Retete De Mancare
Supa pasata de cartofi
Supa pasata de cartofi din: cartofi, telina, pastarnac, sare, gris, ulei, chimen. Ingrediente: 4 cartofi 1 telina 1 pastarnac sare 1 lingura cu gris 1 lingura cu ulei 1 lingura cu chimen Mod de preparare: Curatati legumele, le puneti la fiert pentru 30 minute. Scoateti legumele, le treceti prin sita sau le mixati, le […]
Rasol de salau cu garnitura de cartofi noi
Rasol de salau cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de salau, cartofi noi, vin alb, otet, zahar, lamaie, ceapa, cuisoare, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 peste intreg sau 4-6 fileuri de salau 1 kg cartofi noi 1 pahar cu vin alb 2 linguri cu otet 1 lingura cu zahar 1/2 lamaie 1 ceapa […]
Salata de castraveti cu marar si piper
Salata de castraveti cu marar si piper din: castraveti, otet, ulei, sare, piper, marar, zahar. Ingrediente: 4-5 castraveti 1 lingura cu otet 2 linguri cu ulei sare piper macinat marar tocat zahar Mod de preparare: Spalati castravetii, ii taiati felii, presarati cu sare, presati usor, spalati cu apa rece. Faceti un sos din ulei, […]
Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide
Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide din: faina, lapte, unt, oua, drojdie, sare, branza proaspata de vaci, ulei, oua, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 1 cana de lapte 50 g unt 3-4 oua 25 g drojdie proaspata sare pentru umplutura: 1 kg branza proaspata de vaci 300 g […]
Ardei umpluti cu ciuperci, orez si rosii
Ardei umpluti cu orez si ciuperci din: orez, ciuperci, ceapa, sare, condimente, rosii, ulei, verdeata, ardei. Ingrediente: 250g orez 200g ciuperci 2 cepe sare condimente 4 rosii 1 ceasca cu ulei verdeata tocata 12 ardei Mod de preparare: Alegeti orezul, il spalati in doua ape, caliti in ulei cald, adaugati 3 masuri de apa. […]
Reteta zilei: Salata de radicchio si avocado
Salata de radicchio si avocado din: radicchio, inimi de palmier, avocado, migdale, branza feta, coaja de portocala, suc de portocale, otet de vin alb, ulei de masline. Ingrediente: ½ radicchio, felii subtiri 1 cutie inimi de palmier 1 avocado, cuburi ½ cana migdale, tocate 320 gr branza feta, maruntita coaja de la 1 portocala […]
Drob din pipote si ficat
Drob din pipote si ficat din: pipote de pui, inimi de pui, ficat de pasare, oua, ceapa verde, ceapa uscata, patrunjel, marar verde, sare, piper, foi de dafin, ulei, pesmet. Ingrediente: 1 kg pipote si inimioare de pui 500 g ficat de pasare 10 oua 2 legaturi ceapa verde 2 cepe uscate cate 2 legaturi […]
Gogosi cu dulceata de visine
Gogosi cu dulceata de visine din: aluat, ulei, zahar, dulceata de visine. Ingrediente: 500 g aluat 1 ceasca cu ulei zahar dulceata de visine Mod de preparare: Intindeti aluatul foaie groasa, taiati forme cu paharul sau cutitul, prajiti in ulei fierbinte. Scoateti gogosile pe servetele, pudrati cu zahar. Taiati capacele, umpleti cu dulceata. Le […]
Salata cu fructe de mare si mozzarella
Salata cu fructe de mare si mozzarella din: salata, avocado, fructe de mare, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline, sare, otet, suc de lamaie. Ingrediente: 1 salata 1 avocado 250 g fructe de mare 150 g mozzarella 8-10 rosii cherry 2 linguri ulei de masline sare pentru dressing: 4 linguri de ulei de masline 1 […]
Supa cu legume si orez
Supa cu legume si orez din: morcovi, cartof, ceapa, orez, sare, condimente, ulei. Ingrediente: 500g morcovi 1 cartof 1 ceapa 1 ceasca cu orez sare condimente 2 linguri cu ulei Mod de preparare: Curatati legumele, le taiati felii, le puneti sa fiarba cu apa calda. Fierbeti acoperit 15 minute, sarati, adaugati orezul spalat si […]
Berbecut cu caise si curmale
Berbecut cu caise si curmale: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, ulei de masline, condimente, nucsoara, seminte de susan, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, […]
Salata de fasole cu legume
Salata de fasole cu legume din: fasole, pastarnac, morcov, ceapa, ulei, masline, condimente, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe 1 pastarnac 1 morcov 2 cepe 4 linguri cu ulei 10 masline fara samburi 1 lingurita cu condimente sare Mod de preparare: Alegeti fasolea bob cu bob, o spalati cu multa apa rece, lasati la […]
Supa de rosii cu verdeata si orez
Supa de rosii cu verdeata si orez din: rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ceapa 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceasca de orez verdeata tocata sare Mod de preparare: Curatati legumele, le taiati felii, le puneti la fiert acoperite cu apa caldă. Fierbeti la […]
Musaca de cartofi cu legume
Musaca de cartofi cu legume din: cartofi, telina, praz, sare, tocatura de soia, rosii, piper macinat, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 1 praz sare tocatura de soia 2 rosii piper macinat 4 linguri cu ulei Mod de preparare: Curatati cartofii, telina si prazul, le puneti sa fiarba in apa calda cu o […]
Reteta zilei: Supa de vita cu legume si orz
Supa de vita cu legume si orz din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ciuperci, pasta de tomate, vin rosu, concetrat de vita, apa, orz, frunze de dafin, cimbru, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita, cuburi 2 linguri ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 ceasca morcovi tocati […]
Pulpa de berbecut cu prune si gutui
Pulpa de berbecut cu prune si gutui: pulpa de berbecut, prune uscate, gutui, lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, zahar brun, seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie (jumatate pentru marinata, jumatate pentru gutui) 3 linguri […]
Rosii umplute cu salata de vinete pe pat de salata verde
Rosii umplute cu salata de vinete pe pat de salata verde din: rosii, vinete, ceapa, ulei, sare, salata verde, mustar. Ingrediente: 6 rosii 4 vinete 1 ceapa 1 ceasca cu ulei sare 1 salata verde 1 lingurita cu mustar Mod de preparare: Coaceti vinetele la foc iute, le curatati fierbinti, le puneti la scurs, […]
Salata orientala cu legume de vara
Salata orientala cu legume de vara din: cartofi, ceapa, rosii, ardei capia, otet, castraveti, masline, ulei, sare, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 3 rosii 2 ardei capia 1 lingura cu otet 2 castraveti 20-24 masline 1 cescuta cu ulei sare marar si patrunjel Mod de preparare: Spalati cartofii cu o […]
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Tocanita de ciuperci cu mamaliga din: ciuperci, ceapa, rosii, ulei, sare, condimente, faina, lamaie, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 cepe 2 rosii 1 ceasca cu ulei sare condimente 1 lingurita cu faina 1/2 lamaie marar tocat Mod de preparare: Curatati ciupercile, le spalati in multe ape, le taiati felii subtiri si le caliti, […]
Crema de gris cu aroma de lamaie
Crema de gris din: apa, zahar, sare, gris, lamaie. Ingrediente: 750 ml apa 5 linguri cu zahar sare 5 linguri cu gris 1 lamaie Mod de preparare: Faceti un sirop din apa si zahar pe care-1 fierbeti la foc viu 5 minute. Puneti grisul in ploaie, amestecati cu lingura de lemn si fierbeti […]
Diete de primavara. Metode eficiente şi sănătoase de pierdere a kilogramelor
