 cepe potrivite 2 morcovi 1 ardei iute 250 ml suc de roşii 2-3 căţei de usturoi 1/2 linguriţă boia dulce sare piper ulei mărar […]
Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne de curcan si ierburi aromate
Ardei umpluti cu carne de curcan si ierburi aromate din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, curcan, patrunjel, oregano, busuioc, supa de pui, ardei, mozzarella, sos de rosii, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline ½ ceasca ceapa tocata 1 cană ciuperci felii 1 lingura usturoi 1 kg carne tocata de curcan 1 lingura patrunjel […]
Cotlet de porc in sos
Cotlet de porc in sos din: cotlet de porc, bacon, cimbru, sare, piper, usturoi, ceapa, unt, smantana, mustar, faina, vin, chilli. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 10-12 felii bacon cimbru sare piper 1 catel usturoi Pentru sosul de mustar: 2 cepe 200 g unt 200 ml smantana lichida 2 linguri mustar 2 lingurite mustar […]
Alimente verzi pentru o sănătate de fier
Clorofila este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi existenţi în naturăşi doar una dintre componentele benefice din legumele verzi, dar şi cea mai eficientă în lupta cu toate formele de cancer. Mai mult, legumele şi fructele verzi sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale şi fibre solubile, acestea din urmă scăzând colesterolul şi contribuind la eliminarea grăsimilor […]
Tocinei bucovineni
Tocinei bucovineni din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 kg cartofi, daţi prin răzătoarea mică 3-4 linguri făină 2 linguri griş 3 ouă 3 linguri iaurt gras sare piper ulei Mod de preparare: Amesteci cartofii scurşi cu făina şi cu grisul. Baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie, torni iaurtul […]
Sufleu de conopida cu smantana si cascaval
Sufleu de conopida cu smantana si cascaval din: conopida, ou, smantana, cascaval, lapte, unt, sare, piper. Ingrediente: 220 g conopidă 1 ou 30 ml smântână 20 g caşcaval 50 ml lapte unt sare piper Mod de preparare: Cureţi conopida, o rupi bucheţele şi o speli sub jet de apă. 0 pui la fiert în […]
Placinta cu varza si foi de dafin
Placinta cu varza si foi de dafin din: ulei, apa minerala, praf de copt, sare, faina, varza murata, ceapa, bulion, frunza dafin, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apă minerală 1 praf de copt sare făină Pentru umplutură: 1 varză murată 2 cepe tocate 3 linguri bulion 2-3 linguri ulei 1 frunză […]
Tarta cu pere si ciocolata amaruie si migdale
Tarta cu pere si ciocolata amaruie si migdale din: faina, zahar, galbenus, migdale, unt, lapte, sare, pere, cacao, ou, zahar vanilat, rom, ciocolata, faina, migdale, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 170 g făină 30 g zahăr 1 gălbenuş 3 linguri migdale măcinate 125 g unt 4 linguri lapte 1 praf de sare Pentru umplutură: 5 […]
Reteta zilei: Sos de dovleac
Sos de dovleac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovleac, sare, piper, nucsoara, salvie, supa de legume, paste, nuci, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline ½ ceasca ceapa cubulete 2 catei de usturoi tocat 1 dovleac curatat de seminte si tocat ½ linguriță de sare ½ linguriță piper negru 1/2 lingurita nucsoara 6 […]
Prajitura gustoasa cu mere si stafide
Prajitura gustoasa cu mere si stafide din: oua, zahar, faina, ulei, sare, lamaie, mere, stafide, zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă mici sau 4 mari câte 5 linguri zahăr şi făină 3 linguri ulei 1 praf de sare coajă rasă de la 1 lămâie 1 kg mere (în funcţie de mărime) 100 g stafide 3 linguri […]
Negresa delicioasa cu nuci
Negresa delicioasa cu nuci din: ciocolata neagra, unt, zahar, faina, oua, drojdie, nuci, coaja de portocala, sare. Ingrediente: 150 g ciocolată neagră 125 g unt 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 3 ouă 1 pliculeţ drojdie uscată 100 g mieji de nuci coajă de portocală confiată 1 praf sare Mod […]
Supa crema de telina cu smantana si crutoane
Supa crema de telina cu smantana si crutoane din: telina, cartofi, morcovi, ceapa, smantana, sare, piper, supa de legume, ulei, crutoane. Ingrediente: 1 kg ţelină 4 cartofi 3 morcovi 2 cepe 150 g smântână pentru gătit sare piper 2 l supă de legume 1-2 linguri ulei crutoane Mod de preparare: Tai ceapa şi o […]
Galuste cu struguri
Galuste cu struguri din: cartofi, gris, ou, faina, sare, struguri, pesmet, unt, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg cartofi curăţaţi şi fierţi 3-4 linguri griş 1 ou 2 linguri făină 1 vârf de cuţit de sare 1/2 kg struguri 125 g pesmet 60 g unt sau 60 ml ulei zahăr pudră Mod de preparare: […]
Chiftele de peste alb cu patrunjel
Chiftele de peste alb cu patrunjel din: peste, oua, ceapa, faina, ulei, paine, marar, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 700 g file peşte alb 2 ouă 3 cepe 150 g făină ulei 2-3 felii de pâine albă, înmuiate în lapte mărar pătrunjel piper sare Mod de preparare: Tai peştele mărunt, îl amesteci cu miezul de […]
Pipote cu sos de morcov
Pipote cu sos de morcov din: pipote, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pipote de pui 2 cepe 4-5 morcovi o legătură pătrunjel o lingură făină o lingură ulei sare piper Mod de preparare: Pipotele se spală, se verifică să fie foarte bine curăţate şi se taie pe jumătate. In […]
Crema de mere si ciocolata
Crema de mere si ciocolata din: mere, budinca, zahar vanilat, ciocolata, cacao, zahar, apa. Ingrediente: 3 kg mere 3 plicuri budincă de vanilie 1 pliculeţ zahăr vanilinat 100 g ciocolată de menaj 2-3 linguri cacao 300 g zahăr circa 500 ml apă Mod de preparare: Speli merele şi păstrezi 2-3 pentru decor. Tai în […]
Reteta zilei: Muschiulet de porc cu sos de ciuperci
Muschiulet de porc cu sos de ciuperci din: porc, otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, cimbru, condimente, usturoi, ciuperci, ceapa, vin rosu, unt. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 1 lingura rozmarin proaspat tocat 2 linguri de cimbru proaspat tocat 1 lingura condimente de friptură 3 […]
Prajitura cu pere si aluat ras
Prajitura cu pere si aluat ras din: faina, zahar, margarina, lapte, banana, praf de copt, pere, scortisoara, zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: Pentru stratul de la bază: 350 g făină 150 g zahăr 50 g margarină 100-150 ml lapte 1 banană 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 1 kg pere 1 linguriţă […]
Zacusca cu vinete si ardei
Zacusca cu vinete si ardei din: ardei, vinete, ceapa, usturoi, otet din vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg ardei kapia un kg vinete un kg ceapă 5 căţei usturoi 2 linguri oţet din vin 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Vinetele spălate se găuresc în diferite locuri cu vârful subţire al […]
Tarta cu mere, scortisoara si cuisoare
Tarta cu mere, scortisoara si cuisoare din: faina, unt, zahar, oua, sare, ulei, mere, apa, scortisoara, lamaie, cuisoare. Ingrediente: Pentru blat: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilinat 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură ulei pentru formă Pentru umplutură: 2 kg mere 200 g zahăr alb […]
