Retete Prajituri
Sufleu de castane cu cireşe
O reteta delicioasa de sufleu din: castane, oua, branza de vaci, cocao, faina, praf de copt, cirese, piper alb, zahar. Ingrediente: 4 ouă 125 g brânză slabă de vaci 125 g piure de castane 1 lingură cacao 3 linguri făină amestecată praf de copt 100 g cireşe 1/2 piper alb, măcinat 150 g zahăr […]
Desert cu mandarine
O reteta de desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale, faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta de portocale. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 2 linguri esenta de portocale 6 linguri faina 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt pentru compot: 6 mandarine 150 g […]
Budincă de fidea cu fructe
O reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar. Ingrediente: 250 g fidea 500 ml lapte dulce 200 g brânză de vaci 3 ouă 100 g zahăr tos o conservă ananas două pere un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe […]
Pudding cu fructe si morcovi
O reteta de pudding cu fructe si morcovi din: prune, morcov, curmale, stafide, unt, ananas, zahar brun, bicarbonat de sodiu, ulei, faina, mirodenii, ou, coniac si iaurt. Ingrediente: 50 g prune uscate fara samburi 150 g morcov, ras 100 g curmale, taiate in bucati 125 g stafide sau sultanine 40 g unt, taiat cubulete 75 […]
Fursecuri cu crema si gem
O reteta de fursecuri cu crema si gem din: unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina, amidon si gem de capsuni. Ingrediente: 22 g unt, inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar pudra, cernut 1/2 lingurita esenta de vanilie 225 g faina 50 g amidon pentru umplutura: 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei 150 […]
Galusti calde cu sos de fructe
O reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra, faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se topeste in gura. Ingrediente: 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeura si capsuni, […]
Prajitura cu petale de trandafir
O reteta de prajitura cu petale de trandafir din: unt, zahar tos, esenta de vanilie, apa de trandafiri, faina si petale cristalizate de trandafiri. Ingrediente: 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 85 g zahar tos, plus pentru presarat 1 lingura esenta de vanilie 1/4 apa de trandafiri 225 g faina 1 linura petale cristalizare […]
Banana split cu cirese glasate
O reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese si frisca. Ingrediente: 1 banana mare, potrivit de coapta 3 cupe de inghetata de vanilie sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici (vezi mai jos) […]
Pere in aluat crocant
O reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere, sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 pere 200 ml suc de pere 100 ml sirop de arţar 1 lingură suc de lămâie 1 ou 2 linguri apă făină […]
Minitarte cu mere si scortisoara
O reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar tos, scortisoara si iaurt. Ingrediente: 6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24×24 cm 25 g unt nesarat topit 2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri 2 linguri zahar tos marunt 1/2 lingurite scortisoara, macinata Garnitura: […]
Rubarba, portocale si ghimbir in crusta
O reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2 linguri zahar pudra Pentru crusta: 125 g […]
Tarta cu gem de zmeura
O reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura, zmeura si lapte. Ingrediente: 500 g aluat de tarta – gata preparat 200-250 g gem de zmeura 170 g zmeura proaspata sau decongelata lapte sau ou batut, pentru uns Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Imparte aluatul […]
Puding cu coacaze si capsuni
O reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine. Ingrediente: 250 g coacaze negre 250 g coacaze rosii 250 g capsuni, taiate in jumatati daca sunt mari 123 g zahar pudra 4 linguri de kirsch sau Cointreau 250 g zmeura 1 paine mica alba, […]
Ananas cu scortisoara si rom
O reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta. Ingrediente: 25 g cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate 75 ml rom sau orice alt lichior cu aroma de cocos 1,3 kg ananas 5 cm baton de scortisoara, rupt in […]
Desert cu fructe exotice
O reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat, zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie. Ingrediente: 900 g iaurt 10-12 stigme de sofran, pisate 2 linguri lapte degresat 50 g zahar pudra sau dupa gust 1/2 lingurita cardamom, macinat 250 g curmale 250 g fructe de lychee proaspete sau 400 […]
Spuma de mango
O reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb, miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de portocal, albusuri de ou si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg fructe foarte coapte de mango 100 ml vin alb dulce sau apa 1 lingura miere coaja rasa si sucul de […]
Salată de banane şi fructe de pădure
O reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure, banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri miere 4 linguri suc proaspat de portocale 1-2 […]
Cremă catalană cu portocale
O reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala. Ingrediente: 400 ml lapte 150 g zahar coaja rasa de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 400 ml frisca 8 galbenusuri 300 ml vin rosu 3 linguri miere 1 portocala […]
Negresă cu pepene galben
O reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de floarea soarelui, pepene galben, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 85 g cacao o linguriţă cu praf de copt 3 ouă 200 g zahăr tos 200 g căpşuni 100 g zahăr pudră […]