Dacă toamna se număra bobocii, primăvara se inventariază kilogramele acumulate în sezonul rece, fiind o perioadă excelentă pentru sculptarea siluetei cu ajutorul unor diete care şi-au demonstrat eficienta. Dacă anumite regimuri de slăbit nu pot fi ţinute peste perioada bătută în cuie de nutriţionist, precum dieta cu grapefrut şi dieta daneză, altele pot deveni stiluri […]
Sfaturi pentru o pierdere eficientă a kilogramelor în plus
Alimentaţia echilibrată, sportul şi odihna sunt elementele cheie ale unei diete sănătoase în urma căreia se poate slăbi fără efectul yo-yo, adică o scădere mare în greutate într-o perioadă relativ scurtă de timp şi reîngrăşarea ulterioară, chiar cu mai multe kilograme decât cele pierdute în urma dietei. Fie că vorbim despre dietele de slăbire care […]
Reteta zilei: Salata de rodie cu portocale si grapefruit
Salata de rodie cu portocale si grapefruit din: rodie, portocale, grapefruit roz. Ingrediente: 1 rodie 2 portocale 2 grapefruit roz Mod de preparare: Taiati si desfaceti rodia cu atentie sa nu storciti boabele. Taiati coaja de la portocale, desfaceti membrana care imbraca miezul, taiati felii si adaugati in bolul cu rodii. Procedati […]
Spaghete cu chiftelute si pesto
Spaghete cu chiftelute si pesto din: spaghete, leurda, spanac, patrunjel, usturoi, marar, ceapa verde, usturoi verde, nuci pisate, sare, piper, ulei, paine, carne de pui, pesmet, ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 2 legaturi leurda 2 legaturi spanac 3 legaturi patrunjel 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi vrde […]
Budinca cu marmelada de caise
Budinca cu marmelada de caise din: biscuiti, marmelada de caise, rom, zahar, fructe confiate, stafide, margarina. Ingrediente: 500 g biscuiti 1 cana cu marmelada de caise 2 linguri cu rom 6 linguri cu zahar fructe confiate stafide 2 linguri cu margarina Mod de preparare: Ungeti o forma de sticla sau o tava cu […]
Miel la cuptor in sos
Miel la cuptor in sos: pulpa de miel, vin rosu, morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, ghimbir, coriandru, ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina, piper negru. Ingrediente: o pulpa mare de miel (de 1,3 kg) 500 ml de vin rosu bun 3 morcovi o ceapa cateva fire de rozmarin 4-5 catei de usturoi o […]
Parjoale de praz cu verdeata
Parjoale de praz din: praz, cartofi, faina, paine, pesmet, verdeata, sare, piper, ulei, bulion. Ingrediente: 500 g praz 2 cartofi 2 linguri cu faina 1 felie de paine 3 linguri cu pesmet verdeata tocata sare piper 1 ceasca cu ulei bulion Mod de preparare: Curatati prazul si cartofii, puneti sa fiarba impreuna in apa calda […]
Spaghete cu sos pesto
Spaghete cu sos pesto din: spaghete, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente: 300 g spaghete 2 legaturi busuioc (sau frunze de spanac) 30 g seminte de pin sau nuci 4 catei de usturoi 30 g parmezan 50 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Cureţi căţeii de usturoi. […]
Rulada de miel cu spanac si usturoi
Rulada de miel cu spanac: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb sec, rosii, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu varf de parmezan ras 3 linguri de ulei de masline […]
Coaste la gratar in sos
Coaste la gratar in sos: coaste de miel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cimbru, otet, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, ghimbir, mustar, sos de soia, boia de ardei iute, ulei. Ingrediente: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita cimbru 1 lingura de […]
Desert gustos cu piersici
Desert delicios cu piersici din: piersici, bagheta, margarina, zahar. Ingrediente: 6 piersici 12 feliute de bagheta sau franzela 2 linguri cu margarina 6 linguri cu zahar Mod de preparare: Rumeniti feliile de bagheta in margarina, le asezati pe fundul unei forme de sticla unsa cu margarina. Asezati jumatatile de piersici pe feliile de […]
Tocana de berbecut cu condimente
Tocana de berbecut cu condimente: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, patrunjel, coaja de lamaie, pasta de rosii, comdimente, ulei. Ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi mici 1 ceapa mare, taiata julien 3 morcovi taiati rondele 4 ardei […]
Reteta zilei: Risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, orez, vin alb sec, cimbru, mascarpone. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci uscate 1/2 kg ciuperci proaspete 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 1 ¼ cana orez arborio 1 cana vin alb sec 3 cani supa de pui crengute proaspete de cimbru 320gr mascarpone Mod de preparare: Puneti […]
Sote de ceapa
Sote de ceapa din: ceapa, ulei, bulion, lamaie, sare, marar, piper. Ingrediente: 3-4 cepe 4 linguri cu ulei 2 linguri cu bulion 1/2 lamaie sare marar tocat piper Mod de preparare: Curatati ceapa, o spalati, o taiati pestisori, o caliti in ulei cald, la foc mic, timp de 20 minute. Stingeti cu apa, adaugati […]
Prajitura cu nuci si aroma de lamaie
Prajitura cu nuci si aroma de lamaie din: franzela, lapte, unt, zahar, oua, nuca, smantana, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 1 franzela taiata felii 1 cana cu lapte fierbinte 4 linguri cu unt 1 cana cu zahar 3 oua 1 cana cu nuca macinata 1 cana cu smantana 1 lingurita coaja de lamaie sare 2 […]
Pulpe de pui cu bere neagra
Pulpe de pui cu bere neagra din: pulpe de pui, bere negra, ulei, sare, piper, busuioc, chili, curry, boia dulce. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cutie bere neagra 50 ml ulei sare piper busuioc chilli curry boia dulce Mod de preparare: Speli bine pulpele de pui şi le usuci. Amesteci într-un bol condimentele […]
Supa de dovlecei cu gris
Supa de dovlecei cu gris din: dovlecei, ceapa, gris, sare, unt, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2-3 linguri cu gris sare 1 lingura cu unt 2 linguri cu smantana Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja alba, taiati-i felii pe lung si inlaturati semintele. Folositi doar 3 dovlecei. Puneti-i sa fiarba 20 minute […]
Bruschete cu avocado si somon
Bruschete cu avocado si somon din: bagheta, avocado, ceapa rosie, file de somon afumat, zeama de lamaie, marar. Ingrediente: 1 bagheta 1 avocado 1 ceapa rosie 100 g file de somon afumat zeama de la 1/2 lamaie 2-3 fire de marar Mod de preparare: Tai fructul de avocado în jumătate, pe lungime, îndepărtezi sâmburele […]
Mâncare de pui sub capac de pâine
Mâncare de pui sub capac de pâine din: pulpa de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci champignon, rosii deshidratate, ardei iute, patrunjel verde, frunze de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1 catel de usturoi 1 pahar vin alb 400 g ciuperci champignon 2 […]
Pupa de miel la cuptor cu cartofi si rozmarin
Pupa de miel la cuptor cu cartofi si rozmarin din: pulpa de miel, cartofi, usturoi, vin rosu, apa, rozmarin verde, cimbru, sare, piper. Inrgediente: 1 pulpa posterioara de miel 4-5 cartofi 1 capatana de usturoi 200 ml vin rosu 1 cana apa 2 crengute de rozmarin verde 1 lingurita de cimbru uscat sare piper […]
Reteta zilei: Cotlete de miel cu aroma de lavanda
Cotlete de miel cu aroma de lavanda din: lavanda, rozmarin, piper negru, usturoi, sare, ulei de masline, miere, cotlete de miel. Ingrediente: 1 lingura lavanda 1 lingurita rozmarin, tocat 1 lingurita piper negru, macinat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita sare 1 lingura ulei de masline 2 linguri miere 6 crengute de lavanda […]