Varza cu taitei si smantana
Varza cu taitei si smantana din: varza, paste, ceapa, bulion, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 kg varză 1 pachet paste fără ou 3 cepe 4 linguri bulion 200 g smântână vegetală sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o dai, cu sare şi o laşi 20 de minute. O […]
Tort cu pere si sirop caramel
Tort cu pere si sirop caramel din:pere, margarina, zahar, faina, oua, praf de copt, sare, lamaie, budinca de vanilie, lapte, zahar vanilat, branza dulce, gem, apa, frisca. Ingrediente: 5 pere 200 g margarină 100 g zahăr pudră 500 g făină 2 ouă 1/2 plic praf de copt sare 1 lămâie Pentru umplutură: 1 praf budincă […]
Reteta zilei: Desert cu mere si sirop de caramel
Desert cu mere si sirop de caramel din: paine, oua, lapte, esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara, mere, zahar brun, faina, unt, sirop de caramel. Ingrediente: 1 paine, cuburi 3 oua batute 2 cani de lapte 1 lingurita esenta de vanilie ½ lingurita nucsoara 1 lingurita scortisoara macinata 1 cană mere cuburi 1 cana zahăr brun […]
Salau cu mere si sos de portocale
Salau cu mere si sos de portocale din: Ingrediente: 4 fileuri mari de şalău 4 mere 2 albuşuri 2 linguri amidon 2 linguri zahăr brun 6-7 linguri ulei sare Pentru sos: 2 portocale 2 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 1/2 linguriţă boia iute 1 lingură sos de soia 1 pahar supă de legume […]
Ficatei de pui cu struguri
Ficatei de pui cu struguri din: ficatei de pui, struguri verzi, ulei, piper, sare, ceapa, usturoi, cimbru, vin, patrunjel, paine prajita. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 200 g struguri de preferinţă verzi 2 linguri ulei piper rosu proaspăt măcinat sare 1 ceapă 2 căţei de usturoi cimbru uscat mărunţit 2-3 linguri vin alb sec pătrunjel […]
Pulpe de pui cu prune si sos alb
Pulpe de pui cu prune si sos alb din: pulpe de pui, faina, prune, nuci, ceapa, unt, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 g făină 10 prune fără sâmburi 1/2 pahar nuci mărunţite 3 cepe 2 linguri unt 300 ml smântână pentru gătit sare piper măcinat 100 ml ulei Mod […]
Tarta cu varza si bacon
Tarta cu varza si bacon din: oua, unt, faina, apa, sare, cascaval, varza, chimen, bacon, piper, ulei. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 g unt rece 250 g făină 2 linguri apă rece 1 praf sare Pentru umplutură: 3 ouă 250 g caşcaval ras 1 varză mică albă 1 linguriţă chimen 150 g bacon piper ulei […]
Mere coapte cu inghetata
Mere coapte cu inghetata din: mere, inghetata de vanilie, martipan, scortisoara, unt, zahar. Ingrediente: 4 mere mari, dintr-un soi mai dulce 250 g îngheţată de vanilie 100 g masă de marţipan 4 batoane de scorţişoară 50 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă pudră de scorţişoară fin măcinată Mod de preparare: Aprinzi focul la cuptor. Speli […]
Placinta savuroasa cu mere
Placinta savuroasa cu mere din: faina, unt, zahar, galbenus, smantana, sare, mere, vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 310 g făina 200 g unt 120 g zahăr 3 gălbenuşuri 2 linguri smântână 1 vârf cuţit de sare Pentru umplutură: 1,5 kg mere 1 lingură zahăr 2 linguri făină 1 fiolă vanilie Mod de preparare: Amesteci făina […]
Porumbei cu sos de struguri
Porumbei cu sos de struguri din: porumbei, struguri, miere, otet, unt, sare, piper, legume deshidratate, ulei de masline. Ingrediente: 2-3 porumbei întregi 1 ciorchine mare de struguri nu foarte copţi 2 linguri miere 1 păhărel oţet aromatic 50 g unt sare piper 1 lingură legume deshidratate fără sare 50 ml ulei de măsline […]
Clatite cu mere si calvados
Clatite cu mere si calvados din: unt, faina, lapte, ou, zahar, sare, lamaie, mere, calvados, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 50 g unt 80 g făină 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 ou 2 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lămâie 2 mere 20 ml vinars de mere (calvados) 3 linguri ulei pentru tigaie 2 […]
Rulada cu carne tocata si ciuperci
Rulada cu carne tocata si ciuperci din: carne de vita si porc, ou, ceapa, paine, sare, piper, ardei, ciuperci. Ingrediente: 1 kg carne tocată (vită şi porc) 1 ou 2 cepe 1 felie pâine sare piper 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 ardei verde 200 g ciuperci Mod de preparare: Amesteci carnea cu […]
Pere in sirop de vin rosu
Pere in sirop de vin rosu din: pere, vin, zahar, scortisoara, menta, lamaie, iaurt. Ingrediente: 4 pere mari, frumoase şi mai tari 1 cană vin roşu 1 cană zahăr scorţişoară 2-3 frunzuliţe de mentă 1 lămâie 200 g iaurt Mod de preparare: Pui vinul şi zahărul să fiarbă într-o crăticioară. Adaugi zeama de lămâie şi […]
Reteta zilei: Cartofi dulci cu iaurt si fulgi de ovaz
Cartofi dulci cu iaurt si fulgi de ovaz din: cartofi dulci, zahar brun, scortisoara, nucsoara, unt, iaurt, fulgi de ovaz. Ingrediente: 4 cartofi dulci 2 linguri de zahăr brun ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara 2 linguri unt ½ ceasca iaurt 1 cană fulgi de ovaz Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Așezați […]
Briose cu gutui si stafide
Briose cu gutui si stafide din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, oua, sare, lapte, ulei, gutui, stafide. Ingrediente: 200 g făină albă 50 g făină integrală 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 100 g zahăr 2 ouă 1 praf de sare 125 ml lapte 4 linguri ulei 1 gutuie mare sau 2 […]
Ciorba de cartofi cu smantana
Ciorba de cartofi cu smantana din: bors, smantana, galbenus, cartofi, pastai fasole, mazare, ceapa, gogosar, morcov, praz, telina, taitei, pastarnac, patrunjel, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 ml borş 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 4-5 cartofi 2 mâini păstăi de fasole 1 cană mazăre 1 ceapă 1 gogoşar 1 morcov 1 praz 1 ţelină tăiţei 1 […]
Prajitura frageda cu mere si lamaie
Prajitura frageda cu mere si lamaie din: faina, zahar, untura, ou, smantana, bicarbonat, mere, lamaie, gris. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 150 g zahăr 3 linguri untură 1 ou smântână sau iaurt cu care se frământă 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură: 1 1/2 kg mere zahăr după gust 1 lămâie 3- 4 linguri griş […]
Cartofi la cuptor cu carnati
Cartofi la cuptor cu carnati din: carnati, cartofi, morcovi, ulei, ceapa, rozmarin, telemea, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 2 cârnaţi 4 cartofi 3 morcovi ulei 1 legătură ceapă verde 1 crenguţă rozmarin 150 g telemea sărată 100 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Tai fâşii subţiri un cârnat, iar pe celălalt […]
Tarta cu cartofi si broccoli
Tarta cu cartofi si broccoli din: faina, unt, oua, sare, branza de vaci, cartofi, telemea, cascaval, praz, kaizer, ulei, broccoli, ardei, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 100 g unt 1 ou sare Pentru umplutură: 200 g brânză de vaci 2 cartofi 200 g telemea sărată 100 g caşcaval ras 3 ouă 1/2 fir […]