Prajitura cu cirese si migdale
O reteta delicioasa de prajitura cu cirese si migdale din: unt, zahar fin, oua, extract de migdale, faina, praf de copt, migdale, cirese confiate, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g unt, moale 200 g zahar fin 4 oua 1/2 linguita extract de migdale 175 g faina 1 lingurita praf de copt 85 g […]
Prăjitură de ciocolată
O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata din: ciocolata, unt, zaha brun, smantana, oua, faina, pudra de cacao, ciocolata, lapte, unt si bomboane de zahar. Ingrediente: 200 g ciocolata, rupta in bucati (cu continut scazut in cacao) 200 g unt 200 g zahar brun 100 ml smantana 2 oua batute 200 g faina, amestecata cu […]
Prăjitură cu branză, fructe de pădure şi ciocolată albă
O reteta delicioasa de prajitura cu: ciocolata alba, crema de branza, frisca lichida, zahar tos, zmeura, biscuiti, afine, capsuni. Ingrediente: 300g de ciocolată albă 2 cutii a câte 300g de cremă de brânză 284ml de frisca lichidă 50g de zahăr tos 170g de zmeură la caserolă 5 linguri dulceaţă de zmeură 85g de biscuiţi amaretti […]
Melcişori cu pastă de măsline
O reteta delicioasa de melcisori din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, busuioc, masline negre, usturoi, ansoa, masline verzi. Ingrediente: 500g de făină pentru pâine, plus extra pentru tapetat 1 linguriţă de sare 7g de drojdie uscată 6 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru uns 1 legătură mică de busuioc 170g de […]
Afine aromate cu ingheţată de vanilie
O reteta delicioasa de inghetata cu: afine, zahar tos, otet balsamic, inghetata de vanilie, biscuiti. Ingrediente: 125g de afine 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă de oţet balsamic 4 linguri de îngheţată de vanilie biscuiţi crocanţi, pentru servit Mod de preparare: Se deşartă afinele într-o tigaie împreună cu […]
Sorbet de mere şi ceai verde
O reteta de sorbet de mere si ceai verde din: mere verzi, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa si ceai verde. Ingrediente: 340 g mere verzi 120 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 65 ml apa 3 pliculete de ceai verde Mod de preparare: Fierbe apa şi toarn-o peste pliculeţele de ceai. […]
Cum se prepara Profiterol (video)
O reteta video despre cum se prepara profiterol, un preparat al patiseriei franceze absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Profiterol Incoming search terms:profiterol retetareteta profiterolprofiterolprofiterol reteta originalareteta de profiterolretete profiterolreteta profiterol videoprofiterol reteta scrisa jamilareteta originala profiterolprofiterol jamila
Desert cald cu crema de ou
O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6 cornuri (din aluat de cozonac) taiate felii 1,5 cm 4 linguri gem de caise 50 g caise deshidratate, tocate […]
Chec de morcovi cu glazură de scorţişoară
O reteta de chec de morcovi cu glazura de scortisoara din: suc si coaja de portocala, stafide, ulei de floarea soarelui, oua, zahar brun, faina integrala, praf de copt, condimente, bicarbonat de sodiu, morcovi, nuci, crema de branza, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: sucul si coaja rasa de la 1 portocala 50 g stafide […]
Sorbet din fructe roşii
O reteta de sorbet din fructe rosii din: fructe de padure, sirop de zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 220 g fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, afine) 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) Mod de preparare: Spală cu grijă fructele sub jet de apă rece şi lasă-le să se scurgă într-o […]
Deliciu cu mac
O reteta de deliciu cu mac din: faina, cacao, zahar pudra, mac, lapte, oua, margarina, bicarbonat, ciocolata, frisca, unt si dlulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 lingura cu varf de cacao 2 cani zahar pudra 1 cana cu mac 1 cana lapte 4 oua 200 g margarina 1 lingurita bicarbonat pentru glazura: 200 g ciocolata […]
Pătrăţele cu ciocolată şi caramel
O reteta de patratele cu ciocolata si caramel din: zahar brun, unt, miere, fulgi de ovaz, caramel, ciocolata si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g zahar brun 200 g unt, plus extra pentru uns 2 linguri miere 350 g fulgi de ovaz 400 g de caramel 200 g de ciocolata 1 lingura de ulei […]
Prăjitură Victoria
O reteta de prajitura victoria din: unt, zahar pudra, extract de vanilie, oua, faina, praf de copt, gem de zmeura, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt nesarat, moale, plus extra pentru uns 200 g de zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 4 oua medii 200 g faina, plus extra pentru blatul de […]
Sorbet de căpşuni
O reteta de sorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 230 g capsuni 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou pentru decor: sos de ciocolata cateva capsuni frunze de menta Mod de preparare: […]
Prăjitură cu caise
O reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua, coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si dulceata de caise. Ingrediente: crusta crocanta: 200 g unt 200 g zahar 350 g faina 1 praf sare in plus: 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 […]
Sorbet de dovleac
O reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic. Ingrediente: 200 g dovleac (doar pulpa) 3 linguri zahar 4 pricomigdale 30 g unt 20 ml apa 30-40 ml lichior […]
Rulada cu piersici
