sâmbătă, 12 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 55 (2016)

Retete De Mancare

 
 
 

Retete usoare cu Peste

Retete usoare cu Peste: Reteta zilei: Somon pe pat de legume cu sos wasabi Somon pe pat de legume cu sos wasabi din: maioneza, pasta wasabi, ghimbir, usturoi, file de somon, sare de mare, piper, bok choy, varza, ciuperci, ulei de masline, ceapa. Poate… Read more » Reteta zilei: Somon cu sos picant de rosii […]
 
Desert_cu_biscuiti_pepene_si_rodie

Desert cu biscuiti, pepene si rodie

Desert cu biscuiti, pepene si rodie din: limetă, biscuiţi cu cremă, caise con­fiate, kiwi, scorţişoară, pepene verde, rodie. Ingrediente: 4 felii subţiri de limetă doi biscuiţi cu cremă două caise con­fiate o felie de kiwi 2 batoane de scorţişoară două triunghiuri subţiri de pepene verde câteva boabe de rodie Mod de preparare: Ţineţi caisele confiate în […]

Extract de pasare cu morcov si pastarnac

Extract de pasare cu morcov si pastarnac din: tacâmuri de pasăre, morcov, ceapă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingredinte: 4 kg tacâmuri de pasăre 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare   Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală cu 10 litri […]
 
Supa_cu_legume_si_bacon_07

Reteta zilei: Supa cu legume si bacon

Supa cu legume si bacon din: ceapa, telina, morcov, usturoi, cartofi, varza, supa de legume, bacon, dafin, piper. Poate te intereseaza si: Supă de legume cu găluşte gustoase Supa de legume cu usturoi Supa de legume cu fidea si verdeata Supa de legume cu carne de carnati si parmezan Supa de legume cu smantana Ingrediente: […]

Salata de taitei cu sunca si ciuperci

Salata de taitei cu sunca si ciuperci din: paste făinoase (tăiţei, dar şifusilli sau rigatone), mazăre din conservă, castraveţi în oţet, ciuperci din conservă sau în stare proaspătă, cremvurşti de vită, şuncă de porc afumată, salată verde, smântână grasă, oua, ulei, muştar iute, zeama de lămâie, sare, piper alb, tarhon, pătrunjel verde. Ingrediente: 800 g paste […]
 
Rulada_de_porc_cu_caise_si_sos_de_mure

Rulada de porc cu caise si sos de mure

Rulada de porc cu caise si sos de mure din: fleică de porc, conopida, caise tari, broccoli, sos de mure, unt, ulei, zeama de lămâie, sare, piper.   Ingrediente: 800 g fleică de porc, groasă de 4 degete o conopidă mi­că 12 caise tari un broccoli sos de mure 100 g unt 100 ml ulei […]
 

Prajitura cu migdale si scortisoara

Prajitura cu migdale si scortisoara din: amidon de porumb, dzahar, apă, unt topit, ulei de floarea-soarelui, migdale crude, scorţişoară. Ingrediente: 1 pahar de amidon de porumb 2 pahare de zahar 2-3 pahare de apă 2 linguri unt topit 5-6 linguri ulei de floarea-soarelui 2 pahare de migdale crude (fără coajă şi bine mărunţite cu cuţitul) scorţişoară   Mod de preparare: Intr-un […]
Salau cu garnitura de orez

Cele mai bune Retete cu Peste (2015)

Cele mai bune Retete cu Peste: Reteta zilei: Salata calda cu peste sarat Salata calda cu peste sarat din: salata chinezeasca, cod sarat, piper, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, caju, migdale.   Ingrediente: 2 salate chinezesti 1 cana cod sarat 1/2… Read more » Reteta zilei: Mancare de varza murata cu peste Mancare […]
 
Miel_cu_prune_si_ghimbir

Miel cu prune si ghimbir

Miel cu prune si ghimbir din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, sofran, patiunjel, ulei de masline, prune uscate, miere. Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel 2 cepe 2-3 catei de usturoi 2 linguri de ghimbir dat prin razatoare sofran o tegatura de patiunjel ulei de masline 2 maini de prune uscate o jumatate de cana cu miere   […]

Supa cu ficat de pasare si patrunjel

Supa cu ficat de pasare si patrunjel din: ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui), pâine uscată, ouă, supă din extract de vită, pătrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui) 200 g pâine uscată 13 ouă supă din extract de vită două legături de pătrunjel […]
 

Retete simple cu peste (2015)

Retete simple cu peste: Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi O reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt… Read more » Reteta zilei: Rosii umplute cu pasta de […]
Sote_de_cartofi_si_fasole_verde_10

Reteta zilei: Sote de cartofi si fasole verde

Sote de cartofi si fasole verde din: cartofi, fasole verde, ulei de masline, usturoi, sare, oregano, piper. Poate te intereseaza si: Sote de mazare si fasole verde cu cimbru Sote de ciuperci cu usturoi Sote de legume cu ciuperci Sote de rinichi Sote de ficat de porc   Ingrediente: 1 kg cartofi, cuburi 500gr fasole […]
 

Sos de hrean cu lamaie

Sos de hrean cu lamaie din: sos alb, oţet de mere, hrean ras, smântână, zeamă de lămâie. Ingrediente: sos alb oţet de mere hrean ras smântână zeamă de lămâie   Mod de preparare: Diluăm o cantitate de sos alb cu oţet de mere, în proporţia de unu la doi. Adăugăm hrean ras din belşug, smântână şi zeamă de lămâie. […]

Cele mai bune retete cu Peste

Cele mai bune retete cu Peste: Reteta zilei: Peste la tigaie cu salata de legume coapte Peste la tigaie cu salata de legume coapte din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc… Read more » Reteta zilei: Peste la tigaie cu […]
 

Extract de porc cu morcov si pastarnac

Extract de porc cu morcov si pastarnac din: oase de porc fără măduvă, morcov, ceapă întreagă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 4 kg oase de porc fără măduvă 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare   Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală […]
 

Retete cu peste

Retete cu peste: este cu caise, alune si cuscus Peste cu caise, alune si cuscus din: peşte alb, praz verde, morcov, cuscus, caise uscate, alune de padure, unt, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g peşte alb 1 fir… Read more » Somon cu sos de smantana si struguri Somon cu sos de smantana si […]
 

Retete simple cu peste

Retete simple cu peste: Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de… Read more » Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul Pește la […]
 
Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_20

Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar

Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar brun, piure de dovleac, esenta de vanilie, sirop de artar. Poate te intereseaza si: Gogosi cu dulceata de visine Gogoşi cu glazura de ciocolată albă […]
File_de_peste_cu_sos_de_ardei_iute

File de peste cu sos de ardei iute

File de peste cu sos de ardei iute din: ardei iute, rosii, usturoi, mustar, ulei, apa, seminte de mustar, curcuma, file de peste, chili, amidon, ulei, coriandru. Ingrediente: 2 ardei iuţi verzi 150 g roşii 2 căţei de usturoi 3 linguri muştar 5 linguri ulei 150 ml apă 1 lingură seminţe de muştar negru 1 […]
 
Cartofi_in_crusta_de_cascaval

Cartofi in crusta de cascaval

Cartofi in crusta de cascaval din: cartofi, cascaval, sare, piper, muraturi. Ingrediente:  750 g cartofi curăţaţi 500 g cascaval piper, sare murături asortate (cepe, ştiuleţi de porumb, castraveţi)     Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se păstrează la cald. Se lasă să se topească feliile de caşcaval […]
Mancare de vinete cu morcov si ardei gras

Mancare de vinete cu rosii si patrunjel

Mancare de vinete cu rosii si patrunjel din: vinete, ceapa, rosii, ulei, patunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete medii 1 ceapă 3 roşii ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie vinetele cubuleţe. Presară deasupra sare şi lasă-le să se scurgă. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cubuleţele de vinete şi […]
 
Tocana_olteneasca_cu_praz_si_ciolan_afumat

Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat

Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat din: cioian afumat fiert, cartofi mici, praz, ardei graşi, pastă de tomate, ardei iute, vin alb, smântână, patrunjel. Ingrediente: bucăţi de cioian afumat fiert 1 kg cartofi mici 1 fir de praz 2 ardei graşi 3 roşii mari 2 linguri cu pastă de tomate 1 ardei iute 1 pahar cu vin alb 200 g […]
Bezele_cu_kiwi_pepene_si_lime

Bezele cu kiwi, pepene si lime

Bezele cu kiwi, pepene si lime din: bezele, kiwi, pepene verde, limeta. Ingrediente: 4 bucăţi de bezele (din comerţ) 1 buc. kiwi o felie subţire de pepene verde feliuţe subţiri de limetă   Mod de preparare: Curăţaţi şi zdrobiţi uşor bucata de kiwi. Tăiaţi jumătate din felia de pepene, scoateţi miezul şi-l feliaţi fideluţă. Cu imaginaţie şi […]
Frigarui_de_fructe_cu_menta

Frigarui de fructe cu menta

Frigarui de fructe cu menta din: boabe mari de struguri albi, de struguri negri, pepene verde, dulceaţă de fructe de pădure, frunze proaspete de mentă, beţişoare de frigărui. Ingrediente: boabe mari de struguri albi boabe mari de struguri negri sfere mici din miez de pepene verde dulceaţă de fructe de pădure frunze proaspete de mentă beţişoare […]
Fasole_scazuta_cu_ciolan_afumat

Fasole scazuta cu ciolan afumat

Fasole scazuta cu ciolan afumat din: ciolan afumat fiert, cârnaţi, fasole fiartă, vin roşu, ceapă, morcov, bulion, foi de dafin, pătrunjel. Ingrediente: bucăţi de ciolan afumat fiert 2-3 cârnaţi 500 g fasole fiartă 1 păhărel cu vin roşu 1 ceapă 1 morcov 1 lingură cu bulion 1 foaie de dafin pătrunjel   Mod de preparare: Căleşte ceapa în ulei. Adaugă fasolea fiartă […]
 