Budinca de orez cu castane
Budinca de orez cu castane din: orez, castane, zahar, stafide, lapte, sare, unt, pesmet. Ingrediente: 120g orez 100 g castane comestibile 30 g zahăr 30 g stafide 1 l lapte dulce pasteurizat sare 40 g unt câte 1 lingură unt şi pesmet pentru vas Mod de preparare: Pui castanele pentru 24 de ore într-un […]
Reteta zilei: Somon cu dovlecel, rosii si sos pesto
Somon cu dovlecel, rosii si sos pesto din: dovlecel, sos pesto, somon, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper, busuioc. Ingrediente: 1 dovlecel 4 linguri de sos pesto 2 fileuri de somon 2 cani rosii cherry 4 căței de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 lingura otet balsamic ¼ linguriță piper negru […]
Placintele cu mere si biscuiti
Placintele cu mere si biscuiti din: foi de placinta, mere, biscuiti, nuca, portocala, scortisoara, zahar, unt, dulceata, ou Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 3 mere mari 200 g biscuiţi măcinaţi 200 g nucă măcinată 1 linguriţă coajă rasă de portocală 1 linguriţă praf de scorţişoară 100 g zahăr 200 g unt 100 g dulceaţă de […]
Supa-crema de telina cu mere
Supa-crema de telina cu mere din: telina, mere, ceapa, curry, supa, bacon, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ţelină 3 mere uşor acrişoare 2 cepe 2 linguriţe curry 700 ml supă de carne de pasăre 8 feliuţe de bacon 4 linguri ulei de măsline sare piper alb măcinat Mod de preparare: Cureţi şi […]
Tarta cu struguri albi si negri
Tarta cu struguri albi si negri din: faina, margarina, zahar pudra, praf de copt, sare, apa, branza dulce, smantana, ou, zahar, lamaie, struguri. Ingrediente: Pentru blat: 350 g făină 175 g margarină 100 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt sare 2- 3 linguri apă rece Pentru umplutură: 200 g brânză dulce 50 ml […]
Rulouri fragede cu nuca si mar
Rulouri fragede cu nuca si mar din: faina, drojdie, oua, margarina, zahar pudra, lamaie, stafide, fulgi de migdale, lapte, nuca, zahar vanilat, esenta migdale, miere, zahar cristal. Ingrediente: 600 g făină 1/2 cubuleţ drojdie 3 ouă 200 g margarină 160 g zahăr pudră coajă rasă de lămâie 70 g stafide 70 g fulgi de migdale […]
Salata delicioasa de cruditati cu maioneza
Salata delicioasa de cruditati cu maioneza din: morcovi, telina, mere, sare, piper, maioneza, lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 ţelină 2 mere sare piper 1 lingură maioneză zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi ţelina şi morcovii şi le dai prin răzătoarea mică. La final, descojeşti merele şi le razi. Amesteci toate ingredientele, […]
Guguluf cu struguri
Guguluf cu struguri din: unt, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, ciocolata, struguri, pesmet, nuci. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 4 ouă 1 praf de sare 100 g zahar tos 225 g făină 1 linguriţă praf de copt 50 g ciocolată amăruie 350 g boabe de struguri 2 linguri pesmet 50 […]
Spata de porc impanata cu castraveti acri
Spata de porc impanata cu castraveti acri din: spata de porc, ulei, castraveti murati, sare, piper, ceapa, vin, sos de rosii. Ingrediente: 600 g spată de porc 3 linguri ulei castraveciori muraţi sare piper 1 ceapă roşie 1/2 pahar vin roşu sec 2-3 linguri sos de roşii Mod de preparare: Speli şi cureţi de […]
Mingiute de cereale cu gutui si miere
Mingiute de cereale cu gutui din: gutui, unt, miere, lapte, ou, esenta de vanilie, scortisoara, fulgi de cereale, stafide, nuci, alune, frisca. Ingrediente: 3 gutui 250 g unt 2 linguri miere 300 ml lapte dulce pasteurizat 1 ou 1 lingură esenţă de vanilie 1 linguriţă pudră de scorţişoară 300 g fulgi de cereale 50 g stafide […]
Reteta zilei: Budinca de paste cu rosii si crema de branza
Budinca de paste cu rosii si crema de branza din: paste, rosii, branza cheddar, sos iute. Ingrediente: 300gr paste 2 cutii rosii cubulete 500gr crema de branza 3 cesti brânză Cheddar rasa 1/2 cana sos iute Mod de preparare: Gatiti pastele al dente. Scurgeti si pastrati deoparte. Adaugati rosiile cubulete, crema de branza, branza Cheddar […]
Rulada de porc cu ciuperci si patrunjel
Rulada de porc cu ciuperci si patrunjel din: pulpa de porc, carne tocata, spanac, ciuperci, sare, ceapa, praz, castraveti murati, patrunjel, piper, ulei, foaie de copt. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 300 g carne tocată 200 g spanac 300 g ciuperci sare 1 ceapă 1 tijă mică praz 2 castraveţi muraţi 2 legături pătrunjel […]
10 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi din: morcovi, ceapa, cartofi, ardei gras, dovlecel, suc de lamaie, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe mici 4-5 cartofi un ardei gras verde un dovlecel sucul unei lamai 2 linguri ulei cateva fire patrunjel […]
Musaca de vinete cu carne de porc si vita
Musaca de vinete cu carne de porc si vita din: carne tocata porc cu vita, ceapa, ulei, usturoi, vinete, unt, cascaval, rosii, ardei, sare, coriandru, oregano, piper. Ingrediente: 400 g carne tocata porc cu vită 1 ceapa mare 100 ml ulei 3 căţei de usturoi 2-3 vinete medii 1 lingură unt pentru tava 100 g […]
Salata de oua si ceapa verde
Salata de oua si ceapa verde din: oua, ceapa, ulei, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 6 fire ceapă verde 2 linguri ulei sare piper 1-2 linguri zeamă de lămâie Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare 10 minute. Le scoţi, le treci sub jet de apă rece şi le […]
Budinca de cafea cu miez de nuca
Budinca de cafea cu miez de nuca din: paine, oua, cafea, zahar, unt, miez de nuca, pesmet, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 200 g miez de pâine albă 4 ouă 1 ceaşcă de cafea 150 g zahăr 150 g unt 50 g mieji de nuci 1-2 linguri pesmet coajă rasă de lămâie 1 praf de […]
How To Make a Negroni (VIDEO)
The Negroni is as classic a cocktail as it gets. While most of the cocktails we featured have their origin in the USA, this was invented in 1919 in Florence, where Count Camillo Negroni suggested to Fosco Scarselli, the bartender at the Hotel Baglioni in Florence, that he add gin to his Americano, a mild […]
How to Make a Coffee Martini with Disaronno (VIDEO)
When Amaretto di Saronno released their limited edition collaboration with Versace, we knew we could make a special cocktail with it – The Coffee Martini. This vodka based cocktail is a variation on the classic Martini, including, besides Amaretto, Borghetti and fresh brewed espresso. If you want to counter the bitterness it’s possible to add […]
Dieta cu pere – slabesti eficient 3 kilograme în 5 zile
Dieta cu pere este o dietă eficientă ce nu necesită un timp prea îndelungat ca să observi rezultatele. Ţinută cu stricteţe, dieta duce la pierderea a 3 kilograme în 5 zile. E nevoie să consumi glucide complexe, precum şi multe fructe şi legume proaspete. Mic dejun – 2 pere – 1 bol cu fulgi de […]
How to Make Chicken Liver Paté with Beer and Bourbon (VIDEO)
Chicken Liver Paté with Beer and Bourbon: How to Make Chicken Liver Paté with Beer and Bourbon: Pofta buna!