Cartofi noi gratinati cu cascaval si smantana
Cartofi noi gratinati cu cascaval si smantana din: cartofi, unt, smantana, faina, oua, cascaval, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 linguri cu unt 1 cana cu smantana 1 lingura cu faina 3 oua 200 g cascaval 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Spalati cartofii cu un burete aspru, puneti-i in apa calda cat […]
Friptură de raţă cu portocale si vin
Friptură de raţă cu portocale si vin din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper, oregano, boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 rata grasa 3 portocale 70 g unt 1 pahar vin sare piper oregano boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa. Apoi umpli raţa cu feliile de la o portocală […]
Ciorba de miel cu legume si verdeata
Ciorba de miel cu legume si verdeata din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa verde, marar, leustean, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 1 ceapa 1 telina medie 1 pastarnac 3 morcovi medii 1 ardei gras 3 cartofi medii 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de marar 1 […]
Crema de piersici cu frisca
Crema de piersici cu frisca din: pierisici, zahar, frisca. Ingrediente: 1 kg piersici 250 g zahar 250 g frisca Mod de preparare: Spalati fructele, scoateti-le samburii, taiati-le felii subtiri si puneti sa fiarba intr-un vas mic, emailat, cu apa cat sa le acopere. Cand lichidul a scazut, adaugati zaharul si lasati pana cand se […]
Inimioare de macaroane
Inimioare de macaroane din: macaroane, lapte, zahar, miez de nuca, zahar vanilinat, visine. Ingrediente: 200 g macaroane 500 ml lapte nefiert 1 pahar cu zahar 20 miezuri cu nuca tocata 1 lingura cu zahar vanilinat cirese sau visine din dulceata Mod de preparare: Opariti macaroanele rupte bucati mici cu 1 cana de apa clocotita, […]
Supa de legume cu verdeata
Supa de legume cu verdeata din: cartofi, varza, praz, morcov, telina, rosii, mazare, ulei, zahar, sare, verdeata. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 varza alba 1 praz 1 morcov 1 telina 2 rosii 1 cana cu mazare fiarta 1 ceasca de ulei 1 lingura cu zahar 1 lingura cu sare verdeata Mod de preparare: Curatati si […]
Rosii umplute cu branza si marar
Rosii umplute cu branza si marar din: rosii, branza, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 200 g branza proaspata 100 ml smantana 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Amesteci brânza cu smântâna. Se frământă bine până se obţine o compoziţie omogenă condimentată cu sare. Atât pentru aspect, cât […]
Gogosi din aluat de paine cu cartofi
Gogosi din aluat de paine cu cartofi din: cartofi, faina, drojdie, lapte, zahar, oua, sare, zahar vanilinat, ulei, zahar. Ingrediente: 500g cartofi 2 cani cu faina 1 lingura cu drojdie de bere 1 pahar cu lapte 2 linguri cu zahar 2 oua sare 1 plic zahar vanilinat 1 cana cu ulei zahar Mod de […]
Reteta zilei: Supa de conopida cu cartofi
Supa de conopida cu cartofi din: conopida, cartof, ceapa, morcovi, unt, smantana, lapte, branza, ceapa verde, crutoane. Ingrediente: 1 conopida 1 cartof 1 ceapa 2 morcovi 2 linguri unt 1 cana smantana 2 cani lapte 240gr branza rasa 3 linguri ceapa verde Crutoane, pentru servire Mod de preparare: Rupeti conopida buchetele si curatati […]
Fasole frecată cu mămăligă
Fasole frecată, cu mămăligă din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare Mod de preparare: Alegi fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este fiartă, pui […]
Ruladă de porc cu ierburi
Ruladă de porc cu ierburi din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi verde, ulei, vin alb sec, usturoi, stevie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 100 ml ulei 400 ml vin alb sec 4 catei de usturoi 2 legaturi stevie 1 legatura […]
Mancare de varza cu rosii
Mancare de varza cu rosii din: varza, ceapa, rosii, marar, ulei, usturoi, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: 1 varza 2-3 cepe 4 rosii 3-4 linguri cu marar tocat 1 ceasca de ulei 2-3 catei de usturoi sare piper boabe 1 pahar cu sos de roşii picant Mod de preparare: Spalati varza si […]
Salam de biscuiti cu rahat si nuca
Salam de biscuiti cu rahat si nuca din: biscuiti, rahat, zahar, cacao, miez de nuca, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg biscuiti 450 g rahat 300 g zahar 1 lingura cu cacao 20-25 miezuri de nuca 1 lingura cu zahar vanilinat Mod de preparare: Taiati marunt rahatul si puneti-l intr-un vas emailat sa se topeasca […]
Regimul purgativ
PRIMA ZI Toata ziua: 4-5 pahare de sucuri naturale din fructe sau legume proaspete. Se bea apa la discretie, cel putin 2 l pe zi. A DOUA ZI Toata ziua: Fructe si legume crude la discretie. A TREIA ZI Micul dejun: Fructe proaspete si un iaurt slab. Pranz: Salata de legume, fructe proaspete. Cina: Legume […]
Reteta zilei: Covrigi de casa
Covrigi de casa din: lapte, drojdie, zahar brun, faina, unt, sare, bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 cana lapte 1 pachet de drojdie uscata 3 linguri de zahar brun 2 1/4 cupe faina 5 linguri unt nesarat 1 lingurita de sare 1/3 ceasca de bicarbonat de sodiu Sare grunjoasa, dupa gust Mod […]
Oua umplute cu sunca de pui
Oua umplute cu sunca de pui din: oua, sunca de pui, galbenusuri, zeama de lamaie, ceapa verde, mustar, ulei, castraveciori acri, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 10 oua 400 g sunca de pui 2 galbenusuri zeama de la 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 1 lingura mustar 50 ml ulei 6 castraveciori acri sare piper […]
Bruschete cu busioc si rosii
Bruschete cu busioc si rosii din: bagheta, usturoi, rosii, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: o bagheta 2 catei de usturoi 3 rosii potrivite 2 linguri ulei de masline busuioc sare piper Mod de preparare: Tăiaţi bagheta în felii de aproximativ un centimetru pe care fie le introduceţi la cuptor pentru 2-3 minute, […]
Tocanita de miel cu verdeata
Tocanita de miel cu verdeata din: carne de miel, morcovi, ardei gras, radacina de pastarnac, cartofi, orez, rosii, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rasol) 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 radacina de pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g orez 2-3 rosii (100 ml suc […]
Salata delicioasa de spanac cu oua
Salata delicioasa de spanac cu oua din: spanac, oua, ulei de masline, otet, sare, piper. Ingrediente: 1-2 legaturi de spanac 2 oua 1 lingura ulei de masline otet dupa gust sare piper Mod de preparare: Spanacul proaspăt, spălat în prealabil foarte bine şi uscat într-un şervet de hârtie, se rupe cu mâna şi se […]
Frigarui de legume cu cascaval
Frigarui de legume cu cascaval din: vinete, ardei, ceapa, rosii, cascaval, foi de dafin, chifle. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei 2 cepe 4 rosii 300 g cascaval 12 frigarui de lemn 12 foi de dafin 6 chifle proaspete Mod de preparare: Spalati legumele si taiati-le dreptunghiuri sau romburi, strangeti totul intr-un castron adanc. Taiati vinetele […]
Ciorba de loboda si stevie cu legume