Lichior_de_macese_cu_tuica_de_pere

Lichior de macese cu tuica de pere

Lichior de macese cu tuica de pere din: boabe de măceşe, zahăr candel, ţuică de pere, mere sau cireşe.   Ingrediente: 500 g boabe de măceşe 1250 kg zahăr candel 1 sticlă de ţuică de pere, mere sau cireşe       Mod de preparare: Se spală măceşele, se lasă să se zvânte, se taie în două […]
Salata_de_naut_cu_ciolan_afumat_si_scortisoara

Salata de naut cu ciolan afumat si scortisoara

Salata de naut cu ciolan afumat si scortisoara din: ciolan afumat fiert, năut fiert, ceapă, morcov, roşii, scorţişoară, pătrunjel, salvie. Ingrediente: bucăţi de ciolan afumat fiert 250 g năut fiert 1 ceapă 1 morcov 2 roşii 2 bucăţi de scorţişoară pătrunjel salvie Mod de preparare: Căleşte ceapa cu morcovul tă­iat cubuleţe. Adaugă bucăţile de ciolan şi boabele de năut fiert. Stinge […]
 

Marmelada de macese

Marmelada de macese din: măceşe, zahăr, apă. Ingrediente: 5 kg măceşe 5 kg zahăr 5 l apă     Mod de preparare: Măceşele se culeg toamna, cât mai târziu, ca să fie moi, sau se lasă întinse pe hârtie, 10 zile, după ce se culeg, să li se înmoaie coaja. Se spală bine în apă multă […]
Tacos_cu_pui_sos_de_legume_si_sos_de_iaurt_07

Reteta zilei: Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt

Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt din: sare, boia de ardei, oregano, piper, piper rosu, chimen, ulei de masline, pui, lamaie, usturoi, ardei gras, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, patrunjel, iaurt degresat, tortilla, branza feta. Poate te intereseaza si: Tacos cu pui si ardei iute Tacos de pui cu chili şi […]
 
Prajitura_caramelizata_cu_pere_si_scortisoara

Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara

Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara din: făină, zahăr, unt, coajă rasă de lămâie,  pere, zahăr, zahăr vanilat, unt, nucşoară, scorţişoară. Ingrediente: 250 g făină 50 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie Pentru umplutură: 5-6 pere tari 100 g zahăr 1 pilculeţ zahăr vanilat 150 g unt 1 praf de nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară măcinaţă Mod […]
Pulpe_de_pui_cu_sos_de_mere_si_lamaie

Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie

Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie din: mere, pulpe de pui, lămâie, ulei, pătrunjel, sare, piper, unt, miere. Ingrediente: 6 mere 6 pulpe de pui o lămâie ulei pătrunjel sare piper 200 g unt 4 linguri miere Mod de preparare: Pulpele se spală, se sărează şi se piperează, apoi se pun la marinat […]
 
Prajitura_cu_mere_migdale_si_vanilie

Prajitura cu mere, migdale si vanilie

Prajitura cu mere, migdale si vanilie din: mere, oua, zahar, ulei, faina, fulgi de migdale, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 6 mere mari 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 cana faina 30 g fulgi migdale 1 esenta de vanilie zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu […]

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume din: fasole, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei, ceapa, ulei, sare, pasta de rosii, bors, leustean verde. Ingrediente: 2 cani de fasole cu bob mic 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ardei tocat 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingurita sare 3 linguri […]
 
Rechin_cu_bame_in_sos_tomat

Rechin cu bame in sos tomat

Rechin cu bame in sos tomat din: fileuri de rechin, bame, ulei, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion sau suc de roşii,  zeamă de oase, verdeata, oregano, oţet, vin roşu, sare, piper. Ingrediente: 600 g fileuri de rechin 500 g bame 4 linguri ulei 2 cepe 4 căţei de ustu­roi 2 ardei graşi 3 linguri bulion sau suc de roşii […]
Chiftele de linte

Retete de Chiftele (2015)

Retete de Chiftele: Chiftele cu masline si ardei gras Chiftele cu masline si ardei gras din: carne tocată de vită, ardei gras roşu, rosii, sos pesto, muguri de pin, măsline negre, sare, piper, cartofi, legume. Ingrediente:  400 g carne tocată de vită  un ardei… Read more » Chiftele de pui cu cartof si cascaval Chiftele de pui cu cartof si […]
 
Supa_de_vita_cu_orz_si_fasole_07

Reteta zilei: Supa de vita cu orz si fasole

Supa de vita cu orz si fasole din: ulei de masline, faina, supa de vita, pasta de peste, dafin, cuburi concentrat, orz, morcov, cartofi, ceapa, usturoi, fasole, mazare, porumb, cimbru, piper, sare. Poate te intereseaza si: Supa de vita cu dovleac si cartofi dulci Supa de vita cu orez Supa de vita cu legume si […]
Placinta_cu_struguri_si_nuci

Placinta cu struguri si nuci

Placinta cu struguri si nuci din: oua, faina, zahar, unt, lapte, struguri rosii si albi, zahar vanilat, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 200 g faina 80 g zahar 180 g unt 30 ml lapte 300 g struguri rosii si albi 1 pachet zahar vanilat 100 g nuci zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Separi galbenusurile de albusuri. Amesteci faina […]
 
Rulada_de_carne_de_pui_cu_sos_de_fructe_si_slavie

Rulada de carne de pui cu sos de fructe si slavie

Rulada de carne de pui cu sos de fructe si slavie din: fileuri de piept de pui, caise proaspete, conopidă, sare, piper, unt, ulei, sos de mure, salvie, lămâie, vin alb demisec. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui 12 caise proaspete, mai tari o conopidă potrivită sare piper 100 g unt 100 ml ulei sos de […]
 
Prajitura_cu_prune_scortisoara_si_rom

Prajitura cu prune, scortisoara si rom

Prajitura cu prune, scortisoara si rom din: prune, oua, ulei sau unt topit, făină, zahăr vanilat, zahar, esenţă de rom, scorţişoară, sare. Ingrediente: 400 g prune 5 ouă 5 linguri cu ulei sau unt topit 1 cană cu făină 1 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat esenţă de rom scorţişoară sare     Mod de preparare: Curăţă prunele […]

Ceafa la cuptor cu chimion

Ceafa la cuptor cu chimion din: ceafa fara os, sare, piper, chimion. Ingrediente: o ceafă întreagă fără os (2,2- 2,5 kg) sare piper chimion Mod de preparare: Ceafa se unge din belşug cu ulei se freacă cu sare şi piper, amestecate. Se aşază într-o tavă în care se toarnă apă în aşa fel încât ceafa […]
 
Galuste_cu_prune_si_zahar_cubic

Galuste cu prune si zahar cubic

Galuste cu prune si zahar cubic din: prune, cartofi, faina, ulei, sare, zhar, pesmet, unt, zahar cubic. Ingrediente: 600 g prune 400 g cartofi 100 g făină 1 linguriţă cu ulei 1/2 linguriţă cu sare 1/2 linguriţă cu zahăr 1 lingură cu pesmet 1 lingură cu unt zahăr cubic Mod de preparare: Fierbe cartofii şi zdrobeşte ca […]
Supa banateana

Ciorba de ciuperci cu varza acra

Ciorba de ciuperci cu varza acra din: ciuperci, varza murata, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, ulei, bulion, nucsoara, cimbru, sare, piper, marar. Ingrediente: 250 g ciuperci mici 1 varza murata mica 1 ceapa 1-2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina 2 cartofi 3 linguri ulei 1 lingura bulion 1 varf lingurita de […]
 
Gogosi_aromate_cu_gem_de_capsuni

Gogosi aromate cu gem de capsuni

Gogosi aromate cu gem de capsuni din: făină, lamaie, zahar vanilat, apa minerala, ulei, droidie, gem de căpşuni, zahăr pudră. Ingrediente: 500 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vaniliat 200 ml apă minerală 50 ml ulei 1 cub de droidie (25 g) 1 borcan gem de căpşuni 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Se […]
Paste_cu_branza_si_ou_07

Reteta zilei: Paste cu branza si ou

Paste cu branza si ou din: paste, branza cheddar, ou, lapte, unt topit, sos worcestershire, pesmet, sare, piper. Poate te intereseaza si: Paste cu branza si smantana Paste cu branza si piept de pui la gratar Paste cu branza si bacon Paste cu branza, creveti si homar Paste cu branza topita si bacon   Ingrediente: […]
 
rp_Chiftele_din_soia2.jpg

Retete de Chiftele

Retete de Chiftele: Chiftele caramelizate de naut cu fenicul Chiftele caramelizate de naut cu fenicul din: naut, usturoi, coriandru (sau pătrunjel), faina, ceapa, sare, piper, ulei, zahăr brun, apa, sos de soia, ghimbir, fenicul, ardei gras verde, ardei gras roşu, ceapa verde, ulei de măsline, orez… Read more » Chiftele cu sos rosu si usturoi Chiftele cu sos rosu si usturoi din: […]
 
Gem de prune cu scortisoara

Gem de prune cu mieji de caise

Gem de prune cu mieji de caise din: prune bine coapte, zahar, miji de caise. Ingrediente: 1 kg prune bine coapte 100 g zahăr mieji de caise     Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le pe jumătate şi îndepărtează sâmburii. Pune prunele în tingirea de dulceaţă, la foc domol, dar nu direct pe plită, ci pe […]

Ciorba de cartofi cu fidea

Ciorba de cartofi cu fidea din: cartofi, ceapa, verdeata, rosii, ardei grasi, fidea, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe verdeata (patrunjel, leustean) 1 cutie rosii cuburi in suc 2 ardei grasi 2-3 papusi de fidea zeama de lamaie sau 1 cana de bors sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi […]
 