O reteta de rulada cu piersici din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, compot de piersici, foi de gelatina, suc de protocale, suc de lamaie, marmelada, coaja de protocala si frisca. Ingrediente: 3 oua 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 90 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1 praf de […]
Sorbet de lamaie
O reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în clocot, adaugă zahărul şi dizolvă-l. Toarnă zeama de lămâie, amestecă şi ia […]
Tartă de lămaie cu bezea şi zmeură
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar brun, oua, crema de lamaie, zmeura, zahar pudra, otet din vin alb, amidon de porumb. Ingrediente aluat: 350g de făină simplă, plus extra 200g de unt, rece ţi tăiat cubuleţe 100g de zahăr tos brun 2 gălbenuşuri mari Ingrediente crema: 625g cremă de lămâie 2 ouă […]
Pătrăţele din aluat sfăramicios cu agrişe şi migdale
O reteta delicioasa de patratele din aluat sfaramicios cu: unt, faina, praf de copt, sare, migdale, zahar brun, agrise, zahar tos, fulgi de migdale. Ingrediente: 250g de unt rece, tăiat bucăţi 250g de făină 3 linguriţe praf de copt 1 linguriţă de sare 125g migdale măcinate 125g de zahăr brun 350g de agrişe, proaspete sau […]
Prăjitură semifreddo cu cireşe
O reteta delicioasa de prajitura cu: cirese, frisca lichida, zahar pudra, oua, foi de napolitana. Ingrediente: l kg de cireşe fără sâmburi 400ml de frişcă lichidă 100g de zahăr pudră 4 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri foi de napolitană, pentru servit (opţonal) Mod de preparare: Se dă deoparte o mână de cireşe curăţate de […]
Desert cu sos de caramel
O reteta delicioasa de desert cu: frisca, bezele, banane, sos de caramel, nuci pecan. Ingrediente: 284ml frişcă lichidă 6 bezele 5-6 banane 5-6 linguri sos de caramel o mână de nuci pecan, tăiate în bucăţi mari Mod de preparare: Se bate uşor frişca într-un bol mare. Se fărâmiţează bezelele şi se presară în […]
Sorbet de afine şi zmeură
O reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 250 ml apă 300 g zahăr 300 g afine 300 g zmeură pentru decor: frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare: Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l […]
Retete internationale: Panna cotta
O reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin. Ingrediente un pachetel gelatina 600 ml smantana un baton vanilie o lingura esenta de vanilie o lingura rom de culoare inchisa (optional) 150 g zahar pudra coaja de la 2 portocale foi […]
Tort cu mere întregi
O reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si kiwi. Ingrediente: 10 mere intregi 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete de zahar vanilat coaja […]
Sorbet de lămâie şi busuioc
O reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, busuioc si albus de ou. Ingrediente: pentru sorbet: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 1 albuş de ou pentru decor: busuioc proaspăt Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi coaja de […]
Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă
O reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si biscuiti. Ingrediente: 750 ml de lapte 250 ml smantana dulce pentru frisca 6 glabenusuri 140 g zahar 85 g de ciocolata cu lapte, tocata 25 g de ciocolata simpla, tocata 140 […]
Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac
O reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta. Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de mac mentă proaspătă […]
Gem de portocale
O reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja, pulpa […]
Prajitura cu morcovi
O reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita praf de scortisoara pentru […]
Salata de fructe
O reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana, suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc de lamaie 50 g nucsoara de cedru Mod de preparare: Perele si merele se curata […]
Biscuiti la rece
O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide. Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf de copt 140g de […]
Ruladă cu fulgi de cocos
O reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri 100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de unt […]
Prăjitură de zmeură cu aluat de chec
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de bezele gumate Mod […]
Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
O reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2 gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr vanilat un praf de sare coaja […]
Cum se prepara inghetata de mango (video)
O reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp – 30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de mango Pofta buna! […]
Tartă cu citrice
O reteta de tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g fulgi de porumb 90 g de unt, topit 140 g de zahar fin pentru umplutura: 1 […]
Trei retete de deserturi pentru Paşte
De la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu capsune si topping din […]
Deliciu cu capsune si topping din iaurt
Deliciu cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba, faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g capsune feliate 1/4 ceasca+3 linguri de zahar 350 g iaurt degresat 1 ceasca+2 linguri de faina alba 1/4 ceasca+2 linguri de faina integrala 2-1/4 lingurite […]
Tort cu marmeladă si crema
O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar 2 linguri otet din vin 2 linguri ulei 1 lingura untura 4 linguri lapte 1 […]
Retete de post: Rulada cu gem si nuca
O reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Poate te intereseaza si Rulada cu gem de caise Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2 linguriţe oţet un praf […]