Reteta zilei: Prajitura cu afine si aroma de migdale
Prajitura cu afine si aroma de migdale din: unt, zahar, faina, lapte batut, praf de copt, esenta de migdale, esenta de vanilie, oua, afine. Ingrediente: 1 cană unt 2 cani de zahar 3 cesti faina 1 cană lapte bătut ¼ linguriță praf de copt ½ linguriță esenta de migdale 1 linguriță esenta de vanilie […]
Tocanita de ciuperci cu usturoi si marar
Tocanita de ciuperci cu usturoi si marar din: ciuperci, ceapa, bulion, ardei, usturoi, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 800 g ciuperci 4 cepe 2 linguri bulion 3 ardei graşi 5 căţei usturoi sare piper 3 linguri ulei 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai subţire, inclusiv codiţele. Tai ceapa julien […]
Crumble cu mere si cocos
Crumble cu mere si cocos din: Ingrediente: 6 mere 1 linguriţă scorţişoară 75 g unt 2 linguri nucă de cocos 2 linguri pesmet 2 linguri fulgi de ovăz 1 plic zahăr vanilinat 2-3 linguri zahăr Mod de preparare: Decojeşti merele şi le tai în felii groase, îndepărtându-le şi cotoarele. Le presari cu zahăr vanilinat […]
Supa crema de linte cu usturoi si crutoane
Supa crema de linte cu usturoi si crutoane din: linte, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, morcov, telina, lamaie, ulei, boia, crutoane. Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 3 căţei usturoi sare piper cimbru 1 morcov 1/2 ţelină 1/2 lămâie (opţional) 2 linguri ulei boia iute crutoane Mod de preparare: Speli bine si alegi cu […]
Tarta cu ceapa, oua si cascaval
Tarta cu ceapa, oua si cascaval din: faina, unt, smantana, branza, ceapa, bacon, oua, cascaval, piper. Ingrediente: Pentru blat: 300 g făină 125 g unt 1 lingură smântână 125 g brânză rasă Pentru umplutură: 700 g ceapă 60 g unt 150 g bacon 6 linguri smântână 4 ouă 50 g brânză 50 g caşcaval piper […]
Pachetele cu carne
Pachetele cu carne din: faina, margarina, praf de copt, ou, sare, susan, carne tocata, ceapa, usturoi, cimbru, branza cheddar, ulei. Ingrediente: 500 g făină 200 g margarină 1 lingurită praf de copt 250 ml apă 1 ou bătut sare susan Pentru umplutura: 350 g carne tocată 1 ceapă 2 cătei usturoi 1 lingurită cimbru uscat […]
Salata cu mere si tofu
Salata cu mere si tofu din: mere, tofu, telina, salata, otet, lamaie, maioneza, susan, sare, piper, nuci, scortisoara. Ingrediente: 3-4 mere acrisoare 150 g brânză tofu 2 rădăcini de ţelină 10-12 frunze de salată 2 linguri oţet de mere 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri maioneză de casă 1 lingură seminţe de susan sare […]
Retete de Muraturi si Conserve (2015)
Retete de Muraturi si Conserve: Rosii intregi in suc Rosii intregi in suc din: rosii, suc de lamaie, apa Ingrediente: 7 kg roşii 150 ml suc de lămâie sare de lămâie, opţional 2l apă Mod de preparare: Speli bine roşiile şi te asiguri că nu sunt lovite. Le opăreşti, pe rând, aproximativ 30 de secunde, […]
Pui cu salata de varza si mere
Pui cu salata de varza si mere din: piept de pui. ketchup, ulei de masline, sare, varza, morcov, mere, telina, lamaie, ulei de masline, seminte de coriandru, sare, otet. Ingrediente: 1 piept de pui file 2-3 linguri ketchup 1 lingură ulei de măsline sare Pentru salată: 1/2 varză mică 2 morcovi 2 mere 1 rădăcină […]
Gratin cu sos de rosii
Gratin cu sos de rosii din: rosii, conopida, unt, pesmet, parmezan, marar, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g roşii 1 conopidă mare 50 g unt 50 g pesmet 50 g parmezan ras 1 legătură mărar 1 legătură cimbru coajă rasă de lămâie sare piper Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli […]
Supa de mere verzi
Supa de mere verzi din: mere, morcov, patrunjel, telina, carne de vitel, smantana, faina, sare. Ingrediente: 500 g mere verzi mai acrişoare 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 700 g carne de viţel 3 linguri smântână 1 lingură făină sare Mod de preparare: Tai carnea de viţel în felii pe care […]
Salata de cartofi cu mere si oua
Salata de cartofi cu mere si oua din: cartofi, amioneza, iaurt, castraveti, sare, piper, mar, oua. Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza light iaurt castraveti murati 5 linguri zeama de castraveti sare piper alb 1 mar 2 oua fierte Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă clocotită, […]
Reteta zilei: Mamaliga pufoasa
Mamaliga pufoasa din: unt, lapte, smantana, malai, sare, parmezan, mascarpone. Ingrediente: 2 linguri unt 3 cesti de lapte 4 cesti smantana 2 cesti malai 2 lingurite de sare ½ ceasca parmezan ras ½ ceasca mascarpone Mod de preparare: Adaugati untul intr-o oală mare la foc mare mediu. Când începe să se topească untul, se adaugă […]
Supa de pui cu telina si pere
Supa de pui cu telina si pere din: telina, ceapa, supa de pui, smantana, piept de pui, pere, sare, coriandru, nucsoara, ienibahar, marar. Ingrediente: 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlocie 1 ceapă 800 ml supă de pui 200 ml smântână pentru gătit sau friscă lichidă 2 linguri unt 300 g piept de pui 2 […]
Piept de pui cu mere si cidru
Piept de pui cu mere si cidru din: piept de pui, mar, ceapa, ulei de masline, zahar brun, cidru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1/2 piept de pui dezosat si fără piele 1 măr acrişor 10 g unt 1 ceapă de dimensiune mijlocie 1-2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr brun 75 ml cidru sec […]
Supa de castraveti si struguri verzi
Supa de castraveti si struguri verzi din: struguri, castraveti, ulei de masline, otet, iaurt, usturoi, migdale, paine, apa, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g struguri verzi 2 castraveţi 100 ml ulei de măsline 2 linguri oţet 1 lingură iaurt 1 căţel de usturoi 80 g migdale 4 felii de pâine albă 250 ml apă 1 […]
Creveti inveliti in rosie
Creveti inveliti in rosie din: creveti, unt, rosii, ulei, mustar, smantana, miere, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g creveţi mari decorticaţi 2 linguri cu unt 4 roşii Pentru sos: 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu muştar Dijon 1 lingură cu smântână 1 linguriţă cu miere pătrunjel verde sare, piper Mod de […]
Tarta cu ceapa si branza Gruyere
Tarta cu ceapa si branza Gruyere din: unt, ceapa, dafin, piper, sare, aluat, ou, nucsoara, smantana, branza. Ingrediente: 60 g unt 500 g ceapă curăţată şi tăiată în felii 1 frunză de dafin sare şi piper negru măcinat 175 g aluat foietaj 1 ou mare nucşoară măcinată 300 ml smântână lichidă (sau jumătate smântână, jumătate […]
Ceaiul de catina, un remediu naturist exceptional