Chiftele_de_cascaval_cu_ou_si_pesmet

Chiftele de cascaval cu ou si pesmet

Chiftele de cascaval cu ou si pesmet din: caşcaval, oua, faina, pesmet, ulei, sare. Ingrediente: 500 g caşcaval 2 ouă 4 linguri cu făină pesmet ulei sare   Mod de preparare: Dă caşcavalul pe răzătoarea mică. Presară apoi făina, amestecând uşor. Adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Cu palmele umezite […]
 
 
How_to_make_Strawberry_cake

How to make Strawberry cake (VIDEO)

Strawberry cake How to make Strawberry cake
 
 
Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_08

Reteta zilei: Briose cu tarate si piure de banane

Briose cu tarate si piure de banane din: tarate, apa clocotita, faina, ovaz, scortisoara, sare grunjoasa, bicarbonat de sodiu, unt nesarat, zahar brun, oua, piure de banane, miere, iaurt cu vanilie, lapte. Poate te intereseaza si: Briose cu cartofi si sparanghel Briose cu dovleac si glazura de crema de branza Briose cu glazura de portocale […]
 
Supa_de_legume_cu_sofran

Supa de legume cu sofran

Supa de legume cu sofran din: ceapa, usturoi, ulei de masline, fasole, dafin, supa de legume, sunca, boia, sofran, salam picant, otet. Ingrediente:  1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 conservă de fasole albă (500 g) 1 foaie de dafin 100 ml supă de legume 50 g şuncă 1/2 linguriţă […]
Tacos_cu_pui_si_ardei_iute

Tacos cu pui si ardei iute

Tacos cu pui si ardei iute din: piept de pui, chimen, rosii, ceapa rosie, coariandru, ardei iute, limeta, avocado, tortilla, salata, sos de chili, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 1 linguriţă chimen pisat 3 roşii 1/4 ceapă roşie coriandru verde 1 ardei iute verde (golit de seminţe) 2 limete 1 […]
 

Retete de fripturi delicioase (2015)

Retete de fripturi delicioase: Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită O reteta delicioasa de friptura din pulpa de porc cu crusta rumenita din: cotlet de porc, otet de mere, sare grunjoasa, ienibahar, boia, oregano, zeama de lamaie si ulei de… Read more » Cum se prepara friptura de muschi de vita (video) O […]
Tarte cu struguri

Tarta cu gem, struguri si jeleu

Tarta cu gem, struguri si jeleu din: făină, unt, sare, apa rece, gem de coacaze, struguri de masa albi si negri, jeleu de tort. Ingrediente: 300 g făină 50 g unt 1 praf de sare 80 ml apă rece Pentru umplutură: 1 borcan gem de coacăze 700 g struguri de masă albi şi neguri 1 […]
 
Tort_cu_pere_glasate_si_crema_de_iaurt

Tort cu pere glasate si crema de iaurt

Tort cu pere glasate si crema de iaurt din: făina, zahăr brun, coajă rasă de lămâie şi de portocală, frişcă vegetală, cremă de iaurt, brânză de vaci, zahăr brun, zeamă de lămâie, zahăr vanilat, gelatină,  pere, zahăr brun, unt,  vin roşu. Ingrediente: 3 linguri făina 3 linguri zahăr brun 3 ouă coajă rasă de lămâie şi de portocală Pentru cremă: 500 ml frişcă vegetală 200 g […]
 
Prajitura_spumoasa_cu_gem_vanilie_si_fistic

Prajitura spumoasa cu gem, vanilie si fistic

Prajitura spumoasa cu gem, vanilie si fistic din: zahar pudra, faina, unt, oua, praf de copt,  mere, branza de vaci, gem de fructe, esenta de vanilie, fistic. Ingrediente: 300 g zahar pudra 500 g faina 200 g unt 4 oua 1 praf de copt Pentru umplutura: 6 mere 400 g branza de vaci 50 g zahar pudra 100 g gem de fructe […]
 
Retete de Snitele

Retete de Snitele (2015)

Retete de Snitele: Snitel vienez cu ganitura Snitel vienez cu ganitura din: muschi de porc, oua, boia dulce, sare, piper negru, fulgi de porumb, ulei, cartofi, unt, lapte, salata verde, masline, ulei de masline, rosii, castraveti, patrunjel.… Read more » Şniţel din şuncă de pui Şniţel din şuncă de pui din: sunca de pui, telema, […]
Gem_de_piersici_cu_lamaie

Gem de piersici cu lamaie

Gem de piersici cu lamaie din: piersici, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 kg piersici 1,5 kg zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Speli piersicile şi le laşi la scurs. Le tai în jumătate, le descojeşti şi le scoţi sâmburii. Jumătăţile le tai cubuleţe, le amesteci cu zahărul şi le pui într-o cratiţă pe foc mic aproximativ […]
 
Creveti_in_crusta_12

Reteta zilei: Creveti in crusta

Creveti in crusta din: creveti, foi de placinta, ulei, sos sriracha, condimente, ketchup, sos de soia, ulei de susan, limeta, zahar. Poate te intereseaza si: Creveti la tigaie cu sote de fasole verde Creveti cu orez si sofran Salata de creveti cu avocado Cum se prepara Creveți cu noodles (video) Creveti la gratar cu salata […]
Suc_racoritor_de_mere

Suc racoritor de mere

Suc racoritor de mere din: mere frumoase cu gust acrisor, apa, zahar. Ingrediente: mere frumoase cu gust acrisor apa 1 lingura zahar la litru de lichid (optional)       Mod de preparare: Alegi mere frumoase, sanatoase si proaspete. Le speli, le tai felii snbtiri, cu coaja cu tot. Asezi merele intr-un vas smaltuit, adaugi peste ele apa, atata cat […]
 
Tarta_aromata_cu_prune_si_frisca

Tarta aromata cu prune si frisca

Tarta aromata cu prune si frisca din: unt, faina, zahar, sare, oua, lapte, frisca lichida, oua, zahăr vanilat, prune. Ingrediente: 150 g unt 200 g făină 80 g zahăr 1 praf de sare 2 gălbenuşuri Pentru umplutură: 200 ml lapte 200 ml frişca lichidă 3 ouă 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g prune Mod de preparare: Tai untul […]
Tzatziki cu chimen

Sos tzatziki cu marar si lamaie

Sos tzatziki cu marar si lamaie din: iaurt gros si gras (sau smântână), castravete, zeamă de lămâie, usturoi, ulei de măsline, mărar, sare, piper. Ingrediente: 150 ml iaurt gros si gras (sau smântână) 1 castravete potrivit 1-2 linguri zeamă de lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă mărar tocat fin sare piper   Mod de preparare: Cureţi castravetele […]
 
Frigarui_de_curcan_cu_ciuperci

Frigarui de curcan cu ciuperci

Frigarui de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, usturoi, miere, lamaie verde, verdeata, iaurt, ciuperci. Ingrediente:  500 g file de piept de curcan 1 căţel de usturoi pisat 2 linguri miere fluidă coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie verde 3 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, salvie, tarhon) 150 g iaurt 300 g […]
Gem_de_pepene_galben_cu_lamaie_si_zahar_vanilat

Gem de pepene galben cu lamaie si zahar vanilat

Gem de pepene galben cu lamaie si zahar vanilat din: pepene galben, lamai, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 2 pepeni de aproximativ 1 kg fiecare 2 lămâi 1 kg zahăr 2 picuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli pepenii, îi tai felii, le îndepărtezi coaja si seminţele şi tai mie­zul cubuleţe. Amesteci într-o cratiţă pepenele cu […]
 
Spuma_de_ciocolata_amaruie_cu_fructe

Spuma de ciocolata amaruie cu fructe

Spuma de ciocolata amaruie cu fructe din: ou, zahar pudra, ciocolata amaruie, frisca, fructe. Ingrediente:  1 ou 1 lingura zahar pudra 150gr ciocolata amaruie 200ml frisca fructe, dupa preferinta       Mod de preparare: Se bate oul spumă cu zahăr. Se rupe bucăţi ciocolata şi se aşază într-un bol de metal. Acesta, la rândul […]
Rosii_umplute_cu_pasta_de_peste_06

Reteta zilei: Rosii umplute cu pasta de peste

Rosii umplute cu pasta de peste din: rosii, oua, ton in ulei de masline, arpagic, capere, maioneza, sare, piper. Poate te intereseaza si: Rosii umplute cu pasta de branza si boia Rosii umplute cu orez, stafide si rom Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc Rosii umplute cu carne de oaie si coriandru Rosii […]
 
Prajitura cu stafide, alune si mere

Prajitura rapida cu mere si alune

Prajitura rapida cu mere si alune din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, stafide, mere, praf de copt, alune neprajite, zeama de la o lamaie, esenta de vanilie, esenta de rom. Ingrediente: 4 oua 100 ml ulei 100 ml lapte 200 g zahar 2 cani faina 100 g stafide 7 mere 1 praf de copt 30 g alune neprajite zeama de la o lamaie 1 […]
 
Budinca_cu_orez_cu_piure_de_zmeura

Budinca cu orez cu piure de zmeura

Budinca cu orez cu piure de zmeura din: orez, zmeura, lapte, zahar, zahăr vanilat. Ingrediente: 200 g orez 400 g zmeură 600 ml lapte 3-4 linguri de zahăr 1 pliculeţ de zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui laptele la fiert, la foc mic. Când dă în clocot, adaugi orezul, pe ca­re l-ai spălat bine în […]
Must_de_iarna