Placinta cu dovleac si castane
O reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel, salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou. Ingrediente: 1 dovleac placintar, taiat in bucati 4 catei de usturoi, necuratati 1 crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate frunzele de la cateva fire […]
Cum se prepara prajitura cu lapte (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu lapte, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Ricotta Cheese – 15oz / 425gm Semolina/Suji – 1/4 cup Sugar – 1/2 cup Golden Raisins – 1 tbsp Dried Cranberries – 1 tbsp Cashews – 1 tbsp, broken Cum se prepara prajitura cu […]
Mini tarte cu fructe
O reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare, budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2 plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie compot ananas […]
Rulada cu crema de lamaie si stafide
O reteta de rulada cu crema de lamaie si stafide din: oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, stafide, coniac, unt, zeama de lamaie, lapte, faina si zahar. Ingrediente: 3 oua 4 picaturi esenta de vanilie coaja de la o lamaie 3 linguri zahar 2 linguri faina un praf sare 200 g […]
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie
O reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3 linguri faina un plic zahar vanilat un […]
Prăjitură cu ghimbir
O reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt 100 […]
Chiftele în sos de scorţişoară
O reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 felii de paine […]
Tagliatele cu creveti
O reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti, fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat Mod de preparare: Se fierb pastele în […]
Plăcintă cu mere caramelizate
O reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun, coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1 lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou, batut […]
Cozonac cu fructe uscate si confiate
O reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze, rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1 kg făină 1 linguriţă […]
Clătite cu brânză de vaci si fructe
O reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare, ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici, caise, ananas (dupa gust) 1 […]
Cozonac cu nucă si mac
O reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat: 500 g făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă călduţă 1 ou 150 […]
Tartă de ciocolată cu rodie
O reteta delicioasa de tarta cu: ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de […]
Prajitura cu sirop de lamaie
O reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai coaja […]
Prajitura cu castane si migdale
O reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de castane […]
Tartă cu brânză şi fructe
O reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta. Ingrediente: 250 g brânză semidegresată 100 g unt 180 g griş 80 g zahăr pudră 2 ouă 5 linguri de lapte 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 […]
Meringue cu nuci
O reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte, zahar vanilat, unt si rom. Ingrediente: Aluat: 2 ouă 150 g fulgi de grâu 150 g zahăr 50 g nuci Umplutură: 300 ml lapte 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 250 g unt 50 ml rom Mod de preparare: […]
Tarta cu orez si mere
O reteta de tarta cu orez si mere din: faina, unt, sare, ou, lapte, pudding de orez, zahar, baton de vanilie, smantana, galbenusuri, albusuri, stafide, mere, zeama si coaja de lamaie, dulceata de caise, zahar, unt, pesmet si fructe confiate. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: […]
Tarta cu mere si coacaze rosii
O reteta de tarta cu mere si coacaze rosii din: oua, unt, zahar granulat, zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, gris, praf de copt, praf de budinca, branza, smantana, sare, mere, coacaze rosii si zahar vanilat. Ingrediente: 3 oua 100 g unt 200 g zahar granulat 1 pachet zahar vanilat 4 linguri rom 2 lingurite […]
Ruladă cu mere şi fulgi de migdale
O reteta de rulada cu mere si fulgi de migdale din: aluat, mere, zahar, stafide, nuci, scortisoara, lamaie, pesmet, unt, rom, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 4 mere mari 100 g zahar 75 g stafide 70 g nuci tocate 1/2 lingurita scortisoara 1 lamaie 30 g pesmet […]
Pere cu sos de ciocolată
O reteta de pere cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune de padure. Ingrediente: 2 conserve de pere a cate aproximativ 400 g fiecare 100 g ciocolata, rupta in bucati mici 8 cupe inghetata de vanilie 2 linguri alune de padure, tocate Mod de preparare: Se scurg perele deasupra […]
Tartă cu brânză şi caise
O reteta de tarta cu branza si caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, compot de caise, branza de vaci, sare, oua, budinca de migdale, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 250 g făină 125 g unt 90 g zahăr 1 ou 1 praf sare în plus: 1 conservă compot de caise (720 ml) […]
Tarta cu ananas
O reteta de tarta cu ananas din: ananas, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, branza dulce, ulei de floarea soarelui, frisca, ou, migdale si zahar. Ingrediente: 1 ananas mare, copt 125 g făină 2 linguriţe praf de copt 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 ou 125 g brânză dulce 75 ml […]
Gogoşi cu sos de fructe
O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar tos, unt, oua, drojdie, lapte, sare, portocale, lamaie, kiwi, banana, mar, zahar pudra, sos de ciocolata, ulei. Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr tos 50 g unt două ouă 25 g drojdie 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare două portocale o lămâie […]