Ceaiul de catina este un remediu naturist de care organismul tau are mare nevoie, atat pentru refacerea nivelului de energie, cat si pentru tratarea sau prevenirea unor afectiuni. Cu numeroase beneficii pentru sanatate, catina, supranumita “ginsengul romanesc”, isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului. Ce substante iti furnizeaza ceaiul de […]
Reteta zilei: Somon cu sos de otet si afine
Somon cu sos de otet si afine din: afine, otet balsamic, otet de mere, condimente, somon. Ingrediente: ½ ceasca afine proaspete 2 linguri otet balsamic 2 linguri otet de mere 1 lingura condimente pentru peste 1 kg somon proaspăt Mod de preparare: Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare sau cuptorul la 180C. Într-o cratiță mică […]
Ficat de pui cu struguri si ciuperci
Ficat de pui cu struguri si ciuperci din: ficat de pui, sare, piper, sunca de Parma, unt, ciuperci, vin, struguri, paine prajita, frunze de nasturel. Ingrediente: 400 g ficat de pui sare piper negru proaspăt măcinat 4 felii de şuncă de Parma 60 g unt 100 g ciuperci champignon brune, înjumătăţite 6 linguri cu vin […]
Supa de taitei cu legume
Supa de taitei cu legume din: vanata, ulei, ciuperci, tofu, supa miso, taitei de orez, broccoli, boabe de soia, ghimbir, sos de soia, ridichi, creson sau salata verde. Ingrediente: 100 g vânătă 1 linguriţă ulei 100 g ciuperci 100 g brânză tofu marinată 2 plicuri pastă de supă miso 80 g tâiţei de orez câteva […]
9 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Bors cu carnati si legume Bors cu carnati si legume din: ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slaninuta afumata, carnat babic, orez, cartofi, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 telina mica 1 morcov 1 ardei capia 150 g slaninuta afumata 200 g carnat babic 100 g orez […]
Budinca de gris cu dulceata
Budinca de gris cu dulceata din: oua, gris, zahar, lapte, sare. Ingrediente: 4 oua 250 g gris 150 g zahar 1 l lapte 1 praf de sare Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul. Peste acestea pui grişul în ploaie, amestecând încontinuu. Baţi albuşurile spumă şi adaugi treptat în compoziţia […]
Cum se prepara Musaca de vinete cu carne de vitel (VIDEO)
Musaca de vinete cu carne de vitel: Ingrediente: 1/2 kg carne tocată de viţel 4-5 vinete prăjite 4 cepe, 2-3 roşii 1 conservă de roşii în bulion (400 g) 3-4 linguriţe bulion 1 pahar de vin, ulei de măsline 2 linguriţe sare piper negru 2 ouă 1 legătuă pătrunje Cum se prepara Musaca de vinete […]
Somon cu sos pesto de menta
Somon cu sos pesto de menta din: somon, lamaie, menta, rucola, caju, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 4 fileuri de somon de circa 200 g fiecare 1 lămâie, plus sferturi pentru servit 1 legătură mare de mentă proaspătă 100 g rucola 30 g caju rumenit 2 linguri ulei de măsline, plus pentru uns 50 g […]
Turnulet de cacao
Turnulet de cacao din: lapte, unt, zahar, cacao, oua, faina, praf de copt. Ingrediente: 200 ml lapte 100 g unt 100 g zahăr 3 linguri cacao 2 ouă 250 g făină un plic praf de copt Mod de preparare: Se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi apoi făina […]
Burgeri in stil grecesc
Burgeri in stil grecesc din: ceapa, ulei, amestec condimente, carne de vita si oaie, castravete, otet de vin, usturoi, iaurt, chifle, frunze de salata. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 1-2 linguri amestec de condimente 400 g carne tocată de vită şi oaie 50 g castravete 1 lingură oţet de vin alb 1 căţel de […]
Quiche cu ton si mazare
Quiche cu ton si mazare din: faina, unt, ton, mazare, ou, lapte, sare, piper, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină albă 100 g unt Pentrul umplutura: 200 g ton din conservă, scurs 125 g mazăre congelată 1 ou 200 ml lapte sare piper negru boia de ardei Mod de preparare: Pentru aluat, cerne […]
Reteta zilei: Pui in crusta de caju
Pui in crusta de caju din: sos sriracha, pasta de chili, sos de soia, miere, sos de peste, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, piept de pui, caju. Ingrediente: 2 linguri sos sriracha 2 linguri pastă de chili ¼ cană sos de soia ¼ cană de miere 1 lingura sos de peste 1 lingura suc de […]
Sarlota in trei culori
Sarlota in trei culori din: oua, zahar, frisca, lapte, gelatina, cacao, ciocolata, rom, vanilie. Ingrediente: 4 ouă 100 gzahăr 1 l frişcă lichidă 350 ml lapte 5 plicuri cu gelatină 20 g cacao 200 g ciocolată de menaj 1 esenţă de rom 1 esenţă de vanilie Mod de preparare: Bate frişca şi las-o la […]
Tort cu struguri albi
Tort cu struguri albi din: oua, faina, zahar, sare, branza, frisca, suc de portocale, foi de gelatina, struguri, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 praf de sare Pentru cremă: 300 g brânză 400 ml friscă 100 g zahăr pudră Pentru glazură: 300 ml suc de portocale 3 foi […]
Bagheta umpluta cu varza
Bagheta umpluta cu varza din: varza, ceapa, morocv, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, apa, sare. Ingrediente: 1 varză 1 ceapă 3 morcovi 1 legătură de pătrunjel ulei sare piper Pentru aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă 50 ml ulei sare Mod de preparare: […]
8 Ciorbe simple si rapide
Ciorbe simple si rapide: Bors din sfecla rosie Bors din sfecla rosie din: sfecla, cartofi, telina, ceapa, morcov, bors, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 sfecle roşii 1/2 kg cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1l borş sare pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe sfeclele şi cartofii. Le pui la fiert în […]
How to Make Mulled Wine (VIDEO)
Although Mulled Wine is not official a cocktail of course, we felt that with the holidays coming up we needed to show you how to make this christmas classic. The great thing about mulled wine is that there’s no strict recipe for it – it seems everyone has their own special way to make it. […]
How to Make a Ron Collins with Meermaid Infused Rum (VIDEO)
The Ron Collins is a variation on the gin-based Tom Collins, but with Rum. For this great summer drink we use the Berlin based Meermaid Infused Rum – a small batch rum from Berlin, infused with a great mix of fruits, peels and spices. Ron Collins with Meermaid Infused Rum: How to Make a Ron […]
Cum se prepara Varza murata in saramura calda (VIDEO)
Varza murata in saramura calda: Ingrediente: 18-20 bucăţi varză 5-6 rădăcini hrean 1 legătură mărar uscat boabe de muştar boabe de piper aprox. 800 g sare grunjoasă apă Cum se prepara Varza murata in saramura calda: Pofta buna!
Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu lapte de migdale
Smoothie de capsuni cu lapte de migdale din: capsuni, unt de migdale, lapte de migdale, miere, seminte de in, gheata. Ingrediente: 1 ceasca capsuni feliate ¼ ceasca unt de migdale ½ cana de lapte de migdale 1 lingura miere 1 lingura seminte de in ½ ceasca de gheata cuburi Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele […]
Musaca cu carne de porc si vita
Musaca cu carne de porc si vita din: cartofi, vinete, carne de porc si vita, ceapa, oua, ulei, cimbru, boia, rosii, patrunjel, cascaval, unt, sare, piper, lapte, faina. Ingrediente: 350 g cartofi 300 g vinete 500 g carne tocată porc cu vită 1 ceapă 3 ouă ulei 1/2 lingurită cimbru boia dulce 4 rosii pătrunjel […]
Pilaf cu legume si carne
Pilaf cu legume si carne din: pulpa de porc, orez, morcovi, ceapa, unt, ulei, chimen, coriandru, usturoi, supa de legume, concentrat de legume, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g pulpă de porc 2 morcovi 1 ceapă 25 g unt 1 lingură de ulei 1 linguriţă de chimen 1 linguriţă de coriandru 1 căţel […]
Tort cu fructe de padure si crema de branza
Tort cu fructe de padure si crema de branza din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, crema de branza, fructe de padure. Ingrediente: 200 g unt + 20 g pentru uns forma 200 g zahăr fin 4 ouă 185 g făină 1 linguriţă de praf de copt 100 ml lapte Pentru crema: 200 […]
Inele umplute cu prune
Inele umplute cu prune din: drojdie, lapte, sare, zahar, unt, ulei, prune, faina, oua. Ingrediente: 12 g drojdie 250 ml lapte 1 vârf cuţit de sare 100 g zahăr 100 g unt 30 ml ulei 15 prune 700 g făină 3 ouă Mod de preparare: Speli prunele şi le laşi să se scurgă de […]
Paella cu pui si caju
Paella cu pui si caju din: piept de pui, orez, ceapa, usturoi, bacon, ardei, rosii, caju, supa de pui, ulei, sare, cimbrisor. Ştiati ca… cuvântul spaniol paella e derivat din latinescul patella, care înseamnă tipsie? Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g orez 1 ceapa 2 catei de usturoi 150 g bacon felii 1 […]
Rizoto cu ciuperci
Rizoto cu ciuperci din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri unt 1 lingura ulei o ceapa mica 2 catei de usturoi orez supa de legume 200 g ciuperci patrunjel Mod de preparare: Topeşte trei linguri de unt şi una de ulei, căleşte o ceapă mică şi doi […]
Gustare de rosii cu mere
Gustare de rosii cu mere din: bagheta, rosii, ceapa, ere, ardei, telina, ulei, otet, zahar, oregano, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 baghetă 1 kg roşii 3 cepe mari 2 mere mari 2 ardei graşi 1 ţelină 6 linguri de ulei 1 linguriţă de oţet 1 linguriţă de zahăr 1 linguriţă de oregano 1 foaie de […]
Dovlecei gratinati cu urda si porumb
Dovlecei gratinati cu urda si porumb din: dovlecei, urda, ou, cascaval, faina, sare, piper, cimbru, ceapa verde. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g urdă dulce 1 ou 50 g caşcaval ras 1 lingură făină 1/4 linguriţă sare 2 fire cimbru 1/4 linguriţă piper măcinat 4 cepe verzi 400 g boabe de porumb din conservă 1 roşie […]
Prajitura pufoasa cu lamaie
Prajitura pufoasa cu lamaie din: zahar, ou, lamaie, amidon, unt, vanilie, faina, praf de copt. Ingrediente: Cremă: 220 g zahăr brun 3 ouă sucul de la 4 lămâi coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură de amidon 40 g unt 1 linguriţă extract de vanilie sau seminţele unui baton de vanilie Blat: 4 ouă […]
Reteta zilei: Piept de pui cu rosii cherry si sos de otet balsamic
Piept de pui cu rosii cherry si sos de otet balsamic din: pui, otet balsamic, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, busuioc. Ingrediente: 3 bucati piept de pui dezosat, fără piele ¼ cană de oțet balsamic ¼ cană ulei de măsline 2 cesti rosii cherry înjumătățite 8 catei de usturoi 2 linguri de busuioc proaspăt […]
Crostata cu orez
Crostata cu orez din: aluat, unt, dovlecel, praz, orez, ou, cascaval, lapte, sare, piper. Ingrediente: 200 g aluat foietaj (1 foaie) 25 g unt 1 dovlecel 1 fir de praz 100 g orez fiert 2 ouă 50 g caşcaval ras 150 ml lapte sare şi piper Mod de preparare: Intinde aluatul într-o foaie de […]
Cum se prepara Tarta cu somon si ceapa verde (VIDEO)
Tarta cu somon si ceapa verde: Cum se prepara Tarta cu somon si ceapa verde: Pofta buna!