Ciorba de loboda si stevie cu legume din: morcov, ceapa, pastarnac, ardei gras, loboda, stevie, orez, bors, apa, ulei de floarea soarelui, oua, sare, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1 ardei gras rosu 2 maini de loboda 2 maini de stevie 50 g orez 1 l bors 2 l apa 2-3 […]
Oua jumari cu branza rasa
Oua jumari cu branza rasa din: oua, telemea, ulei, paine cu cartofi, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 4-6 oua 200 g telemea 2-3 linguri cu ulei 4-6 felii de paine cu cartofi 2 linguri cu patrunjel verde tocat sare Mod de preparare: Spalati ouale, uscati-le in prosop curat, apoi spargeti-le in catron adanc. Bateti cu […]
Dieta cu fructe si legume
Dieta cu fructe si legume. Ca la orice alta dieta este esential sa bei cel putin 2 litri de apa plata zilnic. LUNI De fiecare data cand ti-e foame, consuma orice fructe de sezon, exceptand bananele. MARTI Mananca multe legume crude sau preparate la abur, exceptand fasolea uscata. MIERCURI Da iama in fructe si legume, […]
Aperitive cu ton
Aperitive cu ton din: foi de placinta, ton in ulei, ou, unt, faina, lapte, cascaval, sare, piper, nucsoara, ulei, patrunjel verde, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 200 g foi de placinta 200 g ton in ulei 1 ou 20 g unt 30 g faina 100 ml lapte 50 g cascaval sare piper nucsoara 100 ml ulei […]
Vinete taranesti
Vinete taranesti din: vinete, rosii, ardei capia, busuioc, ceapa, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 6-8 vinete 1 kg rosii 6 ardei capia busuioc 4 cepe 5-6 catei de usturoi 1 ceasca mica de ulei sare Mod de preparare: Puneti vinetele sa se coaca pe o tabla asezata pe flacara mare sau pe o plita fierbinte. […]
Reteta zilei: Salata de cruditati cu stafide si fistic
Salata de cruditati cu stafide si fistic din: stafide, seminte de fenicul, fulgi de ardei, coaja de portocala, sfecla rosie, morcovi, ceapa verde, frunze de menta, fistic, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: ¾ cana stafide ½ lingurita seminte de fenicul, zdrobite ½ lingurita fulgi de ardei rosu coaja de la o portocala ¼ […]
Supa crema de dovlecei cu smantana si patrunjel
Supa crema de dovlecei cu smantana si patrunjel din: dovlecei, cartofi, ceapa, ulei de floarea soarelui, supa de pui, usturoi, sare, smantana, patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei 4 cartofi de marime medie 1 ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 l supa de pui 1 catel de usturoi sare 200 ml smantana dulce patrunjel verde […]
Sandwich-uri de cartofi cu cascaval
Sandwich-uri de cartofi cu cascaval din: cartofi, cascaval, unt, smantana, sare. Ingrediente: 6 cartofi 250g cascaval 1 lingura cu unt 1 pahar cu smantana sare Mod de preparare: Spalati cartofii, curatati de coaja si puneti sa fiarba in apa calda cu sare. Lucrati cu vasul descoperit, la foc potrivit. Dupa 20 minute scurgeti supa, […]
Dieta cu lamaie verde
Se consuma zilnic cel putin 2 l de limonada din lamaie verde cu o lingurita de miere de salcam si se tine urmatorul regim: PRIMA ZI Mic dejun: Lapte cu cereale, paine graham cu unt si marmelada. Pranz: Pui fript fara ulei si salata asortata. Cina: Fructe deshidratate si peste marinat. A DOUA ZI Mic […]
Cozonac cu marar si telemea
Cozonac cu marar si telemea din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar verde, untura, zahar, telemea, ou. Ingrediente: 500 g faina 1 cub drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putin sare 2 oua pentru umplutura: 2 legaturi mari de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250 g […]
Prajitura cu cirese si aroma de vanilie
Prajitura cu cirese si aroma de vanilie din: cirese, oua, lapte, zahar, praf de copt, faina, unt, sare, zahar vanilinat. Ingrediente: 500 g cirese fara samburi 4 oua 1 cana cu lapte nefiert 1 cana cu zahar 1 plic cu praf de copt 2 cani cu faina 2 linguri cu unt sare 1 lingura cu […]
Salata de cruditati cu telemea
Salata de cruditati cu telemea din: ridichi, castraveti, masline, ulei de masline, telemea, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4-5 ridichi 2 castraveti 15 masline fara samburi 1-2 linguri ulei de masline 100 g telemea, nu foarte sarata 4-5 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Speli ridichile, le îndepărtezi capetele şi le tai felii mai […]
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin
Musaca de cartofi cu rosii si rozmarin din: cartofi, ceapa, usturoi, usturoi, rosii, supa de pui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi, taiati felii 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii, cuburi 3-4 cani supa de pui 1 legatura rozmarin, maruntit 2 linguri de […]
Jumari de oua cu ciuperci si rosii
Jumari de oua cu ciuperci si rosii din: oua, ciuperci, lamaie, suc de rosii, sare, patrunjel, marar, unt. Ingrediente: 6 oua 250 g ciuperci 1/4 lamaie 2 linguri cu ulei 1 pahar cu suc de rosii sare patrunjel si marar tocat 2 linguri cu unt Mod de preparare: Curatati ciupercile de frunze si nisip, spalati-le […]
Dieta mediteraneana
Mic dejun: Fructe de sezon o felie de paine cu miere Gustare: Mar sau pepene Pranz: Aperitiv fara carne, precum spanac cu orez carne la gratar cu salata stropita cu ulei de masline, fara paine Cina: carne cu legume masline branza feta un pahar cu vin rosu Eficienta: slabesti cel putin 2 kg in 7 […]
Ciuperci cu ceapa
Ciuperci cu ceapa din: ciuperci, ceapa, vin, ulei, verdeata, piper, sare, lamaie, usturoi. Ingrediente: 600-800 g ciuperci 300 g ceapa 1 pahar cu vin 1 pahar cu ulei 3 linguri cu verdeata tocata piper macinat 1 lingurita cu sare 1 lamaie 3-4 catei de usturoi Mod de preparare: Curatati si spalati ciupercile, scoateti coditele […]
Colţunaşi cu carne de pui şi sos
Colţunaşi cu carne de pui şi sos din: oua, faina, sare, carne tocata de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline, piper cu aroma de lamaie, sare, busuioc, lapte. Ingrediente: 3 oua 400 g faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g ciuperci champignon 1 […]
Gogoşi cu mujdei de usturoi
Gogoşi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, zahar, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru gogosi: 300 g faina aproximativ 200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit 1 lingura zahar pentru mujdeiul de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei zeama de lamaie […]
Salata cu oua pane
Salata cu oua pane din: oua, pesmet, ulei, sare, salata verde, ridichi, castraveti, rucola, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru oua pare: 4 oua fierte tari 3 linguri pesmet 2 oua crude ulei sare pentru salata: 2 salate verzi 7-8 ridichi 3 castraveti 100 g rucola sare piper 1-2 linguri ulei de floarea […]
Drob cu carne de pui si vita
Drob cu carne de pui si vita din: ficatei de pui, inimi de pui, pipote de pui, oua, marar, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficatei de pui 400 g inimi si pipote de pui 200 g carne de vita tocata 6 oua doua legaturi de marar o legatura de patrunjel […]
Supa de marar cu galuste
Supa de marar cu galuste din: ciolan afumat, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, faina, boia dulce, sare, piper, oua. Ingrediente: pentru supa: 1 ciolan afumat sau bucati de sunca afumata 2 legaturi marar 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml smantana 2 linguri faina alba 1 lingurita boia dulce sare si piper dupa […]