Must de iarna

Must de iarna din: struguri, zahar. Ingrediente: 5 kg boabe de struguri 1,750 kg zahăr   Mod de preparare: După ce storci boabele de struguri, le pui imediat la fiert împreună cu zahărul, într-un vas mai mare. Fierbi timp de o oră, la foc mic, adunând mereu spuma for­mată deasupra. Laşi mustul să se răcească, după […]
 
Dulceata_de_caise_cu_fructoza

Dulceata de caise cu fructoza

Dulceata de caise cu fructoza din: caise, fructoza. Ingrediente: 1 kg caise 250 g fructoză     Mod de preparare: Speli bine caisele şi le îndepăr­tezi, eventual, zonele stricate. Le rupi, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile într-un vas. Pui fructoza peste ele şi le ţii câteva ore până când fructele îşi lasă sucul. Aşezi vasul la […]
Bors moldovenesc

Ciorba cu Pleurotus, legume si paste

Ciorba cu Pleurotus, legume si paste din: ciuperci, ceapa, morcovi, dovlecel, pastarnac, paste, bors, patrunjel, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg de ciuperci Pleurotus 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 dovlecel 1 fir de praz 1 pastarnac 50 g paste spirale 1 l de bors proaspat 1 legatura de patrunjel 4-5 linguri de ulei […]
 
Sos_guacamole_cu_ardei_iute

Sos guacamole cu ardei iute

Sos guacamole cu ardei iute din: avocado, usturoi, limeta, rosie, ceapa rosie, sare, ardei iute. Ingrediente:  3 fructe de avocado 2 căţei de usturoi tocat 1 limetă 1 roşie 1/2 ceapă roşie, tocată sare 1/4 ardei iute tocat (optional) Mod de preparare: Se taie fructele de avocado în jumătate, se îndepărtează sâmburii şi cu lingura […]
Desert_cu_mac_scortisoara_si_prune

Desert cu mac, scortisoara si prune

Desert cu mac, scortisoara si prune din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, lapte, seminte de mac, scorţişoară, amidon, prune. Ingrediente: 220 g unt 3 ouă 220 g zahăr 350 g făină 1/2 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru umplutură: 400 ml lapte 220 g zahăr 400 g seminte de mac 1 linguriţă scorţişoară […]
Cartofi_copti_cu_topping_de_branza_cheddar_10

Reteta zilei: Cartofi copti cu topping de branza cheddar

Cartofi copti cu topping de branza cheddar din: cartofi, ulei, porumb, sos iute, branza cheddar, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute. Poate te intereseaza si: Cartofi copti umpluti cu branza si bacon Cartofi copti in untura de gasca Cartof umplut   Ingrediente: 4 cartofi 2 lingurite de ulei 1 cană boabe de porumb ½ cantitate […]
Gem delicios de caise cu lamaie

Gem delicios de caise cu lamaie

Gem delicios de caise cu lamaie din: caise, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 kg caise 1 kg zahar 1 lamaie   Mod de preparare: Speli caisele si le pui la scurs. Le rupi in doua si le indepartezi samburii. Este bine sa alegi fructe bine coapte, deoarece acestea sunt mai dulci si mai aromate. Amesteci fructele cu zaharul […]
 
Tarta_cu_salam_si_maghiran

Tarta cu salam si maghiran

Tarta cu salam si maghiran din: faina, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, mar, lapte, nucsoara, maghiran. Ingrediente blat:  250 g făină 1 ou 100 g unt 1 linguriţă sare 2 linguri apă rece Ingrediente umplutură: 700 g varză 1 ceapă 1 lingură ulei 80 g salam uscat feliat 1 măr […]
Gem_de_struguri_cu_lamaie

Gem de struguri cu lamaie

Gem de struguri cu lamaie din: struguri, za­hăr, sare de lămâie, lămâie. Ingrediente: 1 kg de struguri măcinaţi 600 g za­hăr un vârf de cuţit de sare de lămâie feliuţe sub­ţiri de lămâie (opţional)   Mod de preparare: Strugurii se spală, se lasă la scurs, apoi se culeg de pe ciorchine boabă cu boabă, ce […]
 
Cozonac moldovenesc cu nuca

Retete de Cozonaci (2015)

Retete de Cozonaci: Cozonac cu lapte si stafide Cozonac cu lapte si stafide din: faina alba, faina integrala,drojdie uscata, zahar, zahar brun, condimente pentru prajituri, scortisoara, lapte, unt, oua, stafide. Ingrediente:  225g de faina alba 350g de faina… Read more » Cozonac de casa cu mac Cozonac de casa cu mac din: drojdie, zahar, lapte, […]
 

Retete de Snitele

Retete de Snitele: Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi din: cartofi, sare, snitele de porc, piper, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, unt, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 4 nistele… Read more » Şniţele de miel cu salsa picantă de legume Şniţele de miel cu […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prajituri_cu_fulgi_de_ciocolata_14

Reteta zilei: Prajituri cu fulgi de ciocolata

Prajituri cu fulgi de ciocolata din: ciocolata neagra, bere, vanilie, unt, zahar, oua, faina, cacao, espresso, praf de copt, sare, amidon, fulgi de ciocolata, sare de mare grunjoasa. Poate te intereseaza si: Prajituri umplute cu fructe uscate si stafide Prajituri cu topping de scortisoara Prajituri cu ciocolata, miere si cacao Prajituri glazurate cu vata de […]
Cuscus_cu_rodie_strugure_si_pepene

Cuscus cu rodie, strugure si pepene

Cuscus cu rodie, strugure si pepene din: cuscus parefiert, ulei de masline, usturoi, pepene galben, rodie, boabe de strugure, suc proaspăt de portocale, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cani cuscus parefiert 1 lingura ulei de masline 1 lingurita usturoi pisat 200 g miez de pepene galben 1 rodie 15-20 boabe de strugure 250 ml suc proaspăt de portocale sare piper zeama […]
 
Tarta_cu_branza_afine_si_vanilie

Tarta cu branza, afine si vanilie

Tarta cu branza, afine si vanilie din: unt, biscuiti digestivi, afine, zahar, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, oua. Ingrediente: 75 g unt topit + puţin pentru uns 175 g biscuiţi digestivi 175 g afine 2 linguri zahăr (pentru afine) 450 g brânză de vaci 150 g zahăr 1 linguriţă esenţă vanilie 4 ouă puţin […]

Retete pentru Post (2015)

Retete pentru Post: Chiftele de ghebe Chiftele de ghebe din: ghebe, cartofi, usturoi, paine, faina, condimente, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Poate te intereseaza si Chiftele de ciuperci Ingrediente: 1/2 kg de ghebe 2 cartofi 3… Read more » Mancare de fasole pastai cu dovlecei Mancare de fasole pastai cu dovlecei din: fasole verde, dovlecei, […]
 
Spuma de iaurt cu fructe

Spuma de capsuni cu iaurt si cereale musli

Spuma de capsuni cu iaurt si cereale musli din: căpşuni, iaurt cremos, cereale cu musli, miere. Ingrediente: 500 g căpşuni 400 g iaurt cremos 150 g cereale cu musli 3 linguri de miere   Mod de preparare: Cureţi căpşunile de codiţe, apoi le speti bine. Pui jumătate dintre ele într-un blender şi le pasezi câteva minute. Apoi,într-un […]
Budinca_cu_gris_cu_piure_de_zmeura_si_protocala

Budinca cu gris cu piure de zmeura si portocala

Budinca cu gris cu piure de zmeura si portocala din: lapte, zmeura, sare, gris, zahar, portocala, zahar vanilat. Ingrediente: 500 ml lapte 300 g zmeură sare 100 g griş 2-3 linguri zahăr 2 felii portocală 1 plic cu zahăr vanilat Mod de preparare: Pui laptele la fiert, cu un praf de sare. Când dă în […]
Tarta_cu_caise_alune_si_miere

Tarta cu caise, alune si miere

Tarta cu caise, alune si miere din: făină, margarină, zahăr, apă rece, sare, caise, alune, miere. Ingrediente: 300 g făină 250 g margarină 50 g zahăr 100 ml apă rece 1 vârf cuţit de sare Pentru umplutură: 500 g caise 100 g alune 5 linguri miere Mod de preparare: Intr-un bol cerni făina. Adaugi zahărul, sarea şi margarina. […]
Rulouri_de_pui_cu_spanac_si_ sos_de_rosii

Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii

Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ciuperci, cepe micuţe, usturoi, şuncă, spanac caşcaval sau brânză, roşii cuburi în bulion, supă (de pui sau legume), orez, faina, pesmet, sare, piper, ulei, aţă sau sfoară. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe potrivite 10 ciuperci 10 cepe micuţe 5-6 căţei usturoi 5-6 felii şuncă 2 legături spanac 150-200 g […]
 
Tarta_cu_zmeura_crema_de_branza_si_vanilie

Tarta cu zmeura, crema de branza si vanilie

Tarta cu zmeura, crema de branza si vanilie din: făină, unt nesarat, sare, zahar tos, oua, brânză de vaci, zahăr, smântână, senţă de vanilie, zeama de lamaie, zmeură sau căpşuni, unt. Ingrediente: 220 g făină 110 g unt nesărat 1 vârf cuţit de sare 50 g zahăr tos 1 ou bătut Pentru cremă: 200 g brânză de vaci 100 g […]
Salata_greceasca_de_vinete_cu_ardei_capia_si_masline

Salata greceasca de vinete cu ardei capia si masline

Salata greceasca de vinete cu ardei capia si masline din: vinete coapte, ceapa, usturoi, ulei, zeama de lamaie, măsline, frunze de mentă, ardei capia copt, sare, piper. Ingrediente: 400 g vinete coapte 1 ceapă mică, tăiată mărunt 5 căţei de usturoi, tăiaţi fin 50 ml ulei zeama de la 1/2 lămâie câteva măsline tăiate câteva frunze de mentă mărunţite […]
 