Coroniţă cu mac şi gem
O reteta delicioasa de coronita cu: lapte, zahar tos, faina, unt, oua, zahar vanilat, drojdie, sare, gem de mure, seminte de mac, alune de padure, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml lapte dulce 60 g zahăr tos 420 g făină 70 g unt două ouă două pliculeţe zahăr vanilat 7 g drojdie uscată un sfert de […]
Coşuleţe cu smochine
O reteta delicioasa de cosulete cu: smochine, cosulete, oua, zahar tos, faina, unt, sare, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, vin alb dulce, cacao, scortisoara. Ingrediente: 2 ouă 160 g zahăr tos 500 g făină 250 g unt un vârf de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu praf de copt o […]
Prăjitură cu căpşune şi cacao
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, lapte, ciocolata neagra, faina, unt, oua, praf de copt, cacao, sare, capsuni, gem de zmeura. Ingrediente: 320 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 300 g ciocolată neagră 235 g unt 200 făină 5 ouă un pliculeţ praf de copt o lingură cu cacao un sfert de […]
Brioşe cu branză de vaci
O reteta delicioasa de briose din: oua, branza, gris, lamaie, zahar, zahar vanilat, sare, smantana, stafide, seminte de floarea soarelui, unt, pesmet, zahar pudra, compot caise. Ingrediente: 4 ouă 450 g brânză de vaci 3 linguri de griş o lămâie 175 g zahăr tos zahar vanilat sare 150 ml smântână 50 g stafide o lingură […]
Jeleu de limetă cu mentă
O reteta gustoasa de jeleu din: lime, mere, menta, zahar tos, apa, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 6-8 limete un kilogram şi jumătate de mere albe două linguri de mentă tocată un kilogram zahăr tos un litru de apă un baton de scorţişoară două cuişoare Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de căsuţa cu […]
Mini-torturi cu lămâie
O reteta de mini torturi cu lamaie din: suc si coaja de lamaie, zahar, oua, sare, unt, ciocolata amaruie, biscuiti cu unt, oua, barnza de vaci, zahar, zahar vanilat si amidon. Ingrediente: bremă de lămâie: sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 160 g zahăr 2 ouă 1 praf sare 40 g unt blat: […]
Miniprajituri cu ciocolata
O reteta de miniprajituri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, sare, zahar, faina, praf de copt, mascarpone, zahar vanilat, albusuri, physalis, miere, suc de portocala si gem de caise. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 5 oua 1 praf de sare 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita praf de copt […]
Prajitura cu branza si mango
O reteta de prajitura cu branza si mango din: biscuiti cu unt, unt, foite de gelatina, branza dulce, crema de branza, zahar, zahar vanilat, suc de mango, frisca si gelatina. Ingrediente: blat: 200 g biscuiţi cu unt 120 g unt cremă: 8 foiţe de gelatină 500 g brânză dulce 200 g cremă de brânză 5 […]
Tarta cu branza dulce si smantana
O reteta de tarta cu branza dulce si smantana din: faina, sare, zahar, unt, ou, branza de vaci, zahar, amidon, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt rece 1 ou umplutura: 50 g unt 500 g branza de vaci grasa 125 g zahar 40 g […]
Tartă cu miere
O reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline, faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 4 ouă 75 ml miere o lămâie 45 ml ulei de măsline 85 g făină 50 g zahăr tos o linguriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare două pliculeţe […]
Prăjitură cu sos de căpşuni
O reteta de prajitura cu sos de capsuni din: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, pesmet, capsuni, gem de capsuni, zahar si amidon. Ingrediente: aluat: 500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 […]
Tarte cu ananas, mac şi caise
O reteta delicioasa de tarta cu: ananas, caise, faina, unt, zahar, praf de copt, oua, smantana, lapte dulce, crema de vanilie, compot de caise, mac, sare. Ingrediente: 250 g făină 160 g unt 100 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt două ouă 50 ml smântână 250 ml lapte dulce un plic cremă de […]
Ruladă cu gem şi ciocolată albă
O reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar, untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie. Ingrediente: unt, pentru uns 300 g de făină cu agent de creştere 85 g de zahăr 140 g de untură 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai trebuie 8 […]
Negrese cu dulceaţă de caise
O reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar, dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt, nuca de cocos, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 250 g unt 200 g cacao 150 g făină 100 ml lapte dulce 5 ouă 200 g zahăr 400 g dulceaţă de caise […]
Cupe cu ciocolată şi zmeură
O reteta de cupe cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 200 g ciocolata (nu prea amara, cu maximum 50% cacao) 100 g zmeura congelata (dezghetata) sau zmeura proaspata 500 g de iaurt grecesc sau natural 3 linguri de miere ciocolata rasa, pentru servit Mod de preparare: Se rupe ciocolata […]
Tarta cu pere si migdale
O reteta de tarta cu pere si migdale din: aluat dulce, pere, zahar fin, condimente, fulgi de migdale, crema de vanilie, fulgi de ovaz, faina, migdale si miere. Ingrediente: 500 g aluat dulce pentru tarta 5 pere, cojite, curatate de cotor si feliate 25 g zahar fin, plus extra pentru presarat 1 praf de condimente […]
Chec de banane cu nuca de cocos
O reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt, ciocolata alba si cocos. Ingrediente: 150 g unt moale 160 g zahăr brun 1 plic de zahăr vanilat 4 ouă 500 g banane 2 linguri rom 100 g […]
Tort cu crema de cocos si blat de pandispan
O reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Ingrediente: aluat: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar sare 80 […]
Plăcintă cu brânză si frisca
O reteta de placinta cu branza si frisca din: biscuiti cu migdale, fulgi de migdale, esenta de migdale, unt, crema de branza, zahar fin, faina, extract de vanilie, oua, smantana, gem de cirese, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 200 g de biscuiţi cu migdale 100 g fulgi de migdale, prăjiţi 1/2 linguriţă esenţă de migdale […]
Placinta cu coacaze
O reteta de placinta cu coacaze din: unt, zahar brun, extract de vanilie, oua, faina, lapte batut, mere, scortisoara, condimente, cuisoare, coaja de lamaie, coacaze, stafide, coji confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt moale, plus extra pentru uns 250 g de zahar brun 2 lingurite extract de vanilie 4 oua mari 100 g […]
Prăjitură cu mere la tavă
O reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de nuca. Ingrediente: aluat: 500 g făină 1 cub drojdie (42 g) 250 ml lapte 2 linguri zahăr 2 gălbenuşuri 3-4 linguri ulei topping: 1 l lapte 100 g zahăr 1 praf […]
Strudel cu mere
O reteta de strudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus, gris si scortisoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1 galbenus 2 linguri ulei umplutura: 1,5 kg mere 3 linguri suc de lamaie 2 pliculete zahar vanilinat 75 g […]
Prajitura cu mere, miere si nuci
O reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie, miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita coaja de lamaie 50 g […]
Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi
O reteta de fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi, zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3 morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt nesarat 230 g crema de […]
Tarta cu orez si portocale
O reteta de tarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt, portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare. Ingrediente: 150 g orez 700 ml lapte 275 g zahar 2 oua 200 g unt 5 portocale 1 lingurita zahar vanilat 2 cuisoare sare Mod de preparare: Spălaţi portocalele, ştergeţi-le şi radeti coaja portocalie, […]
Papanasi umpluti cu stafide
O reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100 g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt […]
Prăjitură marmorată cu struguri
O reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 […]
Fursecuri umplute cu gem de caise
O reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de caise 4 linguri […]
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara prajitura cu capsuni Incoming search terms:desert cu capsuni
Terina cu mere
O reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare. Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt 200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare Mod de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi […]
Placinta cu crema de lamaie
O reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei, faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt Mod de preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi […]
Inimi crocante cu frisca si capsuni
O reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Se incinge cuptorul la […]
Prăjitură cu prune si brânză
O reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g […]
Plăcintă cu prune si cu nuci
O reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1/2 cub drojdie 125 ml lapte 30 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 praf de sare 70 g unt […]
Prajitura cu glazura de martipan
O reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie, galbenus si frisca. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachet drojdie uscata 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 200 ml lapte 60 g unt sare topping: 1,2 kg prune 50 g zahar […]
Mucenici copţi
O reteta de mucenici copti din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, oua, sare, rom si nuci. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 g zahar 200 g unt 500 ml lapte 4 oua sare sirop: 200 g zahar 300 ml apa 1 lingura rom ornare: 200 g nuci macinate 100 g zahar Mod […]
Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat
O reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si lapte. Ingrediente: 4 linguri dulceata de lapte 1/2 sare de mare, plus extra pentru servit 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele 1-2 de grisine lungi, fara aromae 2 linguri de zahar 100 […]
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)
O reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare, sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie. Ingrediente: cateva inimioare de jeleu (optional) pentru blaturi: 250 g de unt, cu ceva in plus pentru uns 200 g de ciocolata […]
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune
O reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos. Poate te intereseaza si: Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto Prajitura cu ciocolata alba si capsuni Prajitura cu ciocolata si piure de zmeura Prajitura cu […]
Budinca din cornuri cu stafide
O reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere, portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt. Ingrediente: 75 g stafide galbene sultanine 3 linguri coniac 4 cornuri albe mari sau 2 baghete frantuzesti 2 mere 1 portocale 50 g nuci zdrobite 3 oua 100 g zahar 300 ml lapte 150 ml smantana […]