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus
Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus din: dovleac, rosii, ceapa, coacaze, masline verzi, ulei de masline, seminte de fenicul, ardei, scortisoara, coaja de lamaie, miere, otet de vin alb, menta, oregano, cotlete de miel, cuscus. Ingrediente: 2 cani dovleac, tocat 2 cani rosii, zdrobite ½ ceapa, cuburi ¼ cana coacaze uscate […]
Aperitive cu gorgonzola si nuca
Aperitive cu gorgonzola si nuca din: aluat, ou, gorgonzola, telina, zeama de lamaie, miez de nuca, radicchio, unt. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 ou 150 g gorgonzola 50 g telina zeama de la 1/2 lamaie 20 g miez de nuca 25 g radicchio rosie 1 lingura unt pentru tava Mod de preparare: […]
Ficatei de pasare in aluat
Ficatei de pasare in aluat din: aluat pentru foitaj, ficatei de pasare, mustar picant, faina, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei proaspeti de pasare 2 lingurite mustar picant 1 lingura faina 125 g smantana ulei sare piper negru macinat Mod de preparare: Speli ficăţeii, îi laşi să […]
Salata cu bulgur
Salata cu bulgur din: patrunjel, menta, rosii, grau bulgur, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4-5 legaturi patrunjel 5-6 fire menta 2-3 rosii 1-2 maini de grau bulgur, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj 1 legatura ceapa verde zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline sare piper […]
Oua umplute cu pate de ficat
Oua umplute cu pate de ficat din: oua, pate de ficat, mustar, maioneza, ketchup picant, patrunjel verde, rosii, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 10 oua 200 g pate de ficat (o conserva) 1-2 lingurite de mustar 5 linguri de maioneza o lingura ketchup picant patrunjel verde rosii si frunze de salata pentru decor sare […]
Ciorbă de urzici ca in Ardeal
Ciorbă de urzici ca in Ardeal din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, leustean, oua, lamaie, apa, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce sau bors 200 […]
Reteta zilei: Coaste de miel rumenite cu sos de miere
Coaste de miel rumenite cu sos de miere din: coaste de miel, sare, piper, ulei de masline, unt nesarat, usturoi, capere, pesmet, patrunjel, rozmarin, mustar dijon, sos worcestershire, miere. Ingrediente: 1 rand coaste de miel sare si piper proaspat macinat ulei de masline 3 linguri unt nesarat, la temperatura camerei 4 catei de usturoi […]
Retete pentru masa de Pasti: Paste cu carne de miel
Paste cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi 2 tulpini […]
Retete pentru Pasti: Coaste de miel cu glazura
Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic Ingrediente pentru marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura menta proaspata 1 lingura mustar Dijon 1/4 […]
Retete pentru masa de Pasti: Salata de miel prajit
O reteta de salata de miel prajit din: bostan, ceapa rosie, dovlecei, ulei de masline, sare, piper, file de miel, condiment, spanac, dressing de soia si miere si branza de capra. Ingrediente: 750 de grame de bostanei, curatati de coaja si taiati in feliute de 3-5 centimetri 1 ceapa rosie, curatata de coaja si taiata […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu menta si capere
O reteta de miel cu menta si capere din: usturoi, menta, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, costite de miel, ulei de floarea soarelui, sare, piper, capere, suc de lamaie, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 grame menta proaspata tocata fin 20 grame coaja rasa de […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu piper
O reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper negru 2 catei de usturoi pisati 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde) 2 ardei iuti […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
O reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon, suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 20 ml ulei de masline 1 portocala sare piper pentru sosul de […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel la cuptor cu legume si pesto
O reteta de miel la cuptor cu legume si pesto din: cartofi, muchi de miel, dovlecei, rosii, usturoi, avocado, ulei de masline, vin alb, sare, piper, migdale, menta, mustar dijon si suc de lamaie. Ingrediente: 500 grame cartofi mici 700 grame muschi de miel taiat in bucati 2 dovlecei taiati in cuburi 4 rosii taiate […]
Retete pentru masa de Pasti: Tăiţei picanţi cu miel crocant
O reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Ingrediente: 1/2 lingura ulei de masline 200 g file de miel, taiat felii subtiri 2-3 lingurite ulei de susan 250 g amestec […]
Retete pentru masa de Pasti: Tagine de miel picant cu cuscus
O reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu morcovi
O reteta de cotlete de miel cu morcovi din: boabe de naut, morcovi, unt, seminte de coriandru, seminte de fenicul, sare, piper, supa de pui, cotlete de miel, usturoi, ulei, susan si miere. Ingrediente: 400 g boabe de naut (din conserva) 1 kg morcovi 2 linguri unt 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita seminte […]
Reteta zilei: Frigarui de miel
Frigarui de miel din: carne de miel, menta, rozmarin, lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 800gr carne de miel, cuburi menta tocata 2 linguri de rozmarin tocat 1 lamaie, stoarsa ½ ceasca ulei de masline ½ lingurita de sare Mod de preparare: Se pune carnea intr-un castron si se adauga ulei de masline […]
Retete pentru masa de Pasti: Stufat clasic de miel
O reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg ceapă […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu garnitura
O reteta simpla de Cotlete de miel cu garnitura din: cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise, castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6 cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1 castravete piure de cartofi nucşoară […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel delicios la cuptor
O reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi, ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi pus ta […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin
O reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare) […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob delicios de miel
O reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel spălat şi curăţat 1 kg de organe de miel 1 ceapă uscată 2 legături de ceapă verde 1 legătură de usturoi verde […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu cartofi si broccoli
O reteta delicioasa de miel cu cartofi si broccoli din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, […]
Reteta zilei: Pulpe de miel cu sos gremolata
Pulpe de miel cu sos gremolata din: ulei de masline, pulpe inferioare de miel, ceapa, morcov, telina, ghimbir, seminte de fenicul, fulgi de ardei rosu, pasta de tomate, vin rosu, stafide, patrunjel, menta, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 pulpe inferioare de miel 1 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 […]
Retete pentru masa de Pasti: Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde
O reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os […]
Retete pentru masa de Pasti: Coroană umplută cu miel
O reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1 ceapa sare piper […]
Retete pentru masa de pasti: Pulpă de miel la tavă cu legume
O reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de circa […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptură de miel cu slanina afumata
O reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din concentrat de legume 1/2 lămâii […]
Retete pentru masa de Pasti: Ciorbă clasică de miel
O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3 […]
Retete pentru masa de Pasti: Curry de miel şi dovleac
O reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac, mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel, dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpă de miel umplută cu ficat
O reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2 legături […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob clasic de miel
O reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde (circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei piper sare […]
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu rozmarin
Cotlete de miel la gratar cu rozmarin din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, coaja de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel, dezosate 4 catei de usturoi, tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 1/4 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru macinat coaja de la 1 lamaie 1/4 […]
Retete pentru masa de Pasti: Ciorbă de miel cu verdeţuri
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă de […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlet de miel italienesc
O reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură de pastă de roşii […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel cu praf de curry
O reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant de roşii. Ingrediente: carne tocata de miel pudra de curry sos picant de rosii spanac […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel in sos de şofran
O reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel, smochine uscate, sofran, marar, ierburi aromatice, usturoi, faina, naut uscat, telina, morcov, ceapa, salvie, apa minerala, unt, ulei extravirgin de masline, sare integrala grunjoasa si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel de lapte, groase cam de 2 cm 60 […]
Retete pentru masa de Pasti: Ciocănele de miel cu sos
O reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1-1/2 ciocanele de miel 1 ceapa mare, tocata 2 ardei […]
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si nuci pecan
Prajitura cu ciocolata si nuci pecan din: unt, zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, faina, sare, chipsuri de ciocolata, nuci. Ingrediente: 1/2 ceasca unt nesarat, topit 1/2 cana de zahar brun 1/3 ceasca de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ceasca faina 1 lingurita sare 3/4 ceasca chips-uri de ciocolata […]
Retete pentru masa de Pasti: Stufat de miel
O reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta de tomate 2 linguri otet […]
Retete pentru masa de Pasti: Plăcintă de miel şi cartofi
O reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti (aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu verdeata […]
Retete pentru masa de Pasti: Rulouri cu carne de miel
Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. Ingrediente: 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime. Dezosati carnea de miel. […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel in crusta de pesmet
Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta: 50 […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel
Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. Ingrediente: 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel in sos de vin
Un preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor le va placea cu siguranta!Ingrediente: 1 bucata pulpa de miel 750ml de vin rosu 500ml supa de miel 500 ml supa de vita 140g ceapa rosie 150g morcovi 80g telina […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel cu legume
Coaste de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1 ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt rozmarin cimbru sare […]
Retete pentru masa de Pasti: Rulada cu morcovi si pulpa de miel
Rulada cu morcovi si pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, morcovi, castravete murat, sunca, unt, busuioc, cimbru, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 900 g pulpa de miel 3 oua 1 ceapa 1 morcov 1 castarvete murat 50 g sunca 2 linguri cu unt busuioc cimbru patrunjel ulei sare piper Mod de […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob cu carne de miel rustic
Drob cu carne de miel rustic din: prapur de miel, maruntaie de la un miel, oua, castraveti murati, ardei gras, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel maruntaiele de la un miel (inima, ficat, plamani si rinichi) 5 oua 2 castraveti murati 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 linguri cu […]
Retete pentru masa de Pasti: Muschi de miel cu menta si masline
Muschi de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre. Ingrediente: 1 cățel de usturoi 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline 800 g mușchi de miel sare, piper 2 fire mentă 100 g măsline negre fără sâmburi Mod de preparare: Se încinge […]
Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si rozmarin
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si rozmarin din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, apa. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2-3 catei de usturoi cateva crengute de rozmarin sare piper ulei de masline 1 pahar vin rosu apa Mod de preparare: Se curata bine pulpa […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel la grătar cu rozmarin
Cotlete de miel la grătar cu rozmarin din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade. Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade Mod […]
Retete pentru masa de Pasti: Gulaş de miel cu fasole
Gulaş de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare, piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml) 1 […]
Retete pentru masa de Pasti: Tocanita de miel in stil asiatic
Tocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 kg carne de miel, taiata cuburi 2 cepe mari, tocate marunt 2 bucati ardei iute, tocat […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob de miel cu ardei
Drob de miel cu ardei din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper, verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roșii 50 g cremă de brânză de vaci cu verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă sare piper 2 pachete amestec […]
Retete pentru masa de Pasti: Gulaş de miel cu roşii
Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2 linguri ulei de masline sare piper […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor
Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor din: pulpa de miel dezosata, sare grunjoasa, piper negru, cimbru, rozmarin, salvie, usturoi, ulei de rahide si unt. Ingrediente: 2,2 kg pulpa de miel dezosata sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat 4 crengute de cimbru proaspat 4 crengute de rozmarin proaspat 4 crengute de salvie proaspata 1 catel […]