Tort_tiramisu_cu_afine

Tort tiramisu cu afine

Tort tiramisu cu afine din: mascarpone, oua, zahăr, lichior, frişcă, pişcoturi, cafea tare, biscuiti, afine. Ingrediente: 750 g mascarpone 8 gălbenuşuri 150 g zahăr 120 ml lichior 500 ml frişcă 12 pişcoturi 2 căni de cafea tare 8-10 biscuiţi 500 g afine Mod de preparare: Prepari o cafea tare în care pui câteva picături de lichior şi laşi la […]
 
Strudel_cu_struguri_si_branza

Strudel cu struguri si branza

Strudel cu struguri si branza din: foi de ştrudel (foi de plăcintă cumpărate din comerţ), struguri, oua, brânză slabă, unt topit, smâitână, zahăr, făină. Ingrediente: 4 foi de ştrudel (foi de plăcintă cumpărate din comerţ) 1/2 kg struguri 3 ouă mari 250 g brânză slabă 250 ml unt topit 250 ml smâitână 70 g zahăr 20 […]
Creveti_la_tigaie_cu_sote_de_fasole_verde_12

Reteta zilei: Creveti la tigaie cu sote de fasole verde

Creveti la tigaie cu sote de fasole verde din: creveti, condimente, ulei, apa, ardei, ardei iute, usturoi, ceapa, curry, fasole verde, sare, piper. Poate te intereseaza si: Creveti cu sos picant, coriandru si garnitura de orez Creveti la tigaie cu ardei iuti Creveti la tigaie pe pat de varza de bruxelles Salata de creveti cu […]
 
Ciorba_de_legume_si_verdeata_dreasa_cu_zer

Ciorba de legume si verdeata dreasa cu zer

Ciorba de legume si verdeata dreasa cu zer din: morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă, roşie, vegeta, orez, zer acru, ouă, ulei, piper, sare, pătrunjel, mărar. Ingrediente: 2 morcovi o rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 roşie 1 lingură vegeta 2 linguri de orez 500 ml zer acru 2 ouă 2 linguri ulei piper sare verdeaţă (pătrunjel, mărar) Mod […]
Dulceata_de_mere_si_cirese

Dulceata de mere si cirese

Dulceata de mere si cirese din: mere dulci, cirese, zeamă de lămâie.   Ingrediente: 500 g mere dulci 500 g cireşe 2-3 linguri zeamă de lămâie       Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe, apoi le speli şi le scoţi sâmburii. Speli merele şi le bagi în storcătorul de fructe. în sucul obţinut pui zeama de […]
 
Vita_gratinata_cu_ciuperci_si_branza

Legume cu vita la cuptor

Legume cu vita la cuptor din: friptura de vită (rămasă de ieri), ciuperci,  morcovi,  usturoi, ceapă, caş, ulei, oua. Ingrediente: friptura de vită ciuperci 2 morcovi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 250 gr caş, ras ulei 3 ouă patrunjel Mod de preparare: Se marunteste carrnea si se pastreaza deoparte. Se toaca ceapa, usturoiul si morcovii. Se soteaza intr-o tigaie […]

Retete de Cozonaci

Retete de Cozonaci: Cozonaci cu nucă Cozonaci cu nucă din: aluat dospit, nuca, zahar, albusuri, lapte, cacao, rom, coaja de lamaie. Ingrediente: aluat dospit Ingrediente pentru umplutura de nuci: 300-400 g miez de nucă 200-300 g… Read more » Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni din: faina, […]
 
Must de struguri fiert

Must tamaios

Must tamaios din: struguri din soiul tămâioasă albă, zahar, apa. Ingrediente: 10 kg struguri din soiul tămâioasă albă 250 g zahăr apă         Mod de preparare: Alegi struguri cu boa­be zemoase, foar­te bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, fil­trezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o […]
Prajitura_cu_prune_suc_de_cirese_si_scotisoara

Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara

Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara din: făină, unt, zahăr vanilat, oua, zahar, prune, suc de cireşe, scortisoara, amidon, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 1 pacheţel zahăr vanilat 1 ou 50 g zahăr Pentru umplutură: 1200 g prune asortate 300 ml suc de cireşe 100 g zahăr 1 baton scortisoara 1 […]
 
Supa_crema_de_broccoli_cu_branza_cheddar_08

Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu branza cheddar

Supa crema de broccoli cu branza cheddar din: ceapa, broccoli, supa de legume, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Supa crema de conopida cu parmezan Cum se prepara Supa crema de dovleac (VIDEO) Supa crema de linte cu cimbru si chimen Supa crema de legume cu orez   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 4 căni de […]
Prajitura_cu_pere_gem_de_capsuni_si_mac

Prajitura cu pere, gem de capsuni si mac

Prajitura cu pere, gem de capsuni si mac din: făină albă, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, gem de căpşuni, pere, vin alb, zeama de lămâie, mac. Ingrediente: 300 g făină albă 1 plic drojdie 125 ml lapte 1 ou 50 g zahăr 50 unt 1 praf de sare coaja răzuită de la o lămâie Pentru umplutură: gem […]
 
Prajitura rapida

Prajitura cu nuca, lamaie si cacao

Prajitura cu nuca, lamaie si cacao din: faina, ouă, margarina, zahăr cristale, praf de copt, otet, coaja de lamaie, nuci, zahăr pudră, cacao, sare. Ingrediente: 480 g faină  2 ouă  250 g margarina 200 g zahăr cristale 1 pliculeţ praf de copt 2 linguri otet coaja rasă de la o lămâie 100 g nuci 50 g zahăr pudră 1 lingură cacao 1 praf de […]
 
Mancare_de_rosii_cu_pulpe_de_pui_si_patrunjel

Mancare de rosii cu pulpe de pui si patrunjel

Mancare de rosii cu pulpe de pui si patrunjel din: pulpe de pui, ulei, cepe, roşii, condimente, zahăr, pătrunjel verde. Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 ml ulei 3 cepe 2 kg roşii potrivite 3 linguriţe condimente 2 linguriţe zahăr pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se taie în două şi se prăjesc uşor în ulei bucăţile […]
Budinca_de_struguri_cu_scortisoara

Budinca de struguri cu scortisoara

Budinca de struguri cu scortisoara din: suc de struguri (obţinut din cca 1.400 gr struguri albi sau negri), faina, zahăr, scortisoara, Ingrediente: 1 l suc de struguri (obţinut din cca 1.400 gr struguri albi sau negri) 4 linguri rase de făină 4 linguri zahăr (dacă strugurii sunt foarte dulci reduceţi cantitatea) scorţişoară Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm boabele de […]
 
Vitel_in_vin_alb_cu_patrunjel

Vitel in vin alb cu patrunjel

Vitel in vin alb cu patrunjel din: ossobuchi (felii de pulpă de viţel cu tot cu os şi măduvă), ceapă, vin alb, suc de roşii, unt, ulei măsline, apa, sare, piper, faina, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 ossobuchi (felii de pulpă de viţel cu tot cu os şi măduvă) 1 ceapă mică 1 pahar vin alb 300 g […]
Gogosi_umplute_cu_crema_de_vanilie

Gogosi umplute cu crema de vanilie

Gogosi umplute cu crema de vanilie din: faină, lapte, oua, unt, drojdie, zahăr, coaja de lamaie, zahăr vanilat, zahăr pudră cu aromă de vanilie, ulei. Ingrediente: 600 faină 250 ml lapte călduţ 6 gălbenuşuri 100 g unt topit 75 g drojdie 80 g zahăr coaja rasă de la o lămâie zahăr vanilat zahăr pudră cu aromă de vanilie […]
 
Cartof_dulce_copt_06

Reteta zilei: Cartof dulce copt

Cartof dulce copt din: cartof dulce, ulei, sare, piper, cimbru. Poate te intereseaza si: Cartof copt cu crema de branza Cartofi copti umpluti cu branza si bacon Cartofi copti cu carnaciori si umplutura picanta Carne de vita aromata cu cartofi copti Cartofi noi copti cu sare de mare si rozmarin   Ingrediente: 1 cartof dulce […]
Prajitura_cu_banane_si_gem

Prajitura cu banane si gem

Prajitura cu banane si gem din: ouă, zahăr, faina, ulei, banane, esenţă de migdale sau de rom, gem, coaja de portocala, zahăr pudră. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 8 linguri ulei 2 banane 4 linguri gem esenţă de migdale sau de rom coaja de la o portocală zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: […]
 
Castraveti_la_otet_dulce_acrisori

Castraveti la otet dulce-acrisori

Castraveti la otet dulce-acrisori din: castraveţi, zahăr, otet, apă, sare grunjoasă, morcovi, ceapa. Ingrediente: 4 kg castraveţi 1/2 kg zahăr 1 l oţet  1 l apă 2 linguri sare grunjoasă 2 morcovi 2 cepe Mod de preparare: Amesteci într-o cratiţă mai mare oţetul, apa, sarea şi zahărul. Pui ames­tecul pe foc şi Iaşi până dă în clocot. Opăreşti castra­veţii spălaţi foarte […]
Tort_cu_rom_ciocolata_si_frisca

Tort cu rom, ciocolata si frisca

Tort cu rom, ciocolata si frisca din: oua, faina, zahar, sare, ulei, esenta d vanilie, praf de copt, frisca lichida, margarina, zahăr pudră, crema de ciocolata, cacao, apă, esenţă de rom sau 1 lingură rom.   Ingrediente: 7 ouă 1 1/2 cană zahăr 1 1/2 cană faină praf de sare 7 linguri ulei 1 esenţă de vanilie 1/2 plic praf de […]
 