Pungute cu ciocolata si fructe uscate
O reteta de pungute cu ciocolata si fructe uscate din: foi de placinta, caise uscate, smochine, migdale, seminte de pin, fistic, ciocolata neagra, unt, zahar, ou, praf de piper negru, sare, zahar, scortisoara si smantana. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 100 g caise uscate 100 g smochine uscate 50 de migdale, fără pieliţă 25 g […]
Pricomigdale cu cafea si sos expresso
O reteta de pricomigdale cu cafea si sos expresso din: pricomigdale, inghetata cu turta, espresso si miere. Ingrediente: 4 pricomigdale mari, cu cafea 4 bulgări de îngheţată cu turtă dulce sau de nuci 4 ceşti cu espresso fierbinte 4 linguriţe miere lichidă Mod de preparare: Dizolvaţi mierea în ceştile de espresso, cu multă spumă. […]
Mille – Feuilles cu fructe exotice
O reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2 kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie, […]
Tort de alune si coacăze roşii
O reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina 3 […]
Grapefruit confiat si sorbet
O reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă […]
Mucenici
9 martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr […]
Reteta zilei: Tort din napolitane
O reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa le […]
Cum se prepara mere crocante (video)
O reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown sugar 1/4 cup white sugar For the filling: […]
Buturugi cu vanilie
O reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina, oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1 baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare şi batonul de […]
Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura
O reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente: 3 […]
Spuma inghetata cu fructul pasiunii
O reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina 60 g zahar 4 dropsuri Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi […]
Prajitura cu ciocolata si crema de castane
O reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana. Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura faina pentru glasat: […]
Budinca de orez cu lapte
O reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2 plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara esenta de rom coaja de lamaie […]
Chec insiropat
O reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează […]
Compot de cartofi dulci cu sirop aromat
O reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1 praf de anason stelat piper macinat proaspat […]
Pricomigdale cu zmeura
O reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone, zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii 250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de coacaze […]
Boluri cu crema de violete si de trandafir
O reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri sirop de violete colorant alimentar rosu cateva perle […]
Reteta zilei: Tiramisu rusesc
O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu se […]
Profiterol cu ciocolata
O reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare. Ingrediente: 750 ml îngheţată de vanilie 200 g ciocolată neagră, amară 150 ml smântână lichidă 10 g unt 75 g migdale tocate pentru aluatul de gogoşele: 150 g făină 4 ouă 75 g […]
Foitaj cu pere fierte in vin
O reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere, foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci. Ingrediente: 350 ml vin roze 100 g zahar tos 4 pere tari, curatate de coaja si seminte si taiate sferturi 3 foi de placinta 30 g unt, topit 1 […]
Ananas în caramel
O reteta ananas in caramel din: zahar, samburi de pin si fistic Ingrediente: 4 linguri zahăr cate 2 linguri sâmburi de pin şi fistic 75 g fructe de merişoare uscate 1 ananas 2-3 linguri alune caramelizate Mod de preparare: încingeţi zahărul cu 2 linguri de apă, tocaţi sâmburii de pin, fisticul şi merişoarele, apoi amestecaţi-le […]
Deserturi savuroase
Va prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre! Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane […]
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
O reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani chipsuri […]
Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit
O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar, zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru crema: […]
Crema de migdale cu visine
O reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone, pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale 50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra, foarte fin […]
Bezea cu portocale
O reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 portocale 400 g zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbenuşuri 1 baton de vanilie 500 ml lapte 40 g zeamil […]
Tort cu vanilie si afine
O reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem. Ingrediente: umplutura: 1 pachet budincă de vanilie 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat: 130 g unt 150 g […]
Crema englezeasca de zahar ars
O reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o lingurita suc de lamaie Mod de preparare: […]
Budinca dulce de orez
O reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat Mod de preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga laptele, […]
Prajitura cu afine si lamaie
O reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel zahar vanilinat sare 200 g unt […]
Budinca dulce de dovleac
O reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu scortisoara 2 pliculete […]
Tarta cu pere si castane
O reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3 foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bine coapte 180 g castane la conservă 60 g piure de […]
Bavareza cu caramel si turta dulce
O reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana. Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte integral 10 gălbenuşuri 8 foi de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smântână lichidă, foarte rece Mod […]
Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou
O reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g zahar tos 4 linguri […]
Tort de trufe
O reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8 oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l frisca (cu continut minim […]
Reteta zilei: Minitarte
O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana […]
Tort victorian clasic
O reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g zahar […]
Reteta zilei: Desert cu biscuiti
O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza crema de branza cu crema […]
Budinca de mere
O reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g grasime vegetala o lingurita praf […]
Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop
O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca lichida […]
Plăcintă cu fructe si brânză
O reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura. Ingrediente: blat: 200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare 2 linguri zahăr 100 g unt rece 1 […]
Budinca de ciocolata
O reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2 linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o lingura […]
Prajitura cu cafea
O reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1 cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri cacao 5 […]
Prajitura cu zulufi de lamaie
O reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja rasa […]
Budinca cu nuci si curmale
O reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6 linguri faina de grau 2 linguri praf de cacao […]
Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie
O reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin branza […]
Briose cu portocale glasate
O reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar fin 3 oua […]
Napolitane cu cremă de rahat
O reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg rahat colorat 1 lamaie 100 g unt Mod de preparare: Se trece rahatul prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat. Pasta se pune […]
Crema de lamaie
O reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite 120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin Mod de preparare: Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la […]
Tort cu brânză
O reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni Ingrediente: aluat fraged: 125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură: 10 foiţe gelatină 250 g zmeură 375 […]
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1 praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping: 500 g brânză dulce 250 g […]
Prajitura cu fulgi de alune
O reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune. Ingrediente: aluat: 200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură: 2 albuşuri de ou 100 […]
Reteta zilei: Prajitura cu smochine
O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente Prajitura cu smochine: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici Mod de preparare Prajitura cu smochine: Intr-o cratita […]
Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
O reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar fin […]
Clatite cu mere
O reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar pudra […]
Marmeladă de lămâie
O reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care s-au […]
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
O reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei Mod de preparare: Bateţi ouăle cu laptele […]
Piersici amaretto
O reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâmburii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşezaţi două bucăţi de folie de […]
Reteta zilei: Fursecuri dulci
O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta […]
Cornuleţe cu ciocolată
O reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra Mod de […]
Tort cu vişine
O reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine (720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr 400 […]
Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)
O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt […]
Brioşe cu mere şi crustă de nuci
O reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1 lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu […]
Cuburi cu alune
O reteta de cuburi cu alune din: oua, zahar, unt de arahide, iaurt, faina, praf de copt, mere, suc de lamaie, arahide nesarate, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 4 oua 350 g zahar 100 g unt de arahide cremos 300 g iaurt 400 g faina 2 lingurite praf de copt 1,5 kg mere 2 linguri […]
Tarta cu mere, scortisoara si frisca
O reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere 4 […]
Pahare cu mere şi fulgi de porumb
O reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi de porumb 200 ml de smantana grasa Mod de preparare: Se […]
Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly
O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul […]
Limoncello cu pricomigdale
O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână într-un […]