Reteta zilei: Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute
Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute din: carne de miel, ardei iute, ceapa, usturoi, ghimbir, apa, lapte, mazare, ulei de masline, sare, piper, pasta de tomate, seminte de chimen, seminte de coriandru, cuisoare, boabe de piper, scortisoara, turmeric, coriandru. Ingrediente: 1 kg carne de miel, cuburi 2-3 ardei iuti, taiati […]
Retete pentru masa de Pasti: Tocana de miel cu legume
Tocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2 cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un catel […]
Retete pentru masa de Pasti: Costite de miel cu spanac
Costite de miel cu spanac din: costite de miel, ceapa verde, busuioc, verde, vin demidulce, sare grunjoase, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru macinat busuioc ulei de floarea soarelui […]
Retete pentru masa de Pasti: Costite de miel cu usturoi
Costite de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg costite de miel 1-2 capatani usturoi 500 g cartofi mici cu coaja alba sare grunjoasa […]
Retete pentru masa de Pasti: Drob de miel cu marar si patrunjel
Drob de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel, ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4 oua 1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1 varf piper negru macinat Mod de preparare: Spala organele foarte bine, le taiem […]
Retete pentru masa de Pasti: Frigarui cu carne de miel si salata de varza
Frigarui cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu […]
Retete pentru masa de Pasti: Chiftele cu carne de miel si vita
Chiftele cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru, scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi tocati nuci […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlet de miel cu spanac si cartofi
Cotlet de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac, usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran, mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1 kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr cotlet de miel dezosat […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu dovlecei
Cotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence ulei […]
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet cu aroma de rozmarin
Coaste de miel in crusta de pesmet cu aroma de rozmarin din: paine, menta, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, mustar dijon, coaste de miel. Ingrediente: 1 felie de paine 1/4 ceasca frunze proaspete de menta 1 lingura rozmarin proaspat, tocat marunt 1 lingura ulei de masline sare si piper 1-2 linguri de mustar […]
Retete pentru masa de Pasti: Carne de miel cu oregano si rozmarin
Carne de miel cu oregano si rozmarin din: oregano, rozmarin, usturoi, carne de miel, rosie, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 3 capatani usturoi uscat 1 bucata carne de miel 1 rosie 1 ardei iute 3 g sare 3 g piper Mod de preparare: Se pun bucatelele de miel […]
Retete pentru masa de Pasti: Chiftelute cu carne de miel
Chiftelute cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara, pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de limeta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire ceapa verde, taiata felii subțiri 4 […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel cu sos pesto
Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta din: coaste de miel, sare, piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze proaspete de menta, […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete marinate de miel la cuptor
Cotlete marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi. Ingrediente: 1 cotlet de miel de circa 1500 g 4 catei de usturoi 4 crengtue de rozmarin 2 frunze de salvie 200 ml […]
Reteta zilei: Prajitura cu branza si sos caramel
Prajitura cu branza si sos caramel din: biscuiti, zahar, unt, piure de dovleac, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, sare, smantana, crema de branza, zahar, sirop de porumb, suc de lamaie, smantana, unt. Ingrediente pentru aluat: 300gr biscuti cu aroma de ghimbir 1/4 ceasca de zahar 5 linguri unt nesarat, topit Ingrediente pentru umplutura: 1 cutie […]
Retete pentru masa de Pasti: Rulada de miel cu oua
Rulada de miel cu oua din: pulpa de miel, organe de miel, oua de prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat, splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras 150 g oua […]
Retete pentru masa de Pasti: Bors de miel cu smantana
Bors de miel cu smantana din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare leustean o legatura tarhon o legatura […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust pat de legume – ceapa si morcov […]
Retete pentru masa de Pasti: Costite de miel cu spanac si garnitura
Costite de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru macinat […]
Retete pentru masa de Pasti: Tocana de miel
O reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi. Ingrediente: 700 g carne de miel 110 g ceapa 110 g morcovi 110 g țelina 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita de frunze de cimbru 1 crenguta de rozmarin 300 ml vin roșu […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel aromata
Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și tzatziki […]
Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu sos
Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster 50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1 lingura […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire Mod de preparare: […]
Retete pentru masa de Pasti: Costite de miel cu cuscus
Costite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru macinat […]
Retete pentru masa de Pasti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin 5 […]
Reteta zilei: Stufat de miel
Stufatul de miel este poate cel mai gustos fel de mancare pe care putem sa-l preparam din carnea de miel. Cu multa ceapa, tarhon si usturoi verde, stufatul va incanta pe cei care adora carnea de miel. Poate te intereseaza si: Stufat de miel cu ceapa verde Stufat de miel cu cimbru si boia Stufat […]
Retete pentru masa de Pasti: Frigarui de miel dietetice, aromatizate
Frigarui de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles, fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline. Ingrediente: 500 g file de miel 500 g varza de Bruxelles 50 g fulgi de migdale 3 g cimbru verde sare piper cayene ulei de masline Mod de preparare: Carnea […]
Retete pentru masa de Pasti: Miel la tavă cu cartofi
Miel la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1 kg muschi de miel cu mantaua lui de grasime piper 2 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec 250 ml supa […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte
Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin alb. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 coaste de miel, fiecare cu cate 6 cotlete 2 linguri pasta de tomate 3 ramurele de rozmarin, tocate 2 cepe rosii, taiate […]
Retete pentru masa de Pasti: Muşchi de miel gratinat