Sos de rosii marinate cu usturoi si ierburi

Sos de rosii cu busuioc si usturoi

Sos de rosii cu busuioc si usturoi din: rosii bine coapte, ceapa, usturoi, frunzede busuioc verde, supă de pui, ulei de măsline, zahăr, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii bine coapte 4 cepe 4 căţei de usturoi 10-12 frunzede busuioc verde 200 ml supă de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingurita  zahăr sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile […]
Prajitura_cu_migdale_si_lapte_de_soia_12

Reteta zilei: Prajitura cu migdale si lapte de soia

Prajitura cu migdale si lapte de soia din: migdale macinate, faina, praf de copt, sare, zahar brun, ulei de porumb, lapte de soia, lamaie, apa de flori de portocale, esenta de vanilie. Poate te intereseaza si : Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca Prajitura cu afine […]
 
Sandvici arăbesc cu pui

Sandwich cu pui, avocado si rosii

Sandwich cu pui, avocado si rosii din: pâine toast cu fructe sau cu seminte, şuncă de pui, rosii,  salată verde, avocado, brânză topită, unt. Ingrediente: 4 felii de pâine toast cu fructe sau cu seminte 200 g şuncă de pui 2 rosii 2 foi salată verde avocado 4 felii brânză topită 2 linguri unt Mod de preparare: Tai avocado în jumăta­te, îi […]
Sufleu_cu_branza_si_cartof

Sufleu cu branza si cartof

Sufleu cu branza si cartof din: cartofi albi, brânză telemea de oi, unt, lapte, oua. Ingrediente: 5-6 cartofi albi pentru piure 250 g brânză telemea de oi 2 linguri unt 200 ml lapte 3 ouă mari   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii […]
 
Rulada_cu_muschi_de_porc_sunca_presata_si_cascaval

Rulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval

Rulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval din: muşchi de porc, şuncă presată,  caşcaval,  ciuperci din conservă, făină, ulei, castraveţi muraţi, muştar, ouă, lămâie, tarhon,  iaurt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g muşchi de porc 120 g şuncă presată 200 g caşcaval 200 g ciuperci din conservă 80 g făină 40 ml ulei Pentru sos: 200 g castraveţi muraţi 40 g […]
Sos pesto cu nuca si parmezan

Sos pesto cu seminte de pin

Sos pesto cu seminte de pin din: frunze verzi de busuioc, seminţe de pin, usturoi, ulei de măsline, sare. Ingrediente: 100 g frunze verzi de busuioc 2 linguri seminţe de pin 1 cătel de usturoi 50 ml ulei de măsline sare     Mod de preparare: Treci prin blender toate in­gredientele, mai puţin uleiul. Dacă nu există blender, […]
Omleta_cu_mezeluri_si_cartof

Omleta cu mezeluri si cartof

Omleta cu mezeluri si cartof din: oua, cartof, ârnaţi sau salam uscat, costiţă afumată, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 ouă 1 cartof fiert în coajă 5-6 rondele de cârnaţi sau de salam uscat 100 g costiţă afumată 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartoful de coajă, îl tai felii subţiri şi aşezi feliile într-o […]
 
Prajitura_cu_ciocolata_mere_si_alune

Prajitura cu ciocolata, mere si alune

Prajitura cu ciocolata, mere si alune din: oua, faina, zahar, mere, alune de pădure, praf de copt, ulei, ciocolată neagră. Ingrediente: 8 oua 8 linguri faina 8 linguri zahăr 4 mere 50 g alune de pădure 1 praf de copt 2 linguri ulei 200 g ciocolată neagră Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu […]
Vinete_cu_rosii_si_parmezan

Vinete cu rosii si parmezan

Vinete cu rosii si parmezan din: vinete, rosii, usturoi, zahar, patrunjel, parmezan sau caşcaval de oaie, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 4 roşii potrivite 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri cu zahăr 1 legătură de pătrunjel verde 100 g parmezan sau caşcaval de oaie dat pe răzătoarea mică oţet balsamic sare, piper Mod […]
 

Chutney de mere cu vin si nuca

Chutney de mere cu vin si nuca din: mere, stafide, nuca, otet de mere, lamaie, vin alb, zahar, cuisoare, miere, piper. Ingrediente: 800 g mere 100 g stafide 50 g miez de nucă 150 g otet de mere 1 lămâie (doar sucul) 350 g vin alb 120 g zahăr 2 cuişoare 120 g miere piper Mod […]
Tarta_cu_scortisoara_vin_rosu_si_ciocolata

Tarta cu scortisoara, vin rosu si ciocolata

Tarta cu scortisoara, vin rosu si ciocolata din: unt, cacao, scorţişoară, cuişoare, ciocolată neagră, ciocolată albă,  faină, praf de copt, oua, vin roşu, zahăr, Ingrediente: 250 g unt 25 g cacao 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă cuişoare praf 100 g ciocolată neagră în bucăţi 50 gr ciocolată albă în bucăţi 250 gr faină 1 plic praf de copt 5 ouă medii sau […]
 
Supa_de_ceapa_cu_sos_worcestershire_12

Reteta zilei: Supa de ceapa cu sos worcestershire

Supa de ceapa cu sos worcestershire din: ulei de masline, ceapa, sare, usturoi, vin alb, cimbru, sos worcestershire, dafin, piper, supa de vita, bagheta, branza. Poate te intereseaza si: Supa crema de conopida cu parmezan Supa de legume cu carne tocata Supa de legume cu patrunjel si busuioc Supa de varza cu carnati si smantana […]
Cozonaci

Cozonaci (2015)

Cozonaci: Cozonaci cu stafide O reteta delicioasa de cozonaci cu stafide din: faina, drojdie, oua, ulei, zahar, unt, lapte, sare, rom, vanilie si stafide. Ingrediente: 1 kg făină 50 g drojdie 6 ouă 4… Read more » Cozonaci cu nuca, lapte si cacao Cozonaci cu nuca, lapte si cacao din: faina, oua, drojdie, zahar, zahar […]
 
Compot_delicios_de_visine

Compot delicios de visine

Compot delicios de visine din: vişine, apa, zahar. Ingrediente: 1,5 kg vişine 5 l apă 400 g zahăr     Mod de preparare: Pui apa la fiert şi când dă în clocot adaugi za­hărul. între timp, umpli borcanele cu vişine pe un sfert, iar când zahărul s-a topit, torni şi siro­pul. Pui capacele la borcane, le […]
Paine_de_casa_cu_busuioc

Paine de casa cu busuioc

Paine de casa cu busuioc din: apă, făină, drojdie, sare, ulei, frunze de bu­suioc. Ingrediente: 250 ml apă 500 g făină 25 g drojdie 1 praf sare 20 ml ulei câteva frunze de bu­suioc, tăiate mărunt Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi aluatul cel puţin 15 minu- apoi adaugi busuiocul. Acoperi bine vasul şi laşi coca la dospit. Formezi […]
 
Desert_cu_vanilie_si_coaja_de_lamaie

Desert cu vanilie si coaja de lamaie

Desert cu vanilie si coaja de lamaie din: unt, faina, sare, oua, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g unt 130 g făină 1/2 plic praf de copt 1 vârf cuţit de sare 3 ouă mari 130 g zahăr coaja de la o lămâie esenţă de vanilie Mod de preparare: Topeşti untul şi-l […]
 

Retete de Pasti (2015)

Retete de Pasti: Stufat de miel cu marar si usturoi verde Stufat de miel cu marar si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente:  un kg carne de miel  3 legături ceapă verde… Read more » Frigarui indiene cu pudra tandoori Frigarui indiene cu pudra tandoori din: carne […]
 
Fursecuri_delicioase_cu_caise

Fursecuri delicioase cu caise

Fursecuri delicioase cu caise din: făină, unt, zahar, ou, lapte, caise. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 ou 1 lingură lapte 250 g caise Mod de preparare: Amesteci făina cernută cu zahărul. Tai untul si pui peste făină, amestecând până obţii un aluat sfărâmicios. Separat, baţi oul cu lapte­le şi-l torni […]
Briose_cu_cartofi_si_sparanghel_10

Reteta zilei: Briose cu cartofi si sparanghel

Briose cu cartofi si sparanghel din: cartofi, oua, faina, ceapa, sare, piper, ulei, sparanghel, ulei de masline, lapte integral, smantana, nucsoara, parmezan. Poate te intereseaza si: Briose de cartofi cu ardei gras Briose de cartofi cu bacon afumat Briose cu carne de vitel si ardei capia Briose cu carne   Ingrediente aluat: 2 cani cartofi […]
 

Retete de fripturi delicioase

Retete de fripturi delicioase: Friptura de gasca cu masline si stafide Friptura de gasca cu masline si stafide din: gâscă tânără (cca 3 kg), sare, mere acrisoare, pesmet, pelin, stafide, supa de carne, făină, piper, smochine proaspete, nectarine proaspete, afine, portocale. Ingrediente: 1 gâscă tânără… Read more » Friptura in sos de vin cu cascaval Friptura in sos de […]
Melci_cu_cirese

Melci cu cirese

Melci cu cirese din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, drojdie uscată, zahăr vanilat, gălbenuş, lapte, cirese. Ingrediente: 1 kg făină 5 ouă 300 ml lapte 250 g zahăr 150 g unt 20 g drojdie uscată 2 plicuri zahăr vanilat Pentru uns: 1 gălbenuş 2 linguri lapte Pentru umplutură: 1 kg cireşe Mod de preparare: Intr-un bol pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, […]
 
Dulceata_de_gogonele_cu_ghimbir

Dulceata de gogonele cu ghimbir

Dulceata de gogonele cu ghimbir din: gogonele, zahăr, ghimbir ras, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g gogonele 250 g zahăr 1 linguriţă ghimbir ras zeama de la o jumătate lămâie     Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele. Le tai felii mai mari sau mai mici, după gustul tău. Le aşezi […]
 