Cura cu catina
CE CONȚIN FRUCTELE DE CĂTINĂ ȘI CUM NE AJUTĂ ACESTEA ORGANISMUL? Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză. Cum ne ajută acestea organismul? Prin simpla descriere a conținutului […]
Conopida cu sunca
Conopida cu sunca din: conopida, sunca, cascaval, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: o conopidă medie 200 g şuncă 100 g caşcaval 200 ml smântână 25 g unt sare piper Mod de preparare: Conopida desfăcută bucheţele se pune la fiert în apă cu sare. Se fierbe 20 de minute şi apoi se lasă la scurs. Şunca se […]
Mamaliga cu ciuperci si patrunjel
Mamaliga cu ciuperci si patrunjel din: apa, malai, unt, sare, ciuperci, boia, ceapa, vin, frunza de dafin, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 l apă 300 g mălai 1 lingură unt 1 linguriţă sare 1 kg ciuperci 1 lingură boia dulce 3 cepe mari 100 ml vin 1 frunză dafin piper 2 linguri ulei 1 legătură […]
Tarta cu branza si pere
Tarta cu branza si pere din: faina, migdale, unt, branza de vaci, ou, pere, zahar, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 125 g făină 50 g migdale măcinate 100 g unt 100 g brânză de vaci 1 ou Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 2 ouă 5 pere 120 g zahăr 100 g smântână Mod […]
Reteta zilei: Scoici in crusta de bacon si fistic
Scoici in crusta de bacon si fistic din: bacon, fistic, ceapa verde, rozmarin, sare, piper, scoici. Ingrediente: 8 felii bacon gatit ¼ ceasca fistic 1 lingura ceapa verde 1 lingura rozmarin proaspăt 1 linguriță de sare 1 linguriță de piper negru 12-15 scoici mari Mod de preparare: Se combină bacon, fistic, ceapa verde si rozmarin […]
Salata de orez si legume
Salata de orez si legume din: orez, morcov, apa, sare, ulei, rosie, ardei, ceapa, sunca, piper, busuioc. Ingrediente: 100g orez un morcov 300 ml apa sare ulei de masline o rosie o ceapa mica 1 ardei rosu 1 ardei verde 150g sunca piper busioc proaspat Mod de preparare: Fierbe 100 g de orez şi […]
Prajitura cu spuma de ciocolata si pere
Prajitura cu spuma de ciocolata si pere din: unt, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, pere. Ingrediente: Pentru blat 250 g unt 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 ouă 100 ml lapte 1/2 linguriţă praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie 5 linguri bucăţele de ciocolată […]
Gaspacho
Gaspacho din: suc de rosii, rosii, castravete, ardei gras, ceapa, suc de lamaie, busuioc, usturoi, sare, piper, chili. Ingrediente: 800 ml suc de roşii 4 roşii mari 1 castravete 1 ardei gras galben 3 cepe verzi 50 ml suc de lămâie 1 legătură busuioc tocat 1 căţel de usturoi pisat 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă […]
Pui la cuptor cu usturoi si salsa de ardei
Pui la cuptor cu usturoi si salsa de ardei din: rosii, ceapa, ulei de masline, porumb, ardei, usturoi, chmen, oregano, sare, boia, coriandru, pui, faina, telina, rozmarin, cimbru, vermut, supa de pui. Ingrediente: Salsa: 2 roşii 1 ceapă 1 lingură ulei de măsline 1 ştiulete de porumb 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu […]
Tarta cu pere si scortisoara
Tarta cu pere si scortisoara din: unt, faina, zahar, apa, ou, migdale, lichior, pere, scortisoara, lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g unt 250 g făină 100 g zahăr pudră 6 linguri apă 1 ou Pentru cremă: 75 g unt moale 75 g migdale măcinate 75 g zahăr pudră 1 ou 2 linguri făină 2 lingurite […]
Oua portugheze delicioase
Oua portugheze delicioase din: rosii, oua, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, ciuperci, pesmet, parmezan. Ingrediente: 6 roşii mari cărnoase 6 ouă mari 1 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă piper negru măcinat 300 g spanac 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 300 g ciuperci tocate 100 g pesmet 2 linguri parmezan […]
Prajitura cu gem si bezea
Prajitura cu gem si bezea din: oua, iaurt, faina, zahar, unt, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 2 albuşuri 250 g iaurt 200 g făină 150 gzahăr 50 g unt topit coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când acesta se […]
Supa-crema de conopida si branza topita
Supa-crema de conopida si branza topita din: conopida, unt, cartofi, ceapa, branza topita, sare, piper, crutoane, patrunjel. Ingrediente: o conopidă medie 15 g unt 4 cartofi mici o ceapă 3 triunghiuri brânză topită sare piper Pentru servit: crutoane pătrunjel Mod de preparare: Intr-o oală se topeşte untul şi se pun la călit ceapa tocată, […]
Reteta zilei: Chiftelute de pui cu sos de lapte de cocos
Chiftelute de pui cu sos de lapte de cocos din: pui, condimente pentru pui, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, condimente, lapte de cocos. Ingrediente chiftelute: 1 kg carne tocata de pui 1 lingura condimente pentru pui 1 lingura coriandru proaspat tocat Ingrediente sos: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa rosie tocata 3 […]
Minitarte cu conopida
Minitarte cu conopida din: aluat, conopida, smantana, mustar, cascaval. Ingrediente: un pachet aluat foitaj o conopidă mică 2 linguri smântână o lingură muştar picant 150 g caşcaval, după gust Mod de preparare: Conopida se pune 20 de minute 13 fiert în apă cu sare. Intre timp, aluatul se pune pe masa de lucru […]
Pui cu legume si verdeata
Pui cu legume si verdeata din: pulpe de pui, usturoi, ceapa, telina, morcovi, cartofi, ulei, otet, sare, piper, patrunjel, rozmarin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 căţei usturoi o ceapă 20 g felină 2 morcovi 3 cartofi ulei de măsline 1-2 linguri oţet balsamic sare piper pătrunjel rozmarin Mod de preparare: Toate legumele se […]
Cosulete cu ciuperci
Cosulete cu ciuperci din: ciuperci, foi de placinta, ceapa, ardei gras, usturoi, carnati afumati, cascaval, ulei, unt, cimbru, condiumente. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 foi de plăcintă 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi 3 cârnaţi afumaţi 100 g caşcaval ras ulei unt cimbru condiment din legume uscate Mod de preparare: Taie […]
Minitarte cu struguri si crema de vanilie
Minitarte cu struguri si crema de vanilie din: faina unt, zahar, apa, cacao, lapte, galbenus, esenta vanilie, gelatina, struguri. Ingrediente: Pentru tarte: 250 g făină 150 g unt 80 g zahăr pudră 2-3 linguri apă rece 2 linguri cacao Pentru umplutura: 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 40 g făină esentă vanilie […]
Vitel Wellington
Vitel Wellington din: muschi de vita, aluat foietaj, ficat de pui, ceapa, unt, vin rosu, smantana, patrunjel, ulei, ou, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 400 g aluat foietaj 400 g ficăţei de pui 2 cepe 2 linguri cu unt 400 ml vin roşu 2 linguri cu smântână 1 lingură cu pătrunjel tocat […]
Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu afine si papaya
Smoothie de capsuni cu afine si papaya din: capsuni, afine, portocala, papaya, lapte de soia, gheata. Ingrediente: 1 cană de căpșuni felii ½ ceasca afine 1 portocala felii ½ papaya curățata și curatata de seminte 1 cană lapte de soia ½ ceasca de gheata cuburi Mod de preparare: Adăugați toate fructele într-un blender. Se toarnă […]
Crap marinat
Crap marinat din: crap, ulei, faina, otet, apa, ceapa, ienibahar, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 1 ceaşcă cu oţet 1 ceaşcă cu apă 1-2 cepe ienibahar boabe piper boabe 2-3 frunze de dafin sare Mod de preparare: Curăţă, spală şi taie peştele în bucăţi […]
Tort cu struguri si crema de branza
Tort cu struguri si crema de branza din: biscuiti, unt, gelatina, crema de branza, lamaie, lapte condensat, struguri, menta. Ingrediente: Pentru baza: 200 g biscuiţi digestivi 100 g unt Pentru topping: 4 foi de gelatină 300 g cremă de brânză nedegresată coaja rasă fin şi sucul de la o lămâie 397 g lapte condensat la […]
Peste cu piure de spanac si cascaval
Peste cu piure de spanac si cascaval din: peşti (merluciu), spanac, smântână, unt, lapte, făină, caşcaval, lămâie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 peşti (merluciu) 500 g spanac 100 g smântână 40 g unt 200 ml lapte 100 g făină 100 g caşcaval 1 lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Condimentează peştii cu sare şi piper şi stropeşte-i cu ulei […]
Gem de grepfrut roz si ghimbir
Gem de grepfrut roz si ghimbir din: grepfrut, lamaie, ghimbir, zahar. Ingrediente: 3 grepfruturi roz mari (aproximativ 1,5 kg), spălate bine 2 lămâi mari, spălate bine 60 g rădăcină de ghimbir proaspătă, decojită şi feliată subţire 2 kg zahăr 4 bucăţi tulpină de ghimbir în sirop, tăiate în fâşii scurte şi fine 8-10 borcane de […]
Pui cu cuscus
Pui cu cuscus din: pulpe de pui, sare, piper, curry, boia, usturoi, ceapa, coriandru, otei, ulei, cuscus, supa de pui, mazare, spanac. Ingrediente: 8 pulpe de pui dezosate, fără piele sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 linguri cu pudră de curry 1 lingură cu boia 4 căţei de usturoi, decojiţi şi zdrobiţi 1 ceapă, […]
Cornuri pufoase cu gem
Cornuri cu gem din: lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ou, sare, esenta de vanilie, gem. Ingrediente: 150 ml lapte cald 325 g făină 5 g drojdie 40 g zahăr 70 g unt 1 ou mare 1 praf sare esenţă de vanilie Pentru umplutura: gem, după gust Pentru copt: 50 g unt 1 ou Mod […]
Miniquiche cu legume
Miniquiche cu legume din: aluat, oua, broccoli, conopida, ceapa, mozzarella, faina, unt, usturoi, masline, sare, piper. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj 2 ouă 1 mănunchi de broccoli tăiat mărunt 1 conopidă mică tăiată mărunt 3 cepe albe 300 g mozzarella 2 linguri cu făină 1 lingură cu unt pentru uns formele de tarte 3 […]
Supa-crema de legume si curry cu crutoane
Supa-crema de legume si curry cu crutoane din: cartofi, ceapa, telina, supa de pui, smantana, curry, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 telina 800 ml supa de pui 1 cana cu smantana 2 lingurite de curry patrunjel sare Mod de preparare: Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa […]
Invartita cu mere
Invartita cu mere din: mere, lamaie, scortisoara, amidon de porumb, foi de placinta, unt, zahar pudra. Stiati ca amidonul de porumb se foloseşte ca agent de îngroşare şi nu conţine gluten? Ingrediente: 2 mere tăiate mărunt coaja si sucul de la 1/2 lămâie 1/2 linguriţă cu scorţişoară 2 linguriţe cu amidon de porumb 6 foi […]
Tort de zmeura cu ciocolata alba
Tort de zmeura cu ciocolata alba din: unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, branza de vaci, zmeura, sirop de coacaze, ciocolata alba, alune de padure. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr brun 4 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 250 g făină cu factor de creştere Pentru glazură: 700 g unt 600 […]
Reteta zilei: Piept de pui cu sos barbeque la cuptor
Piept de pui cu sos barbeque la cuptor din: piept de pui, sos barbeque, sos iute. Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat, fără piele 1/2 cana sos barbeque 1/3 cana sos iute Mod de preparare: Puneti pieptul de pui intr-o cratita cu capac. Se amestecă împreună sosurile si se adauga peste pui. Acoperiti și […]
Potarniche fripta cu sos de patrunjel
Potarniche fripta cu sos de patrunjel din: potarnichi, sare, piper, unt, cartofi, fasole verde, smantana, patrunjel, nucsoara, lamaie, lapte. Ingrediente: 2 potârnichi curăţate sare şi piper negru măcinat 1 lingură cu unt piure de cartofi şi fasole vede, pentru a servi Pentru sosul de patrunjel: 150 ml smântână 30 g frunze de pătrunjel, tăiate mărunt […]
Tort cu glazura de cafea
Tort cu glazura de cafea din: oua, zahar vanilat, unt, ciocolata, faina, cafea. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 6 plicuri cu zahăr vanilat 50 g unt 100 g ciocolată neagră 50 g făină Pentru glazura: 150 g zahăr 4 linguri cu cafea concentrată Mod de preparare: Intr-un vas, freacă cele trei gălbenuşuri cu […]
Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala
Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala din: pulpa, varza rosie, telina, portocale, ulei de masline, miere, sare, piper, alb, vin alb, otet, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, rădăcină de pătrunjel. Ingrediente: 1,5 kg pulpă 1 varză roşie 1 ţelină 2 portocale ulei de măsline 2 linguri cu miere sare piper alb Pentru marinata: 250 ml vin alb 250 […]
Dulceata de gutui cu vanilie
Dulceata de gutui cu vanilie din: gutui, zahar, apa, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1 kg gutui tăiate în cubuleţe 1 kg zahăr 300 ml apă 250 ml suc de lămâie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Pune la fiert apa cu zahărul, sucul de lămâie şi batonul de vanilie. După ce s-a topit zahărul, […]
Supa simpla de creveti
Supa simpla de creveti din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, morcov, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, smantana, creveti, sare, sampanie, patrunjel verde. Ingrediente: 4 rădăcini de pătrunjel 2 rădăcini de păstârnac 1/2 ţelină 1 ceapă mare 2 morcovi 3 linguri cu ulei de nuci 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui 100 g smântână 300 […]
Tort spuma cu capsune
Tort spuma cu capsune din: zahar, oua, esenta de vanilie, faina, capsune, foi de gelatina, lapte de cocos. Ingrediente: Pentru blat: 185 g zahăr tos 3 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 75 g făină integrală Pentru spumă: 300 g câpşune, curăţate, plus pentru ornat 75 g zahăr tos 3 foi de gelatină, înmuiată în […]
Reteta zilei: Sandwich cu omleta si bacon
Sandwich cu omleta si bacon din: bacon, oua, lapte, oregano, sare, piper, paine, sos pesto, mozzarella. Ingrediente: 3 felii de bacon 2 oua 2 linguri lapte ½ linguriță oregano ¼ linguriță de sare ¼ linguriță piper negru 2 felii paine 2 linguri sos pesto ¼ cană brânză mozzarella tocata Mod de preparare: Incalziti o tigaie, […]