Muşchi de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de miel. Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1 catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3 linguri hrean ras 60 […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2 fire […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu legume
Friptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare. Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2 vinete albe 2 vinete mai mici 1/2 fir de praz 2 legaturi ceapa verde 1 ardei iute […]
Reteta zilei: Drob de miel preparat in mod traditional
Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte gustos avand un nivel mediu de complexitate la preparare. Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat,rinichi,plamani,inima) 200-300 g bucati de carne grasa de pe […]
Retete pentru masa de Pasti: Frigarui de miel cu tzatziki
O reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente: 500 g pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa rosie 2 linguri suc de […]
Carne de miel cu ciuperci si verdeata
Carne de miel cu ciuperci si verdeata: carne de miel, ciuperci, ceapa, lamaie, sare, piper, vin, verdeata, smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 250 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lamaie sare piper 1 ceasca vin verdeata tocata 1 pahar smantana 1 ceasca ulei Mod de preparare: Carnea se taie felii si se […]
Carne de miel cu tarhon si ceapa
Carne de miel cu tarhon: carne de miel, tarhon, ceapa, ulei, otet, bulion de rosii, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura tarhon 1 ceapa mare 1 ceasca ulei 1 lingura otet 1 lingurita bulion de rosii sare Mod de preparare: Carnea se taie bucati si se rumeneste in ulei incins. Cand […]
Joffre
Joffre din: ciocolata neagra, zahar, unt, frisca, amidon, cacao, zahar pudra. Ingrediente: 240 g ciocolata neagra 100 g zahar 30 g unt sarat 250 ml frisca lichida o lingurita amidon pentru servit: 50 g cacao zahar pudra Mod de preparare: Se pun frişca şi amidonul la fiert şi se lasă un minut din momentul […]
Friptura de miel cu miere, cimbru si rozmarin
Friptura de miel cu miere, cimbru si rozmarin: pulpa de miel, usturoi, cimbru uscat, rozmarin, sare, piper, miere, ulei. Ingrediente: 1 pulpa de miel ( 1,5 kg) 8 catei de usturoi cimbru uscat, rozmarin sare piper 6 linguri de miere ulei Mod de preparare: Pulpa de miel se spala. 5 catei de usturoi curatati […]
Bors din cap de miel cu smantana
Bors din cap de miel cu smantana: cap de miel, coaste de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion, sare. Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat un pahar de smantana […]
Carne de miel cu marar si piper
Carne de miel cu marar si piper: carne de miel, marar verde, ceapa, faina, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg marar verde 1 ceapa 1 lingura faina 1/2 lamaie sare piper boabe 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se caleste in […]
Pulpa de miel cu gutui si cimbru
Pulpa de miel cu gutui si cimbru: pulpa de miel, gutui, usturoi, vin alb, sare, piper, cimbru, ulei, ardei gras. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 2-3 gutui 4 catei de usturoi 2 pahare vin alb sare piper cimbru uscat ulei 2 ardei gras (rosii) Mod de preparare: Se prepara o marinata din putin ulei, […]
Reteta zilei: Tocana de miel cu anghinare
Tocana de miel cu anghinare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, vin alb sec, supa de pui, masline, anghinare, frunze de menta. Ingrediente: 1 1/5 kg carne de miel, cuburi 2-3 linguri ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii, zdrobite ½ cana vin […]
Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel
Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel, rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline. Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare ulei de masline Mod de preparare: Crestati coastele din […]
Friptura de miel cu legume si sos
Friptura de miel cu legume si sos: pulpa de miel, cartofi, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, supa de legume, unt, cimbru uscat, menta, amidon de porumb. Ingrediente: 400 g pulpa de miel fara os (taiata felii) 500 g cartofi, taiati pe jumatate 100 g fasole verde 100 g carote 1 ceapa, taiata julien 5 […]
Ciorba cu ceafa de miel si arpacas
Ciorba cu ceafa de miel si arpacas: ceafa de miel, ceapa, arpacas, patrunjel, morcov, nap, praz, varza alba, sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza alba tocata sare Mod […]
Minitarte cu fructe uscate
Minitarte cu fructe uscate din: faina, zahar, unt, lapte, sare, ciocolata neagra, frisca, lapte, amidon, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, seminte de in. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g zahar 125 g unt 6 linguri lapte un praf sare pentru umplutura: 200 g ciocolata neagra 200 ml frisca lichida 5 linguri zahar […]
Retete pentru masa de Pasti: Costiţe de miel în sos de vin
O reteta de Costiţe de miel în sos de vin din: costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa, piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si rozmarin. Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o lingura miere 75 g unt 4-5 […]
Budinca cu cirese
Budinca cu cirese din: chifle, oua, unt, zahar, pesmet, sare, cirese. Ingrediente: 4 chifle sau 1 franzela mica 4 oua 2 linguri cu unt 200 g zahar 2 linguri cu pesmet sare 1 kg cirese Mod de preparare: Se curata painea de coaja, se inmoaie in apa rece, se stoarce bine si se pune […]
Reteta zilei: Prajitura cu crema diplomat si banane
Cand aveti pofta de ceva dulce, dar nu stati foarte bine la capitolul timp, prajitura cu crema diplomat si banane este cea mai potrivita sa va scape din aceasta situatie. Servita in familie sau printre prieteni, prajitura cu crema diplomat si banane va fi intotdeauna un rasfat pentru cei dragi si poate fi servita si […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpa de miel cu ceapa
O reteta delicioasa si savuroasa de pulpa de miel cu ceapa din: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o pulpa de miel de 1-2 kg 3 legaturi ceapa verde o legatura usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml vin alb 300 g sparanghel […]
Retete pentru masa de Pasti: Friptură de miel cu salată
Friptură de miel cu salată din: patrunjel, cimbru, ulei de masline, parmezan, miere, otet de vin alb, sare, piper, rosii, ceapa rosie, usturoi si fileuri de miel. Ingrediente: 2 fire patrunjel 4 fire cimbru 150 ml ulei de masline 2 linguri parmezan ras 1 lingura miere 1 lingura otet de vin alb sare piper 8 […]
Retete pentru masa de Pasti: Pulpă de miel înăbuşită
Pulpă de miel înăbuşită din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 700 g ceapa 3 ardei iuti 6 catei de usturoi 3 linguri rase tarhon 75 ml vin alb sec 3 conserva (a cate 400 g) rosii decojite 100 […]
Retete pentru masa de Pasti: Tocănită de ied
Tocănită de ied din: carne de miel, morcovi, ceapa, ciuperci, suc de rosii, ardei gras, pasta de ardei, patrunjel, boia, ulei si sare. Ingrediente: 600 g carne de ied 2 morcovi 1 ceapa 200 g ciupercute 200 ml suc de rosii 1 ardei gras rosu 1 lingura cu pasta de ardei patrunjel boia dulce sau […]