Vin_de_smochine_cu_lamaie

Vin de smochine cu lamaie

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere. Ingrediente: 2 kg smochine 3 kg zahar 3 lamai drojdie de bere cat un bob de mazare     Mod de preparare: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui zaharul in alti 5 litri de […]
Prajitura de post cu gem

Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara

Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara din: faina, zahar, lapte, drojdie, sare, oua, unt, gem de prune, rom, vanilie sau coaja rasa de lamaie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 100 g zahar 250 ml lapte 40 g drojdie 1 praf de sare 2 galbenusuri 100 g unt Pentru umplutura: 250 g gem de prune 3 linguti rom vanilie sau coaja rasa […]
 
Compot_de_pepene_rosu_cu_lamaie

Compot de pepene rosu cu lamaie

Compot de pepene rosu cu lamaie din: pepene rosu, zhar, apa, lamaie. Ingreiente: 2 pepeni de aproximativ 4-5 kg 700 g zahar 4 l apa 2 lamai   Mod de preparare: Spre deosebire de celelalte compoturi, acesta din pepene rosu, ca si cel din struguri, fermenteaza foarte repede. De aceea, trebuie sa speli borcanele cu […]
 
Orez_brun_in_lapte_de_cocos_10

Reteta zilei: Orez brun in lapte de cocos

Orez brun in lapte de cocos din: mazare, morcov, telina, orez brun, lapte de cocos, apa, praz, ardeiiute, piper, ardei gras, patrunjel, cimbru, usturoi, ghimbir, sare, zahar brun, ulei, sos worcestershire. Poate te intereseaza si: Orez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci Orez brun cu ciuperci Orez brun cu fasole verde Salata de orez […]

Crap cu hasma si ciuperci

Crap cu hasma si ciuperci din: crap, ulei de măsline, ceapa, hasma, ciuperci, vin alb parfumat, unt, făină, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,2 kg 1 ceaşcă mică cu ulei de măsline 2 cepe mici 1 haşmă 2 ciuperci 250 g vin alb parfumat 20 g de unt 1 lingură de făină sare piper Mod de preparare: […]
 
Shake_de_fructe_exotice_cu_miere

Shake de fructe exotice cu miere

Shake de fructe exotice cu miere din: portocale, banană, kiwi, miere, esenţă de rom, suc de portocale natural. Ingrediente: 2 portocale (medii) 1 banană 2 kiwi 4 linguriţe miere 1 sticluţă esenţă de rom 300 ml suc de portocale natural   Mod de preparare: Se curăţă fructele şi se taie bucăţi potrivite, .apoi se pun în paharul […]

Pateu oriental cu tipar si anghila

Pateu oriental cu tipar si anghila din: anghile, ţipar de mare, ceapa, ulei de măsline, unt, faina, rozmarin proaspăt, nucşoară, sare, piper boabe, vin alb, lapte de capră, pistiluri de şofran, usturoi,  măghiran. Ingrediente: 1 kg anghile 1 ţipar de mare 1 ceapă 2 linguri de ulei de măsline unt cât 2 nuci 4 linguri de făină câteva fire de […]
 

Supa de vin, scortisoara si smantana

Supa de vin, scortisoara si smantana din: pui (fără piept), supă de pui/vegetală, smântână, oua, vin alb (Pinot alb), pâine, scorţişoară, unt, sare (numai dacă supa este nesărată). Ingrediente: 1 pui (fără piept) 1 l supă de pui/vegetală 200 g smântână 3 gălbenuşuri 250 g vin alb (Pinot alb) 4-5 felii mari de pâine scorţişoară 50 gr unt sare (numai dacă supa […]
 
Mere_coapte_umplute_cu_fructe_uscate_07

Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fructe uscate

Mere coapte umplute cu fructe uscate din: mere, scortisoara, zahar, zahar brun, nuci, fructe uscate, unt, suc de mere. Poate te intereseaza si: Mere coapte in aluat fraged Mere coapte umplute Mere coapte cu aroma de scortisoara Mere coapte Mere coapte umplute cu brânză Ingrediente: 1-2 mere ¼ lingurita de scortisoara 1 linguriță de zahăr […]
Carne_si_ficat_de_vita_cu_alune_si_rodie

Carne si ficat de vita cu alune si rodie

Carne si ficat de vita cu alune si rodie din: carne de vita, ficat de vita, unt, alune, usturoi, cimbru uscat, sare, piper, boia, patrunjel, coriandru, otet rosu, ceapa rosie, seminte de rodie. Ingrediente: 250 g carne de vita 300 g ficat de vita 2 linguri unt 1/4 cana alune 1 capatana usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat sare piper boia patruniel coriandru 4 linguri otet rosu 1 ceapa […]
 
Curcan_cu_mere_si_busuioc

Curcan cu mere si busuioc

Curcan cu mere si busuioc din: piept de curcan, mere acrişoare, morcovi, ceapa, telina, vin roşu, sare, piper, busuioc proaspăt, cimbru, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 mere acrişoare 3 morcovi 2 cepe 100 g ţelină 200 ml vin roşu sare piper busuioc proaspăt cimbru ulei Mod de preparare: Tai ceapa julien, razi un morcov si le calesti impreuna in putin […]
Cornulete_cu_sunca_de_pui_si_lapte

Cornulete cu sunca de pui si lapte

Cornulete cu sunca de pui si lapte din: faina de buna calitate, zahar, lapte, oua, ulei de masline, drojdie uscata, sunca de pui, unt, sare. Ingrediente: 500 g faina de buna calitate 2 lingurite zahar 150 ml lapte 3 oua 6 linguri ulei de masline 1 pilc drojdie uscata 300 g felii subtiri sunca de pui 80 g unt 1 praf de […]
Minipizza_cu_porumb_legume_si_cascaval

Minipizza cu porumb, legume si cascaval

Minipizza cu porumb, legume si cascaval din: făină, margarina, apă caldă, drojdje de bere, sare, dovlecel, ardei gras, caşcaval, şuncă de pui, ceapă verde sau praz, boabe de porumb dulce, ulei de masline, rosii cherry, unt, ketchup dulce. Ingrediente: 400 g făină 2 linguri margarina 1 ceşcuţă apă caldă 10 g drojdje de bere 1 praf de sare Pentru umplutură: 1 dovlecel 1 ardei gras 50 g […]
Gogosi_cu_vanilie_si_miere

Gogosi cu vanilie si miere

Gogosi cu vanilie si miere din: făină, droidie, lapte, iaurt, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, miere. Ingrediente: 500 g făină 25 g droidie 100 ml lapte 150 g iaurt 2 ouă 6 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Pentru umplutura: 300 ml lapte 3 linguri făină 6 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie 100 g unt 5 linguri miere […]
 
Briose_cu_afine_scortisoara_si_vanilie

Briose cu afine, scortisoara si vanilie

Briose cu afine, scortisoara si vanilie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, esenţă vanilie, afine, scorţişoară, zeama de lamaie, zahăr pudră. Ingrediente: 1/2 cană unt 1 1/4 cană zahăr 1/2 linguriţă sare 2 ouă 2 căni făină 2 linguriţe praf de copt 1/2 cană lapte 1 linguriţă esenţă vanilie 500 g afine 1 linguriţă zahăr (pentru […]
Tarta_sarata_cu_carnat_si_pastrama

Tarta sarata cu carnat si pastrama

Tarta sarata cu carnat si pastrama din: oua, faina, ulei, lapte, parf de copt, sare, piper, carnat afumat, pastramă, unt. Ingrediente: 6 ouă 500 g făină 5 linguri ulei 400 ml lapte 1 praf de copt 1 praf de sare piper 1 cârnat afumat 2 ouă fierte tari 200 g pastramă 1 cubulet unt Mod de preparare: […]
 
Placinta_cu_rosii_branza_si_broccoli

Placinta cu rosii, branza si broccoli

Placinta cu rosii, branza si broccoli din: făină, praf de copt, sare, piper, oua, lapte, broccoli, brânză telemea sau feta, roşii, ulei. Ingrediente: 1/2 cană făină 1/2 linguriţă praf de copt sare piper 3 ouă 1 cană lapte 3-4 bucheţele mici de broccoli 1/3 cană brânză telemea sau feta 6 roşii ulei Mod de peparare: Incingi cuptorul. Ungi cu ulei […]

Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir

Clatite cu miere, fistic si petale de trandafir din: lapte, oau, faina, sare, piper, miere lichida, petalele de la 1 trandafir, fistic Ingrediente: 500 ml lapte 2 ouă 25 g făina cernută ulei de măsline 1 praf de sare 1 praf de piper 50 g miere lichida petalele de la 1 trandafir 50 g fistic Mod de […]
 
Friptura_de_porc_cu_bureti_si_sos_de_salvie

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie din: pulpă de porc, ulei, ceapa, morcov, bureţi „gălbiori”, usturoi, sare, vin alb, zeamă de lămâie, frunze de salvie proaspete sau uscate, piper, cartofi. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 morcov 3-4 bureţi „gălbiori” 2-3 căţei de usturoi sare Pentru sosul mariant: 1 pahar […]

Lapte de capra cu trufe si miere

Lapte de capra cu trufe si miere din: oua, lapte proaspăt de capră, miere, trufa albă sau neagră, vin muscat. Ingrediente: 3 gălbenuşuri de ou 1 pahar de lapte proaspăt de capră 3 linguri de miere 1 trufă mică, albă sau neagră 1/2 pahar de vin muscat     Mod de preparare: Se taie trufa în felii foarte […]
 
Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_12

Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu mazare

Chiftelute de cartofi cu mazare din: cartofi, ulei, seminte de mustar, linte, ceapa, mazare, sare, faina de naut, faina de orez, apa. Poate te intereseaza si: Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel Chiftele de cartofi cu cascaval Chiftele de cartofi si dovlecei cu patrunjel Chiftele de cartofi cu ciuperci Chiftele de cartofi cu cheddar […]

Bautura tonica cu caise, miere si alune

Bautura tonica cu caise, miere si alune din: caise proaspete, oua, miere, vin alb sec, alune prajite. Ingrediente: 5 caise proaspete 2 gălbenuşuri de ou 2 linguri de miere 1 pahar de vin alb sec 5 alune prăjite   Mod de preparare: Se scot sâmburii caiselor şi se pisează alunele praf. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul, […]
 
Paste_cu_mazare_si_sunca

Paste cu mazare si sunca

Paste cu mazare si sunca din: paste, boabe de mazare, ardei gras portocaliu, sunca, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 150 g paste 300 g boabe de mazare 1 ardei gras portocaliu 300 g sunca 100 g unt 4-5 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg, se trag in […]

Scoici cu ciuperci si crevete

Scoici cu ciuperci si crevete din: scoici Saint-Jacques, făină, ulei, suc de lamaie, pătrunjel, moule,  crevete, pesmet pisat, ciuperci, ceapă, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 4 scoici Saint-Jacques 1 lingură de făină 3 linguri de ulei sucul de la 1 lămâie 1 legătură mică de pătrunjel 8 moule 8 crevete 1 lingură de pesmet pisat 250 g ciuperci mici 1/2 ceapă unt cât […]
 
Crap_cu_salata_si_dressing_de_otet

Crap cu salata si dressing de otet

Crap cu salata si dressing de otet din: crap, faina, pesmet, cartofi, sfecla rosie, mar, suc de lamaie, ceapa verde, castraveti murati, marar, ulei, otet, mustar. Ingrediente:  1 crap eviscerat 2 linguri făină 2 linguri pesmet 500 g cartofi roşii 300 g sfeclă roşie 1 măr acrişor 1 strop suc de lămâie 2 cepe verzi […]
 

Placinta cu alac si branza

Placinta cu alac si branza din: alac (sau făină de grâu), brânză proaspătă, mere, ou. Ingrediente: 300 g alac (sau făină de grâu) 1 kg brânză proaspătă 150 g miere 1 ou   Mod de preparare: Se pun 300 g de alica (alac măcinat) în apă şi se lasă să se îmbibe bine. Apoi se răstoarnă […]
Sos_iute_de_casa_05

Reteta zilei: Sos iute, de casa

Sos iute, de casa din: ulei, faina, praf de chili, apa, pasta de toamte, chimion, praf de usturoi, piper rosu, sare. Poate te intereseaza si: Sos iute cu hagina Pui in sos iute Burgeri de vita cu sos iute Sos iute de rosii Sos iute de ardei capia Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 linguri […]
 

Anghile cu usturoi si stafide

Anghile cu usturoi si stafide din: anghile mici, usturoi, piper-roşu, sare, seminţe de coconar, stafide, ulei de măsline. Ingrediente: 400 g anghile mici 1 căţel de usturoi 1 praf de piper-roşu 1 praf de sare 50 g seminţe de coconar 50 g stafide ulei de măsline Mod de preparare: Se spală anghilele. Se rade usturoiul curăţat şi se pune ulei […]
 
Compot_delicios_de_piersici_cu_lamaie

Compot delicios de piersici cu lamaie

Compot delicios de piersici cu lamaie din: piersici, lămâi, apa, zahar. Ingrediente: 6 kg piersici 2 lămâi 3 l apă 1,5 kg zahăr   Mod de preparare: Speli piersicile şi le pui într-o cratiţă cu apă clocoti­tă 3-4 minute, apoi le treci sub jet de apă rece. în fe­lul acesta, piersicile se vor descoji cu uşurinţă. […]

Sos de mustar cu iaurt si lamaie

Sos de mustar cu iaurt si lamaie din: mustar, iaurt, ulei, zeamă de lămâie. Ingrediente: 100 g mustar 1 lingură ulei 2 linguri iaurt 1 lingurtă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Pui muştarul într-un bol şi-l mixezi. Adaugi pe rând iaurtul bătând continuu, apoi uleiul, în fir subţire şi, la final, zeama de lămâie. Amesteci […]
 
Parjoale umplute cu branza

Parjoale de conopida cu marar

Parjoale de conopida cu marar din: conopida, pâine, mărar, lapte, ceapa, ulei, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2-3 felii pâine 1 legătură mărar 100 ml lapte 2 cepe ulei 2 ouă pesmet sare piper Mod de preparare: Cureti şi speli conopida. O rupi în bucheţele şi o pui la fiert în apa cu sare, […]
Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat

Placinte cu crevete si branza

Placinte cu crevete si branza din: crevete mari, faina, brânză proaspătă de capră, oua, untură topită, drojdie de bere, sare, piper, cimbrişor, pătrunjel, frunză de dafin, ceapa, morcov, telina. Ingrediente: 500 g crevete mari 250 g făină 100 g brânză proaspătă de capră 1 ou întreg 25 g untură topită 5 g drojdie de bere sare, piper 1 legătură […]
 
Supa de peste si raci cu busuioc

Supa de peste si raci cu busuioc

Supa de peste si raci cu busuioc din: ceapa, fire de telina, usturoi, frunze de busuioc, pătrunjel, ardei iute, sare, merou, raci, peşti de fript, ulei de măsline. Ingrdiente: 2 cepe albe 2 fire de telină 2 căţei de usturoi câteva frunze de busuioc 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute mic puţină sare 300 g de merou (sau, mai bine, un cap […]

Bob uscat cu tapioca si marar salbatic

Bob uscat cu tapioca si marar salbatic din: bob uscat şi curăţat, tapioca, mărar sălbatic, piper negru boabe, sare, ulei de măsline. Ingrediente: 250g bob uscat şi curăţat 250 g tapioca 100 g mărar sălbatic 20 g piper negru boabe puţină sare 3  linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, care conţine un litru de apă […]
 
Salata_de_pui_cu_vinegreta_de_lamaie_12

Reteta zilei: Salata de pui cu vinegreta de lamaie

Salata de pui cu vinegreta de lamaie din: pui, condimente, ulei de masline, alune, ulei de arahide, suc de lamaie, unt de arahide, zahar, sos de soia, usturoi, coaja de limeta, coriandru, chimion, salata verde, curmale, chips-uri tortilla, porumb, fasole neagra, avocado, branza feta. Poate te intereseaza si: Salata de pui cu caju Cum se […]
 

Retete de post rapide (2015)

Retete de post rapide: Vinete umplute cu legume si usturoi Vinete umplute cu legume si usturoi din: vinete, dovlecel, ţelină, ceapă, morcov, ardei gras, usutroi, rosii, vin alb sec, ardei iute, ulei de masline, foi de salată, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 1 dovlecel… Read more » Salata de ciuperci cu ceapa rosie si telina Salata de ciuperci cu […]
 

Suc de smochie cu vin si miere

Suc de smochie cu vin si miere din: smochine negre bine coapte, oua, vin roşu plăcut la gust, miere lichidă, piper negru proaspăt măcinat. Ingrediente: 250 g smochine negre bine coapte 2 albuşuri de ou 200 ml vin roşu plăcut la gust 1 lingură de miere lichidă 1 praf de piper negru proaspăt măcinat     Mod de preparare: Se […]

Sos cu arici de mare, susan si migdale

Sos cu arici de mare, susan si migdale din: seminţe de susan, migdale crude, oţet alb cu tarhon,  usturoi, cartofi, pătrunjel, miez de pâine, piper-roşu, ulei de măsline, sare, arici de mare (sau, în lipsă, icre de biban de mare sau de peşte-spadă). Ingrediente: 20 seminţe de susan 100 g migdale crude cojite 1/2 pahar de oţet alb cu tarhon 6 căţei de usturoi fierţi […]
 

Anghila la jar cu menta

Anghila la jar cu menta din: anghile proaspete, făină, ulei de măsline, sare, piper, frunze de sfeclă albă, mentă proaspătă, sirop de viorele. Ingrediente: 600 g anghile proaspete 2 linguri de făină 1 bol de ulei de măsline sare piper 8 frunze de sfeclă albă 1 legătură de mentă proaspătă 3 linguri de sirop de viorele   Mod de preparare: Se […]
Aperitive_cu_branza_sunca_si_struguri

Aperitive cu branza, sunca si struguri

Aperitive cu branza, sunca si struguri din: brânză dulce degresată, telemea de oaie, pătrunjel verde, caşcaval felii, piper alb, unt, sare, ulei, sunca, struguri albi şi roşi, miez de nucă, boia dulce. Ingrediente: 250 g brânză dulce degresată 100 g telemea de oaie 2 linguri pătrunjel verde 2o0 g caşcaval felii piper alb 100 g unt sare ulei 100 g suncă felii 100 g […]
 
Cartofi cu pasta de rosii

Cartofi cu rosii, branza si rozmarin la cuptor

Cartofi cu rosii, branza si rozmarin la cuptor din: cartofi rosii, ceapa, usturoi, oua, telemea de oi, smantana, ulei, rozmarin, miez de foarea-soarelui, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi mari 4–5 roşii mari, bine coapte 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 ouă 150 g telemea de oi 3 linguri smântână 3 linguri ulei rozmarin piper 1 lingură miez […]

Langusta cu alge si mazare

Langusta cu alge si mazare din: langusta, peşti mici pentru fript, alge comestibile, mazăre verde proaspătă (sau congelată), sare, piper, ulei de masline, faina. Ingrediente: 1 langustă de aproximativ 400 g 300 g peşti mici pentru fript 150 g alge comestibile 150 g mazăre verde proaspătă (sau congelată) sare, piper 1 legătură mică de pătrunjel ulei de măsline 2 […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro